Gyurcsány Ferenc és ez a pokoli, átkozott, kurva ország

2013 június 16 10:49 du.146 hozzászólás

„Ér-e annyit a haza, ér-e annyit a nemzet, ér-e annyit a meggyőződésem, hogy ha kell, akkor inkább akasszanak? Ér-e annyit ez a drága haza, ez az átkozott kurva ország? Ér-e annyit? Ér, mert szeretem, és ha kell akkor meghalok és beledöglök érte. Ér, mert az enyém, meg a tiétek. Ér, mert semmi más nem ér annyit”–mondta Gyurcsány Ferenc ex-miniszterelnök, mártírhalált halt elődjére – Nagy Imrére – emlékezve a Demokratikus Koalíció (DK) rendezvényén. Idén volt 55 éve, hogy Nagy Imrét, Magyarország forradalmi miniszterelnökét halálra ítélték. „A miniszterelnök értette. Sokszor én is érteni véltem és álmodtam, hogy én egy másik országot akarok. Mert a mi országunk nem ilyen. A mi országunk más fajta. A mi országunk tele van reménnyel és álommal, ahol amikor megszületsz nem az a kérdés, hogy ki volt apád meg anyád, hanem, hogy ha van benned tehetség, ha van benned szorgalom, akkor bárki lehet belőled. Ez ma nem ilyen ország és ha nem ilyen ország akkor százak, ezrek, tízezrek ott maradnak remény nélkül, miközben lenne bennük erő, lenne bennük tehetség, de ezek, ezek a majmok, ezek lemondanak róluk”–tette hozzá Gyurcsány és ezzel a gondolattal tulajdonképpen egy angolszáz (sőt: észak-amerikai) típusú konzervatív gondolkodásmódot vállalt fel, melyben az továbbjutás nem az államra, vagy valami más mankóra épül, hanem az egyénre és a vállalkozói szellemre.

gy-f-dk

Gyurcsány Ferenc (Fotó: DK)

„Mi nem mondunk le róluk. Semmi okunk nincsen arra, hogy szerényen, visszahúzódva, elnézést kérve egyszerűen csak éljünk. Ha van valamire okunk, akkor az, hogy fölháborodjunk. Hogy azt mondjuk, hogy menjetek a pokolba”–mondta a demokratikus ellenzéki oldalon ritkán látható szenvedéllyel a volt kormányfő.

„Nem az a magyar, aki két fröccs után el tudja énekelni a Székely Himnuszt, hanem az a magyar, aki kinyitja kezét és azt mondja, milyen jó, hogy ti mások vagytok, mert így, a sokféleségben erősek leszünk. István király szerint az egyenlő, egyszokású ország gyenge és esendő. Ezek Szent Istvánoznak, de Belzebubként viselkednek”–bírálta Gyurcsány azt a kormányt, mely atomjaira robbantotta a magyarság nemzeti egységét és kizárta a nemzetből mindenkit, aki nem felel meg a „keresztény-konzervatív” elvárásoknak. „Mi vagyunk Szent István igazi hazafias örökösei”–deklarálta Gyurcsány a demokratikus oldalról.

Aztán ezt mondta a baloldal 2010-es bukásáról: „azért szendvedtünk verességet, mert elhittétek, hogy aljadékok és senkik sem vagytok, hogy loptok és, hogy Nokiás dobozosok vagytok. A magyar baloldal elsősorban erkölcsi, morális, kulturális értelemben azért szenvedett verességet, mert nem hitt önmagában. Nem hitt, hogy mindaz amit csinál, hogy egy nyitott, európai országot akar, amelyben egy általános iskolát végzett fonónő fiából is lehet közgazdász és miniszterelnök, amelyben egy bányász fiából is lehet jogász és miniszterelnök”–mondta  Gyurcsány feltüzelve. Itt viszont két kommentárom is lenne:

1) A baloldal – elsősorban – abszolút koncepciótlansága miatt bukott meg, és ez bizony politikai veresség.

2) Gyurcsány felismeri, hogy bizonyos  tekintetben hasonlóan hátrányos helyzetből emelkedett fel ő is és Orbán Viktor is a Kádár rendszer utolsó évtizedében: ő volt a pápai fonónő fia, Orbán pedig a bányászé. Mindketten szegény, vidéki munkáscsaládokban nevelkedtek.

De aztán így folytatja Orbánnal kapcsolatosan:

„Ez a jogász – vagy mi a csuda – ez elárulta mindazt, amiből származik és ahonnan jön. Elárulta saját világát.”

Gyurcsány kifejtette, hogy felelősen nem lehet azt mondani, hogy nem kell tandíj, vagy hogy nem kell vizitdíj, hiszen „nincsen igyen.”

„Nem hazudhatunk. Mert ha van korszakváltás – a rohadt életbe! – az Öszödön kezdődött”–fejtette ki Gyurcsány, ezzel utalva Bajnai Gordon Együtt 2014 – Korszakváltók Pártjára.

