Egy érzés, amely mindent eltakar – A Fidesz békemenete egy kanadai magyar szemszögéből (4. rész)

2012 február 24 8:35 de.72 hozzászólás

(Az 1. ,a 2.  és a 3. rész folytatása.)

És most tekintsük át röviden a kanadai békemenetelők éllovasainak arcképcsarnokát. Azokét, akik a budapesti békemenettel szimpatizáló kanadai aláírásgyűjtést kezdeményezték. Vajon az ő hazaszeretet-érzésük mit takar? Itt is csak az első sorban menetelőket fogom megemlíteni, és olyanokat, akikkel korábban már volt valami dolgom, akiket személyesen ismerek.

A békemenet kanadai vezéreinek arcképcsarnoka

A kanadai magyar diaszpóra egyik köztiszteletnek örvendő, hazaszerető Orbán-rajongója, a békemenetet üdvözlő távirat egyik aláírója Androvich Tamás, a montreali Magyar Nagybizottság Alelnöke, a montreali magyar katolikus egyház fiatal, alig harmincéves plébánosa. Elmondanám röviden, hogy az ő hazaszeretet-érzése, Orbán iránti lojalitása mit takar.

Körülbelül fél éve hozott össze a sors Androvich Tamással – az után, hogy engem és néhány barátomat váratlanul kiközösített a hazájukat szeretők, valamint a hívők soraiból. A bűnünk az volt, hogy szembefordultunk Androvich atya kedvenc politikai pártjával, a Fidesszel.

A kiközösítés apropója elég nevetséges volt, de a plébános, aki különben nagyon szeret bohócruhába öltözködni, most nem nevetett. Kiközösítésünk oka az volt, hogy tavaly szeptemberben több egyetemi kollégával – így Christopher Adammal, aki a kanadai Carleton egyetemen tanít, vagy Szemán Imrével, aki az Albertai Egyetem neves professzora –, nyílt vita biztosításával lehetőséget adtunk Tamás Gáspár Miklósnak (TGM), hogy elmondja a nyilvánosság előtt, miként látja ő a liberális demokrácia hanyatlását Közép-Európában és világszerte. (Az előadás angol címe ez volt: The Failure of Liberal Democracy in Central Europe and Everywhere Else). A montreali előadásra lelkesen meghívtam a montreali magyar diaszpóra színe-javát, feltételeztem, hogy őket is érdekelni fogja a liberalizmus bukása, hisz TGM nem a liberális demokrácia apostola, meg különben is, az emigrációban sokan a dögvész vírusának tekintik ezt az ideológiát. Nagyon elszámítottam magam. Amint kiküldtem szívélyes meghívómat a montreali magyar közösség vezetőinek, lemondták korábbi felkérésüket, hogy én tartsam meg az 56-os forradalom 55. évfordulójának ünnepi szónoklatát Androvich templomában. Androvich atya dörgedelmes újságcikkben közölte, hogy vége a közösség és az egyház türelmének velünk szemben: „Egyértelmű tehát, hogy az egész világ színe előtt az egész népet és nemzetet sértegetik… Amit Önök tesznek, valóban bomlasztó és ördögi, hiszen befészkelődnek magyar színekben, és belülről rombolnak… olyan erőket szolgálnak, akik több mint 40 évig sárba tiporták a magyar demokráciát és a magyar nép jogait, és akik a magyar hazában még mindig keresztény-, magyar- és életellenes politikájukat folytatják és próbálják érvényre jutatni.” (Lásd: Androvich Tamás, „Meddig tűrjük még?” Magyar Krónika, 2011. szeptember 22.) Toroczkai Lászlót büszkeséggel tölthetik el Androvich szavai. Engem őszintén meglepett a vehemens kirekesztés, hisz évtizedeken át tagja voltam a montreali magyar közösségnek. Nem véletlenül hívtak meg eredetileg ünnepi előadónak az október 23-ára tervezett megemlékezésre. Megpróbáltam békejobbot nyújtani, józan párbeszédre, összefogásra bírni a montreali Magyar Nagybizottság vezetőségét, de elutasították a kezdeményezésemet. A Nagybizottság elnöke, Kelemen Tibor, aki korábban kedvesen elcsevegett velem telefonon, egyik napról a másikra fel se vette a telefont, amikor látta, hogy én keresem. Az üzeneteimre nem válaszolt, de szépen rábiggyesztette a nevét arra a petícióra, amely a kanadai magyar nagykövetség támogatásával engem Magyarország és népem ellenségeként bélyegez meg. Azóta áll a bál. Vive la République!

De csodálkozásom még nagyobb lett, amikor megtudtam, kit veszi át a helyemet az 56-os megemlékezésen, kit szállít a magyar kormány nagykövetsége, ki fog Androvich Tamás templomában tisztelegni 56 hősi hallottai előtt: Raffay Ernő – Kádár egykori spiclije, aki többek közt azt állítja, hogy Magyarország legnagyobb nemzeti tragédiájáért, Trianonért a zsidók felelnek, és azok, akik a mai napig is a liberális dögvész vírusával fertőzik népünk lelkét. A megemlékezésen és az azt követő cikkekben tovább dübörögtek a dzsidájukat kengyelből akasztó lovasok. Androvich, Raffayval az oldalán, arról tájékoztatta a kanadai hívőket, hogy a Kanadai Magyar Demokratikus Charta, amelynek egyik alapítója, nemzetközi szóvivője vagyok „nyilvánosan hasonlítja össze a nemzeti érdekeket védő kormányfő tevékenységét Hitler Németországához és a Sztálin-féle Szovjetunióhoz ”. (Ezt természetesen a Charta vagy jómagam sehol sem tettük, de mint Kövér Lászlónak, Androvich Tamásnak sem az igazmondás, hanem a nyáj méretének növelése számít.)

Van még valami, amit Androvich és nyájának hazaszeretete, Orbán iránti lojalitása eltakar, ami viszont engem még a plébános hazug személyeskedésénél is fájdalmasabban érintett. Androvich, tudatosan vagy tudat alatt, összekötötte szekerét azokkal a fajgyűlölőkkel, a liberalizmust dögvészként ábrázoló erőkkel, akikről már korábban beszéltem, és akik miatt képtelen vagyok nem szembefordulni vele és egyívású kereszteslovagjaival. Íme a bizonyítékom, a hazáját szerető plébános saját szájából, és kérem, cáfoljon meg, csináljon már valamit, hogy bocsánatot tudjak kérni esetleges tévedésemért.

2011. október 21-én nyája előtt, majd pár nappal később a Magyar Krónika hasábjain Androvich Tamás kengyelből akasztotta a dzsidáját, és felesküdött Prohászka Ottokár nevére, a magyar antiszemitizmus, a hungarizmus szellemi atyjának nevére, hogy nem adja fel a harcot a magunkfajtákkal. Nagy tapssal támogatva így fejezte be hadüzenetét: „Nem vagyok hajlandó bocsánatot kérni, mert akkor szégyent vallanék Prohászka Ottokár püspökre [sic!].” Csúcs.

Az én hazaszeretet-érzésem képtelen eltakarni azt, amit Prohászka Ottokár képvisel, képtelen eltakarni azt, amit Prohászka Ottokár több millió honfitársam fejébe vert, és amit onnan Prohászka követői, mint Androvich is, nem akarnak kikergetni. Mint azt Dr. Gárdonyi Máté, keresztény pap-történész írja (Lásd: Gárdonyi Máté, Az antiszemitizmus funkciója Prohászka Ottokár és Bangha Béla társadalomképében, Budapest, 2005), Prohászka joggal nevezhető az 1920-as zsidótörvény „ötletgazdájának”, olyan embernek, aki antiszemita érvrendszerével „hozzájárult a magyar társadalom lelkiismeretének végzetes eltompításához”. Androvich olyan emberre esküszik fel a holokauszt tragikus története után, aki a zsidóságot romlott, erkölcstelen fajnak minősítette. Köztudott, hogy Prohászka Ottokár a hungarizmus fogalmának, mozgalmának szülőatyja. A mai náci-nyilasok előszeretettel idézgetnek Prohászka manifesztumából, hisz lefordították angolra, németre, van miből dolgozni (Lásd: A zsidókérdés Magyarországon, 1920). Ilyeneket táplált a hívők fejébe a püspök, és ha valami egyszer be ment a fejekbe, onnan az isten sem veri ki… „Az antiszemitizmus a keresztény erkölcstan és a keresztény társadalmi rend reakciója, s mint ilyen, a legjogosultabb mozgalom… A keresztény társadalomban a zsidókat emancipálni annyit tesz, mint az erkölcstelenségnek és az erkölcsiségnek ugyanazt a szabadságot, a lelkiismeretnek és a lelkiismeretlenségnek ugyanazokat a jogokat adni… A zsidóság mindenütt fekély… Lealacsonyítja az erkölcsi színvonalat és a korrupciót általános divattá emeli… Meghamisítja az erkölcsi fogalmakat, tagad minden törvényt és eszményt, s lelkiismerete nem lévén, szívtelenül megfojtja áldozatait, amelyeket behálóznia sikerült… A zsidó morál valóságos átka a keresztény műveltségnek, amely átkon ez a keresztény kultúra okvetlenül tönkremegy, ha nem dobja ki magából a mérget.” És így tovább. Gárdonyi a következő szavakkal zárja tanulmányát: „Prohászka gondolatmenete oly mértékben antiszemita, hogy teljességgel védhetetlen… a zsidósággal kapcsolatos tézisei vállalhatatlanok, mi több: szégyenteljesek.”

Az én kedvenc Prohászka idézetem, a fentiek ismeretében is, ez: „Bennünket a kérdés tárgyalásánál nem vezet sem gyűlölet, sem ellenszenv, tehát a zsidóság, a zsidó faj iránt sem, hanem egyedül a szeretet, amellyel a mi népünknek feltétlenül tartozunk.” Hát igen – ez az a szeretet- és összefogás-érzés, amely a Fidesz pártszlogenjében már eleve mindent eltakar. A szerelem valóban elvakít.

Durva támadásai után a legjobb indulattal javasoltam Androvich atyának, hogy rakjon rendet a fejében. Űzze ki onnan azokat a gondolatokat, amelyek nem oda valók. Jóindulatú javaslatom még nagyobb ellenérzést gerjesztett a fiatal plébános fejében. Dzsidáját kengyelből akasztva tovább vágtázott felénk, mit sem tudva arról, hogy ez nekünk – Vive la République! – nem jelent semmit, mert mi már Petőfi óta szembefordultunk vele. Miután hirtelen forró lett körülötte a levegő, mert egyházközségi felettesei a fejére koppintottak, a kereszteslovag megpróbált békülékenyebbé válni. Írt nekem egy személyes levelet 2011. december közepén. Meghívott, hogy menjek el a templomába, boruljak térdre előtte, és hallgassam áhítatosan, békességben pásztori igehirdetését, vigyázni fog rám, hogy ne bántalmazzanak. Egy udvarias levélben megköszöntem a plébános kedves meghívását, és megírtam neki, hogy nem tudom követni, mert nem tartom jó pásztornak, hiszen ő maga tévedt el, és félrevezeti a nyáját. Nem az igazságosság, hanem a földi hatalom útját követi. Megírtam neki, hogy nincs harag a szívemben vele szemben, én is szeretem a hazámat, örömmel leülnék vele a nyája előtt, akár a templomában is, hogy békésen megbeszéljük egymástól eltérő nézeteinket, mert ezáltal talán jobban, békességesebben tudnánk védeni hazánkat a balsors csapásaitól. Ajánlatomra a mai napig várom a választ, és tudom, hogy miért késik. Ami egyszer bement a fejekbe, azt az isten se veri ki onnan… Nem azért vagyok képtelen Androvichot követni, mert hazugnak nyilvánított, vagy azért, mert Orbánt követi, hanem azért, mert ő is, mint a többi gyáva vitézkedő, dzsidájuk végét kengyelből akasztva kergetik a köztársaság bátor védelmezőit. Neki szól Cseh Tamás nótája: Fehér zubbonyban – utolsó ruhám – kengyelbe akasztott dzsidák előtt – vive la république! – szemben velem – vive…lovak dobognak, és senki sem…

Feszty Dániel, a honfoglalást ábrázoló híres körkép festőjének Kanadába került sarja a másik frontembere a békemenet előtt tisztelgő százegynéhány fős kanadai-magyar csoportnak. Ő Kanada fővárosában, az ottawai Magyar Katolikus Közösség világi elnökeként fáradozik hazája és Orbán Viktor hatalmának fenntartása érdekében. Ő az az ember, aki korábban Magyarország kanadai nagykövetének, Pordány Lászlónak a közbenjárásával aláírásgyűjtést kezdeményezett, amely engem és három kanadai társamat magyarellenesnek minősítettw, mert merészeltük kritikával illetni a jelenlegi magyar kormányt. Feszty Dániel egy mukkot sem szólt az elmúlt négy év során a Jobbik és a fajgyűlölő, nyíltan terrorista Hatvannégy Vármegye szövetségkötésének hallatán. Egy szót sem szólt, amikor Morvai Krisztina hősei kijelentették, hogy a köztársaság támogatóinak halálbüntetés jár, és ha rajtuk múlik, egytől egyig szeretnének fellógatni bennünket. Feszty Dániel nem fordult szembe azzal, amit a Jobbik vezérének hazaszeretete eltakart – szótlanul fejet hajtott, és meghívta Morvai Krisztinát Kanadába, ki tudja, kinek a pénzén, hogy itt terjessze az emberfajtákkal kapcsolatos kirekesztő nézeteit. Ezt követően Feszty, Orbán kanadai nagykövetével karöltve, országos előadásturnét szervezett Raffay Ernőnek, aki nemcsak Kádár spiclijeként szolgált éveken át, hanem két könyvben is osztja a hamis muníciót a nyilasoknak, a jobbikosoknak, a kanadai vitézeknek – vagy akár a saját nővéremnek – arról, hogy hazánk nagy tragédiáját, Trianont, a zsidóknak köszönhetjük.

