Új emberfaj a Nemzeti Együttműködési Rendszerben…

2013 május 30 7:39 de.46 hozzászólás

Persze, már régebben is léteztek, de fajjá csak az utóbbi egy évben váltak.

Úgy hívják őket, hogy homo socialsovinisticus reflectans.

Érdekes faj. Egyedének biztosan van holmi köze a homo erectushoz, de a homo sapiensé válása előtt biztosan megakadt a fejlődésben, a homo ludens pedig elérhetetlen távolságra van tőle. Önálló gondolata, véleménye nem nagyon van, de kiválóan jártas a különféle pártbrosúrák olvasásában.

Evolúció

Evolúció

Rendszerint ugyan abban sem jut tovább a harmadik oldalnál, de az addig befogadottakat aztán oda-vissza fel tudja öklendezni, mint a bagoly az emészthetetlen zsákmányrészeket.

Persze, érthető. Bár az evolúció folyamán ő is arra a fejlődési fokra jutott, hogy – elvben – előre, és térben tudhatna látni, de sajnálatos módon, csak visszafelé lát. Akkor is csak a szomszéd mezejére, nőjére és biciklijére. Pedig már az írás is megmondta, hogy a szomszéd nője mindig zöldebb, no meg, felebarátod házát, mezejét és biciklijét ne babráld!

Beszédmódja sajátos, szókincse meglehetősen szűk, leggyakrabban ismételt szavai: húsz év, nyolc év, börtön, bíróság, elszámoltatás, libsibolsi, hazug, rablók, hazaárulók, idegenszívűek (ez utóbbi nyilván valóan a szívátültetettek klubjáról szól, de fogalmam sincs, hogy jön ide), magunkfajták, magukfajták, nemzetellenes, rohadt komcsi, stb. stb.. Amikor kifogy a munícióból, rendszerint sértő jelzősszerkezeteket, ocsmány szavakat sző amúgy tartalmatlan mondanivalójába, mint a buzi, köcsög, ökör, elmeroggyant, tetű, stb.. Ez vélhetően szövegértelmezési és hallási gondjaiból adódik, mivel hallása csak arra van, ami számára megfelelő, a szövegértelmezéssel pedig már régóta felhagyott, amióta Acsar Nemzetet, vagy Agyar Hírlapot olvas. Csak egy nyelven ért: fideszül, ami nem más, mint az orbán-nyelv egyfajta dialektusa. Tőlük származik a közmondás is: aki nem ért fideszül, az ne beszéljen fideszül! Bár orbánul csak egy igen szűk társadalmi csoport ért, azért ez a faj igyekszik úgy tenni, mintha ők is értenék.

Persze, tisztában vagyok azzal, hogy ennek a fajnak kifejlődését számtalan tényező katalizálta.

A Fradi évekig másodosztályban játszott, most se lesz bajnok, az asszonynak is megnőtt a segge, a haja is zsírosodik, ráadásul az az otthonka, na, azt se cserélte vagy 5 éve. A főnök is pikkel rá, pedig hát az a 10-15 perc késés naponta, az semmi, hát tehet ő róla, hogy a feles+ pofa sörhöz minden reggel hosszú a sor? A gyerek meg? Na, arról meg jobb nem is beszélni. Arra a kurva kötélre se tud felmászni, olyan tohonya, folyton csak a tv előtt döglik, csipszet zabál, a foga meg teljesen rohad a sok kólától, de a pitagorasz tétele, vagy mi a franc, az nem megy neki! Kutyája meg nincs, pedig de szívesen oldalba térítené tehetetlen dühében, amikor megint a szeretett vezető elleni cikket olvas! De legalább rákésztetné az asszonyt, hogy essen át rajta, de hát, ha nincs kutya, hát nincs, kénytelen maga intézni a dolgokat.

