Nemzetegyesítési misszionáriusok Kanadában

2013 április 19 12:36 du.53 hozzászólás

A magyar kormány nemzetpolitikájának egyik legmeghökkentőbb programja a Körösi Csoma Ösztöndíj, amelynek keretében 47 fiatalt küldenek öt-hat hónapos időtartamra a diaszpóra magyarságához, hogy „minél jobban megismerjék a diaszpórában élők hétköznapjait”. A programra mintegy 480 millió forint költ a kormány! (A pályázati felhívás itt olvasható)

Akik esetleg nem tudnák, a magyar kormány szerint az Észak-Amerikában élő magyar származású polgárok a magyar „nemzettest” tagjai, és a diaszpórában élnek. Én személyesen furcsának találom ezt, hiszen a magyar származású amerikaiak és kanadaiak döntő többsége sok évtizede, gyakran generációk óta Észak-Amerikában él. Udvariatlan minket „diaszpórának” nevezni.

Misszionáriusok

Misszionáriusok

Az ösztöndíjasok feladata többek között a magyar identitás erősítése, a magyar önazonosságra, a nemzeti összetartozásra való buzdítás, sőt az is, hogy „naprakész és korrekt információval szolgáljanak Magyarországról”. Gondolom itt arról lehet szó, hogy a „liberális és magyarellenes” média által megtévesztett külhoniakat igyekeznek majd a helyes irányba terelni. Mindezt maga a magyar kormány jelentette be, el lehet olvasni.

21 nemzeti misszionárius már április eleje óta itt Észak-Amerikában tevékenykedik. Igen, állítólag az Egyesült Államokban és Kanadában vannak! Őket az Észak-Amerikai „diaszpóraszervezetek” ígényei szerint választották ki, magyar nyelvet, néptáncot tanítanak, könyvtárosok is vannak közöttük.

Én megkérdeztem Répás Zsuzsanna államtitkártól, aki a programért felel, hogy pontosan melyik városban és szervezetnél találhatóak a nemzetegyesítők? Nem válaszolt, nem árulta el nekem a titkot.

Itt az Egyesült Államokban még az is felmerült, hogy talán azért ennyire titokzatos a program mert az ösztöndíjasok turistaként utaztak be, és ezért kell 90 nap után visszatérniük Budapestre egy beszámolóra. Igen, a régi kádári időket idézve, be kell nekik számolni arról, hogy kikkel találkoztak, és mit tapasztaltak miután megismerték „a diaszpórában élők hétköznapjait.” Hogy miről számol be egy néptáncoktató a magyar kormányszerveknek? Ez számomra mindeddig érthetetlen, azt mindenkinek a fantáziájára bízom.

Ha valaki látta Kanadában a polgári kormány nemzeti misszionáriusait, kérem írjon a szerkesztőnek, számoljon be arról hogy mit tapasztalt. Itt az Egyesült Államokban eddig még nem sikerült felfedezni, hogy hol vannak, és mit csinálnak a nemzetegyesítés Budapestről küldött ügynökei.

Lázár György, a KMH vendégszerzője

53 hozzászólás

  • A Mindekori Magyar Állam ezek szerint még nem értesült arról, hogy itt Kanadában is, de biztos máshol is, létezik egy olyasmi, amit „internet”-nek neveznek, és akit itt Kanadában érdekli a magyarországi politikai illetve hétköznapi dolgok, az ott mindenféle információhoz hozzáférhet, söt, még fel is ülhet egy repülögépre, és meg is nézheti a 2 szemével hogy mi van, aztán majd maga dönti el hogy mi a „naprakész és korrekt információ”.

    A diaszpóra kifejezéssel én sem (és sokan mások se) értek egyet.

    Véleményem szerint ha már itt vannak az ösztöndijasok, hát akkor vonjuk be a programjainkba.

    De ez egy nagy pofáraesés lesz, mert meg fogják látni, hogy itt nincsen semmiféle
    „magyar identitás” hiány.

  • Szegény ember, más problémája nincs is. Magyarok a nagy világban már régi téma. MIÉRT fáj vajon egyeseknek, hogy ezeket felkeresi az anyaország képviselői?
    Van aki magyarnak maradt itt is ott is, van aki nem.
    Az utobbi jellemző a cikk írójára.

  • ez a magyar cionizmus …tudod mi a cionizmus lazarka ? nekunk megtiltanad ?

