Androvich Tamás atya: a Kanadai Magyar Hírlap szocioliberális propagandalap

2011 szeptember 16 10:13 de.49 hozzászólás

Tisztelt Olvasók!

Engedjék meg, hogy én is kifejtsem véleményemet. Nem is érdemes ezentúl ezt a lapot olvasni, vagy komolyan venni, és hozzászólásokat hozzácsatolni. E cikk címe „Tamás Gáspár Miklós és egyéb magyarországi közéleti személyek Kanadába készülnek” világosan tükrözi, hogy milyen hírforrásról van szó, és a szerkesztő úr kivel és kikkel szimpatizál. A magyar nyelvben, az „egyéb” szót akkor használjuk, ha lényegtelen, kevésbé fontos dolgokról beszélünk, vagyis lekicsinyítő jelzőként alkalmazzuk. Tehát, a szerkesztő úr szemében, Tamás Gáspár Miklós mellett, Koltay Gábor művész és Raffay Ernő professzor urak senkik, kevésbé fontos és értékes emberek és vendégek.

Ez a magatartás mindvégig megtalálható a lap hasábjain. Sajnos, ez az oldal nem független, semleges hírközlési fórum, hanem baloldali, szocioliberális propagandalap. Ha megnézzük a szerkesztő úr cikkeit, akkor láthatjuk, hogy hihetetlen hévvel támadja a jelenlegi magyar (Fidesz-KDNP) kormányt. Sőt, előszeretettel támogat olyan előadást, amelynek előadója nyíltan diktátornak és autoriternek nevezi a demokratikusan megválasztott Orbán Viktor miniszterelnök urat, majd Rákosihoz és Kádárhoz hasonlítja őt. Melyik nép és melyik állam engedheti meg ezt a magatartást? Nem de ez a széthúzás ördöge, amikor külföldön, egy közismert és tisztelt személy nyíltan így beszél saját hazájának kormányfőjéről alaptalanul és megtévesztően? A kanadai, szlovák, román, ukrán, lengyel vagy más nép mit tenne, ha egyik prominensük külföldön diktátornak nevezné országuk első emberét? Természetesen óriási lenne a felháborodás. Hiszen minden ember tudja, hogy „minden önmagával meghasonlott ország elpusztul, és ház házra omlik,” Tehát, ilyen embert, aki ilyen politikát és propagandát folytat nem lehet támogatni, főleg, amikor „spicli-, vamzer- és smasszersajtónak” nevezte a nem szocioliberális hírszerzési orgánumokat. De több mint valószínű, hogy a Kanadai Magyar Hírlapot nem fogja érni hasonló atrocitás.

De térjünk rá a nagykövetség pártpolitizálására. A szerkesztő úr – és valószínű neves kollégái, pl. Judy Young-Drache, Anna Porter – kifogásolják azt, hogy Pordány László nagykövet úr meghívta Raffay Ernő professzor urat, hogy az 1956-os megemlékezéseken ő legyen a vendégszónok. A szerkesztő úr úgy fogalmaz, hogy ez kádárista módszer, és a nagykövet úr az ünnepet Kanadában átpolitizálja. Akkor nézzük meg Pordány nagykövet úr elődjének, Vastagh Pálnak munkásságát, amelyet a szerkesztő úr és csapata széles mellel támogatott. A következő címeket és sorokat a Kanadai Magyar Hírlap rovataiból emeltem ki: „Vastagh Pál Hiller István levelét olvasta fel Montreálban” , „Szabó Vilmos államtitkár a kanadai magyarsággal folytatott konzultációt” , és lehet folytatni. Sőt 2007 októberén az 1956-os forradalom emlékünnepségre, az MSZP színeiben ékeskedő akkori házelnök, Szili Katalin Montreálba látogatott el Vastagh Pál nagykövet úr meghívására. Mi ez, ha nem a magyar nagykövetség pártpolitizálása, ha már a szerkesztő úr logikáját követjük?! Úgy tűnik, hogy az egyenlő elbírálás elve csak a baloldali, szocioliberálisokra vonatkozik.

A baloldali és un. liberális értelmiségiek és sajtó, a fent említett nemzetromboló valótlanságokról tudnak vitázni – beleértve a Kanadai Magyar Hírlap és minden hozzákötődő szervezet. Azonban, mélyen hallgatnak igen húsbavágó kérdésekről, mint pl.: az őszödi beszéd, a rendőri brutalitások és visszaélések 2006. október 23-án, a Gyurcsány kormány bűne a katolikus iskolák felé visszatartott normatív támogatásokkal kapcsolatosan, a sukori-ügy, a lehallgatási botrány, Kertész Ákos magyargyalázkodása, a szlovák nyelvtörvény, Eszterházy Jánost ért támadások Gasparovič szlovák elnöktől, és lehetne sorolni.

Egyértelmű tehát, hogy a Kanadai Magyar Hírlap, The Hungarian Presence in Canada, the Canadian-Hungarian Democratic Charter és hasonló szervezetek a szocioliberális erők szócsővé és propagandaeszközévé váltak. Ezekben a szervezetekben találkozunk olyan emberekkel is, mint Anna Porter, akinek cikkei több napi és egyéb lapokban jelennek meg, mint a Globe and Mail és a MacLean’s Magazine . Az imént említett személy cikkeiben, több ízben meggyalázza Magyarországot, féligazságokat valóságnak állít, és az egész világ színe előtt egy egész népet és nemzetet sérteget. Sajnos, sokfelé, ezek a személyek úgy lettek elkönyvelve, mint a magyarság és a magyar ügyek szakértői, és tulajdonképpen képviselik a kanadai magyarságot és azok véleményét; a kanadai magyarok nevében nyilatkoznak. Tisztelt szerkesztő úr és kollegái! Önök se engem, se sokakat nem képviselnek, és a mi nevükben nem nyilatkozhatnak, és Önök nem szakértők. Önök csupán egy kis érdekcsoport munkáját végzik, és azokat képviselik. Amit Önök tesznek valóban bomlasztó és ördögi, hiszen befészkelődnek magyar színekben, és belülről rombolnak. Kedves szerkesztő úr! Ön többször dicsekedett és dicsekszik, hogy kanadai születésű magyar, és a magyar ügyeket képviseli. Én is kanadai születésű magyar vagyok, és az Ön helyében nem dicsekednék. Öntől többet várnánk, mint hogy olyan erőket szolgáljon, akik több mint 40 évig sárba tiporták a magyar demokráciát és a magyar nép jogait, és akik a magyar hazában még mindig keresztény, magyar és élet ellenes politikájukat folytatják és próbálják érvénybe jutatni. A kérdés csupán, hogy miért? Miért cselekszenek Önök így? Kinek a malmát hajtják, ill. az Önök malmát kik hajtják? Kit és milyen csoportot képviselnek? Ki támogat Önöket ennyire?

