A szélsőjobboldal előretörése miatt hagyja el Magyarországot Gerendás Péter

2013 április 1 9:06 de.162 hozzászólás

Megint elveszített Magyarország egy tehetséges embert, egy művészt, gondolkodót – egy olyan valakit, aki a magyar kultúrát gazdagította, nem csak zenéjével, de humanizmusával is. A Liszt Ferenc-díjas zeneszerző, Gerendás Péter úgy döntött, hogy 56 évesen – hat kiskorú gyermekével együtt – emigrál. „A mocskos zsidózás, a nácik szerecsenmosdatása, a politika kufárkodása az emberek létező előitéleteivel, a már szinte természetes hétköznapi terminológiává lett bizonyos ‘zsidó háttéruralomról, zsidó bankárokról’ szóló hazugságok, összeesküvéselméletek és ezzel egyidejűleg a jól bevált bűnbakképzés általánossá válása, a folyamatos cigányozás, buzizás miatt régóta fontolgattam a távozást. De van egy ‘gulyás feelingem’, mint ahogy egy Klauzál téri sólet életérzésem is. Az anyanyelv, a hazám iránti forró szeretetem, a költészet, az irodalom, Bartók, Kodály, József Attila, Kosztolányi és a többiek, idekötnek”–írta Gerendás Facebook oldalán közzétett búcsúlevelében.

A Magyar Köztársasági Érdemrend lovagkeresztjével díjazott művész már eladott mindenét, beleértve gitárgyűjteményét és zongoráját és eldöntötte, hogy távozik. Magyarország kilátástalansága miatt – mely a kultúra, a politika és a gazdaság területein is megmutatkozik – kényszerül emigrálni. Nem titkolja el, hogy az utóbbi években komoly anyagi gondokkal küzdött az a zeneszerző, aki a legnagyobb huszaszik századi magyar együttesekkel turnézott – beleértve a legendás LGT-t – és aki Koncz Zsuzsának és Zoránnak írt dalokat.

Gerendás Péter

Persze tudjuk, hogy a művészek mindenhol nehezen élnek meg tehetségükből és általában valamilyen mellékfoglalkozással pótolják ki jövedelmüket. Kanadában – például – egy kézen számolhatjuk meg azokat az írókat, vagy költőket akik kizárólag művészetükből teremtenek stabil megélhetést számukra.

Ezért Gerendás Péter távozásában – számomra legalábbis – sokkal elszomorítóbb az a tény, hogy egy díjazott, patriota magyar művészt a zsidózó jobboldal kergeti el az országból. „Néhány éve történt, hogy az utcán egy negyven körüli hölgy amikor meglátott azt mondta ‘te szemét patkány.’ Úgy éreztem, a szívemből egy darab, kitépve ott gurult el az aszfalton. Azon gondolkodtam miféle gyűlölet bujkál ma az emberekben, amikor én, aki nem vagyok politikus (náluk szakmai ártalom az ilyesmi), televízió interjúim során a gyermekeimről beszéltem, zenémmel, vagy szövegeimmel, viselkedésemmel senkit nem bántottam , ilyet váltottam ki valakiből, aki feltehetően anya, vagy az lesz egyszer. Pedig engem legtöbben arról ismernek, hogy sok gyermekem van. Még ma is ott állok az utcán, megdermedve”–mesélte el a zeneszerző.

Magyarországon ismét elérik azt, hogy „gulyás feelinges,” Magyarországon boldogulni kívánó, a magyar kultúra asztalára valamit letett, díjazott művésztől szabadítják meg a magyar nemzetet. Költőien fogalmazta össze a helyzetet Ungvári Tamás tömör Facebook bejegyzésében: „Az ország gazdasági összeomlását megelőzte a lelki. Bakancsosok trappolnak, főterekre szerveznek közös meccsnézést a szélsőjobb párt képviselői, zsidóznak is ott rendesen államilag kitüntetett zenészek. A kulturális hidegháború felizzott.”

De a kulturkampf áldozata – ismét – a magyar kulturális sokszínűség. Egy lerongyosodott, lepusztult országot és kultúrát hagy maga után ez az áldatlan és immár megállíthatatlannak tűnő folyamat.

Gerendás Péter már korábban, talán tudatalatt megírta búcsúdalát:

Vannak idők, mikor menni kell,
Mikor feltűnik a ház falán a jel.
Nem volt már egészen fiatal,
És úgy érezte, majdnem belehal.
Mikor a sínek mellett állt egy hajnalon,
Azon a százéves pályaudvaron.

Elbúcsúzom, elbúcsúzom,
Ez a föld már nem az én otthonom.
Elbúcsúzom, elbúcsúzom,
De a szívemet örökre itt hagyom,
De a szívemet örökre itt hagyom.

Az utcákon a gyűlölet vonult,
S a láthatáron felizzott a múlt,
Érezte, hogy most már menni kell,
Mert mindig ugyanúgy kezdődik el.
S csak ott állt egy hajnalon,
Azon a százéves pályaudvaron.

Nagy volt a zaj a pályaudvaron,
S mintha már ott állt volna rég,
Egy régi film, egy furcsa film,
S oly ismerősnek tűnt a kép.

162 hozzászólás

  • Úgy tűnik, hogy talán mégse: https://www.facebook.com/peter.gerendas.7/posts/10200865949838814. Pedig vannak idők, amikor külföldről jobban lehet szolgálni egy hazát, és ezek most nagyon olyan idők. Az hiábavaló áldozat, ha otthon vállalja az állandó zaklatást, életveszélyt. Még akkor is, ha nem lenne családja, kisgyerekei. A nácikat semmi nem tartja vissza, hogy állandó életveszélyben tartsák a „másfajtákat”, lásd Kertész Ákos esetét. Hogy az illegális nácik hátán álló orbán kormány megengedi nekik, az természetes, hiszen tartozik nekik. Csodálkozni legfeljebb azon lehetne, hogy az un. „demokratikus ellenzéki erők”, un. „demokrata” közéletiek is szemérmetesen félrenéznek. Ha mára nem lennék tisztában azzal, hogy Magyarországon mi folyik, csodálkoznék is jó nagyot.
    .
    Bár Kertész Ákos esetében hiába az emigráció, mert ügyesen némaságra van kényszerítve, más épeszű magyarázatot nem találván azt is vélhetnénk, hogy a két ország illetékesei fű alatt ügyesen összebeszélnek. Hiszen az 1947-es párizsi békeszerződés ignorálása is csak így képzelhető el.
    .
    De vannak más, talán jobb helyek, mint pl. Ausztrália. Meg talán nem kell feltétlenül menekült státuszért térden csúszkálni a bürokrácia küszöbén, hanem anélkül is lehet élni, dolgozni másutt, bár nincsenek mélyebb ismereteim e téren az egyes országok aktuális bevándorlási politikájában.

  • Kivanunjuk,hogy mashol nagyon boldog legy.ha meg nem jon ossze,visszajohetsz,lasd Janics is megtette.
    Good Luck

  • Göllner András

    Tragikus eset és egyáltalán nem egyedül álló. Több százezer magyar ember tragikus sorsáról énekel Gerendás Péter, aki előt kalapomat emelem. Sajnos, a több százezer közűl már egyre többen arra sem vagyunk képessek, hogy azt mondjuk, „a szívemet örökre itt hagyom”. Az Orbán rendszer legnagyobb bűne nem az, hogy anyagilag tönkre teszi az országot, tele tömi haverjainak zsebét az adófizetők pénzével, hanem az, hogy lelkileg gyilkol. Emberségéből, jóhiszeműségéből, tisztességéből fosztja meg népünket hamis érzelmi húrokat pengető zenéjével.

  • Judit Noszticzius

    Orbán és fideszesek + Jobbikosok,jobboldali szélsőségesek,új nácok ELRONTÁS MIATT !!!!!!!!!!!!!!!!! 🙁 🙁 🙁

  • Göllner András
    2013 április 1
    10:40 de.
    Egyetértek önnel.
    A gyűlöletet nagyon könnyű felszítani, de sokszor három nemzedék is kevés újra lecsillapítani. Ez az orbán rezsim legnagyobb bűne! Magyart, Magyar ellen uszítani.
    Megbocsájthatatlan bűn!

  • „Érdemes” elolvasni a Gerendás Facebokk bejegyzéséhez írott kommenteket. Bár a többség sajnálja a távozását, van egy réteg, amelyik a legsötétebb 30-es, 40-es éveket idézi, a gázkamrák rettenetét, a krematóriumokból hulló emberi pernyét.

    És nem, nem, nem lehet a regnáló kormányzatból egy elítélő szót kicsikarni, ugyanakkor álságos, hazug módon ott menetelnek az Élet Menetében és egy Rogán nevű kisfarizeus szónokol az antifasiszta gyűlésen.

    Erre nincs bocsánat, mint ahogy nincs bocsánat az Európa Parlament néppárti vezérének Orbánt támogató nyilatkozatára sem. Mélységesen csalódtam az európai intézményekben.

  • Hát boldoguljon mindenki a hazájában, Mi magyarok MARADUNK!!!

  • Avi ben Giora

    Tudjátok ni jut erre eszembe? Sintén egy dal: Miért hagytuk, hogy igy legyen. S se róla mi még a Kádár éra elől menekültünk el akkor ez volt az egyetlen lehetősége a tiltakozásnak. Na de ma? A 21 században amikor éjt nappalá téve mindenütt azt papolják, hogy a mai Európában ennek nincs helye? Ez egy piszkos játék és megint csak pénzről van szó. Ugyan is vegyük számba. Magyarország fűnek fának csak tartozik. Lassan de biztosan megy a csőd felé. Ha az Európai unio azt találja mondani, hogy egy ilyen ujnáci hordát a közös Európában nem tür meg és kizárja akkor mi lesz? Orbán jót fog röhögni a markába. Mint annó az Argentinok vagy a Brazilok lenullázák a milliárdos tartozást. Nem kell hogy fizessünk hiszen kivagyunk rúgva mert nem vagyunk európaiak. Nos ezt nem tudják megtenni mert maguk alatt vágná a fát az EU hiszen a pénzének búcsut vehet. Igy is ugy is nagyrészit elvesztik mert mire majd esetleg fizetni is fognak ki tudja mi lesz. Viszont szankcionálni lehetne. Igen ám csak az EU nem úgy szankcionál ami normális lenne ha nem pont a népet sujtja. Orbán és a haverok jót röhöghetnek megint. Ez cirka olyan mint a 22-es csapdája. Gerendás Péter csak egy csep a tengerben és egy folyamat megnyitója. Az első Schiff András volt aki azt mondta köszöni szépen ő nem kíván tovább Magyarországon élni ahol nácik trappolnak büntetlenül. Ő egy nemzetközileg elismert magyar zongoraművész. Neki nem kell nyelvet tudnia(de emellett persze tud) anélkül is boldogul. Gerendás főként költő és csak utána zenész. Márpedig verset vagy prózát irni igazán jól csak anyanyelven lehet. Bárhol letelepdhetsz bármilyen nyelvet megtanulhatsz de igazán jólkifejezni magadat csak az anyanyelveden tudod. Ezért lenne neki nehéz 56 évesen hat gyerekkel. Büszke ember tudom és nem fogja elfogadni sem a volt LGT sem mások támogatását ha még is rászorulna.

  • Avi ben Giora

    Cornelius! Teljesen igazad van. És ehhez adjad hozzá a másik bujkáló jólakarok járni Deutsch Tomikát. Hagy ne mondjam milyen származású. Ezek miatt kell a többi becsültes embernek lakolnia. Nekünk sajnos van egy nagy hibánk. Sok embernek mai napig hiányzik a gerince. Még a felmenői idején vesztették el amikor vagy gyávaságból vagy anyagi és más előnyök miatt eladták a gerincüket. És mit várhat az ember micsoda utódai lesznek az ilyennek? Gerinctelen mint az ősei. És a az eurőpai néppárt már réges rég kizárhatta volna Orbánt sőt a második hazám Izrael is felmondhatná a diplomáciai kapcsoltatot és sima ügyvivői szintre tehetné. De itt jön bele a mocskos politika. Bármelyiket megtennék annak sokkal nagyobb és véresebb retorzio lehetnek. Ezek ott fékeveszett barmok akik minden ilyent a magyarság elleni sérelemként értelmeznének. Mivel nem tudnak mást csinálni a fő ellenségen az ottmaradt zsidókon vernék le. Csak egy apró kérdés. Ugyan mit csinálnának ha már hirmondónak sem maradna ott egy zsidó sem? Könyörögnének, hogy menjenek vissza mert nincs pénz nincs hitel és nemzetközi kapcsolat? Nagyon naiv aki igy gondolja. Mert kicsit nézzünk a szinfalak mögé. Utálom az összeesküvés elméletet de jelen esetben még is igaz. A Jobbik nyiltan vagy titokban Iráni és más kétes pépnzekből van finanszálva. Sok helyen már ki is mutatható. Az EUnak erre kéne nagyon odafigyelnie mint ahogy nem teszi. Tetszenek emlékezni, hogy anno Carlos és bandája hol tanyázott? Na igen Budapesten. És amikor azt mondták neki hogy ez Magyarország és köteles betartani annak törvényeit és előirásait akkor mit is mondott? Inkább csak a jelet irom le. A mutató ujját emelte egyedül az égnek(Fuck up) Az arabok nem ilyen finom emberek én már csak tudom. Ha majd egy két pukkantó ott is robbanni fog(erre egy kedves jobbikos tett figyelmeztetést, hogy a kettős zsidó állampolgárok nemzetbiztonsági veszélyt jelentenek Magyarország számára) mint szerte Európában ha nem tetszik nekik valami. Akkor kihez mihez fognak kapkodni? Maximum ami nincs nekik. A fejükhöz de ott nem az van mint más normális embernek.

  • Avi ben Giora
    2013 április 1
    1:51 du.
    Ezt írod:”Az EUnak erre kéne nagyon odafigyelnie mint ahogy nem teszi.”
    Már megtörtént a javallat az EU törvények változtatására,- pontosan a magyarok miatt..
    Szvsz, meg fogják szavazni..
    Bővebbet itt:

    http://www.zeit.de/2013/13/Ungarn-Orban-Europa-Kommentar

  • Érdekes, ha rám azt mondják, hogy katolikus vagy magyar, akkor én arra büszke vagyok. Persze ezt nem is lehet kártérítésre és/vagy sajnálatra váltani…

    Gerendás Péter, valljuk be, nem egy ismert előadó, én tehetségesnek sem tartom. Úgy látszik kell a média visszhang neki…

  • Avi ben Giora
    2013 április 1
    1:29 du.

    A kérdés helyesen így hangzik: „Miért hagyjuk, hogy így legyen?”

  • surany
    2013 április 1
    1:25 du.
    Ha a birkát berakod a sarokba égnekálló lábakkal, ott fog elpusztulni, mert nincs elég esze, hogy talpraálljon.
    És te fogsz leghangosabban vizítani, amikor elfogytak a zsidók, a cigányok, a kékszeműek, meg akik tudnak biciglizni, vagy sem, és te következel..
    Sok szerencsét.
    (Tod, koszorus azt mondotta volt: „Haza csak ott van, hol jog is van, s a népnek nincs joga!”)

