Őrület a köbön

2013 február 1 2:01 du.84 hozzászólás

Ukrán nyugdíjasok tömegesen lépik át a magyar határt.

„Sokan el sem hitték azt, amikor elsőként írtunk arról, hogy import nyugdíjasok viszik a magyar TB. kasszát! Az tényt, hogy ukrán időskorúak jönnek naponta százával a magyar nyugdíjakért. Ha már viszont ideruccantak, akkor a hasznost a kellemessel is összekötik, és egyúttal elintézik, hogy az ingyenes magyar egészségügyi ellátást is igénybe vegyék, mert „megérdemlik”, vagy, mert „nekik az jár”?… Erről ITT olvashatunk.

Záhony

Kérem, – ez tiszta őrület! A magyar rokkantnyugdíjastól megvonják a járandóságának jelentős részét, visszakényszerítve a munkába – mondván, hogy a TB.-kassza nem bírja eltartani a sok rokkanttá nyilvánított embert! Erre itt a hír, hogy „…A kormány nagyívű jogalkotásának köszönhetően a legnagyobb veszteséget a legkiszolgáltatottabb és súlyos beteg, korhatár alatti rokkantsági nyugdíjasok szenvedték el. Hiszen tőlük arra való hivatkozással vették el a nyugdíjaikat, hogy miattuk forráshiányos és fenntarthatatlan a nyugdíjkassza. Az ő 330 milliárd forint rokkantsági nyugdíjukból 2013. 12. 31-ig a Széll Kálmán tervben 217 milliárd forintot akar megspórolni a kormány.”…

Gondolom, hogy mindenki számára érthető, hogy a magyar adót fizető embereket megszorítjuk annak érdekében, hogy a külföldön élő embereket INGYEN gyógyítsuk, meg nem érdemelt nyugdíjat fizessünk – némi bizonytalan szavazat érdekében!

Az a kib@szott hataloméhség, a hatalom minden áron megtartása-e az oka? IGEN! Van-e valakinek kétsége efelől? Elő lehet jönni mindenféle mélymagyar érzülettel, de értelme nincs! Mert mire vélje az igazi, itthon élő, itt egy életet ledolgozó, itthon adót fizető rokkant, nyugdíjas – aki ezt látja, tapasztalja? Egyet érezhet, azt, hogy saját hazájában csak másodrangú állampolgár! Nála vannak mégmagyarabbak, akiknek ehhez (is) joguk van! Az „igaziak” – mi, mindannyian – szívunk, le vagyunk xarva!

Aztán a helyzet fokozódik ám!

„Import nyugdíjasok viszik a magyar TB kasszát!?

A Kárpát-alján megjelenő magyar nyelvű honlap és az Inter nevű tévécsatorna hónapok óta közli az ukrán állampolgárságú személyek átcsábítását Magyarországra egy 300 eurós ( 85 ezer forint) garantált nyugdíjért cserébe. Ezen híreket a Magyar Távirati Iroda (MTI) is átvette s azóta a kormány ezt nem cáfolta. Valóban igaz a hír, valóban igaz, hogy import nyugdíjasok tömegesen érkeznek hozzánk?

Néhány hónapja hoztak egy kormányrendeletet, amely a határon túliak orvosi kezelését és műtéteit szervezi meg idehaza! A kormány mit mond? Azt, hogy a magyar állam egyéb kedvezmények mellett 300 eurós nyugdíjat garantál az új magyaroknak – MTI augusztus 19.”… Erről ITT.

Magyarázza már meg valaki, hogy ez kinek jó? Nekünk? Kötve hiszem!

Gere Gábor

84 hozzászólás

  • Szukits Rezső

    Ez jó, akarom mondani szörnyű. Értesz ugye?

  • Van egy nagyon kedves szomszédasszonyom, aki már kilencedik hónapja jár chemotherápiára, s ráadásul még határozottan gyógyul is.
    Úgy bő hete városunk fideszes önkormányzatát, meg annak köztisztasági cégét (a tömegközlekedést „üzemeltető”-ről már nem is beszélve) kissé váratlanul érte, hogy januárban hó esik. Ezért osztán szomszédasszonyom, a reggel 8.30-ra kiírt kezelését 15 perccel lekéste. Leült a Váróban, s már 11 óra tájt járt az idő, amikor egy „Ismerős Nővérke” megszólította: „Erzsike! Csak akkor várjon tovább, ha ma már nincs más dolga! Délután 3 óráig ugyanis csak ‘a magyarokat’ kezelhetjük!” …
    Ezsikének ekkor esett le a „tantusz”, hogy miért nem érti már legalább egy teljes órája a Váróban vele együtt ülők többségének egyetlen szavát sem!
    Ők lennének azok a „Nemzetiek”, akik majd a Nemzetellenesek ellen szavazva hatalmon tartják a Nemzeti Kormányt? …
    … osztán meg haza mennek! … át a határon!

  • Bizony, bizony! Kezdem már magamat kisebbségben érezni saját hazámban. Erdélyből jött kultúrális államtitkár, /most Orbán tanácsadó/, erdélyi bukott politikus, aki 1,3 milliárdért szervezi az erdélyi szavazatokat, ukrán nyugdijasok, ingyenes eü. ellátás a határontúli magyaroknak, alapitvány 3,2 milliárdért az amerikai magyaroknak, stb., stb., stb……………Itthon meg már négymillióan a szegénységi küszöb alatt, a szomszédom meg a gyümölcsfákat vágja ki, hogy télen fűthessen,kórházbezárások, végtelen várólisták, kiszolgáltatottság, éhségmenet, állami cégnél román vendégmunkások alkalmazása miközben a hazai munkanélküliség már 12 százalék stb., stb., stb……Modjátok csak, ti turulban született, nemzethaláltól rettegő árvalányhajas népnemzeti fideszes és jobbikos honfi-és nemzettársaim, van-e nektek a pofátokon bőr? Vagy titeket kielégit, hogy a mai kormánytól turul madarat és rovásirásos helységnévtáblát kaptok?! Hát ki itt a magyarság igazi ellensége, ki okozza itt a nemzethalált, csak nem azok a gaz liberálbolsikomcsijudeohatvannyolcas baloldaliak?! Hát igazából ki hazudik itt, talán még mindig Gyurcsány?! MONDJÁTOK, NORMÁLISAK VAGYTOK TI?! MONDJÁTOK, AMIKOR A MAGYAR ADÓFIZETŐK PÉNZÉT ELFOGADJÁTOK, BELE TUDTOK-E NÉZNI OTTHON A TÜKÖRBE?!
    VAN-E MÉG A HITEN KIVŰL BECSÜLET IS A MAI MAGYAR „JOBBOLDALBAN”?!

  • Ez cik a 23 millio roman beozonlesenek a klasszikus mintaja(2004) Hiaba na… nincs sajto/szolasszabadsag Mo.-n.

  • na, szóval, akkor most hazudik a gere gábor, vagy nem hazudik? mert néhány agymosott szerint előző írása is merő hazugság.
    persze, a kettős agyonmagyarok nem fiztenek itt se tb, se nyugdíjjárulékot, de több millió HONOS magyar igen! mi több, ha én, nyugdíjasként, elmegyek dolgozni, levonnak nyugdíjjárulékot (?!) a keresetemből, de azt már nem számítják bele a nyugdíjamba, hanem eltűnik az állami kloákában!
    azért annyira nem aggódnék az ukrán invázió miatt. igaz, hogy kifosztják a tb-kasszát, de korántsem biztos, hogy cserébe orbánra fognak szavazni. a hála nem politikai kategória. egyszerűen kihasználják, hogy ezt ingyen kapják. az ellenzéknek nem kell mást tenni, mint ugyanezt, kicsit kicifrázva, de megígérni győzelmük esetére. legfeljebb nem fogják betartani. akad erre a módszerre jó tanítómester. úgy hívják: orbán viktor.

  • jimbo, kicsi huszár, most adja elő a nagyonmagyar dumáját! vagy éppen gyógykezelésen van valamelyik itteni szakrendelőben?
    az államközi szerződés, picinyem, biza, érvényben van, habár a cccp már nem létezik! igaz, magyarország sem köztársaság többé, bevezetés alatt álló neve: orbanisztán.
    az is magáért beszél, hogy se a minden magyarok miniszterelnöke (antall) se I. orbán, se II. orbán nem kezdeményezte a szerződés felbontását.
    az összamagyar (nem elírás, szándékos!)állapotok olyan tudora, mint maga, kedves jimbo, biztosan talál rá magyarázatot.

  • Gere Gábor!………Hu,de kikelt magából.22 év volt rá.hogy ezt a több mint 50 éves államközi szerződést felülvizsgálják.Miért pont a fideszen kérik számon?

  • Szukits Rezső
    2013 február 1
    2:29 du.
    Természetesen értelek! 🙂
    Habár mosolyogni nincs okunk, de mindjárt jönnek és megmagyarázzák, h ez nem is úgy van!

  • szendam
    2013 február 1
    2:39 du.
    Igen, ők a „mégmagyarabbak, akiknek sokkal több joguk van!

  • Topapó
    2013 február 2
    2:03 de.
    Figyu Pubi!
    Ezt értelmezd, ha már a többit nem sikerül!
    „…Néhány hónapja hoztak egy kormányrendeletet, amely a határon túliak orvosi kezelését és műtéteit szervezi meg idehaza! A kormány mit mond? Azt, hogy a magyar állam egyéb kedvezmények mellett 300 eurós nyugdíjat garantál az új magyaroknak”…

  • JIMBO
    2013 február 1
    11:00 du.
    Látszik picinyem, h nem itt Magyarországon élsz!
    Szerinted ez így rendben van?
    Látod Jávorszky is eldugult a tényekre ott Munkacsevóban!
    Ő is ebből – a mi pénzünkből él!
    Te is?
    Mert akkor érthető! 😛

  • todor48
    Jól megfogalmaztad helyettem is.
    Ez egyszerű hazaárulás, hogy az itthoni magyarok jogait és egzisztenciális lehetőségeit csökkentik, addig külföldiekkel pont az ellenkezőjét teszik.
    Aki külföldön nem veszi észre, hogy csak a szavazatuk kell a fidesznek, azok sem normálisak.
    Lehet és kell segíteni a külhoni magyarokat, de főleg azokat, akik a szomszédos országokban élnek, de nem így.

  • azonnal el kell zavarni ezt a kormanyt es felfuggeszteni minden intezkedesuket…nem kene megvarni a szavazast…

  • misike.a nyilaska ..7:36 de… megint uszitassz…ne ugass…cselekedj

  • Felháboritó,gyalázat!Akik itt élnek,itt adóznak s tőlünk elszedett pénzekből finanszirozzák a külhoni magyarokat azok jobban járnak mint mi.pedig ők egy fillérrel nem járulnak hozzá a költségvetéshez.az itteni emberek eü-ellátása gyalázatos!Nyugdijasokat akik nem érték az öregségit el átnevezik,megadóztatják!Teszik mindent annak reményében hogy a külhoni magyarok ezt 2014-ben meghálálják!Az nem számit hogy 500 e ember kivándorolt,500 e gyermek éhezik és 4 millió ember mélyszegénységben él!

  • Topapó
    2013 február 2
    2:03 de.
    ott a válasz nála, egy órával korábbról. van valami szövegértelmezési gondja?

  • Ille!…….Csak hogy kibővitsem óriási tudásszomjadat.Nyugdijbamenetel után minden munkában töltött év 0,5%-os nyugdijemeléssel jár.Igénylő lap a TB honlapjáról is letölthető.Segitettem?