Innen szeretnék üzenni Feszty Dánielnek: nem érdekel, hogy hazugnak nevez, nem érdekel hogy dzsidáját kengyelből akasztva lovagol felém. Most jött el a mi időnk. Most. Szembefordulni – Vive la République! Mindaddig, amíg Feszty nem fordul szembe azzal a rendetlenséggel, amely fejében él, amelyet a hazaszeretet érzése mélyen eltakar, nem vagyok hajlandó őt követni sehová, legkevésbé Isten házába. Nem érdekel, hány zsidóval van jóban, volt-e valaha zsidó barátnője, és hány rabbival ült le ebédelni élete során. Kovács Zoltánnal, Orbán kommunikációs államtitkárával ellentétben nekem nem az számít, ki kit vett feleségül, hanem az, hogy mit vett a fejébe. Csak saját akaratától függ, hogy együtt harcolunk-e azok ellen, akik a hátunk mögött lóháton dübörögnek, dobognak. Vive la République!

Majláth Mária szintén kiemelkedő szerepet játszik a kanadai magyarok közösségi életében. Tagja a montreali Nagybizottság elnökségének, ő a montreali Magyar Krónika tulajdonosa. Majláth férje, vitéz Majláth István szüleim régi jó barátja. Szüleim Pityunak hívták, Majláth Pityunak, és ez nekem mindig nagyon tetszett. Mit csináljak, mindig jól csengett a fülemben ez a név. Amikor már felnőtt lettem, szívélyesen üdvözöltük egymást Pityuval, ha összefutottunk valamelyik közösségi rendezvényen. Úgy éreztem, tisztel, mert én is, mint a szüleim, utálom a komcsikat, és aktívan küzdöttem a zsarnokság ellen. Pityu feleségét, Máriát nemigen ismertem, mert Pityu későn házasodott, de azt tudtam, hogy új felesége közeli kapcsolatban áll a nővéremmel. Többször hallottam kettőjüket barátságosan csevegni telefonon.

Majláthékkal akkor változott meg a kapcsolatom, amikor Androvich atya kiadta az ukázt ellenünk. Naivan még felhívtam Máriát, hogy óhajt-e interjút készíteni TGM-mel. Telefonja üzenetrögzítőre volt állítva, és milyen meglepő, nem hívott vissza! Természetesen interjú sem készült. Helyette kezdtek megjelenni Androvich Tamás cikkei a Magyar Krónikában, amelyekben engem és társaimat gyalázott a haragos plébános. Levélben és üzenetrögzítőn ismét megkerestem Majláth Máriát, és régi családi kapcsolatainkra hivatkozva megkértem, hogy hívjon már vissza. Megtette. Beszélgetésünk fájdalmas emlék marad. Megkértem, adjon lehetőséget rá, hogy válaszoljak a rágalmakra – elvégre a sajtóetika ezt azért megköveteli. Kerek-perec kijelentette, hogy nem engedi, hogy megvédjem becsületemet. Nemrég tudtam meg egy levelezőlistáról, hogy Majláthék esetében egy gróffal és grófnővel van dolgom, és azt, hogy mindketten aláírták azt a petíciót, amelyben kiközösítettek a kanadai magyarok nemzeti táborából, illetve mindketten hazugnak tekintenek, mert szembefordultam szeretett pártelnökükkel, Orbán Viktorral. Ennyit a családi jó kapcsolatokról. Engem továbbra sem az ilyen személyes dolgok érdekelnek a legjobban, hanem az, hogy mit takar a gróf és a grófnő hazaszeretet-érzése. Elmondom. Azt is elmondom, mért nem érdekel, hogy kengyelből akasztott dzsidájuk vashegyével hátba akarják szúrni a köztársaság, a demokrácia barátait – Vive la République! – sőt, azt is elmondom, hogy miért kell most szembefordulni velük.

Majláth grófnővel az a legnagyobb baj, hogy Magyarország egyik legaljasabb nyilasával, fajgyűlölőjével együtt lovagol Orbán Viktor védelmében, kinn az Andrássy úton. Csurka István szellemiségétől fűtve akasztja dzsidáját lovának kengyeléből a demokrácia védelmezőivel szemben. Vive la République! Majláth Mária grófnő bizonyára hallott az angliai, valamint a nemzetközi felháborodásról, amikor Tarlós István 2011-ben Csurkáéknak adományozta az Új Színházat. Újságszerkesztő lévén kellett hogy halljon arról, hogy a rendszerváltás utáni első, demokratikusan választott magyar miniszterelnökünk, Antall József azért rúgta ki Csurkát az MDF padsoraiból, mert nyilasnak tartotta. Kellett hogy halljon azokról is, amiket az előző részekben Csurkáról írtam. Ezek nem eltitkolt, hanem köztudott tények. Erről mindenki tud, főleg 2012 elején. Ahelyett, hogy elhatárolódna Csurka szellemiségétől, Majláth Mária grófnő Csurka szellemiségét tartja világítótornyának. (Lásd: „Csurka István Halálára: Kidőlt egy, ha nem – a – világítótorony”, Magyar Krónika, 2012. február 6.)

Majláth Mária nem egy buta grófnő, hanem egy állítólag jól tájékozott, hazáját szerető úrhölgy. Ahelyett, hogy Csurka, Morvai, Vona, Prohászka, Bayer vagy a fajgyűlölők ellen emelné fel szavát, ahelyett, hogy szembefordulna azokkal a lovasokkal, akik dzsidájukat kengyelből akasztva dübörögnek a demokratikus rend, a köztársaság barátai ellen, Majláth grófnő inkább a köztársaság védelmezőinek hátába szúrná dzsidája vashegyét. Neki is azt üzenem, amit Feszty Dánielnek: ha nem fordul szembe azzal a rendetlenséggel, amely a fejében van, ha nem pucolja ki a fejéből azt a szemetet, amit hazaszeretete eltakar, ha nem veri ki a fejéből Csurka szellemiségét, sosem lesz béke közte és a demokrácia védelmezői közt. Én továbbra is abban bízom, hogy ő is és a többi békemenetelő is észhez fog térni, meg fog szabadulni attól az érzéstől, amit hazaszeretete eltakar, és akkor majd közös erővel és ésszel építhetjük Magyarország jó hírnevét világszerte.

És hogy mindezt miért meséltem el, elmondom a következő, befejező részben.

 

Szerzőnk írása a Galamus Csoport szerkesztésében jelent meg

72 hozzászólás

  • Kedves Göllner András!Amit itt leir az engem iszinyattal tölt el.El vagyok képedve amit leir ezekről az emberekről.Az a gond ezekkel az emberekkel hogy félrevezettik az ott élő embereket.Az a baj ezekkel az emberekkel hogy nem az összetartáson munkálkodnak hanem a megosztáson,mint itthon amit 8 évig a nagy fülkeforradalmár” tett azért hogy a hatalmat mindenáron megszerezze.S ezzel barátokat,családokat,rokkonokat forditott egymással szemben.Az atyával kapcsolatosan az a megjegyzésem,nem igaz,, , hogy nem a gyülölet vezeti”Elképesztő az egyháznak az összetartozást,egymás segitése lenne a feladatta.Bizzok b enne hogy ezt a fiatal papot a főnöke busássan meg fogja jutalmazni,mert megérdemli.Hiszen azt mondja ki ,, szeresd a felebarátottad” s ne gyülöld,hirdeti a megbocsájtást!Ez az a pap ezeket a szavakat nem tanulta meg?Ez álszent egy ember és a jó Isten óvjon meg bennünket az ilyen emberektől!Igen sajnos azok az emb erek akik aláirták ezt a peticiót,már agyilag nem fogják fel a valós helyzetett!Nem látják a távolból hogy mennyire is erősödik,a szélsősséges,náci eszme!Miért nem itt élnek,majd megtudják egy ilyen szélsősséges csoport viselkedésének a következményeit!Onnét a távolból nem létják hogy a szeretett pártjuk összekacvsint velük.Nem látják hogy ezek az emberek megszegték az esküjüket, hiszen a szegény embereket,nyugdijasokat kilátástalan helyzetben hoztak, csak azért hogy ők a zsebbüket jól megtömjék!Felháboritó,gyalázat hogy az atya az Isten nevében ezeket támogatja,és az ott élő emberek ezeket segitik.Bizzom benne hogy kevesen vannak,s többen vannak azok az emberek akik látják a szegény emberek kilátástalan helyzetét amit ez a kormány hozott létre!Kedves András és a többiek akik ezekkel az álszent emberekkel napmint nap felveszik a harcot csak köszönet illeti meg!Köszönöm magam és az itt élő több millió killátástalan helyzetben lévő emberek nevében!

  • Az en kedvenc Prohaszka idezetem igy szol:

    „Nincs az a keresztviz, amely a zsidobol magyart tudna csinalni.”

  • dobbenetes! ezek a ven picsak, mint a majlath es bencsics ezek igy egykaptafara valok, mert szenilitasukban elveszett nyom nelkul az a teny, hogy kozben felnott egy-ket masik generacio az orszagunkban, akiknek fogalma nincs azokrol az indulatokrol, amikkel ok kikoltoztek ide, megis kenyelenek azzal az ellenszenvvel szemkoztnezni, amit ezek ugyanazon a magas hofokon raktaroztak az utobbi otvenegynehany evben…..ezeknek nem ujsagra, politikara, hanem orvosra, noverkekre lenne szukseguk…..hogy mernek azzal a pokhalos sorvadt agyukkal egyaltalan beleszolni? ezeket mind hazatoloncolnam es buntetesbol koteleznem oket, hogy 47 ezerbol eljenek, azt erdemelnek! jah es innen uzenem, Kanadabol, hogy kikoltoztunk rengetegen orban miatt a hazankbol es szamoljanak velunk, mert mi a borunkon tapasztaltuk orban tehetsegtelenseget es nem felejtjuk, de azoknak sem fogjuk megkoszonni, akik tamogatjak ebben! ven szarok!

  • annak a kepmutato szentfazeknak, annak az adrovichnak csak folyekony betont toltetnek a pofajaba oszt had kosson! csoda, hogy nem szakad ra a templom mennyezete!

  • Göllner András

    Hát bizony Éva Néni, bizony vannak itt is egy páran, akik nehezítik hazánk becsületének megtartását, népünk lelkének gyógyulását, az elesettek,a lenézettek, a meghurcoltak talpraállítását azzal, hogy Kádár-bérenceket, fajgyűlölöket szerepeltetnek templomjaikban, újságjaikban. Az Úr Isten egyszer megfogja nekik bocsájtani, hogy azokat bántalmazták akik az igazságosságot szolgálták, akik a testvéri szeretetet, az emberi méltóság karbantartását ápolták, Krisztusunk egyházának, vagy bármely vallásnak tagjaként, Eljött a mi időnk Éva Néni !!! . Még kapaszkodnak a hatalomba, de nem sokáig. Addig is tessék nyugodtan, félelemnélkül, jó kedvvel lenni. Rendet fogunk rakni a fejekben.

  • Jesszus , meg otodik resz is lesz?
    Mostmar tenyleg be kellne venni egy kis szomenes-fogot!

