Szpíd

2013 április 12 12:58 de.85 hozzászólás

Történt minapában, hogy érezhetően lelassult a net.-em. Nosza a legjobb barátomhoz fordultam! Az első találat a GTS Datanet Speed Test. Rákatt, indítás, 12,84/3,3 !

Klassz! 60/5-ös csomagra vagyok előfizetve, ahol a garantált sebesség 20/1,5. Nosza egy másik mérés egy másik “cégtől”! Az eredmény 13,3/4,01. Alakul ez kérem! Még egy próba mérés egy harmadiktól és láss csodát 28,7/3,9!

Nebassz! Minél többet mérem, annál magasabb? Akkor ugorjunk neki utoljára a negyediknek!

Bár ne tettem volna! Már a neve sem akármi: Speed Test Europa! Csili-vili dizájnos kezdőlap, igazi mestermunka! ITT látható.

És most jött a meglepetés! A magyar zászlóra vittem a kurzort!

magyar-irredenta

Irredenta net

Mijjafasz van itten kérem? Eszem megáll! Már egy ilyen “ártalmatlan” oldalon is tombol az irredentizmus? (“Az irredentizmus (olasz eredetű szó, annyit jelent: megváltatlan, visszaszerzendő)  azon politikai törekvés megnevezése, ami egy vagy több, más ország   fennhatósága alatt álló terület akár erőszakos úton történő annexióját hirdeti egy adott országhoz, a szóban forgó területek etnikai   összetételére, vagy a korábbi (akár vélt, akár valós) birtokviszonyra   hivatkozva.”)

Felháborodásomban a jobb felső sarokban lévő QR-kódot próbáltam  megfejteni, mivel impresszum nem található és ez újabb meglepetést  hozott!

SZEVASZ Bt. a tulajdonos(?)! Nosza nézzünk utána kik is ezek az irredenta emberkék, hátha jól ismert valakik!

De nem, mert ezt találtam: http://www.cegtalalo.hu/Ceg/szekszard/szevasz-kereskedelmi-es-szolgaltato-bt/1706004301

Mint a cégnyilvántartásból látszik, 1999-ben BT-ként  bejegyzett cég (akkoriban pár tízezer forinttal lehetett BT-t alakítani, jellemzően családi- ill. kényszervállalkozások céljára) 2011-ben  átalakult Kft-vé, amihez már milliós nagyságrendű alaptőke felmutatása  szükségeltetett – felesleges azon vetyengeni, hogy ez a kft annak a  bt-nek az utóda-e, mivel a cégnyilvántartás maga adja meg az  összefüggést, mert különben minek linkelnék a bt-hez a kft-t – majd azt  pár hónap múlva törölték is a cégjegyzékből. A jelenlegi, nem éppen XXI. sz-i értékeket képviselő honlap mögött, ezek után, kérdéses-e bárki  számára, hogy kik állnak?

Itt feladtam, de nagyon rossz érzések kavarognak bennem, – de gondolom minden jóérzésű emberben is!

Gere Gábor

85 hozzászólás

 • Judit Noszticzius

  Már késő van,mert 1918-ban elvettek a Magyarországi határját !!!!!!!!!!! Nem lehet visszatéri “Nagy Magyarország” térképét adni,mert nem lehet tudni “mélyen szegény sok emberek”, lassan fejlődik a gazdaságokat és visszatéri XIX százados!!!!!!!! :-/ :-/ :-/

 • Aki szerint jól vannak így a határok, ahogy most, az biztosan nem magyar, így Gere Gábor sem az, ezekszerint.
  Nem én döntöm el, hogy ő magyar-e vagy sem. Ő döntötte el magáról, amikor elítélendőnek tartottak az irredentizmust.

  Vagy ha a XXI. században szégyen a hazafiság, akkor a XXI. század a szégyen.

  Amúgy pl. azok a zsidók is irredenták, akik az 1967-es határokon túl és csinálnak telepeket?

 • Jávorszky Mária

  Szóltam előre,hogy Ille márkájú kergemarhakór terjed a netten – csak marháró-marhára,de nem hittek nekem, most meg mán szpíd is?

 • Ez most komoly? Már amiket írtál, vagy sírjunk rajta?
  Te gondolat olvasó vagy?

  Joe

 • Gere!

  Ez a térkép nem irredenta, hanem annyira modern, hogy nem csak térben, hanem időben is mutatja Magyarországot.

 • Puchert János

  A napokban jelentette ki Martonyi, hogy Magyarországnak nincs területi követelése Romániával szemben akkor hogy is van ez, ennek a förtelemnek nincs gazdája ki tette fel az internetre ezt nem lehet megtalálni?

 • @Puchert János:
  Martonyinak nincs területi követelése, de a magyar nemzetnek van. Martonyi szabadkőműves, ráadásul abból is a rosszabbik fajta: a Bilderberg-csoport tagja.
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Bilderberg-csoport
  (Az, hogy Surányi és Bokros is a tagja ennek, csak azt mutatja, hogy mennyire nincs különbség a Fidesz és a balliberálisok között)
  Nagy-Magyarország csak a magyarellenesek szerint förtelem, a magyarok szerint szép.

  @Judit Noszticzius: google translate?

 • Vipera
  2013 április 12
  4:36 de.
  Pipike!
  Magyarabb vagyok, (már, ha lehet ezt így mondani) mint te!
  Nekem erről papírom is van atyai dédnagyapáig visszamenőleg, míg neked csak a fele papír (cédula) jutott!
  😛

 • Jávorszky Mária
  2013 április 12
  5:10 de.
  Mucika!
  Látszik, h te milyen értelmes vagy, milyen helyesen tudsz írni onnan Munkacsevóból!
  Te csak az inszeminálást űzöd magas, nem középiskolás fokon!
  Kiröhöglek! Muhahaha!
  Esetleg a témához?