Gyurcsány elmondta, hogy nem kér bocsánatot azért, mert szenvedélyesen beszél. És valóban: ennyire tüzes, szenvedélyes beszédet aligha lehet hallani a magyar baloldalon. Mesterházy Attila még talán elő tud állni valami hasonlóval, de ez Bajnainak biztosan nehezebben menne.

Gyurcsány beszédében érzek némi frusztrációt afelől, hogy a demokratikus ellenzéki oldalon egyesek (főleg az Együtt körül) még mindig mumusként kezelik. Ugyanakkor Gyurcsány tehetséges szónoki képességei miatt gondolták sokan az elmúlt évtized során, hogy az e területen sokkal kevesebb talentummal rendelkező Medgyessy Péter után, Gyurcsány valódi, erélyes kihívója lehet Orbán Viktornak. És a 2006-os választási kampányban az is volt. Utána pedig mindannyian tudjuk, hogy mi történt…

Gyurcsány teljes beszédét itt nézhetik meg. Érdemes meghallgatni, még akkor is ha van benne bőven szinészkedés, polémia és populizmus is.

146 hozzászólás

  • nem oszodon kezdodott a korszakvaltas hanem a lendvai utcaban a fidesz szekhazban……..gyurcsany meg addig valtogatta a felesegeit amig a harmadik anyosa milliardossa tette …tehetsegtelen,idegroncs a gyurcsi

  • Puchert János

    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=653959
    egy kis kiegészítés, egyébként pedig köszönjük Chris ezt a gyors reagálást úgy látszik az Orsó utca Kanadához közelebb van mint Budapesthez, egy kis tévedés Nagy Imre nem a Kisfogházban töltötte utolsó hónapjait hanem a Gyorskocsi utcában a Kisfogházba csak kivégezni hozták.
    skála kópé Neked még sokat kell tanulnod, hogy valamit megértsél abból ami nálunk történik

  • asher alexander

    christopher adam!
    mikor jelenteti meg a dokumentum fotokat melyeket kuldtem onnek?
    van meg masik is,olyan is amit soha sehol sem kozoltek le eddig!!meg a net-en sem!!
    ilyen pl a „konzentrationslager dachau-i SS personal ausweiss”-fotoval nevvel!!

  • asher alexander

    varom az „erdemi” valaszt!!
    -hacsak……………….”lovat,illetve nyerget” nem cserelt azota

  • Ennek ez az egesz egyfajta jatek, szinjatek.Jatszik a szavakkal, az erzesekkel, az emberekkel,mindennel es mindenkivel. Neki megvan, mindig is megvolt mindene.Fingja nincs arrol, milyen az amikor valami NINCS. Mondjuk nincs munkad, nincs mit adni a gyerekeknek enni. Mikor eleged lesz mindenbol, lakaskadat amit sok evi munkadbol vettel, fillerekert eladod, veszel belole repulojegyet a csaladodnak es repulsz veluk…mindegy hova, el messzire innen!! Az en egykori edes HAZAM-bol. Ami mar nem az enyem es nem is az en gyerekeime, hanem a politikai maffiae, mindegy minek nevezik magukat.
    Pocsekul erzed magad eleinte gyokertelenul..de szerencsere a nagymama genjeibol atorokitette hogy s mikent valhat beloled jo cseled…a vilag masik vegen.
    Olvasva most ezt a szinjatekot a tobbiekevel egyutt halat adok a Joistennek, hogy a diplomaim megtanitottak repulojegyet vasarolni, es fekent hinni onmagamban.

    Ez jutott eszembe e masik hires beszedrol. Egyebkent koszonet Gyurcsan Ferencnek, mert ha o nem kuld a fenebe olyan edesen…”Akinek nem tetszik, el lehet menni! ” :)))) Lehet eszembe sem jutott volna! A baj csak az, hogy ugyan mi lesz akkor, ha csak az oregek es betegek maradnak otthon?

  • skála kópé: Nem lehet mindenki olyan erkölcsös mint a „dajcstomi”. Furcsa a magyar keresztényerkölcs! A gyurcsány a feleségeit „váltogatta”, a tomika a kurváit. Az persze szép keresztény viselkedés. Gondolkodhatnál mielőtt írogatsz.

  • “Nem az a magyar, aki két fröccs után el tudja énekelni a Székely Himnuszt, hanem az a magyar, aki kinyitja kezét és azt mondja, milyen jó, hogy ti mások vagytok, mert így, a sokféleségben erősek leszünk.

    Ez a senki meri a szájára venni ezeket a szavakat, akinek az a véleménye a határon túli magyarokról ami? Aki ellene volt és még ma is ellene van hogy állampolgárságot kapjanak? Tanult emberek nem veszik észre ezt a parányi ellentmondást, vagy éppen olyan gonoszak mint Ő.

    Miféle érdek tarthat ilyen lelki nyomorékokat a felszínen?

