A roma menekültek befogadására szólították fel Kanadát

2011 december 17 11:31 de.131 hozzászólás

Horváth Aladár egykori országgyűlési képviselő négy napot töltött Kanadában, ahol a torontói Munk Centre és a York Egyetem által szervezett előadásán kívül, a szövetségi kormányszervek és ottawai civil szervezetek képviselőivel is találkozott.

„Egy önkényuralmi hatalmi rendszer van kiépülőben Magyarországon, amely sokkal közelebb áll a Jobbik nyilas gyökerekkel rendelkező politikájához, mint az európai keresztény demokráciákhoz” – állapította meg Horváth Aladár a magyarországi romák válságának történetét, illetve a mai helyzetet elemző torontói előadásában. Horváth Aladár konkrét példákkal is alátámasztotta állítását, mint például a kényszer-közmunka és az állam által létrehozandó munkatáborok esetét, melyről lapunk is beszámolt. De szintén ide sorolható a gyerkekek 12 év feletti büntethetősége.

„Kérjük, hogy gondolkodjon el Kanada azon, hogy képes-e fogadni jelentős számú roma menekülteket Magyarországról, hiszen Kanada erős, gazdag és befogadó nemzet, amely szívén viseli az emberi jogokat”–mondta Torontóban Horváth Aladár, aki szerint érdemes lenne kanadai vizsgálóbizottságot küldeni Magyarországra, így Ottawa akkurátus tájékoztatást kaphatna a valós helyzetről.

Horváth arra kérte Stephen Harper miniszterelnök kormányát, hogy hiteles információk alapján tervezze meg bevándorlási politikáját, valamint, hogy gazdasági és diplomáciai eszközeivel segítsen megerősíteni a magyarországi civil társadalmat, a „szabadság kis köreit”, és hasson a magyar kormányra annak érdekében, hogy felelősen és szakszerűen döntsön a magyarországi romák sorsáról.

Horváth Ottawában az Immigration and Refugee Board (IRB) kutatóival is találkozott. Lapunk úgy tudja, hogy az IRB néhány munkatársát láthatóan sokkolta és elszomorította az, amit Horváth elmondott a magyarországi romák helyzetéről. A politikus szerint a rendszerváltás utáni időszak mélyebb és hosszabban tartó válságot hozott Magyarországra, mint a 1929-33-as nagy gazdasági világválság. Az 1988 és 1993 között megszűnt másfélmillió munkahelyet azóta sem sikerült pótolni, sőt ma még kevesebb a munkahely, mint 1993-ban. Ez a folyamat “szociális cunamiként hatott” a roma lakosság háromnegyedére.

Horváth Aladár 1964-ben született, tanulmányait a Comenius Tanítóképző Főiskolán és az Atlanta University-n végezte. 1990 és 1994 között liberális országgyűlési képviselő, illetve 2002 és 2005 között a magyar Miniszterelnöki Hivatal tanácsadója.

2010-ben 2,298 magyar állampolgár adott be menekült kérelmet a kanadai hatóságoknak. Az idei év első hat hónapja során 1,600 menekült kérelmet nyújtottak be, nagy többségben a torontói Pearson repülőtéren. Egy egyedülálló roma menekült jelenleg maximum 592 dollárt (kb. 133 ezer forintot) kaphat segély révén, mely Torontóban legfejebb egy nagyon szerény albérleti szobára és élelemre elegendő. Egy roma család együttesen maximum 1,124 dollárt (kb. 253 ezer forintot) kaphat segélyként, miközben Torontóban aligha lehet találni ezer dollár alatti albérleti lakást. Éppen ezért egyre több roma származású magyar állampolgár kénytelen torontói hajléktalanellátó intézményektől kérni szállást.

131 hozzászólás

  • Na végre! Remélem ezuttal megszünik az Immigration and Refugee Boardra ráeröszakolt negativ végzések sorozata is Magyar roma ügyben. Gyalázatos, hogyan próbálták öket a napi politikának megfelelöen befolyásolni, annak ellenére, hogy arra kötelezték el magukat, csakis az eléjük tárt tények alapján dönthetnek.

  • Bencsics Klára

    Remélwm , hogy igazságos lesz a döntés, és a kormány NEM dől be a fenti romának. T.i. a nem mindenki hülye.
    Miét jönnek vajon Kanadába? Nem hogy dolgozzanak, hanem a szocialis segéylekkel pumpálják a kormányt, ami az itt élő adófizetők zsebéből származik.
    A munkatábor egy KÉNYSZER helyzet Magyarországon, mert segélyek helyett meg is kell dolgozni a pénzért., mert a cigányok NEM dolgoznak semmit és lopásból, kérgetésből és mafiából élnek.
    Miből tellik ennyi cigánynak a repülőjegyre, kérdem én?
    Nem születtem tegnap.
    Ja, és Ontarióban nemrég lefüleltek egy bandát, akik idehoztak csomó embert és pincébe tartották őket, paírjaikat elveették, és azok segélyét vették fel. hány ilyen van még kanadában vajon?

  • Klára, az igaz, hogy nem tegnap születtél, de ez az is jelenti, hogy tisztességes mennyiségű előitéletet is sikerült eddigre összeszedned. Hogy egy magát, hithű katolikusnak tartó egyén, hogy lehet ennyire rasszista, az számomra felfoghatatlan. Ha igazságosan akarnak dönteni, akkor menjenek el MO.-ra és saját szemükkel gyözödjenek meg a valóságról. Nem lesz benne nagy örömük, mert a hétköznapi valóság a romák számára tragikus. És még ha akarnának sem kapnának munkát, mert még a echte magyaroknak sincs. Állitólag te jól ismered a mai magyar állapotokat, tehát ezt is tudhatnád.

  • persze én két külön dologról beszéltem. Az egyik a Romák valóság MO.on. A másik a rendszeres politikai nyomás az IRB-ra, hogy minnél többet utasitsanak el, annak ellenére, hogy milyen dokumentumok vannak az orruk elét téve. Ezt a politikai nyomást egy állitólagos kanadai független biróság nem kéne, hogy eltürje.

  • én magyar vagyok a férjem roma 28 az életemet is oda adnám érte és a családomér 28 éve vagyunk házasok soha nem volt velük semmi problémám bár sok magyar lenne ilyen

  • Bencsics Klára

    Beírt válaszom eltünt innen, sajnálom Judith! nem írom le mégegyszer.

  • Klára, miért haragudnék? Amit nem tudok elolvasni, arról véleményt sem tudok irni, nem hogy reagálni rá.

  • Nekem nagyon sok roma ismerősöm van, Berhida közeli településen élek, és dolgozom velük. Tisztelet a néhány kivételnek, de a többségük használhatatlan és alkalmatlan munkavégzésre. Néhány roma ismerőst kivittem németországba dolgozni, hátha rendbe tudnak jönni anyagilag egy kicsit is akár, de 1 hét után 1 maradt közülük aki akart dolgozni és nem azt mondta hogy ez nem embernek való munka. Roma és Roma közt is egetverő külömbözetek vannak. De ez meg mutatkozik a Közmunka programba is. Azok akarnak és azok is menekültek eddig is csak ki kanadába akik itt sem szerettek dolgozni és nem is akartak. Én csak azokat a romákat engedném be Kanadába kik rendelkeznek valamilyen szakmai tudással ( Pl: Szakmunkás Bizonyítvány) Egyébként Lopni csalni és hazudni Magyarországon is lehet. Mint fentebb írtam, tisztelet a kivételnek !

  • Mint azt már láttuk a mai magyar vezetők többségétől, igaz Herbák úr?

  • Nem rossz: Kanadát felszólították! Kik? Hát valami HorváthAladár-féle hasbeen-ek, nem mindegy az? Jött (hivatlanul), megaszondta, és el is ment (talán).
    S hogy miért is kutyakötelessége Kanadának befogadni „jelentõs számú roma menekültet”? Elõször is, mert gazdag (na így kell megbüntetni a vagyonost, kriminalizálni a szorgalmast, becsempészni Kanadába a jó öreg kommunista mentalitást), másodszor pedig, mert képzeljétek, maholnap kötelezõ lesz dolgozni, MO-on is. Ja, s nem utolsó sorban, mert az a fránya EU sem veszi be a maszlagukat.
    Ne értsetek félre: igenis, a kelet-közép-európai cigányság sorsa az egy egyre növekvõ probléma. De hogy nem úgy kell megoldani, hogy közben beletaposunk más nemzetek erkölcsi értékeibe, az is biztos.

  • Kedves Vazul, Horváth Aladár meghívásra érkezett Kanadába, mégpedig a torontói Munk központ, ami a Torntoi egyetem (U of T)egyik igen fontos és lényeges tanszékéhez kapcsolódik, és tartott előadást azonkivűl a York egyetemen és ha jók az értesüléseim, akkor az egyik Ottwai egyetemen is.
    Kanadának ugyan nem kötelessége senkit befogadni, de ha már egyszer aláirta azt a nemzetközi szerzödést, amiben elkötelezte magát a menekültjogok mellett, akkor nem ártana, ha azokat be is tartaná. Csupán csak erről van szó.

  • Ja, elfelejtette részletezni Vazul úr, hogy ezzel hogyan és miképpen is gázolnak bele ezzel egyesek „más nemzeti erkölcseibe”? Kiváncsian várom válaszát.

  • Kedves Judith, nem akarok vitatkozni, de sehol nem írja se hogy meg volt hívva, se hogy képvisel valakit/valamit.
    Ha összevetem a magyarországi cigányság helyzetét az oroszországi-, ukrajnai-, vagy akár romániaiéval, hát királyok. Plusz, emezek mondjuk 100-ezer, mig amazok több milliós nagyságrendüek. Ezért aztán hamis- és álszentnek találom az olyan beállítást, mely szerint a világ rákfenéje a magyarországi cigánysoron volna.
    Kanada egy csodálatos ország, de sosem lesz képes mindeki minden problémáját orvosolni. Úgyhogy csak természetes, ha kiválogatja belõlük magának csak azt, amibõl a legtöbb politikai/gazdasági hasznot vonhat le. Ezt nevezik reál-politikának, és ezt kritizálni alkalmazottként, hát – nem is kommentálom.
    Miért is nem Bruxelben oldja meg Horváth Aladár a rroma-problémát? Azok nem elég demokraták? Csak nem talán, mert nem kérte fel erre senki?

  • Bencsics Klára

    Kedves Vazul, egyetértek!
    Vajon MIÉRT éppen Kanadát tüntették ki kétezren az elmúlt évben, hogy Kanadába jöjjenek? Valószinű NEM a munka szeretete, hanem a fantasztikus szociálsi segély amit it t kaphatnak.!
    A másik kérdésem, MIBŐL van ennyi szegény cigánynak pénze az utiköltségre?

  • Na, ha Neked és családodnak abból kéne megélned, nagyon hamar elszaladnál innen. Számolj már egy picit, ha lehet. Egy négytagu család maximum ha lkap $1500.00. Abbó lakni, élelmezni, utazni és ruházkodni is kell.

  • Ó, kedves Klára, nem azt a pár milkót sajnálom én tõlük! Még talán az is meglehet, hogy megéri: egy nap csak visszatoloncolják õket (mármint a csicskákat), és akkor lesz ki elmesélje majd otthon, hogy „nehogy menjetek, mert ezek agyondolgoztatnak benneteket!”.
    Sokkal inkább attól tartok, hogy bizonyos széplelkek és érdek-szervezetek, meg-megvillogtatván ilyen behozott Aladárokat, kijárják, hogy a bogus-menekültek maradhassanak – pofon a becsületes utak végigjárójainak – hogy csak a legártatlanabb implikációját említsem.

  • Bencsics Klára

    Mi igazi menekültek voltunk 1956-ban. Kaptunk az emigrációs hivatalban 5 $ és jónapot.
    Kezdetben:
    Férjem gyárimunkás volt, taxizott stb. Én takaritani jártam,gyári munkás voltam és szobalány a Windsor hotelben. Eszünkbe sem jutott segélyt kérni valakitől!
    Soha egy percig sem kértünk senkitőkl semmit. Később már mindegyikünk megtalálta a maga mukakörét, férjem mérnöki én könyvtári állást.

  • Klára, tudom, Ó azok a régi szép idők, amikor……

  • Bencsics Klára

    valamit nem értesz, Judith? ki vele……

  • Klára, aki 1956-ban menekültként került Kanadában, már mint bevándorló érkezett, ugyanis azokat még Európában lerendezte a Kanadai Bevándorlási hivatal. És akinek nem volt itt közvetlen rokona, az bizony jócskán kapott segitséget is.

  • Bencsics Klára

    Úgy tudom, a cigányok is mint „menekültek” kérik a beengedést. A lényeg úgyanaz!
    Ide végleg CSAK mint menekültet engednek be ma már, vagy ha valaki szponzórál valakit. Egy MecGill ösztöndíj nyerőt Rómániából (Erdélyből) CSAk szponzorral tudtuk idehozni és nem is VÉGLEG, csak a tanulmányai elvégzésére.
    Az 56-sok, mint” landed emigrant ” jöttek ide, de hogy Európában ki rendezett mit, azt nem tudni.

    Az igaz, hogy lágerekben tartottak mindenkit, amíg nem talált munkát. Ott kaptunk enni és egy szobát.. Montrealban a fekete negyedben lévő ” börtönben” helyeztek el mindenkit, azért volt börtönnek híva, mert az ablakokon rács volt, s azelőtt kétes alakokat tartottak ott, akiket később deportáltak.
    Ha ezt nagy segítségnek gondolod, akkor legyen neked. DE NEM KAPOTT SENKI szociális segélyt, mert az 50-es években itt az még nem volt dívat! Nézz utána.

    5 dollaron kivül mást nem kaptunk.
    Meghazudtolsz, kedves Judith? Kicsit furcsa.

