Orbán anno és most

2013 május 31 9:29 de.37 hozzászólás

„Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés – legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli-segélyről – csak akkor lehetséges, ha előteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül… Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen… Egy liberális kormány képes lesz arra, hogy kíméletlenül szembeszálljon az… idegengyűlölettel…”

Ki mondta, ezt, na, ki? Nem fogjátok kitalálni: Orbán Viktor!

Orbán Viktor Brüsszelbe repül (Fotó: Facebook)

Orbán Viktor Brüsszelbe repül (Fotó: Facebook)

Ez a korai idézet is azt mutatja be, hogy Orbán nem az elvek embere. A valóság mára ennél rémisztőbb: nem az ellenkezőjét vallja bárminek is, amit ő maga korábban, de akár csak egy órával ezelőtt is vallott, hanem bármit magáévá tesz gondolati, vagy ideológiai síkon, amit pillanatnyi valós, vagy vélt érdekei diktálnak. Nincs olyan filozófiai áramlat, vallási nézet, amit ne csatornázna be kommunikációjába azonnal, ha meggyőzik a hasznosságáról. Ha mindez egy radikálisan reálpolitikus ténykedéshez vezetne, végletekig cinikus, de józan politizáláshoz, talán még rendben is lenne. De mindezt a valóság totális negligálásával alkalmazza, egy (rém)álomvilág indoklásához, propagálásához használja fel. A valóságban a polgári demokráciának, sőt, a középerőknek sincs reális lehetősége most Magyarországon.

Hol van a piacgazdaság, hol vannak a vállalkozók, hol vannak a tőkések? Cserébe van hangulatkeltés a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzintézmények ellen. Szembe szállt-e Orbán és kormánya az idegengyűlölettel? Mivé is lett mára az a szó, hogy liberális?

Teljesen értelmetlen ez az álforradalmi, autoriter, múltba révedő és barbár, pálinka gőzös idétlenkedés. Hiába cukrozzák mindenki szája íze szerint, hiába a prolinak a (kamu) rezsicsökkentés, urambátyámnak a mutyi, hivatalnoknak az izmozó állam, és még sorolhatnánk. Mindez csak illúzió. Egy kisszerű politikus nagyot mert álmodni.

Az árokásás Orbán alapvető stratégiája, tkp. kivédhetetlen, mivel azzal – figyelembe véve a zseniálisan felépített médiabirodalma mindennapi sulykolásait, agymosását, tudatos hazugságait, a Nemzetboldogító rafinált gazdasági húzásait, megosztó demagógiáját – nem lehetett igazán mit kezdeni. Az ellenzéknek ilyesmivel szemben egyszerűen nincsenek eszközei.

Orbánnak – aki általában nem mond semmi értelmeset – valójában semmi szüksége nincs gondolkodó támogatókra, kizárólag hívekre, akik az ellenfelet utálják és gyűlölik. Ebben alapvető érdeke nyilvánul meg, ráadásul karizmatikus (?!) énjének ez a folyamatosan háborúzó része is ösztönzi, úgyhogy amióta erre a vonalra rátalált, ebből nem enged. Ezért a gyászos emlékű Gyurcsány-vita óta szó sem lehet az ellenséggel történő vitáról. Mert ne tévedjünk, Orbánnak – saját értékrendje szerint – nem ellenfelei vannak, hanem ellenségei. A legyőzött ellenséget – ugyancsak orbáni tézis – pedig meg kell semmisíteni, amihez érzékelhetően minden eszközt fel is használ, amit hatalmában áll felhasználni. Sőt, még azon túlit is. Soha, sehol, semmikor nem fogja annak kockázatát vállalni, hogy még egyszer felmossák vele a padlót.

A mára már az ősködbe vesző ellenzéki időkben Orbán Fideszének kampánydala a Roxette: Hallgass a szívedre c. dala volt. Nyugodtan mondhatjuk, kvázi himnusza is. A városi legenda szerint maga Orbán – aki akkor még korántsem volt a dakota közmondások bajnoka – mondta egy meddő parlamenti paláver után: inkább tegyünk be egy Roxette kazettát…Nos, ez az Orbán már nincs sehol. Mi több, az a Fidesz se. Se nem fiatalok, se nem demokraták többé. A szövetségük meg? Vakhitűek gyülekezete. Sőt, látva szociális érzéketlenségüket, a szegényeket és elesetteket kriminalizáló törekvésüket, arra is gondolni lehet, hogy nekik nincs mire hallgatniuk.