  • A baj az, hogy az anticionizmus keveredik az antiszemitizmussal. Én ott voltam azon a tüntetésen, ahol az antiszemitizmus ellen tüntettünk, mert tűrhetetlen, megengedhetelen – szerintem is.
    Viszont az is megengedhetetlen, hogy egy ország első embere olyan kijelentést tegyen, hogy „Felvásároljuk Manhattant, Lengyelországot,Romániát és Magyarországot és nem ütközünk semmilyen nehézségbe.”http://www.youtube.com/watch?v=yx1aYueiiBs
    Azt is egyre többen tudják, hogy a kárpótlási törvény felújítása kizárólag zsdó munkaszolgálatosokra vonatkozott a múlt évtized közepén. Ezekért a jegyekért zárt árverésen jutottak földhöz.
    Még valami ami kiveri a biztosítékot:Magyar(országi) lakópark reklám Izraelben – YouTube
    ► 4:51► 4:51
    http://www.youtube.com/watch?v=sw19OlhzudA
    Ez már maga a tömény cionizmus, a tiltakozás nem az itt élő izraeilta vallású magyarok ellen van, hanem a fentiek miatt. Szeretnénk, ha ez a megszabdalt ország a miénk maradna és gyrekeink, unokáink nem jutának a palesztinok sorsára. Az ő földjeiket is csak felvásárolgatni kezdték, ott is csak házakat vettek. Aztán szépen elüldözték az őslakosokat.Izraeli lakópark miatt kell menniük – YouTube
    ► 13:50► 13:50
    http://www.youtube.com/watch?v=N1lYhOmhCyA
    Ebben az országban mi vagyunk az őslakosok.

  • Cserhât Ferenc

    sajnâlatos szomoru és felhâboritó hogy a nyilas patkânyok egyre nyiltaban kibujtak a castornâbol.

  • Tiszteletem!
    Gerendás Pétert nagyon sajnálom! Nem oly régen volt szerencsém élőben hallgatni, látni a műsorát, ami nagyon megfogta kicsiny lelkemet. Kedves, szeretni való ember, igazi művész. Szóval sajnálom Pétert, ám ha Ő úgy érzi, el kell mennie ebből az országból, akkor lelke rajta, menjen. Értetlenül állok döntése előtt, az indokai valahogy érthetetlenek. Számomra azok. Ahol élek, valahogy nem csattognak azok a bakancsok, nem lengenek azok a karok. Ahol a lányom tanul, vannak őrült dolgok, de az ország legnagyobb városában minden előfordul. Ám ettől még nem botlik a fentiekbe napjában. Biztos rossz helyen jár.
    Ennyit Gerendás Péterről.
    Érdeklődve olvastam a kommenteket. Meglehetősen egysíkúak, ne tagadjuk. Egy szemmel sem üdítőbbek, mint ama kurucos portál látogatóinak bejegyzései.
    Van baja mindkét oldalnak vastagon. De ez megint csak az én senkit nem érdeklő véleményem. Szóval olyan szerintemes.
    Párbeszéd, tisztelt uraim, ez lenne a kulcsszó.
    További szép estét!

  • Szerintem Gerendás egy tehetséges,elismert művész,több magas
    állami kitüntetéssel.!
    Távozásának oka nem politikai,hanem az utóbbi időben a szakmai sikerek hiánya lehet,ami nem egy művészt érint
    manapság,sok más művésznek is vannak mélypontjai,amikor
    mind szakmai mind anyagi téren nincsenek a csúcson.
    Ez nem csak nálunk,hanem más országokban is fennáll,volt
    aki külföldön sem találta meg a számítását és hazajött!!!
    Egy utcai atrocitás miatt(ami természetesen elítélendő) az ember nem hagyja el a hazáját.Ilyen alapon azok is elmehetnének, akiket az utcán,vagy a saját lakásában támadnak meg,vagy ölik meg családtagját bűnözök, sokszor cigányok!Sajnos egyre több ilyen van,legyünk tárgyilagosak!
    Kicsit eltúlzott és torz képet fest az országról!!!
    Érdekes nekem több zsidó ismerősöm,barátnőm van és nem éri őket támadás,biztonságban érzik magukat és családjukat.

  • Hat, ha feltett videot nezzuk, nem nagy veszteseg erte Mo-t. Ismetelelten, ha a videot nezzuk.

  • SURÁNYIKÁM Te iyen nácifajzat vagy ?

  • Tisztelt Szerző!
    Mély fájdalommal olvasom egy művész és a vele rokonszenvező zsidó honfitársaink észrevételeit a Magyarországon terjedő antiszemitizmusról, amivel nem értek egyet. A zsidóság évszázadok óta a magyar nemzet legértékesebb alkotóelemei közé tartozik, hisz Goldberger Sámueltől, Richter Gedeonon keresztül Weiss Manfrédig pótolhatatlan érdemei voltak hazánk gazdasági, szellemi felemelkedésében. A probléma a kettős mérce, amivel zsidóságunk nem határolódik el néhány izgága, zsidó származású politikustól, közéleti személyiségtől, akik mind a hazai, mind a külföldi médiában nácizzák, antiszemitázzák a magyarságot, gúnyolják nemzeti jelképeinket. Szerencsére elszigetelt jelenségről van szó, ezért az antiszemitizmus is elszigetelt jelenség, csupán egy szűk csoporttal kapcsolatban merül fel, de szó sem lehet a zsidók második világháború alatti megbélyegzéséről. Ezt a nemzetközi helyzet és hazánk kötelezettségei sem tehetnék lehetővé. A jelenlegi kormány csupán a magyarság érdekeit próbálja érvényesíteni saját hazájában, egyetlen antiszemita megnyilvánulással sem vádolható. A magyarság viszont elvárja a Horthy-korszakkal kapcsolatban érzékeny zsidó honfitársainktól, hogy legalább akkora figyelmet tanúsítsanak Kun Béla, Szamuely Tíbor és társainak rémtetteivel kapcsolatban, mert az ellenforradalmi kormány intézkedéseit a dicsőséges Tanácsköztársaság népbiztosainak gyászos szereplése váltotta ki.

  • Kopácsi Judith

    Silverhead, szép magyar neved van. A különbség a között, hogy ha téged katolikust és magyart mondanak, hogy azokat, mint vallást vagy népet nem akarták a huszadik zsázad közepén teljesen megsemmisiteni, tehát számodra ezek nem jelentenek fenyegetést. A kártérités /sajnálat ügyében, pedig csak annyit, hogy Anyósom, aki egy évet töltött egy földalatti német gyárban, bombafejeket gyártani, napi 14 órát, kb. 10 km.t gyalogolva reggel és este, télben, nyárban, egyszál ruhában, mezitlábra huzott facipőben, és ezért 1989-nen kapott a német gyártól fizetést. nem kártéritést. Fizetést. Tudod mennyit? Összesen kettő ezer dollárt. Számits ki az órabérét. Azt a szenvedés tömeget amit a zsidókra ömlesztettek, nem lehet pénzzel megváltani. De annyit még hozzátennék, hogy a túlélők gyermekei is megszenvedik, mert egy csomó egészségügyi problémával kell szembenézniük.
    Pl. a fogaik, és alatta a csontjuk is sorozatban porladnak el, mert szüleik kálcium hiányban is szenvedtek, és ezt átadták a leszármazottaknak is. Aki irigyli ezek után tőlűk a kárpótlást, annak kivánom azokat az egészségügyi és pszihés problémákat, amikkel együtt kell élniük, azóta is.

  • Kopácsi Judith

    Szilverhead, még azt hadd tegyem hozzá. hogy egy-egy fog beültetés itt Kanadában legalább négy ezer dollárba kerűl. Férjemnek múlt héten tették be a hetediket, és még legalább kettöre számithat. Kárpótlás? Mégcsak fogpótlásra sem elég.

  • Kopácsi Judith

    Somorjai, ott van a probléma, hogy te és társaid úgy akarnátok beállitani a kommunizmus büneit, mintha azok csupán zsidó származású emberektő származott volna. Akiket te és társaid név szerint emlitesz, egyik sem tarotta magát zsidónak. És ha már komolyna akarod venni a dolgokat, nehogy már azt állitsd, hogy Trianon egyenes következménye volt a Tanácsköztársaságnak, mert akkor azt a szerződést nem Horthy irta volna alá, aki különben az Antant segitségével jött be és verte le a sikeres hadmüveleteket végzett Vörös hadsereget.

  • Puchert János

    „A 6-os villamoson, előttem egy ember, ingén felirat: „Ellenségeim a zsidók”. Gondolom magamban, nekem most meg kellene mondani a véleményem. Körülnézek, mellettem két lány ül, akiknek a mellén ott domborodik: „Magyar vagyok, nem turista.”
    Elmesélem ezt Amerikában, megkérdezik, hogy a pacákot kidobták-e a villamosról.

    Mondom, ne haragudjatok, de nem ismeritek az országomat. Ha én szóvá teszem, engem dobnak ki, nem őt. És ez sajnos így van. Nem az a probléma, hogy van antiszemitizmus, nem az, hogy kifejezik, hanem az, hogy nincs civil ellenállás az antiszemitizmus kifejezése ellen.
    New Yorkban az ilyen embereket kidobják a villamosról. Amíg itt nincsenek, akik kidobják őket, addig próbálkoznak. Az antiszemitizmus nyílt kifejezése elleni küzdelem civil bátorság kérdése.”
    – Heller Ágnes –
    Bár a miniszterelnök a parlament nyilvánossága előtt kijelentette a magyar kormány megvédi polgárait, ugyanakkor a szélsőjobboldali söpredék kórusban üvöltheti „mocskos zsidók” a rendőrség nem avatkozik közbe miközben a kormány szélsőjobboldali személyeket tüntet ki március 15-én

  • Tisztelt Dr. Somorjai Ur!
    Orommel olvasom hozzaszolasat es cask azt tudom mondani, hogy nagyon megszivlelendo lenne, ha nem falrahanytborso lenne. Sajnos itt semi esszeru nem ervenyesul es cask verbal zaklatasnak less kiteve. Pedig milyen igaz, amit ir…
    Kopacsi!
    A protezis sokkal olcsobb es sok (normalis) ember azt hasznal.

    A karteritesrol, meg job, ha nem beszeltek.Az meg „nektek”is egy szegyen, mivel eltulloztatok, mint minden mast. Kulonben, ha nem lehet megvaltani a szenvedest(es ezzel egyuttertek), akkor miert kovetelitek
    meg ma is???

  • Jól kiszúrt magával szegény. Több kazettát külföldön se fog eladni. Viszont a nácizmus előretörése kamuduma miatt itthon lehet, hogy ennél is kevesebbet. Ordenáré nagy hazugságnak tartom hogy antiszemita lenne a magyarság. Csak Budapesten több mint 100 ezer zsidó él – talán azért, mert gyűlölik őket?..
    Lengyelországba ne nagyon menjen, mert ott aztán tényleg nem fogják szeretni. Van Magyarországon is egy réteg aki zsidózik, de egy ilyen réteg minden országban megvan sajnos az a helyzet.

  • @Kopácsi Judith: szerinted a kommunizmus áldozatainak nem volt ugyanilyen, vagy még szörnyűbb sorsuk?
    Ők semmiféle kárpótlást nem kaptak az égvilágon, mégse sírnak-rínak, hanem tisztességgel próbáltak dolgozni és élni.

    A túlélőktől nem sajnálom a kárpótlást – de csak a túlélőktől.
    Akik viszont felmenőik szenvedésére hivatkozva akarnak pénzeket leakasztani, azok ne kapjanak egy árva petákot sem.

  • Fabian Istvan

    Silverheed: Valljuk be, Gerendás Pétert nem ismerni műveletlenség. És biztosíthatom, nickneve után itélve, már most sajnálom magát!

  • AcsFeri
    2013 április 1
    9:57 de.
    janics azért nem egészen ugyanaz a kategória, arról az apróságról nem is beszélve, hogy a szövetség erősen zsarolta is, nomeg, üzleti érdekeltsége is volt magyarországon.
    egy valamije nem volt: gerince.
    hogy gerendás miért megy el, annak okai valószínüleg egyéniek. de az erre reagáló jobboldali vélemények, okoskodások, gyalázkodások és tömény fajmagyarkodások már társadalmi okokra vezethetők vissza.
    emlékszel? „találkoztam boldog cigányokkal is.” a zsidók is békében és boldogságban élnek a bodák közelében.
    minderről csak azt tudom mondani: magyarországon a boldog cigány és a biztonságban élő zsidó olyan, mint a dakota síugró. biztos, hogy van, de …

  • Fabian Istvan

    marceeee:”a nácizmus előretörése kamuduma” Ezt mondogasd sokszor, hátha el is hiszed.

  • Vipera
    2013 április 2
    8:54 de.
    Olvasni, nemzettestvér, olvasni..
    Az alábbi mondatok a Magyar Hírlapból valók.
    Hogy biztos lehessek abban, hogy részemről mindent elkövettem az idézet megértésére közlöm, hogy amit 5O%-al emelnek, az már van.
    Értelemszerűen: a kommunizmus áldozatai is kaptak kárpótlást..

    – 2013. január 24., csütörtök
    Az idén január elsejétől ötven, majd a 2012-es alapot figyelembe véve jövőre újabb ötven százalékkal emelkedik az egyes, tartós időtartamú szabadságelvonást jogtalanul elszenvedettek, így a Szovjetunióba kényszermunkára hurcoltak, a rendőrhatósági őrizet mellett munkatáborban fogva tartottak, az 1956-os forradalomban részt vevők és az 1945 és 1963 közötti koncepciós perek elítéltjeinek juttatása.

  • most hogy jol kiveszekedtetek magatok , jojjon az indulatmentes gondolkodas . nincs idom , de te is megtalalod a magyarhirlap.hu-n a cikket , majdnem tuti hogy a szerzo neve szentesi zold laci , a velemenyek rovatban van…csak amire ugy hirtelen emlekszem……gerendas baja az hogy nincs nagyon igeny a muzsikajara….mivel a zsido KLEZMER band nagyon jol keres es telt hazakat vonz elmebajra vall hogy fasisztazasra es arra hivatkozik hogy zsidosaga miatt van bajban….roviden…nem jo zenesz nem jo….van egy masik cikk is azt meg a velvet.hu-n olvastam hogy sztankayek – sztankay egy jo szinesz ha nem tudnad – gyerekei is muveszkednek de csak abbol nem tudnak megelni ugyanugy mint gerendas pufiarcu , es ezert a sztankay muvesz gyerekek roseibnit=sultkrumplit foznek es arulnak es mivel nem zsidok eszukbe se jut lefasisztazni magyarorszagot mint gerendaws pufi – nak

  • Ille…nem is tudod milyen jo dolgod van ? a kukukkhefgyrol nyilvan konnyen kukkolsz ! ja…kiegeszites : a zsido KLEZMER band magyarorszagon , budapesten keres sokat a muzsikajukkal…ugyhogy ezekrol vehetne peldat gerendas pufi

  • na es most jojjon 5-6 honap a „fasiszta” budapesten , viszlat florida es ti jatszotarsak

  • Érdemes elolvasni a zenész levelére art választ a Facebookban. Kicsit hosszú, de megéri a témát megérteni.

    .BOLYKI GYÖRGY SZAKMAI VÁLASZA GERENDÁS PÉTERNEK

    Válasz a búcsúlevélre

    2013.04.02 11:58 – ma.hu

    „Péter! Nekem jobb ötletem van!”

    Búcsúlevelet írt Gerendás Péter: a Liszt Ferenc-díjas előadóművész úgy döntött, befejezi itthoni tevékenységét. Soraira a Művész-Embertől kapott egy szakmabeli, higgadt, tárgyilagos reagálást.

    Tudod, tisztellek, szeretlek, és pont ezért fontos a leveled. Olyannyira fontos, hogy szeretném, ha a sok mocskolódó kommenten kívül kapnál egy szakmabeli, higgadt, tárgyilagos reagálást.

    Legfontosabb mondataidra szeretnék reflektálni, és megosztani gondolataimat.

    „…nem dughatom tovább a fejemet a homokba. 15 lemez, számtalan rangos díj után úgy döntöttem, hogy befejezem itthoni tevékenységemet.”

    Péter!

    A fenti idézet kapcsán tényleg ne dugjuk a fejünket a homokba!

