A hibátlan ember

2013 június 15 11:07 de.39 hozzászólás

Hibás a Gyurcsány, hibás a Libás, hibás az IMF, hibás az Unió – mindenki hibás, csak egyedül a Vezér nem hibás.

Pedig hát – lássuk be bánatosan – hibás ő annak rendje módja szerint, már köznyelvi értelemben véve persze, mondhatnánk: szalajt, mint a rigalánc!

A betegség neve szociopátia, mániás- depresszióval spékelve, mely egyszerű kórkép nála küldetéstudattal és nagyzási hóborttal is társul.

A társadalom egy része meg úgy van vele, mint népe a mesebeli Pomádé királlyal, akinek nemlétező ruháját dicsérgették egészen addig, míg csak egy napon a suszterinas fel nem kiáltott: a király meztelen!

Nekünk nincs ilyen szerencsénk, ide egy ezrednyi suszterinas se lenne elég, hogy a függetlenségére és eszére oly büszke magyar nép tudatáig eljusson a tény: egy manifeszt elmebetegre bízta sorsát.

Gyurcsányt boldogan hülyézték, jóllehet gondolkodása átlátható, koherens volt, értelmes dolgokat mondott, értelmes célokat iparkodott megvalósítani, de ő persze a magyarnak nem volt jó, kellett helyette egy szellemileg kihívásokkal küzdő nyelvlengető emberi roncs, akinek leginkább folyamatos orvosi felügyeletre és sok pihenésre lenne szüksége.

Szenvedni szeretünk.

Vezérünknek pihennie kellene, hiszen betegségének mániás periódusaiban fel-alá rohangál, mint a mérgezett egér, míg depressziós periódusait orvosai iparkodnak lerövidíteni, mely némi nyelvlengetés árán többé-kevésbé sikerül is.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Orbán tud akkora veretes baromságokat mondani, hogy bátran jelentkezhetne jobboldali hozzászólónak a Kanadai Magyar Hírlapnál.

Csak egy példát hadd említsek, a magyarságot turulbanszületettnek nyilvánította, márpedig ilyet csak olyasvalaki mond, aki marhábanszületett, amit persze nem édesanyjára értek, hanem szellemi értelemben utalnék szelíden a származására.

Hogy most az Uniónak rohant neki, az csak a véletlen műve, – úgy kell az Uniónak, miért állt az útjába!

Legutóbb azt mondta, hogy nem lenne szükséges az Európai Bizottság által kért ötödik alkotmánymódosítás, de „mivel Magyarország sok fronton vív harcot, „szabadságküzdelmeket” – többek között a méltányos közteherviselés és a rezsicsökkentés területén -, „engedményeket is kell időnként tenni”.

Ezért a kormány úgy döntött – „bár csikorog a fogunk” -, hogy olyan igényeknek is enged, amelyek sértik a magyar szuverenitást, és amelyekben a másik félnek tartalmilag sincs igaza.”

Lehet, ez a fogcsikorgatás is tünet, mindenesetre drukkolok neki, csak el ne harapja a nyelvét, mert akkor öregkorának boldog szexuális élete is odalesz!

Mindenesetre az Alaptörvény lassan olyan lesz, mit egy patchwork takaró, mely alól folyvást kilóg a lóláb, az egyszemélyi uralomra törés lólába.

De nem csak ez bizonyítja egyeske állapotrosszabbodását, meg kell nézni legutóbbi nagyrohamát, melynek következtében árvízi hajósnak képzelte magát, nemmellesleg Magyarország elsőszámú vízügyi szakemberének.

Rohangált a gáti bohóc, mint Napóleon Waterloo előtt a csatamezőn, mögötte loholt saját különbejáratú Ney marsallja, Bakondi tábornok (ezredes loholjon a Kövérlaci mögött, azér nanemááááhogy ne derüljön ránézésből azonnal ki, hogy ki itten a Halljakend!), ő meg vezényszavakat harsogott, éppencsak nem trombitált.