 • Joe
  2013 április 12
  5:20 de.
  Komoly, hisz ott a link, meggyőződhetsz róla!
  Mindenki döntse el, h ez hogyan érinti!
  Én nem örülök neki, de biztos vannak, akik másként gondolkodnak róla!
  Az is valahol érthető, mert nem vagyunk egyformák!
  Szerencsére!
  Én jól érzem magamat a normálisak között, a többi meg döntse el magában! 🙂

 • Sárdi Jani
  2013 április 12
  5:52 de.
  Látod, erre nem is gondoltam!

 • Vipera
  2013 április 12
  10:27 de.
  Miért beszélsz más nevében mucus?
  Elég a magad ostobasága is!
  Ne égesd magad tovább! :-O

 • Puchert János
  2013 április 12
  9:50 de.
  Biztos meg lehet, de nekem elfogyott a türelmem!
  Sajnos a szerkesztésből kimaradt a QR-kód, de a link is talán segít!

 • Judit Noszticzius
  2013 április 12
  3:27 de.
  Az agyatlan jobberek is tudják, h ez már “veszett fejsze nyele” kategória, de miért ne játsszák az igaz magyart?
  Holott … 🙂

 • Vipera
  2013 április 12
  4:36 de.
  Álmodozni lehet. A valóságtól elrugaszkodott világban élni betegség, az agy kóros tünete.
  Körülbelül így tudom összefoglalni a dolgot. Persze, lehetünk büszkék arra, hogy valamikor nagyok voltunk. A nagy Magyarország újra megvalósításának esélye nulla. Vajon hogyan gondolják megvalósítani? Lovaink már alig vannak. No majd a szittya motorosok, vasparipán. A nyeregben visszafordulva nyilazgatnak majd! Az ellen meg nem tesz semmit, csak sűrűn veti a keresztet. Vagy nem. Majd megalakul a Kisantant II. Utána lesz Trianon II.
  Körülbelül így foglalnám össze a megvalósítás körüli eseményeket.
  Most még álmodoznak, de az ébredés keserű lehet, nagyon keserű. Mert senki ne gondolja, hogy egy agressziót ölbe tett kézzel fognak végignézni az érintettek. Összefognak, és még azt is veszíti az ország, amije még megvan.
  Legalább egy lépést kellene előre gondolkozni, ha többet nem is.

 • Értelmes ember igyekszik jó viszonyt kialakítani a szomszédaival csak a bugris az amelyik kötekedik így van ez az államok közt is kíváncsi lennék mégis, ez a sok vad magyar mégis hogy akarná visszaszerezni az elvesztett területeket, neki megyünk minden szomszédunknak és harcot vívunk Európa és az egész világ ellen

 • Igen sajnálatos, hogy a KMH oldalain egyre gyatrább, mondhatnám: in fantilis cikkek jelennek meg! Nem tudom mi van? Talán Christopher el van foglalva, vagy neki is tetszenek az utolsó hét förmedvényei!
  Mindenesetre a “cikk” semmi. Ezért nem érdemes róla írni sem.(Ez az előbbi 3-4 cikkről is a véleményem)

 • Területi követelés? Mi francnak? Orbán és bandája még azt a tizmilliot is alig birja eltartani. Gondolkozzatok már ésszel és ne seggel, Ha teszem azt visszacsatolnák a régi terülteket mit adnátok annak a sok szerencsétlennek? Orbánt? Azzal nem igen laknának jól. Ha megkérdeznétek egy erdélyit vagy egy felvidékit egy kárpátaljait vagy egy bánátit nem hiszem hogy lelkesen éljenezné, hogy visszacsatolnák azt a részt az a “anyaországhoz”. Nem élnek ők sem luxusban de a magyar életszinvonalnál kicsikét jobban. Orbánból köszönik nem kérnek. Izrael réges rég visszavonulna a 67-es határokra némi kiigazítással ha megfelelő garanciát kapna a világtól arranézve, hogy nem kell utána ujabb háborukkal számolnia. Ugy mellesleg ismeri valaki az arab gondolkodást? Nos maga a Korán azt irja, hogy egy nem igazhítűvel történt szerződést bármikor neglehet sérteni és fellehet mondani. Ha muszlim akkor nem. Lapozzanak kérném vissza csak a történelemben 1973-ra. A Jom Kipuri háborű során az arabok több tucatszor kértek tűzszünetet miután látták, hogy esélyük nincs tovább. Cirka százhatvanezer arab katona körbevolt keritve. Se viz se élelem se gyógyszer. A tüzszünet értelmében lehetővé tette Izrael a sebesültek evakuálását és a katonák ellátásának biztosítását. Oroszék is aláirták. Aztán viz élelem és gyógyszer helyett löszert szállítottak és kezdődött az öldöklés előlről. Végül is aztán Egyiptom feladta és Kairótol 101 kmre megkezdték a béketárgyalásokat. Két örszággal egyenlőre műkodik a békeszerződés. Sőt! Akinek a leginkább lehetne területi követelése Jordánia nem tart igény határmódosításra. Érdekes nem? Már csak azért mert a vitatott Kelet Jeruzsálem valah Jordán terület volt. Hogy a még meg sem alakult Palesztina tartana rá igényt. Mire fel? Pusztán mert elhatározta az lesz palesztina fővárosa?
  Arra azért választ várnák, hogy a palesztinoknak miért nem lenne jó ha ujra Egyiptomhoz tartoznának mintbrégen? A bökkenő ott van, hogy maga Murszi kijelentette köszóni nem tart igényt Gázára. Jordánia meg a West Bank néven emlitett területre. Nos akkor ki is tud adni garanciát? Allah? Belőle nem kérünk mi sem.