Bizonyára erre a levélre/cikkre választ fogok kapni. Azonban, nem lesz érdemes elolvasni, vagy komolyan venni, hiszen bizonyára tele lesz féligazságokkal, félrevezetésekkel és propagandával, mint ahogyan a többi politikai, vallási töltetű cikkei szoktak lenni. Sajnálom, hogy ez a fiatalember ebbe az irányba indult el. Remélem, hogy egyszer majd felébred, és rájön, hogy a karrier nem minden.

Tisztelettel,

Androvich Tamás
Plébános

Montreál. 2011. szeptember 15.

49 hozzászólás

  • Teljesen egyetértek a levél minden sorával és a kanadai magyarság többségének véleményével

  • Kedves Androvich Tamás atya!
    Közel két év kormányzás után már nem lehet visszafele mutogatni, őszödi beszédezni, gyurcsányozni,stb.
    Az, hogy a Kanadai Magyar Hírlap nem ezt teszi, hanem az aktuális hatalmat kriztizálja nem eltévelyedés, hanem nagyon is helyes út. Sok szempontból a hazai sajtó feladatát végzi. Megjegyzem, a honi jobboldali lapoknál szinte mindenütt megszünt a kommentelési lehetőség. A diktatúrában ugyanis nem akarják, hogy a saját hívek, olvasók más, a hivatalostól eltérő álláspontot is megismerjenek. A hazai média fölött Damoklész kardjaként függő médiatörvény következtében még az ellenzéki sajtón is szájkosár van.

    kedves Bencsics Klára! Milyen módszerrel mérte fel ilyen rövid idő alatt, hogy mi a kanadai magyarság többségének véleménye?
    Az itthoni magyarság véleménye változóban van. Korábbi lelkes Fidesz-szavazók ma már habzó szájjal szidják a Fideszt és az Orbán kormányt.

  • Bencsics Klára

    Kedves Lásló, én Az Atya sóraira reagáltam.Mivel itt élek 55 éve elég sok ismerősöm van, erre MERTEM alapozni véleményem!

  • androvics atya egy kozonseges fasiszta taho tipikus magyar. nem erdemes odafigyelni ra, hanem le kell szarni a velemenyet. nem sul ki a szeme, ilyen hangnemben szolni, mint egyhazi vezetonek. az egesz egyhazanak kisulhetne a szeme a szegyentol, hogy ilyen papja van. hanyok tole. tisztelettel: dr. regos peter

  • Bencsics Klára

    Remélem a szereksztőség az utolsó hozzászólást törölni fogja!
    T.i. Dr. Regős Péter véleménye túlmegy minden határon.. Csak a Googleban kell informálodnni,” szép, magyar ” verséről, amit nem kivánok itt leközölni!

  • Valaki a kozossegbol....

    Ehhez nem kell tobb magyarazat:

    http://fonix.blog.hu/2008/09/26/regos_peter_verse_a_magyarokrol

  • Kedves dr. Regős Péter,

    Kérem, hogy a jövőben óvakodjon az általánosítástól és a sztereótípiáktól, különösen amikor népcsoportokról van szó. A magyarság politikailag, világnézetileg és kulturálisan gazdag és sokszínű. Ennek a pluralizmusnak a Kanadai Magyar Hírlap is bizonyitéka, egy a sok közül. Ha nem így gondolnám, akkor két állásban dolgozó, kanadai születésűként biztosan nem tölteném szabadidőmet egy magyar lap szerkesztésével.

    Üdvözlettel,
    Christopher

  • Tisztelettel jegyezném meg, hogy Regös Péter akkor doktor, amikor én pápa.
    Amúgy véleményének stílusa tökéletesen tükrözi a mai magyar baloldali gondolkodás mélyröl jövö bölcsességét. Sok ilyent szeretnék a jövöben olvasni, – minden ilyen beírás tíz új szavazót hoz a jelenlegi magyar kormány számára.

  • Kedves Csaba, ki kell ábránditanom. Regős csak önmagáért felelős, mert senki más nem vállalja vele ezt a hangnemet.

  • Androvich Atya irasa nagyszeru…. A Szerkesztoseg becsuletere legyen mondva, hogy lekozoltek.

  • Látja Gábor, ilyen egy igazi, liberális demokrata. Akinek természetes, hogy van és lehet is ellenvéleményt mondani anélkül, hogy az illetöt személyében sértegetné.

  • Kedves Nemes Csaba,

    lehet, hogy a kanadai magyarok közül tíz új szavazót hoz Regős Péter a mostani kormány számára, de attól tartok, hogy aki a bőrén érzi a mostani kormány tevékenységének következményeit, nemigen hajlik arra – Regős Péter ide vagy oda – hogy a mostani magyar kormányt támogassa a jövőben is.

  • Tisztelt Androvich Tamas atya!
    Olvastam levelet, amelyben a Kanadai Magyar Hirlap szerkesztoit politikai nezeteik, velemenyuk miatt kritizalja. Idezek hozzajuk intezett levelebol: ” Amit onok tesznek, valoban bomlaszto es ordogi, hiszen befeszkelodnek magyar szinekben, es belulrol rombolnak”.Miert bomlaszto? Ha arra gondol, hogy a kanadai magyarsagot akarjak megingatni egyseges Orban-kormany imadataban, teved. KORANTSEM IGAZ, HOGY MINDEN KANADABAN ELO MAGYAR ORBAN-TAMOGATO! Es ezzel nincs is semmi baj. Az „ordogi” jelzot nem is minositenem. Szive joga nem egyeterteni a szerkesztokkel, hiszen demokraciaban elunk, viszont egy ilyen durva, megalapozatlan allitas nem etikus, kulonosen nem egy egyhazfotol, aki a szeretet, a megbocsatas hirdetesere tette fel az eletet.
    On elvitatja a sajtoszabadsagot? Minden demokratanak (es temeszetesnek veszem, hogy On az) el kell fogadni, hogy letezik a sajatjatol eltero velemeny is. Nem kell feltetlenul egyeterteni vele, de a letezeset el kell fogadni. Ha mar otthon, Magyarorszagon nem szabad a sajto, legalabb itt, Kanadaban hadd legyen! Hiszen sokan eppen ezert a politikai szabadsagert menekultek ide! A politikai szabadsag pedig nem csak egy bizonyos kommunista kormannyal szemben all fenn, hanem minden kormannyal szemben, egy demokratikus orszag demokratikusan megvalasztott kormanyaval szemben is. A mindenkori kormanyt kritizalni nem bun, hanem jog es a politikai elet szerves resze (lasd Harper vagy Obama ellenzoit). Nem vonhat maga utan megtorlast, szemelyeskedo tamadast.
    Korabbi hozzaszolasomban mar leirtam nehany hasonlo gondolatot:

    -aki az Orban-kormanyt kritizalja, az nem feltetlenul kommunista es/vagy Gyurcsany-koveto, orszagat lejaratni, tonkretenni akaro gazember, hanem a szolasszabadsaghoz valo jogat gyakorlo ember. Koztudott, hogy nagyon sokan, akik a valasztaskor Orbanra szavaztak, ma mar ellene vannak.