  • Drága Piroska, én egy darab rendőrt sem látod mögötted, aki arra kényszeritene, hogy olvasd ezt a cikksorozatot, vagy bármi mást is, ami ezen az oldalon megjelenik. Ha meg küldetésből jössz, vagy mazohizmusból kifolyólag, az nem ránk tartozik, ugye?

  • Kedves Judit , a negyedik resz vegen megvalaszoltam ezt a kerdest a bomlott elmeju libas baratjanak , legyen szives ott elolvasni mirol van szo.

  • Bocsanat , harmadik resz.

  • Szegény Piroska! Ide jár szenvedni. Részvétem. Orvos látott már? Ugyanis én pl. nem vagyok mazohista és semmi esetre sem látogatok olyan helyre, ahol tudva tudom, hogy nem a kedvem szerint főznek. Minek mérgezzem magam, ha nem muszály?

  • Ezek a „papok” miért nem a nyájjal foglalkoznak?
    Ez a plébános úr inkább nézzen magába! A nagy lefetyelésben elfelejtette, hogy hol a helye.
    Pff…

  • szennypiri

    bomlott elmeju a szel kalman-i nagyneniked!

  • Dr. Göllner András

    Képzeld, Piri ! Nem csak sorozatot, hanem egy könyvet is írtam. Már kész van !!!!Oké ??? Ez az 5 részletes banzáj itt a Chris lapjain csak egy kis ízlelítő volt ahhoz, hogy megmutassam, mire vagyok képes. Nemsokára jön a fő-étel, és remélem majd megveszed, költesz rám egy kis léti, valamelyik könyvesboltban. Várod a lehetőséget, ugye ??? Tudom, hogy szerecc olvasni, ezért jössz ide. A könyvemet majd hazaviheted és lefeküdhecc vele. Keményfedeles lesz. (Ez vicc volt, Piri. Nem kell mindent annyira komolyan venni. Péntek van. Jön mindjárt a happy hour 🙂 ) Piri ! Nagyon várod, kicsit várod, vagy nemtudod, hogy várod e a könyvemet ?? Ez is egy méret kérdés Piroska Ha eljösz a könyvesboltba, dedikálok egy példányt. Neked. Így „Nagy szeretettel, Pirinek, András” . . .

  • Dr. Göllner András

    Misi. Bomlott elméjű volt a SzélKkálmáni nagynénikéje ???? Ez nagyon teccett. Mondok Neked egy viccet angolul cserébe. What do you get, if you take the F out of Bread ????

  • Kedves Gollner Andras , mar ez is eleg borzaszto volt , el birom kepzelni milyen lehet a konyv.
    Valoszinukleg nem fogom elolvasni , megvenni pedig termeszetesen soha.

  • Juditka , en nem mergezem magam…ez nekem gyogyterapia: mindig igazolodik hogy milyen eltevelyedett , szegeny felresikerult gondolatokkal van tele a fejetek , legyetek bar frissen kivandoroltak vagy a nemes fatol messze-messze gurult gyumolcsok.

  • Judith Kopacsi

    Na, most törhetem a fejemet, hogy engem melyik kategoriába soroltál be, Piroska. Én különben a nemes fától már eleve nem gurulhattam messze, mert engem egy rohadt rendszer üldözött el. És a legföbb bajom, hogy nem látom azt a felvirágzást, amiért „haza-csábulhatnék.”

  • Göllner András

    Én a nemes fától messze-messze gurult gyümölcs szeretnék lenni, ha szabad választani Piroska !!!! Egy szép nagy, kerek, sárgabélű, szaftos őszibarack.

  • Az alvó komcsi mindenkivel rosszban van !!!! csak azt tudnám , hogy miért aggódsz a hazáért amikor kint henyélsz mások pénzén drága Göllner !! Kintről lázítasz , bocsi oktatsz !!!!

  • Ja , ugy latom mar nem ismeritek a mondast miszerint „nem esett messze az alma a fajatol” , ill. nehany esetben igenis messze esett.Vagy elgurult.

  • Judith Kopacsi

    Piroska tévedsz, mert jól ismerjük a szép magyar közmondást, csak éppen nem vesszük magunkra. Bak Pityu, szerinted kinek a pénzén él most Göllner úr? Mert szerintem a jól megérdemelet kanadai nyugdijjából, amiért alalposan megdolgozott. Persze, ha neked más, és főleg bizonyitható információid vannak, akkor szóljál, mert érdekelne, hogy kik, hol és miért adnak pénzt ilyen „magunkfajtának”. És mitől lesz szerinted alvó komcsi valakiből?

  • Dr. Göllner András

    Ez az Judith !!!! Imádom ezeket a kifejezéseket: alvó komcsi, messzire gurult a fától, és most kintről lázít. WOW !!!! Mindjárt csinálok egy cigánykereket. De azt hiszem inkább le megyek a piacra, és elverek a havi nyugdíjamból hátramaradt zsetonjaimból még egy kicsikét, azon gondolkozom, hogy zellert kellene venni, és csinálni egy jó zeller levest. Kinn a piacon, a kisolasznál bevágok egy jó erős feketét, és kiagyalom hogyan kellene megcsinálni. Utána, átmegyek az egyik fiammal (úgy hívják, hogy Misi) egy nagyon jó helyre – mindjárt itt a boldog óra, erre a kisnyugdijasok mint én nagyon odafigyelünk – és megiszunk kétszer két deci vöröset (két pohárért egyet fizetünk) A bor mellé egy kis diót, mandulát, ahogy a Hamvas Béla bácsi elrendelte, tán egy kis parmezsán sajt, meg egy jó friss, ropogos francia bagett, széttépve, egy kis oliva-olajas tunkolásba folytva, egy kis oregano az egészre, és megbeszéljük, hogy úgy egyáltalán mi is van, vagy mi lehetett volna, ha monnyuk, megnyerjük az első világháborút. Szóal, Piri, most már nem érek rá itt azon morfondírozni, hogy milyen gyümölcs szeretnék lenni, vagy a Pityuval szórakozni, hogy milyen messzire gurulhat egy alvó komcsi mielőtt felébred. Fontosabb dolgaim vannak Papáznom kell. Viszlát kedves olvasók. Jön az utolsó részlet holnap, oszt utána kicsit csöndbe maradok.

  • zellerleves……hehehe.Na jo , nem mondok semmit.

  • szennypiri

    en nemet nemesi csaladbol szarmazom, igy ha belepukkadsz sem fogok a kedvedert melymegyar taploparasztta valni, egyebkent meg mikozben itt lesajnalsz mindenkit, igy lazan mindenkinek diplomaja es sikeres elete van….majd a jakuzzibol, lazackremes piritost majszolva fogom vegignezni, ahogy egymas torkanak mentek az orbanert! azert meg kulon imadkozom, hogy a tefajtad mind otthagyja a fogat ebben az osszecsapasban, mert nem lehet arkot asni buntetlenul!

  • szennypiri…mar megint kavarsz, a gyogyszered az gurult el, gyorsan keresd meg, mert nem vagy onmagad gyogyszer nelkul!:)

  • Tiszteletem, itt is üdv mindenkinek, itt a VérKommentelő! 🙂

    Tisztelettel jelentem, ismét sírós napom van a cikk miatt: sajnos, megint nem kaptam jó hírt… 🙁
    Most vicc nélkül, komolyan:D, el is gondolkodtam megint, h létezik-e valami, ami jó, pozitív kritikát ill cikket fog kapni?
    Már tényleg tudom, h ki kicsoda, ki mennyire milyen, de én leginkább azt szeretném, h ki miért jó!!
    Lehet, ez már megint az én hülyeségem, de sajnos, a negatívságból, a nemszeretmből már nagyon elegem van! Kedves Jó Aranyos Okios Szép Göllner Úr, Aki Nyugdíjas! 🙂

    Megtenné, h ha másért nem, csak egy … hát, csak az én kedvemért ír olyanokról is, akiket szeret? De tényleg érdekelne, mert annak vhogy jobban örülnék.
    Tudja, nálunk, a családban, abban a fenenagy gazdagságban, olyan nevelés sikeredett, h mi nagyon összetartunk. Talán ez is segített abban, h mikor Apu eltávozott, viszonylag hamar helyrejöttünk… az, h egymás mellett voltunk, összetartottunk, segítettük és szerettük egymást.
    Sokat jártunk össze Anyuval és Öcsikéékkel, tartottuk egymásban és magunkban a lelket…
    De higyje el: ez tuti, h nem sikerült volna, ha ennyi rengeteg negatív dolgon agyalunk! Nálunk is volt-van ezermillió-soksoksok olyan, amivel kapcsolatosan Aput szidhattuk volna, és hááát… na, mindegy, szal a lényeg az, h nekiálltunk, felkeltünk, és csináltuk, amit kellett. Csorgott a könnyünk közben, de csináltuk.
    És most már ott tartunk, h Anyu is szomorúság, sírás nélkül is tud beszélni, akár rokonokkal is, Apuról…

    Szóval ezért is szeretnék kérni valamit:
    ha lehet, akkor ne igazán „hallgasson el”, ha már úgyis nyugger :), hanem vegye csak kézbe a billentyűzetet, és írogasson!
    Csak könyörgök: valami jót végre!! A stílus az jó /na, jó… kivéve a dzsidákat, azokat sztem maga Petőfi is sokallotta volna…:D/, de én jó dolgokat szeretnék olvasni már!
    Igaz, tudom, a politikában /remélem, csak most, MÉG/ nem nagyon van lehetőség vidámságra, összefogásra és-vagy elnézésre bizonyos dolgok iránt, még akkor sem, ha lehetne azonos vélemény két ellentétes érzelmű-akaratú párt, ill azok támogatói között… De mégis: ki tudja, hátha… 🙂
    Szerintem ideológiai, demagógiai alapokon tutibiztos, h nem lesz soha egyetértés, békesség „köztünk”, vagyis talán csak a pártok, de lehet, még a magyarok között sem…
    Mégis reménykedem valamiben: abban, h egyszercsak felébredünk, kirántjuk a kezünket a biliből, és rájövünk, h mik az értékeink, mik a negatív dolgok az életünkben, és hipp-hopp, máris „jó palócok” leszünk… 🙂

    És kedves Piroskának üzenném, h valóban nem igazán kötelező itt kommentelgetni… 🙂 Bár igazából nem értem, miért is bántjuk szegényt: mint én, Ő is csak a véleményét mondta el.
    Bár azt azért erősen kamunak tartom, h nem érdekli, vagy tényleg csak reménykedni jár ide…:D Akar Ő valamit, az tuti!!:)
    /Ha mást nem, kommentelni, beszélgetni, esetleg talán azt, h meggyőzzék: mégiscsak van jobb, mint a jobb…:)/
    Nos, kedves Piroska: van jobb, mint a jobb, higyje el nekem!:) De sajnos, van rosszabb is, szóval csak csínján! 🙂
    Ha nem tetszett Göllner úr cikke, akkor olvassa el az én kommentjeimet!!:) Na, remélem, ennyire azért mégsem lesz mazochista, különben nekem is jajj lesz!:)
    De hát elnézést, én már csak ilyen vagyok: egyszerű, szűxavú, csendeske… 🙂

    Jó éjt és a legjobbféléket mindenkinek:

    IsmétDody
    😀
    ———————-{———–<@

  • Dr. Göllner András

    Dody kedves. Kb 3 órával ezelőtt írtam a fiamról, akit szeretek. De ez úgylátszik nem volt elegendő. Akkor most hadd mondjak Neked valamit, mert úgy látom, a Te szemeid másként látják a valóságot mint az enyém, és azt érzed, hogy itt a gyűlölködés retorikája tarol, és nem a szereteté. Nos, a másként látásról már írtam az első rész második bekezdésében. Hétköznapi dolog. Van aki a jót rossznak látja, a rosszat jónak, a kicsit nagynak. Most rövid és kemény leszek. Nem tudok Neked mégegyszer mindent elmagyarázni. Kérlek ne érzékenykedj. Itt az idő, hogy komolyan beszéljünk egymással, és ne hülyéskedjünk !!! Mindegyik része ennek a sorozatnak, Cseh Tamástól Zoránig, a szeretetről szól, arról, hogy ne engedjük hogy a hatalom, a politika, hazug módon bepiszkítsa a szeretet szellemiségét, ne engedjük, hogy a politikusok, plébánosok, sajtómágnások visszaéljenek a szeretet nevével. Mióta az eszemet tudom, arról írok, hogy szeressük embertársainkat, és ha netán másként gondolkoznak,embertársaink mint mi, akkor beszéljünk velük, próbáljuk megérteni őket, a kölcsönös megértésre és ne a kirekesztésre, a kiközösítésre törekedjünk. Ha valaki másként látja a valóságot, ne azzal kezdjük, hogy jól pofán vágjuk egy deszkával, vagy felrakjuk egy vonatra, Auschwitz vagy a Gulag irányába. Erről szól ez a sorozat. OK ??? Világos ???? Tehát, kérlek, ne szórakozz velem. Ne várj tőlem szórakoztató „love sztorikat”. Azokat e tájon a Harlequin Románcokban találhatod meg. Ez nem az én műfajom. Én egy emberjogi, polgárjogi harcos vagyok, és kőkemény !!!!! I take no prisoners, Apukám !!!! Annak az időnek már vége. Az utca végén, kötéllel szaladgálnak az emberek. Megneveztem őket. Megmutattam a méretüket. És felszólítok mindenkit, hogy MOST KELL SZEMBEFORDULNI !!!! Azért küzdök, azért küzdünk, hogy jó legyen Éva Néninek !!! Hogy nyugodtan, békességben élhessen és aludhasson kis ágyikójába.. Hogy a bitangok ne lopják ki a nyugdíjját a zsebéből, és ne törjék meg véglegesen a hitét, a bizalmát abban, hogy,az emberi méltóság tiszteletben tartása, a felebarátaink, ambertársaink iránti szeretet, mindenkinek jár, és nem csak a talpnyalóknak. Azért küzdök, hogy jó legyen mindazoknak akikkel szemben a gőgös nemzeti erő, a hatalom, arrogáns módon tolakodik, erőszakoskodik, nem megértő, nem érzékeny, hanem csak odacsap, vagy akasztásra készülődik. Megéltünk már több katasztrófát saját hülyeségeink miatt. Kinyírtuk több százezer hazaszerető és ártatlan embertársunkat, és ahelyett, hogy egy szikrányi bűntudatunk felelőségérzetünk lenne, egyes plébániákon, egyes lapokban, EGYES PÁRTOK BERKEIN BELÜL, még ma is az áldozatokat tartjuk felelősnek és a gyilkosokat ünnepeljük. Na ebből van elegem, Dody, és nem érdekel hány D-betüt dobsz be soronként a neved után Apukám !!!! Érted amit mondok ???? . Ez nekem már nem egy vicc. És azt hiszem az Éva néninek, sem az. Én másfajta emberi szeretetben hiszek, és erről a szeretetről írok. Ha ezt Te nem látod, nem érted, nem tudod befogadni, akkor nem tudok rajtad segíteni. – máshová kell fordulnod, hogy jól érezd magad. .

  • Hova lett a kanadai olvasztotegely? A magyar emigracio nem nyelvi kozosseg Kanadan belul, hanem ugyanaz a silany jobb idoket latott grof es grofno, nyilas politikai kuldetessel es elkotelezettseggel predikalo csuhas all a kozeppontjaban akiket mar hatvan eve leselejtezett a magyar emigracio legjava. Mifele Nagybizottsag? Mitol olyan nagy? En sem mint kanadai, sem mint magyar nem ruhaztam fel egyiket sem, hogy engem kepviseljenek. Nevezetesen akik Dr Gollner Andrast kikozositik es learulozzak, azok meltatlanok arra, hogy barkit kepviseljenek, es a sajat kepuket is csak szegyenkezve viselhetik. Bizottsag. Micsoda bagazs! Es ez a nyilas filozofia, prohaszkazas meg tetejebe… egy hanyinger. Tudjatok mit, csak folytassatok, mert jol all ez nektek. Nem nyujthattok mast, mint mi lenyetek. Az egesz magyar tortenelembol, fasizmusbol, kommunizmusbol, emigraciobol semmit nem tanultatok, es nektek mindennek eszenciaja es a lehetseges legmagasabb magyar szervezodesi formaja a hungarizmus. Csak bokazgassatok egymas kozt, csokoljatok meg a plebanos kezet, ugy fogtok elmulni, mint egy rossz alom. Remelem, mielobb.

  • Haha , kedves Dody , mit gondol , miert ir es teszi ki irasait valaki az Internetre , hozzaszolasi lehetoseggel , ha nem azert hogy az emberek elolvassak es velemenyt mondjanak rola?
    En elolvastam , es az a velemenyem , hogy mint irasmu nem rosszabb a tobbi firkasz alkotasainal , de a mondanivaloja….egyetlen dologra van kihegyezve az egesz:a nemzeti oldal sarbadongolesere.
    Hat ez nekem nem tetszik.

  • szennypiri

    nekem meg az nem tetszik, hogy ilyen otvarszenny senkihazyk mint te azonositod magad a nemzeti oldallal, en, mint balliberalis, ha nem tudnad a magyar nemzethez tartozom, te meg elmesz apadfaszara leginkabb!

  • Göllner András

    Na ez már valami Piroska ! Az nem baj, ha nem tetszik. Nem kell, hogy tetszen. Ha elgondolkoztatja, az bőven elég…..

  • Ahogy nézem Piroska és elvbarátai a frivol vicc szerint szopni járnak ide.
    Azon meg nem lehet csodálkozni, hogy a Horthy rendszer haszonélvezői nem változtak néhány évtizedes liberális demokráciában élés után sem: hát persze, hogy visszasírják a jó kis zsidóvagyon árjásításokat. Márai félelmetesen ismerte ezt a „keresztény, nemzeti úri” szemetet! Jól írta: amíg ettől a mentalitástól nem szabadulunk – sehova sem jut az ország!

  • Kekeckem , szopni ti szoptok mostanaban , mert erzitek hogy vilagszerte elege van az embereknek a ballibsi amokfutasbol.

  • Andras , ebben a tomeny gyulolethalmazban ugyan mi gondolkoztatna el?

  • Kedves Libai Ur , azon viszont folyamatosan gondolkodom, hogy tenyleg elmehaborodott tetszik-e lenni , vagy csak tetteti?

  • szennypiri

    azert mert nem tetszik a ballibsi, nem feltetlenul kell bunozo neonaciva vedleni te csotrogany…jahogy csak fekete-feherben tudsz gondolkodni?! par okolcsapassal szivesen megtanitanalak az arnyalatokra, meg fizetned sem kell erte!

  • nem tetteti.

  • Tóth Piroska – nem sárba döngölés, hanem egy reális helyzetkép. Miszerint a szélső jobboldal (csak úgy mint általában a világon mindenütt) a sárban dagonyázik és KIZÁRÓLAG mocskolódó szövegekkel tudja az életérzését kifejezni. Semmi elegancia, semmi kulturáltság, ami pedig a NORMÁLIS jobboldali konzervatívoktól elvárható lenne. Most eltekintve a mondanivaló mocskos voltától -közvetlenül utána a bunkó stílus, ami normális embereket elriaszt attól, hogy foglalkozzon a véleményével – csak annyi figyelmet érdemel, mint a barna szar körül dongó többi légy. Hess!

  • Bár valamely elszánt jobber elmagyarázhatná, hogy miért is tekintik a vérnarancsos Orbánt jobboldalinak? Hiszen több volt kommunista van a pártja vezetőségében, mint akár Thürmer Munkáspártjában, államosít és központosít, mint Rákosi – azaz nagyobb komcsi, mint bárki más a választékból. Na persze: olyan párttitkár családi háttérrel nem is csoda ez a nagy restaurációs szándék. De akkor miért védik a jobbosok? Netán Rákosi rendszerét sírják vissza?
    Az a feneség Magyarországon, hogy az állítólag balos Mszp jó kis jobbos gazdaságpolitikát valósított meg – míg az állítólag jobbos Orbán meg kommunista restaurációt csinál. Lassan le kell mondanunk az ilyen jobb-bal felosztásról
    és áttérni valami másra. Mondjuk demokratikus – antidemokratikus. Csak aki az utóbbira vágyik, miért nem valamely latin-amerikai diktatúrába vándorolt ki? Úgy tudtam, hogy Kanada demokrácia.

  • Mazohista Piroska.
    Hö.Höhö.

  • Kedves Göllner András!Köszönöm a válaszát!Az a baj amit ott leir,itthon sem megy másut,az egyház szószóllói nagy többségbern itt is igy viselkednek.A sdzószékről politizálnak,politikai igéket hirdetnek!T.Tóth Piroska!Amennyiben ön is és embertársai is normális emberi hangon szóllalnának meg,akkor nem lehet a hozzászólás gyülölet halmaz.Amint látja én minden esetben próbálok kulturált hangnemben hozzászólni.Nem értem az embereket hogy hogy tudnak emberi mivoltjukból igy kivetkőzni,hiszen az hogy nem értünk egyet azt tiszteséges hangnemben is ki lehet fejteni.A gyülölet csak gyülöletet szül s a történelem igazolta hogy ez mivé vezetett.T.Libas Misi,kérem hogy ne sülyedjen le ezeknek az embereknek a szintjérer,mert ezt akarják!Ez a gyülöletes,beszéd eddig a jobboldalra volt jellemző!Ne tegyük!Ettől leszünk mi megkülönböztethetők tőlük.Köszönöm.

  • nem ugy tunik kedves Eva

    eppen ettol nonek a fejunkre, mert azt hiszik, mi nem merjuk megtenni, amit ok, dehogynem! a hazamert, az otthon hagyott barataimert siman felszedek par kockakovet es betorom vele azt a mocskos fejuket, kitepem a nyelvuket es a sajat vegbeluket tekerem a nyakukra….
    ha erzekenyen erintik ont ezek a megnyilvanulasok, azt tudom ajanlani, hogy NE OLVASSA! de ugyanakkor el kell felejteni, hogy tisztesseges eszkozokkel ezeket sarokba lehet szoritani….minden torvenyt ugy gyartottak, hogy a bunozesuk meguszhato legyen! el kell felejteni az illemszabalyokat, a jatek uj szabalyokhoz van igazitva es aki nem sajatitja el, az alulmarad!

  • Libas Misi – ez fogós kérdés. Le szabad-e süllyedni az ő szintjükre – amikor nyilvánvaló, hogy másból nem értenek.
    Sajnos itthon egyre növekszik a társadalmi feszültség, és félő, hogy robbanás esetén nem csak képletesek lesznek az Ön által kilátásba helyezett apró citások. Tehát lehet, hogy jobb verbális viszont-agresszióval ráébreszteni őket, hogy életveszélyes a nép további froclizása, ha ezzel elkerülhetők a tényleges atrocitások.

  • igen kekec

    de az is irrital, hogy ugyan hogy mer 1/4-nyi arrogans budahazy-fele vagy gardabakancsos, netan par bunozofeju jobber megfelemliteni 3/4-nyi tomeget? az nyer, aki az elso utest meri! hogy 2006-ban meg meglepodtunk, az sem volt szerencses, de tanultunk belole remelhetoleg! legkozelebb mar nem hivatkozhatunk keszuletlensegre, naivitasra! kerekasztalbeszeleseket meg majd mar ha a bortonben lesznek bilincsbe verve…szemet fasisztak, hazaarulok, nem ertenek ezek semmilyen normalis kommunikaciobol!

  • Szerző Dr. Göllner András | február 24, 2012, 9:53 du.

    Kedves és tisztelt Dr Göllner úr! 🙂

    Először is nagyon szépen köszönöm a tegezést, remélem /talán ismételten?! :O/ nem probléma, ha visszategeződök… 😉 Sajnos, agyilag erősen zokni-állagú vagyok…

    Sajnálatos módon kissé félreértettük egymást, bár sztem nem, csak inkább elsiklottál a kommentem egy része felett, ami nem lenne csoda:
    ugyanis nem láv-sztorit kértem :), hanem azt, h szerinted KI az, aki mellett TE teljes váll-mell-szélességgel kiállnál, mint mondjuk akár politikus, akár vezető, tehát kit „szeretsz”? És miért őt?

    És csak röviden: mert azt tudjuk, kiket és miért nem.

    Tehát megértem az álláspontodat, és valóban nem irigyellek, sem ezért, sem pedig azért, amiket már átéltél. Ugyanakkor én, sajnálatos módon, valóban teljesen másképp látok dolgokat, hisz kb 11-14* majdnem sikerült meghalnom, ebből csak 12 az én „hibám”, a többi csak úgy jött… 🙂 Szóval nekem nem a „miért nem”, hanem a „miért igen” a nézőpontom.
    Gyűlölködésről meg nem akarok beszélni, mert azt itthon, vagyis Magyarországon is épp eleget hallok, akár a Te véleményedet támogatva, akár kontra, vagyis cigány-zsidó-arab-kínai-orosz-komcsi-ballib-fideszkutya-okok miatt…
    Nem arról van tehát szó, h érzékenykedek, hanem arról, h Te, mint sokat meg- és átélt ember, aki kintről talán másképp látja a dolgokat, akinek nem a napi rutin, a napi megélhetési probléma a legfőbb téma, hanem aki kicsit jobban, messzebbről látja át a dolgokat.
    Ettől teljesen függetlenül nem mondom azt, h egyetértek mindenben, és azt sem, h lárifári az egész, egyszerűen csak kíváncsi vagyok.
    Ha valaki a halál küszöbéről néz vissza már, az megengedheti magának, h mint én is, másképp láthasson olyan dolgokat, amiket többek nem tehetnek meg, amiket nem is érthetnek meg talán.