  • Ne csak azt hallgassàtok,amit mond!
    Azt értékeljétek ,amit tett! 4 éve utàn 2008-ban 20 Milliàrd EU vészkölcsön,mert”nem kormànyoztunk,elkurtuk nem is kicsit,nincs még egy orszàg, amelyik ilyen nagy hibàkat követett el,hazudtunk-mindig,hamisan tàjékoztattunk …-„.A kozmetikàzo privatizàciojuk (2006-ban eladtàk a MALÉV nyereséges részét,hosszu évekre kikölcsönözték a repülöteret,igy megpecsételték a légitàrsasàgunk sorsàt,mert a tulkinàlatban senkinek sem kellett egy veszteséges légitàrsasàg) ellenére 9,4 %-os ujdeficitet értek el-a megengedett 3 % helyett,amit egyetlen évben sem tudtak betartani,egyedül csak magyarorszàg-,igy nött az adossàgunk. Bajnaival sajnos nem jàrt jobban az orszàg,mert IMF pénzével,
    tanàcsaival…,a lakossàg megszoritàsa mellett is minusz 6,8 %-ot
    szerencsétlenkedett-ezzel Gyurcsànyhoz hasonloan szintén alulmulta a konkurenseinket-.
    Ilyen-nem balodali-multikat és bankokat kimélö gazdasàgpolitikàval,kiàrusitottàk a lakossàg érdekeit,eladositottàk az orszàgot,megterhelték a mostani és jövö
    generàciokat.Mit oldottak meg a vészkölcsönnel?
    Azt nézzétek és értékeljétek,amit csinàltak,ne csak azt hallgassàtok amit mondanak! Mert lassan kijövünk az àltaluk àsott gödörböl,helyes utra került a gazdasàgunk.
    Beszélni könnyebb,mint teljesiteni!

  • Skála kópé!

    Gyurcsány Ferenc példamutató házasságban él feleségével, és neveli gyermekeit, példás családapa, és feleségét mindenhova viszi magával amikor kormányfő volt akkor is, és most is, nincs más ilyen politikus hazánkban.

    Bajnai Gordon nős ugyan, de nem a feleségél és nem agyermekeivel él, mindhárom gyermekét a feleségénél hagyta, egy törvénytelen kapcsolatban él, ahol lett egy gyerek is.
    Feleségét mivel elhagyta sehová sem viszi magával, szeretőjét akivel együtt él azt meg pláne nem. Úgyhogy ne merj szót emelni Gyurcsány Ferenc ellen! Ő az egyedüli olyan miniszterelnök vagy pártelnök politikus, amely küzd amely semmiféle módon nem szavazta meg Orbán alaptörvényét annak kidolgozásában nem vett részt, nem szavazta meg a Magyar Köztársaság eltörlését, sőt tiltakozott a DK tagjaival együtt tüntetett és bojkottot hirdetett. Bajnai 3 éven át szó nélkül tűrte a Magyar Köztársaság lebontását.

  • Andrási Sándor

    Gyomorforgató bazári majom, alattomos rabló.

  • asher alexander

    b.imre!
    nem tul reg olvastam itt hogy egy jobber kepviselo jol elkuldte az erdelyi magyarsagot az anyjukba,mondvan azok ne pofazzanak azok romanok!!
    no akkor ki meri a „szajara” venni???!!

  • Varga Sándor

    B. IMre! Gyurcsány fröccsel vagy anélkül sem tudja elénekelni a Székely Hímnuszt…de, Gyurcsány álmából fölriasztva is bele tud zendíteni az Internacionáléba…
    A video kezdetén azt mondja, nézzenek jobbra, itt lakott a…az a bolsevik, akit a Gyurcsány zsidó anyósának az „aputája” nyíratott ki…(meg a zsidó Biszku, Marosán, Fekete, stb-ék)- (Ha balra néztek volna, kicsit messzébb, ott láthatták volna azt a villát, amit egy holokauszttúlélőtől lopott az Apró-Dobrev maffia…)
    Gyurcsány egy háztartásban él egy 56-os vérdíró özvegyével, Jahner-Bakos Mihálynéval (Jahner Bakos Mihály 1958-1963 között a Legfelsőbb Bíróság elnöke volt. Korábban az Igazságügyi Minisztérium katonai főosztályán alezredesi rangban irányította az ’56-os forradalom utáni megtorlások rögtönítélő bíróságainak létrehozását..) na ja, papíron…