    -aki az Orban-kormanyt kritizalja, az nem Magyarorszagot, nem a magyar nepet, hanem a jelenlegi, demokratikusan megvalasztott magyar kormany munkajat kritizalja es nem hazaarulo. Orban miniszterelnokkent egy koztisztviselo, ne azonositsuk mar ot Magyarorszaggal!

    – Eszmet cserelni, vitatkozni lehet, es kell is, de az eltero politikai velemeny demokratak, kulturemberek kozott nem szithat gyulolkodest. Szemelyesebbre veve a szot: remelem, hogy sem az Onnel, sem mas montreali ismerosommel valo viszonyom nem fog politikai kulonbsegeink okan csorbulni.
    Tisztelettel
    Pandur Judit

    .

  • Kedves Judit,

    Köszönöm szépen értékes hozzászólásodat, Androvich Tamás atyához intézett nyílt leveledet! Azt hiszem, hogy üzeneted legfontosabb része az emberi kapcsolatokra és a közösségre vonatkozik. Ugyanis ideje lenne végre abba hagyni az ad hominem, személyeskedő, pártpolitikával átitatott támadásokat és egyszerűen elfogadni azt, hogy közösségeink politikailag és világnézetileg sokszínűek és, hogy a demokráciában vitatkozhatunk egymással–nem kell mindig egyetérteni–mégis ketté tudjuk választani a számunkra nem szimpatikus nézetet, vagy pártot attól a személytől aki esetleg ennek a nézetnek, vagy pártnak a képviselője, vagy követője.

    Tudom, hogy évek óta önkéntesként dolgozol a plébánia melletti Montreáli Magyar Iskolában és bízom benne, hogy nem ér semmilyen retorzió az Androvich Tamás atyához írt leveled miatt.

    Üdv,
    Christopher

  • haat de, politikai nezetkulonbsegek befolyasoljak az emberi viszonyokat, ami szamomra rendjenvalonak tunik legalabb is nehezen tudom elkepzelni, hogy meroben maskent gondolkodokkal szorosabb kapcsolatot szeretnek letesiteni, hiszen az elet minden teruleten, tarsnak, baratnak is olyanokat keresunk, akik az elet fo kerdeseiben hasonloan latjak a vilagot, mint mi… ami a vitat illeti, nyugat-europaban nem szoktak vitatkozni szelsojobbosokkal, ellenben rohadt almaval, paracsidomokkal szoktak megdobalni oket a parlamentben, magyaran helyukre vannak szoritva, sokszor sajat magukon is nevetnek, mert komolyan nem is gondolhatjak, amiket osszehordanak, ezzel szemben Magyarorszagon teljesen szereptevesztesben vannak, koszonhetoen a kormanypartok tamogatasanak, mert hatalmukhoz az ut (ertsd a penzhez vezeto ut) szamukra a szelsojobbos csocseleken keresztul vezet….. Magyarorszagon manapsag nem ritka, hogy papok politizalnak, a legveresebb szajuak nyilvan a jobbikos papok kozott talalhatoak….uszitanak, kinyilvanitanak, allast foglalnak es kirekesztenek, ha nem azonosul valaki veluk…megy az uszitas ezerrel mikozben az embereknek nincs kihez fordulniuk nehez helyzetukben, nem ismerik a konyoruletesseget, az onzetlenseget, nem ovjak es tanitjak a gyerekeket, sot, ok maguk rontjak meg oket, reszt vesznek a ciganyok kirekeszteseben, mas egyhazak kirekeszteseben, valami olyan undorito magatartast kepviselnek, ami elborzasztja a joerzesu embereket az egyhazaktol……szegyen ez otthon, itt viszont Kanada demokracianak elkotelezett hatszelevel vissza kell oket szoritani oda, ahova valok ….Bencsics Klara se felejtse, hogy a mennyiseg nem egyenlo a minoseggel, sokan jottunk alig par eve Europabol, azert irom igy es nem Magyarorszagrol, mert a regen eszak-amerikaban elo magyarok teljes kepzavarban vannak a mai magyar emberekkel kapcsolatban, a mai magyar emberek kepzettek, tanultak, olvasottak, vilaglatottak es Europahoz szocializalodtak….attol, hogy kevesebb szamban kepviselik Kanadaban a magyarsagot, nem biztos, hogy nem merik fel jobban a helyzetet, marcsak viszonyitasi alapjuknal fogva is, mint a Kanadaban 50 eve elok! A valamikori sertettsegukert ne most akarjanak revansot venni, mi egy uj generacio vagyunk, fizikai keptelenseg az 1960 utan szuletettek kozott kommunistakat keresni!

  • dr. regos peter

    mi bajuk volt az en hozzaszolasommal? de konkreten. halljam. szerintem en meg nagyon finoman fogalmaztam. tisztelettel: dr. regos peter

  • Én nehezményezem a „kozonseges fasiszta taho tipikus magyar”-t. Az általánosítás miatt. A többit inkább csak szimplán durvának tartom, azzal nincs nagy baj.Már úgy értem, ha nincs valakinek kapacitása árnyaltabban fogalmazni, hát akkor nincs. Attól még akár igaza is lehet. Bár az atya bizonyára nem repes a boldogságtól, ha olvassa, de ő bulizta ki magának.
    Azonban az a vers a magyarokról, az nagyon rossz vers, minden vonatkozásban. Kár ilyesmiért tollat ragadni. Remélem, csak internetes rémhír, hogy az MZSVSZ szóvivője írta.

  • Közben rákerestem a versre és a névre újra,és látom, hogy Dr.Regős Péter már cáfolta, hogy ő írta volna azt a „verset”. Sajnálom, hogy utaltam rá az előző hozzászólásban.

  • dr. regos peter

    ki ez az androvits atya? szerintem egy tehetsegtelen pap. szegyen, hogy publicitast kap egy laptol.cicamic hozzaszolonak! koszonom, hogy utananezett a tenyeknek . a verset egyebkent toth judit irta, aki a hazankert cimu nyilas lap foszerkesztoje volt.