    De természetesen nem mondhatja senki rám, h nem foglalkozok másokkal, hisz Anyu is él még, nyugdíjas, özvegy is ráadásul, és én itthon látom, hogy tellnek a napjai, mit kap és mit vesznek el.
    Valamennyire emléxem még dolgokra, amik olyan rég voltak, h ÉN még akkor vagy kicsi voltam, vagy nem is éltem, de Apu is, Anyu is mesélte őket, nem egyszer. Nos, részemről nem tartom kívánatosnak, hogy bármi okán ismét előkerüljenek, előforduljanak, és azok az emberek, akik akár a gyerekeim is lehetnének, ismét zsidókat, cigányokat öljenek… akár szavakkal is.

    Ezért is gondoltam, h kissé nem csak azokat kéne kijelölni, akiket bűnösnek lehet jelölni, hanem utat kéne valemennyire mutatni, hisz egy „emberi jogi harciosnak” sem csak az a dolga, h ellenségeket keressen, és adott esetben találjon, hanem az is, h megmutassa azoknak, akiket eltévelyedett bárányoknak tart, h kit kéne, és miért követniük.
    Már csak azért is, mert mint szintén említettem, MINDEN!!! pártban ott vannak azok, akik az „átkosban” igenis pártkatonák voltak, igenis jelentgetők voltak, tehát melyik párt az, akire szavazzak? Vagy ha senki nem mondja meg, nem ismerteti, h na, ezek visz a legjobbak a sok rossz közül, akk könnyű a dolga! Én is köpködhetnék bátran, volna mire-kire, de nem tartom fairnak, h csak a negatívumokat szórjam, semmi olyat, h én igenis kit tartok normálisnak. És nyugodtan elhiheted, h nem /csak :D/ azért vigyorgok, mert hülye vagyok, hanem azért is, mert soxor írok olyat, aminek el kell venni az élét, h lehetőleg ne bántson meg senkit. Én nem tudok a földön fekvőbe belerugni, akkor sem, ha az éppen ellenség…
    Ne haragudj, nem akarlak bántani, mert értem és érzem a gondolataid, a cikkeid súlyát és értelmét, de éppen olyan vagy, mint akik ellen beszélsz… Ők is csak a negatívat mondják az ellenről, ledöfik, ha szabad ezt mondanom, ugyanakkor nem tudnak értelmes, világos POZITÍV gondolatot sugározni senki felé.
    EMberszeretet? Igen… de a családodon kívül, Mari nénink ívül KI az, akit támogatsz, aki Hozzád hasonló?? A bárány nem fog visszamenni a nyájba, ha az erdőben csak azt hallja, h sok a farkas. Azt vissza kell hívni, h a többiekkel jobb, és ki az a pásztor, aki vigyáz rájuk, h a gonosz farkas ne egye meg őket.

    Arrogáns, gőgös, hatalom?! MElyik nem az? Kérrek példát!! Most, h nincs lehetőség, mindenki kedves, aranyos, okos itthon, de igazából senki nincs abban a helyzetben, h komolyan lehetne venni…
    Van a fidesz, tökmindegyhányszázalékkal, és vannak a szembenállók… De ha mindenki csak „anyázik”, akkor hogy is várhatja el a jelenlegi ellenzék, h bárki is ne csömöröljön meg megint ettől az egésztől?
    ÉRTED?!
    Nem Veled van bajom, és nem is azzal, amit leírsz, nem a szellemiségével, nem a tapasztalatokkal… egyszerűen az hiányzik Nálad is, mint itthon mindenkitől: az emberség, az iránymutatási készség, az, h ha valakit megfelelőnek ítélek meg egy posztra, akkor nem úgy emelem piedesztálra, h az összes többibe belerugok, leköpööm, és nem mondom meg, kire is gondoltam közben…
    NEM.
    Az a helyzet, h attól, h Mari Néni, Erzsi Néni és akárki más is idejön, elolvas, attól még nem a szeretet, az igazságosságba vetett hit jön elő benne, hanem talán méginkább a félelem, h ÚrIsten, már megint kik jöttek a menetre, már megint kik csináltak ezt, már megint kik azok….
    Tehát ismételten felvetem a javaslatom: a fentiek tudatában sem gondolod, h kéne egy utolsó részt írni, egy olyat, h a sok ember közül kik azok, akiket esetleg nem megvetendő, aljas, áruló-beköpőnek gondolsz, akin el lehetne gondolkodni, h értelmes, jó célokat találó, és azt szolgáló emberke?

    Tudom, hidd el, rosszakból sok, nagyon sok van, sokkal több, mint jókból, de mi van, ha én arról, akire azt mondanám, h jó, és Nálad nem szerepel mint főgonosz, elkezdem terjeszteni, h mivel nem írtál róla rosszat, tehát szerinted jó, és közben esetleg rosszabb, mint a többiek?!

    Ez a véleményem, bocsánatot is kérek érte, és azért is, h kicsit talán túl vidáman, könnyen veszem MÁR az életet…
    🙂
    Bocs, sajnos, kissé elmaradtam, ahogy látom… 🙂
    Ugyanakkor még mindíg nem érek rá, az, amit most bebiggyesztettem, kissé a „napi termésem”, ui ennyire futotta egész nap. De gondolom, am sem nagy gáz, hiszen majd írok még… vagy megint nem… 🙂

    De kedves Göllner úrnak jelentem alássan ;), értem, mire gondoltál, és egyet is értek, de kéne az én nézőpontom szerinti válasz is, amint hogy kedves Piroska sem azt a választ adta, amit vártam bárkitől… az ugyanis még mindíg hiányzik.

    Bocs, sajna, most lépek is, majd valamikor megint benézek, előre is elnézést kérve természetesen az akkori, és a mosti kommenteimért is, bár talán nem nagyon van miért, max a stílus és a hossz… 😀

    Jó éjeket, jó egészséget, sok sikert, és csakis a legjobbféléket:

    Dody
    🙂
    —————-{———<@
    De ettől függetlenül nem vagyok hajlandó

  • UI: elnézést, a vége valahogy összekeveredett…:) De psze ettől függetlenül nem vagyok hajlandó… hát, ezt még délelőtt, vagyis kb 8-10 órája írtam, szal már nem emléxem, mire gondoltam, de biztos igazam van!!:D

    Jó éjt! 🙂

  • Dodyg – ha beveszel egy szem altatót – az altat. Ha beveszed az egész dobozt egyszerre – akkor meghalsz. És nem mondhatod, hogy ez is altató – meg az is. Vannak fokozatok. Az Orbán kormány túl van a tolerálható határon, mivel MEGÖLTE a demokráciát, hogy helyette egy elmebeteg, fasisztoid-kommunista katyvaszt hozzon a nyakunkra.
    És az sem igaz, hogy nincs alternatíva: Bajnai 1 év alatt megfordított egy rossz trendet – Orbán 2 év alatt semmivé tett mindent! Ráadásul egy elhibázott és embertelen gazdaságfilozófia jegyében: az ország 2/3-át döntötte nyomorba, hogy a felső 1/3-nak jobb legyen, akik arra nem szorultak rá. Nyilvánvaló volt és MINDEN közgazdász megmondta, hogy a felső osztály fogyasztása rugalmatlan (eddig is megvett mindent, amire szüksége volt), míg a szegények azonnal fogyasztásra fordítottak volna minden pluszt. Ezért nem jelent meg a gazdagoknál hagyott 500 mrd (a most befagyasztani kívánt összeg HÁROMSOROSA!) a fogyasztásban. Kivitték az országból, hogy Orbánék ne rakhassák rá a mocskos praclijukat! A különadókkal befagyasztották a hitelezést, leállt a gazdaság. MINDEN környező ország jobban fejlődött, mint Magyarország, amióta hatalmon vannak. Tehát ne gyere azzal, hogy egyik kutya – másik eb..

  • Szerző Éva Lőkös | február 25, 2012, 12:40 du.

    Kéztsókom, kedves Éva! 🙂 Ez a komment igazán korrekt, sajnos, én nem tudtam ilyen jól összefoglalni… Örülök, h kissé kisegített, köszönöm szépen!

    További jó éjt, jó egészséget, sok sikert és szerencsét is:

    Dody
    🙂
    ——————–{———-<@

  • Szerző kekec | február 25, 2012, 3:12 du.

    Kiskegyednek is PUSZI!:) Igen, igaz, és teljesen jogos is a meglátás!
    Ezt a nagy összeget nem tudtam, de azt sejtettem, h akármi is lesz, a „burzsujoknak” megmarad: kiviszik…
    Sajna, ezt is tudom, és még sok minden mást is.
    De szted vissza fogják hozni?! Sztem nem… De hát mindegy, evvan, talán legközelebb többen lesznek olyanok, akik nem rájuk szavaznak. Bár ez megint csak kamu:
    mert ha ez lenne, akkor még mindíg ők maradnának… Tehát KELL EGY EMBER.
    Nekem pl teljesen megfelel Bajnai úr. De ki tudja, hátha valaki, és nem kifejezetten Göllner úrra gondoltam, hanem tényleg bárkire, mond valami csúnyát…

    Na, de tényleg jó éjt, mert sztem már untok…:D Mm engem.

  • Bocs, Kekec, még kis hozzáfűznivaló:
    sokan nem szeressék a „komcsikat”, legyen a párt neve akár MSzP, akár DK, akármi… azt visz komolyan mondom, amit írtam, h mindenhol ott vannak a „régiek”, tehát az emberek ellenérzése, akár jogos, akár nem, mert sztem nem mindenki volt rossz ember, szóval azért, mint azt hiszem, talán Göllner úr írta, az emberekben az marad meg, vagyis a fejekben, a rossz emlék.
    Ezért is tudott nyerni, és ennyivel, OVi és csapata…
    Akik szavaztak, nagyrész a fidesz mozgósította szavazók voltak, a többi, az aprólék volt az, aki nem egy ilyen menjetekszavazni-tábor tagja…
    Akik meg nem szavaztak, azok épp azért nem mentek, mert egyszerűen nem akartak a szocikra szavazni, besokalltak attól, ami itt ment.

    Akik pedig most fognak menni, nem fognak tudni egyetlen olyan pártot sem támogatni, amelyiknek meglenne az a tábora, ami leverné a fideszt, összefogni meg nem fognak:
    az egyik Türmer miatt, a másik Gyurcsány miatt, a harmadik meg bugajóska miatt… Szóval, sajnos, bár szeretném rosszul látni a dolgokat, de attól félek, ha nem is ennyire, de nagyvonalakban ez a helyzet marad még pár évig…

    Nem mindenki olvassa Göllner urat, nem mindenki netezik, nem mindenki mondjuk ATV-t néz… Sőt…
    A véleményem az, h szerintem természetesen, hiába beszélünk mi itt jókat, és látjuk, amit kell, tudjuk, amit kell, ettől függetlenül, és Göllner úr ellenére is, működik a gyűlölet-retorika, és mivel mindenki csak azt szidja, akire ÉPP van rossz, amit fogni lehet, igazából senki nem a pozitív dolgokat próbálja eladni, mert azt sokkal nehezebb megérteni, felfogni, mint a negatívot.
    Vagyis sokkal könnyebb a dolgom, ha azt mondom, h „könyörgöm, akasszuk fel!”, mint ha azt, h „ugyan, adjunk már egy puszit a kis kopasz homlokára!”
    Ez az, amit igyekeztem elmondani és kérni, h persze, h el kell mondani, ki az, aki a rossz oldalon áll és miért, de kell alternatívát is nyújtani! Anélkül egyszerűen nem lehet más az ember, mint amilyen épp nem szeretne lenni!

