Adventi antifasiszta tüntetés – menni, vagy otthon maradni?

2012 december 1 2:00 du.57 hozzászólás

2012 december 2-án, Advent első vasárnapján az idei év legjelentősebb tüntetésére kerül sor délután három órakor a budapesti Kossuth téren. Évek óta először fordul elő, hogy azonos színpadon lesz képviselve a Fidesz és a demokratikus ellenzék. Rogán Antal, Mesterházy Attila és Bajnai Gordon együtt ítéli el a magyarországi jobboldalon feltámadt és egyre hangosabb nácizmust. Az ellenzéki ATV élőben közvetít a Mazsihisz, az Élet Menete Alapítvány és a Hit Gyülekezete rendezvényén, a szervezők pedig tízezres tömeget várnak. „Én nem vagyok híve a politikai szekértáboroknak, mert az újságírónak nem az a feladata, hogy politikai igazságot tegyen. De van egy szint, ahol az újságírónak kötelessége, hogy kiálljon a demokrácia eszméi, az emberi jogok mellett”–mondta Németh Szilárd, az ATV hírigazgatója a vasárnapi tüntetésről. De vannak olyan hangok az ellenzéki oldalon – itt Észak Amerikában is – amelyek inkább arra szólítják fel az ellenzéki magyarokat,  hogy maradjanak otthon, mert a tüntetés a diktatórikus Fidesz rehabilitásáról szól.  

Magyar házaspár Budapesten, 1944.

Észak Amerikában a new yorki Amerikai Népszava szólalt fel erélyesen az  ellen, hogy egy olyan tüntetésen demokraták is résztvegyenek, amelyen egy fideszes képviselő is felszólalhat. „A vasárnapi náciellenes tüntetésről már csak Vona Gábor hiányzik, hogy teljes legyen a kép. Az antiszemitizmus leghatásosabb terjesztője a Fidesz. A Fidesz nélkül nincs Jobbik, a Jobbik a Fidesz kezéből eszik. Mi ellen tiltakozik Rogán Antal a Fidesz nevében?”–írja Bartus László. „Felolvassa esetleg Rogán a magyar tankönyvekből azokat a dicshimnuszokat, amelyeket a pártja íratott bele a nyilas Nyirőről, a zsidógyilkos Wass Albertről? Bejelenti, hogy lemondanak a nácikról, akiknek a kedvében járva keresi a kegyeiket? Befejezik a komcsizást, a trianonozást, a burkolt zsidózást?”–teszi hozzá.

Bartus László nem az egyedüli aki aggodalommal figyeli Mesterházy és Bajnai közös szereplését egy antidemokratikus kormány vezető képviselőjével. Mihancsik Zsófia, a Galamus Csoport főszerkesztője is megfogalmazta fenntartásait. „Bármely nemes cél érdekében – legyen az a demokrácia, a jogállam helyreállítása vagy a nácik elleni tiltakozás – szabad-e Orbán Viktort és a pártját nekünk, demokratáknak a keblünkre ölelnünk”–mondta a magyarországi médiapiac egyik legigényesebb lapjának szerkesztője. „Nincsenek és nem szabad hogy legyenek közös ügyeink ezzel a párttal. (…) Nem lehet, egyszerűen nem lehet megengedni ennek a pártnak és egyetlen képviselőjének sem semmiféle pálfordulást. Nem szabad asszisztálni hozzá! Nem lehet nem elutasítani a próbálkozásaikat”–tette hozzá Mihancsik Zsófia.

Nehéz helyzetben lennék ha döntenem kéne arról, hogy résztvegyek-e, vagy sem az adventi tüntetésen, de sokkal kényelmesebb helyzetben vagyok  mint a magyarországi demokraták, hiszen ottawai lakásom kényelméből figyelhetem a budapesti megmozdulást. De hiszem, hogy köztünk és a Fidesz képviselőivel, kollaboránsaival és haszonélvezőival csak az a közös, hogy – a sors véletlenjének köszönhetően – ők is éppen magyarul beszélnek, és mi is. De nem tartozunk velük egy nemzethez és nem alkothatunk velük közösséget. A magyarországi demokraták és a fideszes haszonélvezők egy közös országban, talán egy városban élnek. De az egyik félnek van alaptörvénye és van nemzeti együttműködési rendszere és nyilatkozata, amely a másik félt éppen kirekeszti. Az egyiknek van bőséges állami hírdetésekkel támogatott és fenntartott hírlapja, rádiója és tévéje, a másiktól az egyetlen rádióját akarják  jogtipró eszközökkel elvenni, immár két éve. Az egyik fél „civiljei” a BKV-buszokon követhetnek el a másik oldal ellen karaktergyilkosságot – ráadásul állami pénzből – miközben az érintett fél nem válaszolhat, hiszen számára  tilos a kampányidőszakon kívül megjelenő politikai reklámozás és a BKV felületeinek  bérlése. Az egyik fél Kanadában országos szövetséget és népfrontot alapít a liberális, balközép, vagy egyszerűen másképpen gondolkodó kanadai magyarok ellen – ráadásul magyar állami támogatással – miközben a kirekesztett nemmagyarok, idegenszívűek, balliberálisok inkább csak azt figyelik, hogy hol húzódik meg Magyarország ottawai Nagykövetsége által kihírdetett „nemzetellenesek ellen” vívott háború frontvonala.

Erős hányinger fog el amikor azt fontolgatom, hogy a Fidesz frakcióvezetőjével kéne együtt tiltakozni az ő oldalukon terjedő, és a részben általuk terjesztett antiszemitizmus ellen. De amikor ránézek a sárga csillagot viselő magyar házaspárra és a mögöttük lévő, omladozó budapesti zsidó gettóra, mégis azt gondolom, hogy el kell menni.