  • Androvich atyának – hasonlóan az időnként Erdélyben élő Tőkés Lászlóhoz! – fel lehetne tenni a kérdést: miért is szentelték fel?… Lelkipásztornak, olyannak, aki minden embert (az ellenségeit is) szereti vagy politikusnak?
    A nevezett atya ugyanis – Isten szolgájaként! – demokráciáról, „a magyar nép jogainak sárbatiprásáról” nem is szólhatna, hiszen a demokraták és a demokrácia ellenségei a Mindenható előtt egyenlőek, gyarló emberek…
    Miért szítja, Isten állítólagos szolgájaként, a gyűlöletet Androvich atya? Főleg egy olyan közegben, amelyik távol, viszonylagos védettségben él az európai, magyarországi valóságtól?
    A külföldön élő magyar embernek egyébként is csak visszafogottan, empátiával és mélységes mély alázattal illik hozzászólni a hazai társadalmi viszonyokhoz – az egyház szolgáira ez az ajánlás különösen vonatkozik. Nem nekem, az Óhazában élőnek kellene figyelmeztetnem erre az atyát!

  • Kedves Tamás atya! Az jó Isten áldását kérem rád, kívánom neked, hogy legyen mindig erőd válaszolni az igaztalan vádaskodásokra, vedd mindig észre az alattomos támadásokat és soha ne feledd, Krisztus követői, mi katolikusok mindig mögötted állunk! Az ilyen regospeter-félek arra sem méltók, hogy a saruszíjadat megkössék.

  • Nem is tudtam, hogy az atya saruban jár. Nem hideg az Kanadában ilyenkor? És miért kell másnak kötözgetni? Ez úgy van,mint régen a katonáknál? Minden tisztnek volt csizmája, aminek különösen a levételénél szükség volt a csicska közreműködésére. A dolog úgy történt, hogy a tiszt leült, a csicska háttal eléállt szétrakott lábbal, a két lába között a tiszt átdugta a csizmás lábát, a csicska megfogta a csizmát, miközben a tiszt a csicska hátsófelén a másik lábával kitámasztott. És ekkor (ilyen hosszú előjáték után) a csicska egy rántással lerántotta a csizmát.
    A sarukötögetés hogy történik? Bizonyos vagyok benne, hogy hátulról az nem megy, szóval nem mögéje kell állni az atyának, hanem eléje. Sőt, úgy gondolom nem állni, hanem térdepelni.
    És ki a csicskája a kedves Tamás atyának? Azt hiszem, Regős Péter nem pályázik erre a roppant megtisztelő szerepre, meg amint Egy Ottawai írja, nem is méltó rá. Na, de akkor ki méltó, hogy az atya körül ezt a megtisztelő személyes szolgálatot ellássa?
    Én mindenestre azt javaslom, az atyának, hogy vegyen fel tisztességes cipőt. Egészen más olyanból szemlélni a világot, mint egy saruból, ami nem is illik Kanadába, meg ócska is.
    Annyian védik itt a tisztelendőt (már vagy hárman is voltak), hogy nem is értem, miért nincs tele a temploma vasárnapoként.

  • Regős Péternek: nincs mit köszönni, nem tűnt hihetőnek. Különben valami nyilas fórumon egy kis náci-palánta írta először, hogy nem igaz. Valami olyasmi körítéssel, hogy a globális nagytőke így akarja őket összeugratni a zsidókkal, a saját érdekeinek megfelelően. (Mintha annyira ugrasztani kéne őket.) Aztán tessék, a globális nagytőke ártatlan.:) Komolyan mondom, ha a szellemi sötétséget mérni lehetne, azon az oldalon kiakadt volna a mérő. De kérem, ne általánosítson egy nép esetében sem (mégha érthetőnek is tartom sok vonatkozásban az érzéseit). Volt azért Magyarországon régen is, és most is van, olyan ember, aki nem volt, és nem lesz fasiszta, vagy nyilas.

  • Először arra gondoltam nem reagálok egy trollra, de aztán rájöttem annyira szédítő a mélység ami önből árad, hogy kénytelen vagyok. Az első viccesnek szánt eszmefuttatásra nem is tudom mit mondjak (a második kommentje pedig annyira zagyva, hogy nem is értem).

    Talán annyit mégis, csak hogy okosodjon. Keresztelő János mondja Jézusról, hogy a sarujaszíját megoldani se méltó. (Nem feltételezem, hogy valaha is hallott az említett urakról). Innen a hasonlat és semmi köze a kanadai időjáráshoz.

    Azt javaslom inkább probáljon meg a munkájára koncentrálni (már, ha van ilyen), kevesebb időt és energiát fecsérelni el itt, ezen a honlapon, teljesen értelmetlenül az ön számára indifferens, távoli dolgokra.

    Azt javaslom, ne fáradjon a válasszal, mert bizony Isten nem érdekel.

  • Először arra gondoltam, hogy nem bírja elviselni a másféle véleményt. Másodszor is.
    A saruszíjkötögetés történelmi háttere nagyon érdekes volt. Nem mondja, hogy nincs köze az időjáráshoz?!
    Az atya nem Jézus, de még csak nem is Keresztelő János. Az atya nem mártír. Hacsak nem a saját korlátoltságának a mártírja. Mindazt, amit itt kap tőlem és másoktól is, saját magának köszönheti.
    A második kommentem nem magának szólt, nyilván ezért nem érti. 🙂
    Kedves javaslatát a munkámra, tevékenységemre és az időgazdálkodásomra vonatkozóan köszönettel vettem, de biztosíthatom, kiléptem már a gyereksaruból, nem szorulok rá. 🙂 🙂
    Ps: Mindig elbűvöl az ilyen : „, ne fáradjon a válasszal, mert bizony Isten nem érdekel” . Dehogyisnem érdekli. Ha nem így lenne, nem írt volna semmit a hozzászólásomra.