    És ne gondoljátok, h titok: sajna, az első OVi HATALOM alatt lett nekem pl nem kicsit rosszabb, ámbár utána sem lett igazán sokkal jobb… De ezt betudom a válságnak, és annak, amit a fidesz művelt az ellenzékben.
    Ezért is nem szeretem az ellenzéket. Akkor sem, most sem.
    Akkor aljaskodtak fideszék, utána meg dörzsölték kis kezecskéiket, hisz sztem a nagyja vagy jól él, vagy tényleg elhiszi, h minden az elmúl éra hibája…
    A mosti ellenzéknek meg lehetősége sincs, h bármit is tegyen, tehát szinte hasztalan…

    Kérdezném olyantól, aki itt él, Magyarországon: kérdezték már meg út közben, h mondjon már ugyan valamit bármilyen politikai kérdésben?
    Megállt?!
    VAgy ha kérdezik, megállna? Nem kell bevállalni nyilvánosan, vagy nyíltan, elég, ha csak magában válaszol: sztem az emberek igen nagy többsége nem állna meg, és-vagy nem válaszolna… Namármost ha ez így igaz, akk ki és honnan tudhatná, mit is gondol az utca embere?

    Részemről természetesen elég hülye vagyok ahhoz is, h megálljak ilyen esetben, hacsak nem mondjuk távolsági buszra vagy vonatra sietek, ill ahhoz is, h akár nyíltan is bevállaljam, hisz mint talán említettem, emilt írtam annó párszor az összes parlamenti pártnak. 🙂
    Kaptam is választ vissza, meg nem is, tehát végül is elvileg lehetne ilyen alapon is dolgozni, de akárki akármit is mond: éppen ez a „negatív dolgok a fejben” az, ami sajna az embereket gyanakvóvá, óvatossá teszi, hiszen elég sok hír-rémhír kering mindenfelé olyanokról, amit nekem is írt egyik ismerősöm, h ti. már renoválják számomra az egyik recski cellát, és viszik a hegesztőt, h rámhegesszék a cellaajtót…

    Tehát azért fidesz rendszer ide, szoci rendszer oda, igazából nem túl sok minden változott meg.
    És mielőtt még Göllner úr vitába szállna velem, el óhajtom mondani, h szerintem!!! nem véletlen pl ez a hatalmas mennyiségű adatgyűjtés sem, ill h a fidesz név szerint küldözgeti ki a kérdőíveket, azonosításra alkalmas vonalkódokkal ellátva… Vagyis ha akarják, a lehetőség adott, h akár le is ellenőrizhessék, ki fideszes, ki „komcsi”, és ki csak simán ilyen hülye, mint én…
    Tehát igazság vagyon abban az írásban, miszerint egy diktatúra van kb kialakulóban, bár még mindíg reménykedek, h ez csak valami tévedés lesz, és egyszercsak felébred a fidesz néhány embere, és rájön, h kedves vezérünk nem a megfelelő irányba tart. Bár az ismét csak saját vélemény, h aki olyan közel van a tűzhöz, az NEM fog felébredni, mert rendesen süldögél a kis pecsenyéje… Nem hagyja sem beleesni a tűzbe, se idejekorán nem akarja kivenni, hisz mégiscsak ő fogja azt megenni! 😀

    Namármost:
    ezért nem várom, h bármi is alakuljon a jobb oldalon, hacsak az nem, h azok az emberek, akik „kiszeretnek” a fideszből, nem mársa, mint a továbbra is jobbos, bár nemkicsit szélsős Jobbikra fognak szavazni, ezáltel a fidesz-jobbik koalició 12/3 arányú lesz, nem is sima 2/3-os…

    Hát, ez van. Ha nem lesz igazi, komoly összefogás, ha nem látják be az emberek, h nem külön pártokra kéne szétválni, hanem valami egységbe, egy igazi nagyba kéne tömörülniük, akkor nem lesz váltiozás, hiába mindenki jószándéka.
    Ezért kéne reális alternatívát adni azzal együtt, h az ellenségeket mutatjuk be. Harc ellen harccal szembeszállni kissé talán nagy felelősséget jelenthet, hiszen nem lehet tudni, h a korábban pártolt „cég” nem fog-e alkalomadtán ellenünk fordulni…
    Volt ilyesmire példa, azt hiszem…

    Jó éjeket!:D

  • Kavarognak az érzéseim soha nem hittem ,hogy ilyen embertelen és kétszínű ,félelemmel, arroganciával teli világban kell le élni a hátra lévő éveim. Nem kenyerem az írás (inkább foltot varrok patchwork)de most nagyon ki kívánkozik belőlem az Én fájdalmam .
    Sokat dolgoztam 40,év dolgoztunk férjemmel 45 év becsülettel, becsületre neveltük gyermekeinket .Az unokáinkat is mindig emberségre tanítottuk és terelgetjük most is amíg tudjuk amíg engedik magukat .Még Én dolgoztam ez a garnitúra ingyen koptatta az egyetem padjait most az Én unokámat nem tudjuk taníttatni nem tudjuk meg fizetni nem tudjuk segíteni mert lassan már a mi nyuggerünkből is kell ennek az éhes bandának.Elvették az unokáim álmait vágyait ezt soha nem bocsájtom meg ezeknek (Ja csak így hívom őket )elvették a jövőjüket . Ketté osszák a népet az embereket ,mert csak jómódú közép osztály van meg a por nép akit semmibe sem vesz és néz ,félnek az emberek a munka helyeken mert nem szólhat nem mer szólni mert azt a kicsi minimál bért is félti mert elveszítheti .Akkor az sem lesz így inkább hallgat és tűr de meddig meddig kell még tűrni ezeknek az embereknek.Mikor 1998-2002 közt basáskodtak tönkre tették 5600 ember munka helyét itt a szemünk láttára a Világhírű Állami Gazdaságot,na ezt sem bocsájtom soha meg ezeknek. Akkor most mért szeresem Én ezeket,mért tapsoljak ilyen alja embereknek akik elvették az unokáim jövőjét . Mért menjek a templomba ahol csak a pártot méltatják és nem az igét hirdetik .De az Én fejemből sem veri ki a jó Isten sem azt ami ott bent van .Nem haragszom nem gyűlölöm ezeket csak a minden esti imámba ott vannak a kéréseim Istenhez .
    Köszönöm nagyon tanulságos és felvilágosító írásait tanulságos volt, tanultam sőt sok mindent tisztábban látok. hiába a jó pap is holtig tanul.

  • ugyvan kekec

    ha jol emlexem Frank Tibor reszletesen leirta a szamadatokat a mai kormannyal kapcsolatban, amit illik tudnunk es egyetlen adat nem szolt orban sikereirol….es Frankot meg megvadolni se lehet elfogultsaggal, mert nem liberalis, hanem konzervativ kozgazdasz!

  • Kedves Piroska! Tetszik látni. Kedves Jómama sem köpköd csupán a tapasztalatait írja le, egy másik bejegyzésnél az imént a ‘Gábor’ nevű hozzászóló is így tett, és még sok millióan vannak hasonló véleménnyel pusztán a kiábrándultság, a kilátástalanság nyomán, akik kénytelenek tűrni. Sajnos Magyarországon a többségnek így kell megélni a mindennapokat. Van aki még saját magának sem meri bevallani és konokul tovább éljenzi a jelenlegi kormányt, de bizonyos és kár is tagadni, hogy ilyen sanyarú helyzet a rendszerváltozás óta, de még előtte a „legvidámabb barakk” korszakában sem volt. Nem erre szavaztak két éve az emberek, nem erre kapott felhatalmazást a magyar kormány, és ezzel visszaélni és mindennek az ellenkezőjét állítani, no meg csinálni a leggusztustalanabb dolog.

  • Kedves Remzső László! Nagyon jól látja a magyarországi helyzetet még a „legvidámabb barakkba „sem volt ilyen kilátástalan a helyzet .Volt munka meg becsülték az embereket aki dolgozott haladt is ,nem volt ekkora az olló a fizetések közt .Nem szavaztam ezekre mert akit egyszer meg csíp a kígyó az még a siklótól is fél .Tudtam kik mik ezek mert mindent tönkre tettek amiért MI dolgoztunk meg .
    Nem ezt a felhatalmazást kapták ezek nem élnek a hatalmukkal hanem vissza élnek sajnos és ezt mind a bérből minimál élők szenvedik el .Igaz a mondás szegény embert még az ág is húzza de ha még a kormány is hát ember legyen aki ezt ki bírja .De sajnos egyre több ember fel is adja .
    Ja és HAZUDNAK nem kicsit NAGYON pedig a tíz parancsolatba nem ez van leírva ezek a nagy hívők:)
    Istenem hogy fognak elszámolni a lelkiismeretükkel ,habár ezeknek nincs is de ember anélkül nem lehet ,na most ez a kérdés is felmerült bennem .

  • Dr. Göllner András

    Dody, valamit meg kell tudnod rólam. Én nem megrendelésre írok. Még Neked se. Biztos rendes srác vagy, de tőlem ne kérdezgesd, melyik pártot támogatom, mert arra nem tudok válaszolni. Jelenleg siralmas állapotok vannak odahaza. A magyar politikai elit úgy szar, ahogy. Elkúrták a dógokat, tudod, és rengetegen be-segítettek nekik. Ezt is már többször, több helyen elmondtam. Ha Te találsz valakit akinek oda akarod adni a kormány rudat tedd azt. Én a bizonytalanok közt vagyok, tudod ? Civil a pályán. MÉrt olyan nehéz ezt Neked megérteni ? Mért akarsz belőlem mást csinálni mint ami vagyok ???? Tudatosan kerülöm a politikai pártokat. Párton kívüli vagyok, és ezen nincs tervem változtatni.

    Ami a megjegyzésedet, minősítésedet illeti, mármint :
    …….Ne haragudj, nem akarlak bántani, mert értem és érzem a gondolataid, a cikkeid súlyát és értelmét, de éppen olyan vagy, mint akik ellen beszélsz… Ők is csak a negatívat mondják az ellenről, ledöfik, ha szabad ezt mondanom, ugyanakkor nem tudnak értelmes, világos POZITÍV gondolatot sugározni senki felé……

    Dody. Idefigyelj. Figyelmetlen vagy. Gondok vannak az antennáiddal, tudod ??? Elmondanád – isten ments hogy itt mond el, MAGADNAK MOND EL KÖNYÖRGÖM ….hogy Te például, mért csak a rosszat látod abból amit írok,és mért nem a jót ? Mért, csak a negatívumot, és mért nem a pozitívumot ? Ez egy kis házifeladat – csak Neked. Szerinted az rossz, vagy jó amit az első rész második bekezdésembe mondok – nevezetesen, hogy a valóságot több félekép lehet látni ?? Szerinted ez nem egy nagy segítség a megbékélés felé vezető úton ??? Szerinted az jó vagy rossz, ha arra kérem az embereket, hogy ha valakivel nem értenek egyet, ne vágják pofán az illetőt, ne akasszák fel egy kampós szögre, hanem törekedjenek a kölcsönös megértésre ???? Szerinted ez egy negatívum, vagy pozitívum ???? Szerinted az nem jó, ha arra kérem az Isten egyik földi szolgáját, hogy ne a fajgyűlölökkel bulizzon, hanem a demokraták barátaival ??? Szerinted ez egy pozitívum, vagy egy negatívum ???? Szerinted az egy negatívum, vagy pozitívum, ha felvilágosítom a békemenetelőket arról , hogy kik mögött masíroznak,???? Szerinted az egy negatívum, ha felhívom az olvasók figyelmét arra, hogy a FIDESZ törvénybe véste azt, hogy nem az igazmondás hanem a hatalomszerzés a politika legfontosabb célja ???? ,

    Ha első éves diákom lennél Dody, , akkor elmagyaráznám Neked, mi az amire nem figyelsz, de most erre nincs időm, mert zenélnem kellene, meg különben is, nyugdíjba vonultam, most nem fogok itt külön órákat tartani a kedvedért, és ezzel untatni a kedves olvasókat. Maradjunk annyiba, hogy Te valóban másként látod a dolgokat mint én – amit én pozitívnak látok, Te negatívnak, amit én jónak, Te rossznak. Hát ez van. Próbálj figyelmessebben.olvasni, talán akkor csökken a távolság kettőnk közt, és felfedezheted magadnak a sok jó és pozitív dolgot amit 5 napon át nyomtam a szövegemben, a jó zenével együtt – és remélem ettől jobban fogod érezni magad. . VIVE LA REPUBLIQUE !!!!