  • Miután igen sok 56-ossal volt és van ma is kapcsolatom, tudom a különbséget, hogy kik és mit kaptak akkor a kanadai államtól. És pont azt mondom, hogy az 56-osok, mint bevándorlók érkeztek Kanadába. A Landed Immigrant státuszt még az európai menekült-táborokban kapták meg. Addig még hajóra sem szálhattak, amig ez apapir a kezükben nem volt. De, nem ezen van a hangsuly. Te azt kifogásolod, hogy a mai napon menekültként érkezett emberek, kihallgatásukig kapnak szociális segélyt. Bár van lehetőségük a munka engedély megkérvényezésére is, de ennek elintézése több, mint 4 hónapot vesz igénybe. A kihallgatás, meg az esetek legnagyobb többségében minimum 18 hónapot vesz igénybe, de legtöbbször többet. Szóval, szerinted miből kéne addig eltartani magukat? A magukkal hozott elemózsiából?

  • Bencsics Klára

    A cigányyok NEM keesnek munkát, szóval a segély örökké fog tartani. Ennyi..

    Ha te az adódból el akarod őket tartani, legyen neked. Én nem.

  • Ez persze igy, ahogy írtad, nem igaz. Mint minden „nációban” köztük is van aki nem keres, és többen vannak, akik keresnek és találnak is. Csak hogy azokról nem szól a fáma, mert ugye Jó Hír Nem Hír. És persze, hogy mi kit tartunk el az adónkból, nem mindig mi határozzuk meg.

  • És persze, amíg a minimum órabér kevesebb, mint a szociális segély, addig ne is csodálkozzunk, ha nem szivesen mennek dolgozni, kevesebb, mint éhbérért.

  • Bencsics

    es mit csinalt a konyvtarban? ott is takaritott?? namert nem ugy tunik, mintha barmilyen temaban lennenek ismeretei….a magyarorszagon melyszegenysegben elok szama kozelit az egymilliohoz es mar nem csak a
    ciganyok es kepzetlenek tartoznak ebbe a korbe, hanem a szakkepzettseggel, sot egyetemi diplomaval rendel-
    kezok is szep szammal bennefoglaltatnak ebben a nagy szamban annal az egyszeru oknal fogva, hogy az orszag hasznavehetetlen partok etetesere, fenntartasara kolti a kozpenzt munkahelyek teremtese helyett! Nincs munka!
    Nyilvan a ciganyokat es a periferiara szorultakat erintette legeloszor ez a problema, de mara mar gyuruzik a
    polgarok, ertelmisegek szintjere is, ami bizonyitja, hogy itt nemcsak a ciganyok hozzaallasaval van problema, bar
    az valo igaz, ha egy ember fel, egy, akar ket evet is eltolt munkahelykeresessel eredmenytelenul, feladja es mara kialakulhattak olyan csaladi szituaciok, ahol mar a gyerekek ugy nottek fel, hogy nem lattak munkaba menni a szuleiket…(ez nemcsak hozzaallas kerdese, ossznepi, tarsadalmi problema). A menekules sok ev ota eloszor valoban indokolt! Amikor eljut egy kozosseg oda, hogy erzeketlenul szemleli artatlan, oteves cigany kisgyerek hat-
    baloveset es hallgatasaval, kozombossegevel cinkossagot vallal a gyilkosokkal, onnan menekulni kell!

  • Dr. Molnár András

    Kedves Kanadaik

    Így a karácsonyi ünnepek előtt végtelen szomorúsággal tölt el, hogy Önök egy hazug és jellemtelen embert fogadtak és még azt is hagyták, hogy előadást tartson a szegény romák magyarországi üldöztetéséről. Mi itt élünk ebben az országban és pontosan látjuk, hogy mi is történik itt és hogyan viselkednek a romák. A magyar nép egy befogadó nemzet és nem közösítjük ki az idegeneket – de nem szeretjük, ha lejáratnak bennünket, nem szeretjük, ha a mi kárunkra tesznek és még sok mindent nem szeretünk. Nem vagyunk rasszisták és nem üldözünk senkit. Az én szakterületemen a világ legnagyobbjai indiai és kínai származásúak – vagy más nemzetek fiai pl. Önöknél arab származású a Torontói Egyetemen – meghajlok előttük és tisztelem őket. Jöjjenek el hozzánk személyesen és lássák a saját szemükkel, hogy mit csinálnak ezek a Jó Isten selejtes termékei – ha a kanadaiaknak ez kell – akkor segítsék elő, hogy minél többet fogadjanak be közülük. A magyarországi Kanadai Nagykövet asszony vette a fáradtságot és lejött Miskolcra és személyesen tapasztalhatta a szegény romák „elnyomását” – vagy inkább a mérhetetlen pusztításuk eredményét. Talán a ma reggel látott video jól szemlélteti az életvitelüket – ajánlom a figyelmükbe a YouTube-on is megtekinthető a 3,5 perces video-t. [youtube http://www.youtube.com/watch?v=Q-JI70aGW_g?feature=player_embedded&w=640&h=360%5D

    Tisztelettel:
    dr. A. Molnar

    Így dolgoznak (és éheznek és szenvednek) a romák a közmunkaprogram keretében (18+)

    Megrázó kép: egy szenvedő roma Látástól vakulásig dolgoznak egész nap, még enni se lehet (ilyen videókat készíteni pedig végképp nem)… Szegények már annyira el vannak keseredve, hogy azt fontolgatják, beteget jelentenek, és eladják a szerszámokat is. A rabszolgatartók pedig várjanak csak, mert megbánják ők…
    Az éhező gyermekeiért aggódó családfő még sírva is fakadna panaszai sorolása közben – ha a röhögés nem gátolná meg benne.

    További részletek: http://kuruc.info/r/6/89673/#ixzz1h4ZsoF3i

  • Vajon hova lett az a régi szép közmondás, mely szerint „aki nem dolgozik, ne is egyék”?
    A’szem, most épp nem divatos – mostmár „aki nem dolgozik, az egyen”.
    Ez sem jó: túlságosan kiteregeti, hogy kik ehetnek….
    Talán inkább: „dolgozzon is, egyen is”.
    Shut-shut-shut (majd’elkáromkodtam magam): ez is rosszúl kezdõdik – olyan szabadság-megnyírbáló mellékzöngése van – még menekült-áradat lesz belõle!
    Inkább ne csináljunk semmit – csak „együnk – s utánunk a vízözön”!

  • Vazul

    Maga nem latja a fatol az erdot gyanitom, a oltonyos, dilettans „politikusok” iroasztal mogul tobbet lopnak a kozpenzbol egyenkent, mint az osszes rokkant, beteg vagy munkanelkuli segelye osszesen! Magyaran nem teremtek munkalehetoseget, nem adok neked munkat, fizetest, segelyt se oszt dogolj meg! ha meg ciganynak is szulettel, akkor meginkabb!?? Egyebkent munkanelkuli segely csupan fel evig jar otthon is!
    A videki Mari neni, Pista bacsi akikhez semmilyen informacio nem jut el igazan es nem latjak az osszefuggeseket (ilyen az orszag legalabb ketharmada) arra meg veszi a faradsagot, hogy aramot vezessen a keritesebe, hogy megvedje a haztaji vetemenyest, gyumolcsost a ciganyoktol, de azt nem latja meg, hogy fele annyi nyugdij van a boritekjaban, mint egy evvel ezelott es azert pedig tenyleg nem a ciganyok a felelosek! Az aram nyugodtan futhatna a parlamentben is!

  • Ezt nem értettem pontosan, kedves LibásMisi: akkor most a Mari-nénik és Pista-bácsik nem teszik jól, hogy megvédik kicsi háztájijukat?
    (Valaki fennebb érdeklõdött, mi az, hogy züllõ munkaerkölcs – gondolom, közben megértette.)

  • A fenti felhivással egyetértek.A mai helyzetben már nemcsak a romák vannak nehéz helyzetben hanem az egyszerü,szegény emberek is.Kérném hogy egyenlő bánnás módban részesüljenek.Ők is kapják meg a menekült státuszt.sok szegény emberenek most nagyon kilátástalan a helyzete nem csak a romának.Nincs munkahely,sok a munkanélküli pedig ők dolgoztak,dolgoznának,képzettek,sok a felsőfoku végzettségü is.El vannak adósodva,jelzálog hitellel terheltek,sok a rezsi, de miből.Nagyon nehéz most mindenkinek,ez a kormány gazdag párti,minden intézkedéssel őket segiti és a szegény embereket,nyugdijasokat kilátástalan helyzettbe sodorta!

  • Vazul

    Persze megvedhetik, felteve, ha utana joizuen kepesek ropogtatni a kiskerti repajukat, miiutan kivegeztek par embert, gyereket a keritesukkel…

  • Jaa, most már értem: vissza a komcsi elvekhez, mert megvédeni ami a tied, az fõbenjáró bûn!
    Sajnálom, sokkal hamarabb kellett volna kapcsoljak, hisz’ én is „proletárként”, minden nélkül érkeztem Kanadába; de ahogy szedtem össze magam, úgy felejtettem el, és bizony ma lelõném azt, aki ki akarna rabolni. És igen, ha túlélném, jóízûen meg is ebédelnék, azzal a büszke tudattal, hogy kiálltam az én kis két centemért.
    Kapis?

  • Vazul,
    azokutan, hogy semmit nem ert az egeszbol, vagy nem akarja megerteni, hogy a ciganyok a kormany hibajabol kenyszerulnek konyhakertet lopni, nem jokedvukbol….ne kerdezze tolem, hogy kapis? Maga is csak azert tudta
    osszeszedni magat, mert a kanadai kormany adott maganak munkat, ha nem adott volna, ehenhalt volna, vagy Marineni kiskertjeben olalkodna…

  • Remélem Vazul tudja, hogy ha valóban lelőne egy magához betörőt itt Kanadában, az gyilkosságnak számítana, és azért igen erösen megbüntetnék? A tárgyalás után nem biztos, hogy maradna két centje, de a betevő falat is keserves lehet majd a börtönben.

  • LibásMisi, ön téved – hogy úgy mondjam, szinte mindenben.
    El kellett volna olvasnia legfelsõ hozzászólásaimat is: megtudta volna belõle, hogy tulkép nem a cigányság cselekedeteit kifogásolom – miattam „meneküljenek”, ha már ott az a kiskapú – hanem azt a pökhendiséget, ahogy egyes fontoskodó kõrök rászólnak Kanadára, azaz mintegy „felszólítják” a mindenkori kanadai kormányt, hogy mit hogyan tegyen, és mikor, milyen magasra ugorjon. Or else.
    Említést tettem a MO-tól keletre élõ cigányság helyzetérõl – önnek nincs fantáziája elképzelni azt a nyomorúságot, amiben azok élnek. Mintha megállt volna az idõ nekik, a háború után, ’45-ben. Úgyhogy fogadja el (ha már nem érti), hogy ezért nem tudom jaj-de-komolyan venni a magyarországi cigányság hangoskodását.
    S bár ez nem fontos, tudja meg, hogy nekem Kanada nem adott állást/munkát: kerestem magamnak – késõbb pedig teremtettem.
    Tudom én azt nagyon jól, hogy a MO-i kormányok egymással versenyeznek, hogy melyik rombol többet, de – még van, míg befejezik – vagy 20 év. Lelkük rajta. Amit ön nem ért (vagy nem akar megérteni), az az, hogy ez nem ok Kanada méltóságán csorbát ejteni.

  • És ki az aki Kanada méltóságán akar éppne most csorbát ejteni, kedves Vazul? Mert hogy nem értem, miről beszél. Horváth Aladár ugyanis tájékoztatta csupán a kanadai bevándorlási és menekültügyi hivatalt a napi szituációról. És ez még szerintem nem bűn, sőt még csak nem is megaláztatás.

  • Kedves Vazul, bizonyára nem könnyű a cigányok élete Magyarországtól keletre. De én speciel elsősorban a magyar cigányokért aggódom. Meg velük együtt a magyar nem cigányokért is. (Különben érdemes elnézni Borsodba, nem nagyon fog tudni dönteni, hogy a határon innen vagy túl van.) Leginkább az aggaszt, hogy ismét egy két részre szakadás Magyarországon. Cigány-nem cigány. Most abba nem mennék bele, hogy ezt mi okozta, ki a hibás, hogy ez így alakult. A probléma adott, azt meg kéne oldani. A kanadai magyarok (és gondolom nem csak a magyarok) egy része azt kiabálja, „ide ne jöjjenek tehernek”, míg Magyarországon szintén egy nagy rész azt kiabálja „menjenek a fenébe, ne legyenek a nyakunkon”. Elgondolkodott már azon, milyen lehet cigánynak lenni ilyen helyzetben? Pár éve beszélgettem egy meglehetősen jó eszű cigánylánnyal. Akkor még nem volt ilyen kiélezett a helyzett a cigányok és nem cigányok között, és munka is kicsit több volt. Kérdeztem, miért nem fejezte be az iskolát, amit elkezdett (valami középiskola féle volt), jobb lenne, ha lenne valami végzettsége, Azt mondta, minek? Úgyse kellek sehova. Szerintem az emberek jó nagy része azért tanul, mert az egy befektetés, amitől várhatja, hogy majd megtérül. (Nyilván vannak olyanok akiknek az átlagnál nagyobb szellemi igényük van erre, de nem az az általános). Ha úgy érezném, hogy esélyem sincs rá, hogy valamit visszakapjak a befektetésemből, én sem fektetnék be. Nem azt akarom ezzel mondani, hogy tartsuk el a magyar cigányságot, és mentsük fel őket az önmagukkal szembeni felelősség alól. Csak arra szeretnék rámutatni, hogy a társadalom is hibás. Persze, ezért még nem kell tyúkot lopni, mondhatja. De azt sem várhatjuk el a cigányságtól, hogy előzékenyen éhen haljanak, hogy a nem cigány magyaroknak ne legyenek teher, vagy probléma. Maga tud valami jó megoldást? Azon kívül, hogy menjenek el dolgozni? Mert az manapság nem cigányoknak sem könnyű. Szóval nem egyszerű a kérdés, mindkét oldalnak megvannak a maga sérelmei, a maga igazságai és a maga bűnei.
    Egyébként Kanada méltóságán nem esett csorba. Milyen ország lenne, ha egy kéréstől (vagy akár egy felszólítástól is) csorba esne rajta?

  • Klára, ej-ej. Hát maga tényleg nagyon egyszerű lélek. Bizonyosan nem fájdul meg a feje a sok gondolkodástól.

