Erkölcstelen dilletantizmus

2011 október 16 1:10 du.109 hozzászólás

Az elmúlt hét során két olyan hír is érkezett Magyarországról, mely nem csak azt sugalja, hogy a Fidesz kormányzása azt a siralmas kormányzati inkompetenciát produkálja, mely a szocialista-szabad demokrata kurzust is bedöntötte, hanem jelenlegi dilletantizmusa a rendszerváltás óta nem látott agresszív erkölcstelenséggel párosul.

Az első fejleménynek kanadai magyar vonatkozása is van, ezért is érdemes rá kitérni. Mint ahogy már arról beszámoltunk, 2012 februárjától megszűnik a gazdaságilag stabil állapotban lévő és népszerű budapesti Új Színház, melyet Dörner György rendező és Csurka István szélsőjobboldali publicista-pártelnök kultúrközpontja fog felváltani. Tarlós István budapesti polgármesternek azt javasolták az önkormányzat által felkért szakmabeliek, hogy inkább maradjon az Új Színház jelenlegi igazgatója, de a főpolgármester úrnak más tervei voltak. Kanadában kizárt, hogy egy kormányzati szerv elfogadna egy hibákkal teli és nyiltan szélsőséges pályázatot. A pályázat egyik paragrafusa a kanadai magyarságra is kitért:

„Együttműködést kívánunk kiaIakítani a tengerentúlon is, elsősorban a Kanadai Magyar Színházzal és a Kanadai Magyar Televízióval, amely ugyan torontói székheIyű, de szerte Kanadában a magyarságnak közvetíti az értékeket.”

A nyertes szélsőjobboldali pályázat szépséghibái a következők: a torontói Kanadai Magyar Színházat Kertész Sándor holokauszt túlélő alapította, 1987-ben Kosaras Vilmos (Pufi) vette át annak vezetését, aki egyben a Menora című magyar zsidóság lapjának főszerkesztője volt. A Kanadai Magyar Színház a kilencvenes években megszűnt és Pufi, a Kanadai Magyar Televízió producere pedig augusztusban meghalt. A KMTV heti adását Kosaras Mira (Pufi felesége) ugyan tovább viszi, azt viszont eléggé nehéz elképzelni, hogy pont a MIÉP-es antiszemita színházzal fog együttműködni. Tehát egy Magyarországon nyertes szélsőjobboldali pályázat szerzői egy csaknem két évtizede megszűnt színházzal kivánnak együttműködni, melyet egy Holokauszt túlélő alapított.

A színházi pályázat nívóján esetleg még lehet mosolyogni, azonban Kocsis Máté, a budapesti VIII. kerület fideszes polgármester tervein és a kormány reakcióján már inkább csak sírni érdemes. Kocsis világossá tette mindazok számára akik hajléktalanok szeretnének lenni, hogy innentől kezdve már nem szalonképes életstílus a hajléktalanság. Csomagolhatnak a józsefvárosi hajéktalanok, mert ezentúl a helyi rendőrök kidobhatják őket a kerületből. Annyira népszerű lehet Kocsis Máté cseppet sem népnyúzó intézkedése a fideszes szavazótáborban, hogy Orbán Viktor miniszterelnök kormánya országos hajléktalan-ügyi referensnek nevezte ki a kerületi polgármestert, aki nem a hajéktalanságot tiltotta be, hanem a hajléktalan magyarok élethez való jogát és létezését szünteti be. Kocsis Budapest egyik legszegényebb kerületét vezeti. Hány olyan fideszes szavazó él Józsefváros omladozó lakóházaiban, aki éppenhogy kifizeti a havi számlákat, törleszti a tartozásokat és fizeti rezsit, akit minden hónap végén csak néhány forint választja el a kilakoltatástól és a hajléktalanságtól? És ők kire szavaznak majd 2014-ben?

A jelenlegi kétharmad annyira elvakította a kormánypárt politikusait, hogy el sem tudják képzelni, hogy egyszer véget érhet kormányzásuk.

109 hozzászólás

  • Bencsics Klára

    Nem tudom, mennyire van érintve a Kanadai Magyar Hírlap a következő választásokban?! Minden esetre szerintem az lenne ERKÖLCSÖS, ha a magyar népre hagynák, és nem közölnének mindenféle ellen propagandát a mai kormány ellen. Ez ami ITT megy, nagyon gusztustalan!

  • Ha ha, azért arra befizetnék, hogy mit szólna erre a tervre Pufi, ha élne még.
    A Józsefvárosi hajléktalanok sorsa meg egyenesen vérlázitó. mi lesz a következő lépés? Mint Braziliában, velűk is majd lesipuskások fognak elintézni, hogy ne legyenek útban? Merthogy a büntetést azt biztos, hogy nem lesznek képesek kifizetni.

  • Klára, nem kell propagandát kreálni a mai magyar kormány ellen. Megteszik azt maguk is, szorgalmasan és igen szemléletesen. Dokumentálni meg ugye még szabad? De úgy látom igen szelektive vagy, Amikor a Gyurcsány kormányról volt szó, akkor nem voltál ennyire elkeseredve a rossz propaganda miatt.

  • Bencsics Klára

    Pufit nem kedveltem!

    Majd a magyar nép eldönti, kinek hisz? Gyurcsánynak avagy Orbánnak?.
    Itt Kanadábany mint Chiritophernek, mint Judithnak nincs mit veszteniük.
    A komcsi befolyás, pláne ha pémzzel párosul, bizony nagy befolyással bir!

  • Bencsics Klára

    Ha nem tudná a Kanadai Magyar Híírlap szerkesztője, magam részéről, minden megmozdulást utálok Gyurcsány oldaláról. A KMH ennek a kampánynak dolgozik minden erejével, én meg szerény módon, csak a magam módján.
    Nem kétlem azt, hogy az Orbán kormány hibákat is csinál,(t) a másfél év alatt, milóta kormányon van, de ez a gyűlölet kampány, ez az ellen propaganda arra az időre emlékeztet, mikor is, az ELSŐ kormánya volt uralmon. :Akkoriban megjelent könyv is róla: VIktor címen, és a magyar média szüntelenül gyártotta ellene a gyűlölködő propagandát.
    Bocsi, de én NEM támogatom és sok millió magyar sem, azt a kormányt ami az adósságba taszitotta a magyarokat, amelyik képtelen volt felemelni a magyar gazdaságot, csak a kormánytagok zsebére dolgozott. Mivel NINCS jobb, ezért jött be 2/3 – os eredménnyel a mai kormány és ezért támogatom ahol tudom.
    Más választás nincs.

  • Bencsics Klára

    Bocsi, itt értelmezési zavar lehet, tehát utólag korrigálom, mert sajnos, NEM lehet javítni elment szövegeken.
    Tehát: az eredeti mondat:
    „KMH ennek a kampánynak dolgozik minden erejével, én meg szerény módon, csak a magam módján.”
    Kimaradt, a mondatból, :
    KMH ennek a kampánynak dolgozik minden erejével, én meg szerény módon, csak a magam módján.- dolgozom ellene, ahogy lehet. Természetesen, tisztában vagyok helyzetem lehetőségeivel is!

  • Igazad van kedves Klara! Milyen jo lenne latni azon irasokat es felhaborodasokat ugy ezen lap foszerkesztojetol, mint az itt irogato nehany olvtarstol, melyeket az elozo kormany regnalasa es kapitalis dilettanizmusa idejen irtak…. ( referenciakent lasd: Oszodi beszed) Mert ugye gyurcsanyinak azert ok hisznek…?
    Szoval a kritika, igy mar bizony elveszti erteket es inkabb amolyan harmincezustos askalodaskent hat!

  • Gábor, az öszödi beszéd lényegéhez és értemezéséhez kell egy pici intelligencia.

  • Bencsics Klára

    Köszönjük, megvan! Magyarul értelmes szavakkal volt mondva! Idézzem?

  • Igen Judith es ennek a pici intelligencia hianyanak koszonheti, hogy lovese sincs arrol, hogy mirol van szo.

  • Klára én történetesen MO-on voltam az első Orbán kormány hatalomra kerülése után. És legnagyobb megdöbbenésemre a szemem láttára köpött le egy bocskai ruhás „úriember” egy pedagógust, akiről kiderűlt, hogy nem Orbánra szavazott. Na, ha ilyenek voltak akkor a szavazói, túl sokat nem várhattam tőle.

    De nekem nem csak ezzel volt problémám. Pont akkor én mint a torontói roma bizotttság hivatalos küldötte gyüjtöttem információt a hirtelen megindult roma invázióról MO.-on. Ugyanabban az idöben volt Torontóban egy titkos u.n. minta tárgyalás két roma menekült család ügyében, amin négy M.O.-i hivatalos személy is megjelent, hogy tanusitsák, MO-on a romákat nem éri diszkrimináció és pláne nem is üldözik őket. Egy bibi volt a tanukkal. Hogy nem személyesen jelentek meg a tárgyaláson, hanem video közvetitéssel, és sem a menekült kérelmők, sem azoknak a védőügyvédjeinek nem volt alkalma a „tanuknak” kérdéseket feltenni.

    A két családot elutasitották, de ami még rosszabb volt, hogy az ügyet precedensként fogadták el, és erre hivatkozva utasitották ki a többieket is. Azóta ezt a végzést a legfelsöbb biróságon törvénytelennek itélték és igazság szerint, minden elutasitott személyt ujra ki kéne az IRB-nak hallgatnia. Csak éppen ki fogja öket és milyen pénzen visszahozni?

    Tény, hogy amikor én ezügyben a Tilos Rádiónak (is) nyilatkoztam, az egyik alkotmány biró megüzente nekem szeretettel, hogy nyilatkozásom felső körökben nem talált tetszésre és állitólag emiatt „fekete listára” lettem téve. (Hű de megijedtem. Apám, akkor még MO.on volt és mint az Országos Közbiztonsági és Bűnmegelőzési Közalapítványnak az elnöke müködött. Próbálták volna megmagyarázni Neki, miért is nem látogathattam volna meg.)
    Szóval nekem csak annyi bajom volt, hogy nem láttam sem a demokratát, sem a demokráciát a fentebb emlitett úriember első „uralkodása” alatt
    .
    Ja, csak félreértések elkerülése miatt, néhány évet, mint független biró töltöttem el a kanadai menekültügyi bizottságban, tehát a téma nem ismeretlen számomra.

  • Klára, miután az öszödi beszéd egy belső körnek volt szánva, Gyurcsány tudta, ki a közönsége, és ahhoz szabta szavait.

  • Klára, maga szerint a jobboldali szélsőségnek nincs hasonlóan rossz hatása MO kárára?

  • Bencsics Klára

    : Ha maga a cigányok ügye miatt ábrándult ki egy kormányból, sajnálatos. A kormány talán nem is tudott a pittáner ügyről, állambíró ide vagy oda. Az Orbán kormány, NEM kádár kormány volt, nem volt kérdés,
    hogy beengedik az országba vagy sem!
    Ezek, véleményem szerint kis túlzások. Hála istennek Kanada elég JÓL látja a „menekült” cigányok kérését.!
    Az öszödi beszédet az amerika CNN is lehozta, sajnálatos, hogy kikerült a köztudatba. Talán, annyiból jó, hogy megismertük Gyurcsány igazi arculatát és jellemét.
    A szélső jobboldalt elvetem, éppen úgy mint az MSZP-t!
    Ez elegendő válasz volt remélem.

  • „Őrületbe kergetjük egymást bizonyos pontokon, hogy összeszedjük a szükséges mennyiségű pénzt a kollegákkal, hanem amikor mennek a politikai egyeztetések, húzzatok már a picsába ezzel! Gyerünk előre! Nincsen sok választás. Azért nincsen, mert elkúrtuk. Nem kicsit, nagyon. Európában ilyen böszmeséget még ország nem csinált, amit mi csináltunk. Meg lehet magyarázni, nyilvánvalóan végig hazudtuk az utolsó másfél-két évet. Teljesen világos volt, hogy amit mondunk, az nem igaz. Annyival vagyunk túl az ország lehetőségein, hogy azt, mi azt nem tudtuk korábban elképzelni, hogy ezt a Magyar Szocialista Párt és a liberálisok közös kormányzása valaha is megteszi. És közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig. Semmit. Nem tudtok mondani olyan jelentős kormányzati intézkedést, amire büszkék lehetünk azon túl, hogy a szarból visszahoztuk a kormányzást a végére. Semmit. Ha el kell számolni az országnak, hogy mit csináltunk négy év alatt, akkor mit mondunk? ”

    A nacik es a kommunistak egy torol fakadnak… tomeggyilkosok es gatlastalan csirkefogok mind. Ismetelten, igazad van Klara.