Meg már Viktorka se a régi. Kétségtelenül nem sas már, pedig milyen büszkén idézte vele kapcsolatban értelemtől duzzadó kommentjeiben: Aquila non captat muscas! Mert hát, dehogynem, sőt, már a muslicák és papucsállatkák után is kapkod, a kinézete meg egyre inkább a dögkeselyűé. Olyan nehéz az ilyesmit elviselni! Pedig az ikonosztáz ott van a sarokban, nem múlik el úgy nap, hogy rajongva ne csókolgatná a képét, ha meg csak egyetlen szót is ejt valaki felkent idolja ellenében, galád módon zorbánozni kezd, hát kaszára-kapára kél, és majd ő jól megmondja! Igaz, kicsit fantáziátlan, beszűkült, de hát van sablon elég, mint a Lóri papagáj, kihúz egyet, oszt adj neki! Csak mintha már fáradna. Már ő sem a régi…

Szóval, megértem én. Egy dolog vígasztal.

A dinoszauruszok is kihaltak, de még a t-rex is…igaz, hogy azoknak kellett pár ezer év. Nekik, reményeim szerint, elég néhány. Aki meg megmarad, azt iskoláscsoportoknak fogják mutogatni a Természettudományi Múzeum direkt e célra felépített kifutójában: látjátok. gyerekek, ők itt a homo socialsovinisticus reflectans. Kihalt faj, csak pár egyede található. Pistike, nem szabad etetni őket, Julcsi, gyere el a korláttól, még nincsenek teljesen megszelídülve!

 a NemzetIlle István

46 hozzászólás

  • Orbán kinézetével ne vicceljünk. Szegény a „kommunistalibsibuzieus” támadásokba fáradt meg. Egyetlen öröme (a pénzen kívül), a védősereg a kommentelők között. Rajtuk jót röhöghet!

  • Puchert János

    István talán nem kaptál Trafikot, hogy ilyen szépen leírod ezt az emberfajtát, tán a jobb megfigyelés érdekében nem költöztél valamelyik otthonába egy időre mert nagyon találóan írod le őket. Kösz

  • llanfair
    2013 május 30
    8:14 de.
    hát, ezzel akad egy kis gond. nincs humorérzéke, ezért az, hogy bármin is derülne, teljességgel kizárt.
    akinek pedig nincs humora, az – ahogy ezt tapasztalni – minden gazságra képes.
    igaz, európa RAJTA már többször röhögött. ez is megviselhette egy kissé.
    „Mert magamat kigúnyolom, ha kell, De hogy más mondja, azt nem tűröm el …”
    na, ez a mentalitás – mert már sokszor lett volna alkalma kigúnyolnia önmagát – még segítene megítélésén, de így csak egy harcias kiskakas.
    amúgy érthető,nem egy cyrano. vívni meg végleg nem tud úgy.

  • Puchert János
    2013 május 30
    8:19 de.
    biza, nem kaptam trafikot. ettől aztán ugyancsak kedvetlen vagyok.
    meghalni szeretnék. sem scsí, sem tea nem vidít, mint máskor…

    nem kellett ehhez odaköltözni hozzájuk, itt kínálják lépten-nyomon magukat. csak azt adják, mi lényegük. én meg lefordítottam őket fideszből emberi nyelvre.

  • Protestálok!
    Egy t-rex őskövület még él.
    Annyit segítek, hogy felcsúton.
    tirannus=zsarnok,diktátor
    rex=király

  • Ja, a lényeg lemaradt:
    saurus=gyík 🙂

  • Ille István: Neki nem is kell vívni! Erre vannak a pribékek.
    Igaz, Cyrano is lelki sérült volt, de művész és talpig úriember. Nevezett a cipőfűzőjét sem kötheti meg!