  • Gere Gábor!………..Hány olyan emberrel találkoztál aki már felvette nyugdijként a 300 eurót?

  • Ille!…….2013.02.02.1:57.de…..Kihagytad a 4+8 évig kormázó szocialistákat.Biztos azért mert az MSZP annak a pártnak/MSZMP/az utódpártja akik a szerződést megkötötték.

  • Bogdán Géza

    Itt egy egészen friss hír. Lehet, hogy köze van a témához?
    „Leállt a forgalom a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson vasárnap délelőtt – közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője az MTI-vel. Tamásné Berki Bianka elmondta: az ukrán fél arról tájékoztatta a magyar hatóságokat, hogy az átkelőhely csapi oldalán blokád miatt nem tudják fogadni az utazókat. A szóvivőhelyettes hozzátette, arról nincs információ, hogy kik és miért tiltakoznak a határállomás ukrán oldalán”.
    http://www.origo.hu/nagyvilag/20130203-leallt-a-zahonyi-hataratkelo.html

  • Bogdán Géza

    Magyarországon egy év leforgása alatt a kórházi műtéti várólisták időbeli hossza megnégyszereződött, mert az új finanszírozási rendszerben, hiába lenne rá a kórházaknak kapacitása, lefelezték a naponta végezhető műtétek számát. Ennek az lett a következménye, hogy például annak az ortopédiai protézisműtétnek a várakozási ideje, aminek egy-másfél évvel ezelőtt még maximum fél év volt, mára már 2 évre duzzadt. Miért? Nos, erre itt a magyarázat.
    http://nol.hu/kulfold/beteg_romanok_eldoradoja__magyarorszag

  • Topapó
    2013 február 3
    2:52 de.
    Én még nem, de biztos van olyan!
    Azért, mert én nem járok arra, az semmit nem jelent az internet korában!
    Egyébként Jávorszky testvéredet kérdezd!
    Ő úgy jár ide, mintha hazajönne! (pénzért, ellátásért) 😛

  • Bogdán Géza
    2013 február 3
    Szia Géza Barátom!
    Ha jóhiszeműek vagyunk, (mert miért ne lennénk) csak a számítógépes rendszer omlott össze!
    Viszont a gyógykezelés az már nem semmi!
    Szavazatokért mindent!

  • Szia drága Gere Gábor Barátom!
    Gondolod, hogy csak a számítógépes rendszerük omlott volna össze? Nos, hogy ez így van-e, avagy sem, azt persze én sem tudhatom biztosan, de szerintem ha az lett volna a határblokád oka, akkor azt simán megírják az MTI-re hivatkozva az Origón, és nem köntörfalaznak és titokzatoskodnak. Márpedig itt a vak is láthatja, hogy valami bűzlik és nincs rendjén. A szóvivőhelyettes ugyanis arra sem tudott (vagy nem akart) magyarázatot adni, hogy kik és miért tiltakoznak. Megismétlem tehát újra: lehet, hogy a határblokáddal tiltakozóknak köze van ahhoz a témához, amiről te írtál? Már csak azért is gyanús ez nekem, mert az egyik érintettet, a munkácsi illetőségű Jávorszky Máriát sem látom itt őrjöngve cáfolni és tiltakozni. Lehet, hogy a „megérdemelt” jó magyar nyugdíjával a zsebében ő is ott vesztegel a határon?

  • Bogdán Géza
    2013 február 3
    11:59 de.
    Gézám!
    Közben kiderült(?), h az Ukrán oldalon volt valamiféle tüntetés és azért volt a blokád!
    Legalábbis ez volt a Tények-ben!
    Higgyünk nekik!
    Remélem, h Marcsika mucuska nem hiányzik? 🙂

  • Helyettem is íródott, kösz.
    (Annál nagyobb tragédia nincs is annál, mikor nap mint nap bizonyosodik be, hogy, nem kellesz, nincs már munkád, arcod, életed, (senkit nem érdekel, hogy TE miből élsz, miből vegetálsz; tüske vagy a rendszer körme alatt…) ha elfogynak az alattvalók, azt is importálják?

  • evalajos8
    2013 február 3
    2:34 du.
    Köszönöm Drága Éva, bár ne lett volna rá ok!

  • Jávorszky Mária

    Gere Gábor és Bogdán Géza !
    Ezt melyik tetves putriban tanultátok?
    Kifejezetten jól szórakoztam amint ti ketten egymás között mint két pletykafészek piaci kofa engem kibeszélve diskuráltok valótlanságokat állítva rólam a hátam mögött. Ez aztán a „férfias” viselkedést!
    Csillapodjatok le ti magyargyűlölők, még gutaütést kaptok!
    Még nem vagyok abban a korban, hogy a nyugdíjamat kérvényezzem, ezért állításaitok csupán rágalom, mint a firkálmányaitok jelentősebb része.
    Az egyetlen imádott hazámban Magyarországon lakom rég. Garantáltan mindent megteszek a jövőben is a Magyar Föld féregtelenítésének érdekében.
    SZEBB JÖVŐT!

  • 1. Vihar a biliben. Magyarországon csak az a személy jogosult nyugdíjra, aki állampolgársággal és állandó lakcímbejelentővel rendelkezik. A megyei nyugdíjosztály adatai szerint Kárpátalján 2011-ben 192, 2012-ben pedig 232 személy mondott le ukrajnai nyugdíjáról. Tegyük hozzá: az új nyugdíj igénylésének célországa pedig nem kimondottan Magyarország, a skála Csehországtól kezdve Olaszországon át egészen az USA-ig terjed. A 15 millió ukrajnai nyugdíjas tehát ugyanaz a kategória, miont a 23 millió romániai vendégmunkás.
    2. Csapi blokád. Egyes becslések szerint 3, mások szerint 6 millió ukrán állampolgár dolgozik vendégmunkásként az ország határain kívül. Ennek minimum fele nyugati országokban: Spanyolország, Olaszország, Portugália stb. Haza- és visszautazáshoz, illetve csomagküldésre a többség a csapi átkelőt használja. Hét végén egyszerűen megelégelték a vámosok vontatott munkáját és bevadultak. Ilyenre többször került már sor hazaúton is a záhonyi oldalon.

  • Szervusz drága Gere Gábor Barátom!
    Ha jól látom, akkor a magyar-ukrajnai határon lévő tüntetés miatti határblokád már megszűnhetett, merthogy újra itt van közöttünk a Jávorszky Mária, aki gyalázkodva vetít, dicshimnuszokat zengedez, és mossa a szennyesét. Tudod mit Barátom? Hagyjuk őt őrjöngeni, mert ha nem sikerült felvennie a nyugdíját, akkor ő most jogosan pipult be ránk, elvégre ugye, ami jár, az jár.

  • Itt látszik,hogy a balliberálisok hogyan csinálnak az egérből elefántot.

  • Topapo!
    Ez regi szokasuk. Csak fejlesztik(a szemtelenseg szintjeig). Ez volt 2004-ben is. Ezert van a szegyenfolt
    az orszago, sot a nepen is.

  • Kárpátalja
    2013 február 4
    4:07 de.

    ” Vihar a biliben.”

    Jól mondod, kedves Kárpátalja. Akik próbálnak a bolhából elefántot csinálni, hogy azzal a saját malmukra hajtsák a vizet, közben igyekeznek ellehetetleníteni a most kormányzókat, akik az őmiattuk keletkezett mérhetetlen károknak a helyrehozatalán fáradoznak, az több mint aljasság.
    Az a baj, hogy nem veszik észre, hogy ezzel a saját hitelességüket ássák alá főleg. Ennyire gátlástalan, rosszindulatú népség a normálisan, logikusan gondolkodók számára szóba sem jöhet, mint alternatíva.

  • Toppapró aztsem tudod mit beszélsz…csak szájalsz állandóan itt.

  • Jambó:
    a szégyenfolt a magadfajták miatt van ezen a szerencsétlen országon és annak népén.
    TI sohasem voltatok restek szégyent hozni ránk és elárulni ahányszor csak lehetett.
    Önös érdekből és aljasságból , hülyeségből.
    De a szátok az akkora hogy mindig ( utólag ) kidumáljátok magatokat és kezditek előlről.

  • Gere Gábor!……….A szocialista rendszer miatt kidiszidált ma már külföldi állampolgárok ugyan úgy felveszik a magyar államtól a szolgálati idejük után járó nyugellátást.Ez pedig nem pár ezer hanem több tizezer ember.

  • Kedves Dakota!
    Szeretem a konkrétumokat, és csak csupán a tények kedvéért jegyeztem meg, amit megjegyeztem két pontban.
    Ugyanakkor az is tény: a mostani kormányzat akkora rombolást végez a határon túli magyar közösségekben, amilyet az összes elődje együtt véve sem!
    Próbálok objektív maradni.
    (Egyébként meg nem érzem magamat feljogosítva arra, hogy akár egyik, akár a másik oldalon beleszóljak a magyar belpolitikába, lévén, hogy Ukrajna állampolgára vagyok. Legfeljebb csak akkor, ha én, illetve kicsinyke, egyre zsugorodó közösségem is érintve van valamilyen okból, valamilyen szinten).

  • Topapó
    2013 február 6
    3:44 de.
    Mábocs’, de ez így ostoba demagógia!
    Miért nem kalandvágyat említesz?
    Az is ugyan úgy helytálló lenne! 🙂
    Akkor vissza is kérdezek!
    Mostanában hányan „disszidáltak” a Fideszes rezsim, maffia miatt? 😛

  • toppappo mér hazudsz ?

  • Tisztelt Kárpátalja! Soha nem szoktam kommentelni, de a 6.-ai hozzászólása megérdemli, hogy köszönetet mondjak érte. Ön egy másik ország állampolgáraként nem akar a mi sorsunkról dönteni, ez számomra végtelenűl szimpatikus.Sokkalinkább tekintem Önt magyarnak,mint sok itt született és itt élő embert.

  • Magyar Hirmondo

    Ez cikk olyan ferde mint a Tihanyi félsziget!
    Sokkal inkább hangulat keltés, mint objektív tényközlés. A hivatkozott cikkek Önmagukban is demagógok. Mondhatnám:Kamu ez mint Ábrahám Melitta Canadahun.com weboldalán, an agyk arier története. A Csepelen trafikozó nagysasszony, aki közben Canada Isteni webkirálynője és tiltogatja ki az Őt bőségesen legázoló magyarokat.
    Ez a cikk pont igy készült. Az elsőre hivatkozott Pestmegyei Hírhatár erősen kétes és ostoba cikkeivel már kivívta a magyar emberek röhögését! Na nem a figyelmét! Vicc. Aztán a zipp-hu nevű gyász, RSS feedelő banda az nem hírforrás. Ezekből sikerült „objektív” hangulatot kelteni. Az igazság ezzel szemben mi?

    Na nem ez, de hát ahhoz kicsit bénácska a cikk szerzője, hogy hivatalosan megkeressne magyar Kormány Hivatalokat. Pedig lenne rá mód.

    Ez a cikk:Egyes alá!

  • „Új magyarok”…? Úgy érted, hogy olyanok mint te, kedves Gere Gábor? Ne áltasd magad! Vagy te ősibb magyar lennél talán? Mert ezek az általad „ukránok”-ként gúnyolt emberek ezer éve már ilyen magyarok. Török, tatár és újabban a muszka alatt is. Hát ha ők talán „új magyarok” is, de legalább magyarok a javából: tisztességes emberek, akik tisztelik a nemzetüket. És szegényen is, elnyomásban is ottmaradtak az ősi szülőföldön. Példát vehetnél róluk. Kikérem magamnak a fröcsögésed! Szégyelld magad, te – büszke „ősmagyar”…!!!