  • ne haragudjanak, kedves Fidesz szimpatizánsok, de maguk nem itt élnek. híreket olvasni és hallani az tök más. mindent elvettek tőlünk, gyakorlatilag megszüntetik a középosztályt, kinyírják az értelmiséget, ellehetetlenítik a kultúrát, növelik a szakadékot a gazdagok és a szegények között. és kérem, ne tegyenek egyenlőséget aközött, hogy aki nem akarja Orbán Viktort, az szeretné vissza Gyurcsány Ferencet. köszönjük, nem szeretnénk egyiket sem.
    igazából az a baj, hogy nincs alternatíva. kire szavazzak?
    és a kétharmad csúsztatás. az ország 60%-a ment el szavazni, azoknak a kétharmada szavazta meg őket. lehet számolgatni.
    és hogy miért nem ment el 40%? mert ki a bánatra? igen, többeknek kellett volna elmenni, érvénytelen szavazati lapot otthagyni.
    és OV is hazudott. hazudik. csak még be se vallja. számtalan régi műsor kerül most elő az elmúlt 8évből, ahol pontosan azok ellen szólal föl, amiket most megtesz. és semmire nincs reakciójuk. lepereg. mintha nem is léteznének azok, akik az országban élnek.
    maguk szerint az milyen, hogy az Egymillióan a magyar sajtószabadságért csoport júliusban (!) bejelentett egy tüntetést az Erzsébet-híd lábához okt. 23-ra. a március 15-i tünti ugyanott volt, majdnem az astoriáig állt a tömeg. most a Fityisz, október 5-én bejelentette a saját megemlékezését és gyűlését az astoriához. álítólag nem tudtak a másikról. komplett hülyék? hülyének néznek minket is? hogy beszopjuk, hogy a kormánypárt nem tudott a legnagyobb civil szervezet tüntetéséról? erre nincs törvény, mert nem ugyanaz a helyszín, két különböző helyszínen lehet tünti ugyanakkor. de ez most veszélyes. egyfelől nincs szabadon biztosítható menekülőútvonal, másfelől két, kb. 20ezres, ellentétesen gondolkodó tömeg nagyon veszélyes… ezt ők is tudják. nyilván ezért csinálták az egészet.
    hozzáteszem, OV 23-án reggel elhúz az országból. ott se lesz a fityisz naggyűlésen.

    végezetül ajánlom figyelmükbe ezt a videót: http://www.youtube.com/watch?v=M9aZSpuooLY, és nézzenek bele a „Nem tetszik a rendszer” című szpotokba….
    és elolvashatják Csurka István és Dörner György pályázatát. aztán gyűlölködő propagandázhatnak kedvükre.

  • Klára, maga miért csak az egyik fél hazugságain háborodik fel?

  • Miért Klára, maga szerint a romák nem emberek? Mintha Ők is magyar állampolgárok lennének, vagy rosszul tudom? Nekik nem jár az alapvető biztonság? A kormány nagyon is tudott az ön által pitiánernek nevezett ügyről, miután a küldöttek, azaz korona tanuk egyike Kaltenbach kissebségi ombudsman, a másik Farkas Flórián, a harmadik egy Holz nevű államtitkár volt. Csupán érdekesség kedvéért még azt is megjegyezném, hogy pont akkor tettem tiszteletemet a kissebségi Ambudsman irodájában, amig ezek a titkos és ellegális perek Kanadában zajlottak. Ott az egyik tisztviselő mindját mondta is nekem, hogy Ő nem tud semmiféle diszkriminációról. Mondtam, tényleg, akkor maguknak itt már nincs is dolguk, menjen szépen haza, és csukja be maga után a kaput, és dobja el a kapukulcsot. Na, erre eszébe jutott, hogy tulajdonképpen mégis van, és a kezembe nyomott vagy tíz kiló dokumentumot a romák problémáiról. És miután a Helsinki bizottságtól kezdve minden, ezügyben érintett egyént és szervezetet bejártam és beszélgettem velük, így gondolom, egészen jól értesültnek tarthattam magam a témában.

  • Bencsics Klára

    A cigányok is emberek, de mennyire! Csak éppen, nem menekültek!
    Másképpen nem lehet ide Európából bevándorlni, csak ezen a címen. Természetes, ha valakit szponzorálnak, az mingyárt más.
    Viszont én azoknak a pártját fogom, akiket megvertek a cigányok , vagy megkárositottak. Ez kettőnk között a különbség.

  • Már megbocsáss, tudod Te pontosan, hogy kiket és miért tart Kanada menekültnek? Már mint jogilag?
    Az engem nem igen érdekel, hogy te kiknek a pártján vagy, ugyanis ez a téma nem szimpátia, hanem jogi kérdés.
    Csak frissitőül:
    Menekültnek számít az az egyén, aki hazáját elhagyva menedékjogot kér, azért mert hazájában politikai véleménye, vallása, származása, egy-egy csoporthoz való tartozása, neme, vagy szexuális beállitottsága miatt üldözve van, és akit hazája nem képes vagy nem is akar emiatt megvédeni. Egyszeri, egyéni diszkrimináció nem számit üldözésnek, de, ha valakitől a fentiek miatt megtagadják a munkához való jogot, lakhatóságot, iskoláztatást, vagy sorozatos testi bántalmazásban, lelki megaláztatásban van része a fent elsorol okok miatt, a sorozatos diszkriminációk is üldözésnek számitanak. az ártatlanul bántalmazott embert én is sajnálom, csak hogy azok nem biztos, hogy beillenének Kanada menekültügyi politikájába.
    Csak hogy tudd, számtalan olyan fiatal magyar is érkezett már, akik „hajlandók” lettek volna cigánynak vallani magukat, hogy megkapják a menedékjogot. Rém hamar lebuktak, mert szinte dölt belőlük a rasszizmus.

  • Wunder Gusztáv

    „Nagyon örülnék, ha képesek lennénk meghaladni a politikai ellentétek világát, és azzal foglalkoznánk, hogy ki mit csinál.” (M. I.)

  • 2011-10-17
    Érden túl

    Bővebben a mai Magyar Hírlapban

    Álláspont
    Öt helyen tört el annak a rendőrnek az állkapcsa, akit négy cigány vert meg Érden. Az orra is betört, társa is súlyos sérüléseket szenvedett.

    Megint öt helyen tört el a magyar jogállam, megint öt lépéssel közelebb kerültünk a polgárháborúhoz.

    Miért? Azért, mert először is: ilyen hír egy jogállamban nincsen. Vegyük példának a hazai liberálisok mintaképét, az Egyesült Államokat. Ott nem jutott volna el a négy cigány (fekete, fehér) a támadásig. Ott ugyanis az első rossz vagy félreérthető mozdulatnál lelőtték volna őket.

    Mit is üzen az érdi eset a társadalomnak, és az önmagukat a társadalmon kívül helyező cigányoknak? A társadalomnak azt üzeni, hogy nincs jogbiztonság, nincs állam, nincs tekintély, nincs rend. A magukat társadalmon kívül helyező cigányoknak pedig azt, hogy bármit megtehetnek. Ismét átléptek egy határt, és nem történt semmi. A leendő – teljesen nyilvánvalóan enyhe! – börtönbüntetés nem érdekli őket. Odabent a sajátjaik között lesznek, és hősökként fogják őket ünnepelni. Aztán kijönnek, és példaképei lesznek a hozzájuk hasonló állatoknak.

    Ez így nem mehet tovább.

    Ezer ok miatt nem.

    Mindenekelőtt azért, mert a társadalom előbb-utóbb reagálni fog valahogyan az állandó megaláztatásokra és agresszióra. Maga fogja eldönteni, hogyan vesz elégtételt, vagy hogyan tesz rendet, mert – ismétlem – azt látja, hogy az állam tehetetlen és nem védi meg őt. Hogyan is védené, amikor saját rendőreit is agyon lehet verni, és nem marad a helyszínen négy fejbe lőtt hulla. Hát akkor mire számíthat a faluban meglopott, kirabolt, megvert, megerőszakolt, megalázott, leköpött öregasszony, öregember, gyerek, akárki…

    És ha azt érzi, hogy nem számíthat senkire, akkor előbb-utóbb védekezni fog.

    Kapával, kaszával ököllel, tűzzel. Az is a jogállam halála, de legalább érthető.

    Itt az utolsó pillanat feltenni a kérdést: az öt helyen eltörött rendőr állkapocs árnyékában miképpen akar ez a hatalom megálljt parancsolni a saját és a társadalom létét alapjaiban megkérdőjelező önbíráskodásnak, félkatonai szervezeteknek, eszement eszméknek, ötleteknek? Hogy ne beszéljünk rébuszokban: mit mondunk a betiltott Gárda helyett? Mit a Betyárseregnek? Azt, hogy Érden félholtra vert négy cigány két rendőrt, de minden rendben, az igazságszolgáltatás teszi a dolgát?

    Ébredjünk már fel, és vegyük észre végre, hogy a magyar társadalom lassan végképp lemond az igazságszolgáltatásról is, az államról is, a rendőrségről is.

    Lemond mindenről. S az az államhatalom, amelyik ezt hagyja, a felelőtlen, semmit sem értő vagy éppen tudatosan gazember „liberális jogvédőkkel” együtt löki a társadalmat a legrémesebb szélsőségek karjaiba. Ha a rendőr nem érzi, hogy a hatalom és a társadalom egy emberként és rendíthetetlenül áll mögötte, és ha támadás éri, akkor bármilyen eszközzel megvédheti magát, akkor nincs jogállam.

    Az előző hatalom előbb saját hatalmi érdekei érdekében odadobta rendőreit a tévészékházat megtámadók dühének, abban reménykedve, hogy ha meghal egy rendőr, akkor szabad kezet kap mindenre. Ezután pedig a békés tüntetőkre szabadította rá a rendőreit, hogy álljanak bosszút, és mutassák meg a lázadóknak, hol lakik az Úristen. Az eredményt ismerjük…

    Most a hatalom egyszerűen fél. Fél keményen fellépni, nehogy ugyanazokkal a vádakkal illessék, mint elődjét, s nehogy a „liberális jogvédők” céltáblája legyen idehaza is, Nyugaton is.

    De ez az út így a szakadékba vezet.

    A kétségbeesés, az önbíráskodás, az anarchia szakadékába, és a bűnözők terrorjának szakadékába.

    A Rend ott kezdődik, hogy nem lehet eltörni a rendőr állkapcsát öt helyen, mert aki megpróbálja, a biztos halált kockáztatja.

    Egy német tiszt mondta a második világháború vége felé, az elkerülhetetlen vereség tudatában, amikor már alig volt utánpótlás, hogy az a fegyver, amire vigyázni kell, nem fegyver többé. Nos, az a rendőr, amelyik fél agyonlőni az őt megtámadó cigányt (feketét, fehéret és sárgát), mert fél a következményektől, az a rendőr nem rendőr többé.

    Ezt tessék mérlegelni.

    Előbb legyen Rend, azután lehet cigánystratégiát gyártani. A kettőnek együtt van értelme. De Rend nélkül semmi az egész. Rend nélkül marad az öt helyen eltört állkapcsú rendőr, a triumfáló cigánybűnöző, és a kétségbeesett, és kétségbeesésében kiszámíthatatlan társadalom.

    Ezt akarjuk?
    Bayer Zsolt

  • Kedves Rick Zsofi!

    Honnan tudja, hogy ki hol el? Amugy: Csak nem azt akarja mondani, hogy az itthoni helyzet az elmult 18 honapban valt ilyenne?Attol a balfek horngyufatol, a D209-es, magat James Bond-nak kepzelo bajgunarig, majd az allam lerablasat, kifosztasat tokelyre fejleszto gyurcsanyi es az egesz libatenyeszto agazatot a francia erdekeknek atjatszo es gazdakat halalba kergeto bajanai flesh gordon…munkassaga onben nem hagyott nyomot? Ejnye Zsofi. Kilog a lolab… Aki Hetfotol- Pentekig a sarkon all, ne akarjon Szombat-Vasarnap apaca lenni.