  • Sosem értettem, miért jó nem megoldani egy problémát, ami mindenkinek probléma. Cigánynak, nem cigánynak egyaránt. Lehet azt mondani, ne költsünk rájuk. De vajon az hova vezet? Tudomásul kell venni, hogy a megoldás pénzbe fog kerülni. Nem lehet leszakadni hagyni közel 1 millió embert egy tízmilliós társadalomban büntetlenül. Úgysem jön el Kanadába az összes magyarországi cigány, szóval….

  • Miért nem indiába mennek? Onnan származnak.Mert India sem fogja őket befogadni.Ott is nagy a szegénység.És nerm tudnak kitől lopni.

  • Sajnos ismerem őket közelről.Nem szabadna így beszélnem „róluk”mert az egészségügyben dolgozom 18 éve.De sajnos a 98%-ukról nem lehet jót mondani. Dolgozni tényleg nem akarnak.Ha segíteni megyünk a mentővel,rögtön támadnak, mert nincs ott rögtön a mentő. Nem.Nem értem meg, nem fogadom el, hogy ilyen az ő kultúrájuk. Nem fogadom el, hogy a gyermekeim félnek a játszótérre menni mikor ők ott vannak-és nem indokolatlanul,nem előitélettel-. Természetesen én is ismerek becsületes,dolgozó cigányt de én őket ROMA-nak hívom. A cigány azért cigány, mert úgy viselkedik.Nem vagyok rasszista. És nem kell aggódni a magyar cigányért.Amíg képesek ellentmondani a munkának és inkább az állami segélyből élni addig nem kell.Ismert dolog, hogy a gyermekeiket állami gondozásba adják és utána a saját rokonai kiveszik nevelni,ebből több 100.000 ft-ot kapnak,persze a saját szülei nevelik tovább.A magyar anyuka meg 25 E ft-ot kap főállású anya-ként.- Direkt károsítják a terhes C nők a magzatjukat( hasba rúgatják vagy üttetik magukat), hogy legyen fogyatékos a gyermekük, mert magasabb családi pótlékot kapnak az államtól.És persze normális és természetes, hogy 24 évesen már a 7.-et szüli. Fel tudja nevelni? Nem.Mi fogjuk felnevelni. Ezeket a dolgokat én az első vonalból látom és igaz.Aki azt állítja, hogy hazudok, az csak 2 napra költözzön be egy ilyen C családhoz, vagy elég ha a szomszédba költözik.Utána neki is megváltozik a véleményük.
    Üdvözlöm a Kanadai Magyar közösséget.
    Áldott Békés Boldog Karácsonyt kívánok nektek.

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    „Áldott Békés Boldog Karácsonyt kívánok…” –
    Ön, PARAMED33, szó szerint idézi a közép-európai náci, rasszista érveket. Soraiban tömény gyűlölet, antipátia van – a hirdetett keresztényi irgalom és szeretet helyett. Ön, a Kanadai Magyar Hírlap olvasóinak küldött soraiban, a meglévő fajgyűlöletét indokolta meg. Szégyellem magam – Ön helyett is – hogy ilyen magyar honfitársaim vannak.
    Nem tudja elfogadni a cigányság kultúráját?
    Holnap mit üzen majd nekünk?… – Talán azt, hogy a zsidók kultúráját sem?
    Holnapután a szinesbőrüek jönnek, majd azok akik nem ugyanazokat az elveket vallják, mint az Ön áldott(?) eszmetársai?
    A kanadai magyar közösség minden egyes tagja ugyanolyan menekült, boldogságkereső emberi lény, mint a magyarországi nyomor elől menekülő cigányság. Erről ne feledkezzen el – ha már elfeledkezett a keresztényi tanításokról. (Éppen a Szenteste előtt…)

  • Sziasztok!

    Magyarországon ma már a Magyarnak se nagyon van munkája! Ha van akkor is legtöbbnek, é bérért vagy becsapnak! Nem a munkanélküli tette tönkre ezt az Országot!
    Én Magyar vagyok, de én is fontolgatom, hogy megyek családostól Kanadába, míg itt Magyarban éhen nem döglünk! Teljesen eladósítja ez a kormány a népet, egyre jobban, nincs mire várni az embereknek!
    Ezért kérem azt aki tud pontos információt a kanadai kiutazásról a menekült státusz ügyével kapcsolatosan, az elejétől a végéig, mert én is szeretnék menni a családommal, ebből a kilátástalan Magyarországról!

    Előre is köszönöm!
    További szép napot & minden jót kívánok!

  • A fenti felhivással egyetértek.A mai helyzetben már nemcsak a romák vannak nehéz helyzetben hanem az egyszerü,szegény emberek is.Kérném hogy egyenlő bánnás módban részesüljenek.Ők is kapják meg a menekült státuszt.sok szegény emberenek most nagyon kilátástalan a helyzete nem csak a romának.Nincs munkahely,sok a munkanélküli pedig ők dolgoztak,dolgoznának,képzettek,sok a felsőfoku végzettségü is.El vannak adósodva,jelzálog hitellel terheltek,sok a rezsi, de miből.Nagyon nehéz most mindenkinek,ez a kormány gazdag párti,minden intézkedéssel őket segiti és a szegény embereket,nyugdijasokat kilátástalan helyzettbe sodorta!

    Szerző Lőkös Lászlóné | december 21, 2011, 12:36 du. Egyetértek vele!!!!

  • Molnár Károly

    Sziasztok. Olvastam pár fórumon, hogy ma már a magyar kivándorló,mindegy hogy kisebbség vagy magyar, romaként van „elkönyvelve”. Sajnálom, hogy ez a helyzet. Én is szeretnék a családommal(4 gyermek és feleség) kivándorolni.Sajnos az egészségügyben dolgozóknak nem igazán jó a helyzetük Magyarországon. Remélem, hogy ott a gyermekeimnek biztosabb jövőt tudok biztosítani,mint itthon. Gondolom, hogy ott ha becsületesen dolgozik az emberfia, akkor megbecsülik és normális fizetést adnak.
    Boldog Karácsonyt mindenkinek.

  • Sziasztok. Olvastam pár fórumon, hogy ma már a magyar kivándorló,mindegy hogy kisebbség vagy magyar, romaként van “elkönyvelve”. Sajnálom, hogy ez a helyzet. Én is szeretnék a családommal(4 gyermek és feleség) kivándorolni.Sajnos az egészségügyben dolgozóknak nem igazán jó a helyzetük Magyarországon. Remélem, hogy ott a gyermekeimnek biztosabb jövőt tudok biztosítani,mint itthon. Gondolom, hogy ott ha becsületesen dolgozik az emberfia, akkor megbecsülik és normális fizetést adnak.
    Boldog Karácsonyt mindenkinek.

    Szerző Molnár Károly | december 22, 2011, 5:32 de. Egyetértek!!!!

  • Molnár Károly

    Köszönöm János!
    Te jól haladsz a kivándorlás útján? Én nekem kb 1.5 év múlva lesz lehetőségem indulni.

  • Szia!

    Hogy olyan későn?

  • Molnár Károly

    most sulit végzek.Talán nagyobb az esélyem.

  • Ja értem! Igen igazad van!:)

    Boldog karácsonyt kívánok az egész családnak!:)

  • Molnár Károly

    Nektek is Boldog Karácsonyt!
    És sok sikert Canadához. 🙂

  • Köszönöm szépen! Remélem minden rendben lesz!:)

  • Molnár Károly

    egyébként milyen szakmában vagy?

  • Boldog Karácsonyt!

    fenyőfa fenyődísz fenyőfa fenyődísz fenyőfa fenyődísz fenyőfa fenyődísz fenyőfa fenyődísz fenyőfa fenyődísz fenyőfa fenyődísz fenyőfa
    fenyődísz BÉKÉS ÁLDOTT KARÁCSONYI ÜNNEPEKET………fenyődísz
    fenyődísz BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK SZERETETTEL!……..fenyődísz
    fenyőfa fenyődísz fenyőfa fenyődísz fenyőfa fenyődísz fenyőfa fenyődísz fenyőfa fenyődísz fenyőfa fenyődísz fenyőfa fenyődísz fenyőfa

  • Fegyveresőri, és ezermesterkedem, kőműves, villanyszerelés, kompresszoros és szoba festés, autó javítás, vizsgára való felkészítés………stb csak semmi nincs

  • Molnár Károly

    Értem.Legyen odakinn szerencsétek.

  • Köszike!:)

  • Klára, az igaz, hogy nem tegnap születtél, de ez az is jelenti, hogy tisztességes mennyiségű előitéletet is sikerült eddigre összeszedned. Hogy egy magát, hithű katolikusnak tartó egyén, hogy lehet ennyire rasszista, az számomra felfoghatatlan. Ha igazságosan akarnak dönteni, akkor menjenek el MO.-ra és saját szemükkel gyözödjenek meg a valóságról. Nem lesz benne nagy örömük, mert a hétköznapi valóság a romák számára tragikus. És még ha akarnának sem kapnának munkát, mert még a echte magyaroknak sincs. Állitólag te jól ismered a mai magyar állapotokat, tehát ezt is tudhatnád.

    Szerző Kopácsi Judith | december 17, 2011, 1:40 du. Teljesen egyetértek!!!

  • Azt hiszem hogy Klaranak,es Vazulnak magyarorszagon kellene elnie most.el kellene fogadnia azt pl.hogy a szakmunkasber netto:75.000ft.Ha az elete tarsa is megkeres ugyanennyit,akkor maris sikerult osszegyujtenie egy tetemes osszeget keresnie.150.000ft.Na ebbol kikell fizetni a lakast,a rezsit,naponta elelmet vinni a munkahelyre,otthol fozni,es neha legalabb a turkaloba venni egypar rongyot magadra.Nos?Szamolgattunk?Es ez a jo eset.Akkor ha van munkaja az embernek.

    a szocialis segely 28.500ft.????????????????????A kozmunka ha kikozvetitenek akkor csak 4 oraba dolgozhatsz 32.500ft-ert.Na akkor elj a nagy magyarorszagon te szegeny nyomorult.Sajnos az ilyen eloitelettel elo emberek hatraltatjak az embereket mint ti.Atolerancia szamotokra ott nyilvanul meg hogy eloreengeditek az idos embert a boltba.Csak igy tovabb az ur bizonyara jo helyet szandekozik adni nektek ott ahova szanlak titeket.De jo lenne minnel hamarabb.

  • Azt hiszem hogy Klaranak,es Vazulnak magyarorszagon kellene elnie most.el kellene fogadnia azt pl.hogy a szakmunkasber netto:75.000ft.Ha az elete tarsa is megkeres ugyanennyit,akkor maris sikerult osszegyujtenie egy tetemes osszeget keresnie.150.000ft.Na ebbol kikell fizetni a lakast,a rezsit,naponta elelmet vinni a munkahelyre,otthol fozni,es neha legalabb a turkaloba venni egypar rongyot magadra.Nos?Szamolgattunk?Es ez a jo eset.Akkor ha van munkaja az embernek.

    a szocialis segely 28.500ft.????????????????????A kozmunka ha kikozvetitenek akkor csak 4 oraba dolgozhatsz 32.500ft-ert.Na akkor elj a nagy magyarorszagon te szegeny nyomorult.Sajnos az ilyen eloitelettel elo emberek hatraltatjak az embereket mint ti.Atolerancia szamotokra ott nyilvanul meg hogy eloreengeditek az idos embert a
    boltba.Csak igy tovabb az ur bizonyara jo helyet szandekozik adni nektek ott ahova szanlak titeket.De jo lenne minnel hamarabb.

    Szerző Pohlott Barnabas | december 22, 2011, 7:35 de. Egyetértek!!!

  • figyejetek ide ti nagyon ugyesek okosak az meg sem fordult senkinek az eszébe hogy esetleg a vagyonát vagy az ingatlanát ata fel vannak dolgozö romák is akik hiába dolgoznak tisztességesen akkor is mint ahogy ti irtátok csak egy cigány marad az lehet rendör vagy szemétszállito vagy tanár vagy akár ki nem az a kérdés miböl hannem hogy miért de nem hujék a canadaiak sem ki szurik ki is mond igazat és ki nem csak ti vagytok ijen hujék hogy minden cigány egyforma sok szerettetel egy canadai raj aki már állampolgár nagyon rég otta ja és 6éve dolgozo roma s még anyit ti hujék hogy amit a segéjbe addnak az talán a lakás költségét fedezi nem ártana meg kérdezni valakit aki it is él

  • áldott ,békés karácsonyt kivánok mindenkinek!!!

    csak olvasom a hozzászolásokat ,és bizony sűt némelyikből a rasszizmus. esetleg a Klárikához hasonló gondolkodású embereknek ajánlanám ( épitsenek gázkamarát, igy elégethetnének minden romát és magyart ).

    Ugyanis ,nem csak romák kértek menekült státuszt Kanadába. Bocsánat ,ha esetleg én mint félvér élek és beirok a tisztafaji áriák kommentjeibe .kÖSZÖNÖM AZOKNAK AKIK EMBERSZÁMBA VESZNEK MINKET és kiállnak mellettünk. Egyébként 50 családból ha 4 család megkapja a letelepedési engedélyt itt Kanadában, ugy hogy marad még ennivalo a Klárikához hasonló embereknek.Ma M.O.-on egyre több a családkiirtás ,az éhezéstől, az utcára kerűléstől igy védik meg a gyerekeket anyák és apák:((((((

    Mindenkinek kivánok ,Boldog uj esztendőt!!!