  • dr. regos peter

    erdekes, hogy a hozzaszolasok mindegyke elitel engemet a beirasomert, de fogadom mndegyikuk zsidogyulolo egyikuk sem probalta megerteni, hogy miert irtam igy. a kertesz akos iro fogalmazott helyesen, hogy a holokausztert nem a nemetek, hanem a magyarok a felelosok. ne felejtsuk, hogy nehany het alatt begyujtottek a 600 ezer zsidot, de a nemetek csak atvettek a magyar szallitmanyt. a magyarok sohasem kertek bocsanatot a gyilkossagaikert. pardon nem igaz amit most ieirtam. az elso orban-kormany egy eletert 30 ezer forintot ajanlott fel a zsidoknak. az kb. 150 dollar. ennyit ertek a magyarorszagi magyaroknak a zsidok.az anyosom volt auschwitzban es szerencsere tulelte. maig is kap karteritest a nemetektol. a magyarok kulonb nacik voltak a nemeteknel. es maguk engem kritizalnak. nem veletlen, hogy maguk is magyarok egyenesagi leszarmazottak. a ver nem valik vizze. en a magyarok kozott eltem le az eletem kezdetet es nagyon jol ismerem a magyar virtust. soha nem mulik el a magyargyuloletem ez ev julius 1-etol az egyesult allamok elnokenek az egyik kozep-europai tanacsadojava neveztek ki. a munkam soran igyekszem megismertetni obama elnokot a magyar jellemmel. nem veletlen, hogy a kornyezo orszagokban ugy gyulolik a magyarokat.egyebkent androvics tamas atya tipikus magyar es kepviseli a magyar felfogast. ez a magyarokban kicsi gyerekkortol bele van nevelve. az idegengyulolet az tipikus magyar tulajdonsag. pedid eppen a magyarok idegenek az europai nepek kozott. inkabb oket kellene kikozositeni. a kanadai magyar hirlap kozismerten fasiszta sajtotermek. ugyanugy, mint az otthoni magyar hirlap. az is nyiltan fasiszta. ezek utan varom a kritikai megjegyzeseket es az elitelo hozzaszolasokat. de egy onkritikus hozzaszolast hiaba is remelek. en szemely szerint szegyellem, hogy magyarnak tartanak, csupan azert mert magyarul beszelek es ertek. tagadom estitkolom, hogy magyar vagyok vagy valaha is votam. en amerikainak vallom magam es barmikor felaldoznam az eletemet is a valasztott hazamert. a tobbi magyar meg surgosen menjen haza magyarorszagra es imadja az orban-kormanyt. az valo nekik.zaraskeppen nemes csabanak azt valaszolom, hogy ketsegbe vonja a doktori cimemet.1980-ban szereztem a budapesti jogi egyetemen es summa cum laude vegzettseggel. persze azt nem kell tudnia nemes csabanak, hogy az mit jelent. kivancsi lennek, hogy neki mi volt a vegzettsege? biztosan 8 altalanos. szarmazasa pedig bunko magyar paraszt.

  • dr. regos peter

    na lam kussolnak a magyar nyilasok senki nem reagalt a hozzaszolasomra. a kanadai magyar hirlap egyebkent ugyanolyan, mint a magyarorszagi magyar hirlap nyiltan fasiszta. androvics atya maga nem dolgozott a soroksari ut 38-40-ben, mert az anyosomek hazaban volt egy ilyen nevu seged vicehazmester? szerintem kellett hogy legyen egy ilyen hatter. a stilusa arra emlekeztet. csak az a donto kulonbseg, hogy az nem volt antiszemita es mindig tolem jo borravalot kapott a kapu kinyitasaert. maga nem kapna borravalot. egy uzenet kopacsi juditnak. nem maga volt a liptak bela katonaja? annak idejen ugy emlekszem magara, hogy teljesen normalis volt, na de ez az ido mar elmult. manapsag a nyilas kanadai lapot olvassa. a z amerikai nepszava egy nagy cikket kozolt liptak belarol, hogy kozismerten antiszemita. keresse meg az interneten. szep kis csapat gyult ossze itt a kanadai magyar hirlapnal. tiszta nyilt fasiszta magyarsag. tessek buszkenek lenni, mert ez elismeres. miert van az hogy a magyarokat mindenutt utaljak es megvetik? valoszinuleg azert, mert olyan elbuvoloek. en imadom a magyarokat es mindent elkovetek, hogy obama elnok is igy erezzen a magyarok irant. nem veletlenul vagyok elnoki tanacsado.

  • Kétszer is elolvastam dr. Regős Péter bejegyzéseit.
    Ha bárki maximális jóindulattal közelítene (és vannak ilyenek!) az általa felvetett problémákhoz – ez az úr akkor is támadná, egyszerűen csak azért, mert a reagáló magyar vagy magyar nyelvet használ… Esetemben (illetve jobb ha Kopácsi Judith esetét említem), okunk van, helyesebben lenne arra, hogy a minket, hozzátartozóinkat bebörtönző Magyarországot egy életre kivessük a szivünkből. – Ennek ellenére Magyarország, a „magyar” név, jelző mindkettőnk és milliók számára mégsem negatív kicsengésű…
    Dr. Regős Péter úr – aki állítása szerint Obama elnök közép-európai tanácsadója (vagyis fülbesúgója) – minden valószínűség szerint mentálisan oly’ mértékben sérült ember, amely körülmény szinte lehetetlenné teszi a vele való vitát, párbeszédet. A világban millió számra találhatók zsidó és nem zsidó emberek, akikkel méltatlanul bántak – de ezek az emberek az őket ért sérelmeket 60-70 év elteltével nem torolják meg ártatlanokon… Kivételt csak néhány ember képez: többek között az említett Regős úr is. (Ha igaz az állítása, és valóban tanácsadóként működik valahol az Amerikai Egyesült Államokban, nagyobb veszélyt jelent Obama számára, mint bármelyik nyílt ellensége. Hozzátehetem: az ilyen lények magának az Ügynek, a zsidók és a demokraták ügyének, is csak ártanak…
    Aki a Kanadai Magyar Hírlapot nyilas orgánumnak nevezi, az provokátor vagy nem egészen beszámítható. „A magyarokat mindenütt utálják”-kitétele egyebek között azért sem igaz, mert létezik jó néhány hely a világon, ahol a magyarokról még csak nem is hallottak! – DR. REGŐS ÚR A SAJÁT BETEGES VÍZIÓJÁT VETÍTI KI AZ EGÉSZ VILÁGRA – sajátos, beteg gondolkodása középpontjában a GYŰLÖLET áll – s mindennek okozója az Őt vagy családját ért valamikori sérelem. Regős úr vagy családja ellen nem rossz emberek vagy egy embertelen rendszer követett el bűnt, hanem (innen kezdve már a feltételezhető betegsége diktálja mondandóját) „a fasiszta, náci magyarok, még inkább Magyarország”. – Eszébe sem jut, hogy ennek az országnak, a magyar népnek részét képezi maga a zsidóság is…
    Remélem, most megnyugszik a mi nagy betegünk – választ kapott néhány kérdésére – és egy-egy tisztább pillanatában talán elgondolkozik azon, hogy az Őt és a családját ért sérelmek hátterében is ugyanaz a GYŰLÖLET áll, amely ellen állítólagosan harcol.

  • dr. regos peter

    egy dolog miatt onkritikat kell gyakorolnom. ez a kovetkezo: en azt hittem, hogy a kanadai magyar hirlap is fasiszta, mint a hozzaszolok tobbsege es androvics atya is nem olvasom reg ota a lapot, mert nem vagyok kanadai , hanem egyesult allamok-beli. de rajottem, hogy tevedtem, ezert bocsanatot kerek a szerkesztosegtol. kesobb tanulmanyoztam a lapot es rajottem, hogy tevedtem ezt most unnepelyesen elismerem.