  • Kedves Gábor, azt hiszem, nem olvasta el rendesen, amit írtam. „köszönjük, nem szeretnénk egyiket sem.”

  • Igen s mindezt csak a Fideszeskhez cimezve… Mellesleg nem vagyok Fideszes, Magyar vagyok. Feltetelezem, hogy hasonlo vehemenciaval mondta meg a velemenyet az elozo nyolc ev alatt is es nem csak igy visszaszamlazva! Tevednek?
    Szoval mi a velemenye az elozo, a gyurcsanyi fele kormanyzasrol?

  • Gábor, mihez hasonlitva? Orbán alig másfél évéhez?

  • „A KMTV heti adását Kosaras Mira (Pufi felesége) ugyan tovább viszi, azt viszont eléggé nehéz elképzelni, hogy pont a MIÉP-es antiszemita színházzal fog együttműködni.”

    A musort Maros Zoltan es Koltai Andy viszi tovabb, de a tobbi ugyanugy igaz!!!

    Maros Zoltan

  • Sokak nevében szólhatok, innen az USA-ból, ismerve véleményüket, hogy amikor a Fidesz kormány jogtipró diktatúrája, gazdasági analfabetizmusa, a gyűlölködő, bosszúálló mini-Mussolini diktátora és a cuppogó Fidesz pártkatonái ellen szólunk, az nem abban a kontextusban van, hogy a Gyurcsány kormány, vagy elődeinek kormányzását dicsérjük, vagy vissza akarnánk hozni! Aki ezzel az indokkal kezd ellenünk vitázni, annak vitaképessége nulla.
    Minden kormány munkáját önmagában kritizáljuk, amit azzal a megjegyzéssel egészítek ki, hogy Magyarországon nem lesz demokrácia és egy jól működő kormány, amíg azok, akik hatalomra kerülnek, teljesen tiszta lappal nem kezdhetnek.
    A párfináncírózást nyilvánosan és az államtól, partoktól független bizottságnak kell vezetni, fillér pontosan és minden politikus és felelős vezető múltja, jelenje, vagyona, üzleti háttere ismertnek kell lennie. Természetesen független és szabad média és bíróság kell hozzá. Mivel erről a Magyar emberek álmodni sem tudnak vagy akarnak, sokan csak legyintenek, mondván, „egyik kutya, másik eb” az egész csak utópia. Magyarország kormánya a Fidesz alatt egy közutálatnak örvendő kis korrupcióban fulladozó, banánköztársaság bohóckodó diktatúrája lett. Megérdemelten. A sokszor idézett mondat, helyes fordításban, ahogy írója értette;
    „Minden nemzetnek olyan kormánya van, amilyenre képes.”

    “Toute nation a le gouvernement qu’elle mérite.” (Joseph de Maestre – 1753-1821)
    Megj.** A gyakori és szószerinti fordítás: „Minden nemzetnek olyan kormánya van, amit megérdemel.” de nem ez volt az értelme annak, amit Maestre írt levelében 1811-ben, reagálva I. Alexander Orosz cár reformjaira, hogy bevezessen egy európai stílusu alkotmányos kormányzást. Irónikus, hogy mi mindíg ezt az idézetet használjuk, tanácsolva, hogy a polgárok aktivan részt vegyenek a politikában és kergessék el a diktátorokat. (Az idézetet helytelenül tulajdonítják Alexis de Tocqueville-nek és Abraham Lincoln-nak) Maistre azonban ellenezte a demokráciát és a Francia forradalmat és egész életében a (isteni) öröklödéses uralkodók és a monarchia híve volt.
    Thank You

  • Kedves Gábor, és ahhoz mit szól, amikor egy rendört másfél vére elitélnek, mert az általa felszólitott „tüntetönek” aki nem volt hajlandó a parancsát teljesiteni, eltörte a kisujját? Most mit kivánna ettől a rendörtől? Vigye vásárba a bőrét, csak azért, hogy majd megbüntessék? Tessék végre eldönteni, hogy szükség van-e hatásos rendörségre, vagy csak arra, hogy politikai okokból beléjük lehessen rúgni?
    Mert úgye kis fizetésért, rongyos felszereléssel, naponta az életüket kockáztatni, nyugdijjukból visszavenni, alapvető megbecsülés nélkül majd fognak Nektek intézkedni.

  • nem tudok elmenni amellett, hogy következetesen Gyurcsányinak hívja Gyurcsányt. csak a pontosság kedvéért.
    ne haragudjon, de nem mondtam se jót, se rosszat az előző kormányról. csak akkor mondhatok véleményt a mostani kormányról, ha az előzőről is mondok? (nincs kezed, nincs csoki?)
    én kizárólag arról beszéltem, ami most itt van. és ami most itt van, az csöppet sem megnyugtató.

  • Zsófi, szerintem is nagy tahóságra val, valakit nem a nevén nevezni. Persze, még ebben sem következetesek, mert ha Orbán urat, csak mint a dakotás mini-dulcenak hivnánk, biztos halálra sértödnének.

  • Kedves Judith!

    Taho az aki befuzte a kiscipojet.

  • Csak két dolgot jegyeznék meg:

    1. Gyurcsány őszödi beszédének nevezni azt a pár kiragadott mondatot idézni, amit az akkori ellenzék – ma kormánypárt – szajkózott, szajkózik, az több, mint tájékozatlanság.
    2. Az amúgy szélsőjobboldali magyarországi Magyar Hírlapban megjelent antiszemita, alkoholista eszement újságíró cigányellenes fröcsögését idézni több mint tájékozatlanság.

    Civilizált országban az ilyesmi szalonképtelen. Egyelőre itt magyar hazánkban (a magyar helyesírás szerint nem nagy betű, márpedig aki magát magyarnak mondja, az legalább a magyar helyesírást tartsa be!) a többség szalonképes, civilizált, és nem szeretnénk, ha ez a jövőben másképp lenne. Márpedig ha szalonképessé teszi a FIDESZ-kormány a náci-fasiszta-nyilas eszméket, sőt, még színházat is biztosít számukra, akkor joggal aggódik a magyar többség. Itthon és külföldön is.

  • Na, megjelent a neheztuzerseg! :))))) Latom maga is magyarorszagi, mert stilusa olyan ejroper.

  • Úgy látom,jobban utáltok Ti minket,mint Csurkáék titeket…:-(((
    Igen!!!
    A romákat itthon nagy (pozitív)diszkrimináció éri!!!
    Viszont nem bánjuk,ha menedékjogot adtok nekik.
    Legyen a szomszédotokban egy-egy család.
    !!!:-DDD

  • Arafat, mit szólsz hozzá, több, mint egy van a szomszédságunkban. Csak miután van munkalehetőségük, igy dolgoznak, szépen eltartják magukat, gyerekeiket iskoláztatják, és a világon senki nem tesz ráju rasszista megjegyzést, mert börük szine után elmennek indiaiaknak. No meg az itteni rasszistáknak nem veregetik meg a váálukat a „jó” munkáért.

  • Különben, hol van az előirva, hogy mi akárkit is szeressünk? Elég lenne az alapvető egymás iránti tisztelet is, ha tudnád, hogy az mi fán terem.

  • Salom Judith!

    Igaza volt ” ..hol van az előírva, hogy mi akárkit is szeressünk?”
    Tiszta beszéd, ha nem lennél zsidó mondanám, hogy magyaros.
    De akkor ezt ugye mi is mondhatjuk? Mondjuk is nyiltan, szabadon!
    Amilyen az adjon Isten, olyan a fogadj Isten. Rosszul áll a szénátok…

    Szeretném látni a lógó orrát 2014-ben a választások után, amikor
    a FIDESZ-KDNP és a JOBBIK fog 4/5-öt elérni. Csak nehogy gutaütést kapjon!

    Az elmúlt vasárnap Püspökladány és 12 szomszéd település
    választási eredménye : 52% FIDESZ, 33% Jobbik, 14% MSZP No, ezt értelmezze!

    Ez ugye 85 : 14 ami még az amerikai futballban is szörnyű lenne!

    További jó egészséget kívánok, de a riasztót kapcsolja be, ha elmegy
    hazulról, mert hallom kellemes szomszédokat kapott. Jóhír, megy a rokonságuk is!

  • „További jó egészséget kívánok, de a riasztót kapcsolja be, ha elmegy
    hazulról, mert hallom kellemes szomszédokat kapott. Jóhír, megy a rokonságuk is!”

    De szep is lenne…. Megmaradnanak a vasuti sinek, a villamossagi rezhuzalok. Nem lopnak szet a videk termeset, nem vernenek meg 35 000 embert az utcan evente. Nem vernenek meg 447 pedagoust, 80 mento orvost es 24 rendort evenkent. megmaradna az allamhaztartasnak 238 milliard forint, es nem olnenek meg 48 embert.
    Itt most garantalom, hogy Kanadaba valo megerkezesuk utan 10 evvel, ezeket vagy kiirtanak, mint azt tettek az indianokkal, vagy gettokba zarnak oket…. Mas f@rkat mindig konnyu a csalanba verni.

  • Tisztelt Bene úr, majd ha leszokik a zsidózásról, esetleg tárgyalhatunk egymással. Érdekes, nekem semmi baom nincs az ön állitólagos kereszténységével, (azon kivűl, hogy nem gyakorolja), miért bántja önt, hogy én felnött fejjel milyen vallást választottam?

  • Gábor, több, mint 10 éve élnek cigányok Kanadában, és nem vettük észre, hogy rosszabbak lettek volna akármelyik eddig bevándorolt nációnál. Azonkivűl is manapság mifelénk már nem divat „kiirtással” fenyegetni egyetlen népcsoportot sem. Komoly jogi következményekkel járna az ugyanis.

  • Ne farasszon Judith az eg szerelmere… Nezze meg a statisztikakat! Mellesleg ha ugy gondolja, hogy emberseget igazolando, adoptalni akar egy ciganycsaladot, ajanlom a kovetkezo csaladot maganak.

    Hónapokon át kínozták a fiatal lányt a szadisták
    A magyar kriminalisztika történetének minden bizonnyal a legbrutálisabb gyilkossága történt Battonyán 2010. júliusában – mondta el dr. Kis Péter, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója. Rékát hosszú éveken át kínozták válogatott, brutális módszerekkel. Az elkövetők származása? Talán nem is lényeges, ezen szinten talán már nem. Mégis, elsőként mindenki cigányokra gondol és ez nem lehet véletlen. (Az elkövetők származásának kiderítéséig nem jelentjük ki, hogy cigányok voltak. A Kuruc.info megpróbál utánajárni ennek a kérdésnek.)
    A Beol bezsámolója szerint, október 6-án ásták ki a rendőrök egy battonyai családi ház udvarán egy 25 éves nő holttestét. A nyomozás jelenlegi állásáról kedden tartott sajtótájékoztatót a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság.