    Lelkecske50

  • Nehéz kérdés ez a cigánykérdés szerte a világon.Az egyik nehézségét talán az adja,hogy évszázadokon keresztül az egész keresztény világ üldözte,parifériára szorította ezt a népet. Lehet,hogy a dac,a magukrahagyottság alakította ki bennük azt büszkeséget ami odáig vezetett, hogy ha a többségi társadalom nem fogad el bennünket,akkor mi meg nem tartjuk be a szabályait. Lett volna lehetőségünk változtatni rajta, de a földosztáskor ők nem kaptak földet ami már vagyon lett volna és kényszerítőerő az alkalmazkodásra.Felszámoltuk a putrikat,lakást kaptak és kötelező volt dolgozni.És bizony dolgoztak és elkezdődött egy lassú integráció.Nagyon lassú, de elkezdődött. Aki tanult annak volt jobb munkája,több fizetése – érdemes volt befektetni a jövőbe.
    Aztán jött a rendszerváltás és a legelső munkanélküli segélyre,rokkantnyugdíjba küldött emberek bizony a cigányok voltak. Két álló esztendőn át azért fizettünk, hogy ne is keressenek munkát. Azok a férfiak akik addig reggelente dolgozni indultak,most kiültek az árokpartra kártyázni. Hosszabb időt eltöltve munkanélküliként még egy diplomás embernek is sokkal nehezebb minkát találnia, pedig neki esetleg megvannak a megfelelő kommunikációs képességei hozzá. Mennyivel nehezebb annak aki ezt nem tanulta ráadásul egy növekvő munkanélküliségi rátával küszködő országban.
    Arról, hogy ezt a veszélyt kormányzatok sora nem ismerte fel bizony nem ők tehetnek.
    No nem azt akarom mondani, hogy minden munkanélküli roma ember ártatlan a saját helyzetének alakulásában, de mi a többségi társadalom is rendesen megdolgoztunk a mai helyzet kialakulásáért.
    Ideje felismerni a saját felelősségünket és felismerni azt, hogy a cigánykérdés egyetlen megoldása az évszázadok óta halogatott integrálás.Ennek pedig egyetlen módjának az oktatást látom. Sajnos itt vannak a legnagyobb problémák, mert az iskolák egy része szegregálódott. A szegregációhoz számtalan ok vezetett. A hazulról hozott eltérő kultura,gyerekek nehezen kezelhetősége.
    Viszont nem elitélni kellene a szegregálódó iskolákat és mindenféle jogvédő szervezeteknek harsányan fellépni ellene, hanem meglátni az ebben rejlő lehetőségeket.
    Hasonló kultúrából érkezett gyerekek között nincs kirekesztés. Hasonló a hozott tudásanyag amire már lehet építeni és nem a fél osztály felzárkóztatásával kell eltölteni az időt.
    Ami pedig a legfontosabb – azért ne feledjük, hogy mégiscsak felnőtt már egy-két generáció roma értelmiségi is. Őket kell az ún.szegregált iskolák oktatóinak megnyerni, mert őket, elfogadják a szülők. Rájuk sokkal inkább hallgatnak, mert saját maguk szolgálnak például.
    Az meg már csak han a tortán, hogy ők ismerik és értik meg azokat a társadalmi és kuturális másságokat, amit egy többségi pedagógus próbálhat ugyan elfogadni, de megérteni soha nem tud.
    Ha ezek a mélységesen hátrányos helyzetből induló gyerekek az iskolát nem ellenséges közegben, kirekesztettként kezdik, hanem egy rájuk szabott oktatási környezetben a saját és a családjuk hozzáállása is más lesz.
    Még egy nagyon fontos dolog amiről nem szoktunk beszélni és az oktatási rendszer sem veszi tudomásul!
    A cigány családok jó része otthon még mindig valamelyik cigány nyelvjárást beszéli. A gyerekek úgy kerülnek be az oktatási rendszerbe, hogy valamilyen szinten tudnak ugyan magyarul, de NEM az anyanyelvük! Ennek ellenére az oktatási rendszer elvárja tőlük ugyanazt a tudást,fejlődési tempót amit egy anyanyelvén tanuló gyerektől. Nonszensz!
    Az első 1-2 osztályban már annyi hátrányt szednek össze, hogy az a későbbiekben szinte már nem pótolható.
    Az sem igazán serkenti a tanulási kedvet, hogy már felnőtt egy egész generáció amelyik nem látta a szüleit dolgozni menni. Pedig a szülők között nem csak segédmunkások, hanem szakképzettséget emberek is szép számmal vannak. Ugyan mi adna motivációt?

    Szóval azért van min elgondolkodnunk és nem csak miattuk, hanem saját magunk miatt.

    Egy diplomás,vagy középfokú végzettségű cigány embernek 2 max.3 gyermeke van, egy általános iskolát befejezettnek általában 3-4. Az oktatási rendszerből idő előtt kihullottak tizenéves korukban kezdenek szülni és nagyon sokszor 5-6 vagy még több gyermek is születik. Ez a tanulást korán abbahagyó réteg az amelyiknek a gyermekei sem fognak tanulni.
    Nem róluk, rólunk van szó – és jó lenne, ha ezt méltóztatnánk felismerni!

    Kellemes Karácsonyi Ünnepeket!

  • Kedves Bibok Aniko

    Sok igazsag van az irasaban, amikkel egyetertek, de ne felejtkezzunk meg arrol sem, hogy az ember vegulis azert megy dolgozni, hogy boldoguljon abbol a penzbol, amit keres. Ha a munkaert kapott fizetes oly keves, hogy nem tud kimozdulni altala a szegenysegebol, akkor ott nincs es nem lesz motivalo ero a munkara! Akkor, amikor az orvosok sztrajkolnak es kulfoldre koltozessel fenyegetoznek a fizetesuk miatt, ott a hierarchiaban, el lehet kepzelni, hogy mit erhet a ketkezi kubikos munka?? Semmit! Abbol pedig nem lehet megelni!
    Szereny tortenelmi ismereteim arra engednek kovetkeztetni, hogy ilyen rossz helyzetben levo orszagoknak csak ugy van eselyuk kilabalni a bajbol, ha osszefognak es epiteni kezdenek, sokszor nem penzert, hanem szolidaritasbol, azert, hogy az orszag ujra eletkepes legyen…..na ezt a szeretetet, egymas irant erzett tiszteletet, az onfelaldozast, a konyoruletesseget olte ki orban a magyar nepbol, en szemely szerint ezt soha meg nem bocsajtom neki!

  • Murawski Magdolna

    Kedves Mindnyájan!
    Az az ember, aki elment a Holdra, nem azonos azzal, aki nem ment el oda. Item: az az ember, aki szeret és akar dolgozni, sem azonos azzal, aki nem szeret és nem akar. A valóban elesett ember nem hangoskodik, nem követel magának sem jogot, sem pénzt agresszív módon, hanem szép csendben szégyenkezik elesett állapota fölött, majd ugyanilyen csendben elhal közülünk. Sok kisnyugdíjasnak volt már ez a sorsa Magyarországon. A hangos jogvédők csak az igazság egyik oldalát fedik fel, míg a másikat igyekeznek a legmélyebbre elásni és elrejteni mások elől.
    Horváth Aladár sok mindent nem mesélt el kanadai előadásai során. Célja (prekoncepciója) a jelenlegi magyar kormány eláztatása külföldi fórumokon. Őt magát perbe fogták az OCÖ vagyonának elsikkasztásáért, a rászoruló roma gyermekek üdültetésére szánt összegeknek saját és családja részére történt felhasználása miatt.
    Magyarországon és külföldön már régóta sokkal több a magyarellenes megnyilvánulás és hamis propaganda, mint a hiteles tájékoztatás. Miközen MSZP-s fórumokon Orbán Viktorról rendszeresen azt terjesztik, hogy cigány, ugyanerről az emberről külföldön azt, hogy cigánygyűlölő. Ekkora következetlenségre mégse figyel fel az okos Nyugat. Itt sokkal több a magyarverés és magyarok ellen elkövetett erőszakos bűncselekmény, mint a fordítottja. A „jogvédők” erről se szeretnek beszélni, mert nem az ő prekoncepcióikat igazolja, hanem leleplezné eredeti szándékukat. Nem esik említés arról, hány 80 év feletti nénit erőszakoltak meg roma tizenévesek, majd gyilkoltak meg hidegvérrel. Ugyanez magyar változatban még gondolatnak is perverz. Külföldön senki nem cikkezik arról, hány faluban veszélyes élni, mert éjjel kifosztják a pincét, az ólat és a kamrát, majd kéjelegve verik össze vagy verik agyon öreg, beteg, védtelen áldozataikat. A törvényeket a fentiek miatt is szükséges volt szigorítani.
    A dolgozni akaró és törekvő embereket befogadja a társadalom. De kérem, ne nevezzék azt kultúrának, ha valaki ököljogot akar alkalmazni rendes emberekkel szemben, akik őt nem bántották! Önök Kanadában talán arra vágynak, hogy hasonló jelenségek üssék fel a fejüket?
    A mostani vadkapitalista társadalmi rendet az ún. rendszerváltáskor állították vissza. Ez hatalmas visszalépés, és ellenkezik a normális fejlődési trendekkel. Eleve kitiltják a szakszervezeteket a multinacionális cégektől, tehát a dolgozók érdekeit nem lehet képviselni azokkal szemben, akik a saját hazájukban ugyanazt nem mernék megtenni.
    Ennek a fórumnak az az alapvető baja, hogy nem elfogulatlanul moderálják, hanem kioszják azokat, akiknek eltérő a véleményük. Ezzel felkorbácsolják az indulatokat, tehát eleve hamvába holt a kísérlet, hogy valami egyetértésre jussanak az egymást támadó felek. Ez sajnos magyar betegség, a sok rossz, elnyomó rendszer hagyománya, melyet itthagytak nekünk maguk után. Ebből ki kellene már gyógyulni végre.
    A mai magyar helyzethez hozzátartozik az is, hogy a magyar kismama egyetlen babát tol a gyakran használt babakocsiban míg a romák hatosával vezetik gyermekeiket. A magyarok nem mernek több gyermeket vállalni, a cigányok viszont nem gondolnak a jövővel, mert megszokták a segélyezési rendszert. Sokkal jobban élhetnének a segélyekből, mint a dolgozók, ha okosan használnák fel, de sok a játékgépfüggő köztük, és amit egy hónapra kapnak, azt egy nap alatt elpengetik.
    Mielőtt engem is rasszizmussal vádolnának, megemlítem, hogy családomnak soha semmilyen etnikummal nem volt baja. Édesapámnak volt cigány keresztfia is. Minden etnikumhoz tartozó tanítványaim viszontszerettek, magam is patronáltam állami gondozott gyermekeket. 61 évesen még nem mehetek nyugdíjba, míg mások ezt ügyeskedéssel, csalással rég elintézték maguknak. Nem sajnálom és nem irigylem tőlük, mert a munkámat mindmáig örömmel és szívesen végzem. Hogy ez igazságos rend-e vagy nem, azon gondolkodjanak el mások.
    Az államadósság nem most keletkezett. Egy részét valóban felvették, más részét összehazudták, hamisan könyvelték vagy egyszerűen ellopták korrupt politikusok, akik még mindig nem állnak bíróság előtt gaztetteikért, holott a honi állapotok ismeretében ez emberiség elleni bűntettnek minősül, mivel több generációra nehezül rá a terhe.
    Kanada valóban tehet egy kísérletet a tőlünk bevándorlókkal, jogában áll. Ha tévednek, és megtapasztalják mindazt, amit a magyarság átélt, ne hallgassák el a tapasztalataikat.
    Üdvözlettel:
    Magdolna

  • Hm…hát ..ha úgy gondolják fogadják be az összeset , talán idehaza megszűnik a (csendes) többség diszkriminációja. Így aztán önök is szembesülnek ezzel a problémákkal ,de talán önök jobb megoldás tudnak találni rájuk .

  • Murawski Magdolna

    Nem ertem mi a baja a hiteles tajekoztatassal, minden hir fideszes!
    Masreszt a maga altalanositasa valoban rasszista. Horvath Aladar egy a sok kozul es amiket felsorolt, azok igazak lehetnek a melyszegenysegben elo magyar emberekre is! A ciganyok nem voltak ilyen nehez helyzetben a szocializmsuban, ez a legfobb bizonyitek arra, hogy az o problemajuk ossztarsadalmi problema es ha semmibe veszik a jogaikat, emeljek csak fel a hangjukat! Ha kivandorolnak, kapnak egy eselyt! Az elso, hogy megnezik a bunugyi nyilvantartasban oket, ha nincsenek benne pont ugy joguk van az ujrakezdesre, mint barki masnak…..akik nem szeretnek dolgozni, maguktol hazamennek, mert se Kanadaban, se Magyarorszagon nem jar a segely csupan fel evig!
    Ami az allamadossagot illeti, azt nem CSAK a multban halmoztak fel, az utobbi 25 evben rendszervaltas cimen szabadrablas folyik az orszagban, mikozben az aktiv munkavallalok 47 %-a van minimalberre bejelentve, magyaran minden egyes magyar embert felelossegre lehetne vonni, birosag ele lehetne citalni! MINDET!
    Szivesen megneznem Ont, mit csinal az orvosi rendeloben, ha orvosra szorul?!Mindenhol, ahol szamla nelkul vandorol a penz egyik zsebbol a masikba, ott megvalosul a bunelkovetes mindket reszrol! Vagy mit szolna ahhoz, ha mondjuk az On munkajat egy hasonlo pozicioban dolgozo nemet holgyehez viszonyitva fizetnek? Merthogy a legtobb magyar embernek fogalma nincs munkarol, de azert a ciganyokra mutogat lelkesen! Miert nem a nemetekre mutogat? Teljesen koztudott, hogy a szorgalmas nemetek ugyanazt gondoljak a lusta magyar emberekrol, magarol, mint amiket ideirt a ciganyokrol, minden csak viszonyitas kerdese!

  • „A roma menekültek befogadására szólították fel Kanadát”
    A romak kb. 700-750 evvel ezelott erkeztek a Karpat medencebe. Ennyi ido sem volt eleg, hogy bealljanak a magyar paraszt melle kapat, kaszat, vagy az ekeszarvat fogni.
    Tehat egyetlen megoldas maradt, felszolitani Horváth Aladárt, hogy vigye a romakat oda vissza, ahonnan jottek. Ne legyen felreertes, a mai Pakisztan/India hatarvidekerol beszelek!
    Igen, igaz az a hir, hogy regebben e ket orszag felajanlotta, hogy visszafogadja az europai romakat, lakhatast biztosit es MUNKAT! …nem eltek evvel a nagylelku ajanlattak….miert?
    Kerem Horváth Aladárt, hogy ne felejtse el majd sajat magat is vissza vinni…!!!

