Szisztematikus választási csalást követhetett el a jobboldal

2012 február 27 11:21 de.13 hozzászólás

A liberális és baloldali szavazók szisztematikus és tömeges megtévesztésének a gyanúja merült fel Kanadában, miután kiderült: legalább 34 politikailag „billegő,” vagy inkább liberális választókerületben rejtélyes telefonhívásokat kaptak szavazók, melyben az hívó azt állította magáról, hogy a Kanadai Választási Bizottság (Elections Canada) képviselője és nem létező szavazóhelyiségekbe irányította az ellenzéki szimpatizánsokat. A Toronto Star információi szerint, néhány nappal a 2011. májusi választások előtt, egy Thunder Bay-ből működő telefonközpont dolgozóit arra kérte a konzervatív párt: hívják fel a szavazókat és állítsák azt, hogy az Elections Canada új szavazóhelyiséget jelölt ki számukra. A Star információi szerint, a Responsive Marketing Group nevű cég végezhette el a jobboldali kormánypárt piszkos munkáját.

Súlyos következményekkel járhat a mostani botrány a konzervatív kormány számára, különösen ha időközi választásokat lesznek kénytelenek kiírni több tucat választókerületben. Stephen Harper miniszterelnök pártja csupán 10 fős parlamenti többséggel rendelkezik.

A megtévesztésen kívül más módszereket is alkalmaztak a liberális és baloldali szavazat minimalizálásának érdekében. Például jelentős zsidó kisebbségekkel rendelkező választókerületekben szombaton zaklatták folyamatosan a szavazókat olyan telefonálók, akik állítólag a helyi liberális képviselő-jelöltet reprezentálták. Egy másik választókerületben – ahol a liberális jelölt pakisztáni származású volt – egy indiai, vagy pakisztáni akcentussal beszélő „liberális önkéntes” zaklatta a szavazókat hajnali és éjjeli telefonhívásokkal.

Bob Rae, az ellenzéki liberális párt vezetője szerint itt biztosan nem egyetlet egy elkövetőről van szó – aki körbetelefonálgatta a liberálisnak vélt szavazópolgárokat -hanem egy szisztematikus, országos kampányról beszélhetünl, mely illegális eszközökhöz folyamodott a baloldali szavazat lenyomása érdekében.

Rae levelet küldött Andrew Scheernek, a parlament elnökének és azt kéri tőle, hogy engedélyezzen egy rendkívüli vitát az alsóházban, mely a választási csalás körüli helyzet megtárgyalását segítené. Nycole Turmel, a szocialista Új Demokrata Párt (NDP) vezetője azonban úgy gondolja, hogy a lovasrendőrségnek és az Elections Canadának kéne vizsgálatot indítania ezügyben.

Michael Sona, egy 23 éves konzervatív pártdolgozó péntek este lemondott, miután kiderült, hogy a Guelph-i választókerületben is illegális taktikákkal próbálták lenyomni a balodali szavazatot. Azt azonban még nem lehet tudni, hogy milyen szerepet vállalhatott Sona a liberális szavazók megtévesztésében.

„Amennyiben széleskörűen történtek visszaélések, az Elections Canada feladata vizsgálatot indítani. Ez biztosan nem olyan taktika, melyet jóváhagyunk, vagy elfogadunk. Ha azt mondom, hogy elfogadhatatlan, akkor nagyon enyhén fogalmazok”–mondta Peter Mackay, a konzervatív kormány honvédelmi minisztere.

13 hozzászólás

  • BENCSICS kLARA

    Na tessek! A konzervativok itt is ilyen csunyak! Vagy tulsagosan jol vegzik a dolgukat.Ki kell nyirni a disznokat!

  • Judith Kopacsi

    Bencsics, ez jellemző rád. Én nem emlékszem, hogy bármikor is arra biztattunk volna akárkit is, hogy kinyirjuk azt, akivel nem értünk egyet.

  • BENCSICS kLARA

    Ja, en mar ilyen rossz vagyok!
    Persze, jellemzo a gondolkodasodra, hogy ezt biztatasnak vetted, nem erezted benne, hogy ez az en velemenyem a cikkrol,.

  • uristen, ez a ven satrafa visszajott??

  • Judith Kopacsi

    Bencsics, ha valami mondanivalód van, azt tisztábban és részletesebben fejtsd ki. Érdekes módón, nekem nem az jött le, amit te állitólag gondoltál. De, bevallom neked, gondolat olvasást már évtizedek óta nem vállalok.

  • Kovács Árpád

    Kommunisták a világ minden táján egy ugyanaz elvre működnek ,a komcsik amit meg tesznek hazugságot gazemberséget másokra dobálják.Nem csak az egykori származás helyükbe tojnak bele hanem ahol a hazugságokból megélnek azt a fészket is tele sz@arják,,ország világ előtt sikítanak másokra mutogatnak hogy a fészkükbe mások rondítottak bele.

    Egészen más ügy…..de érdekes ,szintén szocik sara…..