    – Ilyen fajsúlyú bűncselekményre eddig még nem került sor Békés megyében, de a hazai kriminalisztikai esetek sorából is kiemelkedik – szögezte le elöljáróban dr. Kis Péter, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi igazgatója a battonyai, különös kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel kapcsolatban.
    A nyomozás eddigi adata szerint Rékát a következő módszerekkel kínozták: a testén, arcán cigicsikkeket nyomtak el. Testi erővel rendszeresen bántalmazták, aminek erejére jellemző, hogy előfordult olyan eset, amikor az egyik elkövető lábujja is eltört. Pókereztek, ahol a győztes jutalma az volt, hogy megverhette Rékát. A fiatal nő fogait fogóval kitépték. A lábujjait fogóval eltörték. Lánccal végtagjait kikötözték. Gerendára kötéllel felhúzták, úgy, hogy a lába nem érte a földet és a fulladás határáig így tartották. Izomstimuláló géppel a vizes testét „megrázatták”.A rendőrök bejelentés alapján végeztek helyszíni szemlét a battonyai családi házban. A több mint egy éve, 2010 nyarán meggyilkolt nő maradványait október 6-án találták meg a ház ajzat-betonja alatt. A gyilkos azért tudta észrevétlenül elásni oda a tetemet, mert akkor még állt a házhoz épített melléképület. Az elásás helyét le is betonozta, így a rendőrök kézi erővel nem, csak gépek segítségével tudtak hozzáférni a tetemhez. Még október 6-án délután elfogták a gyilkossággal alaposan gyanúsítható 35 éves szegedi férfit a csongrádi megyeszékhelyen. Tóth Csaba bűnügyi osztályvezető, a nyomozás irányítója elmondta, a lány kínzásainak egy részét látta a ház 33 éves asszonyának fiatalkorú gyermeke is. Ő nem bírta tovább a lelki terhet, s kérte az anyját és annak 33 éves élettársát, hogy tegyenek bejelentést a rendőrségen. Megtették, gyilkosként a 35 éves férfit, az asszony korábbi élettársát nevezték meg. A nyomozás során azonban kiderült, hogy a lány életének kioltásában a 33 éves nő is részt vett. A kínzásokban pedig a jelenlegi élettárs, a 33 éves férfi is aktívan közreműködött, akit a rendőrök különös kegyetlenséggel elkövetett súlyos testi sértés bűntette, valamint kiskorú veszélyeztetése bűntettel gyanúsítanak, mivel, mint írtuk, a házban lakó gyermek is látott több kínzást.
    — A kiásott csontvázon az igazságügyi orvosszakértő különböző, bántalmazásra utaló sérüléseket, töréseket fedezett fel. A családi házban végrehajtott helyszíni szemlék során nyomozóink több olyan eszközt foglaltak le, amelyek a rendelkezésünkre álló bizonyítékok alapján a bántalmazásokkal összefüggésbe hozhatók: különböző fogókat, szúró-vágó eszközöket, izomstimuláló gépet, kötelet — mondta Tóth Csaba. A nyomozás eddigi adatai szerint a lányt hosszú hónapokon keresztül kegyetlen kínzásoknak vetették alá a gyanúsítottak. A testén és az arcán csikkeket nyomtak el. Folyamatosan ütötték, verték, rugdosták. Utóbbiak erejére jellemző, hogy az egyik gyanúsítottnak eltört a lábujja, amikor belerúgott Rékába. A gyanúsítottak kedvelt szórakozása volt a póker. A kártyajáték győztesének jutalma az volt, hogy megverhette, megrugdoshatta a lányt.
    Ám még ennél is fájdalmasabb „beavatkozásokat” is el kellett, hogy viseljen a 25 éves nő. A fogait fogóval tépték ki, a lábujjait ugyancsak fogóval eltörték. A körmei alá tűt szúrtak, majd a körmeit is fogóval tépték le. Amikor már feltűnően láthatóak voltak a sérülései, nem engedték ki a házból, láncra verték. Többször fel is akasztották. Kötéllel húzták fel a gerendára, úgy, hogy a nő lába nem érte a földet. Volt, hogy közben fával ütötték, verték, s a fulladás határáig tartották így, akkor engedték le.
    Kínzóeszköznek használták az izomstimuláló gépet is. Réka testét vízzel öntötték le, és a gépet a legerősebb fokozatra állították, így okoztak a testén áramütéseket. Dr. Kis Péter elmondta, a kínzásfajták egy részét kegyeleti okokból nem hozzák nyilvánosságra.
    Hogy végül mi okozta a lány halálát, erre orvosszakértői, antropológiai vizsgálat deríthet fényt.
    A sajtótájékoztatón az is kiderült, hogy a gyanúsítottak és a sértett is Csongrád megyei származásúak. Battonyán végeztek alkalmi munkákat, úgy kerültek a határmenti városba. A gyilkosság alapoka valószínűleg szerelemféltés volt, ami átcsapott brutalitásba. A házban az elmúlt években mások is laktak még. A bűnügyi igazgató szerint kusza, átláthatatlan, érzelmektől felfűtött katlan volt a romos ház, ahol kis sérelmek miatt is valószínűleg a lány kínzásával vezették le a feszültséget.
    S hogy miért tűrte a Réka a bántalmazásokat? Dr. Kis Péter elmondta, az első időkben valószínűleg pszichés befolyásoltság miatt — nem látott kiutat a helyzetéből — később már nem volt választása, megláncolták. Az sem kizárt, hogy a nyomozás újabb gyanúsítottakra is fényt derít.
    Az ügy három eddigi gyanúsítottja közül a két férfi előzetes letartóztatásban van, a nő pedig Budapesten, elmegyógyintézeti megfigyelés alatt áll. A két férfi elmeszakértői vizsgálatát is elrendelik a későbbiekben.
    A környéken lakók beszéltek Réka lánytestvéréről Melindáról, aki szintén eltűnt. Mint kiderült, Melinda nevű testvére nem volt, két másik viszont igen, akik egy ideig szintén a házban laktak. Mindkettejükkel tudtak beszélni a rendőrök, vagyis élnek.
    (Beol nyomán)

  • Most már biztos: terrorcselekmény gyanújával nyomoznak Gyurcsány ellen
    Terrorcselekmény gyanújával nyomoz Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök és egyes rendőri-politikai vezetők ellen az ügyészség a 2006 őszi tömegoszlatások kapcsán – erősítette meg az mno.hu szerdai értesülését Horányi Miklós, a legfőbb ügyészség szóvivője.

    „Megfelel a valóságnak, hogy Völgyesi Miklós feljelentést tett az ügyben” – mondta a szóvivő.
    Völgyesi Miklós – aki a 2006. őszi események feltárásán miniszterelnöki megbízottként dolgozó Balsai István szakértő csoportjában is tevékenykedett – két héttel ezelőtt tett feljelentést a legfőbb ügyésznél, írja a Magyar Nemzet Online. A beadvány Gyurcsány Ferenc mellett egyelőre ismeretlen állami-politikai vezetők, illetve a tömegoszlatások végrehajtásáért felelős rendőrparancsnokok ellen is irányul.
    Elég a szándék
    A Balsai-jelentésre hivatkozva a feljelentésben leírja: tizenöt különféle bűncselekmény mellett felvethető a terrorcselekmény gyanúja is. A terrorcselekmény megvalósulásához nem szükséges, hogy a lakosságot „eredményesen megfélemlítsék, elég az arra irányuló szándék” – idézi Völgyesi Miklóst az mno.hu.
    Völgyesi feljelentése szerint a megindítandó büntetőeljárásnak kellene tisztáznia, hogy Gergényi Péter volt budapesti főkapitány kitől, mikor és milyen felhatalmazást kapott az „általa is elismert, minden felelősséget reá hárító parancsnoklásra”.
    Balsai István volt miniszterelnöki megbízott szerint a rendőri vezetők nem szakmai tévedésből, hanem legfelsőbb politikai utasítás alapján cselekedtek 2006 őszén. „A Gyurcsány-kormány folyamatosan és fokozatosan fenntartott egy állandó és konspiratív elemektől sem mentes veszélyérzetet, ami megkívánta a megerősített és folyamatos rendőri jelenlétet, ellenőrzéseket” – áll Balsai jelentésében.
    Külön fejezetet szentelt Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök felelősségének, ahol különféle sajtónyilatkozatok értékelése útján jut arra a következtetésre, hogy „a motivációra és a felsorolt események láncolatára tekintettel felvetődhet a Btk. 261 .§-a (1) bekezdés b) pontjában megfogalmazott terrorcselekmény elkövetésének lehetősége is.”
    Tíz-húsz év börtön
    A büntetési tétel 10-től 20 évig terjed, vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntethető. A Btk. többek között a következő bűncselekményeket sorolja ide: testi sértés, foglalkozás körében elkövetett szándékos veszélyeztetés, személyi szabadság megsértése.
    Balsai magyarázatul hozzáteszi: „A törvényi szabályozásra figyelemmel a terrorcselekménynek nem csak a külföldi sajtóhírekből és mozifilmekből a közvélemény által is ismertebb cselekmény minősülhet, hanem hatályos büntetőjogunk szerint a lakosság megfélemlítése is, amennyiben az erőszakkal párosul.”
    A volt miniszterelnöki megbízott szerint „ami 2006. október 23-án történt Budapest belvárosában, az alkalmas volt a lakosság megfélemlítésére, ugyanis nemcsak a közterületeken jelen lévők, de a TV nézők tudatában is alappal keletkezhetett reális félelemérzet.”
    (MTI

  • csak a nyuszi vissza ne lőjjön.

  • Az tortenik….

  • És Balsai lenne a főnyuszika? Jaj be kedves! De vegyétek el tőle a fegyvert, mert forditva tartja. A végén még kárt tesz magában.

  • Salom Judith!

    Miért ne foglalkozzak a zsidóságával?
    Talán csak nem a lét határozza meg a tudatot?

    Nos, azért mert a talmudi hazudozása szembetűnő.
    Ha ezen a fórumon – zsidó létére(!) tisztességesen érvelne
    akkor egy szóval sem emlegetném genetikai örökségét.
    Maga nem zsidó vallású, hanem halachtikusan zsidó az Édesanyja után.
    No ezért várnák magát Izraelben tárt karokkal, nem a nézeteiért.

    Nélzzük, hogy mikor hazudott legutoljára : 2011. okt. 17. 03.17. (visszakereshető az előzőekben)

    „amikor egy rendőrt másfél évre elítélnek, mert az általa felszólított „tüntetőnek”
    aki nem volt hajland a parancsát teljesíteni ,eltörte a kisújját,?”

    Nézzük a tényeket :
    – az elítélt rendőr 1 év 7 hónapot kapott , – nem másfél évet!
    – a rendőr bevetési parancsnok volt, – nem közrendőr!
    – a „tüntető” már bilincsben volt, rendőrök gyűrűjében, – már mozgásképtelen !
    – amikor az elítélt parancsnok odament és eltörte a középső újját (!) -nem a kisújját !
    – a bíróság az ítéletet nemcsak a sértett, de a két ottlévő rendőr vallomására hozta !
    – az elítélt parancsnok előzőleg pénzért rá akarta venni a két rendőrt a hamis tanúskodásra !
    – az elítélt parancsnokot kitüntették és alezredessé léptették elő 2007. áprilisában !
    – az elítélt rendőr alezredest 2008-ban nyugdíjazták 39 évesen, és 282.000 Ft nyugdíjjal!
    ( tájékoztatásul a kanadai olvasóknak, a magyarországi átlag (!) nyugdíj 76.000 Ft)
    (A minimálbér 84.500 Ft, amit az Orbán-kormány most kíván felemelni 94.000 Ft-ra)

    Talán a ferntiekben szolgáltatott pontosítások pírt hoznak orcájára..
    ( milyen nő az, aki az elesett helyett a brutalitást támogatja?).

    Ha maga tisztelné Édesapja politikai emlékét, akkor mélységesen
    elítélni Gergényi Péter budapesti rendőrfőkapitányt, aki a brutális
    rendőri beavatkozást, megfélemlíytési akciót parancsnokolta.
    A dicstelen Gergényinek az ön Édesapja dicsőséges elődje volt,
    mert 1956-ban a budapesti rendőrséget semlegességere kötelezte!

    Látja, a maga gyűlölete a jelenlegi magyar kormányzat ellen, még Édesapja
    dicső tettét sem értékeli a maga helyén. ( vajjon Édesapja mit gondolna erről?)

    Van azonban jó hírem is a maga számára, dr.Völgyesi Miklós ( volt Legfelsőbb
    Bírósági tag feljelentését a Legfőbb Ügyészség elfogadta , indul a vizsgálat
    Gyurcsány Ferenc, Gergényi Péter és a 2006. október 23-i brutalitás rendőri
    vezetői ellen. Örüljön, mert lesz ítélet és meglesznek a felelősök a bűnökért.
    ( tájékoztatásul, az elöbbi hír tegnapi tehát elég friss ahhoz, hogy a torkán akadjon)

    Végezetül : A hazudozásaival ne szédítse a kevésbé tájékozott kanadai magyarokat
    Ők nem tájékozottak a hazai eseményekben, így félrevezetésük bűn.
    Ha maga zsidó, akkor ugyanezzel az energiával hülyítse a zsidókat.