 • Hehehe!
  Közben az oldal megszűnt? 🙂
  Tán olvasták?
  Database Error: Unable to connect to the database:Could not connect to MySQL

 • Figyelő
  2013 április 12
  12:07 du.
  Pubi!
  Annak ellenére, h így ledegradálod (elmagyarázzam mit jelent?) az írásokat, mégis mindig itt esz a fene!
  Írjál különbet, szívesen olvassuk!
  Ja, h nincs kurázsi? (elmagyarázzam?)
  Fikázni mi is tudnánk! 😛
  A témához esetleg? (nem a sebességhez!)

 • Puchert János
  2013 április 12
  11:52 de.
  Szerinted visszariadnának bármitől is, ha “helyzetbe” lennének?

 • Oh, Highly Esteemed Dear Readers of the Canadian Hungarian News Letter! At last, finally, modern journalism has arrived!
  You can all forget content – ever so dubious and conniving in this publication anyway – there is now style for you, by the bucket loads, motherfuckers!
  Nebassz!…Mijjafasz van itten kérem? Eszem megáll!”
  copyright:Gere-nemirredenta-mijjafasz-nebassz Gábor.

 • Tüske Zsófia

  a területi követelésről jut eszembe, hogy néhány évvel ezelőtt nagy port vert fel egy dévai magyarverés, melyet a két ifjú nemzeti érzelmű ifjú magyar vert nagydobra a neten. A két huszonéves mindenféle – ruha- és pénzadományt vitt a dévai árvaházba Böjte Csabának. Az adományt átadták, majd lementek a 98 %-ban románok lakta városba, ahol jó benyomtak a cujkából, és hangosan üvöltötték, hogy Dévát visszavesszük, rövidesen újra magyar föld lesz. Nos, ezt az ottani román ifjúság nem hagyhatta szó nélkül, és kiosztott jó néhány kijózanító pofont a revizionista nemzeti érzelmű ifjúságnak, akik hanyatt-homlok hazamenekültek, majd, ahogy mondottam volt, telesírták a netet, hogy a szőröstalpú oláhok etnikai alapon eldöngették őket és hiába mentek panaszra Csaba testvérhez, az semmit nem tett értük. Nos, egy riporter interjút készített vele, ő egy félmosollyal elmondta, jó kapcsolatot ápol a román városvezetéssel, de hát ez Románia, aki itt románozik, az megverődik.

 • Figyelő
  2013 április 12
  12:07 du.
  na de bencsics! miből gondolja, hogy kompetens a megítélésben?
  ha jól sejtem, a maga véleménye nulla, de persze, biztosan komoly kielégülést okoz magának, hogy ide írhatta.
  mi lenne, ha keresne magának egy tökös fickót, és akkor nem kellene itt élvezkednie?

 • Jávorszky Mária
  2013 április 12
  5:10 de.
  ne strapálja magát, lúd milla 😀 (magyarul:libamadár).
  esélye sincs bármit elérni, itt meg főleg nem! az itt fele részben a KMH, fele részben meg magyarország. outsider, és az is marad.
  de tudja mit? javaslok magának szebb jövőt, mert, ami most magának kinéz, az kurva szar lesz!
  adok magának egy csíkszeredai hasonló agymosottat, csak adja meg az elérhetőségét. jól össze fognak stimmelni!
  ő ott lengeti a csíkosat, maga meg kárpátalján!
  hajrá, agyon magyar!

 • Trianon minden becsületes, hazaszerető magyar ember számára szomorú és igazságtalan történelem!
  Aki nem így gondolja az magát minősíti……(sajnos vannak..nem is kevesen!)
  Ezzel együtt ennyi év után elképzelhetetlen az a szélsőjobboldali törekvés, ami ezen változtathatna,mert
  békés úton lehetetlen,másképp meg veszélyes lenne ebbe
  egyetlen normális kormány sem bonyolódna bele az
  ország biztonsága és a nemzetközi helyzet,a várható
  sikertelenség miatt.

 • Régebben még lehetett volna lépni,de a kommunista illetőleg
  szocialista kormányok nem a hazaszeretetükről voltak híresek..
  Ami a cikk stílusát illeti,ahhoz nem szóltam hozzá,de
  nincs is mit,mert amit egyesek(egyre többen!)”jópofi”-nak
  szánnak az legfeljebb közönségesnek mondható……
  De itt ez a módi!

 • Kopácsi Judith

  Képzeld Boda, egyetértek veled abban, hogy Trianon minden becsületes mebernek tragédia volt. Példának szoktam felhozni anyósm fiu testvéreit is, akik Trianon miatt, egyik napról a másikra Romániában találták magukat, bár egy lépést sem tettek a házukból. A fiuk magyarul érettségiztek és nagy magyar hazafiak lévén átszöktek a határon, mondván, ők aztán nem lesznek Román katonák. Hát hálából ezért őket egy pár évvel késöbb. zsidóknak minösitették és mint olyanokat, elvitték öket egy kicsit dolgozgatni, meg fagyoskodni a Doni harmezőkre. Persze, hogy egyik sem jött vissza.De a lényeg azon volt, hogy féjt nekik Trianon, mert jó Magyar Hazfiak voltak. Kár, hogy nem értékelték kellőképpen.