  • 🙂
    Kedves Göllner úr! 🙂

    Köszönöm szépen, és akár mennyire is nem hiszed, ÉRTETTEM, amit mondtál, amiket írtál. Sőt, antennailag is értettem, h ezt akarod mondani.
    Ugyanakkor csak kérdezem:
    PÁRTFÜGGETLNEÜL ki az, akiről NEM tudsz rosszat mondani?
    Nem látom negatívan a dologt, csak látom, és hallom, ami itt megy. És sajnálom. Többek közt elsősorban magamat, mert még nem vagyok nyugdíjas, és aggódnom kell a napi megélhetésem miatt, h bármikor azt mondhatják, h csácsá! 🙂
    Aggódnom kell Anyu miatt is, aki szintén nyugdíjas, mint írtam. Aztán aggódnom kell mindenki miatt, akár fideszhívő, akár szocis, akár más, mert mindenkit be lehe hülyíteni, és lehet, azt mondják, h „Anyám, én nem ilyen lovat akartam”… De tenni már nem fognak tudni, hiszem csak azt lehet olvasni, és ez a lényeg, h kit NEM ajánlanak.
    A fidesz ugye, magán kívül senkit… a többiek is elég szűk keretek között mozognak, viszont ők sem azt hidűrdetik, akit IGEN, hanem akit NEM.
    Nos, negáltan nem lehet gondolkodni, szerintem. Ha mindenkit nem, akkor kit igen?
    És vehetjük ezt nyugodtan költői kérdésnek is, hiszen mint mondtam, nincs olyan alternatíva, amit mindenki el tudna fogadni.

    Sajnálom, h ezt rossz-ként véliűed látni, vagyis h szerintem negatívat gondolok erről. Én arról gondolok negatívat, h mondjuk, ha én mondanám Bajnait, akkor valaki rávágja, h hát az egy komcsi, a másik, h ja, a libás?, a harmadik meg h tönkretette az országot…

    Tehát sokmindenkiről lehet mindenfélét elmondani.

    Az is igaz, h valóban ha azt nézzük, köledni próbálsz mindenki felé, aki felé igen, de ez csak a közeledés, és nem az útmutatás, nem az, h kiről NEM tudsz rosszat mondani.
    Szóval mindentől függetlenül megértelek és akármit is gondolsz, értem a mondanivalódat is, el is fogadom, de nem mindenki politológus.
    Aki pl itt olvas, azok sem mind azok.
    Csak talán az egyik része mindenféle továbbgondolat nélkül hajlandó elfogadni bármit, ami az ő nézetét támogatja, a másik mindenféle belegondolás nélkül elutasítja azt.
    Talán ezek jók? Szerintem nem biztos. Igazából éppen ez a baj, itthon /is?/, h az emberek nem hajlandók gondolkodni, mert sokkal könnyebb, egyszerűbb elfogadni valamit, amit más kitalált, mint magunknak is belegondolni a dolgokba, és úgy választani valamit.
    És igen, igaz, h ezért is vagyunk, ahol vagyunk.

    De természetesen ez is csak az én véleményem. És h mutassam, mire gondolok:
    köpködöm a fideszt, mert azt tette, folyamatosan, amit, és ahogy.
    Köpködöm a Jobbikot, mint egészt, mert erősen rasszista és-vagy antiszemita.
    Köpködöm mondjuk a szocikat is, mert elqrták. Nem kicsit, nagyon. Továbbá nem akarnak szóba állni több jelenlegi ellenzéki párttal-csapattal.
    Köpködöm az LMP-t, mert nem akarnak szóbaállni a másik csapattal.
    És köpködök mindegyikre, mert tele vanna 3/3 meg mindenféle ügynökkel.

    Na, és MOST!!! tessék tőlem megkérdezni: h ugyan ezt mind elfogadható, és talán igaz, de akkor mondjak olyat, aki mellé fel tok sorakozni!

    ÉS, kérem szépen, én is itt tartok: természetesen mindenki mellé nem sorakozhatok fel, akik nem tartoznak a fent felsorolt tömegbe, hisz mindegyikben van valamelyik kritériumból legalább 1.

    Épp ezért elnézést is kérek mindenkitől, akár jobbos, akár balos, akár közepes, de sajnos, sehol nem láttam eddig olyan megoldást, ami elfogadható alternatíva lenne számomra, akikre bizonyosan mondhatnám, h na, igen, Ők aztán majd jól megcsinálják, amit eddig többek is elrontottak…
    Ezért írtam, kedves Göllner úr, és mindenki, h nincs olyan cikk-komment, ami ezt a hiányt pótolná, és épp ezért nem felháborodni, megsértődni kellene, senkinek, hanem ha mondjuk Göllner úr nem is ír cikket „megrendelésre”, akkor is lehetne valaki, aki belinkelne egy olyat, ami az itt olvasgatóknak lehetne hasznos ebben a tekintetben.

    Sajnos, én ezt nem tudom megtenni, hiszen alapvetően azért vagyok itt, mert amiket olvasok, azokkal egyetértek.
    Alapvetően azért vagyok itt, mert igen, támogatom és belátom, h jobb kezetnyújtani, mint akasztani…
    De kérem szépen, nekem lassan elegem van abból, ami ITT, ebben az országban megy, és abból is, h egyszerűen lehetetlen olyat találni, aki rendbe tudja tenni a dolgokat.

    Mondhatnám Árpi bácsit, h Ő volt eddig a kevdenc államfőm, mondhatnám Bajnai urat, aki szerintem igenis elég rendesen javított az országon, mondhatnám a kispesti képviselőnket, mert itt Kispesten azért elég értelmesen mennek a dolgok…
    De ettől még nem fogok tudni másoknak tanácsot adni, mert lehet, h máshol ez a felállás nem jön be.
    Lehet, h valamelyik általam említett, és általam becsült ember többek szerint az ellenség…

    És épp ezért igyexem mindenhol tájékozódni, olyat keresni, ami végre azt mutatja, h akár személy szerint is, kik azok, akik demokrácia-védők, nem aláássák azt…
    Kik azok, akik emellett még gazdaságilag is korrektek…
    Kik azok, akik azért a fenti dolgok mellé még szociálisan érzékenyek is…

    Tehát akkor most nem Göllner úrhoz fordulok, hanem bárkihez:
    HELP ME, PLEASE!
    🙂

    Jó éjt!:)

  • Bocs, utóirat:
    egyik ismerősöm is kb ugyanezt vágta a fejemhez, mint Göllner úr… Éspedig éppen az ellenkező, vagyis fideszes oldalról. Tehát ha mind a két illető kb ugyanazt mondja nekem, és ellenkező oldalról, akk én, itt, középen teljesen hülye maradok…:D

  • Dodyg – csak az a feneség, hogy te vagy az élő példa arra, hogy mennyire hatásos volt a fidesz kommunikációs technikája. Nem azt mondom, hogy bedőltél a meséiknek – az csak talán azt a 3 %-ot hozta nekik, amivel meghaladták az 50 %-ot – hanem hogy a kommunikációjuk lényege a POLITIKÁTÓL VALÓ TÁVOL TARTÁS, az apolitikus tömeg kialakítása volt. Mert a választást azok a százezrek döntötték el, akik NEM mentek el szavazni,
    és hatalmon is azok tartják, akik úgy fanyalognak a politikai alternatívákon, mint te és a hozzád hasonlók.
    Aki szerint a harcra idomított és támadó pittbull, az „kutya” és az ellenzék pedig az „eb”. És akik még mindig nem fogják fel, hogy a gazdasági lehetetlenülésük egyenes arányban áll a demokrácia lebontásával. Gazdasági prosperitást az emberiség kizárólag csak demokráciákban tudott felmutatni, a diktatúrák kizárólag harcias körülmények között tudnak ideig-óráig fennmaradni.
    Tény, hogy az ellenzék még nem állt elő alternatívával: no de Bajnai sem állt elő, amikor elkezdte kezelni az elmúlt 80 év legsúlyosabb válságát. Bőven elég volt, hogy az EGÉSZ ország érdekében cselekedett, és nem valamiféle elképzelt támogatói kör kiépítése álmával a szegényeket nyúzva kezelte – méghozzá jól – a válságot.A baloldalról elég annyit tudni, hogy KÉPES és ALKALMAS kivezetni az országot abból a gödörből, amibe a jobboldal belevezette. És közben mindvégig demokrata maradt!
    És hogy miért kellene mielőbb megszabadulni ettől a kártékony bagázstól: figyelmedbe ajánlok egy egész jó összefoglalót:
    http://aranykozep.nolblog.hu/archives/2012/02/25/Minden_Fideszes_Lakjon_Jol_40/

  • dody

    azert nekem ne mondd, hogy leteznek minden szempontbol kifogastalan es foleg mindenkinek tetszo politikusok, partok?? azt se mondd, hogy nem lehetett latni elore, hogy az orban mocska megbenitja az orszagot! en mar 20 eve tudom es sose szavaznek ra! igy egy felelossegteljes magyar embernek az lett volna a teendoje, hogy az elozo valasztaskor elmegy es szavaz a kisebb rosszra! de a tobbseg ehelyett otthon kussolt, nem ment el szavazni es ezzel szabad utat engedett a mocsoknak KISERLETKEPPEN!! nesztek nektek, a kiserlet egeszen jol sikerult, lehet bele is gebedtek!

  • Dr. Göllner András

    Dody, a telefonkönyv tele jó emberek nevével. Nem tehetem meg Christopher barátommal, hogy a Te kedvedért ide bemásoljam mindegyiket. Az én fejemben, nagyon kevés rossz ember él, de nagyon sok a megtévesztett, és rengeteg a jó, aki most épen szenved. És nagyon !!!!!!. Tudod Dody, én a 60-as évek generációjához tartozom. Bob Dylan szellemiségének követője, többek közt, aki azt javasolta, hogy DON’T FOLLOW LEADERS, WATCH THE PARKING METERS. (ne a vezéreket kövesd, a parkoló órákat nézd) Ha jó az antennád, akkor érteni fogod, hogy ez mit jelent. Az én vezérem közt van Orfeusz, Krisztus, Gandhi, Petőfi Sándor, Martin Luther King jr. vagy olyan énekesek mint a montreáli Leonard Cohen, aki ngyon szépen elmondja, elénekli azt amit MINDENKI TUD – HAZUDOTT A KAPITÁNY !!!!!!. Mi kell Neked ezen felül, hogy ki szállj a süllyedő hajóból ?? Én ezért nem menetelek a kapitány tisztjei mögött, ezért nem vagyok tagja annak a legénységnek. !!! És azt kérném, hogy egyre kevesebben meneteljenek a csirkefogók mögött !!!

    Dody ! Nem fogok Neked „ready-made” vezérek listáját a markodba nyomni, Neked kell megválasztanod vezéreidet, ne az én vezéreimet kövesd !!!! A lelkiismereted, a demokrácia elve, az igazságosság elve legyen az iránytűd. És ezt az iránytűt az utca sarki benzinkútnál már megkaphatod ingyen. Nyitott szemmel menetelj az igazságosság felé, majdcsak összefutunk valahol, és akkor majd egymás nyakába ugorhatunk. Ismétlem, csak Neked, kedves Dody, hogy én „csak” egy dologgal próbálkozom, és ezt se valami nagy sikerrel: Megpróbálom felhívni embertársaim figyelmét arra, hol sértik az igazságosság elvét, hol és kik követnek el igazságtalanságokat, hol élnek vissza az ártatlanok, az elesettek, a meghurcoltak bizalmával, „Csak” azzal próbálkozom, hogy megmutassam, merre fekszik az igazságosság felé vezető út, Az igazságosság felé vezető utat nem Orbán, Bencsik, Bayer, Kerényi Széles Gábor fogja kitűzni, hanem jó magam, mert ismerem az irányt, nem kell vezető, megyek én szépen egyedül, és egyre többen így slattyogunk, mert TUDJUK – EVERYBODY KNOWS – merre az irány. Te is látnád, ha kinyitnád a szemeidet. Én is csak egy ember vagyok a telefonkönyvből. Szépen kezdj el csoszogni Te is. Nem kell Neked uti kalauz, tudod merre kell menned, ne félj. UCCU NEKI !!!! VIVE LA REPUBLIQUE !!!! .

  • DR.Göllner András!
    Csak egy idézet jut eszembe Böjte Csabától előző bejegyzéshez.

    “Aki nem hisz abban, hogy mennyi jó ember van, az kezdjen el valami jót tenni, és meglátja, milyen sokan oda állnak mellé.”

  • Dr. Göllner András

    Ez az, Jómama, ez az !!!

  • Kedves DR. GÖLLNER ANDRÁS !
    Egy jót tenni vágyó ember kéne most e kis HAZÁnak mert itt nagyon sok jó ember él nem emberhez méltó körülmények közt .Eltiporva eltaposva amit ez a sok jó ember nem érdemel meg .Csak egy jó ember kell aki meg fogja sok jó ember kezét és vezesse az igazi demokráciába sokan állnának mellé.Mert ez a Demokrácia nem az a demokrácia amire mi vágytunk 22 évvel ez előtt.
    Nem haragszom nem gyűlölöm ezeket minek csak minden esti imámba ott vannak a kéréseim Istenhez ,hogy hova sorolja őket ha a kapuján kopogtatnak .