57 hozzászólás

  • Christopher Adam: Köszönjük a rengeteg munkát, amit a Kanadai Magyar Hírlap szerkesztésében, igazgatásával kifejtetek és az új forma is jó!

  • „Az antiszemitizmus leghatásosabb terjesztője a Fidesz. A Fidesz nélkül nincs Jobbik, a Jobbik a Fidesz kezéből eszik”
    Ez egyáltalán nem igaz!
    A jobbik a legrosszabb ellenfele a Fidesznek, legártalmasabb..
    Christopher úgy látom teljesen elvagy tájólva.
    Mi KÖZE ennek Advent első vasárnapjához?
    Teljesen kétlaki életet élsz.
    Ez a cikked már legalább ötödik cikk arról a hülye felszólalásról, amit a parlamentben tettek. Kissé unalmas. Hisztéria.

  • Jávorszky Mária

    ….”menni, vagy otthon maradni?” Inkább lenni vagy nem lenni.Én az utóbbit ajánlanám.

  • Jávorszar: Takarodj anti-szemita náci barom!

  • Hát „fejtől büdösödik a hal”!!!!
    Cristopher Ádám szégyellje magát miért?
    „ottawai lakásom kényelméből figyelem a budapesti megmozdulásokat”Ez undorító!!!!!!!
    Így könnyű uszítani és ezek után a primitív,gyűlölködő és
    hazaáruló!!!!!hozzászólásokon sem csodálkozom!
    Remélem a FIDESZ nem hagyja magát provokálni és ha kell
    az esetleges rendbontásokat megfelelően kezeli, nem úgy mint
    Gyurcsány (de azért hatékonyan!) a jogos felháborodást.!!!
    Nem szégyellik magukat,hogy Advent első vasárnapján ilyen
    szemétséget követnek el?
    És ezek után még valaki tisztelje és főleg „sajnálja”
    a szegény „üldözött” zsidókat és vallásukat,bár maguk még
    a saját vallásukat sem gyakorolják igazán…
    Kezdem elveszíteni a toleranciámat és a türelmemet,és nem
    vagyok egyedül!!!!Kívánok sok Jobbikost a térre….

  • Ja,majdnem elfelejtettem én is „lakásom kényelméből”
    a Tv-én keresztül követem az eseményeket,melynek
    remélhetőleg hamar vége lesz,a „belváros szétverése”
    nélkül,mint azt egy másik cikkben a „nagy magyar” Geyza
    írta.
    Kíváncsian várom a sok „okos.kedves”hozzászólót!
    Szerencsére alacsony a vérnyomásom,de ez nem zárja ki,hogy
    időnként öklendezzem…..
    Ne aggódjanak azért túlélem illetve túléljük magukat!!!!

  • Bár Jávorszkyt néha kicsit szélsőségesnek,időnként kevésbé
    tárgyilagosnak valamint nyersnek tartottam(annak ellenére,hogy sok dologban hasonló a véleményünk)most egyre
    inkább úgy érzem sok dologban nagyon is igaza volt!
    Ennek ellenére nem akarom elveszíteni a hitem az itthoni
    és kinti becsületes más vallású illetőleg politikai
    meggyőződésű emberekben.!Itthon több ilyen ismerősöm is van
    aki elhatárolódik az ilyen véleményektől és SOKAN szégyenkeznek miattuk!!Szerencsére!

  • Boda

    te a fideszes gyerekeid vedelmebol szemleled a magyar esemenyeket falun! ugyan mit is erthetnel abbol a korlatolt agyadbol…inkabb csendben lennel, ha mar ertelmeset nem birsz idefirkalni…

  • Én nem mennék el.A jobbik fiókpártja.A saját fajtáját eláruló zsidókkal.

  • Nyilas!
    Én nem vagyok Fidesz tag és más párt tagja sem voltam,
    és csak az ilyenek korlátoltságától kell megvédeni
    magunkat,mert itthon képzelje demokrácia van!Még….
    Egyébként nem emlékszem mióta tegeződünk?
    Egyébként Pesten élek nem a prérin farkasok között,mint
    egyesek!…..

  • Ugye ezt a tiltakozást viccnek szánták?Olyan támogatókkal mint ahitgyülis Németh Sándor aki egy kiugrott kispap.Most legalább ki fog derülni,hogy mekkora támogatása van az itt irdogáló ellenzéknek.Érdekes dolog ez Magyarországi Zsidó közösség a kormány ellen.Érdekes megmozdulás egy Magyarországi etnikumtól.Nem beszélve Ádvent első vasárnapjáról Meddig szitjátok még a tüzet?A polgárháborúig?Mekkora üzlet lenne nektek benne?

  • Teljesen egyetértek az írásban megfogalmazottakkal. Ki kell menni. Rogán szereplése kapcsán felmerülő felemás érzésekkel kapcsolatban álljon itt egy idézet Kuncze Gábor mai nyilatkozatából:

    „A Fidesz pávatánca a Jobbikkal
    A Jobbiknak a zsidók listázását követelő felszólalása a parlamentben nem érhetett senkit váratlanul. A rasszista, antiszemita nézeteket valló szavazókért folyó versenyben egyre szélsőségesebb és radikálisabb nyelven kell megszólalniuk, javaslatokkal előállniuk. Hiszen a Fidesz az állami politika rangjára emelt Horthy-kultusszal, az annak minden szégyenét vállaló rituáléival és kódolt nyelvével ott nyomul mögöttük…

    …az idegenszívűzés is zsidózás
    a bankárkormányozás is zsidózás
    Nyirő állami celebekkel történő újratemetési kísérlete is zsidózás
    Nyírő, Tormay és Wass NAT-ba emelése is zsidózás
    az államilag támogatott Horthy-kultusz is zsidózás.
    Mert a szavak valódi jelentését történeti használatuk adja.