  • dr. regos peter

    csak arra vagyok kivancsi, hogy a fasiszta hozzaszolok kozul hany fog hozzam hasonloan onkritikat gyakorolni? na lassuk hires magyarok.tisztelt szemenyei ur! maga csak ne aggodjon obama elnokert, amiert en vagyok a kozep-europai tanacsadoja, hanem a magyarjaiert es magyarorszagert aggodjon. ez a maga business-e.

  • dr. regos peter

    hala istennek nem vagyok kanadai hanem amerikai, mert akkor a kanadai magyar kozosseghez tartoznek pedig majdnem ez tortent. 1980-ban torontoba erkeztunk a felesegem rokonaihoz es majdnem ott ragadtunk. szerencsere a mindenhato velunk volt es atiranyitott amerikaba.

  • dr. regos peter

    fenyegetnek? my comment waiting moderation? csak tessek toroljek ki, nem banom, de bencsics klararol nem valtozik meg a velemenyem..

  • Kedves Dr. Regős Péter! A Kanadai Magyar Hírlap valóban liberális lap igyeszik lenni, ahol fontos érték a tolerancia és ahol az erőszakmentes – valamint az ad hominem támadásoktól mentes – vitákat és dialógust támogatjuk. Éppen az a gond Androvich Tamással, Bencsics Klárával, Kaslik Péterrel és Orbán Viktor sok-sok egyéb támogatójával, hogy nem az általuk elutasított gondolatokat támadják, hanem minden esetben azt a személyt, aki a jelenleg regnáló kabinet politikájától eltérő ötlettel mer előállni. Példát kéne mutatni az által, hogy Androvichék személyes és erőszakos támadásaira nem az ad hominem viszonttámadás a válasz, hanem a higgadt érvelés. Így tehát nem Bencsics Klárának kéne személyszerint neki menni, hanem az általa is felvállalt politikának.

  • dr. regos peter

    koszonom christofer ur a higgadt sorait es maximalisan igyekszem megfogadni

  • dr. regos peter

    kivancsi vagyok, hogy hany ember hallgatja meg az androvics tamas atya istentiszteletet. szerintem nem sok, mert kozismerten hazudozik es ezt az emberek nem szeretik. kong az uressegtol a temploma. csak neki tetszik a szovege. meg is tapsolja magat. kepzelem, hogy milyen a hangulat az istentiszteleten. androvics tamas egy nagy seggfej., nem pedig pap. ki bizta meg, hogy iget hirdessen. es a sok suletlensegre, amit eload.? a magyarok nem kivancsiak, amit eload. a kanadaiak, pedig nem is ertik, mert rosszul beszel angolul. magyarul tud csak istentiszteletet tartani.

  • dr. regos peter

    nemes csabanak. idezem tole:” regos peter akkor doktor, amikor en papa” gratulalok on a papa. 1980-ban keltezett a jogi diplomam, es a budapesti allam es jogtudomanyi egyetemen szereztem.egyebkent summa cum laude vegzettsegu voltam. azt nem tudom, hogy erti-e hogy az mit jelent? a jol ertesultsege nalam megbukott. honnan ilyen magabiztos? honnan szerzi az informacioit? szart se er amit osszehadovalt rolam. igenis jogasz vegzettsegu vagyok. mit nem lehet ebbol elhinni? milyen bizonyitekot szeretne meg kapni? keressen meg szemelyesen es bemutatom az eredeti diplomamat. ennyit errol. egyebkent csak kivancsisagbol, maganak mi a vegzettsege?

  • dr. regos peter

    mi a fene alakult ki az androvics tamas atya levelebol. az egyebkent ket szot sem erdemelne.eleg szomoru, hogy a magyar keresztenyseg egy ilyen papra hivatkozik. ahelyett, hogy letagadna es elhatarolodna tole. en ha kereszteny lennek, felallnek a templomaban es kizavarnam. nekem bizony ne hirdessen iget egy ilyen gatlastalan csavargo. de a keresztenyeknek megfelel ez a szinvonal is. pedig ezt nekik kellene elintezni. kirugni, kizavarni kozuluk.ennyivel tartoznanak jezusnak. biztos jezus kiebrudalna maga korul. ezt az androvicsot. tenyleg a soroksari ut 38-40-ben volt seged vice hazmester evekkel ezelott. megkerdezhetik az anyosomat, o a tanu erre. es a felesegem. itt meg hirdeti az iget a buta magyar keresztenyeknek.kizavarni a templombol! be ne tegye megegyszer a labat oda. az en ujsagomban meg akkor adnek neki publicitast, mikor en lennek a papa. tehat soha. nem is beszel helyesen angolul es itt el ki tudja miota. a fideszt meg elteti, arra van esze. nyilas eszme a fideszezes. szalasi utodai. ez az androvics is abbol az idobol maradt vissza. akkor volt a hazmesterek vilaga. de o meg hazmester se volt, csak seged vice-hazmester. magyarul a szemetet gyujtotte be. a szemet a szemetet gyujtotte be. van-e ennek az androvicsnak valamilyen egyhazi iskolai vegzettsege? vagy csak maga kialtotta ki magat igehirdeto papnak? mint lathato es olvashato en nem vagyok kifejezetten egy androvics rajongo. en megvetem es elhatarolodok tole. az emberiseg salakja. na salak varom a valaszodat, tiltakozzal. tagadd le a tenyeket. te egy nagy es hires egyhazfo vagy.

  • dr. regos peter

    kurva nagy csond van az androvics tamassal kapcsolatos hozzaszolasom utan. az emberek felnek. csa azt nem tudom, hogy mitol? ettol a szarhazi androvicstol? hat ki nem szarja le? ki es hol jegyzik? magyar hitterito. tud rola valaki kanadaban. egy megturt senki. egy ehenkorasz. kanada befogadta, mert menekultet jelentett. kozben az egesz tortenete hazugsag volt. ha hazamegy talan meg varja a korabbi allasa, a seged vice hazmesterseg. arra kvalifikalt. arra van felkeszulve iskolazottsag szempontjabol meg egyebkent. es a keresztenyek hisznek neki es hallgatjak az istentiszteleteit es hisznek neki. szegyen gyalazat, hogy egy ilyen ember iget hirdethet. ennek bortonben van a helye.

