Bugrisok országa

2012 december 15 11:45 de.8 hozzászólás

„Bugris: A szó legújabb jelentése: „tanulatlan”, „faragatlan”, „alpári viselkedésű”. Az idők folyamán a szó új értelmet is kapott. Nemcsak a köznyelvben használták, új értelmezés szerint bugris névvel illették a nem kedvelt arisztokrata fiatalságot is.” (Wikipédia)

Aristocratic debauchery / Jim Ether

Magyarország 2012-ben elérkezett oda, hogy nyugodtan kijelenthetjük: bugrisok gyakorolják a hatalmat jelenleg!

Felesleges lenne megindokolnom, hogy miért gondolom így, mert aki napi „kapcsolatban áll” a mindennapi történésekkel az pontosan tudja! Felsorolni is felesleges, mert a mindennapi – újnál újabb – eszement ámokfutás, a két éves pökhendi arrogancia pontosan jelzi, alátámasztja a szó jelentését, értelmezését! Nem mellesleg nem férne el egy bejegyzésben!

Hogy miért is írtam mindezt? Nos, egy régebbi hír szerint a Kossuth téri Kossuth szobrot kicserélik az 1944- ben felállított szoborra, mely jelenleg Dombóváron van! Miért kell mindezt?

Álljon itt két kép az akkori és a mostani szoborról:

Régi Kossuth szobor, Budapest

És egy újabb szomorú aktualitása a dolgok folyásának: Matolcsy a pincébe vitette le Kossuth szobrát. (Origo)Ki érti, hogy miért ez az eszement, féktelen gyűlölet minden, mindenki iránt? Tudom, hogy „költői” a kérdés, de mégis jó lenne valami magyarázat!!

Gere Gábor

8 hozzászólás

  • Sajnos egyetértek.Az a baj hogy a levét mi szegény emberek,nyugdijasok,diákok isszuk meg!!!!

  • Kovács Éva
    2012 december 15
    1:20 du.
    kedves éva! ennek még leve is van?
    tudja mit? kimaradnék belőle.
    szívtam már eleget!

  • Kovács Éva
    2012 december 15
    1:20 du.
    Ez igaz! Egyszerűen felfoghatatlan ez a gyűlölet minden, mindeki iránt!
    Lehetetlen ezt magyarázni a sanyarú gyermekkorral, részeges szülőkkel, ifjúkori csalódással!
    Szerintem ez „simán” kissebbségi érzésből, esetleg diktátori hajlamból fakad!
    Vagy a nyilvánvaló, már rég látható betegséégéből!
    De akkor nem kéne lemondani?

  • Valamennyi „gyűlölet” kizárólag a kirakat-politikát jelenti,
    mely mögött kemény gazdasági érdekek húzódnak meg. Hivatali elnevezések megváltoztatása, szobrok elmozdítása szintén pénzügyi bevételt jelent bizonyos cégeknek, melynek a végére kell járnia!
    Matolcsi munkaköri leírásában benne volt a Kossuth szobor elmozdítása?
    S ha nem, akkor lám-lám világossá válik a világ előtt, hogy a magyar hatalmi szervek fölött nem áll semmi és senki, mely cél megvalósult az ún. rendszerváltással, s az EU-t is ezért tartják terhesnek a számukra.
    A lényeg, hogy bármely magyar hatalmi szerv (-személyiség) azt tehessen, amit akar és jónak lát a pillanatnyi kedve szerint.

  • Ezek hatalmi gőgjükben és a néptől való egyre fokozódó félelmükben nem veszik észre, hogy egy nyomástartó edényen ücsörögnek, melyről hiányzik a biztonsági szelep.

  • Minden eddigi hozzászólásokkal egyetértek!

  • Lehetséges,hogy „bugrisok”,de nem kiàrusitoi a hazànak,mint a talàn nemannyira bugris elödeik,akik mindent eladtak-ha kellett- a hatalmuk megtartàsàért,Gyurcsàny alàirta a 2008-as IMF kölcsönt Simor kezdeményezésére és Bajnai végrehajtotta az orszàg kàràra.

  • Dénes ERÖS
    2012 december 16
    1:00 du.
    Apafia/ejmiakő!
    Tegyél már fel másikat, mert ez rég lejárt, csak serceg!
    Amúgy meg úgy hülyeség, ahogy van!
    Figyu!
    …”Orbán Viktor a levélben felhívja a figyelmet arra, hogy szemben 2011-gyel és 2012-vel, amikor a kormány egyszeri intézkedésekkel tudott csak úrrá lenni a hiányon, 2013-ban már strukturális intézkedések biztosítják a deficit leszorítását. A miniszterelnök a Magyarországgal szembeni piaci bizalom erősödését is a megfontolandó szempontok közt hozza fel. A lap érdekességnek nevezte, hogy a hiányleszorító kormányzati intézkedések levélhez csatolt listáján Orbán Viktor a Bajnai-kormány intézkedéseit is felsorolja. ”
    Erről, rólad ennyit!
    Ostoba és hiteltelen vagy! 🙂