Aki látta a felvételeket róla, egyszerre szánakozott és röhögött, a végén már környezete is rájött, hogy ez a dolog túl lett spilázva, erre odaállították Kósalalit, hogy magyarázza ki a baromságot.

Akkor derült ki, hogy a Vezér lényegében jelenlétével erősíti a védekezésben résztvevőket és tapasztalatokat gyűjt, hogy megfelelő döntéseket tudjon hozni az erőforrásokról és azok felhasználásáról.

Az ember ült a televízió előtt és bosszankodott.

Merthogy az előző napi hadparancsban az szerepelt, hogy lapátnak sem szabad mozdulni, homokzsáknak sem telni a Vezér vagy Bakondi tábornok úr engedélye nélkül, – akkor most ez hogy is van?

És akkor miért is ült gondterhelten egy turistatérkép fölött, milyen egy vöröskarmú csaj mutogatta neki: Teccik látni, Miniszterelnök úr, ez a kék vonal itten a Duna!

Nem, nem itt folyik, ez csak jelképezi a vizet, tessék megpróbálni elképzelni, mint a Magyar Világbirodalmat teccik szokni elképzelni, ne tessék homokot szórni a papírra!

Most az a legfrissebb hír, hogy ki akarja Ádert szórni a Sándor-palotából, merthogy azt ő saját magának csináltatta meg.

Minden ellenkező híresztelés dacára még jól is jártunk, mert amikor még nem lógott ki ennyire a seggünk a gatyából, akkor a Széchényi Könyvtárra várt volna a kiköltöztetés sanyarú sorsa, ahol is a Lánglelkű elfoglalhatta volna Horthy kormányzói lakosztályát és kialakíthatta volna a Nemzeti Tróntermet is, mert ahol, és aminek tetején ma trónol, az – ő is tán belátta – nem az igazi.

Áder meg mehet a Balettintézetbe, hála Tarlós kooperációra való hajlamának.

Nagyon tetszik az ötlet!

Vizuális típus vagyok, elképzeltem Ádert tütüben az Andrássy úti palotában, vállán horgászbottal, amint fogadja az azeri elnököt és testőrét, utóbbit jólbevált baltájával.

Így aztán megvalósul minden demokráciák ideája, a hatalmi ágak szétválasztása, Kövér a Parlamentet lakja, Áder balettozik, a Vezér meg végre büszkén tekinthet népére, és ha még marad benne hiányérzet, hát meghívja a palota erkélyére Matolcsyt, aki feje mozdítása nélkül be tudja fogni tekintetével az egész horizontot.

Az erkély jó magasan van, onnan akadálytalanul tud bárkit lenézni, ez a dolog jó oldala.

A rossz meg az, hogy magasról irgalmatlan nagyot lehet esni.

De persze ez csak fikció, hiszen minden patkány csinál magának tartalék menekülési útvonalat a fészekből, legfeljebb a Várhegy mélyéből indul majd a hatos metró Baku – mai nevén Baki felé…

Csak már indulna…

Fényes István

39 hozzászólás

  • azért azok a bejelentkezések! jó napot, tábornok úr, üdvözöllek…bakondi kezel vele, aztán, mint aki őrizgeti a nagy nemzetvezető testvér kézmelegét, zsebre is dugja.
    ott is hagyja, és így téblábol a numero uno körül.
    hiába, no, a nemzeti kultúra, az nemzeti kultúra.

    aztán meg az az érdekes helyzet a nagy vízgazdával, hogyaszongya: azért a duna szerbiai áradása még fog némi gondot jelenteni nekünk!
    hát persze. lehet, hogy visszafelé fog folyni, mert visszaduzzasztják a szerbek.
    megállj, megállj, kutya szerbia!