    Bárki, aki mára 10-11 éve (Ai Weh), nézi Gyurcsány szerepléseit, és emlékszik ennek a skizofrén, szociopata személyiségnek a „dolgaira”, és , ha csak nem endemikusan gyűlöl mindent ami „magyar”, ennek a 25 perces videónak a megnézése fájdalmas. Gyurcsány egyértelmű jeleit mutatja a destabilizált személyiség-zavarnak, a valóság érzékelése nulla. Van ő meg az antiszemita nyilasok. Kész! Itt jegyzem meg, érdemes megnézni a közönségét is…
    Gyurcsány már folytatott „dialógust” is Nagy Imrével, „Imre, te hogyan csinálnád?”, természetesen testőrök között és megrendezett hallgatóság előtt…már tüntetett mindenféle táblákkal a nyakában is. Volt ő már homoszexuális, cigány és zsidó is, csak magyar nem!, sőt, 2004-ben a határon túl élő magyarok állampolgári, kisebbségi, nemzeti jogai ellen kampányolt. Valójában miféle ember lehet az, aki a 70-es években „Éljen a PLO” vonalon hülyítette a gimnazistákat, majd 1981-ben a főiskolai KISZ-bizottság tagja lett, elsősorban rendezvények, diákprogramok szervezésében vett részt. Később a főiskola KISZ-titkárának választották meg, ami a tudományegyetem és a tanárképző főiskola összevonása után egy jól fizető állást jelentett számára. 1984 és 1988 között a KISZ Pécsi Városi Bizottságának titkára, majd 1988–1989-ben a KISZ Központi Bizottság Egyetemi és Főiskolai Tanácsának elnöke lett. 1989-ben a KISZ jogutódjának, a Demokratikus Ifjúsági Szövetségnek (DEMISZ) az alelnöke volt, a szervezetben a viszonylag radikálisabb reformer vonalat képviselte. Két hónap után kilépett a DEMISZ-ből, és kb. harminc támogatójával megalakították az Új nemzedék nevű ifjúsági szervezetet, melynek elnöke lett. A szervezet rövid ideig állt fenn, észrevétlenül szűnt meg, ezzel jó ideig szünetelt Gyurcsány Ferenc politikai pályafutása.

    1990-től, tanulmányai befejezése után az üzleti életben helyezkedett el, politikával jó ideig nem foglalkozott.

    1990-től Budapesten dolgozott a CREDITUM Pénzügyi Tanácsadó Kft.-nél, ahol önálló ügyintézői, majd üzletszerzői pozíciókba emelkedett. Ekkor tanult meg angolul, amit tárgyalási szinten beszél. (?)

    http://www.youtube.com/watch?v=fTp7TEAT9Y8

    A társaság kettéválása után, nemzetközi piacot célzó résszel az Eurocorp Nemzetközi Pénzügyi Rt-vel tartott, ahol résztulajdonos és az ötfős igazgatóság tagja lett. 1992-től vállalkozó, az Altus Befektetési és Vagyonkezelő Rt. vezérigazgatója, 2002-től a felügyelő bizottság elnöke. 2002-ben Magyarország 50. leggazdagabb embere volt.

    Ch. Adam ebben a figurában mit lát?….

  • asher alexander

    varga!
    de ha titeket le melymagyaroznak verig vagy sertodve ugye?
    ne zsidozz itt-(se) kutya!!!

  • asher alexander

    varga!
    hiszed vagy sem meg en,a zsido is el tudom enekelni az un,; „szekely himnusz”-t!!
    sot talan meg olyant is amit te meg eddig nem is hallottal!!
    az eggyik ilyen pl,;
    „ott ahol zug az a negy folyo!ott ahol szenvedni jo! ott ahol kiomlott annyi draga ver!zeng a dal kolozsvar visszter!zug a kurt az osi var fokan!honved all a hargitan!erdely szent bercere zugva szall buszken all a magyar turul madar”-
    ez is egy kulombseg koztunk fiam!!

  • liberalkonzervativ demokrata

    Skála Kópé, Varga,Andrási,Erős,Miko tudjátok egyáltalán mi zajlik ma Magyarországon?

    A Demokrácia teljes lebontása!

    Nézzetek már körül! Fogjátok fel egy beszéd értelmét! Ne szajkózzátok a szátokba csócsált dumát!
    Van egy ember, aki tényleg a magyarok egységét, felemelkedését akarja. ( Akinek minden lépését meghiúsította legnagyobb tévedése, hogy demokratikus úton hagyta szóhoz jutni a „mennél rosszabb, annál jobb” nemzetpusztító elvét valló „oszt jónapotozókat”.)
    Szemben egy másik, aki az összefogást csak szajkózza, aztán mindenkit kiközösít, aki nem az ő „liberalultrajobb, műveld meg a virágoskertedet,tarts tyúkot a teraszodon, harcoljunk mindenki ellen, szabadságharc, építs stadiont kórház helyett” scifije szerint akar élni! ( mellesleg minden demokratikus fórumot eltapos, a választási rendszert a saját buta,elképesztően tehetségtelen seggnyalói alá szabja.)
    Miko, miért nem mész haza, ha már most a Magyar Nem Köztársaságban minden oly csodás lett?? Csak nem mégis jobban ízlik az a posványos nyugati demokrácia?
    Még véletlenül sem higgyétek , hogy balos vagyok!!!!
    Egy liberalkonzervatív demokrata