    Adott esetben a hallgatás is beszédes. A miniszterelnök hallgatása kódolt üzenet, pávatánc: elküldtük tüntetni Rogánt, de ne vegyétek komolyan.

    A Szabadelvű Polgári Egyesület mindezek ellenére arra kéri szimpatizánsait és minden jóérzésű magyar polgárt, hogy vegyenek részt a vasárnapi tiltakozó gyűlésen, és adjanak hangot annak, hogy nem tűrik sem a nyílt, sem pedig a kódolt antiszemita, rasszista, neonáci beszédet.

    Kuncze Gábor

    az SZPE elnöke”

  • Szevasztok!

    Érdekes – nagyon érdekes! Ügyes mondja a rabbi, én azt mondom – hamisítás – és idézek egy nagy-embert – színház az egész világ – magam idézve: SEMMI SEM AZ AMINEK LÁTSZIK!

    És az írásom reagálásom a mai nap 15.00 ÓRAKOR KEZDŐDŐRE AMIKOR A FÜGGÖNYÖK FELNYÍLNAK ÉS LEHET A MŰSOR NÉZNI AHOGY MARCSI ÉS ÁDÁM IS ÍRJA…

    De amikor ránézek a sárga csillagot viselő magyar házaspárra és a mögöttük lévő, omladozó budapesti zsidó gettóra, mégis azt gondolom, hogy el kell menni…”

    Kedves Christopher Adam: Köszönjük a rengeteg munkát, amit a Kanadai Magyar Hírlap szerkesztésében, igazgatásával kifejtetek és az új forma is jó!..” Mondja , illetve írja az egyik kommemnetló de én első haraggal tűzdelt dühömben – színte ordítom ,hogy NEM, NEM, NEM , mert megint a peronhoz vezet – Kedves Ádám – ismered amúgy a peronizmust, ha nem kérjed elküldöm neked élesben – valós megtörtént történet. A történetet tehát nem hamísitva kapod tőlem…
    Még az első dühömben én is úgy gondoltam és egy vers formát is írtam – idézem magam:

    CSATA ZAJT AKAROK HALLANI….

    Csatazajt akarok hallani, minden magyart fegyverzetbe öltözve látni,
    Mert az utolsó vacsorát megszentségtelenítette, egy balga, művével,
    És nem az baj, hogy az ostoba – ostoba, ha nem az, hogy híreszteled.
    Kirakatban mutogatod – dölyfösen megzavarodottan…

    Szarkupac neked az én hitem –és alázod le a poklok fenekére,
    Te átokfajzat poklok poklára való sátánimádó – bolyongó, tudatlan.
    Meg tébolyodul -tá váló meg tébolyodottá tevő hitgyülekezet,
    Istent káromolva kétszínűen, álságosan, megtévesztve folyamatosan.

    Isten szava, az Isten szava, mögé bújsz és okádod hamisan,
    Nevében az érzelmekre ható hazugságot, látványosan gazdagon,
    Oh uram, ne adj neki ily pompát – fényességet, káprázatot,
    Mellyel az igazszívűeket is becsapod, túl sok már az ármány.

    Az ármány ellen, elfogyott már az erőnk, hitünk elgyengült,
    Elgyengül és kimúlunk, mert hitünket elhagytuk, úgy érezzük
    Nem – nem, hagytuk el, mert utolsó leheletünkkel a szarkupac művet,
    Elfújjuk, elfújjuk olyan erővel, hogy az csak a pokol fenekén áll meg.

    Kelt ma azaz 2012-11-29 Bázakerettyén
    Id. Kiss László

    YYYYYYYYYYYYY

    Megosztás a Facebookon

    De lehiggadva ma már – azt mondom, MIÉRT – KIÉRT? ÉRTEM? NEM. ÉRTED? NEM.

    De én már értem, a lényegét, éss te, kedves Ádám érted a lényegét. Hiller úr a link videóban elszólja magát – bele zavarodik – és felidézi azt a régi parancsot, hogy a magyarokat ki kell írtani – mint ez történik 2012 . novemberében – érted? ÁDÁM!

    link:

    http://atv.hu/cikk/video-20121129_magyar_gyorgy

    Hiller úr mondokájára Magyar csak rá kontráz –

    Mire gondolok – idézem emlékezetből:

    „…ma, zsi, nácitalanítás…” mondja ki végül mondja Hiller úr se lenyelni se kiköpni a végén kiizzadta – – én értettem és fent le is írtam – erről van szó.

    A világon a KISS családdal ha összefognánk az ilyen férgeket eltipornánk a mocsarukba süllyesztenénk szellemi fölényünkkel amit teremtőnktől – istenünktől kapott erőnkkel – uralmunkkal bármikor – el hiszed ÁDÁM?

    N a látod ez már nem a hit kategória ez már a tudás kategóriája, mert nem hinni, ha nem tudni kell – és a KUSOK az eredetek – E TÉREN…

    Tehát vegyenek vissza – Vissza az agarakkal – mert a magyar – Hun – az ős nép nevébe mondtam régen le is írtam: , azt is megbánod amikor csak először gondoltál rá, hogy velünk kikezdjél akkor amikor le is írtad 1909 körül , hogy milyen könnyű lesz – amit PEREZ meg erősített 2012-i kijelentésével – a módszer a trükk – évezredek sőt ismert számunkra, ahogy művelitek.

    Ezért fenn maradásod érdekébe kérem hogy : MOST ÁCSI! PUNKTUM!

    szer-e-tettel:
    spariY.Y.Y.Y.Y.Y.Y.YY.