  • Kopácsi Judith

    Ah, egy sértett „méltóság” megszólalt, akit Melitta kitessékelt a canadahunról. Na, ha ott nem volt megfelelő, it sem lesz az. Szóval mehet siránkozni a haverjaihoz a kurud infomál.

  • Magyar(?) Hírmondó
    2013.febr.7
    6:12 de.
    Nyuszómuszó!
    „Ferde, mint a Tihanyi félsziget”…
    Elég ostoba hasonlat!
    Mondjuk mondani valódra sem lehetsz büszke!
    Figyu!

    …”A másik nyilatkozó ápolónőként a kisvárdai kórház sürgősségi osztályán dolgozott 30 éven át. Állítja, hogy Ukrajnából naponta százan, olykor több százan is jönnek a magyar állampolgárságért, az idősek egyúttal a magyar nyugdíjat is igénylik. A határ mentén élők elmondása szerint: ” Itt csak jönnek és jönnek az ukránok de már a kismamák is, az ingyen orvosi kezelésekre. De, nem csak a magyar-ukrán, hanem az orosz-ukrán kismamák is!

    És bizony való igaz, mind a 45,6 millió (!) ukrán lakosnak jár az ingyen magyar egészségügyi ellátás a mai napig érvényben lévő 1962. 12. 20-án aláírt magyar-szovjet államközi szociális szerződés alapján- derítette ki a lap.

    Az ukrán nyugdíjminimum átszámítva megközelítőleg 21 ezer forint, átlagnyugdíjuk pedig 32 ezer forint, ellenben nálunk az öregségi nyugdíjátlag 95 ezer forint havonta. Az ukrán-magyar nyugdíjas, ha itt igényli, akár háromszor akkora magyar nyugdíjat vihet innen haza, mint amennyit hazájában kapna.

    2012 nyarán Soltész Miklós tárgyalt az Ukrán Nyugdíjalap Igazgatóságának Elnökével, Boris Zaichukkal az 1962. 12. 20-án aláírt, még a mai napig érvényben lévő magyar-szovjet szociális és biztonságpolitikai szerződésben foglaltakról. Ígéret volt a kormányunk részéről a kárpátaljai magyaroknak nyújtandó egyszerűsített és felgyorsított ügyintézés, melyet kiemelkedő jelentőségűnek tartottak. Októberben még magyar-ukrán nyugdíjtanácsadó napot is rendezett a NYUFIG az ukránoknak, hogy hogyan igényelhetik minél gördülékenyebben a magyar állam által garantált nyugdíjak kifizetését.

    És ezzel még koránt sincs vége! Rengeteg ingyenes juttatást, szociális ellátásokat, úgy mint ingyenes egészségügyi ellátás, kedvezményes árú gyógyszerek, gyógyászati segédeszközök vesznek igénybe, a hozzánk érkező ukránok. A Horváth Ágnes nevével fémjelzett miniszteri rendelet értelmében a határon túli magyarok számára többek között a daganatos betegségek diagnosztikáját, az idegsebészeti, szemészeti, fülészeti és gégészeti műtéti beavatkozásokat támogatja az állam. Mindemellett a nem megfelelően ellátott csonttörést követő korrekciós műtéteket és például pacemaker beültetését is fizeti a hazai biztosító.”
    Látod nyuszómuszó, ha nem szóltál volna, …. 😛

  • Délvidéki S. Atilla
    2013 február 7
    9:51 de.
    Figyu pipike!
    Nem tudom, h ki milyen magyar, – ezt ti és eszme, valamint fajtársaid, bajtársaid szokták számon tartani!
    Én „csak” annyit tudok, h én magyar vagyok!
    Hogy „Új magyarok”?
    Miért? Szerinted?
    Pubi! Gondolkozz, aztán fuss neki még párszor!
    1X nem elég neked, h megértsd! 😛

  • Délvidéki S. Atilla
    2013 február 7
    9:51 de.
    Nyuszómuszó!
    Sokkal hitelesebb lennél, ha idéznéd – ezt hol írtam le: “Új magyarok”…?
    Így csak hazugságban maradsz!
    Várom nyuszómuszó!

  • Nem újdonság ami ma itt folyik Magyarországon. Évtizedekkel ezelőtt még sok szabolcsi faluban megvoltak a TSZ-ek Én is ott dolgoztam, irodán bérszámfejtőként. Bizony sokat kellett várnom MAGYAR emberként, hogy TSZ-tag legyek és végre kaphassak egy darabka földet amit megművelhetek. Amikor elkezdődött a külhoni magyarok átözönlése egymásnak üzengettek,hogy milyen jó dolguk van és hívták a rokonokat is. Pedig mindenük megvolt,gazdaság szép nagy házak és senki nem bántotta Őket, csak dolgozni kellett. Ezzel szemben a mi kis falunkban azonnal 3 szobás lakást kaptak amiért nem kellett fizetniük egy fillért sem, azonnal TSZ tagok lettek és földet kaptak amin egy kapavágást nem tettek, mert a TSZ növénytermesztésben dolgozó asszonyai mindent elvégeztek a „kedves” külhoni magyarok helyett, a feljebb valók utasítására. De az eladott termény áráért már a betolakodók álltak sorba. Papír nélkül is elhitték,hogy felső iskolát végzettek és a TSZ irodáiban azonnal munkát kaptak. 1-2 év múlva több millió forintért nagy házat vettek a faluban és napszámban dolgoztatták az itt élő embereket. Szóval ingyen és bérmentve 1-2 év alatt megkaptak mindent amiért más egy életet ledolgozott. S most felnőve a gyerekeik a falu szégyene, iszákos ,bulizós még csak nem is fiúk hanem lányok. Akik az itt élő becsületesen dolgozó MAGYAR emberek munkája által gazdagodtak meg !!!!

  • Másik idetartozó írásom a szomszédomban élő idősebb hölgy aki 1990-ben jött át Romániából. Hozta magával a gyerekeit, de a gazdaságot ráhagyták az ott maradt nászasszonyra. Az itt kapott ingyen házat aztán később eladták az egyik gyereke visszament Romániába Traktort, kombájnt gépeket vett, azóta is ott van, de az idős hölgy itt maradt,mert itt több a nyugdíj s mivel már nem volt hol lakni hát lakáspályázatot adtak be az itt maradt gyerekével együtt. S láss csodát az első pályázat után már volt is hol lakniuk. De ami a lényeg mivel van már lakás van jó nyugdíj, minden évben amikor vége van a télnek az idős hölgy visszautazik az Ő szeretett „őshonába” Romániába és csak az újabb tél beköszönte előtt tér vissza és adja be minden évben a keresetet,hogy megkaphassa a lakásfenntartási és fűtéstámogatást. És még sorolhatnám Kedves MAGYAR emberek akik már csak rabszolgák vagyunk a saját hazánkban és akiket azzal riogatnak,hogy mi talán már nyugdíjat sem fogunk kapni. A mi szavazatunk nem számít, mert a sok hazugság miatt már nem fogunk s FIDESZRE szavazni, de nem gond lesz elég külhoni, meg ázsiai meg kisebbségi aki egy tál lencséért eladja az országunkat és bennünket itt élő Ősmagyarokat !!!

  • Nagyon kedvesnek tetszik lenni. Na és ön magyar származású-e? S hol tetszett ilyen jól megtanulni magyarul? Még csak magyarul gondolkodnia kéne tudni. Nemzetben s nem államban (Trianonban). A Melittát üdvözlöm, így ismeretlenül is. De ha majd kitessékelnek valahonnét, ön lesz az első kedves Judit, akivel megosztom az örömhírt…

  • Délvidéki S. Atilla
    2013 február 7
    1:00 du.
    Pipike!
    Ha ez megnyugtat, – igen!
    Olvasd el az életrajzát!
    És te? 😛

  • Nyuszómuszó!
    Sokkal hitelesebb lennél, ha idéznéd – ezt hol írtam le: “Új magyarok”…?
    Így csak hazugságban maradsz!
    Várom nyuszómuszó!

    BIZTOS CSAK A SZEMEM KÁPRÁZIK! DE MOST MONDD MEG, KÁPRÁZIK-E A TE SZEMED IS VAGY CSAK AZ ENYÉM? BEMÁSOLOM IDE NEKED A SAJÁT ÍRÁSOD, HA MÁR NEM HISZEL NEKEM, KI IS EMELVE AZ „ÚJ MAGYAR”-OZÁSODAT”:
    „A kormány mit mond? Azt, hogy a magyar állam egyéb kedvezmények mellett 300 eurós nyugdíjat garantál az ÚJ MAGYAROKnak – MTI augusztus 19.”… Erről ITT. Magyarázza már meg valaki, hogy ez kinek jó? Nekünk? Kötve hiszem!
    Gere Gábor”

    ______________
    EZT AZ OKOSKODÁST TEHÁT MAGADNAK OLVASSAD INKÁBB VISSZA: „Pubi! Gondolkozz, aztán fuss neki még párszor! 1X nem elég neked, h megértsd!” (Egyébként köszönöm, hogy ilyen sokra tartasz ismeretlenül is.)

    Szóval, ki is maradt hazugságban? AZT SEM TUDOD, HOGY MIT ÍRSZ!!! Gere Gábor, nem csak hogy „új magyarokról” írsz itt, de simán le is ukránozod őket. Ami nem más, mint nemzeti gyűlölet szítása. Én meg biztos szerb vagyok ezek szerint. Kikérem magamnak a fröcsögésed! Szégyelld magad, te – büszke “ősmagyar”…!!!
    ______________
    „Figyu pipike! Nem tudom, h ki milyen magyar, – ezt ti és eszme, valamint fajtársaid, bajtársaid szokták számon tartani!”
    PERSZE, HOGY NEM TUDOD MI A MAGYAR, AZT MINDENKI LÁTJA. FAJTÁRSAID PEDIG NEKED VANNAK. TÉNYLEG SZÉGYELLHETNÉD MAGAD.
    „Én “csak” annyit tudok, h én magyar vagyok!”
    MOST EZZEL KIT AKARSZ ÁTVERNI? TALÁN MÉG MAGADAT IS ÁLTATOD? HA TISZTESSÉGES LENNÉL, NEM UKRÁNOZNÁL. ENNYI. EHHEZ MAGYARSÁGTUDAT SEM KELL.

    MERT NEM CSAK MAGYARSÁG DOLGÁBAN VAGY HIÁNYOS, HANEM EMBERSÉGBEN IS. DE HÁT EZ MÁR ÍGY SZOKOTT LENNI. TUDOD KAKASKÁM, AKI EMBERNEK HITVÁNY, AZ MAGYARNAK ALKALMATLAN! (EZT IS EGY „ROMÁN” MONDTA, OLYAN MINT ADY, MEG ARANY JÁNOS)

    MENJÉL ÉS FOGJÁL KEZET SZANYIVAL, PONTÁVAL MEG A TÖBBI USZÍTÓ BAJTÁRSADDAL!