  • Már nyiltan hazudja a tegnapot, már hepciáskodik, kérkedik, fenyegetőzik, és rikácsolva követel.
    A másik eljátsza az „árvízi hajóst”, de a legrosszabb ripacs ő is hazudik, árt, a nyomuruságot mélyiti. Jobban tette volna most is , ha elhúz a Hazaból, mint tette a nemzeti ünnepen.
    És a többi haszonélvező, csak a zsebével tőrődik, bajt okozni lételemük, a mutyi a harács, a mindennapos árulás.
    És a Magyar emberek már tudják, ezek mind egy fészekalja, háttér-cimborák, bűn-rokonok. És már azt is tudjuk az igazi gazda vigyorogva nézi csinovnyikjai ökörködését, álságos színjátékukat. De a parázs már izzik, és vissza vesszük Hazánkat a Magyaroknak, ahogy azt Árpád ránk hagyományozta. A Magyarok Istene megsegít minket, ki állhat ellent nekünk.

  • liberalkonzervativ demokrata
    2013 június 17
    9:52 de.
    Pontosan tudják mi zajlik, de a mély-magyarok közismertebb nevén szélsőjobb, avagy fasiszta pártok követői pontosan erről álmodoznak. Egy diktatúráról, ahol ők mint verőlegények (mivel a tehetségükből másra úgysem futná) élt-halál urai lennének, már ha a gazdi uszítaná őket.

  • Kicsit színpadiasra sikeredett a dolog, de jól beszélt.
    A tartalommal nincs probléma. A kivitelezés viszont nehéz lesz.
    Azért hajrá Feri! Neked is drukkolok, mint minden demokratikus erőnek!

    Le a diktatúrával!

  • Varga Sándor
    2013 június 17
    8:03 de.
    Találtam önnek egy jó kommentet! Átemelem ide. :

    [hohoohooo] [2013.jún.17. 13:56]

    Rengeteg csatát nyert miközben elveszejtette az országot.
    Ezért 2014 a döntő csatát mindenképpen elveszti, de addigra annyi lesz a csontváz a szekrényben, hogy neki is jobb lesz így.
    Akkor készüljetek Waterloora!
    Az a harc lesz a végső.
    Most ti fogjátok énekelni lelkesen.

    Ugye tetszik?

  • Varga Sándor
    2013 június 17
    8:03 de.
    már bocsika! ki nem szarja le a székely himnuszt – ami még csak nem is egy himnusz, hanem csak egy geijl műdal?
    na meg, figyelmébe ajánlanám a kevély székely mondást, mi szerint „a székely szarta a magyart!”
    és, ha gyurcsány „megcsinálta” magát? köze hozzá?
    minden esetre nem úgy „csinálta meg magát”, mint a kis stucni, aki politikailag ugyanolyan előélettel rendelkezik, csak éppen üzleti érzéke más iránylatú.
    de ne csüggedjen: a betegsége – mármint, a magáé – már jó eséllyel gyógyítható. csak éppen időben forduljon vele orvoshoz 😀

  • Ez volt a legőszintébb politikusi beszéd Öszöd óta!

    Jó volna, ha a többi balodalinak nevezett politikusféleségek tanulnának belőle és nem mellé- beszélnének!

    Szép volt Feri, gyere vissza!

  • … „Cselkedeteikről ismeritek meg őket..”
    Ezt az idézetet ismeritek?
    Erről van szó. Gyurcsány megmutatta az uralma alatt cselekedetein keresztűl, mint magyar politikus mit ér. Nem a beszéd a fontos.
    Amit ő és kővetői tettek nem tetszett a magyar népnek, ezért jött be a Fidesz többséggel.
    Értem, hogy egyesek, főleg Gyurcsány síratja ezt az időt, de már lejárt.
    „Megméretett és könnyűnek találtatott”

  • Felháborító, és gyomorforgató némelyek írása! Aki diplomával nem értette meg az ” el lehet menni”-t az húzza magára a budi ajtót, mert annyi esze van csak, mint a székely himnuszt istenítő jobbernek!
    Aki azt hiszi, hogy idehaza jobban élünk, mint 3 éve, az hazudik magának is! Amit Gyurcsány mondott, sajnos szóról szóra igaz!!!Szerencsétlenek! Mi hasznotok abból, ha a népnyomorító fidesz szekerét toljátok?Milyen országban éltek???
    Idehaza egy érettségizett képviselő bead egy indítványt egy törvény megalkotására,- ami természetesen a fidesz kutyák kölykeinek – a javára van kitalálva, és másnap törvénybe iktatják!!! Hol van még ilyen ország? Tudjátok egyáltalán, hogy miről beszéltek?
    A mindennapos megaláztatások, a hetenkénti megszorítások, és egy olyan miniszterelnök, aki Európa persona non grata ja, a sorozatos hazugságai után azt meri mondani, hogy ő nem hazudott soha!
    Meri bele mondani az ország képébe!
    Ahol 100 ezer számra éheznek a gyerekek, több millió család él nyomorban, akkor a leigázott Tv-kben nyomatja a ” Magyarország jobban teljesít!” szlogent, azt minek nevezitek szerencsétlenek???
    Lehet hogy nektek is jutott a pénzecskéből, amit Orbán tőlünk vont el, hogy fényezhesse magát?
    Undorító, és felháborító amit műveltek!!!
    Kigúnyolása a nyomorunknak, és szembe köpése az igazságnak!
    De már nem csak Gyurcsány mondja, hanem Pusztai Erzsébet is, hogy hazudsz Viktor! remélem megsokasodnak az igaz hangok, és azt a gyalázatot, amit Orbán hozott az országra, képesek lesznek lemosni!!!
    Ti meg szégyelljétek magatokat!!!