Ráadásul – Orbán vezérletével (hiszen, mint tudjuk, ő maga a nép) – kijelentő nemzet lettünk. Kijelentenek valamit – bármit – aztán azzal el is van intézve minden. Országa házában – mert ne tévedjünk, nem Magyarországnak van miniszterelnöke, hanem Orbánnak van Magyarországa – nap, mint nap kijelentenek valamit, amit azután politikai és személyes gyűlölködés, demagógia, ordítozás, fenyegetőzés követ. Orbán kijelentette, hogy Európa hanyatlik, slussz. Balog kijelentette, hogy aki nem ismeri a tízparancsolatot, az nem tekinthető európai embernek, passz. Lázár kijelentette, hogy akinek semmije sincs, az annyit is ér, konyec filma.

Orbán tükrét nem nagyon irigylem, amibe – vélhetően – nap, mint nap belenéz. Elég nehéz lehet neki elviselnie mindazt, amit lát.

 Ille István

37 hozzászólás

  • Kedves Ille István!
    Szivfacsaróan irta le a fentiekben mindazt a szörnyüséget, ami mos Magyarországon történik.Tudja,azt nem értem,hogy az un.”békemenetelő”csupa értelmiségből álló tömeg miért nem látja a helyzetet ugy,mint Ön?A nagy töbségében nem értelmiségi választó polgár elbizonytalanodik,hiszen ők az „okosabbakrol ?” vesznek példát.Már pedig ez a példa most nagyon a hazánk és a nagyobb töbségben jelen lévő egyszerü állampolgárok ellen szol.
    Gratulálok az irásához.Sok,nagyon sok Ille Istvánokra és Bartus Lászlókra lenne szükség,hogy hazánk ne legyen a világ nevetségének tárgya.Mert most az.Nagyon az.Sajnos.

  • na es ? aztan rajott hogy a magyar libsi/szoci hazaarulo es jobboldali lett

  • István, hagyjuk ezt a városi legendát, hogy más volt. Ezt azok terjesztik, akik – pillanatnyi érdekükben – azt hitték kézben tudják tartani (ebben is vannak történelmi tapapsztalatok!!!, s most be kellene ismerniük a tévedésüket. Ő mindig egy műveltelen, arrogáns, gátlástalan suttyó volt és semmit sem változott. Hacsak a mentális állapotának egyre nagyobb romlását nem tekintjük változásnak!

  • István Berecz
    2013 május 31
    10:18 de.
    a békamenetesek hívők. a hit csodákra képes, főleg, nem indít gondolkodásra.
    ahogy írtam, orbánnak pont ilyenekre van szüksége.

    bartus profi, én amatőr vagyok. hogy úgy mondjam, az utca hangján szólalok meg. de azért köszönöm.

  • Csing Shi Hua 460 írástudót földeltetett el élve. Mao Ce Tung – saját bevallása szerint – 46.000-et. persze, nem gyakorlatilag, csak a lágerek, átnevelő táborok poklában eltüntetve. Orbán – persze, képletesen – hányat? mert hát, az írástudók általában gondolkodásra is képesek…

    amúgy érthető Orbán harciassága. ahogy apadnak a források, nő az agressziója.

    amikor Anglia hadat üzent a 3. Birodalomnak, előtte összejöttek a kormánytagok, és – kapaszkodjatok meg – a királyi ház képviselője a Downing street 10-ben. a tanácskozás után a résztvevő kormánytagok egy része gyalog távozott.
    Orbán még nem üzent hadat az EU-nak, bár ez retorikájában nem áll távol tőle. ha megszületik a döntés – ami lehet, hogy a Vezér felcsúti rezidenciáján fog megtörténni – nem lesz olyan csinovnyikja, aki gyalog távozzon. túl messze van Felcsút Európától.