  • Délvidéki S. Atilla
    2013 február 7
    7:29 du.
    Figyu nyuszómuszó!
    Én már nem tudom neked megtanítani, ha eddig nem tanultad meg: ha valami ilyen jelet ” találsz a szöveg elején és végén, az IDÉZET valahonnan!
    Egyébként a következő írásomat neked fogom írni, h tudd a dolgokat helyén kezelni, értelmezni!
    Egyéb kérés, kérdés kispajtás? 😛

  • burkus laci
    2013 február 7
    2:19 du.
    Ugyan nem ez az írás témája, de kivételesen leereszkedem hozzád!
    Tény: Orbán roma! (természetesen ezzel semmi gond)
    Ha megnézed a képet, nem „cigányozás” folyt, hanem Bayer Zs. „ideológiáját” jelenítették meg!
    Ez Mr. Büdösszáj (Bayer) véleménye!
    További kérdés az eredeti témával kapcsolatban? 😛

  • burkus laci
    2013 február 7
    9:20 du.
    Az eredeti témával kapcsolatban esetleg?
    Egyébként jellemző rád, h honnan veszed a témádat! 😛

  • Magyar Hirmondo

    Sok okos dolgot nem olvasok Canadába szakadt magyaroktól és magyarkodóktól sem ezen az oldalon, így leszűrhető: kár ide az ember, Főleg, olyan aki a tényeket szereti és nem a humbugolást! Nem kell itt ismeretlen emberkékre hivatkozni. Simán elgé lenne INTERJÚ-t késziteni ,de hát arra itt, esély se lehet! Majd megesz benneteket a harag, meg a felforgató viselkedés!

    Jó egészséget! Salom! (írom ezt okkal a végére)

  • Magyar Hirmondo
    2013 február 8
    9:49 de.
    Mit tehet az ember, ha egy csürhe azért jár ide, h pocskondiázzon mindenkit?
    Ezért őket jól megfizetik, tehát haragudni sem kell rájuk!
    Van az a pénz, amiért az anyjukat, gyermeküket is eladn(j)ák!
    Ő bajuk, ha nincsenek erkölcsi gátjaik! 🙂

  • Ugy tunik Gere „Ur” egy kisse eltejolta magat!!!

  • Kedves Magyar Hírmondó.

    Csak reményleni merem, hogy nem kevered a hebrew shalom (béke, segítség) kifejezést a sale spanyol (eladó) kifejezéssel…
    Kérdés: (csak akkor érvényes, ha a beírás rejtett zsidózást tartalmaz) Van neked akváriumod?
    Intervjú? Kivel? Minek?
    Találsz te még Mo-n -politikusikon kívül- aki mer véleményt mondani nyilvánosan?
    Ma néztem az atv-n egy programot..Valaki egy fórumon írt egy véleményt. Nick név. A portál moderációs topikjában aszongya: „Tisztelt Fórumozóink, Blogolóink, Levelezőink!

    Megértjük és osztozunk aggodalmukban amiatt, hogy a Fidesz-kormány tervezett médiatörvénye politikai eszközökkel durván be akar avatkozni az internet szabad világába.

    Ezért szeretnénk biztosítani minden látogatónkat és barátunkat, hogy egyetlen adatuk sem jut illetéktelen kézbe, meg fogjuk őrizni a véleménynyilvánítás titkosságát és szabadságát.

    Senki nem tud retorziókat alkalmazni fórumozóinkkal szemben amiatt, mert véleményüket nyíltan és bátran kifejtik oldalainkon.

    Nagy Csaba
    főszerkesztő
    168olra.hu”

    oszt mégiscsak levadászták, beidézték,- tanúként, hogy eskü alatt kelljen,- megalázták.
    Orwell mosolyog…

  • JIMBO
    2013 február 8
    5:05 du.
    Miért is pipike? 😛

  • Gere Gábor
    2013 február 8
    1:44 de.
    Én már nem tudom neked megtanítani, ha eddig nem tanultad meg: ha valami ilyen jelet ” találsz a szöveg elején és végén, az IDÉZET valahonnan!
    Egyébként a következő írásomat neked fogom írni, h tudd a dolgokat helyén kezelni, értelmezni!
    Egyéb kérés, kérdés kispajtás?

    IGAZAD VAN, EZT AZ „ÚJMAGYAROZÁST” TÉNYLEG CSAK IDÉZTED VALAKITŐL. TE MINDÖSSZE SIMÁN LEUKRÁNOZOD ŐKET ÉS EGY AZ EGYBEN ELVITATOD TŐLÜK A NEMZETI HOVATARTOZÁS JOGÁT (EZ ÁLL UGYE?). A DOLOG SZÉPSÉGHIBÁJA AZONBAN, HOGY EZT EGY SZÓVAL SEM KIFOGÁSOLOD. SŐT, AZÉRT IDÉZTED ÉPPEN, MERT EGYETÉRTESZ VELE. DE RENDBEN VAN, ELNÉZÉST KÉREK ÉS ENNEK MEGFELELŐEN MÓDOSÍTOM A LEVELEM IS:
    ______________
    “Figyu pipike! Nem tudom, h ki milyen magyar, – ezt ti és eszme, valamint fajtársaid, bajtársaid szokták számon tartani!”
    PERSZE, HOGY NEM TUDOD MI A MAGYAR, AZT MINDENKI LÁTJA. FAJTÁRSAID PEDIG NEKED VANNAK. TÉNYLEG SZÉGYELLHETNÉD MAGAD.
    “Én “csak” annyit tudok, h én magyar vagyok!”
    MOST EZZEL KIT AKARSZ ÁTVERNI? TALÁN MÉG MAGADAT IS ÁLTATOD? HA TISZTESSÉGES LENNÉL, NEM UKRÁNOZNÁL. ENNYI. EHHEZ MAGYARSÁGTUDAT SEM KELL.

    MERT NEM CSAK MAGYARSÁG DOLGÁBAN VAGY HIÁNYOS, HANEM EMBERSÉGBEN IS. DE HÁT EZ MÁR ÍGY SZOKOTT LENNI. TUDOD KAKASKÁM, AKI EMBERNEK HITVÁNY, AZ MAGYARNAK ALKALMATLAN! (EZT IS EGY “ROMÁN” MONDTA, OLYAN MINT ADY, MEG ARANY JÁNOS)

    MENJÉL ÉS FOGJÁL KEZET SZANYIVAL, PONTÁVAL MEG A TÖBBI USZÍTÓ BAJTÁRSADDAL!

    Mások nemzeti alapon való sértegetése, magyarságának kétségbe vonása vagy megtagadása az ukránozás, románozás, jugózás folytán tényleg nem más, mint nemzeti gyűlölet szítása. S éppen a Kanadai Magyar Hírlapban zajlik a magyargyűlölet szítása…

    A dolog annál érdekesebb, hogy ehhez hozzátehetjük még a nyugaton dívó „politikai tisztesség” (political correctness) dicséretes gyakorlatát is, amely mindenben igazodik a nemzeti – és minden egyéb – kisebbség érzékenységéhez. E világ keleti szélén azonban az őshonos magyarságot nemcsak körös-körül sértő jelzőkkel illetik az elnyomóik ma is, de még a mostohaországi kismagyarok is bőszen megtagadják tőlük a magyarsághoz való tartozásukat (ha Kanadába szakadtak, akkor is). Ennek célja természetesen e leigázottságba és kisebbségbe szorított nép megalázása és öntudatának a megtörése. Olyan ez az ukránozás, mintha az amerikai őslakókat továbbra is „indiaiaknak” csúfolnák! Márpedig, a „politikai tisztesség” megköveteli a nyelvezet, a lélek és az erkölcsök megtisztítását minden kirekesztőnek vélt gyűlölködő megnyilvánulástól.

    Ennek megtörténte tekintetében kizárólag a föltételezett áldozatok véleménye számít. Azt pedig senki nem vonja kétségbe, hogy Kárpátalján az idegen uralom alá vetett magyarság a „fölételezett áldozat”.

  • Délvidéki S. Atilla
    2013 február 9
    1:54 de.
    Pipike!
    Megkérlek, hanyagolj!
    Ostobaságoddal nem tudok mit kezdeni!
    Pá! 😛

  • Délvidéki S. Atilla
    2013 február 9
    1:54 de.
    Nna még egy picit kiokosítalak, h ne halj meg ostobán!
    Ukránoztam volna? Elképzelhető, de ezért nem olvasom most újra! Nyilván erre gondolsz: „Azt a tényt, hogy ukrán időskorúak…..”!
    Nos rossz hírem van számodra! Tudod volt egy szerződés 1920. jún. 4.-én!
    „…A trianoni békeszerződés az I. világháborút Magyarország (mint az Osztrák–Magyar Monarchia egyik utódállama) és az Antant (Nagy-Britannia, Franciaország, Olaszország) között lezáró békeszerződés, amely többek között meghatározza Magyarország és Ausztria, Románia, valamint az újonnan létrejött Csehszlovákia és a Szerb-Horvát-Szlovén Királyság új határait. (Ausztria határairól emellett a St.Germain-i békeszerződés is rendelkezik.) A trianoni békeszerződés az I. világháborút lezáró Párizs környéki békeszerződések rendszerének része.”…
    Tehát aki 1920 után született NEM MAGYAR ÁLLAMPOLGÁR!
    (hacsak ennek a ma regnáló idiótának az agymenése nyomán a közelmúltban fel nem vette!)
    Aki 1920 előtt született – borítékolom, h már senki nem él – na ők MAGYAROK voltak!
    Na itt van az én és mások jogos szívfájdalma! Ők milyen jogon veszik el az itt született MAGYAR emberek, nyugdíjasok, a munkában megrokkantak elől a JOGOS JÁRANDÓSÁGUKAT? Fizettek-e valaha itt a TB. kasszába? Fizettek-e SZJA-t? Hozzájárultak-e a nemzet fennmaradásához, gyarapodásához?
    Ugye mucus, h NEM!
    Erről szól az írás, nem másról! Ne próbáld belemagyarázni a te és fajtársaid nézetét, politikáját!
    Kevés vagy ehhez, mint árvaházban a szülői értekezlet!
    Ja! És felesleges kiabálnod, (tudod az interneten a nagybetűkkel való írás kiabálásnak számít) mert kiszáradsz, mint nagyanyám bugyogója!
    A politikai tisztességről meg nem nekem kellene papolnod, azt szóvá tenned!
    ps. Az Attilát így írják! (nálunk, – Magyarországon)

  • Délvidéki S. Atilla
    Hehehe!
    Már mindent értek! 😀

  • Gáborom. Szóval „ostobaságokat” írok?

    Tényleg mindössze ennyit tudsz itt kinyögni? Talán beletörne a tollad, ha netán még elnézést is kérnél a magyar emberektől? Nemzeti gyűlöletet szítasz, sértegetsz mindenkit aki más véleményen mer lenni, aztán elintéznéd mindezt azzal, hogy „hagyjál”…?

    Különben, a poénkodásaid mögött némi ingerültséget olvasok ki a soraidból. Fönnhéjázó nyegleséged külön tanulmányt érdemelne, de én ettől kezdve nem fogok reagálni a mocskolódásaidra, mert úgy látszik nincs értelme.

    Ami viszont a tényszerű véleményedet illeti, azokra még válaszolnék pár sorban, pontosabban csak összefoglalnám őket, ha megengeded:

    1. Tagadod, hogy ukránoznál, illetve „elképzelhetőnek” tartod, hogy ez nem a kárpátaljai magyarság megalázása lenne. Ezek szerint, ha holnap a te szülőföldedet is Ukrajnához csatolnák (és pl. kitalálnák, hogy a „magyarok” által szétvert Kijevi Rúsz a Tiszáig terjedt), akkor örömmel lennél – magyarnak megmaradt szomszédaidat mocskoló – ukrán ember és elfelejtenél mindent, ami a magyarsághoz fűz (kb. úgy mint most?).