  • A legjobb beszédek egyike, amit magyar ember magyar politikustól hallhatott. Egy igaz magyar hazafi megszólalása, szónoki bravúr, a forma és a tartalom tökéletes egysége. Amit mondott, azt nem lehet se íze, se bűze úgynevezett „érzelemmentes” stílusban előadni. Gyurcsány tud bánni a szóval, tud bánni a hallgatósággal, mondatai nem üres orbánista lózungok és népbutítás, hanem megfontolandó gondolatok. Igazi szónoki tehetség, ritka az ilyen.

    Amit mondott, az első szótól az utolsóig igaz. És hogy milyen hatása van, az itt megszólaló agymosott orbánista zombik bizonyítják. Aki még mindig azt állítja, hogy Gyurcsány az egyszerű átlagembernek mondta az „El lehet menni Szlovákiába” mondatot, az szándékosan hazudik, az egy aljas gazember, Orbán seggnyalója, a diktatúra kívánója és a szabad társadalom ellensége. Éljen akár otthon, akár külföldön.

    Ha a magyar ellenzék valóban arra törekedne, hogy Orbánt megbuktassa, ilyen vezetője kéne, hogy legyen. Nem a pálmaáglengető, nulla szónoki képességekkel bíró Bajnai, vagy a meglehetősen sótlan Mesterházy. Egy normális ellenzék mást nem tehet, mint a szó erejével harcol – a hazaáruló ellenzék pedig Fradi-futballhuligánokkal teszi ugyanezt.

    A beszédet volt szerencsém élőben hallgatni. Meg is értettem, miért nem állnak ki ezzel az emberrel vitatkozni se jobb, se baloldalon. Mert úgy mosná le őket a pályáról, hogy csak úgy zakkannának.

    És aki a beszéd után is hazugozni fogja Gyurcsányt, az innentől kezdve szándékos aljasságot követ el.

  • Politikai nézetektől függetlenül!!!!!aki más nép himnuszát
    „leszarja” az nem ember,hanem egy primitív féreg!és főleg ebben az esetben magyarnak sem tekinthető!
    Azt hittem Illének már nincs lejjebb…….de tévedtem.!
    Több baloldali nézeteket valló ismerősömmel szoktam normálisan beszélgetni,de ilyen bunkót keresve sem lehetne találni….
    Gyurcsány eredetileg papnak készült(vajon melyik felekezetben?)még jó,hogy nem lett az….
    Dumálni szeret,de mit és milyen stílusban,pláne mint volt
    miniszterelnök….?
    Bár itt többen dicsőítik,de szerencsére ahhoz kevesen,hogy „jövője” legyen,az a vicc?,hogy még Mesterházy és Bajnai sem szövetkezik vele,mert nem tartják jó „ajánlólevélnek”….,persze ők sem azok!
    Kíváncsi vagyok,hogy lesz ebből „győzelem”?

  • Mi a fene ez bolsevik-cionista oldal? És még mindig hangoskodtok. Élősködtök a Hazámon, és kirekesztésről beszéltek. És fasisztáztok, mikor jól tudjátok a magyar Nimród népe, és Melkizédek-rend szakralitását követi, mint testvérünk Jézus.
    Ez a végjáték, de részetekre, vagy bűnbánat hosszan, mélyen nagyon, nagyon, és akkor majd bűnbocsánat, vagy kivet benneteket ez a bolygó, mert nincs rá szüksége.

  • Figyelő
    2013 június 17
    12:27 du.
    bocsika, de maga még könnyűnek se.

  • Esze Tamás
    2013 június 17
    2:42 du.
    hát, fiam, eltévesztette a nickjét.
    hogy esze nincs, az nem kétséges.
    nimród népe, mi? 😛

  • Christopher Adam

    Kedves Esze Tamás!

    Lapunk szellemisége a zsidó-keresztény gyökerekre, illetve a liberális demokrácia tiszteletére épül. Azt hiszem, hogy ha pogány „szakralitást” keres itt, sajnos rossz helyen jár. Amennyiben hozzá kiván szólni cikkeinkhez, kérem lépjen túl a „bolsevik-cionista” féle értelmezhetetlen rögeszméken és szóljon hozzá érdemben az adott iráshoz.