  • Az egyhaz es a allam kulon kene hogy legyen, nem kell osszemosni.
    A papoknak jelen esetben Tamas atyanak nem kellenne politizalni. A nyajaval es annak lelki eletevel foglakozon behatoan es ne a mo-i politikaval.
    Az emberek belenyomorodtak ebbe a politikai amokfutasba ami ma megy Mo-on.
    Pirvat nyugdij beallamositasa a media torveny, tomeges elbocsajtasok, rokkantnyugdijasok tokretetele, nem mindent lehet az altalanos valsagra kenni.
    Mi ertelme milliokert atnevezni repteret es fel Budapestet, meg ha lenne ra penz,de ido energia mikor egeto a munkanelkuliseg, nyomor es elszegenyedes kene megoldani. Az ehezoket buntetni Isten elleni vetek,akik a kukabol szerzi be a ehenhalas elkeruleset , aki elszegenyedett es utcara kenyszerult azt 50ezer |Ft ra buntetni nem gondolja atyam hogy ez minden humanitast nelkuloz?
    Igaz ettol a hajlektalantol akit a commandosok elvisznek mert nincs otthona es megbuntetik ilyen osszegekre attol nem varhat perselypenzt.
    Nem kellene az egyhaznak a szegenyeket felkarolni es segitseget nyujtani vagy tanacsot adni ennek a politikai garnituranak ,hogy emberekrol itelkezik akik az intezkedeseikbe es ujabb torvenyeik miatt elnek vagy kerultek utcara?
    Minden szentnek maga fele hajlik a keze, ertheto hogy tapsol es vastapssal jutalmazza az Orban kormany intezkedeset hogy ingyen osztogat az egyhaznak magyar iskolakat epuleteket.
    NAgyobb reklam kene annak is hogy az egyhazi ertekek az „istene” illetve a Vatikane es nem a magyaroke.
    Nem hiszem hogy a Vatikan a magyarok admomanyara lenne szuksege.
    Van itt ra pelda London Ontario, Clevland a magyar templomok csak nevlegesen a magyaroke megha sajat maguk is epitettek az egyhaz elintezte oket rendesen volt nincs…………
    NAlam mindig kiveri a biztositekot mikor valaki ellenzovel a szemen kiall olyan ugy mellett ami vagy az egyoldalu tajekozodasat mutat vagy ,szandekosan vezeti felre hiveit.
    Elkene donteni kedves Tamas atya hogy pap vagy politikus akar lenni, mert papkent nem illo aggitacio propagandat hirdetni a szoszekrol.

  • Gonczné Posch Jolan

    Kedves Tamas atya,
    Tudvan és ismervén, hogy Tamas atya egy rendkivulien nagytudasu, magyarszivu, értékes lelkivezeto és pap, koszonom, hogy felszolalt Orban Victor kormanya védelmében. A magyarnép tobbsége végre visszaakarja allitani a Magyar értékeket, becsuletet és hazaszeretetet azért valasztottak meg a mostani kormanyt. Magyarorszag nem elado! Természetesen vannak kisebb néprétegek akiket konnyen lehet lazitani és félrevezetni, de az igazi elkotelezett hu allamférfiakat és magyarokat nem. Én mint gyermek jottem Canadaba ’57-ben, atéltem a forradalmat, lattam a vérzo Szabadsagharcosokat…. Ezeknek a hosoknek a vérébol fog ujra feltamadni Magyarorszag.
    A Kanadai Magyar Hirlapot tobbet nem fogom a kezembe venni.
    Ugyemlékszem Christopher Adamot a Montreali Magyar Egyhaz és Iskola a keblén melengette de ugylatszik, neki megfeleloen, jobb talajra talalt.
    Tisztelettel, Gonczné Posch Jolan

  • Jolán! Na, most érezzük magunkat megfenyegetve? Nem veszi, hát nem veszi. Attól még lehet másnak is másféle véleménye, mint önnek vagy Tamás atyának, ugye? Gondolom, a véleményszabadság szentségére, amit Kanadában tanult, még emlékszik.

  • Kedves Jó Egykori Honfitársam, Gonczné Posch Jolan! –
    Szomorúan is olvashattam volna bejegyzését, de úgy vélem, nem szükséges túlzottan komolyan venni közlendőjét. Azt nem vitatom, hogy Tamás nemzettestvér magyarszívű – itthon, az Óhazában ezt a jelzőt leginkább a neonácik, újnyilasok (hungaristák) használják, hogy képesek legyenek önmagukat megkülönböztetni az idegenszívűektől.
    Ezek a XXI. században élő vademberek, akik a zsidókat, cigányokat, tótokat, rácokat, oláhokat és mindenféle ellenségüket ezzel a jelzővel látnak el, azonban Magyarországon és a Kárpát-medencében is csak töredékét jelentik az összmagyarságnak.
    Orban „Victor” – ténylegesen Orbán Viktor Mihály – kormánya ellen olyan mértékű a népi felháborodás, hogy a közelmúltban 10 milliárd forintért állított fel különleges testőrséget… Erről bizonyára Ön is hallott már. (Gondolja, hogy a többség támogatásának birtokában tette mindezt?)
    Ezúttal nem sorolom fel azokat a tragédiákat, melyek mind-mind a „magyar értékű”, „becsületes” és „hazaszerető” Orbán-kormány rovására írhatók, de ahol emberek halnak éhen, fagynak meg (eddig 37 honfitársunk fejezte be íly’ módon életét az őszi hónapok óta!), gyermekek tízezrei éheznek, fűtetlen iskolákban tanulnak és ahol több mint egymillió ember tengődik munka nélkül – az ilyen a „demokrácia” ellen minden lehetséges eszköz felhasználásával kötelesség harcolni.
    Ha Önt 1957-ben gyermekkorában vitték Kanadába és komolyan érdekli az Óhaza sorsa, akkor – ha kérhetem – látogasson gyakran-gyakrabban „haza”. És természetesen gyakorolja a magyar nyelvet… igyekezzen önállóan véleményt formálni a magyarországi helyzetről, ne pedig náci, újnyilas internetes weboldalak szóhasználatát ismételgetve.
    „Feltámadni” a mi hazánk csak jogállamot építve, demokratikus viszonyok között, szomszédaival békés kapcsolatokat kiépítve lesz képes. – Annyit még feltétlenül tudnia kell, hogy a jelenlegi magyar kormányban és Orbán Viktor holdudvarában lassan több MSZMP-tag tevékenykedik, mint Kádár János idején, akik elől az Ön családja Kanadába menekült (természetesen politikai okokból.)