  • A ciános kuncze?
    Brumi, ezt te sem gondolhattad komolyan.

  • Egyébként, nekem legalább olyan fontos az Advent, mint nektek a Hannuka. Ha elvárjátok, hogy mások tiszteletben tartsák a tiéteket, tartsátok tiszteletben ti is mindenki másét, legyen az bármely felekezet hitvallása.

  • Tiltakozni kell ,az ilyen ordas eszmek ellen. Hova vezet ez az ut,ha nem allitjuk meg kozosen ki ki a maga vonalan. Nagyon rossz emlekeket idez a jobbik beszolasai,tettei,mert a felvonulasaikon teli torokkal zsidoznak, ez lenne a magyar kultur orszag?
    Sokan vagyunk , de meg tobben kell, hogy tiltakozunk minden continensen es minden orszagban.

  • Georgina Bojana

    Bármi mocsok, hűtlen kezelés, rossz rendelkezések, újabb adók, pocsék, bizonytalan – életérzés tapasztalható kis hazánkban és másutt is.
    Mi a megoldás?
    Egymás ellen kell uszítani embereket. Más felekezetbelieket, más csoportokat.
    Akkor aztán kihúzva magát az éppeg MOST vezetőség, mutogathat, hogy lám, lám – nem tudnak a bőrükben megmaradni! Milyen, jó, hogy vagyunk, hogy rendet vágunk a fene nagy rendetlenségben.
    Részemről a rendvágás azt jelentette, hogy a búzát aratáskor kaszával levágták. Rendbe tették. Ez itt és most nem mondható el. Sem az Ország Házában, sem sehol. Egyesek tömik a zsebüket és tele szájjal uszítanak, csak azért, hogy a fától ne lássuk az erdőt.
    Megjegyzem, többen is, én is – látjuk az erdőt, sőt a fákat is, melyek lassan beleroppannak a szégyenbe, hogy itt élnek, ezen a megszentelt földön, amit Magyarországnak hívnak.
    Véleményem nem változott. Mindegy az zsidó, nem zsidó, cigány, nem cigány, erdélyi magyar vagy budapesti. Egy a fontos, hogy EMBER legyen nappal és éjszaka, s tudjon időnként szembe pisilni. Mert sajna ez szükséges, az életben, munkában maradáshoz. A bólogató „jánosokat” mindig is lenéztem, de azt, aki becsülettel kiáll az igazság mellett és nem elsunnyad a csendben, csak azért, hogy még többet tömjön a zsebeibe. Azokat megvetem, lenézem és nem tartom embernek.
    Nálam az EMBER azt jelenti, hogy becsületes, de legfőképpen embertársait is EMBER-számba veszi! A más vagyonát, tulajdonát nem úgy kezeli, mintha az övé volna. Tiszteletben tartja mások véleményét, meghallgatja és ha valamiben nem ért egyet, akkor megvitatja. Netán meg is hajol. De nem dózerol, csak azért, mert ippeg most ő van hatalmon.
    Mások pénzével nem hazárdkodik, mások pénzét tiszteletben tartja és nem működteti a fene nagy darálót, melybe már olyan sok magyar ember – beledarálódott, lelkileg, pszichikailag, emberileg, fizikailag…
    Pontosan tudjátok kedves Olvasóim, mi a véleményem, mert nem forgatom a köpönyegemet. EMBEREK között EMBERKÉNT szeretnék élni és nem létbizonytalanságban, de biztos megélhetésben, kiszámítható jövőben. Sőt a gyermekeimet is azért akartam, hogy boldogan és nem boldogtalanul építsék jövőjüket, életüket ITTHON, szép MAGYARORSZÁGON.
    *
    Szégyen, hogy itthon, szép országunkban – így ünnepeljük az advent. Egyik utcában, téren gyűlés és gyűlölködés. A másik utcában karácsonyi vásár.
    Normális ez? Szerintem egyáltalán nem normális?!
    Így kell ennek lennie?
    Véleményem szerint NEM!

  • id.Kiss Ur!
    Ez a link nagyon es most mar tudjuk(a sok dadaogas es mellebeszedbol), hogy az antiszemitakat ki kell irtani,
    el kell taposni. Most mar azt is jo lenne meg tudni, hogy mit kell csinalni az ANTIMAGYARISTAKKAL???
    Eddig meg senki nem javasolta a kiirtasukat!!!
    Hat…Ez azert kulonbseg(hangsuly a KULONB-on).
    Szep Karacsonyt.

  • Puchert János

    Természetesen el kell menni én 78 éves vagyok 200 km-re lakom de felutazom Budapestre mert megértem a vészkorszakot gyerekként a Rákosi rendszert tinédzserként a Kádár kort ifjúként 23-36 éves kor közt börtönben az idős kort szeretném békés nyugalomban megélni és úgy érzem ezért tennem is kell valamit, természetesen nem vagyok megelégedve azzal amit a regnáló kormány ma művel az országgal de ez ellen majd 2014-ben tudok tenni, hogy ne úgy legyen ahogy ma van.