  • Ille István
    2013 május 30
    8:34 de.
    István!
    Legalább most ne b@sztassuk! Jeles nap lesz ez a holnapi nap a Nemzet történelmében!
    Már, ha tudod mikor született a felcsúti gumicsizmás tahó! 🙂

  • Gere Gábor
    2013 május 30
    11:12 de.
    megjelennek majd a három királyok is? hoznak, tömjént, mirhát, aranyat?
    persze, lehet, hogy csak a csuti asszonykórus zeng dicsőítő kantátát – betanította és vezényli kerényi – az ablaka alatt.
    esetleg spontán CÖF fáklyásmenet.
    szűz leányzót csak azért nem fognak felajánlani neki, mert elég bajos manapság a beszerzése.

  • Talán azért olyan a stílusa, kommunikációja, mert állandóan ZAVARBAN van.
    Ezt az információt a napokban juttatták el hozzám, megosztom, a hírt:

    „Tamás Kovács ?
    Kiemelt hozzászóló

    EZ MINISZTERELNÖK?
    „Orbán Viktor ügyvéd foglalkozású felesége, Lévai Anikó is kivette a részét a páratlan vagyongyarapodásból. A gyermekei születése előtt a Nógrád Megyei Földhivatalnál dolgozott. Azt beszélik arra felé, hogy a megye területén lévő ércbányákat az Orbán család, valamint a FIDESZ- holdudvarába tartozó vállalkozók részére juttatta.
    Orbán Viktor édesapja nem véletlenül lett dúsgazdag bányatulajdonos.
    Már több szerző is leírta, hogy a FIDESZ a 90′-es években eladta a székházát. A FIDESZ-hez közeli cégek, a székházból befolyt pénzekből, megvásárolták az addig állami tulajdonban volt bányákat, amelyeket aztán jelképes összegért eladták Orbán Viktor édesapjának. A bányák jövedelmezőségének biztosításához, a meglévő politikai kapcsolatok révén, zsíros megrendeléseket szereztek a Dunai Vasműtől, valamint az autópálya építkezésekhez. Az Orbán-család vagyonát egyes közírók 500 milliárd forint körülire teszik, amihez hozzátartozik egy Pintér Sándor belügyminiszterrel közösen vásárolt és fenntartott horvátországi sziget az Adrián, valamint egy kb. 600 millió Ft. értékű jacht, ami francia lobogó alatt került nyilvántartásra…”
    https://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&ved=0
    CC4QFjAA&url=http%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Ftitkolt
    hirek%2Fposts%2F339086689518445&ei=KR2XUeHuIsnQtAaTx
    oEY&usg=AFQjCNFFVnwOEDbSyN-m0U4r46RVr8BRIQ&sig2=B9ANG9VRyilGSEoe3Ae4Hw ”

    Nos, hol a PÉNZ???? – kiknek a zsebébe szívárogott be…???

  • Nos, a lényeget külön kiemelem:
    „…..Az Orbán-család vagyonát egyes közírók 500 milliárd forint körülire teszik, amihez hozzátartozik egy Pintér Sándor belügyminiszterrel közösen vásárolt és fenntartott horvátországi sziget az Adrián, valamint egy kb. 600 millió Ft. értékű jacht, ami francia lobogó alatt került nyilvántartásra…”

    Hát nem csoda ha vakargatja a fejét, fején lévő búbjának a redőit nyomogatja Orbán interjuk során, stb., Szóval van vaj… a fején????? – a zsebe tele van,

    REMÉLJÜK LESZNEK AKIK EZT MIND VISSZAKÖVETELIK, mert a HAZAI MAGYAR NÉPTŐL RABOLTA EL EZ A KÖZVESZÉLYES SZÉLHÁMOS ORBÁN és oligarchiája!

  • úgy tűnik, ebbe nagyon beletaláltam.
    ha nekem esnek, személyeskednek, igazolják a fentebb leírtakat.
    így hát inkább csendben maradnak. ez is engem igazol.
    hát, úgy néz ki, ez a 22-es csapdája 🙂

  • Kyten
    2013 május 30
    1:32 du.
    ha valaki kérdezné: a vasgyártáshoz, bizony, szükség van mészkőre, mégpedig salakképző adalékként.
    a dolomit – orbán apuci bányáiból – összetételében megfelelőbb, különben is több van belőle, mint mészkőből.