  • Murawski Magdolna

    Kedves Libás Misi!
    Gyűlölködését és megbélyegző szavait nem viszonzom. Továbbra is ragaszkodom ahhoz, hogy ne az elvakult, fanatikus gyűlöletkeltés uraljon egy vitát, hanem a tárgyilagosság. Nem tudom, melyik soromat vélte általánosítónak. Azt, hogy az édesapámnak volt cigány keresztfia is? Vagy hogy a törekvő embereket befogadja társadalom? Fölöslegesen utal a németekre (általában), mert engem és családomat német területen is mindig elfogadtak. A munkámat megbecsülték, és soha nem tettek rám becsmérlő kifejezéseket. Lustának se tartottak, mert mindig sokat és gyorsan dolgoztam. Mint korábban említettem, soha egyik etnikummal se volt bajunk, nekik se velünk.
    Horváth Aladárral kapcsolatosan csak azért kellett kiegészíteni az információkat, mert ezek is tények, híranyagokból, újságcikkekből visszakereshetők. Akinek vaj van a fején, az ne rasszistázzon, hanem tegye jóvá, amit a saját népe ellen elkövetett. Egyébként nem az a rasszista, aki a hibákat is észreveszi, hanem az, aki józan megfontolás nélkül, haragoskodva ítélkezik. Továbbá az, aki erőszakosan ki akar szorítani egy népet a saját hazájából, pl. erőszakos betelepítéssel vagy túlszaporodással.
    A hitelcsapda úgy lett felállítva, hogy soha ne lehessen visszafizetni. Ez minden uzsorás vágyálma, a munka nélkül megszerezhető extraprofit, melytől a kiszemelt áldozat soha nem tud megszabadulni. Művelik ezt kicsiben is, olyanok, akik úgymond csicskáztatnak. A csicskáztatás magyarul rabszolgatartás, amit minden jogállam tilt és büntet. Nemrégiben Kanadában is ítéltek el olyan romákat, akik kicsaltak maguk után más romákat, majd kifosztották és bezárták őket, a segélyeiket pedig ők vették fel és halmozták fel jelentős vagyonná. Eről hallgatni is bűn. A romák tömeges kiutaztatása is egy üzletág, melyben a repülőjegyre valót valamelyik maffiózó előlegezi, majd többszörösen visszaveszi azoktól, akik bedőltek neki.
    A Kádár-korszakot visszasírni esztelenség, mint ahogy bármely más letűnt korszakot. A gond az, hogy azok akarják visszafelé forgatni a történelem kerekét, akik akkor is, ma is haszonélvezői egy általuk kitalált és csak a nekik működő társadalmi formációnak. Magát a rendszerváltást azért találták ki, mert a szocializmus keretiben korlátozva volt a vagyonszerzés, addigra pedig az elvtársak jóval többet akartak. A rablóprivatizáció során aztán meg is kaparintottak mindent, amit csak lehetett. A magyar gazdaság zöme ma is az ő kezükben van, meg a multinacionális cégekében. Ha ennyi idő alatt nem tudtak összehozni egy működő gazdaságot, az azt jelenti, hogy nem értenek hozzá. A tolvaj problémája az, hogy csak a lopásig tudja a dolgát, azon túl nincsen stratégiai terve. Sem a társadalom, sem a gazdaság nem fog attól működni, hogy esztelenül gyűlölködnek, ahelyett, hogy megtanulnának dolgozni.
    Az egészségügy nem olyan egyszerű téma, mint ahogy egyetlen tollvonással általánosítva elintézi. Az elmúlt másfél év során volt alkalmam megtapasztalni egészen közelről. Egy utcai baleset után megoperáltak. Az osztályvezető főorvos műtött, holott egyetlen fillért nem adtam és nem ígértem neki. Mikor már levittek a műtőbe, magam elé kellett engedni egy cigány fiatalembert, aki rátámadt egy biztonsági őrre, az viszont visszafordította rá a neki szánt nagykést, tehát életmentő műtétre szorult – a saját hibájából. A rehabilitáció, mármint az enyém, hosszadalmas, máig tart. Kártérítést a mai napig nem kaptam, holott az elhanyagolt utcakövezet miatt ért baleset. Az efféléket intéző bürokratikus gépezet máig a „régi rend” ittfelejtett egyedeinek kezén van. A kórházi személyzet, melytől előtte tartottam, kedves, előzékeny, agyonhajszolt, alulfizetett. Anélkül foglalkoztak velem tisztességesen és nagy szakmai profizmussal, hogy pénzelni tudtam volna őket. Szóval nem mindenki sakál, aki ebben a szakmában dolgozik.
    Ami a bűnügyi nyilvántartást illeti, talán emlékszik még a zámolyi romák ügyére. Nagy hanggal kivándoroltak Franciaországba, ahol menekültként kezelték őket, mert azt elfelejtették bevallani, hogy itthon számos bűncselekményt követtek el. A klán feje a saját unokahúgát gyalázta meg, tehát pedofil és vérfertőző. A tájékoztatás akkor se fideszes volt, hanem az SZDSZ prominensei tüntettek nagy hanggal a „menekültek” mellett. Csak az ő nyilatkozataikat hozta a külföldi sajtó, mely szerint itthon mindenki rasszista, és itt nem lehet élni. Mikor az EU-ban is folytatták bűnöző életmódjukat, akkor már nem volt olyan szívélyes a fogadtatás. Írországban, Angliában, Franciaországban, Olaszországban hazatelepedési segélyt adnak azoknak, akik hajlandóak visszatérni abba az országba, ahonnan származnak. Őket persze nem rasszistázza senki. A menekült státuszban élők egy része titokban hazautazgatott, és itthon továbbra is felvette a segélyeket a „rasszista” államtól, mely mélyen hallgatott erről, holott feltehetőleg tudták, mit művelnek. Nos, Ön honnan s hogyan fogna hozzá, hogy ezeket az embereket integrálja a társadalomba? Az előbb szándékosan írtam származási országot, s nem hazát, mert aki hazájának tekinti szülőhelyét, az nem igyekszik minél nagyobbakat köpködni az irányába, hanem tiszteli és szereti, ragaszkodik hozzá. El akkor se hagyja, ha máshol könnyebb az élet. Persze a megélhetési kivándorláshoz is joga van annak, aki úgy érzi. Most senkit nem kényszerítenek itt maradni, mint a Kádár-rendszerben.
    A bűnözés nem megélhetési gondok, hanem kulturálatlanság és erkölcsi fogyatékosság kérdése. A szegény magyar nyugdíjas nem megy lopni, ha szüksége van valamire, hanem összekuporgatja fillérenként a rávalót. A jogokat nem ordítva kell követelni, hanem szívós munkával megszerezni. A segélyezési rendszer nem ösztönöz semmire, hanem eltunyítja azokat, akik annál többre nem is törekszenek.
    Szeretném, ha nem dühöngene értelmetlenül azon, amit írok. Szavaimat mindig megfontolom, Kérem, tegye Ön is ezt. Egymás lehordásától semmi nem megy előre.
    Üdvözlettel:
    Murawski Magdolna

  • http://aprod.hu/hirdetes/surgosen-takaritonot-keresunk-ID3lWr.html

    Ezt az állást 7 perc alatt 2722 nézték meg!!!?????
    Van munka???

    Sűrgősen takarítőnőt keresünk.

    Forrás: aprod.hu

    Sürgősen keresünk , kizárólag számlaképes takarítónőt.
    Heti egy két alkalommal munkaidőben, kb. 2 órás…

  • Kedves Magdolna,
    Ahogy olvastam az első hozzászólását, még azt hittem, érdemen lehetne eszmét cserélni a kérdésről. Bár a cigány keresztfiú azért megszólaltatta a vészcsengőt. (Tudja, mindenki, aki amúgy utálja a cigányokat,ismert legalább egy rendeset is!) Amikor a másodikat kezdtem, akkor már nem annyira gondoltam ezt. Úgy a közepe táján vártam, mikor jön elő a magyar vízvagyonnal, ami a Jobbik kedvenc témája. Rossz helyen kár kedves Magdolna, és rossz úton. De nem látom értelmét érdemi csevejnek. Különösen azért nem, mert nem szeretném, ha itt helyet kapnának a maga mérgező, és gusztustalan gondolatai.

  • Murawski Magdolna

    Mindaz, amit leirt, nem valtoztat azon a tenyen, hogy a magyarok igen nagy hanyada rasszista es tonkretettek azokat a ciganyokat is, akik munkahoz szoktak, mert nem adtak egysegesen eselyt egyiknek sem! A kialakult helyzetert azok az uj, „rendszervalto” partok felelosek, akik a sajat hatalmi tortetesuk mellett minden masrol nemcsak egyszeruen elfelejtkeztek, de fogalmuk sem volt, hogy az o felelosseguk ! Ilyen aranytalansagot eloidezni, ami mostanra kialakult, szegenyek es yuppiek kozott ez szegyen az egesz tarsadalomra nezve! Nem latom a kulonbseget egy kartekony politikus illetve egy segelyen elo kozott, mindketto haszontalan, akkor mire ez a nagy fizeteskulonbseg? Igen, az en igazsagerzetem meg a kadar-idokben fejlodott, azt gyerekkent megelve es nem tetszik, amit orban meghonositott az orszagunkban. Nem tetszik, ,hogy le lehet zsidozni, ciganyozni, buzizni embereket es pusztan attol kulonbnek, kivaltsagosnak erezni magukat, mert kereszteny melymagyar (neonaci) valaki! A mi nepunk egyelore hazugsagbol es lopasbol tengeti az eletet, leginkabb a ki tud jobban halaszni a zavarosban cimu tarsasjatekot uzik, mikozben dolgozni elfelejtettek megtanitani oket! Erre legjobb pelda a sajat miniszterelnokuk, hiszen egyetlen napot nem dolgozott polgari munkahelyen! Nyugodtan elohozakodhatok a nemet peldaval, mert volna mit tanulnunk toluk!

  • Murawski Magdolna

    Kedves Cicamic és Misi!
    Én a saját nevem alatt vállalom a véleményemet, míg Önök álnevek mögé rejtőzködve fröcsögik tele az étert magyargyűlölő, tehát rasszista nézeteikkel.
    Nem csak egy rendes cigányt ismertem, hanem sokat. Büszke vagyok Mága Zoltán kitüntetésére, ahogy minden művészetkedvelő magyar. A rasszizmus vádját nagyon komolyan visszautasítom.
    A magyar vízkincsről szó sem volt, eszembe nem jutott. A Jobbikkal nem szimpatizálok, mert nincs következetes politikája, sem ideológiája. Önökhöz hasonlóan gyűlölködnek, ami politikailag és egyébként se mondanivaló. Majd, mint aki jól végezte dolgát, együtt szavaznak az általuk sokat bírált szocialistákkal. Akárha Önöket hallanám. Most akkor támogatják a tömeges roma kivándorlást Kanadába, ahogy Horváth Aladár, vagy ellenzik? Egyiket se, csak szidni akarják a kormányt.
    Mivel nem észérvekkel vitatkoznak, hanem általánosítva és címkézve bélygeznek meg másokat, én se tartom értelmét a további eszmecserének. A címkézés mindig a saját gondolatok hiányát jelzi. Fanatizálható emberek sajátja, akik csak unisono szeretnek vokálozni egymásnak. A másik oldal hangja nem hallható számukra.
    Nem kellene afféle eszmei kolákának használni az Internetet. Ennél többre érdemes.
    Önökkel csak a süketek párbeszédét lehetne folytatni, de azt meg minek?
    Eltérő véleményünk csak annyit jelent, hogy a világ ettől kerek.
    Minden jót:
    Murawski Magdolna

  • Magdolna, én, saját nevemben csak a kiváltó okért tiltakozom, amiért a Romák Kanadába kérnek menedék jogot. És természetesen, ha megfelelnek az Ensz által is elfogadott kritérumoknak, jogosan kérnek és kapják is meg azt. De azért szégyenlem magam, hogy 2012-ben a saját szülőhazám még mindig termel menekülteket.

  • Murawski

    maga egy idiota, amiket felsoroltam konkret dolgok, lehetne cafolni, csak nem tudja, mert ezek tenyek es magukert beszelnek….miutan en is elmenekultem orban elol a sajat hazambol, nyilvan tamogatok minden joerzesu embert, aki menekul otthonrol, akar cigany, akar nem! en persze magambol indulok ki, nekem nemhogy kerelmeznem kellett, hanem felkinaltak a lehetoseget, mert az ilyen tipusu embereknek, mint en es a csaladom, mindenhol orulnek, kar hogy a sajat hazamban nem erezhetem jol magam es nem biztosithatok jovot a gyerekeimnek! ehhez orbannak mara mar tobb koze van, mint a szocialistaknak! a szocialistak kepesek valtasra, a fejlodesre, mig orban soha!

  • Kedves Kopácsi Judith, Szeretném önnel felvenni a kapcsolatot!

    Üdvözlettel: Szabó Imre

  • Felhivnám minden menekülésre elszánt egyénnek a figyelmét a következőkre:

    Kanadába, mint menekült csak az jöjjön, aki be tudja bizonyitani, hogy hazáját a következő okok miatt hagyta el:
    Üldözetsében volt része politikai véleménye, vallása, nemi identitása, származása, vagy családi szociális kapcsolatai miatt, és a hazája nem akarta, vagy volt képes megvédelmezni a fenti okok miatt elszenvedett atrocitásoktól. Diszkrimináció még nem számit üldöztetésnek, bár sorozatos diszlriminációk üldöztetésnek is veendők.
    Gazdasági okok miatti elmenekülés nem elegendő a menekültügy elfogadáshoz.
    Eddig a legtöbb menekült kérelmet Kanadában azzal utasitottak el, hogy MO. mint az EU tagja, az EU-on belül könnyen találhat magának munkát, tehát nincs szüksége Kanadába jönnie.
    Hogy ez az új alaptörvénny miatt hogyan lesz értékelve, és Mo valóban marad-e Eu tag, azt majd a jövö eldönti. Mindenesetre, Christopher, érdemes lesz dokumentálni a MO helyzetet már csak a fenti okok miatt is.