  • Uram atyám!
    Hova tévedtem?
    Adventet emleget Boda Marcsi, és fröcsög a gyűlölettől!
    Kedves!
    Lehet hogy az ablakából gyönyörködött 2006-ban is, amikor az Orbán csicskásai szétverték a belvárost?
    Most meg azt szeretné látni, hogy a hit gyülisek, meg a fidesz alattvalók a demokratákat szorítják ki a térről?
    El kell szomorítsam. Ma, Magyarországon a demokraták vannak többségben, nem a megbújó fasiszták, meg a nácik!
    Rogán azt fogja kapni ma a színpadon, amit megérdemel, mint a fidesz prominense, aki sunyin odasompolyog, de nem vallja be, hogy a leg aljasabb törvénytervezetek beadója ő volt. Nem vallja be, hogy a szavazati jogunk megfosztásával, egy fasiszta korcs lelkű görénynek a hatalommániáját szolgálja, mert a júdáspénzt már felvette, és kapja folyamatosan.
    Nagyon sajnálom Önt, hogy nem látja tisztán,hogy mi van itt kibontakozóban. Ezek szerint Ön is egyetért a fidesz elnyomásának,és összejátszását a jobbikkal.

    Kedves Christopher Adam!
    Kitartást kívánok ezekhez a kommentelőkhöz,akik megnyilvánulásaikkal bizonyítják, hogy nekünk, demokratáknak van igazunk.

  • Christopher,
    Teljesen egyetértek a kételkedéseddel. Magam is ki akartam menni, mert eredetileg nem volt szó arról, hogy igazán a Fidesz szalonképessé tétele a cél. Ez egy barterüzlet lett, amely keretében ,,nektek lehet mégis iskolátok, mi meg nagyon demokraták vagyonk, oszt jónapot,, Erre én is csak akkor jöttem rá, amikor egy-két napja előjöttek a Blikk kedvencévekl, a kisRogánnal is.
    Úgy gondolom, hogy Bajnait és Mesterházyt elvitté az ,,erdőbe,, ugyanezzel a trükkel. Most már hogy jelezték részvételüket, nem mondhatják le semmikéépen. Ez szívás elsősorban Bajnainak. Egy színpadon szerepelni annak a pártnak az egyik vezető emberével, amely ellene kampányol kb. 100 millióból, minimum érdekes. Az itt fröcsöhő egy-két újnácinak (ünnepelje az adventet vagy a hanukát)azt üzenik a belgák, akik nem a hiedelmek mügé bújva mutatják ki az egójukat, hogy forradalmakat amelyek – néhány kivételtől eltekintve – a rabszolgatartástól elvezettek a demokráciáig, soha nem csináltak rabszolgatartók és elnyomók, hanem mindíg az elnyomottak és azok pártfogói. Majd most is így lesz és ti kedves újnyilasok mentek a ,,levesbe,,. Majd akkor lehettek azonnal kommumisták is, mint az elődeitek, akik Horthystából egy pillanat alatt lettek Rákosisták, hogy megússzák a korábban elkövetett bűneik megtorlását. Nem volt nekik se nehéz, mert a két borzalmas felfogás között a kölönbség csak a komcsik un. internacionalizmusa és a fasiszták árja-ideológiája. Amúgy mindkét felfogás hívői ,,genetikalilag,, alattvalók. Copyright a nagy dakota ideológus, aki még sokkal nagyobb baromságokat is képes mondani, amit azután az agyatlan, vagy gerinctelen kiszolgáló személyzet megpróbál szalonképessé tenni. (nem úgy Kertész Ákos erre vonatkozó parafrázisát, amit azonnal a nemzet elleni támadásnak kell titulálniuk).Demokrataként nem vehetek rész olyan demonstráción, ahol annak ellenségei és lebontói is szerepelhetnek. Sajnálom hogy így van, ez egy axióma nálam. Az ezoterikába merülő agyatlan hunok (sic!) meg fenyegetnek és üvöltöznek a maguk primitív módján.

  • Jávorszky Mária

    Kedves id.Kiss László! Végtelen hála a gyönyörű versért, átküldöm mindenkinek az Ön nevében.
    Megáldotta Önt a magyarok Istene!
    „Elfújjuk, elfújjuk olyan erővel, hogy csak a pokol fenekén áll meg.” ÁMEN.
    ADJON AZ ISTEN SZEBB JÖVŐT!

  • figyelő
    Rogán V. kerülete egyike a jó néhány helynek, ahol a Fidesz a Jobbikkal együtt kormányoz, ahol Rogán személyesen kötött együttműködési megállapodást erről Vonával, a Jobbik elnökével. Éppen ezért szemétség a demokrata antifasisztákat ilyen választás elé állítani: Antifasisztaként ott a helyünk de demokrataként nem szabadna elmenni oda, ahol egy ilyen személy szónokol. Aki személyesen is több törvényhez adta a nevét, amivel lebontották a demokráciát. A téma fontossága miatt azonban MÉGIS elmegyünk, de teszünk róla, hogy ezt ne használhassa fel a fidesz a maga fényezésére: HÁTAT FOGUNK FORDÍTANI Rogán beszéde alatt. Ahogy hátat fordítunk az általa képviselt politikának és pártnak is.
    TOPAPÓ
    Nagyjából MINDEN tisztességes és valóban független szervezet csatlakozott. Ez nem zsidó ügy – ez az ország becsületének ügye, a legkevesebb, ami elvárható „Hitler utolsó csatlósától” A fidesz is kénytelen képviseltetni magát, Orbánnak ugyanis nem ment el még TELJESEN az esze, ahogy az itt kommentelők egy részének.
    dakota
    Mi bajod a ciánnal? Jól lehet vele csótányt irtani. A sztichnin viszont valóban kegyetlen méreg. És nem mondod, hogy Gyöngyösi a hanuka tiszteletére akart zsidókat listázni?!
    Hú, ez még eszembe sem jutott. Talán mert nem vagyok eszement antiszemita?

  • ig Kiss László
    Esetedben megfogadom Woody Allen tanácsát. Nem hagyom, hogy legyőzz a rutinoddal.

  • Jávorszky Mária

    Gybognár, TAKARODÓ fostalicska,nem tetszik talán Seggszpir?