  • RonaGyuri-mv
    2013 május 31
    10:58 de.

    szerintem is..
    Húsz éve mondom, hogy Orbán, illetve az egész Fidesz, Aczél Gyuri bá’ bosszúja…

  • szentmisét (!) tartottak orbánért a belvárosi plébániatemplomban.
    a hívők idiotizmusa határtalan.
    kormányzati források megerősítették, hogy a szentté avatását is előkészítik.
    az egyházi rituálé szerint első lépésként boldoggá avatják. nem lesz nehéz, mert ő már most is boldog.
    igaz, ahhoz legalább egy csodatételt is bizonyítani kell.
    ez is menni fog.
    csoda, hogy mennyire elb@szta magyarországot!

  • Nna, akkor még nézzünk egy-két mondását, mely jól jellemzi!
    “A hozzám legközelebb állók, Kövér László és Fodor Gábor velem együtt egyfajta szociálliberális meggyőződésűek.”

    „Egyszer már volt részünk ilyen mocskos kampányban, ahol lezsidózták és lekommunistázták az ellenzéket. Ennek azonban egyszer s mindenkorra vége, „…

    „Aki ma életkörülményeink gyors javulását ígéri, hazudik… Ha szembefordulunk a többpárti parlamentáris demokrácia intézményeivel, akkor helyette valami más fog következni Magyarországon… A parlamentáris demokráciánál csak rosszabb megoldás létezik… a parlamentáris demokrácián kívül minden más rendszer szükségszerűen vezet az egyén szabadságának elvesztéséhez…”

    És a csúcs:
    „Nem azért dolgozott-e az elmúlt nyolc évben a társadalom, hogy soha többé ne legyen olyan kormányfője Magyarországnak, aki nyugodtan kijelentheti: rajta kívül nincs más alternatíva. Aki ezt állítja, az nem kormányozni, hanem uralkodni akar.”

    „A magyar közélet jelentős változás előtt áll, összeomlott a célok helyébe az ellenségképet helyező politika, s a jólétet nem ellenségekkel, hanem közös célokkal lehet megteremteni. „…

  • egy nolblogos komment a témában:
    „Pedig én csak megkérdezném, mondott ilyesmit a felcsúti kis zsebcézár?
    Mondott.
    Mit szólsz hozzá drága sztrovcsek?
    Mert bizony a források nagyon apadnak ám. Még véletlenül sem látni azt a gazdaságpolitikai irányt, ami kihúzná a slamasztikából az országot. Mondok egyből egy példát is. A keleti nyitás. 2011 óta a lengyelek is keményen küzdenek a kínai nyitás irányában. Elnöki látogatás itt és ott, mosolyok és hajlomngások. Erre egy lengyel cég lépett és elindítottak hetente egy szerelvényt. ma ott tartanak, hogy heti három vonatot fogadnak és egyre nagyobb az érdeklődés. 14 nap alatt érkezik meg a szállítmány és mondanom sem kell, a töredékéért, mint a légi fuvar, időben pedig felében, mint a behajózott szállítmány és még attól olcsóbb is.
    Ugye emlékszünk még Kóka és Gyurcsány hatalmas ötletére, hogy Záhonyt (Tuzsér) központi szárazföldi kikötővé kell tenni. Na szépen megtorpedózták azt is, közben a világ meg nem vár.

    Gyurcsányék a hátrányunkat akarták előnnyé kovácsolni.
    Aki korábban ébred, nagyot kaszál. Nálunk csak a határig van szélesnyomtáv, de a kiépített átrakodó állomás a hozzátartozó vasúti és közúti infrastruktúrával csábító lehetett volna. VOLNA. Sajnos a Közgép és a fidexes maffia élén a felcsúti kis zsebcézárral kimaradtak volna belőle, igaz Gyurcsányék is, de őket nem a saját zsebtömés érdekelte, így szépen lenulláztuk magunkat. A szlovákoknál Kassáig, míg a lengyeleknél az orzág közepéig kész a széles nyomtáv. Ilyen egyszerű. Ha valaki nem tudja, akkor maradjon otthopn disznóólat puculni és ne az ország miniszterelnöke akarjon lenni.”