    2. A magyarok leukránozását Gere Gábor tulajdonképpen olyan kifogás alapján műveli, hogy 1918-ban idegen megszállás és uralom alá kerülvén, őket a megszállóik magyarságukban elnyomni vagy kiirtani igyekeznek (lásd pl. a Sztalin által haláltáborba hurcolt 40 000 kárpátaljai magyar férfit!), de legalábbis figyelmen kívül hagyni az ő nemzeti érzelmeiket, magyarságtudatukat – amiben a velük semmiféle együttérzést nem mutató Gere Gábor örömmel részt is vesz.

    3. Aki nem magyar állampolgár az nem is magyar érzelmű, az egyszerűen nem lehet magyar ember (s aki magyar állampolgár, az ezek szerint automatikusan magyar nemzetiségű is lenne). Ha pedig egy 1918-ig még magyar állampolgárságú közösségnek most valaki megint magyar állampolgárságot ad, mondjuk „csak” a magyarsága melletti kitartása okán, az legföljebb egy „idióta” lehet, akinek úm. „agymenése” van. A lényeg, hogy néha magyar zászlót lengessünk s úgy köpjük szembe ezt a nemzetet, mintha mi lennénk az igazi magyarok…

    4. Gere Gábor szerint csak aki 1920 előtt született, egyedül az a magyar. Még ha nagyszerb, nagyromán stb. létére két évtizeddel később – vagy éppen 1848/49-ben – tízezerszámra is irtotta és kínozta is halálra a „nemzettársait”, mindössze az igaz magyarságuk, hazafiasságuk okán. Gere Gábor ma is csak azt tartja a fajtársának, aki a mai – trianoni – magyar határokon belül él (és esetleg a nemzete pusztulásán dolgozik). Fölmerül itt a legkomolyabban a kérdés, hogy talán a kirekesztő hajlamú Gere Gábor maga is egy ilyen magyar ember.

    5. Gere Gábor szerint a Trianonban közönséges népirtóknak kiszolgáltatott, ennek ellenére mindmáig magyarnak megmaradó (kitartó), elnyomott és megtizedelt nemzetrészek nem érdemelnek annyit sem, hogy a megmaradt Magyarországon ingyen gyógyíttassák magukat. Szó sem lehet magyar-magyar egyenjogúságról. Haljanak csak meg ott, ahová a sors kényszerítette őket, a már csak nevében „magyar” országból pedig gőgösen el kell őket kergetni. A nemzetietlen magyarországi joggal tagadja meg és rekeszti ki a nemzetből a még mindig nemzeti érzelmű nem magyarországiakat.

    6. Gere Gábor szerint a Trianonban leigázott magyarság nem járult hozzá a nemzet fennmaradásához, gyarapodásához. Gere Gábor úgy véli, hogy éppen azon hozzá hasonló „őslakos” fajtársai tartják fönn a nemzetet, akik kezet fognak a magyarság ordas ellenségeivel, és akik legszívesebben jól megrugdosnák mindazokat, akik leigázott magyar létükre testvéri szeretetet és pártfogást keresnének a megmaradt Kis-Magyarországon. Eszébe sem jut, hogy Trianon óta a nemzet szíve a Kárpátokban dobog. Sőt, az ilyesminek már az említésére is dührohamot kap.

    7. Gere Gábor azt sem tudja – sőt magabiztosan tagadja -, hogy a magyar helyesírás szabályai szerint az Atilla egy t-vel és két l-lel való, kiejtés szerinti írása helyes. Tájékoztatom őt, hogy az MTA szerint az „Atilla” már évtizedek óta igenis létező és helyes személynév, amely ugyanúgy anyakönyvezhető, mint az Éva vagy a Rózsa. Ha nem hiszi, üsse föl a helyesírási szabályzatunkat! Mert eszerint (143. o.: „Atilla és Attila (keresztnév) 161., Atillával és Attilával”) az Atilla is éppolyan helyes, mint a már első osztályban belénk vert régiesen megcifrázott változat.

    Jól foglaltam össze a véleményed? Amit szégyen nélkül nyilvánosan fölvállaltál? (Ami ritka dicséretes dolog) S egyebet nem is tennék hozzá, ennyi a válaszom is. A véleményed ugyanis magáért beszél, nem kell ezt nekem minősítenem. Részletesen és lelkiismeretesen bebizonyítottad, hogy kinek van „agymenése”, hogy ki az „idióta” vagy az „ostoba”, magad minősítetted magad, ez a bizonyítványod. S nevessél csak rajta, büszkélkedj vele.

    Aztán keresd föl a pszichológusodat, lehet hogy a pszichoanalízis rajtad még segíthet. Vidd el neki ezt a válaszodat is, ő majd tudja mit kezdjen vele:

    Pipike!
    Megkérlek, hanyagolj!
    Ostobaságoddal nem tudok mit kezdeni!
    Pá!

    Üdv: Atilla (egy t-vel és két l-lel)

  • Délvidéki S. Atilla
    2013 február 10
    12:52 du.
    Kedves Atillám! (1 t, 2 l)
    Ezzel aztán valóban nem lehet mit kezdeni!
    Hetet-havat összehordva, szavakat, mondani valót kiforgatva, – no ezzel nem tudok mit kezdeni!
    A varjak reptébe, a pillangók nemi életébe a tücskök ciripelésébe is bele lehet szőni valamiféle nemzeti identitást, ideológiát, ha az embernek eléggé sok ideje, sőt mi több csavaros észjárása van, sőt – a szavakat, mondani valót ki akarja forgatni!
    Sajnos én a TÉNYEKET írtam, aztán ebbe bármit belemagyarázhatsz, ha akarsz! (és úgy látom, h akarsz)
    Nos, már rájöttem, h miért e nagy felhajtás! 🙂
    Szerintem itt fejezzük be, mert nem kívánok az „üggyel” tovább foglalkozni!
    Üdv:Gábor

  • Őszintén? Én is unom már ezt az adok-kapok levelezést.

    Mégis úgy gondoltam, egyszer végig kéne menni ezen a gondolatmeneten is, annyiszor hallottam már ezt a fajta uszítást. Hadd lássam már, mi is van itt a háttérben. S amit most látok, az a nagy semmi (igaz, hogy mintha hatottam volna rád valamelyest).

    Erre mondjuk azt, hogy jó kifogás sosem árt. Ha már nem tudunk mit mondani, akkor úgy gondoljuk vagy mondjuk, hogy a másik hord össze „hetet-havat”, és forgatja ki a valóságot – nem pedig mi magunk (legalábbis vannak ilyenek). Kíváncsi lennék persze, mit magyaráztam én bele az általad megfogalmazott véleményekbe (szerinted). De ezt nem fogod megírni, mert fogalmad sincs róla. S nem is lehet, mert ez csak blöff (amit mindenki lát).

    Talán ti nem tudjátok, de amiket itt leírtam, az minden magyarnak az eszébe jut, aki a mostohaországába érkezvén vállveregetés helyett azt kapja, hogy ő most már ukrán meg román (otthon meg azért mocskolják, mert „magyar”). Mert ő Magyarországra jött volna. Aztán azt látja, hogy ilyen talán már nincs is? Hogy magyar ország ott van inkább, ahonnan ő jött. Székelyföldön, Kárpátalján, a bácssági Tiszamentén. Ahol még Kossuth-nótát húznak a kocsmákban, vállalva ezzel a súlyos retorziókat is – ha kell…

    Most hogy alább adtad, talán ezeket is meg lehetne beszélnünk. Mert sajnos, te valóban TÉNYEKET írtál, akár elismered ezeket, akár nem. Amibe most már úgy próbálsz „valamit” belemagyarázni, hogy meg sem tudod mondani, mi az. Kifogytál az érvekből, mert nincsenek is érveid. Ti csak a zsebeteket féltitek, a magyarságotok csak a zsebetekig tart. Szerintem ez van, egyébként pedig majd véleményt alkot minden olvasó erről, aki netán erre téved, és elolvassa ezt az egészet.

    Örülök, hogy megismerkedhettem veled Gáborom! S remélem, többé nem írsz ilyen magyarellenes ostobaságokat sehová sem, remélem talán sikerült változtatnom egy kicsit a gondolatmeneteden. Legalább, hogy belásd: vannak, akik nem államhatárokban gondolkodnak, hanem hazában. S akik a nemzet fönnmaradásához, gyarapodásához vérrel és könnyel járultak hozzá, mert a munkájuk gyümölcsét elveszik a megszállóik.

    S hogy nekik igazuk lehet. Mert az írásod nem elsősorban a TB-kasszáról szól (azt csak ti gondoljátok így), hanem a hazafiatlanságról és a nemzetietlenkedésről. Legalábbis a magyar érzelmű ember ezt látja, minden belemagyarázás nélkül. Hogy zsebmagyarként akarod osztani az észt.

    Hogy te csak olyan „magyar” vagy, mint amilyen „ukránnak” gúnyolod őt te…!

    Üdv: Atilla
    (egy t-vel és két l-lel – de ezt úgy látom, már biztosan megtanultad… 🙂

  • Délvidéki S. Atilla
    2013 február 13
    12:20 de.
    Kedves Atilla!
    Látom, tudom, h nem érted azt, amiről írok, írtam!
    Nem várok választ, viszont kérdéseim is lennének!
    Én 1951-ben születtem itt Magyarországon, itt tanultam, dolgoztam 42 éven át, fizettem TB.-t, adót, stb., stb.
    Velem együtt több millió Magyar sorstársam járta végig ezt az „utat”, melyet a mostani elmebeteg ME., politikai kalandor egy eszement pillanatában „lenullázott”!
    Érted? Egyetlen kóros pillanatában elgondolta azt, h ő 15 millió magyar ME.-e szeretne lenni! (ez sem saját gondolata, mert ezt már a másik elmebeteg Antall J. is „megálmodta”)
    Miért is?
    Mert félti a seggét, h úgy kivágják őt a hatalomból 2014-ben, mint a macskát, aki bepiszkított a lakásba!
    A környező országok egykor magyarlakta területeiről toboroz ehhez az elmebajához embereket bármi áron!!
    Még azon az áron is, h az itthoni „őslakosokat” nyomorba dönti, megbünteti, – míg a külföldieket mindenben segíti a vélt szavazataikért cserébe!
    Atillám! Egy „újmagyarnak” csak jogai vannak, kötelezettsége nulla!
    Mert mivel magyarázható, h a rokkantaktól megvonja a TB. ellátást, vagy egy részét – érted, aki itt rokkant meg a munkában – és INGYEN gyógyíttatja azt, aki ezért egy fillér járulékot NEM fizetett!
    Olvasd el az idézett cikkeket, ahol elmondják, h az Ukránok csak azért tanulnak magyarul, h az ellátást megkapják! INGYEN!
    Az én megkeresett, leadózott pénzemből, pénzünkből!
    Én értem, h miért ágálsz ez ellen!
    Elég rákattintani az avatarodra és minden kiderül!
    Én akkor már vígan adóztam jó pár éve, mikor Te átjöttél a „töredék” Magyarországra! Ha jól sejtem, már a fiam is van annyi idős, mint Te!
    Akkor miről is beszélünk??
    Szerinted ez így fair, h más viszi el azt a pénzt, amit én kerestem meg – és ezért még az enyémet csökkentik, új és újabb adókat raknak a nyakunkba, elvonnak, megvonnak, megnyomorítanak? És ezért! (is)
    Gondolkozz picit Atilla!
    Jogos?? Vágjak, vágjunk hozzá jó pofát? Tapsoljunk?
    Szerinted?
    Ennek semmi köze a magyar-ellenességhez!
    Azért, mert valaki tud magyarul, semmit nem jelent! Még nem Magyar!
    Ezt próbáltam érzékeltetni!!
    Semmi mást! (ideológiát, hazafiatlanságot persze belemagyarázni lehet, de nincs értelme!)
    Üdv:Gábor
    ps.(ha a FB.-on megkeresel, ott beszélhetünk)

  • Bocsánat, nem „töredék”, hanem …”és a maradék Magyarországon „…
    Elnézést!