 • Boda Marcsi
  2013 április 12
  4:41 du.
  Régebben sem lehetett lépni.
  Tulajdonképpen miről is szólt a Kisantant?
  – A kisantant 1921 és 1938 között fennálló katonai és politikai szövetség volt Csehszlovákia, Jugoszlávia és Románia között. Nevét a Pesti Hírlap egyik munkatársától kapta, aki 1920 áprilisában írt cikkében „Apró-Antant” néven utalt rá. A szövetség főleg Magyarország és a magyar revíziós törekvések, illetve Habsburg-restauráció ellen jött létre, IV. Károly magyar király második visszatérési kísérlete után.-

  Volt egy szerződés amit a szudétanémetek helyzetét rendezte volna, a nagyhatalmak így akarták elkerülni a második világháborút. Ez alapból Csehszlovákia feldarabolásáról szólt. Ebben Magyarország is kapott volna vissza területeket. A 2. és a 3. számmal jelzettet.
  http://hu.wikipedia.org/wiki/F%C3%A1jl:Partition_of_Czechoslovakia_(1938).png
  A Müncheni egyezmény után Jávorszky együtt vonulhatott volna elvtársaival.

  Felső Erdély kérdése a II. világháború alatt került szóba, ha semlegesek maradtunk volna.

  Akkor beszéljünk a nemzetiségi kérdésekről. Tulajdonképpen a legnagyobb hiba őseinkben van. A területek tartományi területek voltak. Noha a vezetés a mi kezünkben volt, a területek önálló tartományi határokkal rendelkeztek.
  Katonanóta a monarchiából:

  Bosnyák kislány mond meg a jó anyádnak,
  Hogy ne adjon téged Magyar bakának.
  Mert a baka szabadságra elmehet,
  Bosnyák kislány Magyar földre nem mehet.
  …….

  Lényegében Trianon ezen nemzetiségeknek adta meg az önállóságot. Természetesen Magyarország így elveszítette gazdasági, politikai, kulturális tényező szerepét Európában. Ez fájó. Viszont nem visszacsinálható, mivel ezen területek túlnyomó többsége más nemzetiségű.

  Talán Erdély kérdése volt a legvitatottabb döntés. Viszont a revíziós törekvések miatt tudatosan elkeverték a lakosságot. A Havasalföldről színtiszta románokat telepítettek Erdélybe, amíg Magyarokat telepítettek az ország más részébe. Az etnikum annyira felhígult, hogy nem képezheti alku tárgyát.

 • Ille István
  2013 április 12
  1:54 du.
  István..
  Ilyeneket nemkéne…
  Klára jóval hetven felett van, meg nőből van..
  Tényleg.
  Én értem, hogy odahaza az elmúlt akárhány évben elszaladt a paci, de intelligens, magára adó íróember ilyet nem ír egy nőnek…
  (ps, Én is megbántam, hogy Jávorszkynak a Duracellt ajánlottam…Tényleg sajnálom..)

 • Boda Marcsi
  2013 április 12
  4:27 du.
  Ez tényleg korrekt..Gratula.
  tegyem hozzé, jogilag akkor lett volna lehetőség rá, amikor az ukránok kiváltak a szovjetónióból, meg akkor, amikor Jugoszlávia szétesett..
  Az is igaz viszont, hogy akkorság Magyarországnak kisebb baja is nagyobb volt ennél..
  Erdélyjel ilyen lehetőség sohasem volt..
  Ami engem leginkább zavar ebben a “nagymagyar katyvaszban” az az, hogy nincs ugrabugra Kárpátaljáért, a Vajdaságért, a felvidékért, Burgenlandért..
  Erdély.. Abból is mindössze a székelyek..
  Én -egyik ágról- székely vagyok. Rokonaim élnek Csíkszeredán, kacsolatot tartjuk. Saját elmondásuk szerint, inkább lesznek kisebbség romániában, miny “bocskoros román” Magyarországon..
  És nem tudom, hogy nincs-e igazuk…

 • Boda Marcsi
  2013 április 12
  4:41 du.
  😛 😛 😛
  persze, ha trianon miatt akar zokogni, arra is van jel,csakhogy én nem ismerem.

 • gábor!
  viperának is van papírja, csak egészen másról 🙂
  bodának nem a stílussal van baja, hanem azzal, hogy állást kellene foglalnia, hiszen egy irredenta honlapról van szó. ahhoz viszont gyáva.

 • Varga Sándor
  2013 április 12
  1:09 du.
  varga sándor van itt kérem, mijafaszként, megállt ésszel 😀

 • Varga Sándor
  2013 április 12
  1:09 du.
  Mi is volt ezzel a szándékod – asshole?
  Ezek a kifejezések teljesen elfogadottak manapság és mégsem az eredeti formában vannak írva!
  Esetleg igényled a konkrét kifejezést? 😛

 • Tüske Zsófia
  2013 április 12
  1:35 du.
  Ez a példád is érzékelteti szellemi színvonalukat, szándékukat! Szembe szeretnének menni (mennek is) a józan ésszel!
  Persze lehet, h ez csak provokáció részükről!
  Mindenképp megérdemelték!
  Csak a két pofont máshol kapták! 🙂

 • Boda Marcsi
  2013 április 12
  4:27 du.
  Akkor megkérdezem cuncimókus, h miért is kell állandóan ezzel foglalkoznotok?
  Ésszerű magyarázatot várok, nem púdert! 😛

