A nemzeti főszatócs

2013 május 15 10:20 de.45 hozzászólás

Drága feleim! Ez az írás a képzelet szüleménye, a valósághoz bármiféle hasonlóság a véletlen műve! (vagy mégsem)

Immár kiérdemelte ezt a megtisztelő címet nemzetvezető testvérünk, a mostanság regnáló hatalom örökös vezetője!

Mer’ miről is szól a történet?

Lázárjankó gondolt egy merészet és lépett egy nagyot!

Lázár János

Lázár János

„Lázár János fideszes frakcióvezető és Sánta János a Continental Zrt. vezetője kezdettől fogva együttműködött a trafiktörvény kialakításában, amelynek a fő célja, hogy helyzetbe hozzák a sátoraljaújhelyi céget a piacon, írta a Népszabadság. Sánta, aki egyben a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetségének (DBMSZ) elnöke is,”… Erről ITT olvashatunk.

Vajon mi van a kézben?

Igen ám, de evés közben jön meg az étvágy igazán! Gondoltak egy merészet és kiírták a pályázatot!

A pályázatok „rendben” lezárultak, innen kuss mindenkinek, aki nem a mi kutyánk kölyke! Mi több, most már pályázni sem kell, mert majd a Hivatal kiosztja a koncessziókat, hiszen 1400 településen – érdektelenség (értsd: nem kifizetődő) okán – nem is pályázott senki! No de majd, most! Lesz jutalomfalat!

Igaz, akadt némi polémia arról, hogy az eddigi árrés karcsú a kölyköknek, – nosza, emeljük meg háromszorosára – nehogy 2014(?)-ben máshová tegyék az X-et! Sőt! Főszatócsunk még ezt a haszonkulcsot is überelni tudta a maga 12%-ával! Mindent az elégedett állampolgárért!

SŐT!

A Nemzeti Főszatócs (igen, nagy betűvel) engedelmével – (uram bocsá’, utasításával) már fagylaltot, jégkrémet – a későbbiekben házipáleszt, bort, sört kenyeret, óvszert, (ja, ezt nem, mert első a család és a gyermekáldás) babaruhát, zongorát – is lehet majd a szigorúan NEMZETI DOHÁNYBOLT-ban vásárolni! Így a NEMZETI DOHÁNYBOLT hálózat szép lassan visszaalakul NEMZETI SZATÓCSBOLTTÁ, ahol csak a cégtábla lesz más. Valakinek biztosan megérte a táblák átfestése.

Ahány nap, annyi eszement ötlet hangzik el, hogy mit is árulhatnak majd? Gondoljunk bele, hogy az indulásig (nyitásig) még hány nap van hátra? Van még kb. 50-60 nap, addig mi fog még itt „termőre” fordulni? Egyben ugyan biztos vagyok: az ÁNTSZ és a KÖJÁL – hacsak meg nem tiltják nekik az ellenőrzést, kivéve a gyevi bírót alapon, – jó vastag bevételt fog produkálni a büntetésekből.

Ugyan a „nyerteseknek” halvány ficcentése sincs még, hogy hol, mit, mennyit árulhatnak, de a lényeg megvan!

Ők a(z) (erő)nyerők! Nekik még selejtezőn sem kell(ett) indulni!

És mi szívjuk! Nem csak a cigit! Mi vagyunk a rossz „végén”!

Gere Gábor

45 hozzászólás

  • mi van gere…nem ti lettetek szatocsok illevel ? csak hulye cikkeket tudtok irni ?

  • még a cégtábla se lesz más, mivel egységes arculati kézikönyvet adtak ki, aminek a dessign elemeit kötelező lesz megvalósítani, ami alsó hangon 1 mille, boltonként.
    már jó néhány trafikost megkerestek azok a a nyertesek, akik elnyerték a boltjukat -ők amúgy a vigaszfutamon sem indulhatnak, mivel nem működtetik a boltjukat 20 évnél régebben, valamint nem szőke, kék szemű, 184 cm-es katolikus legényegyleti dalárda tagok – hogy ők igazából nem is akarnak beszállni, maradhatnak tuljék benne strómanként, ők csak havonta jönnének a pénzért.

    namármost: aki most 5-7-10 koncessziót zsebelt be, annak 5-10 mille dessign az első fájdalma. 3 mille a kötelező első árukészlet boltonként, ami, ugye, 15-30 millió.
    persze,az otp ad rá hitelt, de azért végig gondolták csókosék, hogy mégis, mire pályáztak?
    no meg, a stróman minek is fektetne be?
    nekem kurva nagy öngólnak tűnik ez az egész koncesszió ügy!