  • Ille ez a te parodiàd,a visszanézésen kivül,ezt nem szeretitek,mert nem irhatjàtok Orbànra! Bärcsak sikerült volna a”szakértöi és mégszakértöibb kormànyoknak”
    meguszni a 20 Milliàrd EU vészkölcsön felvevését-de legalàbb a vissza fizetését kitolni/mint a romànok/-,valamint az anyagi-szakértöi tàmogatàssal:A BKV,MALÉV,VOLÀN,3-as METRO,EGÉSZSÉGÜGY
    -pl.rezidensek-,OKTATÀSÜGY,DEVIZAHITELESEK,BUDAPEST,ESZTERGOM…és
    A TÖBBI TELEPÜLÉSEK ÖNKORMÀNYZATÀNAK ELADOSODÀSÀT megoldani,
    a TÜZOLTOK 2004-07 KÖZÖTTI TULORÀIT kifizetni,HILLER MINISZTER
    5 MILLIÀRD ADOSSÀGÀT nem ÖRÖKBE HAGYNI.
    Ezért mondhatta Rik Scheerlinck a K&H BANK belga vezérigazgatoja *eltékozolt évtized magyarorszàg szàmàra”
    2006-07 ben: Magyarorszàg 2,7 % gazdasàgi növekedés
    Lengyelorszàg 5,5 %
    Chehorszàg 6,6 %
    Szlovàkia 8,5 %
    2009-ben is mi „teljesitettünk leggyengébben/minusz 6,8 %/.

  • Dénes ERÖS
    2013 május 30
    3:45 du.
    fiam, a maga paranoiája pedig a félrebeszélés.
    paranoia lenne a vasgyártáshoz szükséges mészkő/dolomit?
    paranoia lenne a cikkben említett magatartásuk?
    ugyan, kérem!
    de, ha már:
    az önkormányzatok eladósodása? hát, fiam, senki nem kényszerítette a polgikat, hogy hitelt vegyenek fel, de igencsak jól jött, hogy fideszesek révén megmutathatták, hogy ők bezzeg, mennyi mindent tesznek a településükért!
    esztergom? na, ezt inkább nem kellett volna felhoznia.
    a 3-as metró az 4-es, de ezen már ne is akadjon fel, amúgy is megszavazta azt a fidesz is, úgyhogy…
    a többi tételt nem is taglalom, teljesen értelmetlen. igazolja a „szomszéd mezeje” teóriát.
    ami a szakértelmet illeti: hát, orbánék aztán több, mint 400 törvényük esetében nem kockáztatták, hogy szakértőkkel konzultáljanak, de még vitára se bocsájtották őket, de, ha mégis, hát meghallgatták az ellenzék véleményét, majd bedobták azt a szemétkosárba, a Magyar Köztársaság alkotmány mellé, majd nyugodt szívvel megszavazták.
    árulja már el nekem: miért erőlködik ezzel a múltba nézéssel? csak nem azért, mert a jövőt maga sem látja?

  • Ha csak ilyen „humorral” tudtok elohozakodni, akkor jobb, ha halgattok. Inkabb Gyurcsany dicsoitest irjatok. Az meg megy(ha teletuzdelitek hazugsaggal).
    Ille!
    Rejto Jeno nem vagy. Kar is probalkozni. Nem veled nevetnek, hanem rajtad.