 • Boda Marcsi
  2013 április 12
  4:41 du.
  Cuncimókus!
  Egy cikket mondjál, ahol a cikkhez szóltál!
  Én még olyat nem láttam!
  Biztos bennem van a hiba!
  Belátom, h fikázni könnyebb, mint észérveket felhozni valami mellett, vagy ellen!
  Próbáld meg – legalább egyszer! 😛

 • Jávorszky Mária

  Ille István 2013 április 12.2:03 du.
  Nohát,tán csak nem megsértődött?- maga mimózalelkű!
  1. Hát nem érti a viccet?- tudjuk,csak akkor amikor másokat sérteget,de amint visszakapja ugyanazt,akkor bizony vérig van sértve.
  Ezt írja kend, mármint nekem:
  2….”ami most magának kinéz,az kurva szar lesz!”
  Eddig itt szájkaratézott,hogy mán mindenkinek a könyökén jött ki a lapos dumája amellyel le is vitte alfába az itteni színvonalat,most meg bátor hős férfiúként egy gyenge nőt fenyeget,nohát, há nem szígyelli magát?!-maga aszfaltbetyár! Úgy meg vagyok ijedve, reszket rajtam a gatya is, biza!
  három:
  Az elérhetőségemet – csak barátoknak,de megtalálom űket magamtúl is,meg űk engöm,biza! -a kend segítsége nélkűl!
  négy:
  HÁ…HÁ…HÁ…

 • gere.bajnai..a.Libák..ellopásán.kívűl..A..datanet-en.keresztül…IS..LOPOTT..ISTEN..TÉGED..SE..BOTTAL..HANEM..BAJNAI..FÉLÉKKEL..VER..HAJRÁ..FIDESZ..HAJRÁ..ORBÁN..HURRÁ..MAGYARORSZÁG

 • Háborút nem csak fegyverrel lehet megnyerni. A románok, a szlovákok stb. a magasabb népszaporulattal kerültek többségbe az elszakított részeken, majd a többségre hivatkozva szerezték meg a Felvidéket, illetve Erdélyt stb..

  Az egy-két gyerekes családmodell helyett legalább háromgyerekes kéne.

 • Jávorszky Mária
  2013 április 13
  2:22 de.
  mióta gyenge nő egy gárdista? ejnye, szky, előbb-utóbb ki fogják selejtezni!
  gatyát is hord? nahát, nahát…nem igazán lehet nőies, de a maga társaságában az felesleges luxus!
  bár kétségtelen, hogy szoknyával jobban járna. a nadrág elég babrás, a szoknyát meg csak a fejére borítják, és sutty, máris kész az aktus! 😀

 • Te nagyon ostoba!
  Nagyon (le)sajnállak!
  Látom, sok volt a tablettás bor és a sósborszesz!
  Vigyázz, mert fogynak az agysejtjeid! De jó hír neked, h sosem fog elfogyni, mindig csak feleződik!
  Bár, már nem sokáig! 😛

 • kakukk
  2013 április 13
  2:26 de.
  Természetesen az előző kommentárom neked szólt! 😛

 • falusi
  2013 április 13
  12:17 de.
  Nem is tudtam, h nőből van!
  Nna, majd ezentúl nem “pubizom” le! 🙂

 • Gere!
  általában a cikkhez szólok hozzá csak fel kéne fogni….
  ami ezen túl van az reagálás a hozzászólásra kapott
  r”reagálásokra”…,valamint a mások által tett észrevételekre!
  Érted p..huszárkám?

 • Kopácsi,most tényleg egyetértünk,szörnyű,hogy anyósod
  öccsét elvitték(zsidónak nyilvánítva,mindegy,hogy az volt vagy sem!)
  de a Don kanyar és azok az idők nem a zsidókról szóltak,
  anyukám testvére is a Donnál halt meg,pedig szakácsként
  volt katona és keresztény mennie kellett……
  Sajnos majdnem minden családnak meg vannak a maguk sérelmei,ezért kellene toleránsabbnak lenni másokkal és
  minden olyan eseményt elítélni az ország történelmében
  ami veszteséget,halált és szomorúságot okozott a népnek!

 • Kopácsi Judith

  Ja, Sárdi, de azokat el is kell tudni tartani, nemde?

 • Tüske Zsófia

  Sárdi Jani, települj át és szaporodj…. 🙂
  azt mondd el, miért képes Svájcban három nemzetiség békében megférni, és miért van az, hogy ahol magyarok vannak, ott széthúzás és balhé van balhé hátán?
  Kilencvenháromban – a választások előtt nem egész egy évvel a Rábán voltunk evezni, ahol az utolsó táborhelyünk Árpáson volt. Van ott egy evezős kocsma, ahol a tulaj egy erősen “nemzeti érzelmű” kisgazdapárti ember volt. Akkor vendégeskedett ott náluk egy régi barátjuk, aki a szlovákiai magyar szövetség egyik vezetője volt. Mondta neki a kisgizda: jövőre megnyerjük a választást és állampolgárságot adunk nektek. Erre szlovákiai magyar: nem akarok én magyar állampolgárságot, amíg jobb dolgunk van Szlovákiában, mint Magyarországon…. Sárdi Jani, ugyan, mért is kellene teleszülni magyarokkal a Kárpát-medencét? Csak nem, hogy a hazai elherdált vagyon helyett újabbakat lehessen lenyúlni? Az EU megoldott volna egy csomó nemzetiségi gondot: útlevél nélkül lehet közlekedni, lehet munkát vállalni akár Magyarországon, akár Romániában. A helyi magyar szervezetek képesek voltak konszenzusra jutni a nemzetiség ügyében, egészen addig, amíg Kövér és Orbán nem mentek oda látványosan megvédeni a magyarok érdekeit – akik pedig nem szorultak erre, mert képesek voltak kiszorítani a hatalomból még a korrupt saját embereiket is, akik a végén mind Magyarországon landoltak, a fidesz és a magyar adófizetők emlőin szívják magukat kövérre… ugye, nem kell neveket mondanom? (bár, ha valaki kiváncsi, szívesen részletezem, kikről is van szó)

 • Kopácsi Judith
  2013 április 13
  3:01 du.