  • Érdekes, egyik un. jobbos hozzászóló sem emliti itt a jobbikos képviselő parlementben elhangzott szavait. Mintha egy másik hitű magyar állampolgár listázása, kiirtása nem lenne egyáltalán bűn. Ráadásul ezek a jobbos honfitársaink mind, mind keresztények.
    Ettől függetlenül azonban számomra is nagy kérdés, hogyan is viszonyuljak a mai tüntetéshez. Tudniillik – szerintem – nem a Jobbik az igazi fasiszta párt Magyarországon. Gyanitom azt is, hogy a parlamentben elhangzott listázás semmi más, mint egyfajta megrendelt provokáció. Ugyanis már mindenki erről beszél belföldön és külföldön egyaránt, és elsikkadni látszik az eltolcsi féle nyolcszáz milliárdos megszoritó csomag, de még a választási törvény megerőszakolása is. Ezért aztán számomra a legnagyobb kérdés nem is az, hogy vajon mit mond majd ma délután a Tóni gyerek, hanem igenis az, hogy mit mondanak majd az un. „polgári” felszólalók, ezen túl pedig Meterházy Attila. Ha az un. polgári „független” felszólalók nem itélik el a fityisz eddigi politikáját, ha Mesterházy nem mutat rá a 2006-tól kezdődő fasiszta rendszerépitésre, akkor tényleg semmi értelme ennek a tüntetésnek. Még akkor sem, ha ez a folyamat mondjuk a Jobbik betiltásához vezet. Hiszen annak idején az SA is megsemmisitésre került, mert fejére nőtt Hitlernek , ám maga a fasiszta rendszer – mint tudjuk – nem szünt meg, sőt. Meg kell mondjam, hogy én a saját hazámban egyre jobban aggódom, nem magam, hanem a gyerekeim és unokáim sorsa miatt. Ezen túl én a saját Európámban egyre jobban aggódom, nem magam, hanem a gyerekeim és unokáim sorsa miatt. Mert a válságnak – a mai túltermelései válságnak is – két megoldási lehetősége van: az egyik a több demokrácia, a másik pedig a fasizmus. Ma úgy látom, hogy Európa – de az egész világ is- a második felé mozdul el. Isten mentsen meg bennünket!

  • Én ugyan el nem megyek olyan megmozdeulásra , ahol holmni fidesznyik tépi magát , miközben jóltudjuk hogy a fasizmus hazai kiépítésének egyik vezéralakja , aki a a Jobbikos szavazók kegyelménől lehetett csak polgármester az Ötödikben.

    Toprongyos Apafej : ha nem tetszik az itteni kicsinyke ellenzéki társaság , húzzá’ a Szentkoronarádió oldalra. Ott legalább többségben leszel a hasonszőrűeiddel .

  • Nem szeretem Tőkés Lászlót, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnökét, nem állunk egy oldalon, de nem lehet kétségbe vonni, hogy demokrata. Idézek tőle is, mégpedig abban a reményben, hogy a fasiszta kommentelők talán ráébrednek, hogy amit ők képviselnek, valójában az a legelvetemültebb magyarellenesség. Tahát Tőkés mai nyilatkozatából:

    „Megítélésünk szerint a jobbikos országgyűlési képviselő antiszemita megnyilatkozása nyílt provokációt jelent nem csupán zsidó polgártársaink és – az egyébként nemzetközi bírálatok és támadások kereszttüzében álló – Magyarország, hanem hasonló módon a határon túlra szakadt, legfőképpen pedig a kettős állampolgársággal rendelkező magyarok ellen is…

    …Romániában élő magyar polgártársaim közösségében külön is kikérjük a határon túl élő magyar állampolgárok iránti kollektív bizalmatlanság – közvetett – kinyilvánítását.”

  • Libás Gordon

    szovjet tankok, halottak tízmilliói és a vörös-csillag az mszmp=mszp liberális magyarellenes nemzetidegen horda jelképe..
    szocialista gyilkos CSŰRHE!!!!
    a SZOCIALISTA hitler is csak jelenthet nekik!!
    http://www.patriotaeuropa.hu/?p=13835

  • Jó volt Bajnai Gordon beszéde 😀 😀 😀
    Most beszél Mesterházy. Szokása szerint kissé öszevissza.
    Rogánt nem halgattam meg.

    Libás Gordon : Jobbik oszolj !!!

  • Kezd megvadulni a tömeg 🙂 🙂
    Végre végre..át lehet hallani a rádión is a tömeg szavát !
    Mint az Operaház eőtti tümtetésen.
    Csakhogy hetente kellenének ilyenek !!

  • Mesterházy kezdi összeszedni magát.
    Egészen jókat kezd mondani.
    Lehet idő kell neki hogy belendüljön ?