  • nem lett volna szabad ezeket idaig hagyni terjeszkedni, ilyen mely gyokeret ereszteni, ha akkor bortonbe zsuppoljak orbant, mikor felszolitotta az „igaz magyarokat”, hogy allandoan hordjak a kokardat es ezzel megosztotta a sajat nepet, ma semmi gondunk nem lenne! akkor meg vilagosan es egyertelmuen le lehetett volna valasztani a fekelyt az orszag testerol….mara ugy szetterjedt, hogy anelkul mar nem lehet eltavolitani, hogy ne sertsunk egeszseges reszeket is….

  • Sajnos az egészséges résznek nem volna szabad sérülni .de az egészséges rész fogja elviselni a legnagyobb sérülést .Mivel már most is nagyon, nagyon sérült.
    Jaj abba az időbe egy ismerősömnek lekaptam a kokárdáját ,kezébe adtam, majd márc 15 -rakd ki
    De már leakarja törni a kezet az x miatt na mondom nem most kell hanem akkor kellet volna:)

  • Dr. Göllner András

    Meg lessz, kedves jómama. Megcsináljuk. Most valóban rossz a helyzet, de vissza fog térni a jó. Akarni kell, és minél többen akarjuk, annál nagyobb az esélyünk.

  • Tiszteletem, sziasztok, jó napot! 🙂

    Mindenkinek köszönöm szépen az „ajándékot”! Élek is vele, slattyogok ezerrel, hisz ha … bár nem, mert senki nem tudja, mit csinálok, tehát nem érdekes, mint ahogy az sem, mit mondok.
    Tehát a lényeg, h NEM vagyok fideszes. NEm vagyok jobbikos sem, csak keresem az utat, vagy az UTAT. És ballagok, szép csendesen.
    Ahogy kedves jó Göllner úr mondá, ill én sem egyedül. Továbbá én is kb abba az irányba. ÉS!!! éppen ezért is írtam, amit, mert úgy éreztem, az a fajta látásmód, amit én, és talán néhányan képviselünk, kimaradt ebből, és az össze cikkből, sőt, nagyrészt a kommentekből is.

    Eddig mondjuk talán _Bajnai volt az egyetlen, akit majd’mindenki jónak ítélt, kivév mondjuk az erősen jobbosokat, akik különféle dolgok miatt nem akarnák. Vagy azért, mert „viva la” nem republique, hanem fidesz, vagy Vona, vagy Vikike…
    Am pedig nem csak a fidesz, és nem csak a jobbik hibája, hogy az emberek beleuntak a politizálgatásba, hanem azoké, akik hülyeségeket beszélnek, még ha „zért ajtók mögött” is, de félreérthetően, vagy akár igazul is, mint pl az öszödi beszéd volt…
    Azoknak, akik valóban hagyják, h a fejükre nőjőn egy jól kommunikáló, jól szervező „csapat”… Azok, akik nem veszik időben észre, h mi alakul a hátuk mögött, vagy akár épp a szemük előtt…

    Én, itt is elmesélem, h épp hajnaltól dolgoztam másnap hajnalig-reggelig, szal nem is szavazhattam volna, ami nem jelenti azt, h tuti, h elmegyek, ha lehetőségem van rá… Ugyanakkor, ha elmegyek, akk az LMP-re szavazok, és ezzel együtt nem sikerült volna ledarálni a kedves vezér csapatát.
    Épp és pontosan azért, amiért ez, sztem, most sem fog sikerülni, akár elmegyek, akár nem: mert talán Ti is láthatjátok: NINCS!!!! egy olyan párt, aki ki tudja fogni a szelet a vezérség vitorlájából.
    Azért, mert ezer ellenzéki párt van, és nem képesek most /sem/ összefogni, egymás mellé állni, most, amikor tényleg erre lenne szükség.
    És ez most nem annak a helye, h jópofizok, és meghátrálok az előzőleg elmondottaktól, hanem épp ugyanaz: nincs reális alternatívájuk. HA szét vannak forgácsolódva, mert szét vannak, akkor hogy lesz itt értelmes váltócsapat?! Egyszerűen sokkal jobban szervezett a jobb oldal, és kész.
    MEggyőzik a fiatalokat, akik elintézik majd megint, h ne legyen elég szavazó a jelen ellenzéktől, és ha még az is kevés lenne, akkor össze fog paktálni a jobbik, aki már épp elég erős a fidesszel, legalább azért, hogy amit most még nem tudtak elérni, és amit akkor majd nem fognak tudni elérni, egyik sem külön-külön, h /ismét/ hatalom legyen a kezükben.

    Tehát engem nem kell meggyőzni, én az első OVi hatalom után már tudtam, h a fideszre soha többé nem vagyok hajlandó szavazni.
    Ezen csak erősített az utána következő ellenzéki időszakuk, amikor szétrombolták a maradék jószándékomat is maguk felé….

    De ettől, h én, és mi itt páran, tudjuk, kb mi van, vagy legalábbis véljük tudni, ettől még nem lesz nyár.
    És higgyétek el, h hiába mondják itthon is, h ezt mindenki magának köszönheti: a szoci is, a nemszavazó is, ettől még egyáltalán nem tuti, h el fognak menni azok, akik most sem mentek el.
    És még egy adalék, amit már mondtam:
    az emberek nagy része utálja a „komcsikat”, vagyis azt a pártot-pártokat, amelyik köthető a régi rendszerhez, attól függetlenül, h ugyanabban az időben ő is tett azért, h „az országot szétlopták”, ő is ugyanúgy vitte, amit lehetett, de arról bölcsen megfeledkezik, hisz nem volt párttag…
    Tehát akit meg lehet vezetni, időset, fiatalt, akivel el lehet hitetni azt, amit hinni AKAR, h azok a régi idők teljesen sz@rok voltak, azok most akkor is a fideszre-jobbikra fognak szavazni, ha én mondjuk megtanulok hirtelen angolul, franciául, és még programozni is! 😀 Márpedig erre /szinte/ 0 az esély… 🙂
    Akliket eddig át tudtak verni, azokat ez után is, hisz a szocik dőltötték be arepteret is a szerződéssel, a szocik miatt dől be a BKV, a szocik miatt van ez is, meg az is… És ELHISZIK!!!!!
    Sőt, még egyetemi tanerők is… és mikor mondom, h jó, én hiszek neki, de akk valami olyat mutasson, ami valóban, tényszerűen, bizonyítékokkal mutatja, amit mond, erre odalinkeli a kormányszóvivő vagy mittoménki beszédét…
    Erre jön a másik, a harmadik ilyen link, amiben sehol egy tény, egy bizonyíték… És amikor belinkelem Neki, h hát ja, a fidesz főnökség ekkor ezt csinálta, akkor azt, ekkor azt mondta, akkor azt, ráadásul még percekkel ezelőtt is épp váltott… Na, akk megint én voltam a hülye, mert ELHITTEM A BALLIB SAJTÓNAK, ami tudvalevéleg a szocik, vagyis a hazaáruló csapat szimpatizánsa..
    Tehát mit vártok, kedves hozzáértők, azoktól az egyszerű emberektől, akik mondjuk nem netenek, nem nézik a nemfideszes-jobbikos adókat, nem nézik az ATV-t, csak mondjuk a magyar 1-2-t??
    Aztán hallják amit… És azok a JÓ!!! emberek simán elhiszik, h igenis ez lehetett az elmúlt szoci-ballib-mittoménmi miatt, akik most is összeálltak a „zsidótőkével”, h a Hazát eladósítsák, ellehetetlenítsék, ezért, hazaárulásból, felfüggesztik a pénzeket, feljenetenek minket mindenfél törvények miatt…

    Szóval eszükbe sem jut, h esetleg a demokrácia a probléma oka, vagyis annak hiánya… És azt ismét csak elmondom, h ez nem egy ember, és nem is „csak egy ember”, hanem egy igen tudós illető… Akit sajna nem lehet meggyőzni, mert nekem, ugye, nincs diplomám… tehát kb ennyit érek…
    TEhát nem ENGEM kell győzködni, én „Veletek vagyok”… 🙂
    CSak felvetettem egy másik nézőpontot, amit igenis hiányolok mindenhonnan, tehát nem csak innen.

    ÉS én hiába is mondom el, kik azok, akik sztem igenis jók lennének erre a célra, mert már bizonyítottak, és hiába fogok rá szavazni, ha nem lesz lehetősége semmit csinálni.
    ÉS én igenis nem látok borúlátóan, legalábbis nem nagyon :), és hiába bízom, h más lesz a legközelebbi kormány, megint egy „értelmes csapat” jön talán, de mivel már jóelőre beszivatta a fidesz-kormány a következő csapatot, ráadásul erős ellenzék lesznek, a sok szavazó, tehát nagy arányuk miatt, egyszerűen nem fog az a kormáyn JÓL működni.
    SAJNOS EZ A VÉLEMÉNYEM.

    De ettől még reménykedem abban, h tévedek, mind a 2 előrejelzésemben, és nem jön össze, de nem hiszem, eddig bejött… 🙁

    Továbbá most lenne egy kérésem, bár nem tudom, érdekel-e valakit… 🙂
    Mivel nem nagyon lesz egy darabig írási lehetőségem /hehe, nem a cenzúra miatt! :)/, ezért magdon a „nemidebejelentkezős” emilcímemet, h ha bárki úgy gondolja, h mondandója volna nekem, az megtalálhasson:

    dodyg19641211KukaCfreemailPonThu

    Amúgy természetesen, ha tudnék, nyilvánosan beszélgetnék, mert így többen látják, hol hibázik a logikám, és jobban el tudják magyarázni, amit ezúton, ismételten nagyon szépen köszönök! 🙂

    Maradtam továbbra is tisztelettel:

    Dody
    🙂

  • Illetve ismét egy utóirat, mert közben elolvastam a kapott linket, cserébe küldöm az én „informátoromat”…

    http://atlatszo.hu/

    Remélem, ez is megteszi…
    Jó éjt! 🙂

  • T.Dodyg!Köszönöm a levelemrfe adott válaszát.Én mindig a tisztességes hangnemnek voltam a hive.N em szerettem az alpári megnyilvánulást,mert az csak az tette aki a hazugságait szerettge volna leplezni,s azt hitte ha alpári,arrogáns s főleg hangosan teszi akkor neki van igaza.Sajnos a jobb oldalnak ez a fegyvere.Én keményen elmondom a véleményem,mert azt mondom hogy ha a homokba dugjuk a fejünket akkor mire várunk.Idős léttemre ami kicsi mét hátra van az már nem érdekel,de ott vannak a gyerekeim,unokáim,skiknek láttom a reménytelen helyzetét,jövőjét.ez a mai kormány amit közel két év alatt tett ill. most is tesz felháboritó,gyalázatos!Nem lehet hogy a gyerekeim,unokáim ilyen kilátástalan helyzetb en legyenek?Sajnos ebben a nehéz helyzetben ők nem mernek tenni,mert örülnek hogy léteznek,ezért nekünk öregeknek a felelőssége hogy ne igy legyen.A jelenlegi hatalom szégyelje magát,hogy azokat nem becsülök akik nekik felépitették az országot és most ők profitálnak belőle,elfelejtkezve rólunk!Remélem és bizok benne hogy a jó Istentől méltól elnyerik a büntetésüket,mert ezt nem lehet büntetlenül megcsinálni!
    T.Jómama!Minden szavával,itt leirtakkal egyetértek.Kérem a továbbiakban is legyenszives ilyen tárgyilagosan elmondani a véleményét,mert ez visz bennünket előre!Remélem hogy a sok fidesz és jobbik által félrevezetet embertársunk rá fog ébredni hogy átverték,hazudtak nekik.Köszönöm.

  • Szemenyei-Kiss Tamás

    A Kanadai Magyar Hírlap – hála többek között Göllner Andrásnak is – oly’ annyira gyűlölt orgánum lett a (szélső)jobboldaliak világában, hogy napjainkra a KMH olvasótáborának nem elhanyagolható százalékát ezek az „igaz magyarok” – ti. az alpáriak – teszik ki.

  • Judith Kopacsi

    Legalább olvasnak valami értelmeset is. Ki tudja, lehet, hogy néhányukra még jó hatással is lesz? Persze tudom, a remény hal meg utoljára.

  • T.Szemenyei-Kiss Tamás!Teljesen igazat adok!ezek a szélsősséges személyek itt muttatják meg hogy milyenek,hogy a jó Isten óvja meg hazánkat ezektől az emberektől!!!