    üdvözlettel

  • Tudja mit Bene kálmán? Majd akkor fogok magának válaszolni, ha leszokik a zsidózásról. Csak úgy mellesleg megemlitem, hogy az ön mentalitása segitett pl. abban, hogy jónéhány honfitársa segiségével, de minimum jóváhagyásával lehett kitért zsidókat is deportálni és gyilkolni 1944-ben. És mindezt azért, mert „zsidók” voltak. Maga se nem jó hazafi, de pláne nem tisztességes magyar ember.

  • Salom Judith!

    Miért ilyen ideges? Azért mert maga zsidó, lehetne nyugodt, higgadt is.
    Ismert, hogy izgága fajták, de ez nem jogosítja fel semmiféle felsőbbrendűségre.
    Én csak azért említem a származását, mert minden gondolata ebből eredeztethető.

    Hosszú cikket írt ’56 emlékének, csak azt felejtette le a végéről, hogy Édesapja
    meghurcoltatása és a családjuk szenvedése ugyanazoknak a kommunistáknak
    a bűne, akiknek utódai (sokszor vér szerinti!) hozták Magyarországot a jelenlegi
    nehéz helyzetbe. Maga meg nemcsak, hogy melléjük áll, hanem a jelenlegi kormány
    ádáz ellensége. No ezt nem magyarázta meg semmivel és így én kénytelen vagyok
    a zsidó származásával magyarázni ellenérzését. Mintha a Népszavát olvasnám…

    Magyarországon jelenleg nem antiszemita kormány regnál, hanem a magyarság
    érdekét előre helyező kormányzat és közel 80 %-os parlamenti többség. Vannak
    a kormányban is zsidó származásúak (soroljam?) de ezek ugyanúgy küzdenek
    a magyar nemzeti célkitűzésekért, mint ’56 sok zsidó hőse, Angyal Istvánnal az élen.

    Magával nincs bajom, mert egyidősek vagyunk és kifelé bandukolunk a világból.
    Édesapját halálomig tisztelni fogom 1956-os és tettei és börtönévei miatt.

    Maga azonban messze esett Édesapja fájától ( talán Édesanyjáéhoz közel)

    Említette egy előző bejegyzésében, hogy Rácz Sándort nem kedveli. Szíve joga.
    Édesapjával kölcsönösen jó rabtársak voltak – nekem Sándor mesélte, így ez a lényeg.
    Emlékezetébe ajánlom, hogy vitéz Rácz Sándor a Magyarok Világszövetségének
    tiszteletbeli örökös elnöke, akinek szobra fog állni szerte Magyarországon!

    További jobbulást kívánok, ha lehet a József -nádor téren október 23-án délután
    a JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM ünnepi nagygyűlésén.

    Az majd ne zavarja túlságosan, hogy több tízezer fiatallal fog találkozni…

    üdvözlettel

  • Tényleg, ilyenkor hol van Klára asszony, és a „keresztényi szeretete”?

  • Kedves Bene Kálmán!
    Amennyiben két kiadós zsidózás és nácipárt-dicsőítés között ráér, kérem kukkantson bele az alábbi adatokba is, melyekkel – kérésének eleget téve, de Judith helyett – „értelmezem” a múlt vasárnapi püspökladányi időközi ogy.-képviselőválasztást. Minden adatot 100-ra kerekítettem!
    Tehát:
    – a püspökladányi körzetben 40.500 választásra jogosult él;
    – a múlt vasárnap ebből 8.100-an voltak hajlandóak voksolni, azaz az összes jogosult 20%-a!
    – a leadott szavazatok 51%-a, azaz 4.100 darab szólt a Fidesz-KDNP jelöltje mellett, míg a Jobbik aspiránsa 33%-kal (2.500 szavazat) második lett.
    No akkor Kálmán, lássuk minek is tetszett annyira örülni!
    A püspökladányi körzet lakosainak mindössze 10 (azaz TÍZ!) százaléka jóvoltából egy Senki hamarosan beülhet a magyar parlamentbe, ott is a mai kormánypártok padsoraiba! Bravó!
    Ugyanezen körzet lakóinak kőkemény 6,6 (azaz hategész hattized!) százaléka gondolta úgy, hogy neki bizony egy neonáci párt felel meg a legjobban („…mer’ attó’ legalább félnek a cigányok!”). Fantasztikus! Gratulálok!
    Ugyanezen körzet lakóinak 83,3% SEM MAFFIÓZÓ-PÁRTIAKRA, SEM A MAFFIÓZÓKKAL RENDSZERESEN ÖSSZEKACSINTÓ ÉS KOOPERÁLÓ NÁCIKRA nem tartott igényt!
    Hát kedves Kálmán, ezeknek az „eredményeknek” nagyhangon örülni, illetve ezekből az adatokból a Fidesz-Jobbik 2014-es 4/5-ét kivizionálni minimum klinikai eset, már ha meg nem sértem!
    Jut eszembe! A p.ladányi körzetben Arnóth Sándor halála óta ez volt a harmadik választási próbálkozás. Az első kettő a legteljesebb érdektelenség miatt érvénytelen volt, mivel egyiken sem vett részt a választók legalább 25%-a! Igaz, a legutóbbin is csak 20%-os volt a résztvétel, de mivel még a nyáron, a kormánypártok úgy módosították a választójogi törvényt, hogy időközi esetében eltörölték az érvényességi küszöböt, így p.ladányban a múlt vasárnap akár egyetlen leadott szavazattal is „győzni” lehetett volna! Gondolom, ha az a Jobbikosra érkezett volna ön, kedves Kálmán 100%-os Jobbik-győzelmet jósolt volna 2014-re, s az egészet hatfogásos, pezsgős vacsorával ünnepli meg.
    Üdvözli önt „szendam”!

  • Ja, ha ezen a fórumon Bayer Zsolt írása az érv, az más. Akkor kommilfó Dörner és Csurka, a Zazrivecz, Morvai.
    Hurrá. Én eddig azt hittem, a kanadai magyarok nem ezeket az eszméket képviselik.

  • Maga ismer minden kanadai magyart?

  • Kedves „Szendam”!

    Örülök, hogy Ön vitapartnerként jelentkezik – még ha ellentétes is a világnézetünk.
    Külön örülnék, ha ez a párbeszéd ilyen tárgyszerű stílusban folytatódnék.

    Nos az Ön tényszámai kétségkívül helytállóak, csa az ebböl levezetett következtetése
    nem állja ki a próbát. Természetesen mindenki tudja – megírta ezt minden médium –
    hogy a választásra jogosultak töredéke ment el szavazni. Ugyanúgy történt ez, mint
    minden szavazáskor ( beleértve az MSZP 1994-es győzelmét is!) hogy onnan mérjük
    az egészből a százalékokat, amit leadtak a választók. Aki nem él a demokráciával
    az politikailag ( választási szempontból!) nem számít. Talán méltóztattak volna az
    elvtársak nem a Való Világot nézni a televízióban, hanem éltek volna állampolgári
    jogaikkal. Ha onnan nézem a magyarországi belpolitikát és a választásokat, hogy
    az aktív, politizáló réteg döntő többsége – igen, akár a 4/5 -e ! , akárhogy is fáj,
    jobbolldali, sőt radikális jobboldali, akkor ezt a tényt kell elfogadni.

    Javaslom Önöknek, hogy a választások napján a liberális média, elsősorban az
    RTL Klub, TV2, ATV, csupa konzervatív műsort, istentiszteleteket, komoly zenei
    koncerteket, még talán az elszakított területek életét bemutató kisfimeket sugározzon.
    Sőt adu ászként még talán Böjte Csaba atya dévai gyereknevelő központját is bemutathatják,
    vagy a csángó fiatalok magyar nyelvű oktatását magyarázhatná Hegyeli Attila tanár úr.
    Hátha ettől elmenekülnének az Önök hívei a képernyők elöl a szavazófülkékbe!
    Látja én a maguk kezébe adom a bölcsek kövét, éljenek vele!

    Nos, ez az amit Önök képtelenek megemészteni, hogy mára elfogyott a ballibsi
    tájékoztastási és néphülyítési monopóliumuk. Ma már a legolvasottabb író
    Magyarországon Wass Albert, akinek a műveiből, összpéldányszámként tavaly
    348.000 db-ot adtak el , (Turcsány Péter ig.Kráter Kiadó) míg Esterházytól ?

    Lehet a számokkal illuzionistta (illuminátusok, ismerős?) zsonglőrködni, de a
    végeredmény számít. Minden időközi választást a jobboldal nyer, néha JOBBIK-os
    Van egy rossz hírem az Ön számára, ez még sokáig így lesz. Mire megkopik a
    FIDESZ, addigra felnő a JOBBIK és ha külön-külön nem erősek, együtt igen!

    Tudja, tisztelt „szendam” az kevés, ha az ember a magafajta személyekkel tart
    csak kapcsolatot, ahogy mondják csak a „körön belül” él. és tájékozódik. Félrevezető!

    Látja én ma elmegyek a Szent István parkba – egyúttal megpuszllgatom a közelben
    lakó unokámat – hogy ott legyek a Demokrata Koalíció Párt egyéves szülinapján.
    Nyilván nem fogok csápolni Gyurcsánynak, de körülnézek és értékelek.
    Mennyi a nyugdíjas öreg, mennyi a fiatal, miket mondanak, mik a reakciók..

    Holnap természetesen kiöltözve – az ünnep tiszteletére – ott leszek a József-nádor téren
    a JOBBIK nagygyűlésén , majd utána a JOBBIK ifjúsági tagozata által szervezett fáklyás
    felvonuláson a Corvon közbe ( majd fiatalra maszkírozom magam…) IInen is tapasztalatot
    gyűjtök és az elemző kosárba teszem. Ezután felvértezem magam egy tapasztalati
    meggyőződéssel és utána bátran kiállok Önnel és elvtársaival egy kis társalgásra.

    Önnek is jó szívvel tanácsolom, hogy figyelmesem olvassa el a nagytekintélyű
    amerikai történész John Lukács művét, „A populizmus és demokrácia” címűt
    Higgye el, tanulságos elemzés a jövőt illetően. De ha kétségei lennének a
    liberális beállítottságú professzor úr végkövetkeztetései iránt, akkor én szívesen
    folytatom – amit az általam nagyra becsült tudós – már nem mert leírni.

    Tudja én Washingtonban , a CSIS-ben ( Központi Stratégiai Tudományos Intézet)
    csiszolódtam és van rálátásom, hogy merre megy a világ. Nem liberális irányba!
    Az hogy Ontarióban a liberálisok nyertek ( az Ön matematikája szerint is?) az nem
    jelent semmit, mert Canada a jóléttől kipárnázott ország, így itt fognak lecsapódni
    utoljára a változások. A világ rátért egy változó politikai útra, mert a baloldal, sőt
    a „szellemóriás” liberális politika sem tudta megoldani a gondokat.
    Lásd napjainkat! (Occupy Wall Street)

    Innen nézve tehát csak a trendek érdekesek nem pedig az hogy hányan maradtak
    otthon a 6-os választókörzetben, Püspökladányban és környékén.

    Egyébként gratulálok intuíciós képességeit illetően, mert 2014-ben valóban
    a jobboldal fényes győzelmét „halfogással” azaz harcsapaprikás-túróscsuszával
    fogom megünnepelni, persze a gasztronómia szabályai szerint nem pezsgővel,
    ( ebben viszont helyesbítenem kell) hanem fehér száraz borral. Úgy legyen!

    Adjon az Isten, Szebb Jövőt!

    tisztelettel üdvözlöm

    .

  • néhányat. és azt csak remélni merem, hogy a Gábor név mögött nem Zsigovits nevű ismerősöm van. Mert az nagyon meglepne, ha őt egy gyékényen látnám eszmét osztani Kerényi Atyával.

  • Bene Kálmán: én az Ön helyében végiggondolnám, hogy azok számára mit hozott a jövő, akik után ezt a köszönést gyakorolták. Mindenesetre az nem véletlen, hogy azok, akik ezt az eszmét tűzték magyarként a zászlójukra, valahogyan mind kétes magyar pedigrével tették, magyarított idegen nevekkel.