  • jezusom kint Kanadaban nem ertik az itteni helyzetet??? A ballib kedves elvtarsak kuldik a „szegeny” romakat Kanadaba, azzal, hogy itt rasszista, naci, hitlerista magyarok elnek es uldozik el a szegeny kissebbsegieket. Na akkor most figyeljetek:
    biztosan vannak rendes ciganyok is, de a bortonokben levo rabok 80 %-a cigany szarmazasu…es ez mindent megmagyaraz. tovabb mennek. meg abban is segitenek a „kedves” ballib elvtarsak, hogy menekulhessenek a roak mint szgeny uldozottek a naci, fasiszta magyarorszagrol, ahol Orban Viktor es kormanya allampolgarsagot ad a kulfoldon elo magyarsagnak csak azert mert ugy viselkedik mint Hitler…. borzaszto es ezek a velemenyek mind a ballib szajabol, tollabol hangzanak el, azokebol akik tonkre tettek az orszagot az elmult evekben. Hat akkor figyeljetek:
    Justice for Hungary!
    Protest against the malicious, and insulting media campaign against Hungary, and Hungarians everywhere

    The purpose of this document is to raise our voices for Hungary and Hungarians against the ongoing false accusations and insults in which they call Hungary and Hungarians anti-democratic.
    The Hungarian Canadian community finds it offensive, and outrageous that only nine months after the election of an expressly non-communist Government in Hungary, a series of articles in Canada’s Maclean’s Magazine, and the Globe and Mail go out of their ways to portray the newly elected legitimate representatives of the Hungarian Government, and Hungarians as inherently antidemocratic, and questions the commitment of Hungarians to democracy.
    In the followings, we wish to list some of the recent articles in Maclean’s Magazine that serve no other purpose than degrading, and insulting the Hungarian nation, and Hungarians everywhere.
    An article in June 17, 2009 issue of Maclean’s already warns of the alleged danger of the rise of fascism in Hungary. Meanwhile, Hungary is a member of NATO Alliance, and a member of the European Union.
    Another article appeared in Maclean’s magazine right after the elections, titled: „The Return of Hitler,” (April 21 2010). Is, but -a revolting, and baseless attempt to associate the newly elected Hungarian Government with fascism, and equate its leader with Hitler. With a full-blown portrait of Hitler on the front page, this attempt is a shameless example of deliberate hatemongering, and insult against Hungarians.
    The latest article, again in Maclean’s magazine titled: „The Return of the Iron Fist” by Anna Porter is a shameless act of hatemongering, and the most offensive compilation of insults that have appeared in print in Canada yet.
    The sole aim of „Iron Fist” is to create confusion and raise fury about the properly conceived, lawfully introduced, and democratically approved, new Hungarian Media Law. (Act CLXXX On Media Services and Mass Media)
    The falsehoods, deceptions, and the obscurities of the Maclean’s article are just too numerous to be dealt with here. At this place, we wish only to highlight the most contemptible examples of shabby journalism, and a reckless attempt by the author of the Maclean’s article to insult the Hungarians by questioning and denying their commitment to democracy:
    -The Maclean’s cites Article 13 of the Hungarian Media Law, and draws the very predictable negative conclusions based on provided quote. The text cited as being part of Article 13 does not exist in that article. As it turns out, the author combines three separate snippets from the law to construct the supposed text of Paragraph 13.
    -The Maclean’s article cites the following text as direct quote: „all the media providers shall provide authentic, rapid and accurate comprehensive, factual, up-to date, objective and balanced coverage of local, national, and European issues.” The above „quote” does not exist in the Hungarian Media Law. A similar quote exists stating that not „all media”, but „public media”, that is media outlets established, and run at Government’s expense „shall provide authentic, rapid and accurate comprehensive, factual, up-to date, objective and balanced coverage of local, national, and European issues. How else should a publicly founded media outlet broadcast?
    There is not one single allegation neither in the Maclean’s article, nor in the article of the Globe and Mail that is not slanted, out of context, or outright false.
    The article in Globe and Mail of January 29, 2011 bearing the sensation seeking title: „Hungary’s Strongman Spooks Europe” is a repetitive compilation of unsubstantiated allegations, and unfounded accusations against the newly elected Prime Minister of Hungary, Mr. Viktor Orbán. The new Hungarian Media Law is but a pretext to question the commitment of the newly elected Hungarian Government to democracy.
    There is no mention in the present Globe and Mail article of the fact that the new Hungarian Media Law replaces the old Communist Media Law of 1986 by which any media outlet could be banned instantly, and without appeal by simply removing its name from the Government run media registry. There is no attempt by Globe and Mail to compare the content of the new Hungarian Media Law by way of comparing, and contrasting it with the content of existing Canadian regulations either – an elementary requirement of proper journalism, and basic writing skills indeed.
    The whole enterprise of the „Question of the Hungarian Language Law” is artificially created; in reality it has no basis whatsoever, because:
    1. The new Hungarian Media Law was drafted, introduced, and accepted by the Hungarian Parliament in the prescribed democratic form by the overwhelming majority of the dully-elected representatives of the Hungarian people.
    2. The rules about the media of the member countries of EU fall in the exclusive jurisdiction of the member countries. In other words, the Media Laws of member countries within the European Union are a sovereign (independent, and internal) matter, and this pertains to Hungary as well.
    3. Despite this, the Hungarian Government has voluntarily agreed to change any provisions of the Law, if the proper authorities of the EU can find any regulations in it, which do not already exist in any of the legislations of the member countries of the EU.
    4. There is a set timetable concerning the implementation, and the compatibility of the Hungarian Media Law with the similar laws of other countries. The process of evaluating the Media Law by the EU is on target, but it is not yet completed. As of now, Hungary is to provide a written response to the European Union regarding its recommendations.
    5. All the questions, and accusations raised by the current articles were already thoroughly discussed previously by at least two programs in the BBC. In one of these programs, the Minister of Foreign Affairs of Hungary, Mr. János Martonyi has addressed, and explained adequately the media law. In his recent speech in Strasbourg, the Prime Minister of Hungary, Mr. Viktor Orbán has also addressed the very same questions that are being raised in the current Maclean’s article. It is most peculiar that the Maclean’s article lists many dubious sources, including a most peculiar Internet blog run by a paid lobbyist, but it omits to mention the above BBC interviews with Mr. Martonyi, or Mr. Orbán’s recent clarifications provided in Strasbourg about the same issues.
    Based on the above, it is clear that neither the series of Maclean’s articles, nor the above discussed Globe and Mail do not even aim to provide valid information, or reasoned opinion to their readers: their sole purpose is to insult, to degrade, and to incite hatred against the Hungarians for not voting the way they were expected to by the big corporations. Just recently, a truly newsworthy document came to light proving beyond doubt, that the current anti Hungarian campaign reaching as far as Canada is incited, and fuelled by the narrow segment of privileged few in Hungary, who ran the country to the ground by serving the interests of outside ideologies, and now they can not accept the outcome of the democratic elections.
    We resent the false accusation of being antidemocratic, and not conforming to European standards. Hungary, and the Hungarians are deeply committed to democracy. Hungary’s statehood is more than a thousand year old, and is inherently tied to Europe by the mere fact of its inception accepting Christianity, and receiving a crown in accordance with the customs of the time, asserting the rights and responsibilities of statehood in Europe.
    After over forty years of Communist, and Post communist rule the overwhelming majority of Hungarians voted for democratic changes, and for a government whose policies puts emphasis on the interest of its citizens. Like all democratic nations, the present Hungarian government is only exercising its clear mandate it has received from over seventy percent of the people.
    As Canadian-Hungarians, we resent these false accusations perpetrated by Maclean’s magazine as misrepresenting our nation and criticising us as fascists for daring to vote, and elect a government committed to the revival, and the unity of the Hungarian nation. For this reason, the Hungarian Canadians fully support the aims, and objectives of the newly elected Hungarian Government under the most talented, and committed leadership of Mr. Viktor Orbán.
    The Hungarians do not wish to hear only praise, but the truth. When the commitment of Hungary, and Hungarians to democracy is questioned, and when our whole culture, and heritage is offended, we, as any other nation, or community must raise our voices against it. Enough already. We want justice!

    Toronto, January 31, 2011
    Canadian Hungarian Heritage Association,
    Szekler Hungarian Association of Canada,
    Maple Leaf Canadian Hungarian Civic Circle,
    Hungarian Cultural Centre, Niagara Falls,
    Canadian Hungarian Cultural Society of Calgary,

    es eleg volt a mocskolodasbol es abbol is, hogy minden magyar ellenes antimagyar „honfitarsunk” a mi kenyerunket eszi, de kulfoldre szaladgal panaszkodni orszaga ellen ahelyett, hogy becsuletesen dolgozna es nem offshore cegbe pumpalna a keresett penzet es csapna be magyarorszag kormanyat! kikerjuk magunknak, hogy mostani kormanyunkat szidalmazzak! Vegre valaki kiall nemzeti fuggetlensegunkert es orszagunkert meint eddig SOHA egyetlen kormany sem. Hajra Viktor! Hajra FIDESZ!
    Canadian Hungarian Cultural Society of Edmonton,
    Magyar Élet – Hungarian Life weekly Canada

  • kompot

    szepen tudsz kopizni….gyujts be par doboz papirzsebkendot, hamarosan bucsut inthetsz a nagy nemzet megmentojenek, hidd el nem ert meg ennyi faradsagot se!

  • Kompót, nyomatékosan figyelmedbe ajánlom a január elsején életbelépett alattörvényt, mely szerint a hivalalos nyelv a magyar. Nem birom az ilyen hazaáruló, a nemzettesten gátlástalanul élősködő idegenszivűeket, akik – ha már lusta disznók voltak és a rovásirást nem tanulták meg- még a magyart is képtelenek használni. A nemzet érdekében annyira nem voltál képes, hogy leforditsd ezt a szöveget?! És még Te tartod magad magyarnak?! Megdöbbentő. Az ilyen nekem ne dumáljon. Eredj oda, ahol nem kell magyarul beszélni Te, te hazátlan bitang.

  • Franciaországban tiltakoznak: Aláírást gyűjtenek a Diadalív mellé tervezett romatábor ellen
    http://hvg.hu/vilag/20120109_romatabor_parizs

  • Venyigeszú_de Lucerna

    Nem az a kérdés, hogy rossz-e a romák helyzete Magyarországon, hanem az, hogy szükségszerűen rosszabb-e, mint más nemzetiségeké, azaz a rendszer (vigyázat! nem az előítéletek, vélt, vagy valós magatartásformák) tulajdonsága miatt elviselhetetlen-e a helyzetük, és sorozatos/folyamatos üldöztetésektől a magyar állam, ill. az EU nem tudja megvédeni őket az Európai Únión belül (ahol szabad mozgás és munkavállalás van). Ha ez így van, akkor még mindig felmerül a régi kérdés, hogy a mélyszegénységben élő családoknak miből futja repülőjegyre, valamint megélhetésre, a Welfare elől eltitkolt autó(k)ra, mobiltelefonra, laptopokra, kábeltévé és internet-előfizetésre, többszáz dolláros közlekedési büntetésekre, zsebből fizetett tolmácsra (csak amiket én látok nap mint nap). A válasz az, hogy a legszegényebbje nem menekül ide, mert nem tud és nem is akar menekülni. Az ügyeskedők „menekülnek”, jelentős részük pár hónap után hazatér (persze nem jelenti be a távozást, így 2-3 hónapig még otthon jól jön az itteni segély), vagy elmegy egy másik országba, ahol van egy kis „okosság”.
    Az pedig, hogy Horváth Aladár és az egész liberális média mit terjeszt és sápítozik, már egyenesen felháborító!

    Üdv!

  • kanadaig altalaban mas foldreszrol es mas fajtabol sem a legelesettebbek, melyszegenyek jutnak el, hanem a talpraesettebbek….joguk van szerencset probalni, mint minden masnak, hogy mibol tellik nekik, ahhoz senkinek semmi koze…..az is lehet, hogy otthon is dolgozo emberek voltak nemde? aki pedig a ciganygyilkossagok utan megkerdojelezi, hogy magyarorszagon letezik rasszizmus, az egy kepmutato hazug, feltehetoen szinten rasszista!

  • ezt azoknak irom akik azt hiszik hogy a romak azert menekulnek ki mert kanadaban job az elet nem.. hanem azert mert m.o.on raszizmus van mar mint a magyar garda ok uldozik ki a romakat m/o rol …. ez pedig igy van kanadaban sem job a megelhetes mert anyira telik hogy az alberletet fizese az ember meg elelmet vegyen ha nem lene a szeb jovojert garda magyarorszagon akor kanadaba sem lene enyi roma es koszonom judit hogy kialsz a romakert ……….

  • eva | február 24, 2012, 5:22 du., ugye nem gondolja komolyan, hogy a Magyar Gárda v. Magyarország üldözte Kanadáig az ott (Kanadában) is a sajátjaikat csicskáztatókat (világszerte bejárta médiát) és rézkábel tolvajokat? Legfrissebb hír: „Hét embert tartóztatott le a torontói rendőrség, amiért betörtek egy vízi erőmű raktárába, és 50 ezer dollár értékben próbáltak rézkábelt ellopni – írja a The Star című kanadai lap. A torontói rendőrség közléséből kiderül: egyre gyakoribb a színesfémlopás a környéken…” Frászt! Magyarországról is hasonló bűnügyek elkövetése és a hazai igazságszolgáltatás elől „menekültek” Kanadába. IWIW és Facebook adatlapok is egyértelműsítik, hogy „menekültekről” és nem munkavállalókról van szó.

  • witchtetu

    bunozokkel vagy korulveve a sajat fajtadbol, nincs sepregetnivalod? mipicsanak foglalkozol te masok buneivel, mikor orbannal vonanal pinternel es az oket tamogatoknal nagyobb bunozoket meg az oreg europa sem latott ezidaig, vagy ha igen, a hasonlatokat egeszen hitler idejebol hozzak…..majd most meseld el te hulye picsa…leginkabb anyadnak, ha vevo a baromsagaidra!

  • A mindenkori magyar kormányok tetszettek volna oljan politikai döntést hozni,hogy elejét vegyék annak hogy gyerek gyártásra ösztönözze a cigányságot.Mindenki annyi gyereket válaljon amennyit képes munkával eltartani. Ameddig a magyar aggasztóan fogy, forditott arányban szaporodik a cigány. Már volt alkalmunk látni hová vezet az amikor a törvényhozásba olyan elemek furakodtak be,akik homlok egyenest szembe mennek az alapvetö nemzeti érdekekkel.