  • kopirozzuk a cionizmust…mi a bajod a magyar „cionizmussal” lazar ?

  • Puchert János

    Úgy látszik titkos ügynökökről van szó, de talán az erre költött pénzt hasznosabban is el lehetne költeni

  • Figyelő
    2013 április 19
    1:12 du.
    nem, kicsi bencsics, ezek nem az anyaország képviselői, hanem fideszes pártkatonák, és viszik az agymosó berendezésüket is magukkal. a szentkirályi utcában ugyanis osztogatnak hordozható kivitelt is.

  • kanadai.
    2013 április 19
    12:58 du.
    figyelmedbe ajánlom az alábbi sorokat:
    „Az ösztöndíjasok feladata többek között a magyar identitás erősítése, a magyar önazonosságra, a nemzeti összetartozásra való buzdítás, sőt az is, hogy “naprakész és korrekt információval szolgáljanak Magyarországról”.
    tiszta ügy, ez, biza, pártfeladat.

  • Puchert, ne álmodozzon! MIÉRT kéne titkos ügynök? Valóban Izraelben érzi magát!

  • Biztos forrasbol tudom, hogy ezek az osztondijasok partol fuggetlenek! Nagyon jonak talalom, hogy erositik a magyar nemzet osszefogast Diaszporan kivuliekkel is! Otthol mar lassan szet esik az osszefogas!Itt peldat kell mutani, hogy milyen magyarok vagyunk, es nekik tanulniuk kell ebbol!!

  • Figyelő
    2013 április 19
    2:30 du.

    Hm..Puchert álmodozna? Alig hiszem..Meglepődnék ha nem hallottad volna még a nevét…
    Egyébként,- hogy lássd mennyire nem vicc az egész, itt egy lista, hogy hova indulnak el a kiküldöttek.
    Sem a kormányzati weboldalakon, sem Répás Zsuzsa intézményének honlapján nincsenek ott a nevek,- ami egy nyilvános pályázatnál kissé fura..Ha most idevesszük azt is, hogy milyen gyorsan megegyeztek néhány diákvezetővel, hogy a Fidelitasz prominensei adták a tölteléket az Orbánt fényező kormány-diák „megbeszéléshez (tv műsor, hiradók, kormánylapok elsőoldalas, illetve főidőben adott programja volt decemberben) akkor a gondolkodó emberben akaratlanul is felmerül a kérdés: mire ez a nagy titkolódzás?

    A program megvalósítási területei:

    • Európa: 12 fő

    • USA/Kanada: 21 fő

    • Ausztrália: 7 fő

    • Latin-Amerika: 4 fő

    • Egyéb (Dél-Afrika, Izrael): 3 fő

  • kakukk
    2013 április 19
    1:43 du.
    Te lacika..
    Todte egyáltalán, hogy mi a bánatos lócsöcs az a cionizmus?
    Milyen alkalomból jött létre, mik voltak a céljai, mi a hozzáállása a mai kor israelének a kérdéshez?

  • Judit Noszticzius

    Kanadában könnyebben találják ????!!!!

  • kanadai. Éppen azt nem akarja, hogy a saját szemeddel lásd. Majd ők megmondják az igazat.

  • Figyelő: Jól lehet keresni az ilyen kommentekkel? Ne mondja, hogy ez a szórakozása?

  • kakukk: Ha ennyire jó ami otthon van, miért nem vagy ott? Komolyan. (ha jól emlékszem Amerikában vagy?)

  • Beket Magyarorszagnak

    Azt a hirt kaptam Torontóból, hogy kiérkezett két Körösis közülük, hogy a helyi Magyar Ház könyveinek (kb 25.000) katalogizálását elvégezze.
    Az egyik egy jogász hölgy a másik egy népitáncos fiú. Egész biztos a feladatnak megfelelően a legmegfelelőbb emberek lettek a pályázat során Magyarországon kiválasztva, látva a szakmai tudásukat.
    Avagy lehet, hogy MO-n nem volt könyvtáros végzettségű jelentkező a pályázatra? Aligha.
    Igy a valódi kérdés már csak az, kiknek a kiei ezek a kiérkezettek avagy mi a valódi feladatuk Torontóban a kiküldötteknek?