    15 lemezről írsz. Tudom, volt olyan időszak az életedben, amikor jól fogytak a lemezeid – mint általában minden tehetséges előadónak. De azt is tudja az egész zenei szakma, hogy azok a típusú lemezek, melyek a nevedhez (is) fűződnek, tíz éve folyamatosan csökkenő számban keltek el. Az elmúlt öt évben, ha egy ilyen kiadványból megvettek 1500 példányt, az már óriási sikernek számított. Ez nem csak rád volt érvényes, hanem az egész szakma hozzád hasonló kaliberű és stílusú előadóira. A CD ipar összeomlott, ezt öt éve mindenki látja, tudja. Ennyi ideje készül az egész zeneipar átállni, megújulni, együtt élni az új kihívásokkal. Péter! Az, hogy a lemezek nem jelentenek megélhetési lehetőséget, nem új dolog, és nem csak téged érint! Legfeljebb annyiban érint téged jobban, hogy nem találtad meg a módját az átállásnak, nem sikerült felkészülnöd az új korszak új kihívásaira.

    A „számtalan rangos díj” kapcsán szeretném eszedbe juttatni szakmánk alapvető mondását: a művész nem díjakért dolgozik – bár a munkáját díjazhatják. Tényleg sok díjat kaptál, ezek egy része szakmai elismerés, másik része annak honorálása, hogy komoly szerepet vállaltál egy politikai irányzat népszerűsítésében. De sajnos, díjért még senki nem kapott kenyeret a boltban. Ugye, ez sem újdonság?

    „…befejezem itthoni tevékenységemet. Ennek számos oka van.
    Az egyik ok a hazánkban tapasztalható fasizálódás.”

    Péter!

    Ez – és a többi, cigányozós, zsidózós – megnyilvánulás nem méltó egy alkotóhoz, egy előadóművészhez! Tudod jól, hogy a zsidóság vezetőinek kijelentésével („Magyarországon a zsidóság reneszánszát éli”) sincs szinkronban ez a kijelentés, és azzal sem, amit te magad megtapasztalsz. Ha valamikor, hát az MSZP-SZDSZ kormányok idején volt fasiszta masírozás, cigánygyilkosságok, de volt nekünk izraeli állampolgárként idetelepített Szabó Albert dísz-nácink, és sikerült úgy „lehozni” az MSZP-SZDSZ kormánynak a nyolc évét, hogy Parlamentbe kerülhetett a Jobbik. Ha valamikor, hát ezekben az időkben kellett volna „fasizálódásról” beszélni, nem ma. Ez a kormány azzal küzd, hogy az elődje parlamentbe juttatta a Jobbikot! De, ha úgy érzed, hogy téged ennyire zavar valami, akkor tegyél ellene a saját eszközeiddel, mint művész! Pont most lenne szükség rád, alkoss, szólalj meg!

    De én inkább maradnék a szakmai résznél!

    „Szakmailag soha nem volt szerencsém. Más híres előadókat kísértem, egy méterrel a hátuk mögött, és ennek szimbolikus jelentősége is volt.
    A második vonalban születtem, és ott is maradtam.”

    Péter! Semmi szimbolikus jelentése nincs, és nem is volt annak, hogy híres előadókat kísértél! A legtöbben így kezdik, teljesen normális dologról van szó. Lehetőséget kaptál zenészbarátaidtól, hogy megmutasd magad a közönségnek, hála Istennek, sokan voltak, akik látták tehetségedet, és szerettek volna segíteni az előrejutásban. Az, hogy végül nem sikerült az élvonalba kerülnöd, egyáltalán nem kirívó eset, hiszen a „feltörekvő” művészek 90%-a a második vonalban marad. Nincs egy tucat azoknak a – most is színpadon álló – művészeknek a száma, akiknek összejött az előrelépés! Általában elmondható, hogy aki jó a második vonalban, az ritkán jó az első vonalban. Pont azért jó valaki „asszisztnak”, mert tehetséges, ügyes, szorgalmas, de nem annyira erős egyéniség, hogy elhomályosítsa a főhőst. Sokaknak pedig az a problémájuk, hogy nem olyan típusú egyéniségek, akiért a közönség hajlandó önálló produkcióként is pénzt fizetni. Nézd meg: hány háttérvokálos kezd szólókarrierbe, és hány marad talpon?!

    Szóval, ez a megélésed teljesen normális, és semmi egyedi nincs benne! A zeneipar így működik!

    Így folytatod:

    „Később a saját lábamra álltam. De a Rádiók nagyon keveset játszották a dalaimat, emiatt nem lehettek slágerek azok.”

    Ezzel kapcsolatban három dolog:

    – Az a művész, aki saját lábára áll, kell, hogy rendelkezzen egy hosszú távú elképzeléssel arról, hogyan építi fel karrierjét. Azt is pontosan ki kell jelölnie, mik azok a visszacsatolási pontok, melyek igazolják elképzeléseit, és mik azok az események, melyek megtörténte azonnali újragondolásra kell, hogy késztessék tervei kapcsán. E jól átgondolt stratégia nélkül nem merészség, inkább botorság önállóan elindulni ezen a pályán.
    – Sok számodat játszották a rádiók – de ezek szerint nem eleget ahhoz, hogy abból ma is profitálni tudj. Azt azonban te dönthetted el, akarsz-e olyan számot előadni, ami „rádióbarát”, vagy sem. Te is, és zenésztársaid is képesek lettek volna megírni egy „3:20 – 120bpm” típusú dalt, és máris ment volna. De valamiért nem ezt az utat választottad. Mint ahogy nagyon sokan mások sem voltak erre hajlandók, de ők nem panaszkodnak amiatt, hogy nincs rádiójátszásuk.
    – Rengeteg előadóművész van, akinek egyetlen nótája sem megy rádiókban. Amíg nem volt Jazzy rádió, a Brothers-nek soha, sehol egyetlen dala nem volt hallható. De nem is akartuk! Berendezkedtünk arra, hogy mi nem rádióbarát gagyi-zenét csinálunk, és ezen az úton járunk 25 éve. Ez egy teljesen normális létezési mód a zenei életben, nem jelent ellehetetlenülést, sőt! Az a tapasztalatom, hogy annál magasabb jegyárat/gázsit tudsz elkérni a koncertjeiden, minél távolabb vagy a bulvártól és a kereskedelmi rádióktól.

    „Az elenyésző számú koncertek helyét átvették a vendéglátó helyek és a céges, sonkatekercs mellé játszott aláfestő zenék. Utáltam, ahogyan hátat fordítva zabáltak jólöltözött hölgyek, urak, akik felettébb leszarták a produkciót.”

    Kilenc évig voltam rendezvényszervező. Nincs a zenei életben olyan „sztár”, aki ne lépett fel volna rendezvényeken. Ez nem szégyellnivaló, nem alávaló munka, hanem szolgáltatás. Van, akit arra kérnek fel, hogy produkció legyen az eseményen, van, akit aláfestő zenének. Mindenki eldöntheti, mit vállal el.

    „Ma már ezeket visszasírom, mert játék közben a számlakönyvemre koncentráltam, a családomat tartottam el abból, hogy a művészetemet a kaszinótojás mellé felszolgálták. De ma már nincsenek ilyenek. A cégek csődbe mentek, de addig még gyorsan, a helyemet átvették a napi rendszerességgel jelentkező tehetségkutatónak álcázott valóságshowk hősei, akik három percig tündökölnek, de utánuk folyamatosan jön az utánpótlás, és mivel tehetségekben rendkívül gazdag ország vagyunk, kilátás sincs arra, hogy az elkövetkező 30 évben ne takarja ki valaki néhány percre a napot.”

    Bizony, elmúltak azok a szép idők! A rendezvénypiac bedőlt, alig van megrendelés, és ezt minden muzsikus megérzi. Van olyan élvonalbeli zenész barátom – ha megmondanám a nevét, nagyon csodálkoznál! – aki 2008-2010 között rendszeresen éhezett! Annyira nem volt fellépési lehetőség, hogy már az evés is probléma volt számára. Szerencsére, azóta kicsit javult a helyzet, de koránt sem olyan biztos megélhetés ma zenésznek lenni, mint amilyen a válság előtt volt. A legtöbben rájöttek, hogy sokkal nagyobb figyelmet kell fordítani a külföldi fellépésekre, hiszen olyan sok tehetséges zenész van hazánkban, hogy lehetetlen a hazai piacról ennyi embernek megélni.

    „Koncertek nincsenek. Felkérnek, aztán lemondják.”

    Ez azért nem így van! Hála Istennek, az utóbbi egy-másfél évben a legtöbbek számára kicsit javult a helyzet a zenei életben. Azt el tudom képzelni, hogy ezt te nem érzékeled, de akkor meg kell vizsgálni, miért mennek el egymás mellett az igények, és az általad nyújtott produkciók, majd igyekezni kell összhangba hozni a kereslet-kínálati oldalt. Most mondhatod erre, hogy te nem ilyen művész vagy, de én meg csak azt tudom válaszolni, hogy LEGYÉL ilyen művész! Elfogytak a támogatások, baráti felkérések, csak a piac maradt, és aki onnan akar magának pénzt, annak tudomásul kell vennie a piac szabályait!

    „Öt évente csinálok baráti segítséggel, saját szervezésben egy-egy nagyobb produkciót, de két hónap próba, felkészülés ,az életművem bemutatása után kicsit zsebbe kell nyúlnom a végén, miután mindent kifizettem.”

    Azt hiszem, itt van a legnagyobb baj. Ez a mondat arról árulkodik, hogy – bár a legmagasabb színvonalú is lehet egy produkció – hozzáértő gazdasági emberek nélkül ma már nem lehet „életben maradni”! Ez egy kőkemény szabály, ami alól addig van kibúvó, amíg baráti alapon kapod a megrendeléseket és a támogatásokat. Ha ezek nincsenek, marad az üzleti alapú szervezés, mely csak üzleti alapon lehet anyagilag is sikeres.

    „Maradnak a vendéglátó helyek, ahol mikroszkopikus összegeket fizetnek, és néha még abból is alkudnak. Volt egy nagyon jó színházi ötletem is , de senkit nem érdekelt, de mégcsak vissza se hívtak, hogy ezt elmondják nekem.”
    Péter!

    Volt EGY színházi ötleted, amire nem voltak vevők?! EGY ötleted nem jött be?! Nekem évente 25 ötletem van (éppen most három helyen harcolok, hogy színházba kerülhessen egy-egy művünk) és van, hogy abból nem lesz semmi! Ne hülyéskedj, hogy egy ötleted elbukása után elveszted a kedved! Hát, ha te nem dolgozol a sikereden, más miért dolgozna?! Hozz elő másik 100 ötletet, egészen addig, amíg utat nem törsz valamelyikkel magadnak!

    „Az életem során összegyűjtött javaimat eladtam, amit mind feléltünk. Zongora, ami sokat jelentett nekem, gitárok, amelyeket a spórolt pénzemből vettem. Néhány hete egy 30 éve dédelgetett 66-os Stratocaster gitártól váltam meg, amelynek eladása(nagy érték) pont egy hónapi megélhetésünket biztosította. Pedig nem élünk nagy lábon. Ez nem normális dolog. Ez az ország élhetetlenné vált.”

    Senki nem él ma nagy lábon. Mi sem, és a körülöttem lévő zenészek sem. Nem ismerek olyan muzsikust, aki csak megközelítőleg képes lenne megkeresni a válság előtt megszokott összeget. „Ez nem normális dolog.” Sajnos, tényleg nem. De egyszer muszáj visszafizetnünk a rengeteg felvett (és elpazarolt) kölcsönt – és éppen most, éppen ránk osztotta a sors ezt a szerepet. Vége a kamu fejlődésnek, nincs pénz ígérgetni a semmire, most bizony a kasszához kell járulnunk, akár tetszik, akár nem. Számomra nem az a kérdés, hogy kevesebből kell-e megélnünk, hanem az, hogy mivel tudok én hozzájárulni ahhoz, hogy minél hamarabb kimásszunk abból a sz..ból, amit nem is én lapátoltam ide. Sírhatnék, hogy ez igazságtalan, pocskondiázhatnám a választókat, akik nyolc évig egy béna MSZP-SZDSZ kormányt szabadítottak a nyakunkra, de nem teszem. Ezt hívják demokráciának, és felelősségteljes magatartásnak. Dolgozom, hogy legalább majd a gyermekeimnek jobb legyen. A saját területemen húzom az igát, miközben totálkárosra zúzott 20 éves autómat egy 15 évesre cserélem. Nem most fogunk újat venni…

    „Értéktelenné vált az érték. Felment az ára a selejtnek.”

    Ez nem igaz! Ha csak azt mondom neked: LGT-Aréna-3x teltház, akkor talán többet nem is kell bizonygatnom: az emberek igen is hajlandók pénzt adni a számukra értékes produkciókért!

    Az egy más kérdés, hogy sok előadó azt éli meg, öt éve még hajlandók voltak fizetni értük, ma már nem. Itt újra visszakanyarodunk oda, hogy meg kell találni a kereslet-kínálati egyensúlyt!

    Miután sok-sok problémát leírsz, így folytatod:

    „Ezért úgy döntöttem, hogy elindulok valamerre. Még nem tudom igazán merre. Dél felé, vagy inkább északra? Sikerül-e, vagy nem? 57 éves vagyok. Ennyi idős korában apám már vágta a centiket a nyugdíjhoz. Nekem se nyugdíjam nem lesz, se centim.”

    Én pedig azt javaslom, Péter, ne menj sehova! Egyrészt, annyi zsidózás, cigányozás, töröközés, amennyi itt van, mindenhol van, sőt! Másrészt sehol nem fognak tárt karokkal várni egy olyan művészt, aki saját hazájában sem tanulta meg, hogyan kamatoztassa tehetségét és tudását piaci környezetben. Lehet, hogy balliberális beállítottságod okán ölelő karokat találsz valahol, de ha igazi művész vagy, utálni fogod, hogy nem a dalaidért szeretnek, hanem mert jól odamondtál ennek a szemét rezsicsökkentő jobbos kormánynak. Nem igaz, hogy máshol kell meghúznod magad, ahol értékelik a tudásodat – mert azt itthon is értékelik! De meg kell találnod az utat a közönséghez, a TE közönségedhez! Azokhoz, akik nem azzal állnak ki melletted, hogy hangzatos beírásokkal szaporítják a kommentek számát, hanem megveszik a lemezedet és a koncertjegyeket. Ha azoknak a fele lemezt vett volna tőled, akik most olyan nagyon sajnálnak, az egyik leggazdagabb zenész lennél! Ne engedd, hogy álságos „rajongóid” félrevezessenek! Ők nem a te rajongóid, ők azért rajonganak, mert egy művész beszólt a zorbánnak. Hirdess meg egy Gerendás koncertet még ezen a héten, és nézd meg, hányan veszik meg a jegyet, hányan fognak lemezt venni. Ha tényleg olyan sokan, mint ahányan a sajtóban/interneten melléd állnak, jövő hónapban új házat vehetsz magadnak. Ha kevesen, akkor lépd át a most oly hangos tömeget, távolodj el tőlük, és keresd meg a saját közönségedet!

    Kapaszkodj a gitárodba, és bízz a tehetségedben! A reményt és a jövőképet senki nem fogja „leszállítani” a címedre, csak magadnak tudod megteremteni. Nézz a gyermekeid csillogó szemébe, és kezdj el dolgozni értük, és a hazáért, amiben nevelkednek.

    Tehetséges vagy, sikerülni fog!

    Üdv: Gyuri

  • marceeee
    2013 április 2
    6:54 de.