  • Avi ben Giora

    Kedsves István!
    Egy hülye kérdés, de foglalkoztat. Orbán a jéghegy csucsa az összeharácsolt milliárdjaival. Tudunk a holdudvara vagyonáról is. Még is? hogyan lehet ekkora marha a magyar nép, hogy válránditva tovább megy és azon töri a kobakját, hogy a fészkes fenébe lehetne pár száz millára szert tenni. Nem azon gondolkodik a marhája, hogy ezt a szemét bandát a poklok kénköves tüzébe lökje és átálljon egy valamivel szelidebb de jobban élhető államformára(mondjuk bartel kereskedlemre vagy egyesek szerint Zuckerberger pontosan azért járt Pesten hogy bevezesse a plasztik pénzes fizetési módozatot)Megszokta a magyar ha beállok a sorba és lököm a szekeret meg a rossz dumát amit egy ovodás nem hisz el, akkor leeshet valami(na nem százmillák hanem az álla a csodálkozástól, hogy hu a fene egye meg ezt megszívtam rendesen de ugyan miért)Az a nagy probléma, hogy a tényleges vezetésre képes agyak már Magyarországon kívűl élnek.

  • Bezzeg mennyire más és jobb lenne egy homo libertanius,a büszke kiegyenesedett/istentagadó/ ember a ,piacgazdaság,és az együttmüködés hive,he?

    Aki szorosan „együtmüködve,” „ejropai polgár”,a jövöbe néz,racionális,ridegen mér,és elemez,kommunilál,következtet,he?

    68- as kón banditás életérzésnek kaputt,ezért a riadalom a baloldalnak nevzett részen.

    A pánikbaloldalon.

  • Kyten

    A zorbannak hegye is van wazze, meg banyaja. A szegengyurcsanyi meg a bajnai nala dogoznak, koszt-kvartej felallasban! Nemtuttad? Te nyilas vagy wazze!

  • Avi ben Giora

    Avikam, egyem a lelked! A magyar az dolgozik mint az okor… nincs annak ideje arra, hogy azt filozza ki miben utazik…. ezert van coresz!

  • Abi ben giora!
    Ugy hiszem tevesen irtad a nevet:Gyurcsanyt kellet volna irnod.
    Kulonben is egyeznek; ebbol a szempontbol. De csak ebbol.

    k

  • JIMBO
    2013 május 31
    12:26 de.
    nos, picinyem, igazolta a cikkemben írottakat. gratulálok, beállhat a sorba.

  • KISS PÁL
    2013 május 31
    7:03 de.
    „homo libertanius”, he?
    😛 😛 😛

  • Avi ben Giora
    2013 május 31
    4:23 de.
    attól tartok, kertésznek igaza volt. genetikailag alattvaló nép vagyunk, úgy en bloc.
    no meg, birkák. ne tévedjünk, a fidesznyikek is azok. ők főleg szeretnek a kolomp szava után menni.

  • Ille István

    Pistikam, gyorsan kuld el Kertesznek ezt a rofidet, nagyon boldogga teszed! A multkor azt mondtak neki, hogy nem fog magyarorszagon olyan marhat talalni aki elfogadja tole ezt a taho megallapitast!

  • Gabec
    2013 május 31
    7:59 de.
    „A magyar az dolgozik mint az okor”
    drága tezsvérem..Mondd azt, hogy viccnek szántad..
    Vagy tedd át feltételes módban..

  • KISS PÁL
    2013 május 31
    7:03 de.
    Te szegény, szerencsétlen, szellemi vagonlakó..
    Nézz már utána, hogy mi volt a 68-as diáklázadások okai..
    Akkor elkezdődött egy folyamat, aminek eredményeképpen te most nem a Magyar Kommunista Párt Első Titkárának a születésnapját ünnepelheted ma.
    Mosolyogtató, hogy olyan erővel próbálsz intelligensnek látszani, hogy azzal három négyes metrót lehetne megépíteni- gépek nélkül.
    (hamár: Homo liberticus..)

  • Gabec
    2013 május 31
    11:42 de.
    szükségtelen. olvassa anélkül is.
    amúgy hogy áll a fordítással?
    tudja, a „megállatottságokkal telített” kifejezésről van szó.
    már napok óta várom.
    amúgy maga is beállhat jimbo és kiss pál (szerintem a kis ukrajnai gárdista rejtekezik a név mögött, lásd a „he” kultúrkitételt) mögé a sorba.