    upppsz

  • Nem hiszem el. Az Ille zorbanrol irt cikket? Naggyon eredeti, zsenialis… micsoda koponya! Ez aztan a zsurnalizmus! 🙂

  • Nézzünk még egyet, kettőt okulásul!
    „A helyzet úgy áll, hogy nekünk nincs hova visszavonulnunk. […] Az ország nyakig úszik az adósságban, a költségvetés romokban, a gazdák kivéreztetve, a munkanélküliség nő, a magyar vállalkozók pedig alárendeltek a saját hazájukban, a felvett kölcsönök, száz és ezer milliárdok pedig eltűntek. Nekünk, magyaroknak nincs hova hátrálni! Az ellenfeleink kimutatták a foguk fehérjét, agresszívek, kíméletlenek és durva hatalomvágy hajtja őket. Nincs hova hátrálnunk!”

    „ne figyeljenek arra, amit a megválasztásomért mondok”

    „Én sem hazudtam soha az embereknek.”

    „Sosem rejtettem el valós szándékaimat a választók elől.”

    „Senki sem lépheti át a saját árnyékát. Ha egy politikus nem tartja magát korábban kimondott gondolataihoz, s mindig csak a pillanatnyi népszerűségre gondol, eltávolodik egykori önmagától, akkor előbb-utóbb erkölcsileg megsemmisül, kiürül, és zörögni kezd, mint a mákgubó ősszel, ha fújja a szél.”…

    Lehet még „szemezgetni”, de minek?
    Ha valaki(k)nek ez nem elég, …. 🙂

  • Ille István
    2013 május 31
    1:29 du.
    István!
    Utcát, vagy teret mikor neveznek el róla?
    Jó,jó, tudom, …. 🙂

  • senki se varja el Ille urgepasztortol hogy arrol irjon cikket hogy gyurcsi kisz titkarbol es mszmp-s csicskabol lett milliardos demokrata hiszen ennyi eszet Ille nem kapott a teremtesekor ellentetben velunk jobboldaliakkkal

  • ja es bajnai az ingyen libas detto

  • galiciaiak
    2013 május 31
    5:40 du.
    Kevered, lacika…
    Gyurcsány is, orbán is KISZ-titkárok voltak.
    MSZMP tag az Kövérlaca..
    Ahogy Hatodik Lenyin mondotta volt: ucsitcja, ucsitcja, ucsitcja !!
    Nem lehetsz annyira öreg, hogy ne emlékezzél mire tanítottak a szemináriumon..
    🙂
    Ps. Bajnai nem volt KISZ-titkár… (Viszont szereti a sóletet libacombbal, de ez csak annyit bizonyít, hogy nem csak jó kapus, meg gazdasági szakember, hanem gourmandró is..Comprende?)
    🙂

  • Judit Noszticzius

    Nem fogadjuk el az illegitim Orbán-kormányt!

  • Ez az „ember” nem érdemel ennyi sort. Egy jellemtelen , hazug , önimádó, kisebbségi komplexustól/ban szenvedő valaki, aki a sors különös összjátéka folytán olyan magasra jutott, hogy miután lenézett, meg is szédült… És kinevelte a következő csere sort is-lásd Megyes Tomika, az esztergomi nőverő és bukott polgármester, gyűlölködő elmeroggyant személyében. Aki ráadásul-mint minden iszákos- pletykál. Most éppen önkormányzati konszolidáció ügyben szólta el magát- remélem, lesz belőle baja (neki is)…

    J

  • Gere Gábor
    2013 május 31
    3:48 du.
    hegyet már neveztek el róla, meg egy betegséget is: orbánc 🙂

  • galiciaiak
    2013 május 31
    5:40 du.
    „…ennyi eszet Ille nem kapott a teremtesekor ellentetben velunk jobboldaliakkkal.”
    😛

  • Segitsen mar ki valaki, hogy hol olvastam mar ezt(vagy hasonlo) cikket. Csak nem plagizalt ez ZSENIALIS zsurno/surmo. O nem tenne ilyet a vilagert sem. A…

  • Gabec
    2013 május 31
    3:17 du.
    hát tehetek én arról, hogy viktorkájuk ilyen hálás alany?
    de ne reménykedjen. hálásról szó sem lehet. nem az esetem a kis köpcös.
    meghagyom maguknak.
    remélem, élvezni fogják az együttlétet.