  • Minden beszéd jó volt,de Rogáné is,bizonyítva,hogy a FIDESZ
    nem antifasiszta párt,már csak azért sem,mert köztük is van sok zsidó,aki nem az ellentéteket szítja.
    A jogos vád kizárólag a JOBBIK-ot illeti.
    Hamis vádakkal csak gyűlöletet lehet kelteni.
    Úgy gondolom,hogy minden embernek, kisebbségnek vagy többségnek,bármilyen vallásúnak tiszteletben kell tartani a másikat.Legyünk tárgyilagosak,van amikor a kisebbség szítja a gyűlöletet, ami megint gyűlöletet szül.
    Akkor lett volna teljes a tiltakozás,ha a kommunizmus
    áldozatairól és a cigányok által meggyilkolt Szögi Lajosról is szó esett volna,persze ez a gyűlés nem erről szólt…..
    Egyébként -ha nem is a témához kapcsolódik-,megjegyezném,
    hogy kicsit durva dolog az Izraeli m.elnök azon üzenete,hogy Orbán V.szüntesse be a JOBBIK-ot a jogos
    sérelmek ellenére is,mivel nincs joga egy másik ország belügyeibe avatkozáshoz,meg ennek törvényi akadálya is van,de szankcionálni persze lehet a dolgot.
    Aztán:az ENSZ elismerte Palesztínát,mint államot,ennek ellenére Izrael közölte,hogy 3.000 új lakást építsenek Kelet-Jeruzsálemben, illetőleg ciszjordániai telepeken.Hát ez elgondolkoztató,mert úgy
    gondolom a törvény és a jog betartása mindenkinek kötelező,ezek után ha a harcok folytatódnak az Izrael részéről tényleg nem tekinthető önvédelemnek.
    Különben a határozat mellett 138 szavazat volt ellene pedig csak 9 köztük Amerika,Kanada,Izrael!
    Egyébként Magyarország TARTÓZKODOTT,a pontosság kedvéért!

  • A FIDESZ MÉG nem náci párt. Jelenleg CSAK egy fasisztoid párt , aki Horthy nyomdokaiba lépett.
    A fasizmus és a nácizmus kettő különböző dolog , itt és most had ne magyarázzam a különbségeket , tele van ezekkel az Internet. tána kell nézni.
    A FIDESZ , miközben ” két pofonról ” magyaráz , szépen bátorítja a hungaronácikat.
    Az is része annak a megosztási plitikának , mely oly sikeressé tette a FIDESZ.-t.
    A magyar embereket könnyű megosztani mert rosszul tájékozódnak , kissé szélsőséges a gondolkodásuk , ( én is ilyen vagyok sajnos csak már éppen megtanultam tájékozódni )
    Kedves Boda Marcsi : percnyi kétséged ne legyen : a FIDESZ , ha érdeke úgy kívánja , bármikor kiáll a Jobbik mögül és beáll a Thürmer Gyula féle Magyar Kommunista Párt mögé ! És meg is tudná magyarázni a hívőinek hogy miért kell ez.
    Boda Marcsi : Szépen kérlek : mielőtt bármiben véleményt formálsz , ( Pl . Öszödi Beszéd , vagy ilyenek, ) próbálj már meg több oldalról utánanézni a dolognak ! Meglepö tényeket fogsz tapasztalni !

  • Jávorszky Mária inkább önnek nem lenni,de magávsl viheti elvbarátait is pld Dakotát!szégyen hogy egy ilyen felháboritó tettről önök igy viccelődnek!Nincs maguknak szeretteik?Nincs akiknek felelőséggel tartoznának?Javaslom hogy menjenek el Auschwitzba,majd megtudják miből csináltak viccet!Szégyen és gyalázat hogy ilyen emberek vannak,léteznek,élnek mint önök!

  • Kovács Éva: A jávorsz@r az nem ember, csak egy rasszista палач. Ide azért ír, hogy az intelligens emberek iránti gyűlöletét és a saját életénk céltalan tragédiáját másokkal megossza, másokat okoljon érte. Ukrajna talán még rosszabb hely, mint Észak-Kelet Magyarország, ennek ellenére ott sem sok olyan elvetemedett, gonosz, emberiségből kivedlett élőlényt találni, mint a Jávorszky. Egyetlen munkára használhartó az ilyen lény – HOHÉRNAK! (палач)

  • Jávorszky Mária

    Kovcs Éva, KUSS legyen! Irány Tel-Aviv!

  • Jávorszky Mária

    gybognár! Posol náhuj!

  • Jávorsz@r: F-you too, 7/24! Заткнись, иди на хуй

  • Jávorszky, Neked és a hozzád hasonló agyatlan megélhetési gyűlölködöknek kellene ebből a hazából eltünni a pics@ba. Hűzzatok már el Azerbajdzsánba, vagy valami más autokratikus helyre. Vigyétek magatokkal szeretett vezéreteket is.

  • Jávorszky Mária

    gybognár,gyanítottam, hogy oroszul is tud írni, hülye kommunista magyargyűlölő ÁVÓS fattyú!
    Most szépen mesélje el nekünk,kik voltak a szülei és miért emigráltak Magyarországról Amerikába? Vagy inkább menekültek? Vajon miért nevelték magába már gyerekkorában a magyar gyűlöletet? Csak röviden, ha lehet.

  • wazallusland
    2012 december 2
    3:59 de.

    Mintha kertész ákost hallanám 🙂

  • Kovács Éva
    2012 december 2
    12:57 du.

    Évike, hiányzom neked, hogy mindig engem emlegetsz, te kis te?:)
    Nem szép dolog ez a gyűlölködés, nem méltó egy igaz kommunistához, mint ami te vagy:)

    Egyébként visszanéztem az itteni kommentjeimet. Idézem.

    „Egyébként, nekem legalább olyan fontos az Advent, mint nektek a Hannuka. Ha elvárjátok, hogy mások tiszteletben tartsák a tiéteket, tartsátok tiszteletben ti is mindenki másét, legyen az bármely felekezet hitvallása.”

    Miről is viccelődtem, Évike?
    Konkrét választ kérek, ha lehetne, ne csak a szokásos mellébeszédet.

  • gybognarjr
    2012 december 2
    1:20 du.

    Ez a gyűlölködés kezd betegessé válni nálad. Szerintem kezeltesd időben.
    Ne mondd, hogy nem szóltam:)

  • Geyza
    2012 december 2
    10:07 de.