  • nem hibatlan…..csak sokkal kevesebb hibaja van mint li.bajnainak,gyurcsinak,mesterhazinak……

  • Nekem az a kedvenczem, amikor megkérdezte, hogy mi van a másik oldalon és jött a válasz: Újpest…
    🙂

  • egy teljesen diszkret informacio
    Anyosomnak mondta ub libâs
    uj hâboru lesz nem vitâs

  • Na arról nem lehetett cikket írni,hogy Gyurcsány vagy Bajnai
    a „gáton” vagy a hóban lett volna(ha megtörtént volna persze
    dicsőítenék,de sajna nem….)hát most lehet szidni Orbánt
    amiért úgy viselkedik,ahogy egy miniszterelnöknek kell!!!
    Egyébként olyat nem tud csinálni,ami a libsiknek jó lenne,de
    a normális emberek -pártállástól függetlenül- elismerték,még
    a normálisabb baloldaliak is,persze nem ezen a fórumon…..
    de ki nem tojja le mit írogatnak!

  • Nem, Boda Marcsi, Orbán nem minsizterelnökként viselkedett, hanem a Habony azt mondta neki: Mein Führer, menj ki a gátra, a hülye magyarok szeretik az ilyet. A normálisak meg úgysem ránk szavaznak, azokkal tehát ne foglalkozz! Erősítsd néped, gyűjtsd a szavazatot! A vízzel ne törődj, csak tégy úgy, mintha nem az lenne az úr, ahogy valami Petőfi nevű fickó írta – de az meg úgysem értékteremtő, megmondta a Klinghammer, Mein Führer.

  • Boda Marcsi
    2013 június 15
    3:10 du.
    Kedves Marcsi, megtörtént…
    És a kutya sem dicsőítette őket emiatt. Ahogy azt a sokezer embert sem, akik önként álltak be segíteni.
    Unokám elmondása szerint, amikor Orbán megérkezett Győrújfalura, mindenkivel abbahagyatták a munkát és felhajtották őket a töltésre..
    Nü, az ilyesmi az, ami nekem az orromban van.
    Ha odamegy, lekezel néhány emberrel, mond néhány keresetlen köszönő szót és megy a másik helyszínre kezelni, meg köszönni, még dícsérném is.
    Így nemtudom.
    Régi mondás: a suszter maradjon a kaptafánál..

  • skála kópé

    Ille……VAN visszaduzzasztas…….az obudai aranyhegyi patakba VISSZAFOLYT=visszaduzzasztott a duna….LATTAM….ha a drava megarad visszaduzzaszthat a duna….www.google.com….

  • Hogy hibátlan lenne, nem hiszem, de messze szimpatikusabb, mint Gyurcsány, Bajnai vagy Mesterházy.
    Ezek hárman max. kényszerből fognak össze, az pedig régen rossz, mert mind a maga pecsenyéjét akarja sütögetni. Nincs igazi kohézió közöttük. Egyetlen érdemleges személy nincs az egész ellenzékben, aki komolyan szóba jöhetne, mint miniszterelnökjelölt.

  • Noszticzius Judit

    Gyurcsány ártatlan és nyugatos !!!! Orbán Viktor kis diktátor és keletis !!!!

  • cornelius

    2013 június 15
    3:54 du.
    „Mein Führer, menj ki a gátra, a hülye magyarok szeretik az ilyet.”

    A saját népedet hülyézd le,idegen!

  • Skála kópé!
    Te nagyon hülye vagy! agy csak elfelejtetted felvenni a szemüveged.

  • skála kópé

    Judit….MINDEN okos ember keletis….izrael keletre koltozott amikor megalapitotta izraelt…na most kezdje el keletiseszezni az izraeli zsidokat….van erre batorsaga ?

  • Mert torgyánnal, semjénnel, dáviddal nem kényszerből szövetkeztek…akik szövetkeztek.

  • „Csak már indulna…”(Fényes István)

    István,édes!!!Számodra a GUTTALAX a megoldás…mmmmmmmm.