  • Delvideki S. Attila

    maradjon ott, ahova szulettel, mert hulyebol, aljas verszivokbol van mar eleg a hatarokon belul is! hogy ki, milyen EMBER az nem a nemzetsegetol fugg..ha mocskos modon kihasznaljak a hatarokon belul eloket, akkor ne csodalkozzanak, ha nem szivesen latottak magyarorszag teruleten…amugy meg nem az szamit, ki magyar es ki nem, az szamit kik nottek fel ugyanabban a tarsadalmi-gazdasagi kozegben, akik ugyanazon szappanoperakon es ugyanazon a turo rudin nottek fel, azok tartoznak ossze, a hatarontuliak sokkal tobb kozost elhettek meg a roman szomszedjaikkal, mint a magyarorszag teruleten elokkel…johogynem mar majd annak a szekely monicanak teszek szivesseget es fizetem a tanittatasat, tb-jet, akinek ugyan a neve magyar az apja utan, de egy kukkot nem beszel magyarul a roman anyja utan, de nagyobb jogai vannak, mint az en magyarorszagon szuletett gyerekeimnek? nameg az apatok fa@at! ha rendes emberek lennenek, kimaradnanak ebbol a politikai csatarozasbol, de buszoznak meg menetelnek, meg felveszik a segelyeket, csak aljas mocskos disznok lehetnek nem fer hozza ketseg se!

  • Nyilas Misi
    2013 február 13
    11:47 de.
    Nem kellene ennyire keményen!
    Finomabban is meg lehet fogalmazni, a mondani valót!

  • Kedves Gáborom, kedves mindenki!

    Semmi kedvem a közvetlen „beszélgetéshez” veled (vagy veletek), mert szerintem te csak mondod a magadét, gondolkodni pedig erről nem akarsz vagy már nem is vagy képes. A valódi eszmecsere esélye nélkül viszont, nem fogok időt szakítani ilyen „szórakozásra”, hiszen nincs semmi értelme sem. Egyébként is úgy gondolom, ennyi elég volt belőlem.

    Egyrészt elegem van már a hiábavaló írogatásból. Mert ti rögeszmések vagytok, csak az önigazolást hajszoljátok. Másrészt pedig, elmondtam már a véleményem. Nem akarok már hozzátenni semmit sem. Aki tényleg gondolkodni akar, azt itt megsegítettem. De nem reménykedem még abban sem, hogy az agymosott, félreiskolázott és félrenevelt nemzedék majd most – vagy egyáltalán – föleszmél talán. Az ennyire téves társadalmi beidegződéseket rendszerint csak nemzedékváltás törölheti le egy közösség arculatáról. Meg kell tehát várni, hogy kihalljatok. Esetleg, amíg mi halunk ki. De remélem, azért ezúttal a gondolkodók tábora marad a történelem színpadán (1948-ban, 1956-ban és 1994-ben ez nem így történt). S most gondolkodjunk!…

    A szülőföldemen mindenfelé azt látom kiírva, hogy „Szerbia a szerbeké!” S itt meglehet, még titeket is megvernének, ha magyarul beszélnétek az utcán (de ha tudnák, milyen „magyarok” vagytok, biztosan kapnátok itt munkát, fizetést, mindent – mint Kőváry Margit, aki végül Milosevics kisebbségi minisztereként taposott minket a sárba). Márpedig ők Magyarország Délvidékét (az ún. „Vajdaságot”) is Szerbiához csatolták 1988-ban. Ott nem kellek, mert magyar vagyok, nektek nem kellek, mert „szerb” vagyok (pontosabban, mert ti is magyargyűlölők vagytok). Legyek én is szerb, ahogy ti is azok lennétek itt? S a fajtársaitok szerint is legyek csak szerb. Hát csakazértsem! Ha kell, én legalább egyenes gerinccel halok ki. Addig pedig inkább leszek örök hontalan. A szemetekben. Mert hogy, hontalanok valójában TI vagytok. Nincs hazátok, nincs népetek, nem tartoztok sehová sem, csak egy földrajzi fogalomban vesztek részt, mint légypiszok a falon. S így is fogtok eltűnni a történelem kloakájában.

    Na de komolyan! Nem hiszem, hogy Orbán Viktor megvonta a rokkantaktól a TB. ellátást, vagy egy részét – ez szerintem csak a ti hőbörgésetek, hazudozásotok. Amennyire én tudom, azoktól vonták meg a juttatásokat, akik eddig is jogtalanul élősködtek a „ti” TB-tek számlájára (érdekes, őket meg szeretitek?). Na és milyen népámító duma az, hogy ez a kormány „INGYEN gyógyíttatja azt, aki ezért egy fillér járulékot NEM fizetett”? Hát éppen ez a polgári állam lényege: olyanok is részesülnek a közösből, akik valami oknál fogva nem tudtak annak megteremtésében részt venni. Mondjuk, mert valóban rokkantak, és ezért erkölcsi jog szerint kijár nekik a közteherviselés, a társadalmi szolidaritás. Vagy mert idegen uralom alá kerültek, a hazánk egy részével együtt, ahol hátrányos megkülönböztetésben részesülnek, illetve ahol egyenesen életveszélyes az egészségügyi ellátás. A közteherviselésről nem tanultatok az iskolában? Vagy az életben? Hát hol van az eszetek? A zsebetekben…

    Mondok én valamit. Miért nem acsarkodtok MOST az ellen, hogy a baranyaiak vagy a debreceniek stb. is kapnak a „ti” TB-tekből? Nehogy már holmi államhatárok akadályozzanak benneteket ebben! Hiszen ti mondjuk pestiek vagytok. Akkor miért fizessétek a baranyaiak TB-jét? Vonjátok meg a TB-t, és gyűlöljétek a szabolcsiakat is stb. Na látjátok, ez a zsebmagyarság. A végtelen és teljesen vak önzés. S így vagytok itt, most a valóban idegen uralom alá került magyarsággal is. A guta kerülget titeket, ha adnotok kell. S mivel adnotok volt muszáj a közösbe, most azok ellen acsarkodtok, akik esetleg kapnak is ebből valamit. Lám, lám, miről is van itt tehát szó: a közösségi érzésről (és az egyéni lelkiismeretről). Ti az éppen megmaradt „Magyarország” népét tekintitek a sajátotokénak. A legutolsó naplopó, iszákos, csöves is többet ér a szemetekben ha „magyarországi”, mint egy gerinces magyar ember mondjuk a Székelyföldről. Pedig hány milliónyian vannak „magyarországiak” is, akik valóban semmit sem járulnak hozzá a nemzetgazdasághoz, mert csak segélyekből élnek.

    Ti mégis a határontúli igaz magyarok ellen acsarkodtok, akik pedig nem tehetnek arról, hogy ők nem járulhatnak hozzá a magyar nemzetgazdasághoz, pedig örömmel megtennék, ha tudnák. Most tényleg: hát már azért is őket okoljátok, hogy nem fizethetik a magyar államnak az adójukat? Ha Baranyát is Szerbiához csatolták volna, ahogy kis híján kétszer is megtörtént, akkor most a megmaradt baranyai magyarságtól is megvonnátok a társadalmi és nemzeti együttérzést? Meg hát – nemde? Ha jól emlékszem, O. V. már 2005-ben is azt mondta, hogy kb. ezer ft-jukba kerül fejenként a „magyarországiaknak”, ha honosítanák a határon túli magyarságot. Számomra döbbenetes volt, hogy „magyarország” lakosságának 3/4-e ezért az ezer ft-ért is eladta a nemzetet (kb. a felét annyira sem érdekelte a magyarság sorsa, hogy szavazzon). S ha száz ft-on múlna a határon túlra szakított magyarság kiirtástól és beolvasztástól való megmenekülése, TI most azt sem adnátok meg. Így van-e? Hát itt van a kutya elásva. A helyzet az, hogy vagy együtt éreztek a nemzettel, vagy nem.

    Ti nem is tudjátok mi az a nemzetárulás, mert azt sem tudjátok, mi a nemzet. Éppen ezért áruljátok el a nemzetet, ha egyáltalán árulónak tekinthető az, aki valójában nem is a része annak a valaminek. Most is a zsebeteket csörgetitek az miatt, hogy tőletek magyarabb emberek – értsd: valódi magyarok – is részt kérnek a „ti” TB-tekből. Szégyellhetnétek magatokat, ha magyarok lennétek. De nem ezt teszitek, hanem dühtől dagadó szemekkel mocskolódtok, uszítjátok egymást (mert tudat alatt tudjátok: csak sehonnai bitang álmagyarok vagytok). Erre is nagyon jól emlékszem: amikor spárgát szedtem Németországban – hogy pl. a „magyarországi” TB-t is fizetni tudjam -, ott azért akartak megverni a mohácsi srácok, mert én – a „szerb” – szívom az ő vérüket. S azzal dicsekedtek, hogy hány „júgót” ruháztak meg már. Most aztán megkérdezhetnélek én is titeket: maga bácsi, nem mohácsi? Mert csak egyet felejtetek el: ha nagyon rázzátok magatokat, éppen az álarcotok esik le. A „magyar” álarcotok…

    Tudom, én is hallottam olyasmiről, hogy már elmagyartalanodott határon túliak is igényelték az állampolgárságot, akik éppen csak hogy tudnak pár szót magyarul – vagy most tanulják. Valahogy nem hiszem azonban, hogy az a magyar kormány, aki olyan alaposan megszűri a kérelmezőket, hogy még a valamilyen tekintetben szélsőségesnek minősíthető magyaroktól is megtagadja a honosítást – hogy ez a kormány valóban nemzetidegen embereknek is adna állampolgárságot. De ez csak az egyik oldala a dolognak. Mert voltam én katona a jugoszláv hadseregben is, ahol olyan érdsomlyói (ma: Versec) bakákkal is találkoztam, akikről csak az ebédlőasztalnál tudtam meg, hogy magyarnak tartják magukat. Egy szót sem tudtak magyarul. Ennek ellenére is nagyobb magyarok voltak, mint ti. Azt tehát, hogy „az Ukránok csak azért tanulnak magyarul, h az ellátást megkapják”, meséljétek a jó öreg anyátoknak. Na meg egymás közt is elvagytok ezzel, úgy látom.

    Egyáltalán nem érdekel kedves Gáborom az sem, hogy ha te már vígan adóztál „jó pár éve,” amikor én „átjöttem” – ahogy írod – a ti állítólagos maradék „magyarországotokra”. Tudod, mi is adózunk. Még ha nem is oda, ahová szeretnénk. Mert szívesen adóznánk mi is a magyar nemzetgazdaság javára. De tőlünk elviszik az adót a megszállók anyaországába, s nekünk a saját szülőföldünkön annyi ellátás sem marad, mint a szerblakta Szerbiának. Tehát, nem adóztam úgy mint te (viszont, négy magyar gyermeket nevelek ennek a nemzetnek). S nem adózott sok szabolcsi sem, aki veletek egy politikai közösséget alkot. S akkor mi van? Közteherviselésről nem hallottatok? Esetleg lelkiismeretről? Gondolkodjatok már, miről is beszéltek itt? Igen. Szerintem ez tényleg „így fair,” hogy az adózik, akinek jövedelme van, és az kap TB-t, aki rászorultsági alapon jogosult rá. Ha úgy tetszik, „más viszi el azt a pénzt, amit én kerestem meg” – ez nevezik társadalmi vagy nemzeti szolidaritásnak.