  • ezt itt és most azoknak ajánlom, akik nincsenek egészen tisztában azzal, mit is képvisel Bene Kálmán, a Jobbik, és mi is lenne az a „Szebb jövő”, amit ezek a „derék Magyar gyerekek” képviselnek.
    http://piroslapok.blog.hu/2011/10/16/hitler_es_a_jobbik

  • Kedves Zsofia!

    Nem az a Gabor vagyok, en egy masik Gabor vagyok nemkanadabol! )))) Meg egy gondolat: kerem olvassa at Bene Kalman irasat meg parszor, hogy biztosan megertse…. fenti hozzaszolasa alapjan ezt ketlem.

  • Kedves Zsofia! Ne egesse mar magat ilyen hitvany, ocska propagandaval, mint ez a piroslap fele agymenes! Ezt valami feleszu irta, hasonlo kepessegu olvasoinak….

  • Kedves Kálmán!
    CSIS ide, CSIS oda (már, ha igaz egyáltalán, mert ilyesmit akárki írhat itt?!), meglehetősen sajátos a világnézete. Hogy ön „rálát” a világban zajló folyamatokra? Tőlem akár ezt is hiheti magáról. Egy azonban teljesen bizonyos: sem a mai magyarországi helyzettel nincs tisztában (mert nem akar, mert csak a saját vágyait akarja kivetíteni és belemagyarázni mindenbe), sem a történelemmel. Az amit maga itt pártol, az a szóhasználat amit ha többségében burkoltan is, de megenged magának, az egyszerűen hányingert keltő! Véleményem szerint az, aki Auschwitz után náci eszméket valló csoportosulásokat szóban, vagy tettel támogat, az nem más mint potenciális tömeggyilkos! Az pedig egyszerűen csak falmelléki duma, hogy maga más véleményeket is meghallgat. Végigolvastam a komment-csörtéjét Kopácsi Judith-tal. Már a másodikban nekiállt kend zsidózni, biza!
    Éppen ezért nem „jelentkezem” a maga „vitapartneréül”! És ne köszöngessen nekem úgy, mintha én is csak egy Barna Fos volnék, mint a honi menetelő barmok, meg a belőlük/rajtuk élősködő, állítólagosan „nemzeti radikális”, de valójában megélhetési „politikusok”, akik simán együttműködnek a Fidesz-maffiával, ha egy kis közpénz-lenyúlási lehetőségről van szó (lásd: pl. Szeged)!
    Ezt legyen olyan kedves úgy a Végítélet Napjáig észben tartani!
    Kellemes Múltat!

  • drága Gábor, mi a”hitvány, ócska propaganda”, az a kép talán? Nem photoshoppal készült.
    vagy az, ami itthon világosan hallható/értelmezhető Zazrivecz/Vona vagy Morvai Krisztina beszédeiből?
    a szerecsenmosdatásnak nem az a legjobb módja, hogy arra biztat, ne a saját szememnek-fülemnek higyjek.

  • „Végigolvastam a komment-csörtéjét Kopácsi Judith-tal. Már a másodikban nekiállt kend zsidózni, biza!”

    Vegigolvasta, csak nem ertette.

  • ….nem beszélve a tegnapi hírről, miszerint derék jobbikosaink Auschwitzba mentek, hogy látványosan leszámoljanak a már régen elfüstölt áldozatokkal, azok számát kevesellve, a hazai szélsőjobb nagyobb dicsőségére.

  • „Salom Judith!

    Igaza volt ” ..hol van az előírva, hogy mi akárkit is szeressünk?”
    Tiszta beszéd, ha nem lennél zsidó mondanám, hogy magyaros.”

    Gábor: ezen mit lehet nem érteni???????

  • Kedves Zsofia!

    Nem igazan ertem, hogy mi a gondja Morvai, vagy akar Vona beszedeivel. Idezne? Az a kep lehet barmi, csinalhatta barki es csinalhatta barhol. Ha Sztalinnak oltozve vonul valaki akkor is felhaborodik?

  • Kedves Zsofia!

    Tartok tole, hogy maga a lenyeget nem erti.

  • Kedves Zsofia!

    Nem tudom mi a hir forrasa, de…….….”nem beszélve a tegnapi hírről, miszerint derék jobbikosaink Auschwitzba mentek, hogy látványosan leszámoljanak a már régen elfüstölt áldozatokkal, azok számát kevesellve, a hazai szélsőjobb nagyobb dicsőségére”

    Maguk meg dicsoitik az AVH -s pribekeket es gyilkosokat.

  • kedves Gábor,
    nem tudom, mit ért azon, hogy „maguk”. Amennyiben azt tapasztalta volna, hogy én dicsőítem az ÁVH-s pribékeket és gyilkosokat, szíveskedjen azt itt pontosan idézni. Mindenesetre azt gondolom, nem én mosdatok itt olyanokat, akik valóban tömeggyilkosok voltak, vagy ezeknek az eszméit tartják követendőnek.
    Egyébként nem kell ahhoz ávh-közeli embernek lenni, sem zsidónak, hogy az ember jó ízlését sértse Morvai, Zazrivecz beszéde, vagy a virtigli magyarosch zsidózás, cigányozás. Ha a maga szívéhez közel áll az ilyesmi, az nem engem minősít.
    Különösen nem akkor, amikor a cikkben mindössze annyit írtak, hogy a szépreményű Dörner (Dunyhás) testvér az ő tudatlanságában azzal a kanadai magyar színházzal kívánna együttműködni, amit a holokauszttól megmenekült emberek alapítottak. A cikk szerzője arról már említést sem tett, hogy a többi emlegetett sorra tagadta meg a vele való munkát.

  • Koszonom kedves Zsofi, termeszetesen meg fogom valaszolni kerdeset, ha on is reszletezi, hogy iit ki(k) mosdatnak tomeggyilkosokat es ki(k) tartjak azok eszmeit kovetendonek! Vagy ugyerzi, hogy suletlensegeket belepuffogtatni az eterbe, a maguk kivaltsaga lenne?
    Maguk itt nyilasoznak meg dornertestvereznek anelkul, hogy azt valami tennyel alatudnak tamasztani! Kinjukban mar azt sem tudjak mivel bantsanak, mivel vadoljanak. Persze ostoba kommunistaktol (kommunistaporontyoktol, mara liberalisok) mit is varhatna az ember?

  • Kedves Zsofia!

    „Egyébként nem kell ahhoz ávh-közeli embernek lenni, sem zsidónak, hogy az ember jó ízlését sértse Morvai, Zazrivecz beszéde, vagy a virtigli magyarosch zsidózás, cigányozás. Ha a maga szívéhez közel áll az ilyesmi, az nem engem minősít.”

    De az viszont magat, hogy ismetelten vagdalozik es konkretum nelkul puffogtatja ezeket a suletlensegeket. Idezzen toluk es ha akarja en is idezek magyargyalazo anyagokat.

  • Gábor: szívesen, hiszen ez lenne a szakmám, ha már maga nem boldogul a google-lal. De kicsit várnia kell, mert délutánra programom van. Szép napot.

  • ja, egy pillanatra még….. ami a kommunistaporontyokat illeti, őket szíveskedjék a mai fidesz soraiban keresni.
    ha az én felmenőimre kíváncsi, kutasson a 45 előtti tiszti névjegyzékben. (juszt se írom ide a linket…. könnyítésképpen annyit: fent van a neten)

  • Kedves Zsofia! En nem kutatgatok senki utan, csak ha erdekel. A kommunistaporontyokat illetendo egyet is erthetunk, de ugy gondoltam, ha mar ilyen hulyesegeket bemondo verseny van, akkor en is mondok egyet… Orulok, hogy megragadta a figyelmet, csak azt sajnalom, hogy nem ertette meg az osszefuggest! Szep szakmaja van, gratulalok. Es koszonom a feladatot is, ami „igazi kihivasnak” tunik, de mint mondtam korabban, nem erdekel.
    Kellemes fasisztmentes delutant kivanok….

  • Zsofi, Gáborral nem érdemes vitatkozni, mert már az elsö sávban beleakadt a tűje az antiszemitizmusba, és sehogy sem tud kikeveredni onnan. Gondolom, valamikor találkozott egy zsidóval, aki minden szempontból értelmesebb volt mint ö, és nem képes kiheverni a szellem különbséget. Van ilyen. De, persze az is lehet, hogy egyszer tükörbe nézett és úgy megijedt magától, hogy azóta is másban keresi a hibát.

  • Igen talalkoztam mar olyan zsidoval is aki minden szempontbol ertelmesebb volt nalam, de ez nalam nem okoz problemat. Problemat max az tud okozni, mikor olyan zsidoval talalkozok aki azt hisz azert mert zsido mar okos is…. Pedig tudnia kene, hogy ketsegtelenul van sok okos zsido, de amelyik hulye, az nagyon hulye…. es ugy tunik, hogy szeretnek ideirogatni.

  • Nos, a cikk címe: Erkölcstelen dilettantizmus: és ez tökéletesen illik a Magyarországon jelenleg regnáló pártkoalícióra. Elkommunizálták az emberek magán nyugdíjpénztári megtakarítását, és azt olyan mértékben elherdálták (3000 mrd forintot azaz Hárommilliószor millió forintot!) hogy annak semmi látszatja nincs, nem indul be a gazdaság, viszont egyre súlyosabb megszorításokra kényszerülnek – és közben megemelkedett az államadósság is! EGYETLEN tekintetben voltak profik: a fasisztoid hatalmuk kiépítésében (a la Duce és Gömbös). Nem véletlen, hogy az antiszemiták és rasszisták annyira támogatják őket. Ez is az erkölcstelenség bizonyítéka. A dilettantizmusra jellemző továbbá nagy világegyházak törvényen kívül helyezése (evangélikusok, iszlám, buddhista)
    Gyurcsány jobban kormányzott és demokrata maradt. Világbajnoki teljesítményt nyújtott az államadósság másfél év alatt 6 %-os csökkentésével – Bajnai ugyanis nagyon nehéz körülmények között – de csak azt tartotta, amit Gyurcsány elért. Tessék megnézni, hogy a görögök mekkora hisztit csinálnak az 1 év alatti 5 %-os csökkentés miatt! Nálunk csak a fideSS által szított politikai puccskísérlet volt -szociális tüntetés egy szál se!
    Nem lehet állítani, hogy a fideSS állandóan hazudik:
    Pl igaz volt az a szlogen: Csak a fidesz! (az ország a futottak még kategóriában)
    meg Lázár elszólása: Akinek semmije sincs, az annyit is ér. Amit most a nyóckerben a hajléktalanok ellen indított nagyonerkölcsös és nagyonkeresztényi hadjárat is igazol.
    Továbbá MINDEN mai lépésükkel szemben fel lehet hozni az „elmúltnyolcévből” egy idézetet, amivel az akkor próbálkozó Mszp kormányt fikázták.
    Tehát egyetértek: a tevékenységük minősítésére ezek nagyon alkalmas jelzők: erkölcstelen dilettantizmus!

  • Gábor, én azelött is okos voltam, mielött zsidó lettem volna. A zsidóságba való betérésem ezemn nem változtatott.

  • Szedam!

    A Végítélet Napja nektek már tavaly eljött a választáskor.
    Akkor mondott rólatok ítéletet a magyar nép, az MSZP és az SZDSZ hazaárulóiról.
    Azóta csak csúsztok lefelé, még a Szonda Ipsos szerint is ( múlt heti mérés, csak a JOBBIK növekszik!)

    Lehet nyugodtan fasisztázni, nyilasozni, rasszistázni , de az MSZP szakadt szét, ez már tény és
    a JOBBIK van 20%-on, a többi mind vesztett. Egyenlőre csak 20% de lesz több is! Akkor mit szólsz?
    A jövő sem igér a maga elvbarátainak sok jót, mert a Vasas csarnokban is a hulladék gyűlt össze.

    Lehet kétségbevonni bizonyos kijelentéseimet, hivatkozásaimat, de cáfolni kellene, mert így csak
    vagdalkozás. A magyarországi helyzettel maga van tisztában? Akkor ezt a tisztánlátást miért
    nem a Demokrata Koalíció Pártjában kamatoztatja. Van felvétel! Minden hülyét szívesen látnak!