  • galiciaiak
    2013 május 31
    5:41 du.
    http://purigator.nolblog.hu/archives/2013/05/29/Nemzeti_Lofasz/

    javaslom, keresse meg a területileg illetékes elosztót, mert nem úgy van az, hogy bemegy akármelyikbe, és ott megkapja az adagját! orbanisztánban rend van, és lista! szépen megmondja a nevét, anyja nevét, és nadrágja méretét – mert kérem, az összefüggésben van a segge méretével – aztán az illetékes kipipálja a listán – nehogy elszedje a másét! – majd szépen kiszámolja, mennyi és mekkora jár magának, oszt viheti!
    a helyben történő felhasználással ne próbálkozzon, azt a törvény bünteti!
    nem kell sietnie, a nemzetgazdasági minisztérium közleménye szerint van belőle bőven, jut mindenkinek.

  • galiciaiak
    2013 május 31
    5:40 du.
    Ha te valóban olyan sok ÉSZT kaptál volna jobboldaliként, akkor nem úgy írnád, hogy „eszet”.
    Orbánod ugyan azt a pályát futotta be, annyi különbséggel, hogy ő az után lett milliárdos, miután m.elnök lett.

  • Gere Gábor
    2013 május 31
    3:48 du.
    Van már tér elnevezve róla 🙂

  • Nem akarom elhinni.
    Burkuslaci erdélyi lenne?

    Mert mondatik úgy valójában az ész szó tárgyas ragozása hogy „eszet” (nem észt) de a székelyeknél.

    Laci nem állt sorba. Nagyon hosszú volt már a sor, és úgy vélte, nem kell ész. Jó így neki, jobboldalinak.

    Köztudott, hogy Orbánnak nincsenek elvei. Ő nem volt liberális, csak azt állította magáról, nem lett hívő, csak képmutató, nem lett konzervatív demokrata, mert az sem tudja mi az, de nem lett népnemzeti sem, mert sem a nép sem a nemzet nem érdekli, csak a hatalom és a minél nagyobb vagyon szerzése – amiért persze nem kell megdolgoznia.

    Tőlünk csakis keletre léteznek olyan figurák, akik kizárólag a politikai befolyásukkal váltak milliárdodokká. (Csauseszku pl. suszter volt).
    A nyugati demokráciákban elképzelhetetlen lenne, hogy egy kormányfő a dácsája mellé építtet saját szórakoztatására futballstadiont.A többiről nem is beszélve.

    Tettek hasonlót a régi rómaiak (pl. Vespasianus felépíttette a Colosseumot, de a nép szórakozására), de például a mi hajdani nagyuraink is csináltak olyat, hogy a saját szórakoztatásukra zenekart tartottak (Esterházy „fényes” Miklós), vagy színházat építettek a birtokukon (a Wenckheim grófok Gyulán)a saját vagyonukból természetesen és nem közpénzből.

    Közpénzből, a nép adójából császárok, királyok, egyeduralkodók építkeztek saját szórakoztatásukra.

    Orbán, ez a kis-stílű, műveletlen, bárdolatlan, neveletlen parvenü szégyene annak az országnak, amelyik büszke lehet évezredes kultúrájára.

    Csúfot űz a kondás belőlünk, magyarokból tehát az ország népéből, a civilizált nyugat ugyanakkor belőle űz csúfot, hisz nincs szokva bunkókhoz.

    A legjellemzőbb tulajdonsága a szakadatlan hazudozás, amit igazából nem is nagyon titkol: az átverést, a kétértelmű beszédet, a szemfényvesztés a világ legtermészetesebb dolgának tartja, lásd a pávatáncos monológját.

  • JIMBO
    2013 június 1
    1:30 de.
    a dőlt betűset az orbán összesenben olvashatta. tudja, amelyik ott van magánál a könyvespolcon, díszkiadásban, bőrkötésben.