    üdvözlettel,
    ca

  • Boda Marcsi
    2013 június 17
    2:31 du.
    bocsika, kiscsillag: a székely nem nép, hanem népcsoport. főleg nem magyar. önmagát se tekinti annak.
    ha esetleg levezetné az oksági összefüggést, miért is nem vagyok magyar, ha nem tekintek egy műdalt – ráadásul egy idegen népcsoportét – himnusznak, ami amúgy egyetlen paraméterének sem felel meg, még talán lenne esélye, hogy komolyan vegyem.
    de csak szóljon, melyik szót nem érti.
    magának szívesen elmagyarázom. két illézés között legalább hadd tanuljon valamit. magának, kiscsillag, ille-fóbiája van. forduljon orvoshoz, amíg túlzottan el nem hatalmasodik magán 😀

    amúgy meg, ha már bunkó:
    hej, te bunkócska, te drága!

  • Christopher Adam
    2013 június 17
    3:05 du.
    túlterhelted szegény maradék bitjeit 🙂

  • Boda Marcsi
    Hát az IQ-d = a lábméreteddel!Eszméletlen a butaságod, és még Te emlegetsz bunkóságot másnál?
    Milyen himnuszról zagyválsz? Egy műdalt annak minősíteni, enyhén szólva tudatlanság!
    Hát igen! Csaba királyfi, az már valami!Zengjétek csak…

  • Ildiko Miko írta!
    2013 június 17
    3:16 de.

    „Gyurcsan Ferencnek, mert ha o nem kuld a fenebe olyan edesen…”Akinek nem tetszik, el lehet menni! ” ))) Lehet eszembe sem jutott volna! A baj csak az, hogy ugyan mi lesz akkor, ha csak az oregek es betegek maradnak otthon?”

    Nekem nem tetszett a Gyurcsány mostani beszéde. Színpadiasnak tűnt számomra. De nem ezért írok. Azért írok, mert szeretném tudni, hogy mikor írta Gyurcsány „Akinek nem tetszik, el lehet menni! ” és kinek írta? Köszönettel várom a választ! Üdv:Gábor

  • Ille, de nem is vagyok miniszterelnök.
    Ami más népek himnuszát illeti, Boda Marcsának igaza van!
    A székely egy nép, ha nincs is hazája. Ahogy a kurdok is azok, az örmények és sok más hasonló nép.
    Nem illik mások himnuszát lebecsmérelni.

  • Ildiko Miko
    2013 június 17
    3:16 de.
    „Fingja nincs arrol, milyen az amikor valami NINCS. Mondjuk nincs munkad, nincs mit adni a gyerekeknek enni.”
    Kiskegyed bődületes marhaságokat írogat, ugyanis Gyurcsány Ferenc szegény családból származik, ahol naponta találkoztak azzal, hogy: nincs. Ha Gyurcsányról akar értekezni, előtte szíveskedjék tájékozódni, különben könnyen nevetségessé válhat.

  • Esze Tamás
    2013 június 17
    2:42 du.
    Minden ellenkező híreszteléssel szemben mi itthon vagyunk Magyarországon, szemben veled, aki valószínűleg turulban születtél, és még most is valahol az orosz sztyeppéken bolyongsz hazát keresve.

  • Kedves Kristóf Ádám,

    A Magyarok nem pogányok. A meghatározásod hamis.El kell hagynod a zsidó- és a liberális jelzőidet és, akkor már pontos kik a Magyarok.
    Mária országa, a Szent Koronánk oltalma alatt.
    Kanadából fogalmatok nincs, hogy mi történik a Hazánkban.
    Hála a Jóistennek a Gyurcsány féle szélhámosokon már túl vagyunk, de sajnos vannak még sokan, csahosok, kettős vagy többes állampolgárok, olyanok akik összekeverik a Kánaánt ( amit szintén raboltak), Kárpátiával.

    üdv Esze Tamás

  • Kedves kalmik és Ille István,

    Szeretem amikor nem a tényekre reagáltok, hanem ajvékoltok mint a fába szorult féreg.
    Magatokféléknek csináljátok a bajt, ahogy mindig is tettétek, és már ti is tudjátok, ég a lábatok alatt a föld mindenhol, ahol az emberek az Életet válasszák.

    A történelmet pedig nem kell újra és újra meghamisítani.

  • Ja igen, kalmik,

    Csak akkor lehetsz itthon a Hazámban, ha a kisebbség tagjaként elfogadod a befogadó nemzet szokásait, törvényeit, nem rombolsz. Hasznos munkát végzel a közösség érdekében.
    különben nincs rád szükségünk.

  • asher alexander

    bodamarcsi!
    -„akik mas nepek himnuszat leszarjak nem emberek”-
    akkor ti vegkeppen nem!!
    kik is fujjoltak mocskolodta az izrael-magyarorszag futbalmeccsen az izraeli himnusz alatt??a MAGYAROK!!!
    kopd le magad nyugodtan!!