    Maga is csak oda jutott mint a többi beteges elvtársa, amikor már nincs érv, jön az antiszemitázás.
    Én csak a valóságot írom amikor rávilágítok,arra, hogyha valakiből a zsidó érdekérvényesítés és
    a szupremációs hajlam kicsordul. Miért, lehet nyiltan szídni a magyarokat, Kertész Ákos módra?
    Az öreg elvtársa is megkapta a magyar médiában a megfelelő választ, sőt repült a kitüntetése is.

    Ez vár ezentúl minden magyargyalázóra, bújhatnak akár Bloomberg háta mögé, vagy akárhová…
    Auswitznak egy másik tanulsága is van, Izrael létrejötte. Lehet alijázni, tárt karokkal várnak minden zsidót!
    Ott aztán Tel Avivban lehet osztani egymás közt az észt.. Abba nem szól bele senki.

    Ha maga überokos és tényleg ismerni akarja a valós magyar helyzetet, akkor látogasson el holnap
    kora délután a József nádor térre. Ott nem olyan debil öregeket fog látni mint akik Gyurcsánynak
    tapsoltak a Fáy utcában. Már ha egyáltalán Magyarországon él és nem Yorkban? Onnan minden más…

    Tudom, hogy fáj magának, hogy tovább már nem garázdálkodhatnak Magyarországon, de még
    mindig jobb mint a marhavagon… Örüljenek, hogy nem lett forradalom 2006 őszén. Megúszták!

    Végezetül, ha vett egy nagy levegőt és megnyugodott, teljesen mindegy, hogy mit irogatnak
    itt és másutt a világban. Nevetséges a céltáblának használt narancs a főoldalon.
    A Washington Postban két hete írtak egy durva cikket az Orbán kormány ellen. És aztán?
    Kapott a Fidesz kormány egy dícséretnek beillő nyilatkozatot Kounolakis nagykövettől és
    egy valódi dícséretet Hillary Clintontól. Ahogy mondják a kutya ugat a karaván halad, de a
    fontos,hogy Magyarország demokrata (USA nyilatkozat) jó szövetséges a NATO-ban és az
    EU megbízható tagállama. Nem Magyarország miatt fáj Brüsszel feje! Csak Cohn Bendité!

    Fröcsögjön „szedám” kedvére, mert még jó hosszú ideig teheti, élete végéig!

    Csak a csendőrpertú miatt tegeztelek! Az kéne nektek, majd fognátok a pofátokat!

  • Kálmán, igazán „úriember” módján fogalmazott. Csak magát minősiti vele, no meg társait, akik hasonlóképpen „szocializálodtak”. Csak tudnám mire használta fel amerikában töltött éveit, mert hogy demokráciát nem tanult, az hétszentség. Csak figyelmeztetőül, a demokráciákban minden négy évben van választás. Ha a legközelebbikben esetleg nem a maga által tolt szekér futna be, ne csodálkozzon rajta. De az új szekér nem fogja akarni elásni magukat, csak azért, mert most rossz lóra tettek. De, addig is tanulhatnának egy kis jómodort. Higgye el, nem válna kárára. Még talán értelmes emberek is szóba állnának önnel, önökkel.

  • Salom Judith!

    Hol volt? A bóher nem engedte?
    Maga meg a „szadem” a szokásos zsidó csiki-csuki?
    A kaméleonok kora mára lejárt. Irány Izrael!

    Hogyhogy nem volt az ünnepi Nagy Imre díjak átadásánál?
    Ja, vagy már nem a szarházi Sólyom az elnök és nem hívták meg?
    Nyugodjon bele, már nem is fogják.
    Örökké nem élhet vissza ilyen mentalitással Édesapja emlékével.
    Mert a saját érdemei alapján nincs ott a helye.

    A jó modort csak azoknak tartogatjuk akik ezt megérdemlik.

    2014-ben a választások után majd emlékeztetem a jóslatára.
    Én nem a FIDESZ szekerét tolom, de ők nyernek 2014-ben is.
    Tudom, ez magának nem lesz öröm, de ezt még csak elviselheti.
    Hacsak nem kap szívinfarktust a JOBBIK sikerétől.
    Ahogy mi mondjuk : Földet rá!

    Most, hogy szétszakadt az MSZP remélem, hogy jól alszik. Már, ha tud!
    Ha látta volna azt a sok vén szipirtyót ott a Vasas csarnokban a magának
    kedves Gyurcsány gyűlésén? A rokonságban érezhette volna magát.
    Újlipóciában ma délután tiszta volt a levegő, mert ami büdös volt ,
    az mind a Fáy utcában volt.
    Maga miért nem?

    Csak így tovább Judith, biztos ezt tanácsolja magának az orvos,
    már a vizitdíjról is lemondana szívesen, maga még paciensnek sem kell.

    Hogy miért nem tud találkozni maga egy jobbikos fiatallal?
    Úgy elküdené magát a p…@-ba, hogy a Bloor-ig meg sem állna!

    Megjegyzés: Nekem az Édesapja elmesélte, (Püski Sándornál) hogy milyen nehezek
    voltak az első évek Torontóban, fizikai munka stb. (mivel akkor jöttem meg Canadából)
    Akiknek ez a tisztességes ember mindezt a sok megaláztatást, köszönhette,
    azok most mind ott voltak ( már akik még élnek) a Vasas sportcsarnokban. Biszku nem!

    Miért nem köszöntötte őket? Sőt, külön Havas Szófiát, „Kedves Szófia”, ahogy szokta…

    Nyugodtan odamehetett volna,mert egy szem nyilas, fasiszta, náci, falangista
    nacionalista, rasszista, orgonista, csellista nem volt ott. Csak a maga elvbarátai!

    Én időben szóltam

  • Salom Judith!

    Tudja, holnap keresztyén-magyar ünnep van, ne zavarjon!

  • Na, akkor maga ne menjen oda, mert nem odavaló. Különben Édesanyám kapta a kitüntetést és nem én. Ja, és úgy tudom, hogy most nevezték át a Teve utca melletti sétányt Kopácsi Sándor sétánynak. Azonkivűl most láttam a hatalmas csokrot is, amit édesanyám kapott a belügyminisztertől. Van még megjegyezni valója, vagy csak azért járatja a száját, hogy a gyomra levegözzön? Feleslegesen koptatja velem szemben a billentyüket. Én jobban birom idegekkel, mint maga. És ráadásul udvariasabb, kulturáltabb, no meg szebb is vagyok.

  • Én csak annyival járulok hozzá az ünnephez, hogy a Nagy Imre Alapitvány kiadta Édesapám Börtöntörténeteit, amit én rendeztem sajtó alá. Ne aggódjon, nem adják pénzért, csak a Nagy Imre Emlékházba látogató gimnazisták kapják ajándékba. És persze Édesapám „Életfogytiglan” cimű könyvét is szándékomban van ujra kiadni, mindkét nyelven. Szóval én teszem a dolgomat a magam módján. Maga, azon kivűl, hogy velem társalog ilyen kulturáltan, mit tesz a Magyarság jövöje érdekében?

    Ja, különben férjem érdeklödik, hogy mikor is találkozott Ön az én édesapámmal? És pontosan hol is? És amikor találkoztak, emlitette neki, hogy nem szereti a zsidókat?

  • Bede Kálmán úr – kösz! Ezzel a beismeréssel „Örüljenek, hogy nem lett forradalom 2006 őszén. Megúszták!” igazolta, hogy 2006-ban szélsőjobb hatalomátvételi kísérlet (puccs) zajlott, és utána várható volt a szélsőjobb triumfálása, amit a zsidók nem „úsztak” volna meg. Azaz hitet tett a szélsőjobb antiszemitizmusa mellett, és változatlan vágyára az Endlössung után. Azért mégiscsak jobb egy echte fasisztától olvasni az ilyesmit, amit nem tud „ráfogásnak” minősíteni.
    Egyébként némi okulásul, hogy miért lesz a mai „Nem tetszik a rendszer” Budapesten:
    http://nol.hu/velemeny/nem_tetszik____
    Ez a jelenlegi magyar kormány „erkölcstelen dilettantizmus”-a mellett összeszedett TÉNYEK felsorolása

  • Bocs: kimaradt a „Nem tetszik a rendszer” mellől a tüntetés. Tudja: amire Orbán rászervezett, aztán amikor a visszajelzésekből kiderült, hogy netán-tán kisebb létszámot tud felvonultatni, mint az ellenzékiek, akkor nagyonfontos jelenése lett Brüsszelben. (csak emlékeztetném: ahonnan „nem diktálhatnak nekünk”)
    Továbbá az összes hadra fogható vezető is szétspriccelt a nagyvilágban: álamfőnk, házelnökünk, ME helyettesünk.
    És csak találgatni lehet ebben az erkölcstelen dilettantizmusban, amit eddig tanúsítottak: hogy készülnek valamire, és a pilátusi technikát alkalmazzák, vagy Orbán kiparancsolta őket az országból, nehogy a háta mögött tömegbázisra tehessenek szert. Vagy pedig elkezdték az elhúzódást 56-tól, ami mégis csak egy reformkommunista megmozdulásnak indult. A TÉNY viszont, hogy szembeköpték az 56-osokat, amikor EGYETLEN állami vezető sem fog részt venni az állítólag „nemzeti” ünnepen, egy viszonylag kerek (55. éves) évfordulón, amikor a kerek 50 évest szétbarmolták a fradi B középpel és a szélsőjobb puccskísérlettel!

  • Kekec!

    Ez a forgatokonyv Bastya elftars tecceset is kierdemelne… Mondtak mar, hogy „iroi venad” van?
    Aztan, hogy keszulnek valamire? Nana… de aztan ne lepodj meg!

  • „Gábor, én azelött is okos voltam, mielött zsidó lettem volna. A zsidóságba való betérésem ezemn nem változtatott.”

    Szerző Kopácsi Judith | október 22, 2011, 12:36 du.

    Hat ezt orommel konstatlja minden olvaso kedves Judith, hogy maga okos. Erdekes lehet ez az erzes, mert en mindig csak azt ereztem, hogy milyen sokat nem tudok…
    Bar en lennek igy megelegedve magammal….)))))))))))))))))))))

  • Észak-amerikában az önbecsülés nem meglepő dolog. Az álszerénységet meg eleve lenézik. De engem már Anyukám is úgy nevelt, ha van mire, legyek büszke. Már pedig nekem volt van és lesz is mire büszkének lenni.

  • Az onbecsules az egy dolog…. meg az is egy dolog, mikor egy okos ember hulyeskedik, meg az is mikor egy hulye okoskodik.
    Ez igy van a vilag minden sarkaban kedves Judith! Aztan van Bastya elftars fele szerenyseg ugye…ami karaktereben maganak ismerosen hathat. )))
    Termeszetesen mindettol fuggetlenul legyen buszke, de foleg a sajat es ne mas tollara!

  • Miután én vagyok Apám örököse, igy iratait is én rendezem. Ha ezzel valami baja van szóljon, bár minek. Ettől még nekem vannak saját irásaim, cikkeim, verseim, stb. amiket a hozzáértők értékelnek. És persze, joggal lehetek Apám irásaira is büszke, ugyanis azok nélkülem meg sem születhettek volna. Szüleimet én és párom menekitettük ki 1975-ben két embertelen évi nemzetközi harc után, amire az okosok eredetileg egy a millióhoz adtak esélyt. Én és párom mozgattuk ugyanis meg a nemzetközi médiától kezdve a dalai lámáig, hogy nyomást gyakoroljunk a kádári zsarnokságra. Részletek erről „A Hősők nem sirnak” cimű könyvemben található. Apám könyve pedig a rémálmok elüldözésére készült el, aminek megírására is én biztattam. A könyv, ami franciául jelent meg elöször nemzetközi siker lett, kivéve kádár elvtársnál, aki még küldöttekkel is üzente, hogy nem volt szép dolog Apámtól, hogy megirta az igazságot. (Lásd Horn Gyula: Cölöpök cimű könyvének 17.oldala.)

  • Csak mellesleg jegyzem meg, hogy ebben a harcban a következő emberek vettek aktív részt: Faludy Gyurka, Egri György, és Zágon Zoltán rabbi. Gondolom, tudja, hogy mind a hárman zsidó származásuak. Egri György pl, a kanadai heti zsidó ujságnak, a Menorának volt tulajdonosa és szerkesztője, (amellett, hogy a Párizsban megjelent irodalmi ujságot is Ő tördelte itt Torontóban évekig.) Zágon rabbi pedig még Ottawába is eljött velem, hogy a bevándorlási minisztériumban segitsen közbejárni, szüleimnek adják meg a bevándorlási vizumot.