    Ha tényleg el akarna menni, akkor megtette volna csendben, tisztességesen, vagy egyszerűen csak bejelentette volna és akkor mindenki sajnálná, támogatná, estleg marasztalná. Így ne csodálkozzon, ha nem ugyanazt a hatást érte el.
    Természetesen érthető, hogy fel akarta magára hívni a figyelmet, különösen közvetlenül a koncertje, fellépése előtt, de szerintem is nagyon unszimpatikus módját választotta a figyelemfelkeltésnek.
    Eddig sem volt igazán nagy érdeklődés a fellépéseire, mintahogy most sem volt, a „cirkusz” ellenére sem, sőt. Nem foglalkoztatta a média sem igazán. Rétegzenét játszik, bár kétségtelen, hogy van tehetsége.
    Az általa felsorolt indokokra nincs mit mondani.
    Ha tilosban parkol, azt mindenhol ki kell fizetnie, sőt a villanyszámlát is. Az, hogy néhány éve valaki állítólag azt mondta neki az utcán, amit, az max. kellemetlenség, de nem indok arra, hogy évekkel később hisztizzen miatta, pláne nem így. Ingatlanadót is fizetni fog, bárhová megy, ha lesz ingatlana, és a gyereke nem ugrálhat az iskolában a pad tetején más országban sem.
    Ez mind nevetséges és szánalmas magyarázat.
    Azt megértem, hogy bizonyos szociális problémák, megélhetési gondok miatt keresi a lehetőséget más országban, hogy anyagi biztonságot teremtsen a csalágjának, (hat gyerek nevelése nem kis felelősség), de ez nem indok arra, hogy így viselkedjen. Harminc ezüstből máshol sem fog megélni.
    A Haza nem azonos sem a jelenleg kormányzó párttal, sem az előzővel, sőt egyetlen politikussal sem. El lehet indulni szerencsét próbálni, sok sikert hozzá. Mindenkinek szíve joga, ideológiához kötni viszont csúnya, aztán köpködni meg egyenesen a legundorítóbb.
    Átlátszó, szánalmas csúsztatás ez az egész, amit Gerendás most csinált. Nem lett tőle népszerűbb, SŐT. Csalódtam benne.

  • Kopácsi Judith

    Jimbókám, ha protézisra vágysz, segithetek Neked. Persze csak nyugtatásul, egyetlen családtagom sem igényelte a kártéritést. Anyósom sem azt kapott, hanem fizetést az egy éves rabszolgamunkájáért. Remélem feltudod fogni a különbséget. De, ha nem, legyen szerencséd hasonló sorsban.

  • Figyelo!
    Igaza van: tenyleg hosszu, amit feltett, de megeri elolvasni. Minden szo igaz es semi ocsmanysag nem kerult belle. Bravo az irojanak.Bolyki Gyorgy mindent leirt.
    En csak sajnalni tudom a „muvesz urat”, mert fogalma sincs minek nez elebe. Meg jobban sajnalom a csaladjat.
    Milyen erdekes: En megyek haza, O megy el.
    Ilyen az elet.

  • Kopacsi!
    Latod itt a kulonbseg kozted es koztem: en nem kivannam neked a hasonlo sorsot semmi korulmeny kozott sem.Te igen
    Csak, hogy tudd: volt hasonloban reszem a rakosi apad reven es nehogy azt gondold, hogy az egy kicsivel is jobb volt, mint amit anyad megelt. Es azt a sajat fajtank csinalta velunk. Anyadekat legalabb a nemetek kinoztak. Kulonben, mindegy, hogy munkabert kapott, vagy karteritest(ahogy altalaban szokas nevezni). Mi se egyiket se masikat nem kaptunk. Sot amit elvettek, azt se kaptuk vissza, hanem nezni kellett, hogy a jo kaderek elvezik azt, ami a mienk volt. Tetejebe, orok eletre meg voltunk belyegezve. Szinte, meg ma is egy kicsit,hala a szoci kormanyoknak.

  • Kopácsi Judith

    Jimbókám, én az anyósomról irtam, és nem az anyámról. Az anyámat nem kinozták, mert Ő, apámmal és apai nagyszüleimmel együtt, fegyverrel a kezében harcolt és mentett meg embereket 44-ben. Hogy veled és szüleiddel mi történt az sajnálatos, de miután tudom, hogy rengeteg ember kapott 89 után kártéritést, a „szocik bünei” miatt, igy igen furcsán hangzik, hogy pont te maradtál volna ki a szórásból.
    Anyósóm sem kérte a fizetést. A Krupp gyár kereste meg, és fizette ki utólag. Ha ezzel problémád van, fordulj bizalommal hozzájuk. De, eddig még csak az irigységet hallottam belőled kicsengeni, márpedig, mint mondtam, aki irigyli, csinálja utána.

  • Figyelő
    2013 április 2
    11:43 de.

    Ez meg ugyancsak egy magánvélemény egy másik portálról:

    „A „higgadt, tárgyilagos reagáláshoz” egy csöppnyi só:

    — Bolyki György nem tudta megállni hogy „eemútnyócévezzen” két alkalommal is ebben a „tárgyilagos” reagálásában.
    — Bolyki György az a Bolyki György, aki saját bevallása szerint évekig kilincselt az eemútnyócévben, hogy az általa kitalált új zenepedagógiai módszert „a Kodály módszer 21. századi újrafogalmazását” országosan bevezessék. (Mindössze néhány százmillióról lenne szó, és neki erre megvan a cége. Bízik benne, hogy az új kormány esetleg helyt ad a javaslatának. Ha már azóta meg nem tette, ezt nem tudom.)
    — Bolyki György vallásos beállítottságú (Élet-jel, Apokalipszis, stb.) ami természetesen abszolút mértékben magánügy, de magyarázatot adhat a személyes inkompatibilitására az eemútnyócév MSZP-SZDSZ-es irányultságával, és a kompatibilitására a jelenlegi Orbán kormánnyal.

    — „…Sírhatnék, hogy ez igazságtalan, pocskondiázhatnám a választókat, akik nyolc évig egy béna MSZP-SZDSZ kormányt szabadítottak a nyakunkra, de nem teszem.” – olvasható a levelében.
    — „…Ha valamikor, hát az MSZP-SZDSZ kormányok idején volt fasiszta masírozás, cigánygyilkosságok, de volt nekünk izraeli állampolgárként idetelepített Szabó Albert dísz-nácink, és sikerült úgy „lehozni” az MSZP-SZDSZ kormánynak a nyolc évét, hogy Parlamentbe kerülhetett a Jobbik. Ha valamikor, hát ezekben az időkben kellett volna „fasizálódásról” beszélni, nem ma. Ez a kormány azzal küzd, hogy az elődje parlamentbe juttatta a Jobbikot!- írja a tárgyilagos reagálásban.

    Mindezzel nem azt mondom hogy teljesen hiteltelen amit Gerendásnak ír, főleg a szakmai érveivel tudok egyetérteni, de azt mondom, hogy politikailag elfogult, ezért tárgyilagosnak és objektívnek nemigen nevezhető a reagálása.

    Gerendás Péternek – aki nagy valószínűséggel nem olvassa ezt a hozzászólásomat – arra hívnám fel a figyelmét, hogy ő már megtapasztalta az ÁLTALÁNOS LÉGKÖRT külföldön is, és otthon is. Tegye mérlegre mindkettőt, és rögtön tudni fogja mit kell lépnie. Ott, ahol már a jóbarát is úgy ad – nyílt levélben (!) politikai céllal – életviteli tanácsot, hogy közben vastagon eemútnyócévezik, ott nem kell már az embernek másra figyelnie, csak a SAJÁT belső hangjaira.

    Jóbarát ugyanis nem ír nyílt levelet, ha a segíteni-, tanácsot adni akar. Ezt a politikai célokért küzdők teszik, saját maguk érdekében, a hatalomtól jópontokra számítva érte. Ez egy laffintólevél.

    Ez az ÉN „higgadt és tárgyilagos” magánvéleményem…

  • Jávorszky Mária

    Nohát,csak az elejét voltam képes meghallgatni a dalnak, mert az ilyen fajta nyafogó nyálas nyamvadt nyávogó siránkozó monoton gajdolástól az emberben felemelkedik még nem,csak az adrenalin.
    Vigye magával a szívét is,a szarnak se kell.
    Ez a föld soha nem volt az otthona, zsigereiben van a nomád élet.
    Százezrek boldogok a széttépet Anyaországnak elrabolt földjein, hogy hazájukat végre visszakapták! Ők azok,akik igazán értékelni tudják mit jelent magyarnak lenni,ők azok akik a boldogságtól könnyes szemmel lépnek ki a vonatból az Anyaföldre! Ezt a boldogságot szavakkal nem lehet kifejezni!
    VESSZEN TRIANON!- s az összes hazaáruló! Kifelé magyar földről minél előbb, amíg még hagyjuk!

  • kakukk
    2013 április 2
    11:24 de.
    😀
    tisztul a levegő floridában

  • @falusi: elnézést kérek, erről nem tudtam, igazad van.
    Bár én inkább arra gondoltam, hogy mondjuk a Szovjetunió -vagy a jogutód Oroszország – fejére hamut szórva esedezett volna bocsánatkérésért, és fizetett volna csak mondjuk negyedannyi összeget, mint amennyit Németország és más társult/megszállt államok.

    Nyugat-Európában és Észak-Amerikában még mindig az a nézet az uralkodó, hogy a holokauszt a világ legszörnyűbb népirtása, a nácizmus pediga létező legszörnyűbb eszme, de a kommunizmus – hááát, nem volt szép dolog, de egye fene, az egykori elvtársak már úgyis demokraták lettek.

    Nem tetszik, hogy nem esik egyenlő elbírálás alá a két dolog, és nyugodtan lehet vörös csillagos, meg che guevarás pólókat hordani.

    @Figyelő: jól mondja Bolyki György. Hány meg hány olyan zenekar van, akit nem játszanak a rádiók, aki nem tud megélni a művészetéből, mégsem mennek hisztis primadonnaként külföldre – vagy ha mennek is, nem mocskolják az országukat, hogy hú de fasiszta (ami a legkevésbé sem állja meg a helyét)

  • Jávorszky Mária
    2013 április 3
    2:17 de.
    😀 😀 😀
    tudja, mi jön ki ebből a nagy erőlködéséből?
    barna, és nagyon büdös, ráadásul még kicsi, fehér férgek is nyüzsögnek benne. jó lenne, ha orvoshoz fordulna vele.

  • Jávorszky Mária: Köszönöm hozzászólását. Most értettem meg a homosexuálisokat. Találkoztak magával!

  • Miért ne mondta volna el, miért megy el? Joga van hozzá. Ha valaki elmondja, Ő hogyan látja, az köpköd? És Gyuri téved, nincs mindenhol zsidózás vagy cigányozás. Vagy csak én lakom jó helyen?

  • Fabian Istvan
    2013 április 3
    12:44 du.
    ugyan már! egy homokos rá se nézne, puszta önvédelemből, mert mindjárt jönne a gárdista alapkérdés: mit néző, buzi? semmit. hát én semmi vagyok neked? majd folytatódna a kiképzésben elsajátított három, lényegre törő kérdéssel, mi közben kérdésenként közelebb és közelebb tolják a bűzös pofájukat a delikvens arcához: mi van? mivan?? MIVAAAN???
    igaz, valszeg egy leszbinek se az esete 🙂

  • Jávorszky Mária

    Ille István 2013 április 3.10:30 de.
    Tapasztalatból tudja?

  • Fabian Istvan

    Jávorszky Mária: Azt mondják, a stilus maga az ember. És magának undorító a stilusa. Férfiben is ronda, nőben egyenesen visszataszító.

  • Jávorszky Mária
    2013 április 3
    1:12 du.
    dehogy. a maga mintájáról megkaptam a kanadai járványügyi állomás elemzését:)

  • Avi ben Giora

    Apropos! Kárpótlás. Kik is fizettek kárpótlást azoknak akik megjárták a haláltáborokat és volt képük visszajönni? Tisztázzunk valamit. Magyarország az NSZK-tól a hatvanas években több milló márka kártérítést kapott amit az akkori magyar kormány egsszerüen és nagyszerüen lenyelt. A német kormány Magyarország EUs tagságát ahhoz a feltételhez kötötte, hogy azt az összeget amit annó lenyeltek azt fizessi ki a kormány a még életben levő jogosultaknak. És erre kezdett el csörgetni egy kevés pénzt a magyar állam és gyorsan mindjárt azon nyomban kifizettek kárpótlást azoknak is akiknek a komcsik vették el a vagyonát. Viszont. Tessék mondani a magyar állam mikor kiván a saját állampolgárainak kárpótlást fizetni? Mert nem hallottam hogy egyetlen egy szerencsétlen honvédnak aki véletlen meguszta Voronyezst sőt az orsoz fogságot is egyetlen egy petákot is kifizettek volna,. És akkor nem beszéltem a musszosokról akik nem is katonák voltak mert fegyverük nem volt csak a lapát. Pontosítok. A magyar állam egy fillér kértérítést sem fizetett sem a zsidóknak sem a saját állampolgárainak (nem minthogyha az a hatmillo nem lett volna magyar állampolgár). Tessék mondani azokat a békekölcsön-kárpótlási jegyeket amiket kiosztottak franc sem tudja milyen cimletekben hol lehet pénzre váltani? Még tapétázni sem lehet vele mert nem is tapad.

  • Vipera
    2013 április 3
    5:10 de.
    Nem az „izmusokkal”, hanem az „istákkal” van baj.
    Nézd. Még az is lehet, hogy a kommunizmus halálos áldozatainak a száma magasabb mint a nácizmusé, de az egyiknek volt rá hat éve,(39-35-ig számolom a népírtást)
    míg a kommunistáknak 68,- ha 85-ig számolom..Nem azonos.
    Ha az áldozatok számát szálolgatnánk, valszeg az Inkvizícióval, vagy a Szentföld visszafoglalásával kéne kezdeni, ám megint, meddíg is tartott egyik, vagy a másik.
    Igen, a kommunista bűnök is bűnök. Ám a módszer- bár megbocsájthatatlan- nem azonos.
    Che Guevarra a mai napig a kubaiak félistene. Azon ritkák közé tartozott, akik tényleg hittek abban, amit képviseltek.
    A vörös csillag, vagy a vörös zászló- hiszed, nem- az amerikai munkások jelképe volt.
    Hamut szórni a vesztesek szoktak és az oroszok nem látszanak -eleddig- veszteseknek. Különösen nem voltak azok a II.VH után, így nem várható el a „hamuszórás”. Ahogy a franciák sem szórták a hamut a kollaborálásuk miatt, vagy azok a cseh, sszerb, magyar szélsőségesek, akik Hitler szekerét tolták. Igaz, azok sem, akik Sztálinét..
    Mégegyszer, semmi gond az ideológiákkal. Az értelmezésekkel, a végrehajtással viszont annál több.
    Vegyük alapul azt a kifejezést, hogy liberális.
    Mára szitokszóvá vált, pedig Széchenyi, Kossuth, Petőfi, de még Deák is liberális gondolkodású volt.
    Egyik kendvenc kifejezésem, amit akár a médiában, de a mindennapi beszédben is naponta hallani, olvasni, az a „libsibolsi”..
    Hogy az öreg Székely Góbét idézzem: márpedig ilyen állat nincs is..
    A „libsi” a liberális rövidítése, ami alapvetően nyitottságot jelent. (Persze, lehet hosszabban is, cizellálva, de ez a lényege.) A „bolsi”, a bolsevik rövidítése. ami többséget jelent..
    Szeretnék egy olyan világban élni, ahol a többség liberális, azaz nyitott lenne. Gondolatokra, javaslatokra, másságra, nációk vagy rasszok el és befogadására.
    Ez pillanatnyilag utópia, de biztos vagyok benne, hogy egyszer majd a világra, az emberre, a gondolkodásra és az egymással törődésre nyitottak lesznek többségben.
    Tartok tőle, addíg még néhány millió áldozata lesz a nemzeti öntudatoknak.

  • Jávorszky Mária
    2013 április 3
    2:17 de.
    Szó, ami szó, Gerendás nem egy Kárpátia..
    (ps. „Akinek nincsenek gondolatai, az a másokét sem tudja megérteni.”)