    Saját nevén publikálta a fiktív pályázat anyagát az egyetemi vezető

    A nemzetvédelmi egyetem kancellárja saját nevén egy folyóiratban még publikálta is annak a tanulmánynak az összefoglalóját, amelyet egy fiktív pályázat alapján egy pesterzsébeti piacon grillcsirkét árusító vállalkozó nyert el, de valójában az egyetem munkatársa készített el – értesült hétfőn az MTI Hírcentrum.

    A régi jó szokásukat megtartották ,,mások tanulmányával ékeskednek.Arra már kevésbé emlékeznek ,hogy a kádári időkben neves nagy tudású közgazdászok tanulmányokat írtak,a magyar gazdaság élénkítésére,benyújtották a buta tanulatlan kádár minisztereinek akik nem tudtak mit kezdeni a tanulmánnyal ,ezért lerakták porosodni összekötegelve a pincébe.Majd eltelt 30 év kihaltak a neves közgazdászok ,,jött a gyurcsany kormány ,pincéből felhozták a 30 éves tanulmányokat ,leporolták ,saját nevükkel ellátták és benyújtották a szoci kormánynak ,melyet elfogadtak ,és hatalmas milliós összegeket nyertek el mint pályázat ,,,,,,hasonló ez az eset is , ,mindig a lopott értékekkel dicsekednek ,,nem értenek semmihez a szocik ,csupán az elvük arra szolgál hogyan tudják elvenni a másét

  • Kovács Árpád

    Az EU nehezen érthető, bürokratikus szervezet hétféle döntéshozatali eljárással, törvények helyett nemzetközi szerződésekkel és irányelvekkel, amelyek ráadásul sokszor olyan dolgokról szólnak, amelyek a magyar választókat – önhibájukon kívül – nem érinthetik. Néha azt látjuk, hogy nekiesnek a magyar kormányfőnek Brüsszelben és Strasbourgban, ami nem jogos, néha meg ok nélkül, most pedig azt, hogy a Bizottság elvenne tőlünk 150 milliárd forintot. Nem csoda, ha egyre kevesebben szeretik őket.
    Az Európai Unió, amely annyira érzékeny a kommunikációjára, hogy az utolsó újonnan felépített homokvár mellé is kötelezően ki kell rakni, hogy „a projekt az Európai Unió támogatásával, a Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg”, most mintha elfelejtett volna beszélni hozzánk.EU elfelejti elmagyarázni a magyar választóknak, mit miért csinál.
    Ha pedig az EU(2002-2010)szocik kormányok 2004 óta tartó túlzottdeficit-eljárásról beszél felelőtlen gazdálkodás helyett, ha képtelen bárki számára érthető szóban elmagyarázni, miért büntetnének bennünket, sőt, ha nem is törekszik erre, ne lepődjön meg, ha az EU-ellenességgel kamányoló politikusok népszerűsége egyre emelkedni fog.
    Az EU jót akar elsősorban magának,mert a magyar gazdák a az EU pályázat utján elnyert pénzekből nem kapnak ,kizárólag a külföldi(eus )érdekeltségű cégeket segíti ,mi magyarok csak olcsó munkaerő vagyunk az eu számára,melyen az eu busásan gazdagszik.

  • Nem hinném, hogy volt, ha volt is, az inkább az informatikai rendszerben tették vagy hasonlóan az Orosz szavazatokéhoz betettek x számú szavazócédulát x számú bal és egyéb szavazócédula helyett, se meddig sem tart egy ilyen csere ki nézi meg őket a pulóver alá, akár 100-200 szavazat simán elfér…
    Jó pénzért meg mindenki kapható…
    Inkább megtévesztés és hálózatban működő és a mai napig működtetett személyek manipulálása és megfélemlítése az, ami jól működik, mind a mai napig.
    Egy jól fizető állásért a saját anyját is eladják, egyesek meg főleg két kézzel kapaszkodnak az irodai székeikbe csak ne keljen dolgoznia…
    Mindenki jobban örül egy zárt és nyáron hűs légkondicionált és télen fűtött tiszta irodai helyiségben, ahol heti 4 nap max.6-7h-ban péntekenként meg már a 4-6h is sok, hogy ne legyen otthon délre vagy 13-14h-ra legkésőbb és még így is többet keres, mint egy átlag bérből élő és legtöbbje a kemény fizikai munkából élőnél…

  • Magyarul irtam Judith, csak nem erted a gunyt, de azt ne ram kend. A mai Gazetteben olvastam rola. Minden elismeresem Christophernek, hogy az irasa ezt megelozte. Olvasva a Gazette cikket, arra jottem ra, hogy a vad csakis a balodlara mutat.! Ha, ha, ha!

  • Bencsics, híres vagyok humoromról. Irásban lehet jelezni, hogyha valamit annak kéne vélni. Ugye? :))

  • Vörös majom!!!!!

  • Mi van Bak Pityu, tűkörbe néztél? Rémes látvány lehetett! 🙂 Részvétem.

  • Ezek a konzervatívok,nahát! Csúnya fiúk, lányok!