  • Orbánnak a 25 éve alatt annyi egymásnak ellentmondó ideológiája volt már, annyiszor váltott köpönyeget, hogy fel se lehet sorolni: azt azonban bízvást elmondhatjuk, hogy ilyen minőségben úgyszólván unicum a politikusok között, hisz valahonnan mindegyik indult, és nagyjából maradt – ha árnyalta is – annál az ideológiánál, amivel indított, ami valamilyen meggyőződést tükrözött.

    Orbánról az derült ki, hogy semmiféle elve vagy meggyőződése nincs, amit este mond már nem érvényes reggel, amit reggel mond, érvénytelen délre. Csak alig több mint egy éven éven belül mennyi, egymásnak ellentmondó szövege volt(igazi pávatánc):

    „2010. június 03.
    „Az Európa melletti elkötelezettség megerősítése történt meg a választáson, a magyar választás sikere Európa sikere is egyben” – mondta Orbán Viktor az Európai Bizottság elnökével folytatott megbeszélése után tartott közös sajtótájékoztatójukon, Brüsszelben. „Tisztában vagyok, mit vár tőlünk Barroso úr, és a magyar külügyi stáb is elkötelezett az európai ügyek iránt” – fogalmazott akkor.

    2010. december 23.
    „Eszünk ágában sincs” – így válaszolt Orbán Viktor arra a kérdésre, hogy hajlandóak-e változtatni a médiatörvényen, illetve az uniós aggályok és bírálatok után fontolgatják-e annak módosítását.”

    2011. március 15.
    Budapesten, a Nemzeti Múzeum előtt az unió soros elnökeként Orbán Viktor nagy ívű szónoklatot tartott: „Eskünkhöz híven nem tűrtük el 48-ban, hogy Bécsből diktáljanak nekünk, nem tűrtük el 56-ban és 1990-ben sem, hogy Moszkvából diktáljanak. Most sem hagyjuk, hogy Brüsszelből vagy bárhonnan bárki is diktáljon nekünk.”

    2011. június 27.
    „Az ilyen átmeneti időszakokban mindig termékeny talajra hullik a pesszimizmus, nem kíván különösebb erőfeszítést a vészharangok kongatása. Ezért is tűztük ki célul az erős Európát. Nemcsak azt, hogy ne legyünk gyengébbek, hanem azt, hogy erősödjünk. Ez a jelszó számunkra azt jelentette, hogy kiállunk Európáért, kiállunk közös értékeinkért és közös vívmányainkért”

    Ne nevess, van tovább és a végtelenségig idézhetnék:

    2011. július 2.
    „A támadásokat visszavertük, az Európa Parlament izgága kötekedőinek adtunk néhány kokit. Leesett néhány saller, kiosztottunk néhány baráti tarkón legyintést, és higgadt, baráti tempóban elvégeztük a munkát” – fogalmazott a Fidesz kongresszusán a kormányfő. Azt is mondta: „mi kiálltunk Európában is Magyarországért, amikor méltatlan politikai támadások érték hazánkat és mindenkinek világossá tettük, nem tűrünk beleszólást, nem tűrünk kioktatást senkitől.”

    2011. november
    „Ha az IMF visszajön, én el” –

    2011. december 30.
    Orbán a Kossuth Rádióban közölte: A tervek szerint január elején megkezdődnek a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) a tárgyalások, amelyek fontosak, de nem húsbavágóak.”

    2012. február 13.
    Napirend előtti felszólalásában a parlamentben a miniszterelnök kijelentette, „Magyarország pozíciója mindenki előtt ismert, az ország népszavazással döntött az uniós tagság mellett, jövője az unió keretein belül van, sőt, Magyarország az unió további bővítésének erőteljes szószólója.”

    2012. március 5.
    „Van egy rejtett Európa” címmel interjút közölt Orbánnal a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung, melyben a kormányfő kijelentette: „egyesek azt állítják, hogy megsértettük az európai szellemiséget. (…) Mit kezdjek egy ilyen véleménnyel? Engem megválasztottak, a magyar kormányt is megválasztották. De ki választotta meg az Európai Bizottságot? Hol van a demokratikus legitimációja? És kinek tartozik felelősséggel az Európai Parlament?”