  • Szerencsére van egy pár tárgyilagos hozzászólás!
    Bolyki Gy. cikkét én is olvastam nagyon jó!.
    Falusinak csak annyit mondanék,hogy az idézett 50 %-os
    kárpótlást (erről részletes cikket olvastam régebben egy másik oldalon)illetőleg nyugdíj emelést ,amit a koncentrációs tábort túlélők kapnak senki nem irigyelheti az áldozatoktól,de a kommunizmus áldozatait csak az utóbbi időben kezdték kárpótolni és jóval alacsonyabb összegben,(ez biztos!!!)
    egy fórumon olvastam,pontos összegre nem emlékszem.
    Ennek ellenére örülünk többen,hogy végre erre is sor került.
    Azzal a véleménnyel viszont teljesen egyetértek,nagyon gusztustalan és igazságtalan a leszármazottak(esetleg már unokák…)kárpótlási igénye,különösen az amerikai gazdag zsidókra gondolok…!
    Aztán olyat is olvastam(egy régebbi cikkhez hozzá is szóltam)hogy az 50 %-os emelést nemzetközi egyezmény alapján kell a kormányoknak kifizetni,amit külföldi zsidó
    szervezet,alapítvány utal át,de állítólag gond volt a szervezettel illetőleg az utalással…(nem tudom megtörtént- e?).Ez csak akkor irritálja az embereket,ha a költségvetés terhére fizetik ki,míg egy magyar nyugdíjas csak 5.2 %-ot
    kapott.Ha nem is volt áldozat,de bűnös sem és egész életében dolgozott, esetleg olyan kevés a nyugdíja,hogy szinte éhezik…..

  • Jávorszky Mária

    Fábián István 2013 április 3.1:20.du.
    Nem is kértem, hogy olvassa a hozzászólásaimat,de még azt sem kértem, hogy hozzám szóljon.Olvassa inkább az ellenszéklet fostalicskás hozzászólásait,gondolom az magának tetszik.De ha netán nem voltam elég világos, akkor-kapd be!

  • Jávorszky Mária

    Fábián, elfelejtettem elköszönni-SALOM!

  • Jávorszky Mária

    falusi! Gerendás bizony nem egy Kárpátia!
    http://www.youtube.com/watch?v=WGId_8vm2E4

  • falusi
    2013 április 3
    1:44 du.

    „Igen, a kommunista bűnök is bűnök. Ám a módszer- bár megbocsájthatatlan- nem azonos.
    Che Guevarra a mai napig a kubaiak félistene. Azon ritkák közé tartozott, akik tényleg hittek abban, amit képviseltek.”

    falusi, a te Che Guevarra-d egy mocskos, szadista állat volt.

    Istenítsd csak, ennyit rólad.

  • falusi
    2013 április 3
    2:09 du.

    Igazad van, falusi. Gerendás elpengetgetett, amíg fizették.
    Oda az apanázs, most hisztériázik, helyezkedik és próbál tőkét kovácsolni a semmiből.
    Megjegyzem, sokkal hatásosabb és szimpatikusabb lenne, ha középszerű zenészként nem jajjgatna, mint az a bizonyos fürdős, hanem tenne valamit saját magáért szakmailag és a családjáért emberileg. Ez a nem is tudom, hogy minek nevezzem viselkedés, megalázó a családjának.
    Be kellene látnia, hogy nagyon keveseket érdekel, amit ő produkál manapság.
    És ez nem helyrajzi kérdés.

  • Miért nem fogadja meg a szakma tanácsát, egyértelműen leírták neki.
    Hja kérem, ha derogál tanítani vagy rendezvényeken fellépni, akkor olyan minőségi műsorral kellene előállni, amire van kereslet és igény.
    Az ő zenéje enyhén szólva is egyre unalmasabb. Nem az a stílus, amire özönlik a tömeg és egymás kezéből kapkodják ki a jegyeket.
    Ha nem képes váltani, ha neki az utóbbi éveiben meghatározó stílus a szerinte követnivaló, akkor reklamáljon azoknál akiket érint, és akiket látványosan nem érdekel, amit csinál.

    Ilyen ez, Gerendás. Szerintem keress valami szakmát, ha nem vagy hajlandó zeneileg követni a változásokat. Mindegy, mit csinálsz, szerintem eddig is tudtak aludni anélkül, hogy felzaklatott volna bárkit is az, hogy te nem tudod kifizetni a tilosban parkolásod számláját.

  • Tulajdonképpen csak azt akartam mondani, hogy pl. felőlem nyugodtan jajjgathat és nyugodtan sajnáltathatja magát, egyre kevesebbeket érint.

  • dakota
    2013 április 3
    9:23 du.
    Az én Guevarrám?
    Hm..Kínos lehet, ha az indulat elhomáluosítja az értelmet, az értelmezést.
    Azt írtam, a kubaiak ma is félistennek tartják. Mondhattam volna, hogy közép és délamerikában alig találsz olyat, aki nem áhitattal ejti ki a nevét- és nem mondtam volna valótlanságot.
    Igaz, Cézárét is, vagy oroszlánszívű Richárdét is áhitattal ejtik ki az emberek,- pedig mindegyik tömeggyilkos, mészáros volt. Vagy Attila. vagy Batu kán..Napóleon..
    Tod, lehet mindenféle ideológiák mentén megítélni Che Guevarrát, viszont egy dolgot nem lehet elvitatni tőle. Oltasmit tett, ami megkérdőjelezhetetlenné teszi azt amit képviselt.
    Meghalt érte.
    Ha valaki nem tiszteli az ellenfelét, az maga sem érdemel tiszteletet..

  • dakota
    2013 április 3
    9:44 du.
    Ízlések és alsókaros felütések különbözőek.
    Mondhatnám,: kinek a pap, kinek a paplan.

  • Hát,…igen.
    van aki művész, van aki üzletember..

    http://prae.hu/prae/news.php?aid=4298

  • Most, tulajdokeppen, hany gyereke van Gerendasnak??? ^ vagy 9??? Jo lenne eldonteni.
    Ez is A „TENYEK”-hez tartozna, vagy nem???

  • Jávorszky Mária
    2013 április 3
    6:59 du.
    😀 😀 😀 (na, ez a nagyon hangosan kiröhögöm jele)

  • dakota
    2013 április 3
    9:44 du.
    😀 😀 (ez csak a közepesen kiröhögöm jele)

  • Kopacsi!
    Nem hiszem, hogy van irigylesremelto rajtad. Ugyan, mi is lenne??? Probalj egy kis ONKRITIKAT. Igerem jot tesz.
    Lehet, hogy nalad ez is maskent mukodik?

  • Fabian Istvan

    Jávorszky Mária: Köszönöm értékes és intelligens hozzászólását. De felhívnám figyelmét, hogy Shalom, és nem Salom. Egyébként sajnos nem vagyok zsidó, csak egy „ember”!
    Nincs szerencsém e tehetséges nép tagja lenni.

  • Avi ben Giora

    Tudja kedves mária amikor felhúzták Hegyeshalomnál a vasfüggönyt sokáig az esti megvilágítás emigyen nézett ki? Hegyshalom. Aztán a hegy is eltünt és simán maradt a Shalom. Nem hiszem, hogy a véletlen műve volt mert minden más feliratos hibát pillanatok alatt kijavítottak(lásd? sokáig az volt kiirva Magyar Népköztársaság. Aztán a nép jó vastagon le lett kenve feket szinnel ki tudja miért. Féltek még egyesek hogy visszaáll a régi rend? Vagy hogy ne kelljen ujra táblát állítani? Utána került a helyire az uj tábla amire már valóban az volt kiirva Magyar Köztársaság. Manapság már ezt is megtépázta az idő és most az diszeleg rajta Orbanisztán ha azóta ki nem javították.
    Helyesen igy kellene irni שלום

  • Jávorszky Mária

    Fábián István! Nekem aztán mindegy,hogy shalom,salom,vagy… A „tehetséges nép”!No, itt egyetértek,de inkább nem sorolom, túl hosszú lenne a lista. No meg aztán a moderátort is meg kéne dumálni, hogy kárba ne vesszen.

  • Fabian Istvan

    Jávorszky Mária: Talán ha érdekelné, akkor nem lenne ilyen gyűlölködő! Más népek kultúrájának ismerete elengedhetetlen a megvilágosodáshoz. A felsorolásnál nem a moderátorral lenne a baj. Félek nincs meg hozzá a műveltsége.

  • Fabian Istvan
    2013 április 4
    9:34 de.
    talált, süllyedt. az ő megvilágosodásához még a koponyája felnyitása is kevés lenne, hogy legalább jusson be egy kis fény abba a mérhetetlen szellemi sötétségbe, ami ott honol.

  • Érdekes, senkinek nem jutott eszébe, hogy lehetne segíteni a művész úron!!!!?? Arra is kíváncsi lennék, az itt kommentelők közül hánynak található meg a polcán a művész úr lemeze! Mi lenne, ha meghívnátok Kanadába, szerveznétek neki sok-sok koncertet, árulnátok a lemezeit, akkor talán könnyíthetnétek sorsán! Ja, hogy ez a szándék hiányzik…..????

  • Kedves Nagy Mária: Ez nem arról szól, hogy alamizsnát adjunk Gerendás Péternek. Nekem sem adtak. Gerendásnak magának kell megcsinálni. Ha én veszek neki 8 házat, attól még a légkör nem változik meg Magyarországon. Azért, mert értelmes művésznek tartom, nem kell Őt hallgatnom, ha más zenét szeretek. (nem Kárpátia)
    Nem hallgatok könnyűzenét, tehát nem veszek ilyen lemezt.
    Ez arról szól, hogy magyar ember ne távozzon szükségből a hazájából, illetve bizonyos elemek ne kérdőjelezhessék meg magyarságát. A koncertszervezés egy szakma, az nem úgy van, hogy szervezek egyet. Igaz, én nem is Kanadában élek, csak idetolakodtam a Zöld Szigetről.
    Mikor eljöttem, senki nem hallgatta meg miért, mert egy senki vagyok. Kertész, Kertész és Gerendás valaki, meghallják a hangjukat. Azt hiszem, erről szól. Engem képviselnek, nem alamizsnát kérnek. Ébresztőt fújnak!

  • Judit Noszticzius

    Gerendás Péternek igaza van, mert Fidesz-KDNP + Jobbikosok, jobboldali szélsőségesek pártok szaporodnak. A féregben az egész Magyarország ! 🙁 🙁

  • Tüske Zsófia

    Boda: „de a kommunizmus áldozatait csak az utóbbi időben kezdték kárpótolni és jóval alacsonyabb összegben,(ez biztos!!!)”
    Biztos csak a halál, meg az, hogy te összevissza beszélsz hülyeségeket. A gugli a te barátod, nem az echo tv.

    1991. évi XXV. törvény
    a tulajdonviszonyok rendezése érdekében, az állam által az állampolgárok tulajdonában igazságtalanul okozott károk részleges kárpótlásáról

    1992. évi XXIV. törvény
    a tulajdonviszonyok rendezése érdekében, az állam által az állampolgárok tulajdonában az 1939. május 1-jétől 1949. június 8-ig terjedő időben alkotott jogszabályok alkalmazásával igazságtalanul okozott károk részleges kárpótlásáról

    1992. évi XXXII. törvény
    az életüktől és szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról

    1997. évi XXXIII. törvény
    a vagyoni kárpótlási eljárások lezárásával összefüggő egyes kérdésekről

    1997. évi XXIX. törvény
    az életüktől és szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról szóló 1992. évi XXXII. törvény módosításáról

    2006. évi XLVII. törvény
    az életüktől és a szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról szóló törvényben meghatározott határidők ismételt megnyitásáról és a kárpótlás lezárásáról

  • gerendas PUFI petinek nincs igaza mert a KLEZMER band meg tud elni , peti elfelejtett muzicirozni…susson LANGOST az fog menni nekije

  • Jávorszky Mária

    Fábián István 2013 április 4.9:4 de.
    Nem felsorolásról írtam,hanem listáról és mivel mifelénk mostanában köztudottan az e fajta lista tiltva van,-máshol sehol,csak minálunk,de minő véletlen, éppen egy „tehetséges nép” által „fasisztának” kikiáltott Magyarországon.
    Rosszul tudja,mert a megvilágosodáshoz nem a „más népek kultúrájának ismerete” vezet, még a nagyképű önhitt beképzeltsége sem, vagy netán agyonműveltsége, hanem bizony mondom néked ha így folytatja, soha a büdös életben nem fog ebben az életében megvilágosodni,legfeljebb és jobbik esettben kivándorolni, balos esettben /mán nehogy balesetre gondoljon/menekülni,vagy azt mán meg is tette – nekem 8.

  • Fabian Istvan

    Jávorszky Mária: Kedves Mária! Örömmel közölhetem magával, hogy ez a nagyképű, önhitt, beképzelt és agyonművelt senkiházi már emigrált. Ha tudom, hogy ez ekkora örömöt okoz magának, akkor írtam volna egy nyílt levelet. De ne remélje, hogy menekültem. Nem félek a szélsőjobboldaltól, hanem undorodom tőle! De csekély a kéj, mert két olyan ember jött el az országból, ki nagyon sokat tett az országért. Ezt a tehetséget most máshol kamatoztatja. Igaz, itt meg is becsülik! Magát pedig ha beteg lesz, gyógyítsa meg törzsének a sámánja.

  • Vukán György véleménye a Gerendás esetről.

    „elfogyott a pénzed Petikém? nem vagy egyedül…. mint volt tanárod kötelességemnek tartom megmondani, hogy most is szeretlek nagyon, de most nincs igazad… magad elől nem tudsz elmenekülni!! ölellek szívből… gondold át! nehogy késő legyen… régen mi ilyenkor elmentünk vagont kirakani meg ilyenek. és még mindig itt vagyunk !!!!”

  • Szerintem hadd menjen, ha úgy döntött. ( Nem megy ő sehova, csak sajnáltatja magát.)
    Legalább megtapasztalná, hogy sehol nem adnak semmit ingyen és talán megtanulná értékelni azt, amit Magyarországon eddig kapott.

  • Kopácsi Judith

    Na, ja, régen még voltak vagonok, amiket ki lehetett rakni. Manapság?

  • Egy olyan valakinek a parlamenti felszólalásából idéznék akit nagy magyarnak tart mindenki(a szó valódi értelmében és nem a kifacsartban)Ime:
    Kossuth Lajos felszólalása az országgyűlésben 1848. március 21-én

    „Fáj az ember lelke, ha mindenütt látja a szabadság országának terjedését, s abból csak a zsidó-népet látja kizárva. De az előítélet megvan, s annak vakságával, a költő szerint, istenek is hiába küzdenek. Szükségesnek látja, hogy külön törvénycikk alkottassék, melyben ki legyen mondva az elv, hogy jogok és kötelességekre nézve a vallás különbséget nem tesz, s a ministerium megbízassék, hogy a kiegyenlítés módjait illetőleg törvényjavaslatot készítsen.”

    Kéremszépen. Egy Kossuthnak csipte a csörét már akkor a dolog. Született róla törvény is. És akkor most a nagybüdös demokráciában tessenek megmondani miért nem születik valamilyen törvény erre vonatkozólag: Pedig ha csak minden zsidózásért nem több mint száz forínot kaszírozna az állambácsi megoldódna kicsit a nagy deficit. De hogy arra képtelen legyen több mint száz év után, hogy amire törvényt hozatott Kossuth azt magasan leszarja. Hiába ezek az emberek az Ország házában mindenek csak nem demokraták

  • Tüske Zsófia

    kakukk, honnan tudod, hogy a klezmer band meg tud élni, talán játszol egy ilyenben?
    egyébként meg Gerendás más műfajt zenél.

    dakota, Vukán könnyen ugat még a régi típusú nyugdíja alól, ráadásul neki már nincsenek kiskorú gyerekei.
    tévedés ne essék, én jobban kedvelem a jazzt, amit Vukán játszott a Gerendás érzelmes dalainál, nem kellene ám a biztonságból kaffogni arra, akinek más típusú gondjai vannak. A vagonkirakás lehetősége pedig már nem áll fent, na ennyire tájékozott ez a szegény Vukán a jelenben.