    És akkor felébredtél göllner-gayza 🙂

  • hulye Boda

    a Rogan annak a hatalomnak a kegyeltje, akik igenis a ciganyozasra, zsidozasra, kommunistazasra epitettek hatalmukat…ennek koszonheti vagyonat, poziciojat, mindent! ha ennyi esszel, elkussolnal, mindenki oromere, vagy csak lancszemes teritoket horgolnal, hidd el sokkal nagyobb haszna lenne…

  • Buda Marcsa és a veled szinpatizálók,ti szégyeljéteek magatokat,da nagyon.Kedves CHRISTOPHER!Kérem legyen türelemmel.Ezek a senkiházik nem tudják mit cselekszenek a”szeretetthazájuk ellen.”

  • tapis32!(micsoda jellemzo,”szines” nev!!!)
    Remelem ott voltal a „tomegben”, sargacsillaggal a begyeden.Lehet, hogy te arultad a csillagokat???

  • Gybgybognarjr

    2012 december 2
    1:20 du.bognar!
    Itt inteligensnsk nvezed magad. Olvasd el mehegyszer es ujra itelkezz.Amit irsz,az minden csak nem inteligens.

  • Jávorszky Mária

    wazallusland, ne toporzékoljon!

  • Jávorszky Mária

    tapis32! Kit nevezel semkiházinak te kis tapsifüles?

  • Alvajárók népe
    (szózat a szuttyogó szittyákhoz)

    Lassan téli álmát alussza a medve..
    De ti miért vagytok álomba dermedve?
    Tetszik tán, mit Orbán szabadított rátok?
    Nem hiányoljátok demokráciátok?

    Kéne egy Petőfi? Hiányzik Jókai?
    Kossuthot várnátok beszédet mondani?
    Mi az, ami felráz, s eszetekre térít?
    Fel kéne támasszam nektek most Széchényit?

    Recesszió, nyomor, földrablás, fasizmus,
    Munkanélküliség meg neohorthyzmus,
    Éhezés, bűnözés, cenzúra, agymosás,
    Éhenhalás elől külföldre vándorlás…

    Elég számosak már az ország bajai!
    Csak egy tud rá gyógyírt: Gordon, a Bajnai!
    Ti meg finnyákoltok: pfúj, komcsi, meg libás!
    Tényleg nem világos, hogy Orbán a hibás?

    Így beszoptátok a lejárató dumát?
    Tízmilliónak mind átmosták az agyát?
    DK, 4K!, Milla, Haza és Haladás,
    MSZP, LMP és Szolidaritás…

    Szátokba kell rágni? Egységben az erő!
    Sok kicsi pártocska külön nem lesz nyerő!
    Széthúzás, irigység… A turáni átok!
    Ezt verte belétek édes jó anyátok?

    Ha most Jézus Krisztus eljőne közétek,
    Egyetlen rossz szóért megfeszítenétek,
    Aztán meg rínátok: – A Megváltó oda!…
    Csak a magyar lehet ennyire ostoba.

    Csak egy megoldás van: összefogni végre!
    Az országot újra kihozni a fényre!
    Megtörni a sötét fideSS-zsarnokságot,
    S felépíteni az új Köztársaságot!

  • bonhomme!
    Gyonyoru vers!!!??
    Kar az utolso sorert… Az Onnel jobberzesu MAGYAROK
    nem koztarsasagot akarnak epiteni, hanem MAGYARORSZAGOT.
    Capiche???

  • JIMBO,
    azt a MAGYARORSZÁGot Orbán Viktor már fel(vagy inkább le)építette. Ezért is hívják most szimplán Magyarországnak, mert hülyén – és ellentmondásosan – venné ki magát a „Magyar Fasiszta Köztársaság” elnevezés. Meg nem is akar a Führer ekkora reklámot a saját különbejáratú alkotmányos fasizmusának, már így is elég támadási felületet adott ezügyben, mikor bevallotta, hogy Mussolini a példaképe. A Kossuth tér átépítése, a Horthy-szobrok avatgatása, közterületek átnevezése, a náci tollforgatók beemelése a NAT-be, az 1944-ben – szerintük – megszakadt jogfolytonosság emlegetése elég világosan bizonyítja, hogyan gondolkodik ez a grazi gumiszoba-szökevény, aki manapság már – a bűnbandája nevével ellentétben – se nem fiatal, se nem demokrata.
    Visszatérve a felvetésedre: nem véletlenül írtam Köztársaságot, mert egyedül köztársaságban van Demokrácia. Miért is lenne jó ez? Hogy mást ne mondjak, egy demokráciában nem kellene retorzióktól tartva álneveken kommentelni. Sem nekem, sem neked.

  • 1.Következetesen összemossátok a fasizmust a nemzetiszocializmussal!Mussolini fasiszta rendszere nem volt antiszemita.Számos zsidó tanult akkoriban olasz egyetemeken.
    2.A Jobbik a Fidesz legádázabb ellensége.Orbánt rézbörü zsidóbérencnek titulálják.Aki ennek ellenére próbálja „összehozni” öket,az hangulatkeltö hazug.

  • bonhomme

    2012 december 5
    11:39 du.

    „…nem véletlenül írtam Köztársaságot, mert egyedül köztársaságban van Demokrácia.”
    Ezt hol tanultad?Hát Anglia,Dánia,Svédország,Norvégia,hogy csak néhány alkotmányos monarchiát említsek.Ezek nem demokratikus államok?De ettöl függetlenül:Magyarország köztársaság!Nem attól lesz köztársaság egy ország,hogy benne van a nevében,hiszen nevében minden szocialista ország köztársaság volt,de valójában diktatúra volt valamennyi.

  • Nyilas Misi

    2012 december 2
    10:04 du.
    Be tudnál linkelni néhány bizonyítékot az állításaidra?Különben nem tudunk komolyan venni.