    Gondolkozz hát „picit” te is, kedves Gáborom! Mert igenis jogos. Igen, vágjál hozzá „jó pofát”, és „tapsoljál” is akár. Mert neked mégiscsak több jutott az élet áldásaiból, mint annak a szabolcsi cigánynak, aki kivételesen mondjuk tényleg nem oka annak, hogy nincs munkája, csak nyolc gyereke. S ha ezt nem érted meg, mert csak egy „cigányról” van szó, akkor nem vagy mondjuk cigányellenes? Dehogynem. Ahogy magyarellenes is vagy, amennyiben egy „ukránnak” csúfolt szerencsétlen kárpátaljai magyartól sajnálod el a „te” TB-det, akit mondjuk tönkretettek a sztalinista népirtók, mert nem csak elvitték mindkét nagyapját, de el is kobozták azok összes vagyonát (mellesleg pedig, éppúgy nincs lehetősége rendes állásra, mint a szabolcsi cigánynak).

    Mert, kedves idegengyűlölő „magyarországiak”, szerintetek mi nem értjük azt, amit pedig valójában ti nem értetek. Így lehetne összefoglalni a lényeget. Pedig, valójában csak a véletlenen múlt, hogy most nem ti vagytok a mi helyünkben…

  • Még valamit meg kell írnom. Ti mind azt hiszitek, hogy ha „Magyarországon” születtetek, tanultatok, dolgoztatok, fizettétek a TB.-t, adót, stb., akkor az a TB a tiétek is. Szó sincs róla, mert a TB kassza, meg az ország is azé a közösségé, aki azt kormányozza.

    Tulajdonképpen azon folyik most itt a vita, hogy ez a magyarság nemzeti közössége-e vagy csak a magyarországiak politikai közössége? S számotokra mindenki elmebeteg, aki magyarságban gondolkodik, pedig nagyon tévedtek. De hát, ezt a lelkiállapotot a szélsőséges megnyilvánulásaitok is bizonyítják. Olyan ostobaságokat találtok ki, hogy egy székely vagy kárpátaljai magyar ember csak amolyan “újmagyar” lenne, holott ő százszor régibb és igazibb, mint ti (akik érzelmi elkötelezettség szempontjából végképp nem vagytok magyarok). Tehát, ha már itt tartunk, valójában ti vagytok e nemzetben a befogadottak, a csak magyar származásúak. Ennek nem elsősorban ti vagytok az okai, de nézzetek magatokba.

    Nem köt benneteket semmi sem ehhez a néphez, de még az országhoz sem, kivéve a túrórudit meg az adót, amit befizettetek! Mi az, hogy hogy nekünk határontúliaknak csak jogaik vannak, a kötelezettségeink pedig nulla? Én 17 évig éltem ebben a magyargyűlölő „magyarországban”, de ilyesmit soha nem tapasztaltam. A legutolsó naplopónak vagy bármelyik nem magyar nemzetiségű embernek, a cigánynak is több joga van és volt, mint egy magyarnak a határon túlról. Nem kaptam se lakást, se munkát, s ha orvoshoz akartam menni, zsebből kellett fizetnem a TB-T. Amikor állampolgárságot mentünk kérni a szüleimmel 1996-ban, a velünk együtt (potya)utazó szabadkai bunyevácok arról győzködtek bennünket, hogy valljuk magunkat szerbnek vagy bunyevácnak, esetleg cigánynak, mert azt rögtön elhiszik, és akkor könnyebben kapunk magyar állampolgárságot… (!!!)

    Ti meg az éppen megmaradt „magyarország” népét tekintitek a sajátotokénak. Egészségetekre. A legutolsó naplopó, iszákos, csöves is többet ér a szemetekben ha „magyarországi”, mint egy gerinces magyar ember mondjuk a Székelyföldről. Pedig hányan vannak „magyarországiak” is, akik valóban semmiben sem járulnak hozzá a nemzetgazdasághoz, mert csak segélyekből élnek. Ti mégis a határontúli igaz magyarok ellen acsarkodtok, akik pedig nem tehetnek arról, hogy ők nem járulhatnak hozzá a magyar nemzetgazdasághoz. Abban viszont teljesen igazad van, hogy „Azért, mert valaki tud magyarul, semmit nem jelent! Még nem Magyar!” De kedves Gáborom, szerintem – már bocsánat! – „ti” vagytok ezek, itt csak magatokról írtál, álarc nélkül, csak nem jöttél még rá. Magyarul ti csak beszélni tudtok. Gondolkodni már nem. Emberül sem. „Ezt próbáltam érzékeltetni!!” – én is.

    Aki nem a saját népében, tehát nem nemzetben gondolkodik, az nem tekintheti magát az adott nép tagjának sem. Ha tehát te nem magyarságban gondolkodsz, hanem „Magyarországban”, akkor nem magyar vagy, hanem csak egy magyarországi. Földrajzi értelemben. Úgy mint budapesti, baranyai stb. Tehát, semmi közöd a nemzethez. Ne is próbálj tehát beavatkozni a nemzeti sorskérdésekbe. S igaza van a kedves idetévedt elvtársnak is. Nem akar senki sem „Magyarországra” költözni, mert aki akart, az már régen ott él: ha jól megnézzük, az ottani lakosság 3/4-e már határon túli származású, mert legalább egy nagyszülőjét elüldözték Trianon haszonélvezői. S most nagy részetek ezt mind elfeledve, őseitek maradékát mardossátok. Így hát, valóban: „hulyebol, aljas verszivokbol van mar eleg a hatarokon belul is!”

    De az idetévedt elvtárs azt is világosan megfogalmazta, mi az agymosott és nemzetietlen magyarországi tömegek világnézete: „nem az szamit, ki magyar es ki nem, az szamit kik nottek fel ugyanabban a tarsadalmi-gazdasagi kozegben, akik ugyanazon szappanoperakon es ugyanazon a turo rudin nottek fel, azok tartoznak ossze”. Nektek ennyi a véleményetek a „nemzetetekről” – már ha leveszitek az álarcotokat. Nektek a túró rudi a „nemzettudatotok” meghatározó eleme, nekünk pedig a magyar múltunk és megmaradásunk esélyei. Mert az is igaz, hogy „a hatarontuliak sokkal tobb kozost elhettek meg a roman szomszedjaikkal, mint a magyarorszag teruleten elokkel”. Itt vannak Szárazajta, Földvár, Nagyenyed elfeledett vérmezői stb. A lakosságot cserélt Délvidék stb.

    Egy Sztalinnak kellett megakadályoznia, hogy a román szomszédok ne telepítsék ki 1946-ban ez egész erdélyi magyarságot úgy, ahogyan azt a csehszlovák kormány megtette. Sok közös vonásuk van hát a leigázott magyaroknak a leigázóikkal, ez már biztos. Csak az a gond itt, hogy ilyen közösséget ez az elvtárs aligha kívánna saját magának. A „mohácsiak” jutnak róla az eszembe. A fröcsögése egyébként is magáért beszél. S ez azért jó, mert végre őszintén beszélhetünk erről, hamis álarcok és valóságos ütlegek nélkül. Egymás szemébe (fejébe) nézhetünk itt. Na meg tükörbe. Kár, hogy csak hárman vagy négyen…

    Egyébként, egy „szekely monicanak” szerintem is nagyobb jogai vannak, ha csak az a „baj” vele, hogy buszra ül és tüntet a mocskos politikai bandáitok képtelen uszításai ellen. Akik féltik a seggüket, hogy úgy kivágják megint őket a hatalomból 2014-ben, mint a macskát, aki bepiszkított a lakásba! Mert jól bepiszkítottatok, főleg 1956 és 1994 után. De meglehet, hogy még egy ilyen „monica” is hamarébb halna meg, mondjuk egy Erdélyért vívott nagy csatában, mint ti. Sőt, valószínű. Mert hogy ő legalább félig magyar. Mint az a Petrovics, akit szintén kitagadtak a fajtársaitok, mint „tótszármazékot”.

    Aki erre, mikor már kifogyott a türelemből, kocsirúddal támadt rátok. S igaza volt. Benne több magyarságtudat volt, mint bennetek. De tudom, tényleg vannak határon túl is éppen olyan lelkiismeretlen emberek, mint határon belül. Akik a magyarságot aprópénzre váltják, és zsebre vágják. De nem lehet kiszűrni őket. Ahogy titeket sem. Vagy mégis? Tegyünk egy kísérletet.

    Mert mi lenne, ha mindannyian gondolkodni kezdenénk és szépen összefognánk, és a valóban élősködő elemeket pellengéreznénk ki? Legyünk tisztességes magyar emberek, akik tesznek is valamit a közösségükért, és nem csak a saját zsebükön aggódnak. Mint akik nem csak kapni akarnának a hazától, hanem adni is.

    Ha kell nem száz vagy ezer, hanem – aki tud – akár százezer ft-okat is. Mert együtt vagyunk a bajban. Hagyjuk már ezt a buta torzsalkodást, és fogjunk végre össze, egy jobb országért, és egy jobb magyarságért…!

    Lehetetlent kívánok? Valószínűleg azt. Hát akkor, isten veletek! S hergelődjetek most már csak magatokban. 🙂

    Atilla

  • Maradjunk az utolsó mondatodnál! 😛

  • A kétkedőknek,és azoknak akik azt állítják hogy uszítás folyik a határon túliak ellen! Nem az,itt a törvény ami szociális egyezményről szól,és minden ukrán állampolgárra érvényes,tehát magyar nem kell hozzá!A cikk a valóságot írja le,és miért kell a fidesznek ezt helyre tennie,mert ő visszamenőleges hatályú trv-t hozott saját állampolgárai ellen,pedig azok itt járulékkal szerezték a jogosultságukat ezek pedig minden feltétel nélkül megkapják! Akkor miről is papoltok itt?!
    „Magyar-szovjet szociálpolitikai egyezmény
    Tájékoztató – az 1963. évi 16. törvényerejű rendelettel kihirdetett, a Magyar Népköztársaság és a Szovjet Szocialista Köztársaságok Szövetsége között, a szociális ellátás területén való együttműködés tárgyában, Budapesten, az 1962. december 20-án kötött Egyezményről

    Kikre alkalmazható az egyezmény?

    Az egyezmény alkalmazásának feltétele magyar vagy a Szovjetunió területén létrejött utódállamok állampolgársága, kivéve Lettország, Litvánia, Észtország, Üzbegisztán és Moldávia állampolgárait.

    Hol kell előterjeszteni a nyugdíjigényt?

    A Közép-magyarországi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóságon, vagy a lakóhely szerint illetékes nyugdíjbiztosítási igazgatóságon illetve kirendeltségen nyújtható be a kérelem.

    A kérelem előterjesztésével egyidejűleg célszerű csatolni az alábbi okmányokat, vagy azok hitelesített másolatát:

    állampolgárságot, magyarországi lakóhelyet igazoló okmányt,
    szovjet munkakönyvet,
    szovjet nyugdíj folyósításának megszűnéséről kiállított igazolást (nyugdíjas áttelepült személy esetén),
    szovjet nyugdíjas igazolványt (nyugdíjasként áttelepült személy esetén),
    hozzátartozói nyugdíj esetén a halotti anyakönyvi kivonatot, továbbá
    özvegyi nyugdíjigényhez a házassági anyakönyvi kivonatot,
    árvaellátáshoz
    a gyermek születési anyakönyvi kivonatát, valamint
    szükség esetén az iskolalátogatási igazolást is csatolni kell.