  • Megoldódott a probléma, Békéscsabáról kapott állásajánlatot a művész úr.

    http://szinhaz.hu/szinhazi-hirek/51414-fekete-peter-nyilt-levele-meghivo-gerendas-peternek

  • Fabian Istvan

    dakota: Ha állást kap, és milliókat, a vázolt gondok tömege megmaradt. Annyi változik, hogy a hat gyermek enni tud. Ettől Magyarország most rossz hely marad. Sajnos!

  • Fabian Istvan

    Avi ben Giora: Nem kellene ilyeneket írnod. Észbe kapnak, és a Kossuth teret átnevezik wass térnek, a szobrát meg horthyra cserélik.

  • Fabian Istvan

    Ille István: Kedves István. Ha elég bátor vagy, nézd meg ezt a gyöngyszemet. Utána adj fel minden reményt. Kit akarsz meggyőzni?

  • Kopacsi!
    Ugy latszik, te csak olyan korokben forogsz(mikor Mo-ra tamolyogsz)ahol nagy a zsidozas, ciganyozas, meg minden ilyen nyalanksag. Hogy lehet, hogy en nem talalkoztam senkivel, aki zsidozott. Nem is ismerek senkit, aki antiszemita lenne. Valami ezzel nem stimmel.
    En hiszem azt, hogy te/ti mindenkit ezzel belyegeztek, aki nem ert egyet veletek. Miert??? Mert nincs mas valasz
    Orokke ugyan az a sablon szoveg!!

  • Dakota!
    Hu de nagy ko esett le a szivemrol. No,de megis: Bekescsaba??? Na … ne….

  • Tüske Zsófia
    2013 április 5
    12:58 du.

    Annyit mondott neki, hogy „régen mi ilyenkor elmentünk vagont kirakani meg ilyenek”.

    Lefordítom neked magyarról-magyarra, mert úgy tűnik, hogy nem érted. Vukán azt mondta, hogy keressen magának valami munkát, amivel kiegészítheti a zenélésből befolyó jövedelmét.
    Ők is ezt tették anno. Sőt a legtöbben ma is ezt teszik. Hogy ez éppen zeneoktatás, taxizás, kapálás vagy éppen vagonrakodás, az már az ő dolga.
    Akinek kiskorú gyerekei vannak, mégnagyobb a felelőssége, tehát ne nagyon húzogassa a száját senki, ha ilyen szituációban valaki segíteni akar rajta.

    De ez az egész már tárgytalan, mert már kapott is korrekt munkaajánlatot, fizetéssel, fellépési lehetőséggel, csak el kell fogadnia.
    Nem mondhatja, hogy nincs segítőkészség, összetartás, jóindulat. Sok sikert hozzá.

  • Fabian Istvan
    2013 április 5
    4:59 du.
    én, meggyőzni, EZEKET? előbb magyarázom el a vakondnak a napsütést 🙂

  • JIMBO
    2013 április 5
    5:42 du.
    az lehet az oka, hogy nem forog „kultúrkörökben”, öregfiú 😀
    tudja, a gyógyfürdőben, meg a szalonokban és a privát klinikán nem találkozik a nép egyszerű gyermekével. de, ha mogyoródon bemegy a csernák-féle kocsmába – ahogy megígérte – kap mindkettőből vastagon, még csomagolnak is magának az útra!

  • JIMBO
    2013 április 5
    6:01 du.

    Biztosan a Gerendáséról is, kedves Jimbo:) Igen, a Jókai Színház igazgatója ajánlotta fel a lehetőséget, ha jól olvastam. Igazán szép gesztus. Még egy hét sem telt el Húsvét óta, amikor közzétette a levelét és máris itt a segítség.

  • Lélfai Szilárd

    Pörzse Gerendásnak: „Most félsz, amikor még mindig minden vezető pozícióban a ti embereitek ülnek?”
    2013-04-05. 10:20 Alfahír.hu – Kuruc.info

    A jobbikos képviselő nyílt levele Gerendásnak:

    Harcolj, Péter!

    Kedves Péter, talán emlékszel rá, annak idején legalább egy tucatszor álltunk egy színpadon. Te mint előadóművész, én mint műsorvezető. Még kedveltük is egymást. És most mégis, képletesen szólva miattam akarod elhagyni az országot. Vajon arról a bizonyos színpadról hogyan jutottunk el idáig?

    Mielőtt a saját történetembe kezdenék, illetve a tiedbe, ahogyan én látom, felidézek egy 2008-as eseményt. Biztos emlékszel a Hollán Ernő utcai tüntetésekre. Ez az után volt, hogy egy Hollán Ernő utcai jegyirodában lefasisztázták a Hungarica együttest, és állítólag azt is hozzátették, hogy magyarokat abban az irodában nem szolgálnak ki. Erre valaki Molotov-koktélt dobott az irodára. Utána kezdődtek a tüntetések mindkét oldalon. Jómagam átmentem a Gyurcsány Ferenc fémjelezte oldalra, ahol döbbenten láttam egy nagyon idős zsidó házaspárt, sárga csillaggal a mellkasukon. Szóba elegyedtem velük. Fogalmuk sem volt az előzményekről, de mivel a számukra mérvadó értelmiség, illetve politikai elit azt mondta, hogy félni kell, hát ők tényleg félni kezdtek. Én akkor, és ott megértettem, hogy milyen könnyű az emberi félelemmel és a valamikori tragédiákkal visszaélni.

    Kedves Péter! Azt írod, „beszóltak neked”, és te ettől és a fellépések hiánya miatt azon gondolkozol, hogy elhagyod az országot. Te félsz, Péter? Mondták-e már neked, hogy a zsidó származásod miatt nem léphetsz fel valahol? Mert nekem mondták ellenkező előjellel, szemtől szembe, pofátlanul. (Ha egyszer találkozunk, azt is elmondom, ki volt, azóta óriási sztár lett.) Lépett-e vissza szponzor miattad egy műsortól? Mert velem ez is megesett még rockműsor-vezetőként, hogy valaki azért nem szponzorált minket, mert nem vagyok zsidó származású. Rúgták-e már hasba gyerekedet, azért mert zsidó? Mert az én lányommal ez is megesett – persze ellenkező előjellel – a Radnóti gimnáziumban, az én akkori hírtévés szereplésem miatt. Egy fiú rúgta hasba, majd hozzátette: „most magyarkodj!” Idézett-e már be rendőrség egy dalod miatt? Mert engem 2006-ban kihallgattak egy Budaházy-interjú kapcsán.

    Ezt az országot mind gazdasági mind morális és kulturális válságba egy olyan liberális réteg segítségével sodorták, amelyet te a különböző aláírásokkal és kiállásokkal mindig is támogattál. Ez az ország, a nyomorának nagy részét a kommunistáknak és utódjaik mellett az SZDSZ-nek köszönheti. Kedves Péter, te mindig nyíltan felvállaltad, hogy ennek a holdudvarához tartozol, és most félsz. De ugyan mitől? Esett-e bántódása Horn Gábornak, vagy ki beszél már Demszky Gáborról? Kuncze Gábor annak idején megtagadta Wass Alberttől a magyar állampolgárságot. Akkoriban figyeltél te erre? A szintén a liberális oldalhoz köthető Gyurcsány Ferenc és Bajnai Gordon nemhogy a felelősségre vonás elől menekül, hanem új választásra készül. Ez a politikai erő és a mögötte felsorakozó liberális értelmiség szellemi polgárháborúba sodorta az országot. Tudsz-e te arról, hogy 2006 őszén miket kellett elviselni egyes embereknek? Akkor nem féltél? Most félsz, amikor még mindig minden vezető pozícióban a ti embereitek ülnek, amikor egy Német Péter- Bolgár György tengely miatt vonnak vissza kitüntetéseket? Péter, hát nem látod, hogy még mindig fújjátok Magyarországon a passzátszelet? Most félsz, mert beszóltak? Még csak nem is visszalőttek ebben a polgárháborúban, hanem csak simán megjegyzést tettek rád, és már menekülsz is.

    Kedves Péter! Ha igazad van, miért nem harcolsz inkább? Miért nem te vagy az első zsidó értelmiségi, aki felemeli a szavát a fölösleges félelemkeltés ellen? (Például Izraelben rengeteg zsidó értelmiségi szólal föl a palesztinok jogai mellett.) Te legyél az első, aki odamegy ahhoz a zenésztársához, aki a magyarság 1100 éves ünnepén belebömbölte a mikrofonba, hogy „mi meg négyezer évesek vagyunk”, és mondd azt akár utólag is, hogy „ezt azért mégsem kéne”! Hátha a példádon felbuzdulva akadna olyan cigány vezető és politikus is, aki végre megmondaná népének, hogy bármilyen kisebbségnek nem csak jogai, hanem kötelességei is vannak. Legyél te az első zsidó értelmiségi, aki őszintén és tisztán tud énekelni a hazaszeretetről is! És ha mindezeket megtetted, és mégis aggasztó jeleket látsz, akkor hiteles, hogy felemeled szavad a félelem hangján. De addig csak olyan vagy, mint akik a két Hollán Ernő utcai öreget halálra rémítették. Harcolj, Péter!

  • Péter, csak akkor gyere Kanadába, ha ha tudod interpretálni a klezmer muzsikát. Élveznénk sokan.
    A másodrendű szerzeményeidet, kérlek, hagyd otthon. (Meg az állitólagos adó-adósságaidat is.)
    Igy szivesen látnánk !

  • Nos, ehhez mar semmit sem kell fuzni. A kep tiszta. Megcsak nem is kell helyezkedni, hogy jo szemszogbol nezzuk a dolgokat.

  • Fabian Istvan

    Nekem azt mondták, demokrácia van, ahol minden ember egyenlő. Miért kellene bárkinek harcolni? Egy országgyűlési képviselő ne legyen cinikus. Nem azért fizetjük.

  • Tisztelt Fabian Ur!
    Nem latok semmi cinizmust(lehet, hogy csak nem ismerem fel
    mivel tolem tavol all). Viszont harcolni mindenkinek kell.Igy vagy ugy. A sult galamb senkinek sem fog a szajaba repulni. Kulonosen nem, abban a vilagban, ahol a „muvesz ur” akar ervenyesulni.
    Magyarorszagnak CSAK egy IGAZI primadonnaja volt: HONTI HANNA.

  • Jávorszky Mária

    Ille még egy vakondot sem lenne képes meggyőzni a napsütésről,mert ahhoz előbb be kéne bújnia nekije a vakondlyukába, de fél,hogy bedugulna,no meg tuti a vakond kimarná mind a két szíp szemét biza!- oszt vakon dicsérhetné az Urat az istentelenje, inkább itt a netten terjesztgeti a kergemarhakórt,de ez a falú rossza míg azt sem tudja,hogy az csak marháró-marhára terjed.
    Kénytelen voltam lemondani a Mogyoródra való költözésemrűl miatta,mert ű képes lenne felgyújtani a saját házát,hogy rám foghassa, meg ki tudja még mit találna ki,ami a perverz fantáziájából kitelik nekije.No,de le salom!
    Ez franciául vót.

  • Fabian Istvan

    Kedves kommentelők. Okoskodnék egy kicsit. Köszönöm, ha elolvassák. Volt egy szocializmus, amit utáltunk. Voltak néhányan, akik okoskodtak, voltak akik csendesen ellene dolgoztak, voltak akik kintről bomlasztottak, és voltak akik mint művészek, itthon harcoltak. Mindenki a maga módján, hozzátette a magáét. A „beat” zenénél maradva, Bródy, Nagy Feró Cseh Tamás, Gerendás stb. Egy pillanatra elértük célunkat (azt hittük), és ezek a zenészek hirtelen elvesztették a lét értelmét. Van aki eladta magát a médiának, van aki csöndben él. Moldova elefántja jut eszembe, aki megvivta a szabadságharcot, és félre tették. Gerendás is ide tartozik. Zenéje is elavult, hiszen az ország nagy része azt hiszi ez a szabadság. A koncertlehetőségei azért is csökkentek, mert az ország nagy része azoknak a pártoknak a hívői, akik azt hirdetik, mindenről a zsidók tehetnek. Ezek nem hívnak egy Gerendást. A világ egyik legnagyobb zongoraművészét is megfenyegették. A zsidózásról nem írok, az állítólag nincs magyarországon, és ha tagadjuk, akkor nincs is Ugye? Kapott jó tanácsokat. Egy kisérő zenésztől, aki mindig valaki mögött zenélt, felelőség nélkül. Vukántól aki egészen más zenét játszik, azt hiszem pont olyan igény van rá most, mint régen. Pörzse cinikus hozzászólását nem méltatnám. Ha arra gondolok, hogy régen Deák és Széchenyi voltak a bölcsek, most ő és a Kövér……. Sokan írták megvetően, csak munkát akar. Lehet, hat gyermeke van. Aki apa, az tudja, mindent meg kell tenni a gyermekek etetésére. Ha meg kell alázkodni, akkor azt kell. A gyerekekkel nem vivunk szabadságharcot. De ettől az első része levelének igaz, élhetetlen hely lett Magyarország. Persze csak annak, aki ember akar maradni. Az nem szúrt senkinek szemet, miért a Radnótiba jár Pörzse lánya? Nekem vicces! Állítólag hasbarúgták. Elitélendő! De Pörzse elgondolkodhatna,ha magukat körbeveszik törvényekkel, feketeruhás csürhével, és csinálják a disznóságaikat, akkor egy elkeseredett ott üt raja ahol tud. Persze a körülményeket nem tudjuk, remélem a lány nem olyan mint az apja. Pörzse szerint a cigánygyermekek mit éreztek, mikor a feketeruhás csürhe vonulgatott az utcán? Vagy válogatatlanul gyilkolászták őket? De nincs mitől félni? Lövöldözünk, vonulgatunk, fenyegetünk és verekszünk, de nem kell tőlünk félni. Kilencven éves öreg rabbit megtámadunk, miért baj, kérdezi a jobb oldal. De az Ő lánya legyen sérthetetlen? Ez nem így működik. Pörzse a legjobb esetben is cinikus. De nem csak az. Nagyon örülök, ha Gerendás enni tud adni a gyermekeinek. De ettől hazánk szuvasodása nem áll meg! Sok gondolatom van, de így is hosszú lett. És ne kommunistázzanak. Soha nem voltam. Még kisdobos sem. A csöndes ellenállók között voltam. Engem visszaküldtek a határról, szerencsémre nem csuktak le. Hívtak a pártba, nem léptem be. engem is megvertek a rendőrök, mégem kovácsoltam belőle politikai karriert. Az embernek gyomra is van. De azt soha nem hittem volna, hogy a szocializmusnál van rosszabb. Tévedtem. Kicsit abba kellene hagyni a szónokok hallgatását, és saját fejjel kellene gondolkodni. A példakép fontos. Ne a politikusok között keresük, hiszen nem tudnak egy írót megkülönböztetni egy wasstól, egy zenészt okovácstól, és sorolhatnám. Megtanulhatnánk, a magyarnak lenni, az nem magyarkodást jelent.

  • Tüske Zsófia

    dakota, én meg lefordítom neked Magyarországot, mert úgy látszik, nem érted: manapság nemigen lehet még jól képzett és gyakorlott egyénnek sem munkát találni ötvenen felül.
    Azon az állásajánlaton meg kuncognom kell…. Itt nem szoktak az emberek 220 km távolságban munkát vállalni, mivel 1) el kell adni a jelenlegi ingatlant (az ingatlanpiac bedugult) 2) venni kell egy másikat a másik helyen, ami tőke nélkül necces 3) át kell iratni 6 gyereket más városban levő oktatási intézményekbe, és a mai állapotokat tekintve korántsem biztos, hogy van hely 4) mert semmi biztosítéka nem lehet senkinek arra nézve, hogy néhány hónap múlva is meglesz a neki ajánlott állás.
    5) és ebben az esetben légüres térbe kerül a kirúgott, kapcsolatok nélkül, a további munkavégzés lehetősége nélkül. Itt nálunk még nem jött divatba a lakókocsiban élés.