  • Kéremtisztelettel, ebbe az előbb futottam bele..:

    A választási eljárásról szóló törvény a kampányfinanszírozási szabályok rendezetlensége mellett új lehetőségeket teremt a választási csalásra 2014-ben – közölte a Transparency International Magyarország. Ennek több oka van: a külhoni szavazók névjegyzékének titkossága, a külső kontroll hiánya a levélben érkezett szavazatok összesítésekor, valamint a pártok bevételeinek és kiadásainak átláthatatlansága.

    A törvény nem biztosítja, hogy a levélben szavazók névjegyzékét akár a pártok, akár a nemzetközi megfigyelők ellenőrizhessék. A levélben szavazók névjegyzékének adatai és a levélben szavazók tényleges száma egyaránt közérdekű adatnak minősülnek, ennek ellenére nincs garancia arra, hogy a Nemzeti Választási Iroda elég gyakran és részletesen ismertesse ezeket az adatokat. Felhívták a figyelmet arra is, hogy a jogszabály nem biztosít lehetőséget az ellenzéki pártok delegáltjait is sorai között tudó Nemzeti Választási Bizottságnak a levélben érkező szavazatok ellenőrzésére. Komoly hiányosság, hogy az elfogadott törvény nem kötelezi a Nemzeti Választási Irodát arra, hogy folyamatos tájékoztatást nyújtson a levélben érkező szavazatok számáról. Mindez pedig választási csalásra ad lehetőséget – véli a Transparency International.

    Szerintük nem zárható ki, hogy a levélben szavazók névjegyzékére feliratkozott, ám valójában nem szavazó választópolgárok nevében más által leadott, fiktív szavazatok is az urnákba kerüljenek. Az elfogadott választási eljárási törvény e rendelkezései veszélyeztetik a választások tisztaságát. A szervezet felhívja a figyelmet arra is, hogy a kampányfinanszírozás szabályai továbbra sem biztosítják a pártok bevételeinek és kiadásainak követhetőségét, a pártok mögött álló magánérdekek, valamint a kormányzati forrásokból fedezett esetleges kampányköltések megjelenítését. A kereskedelmi médiumokban való hirdetés tilalma pedig súlyosan sérti az esélyegyenlőség elvét, és a kormánypártok számára nyújt kedvezőbb megjelenési feltételeket a közszolgálati csatornákon.

    Ez akár válasz is lehet arra a kérdésre, hogy mi is a dolga a negyvenhét „felderítőnek”.
    Elég annyit megtudni, hogy egy-egy közösségnek mekkora a tagsága…
    Összességében hozzávetőlegesen egymillió szavazóról beszélhetünk..
    Véletlen lenne?
    Alig hiszem…

  • Magyarokrol volt szó, nem az ott élösködö cionistákrol.

  • Falusi, utolsó szövegednek mi a forrása? érdekelne.
    Egy biztos, a 2010-es választáskor NEM voltak sem külföldi szvavazatok, sem kiküldöttek (akik itt agitálnak!)
    Mégis 2/3 többséggel jött be a Fidesz. A magyar választó az óhazában tudja mit akar.
    Csak kétségbeesett ellenzék szövgei, rémképei stb. probálnak mindenbe „csalás” lehetőséget beledumálni.

  • Godi István
    2013 április 20
    3:50 de.
    Beszorultál, jóbarát?

  • nem értem: Torontóba még 1 néptáncos fiút küldtek? Pedig már van ott hónapok óta egy néptáncos fiú……

    Hahó KMOSZ! Nem figyelsz oda?

  • Figyelő
    2013 április 20
    8:44 de.
    bencsics, meddig fog még tartani, amíg végre feltisztul egy kicsit? kétségbeesett ellenzék? miért is lenne az?

    mennyit is érnek a magukfajták szavazatai? tavalyi naptáron a légypiszok, kb. annyi. nyugi, a baloldali érzületűeké is annyit ér, csak éppen ők nem verik a nyálukat minden lehetséges fórumon!
    milyen érdeke fűződik az orbáni seggnyaláshoz, kultúrböske?
    jobb lesz magának ott, kanadában? mi vitte rá, hogy a kádári rendszer megbecsült kultúrharcosából agymosott jobboldali lett?

  • Godi István
    2013 április 20
    3:50 de.