  • Charly

    teljes mertekben egyetertek, mar tettem is nehany intezkedest aziranyban, hogy elveszitsd a munkadat, mert naciknak ugye borton, meginkabb egy joliranyzott golyo a fejukbe, es nem munka jar!

  • Hihetetlen milyen hazugságáradatot engednek meg magyarországgal szemben ezek a megélhetési semmirekellő roma hazugság gyárosok. Akkor kérdeném Horvát Aladár romajogi harcost, hogy ki is terrorizál kit ma magyarországon? Mert, hogy a romák rettegésben tartják a védtelen polgári lakosságot ,ahhoz nem hiszem hogy kétség férhet. Hogy engedik ezt az embert nyilatkozni mikor minden szava hazugság!

    1-2 cigánybűnözés az elmúlt 1,5 évben. (részlet)

    2007. március: egy 26 éves cigány fiatalember Polgáron alaposan leitta magát a szociális segély fölvételét követően, majd ordítozva hazafelé indult. Egy útkereszteződésnél ráordított egy idős kerékpárosra, ám az nem állt meg. A cigány fiatalember utánaszaladt, lerántotta a bicikliről, és többször fejbe rúgta. Az idős férfi belehalt sérüléseibe.

    2007. húsvét hétfő: Bakson egy 19 éves cigány fiatalember agyonverte és kirabolta a 99 éves Lajos Piroskát.

    2007. június 23.: egy 23 éves dunakeszi illetőségű cigány nő cigarettát kért egy idős asszonytól Újpesten, s mert nem kapott, dühében agyonszúrta a hölgyet.

    2007. június 24.: Ózdon egy 49 éves cigány férfi agyonvert és kirabolt egy 90 éves bácsit.

    2007. szeptember 27.: a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Piricsén három cigány fiatal agyonverte és kirabolta a település egyik kocsmárosát.

    2007. november 8.: Gyálon két cigány fiatal összerugdosott és kirabolt egy 103 éves nőt, aki csodával határos módon túlélte a brutális támadást.

    2007. november 11.: nem volt ilyen szerencséje annak a 93 éves asszonynak, akit Szalonnán vert agyon és rabolt ki egy cigány fiú.

    2007. november 18.: Gadnán egy 88 éves nénit erőszakolt meg és rabolt ki egy 21 éves cigány fiatal. A gyilkos ezen felül összeszurkálta áldozatát, kinyomta a szemét, baltával széthasította a fejét és levágta a lábát. Megélhetési bűnözés?

    2007. december 8.: a mátészalkai Luca Bisztró tulajdonosa zárórakor már nem akart kiszolgálni egy részeg cigány férfit, aki ezért telefonon odahívta barátait. A baseballütőkkel érkező banda leütötte a kocsmárost, vasvillát döftek bele, majd szétverték az ivót és a tulajdonos autóját is.

    2008. február 6.: Tarnabodon három cigány fiatal – hosszabb ideje tartó fenyegetőzés és többszöri fosztogatás után – agyonverte és kirabolta a 67 éves Balogh Lászlót.

    2008. február 22.: Jászberényben egy 85 éves asszonyt vert agyon és rabolt ki egy 32 éves cigány férfi.

    2008. február 22.: Mátraszőlősön egy ágyhoz kötött bácsit rabolt ki egy cigány fiatal, aki rágyújtotta az ágyneműt a magatehetetlen idős emberre.

    2008. február 23.: Tarnaörsön egy 80 éves asszonyt erőszakolt meg és rabolt ki egy 20 éves cigány fiatal.

    2008. február 23.: Nyírvasváriban két cigány tört be egy idős asszony házába, fojtogatták, megkötözték, majd kirabolták.

    2008. március 10.: Gyöngyösön egy cigány család brutálisan összevert egy doktornőt a városi kórházban, mert nem akarta befektetni a család egyik nőtagját az intézménybe, hanem járóbetegszakrendelésre küldte.

    2008. március 14.: 3200 forintért kellett meghalnia annak a 74 éves ceglédi néninek, akit saját tanyáján ölt meg és rabolt ki két cigány férfi.

    2008. március 19.: Tornyospálcán két cigány fiatal betört egy 54 éves asszonyhoz, megverték és megerőszakolták.

    2008. március 22.: Hajóson egy 37 éves cigány férfi betört egy 59 éves asszony házába, megverte, majd elrabolta arany ékszereit.

    2008. április 11.: Jászladányban egy 47 éves önkormányzati dolgozót szúrt nyakon egy törött pohárral egy cigány férfi, mivel úgy vélte, a helyhatóság nem foglalkozik kellő odafigyeléssel személyével.

    2008. április 16.: Somogyzsitfán egy 77 éves asszonyt gyilkoltak meg és raboltak ki cigány fiatalok.

    2008. április 19.: Vásárosnaményban két cigány fiatal agyonvert és kirabolt egy 69 éves férfit.

    2008, április 19.: Kiskunhalason egy 34 éves cigány férfi betört egy 52 éves asszonyhoz, brutálisan megverte és kirabolta.

    2008. április 22.: a Somogy megyei Öreglak-Barátihegyen két cigány férfi vasvillával támadt egy juhászra, mert annak birkái az út mentén legelésztek, és ez zavarta a támadókat.

    2008. május 2.: Hajdúhadházon a bocskaikerti vasútállomás közelében öt cigány fiatal rabolt ki egy idős hölgyet.

    2008. május 4.: ugyanez a banda brutálisan megvert és kirabolt egy 67 éves asszonyt, majd a bűncselekmény után alig egy órával egy kerékpárost hagytak helyben és fosztottak ki.

    2008. május 6.: Dormándon egy cigány nő fojtogatta gyermekei tanárnőjét, mert az rászólt a tanulókra.

    !!!!!!!!!És a legutóbbi undorító aljas eset!!!!!! :

    2008. november 23.: Kiskunlacházán egy 14 éves kislányt este hazafele menet megtámadott 6 cigány, megerőszakolták, majd megyilkolták, és a meztelen holttestét az út mellé hajították.

    Olaszliszka – Szögi Lajost meglincselték a cigányok.
    Makó – 18 éves magyar lányt megerőszakolt, kirabolt és felgyújtott egy cigány.
    Boldogkőváralja – 4 cigány kirabolta és megölte a helyi lelkészt.
    Kecskemét – 3 cigány vert agyon egy 16 éves magyar fiút.
    Tiszacsege – tucatnyi cigány vert agyon botokkal egy magyar fiatalembert.
    Tiszacsege – 2 cigány vert agyon egy 98 éves öregembert.
    Piricse – 3 cigány kirabolta és megölte a helyi kocsmárost.
    Tápióbicske – 3 cigány halálra kínzott egy 54 éves nőt.
    Hangony – 3 cigány vert agyon egy 86 éves férfit.
    Kunbaja – 2 cigány megfojtott egy idős embert.
    Öcsöd – cigányok vertek agyon egy 78 éves férfit.
    Miskolc – 3 cigány vert agyon egy 58 éves férfit.
    Bácsalmás – 2 cigány rugdosott halálra egy 44 éves férfit.
    Baks – 99 éves nénit ölt meg egy cigány.
    Ózd – 90 éves öregembert ölt meg egy cigány.
    Mezőzombor – két cigány nyomorékká vert egy férfit.
    Szekszárd – 3 cigány vert agyon egy 80 éves férfit.
    Békés – 58 éves nőt ölt meg egy cigány.
    Nagydorog – idős embert vert agyon egy cigány.
    Kömlő – cigányok vertek agyon egy 59 éves férfit.
    Jászfényszaru – cigányok késeltek meg és löktek ki vonatból egy férfit.
    Hajdúdorog – idős embert ölt meg egy cigány.
    Vásárosnamény – 58 éves férfit vertek halálra a cigányok.
    Szeged – biztonsági őrt késelt meg életveszélyesen egy cigány.
    Kisvárda – 17 éves lányt késelt meg 4 cigány.
    IV. ker – idős asszonyt szurkált halálra egy cigány.
    VII. ker – biztonsági őrt késeltek a cigányok.
    VIII. ker. – diáktársát verte halálra egy cigány.
    VIII. ker. József körút – 37 éves nőt késelt meg egy cigány.
    VIII. ker. Szentkirály utca – 26 éves férfit késelt meg egy cigány.
    Blaha – cigány késelt meg egy 15 éves magyar fiút.
    Hetény – a kórház biztonsági őrét késelte meg 3 cigány.
    Szombathely – 2 cigány késelt meg egy főiskolás fiút.
    Karcag – kocsmárost késelt meg 3 cigány.
    Marcal – templomban próbált megerőszakolni 76 éves nénit egy cigány.
    Tiszavasvári – cigány késelt meg egy 18 éves fiút.
    Nyíregyháza – 4 cigány kirabolt egy 14 éves magyar fiút.
    Győr – 5 cigány vert meg életveszélyesen egy 20 éves fiút.
    Miskolc – 3 cigány bántalmazott egy idős nőt.
    Ungvár – 2 cigány bántalmazott súlyosan egy nyugdíjas nénit.
    Kőbánya-Kispest – 3 cigány bántalmazott egy 21 éves fiatalembert.
    Szolnok – cigányok bántalmaztak egy 17 éves lányt.
    Karácsond – fegyveres cigányok tömegverekedése.
    Ercsi – fegyveres cigányok tömegverekedése.
    Heves – fegyveres cigányok tömegverekedése.
    Törökszentmiklós – 3 cigány dúlt fel egy temetőt.
    Tiszavasvári – sírokat rongáltak a cigányok.
    Hegyszentmárton – 35 sírt rongáltak meg a cigányok.
    Nyírbátor – 3 cigány bántalmazott egy orvost.
    Gyöngyösoroszi – fegyveres cigányok tömegverekedése.
    Gyöngyöspata – fegyveres cigányok tömegverekedése.
    Nyírderzs – 82 éves nénit vert meg és rabolt ki 4 cigány.
    Budaörs – orvost vert meg egy cigány.
    Békés – dolgukat végző tűzoltókra támadtak a cigányok.
    Székesfehérvár – 3 cigány kirabolt egy újságírót.
    Mezőtúr – lopott autóval loptak színesfémet a cigányok.
    Jászapáti – fegyveres cigányok tömegverekedése.
    Hernádnémeti – túlkoros cigányok megverték kisebb magyar osztálytársaikat.
    Hernádnémeti – cigányok bántalmaztak tanárnőt.
    Arló – fegyveres cigányok tömegverekedése.
    Gyöngyös – fegyveres cigányok támadtak rendőrökre.
    Gyöngyössolymos – fegyveres cigányok támadtak rendőrökre.
    Ózd – fegyveres cigányok molotov-koktélokkal randalíroztak.
    Átány – cigányok megverték egy autóbusz sofőrjét.
    Edelény – fegyveres cigányok tömegverekedése.
    Törökszentmiklós – két pedagógust bántalmazott egy cigány.
    Kállósemjén – húsvágó bárddal támadt mentősökre egy cigány.
    Mike – 3 cigány rabolt ki egy idős embert.
    Kunmadaras – 2 cigány rabolt ki egy járókelőt.
    Angyalföld – két cigánybanda fegyveres tömegverekedése.
    Ilk – fegyveres cigányok tömegverekedése.
    Nyíregyháza – mentősökre támadt egy cigány.
    Nyírbogdány – cigány bántalmazott egy tanárnőt.
    Buják – cigány verte meg az iskolaigazgatót.
    Kiskunhalas – fegyveres cigányok tömegverekedése.
    + erdőirtások, kábellopások, mindennapos gyilkosságok, idősek elleni
    terror, stb, stb, stb.

  • Libas Misi!,

    Zoli

    a magyaroket is nyugodtan idekivonatolhatod! az is legalabb ilyen hosszu lesz!

  • Misi
    Ha a romák romák ellen elkövetett gyilkosságokat nézzük, akkor még hosszabb is lehet. Tudom nem illik nektek a képbe, hogy a magyarok nem gyilkolnak romákat, de valójában ez az igazság. Egy esetről tudok, amikor bosszúból egy kopasz banda gyilkolt, mert egy tagjukra rágyújtották a házat. Én többről nem tudok Mo-n. De várjuk, hogy kikeresgéld a médiából…

  • Libas Misi

    Sajnos tévedsz. Idáig még soha nem történt olyan eset, hogy magyar megölt, kifosztott, kirabolt volna cigányt. Ellenben az hogy a cigányok csicskáztatnak, kirabolnak, kifosztanak, megölnek idős védtelen öregeket ez szinte mindennapossá vált ma magyarországon. Részben ezért alakult meg a Magyar Nemzeti Gárda/amit próbálnak a velejéig korrupt hatalmunk részéről elhallgattatni/. Azért alakult a Nemzeti gárda, hogy védjék azokat, akiket nem véd meg az állam, hanem magára hagy. Az az érdekes, mindenki tisztában van a cigány terror nagyságával az országunkban, csak az aktául politika nem akar tudomást venni róla. Gondolom, nyomja őket a cionista világhatalom. Mert a cigánykártyát és vele az állítólagos rasszizmust bármikor ki lehet játszani a többségi társadalom ellen. Nem tudom, Kanadába mi hallatszik el tőlünk itthonról, de az biztos, hogy nem az igazság. Minap hoztak Ítéletet Marian Cosma/ Veszprémi kézilabdázó/ gyilkosai ellen. Nevetségesen alacsony ítéletet kaptak. Azt hiszem 8 évet kapott Sztojka, aki szíven szúrta a sportolót. De vannak kirívó esetek, mint az ugyancsak gyilkosságot elkövető cigány származású Kozák Rajmund, aki úgy megverte magyar osztálytársát, hogy az meghalt. És nem kapott ez a cigány gyilkos semmit a tettéért. De ott az ellenkező példa. Volt egy eset pár éve mikor Szigetváron egy cigány prostituált felajánlotta a szolgáltatásait pár magyar fiatalnak, akik azt sértésnek vették, és felpofozták a cigány nőt. Mit gondoltok mennyit kapott az, aki felmerte pofozni a cigány nőt? 2 év 6 hónap letöltendőt! Pár pofon ennyit ér, ha magyar adja cigánynak. Marian Cosma megölése pedig cirka 8 évet ér, ennyiből meg lehet úszni egy kirívó gyilkosságot! Ha cigány öl magyart az szinte már nem is büntetési tétel itt ebben az országban. Egyik nagy cigány jogvédőnk, nem is jogvédő, hanem megélhetési politikus bűnöző/Kolompár Orbán/ mondta az egyik cigányok által elkövetett gyilkosságra, hogy az csak gyerek csíny volt! Utána lehet nézni annak ki is az a Kolompár Orbán. Vagy a Fidesz dísz cigánya a Farkas Flórián. Aki köztársasági elnöki kegyelemben részesült a bűnöző életvitele miatt anno. És most ott feszít a parlamentben az a bűnöző, mint akinek tiszta a lelkiismerete. Tessenek utána nézni kik is ezek az illetők, akik gyalázzák, mocskolják az országunkat. Mint a most Kanadába menekült Mohácsi Viktória. Tessenek beütni a google keresőbe azt, hogy -Daróczi klán-. Hihetetlen milyen kettősmérce van ebben az országban. Kanadai barátaim! Ne higgyetek a hazug sajtónak a hazug politikus bűnözőinknek! Minden szavuk hazugság. Egyáltalán nincs rasszizmus, nincsenek nácik meg fasiszták ebben az országban. Van viszont rettenetes cigány terror, ami ellen valahogy meg kell védenünk magunkat. És aki az ellen felemeli, a hangját, esetleg demonstrálni mer, azt kikiáltják rasszistának, nácinak meg fasisztának. Szóval próbálnak lenyomni minket, de nem hiszem, hogy sikerülni fog nekik. Egyre erősödik a nemzeti oldal. Talán eljön a mi időnk, ha a jó isten is úgy akarja.