  • Ille István
    2013 május 15
    11:02 de.
    István!
    Az első kommentelőt hagyjuk a πcsába! Ostoba Burkus-Domb!
    Szerinted a nemzet szatócsa (majdnem azt írtam, h csótánya, de az már foglalt)miért járt oly sűrűn a Vidi meccseire Csányival?
    Ott a hangzavarban szépen meg lehetett ezt a dolgot beszélni jó előre!
    Mert azt senki nem gondol(6)ja, h ez spontán reagálás volt az OTP részéről!
    Kitalálta ezt rendesen a maffia! 🙂

  • Ille István
    2013 május 15
    11:02 de.
    Aztán ez a kötelező egyentábla-ügy is kicsit bűzlik!
    Vajon véletlenül hódmezővásárhelyi a cég?
    Lézerjankónak nincs benne érdekeltsége? 🙂

  • Ille István
    2013 május 15
    11:02 de.

    István.
    Nemrégóta van egy olyan, hogy visszanemtérítendő kölcsönöket kaphatnak a kisvállalkozók az államtól.
    Szerinted kiknek fogják azokat leosztani?

  • Avi ben Giora

    Én csak eggyel nem vagyok tisztában. Hogy ugyan már kiért nem elég azt kiirni, hogy trafik?(talán azért mert az angól szó és magyar szabad fordításban azt is jelentheti, hogy forgalom.) Megmagyarítva meg nemezeti dohánybolt. Mitől lesz egy dohánybolt nemezeti?
    Hogy csak sajáttermesztésű dohányból készült termékeket árul(szerintem) Ám megnézném az árúkinálatot és nagyot csodálkoznék mert a termékek olyan hatvan hetven százaléka bizony nem látott nemezeti dohányt. Talán nemzeti finánclábat sem. Akkor miért nemzeti? Vagy ez valami emlék elnevezés: a nemzetit már régen letarolták a Blahán és az uj hát még jó, hogy nem a Dunába épült csak a partjára. Esteleg ezekbe fognak majd haknizni a társulat már szóra sem érdemes tagjai? Szóval ha valakinek van ötlete ugyan már világosítsa fel gyenge elmémet miért lesz nemzeti dohányáruda?

  • Végtelenül keserű történet, de tény, tény, ami történt !
    Így lettek a fideszesekből „zsebes” nyalós maffiák…….?
    Elképesztő, ahogy magukra szabják a lehetőségeket, a lehetőségekhez a törvényeket, stb.
    Csauseszku módra !!!

  • Sorry, ez Orbánék egyik NAGY CSALÁSA a sok közül, harácsolnak, gátlástalanul.
    S hogy ezt sikeresen tehessék az „új” pályázati kiírást 20 éves trafik gyakorlahoz kötik….. eszméletlen kitaláció.
    Röhögnek Lázárék, hogy szegény trafikosok, rokkantak, stb. most aztán keresgessék a hivatkozáshoz a papírokat igazolásokat 20 évre visszamenőleg.
    Akik meg elnyerték mint Palcsó Fidesz seggny@ló, azoknak NEM KELL SEMMIFÉLE GYAKORLAT!

    Ezt nyelje le az Európai Unió !!!!! – elfogadja? – reméljük NEM!

  • Ez az ócska kormány Magyarország SZÉGYENE a VILÁGBAN !

  • Grazybruce!
    Azt nem mondanám egyértelműen,hogy hülye cikk(bár vannak ilyenek is)csak nem mindig valósak,tárgyilagosak és egy témáról írnak kis változtatással többször!
    Trafik ügyben lehet kritizálni,hibás intézkedéseket jogosan
    bírálni,de a kormány ebben az ügyben legalább tett lépéseket
    lehetőséget, adva azoknak akik tényleg rászorulnának az üzletre,illetve több éves tapasztalattal rendelkeznek.
    Más kormányok alatt is voltak rossz erősen vitatható intézkedések….amit
    sajnos nem is próbáltak jóvátenni!