    Megtalálod a Transparency International Magyarország portálján, vagy a polidilin.
    A FIDESZ-nek a választók között soha nem volt kétharmada,- a Parlamentben van kétharmaduk.
    Ez úgy jött össze, hogy a választásra jogosultak (8 millió) 53 %-a vett részt a szavazáson és a szavazatok 63%-át kapta a FIDESZ-KDNP. Azoknak a pártoknak a szavazatait akik nem érték el a parlamenti küszöböt (5%) szintén a győztes pártnak adják, így lett a FIDESZ-nek kétharmada ami nem azt jelenti, hogy a választók körében volt kétharmados többségük.
    Választói kétharmada eleddig csak a 94-es Horn-kormánynak volt.
    Ps. Olvasd el a választásokról szóló törvényt, utána beszélhetünk róla.

  • Bocs, Figyelőnek szántam..

  • falusi
    2013 április 20
    12:43 du.
    mindegy. mindkettőnek magas, mint huszárlónak a farzseb 🙂

  • Azért az nem baj,ha a kinti magyarok illetőleg leszármazottaik időnként „hazai”!!!hiteles!forrásból
    értesülnek az országról és nem a hazaáruló,hazug és uszító
    cikkekből,bár eddig is voltak kint élő normális és hazaszerető emberek akik hozzászólásaikban kiálltak a hazájuk mellett,mert jól informáltak és esetleg itthon élő
    barátaik is tájékoztatják őket.
    Ez persze a „demokratikus”libsi ellenzéknek nem tetszik….
    de kit érdekel?!

  • Ille István
    2013 április 19
    2:22 du.

    Szánalmas vagy, ille, hogy szerinted pártfeladat, hogy magyarnak érezd magad.

  • Lázár György (aki nem „érzi”, hogy egy ilyen névvel közíró nem lehetne!), az imperializmus ügynökei, az ellenség betette a lábát a spájzba, és az ÁVO-cionista üldözési mánia:

    „Udvariatlan minket “diaszpórának” nevezni.”
    …”“naprakész és korrekt információval szolgáljanak Magyarországról”…”hogy a “liberális és magyarellenes”…”média által megtévesztett külhoniakat igyekeznek majd a helyes irányba terelni.”…”21 nemzeti misszionárius….”Őket az Észak-Amerikai “diaszpóraszervezetek” ígényei (nem én írtam el, Lázár!)szerint választották ki,”…”Nem válaszolt, nem árulta el nekem a titkot.”….”azért ennyire titokzatos a program”…”a régi kádári időket idézve”…”a nemzetegyesítés Budapestről küldött ügynökei.”

    Az egyik hozzászóló megemlítette, hogy a mindenkori magyar állam hülye, mert van internet, és minden elérhető… A másik rettegő máris titkos ügynökökről beszél, akiket nyílt pályázaton hirdetnek ki..Ille a Fidesz pártkatonákkal sokkol…!
    Wow! Maguk mitől félnek?

  • Varga Sándor
    2013 április 20
    6:07 du.
    sokkolnék? ugyan, kit? a hívőket? azokat csak az sokkolja, he leveszik a hitelkártyájukat 😀

  • dakota
    2013 április 20
    5:18 du.
    tudja, kicsi indián, inkább vagyok szánalmas, mint fidesz hívő 😛

  • Varga Sándor
    2013 április 20
    6:07 du.
    agyatlan 😀 ismerek egy farkas mihályt, aki gázszerelő 🙂

  • falusi

    „Azoknak a pártoknak a szavazatait akik nem érték el a parlamenti küszöböt (5%) szintén a győztes pártnak adják”

    Irtal mar marhasagokat es meg irsz is, de ekkorat. A ps magadra veheted.

    Lazar

    A ket nev Kanadaban nyilt titok, kerteszakos es mohacsiviktoria.

  • Falusi, kösz a szavazatokról a beszámolót. Úgyan nézd már meg az utolsó kanadai választáson, hányan vettek részt és hány % jött be Konzervatívnak ami többségnek számított!
    A magyar Fidesz koalició szerintem, verte számokkal is a kanadai többséget.

  • tanyasi
    2013 április 21
    8:25 de.