  • skála kópé
    2013 június 15
    5:49 du.
    hát persze, hogy van! a rákos-patakban is láttam, egészen a tatai útig visszaduzzasztott.
    a dráva vízgyűjtő területe hol is van?
    hol is ömlik bele a dunába?
    szóval, mi köze is van a szerbiai áradásnak a hazai árvízi helyzethez?
    mi lenne, ha a nagy nemzetmentő ismerné a térképet?

  • küszküllö
    2013 június 16
    2:08 de.
    nyugi, küszködő, a maga népe is hülye 😀

  • Noha nem szeretem Bartust, már megírta. Sőt, orvosokkal is elemeztette a videót.
    A Csernyenko-szindróma,ami a betegség kezelésének következménye, valamint azok a kísérő tünetek amiről a cikkben is szó van, nem önálló betegségek. Az alap betegség együttes tünetei, amiből annak stádiumára lehet következtetni. Jelenleg kezd a középsúlyos stádiumba kerülni.
    Ezért mint embert sajnálom, de éppen ezért nem szabadna az adott pozícióban lennie. Sőt, a környezetének a felelőssége így megkérdőjelezhetetlen, hiszen a környezetének tudnia kell a dologról.

  • Kedves Skála Kópé! Te mint a Demján kis kópéja elég rosszul látod a dolgot. A Viktorod már király ami egyenlőre titok de már néha néha elszólja magát nagy boldogságában.Komáromban pl. utasította a nem létezŐ Komárom-Esztergom megye főispánját. Ez természetesen nem hiba ugye? Tényleg nem ez botrányos.

  • Fényeske!…………….Azt is ird le,hogy a vállalkozásaidban mennyire használtad ki az alkalmazottaidat és mennyit kerestél rajtuk.Meséld már el :ott voltál valamelyik gáton?Osztottál ésszerú tanácsokat?Jobb is,hogy nem mert akkor már fél Magyarország viz alatt lenne.Megtehetted volna,hogy vigyél egy-két szelet zsiroskenyeret a gátakon dolgozóknak de,hat afeszültség szitása sokkal fontosabb.Nem veszed észre,hogy már amit kérdezel az is hazugság?Csak egy példa:katona sem lehettem főiskola nélkül.

  • Hát egyeseknek érdekes erkölcsi ill.morális elvárásai vannak
    az ország első emberéről,de szerencsére a többség másképp gondolja…….
    Ezen kár vitatkozni,szerencsére sokan nem vagyunk azon a
    „szinten”…..mint itt egyesek… és ez nem politikai beállítottság kérdése!!!
    Mint írtam a kulturáltabb….!!!!!!ellenzék is elismerte a
    miniszterelnök hozzá állását,kár,hogy ez egyeseket bosszant,és kampányfogásnak minősítik,ez magáért beszél!….

  • Nincs hibàtlan ember!
    Aki sokat vàllal,hibàzik,de hibàztak a mosolygo tehetelenjeink is,akik miatt 2/3 lett,mert az orszàgot/ezért lettek a sivatagba küldve/ csödközelbe”szakértöisködték”,a csödöt pedig ràirattàk egy hibàkat is elkövetö miniszterelnökre.
    Melyiket akarjuk:a mosolygo tehetetlen csöd-gyàrtokat,akik miatt heroikus munkàt kell Orbànéknak elvégezni,vagy a csöd-felszàmolo-helyenként- tulbuzgo mostaniakat?
    Ki segiti a devizahiteleseket/ 2007-ben figyelmeztették Svàjcbol a kormànyt és Simort,hogy elönytelen a CHF-bani kölcsönök felvétele màr/, ki akarja ujbol a Bankokat…tehermentesiteni? Azt is csak a lakossàg kàràra lehet.Ilyen baloldalt akarunk?