  • falusi
    2013 május 31
    12:36 du.
    ő homo orbanicus 🙂

  • Dénes ERÖS
    2013 május 30
    3:45 du.
    na, most konkrétan: ugyan, nézzen már utána meggyes tamás nyilatkozatának a fidesz által sugallott hitelfelvételi akcióról, 2006-ból!!
    ja, és nézze már meg az esztergom városházáján lengő lobogókat!
    egy nemzeti, és egy – na, nem uniós – árpád(?)sávos.
    miről is beszélünk?

  • falusi

    🙂 🙂 🙂 de hulye vagy edesfiam! Nagy duma volt ezt elteszem…

  • Gabec
    2013 május 31
    2:46 du.
    ha lehet, dunsztba. szórjon rá egy kis szalicilt is, az megakadályozza az erjedést. jól zárja le, később még szüksége lehet rá. címkézze fel, mivel bevallotta, öregszik. az olyasmi meg együtt jár a feledékenységgel. a maga esetében úgy hívják: demencia.
    kicsit korai, de hát, ahogy mondják, isten tervez, ember végez.
    azért reggelenként nézze meg magát a tükörben. amikor az alsóját a farmerja fölé húzza, kezdjen el aggódni. ahogy olvasom a szövegeit, már nincs odáig sok hátra.

  • Ille István

    Pistikam draga! Milyen forditasrol beszelsz? Segitek en neked mindenben amiben tudok, hiszen ismersz!

    Ezt az utolso rofiddel ha tudna valami ertelmezo szotarat is mellekelni.
    Hogy orexem? Persze es hulyulok is, de szerencsere van mibol!
    Neked viszont nagyon ovatosnak kell lenned Pistikam, mert a Joisten nem bant veled valami bokezuen.

    Irod, hogy a Kertesz olvas teged? Hat olvasson. Te legyel a legnagyobb elmeny az eleteben.

  • Gabec
    2013 június 1
    5:22 de.
    eddig két helyen is megadtam a keresett szöveget. tényleg hülyül 🙂
    de segítek: “megalatottsagokkal telitett” mit jelent magyarul?
    mert, ha már leírta, biztosan tudja is, mit jelent.

  • Ille koma!
    A demenciat te szuletesed ota ismered. Veledszuletett baj ez nalad. Legalabb is ami az irkalosaidat illeti.
    Milen napokon, vagy melyik oraban tisztul ki az agyad, hogy tudj egy jo roffenetet ide skribalni.

  • Ille István

    Figyu Tompika! Nem tudom mit jelent, nem emlexem. Talan ha a szovegkornyezetet is idemasolnad, akkor tudok segiteni. Ugy tunik, hogy valami botnyelves lehetett. Nagyon megviselt a dolog?

  • JIMBO
    2013 június 2
    8:04 de.
    mi a gond, öregfiú? hol szorít a bocskai?
    melyik szót nem értette?
    mert szépen igazolja az írásomban foglaltakat 😀
    jó ez így. el ne felejtse a jövőben sem, ha hozzám szól.

  • Tetszik a riposztozás. Csak azt nem értem, ha Gabec külföldön él, és onnan ir, nem ismeri a programokat,
    lehet helyes magyarsággal is kommunikálni az interneten, van rá lehetőság. Ilyen n a g y m a g y a r maga Gabec?

  • Desdemona

    Imadkoztal-e az ejjel? Ha az ekezetek hianya meghaladja szovegertelmezo es helyzetmegoldo kepessegedet, szojja, oszt majkitalaunk valamit professzor asszony!

    Csak neked te Desdemona!

          
    EN olyan magyar vagyok, aki tudja honnan jott es tudja merre tart! Te milyen magyar vagy Szerecsen-ne?

  • Desdemona
    2013 június 3
    1:46 du.
    gabec a jusztismagyar.
    jusztse ír ékezetes betűkkel, pedig csak egy code page letöltése és aktiválása lenne a feladat.
    persze, lehet, hogy nem képes rá.
    van ilyen. igaz, nagyon nincs is szüksége rá, mert sértegetni, pimaszkodni ékezet nélkül is jól tud.
    tkp. mást se.