    (Az idegen nyelvű iratok fordításáról a nyugdíjbiztosítási hivatal gondoskodik.)

    A nyugdíjigényt a Közép-magyarországi Regionális Nyugdíjbiztosítási Igazgatóság bírálja el.
    Ettől eltérően a hozzátartozói nyugdíjigényeket a Nyugdíjfolyósító Igazgatóság bírálja el, ha a jogszerző nyugdíjasként hunyt el. Ez utóbbi esetben a nyugdíjigényt a Nyugdíjfolyósító Igazgatóságnál kell előterjeszteni.

    Hogyan történik a nyugdíjjogosultság elbírálása?

    A nyugellátást annak a szerződő országnak az illetékes nyugdíjbiztosítási szerve állapítja meg és folyósítja a saját belső szabályai alapján, amely területén a nyugdíjigénylőnek a kérelem benyújtása időpontjában a lakóhelye van. A két szerződő állam területén szerzett szolgálati időket össze kell számítani. Magyar részről a nyugdíj akkor állapítható meg, ha a magyar szabályok szerinti jogosultsági feltételek teljesülnek (pl. az öregségi nyugdíjkorhatár betöltése, szolgálati idő hossza, stb.).
    Lakóhely alatt azt a helyet kell érteni – a tartózkodási hellyel ellentétben – ahol a kérelmező az illetékes hatóság engedélyével letelepedett.

    Hogyan történik a nyugdíj alapját képező átlagkereset összegének meghatározása?

    Ha a kérelmező az áttelepülést követően nem dolgozott tovább, a nyugdíj alapját képező átlagkeresetként azt a keresetet kell figyelembe venni, amit a hasonló munkakörben, megfelelő képesítéssel a Magyarországon foglalkoztatottak átlagosan elértek a nyugdíj megállapítása időpontjában.

    Ha a kérelmező az áttelepülést követően dolgozott, akkor csak a magyar keresetek, jövedelmek vehetők számításba. Ha a kérelmező a megfelelő számú bérezett nappal nem rendelkezik, a vonatkozó magyar szabályok az irányadók, és szükség esetén a hiányzó napokra a minimálbért kell figyelembe venni.

    Nyugdíjasként áttelepülő személy esetén mikortól, hogyan állapíthat meg a magyar nyugdíjbiztosítás nyugellátást?

    A magyar nyugdíjbiztosítás a nyugellátást legkorábban az áttelepülést követő hónap első napjától állapíthatja meg, a szovjet nyugdíj megállapítása időpontjában érvényben volt magyar jogszabályok alapján. Az egyezmény előírása szerint a jogosultságot fennállónak kell tekinteni, ha a fogadó állam jogszabályai azonos nemű ellátást biztosítanak. E rendelkezés azonban csak részben vonatkozik az öregségi nyugdíjra, mivel az csak a magyar szabályok szerinti öregségi nyugdíjra jogosító korhatár betöltésétől folyósítható.

    Rokkantsági nyugdíjigény esetén a munkaképesség csökkenés mértékét, a rokkantság fokát a magyar szabályok alapján, a magyar orvosi bizottság állapítja meg. Ettől eltérően az öregségi nyugdíjra jogosító korhatárt elért személy nyugdíjigénye esetén a munkaképesség csökkenés mértékét, a rokkantság fokát nem kell a magyar szabályok szerint elbírálni abban az esetben sem, ha részére a külföldi szerv rokkantsági nyugdíjat folyósított.

    A nyugdíj alapját képező átlagkereset meghatározása megegyezik az előző pontban leírtakkal.

    Hogyan kell a Szovjetunió területén szerzett szolgálati időt igazolni?

    Az illetékes külföldi szerv igazolása alapján lehet a Szovjetunió területén szerzett szolgálati időt figyelembe venni.

    Korkedvezményes időként az az idő vehető figyelembe, amely a magyar szabályok szerint is korkedvezményre jogosító időnek minősül.

    Az igazolás beszerzéséről a nyugdíjbiztosítási szervek hivatalból gondoskodnak.

    A baleseti ellátásokat mely szerződő állam társadalombiztosítása nyújtja?

    Az a szerződő fél állapítja meg és folyósítja a baleseti ellátásokat, amelynek a területén a jogosult lakóhellyel rendelkezik.

    Külföldön történő letelepedés esetén az egyezmény alapján megállapított nyugdíjra jogosult- e a nyugdíjas?

    A külföldre történő letelepedés esetén a nyugellátás folyósítását meg kell szüntetni, mivel a magyar nyugdíjbiztosítás által megállapított nyugellátásra a nyugdíjas addig jogosult, amíg a lakóhelye a Magyar Köztársaság területén van.

    A 90 napon túli külföldi tartózkodást és a külföldre történő áttelepülést a folyósító szerv felé a nyugdíjas köteles bejelenteni.

    Jogszabályok:

    1963. évi 16. számú törvényerejű rendelet
    7/1964.(VIII.30.) MüM számú rendelet.

    2008. november

    ORSZÁGOS NYUGDÍJBIZTOSÍTÁSI
    FŐIGAZGATÓSÁG

    2009-02-19 09:10
    Jelenleg is érvényes! Persze nektek nem számít hogy kifolynak az országból a milliárdok,és az elkövetkező generációknak semmi sem lesz!

  • állampolgár
    2013 február 16
    8:56 de.
    Köszönöm! 🙂

  • Kedves ‘Állampolgár’…!

    Fölhívnám a figyelmed, hogy a saját leveledben két ellentétes állítás van.

    Először azt állítod, hogy „itt a törvény ami szociális egyezményről szól,és minden ukrán állampolgárra érvényes,tehát magyar nem kell hozzá!”

    Aztán pedig idézed az egyezmény szövegét, amely „állampolgárságot, magyarországi lakóhelyet igazoló okmányt” kér. Szó sincs hát ukránokról. Magyar állampolgárság nélkül ez nem működik.

    Persze nektek nem számít hogy mi a valóság, nektek csak egymás ijesztgetése, a magyarellenes uszítás kell!

  • Délvidéki S. Attila: jogszabályt olvasni is tudni kell. Az állampolgárságot igazolni kell (és nem a magyart, hanem kifejezetten az ukránt, illetve egyéb szovjet utódállamit), mert (utóbbiak között is) vannak kivételek, főként azok az utódállamok, amelyek időközben EU tagok lettek. És éppen azért, mert az idézett törvény és végrehajtási rendelet egymás állampolgárainak szociális biztonságáról szól.
    Tehát egy oldalról ennek köze nincs a „15 millió magyar miniszterelnökéhez”, sőt ha utódja azt hiszi, csalódnia kell, mert ezek az emberek (nagyrészt) nem lesznek magyar állampolgárok, nem szavazhatnak. Másrészt jókora nagy pazarlás, ha ez a visszaélés így fennmarad.

  • Rendben, lehet hogy nem kell hozzá magyar állampolgárság. De szerintem, ha echte ukrán tömegek járnának át – kamu ittartózkodási címmel – Magyarországra csak azért, hogy itteni TB-jük legyen és itt kezeltessék magukat, arra a magyar hatóságok is fölfigyelnének. Őszintén szólva, egy ukrán ember helyében ezt aligha vállalná be bármelyikünk is. Megaláztatásokban részesülne. Ráadásul, aki itt gyógyíttatja magát, annak mindenképpen itt is kell laknia, mert nem fog hetente utazgatni. Ide meg tán nem költözne csak ezért senki sem, pl. Lvovból. Aki pedig kárpátaljai, és vállalja az utazgatásokat vagy az ittlakást, attól szerintem nem kell irigyelni ezt. Igaz, hogy nem járult hozzá a magyarországi TB-kasszához, de erről ő nem tehet. Nem ő döntött így, hanem a trianoni zsarnokok. Persze, meg is tagadhatjátok tőle ezt a kegyet. Főleg, ha pl. éppen egy magyargyűlölőről van szó. Ami előfordulhat határon túl is…

  • jó lenne illetékes elvtársnak nyilatkozni ebben az ügyben, hjogy megnyugtassa a nyugdíjasokat…., ha pedig ez igaz, akkor gyalázatos ganéjság nem tenni ellene….

  • Szakadáti istván

    Gratulálok kedves Gere Gábor és Nyilas Misi!!
    Őszintén mondom nektek szégyeljétek magatokat!!
    Nagyszüleim, dédszüleim és minden ősöm ha látná amit itt összehordtatok forognának a sirjukban!
    Szégyen gyalázat.Meg ne próbáljátok magatokat igaz magyar embernek nevezni!
    Egyszerüen szánalmasok vagytok!

  • Parács Péter Pál

    Magyar-Szovjet szociálpolitikai egyezmény témája is:

    – Kérdezném? Magyarország megkötötte ezen kvázi szerződést?
    – Most milyen uniós „kötelmeink” vannak?
    – Nem probléma, hogy a Magyarok immár tényleg „beszűkültek”
    a Kárpát-medencébe elfeledve a „Kárpátoknak vadregényes
    táját, Felvidéket, Erdélyt stb./
    – Nem probléma, hogy Pl. Ukrajnában, Kárpátalján is élnek
    magyar nemzetiségűek, akik a régi magyar szülőföldön
    születtek, de akaratukon kívül születési helyüket a
    Szovjetunót tartják nyilván, majd ukrán állampolgárokká
    varázsolta Őket a politika és a Nagyhatalmak. Nem
    csupán a Trianonról kellene elgondolkodni, hanem az azt
    követő egyezményekről illetve a II. világháborúban való
    részt vételünkről és az ezt követő orosz-szovjet
    „beleszólásról” a mostani határokra vonatkozóan.
    – Egy biztos! Az 1962-es egyezmény oda-vissza él, a
    „határon túli” magyarságra tekintettel főleg jogosan.
    Innen, a mostani Magyarországról, nem megyünk ugyan
    nyugdíjért, de megyünk nyugatra dolgozni illetve
    „megyünk” az ukrán olcsó cigiért, üzemanyagért,az igen
    jó minőségű csokiért /ROSHEN/, sajtért, fűszerekért
    stb.
    Az én álláspontom, hogy először Magyarország történelmi kavalkádját kellene feldolgoznunk, nem pedig egymásra „mutogatni”
    Bocsánat, ha valakit megsértettem volna fentiekkel. Amit leírtam egyrészt emberi érzésből fakad. Ha valaki beteg segíteni kellene rajta, ha tudunk.
    Én magyar állampolgárként születtem, magyar állampolgár vagyok és leszek. TB kártyám nem érvényes rajtam kívül álló okokból mondhatóan, pedig egészségügyi ellátásra szorulnék. Mi van azonban a Magyar Alkotmány 70/D és 70/E
    §-ban foglaltakkal? Ez részemről egy magyar állampolgár kérdése Magyarországtól, szülőföldemtől!!! Lehet át kell jelentkeznem lakcímre Ukrajnába?
    Tisztelettel és köszönettel az
    olvasóknak!

    Parács Péter Pál
    E-mail: [email protected]

  • Parács Péter Pál

    Kedves Szakadáti István!
    – Ha lehet így szólítanom –

    Miután és is „hozzászóltam” az ügyhöz, ez után olvastam a Te
    általad írtakat.
    Szerintem teljesen igazad van abból kiindulva is, hogy nagyszüleink, felmenő ágaink nem kizárt, hogy a mostani határainkon túlról valóak. Meg egyébként is…….!