  • Judit Noszticzius

    Nem fogadjuk el a Fidesz által tervezett üzleteket!

  • Avi….a HASZON=PROFIT marad a nemzete pl az angol tesco helyett…..miert baj ez ? ja hogy nem a szocike lesz ugyi ?

  • ha az ingyen liba utan bajnai kapna ingyen trafikot is a gere/ille paros se nyafogna szatocsokrol

  • Puchert János

    http://index.hu/belfold/2013/05/15/temetkezzen_olcson_assa_on_a_sirt/
    hát nem aranyos eljutunk odáig, hogy addig nem távozhatunk az élők sorából míg meg nem ássuk a sírunkat, ez aztán az igazi szociális gondoskodás amúgy keresztényi módon

  • Boda Marcsi!………….Egy átlag helyen üzenelő trafik a „tulajnak” kb:havi 5 milliót fog hozni.Te is a barátaid között osztanád szét az aranytojást tojó tyúkokat.

  • falusi
    2013 május 15
    12:18 du.
    pl. nekik:
    Gyulay Zsoltnak, a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezérigazgatójának nemcsak a sógora, hanem egy régi barátjának és munkatársának a családja is kapott a dohánykoncessziókból.

    Kisteleki Dóra (édesapja, Kisteleki István volt MLSZ-elnök) ráadásul Olaszországból nyert két trafikot Óbudán, ugyanis a válogatottba pár hete visszatért vízilabdás az olasz Rapallóban légióskodik.

  • Boda Marcsi
    2013 május 15
    4:07 du.
    „de a kormány ebben az ügyben legalább tett lépéseket
    lehetőséget, adva azoknak akik tényleg rászorulnának az üzletre,illetve több éves tapasztalattal rendelkeznek.”

    a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. hétfőn kiírt pályázata szerint azok jelentkezését várják, akik húsz éve trafikot működtetnek, forgalmuk 80 százalékban dohánytermék -értékesítésből származik (valamint min. 184 cm magasak, szőkék, kék szeműek, és a katolikus legényegylet dalárdájának tagjai. az én megjegyzésem) és pályáztak, de nem nyertek koncessziót.
    „A zrt. vélhetően igyekszik kezelni a vesztes trafikosok helyzetét, ami az el nem induló vállalkozók koncesszióinak visszavételét is jelentheti”. (mi vaaan? aki el sem indult, attól hogy’ lehet visszavenni egy koncessziót? az én megjegyzésem)
    „Szakértők szerint a zrt.-nek tudnia kell, hogy ki felel meg a kritériumoknak, hiszen a koncessziós pályázat mellé csatolni kellett egy környezeti leírást, amiben szerepel, hogy mióta működtet trafikot a jelentkező”.
    (mábocs. ez a kritérium szerepelt a nyertesekében is? mert, ha igen, hogy a 3,14csába nyerhetett dalnok, sebészfőorvos, polgármester gyerek és pártvezér szomszédja? ha nem szerepelt, akkor milyen alapon jött most ez a feltétel a reményfutamban? az én megjegyzésem)

    namármost: a 20 éves korlát eleve kizáró ok, mivel a magánosítás 1993 őszén volt, így a betöltött 20 évnek senki sem tud eleget tenni. kivéve még a szocializmusban tarfikot kapott és még mindig aktív tulajok! ők pedig már vagy nem élnek, vagy 80-90 évesek, ami nem nagyon valószínüsíti azt, hogy még mindig aktívak lennének.

    valami hozzáfűzni valója, esetleg?

  • Kyten

    Koszonjuk hozzaszolasodat mely uj dimenziot nyitott a Fidesz, pro es kontra vitajanak viharaban.