  • Kedves Szemenyei Ur, Nem volt szandékomban ont annyira felingerelni olyan szép szavakkal mint pl. ”magyar értéku”, ”becsuletes”, ”hazaszereto” és ”feltamadas”, ezek olyan szavak amik egy magyarember szivében visszhangra talalnak.
    Biztosithatom ont, hogy életemben nem lattam sem nacit sem nyilast, csak filmekben, mivel a haboru utan szulettem, és szerintem Hitler is egy ordog volt, éppen ugy mint Sztalin, Rakosi és bandaja. Arrol is megnyugtatom, hogy senki nem adott szavakat a szamba – Hala Isten, még gondolkozni tudok. Lehet, hogy az emberek nincsenek hozzaszokva a szivbol jovo tiszta és egyszeru szavakhoz. Ez viszont nem az én problémam.
    Viszont, elég idot éltem Magyarorszagon, hogy szivembe zarjam magyar népement, a magyar torténelmet és kulturat. Azt, hogy nehézségel jar feléptieni az orszagot a Gyurcsany féle gazdalkodas utan, amit O maga is bevallott, a szegény népnek, mint mindig, megkell fizetnie masnak a bunét. A lényeg az, hogy minden magyar fogjon ossze, és lassan kilabolnak az adosagokbol és Isten segitségével jobb helyzetben lesznek mint Gorogorszag, Olaszorszag vagy a tobbi csodbe jutott orszagok.
    Gonczné Posch Jolan

  • én azt hittem, hogy csak Magyarországon utálják egymást a magyarok. Látom, hogy Kanadában ugyanezt teszik, ott is gyűlölik egymást. Kiváncsi vagyok, de ezt már én nem érem meg, mikor jön el a szeretet és az összefogás napja ennek a szerencsétlen nemzetnek? / soha, mert mi ilyenek vagyunk, nekünk ez a tragédiánk /

  • „Dr.Regos Peter!Azt kerdezi hogy mi a baj az On irasaval?Hat elsosorban az hogy On kerdezei.Es ha nem tudja
    akkor nem igen tudja megmagyarazni senki sem.Azonkivul az is problema vele,hogy a hangnemebol,szohasznalatbol,stilusabol csak egy dolog derul ki:az hogy On a diszno olban vagy az istaloban szerezte doctoratusat.(Ha egyaltalan jogosan hasznalja ezt a titulust.Oszinten ketlem)
    Egyebbkent:en eltem Canadaban 10 evig(57-67 kozott),meg ma is szeretem az orszagot.Harmadik hazamnak tartom,ha ez leheyseges.Abban az idoben ilyen lap nem tudott volna mukodni.Akkor meg MENEKULT MAGYAROK voltak a magyarok.Ahogy latom,ma kertesz akosok a hangadoi a ottani magyaroknak.Meg jo hogy akad olyan is mint Androvich Atya.Csak azt nem ertem hogy az ott szuletettek hogyan ferdultek ennyire el.elkepzelheto hogy az
    amerikai „liberalis demokracia”kozelsegevel magyarazhato.Nem tudom elhinni hogy a szuloktol ragadt volna rajuk ez a ferde nezet

  • Dr.Regos!(ha…ha..ha)Biztos hogy libas=hibas misi a te HAVERED.Valahol egy akolban nottetek fel.Es tetejebe meg
    hazudsz is?oszinten,mit gondolsz ki hiszi el neked a dumadat,de foleg ki ertekeli diszno ol beszededet?Gondolom elvarod,hogy doctor urnak szolitsanak.?Elvarod hogy okosabbnak,muveltebbnek tartsanak,mint Navrovich Atyat?
    Ezt ne is almodd.En is csak azert irom le neked ide ezt,hatha folfogod,hogy micsoda allatja vagy az oreg Istennek.
    Bar ,nem igazan hiszem hogy ez fog menni,ekkora korlatoltsaggal,valoszinu meg az orrod sem tudod megtorolni.
    A disznok kozt nem kellett megtanulnod.Azok elturtek hogy folyon az orrodbol a trutymo.Kar hogy mikor mar nagyon leert a szadig,akkor lenyaltad.Ezert van most mit kikopkodnod.Vigyazz hogy csak akkor frocsogj,ha ertelmes szot latsz ezeken a lapokon.A suket dumat (foleg a tragarsagot)meg tedd magadeva.Mondanam hogy tanulj beloluk,de neked ez ugy sem menne es nem is erdemes azokbol tanulni meg neked sem.

  • Szemenyei-Kis Tamas.Amit irt majdnem konnyeket fakasztott ki a szemembol(lehet hogy volt is a vege fele).Kulonosen amikor arrol ir hogy odahaza mennyi volt a fagyhalal.No mar most ez azert volt konyfakaszto,mert On ott el vagy majdnem ott el ahonnan hontalansag fogalma kiindult.Mar az 50-es evek vegen voltak Canadaban otthontalanok(homless,remember?)OK lehet hogy akkor meg nem elt es nem tapasztalhatta ugy mint aki elt benne.
    Hat hogy nekeljen kutato munkat vegeznie,en elmondhatom Onnek,hogy.Talan korabban is,de arrol en nem tudok.
    A szomszedos „IGERET FOLDJEN”ez meg nagyobb szinten jelentkezett.Na mar most ugye On Canadaban el.Stimmel.De akkor honnan tudja a magyar viszonyokat?.Csak tan nem a szajaba adtak a szavakat?,mintahogy itt masokra mondta.Nevezetesen Gocznera.Meg ez is hagyjan hiszen azert a sajto hogy hasznaljuk.Baj csak ott van hogy csak azt szurjuk ki belole,ami eppen nekunk(onnek)megfelel.Meg ez is eltekintheto lenne,hiszen olyan lapba ir amelyik EZT varja el.De konyorgom,kiment On(barmelyik canadai varosban el is)a telen meg szamolni hogy hany homless van az utcan,hid alatt,stb.Utanna nezett hogy Canadaban hanyan fagytak meg.A nagy szomszedrol nem is beszelek.Az ottani szamokat csak a fejesek tudjak.Egy-ket wisky mellett meg el isajnalkoznak rajta.Meg is allapitjak hogy valamit tenni kell.Aztan elfogy a wisky es szepen haza kocsikaznak es el is van intezve.Canadaban sem sokkal jobb ezen a teren.Kijelentene hogy ez nem igy van???Nem hiuszem,de ha megis,akkor kevesebb mint aminek hittem.Maguknak megadatott,hogy szocsokent hasznaljak ezt az ujsagot.A haza javara.Miert nem teszik???Miert csak negativumrol beszelnek(legtobbszor valotlansaggal,sot hazugsaggal keverve).Ha viszont Onok azt gondoljak,hogy amit csinalnak az a haza javara teszik,akkor valami nagy baj van azOnok gondolkodasaval.Ossze keverik a kritikat a szeny dobalassal.Javaslom hogy tisztazzak ez On maguk elott,es ugy irjanak.

  • Hajrá Regős!