    Beszédek, diadaljelentések, harci nekibuzdulások, háborús retorika. Tavaly ez volt a legszebb:

    „Egy nemzetet karddal és adóssággal is le lehet igázni. A hajtóművek azért kellenek, hogy az adósságcsapda hálójából kitörjünk. Ha ez sikerül, akkor Magyarország megállíthatatlan felemelkedése kezdődik. Oly sokáig voltunk lenn, nem is tudjuk, milyen fenn!”

    Majd megtudjuk.

  • antifülke
    2013 június 1
    7:36 de.
    Jó, jó, de én arra gondoltam, h ha már 20 éve nem lenne köztünk!
    Akkor már lehetne!
    Mennyi kíntól, szégyentől kímélt volna meg minket, ha már krisztusi kora előtt feldobja a gumicsizmát! 🙂

  • Orbán hegy, Orbán tér már ősidők óta megvan. Orbán Viktor még meg sem született. Én is ott laktam gyerek koromban.
    Orán Viktorról a történelem könyvekben fognak megemlékezni udódaink.

  • „Orbán Viktorról a történelem könyvekben fognak megemlékezni utódaink.”

    Széljegyzetben, apró betűvel, elrettentő példaként. Kihangsúlyozva, hogy minden idők legrosszabb kormányzása folyt 2010 és 2014 közt, pedig volt egy pár elítélendő kormányzás, de békeidőben ennél rosszabbul – szinte szándékosan rosszul – nem teljesített egyik kormány sem.

    Itt és most a képmutatás, állandó hazudozás, fogalmak fordított értelmezése, hazug sikerpropaganda, a valóság eltusolása, maffiamódszerek, harácsolás és mutyizás, lelketlenség és lelkiismeretlenség, képmutatás, farizeizmus,az ország kirablása és anyagi kivéreztetése folyik – röviden ennyit ír majd az utókor Orbánról és maffiájáról a történelemkönyvekben.

  • Majd az utokor eldonti, hogy mikent ertekelik munkajat, tetteit.

  • Mikor mondta ezt Orbán?
    És hol?

  • Ille
    Mit követett el a bal és az ugynevezett közép az örökbe hagyott
    romok utàn? Europai gyülölet kampànyt.
    Melyik középre gondoltàl?
    Gyurcsànyis meg a Bajnais közép,a mostani-régi-felàllàsàban tette tönkre 6 évük alatt az orszàgot,most is és még tovàbb nyögjük a
    „szakértelmük”szakértelmetlenségét.Az orszàg értékeinek privatizàciojàt-amivel a gyenge „eredményeiket kozmetikàztàk-,a vészkölcsönük 2012-töl kezdödö törlesztését-csak ez kb. 3 Milliàrd EU évente-,az eladosodàs kamatait,…
    Miért is jut kevés a többségében régi problémàkra,valamint fejlesztésre? Ezekért,”Ö” miattuk!
    Ilyen bal/a résztvevö Mesterhàzyval,Szanyival Jozsàval../ és közép eredményezte a 2/3-os parlamenti többséget a
    Fidesz-KNDP-nek.

  • egyetértek az irással,sajnos ez van.2010-ig kánaánt igértek,s a valóság éhezés,nélkülözés,4 millió ember mélyszegénységben él,500 e gyermek éhezik,500 e ember elhagyta az országot kormányzásuk alatt.s nem értem azokat az embereket akik még hisznek neki,s követtik!elképesztő!

  • Gere Gábor
    2013 június 4
    1:53 de.
    gondolod, elhiszi?
    ez mind hazugság! de kösz az anyagot, lesz még miről írnom.

  • Remélem még adnak a szavazok min két ciklust a polgári kormánynak, ez esetben Mo gazdasága rendbejön, a demográfiai mutatók is javulni fognak,s az emberek közérzete is lényegesen javulni fog.
    Ehhez kívánok a fröcsögőknek is jó egészséget és sok türelmet, a tolerancia jegyében.