  • Ille!
    Már régebben is megírtam,hogy trafik ügyben sajnos nem minden „kerek”,több ismerőssel trafikossal is beszéltem,
    valóban kritizálható a dolog,de itt nem elsősorban a politikusokra és családjaikra gondolok(volt jobb,de baloldali is..)hanem a gazdag celebekre,énekesekre stb.
    akik egy percet sem fognak benne dolgozni,csak a hasznot
    teszik zsebre,ami tényleg felháborító.(Palcsó T,Sarka K.)
    Aztán nem minden hír igaz,illetőleg vannak olyanok is akiknek a rokonai nincsenek jó anyagi helyzetben,vagy például egyedül nevelnek gyereket,stb.
    Én csak azt írtam,hogy legalább megpróbáltak helyesbíteni,valamit jóvátenni,ha már nem úgy zajlott le
    az egész ahogy kellett volna.
    A napokban beszéltem egy trafikban az eladóval,akik utólag ismét pályáztak és megkapták,bár megjegyzem itt sem láttam soha a főnököt,csak alkalmazottakat,de az üzlet hosszú évek óta működik.
    Hát az igazság relatív,ki honnan nézi?

  • Puchert János

    http://mno.hu/vezercikk/nulla-erkolcsi-alap-1161415
    ez nem a képzelt szüleménye sajna ez a valóság egyszer már hadat üzentünk Amerikának tudjuk mi lett a következménye

  • Puchert János

    http://www.stop.hu/kulfold/a-nemetek-nem-tankkal-felelnek-orbannak-de-lesz-valasz-az-biztos/1148002/
    beleharapunk abba a kézbe amelyikből a kenyeret kapjuk, vagy Orbánnál nem jött le az, hogy Merkel éppen megpróbálta megvédeni és nem támadta

  • Boda Marcsi
    2013 május 16
    2:40 du.
    rendben, nézőpont kérdése az egész.
    azt azért minden elfogultsága ellenére be kellene látnia, hogy az a próbálkozás még egy kiskutyánál is siralmas lett volna.
    a jóvátételül kiírt pályázat feltételei, ugyebár, teljesíthetetlenek. most akkor hol is van a nép géniuszának lelkiismerete, ami megengedhetetlennek tartja, hogy az érintettek elveszítsék egyetlen bevételi forrásukat?
    kérem, gondolja át +1x azt, amit magyarázkodásként írt.
    nem kell megváltoztatnia álláspontját, csak kérem, maradjon csöndben. ezt a célzatos aljasságot nem érdemes védeni, még magának sem!
    az pedig, hogy orbán több száz baloldali nyertest sejt, mégis, honnan a bánatból veszi? csak nincs mégiscsak egy kubatov-lista?

  • Puchert János
    2013 május 17
    2:19 du.
    „A németek küldtek már lovasságot Magyarországra, tankok formájában jöttek, ne küldjenek, az a kérésünk. Nem volt jó ötlet, nem vált be” by orbán.
    ez az ember nem normális, vagy végtelenül buta, vagy csak nem ismeri a magyar történelmet.
    mert, bizony, az könnyed kis megszállás bejött nekik.

  • Puchert János

    http://mandiner.hu/cikk/20130517_dunst_eszter_kedves_merkel_asszony

    Hát ebből az Eszter nevű leányzóból sikerült engedelmes alattvalót kreálni ez se nagyon tudja, hogy mit irt le.

  • Ille István!

    Én nem védek senkit,mert nem érdekem,csak azt írtam,hogy
    beszéltem olyan trafikosokkal, akik utólag mégis nyertek,tehát tudták a pót- pályázati feltételeket
    teljesíteni,még akkor is ha az valóban nem olyan előnyös,mint ami az eredeti kiírásban szerepel!
    Egyébként a régi trafikosok sem mind leszázalékoltak és
    rászorulok voltak….,ugyanis az üzletben nem ők,hanem alkalmazottak dolgoztak,legyünk azért ha lehet tárgyilagosak….
    Aztán több mint 100 szoci kötődésű is nyert az első kiíráson
    Nem kell ezt a dolgot a végtelenségig túlragozni…..
    A Laborc-Portik ügyre is kellene ha nem is ennyi,de legalább fele ennyi időt szánni….meg más dolgokra is!