    Sok hibám van, büszke is vagyok mindegyikre.
    Ámdemegdebár:
    „A magyar alkotmány szerint a választójog általános és egyenlő, a szavazás közvetlen és titkos. Magyarországon négyévente kell országgyűlési választásokat tartani; a szavazás időpontját legkésőbb 72 nappal a választások első fordulója előtt a köztársasági elnök tűzi ki.
    A német modellen alapuló vegyes magyar választási rendszer – amelyet az 1989. évi XXXIV. törvény szabályoz(ott..) – kétfordulós, kétszavazatos, töredékszavazat-visszaszámláló rendszer, amely a legkisebb szavazatveszteség érdekében kombinálja a többségi (egyéni) és az arányos (pártlistás) rendszert.
    A 386 fős, egykamarás országgyűlésbe 176-an egyéni választókerületben, minimum 58-an országos és maximum 152-en területi pártlistákról szerzett mandátummal jutnak be. Párt akkor kerülhet az országgyűlésbe, ha listás szavazatai országos átlagban meghaladják az ötszázalékos küszöböt (egyéni választókörzetekben enélkül is szerezhet mandátumokat).
    A választók közvetlenül az egyéni jelöltekre és a pártok területi (19 megyei és 1 fővárosi) listáira szavaznak, lakóhely szerint. Az országos listákra közvetlenül nem lehet szavazni: ezeken az úgynevezett töredékszavazatok alapján oszlanak el a mandátumok. A kparlamenti küszöböt el nem érő Pártok szavazatai a választásokkor elért nagyságrend alapján a legtöbb szavazatot elért Párt országos listáját erősíti.”
    Egyéb?
    🙂

  • Figyelő
    2013 április 21
    10:29 de.
    Még az is lehet, hogy igazad van.
    Csakhogyám mi itt nem a kanadai, hanem az otthoni eredményekről csevegünk.
    Tegyem hozzá,: más felépítése, szerkezete van az itteni, és más az otthoni választásoknak.

  • Boda Marcsi
    2013 április 20
    3:06 du.
    Kedves Marcsi.
    Aki akar, az tájékozódhat. Újságokból, rokonokon keresztül, barátokon keresztül.
    Aki idegenben úgy érzi, hogy része akar lenni a hazai választásoknak- amit én személy szerint ethikátlannak tartok, mert más kacsójával szedni a csallánt, nem igazán tisztességes- az nézzen utána, alakítsa ki a saját véleményét. tegye ezt úgy, hogy pro és kontra érveket ütköztet.
    Semmi gondom a népitáncosokkal, könyvtárrendszerezőkkel,(bár tegyem hozzá, itt is ismerik az ábc-t..) kultúrális képviselőkkel. Ám. Ha 48O millió forintot arra költött volna el a kormány, hogy 47 kanadai, magyar gyökerekkel rendelkező, az ország, a kultúra megismerésére vágyó másod vagy harmadik generációs fiatalt invitált volna magyarországra, még meg is tapsolnám az ötletet.
    Így viszont -attól tartok- csak arra jó, hogy az amúgy sem egységes kanadai magyarokat mégjobban szétválassza.
    Nem pont ennek az ellenkezője lenne a dolga bármelyik kormánynak is?

  • falusi

    listákon a mandátumok elosztása a Hagenbach-Bischoff formula (illetve D’Hondt-módszer) segítségével történik.
    A bejutott PARTOK KOZOTT!!!! Nem egy part kapja.

  • Kedves Falusi!
    Hát sajnos tényleg nem egységesek a kanadai magyarok,ami
    ennek a fórumnak is köszönhető…..ahol bizony sok alaptalan
    hazugság és uszító,gyűlöletkeltő cikk jelenik meg!
    Ehhez képest ez az akció teljesen normálisnak,kultúráltnak mondható semmi
    kivetnivalót nem találok benne,ha HAZAI!!!forrásból tájékozódnak azok a magyarok akiket kint félrevezetnek,vagy
    itthonról nem tájékoztatják megfelelően.
    Szerencse,hogy kint is vannak sokan akik nem úgy ítélik meg az országot,a kormányt,az emberek többségét mint ebben a
    hírlapban megjelenő cikkek.Ezért csak legfeljebb az ellenséges oldal neheztel…..ami nem baj!
    Én itthon élek és faji,vallási hovatartozástól,politikai
    nézetektől függetlenül BÉKÉBEN ismerőseimmel,barátaimmal!

  • Ille István
    2013 április 21
    1:04 de.

    ille, az első tény, a második pedig egyéni szocprobléma. Inkább nézd meg azt a videót és gondolkodj el. Az angol újságok ezt írták róla.

    „Attraction are nine shadow dancers from Hungary who work as full time entertainers. There is only one word for their act: stunning.

    To Emeli Sandé’s Read All About It, they performed a poignant and emotive love story which moved the auditorium to tears. Amanda Holden couldn’t stop crying as they told their story through the movement of their bodies.