  • Ille István

    🙂 vergodsz latom kiscsako! Kapaszkodsz Desdemonaba, mint a fuldoklo a mentoovbe!

  • Ady Endre: Moslék-ország

    Jött értem a fekete hajó
    Jött értem fekete vizen.
    Álom-királyfit, vitt tova vitt
    Moslék-országnak mentiben –
    Fekete hajó, fekete vizen.
    Moslék-ország, hajh, cudar ország,
    Hajh, Hortobágy, zsír-szívű rém;
    Hajh, Átok-város, Redves-ugar:
    Piszok-hazám, mit kapaszkodsz belém?
    Fekete vizeken jöttem én.
    Vagyok a nyugati sirály -:
    De magyarnak köpött ki a föld
    Moslék-ország a nyakamon ül
    Engemet Moslék-ország örökölt:
    Nyöszörög a hájszagú föld.
    Már nem megyek el, fekete hajó
    Moslék-ország hagy’ örülj, szegény!
    Laza ferdinen, laza ferdinen
    Fekete vizen, fekete legény,
    Hajh, kutyafáját, szomoru legény.

  • Desdemona
    2013 június 3
    1:46 du.

    Desdemona kedves, ha már ilyen igényes vagy akkor az „ír”-t kérlek, írd „í”-vel, mert az nem annyira zavaró, ha valaki ékezet nélkül ír, mint az, ha valaki ékezettel és hibákkal.
    Különösen abban az esetben, ha emiatt másokat minősítget.

  • Ille István
    2013 május 31
    11:25 de.

    Mondtam már, hogy ne magadból indulj ki, ille, mert vacak lesz az eredmény:)

  • A Vitya gyerek az ország felső felének a szívéből szól,ez az egyharmad.A többi meg arra vár,ha kussol,mint a kutya,majd a felsőbb felének lakomája után odadobnak neki az asztal alá egy-egy csontot,amiért kéznyaloögatás jár….

  • EU vajon tud erről?
    EU-s pénzekből próbálnak több orvost beállítani, műszereket beszerezni és nem a csalók leleplezésre, hanem a költségvetés elvárasainak megfelelve. Persze ez a fordított gondolkodás, az EU átverése, és a megosztás, a jogfosztás fénykorát éli hazánkban, mert normális embereket kényszerítenek pszichológiára, mert abszurdisztán beteggé tette őket, mert a beteg hatalom tesz beteggé, és a szegényt jogfosztottá, a megnyomorított betegeket még betegebbé tesz egy beteg nemzeti gondolat, hogy mindenki Orbánt és a rezsimjét szolgálja!

    „EU-s pénzzel az elesettek ellen?!
    Az Orbán-kormány minden pénzt, paripát és fegyvert bevetve harcol a rokkantak ellen. Ahelyett, hogy az uniós forrásokkal segítene rajtuk, már az EU-s pénzeket is az elesettek ellen fordítja, és 100 új orvos bevetésével gyorsítaná meg a rokkant-felülvizsgálatokat. Az MSZP számára felfoghatatlan és elfogadhatatlan a Fidesz embertelen hozzáállása az elesettekhez! – írja közleményében Korózs Lajos.”
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=674471

    Írta:Török
    Le kell győzni a vakság sötétségét!

    Le kell győzni a vakság sötétségét,
    hogy világosságot gyújtson fejekben az ész!
    Le kell győzni a gyávaságunk korlátait
    szívvel, akarattal, és áldozattal!

    Éhes gyomorral, és fagytól reszkető
    testtel vagytok véreim ti, magyar milliók!
    Minden hatalmas bánatra van egy orvosság,
    télre ott van a tavaszi virágzás.

    Az élet örök, és forog a kerék,
    ma lent, holnap felülre kerülnek milliók.
    Leverjük a bilincset, rabságot magunkról,
    és szabadok leszünk megint magyarok.