  • Boda Marcsi
    2013 május 18
    4:46 du.
    Azt honnan lehet tudni, h több, mint 100 szoci kötődésű is nyert?
    Listázva vannak, voltak, vagyunk?
    Nem kell a púder, a terelés!
    Nevek vannak?
    Azt, meg nem igazán tudom, h Laborc, Portik mi módon függ össze ezzel?
    Nem kellene valamilyen gyógyit szedni?

  • Gere Gábor!
    Utána kell nézni,nehogy már csak jobboldaliak nyertek
    volna?!
    Engem egyik lista sem érdekel,van más dolgom is,meg már
    többször megírtam a TÁRGYILAGOS! véleményem ezzel kapcsolatban.
    Tök unalmas ennyi ideig ez a téma…..
    Aztán sokszor írnak itt össze nem függő illetőleg a cikkhez
    nem kapcsolódó dolgokat,amit javasoltam az legalább annyira
    rázós és „érdekes” lenne,persze a baloldal érintettsége miatt nem kedvenc téma!mint több más!Ennyi!

  • Aki kíváncsi (a google- keresőn utána néztem!) a teljesség igénye nélkül,mert ugye a pót-pályázat nyertesei nincsenek benne -akik közül már többen eddig is működtettek üzletet és
    lehetnek szocialista kötődésűek is!-annak javaslom a lista megtekintésére:
    mno.hu/belfold/trafikpalyazatok-duzzado-kepet-mutat-a nyertes-baloldali-klientura-1158379 hivatkozást megtekinteni
    Részletes név és település szerinti lista!!!!!!!

  • Boda Marcsi
    2013 május 19
    2:38 du.
    Vajon miért nem láthatunk tisztán a sokat emlegetett Sukoró ügyben?
    Tán csak nem azért, mert menet közben kiderült, h Orbán is érintett benne?
    Miért nem hallunk a Gripen ügyről? Tán csak nem ott is?
    Véletlenül lett újra titkosítva, mikor lejárt a határidő?
    (véletlenül mindkétszer Polt Petya volt a titkosító)
    Ezt miért nem hozod fel?
    Orbán besúgói múltja tisztázva lett?
    Látod, látod ez csak egy kis szelete a tortának! 🙂

  • Boda Marcsi
    2013 május 20
    1:55 du.
    Kedves Marcsi..
    Aztán egyszercsak hipp-hopp kiderül, hogy ez a Putch nem az a Putch, hogy nevekek tulajdonosai nem trafikokat nyertek, hanem öt szál cigit snóblin, ráadásul egyikük sem tagja semmiféle pártnak, meg évek óta utcalakók..
    Igaz, ez majd az MN hatodik oldalán fog lejönni apró betükkel három sorban ahogy eleddig már közel ezerszer: „Hamisan állítottuk, hogy…”

  • Kilencven trafik nyolcvanegy négyzetméterre..
    http://hvg.hu/gazdasag/20130520_Tobb_mint_90_trafikengedely_egy_bajai_lak

    Lehet megmagyarázni..

  • Boda Marcsi
    2013 május 20
    1:55 du.
    Ugyan a hivatkozott linkeden nem találni semmit, de akkor én is. Olvasd végig!
    http://hvg.hu/gazdasag/20130520_Tobb_mint_90_trafikengedely_egy_bajai_lak#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2013_5_21

  • Puchert János

    Tehat ha valaki felul tud emelkedni az orbancan es magyarkent, targyilagosan probalja analizalni a dolgot, az „alattvalo”… Na erre varjon gombot egy pszihologus.

  • Boda Marcsi ezt hallgassa meg, h elhiggye!
    http://hvg.hu/itthon/20130521_hangfelvetel_szekszard_trafikmutyi

  • Gabec
    2013 május 21
    5:33 de.
    Neidegíjjé..
    Aszondod, Dunst Eszti irománya egy analízis?
    Tom, hogy neked is kedvenced Rejtő, hát hadd emlékeztesselek a diplomata és a villanyszerelő esetére, aholis a saját munka végzése normálisnak, a másiké viszont személyiségzavar..
    (Főleg a tárgyilagosság teccett..lol)

  • Nna, még egy Boda Marcsiéknak:

    „A Hír24 információi szerint az énekes már elkezdte keresni a megfelelő üzlethelyiségeket trafikjaihoz. Palcsó öt koncessziót nyert úgy, hogy a Melody Boy Bt. tevékenységi köre között a mai napig nincs nyoma a dohányáru-kiskereskedelemnek. Az egykori megasztárt gyakran látják fellépni a csepeli önkormányzat rendezvényein, Németh Szilárd hivatala még egy molinót is készíttetett az énekes népszerűsítésére.