  Ismerem az átkosból ezt az érvelést. Te komolyan vetted vagy csak engem tesztelsz? Szúrjunk ki a románokkal és adjuk nekik oda a Tiszántúlt is, a szlovákoknak a Kis-alföldet, a szerbeknek pedig Baranyát és az Alföld déli részét. Hadd tartsák el ők!

 • Tüske Zsófi

  Ha nem Trianontól számítod az időt, rájössz, hogy a magyarok egy toleráns nép.

 • gere…te magadból indulsz ki mert beteg vagy

 • Kopácsi Judith

  Bocs’ félreértettelek. A középiskolában, mikor felmerült, hogy miért nem adják vissza az elszakított területeket, a tanáraink azzal a szöveggel ráztak le, hogy “azt a sok embert el is kell tartani.”

  Ha a háromgyerekes családmodellre vonatkozik a kérdésed, az jogos és racionális kérdés.

 • kakukk
  2013 április 14
  4:58 de.
  Köszönöm, de nekem semmi bajom nincs, pedig már túl vagyok a 60-on! Még semmilyen gyógyszert nem szedek!
  Tudom, neked ezt nehéz felfogni, h léteznek, élnek még normális emberek, mert te őket sosem fogod megérteni, velük egy táborba tartozni!
  A megjegyzéseid ezt híven tükrözik!
  Kinevetlek, kiröhöglek Pubi! 😛

 • Sárdi Jani
  2013 április 14
  9:33 de.
  Ez érdekes kérdés. Azért nem lehet határt rendezni, mivel ez láncreakciót váltana ki. Azt lehet mondani, kisebb-nagyobb léptékben egész Európa térképe átrajzolódott.

  A revíziós törekvésekhez még annyit, hogy például Macedónia függetlenségét, kvázi leválását Jugoszláviáról egy feltétellel ismerték el a nagyhatalmak: Nemzetközi kötelezettségvállalást kellett tennie, hogy nem csatlakozik vissza Magyarországhoz. Hiszen kicsinyke területe miatt nem tartották életképesnek önállóan.

  Vagyis ha Magyarország tényleges revíziós lépéseket tesz, a nagyhatalmakkal találjuk szembe magunkat. Az ok, amivel kezdtem. A láncreakció kezdete, ami őket is érintheti.

 • Don Ovuz

  Macedónia sose volt Magyarország része. Nyilván Szlovákiát akartál írni, amely Csehszlovákiából vált ki.

  Mai határainkat a győztes nagyhatalmak határozták meg. Igazad van abban, hogy a megváltoztatásuk is rajtuk múlna.

 • Az a véleményem, hogy Trianont nem lehet csak az első VH tükrében vizsgálgatni.
  Az etnukumok kialakulása, az azokkal szembeni, vagy a velük közösen kialakított területek helyzetének egy mélységében teljes formátumú kidolgozását itt olvashatja el az, akit a dolog érdekel és nem csak nemzettudattal van áthatva, hanem kiváncsi a tényekre is:

  http://www.matarka.hu/koz/ISSN_1417-5398/82k_2011/ISSN_1417-5398_82k_2011_023-033.pdf

 • Sárdi Jani
  2013 április 15
  2:33 du.
  Lehet valamelyikkel keverem, de a déli szlávoknál volt egy ilyen eset. Majd utánanézek, melyik volt.
  Ha eszébe jut, segíthet.

  Bár nem az országnév az elsődleges, hanem az, hogy konzekvensen rettegnek egy precedens lépéstől, mivel mindenkinek lenne félteni valója egy ilyen hullám esetén.
  Egyenlőre a nagyok játékába meg nem tudunk beleszólni, mert csak egy orrba verést kaphatnánk. Abból meg rosszul jövünk ki.
  Talán nem a régi leigázzuk őket elven kellene megközelíteni a dolgot, a leigázott népeket visszakövetelni az uralmunk alá, hanem szövetségeket kötni. Abba a nagyok sem dumálhatnának bele.

 • Don Ovuz

  Én Kosovóra tippelek. Nekik tiltották meg, hogy Jugoszláviából való kiválásukat követően nem egyesülhetnek Albániával. (Egyelőre)

  Kosovó jó példa arra, hogy a XX.században az albánok elérték, hogy magasabb szaporulatuknak köszönhetően megszerezték a korábban szerb többségű tartományt. A múlt század elején még csak 300 ezren voltak, a század végére pedig kb. 2 milliónyian.

  Úgy tudom, hogy II. Világháborúban Horthy szeretett volna megállapodni a szovjetekkel és kiszállni a háborúból, de Sztálin sanda szándékainak jobban megfelelt egy legyőzött fasiszta, mint egy németekkel szembeforduló Magyarország. Ugyanis, akkor már elhatározta, hogy megszerzi Kárpátalját és a románok lakta Moldáviát (Besszarábiát). Utóbbi úgy függ össze a magyarokkal, hogy Erdéllyel kívánta kárpótolni a románokat.