  • Tüske Zsófia

    Lélfai Szilárd, ha maga legmocskosabb, legaljasabb undorító féreg Pörzse (aki a zsidózáson kívül az égvilágon semmihez nem ért, de abból legalább igen jól él)levelét ajánlja Gerendásnak, nincs miről beszélni. Igényes ember ugyanis Pörzsét nem olvas és nem idéz, mert tarthat attól, hogy bemocskolódik vele.

    Vajda Attila…. tapasztalatom szerint Kanadában nemcsak a klezmerre vevők a zenehallgatók: a világon az egyik legnívósabb zenei fesztiválon vettem részt Ottawában, és ott csodák csodája, nemcsak klezmer, hanem még gospel is volt. Persze a (zenei) ízlésekről nincs mit vitatkozni. De csak szólok, speciel New Yorkban még Jevgenyij Alekszandrovics-Szimonov és a moszkvai színházi rendező, Szergej Rjabcev is befutott és világhírnévre tett szert.
    Lehet utánanézni, milyen néven 🙂

  • Fabian Istvan

    „Jásszentlászlón biztosra megy a Fidesz: Lezsák és Charlie is a pártjelöltnek kampányolt” Na, itt a megoldás. Már írja Charlie a nyilt levelet. Ő már tudja, hogy kell megélni!
    Igaz, neki már sikerült elinni az agyát!

  • Fabian Istvan

    Te is aláírtad Kanadában Kertész Ákos kiutasításiára írott kérelmet?

  • Fabian Istvan

    Jimbo: Honthy Anna volt. Azért mert nem műveli a cinizmust, attól még fel kell ismerni. Repülni se tud, de azért felismer egy madarat. 5.40-es hozzászólásomban leírtam a véleményemet a harcról. Sajnos kicsit tényleg hosszú.

  • Fabian Istvan

    Jimbo: Nem az én műfajom, én az operát szeretem. De azért Fedák Sárit, és Blaha Lujzát nem feledje el. Két olyan primadonna volt, kikről nem lehet elfelejtkezni. Az értők őket még nagyobbnak tartották. De legalább is, egyenértékünek. Azért ha valakit a Nemzet Csalogányának hívnak, az valami. Honthy nem is lehetne az, mert zsidó volt, és a vona, gyöngyösi, pörzse tengely rögtön tiltakozna.
    Tudja, a tisztaszívű hazafiak.

  • Tüske Zsófia

    Jimbo, eddig sem gondoltam, hogy jó ízlésed lenne, na de hogy Honthy Hanna „művészete” szerinted az igazi…. minden téren leszerepeltél nálam.
    🙂

  • Kedves Zsófia: Nem igazi művészetet írt, igazi primadonnát.
    Abban meg igaza van, mert tényleg szép hangja volt.
    .

  • Tüske Zsófia

    Kedves István, jó, Honthyt illetően nem értünk egyet, de ez nem baj.

    http://nol.hu/lap/forum/20130406-gerendas_peter_bucsulevele__kicsit_maskepp_

  • Fabian Istvan

    Kedves Zsófia: Ez legyen a legnagyobb nézeteltérés közöttünk.

  • Tisztelt Fábián István!

    Méretes hozzászólásának egyik mondatára reflektálnék:
    „Pörzse szerint a cigánygyermekek mit éreztek, mikor a feketeruhás csürhe vonulgatott az utcán?”
    És bocsássa meg nekem a retorikát:
    Fábián szerint mit érezhetett az Édesanyám, mikor a spájz ablakában derékig bent lógó cigánygyerekre rákiáltott: Mit akarsz te itt, Béla? Mert hát felismerte… És akkor hetekig félt kimozdilni a házból, félt a megtorlástól.

    És akkor tegeznélek, ha megengeded, ha nem.
    Olyan dolgokról járatjátok a nem éppen tiszta kicsi szátokat, amit nem éltek meg, amit nem láttok, amiről halvány fogalmatok sincsen. Ne osszátok hát nekem az észt, kedves liberálisok, húzzatok oda, térdepeljetek le a szomszédságukban egy fél életet. Utánna lehet zajongani. Már ha még éltek akkor. Gyáva féreg vagytok, mind.

    Tibi

  • Tüske!
    Írhatsz ,meg dumálhatsz bármit,50 %-os nyugdíjemelést
    csak a holokauszt túlélők kaptak,és még mindig vannak
    a bűnösök közül többen is szabadlábon!Pl.Biszku meg mások,
    ezen nem háborogtok,mi?!
    Egyáltalán egyéb kárpótlást is csak a zsidók kaptak eddig,a
    másik oldalon csak most kezdték adni,na ez a nagy különbség!!!

  • Marcsi, kérem olvassa el ezt..
    A rendszerváltást követően megindult kárpótlási jogalkotás kétszintű jogi szabályozás útján valósult meg (kormányrendeleti és törvényi szint).

    Időrendben először a kormányrendeletek kerültek megalkotásra, amelyek az egyes személyes szabadságot tartósan és huzamos időn át korlátozó intézkedések hatálya alatt állt személyek társadalombiztosítási és munkajogi helyzetét rendezik. A kormányrendeletek nem kárpótlást, hanem pénzbeli kompenzációt nyújtanak az életutakban bekövetkezett törések orvoslására; a sérelmet szenvedett személyek részére a szabadságelvonás tényleges időtartamával arányos nyugdíj-kiegészítés jár. A nyugdíj-kiegészítési kérelmek benyújtása folyamatos, nincs jogvesztő határidőhöz kötve.

    A törvényi szabályozás a legsúlyosabb vagyoni és személyi sérelem-okozások jóvátételéről rendelkezik. Az elmúlt mintegy két évtizedes kárpótlási folyamat során a vagyoni sérelmek orvoslására két jogszabály született: az 1991. évi XXV. törvény, valamint a 1992. évi XXIV. törvény. Vagyoni kárpótlási kérelmek benyújtására jelenleg nincs jogszabályi lehetőség, az igényeket utoljára 1994. február 15-től március 16-ig lehetett előterjeszteni, e határidő elmulasztása jogvesztéssel járt.

    Személyi kárpótlásban az életüktől és szabadságuktól politikai okból jogtalanul megfosztottak kárpótlásáról szóló 1992. évi XXXII. törvény, és az ezt módosító 1997. évi XXIX. törvény alapján részesülhettek az arra jogosultak. Személyi kárpótlási kérelmek benyújtására jelenleg nincs jogszabályi lehetőség, az igényeket utoljára 2006. március 31-től 2006. december 31-ig lehetett előterjeszteni, e határidő elmulasztása jogvesztéssel járt. Nemzeti gondozási díj az 1992. évi LII. törvény alapján illeti meg a jogosultakat. A nemzeti gondozási díj megállapítása iránti kérelmek benyújtása nincs határidőhöz kötve, ennek megfelelően ezen ügyekben az eljárás lefolytatása és a határozathozatal folyamatos.

  • Kopácsi Judith

    Boda Marcsa, csak hogy tudd, a zsidók eddig a Németektől kapták a kárpótlást, annak is egy részét a Magyar állam lenyelte. Az, hogy a magyar állam csak mostanában kezdett el kérpótólni másokat is, azt rajtuk verd le, ha lehet.

  • Tibi
    2013 április 8
    2:49 du.
    hát persze, gyáva férgek vagyunk, a gárda meg hős, zsíragyú, túlsúlyos, vagy tornából felmentett, frusztrált girnyó, akik kisebbségi érzetüket kompenzálják az ősi magyar jelképekkel, mint a turulmadár és az oroszlán 😀
    érdekes háza lehet a mamádnak. mifelénk ugyanis a speizablakok meglehetősen magasan vannak, és kicsik, ráadásul leginkább a tűzfalból nyílnak – lévén, hogy a vidéki porták jobbadára hosszan nyúlnak el – a tűzfal meg a szomszéd telkével határos, így elég bajos bemászni egy speizablakon, mert csak feltűnik valakinek.
    nomeg, hogy’ is jut be két cigánygyerek – mert az egyiknek bakot kellett tartania – egy portára, ahol rendszerint még kutya is van?
    szóval, ennek fussál neki még1x, de akkor valami kevésbé jobbikos propaganda szöveget adjál elő.
    annak, persze, jó volt, de amúgy…
    azért én a helyedben megnézetném magam egy dilidokival. ez a jobbikos rettegés már-már krónikus. persze, ha ez pártelőírás, belépési követelmény, az más. 😀

  • Kedves Boda Marcsi!Ön nagyon le van maradva!A kárpótlási jegy miért volt,igaz hogy sok kisembert kihasználtak s a tehetősek bagóért megvettek!Mielőtt nem irunk igazzat tájékozódjunk!

  • Boda Marcsi
    2013 április 8
    2:50 du.
    Van egy kis bibi Biszkuval. Tulajdonképpen a fideSS a Biszku üggyel megint belepiszkít a saját fészkébe.
    Az Antal kormány idején akartak hozni egy törvényt.

    A Fidesz 1991-ben még elutasította azt a törvényjavaslatot, amely alapján üldözhetővé váltak volna a pártállami időkben elkövetett, de politikai okokból nem üldözött bűntettek. A negyedik módosítással most lényegében beemelték a Zétényi–Takács-féle javaslatot az alaptörvénybe – írja az atv.hu.
    -„Nem vagyok teljesen bizonyos abban, hogy mindannyian, akik itt ülünk, tudjuk, hogy mi folyik most itt, ebben a Házban. Azt gondolom, hogy ha ez így folytatódik a következő néhány órában vagy néhány napban, akkor nagyon könnyen sikerülhet szétvernünk az első szabadon választott magyar parlamentet olyan formában, hogy hosszú szemelvényeket fogunk itt hallani egymás életéből, például arról, ki mit csinált az elmúlt húsz-harminc évben, ki kit, mikor ajánlott akadémikusnak, ki kit, mikor ajánlott egyetemistának, ki hol töltött be vezető pozíciókat az elmúlt húsz-harminc-negyven évben – mondta Orbán Viktor október 15-én a törvényjavaslat kapcsán.

    Hozzátette: „Azt javaslom, hogy ebben a hangulatban ezt a vitát sem most, sem a következő néhány napban ne folytassuk, a pártok próbáljanak megoldást találni arra, hogy miképpen óhajtják a múlt lezárásának történelmi kérdését megoldani. Ezt a javaslatot annak érdekében teszem meg, tisztelt Takács úr és tisztelt Zétényi úr irányában, tehát hogy vonják vissza javaslatukat, mert még egyszer mondom, ha ezt így folytatjuk, ennek csak kárát fogja látni az ország, és szétverjük az első szabadon választott magyar parlamentet.”

    Orbán. „Na most, ez nincsen így. Szeretném elmondani, hogy a polgári és politikai jogok egyezségokmányának 11. paragrafusa, az emberi jogok konvenciójának 7. paragrafusa tiltja mindenfajta visszamenőleges hatály alkalmazását!

    Nesze neked, visszamenőleges törvények!

  • Fabian Istvan

    Tibi
    2013 április 8
    2:49 du.

    Kedves Tibor! Édesanyját sajnálom, mint barátom édesapját, aki a földjén ül, és vigyázz a termésre! Vagy volt kollégám, aki kés nélkül nem ment Kisvárdán sehova. Miből gondolja, hogy nem tudom? De azt tudom, édesanyja nevelhette volna magát még egy kicsit. Mondhatnám mint az óvodában, féreg aki mondja. És miért is nem tiszta a szám? Még egy gondolat. Gyűlölettel semmit sem old meg. Maga szerint ez a fekete ruhás csürhe, mennyivel különb azoknál, akit fenyegetnek? Mert cigányok között már láttam tiszta dolgos becsületest. Nácik között még nem. Nem védek egyetlen bűnözőt sem. De tudomásul kell venni, nem irthatják ki egymást. Más megoldást kell találni. Erre pedig a jobbik is alkalmatlan. Ezek a jobbikos „urak” nem megoldást adnak. Ez a novák, vona, gyöngyösi, pörzse csak megélhetési „politikusok”, akik jól meggazdagodnak magukon. Tudom, ők a tiszta szívű (szájú) hazafiak. Ébredjen fel kedves Tibor! Nagy probléma a cigányság beolvasztása, de így nem lehet megoldani.
    Ha válaszol, próbáljon emberi hangon. Szépen kérem!
    És még egy! Maguk ezzel a kampánnyal az értékes embereket üldözik el, akik tudnak külföldön érvényesülni. Az a „Béla” ott fog élni és meghalni. Így nagyobb százalék lesz hazájában az olyan elem, akik megkeserítik a maga és édesanyja életét.

  • Kedves István! Sajnos az én példám tényleg élő. Barátom minden évben, mikor a termés érni kezd, elutazik az édesapjához a házra figyelni. A papa kiül a földre, vigyázni a terményre. A papa idős öreg ember!( tudom, mi gyógyíttatjuk) Mégis dolgozik. A gond sajnos nagyon élő. De a jobbik nem kínál megoldást. Csak meglovagolja a problémát, és hasznot kovácsol belőle. Pontosabban, egyik párt sem kínál megoldást. A baj meg mélyül.

  • Fabian Istvan
    2013 április 9
    4:06 de.
    szerinted, veszi az adást? alig hiszem 🙁
    másra van kondicionálva.

  • Tisztelt Fábián István!
    Elnézését kérem, nem bántani, főképp nem megbántani akartam Önt, önöket, csak sajnos vannak bizonyos dolgok, amelyek ebből a nézőpontból kissé másként festenek. És bizony, nekem az enyém hitelesebb. Önnek meg az Öné, ilyen az ember.
    Tisztelt Ille István!
    Sajnos van a mögött a fal mögött egy kis köz, amolyan folyosó féle, egy szűk átjáró. Mikor épült ez a ház – ’72-ben – kértük, hogy zárhassuk le a közt, de nem engedték. Erről ennyit.
    A gárda? Először én se értettem mit akarnak, mit csinálnak, aztán már látszott a lényeg. Mindenesetre az, hogy felvonultak néhány faluban, valahogy helyére tette a csőcseléket. Ha csak pár napra is. És nem volt ott olyankor semmi tettlegesség. Ez volt az elmélet, a gyakorlat néha mást mutatott. Kérem, ne citáljanak elő példákat, mindőnknek menne könnyedén, csak fölöslegesen szaporítanánk a sorokat.
    A Jobbik, mint párt? Háááát. Nem vagyok a tagja, nem is kívánok azzá válni. Igaz, más pártokkal is így voltam, vagyok.
    Elmeorvos? Nézesse meg magát a sok politikus. Túlfűtött szereplési vágy, krónikus feledékenység, feneketlen zseb.
    Az én bajom nem közösségi rettegés, inkább mély utálat az ilyenek iránt. Bár múló emlékeim szerint a diliosztályon voltak a legdögösebb nővérkék. Kötelezően rohangáltam oda is, lévén voltam kicsit hivatásos katona. De elmúlt az is, mint ahogy nagyon sok minden más is elmúlik a világban.

    Egy adalék: ’72-ben, mikor a házunk épült 5% alatt volt a cigány népesség aránya a falunkban, a múlt év végére ez 42%-ra változott. 4500 a lélekszám, szóval nem egy kis zsákfalu.