  • Judith, azt hiszem, ez a Bene Kálmán meg Gábor akár (Benedek) Elek nagyapót és Radnótit is le merné zsidózni. Ahogyan a 301-es parcellában díszsírhelyet állítottak Tálas keretlegénynek, Radnóti főbelövőjének, az echte magyarok nagyobb dicsőségére, és a többiek szégyenére.
    De azt valahogyan mégsem értem, hogy miért nem második – választott – hazájukban rontanak neki ilyen hevesen a zsidóknak. Lehet, hogy ezt Amerikában nem tolerálnák olyan mértékben, ahogyan Magyarországon?
    Így kénytelenek ebbéli frusztrációjukat az óhazában levezetni?

  • Bene Kálmánnak pedig üzenem, ha már a csendőrpertut emlegeti, hogy vigyázzon, nehogy valaki leszögelje negyven szál szöggel a csendőrsipkáját, és szilvásgombóccal tűzdelje meg a szuronyát. Az lenne ám csak a nagy szégyen! Nem árt ám a kísértetekkel való kekeckedéstől óvakodni!

  • Zsófi, itt Kanadában és az USÁ-ban is enyhén szólva is szalonképtelennek tartják a zsidózó alakokat. Magasabb póziciókban lévő egyéneket, akik erről megfeledkeztek, a munkanélküli segélyt osztó irodában emlékeztették otromba megjegyzéseik következményeire.

  • Zsofia kedves! Miert kotyog bele egy olyan temaba amit nem ert? Amennyi osotobasagot mag itt leirt par mondatban, masoknak koteteket kell ehhez leirniuk. Szal teljesitmenynek teljesitmeny na! Olvastuk, meg volt SMUUUUZ, majd kap egy barackot a fejere ha eljon ideje, meg kap egy szep muanyagbol keszult voroscsillagos emlekermet is. Gratula.

  • Hát Gábor, látja erről van szó. Vélemény szabadság van, és ezért Zsófi is nyugodtan megirhatja a véleményét itt, mert joga van hozzá. Még akkor is ha Önnek ez nem tetszik.

  • A vélemény szabadság pl. abból is látható, hogy még magát is engedik itt csiripelni.

  • Judith! Mar emlitettem, ez nem ereny, ez civilizacios minimum. Amugy sajnalom, hogy Zsofia primitiv hozzaszolasa megnyerte a maga tetszeset.

  • kedves Gábor, örülök az elismerésének. A helyzet sokkal rosszabb lenne, ha megnyertem volna a tetszését.
    halmazelméletből mindenesetre még lenne mit elsajátítania. nem csak két halmazba tartozunk: nem szükségszerű az, hogy ha valaki rühelli a primitív zsidózást, az kommunista. az viszont szükségszerű, hogy a primitív rasszista és antiszemita gerinctelen alak.
    bizony, az antiszemiták nem ütik meg a civilizációs minimumot.

  • Es ezt miert nekem mondja Zsofia? Bunkoskodjon azokkal, akik primitiven zsidoznak.

  • Tükröt Gábornak! Tükröt Gábornak! TÜKRÖT GÁBORNAK!

  • Tudod Judith, attol hogy hulye fejjel leallok veled vitatkozni es ellenkezo oldalon vagyunk, az nem azert van mert zsido vagy, mert azt mar csak te magyarazod bele, hogy legyen valami erved, amivel jogyakorlatod szerint mindig eredmenyt tudtal elerni. Aztan van itt nehany felhulye sameszod akik azert jonnek, hogy neked tisztan tartsak a hatsodat es neked kontrazzanak pro es kontra. En teszek a te zsidosagodra egy szivlapatnyit, mert te csak erdekzsido vagy. pontosabban mindig azt a kalapot teszed fel, amelyik eppen megeri…. Volt nekem egy atyai jobaratom, egy derek zsidoember- Isten nyugosztalja – aki azt mondta nekem egyszer a Hakoah-ban ulven egy tarssagban, ahol egy hozzad hasonlo kameleon osztotta az eszt, szidta a magyarokat, meg azokat a zsidokat akik nem szidtak a magyarokat, aztan azokat zsidokat akik masert szidtak a magyarokat…. „Latod fiam, meg egy kicsit hallgatom ezt a bibsit es en is antiszemita leszek…”
    Hat ebbol a tanmesebol tanulvan en elmentem innen.
    Bye,

  • Sálom Judith!

    Örülük, hogy a vélemény nyilvánítás szabadsága mellett ágállt az előzőkben.
    Így kénytelen lesz tudomásul venni mások véleményét is, mégha ezért nem kell
    a munkanélküli segélyért sorban állni. Elmúltak már azok az idők!

    Egyébként jellemzően odaveti „gábor”-nak, hogy örüljön , hogy még engedik itt csiripelni.
    Látja, ettől átlátszóan kétszínű az érvelése. Talmudi okoskodás.
    Miért kellene annak örülni, ha valaki elmondja a véleményét? Nem ez lenne a természetes?

    Tudja valamikor az természetes volt – a klasszikus liberalizmus idejében – hogy mindenki
    elmondhatta a véleményét. „Akásszátok fel a királyokat” írta Petőfi. „Das Juden” írta Liszt Ferenc.
    Sorolhatnám Luthertől, Wágnerig, Istóczytól Prohászkáig mindazokat, akik kedves szerzőtársa
    „Tüske Zsófia” szerint nem ütik meg a civilizációs minimumot…. ( vagy ő nem?)

    Hogy jobban értse mire gondolok : vasárnap a JOBBIK ünnepi nagygyűlésén a szónok
    megkérdezte, ” Miért, Budapesten csak zsidó színházigazgató lehet?” Nos az Új Színház
    előtt a Dörner György ellentüntetők szinte belefojtották a szót Fábry Sándorba, aki ráadásul
    még meg is védte Márta Istvánt. Mindezt a tolerancia nevében tették a demokrácia felkent hívei.

    Talán 2011-re már időben kellő távolságra vagyunk a holokauszttól, hogy mérsékeltebb hangot
    üssenek meg mindazok ( vagy utódaik) akiket egykor sérelem ért. A sérelmi politika csak olaj a
    tűzre. Maguk most tűzzel-vassal kűzdenek a gonosz Orbán kormány ellen, ugyanúgy mint egykor
    elődeik a Horthy rendszer ellen. Érdemes volt? Megkapták Szálasit.! Nem lett volna tán okosabb
    kiállni a kormányzó mellett az egész negyed százada alatt és összefogva megakadályozni az ország
    pusztulását? Tudja maga azt, hogy azért kellett a „Kormányzó sértés” törvényt meghozni, mert a
    belvárosi zsidó kabarékban évekig viccet csináltak a személyéből? Csak folytassák tovább ezt a
    sehová se vezető utat, hergeljék csak Canadából az otthoniakat – már aki vevő rá – mert nekik
    fpgnak ártani. A maguk lelkiismeretén – ha van ?- esik folt. Csak így tovább a szakadék felé.

    A JOBBIK ifjúsági tagozatának többezres fáklyás felvonulása láttán visszavették volna magukat.
    Ilyen rendezvényekre jöjjenek el jövőkép tanulmányt folytatni, ne a University street-en ábrándozzanak.

    Végezetül , tanulságként a „tolerancia imáját” ajánlom figyelmébe

    Hávdálá ima

    „Áldott vagy Te, Örök Istenünk, a világ ura,
    aki elkülöníti a szentet a mindennapitól,
    a világosságot a sötétségtől, a zsidókat (Izraelt) a népektől…”

    No, látja itt a baj gyökere.

    Ha én keresztyén létemre előástam egy gyakori zsidó imát,
    akkor maga zsidó létére ásson elő egy intoleráns keresztény zsoltárt.
    Ne csodálkozzon, ha nem talál

    Tükröt meg először mindenki saját magának tartson

    üdvözlettel

  • Szerintem aki nem tud arabusul, az ne beszéljen arabusul. Aki nem ismeri a Talmudot, az meg pláne ne „idézzen” belöle, mert csak lejáratja magát. Ennyi.

  • Salom Judith!

    Tudja, van egy mondás ( talán a zsidóktól ered?)

    „Ha egy zsidó hülye, akkor az nagyon hülye!”

    Mintha magáról alkották volna…

    üdvözlettel

  • Ha dicsérne, nagyon szégyelném magam. A sértegetési szándékot meg csak arra való EMBERTŐL veszem föl. A magáéra nem tartok igényt.

  • Hát, végigolvastam ezt a (magam által is növelt) komment-uszályt.
    Itt tkp. két IQ-mínusz náci hímsoviniszta gyagyás („Bene Kálmán” és „Gabor”) vitatkozik … a frászt! … szájaskodik, alpáriskodik, nagyképűsködik két oktondi (mert azt hiszik, hogy a pofázós nácikkal lehet észérvekkel boldogulni!) nőcivel (Judith és Zsófi).
    Ebbe bele merészeltem szólni én – elébb egy adathalmazzal és annak értelmezésével, aztán egy magamnak kikéréssel, hogy egy náci állat nekem ne köszöngessen („Szebb Jövőt!”) úgy, mint ahogy egy hozzá hasonló trágyadarabnak szokott! -, majd az Amerikai Népszavában rendszeresen kommentelő (és még az én blogomat is gyakran megtisztelő) „kekec”-kedvencem is leírta a maga véleményét.
    „kekec” és én lettünk így a jövevények, akik igazából csak szemlélői váltunk négy ember teljesen Zero-Hatásfokú és kontraproduktív „érvelésének”.
    Kedves Judith és Zsófi!!
    Ugyan tegyétek már meg, hogy a legelejétől végigolvassátok a teljes komment-lavinát! Aztán vonjátok le a tanulságot! Mondjuk azt, hogy vitatkozhatsz ugyan nácival akár az utolsó betűig is okadatoltan, az attól csak még szemtelenebb lesz. Inkább tegyetek úgy, mint Bartus az Amerikai Népszavában, vagy én a magam blogjában (egyébként: http://www.szendamondja.wordpress.com ): ha jön a náci kommentelni, de képtelen normálisan érvelni, anyázni meg lepiszkolni azonban annál inkább, akkor két-három próbálkozás után kivágjuk, mint macskát szarni, az IP-címét pedig spam-szűrőbe rakjuk. Ezek után a Főfajmagyar dühösködhet és verheti a kalviatúráját, ahogy akarja, max. onanizálni tudhat!
    … ezt a módszert ( a Bartus-félét!) komolyan ajánlom a Kanadai Magyar Hírlap szerkesztői figyelmébe, csak hogy ne járjanak úgy, mint a magyarországi Népszava online oldala, melyet a gyáva „moderátor” miatt egy időben (tavaly tavaszelőtől idén nyár elejéig) tönkre kommentelték az ilyen „Kálmán”-hoz meg „Gabor”-hoz hasonló Nullakarcsik!

  • Szedam, az én blogomban én is kilököm öket.

  • Nem bírtam megállni, hogy ennek a magát szendam-nak nevező (én inkább szaddam-nak hívnám) újnácinak vissza ne írjak! Ahogy itt és blogjában gyalázkodik, az általa Bartus-féle módszernek nevezett legundorítóbb cenzúrázást dicsőíti – ez már tényleg a fasizmusnál is aljasabb gyalázkodás. A Bartus – féle újnácival egy húron pendülő gazemberekkel tényleg nem lehet vitázni! Benneteket ki kell közösíteni a külhoni magyarság életéből. Eddig azt hittem – talán Márai mondta – hogy a „kommunistákból is nekünk jutott a legaljasabb nemzetgyalázó fajta” csak belülre érvényes. Most már látom, hogy a külhoniak egy része is közéjük tartozik. Más nemzetek fiai – függetlenül az éppen kormányzó párt színétől – saját nemzetük mellett kardoskodnak, segítenek! A mieink közül sajnos az ilyen Bartus, meg szendam féle figurák kézséggel rúgnak egy nagyot a nekik nem tetszőkbe – hadd pusztuljon a magyar. Gyáva, labanc lelkű hazaárulók!