    Amanda was visibly affected: “My goodness. I actually can’t speak. I found that just so emotional and touching. You just made me really think about everything. It was amazing.”

    Simon said: “Guys I just want to say thank you actually for coming over to enter this competition. I’m always very flattered when people from other countries want to compete on this show and it is one of the best acts I’ve ever seen in terms of originality and it was very touching.”

    Te köpködj nyugodtan, csak ne felejts el aláállni.

  • Kedves falusi,

    már létezik ilyen program, amiről írtál, hogy megtapsolnád, úgy hívják hogy Balassi Intézet, ahová sok másod, harmad, meg negyed generációs magyar 1 évet tölt Magyarországon, illetve a George Pataki lánya Allison által kezdeményezett 2 hetes ReConnect Hungary program. Ezenkívül van a debreceni nyári egyetemen ahol sokan, (nem csak magyar származású) külföldi meg tud tanulni magyarul.

    Én továbbra is teljesen feleslegesnek tartom ezt a pályázatot. Ha valakit érdekli a magyar nyelv és kultúra átadása a következő generációnak, akkor az meg is fogja teremteni lehetőséget. Ha nincs rá szakember, akkor a szülök összeállnak s összedobják a pénzt és kihoznak valakit. Ez mindig is így volt. Akiket meg nem érdekli, azokat hagyják békében.

    És ugyanezt mondanám, ha Gyurcsány és az ö bandája találta volna ki.

    Ami meg a minket „diaszpóra” magyarokat illeti, mi más fajta magyarok vagyunk mint az otthoniak, sokkal több a közös nevező a határontuliakkal, nekünk két identitásunk van. Ezt a magyar-magyarok nem értik, és sosem fogják megérteni, legalábbis addig nem, amíg nem vándorolnak ki és nem lesznek egy másik ország állampolgára. Megjegyzem az 56-osok meg akik a 70, 80as évekbe jöttek ki, nekik is teljesen más a magyarsághoz való viszonyuk, mint nekünk, akik már itt születtünk és itt nőttünk fel.

    Ha már itt vannak a pályázók, akkor fogadjuk őket szeretettel és próbáljuk a legjobbat kihozni az egészből hogy kölcsönösen legyen jó, és minden politizálást azonnal állítsunk le.

    Végezetül, aki a kormányt szidja vagy kritizálja az nem egyenlö azzal hogy nem szereti a hazáját vagy a magyarságot.

  • dakota
    2013 április 21
    7:06 du.
    simon mondja: ugorj! 😛

  • Takonya már megint szánakozik.
    Ez már nála szakmányban megy , ő a Nagy Nemzeti Szánakozó

    más téma.
    Egy régi régi TV-riportot fogok most felidézni , a Zelső Orbán Kormány idejéből.

    Egy burgenlandi ( amúgy magyar ) parasztembert kapott el a nyikhaj riporter , aki éppen beállt Ford Sierrájával a földje mellé , kikászálódott amúgy kezeslábasosan és indult volna a kombájnja felé.
    A riporternek eleinte udvariasan , kicsit tört magyarsággal válaszolgatott , de fél szeme folyton a földjén járt…hiába , az idő pénz !
    Aztán a hülye riporter előjött a farbával :
    -És mondja csak gazduram nem hiányzik magának a magyar nemzeti összetartás , a magyarságtudat ?
    Mire a gazda:
    -Nézze kérem nekem erre nincs időm , amint látja munka van..
    Na, Istennek áldásával..azzal faképnél hagyta a turbómagyart, kamerástul mikrofonostul..

  • kanadai.
    2013 április 21
    9:09 du.