  • Dénes ERÖS
    2013 június 16
    3:02 du.
    —csödközelbe”szakértöisködték”,a csödöt pedig ràirattàk egy hibàkat is elkövetö miniszterelnökre.—

    Nagyon jól mondja!
    A devizahiteleseket az orbán-1 kormány ugratta be, és az USA hitelbank csődje miatt kirobbant világválság miatt kerültek lehetetlen helyzetbe 2007-ben.
    Vagyis talán tessenek söprögetni a saját porta előtt, sokkal több szemét található arrafelé mint máshol. 🙂

  • Topapó
    2013 június 16
    12:10 du.
    Tudja, nem mindenki volt tészes mint ön. Ugye, így hívták a továbbszolgálókat, akik a hatalmas szakaszvezetői rangig vihették.
    A tiszti állomány főiskolát végzett. Csak azért, hogy az ismereteit bővítsem, és legközelebb ne írjon ennyire bődületes marhaságot. Ennyihez nem is kell főiskola, csak józan paraszti ész.
    Habár ugye, nem is az igazság volt önnek a fontos?

  • Nálunk a szavazók úgy viselkednek, mint a futballdrukkerek. Az ellenfél játékosainak a legkisebb hibáját is azonnal kifütyülik, a magukénak mindent elnéznek.
    Ezzel együtt Orbán sokoldalúbb, műveltebb és jobb szónok, mint Gyurcsány vagy Bajnai. Utóbbiak – az egyházi dolgokban való járatlanságuk miatt – pl. nem képesek a vallásos embereket megnyerni. Ahogy a sportkedvelők és a határon túliak is inkább Orbánnal rokonszenveznek. Az Unióval való dacolása szintén híveket szerez neki. Ez akkor is így van, ha személyes okom van neheztelni rá.

  • sárdi jani
    2013 június 17
    4:30 de.
    „Ezzel együtt Orbán sokoldalúbb, műveltebb és jobb szónok,…”
    na, ezen tényleg röhögni kell!
    orbán, a művelt!
    orbán, a sokoldalú! hát, tényleg mindenhez ért, már nem is polihisztor, de poliviktor 🙂
    a szónoklatai meg – na, ha élvezi a demagóg dumát, akkor a maga embere.
    pl. elemezze ezt a mondatot oksági összefüggésben:
    „Újra van öntudat és elszánás az országban. Ez komoly fegyvertény egy olyan időszakban, amikor egyre ígéretesebb gazdasági lehetőségek nyílnak meg az ország előtt”.
    jó munkát kívánok! elég kemény lesz!
    😛

  • Boda Marcsi
    2013 június 16
    12:52 du.
    hát, ez azért érdekes lehet, hogy maga honnan tudja, a többség miként is vélekedik…
    a szintjéről pedig valóban kár vitát nyitni. esetleg, ha a bányász béka is megszólalhatna… 🙂
    magának valóban nem a politikai beállítottságával van a baj.
    hadd ne részletezzem…

  • Vannak hülyék és nagyon hülyék,meg leghülyébbek ami még
    rosszindulattal is párosul……Ez van!

  • Boda Marcsi
    2013 június 17
    4:03 du.
    Örülök, h végre önkritikát gyakoroltál!

  • Adaléknak:

  • Orbán a saját szabadságharcától,- amit a vízzel vívott – megtáltosodva nyargalt egyik helyről a másikra.
    Szegény stáb meg alig bírta követni…
    Nagy szükség lesz ezekre a felvételekre a kampányban, mert akkorra nyilvánvaló lesz minden saját zsebre elkövetett lopás a keresztapának, meg a maffia további tagjainak.Más már nem lesz a szerencsétlennek amivel kampányolhatna, csak a saját szabadságharca a Dunával szemben. Az sem baj, ha felemás a csizma, csak a kamera tudja venni.
    Ennyi a ténykedése.
    Kedvenc pillanatom, amikor felkapaszkodik a mobilgátra, és megnézi a vizet, szakértő szemével…
    Ti szegények, akik nem tudják érzékelni a pillanat történelmi voltát, nem is tudjátok, mit hagytatok ki!
    A folytonos nyüzsgés, a szájnyalogatás, NO MEG A PISIS NADRÁG!!! sokat elárul a megrendült egészségéről.
    Az hogy néha azt sem tudja hol van,mindennél beszédesebb!
    Habony mondta, hogy eredj Viktor, és Viktor ment.
    Mr Bean sem csinálhatta volna jobban.Kár hogy liberó nem volt nála, mert ebben a korban elég kiábrándító a pisis gátyó!
    Igaz Boda Marcsi? Fene a gusztusodat!
    A hab a tortán miniszterelnökünk eddigi, és ezt követő ténykedése.
    Valaki! keressen már valaki egy gumiszobát, mert nemsokára szükség lesz rá.
    2014-ben ugyanis begolyózik, hogy tetézzem a bálványimádók haragját. 2006-ban ugyanis tombolt, széttörve minden keze ügyébe kerülő dolgot.Gondolom 2014-ben ez csak hatványozódni fog. Hiába! Akit egyszer elkapott a hatalom görcse, azt többé nem engedi!
    Vigyázzatok hát rá, féltő szeretettel óvjátok őt ( ne a vén Európát) mert ilyen szégyellni való miniszterelnökünk soha többé nem lesz!

  • Lélfai Szilárd

    Fényes István
    A számtalan végzettsége, diplomája között elfelejtette említeni, hogy pszichiáter is! Igaz csak nnyira mint a „székletesek”, tehát inkább csak pszichológiai estek!
    Az mindentől függetlenül elismerésre méltó, hogy OV-t Napoleonhoz hasonlítottad, bár tudjuk Napoleon katonai zsenije sehol nem volt a tiedhez képest!
    „Vizuális típus vagyok, elképzeltem Ádert tütüben az Andrássy úti palotában, vállán horgászbottal, amint fogadja az azeri elnököt és testőrét, utóbbit jólbevált baltájával.”
    Inkább kezeltesd magad, ezek már kóros, beteges képzelgések! (csak csendben súgom meg, ne az illéék orvosához menj, rajtuk sem tud segíteni!)

  • Lélfai Szilárd
    2013 június 19
    4:04 du.
    Esszem Szilárdom..
    Újsághír:
    „Az azeri nagykövet mondta, életének legszebb álma valkósult meg azzal, hogy közvetlen repülőjáratok indulnak Bp és Baku között…”
    Szal, jókomám, nemis annyira képzelgés ez…

  • skála kópé

    falusi…kepzelegj nyugodtan….a fidesz majd uzletel bakuban ugyanugy mint izrael es kanada es az usa

  • Boda Marcsi, még egy korrekt hozzászólását sem találtam sehol… De miért is gyötri magát ennek az újságnak a fórumjain? A kétharmad biztosan vezet, további aggódás felesleges. Amúgy gondolom imádja ezeket írni: libsi, komcsi, köszcsi, puszcsi, … én javaslok egy újat: jobbcsi.

  • Don Ovuz!…………..”Katona sem lehettem főiskola nélkül” .Neked a katona a tisztnél kezdődik?Biztos nem voltál katona mert ha igen akkor tudnád,hogy a továbbszolgálók általában tiszthelyettesként szereltek le.A szakaszvezető-tisztes állományba tartozik.

  • Topapó
    2013 június 25
    9:33 de.
    Akkor egy életen át volt a tisztek kapcarongya, majd zászlósként szerelt le. De addig csak számolgatta a sz..s gatyákat a raktárban szaksziként.
    Amúgy 24 hónap.
    Az idézet körülírás nélkül egyértelműsíti a rang besorolást. Gondoltam ennyi kreativitás csak van parancs nélkül is.

  • Don Ovuz!…………………..A mondatértelmezéseddel gondok vannak.Fussál neki még 1x.Adalékként:az épitőiparban sem golgozhattam volna főiskola nélkül./Don,kömüvesnek minek a főiskola?/