    De teljesen eltértünk a lényegtől, Gerendás Pétertől.
    Ezen hír kipattanásáig nem is tudtam, hogy zsidó gyökerekkel bír. Egyszerűen nem is érdekelt. Előadóművész, zenész, a zenéje érdekel. Pressernek is a zenéje érdekel, meg Nyerges Attilának is. Attiláról nem tudom a származását, de nem érdekel. Szépek a versei, igényes a dalok hangszerelése.
    De vissza Gerendás Péterhez, újra. Hol tart most az ügye? Megy Békéscsabára, megragadja a lehetőséget, vagy inkább a külföld?

    Az elgurult bogyókért, a durvább szavakért még egyszer és utoljára elnézést.

    Tibi

  • Tüske Zsófia

    Boda, már megint hazudsz.
    De ha a holokauszt-túlélőktől sajnálod a kárpótlást, jelentkezhetsz az olyannyira imádott antiszemitáidnál, csukjanak be oda néhány hónapra a magasabb nyugdíjért.
    esetleg kipróbálhatod a gázkamrás zuhanyozó előszobáját is. Hiszen az ilyesmi megéri, mert magasabb nyugdíj jár érte.
    Gimnazista barátnőm anyukájának a férje gázkamrába került, a négyéves kislánya is, ő maga harmincegynéhány kilósan túlélte a koncentrációs tábort, majd amikor a svédek feltáplálták hazajött oda, ahonnan a magadfajta szemétládák családostul deportálták.
    (amúgy pedig majdnem leírtam hova is menj, te elmehunyt vén náci satrafa, aki azért ünnepli a keresztrefeszített, mezitlábas zsidó próféta feltámadásának ünnepét.
    egyszer el kell számolnod ezzel. és még jó, ha ebben az életben bűnhődsz miatta.

  • Tüske Zsófia

    felvilágosítalak, egyáltalán nem kedves Tibi, laktam cigányok szomszédságában, jártunk közös wc-re. Nem, nem volt kellemes, de nem öltük meg egymást. Mind a három gyerekemnek volt cigány osztálytársa, a miskolci nevelőotthonból kerültek haza – egyedül mi engedtük be őket játszani, és soha, semminek nem kélt lába. Férjemnek volt cigány kisérője, tíz évet dolgozott ugyanannál a munkáltatónál, míg a rendszerváltozásnál őt is leütötte a hajókötél, elvesztette a munkáját, majd az egészségét is, ma már nem él. Gyerekei tanultak, de ma esélyük sincs munkát és tisztességes megélhetést találni.
    Tudja, tényleg, lopni mennek, mert nem akarnak igény szerint éhen halni. Húsz év alatt az ő körükben majdnem száz százalékos a munkanélküliség. Arra azért kiváncsi lennék, ha esélyed se lenne munkabérből etetni a családodat, engedelmesen éhen halnátok-e, vagy esetleg te is onnan szereznél ennivalót, ahol találsz….. mindezekre a problémákra jó lenne társadalmi választ adni büntetőtáborok helyett, mert előbb utóbb szervezett éhséglázadás lesz, ahol már nincs vesztenivalójuk.

  • Tüske Zsófia
    2013 április 9
    12:52 du.
    „amúgy pedig majdnem leírtam hova is menj, te elmehunyt vén náci satrafa”
    na. és még én vagyok elfogult nácizó 🙂

  • Fabian Istvan

    Kedves Tibor. Dehogy haragszom. Tudom, hogy nagyon sok baj van a cigányokkal. De ez nem genetikai. Olyan helyzetbe kerültek, amit nem tudnak megoldani önerőből. Nagyon sok segítség kellene a „fehér” embertől, de az ne legyen fekete egyenruhában. Talán meg is lehetne érteni a jobbikot, de ők a náluk sokkal értelmesebb és tehetségesebb zsidó népet is kiírtanák. Aki nem olyan mint ők, az pusztuljon. Tudom a megoldást a cigányokkal, de nem tudom a mödját. Sajnos az se, aki ezért kapja a fizetését. Úgy mondják 800 000 főre tehető a számuk. Gondolja az az elmebeteg bagázs, hogy öngyilkosok lesznek, mert vona azt szeretné? Azt tudja, hogy minden meggyilkolt zsidóra egy német jutott? Ha már a humánum nem játszik, talán a matek még játszhatna.
    A jobbikot nem „nem veszem figyelembe”, hanem el kell utasítani” Természetes, hogy felzaklatja a Béla gyerek lopása. De tőlem két év alatt 20 milliót vett el az állam, és holdudvara. És ők nem cigányok ám!
    Kérdésére:Gerendás Békéscsabáról kapott állásajánlatot. Budapesti lakos, 6 gyerek. Nem tudom, hogy oldaná meg.
    Azon kívül ez csak az egyik probléma. A nácizmust is meg kellene szüntetnoi!

  • Kopácsi Judith

    Érdekes, az én elsö reagálásom, ha egy roma gyerket látnék bemászni a spejzomba, az lenne, hogy megkérdezném, éhes-e, és behivnám a konyhába megetetni. Mert szerintem a legtöbbje nem kalandvágyból mászik be oda.

  • Tibi
    2013 április 9
    12:12 du.
    Mind a pécsi, mind az országos cigány önkormányzat vérdíjat (nyomravezetői díjat) tűzött ki a képviselő lányát megtámadó fejére.
    Igen! A nagy számok törvénye alapján minden nápcsoportban vannak bűnözők. Igen! A cigányoknál magas az arány! Viszont úgy tűnik, megindul valami. Az a lépés, amikor egy közösség kiveti önmagából a bűnöző elemeket, mindenképpen értékelendő. Ahol én laktam, nem volt cigány bűnözés, pontosan emiatt a közösségi szellem miatt. Pedig ott is voltak cigányok bőven.
    A „nomád” életet élők így táptalaj nélkül nem tudtak megkapaszkodni.
    Viszont, és ezt önnek mondom: Ahhoz, hogy ez máshol is így alakuljon, a becsületesen élőket meg kell becsülni. Értékelni kell az életmódot, azonos értékű emberként kell kezelni.
    Ezzel, és csak ezzel lehet elérni azt, hogy integrálódjanak. Ha a környezet a tisztességeseket is kiveti, törvényszerűen visszakényszeríti a bűnözői életmódba.
    Páriaként ön is úgy élne.

  • Engedjék meg nekem, hogy elmeséljek egy rövidke és egy hosszabb történetet. Mindkettő az életemből.

    Kicsi gyerekként többször is szemtanúja voltam, amikor Nagymamámhoz odajött egy-egy néni – Dankó, Lakatos, Pusomai, mikor melyikük – és KÉRT egy kis elvihető ennivalót. Nagymamám pedig adott nekik. Szalonnát, tojást, mikor mit. Emlékszem, egyszer a tenyerét nagyon csúnyán megvágta, mert a sötét kamrában fordítva fogta meg a kést.
    Nekem ez volt a példa.

    A másik pedig:
    Mint a legjobb tanuló, hetedik osztály végeztével én vehettem át a végzős nyolcadikosoktól az iskola zászlaját. Akkoriban – ’71-’72 tájt – ez nagy divat volt, de talán még ma is az. Nyolcadik végén így én adhattam volna át a következő évfolyamnak. De nem így történt. Hetedikben került hozzánk – le bukott, mondták akkoriban – egy fiú. Sanyi volt a neve. Tényleg. Cigány fiú volt, de semmi balhé, meg ilyesmi dolgok. Csendes volt, szerény, halk. Először a gyengébb tanulóknál próbálkozott, aztán odajött hozzánk, kitűnőkhöz: magyarázzuk el neki ezt, azt, mert nem igazán érti. És mi furcsamód segítettünk neki. Nem akkor volt ez furcsa, 40 évvel később az, sajnos. No meg az, hogy akart, hogy törekedett több, jobb lenni, mint előtte. Jöttek lassan a jobb jegyek, úgyhogy mire végére értünk a hetediknek majd a nyolcadiknak, bizony egy erős közepes tanuló lett a fiúból.
    Aztán év vége, évzáró, zászlóátadás. Mi meg kitaláltuk, mi lenne, ha szakítva a hagyománnyal, no és megtisztelve ezt az akkor is kivételes EMBERT, Ő adná át a zászlót. Így történt, hogy abban az évben Csonka Sándor adta át azt a hetedikeseknek. Én bent álltam a sorban, nem láthattam a szüleit, de az ő arcán hatalmas büszkeség látszott.

    Ennyi a két történet. Tanulság? Ugyan kérem, az élet mást hozott, nem tanulságot.
    Ám ha tőlünk kértek, és volt miből, adtunk.
    Felzárkóztatni pedig csak azt tudjuk, aki maga is akarja azt.

    További szép estét.

  • gerendas ! eperjes karoly romai katolikus színművész SE tud megélni HAKNIZÁS nélkül . tudod mi az ? eperjes pomázon haknizik folyó hó 18.-án , zenész is haknizik vele , belépődíj 1800 froncsi most , akkor ott 2000 . tanuld meg tőle a haknizást , hátha érted is fizetnének , ha meg nem más szakmát kell kezdened itt vagy bárhol….usa,izrael,egész nyugat európa nyitva áll elötted HA TEHETSÉGES VAGY

  • eperjes karoly romai katolikus színművész. Sajnos neki annyi a tudománya, hogy romai katolikus. Most ebből jól meg lehet élni. A színészetéből csoda, hogy idáig megélt.

  • Ille: sajnálom, de nálam kiveri a biztosítékot, amikor valami véglény a haláltáborok túlélőinek szenvedéseit bagatellizálja.

    kakukk, na neeee….. Szamócának egyáltalán nem kell hakniznia a megélhetéséért. A kossuth-díja, a Széchenyi szerepéért kapott sztárgázsi és az azóta is kiemelt támogatásnak köszönhetően se neki, se a családjának nincs megélhetési gondja. Az meg, hogy fellép, azt a szereplésvágy és nem a kenyérgond motiválja.
    Fábián István: Szamóca valamikor igen jó színész volt – nem csak a hit az ő tudománya. (nézd meg, ha módod van rá, a Csapd le, csacsit) Hogy mennyire lett azóta ellenszenves, az más kérdés.

  • Tibi: Részben van csak igaza. Aki nem akar felzárkozni, azzal meg kell értetni, hogy érdemes felzárkozni. Ez pedig sokkal nehezebb feladat. De a saját érdekünk.

  • Jávorszkynak, Mária Nagynak, dakotának, Varga Sándornak, Paul Takácsnak:

    http://wwanblogja.blogspot.hu/2009/01/m … -hova.html

  • Tüske Zsófia
    2013 április 11
    11:05 de.
    egyetértek. de próbálnék csak én ilyet írni, amit én itt kapnék…!
    de valahogy magácskát megkímélik 🙂

  • Kedves Zsófia: Láttam a filmet. Eperjes jó volt benne, de sajnos ez az elmebeteg stílus minden alakítását átszövi. Szerintem nem jó színész, hanem magát adja a szerepekben. Mikor nem bolondot játszik, akkor is átüt a szerepén. Szerintem. A „színészek zöme olyan szerepet kap, amilyen ő. Így nem kell mást csinálnia, mint természetesen viselkedni a kamera előtt.
    Azután vannak, voltak a színészek. (Sinkovits Imre, Gobbi Hilda)
    Nekem Eperjes második vonalbeli. De ezen nem fogunk összeveszni.

  • Tuske Zsofi……igazadvan , eperjesnek em kenehakniznia hnem gerendasnak kene hakniznia . dehatpont ezt irtam MENJEN HAKNIZNI GERENDAS nafogás HELYETT

  • Ha nafogás helyet kikeresztelkedik? Politikusnál ugyan kevés volt, lehet nála elfogadnák!

  • ügyes.a.gerendás..szerdán..17-én.A38.hajón.adománygyűjtő.koncertet.tart

  • kakukk „dehatpont ezt irtam MENJEN HAKNIZNI GERENDAS nafogás HELYETT”
    Mi a bajod. Megfogadta a tanácsodat. Már ez is baj?

  • Tüske Zsófia

    kakukk az A38 hajó kifejezetten jó koncerteknek ad helyet.
    Ha valaki ott lép fel, az nem minősül haknizásnak.

    (István – igaza van, nem is fogunk összeveszni Eperjesen, nálam két dologgal intézte el magát: a Széchenyi életének átírásával – hívő ember nem lehet öngyilkos – valamint a veszprémi színház igazgatói posztja körüli machinációival.)

  • Kedves Zsófia! Tudom, hogy megbocsájthatatlan, hogy egy hölgynek ellentmondok. Sok öngyilkossal beszéltem munkám során, és sok nem csinálná meg még egyszer. Hívő emberben is megszakadhat valami néhány órára. Nem vagyunk gépek. A Széchenyi filmet többek közt Eperjes miatt nem néztem meg. Nekem van egy Széchenyi képem, nem érdekelt egy Eperjes féle kép. Szerintem nem lett öngyilkos, nem volt akkor sem rá oka. Sokkal nagyobb politikai játék ment ott a háttérben.
    A jobboldaliság nálam nem kizáró ok. John Wayne ócska filmjeit szeretem, pedig nála korlátoltabb jobboldali kevés volt. (persze ha ma élne, nem lennék ilyen elnéző) Tetszik a figurája. Eperjes nagyon nem tetszik.

  • Fabian….honnan veszed hogy bajom van gerendással….nem tudod értelmezni amit írok ? mit nem értessz ? ingyen korrepetálok itt MINDENKIT

  • kakukk. A Gerendás nagybetű. A kisbetűdet nem tudom értelmezni. Nagy fokú tudatlanság, vagy nagy fokú tiszteletlenség. Ezt a segítséget én is ingyért adom.

  • Fabian Istvan
    2013 április 14
    11:04 de.
    én is mindent kisbetűvel írok, korántsem tiszteletlenségből, egyszerűen így gyorsabb. kapok is érte rendesen, de nem igazán érdekel.
    de igazad van: burkus tényleg nagy fokban tudatlan 🙂

  • Ille Istvan: Én szeretem a kis és nagybetűt. Jelezni tudom kit nem tartok embernek!

  • Menjen nyugodtan a Gerendás , nem fogunk sírni utána. Csak nehogy úgy járjon mint a többi alijázó, hogy szégyenszemre visszakeljen kullognia.De neki legalább van hova mennie. Mi bögyatyás barackpálinka vedelők ugyan hova mennénk ? Gondolom ő meg a többi alijázó nem érzi magának a Költő sorait.
    Vörösmarty Mihály:
    Szózat
    Hazádnak rendületlenül
    Légy híve, oh magyar-.
    Bölcsőd az s majdan sírod is,
    Mely ápol s eltakar.

    A nagy világon e kívül
    Nincsen számodra hely;
    Áldjon vagy verjen sors keze:
    Itt élned, halnod kell.

  • Ha Ismeri a mai jobboldalt, nem ezt írta volna.

  • az uj pesti est musorujsagban majd megnezem , hogy lesz e jovo heten is GERENDAS koncert . FABIAN ISTVAN ur meg irja csupa nagybetuvel a nevet es az ekezeteket is tegye ki a 3 „A” beture mert meg megkifogasoloja valaki hogy onmagat SE becsuli es azert hagyja le mind a 3 EKEZETET …..legyen korultekintobb FABIAN ur !!!!!

  • Kedves „kakukk”! A saját nevemet úgy írom ahogy akarom. Az enyém. De megnyugtatásul, miután többségében angol billentyűzetet használok, ékezet nélkül kisebb a kavarodás.
    Magyarországra írok csak ezen a laptopon.
    Igazából inkább a Stevent használom, mert itt nem szeretik kiejteni az Istvánt. De ha már kötögetünk bele a másikba. A csupa nagybetű az kiabálás. 🙂

  • ez mar igazi hakni

  • Fabian……a csupa kisbetu meg nalam nem jelenti a masik lebecsuleset…..orban…pedig ra szavazok…de tultargyaltuk

  • ja…Kedves Fabian….

  • Mindenkinek van keresztje. Neked ez jutott.