    Kedves kanadai.
    Ismerem a Balassi Intézetet, a tevékenységét is, néhány oktatóját is. Ők a fiatalokat segítik elsősorban-bagyon helyesen- a hátrányosabb helyzetben lévő területekről érkezőket. (Csángók, erdélyiek, vajdaságiak, Kárpátaljáról érkezetteket.) Nem csak odahaza, de szanaszét a világban 17 intézetük van, ahol magyarul lehet tanulni, elő és felkészítenek a hazai egyetemekre.
    Idén nekik is levégták a költségkeretet hétmilliárdal.
    Abban is mélységesen egyetértek, hogy bárki , bármelyik hazai párt tenné ugyanezt, azt is ellenezném.
    Nem hiszem, hogy az ide kiérkezetteket bármiféle atrocitás érné. Amiben viszont szinte biztos vagyok az az, hogy a közösségeken keresztül olyan ismeretekhez juthatnak hozzá, aminek a felhasználásával a mostani kormány valóban könnyen követhet el választási csalást.
    A csuda ott van a dologban, hogy a választás titkos. vagyis, ha mondjuk Victoriában a tagság létszáma 12O, de összesen mindössze 16 szavazat érkezett, akkor egyrészt nincs ellenőrzés affelett, hogy az a 16 szavazó melyik pártra adta a voksát, továbbá lehetőséget ad arra is, hogy a nemszavazók helyett is be lehet húzni az ikszeket.. Mégcsak a társaskörök databaseihez sem kell hozzáférné, egy egyszerű, ártatlan beszélgetéssel hozzá lehet férni a létszámhoz..
    Azzal meg méginkább egyetértek, hogy aki nem próbálta a kivándoltak, emigránsok „kétéltűségét”, az soha nemis fogja megérteni.

  • Én azt tartom szánalmasnak, aki nem tartja szánalmasnak, hogy egy kormány fizetett embereket küld ki a világba, hogy azok tejesszék az ő igéit. Manapság erre nincs szükség-ill. csak akkor , ha azt az adott ország magyarsága kéri. És akkor is csak úgy, hogy könyveket, ,filmeket stb. küldenek, ill. lehetővé teszik a nyelvtanulás elősgítését. Loyolai Szent orbán talán már készíti elő a Szent Orvizíciót is??

    J

  • A kiküldöttek talán azt is elmesélhetnék,hogy ez a kormány
    valóban 2/3-dal győzött törvényes választás eredményeként,
    annak ellenére,hogy Gyurcsány és Bajnai idején Laborc még
    a bűnöző Portikkal is nyíltan szövetkezett,hogy kémkedés és
    bármilyen aljas eszköz segítségével „győzhessen”….a baloldal,az adatok titkosítását most feloldották,igy kiborult a bili…..és büdös van!Persze se Fecó,se Gordonka
    nem tud semmiről,Mesterházy meg ártatlan képpel szörnyülködik.Enélkül is sok volt a rovásukon ez meg már csak hab a tortán a baloldal „becsületes” választási küzdelmét illetően,meg az interneten megjelent öszödi be-
    szédet is felolvashatnák kint…..

  • Lázár György!
    Nem kötelezö magyarnak lenni.

  • „A diaszpóra kifejezés (diaspora, ógörög nyelven: διασπορά – jelentése: magok elvetése vagy szétszórása) valamely etnikumra, vallás követőire, illetve közösségre utal, akik külső kényszer hatására elhagyni kényszerülnek szülőföldjüket, majd a világ valamely táján más népek közé szóródva/szétszóródva folytatják életüket, építik kultúrájukat.
    …………………………………………………
    A szó mai jelentése is innen indult fejlődésnek, amikor héber nyelvű Ótestamentumot lefordították görög nyelvre, innentől a „diaspora” szó a zsidók hányattatott történelmének két korszakát jelöli: az első a i.e. 586-ban történt, amikor a babilóniaiak Júdea földjéről, majd Kr. u. 136-ban a Római Birodalom seregei Jeruzsálemből üldözték el őket. A szó valószínűleg legkorábbi ismert forrása a Biblia Septugainta (héberről görögre fordított) változatában szereplő Mózes ötödik könyvének 28:25 eredeti szakasza lehet,…”

  • küszküllö
    2013 április 24
    4:46 du.

    Hm. Émmeg amilyen hülye vagyok, aszittem az ember vagy annak születik, vagy nem..
    Új tudományág, doktorúr?
    🙂

  • Geyza
    2013 április 22
    6:08 du.

    Gayza, ha téged vagy ille-t olvaslak, ez egyszerűen elkerülhetetlen 🙂

  • Boda Marcsi
    2013 április 21
    3:40 du.
    Kedves Marcsi.
    A magyarok sehol a világbon nem egységesek. Itt kanadában sem voltak azok soha.
    Nem is lenne ezzel baj, így kerek a világ, ám most még azokon a kérdéseken is beindul majd az anyázás, ahol eleddig nem voltak harcok..

  • falusi

    2013 április 24
    7:31 du.
    Mit akarsz?

  • küszküllö
    2013 április 25
    3:47 de.
    Én? Egy nevezési lapot szeretnék a Szocsii szántóversenyre.
    ..

  • grrrr.
    szocsii