  Ugyanezt eljátszották a lengyelekkel is, mikor a közeledő szovjetek hírére a varsóiak fegyvert fogtak. Sztálin nem akarta, hogy lengyelek részesüljenek saját felszabadításuk dicsőségében, ezért leállította a csapatait, és ölbe tett kézzel megvárta, míg a németek leverik és megtorolják a lázadást. Ugyanis, kellettek neki a keleti lengyel területek, és nem akarta, hogy szövetségben győzzenek. Sőt, titokban már a háború elején kivégeztette a németek ellen harcoló lengyel tisztek ezreit (katinyi vérengzés).

 • falusi

  Kösz’ az infó. Így egyben, ilyen részletességgel még nem olvastam az egykori magyarországi autonómiákról.

 • falusi
  2013 április 15
  2:50 du.
  Tulajdonképpen akik arról beszélünk, hogy Trianon a múlt, és előrefelé kellene haladni, ha nem is egyetemi szakdolgozat szintjén, de hasonló dolgokat beszélünk.
  Az ellentéteket félretéve, a közös múlt alapján előnyösebb együttműködést, és nagyobb eredményeket érhetnénk el mindkettőnk hasznára.
  Persze, akkor az önhittséget félre kellene tenni.

 • Don Ovuz
  2013 április 15
  3:03 du.
  Igazad van! Ezt egyik kormány, hatalom sem merné felvállalni! Beláthatatlan következményei lennének egy ilyen kísérletnek(?)!
  Ez már “mindétig” így marad!
  Akármennyire is hajtogatják, szeretnék egyesek!

 • Sárdi Jani, bizony tévedsz…. a Kiegyezéskor a magyarok magkapták a nyelvhasználatra a jogot, de amikor a horvátok kérték ugyanezt, tőlük megtagadták.
  Ami pedig Nagy-Magyarország etnikai eloszlását illeti, Erdélyben már 1920-ban is csak a Székelyföldön van a magyarság abszolút többségben, a Partiumban nem.

 • Gere Gábor
  2013 április 13
  1:54 de.

  Varga Sándornak teljesen igaza van, gere. Ne áltasd magad, ez nem újságírás, hanem szellemi környezetszennyezés.
  Az pedig, hogy “Ezek a kifejezések teljesen elfogadottak manapság”, csak szerinted azok, és az is csak azért, mert egyszerűen “Bunkó vagy Bugsy!” 🙂

 • Don Ovuz
  2013 április 16
  12:35 de.

  Teljesen egyetértek.
  Mi -szokás szerint- átestünk a ló másik oldalára.
  Tudod, valamikor a hetvenes évek végén, meg a nyolcvanas évek elején Németország volt a székhelyem. Volt egy magyar barátom aki bajorországban, egy kis faluban élt. Mesélte, hogy még előfordul, ha egy este későbben ér haza, a szembeszomszédnál teljes kivilágítás van, sötétítőfüggönyön keresztül is látszik, ahogy az öreg egyenruhában masíroz a nappaliban az Erika dallamára..
  Egy másik, hazai haverom, akinek az apukája éveket ült börtönben Kádár alatt, mert az 58-as hazatelepülésük utánb a legidősebb fiát azzal utasították el a külföldön megkezdett egyetemi tanulányainak a folytatásától, hogy nem magyar állampolgár, nos, ez a haverom míg otthon éltem állandóan zsidónak mondta magát. Hozzáolvasott, zsinagógába járt, dávidcsillagot hordott a láncán. A zsidósághoz annyi köze volt, hogy egy közös haverunk tényleg az volt, és néha beszóltak neki..Ő is, én is eléggé “hírhedt’ fiatalok voltunk, hát kevesebb lett a beszólás.. (Ettől még megszámlálhatatlan pofontort ültünk ezügyben.)
  Ma a nagymagyarország térképe van a lakása központi falán a kandalló fölött, ahol valamikor egy Barabás Miklós kép lógott. (Az most a könyvtárának a falát díszíti.) Hetente néhány alkalommal beszélünk a Face-en.
  Akkora Fideszes, mint ide Vlagyivosztok.. A dávidcsillag a fiókban bújdosik, szidja a zsidókat meg a cigányokat.
  Szerinte Trianont Kunbélának, meg Szamuelynek köszönhetik a magyarok, meg a szabadkőműves zsidóknak.
  Egyre rövidebbek a beszélgetéseink, pedig lassan hatvan éve, hogy barátok vagyunk.
  Pedig három-négyezres könyvtára van, csak le kéne venni a témával kapcsolatos könyvek valamelyikét a polcokról..
  A rendszerváltás óta a történelemtanítás odahaza úgy szól, hogy mi magyarok a világ legokosabb, legtisztességesebb népe vagyunk, nekünk köszönheti európa a kultúráját, a létét, merhogyám mi megvédtük európát a töröktől. Hogy Horthy jó ember volt, Ságvári tömeggyilkos, Bajcsy-Zsilinszky meg hazaáruló.Az irodalomból lassan kikoptatják Radnótit, Karinthyt, Kassákot, Füst Milánt, Adyt, József Attilát..
  Már csak azt várom, hogy mikor írják be az alaptörvénybe, hogy a kandelábert Kandó Kálmánról nevezték el, és kezdik el a Bólyai számrendszerrel tanítani a matematikát..

 • Tüske Zsófia
  2013 április 16
  11:34 de.
  Zsófi, a magyar nyelv máér 836-tól hivatalos volt a magyar területeken.

 • Tüske Zsófia

  A horvátoknak kezdettől autonómiájuk(perszonálunió) volt. 1868-ban olyan vitás kérdéseket rendeztük, mint a pénz- és hadügyek. Horvátország területén a horvátoknak mindig természetes volt az anyanyelv használat. Legfeljebb a horvát képviselőknek nem, a magyar országgyűlésben.