    Palcsó Tamás hamarosan trafiktulajdonos lesz. Úgy tudjuk, az énekes elkezdte felkutatni a megfelelő helyiségeket, ahol alkoholt is szeretne árulni. Ezt az információinkat Palcsó Tamás sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, az énekes először azt mondta, ezzel kapcsolatban már mindent elmondott, majd miután jeleztük, hogy ez egy teljesen új információ, azt kérte, egy óra múlva hívjuk vissza, akkor tudja majd megmondani, hogy keres-e ingatlant vagy sem.

    Palcsó Tamás egy óra múlva sem adott választ kérdésünkre, mint mondta, „az a helyzet, hogy vannak részletek, amik biztosak, és vannak, amik nem”. Hozzátette: csak akkor fog nyilatkozni, ha minden részlet tisztázódik, és egyúttal hangsúlyozta: az üzlethelyiség megléte a pályázatban nem volt feltétel.

    Az énekes arra a kérdésünkre sem adott választ, hogy eddig miért nem vette fel cége, a Melody Boy Bt. tevékenységi köre közé a dohányáru-kiskereskedelmet. Palcsó közölte, „semmilyen olyan feltétel nem volt, ami rá nézve ne lett volna meg”…
    http://www.hir24.hu/belfold/2013/05/22/ingyen-molino-csepeltol-palcso-tominak/~~fokusz

  • Falusi

    Aranykomam, ne bomojj… valaki. Mondom valaki es ha.

  • Gabec
    2013 május 23
    8:13 de.
    Ja. Puchert, Dunstról szóló linkjére válaszolva.
    Abban meg sehol egy valaki, vagy egy ha.
    Neve volt a hölgynek.
    (Meglehet, pongyolán fogalmaztál és nem nevesítetted, hogy a véleményedet általánosságban mondod, nem a linkkel kapcsolatban. Megbocsájtok. Másik két sörrel jössz…)
    🙂

  • falusi

    Teso, az elfogyasztott sorok szamat, csak az asszony megjelenese korlatozhatja ot (pint) ala… 🙂

  • Gabec
    2013 május 24
    2:31 du.
    Részemről ilyen gond nem lesz..
    (Most megy a vagyonmegosztási akármi..)
    🙂

  • gere….arrol kukorekolj hogy mennyi milliardot nem fizetett ki bajnai a libakert…..

  • galiciaiak
    2013 május 25
    3:39 de.
    Látod, mennyire ostoba vagy?
    Olvass!!
    …”A Wallis még 1998–99-ben, Bajnai Gordon vezérigazgatósága előtt lett a Hajdú-Bét Rt. többségi tulajdonosa. A cég a víziszárnyaspiac összeomlása miatt 2003-ban – a megmentésére tett többszöri tulajdonosi próbálkozás ellenére – 5,5 milliárd forint adósságot hátrahagyva csődbe ment. Beszállítóinak jelentős része nagy veszteségeket szenvedett (egyikük emiatt öngyilkos lett. Maga a Wallis csoport 10 milliárd forint veszteséggel szállt ki a befektetésből.
    A média több hullámban foglalkozott az üggyel, amelynek során számos valótlan állítás látott napvilágot Bajnai és a Hajdú-Bét kapcsán. Későbbi bírói ítéletek több médiumot helyreigazításra köteleztek. Hamisnak bizonyult például az a feltételezés, hogy a céget nem fejlesztették és csak a pénzt vették ki belőle. További helyreigazítások: FN FN II. MNO Hir TV”…
    Van itt is egy írás, olvass pubi!
    http://gondolatok.blog.hirszerzo.hu/entry/13260

  • galiciaiak
    2013 május 25
    3:39 de.
    Ja és még egy!
    Tudod-e, h ki volt a Hajdú-Bét egyik tulajdonosa, aki döntési helyzetben volt?
    Csányi Sándor! (OTP)