  • Misi, amit te említesz az az amiből most nem rég filmet készítettek, csak úgy ripsz-ropsz gondolom megrendelésre. Hidd el azokat a gyilkosságokat a titkosszolgálatunk követte-követtette el.Nyakig benne van a katonai elhárításunk.Mivel beépített emberük volt a bandába..Szóval itt ennél a gyilkosságsorozatnál lesznek még meglepetések..

  • Tüske Zsófia

    mátyus zoltánnak: nem kéne ám a bíróság elé került gyilkosokat cigányoknak beállítani.
    http://index.hu/belfold/ciganygyilkossagok

  • Nincs komment barátaim?
    Ez a valóság, nem pedig az, hogy végig haknizzák, végig hazudják a világsajtót a kollaboráns hazaáruló megélhetési cigánybűnözőink.

    http://kuruc.info/r/2/95742/

  • Tüske Zsófia

    mátyus zoli, menj a kurucra, ha az, ami ott megjelenik, hitelesebb, mint a valóság.

  • A valóság ez lenne, ami itt van? 1990-ben ez miatt nagyon sokan felakasztották magukat!
    Már sokszor megígértem, hogy nem jövök ide fel többet, csak remélni, hogy a kint élő magyarok ezt az oldalt magasról lekakilják és tesznek valamit az ellen, hogy megszűnjön.
    De ne is legyen úgy, a degeneráltaknak is kell egy oldal ahol elélvezhetnek a szépségtől, hogy van aki olvassa őket! Jó firkálást! Jó sárdoblást! Hangoztassátok csak a hülyeségeiteket!!!
    Asher eddig megpróbáltam, hogy talán van valami kis értelem a koponyádban, de feladom.
    Kommunista nénike, menj csak előre bátran és vidd az értelmi fogyatékosok zászlaját magad előtt!

    Jimbo, Dakota, további kitartást ezen a szennylapon!

  • Tüske Zsófia

    „Oly korban éltem én e földön,
    mikor az ember úgy elaljasult,
    hogy önként, kéjjel ölt, nemcsak parancsra,
    s míg balhitekben hitt s tajtékzott téveteg,
    befonták életét vad kényszerképzetek.”

  • Tüske Zsófia

    http://atv.hu/cikk/20120506_ami_most_jon_ahhoz_nem_szeretnem_hogy_kozom_legyen
    Egy kis adalék ahhoz, miféle problémákkal küzdött Illésné Áncsán Aranka, a tiszadobi, 85 %-ban cigánygyerekeket nevelő otthon igazgatónője, akit mára leváltottak a több, mint 20 évig betöltött posztjáról.

  • Szerző Tüske Zsófia | május 6, 2012, 2:31 du.

    Remek idézet, zsó fika, örülök, hogy te is így látod. Épp ideillő sorok.

  • Tüske Zsófia

    ja, dakota, a káderkölyök orbán mögött felsorakozó komenyista az megtért, jó ember, a cigányt álmában lelövő gyáva patkány az igazságszolgáltató. szerinted.

  • Ez mindenre kérdés-válasz.

  • Remek lenne zsó fika, ha csak a saját nevedben nyilatkoznál, ha nem túl nagy kérés.

  • Barátaim!

    A mai magyar valóság az nem az amit a megélhetési politikus bűnözőink próbálnak bemesélni nekünk ország világ előtt.A valóság az amit tűzzel vassal próbálnak elhalgatni. Miért? Hát ezt tőlük kellene megkérdezni. Amit beszútram ide pár videót az csak a jéghegy csúcsa. Viszont mint gondolom tudjátok, a Kurucinfo portált tűzzel vassal próbálják elhallgattatni. Ugyan miért?

    Akkor itt egy kis adalék ismételten:

    http://kuruc.info/r/52/44905/

    Keressetek rá a youtuben a „Háború a nemzet ellen” És itt világossá válik az, hogy mit is műveltek a politikus maffiózó kormányaink ezzel a nemzettel .

  • Szerző zoli | május 8, 2012, 12:36 de.

    Ide ezt hiába írod… Vagy leugatnak, vagy jönnek a világmegváltó beszédeikkel, amit még egy agyatlan sem hisz el nekik. Általában csak mondják, csak sértegetnek, meg fenyegetőznek. Ennyire futja tőlük. Mondjuk egy országot már leromboltak, a helyreállítást is gátolják. Ez jó nekik, hisz a pénzért bármire képesek.

    Ne is foglalkozz velük. Ők követték el azokat a bűnöket, amikért az országban még mai is minden ember keményen bűnhődik, ő helyettük… Jó hogy nem fogják beismerni…

    És ha az ember ezt felhozza, vagy megemlíti, hogy talán esetleg börtön, vagy akár halál büntetés… óóó, rasszista, antiszemuta, náci aljas dög vagy… Ennyire képesek, másra nem…

  • Tüske Zsófia

    mintha azt mondtad volna, barnainges mátyus, hogy többet nem jössz ide… ennyit ér egy Nemzeti Magyar szava?

  • Ismét egy szörnyű tragédia!

    Persze az a hivatalos média méllyen kussol, mint mindig.

    http://kuruc.info/r/2/95888/

  • Még annyit , a 700 forint az kb 3-4 kanadai dollár. Ennyit ér egy magyar élet 2012 -ben magyarországon.De van még, hogy annyit sem.

  • Libás Mihály

    Zoli

    minek erolkodsz, a demokraciak is ugy alakultak, hogy elso idokben a buntetesek elrettentoek voltak….alapvetoen nem a bunozokkel van gond, hanem a rendorseg es a kormany munkajaval!

  • Libás Mihály

    meg az sem kizart, hogy egy-egy rendor osszedolgozik a tolvaj bandaval es leszedik roluk a jussukat! Zoli a te fantaziad igen limitedre sikerult!

  • Hol vagy Horváth Aladár? Hol vagy Mohácsi Viktória? Hol vagytok cigány jogvédők?

    És Kanada elhiszi azt, hogy a cigányok megvannak félemlítve magyarországon?

  • Libás Mihály

    te Zoli, menjel mar innen anyadba, ha lehet!

  • Jó, hogy feltetted ezeket ide Zoli. Remekül fel lehet majd használni a romák menekültügyi kihallgatásán. Hogy egyesek milyen ostobák, és hogy vágják maguk alatt a fát?

  • Libanyak! Nem tetszik az igazság szakikám? Ne a homokba dugd a fejed haver, hanem a seggedbe!

  • http://www.youtube.com/watch?v=ctZ7pqN8w6I

    Tegnap előtt raboltak ki egy egyedül élő nyugdíjas nénit az utcánkban a nem hiába született törvény felettiek. Ha lesz róla bővebb infóm majd megírom. Ma láttam a nénit, szomorúan üldögélt a háza udvarán. Nem kérdeztem mi volt, de meg fogom kérdezni, de most nem akartam felzaklatni szegényt. Majd kicsit később beszélek vele.

  • Libás Mihály

    Zoli

    az szep mutatvany lenne, elobb mutasd be hogyan is kepzeled! masreszt meg feleslegesen erolkodsz, ezen az oldalon mindenki pontosan tudja, hogy tobb magyar van a bortonokben, mint cigany…

  • Borzalmas olvasni ezeket a sorokat amibe ennyi gyülölet van a cigányok felé.Meg kellene tapasztalniuk hogy milyen cigánynak lenni.Aki pedig azt irta hogy a cigány nök szándékosan megbetegitik a gyermekeiket azért hogy több családi potlékot kapjanak valoszinö magábol indul ki .Undorito rágalom és szégyelje magát .Remélem amikor eljön az ideje felelnie kell ezért az undorito rágalomért és természetesen minden megnyilvánulásáért,

  • Én cigány vagyok a tőrvényel még soha nem volt dolgom nógrádmegyébenélek öt gyermekem van mióta végeztem aszakmunkásképzőben azóta egyfojtában dolgozom de nem a szakmámban{üvegfúvó}hanem mindenféle alantasmunkában amit általában aciányok végeznek el elvégeztem egy személy és vagyonőri tanfolyamot ami munkalehetőségel let meg hirdetve de aban is csak a fehérek kaptak munkát denincs is ezzel gondom dolgozom egy olyan helyen ahol minden nap 7 től éjjel11 ig hétvégén is 100 000ft ért mindent meg kell csinálni szószerint a szarba turkálni traktorozni vizet villanyt szerelni vagy amit épen afőnök kigondol de ezzelsincs bajom deviszont hogy dolgozom én is és afeleségem is{60 000}és a rezsi mellet kenyér gondlaim vannak és a főnökeinknek akkor is csak cigányok vagyunk éshogy 11 éves lányom melé az iskolában nem ül oda a magyar mert cigány és hogy a kisfiam ha meg szólal az órán azt mondja tanár hogy kuss gipsi vagy hogy a17 éves fiam gépésznek tanul de nem ülhet a traktorba ugy mint a magyar és még sorolhatnám de ez már nekem sok útálom magyar országot és ha majd megtudomteni én is canadába megyek remélem ot majd meg becsülik a munkánkat és ember számba vesznek ja ésméganyit hogy tudok kaszálni és kapálni is ha valaki tudna segiteni abban hogy hogymegy ez a menekült ügy elejétől avégéig nagyon meg köszönném roma

  • Kedves Oláh Miklós! Felesleges egészen Kanadáig „menekülni”, hiszen Magyarország az EU tagja és bármelyik tagállam határa nyitva áll ön előtt, ha Magyarországon nem érzi jól magát, nem találja meg a számítását. Biztosan talál olyan országot Európában is, ahol megfelelően értékelik és megbecsülik az ön munkáját, szaktudását.
    Sok sikert.

  • Kedves Kopácsi Judith!

    Nagyon kellemes érzés tölt el, amikor látom az ön hozzáállásait a romasággal, a zsidósággal kapcsolatban. A cikkeit is nagyra értékelem. Nagyon sajnálom, hogy ez az értelmes hozzáállás, ez a bölcs tudatosság már nagyon kevés magyar emberre jellemző. Én is Kanadában élek, roma vagyok, de zsidó és magyar őseim is vannak. Mindegyikükre büszke vagyok, mert van miért!
    Számomra Kanadában szomorú, hogy az állam nem kíván politikai lépéseket tenni a romák ellen kialakuló félben levő, és már-már széleskörűen elterjedt rasszizmus ellen.
    Kanada nem egy ilyen ország. Nem értem, mi az oka ezeknek a rossz döntéseknek.

    A lehető legnagyobb tisztelettel olvasom bejegyzéseit, nagyon sok sikert kívánok önnek továbbra is. Nagyon köszönöm, hogy ilyen stabilan és nagyszerűen kiáll a népem ellen!

    Hozzátenném a hitetlenkedő irigykedő rasszista illetve náci magyaroknak:

    Ahhoz, hogy ki emigrálhasson a családom, mindenünket fillérekért eladtuk, hogy repülőjegyet tudjunk venni. A segély nem elég egy család eltartására, nagyon nagy hülyeség lenne azért kijönni ide. Higyjék el, a cigányok nem segély után mennek. Nekik nem a segély jut eszükbe Kanadáról, ellenben önöknek igen. Önök csak a segélyt látják mindenben. Irigykednek, hogy a romáknak van hozzá joguk, pedig a legtöbbjük nem is él vele. Senki sem tud segélyből élni Kanadában, mindenki dolgozik, ekkor pedig már nem kapnak segélyt.

    Én a nem cigány és nem zsidó (és nem homoszexuális) magyarok menekülését nem látom érthetőnek Magyarországról. Mi abban az egyenlő bánásmód? Mi az a megsebzettség, ami feljogosítja őket arra, hogy meneküljenek?

  • …nagyszerűen kiáll a népem MELLETT elnézést.

  • Kedves LeBoo, köszönettel vettem bejegyzését, szép Karácsonyi ajándék nekem. Viszont kivánok Önnek és családjának is a legjobbakat, és remélem minden álmuk, vágyuk teljesedni fog Kanadában.

  • csabi a vándor

    amit a magyarokkal tesznek szlovákiába meg szerbiába az jo érzés nektek ti ugyan ezt teszitek a cigokkal
    én azt mondom hogy meg érdemlitek ti vagytok rasszisták titeket be fogadtak a kanadaiak ti is menekültetek de kár hogy ki értetek vagány vagy kopácsi judith

  • csabi a vándor

    tisztelet a kivételnek örülök hogy van ilyen ember is kanadába

  • csabi a vándor

    csak az a bünös aki egy csirkét lop vagy 600 dollárt huz ki a kanadaiak zsebéböl az nem aki több száz milliot sikkasz az nem mi mert az fehér