  Nem vitatom, hogy bizonyos elszakított területeken a nemzetiségek voltak többségben. A probléma abból származik, hogy a trianoni határokat nem etnikai alapon húzták meg, hanem színmagyar területeket is elcsatoltak. A magyarok lakta részeket pedig azóta is igyekeznek betelepítésekkel, stb. asszimilálni.

 • dakota
  2013 április 16
  1:48 du.
  Arany bogaram!
  Honnan veszed, h én újságot írok? Netán mondtam volna?
  Ilyen ostobaság csak a te fejedben létezik!
  Attól, h valaki ír valamit, nem kell újságírónak lennie!
  Érted, vagy magyarázzam még?
  A bunkóságról + ne nyissunk vitát, mert mindenki látja, h te vagy az!
  A témához esetleg valamit a fröcsögésen kívül?
  Ja, h ahhoz nincs eszed?
  Miért nem ezzel kezdted pubi? 😛

 • bajnai egy sunyi TOLVAJ …..libakat tizezerszamra lopott el a magyar parasztoktol …..most speed…..kiejtve szpid-et lop….azaz volt cege a datanet amelyet MA IS O IRANYIT SUNYIN A HATTERBOL…….megiger egy sebesseget beszedi a penzt majd lelassitja a rendszert talan tul is terheli azaz ellopja a ti penzeteket is …ez a TOLVAJ csak LOPNI tud……..link http://www.google.hu beirod hogy bajnai….es hogy liba aztan hogy datanet es meglatod hogy igazat irtam….persze gyurcsany is lop…hazudik…altalaban a szocik es volt szdsz-esek RENDSZERESEN lopbnak es hazudnak

 • kakukk
  2013 április 18
  5:10 du.
  Beütöttem a google-ba, hogy kakukk..
  Ez jött fel:

  http://www.kisalfold.hu/forum-kepek/230/B2292009.jpg

 • Gere Gábor
  2013 április 17
  6:44 de.

  Jól van, gere, nyugodj meg szépen:)
  Soha nem mondtam, sőt még csak nem is gondoltam, hogy amit itt művelsz, az újságírás lenne, függetlenül attól, hogy mindez egy virtuális hírlapban jelenik meg. Pontosan annak tartom az ilyen irományokat, amit az előző kommentemben írtam, Bugsy:)

 • falusi…..szeretnek ilyen sovany lenni mert tulsulyos vagyok…..hozz ossze ezzel a pasassal es tied a fele kiralysagom

 • dakota
  2013 április 18
  8:11 du.
  Tudod, neked az a bajod pubi, h sokáig éltél vidéken és nem fejlődött ki az agyad!
  Azt, meg, h te mit mondasz, valljuk be annyit ér, mint egy halk ficcentés!
  Kevés vagy, mint árvaházban a szülői értekezlet! 😛

 • dakota
  2013 április 16
  1:48 du.
  még csak idézni sem tud, fiacskám, pedig klasszikusoktól csak szó szerint illik: mentális környezetszennyezés a keresett kifejezés, és én honosítottam meg a KMH-n, az olyan genetikai tévedésekre célozva, mint a maguk fajtája 🙂
  nem megy ez magának, kicsi indián, szóval, fusson neki +1x.

 • falusi…..ha tudnad hogy irigykedek erre a sovany pasira mert en kicsit kover vagyok….koszi a kepet …ilyenre fogok lefogyni mert akkor 100 evig is elelhetek

 • Gere Gábor
  2013 április 19
  12:34 de.

  Ez nagyon vérszegény volt, Bugsy:)

 • Ille István
  2013 április 19
  12:42 de.

  Ki beszélt itt rólad, ille?:) Ne nevettesd ki magad 🙂

 • dakota
  2013 április 19
  8:23 du.
  Miről beszélsz pubi?
  Ha beszélsz, vedd ki az orrod a szádból, h érteni lehessen!

 • dakota
  2013 április 19
  8:31 du.
  óh, én magából csinálok hülyét – bár túl nehéz dolgom nincs 😛
  na, fusson neki +1x 😛

 • Gere Gábor
  2013 április 20
  12:04 du.

  Ez nagyon csúnya megnyilvánulás volt, Bugsy. Sokakat megsértettél vele. Orrméretre célozgatni? Csalódtam benned. Én nem bíznék benned ezek után.
  Nem gondoltam volna rólad, hogy ilyen nyiltan kirekesztő vagy. Engem nem igazán érint, de nagy csalódást okoztál most sokaknak:)

 • Ille István
  2013 április 20
  2:55 du.

  Nagyon dicséretes, ahogy igyekszel megdolgozni a pénzedért. Csak így tovább, ille:)

 • dakota
  2013 április 20
  4:59 du.
  Arany bogaram!
  Én érthetetlen kommentárodra céloztam, semmi másra!
  Kezeld helyén a dolgokat, bár tudomásul veszem, h neked ez a csekély dolog sem sikerül!
  Az, meg h te bele próbálsz magyarázni dolgokat, téged minősít!
  Hiába próbállak meggyőzni, h csak azt olvasd, amit írtam – nem sikerül!
  Ez viszont szellemi színvonaladat minősíti! 😛

 • Gere Gábor
  2013 április 22
  1:35 de.

  Nem kell abba belemagyarázni semmit, Bugsy, egyértelműen leírtad:)

 • dakota
  2013 április 30
  8:22 du.
  Ostoba vagy, mint a tök!