    Orbán a sötétség, a gonosz maga,
    kerüljön hát pokolba, a pokol fajzata!
    Menjenek a követői is a pokolba
    utána, Jobbikkal a gyehennára!
    Komló, 2013.02.17.

    Csalókat még mindig nem találtak!
    Hol az emberség, hol van a szánalom, és hol van a kormányból az alázat?
    A kormány aljas vádjai megdőlni látszanak, mert azok is betegek akiktől elvették az ellátásukat, mert önálló életlehetőségeiktől megfosztották őket egy szigorúbb rendszer vizsgálatával. Most körülbelül 20-30% között van az állapotuk, és sehova nem veszik őket fel dolgozni a megmaradt egészségükkel, mert az üzemorvosok nem vesznek fel kiújuló gerinc sérvvel, szívbetegséggel, magas vér nyomassál stb betegeket dolgozni, amikor az egészséges 500 ezres munkanélküli tábornak sem tudnak munkát biztosítani..Hol az igazság kérem? A plágiumozó Fidesz vezér után ( Schmitt Pál) – a rokkant Fidesz logika azt diktálja, hogy adják vissza diplomájukat a Fidesz vezetők mind, mert feltételezhetően csaltak ők is diplomájuk megszerzésekor saját Fidesz logikájuk szerint, és újra vizsgáztatásra kötelezhetőek mind! Szerintem a szintjük is ezt bizonyítja. Persze a fordított logika, az általánosítás csak másokra vonatkoztatható, csak másokra érvényes szerintük. Nem is olyan hülyék? Sokkal nagyobb a baj? Nácik hülyék voltak vajon? A bolsik hülyék voltak vajon?

    „A rokkant-felülvizsgálatok nem akarják igazolni a kormányzati kommunikációt – írja a Világgazdaság.

    Magyarországon rendkívül negatívan hat a foglalkoztatásra a rokkanttá nyilvánítás rendszerét körülvevő számos csalás és visszaélés” – idézik fel, hogy – többek között ezzel indokolta a kormány az első Széll Kálmán-tervben a rokkantsági rendszer átalakításának szükségességét.

    A lap szerint hasztalan volt a pénzhiány helyett a csalás kiterjesztett vádjával érvelni, mert a mostani komplex felülvizsgálatok valamiért csak nem akarják igazolni a kormányzati kommunikációt. A 68 ezer átvilágított rokkant mindössze 8,5 százalékáról állapították meg eddig, hogy nem érdemel semmiféle ellátást. Gyorsan tegyük hozzá: egy egészen más szempontok szerinti elbírálás alapján. A kormányzati nyomás ellenére, valamint a felülvizsgálatot végző orvosok józan ítélőképességének és szakmai felkészültségének köszönhetően tehát a korábbi rokkantnyugdíjasok döntő hányadáról nem derült ki egyszeriben, hogy semmi baja, csak éppen dolgozni nem akar. Így bármennyire is jó tervnek tűnt, hogy a 190 ezer rokkantból 150 ezret visszaterelnek a munkaerőpiacra, egyelőre a 18 ezret sem éri el azok száma, akiket egyáltalán rehabilitálhatónak találtak. Attól pedig, hogy munkába álljanak vagy egyáltalán munkát találjanak, még ők is nagyon messze vannak –”
    http://www.medicalonline.hu/cikk/kar_volt_vadaskodni

    „Gyorsítanák a rokkant-felülvizsgálatokat
    Egyre több ember alkalmazásával és béremeléssel gyorsítaná a rokkant-felülvizsgálatokat a szaktárca. A minisztérium szerint érdemes erre félmilliárd forintot fordítanii, mert közben nem kellene rokkantnyugdíjat fizetni annak, aki megbukik a felülvizsgálatokon.”
    http://kurir.hu/bulvar/bulvar-hirek/itthon/1387-gyorsitanak-a-rokkant-felulvizsgalatokat.html