  • asher alexander

    MEIN LIEBE VOLKISCHER BEOBACHTER
    -(FIGYELO)-
    es azt a szekely mondast ismered-e,;
    „SZEKELY SZARTA A MAGYART”
    no menjel szepen es nyaldosd tovabb a hon imadott MEIN VEZER-ed segget!!

  • bumburi

    Mondj egy himnuszt, amelyik nem „műdal”!

  • Aki színpadiasnak tartja Gyurcsány beszédét, annak csak azt tudom mondani: igen, az. Igen, Gyurcsány nem a ma valamilyen rejtélyes okból a baloldalon elvárt unalmas, szürke, mindenféle emberszagtól mentes szónok. Oda lehet rá figyelni. Lehet vitatni, amit mond, de nem hagyja hidegen az embert.

    Tessék nekem mondani nagy szónokot, aki sótlan, unalmas szövegekkel szerezte meg a hírnevét! Nincs ilyen. Amelyik ilyen volt, az el is tűnt az idők homályában.

    Ha valaki egyszer Magyarországon megírja a politikai beszédek históriáját, Gyurcsányt már ha akarná sem hagyhatná ki. Megkerülhetetlenné vált a témában.

    De a formánál a tartalom lényegesebb, és ez a beszéde ebben is rendkívüli volt. Pedig igazából nem kéne annak lennie, ha az ellenzék kezdettől tudta volna, mi a dolga. Nagyjából az, amit Bartus ír. És akkor Gyurcsány beszéde most nem lenne annyira felkavaró. De az, mert az ellenzéki politikusok legtöbbjének jelzője a szürkeség és a dögunalom.

    És az ellenzéki szavazók nem unalmas vezetőket kívánnak maguknak, hanem olyasvalakit, aki ha kell, elküldi a gyalázatos, nemzetrontó jobboldalt a bús fenébe. Igen, ilyet akarnak, akármit is mondanak a mindent megmagyarázó úgynevezett elemzők, politológusok, vagy finnyás médiaemberek.

    Gyurcsány beszéde csak azért lehetett rendkívüli, mert az ellenzéki szavazóknak nem volt módjuk megszokni ezt a stílust, ezt a keménységet, ezt az egyenességet, ezt a nyíltságot a sok maszatoló, pávatáncoló, szarkenegető ellenzéki politikusi duma közepette.

  • Ille István

    Ille írta: „..ki nem szarja le a székely himnuszt?..”

    Úgy tudom, évtizedekig be volt tiltva, nem csak Romániában, de nálunk is. Egyébként, a dal „népnek” nevezi a székelyeket. „..Segítsd még egyszer győzelemre néped,..”
    A legdemokratikusabb himnusz, mert nem egy bizottság, hanem a nép döntötte el, hogy a himnusza legyen.

    Érdekesség, hogy a „szombatos” székelyek a zsidókhoz hasonlóan csak az Ószövetséget fogadják el isteni kinyilatkoztatásnak. Sok szombatos székelyt vittek el a zsidókkal együtt koncentrációs táborokba, zsidóknak minősítve őket.

  • Na, mégegy n(E)sze semmi…
    Mária országa…
    Márijaidesanyám.. Borogass..

  • sárdi jani
    2013 június 17
    7:51 du.
    hogy a dal minek nevezi – látja, fiam, maga is dalként emlegeti – teljesen érdektelen.
    attól még nem önálló nép, főleg nem nemzet.
    de ezen nem is érdemes vetyengeni.
    a nép döntötte volna el? mikor is?
    „A Székely himnusz 1921-ben született, szövegét Csanády György, zenéjét Mihalik Kálmán szerezte. A szerzők szándéka nem az volt, hogy valódi himnuszt alkossanak a székely népnek, művük később sem vált hivatalos himnusszá.”
    ami a KZ-be vitlt illeti: a bicsérdistákat is, meg a cigányokat is. pedig nekik is van „himnuszuk”.
    „A himnuszt a 2009. szeptember 5-én Székelyudvarhelyen megtartott Székelyföldi Önkormányzati Nagygyűlésen határozatban fogadták el az önkormányzati képviselők Székelyföld hivatalos himnuszának.”
    csak a wikit kellene olvasnia, de értően, és nem elfogultan.
    abból kiderülne, hogy még csak nem is önálló közigazgatású, nem mellesleg a székelység mint etnikum jelöltetik meg.
    az önkormányzati nagygyűlés meg akkor a nép, amikor a 2/3 az.

    ismételten figyelmébe ajánlom: a székely szarta a magyart c. kevély kiszólásukat. miért is kellene akkor az ő „himnuszukat” tisztelni?

  • Esze Tamás
    2013 június 17
    5:26 du.
    bocsika. mégis, milyen féle lennék?
    meg kit is képvisel, milyen felhatalmazással, hogy meghatározza, ki, milyen módon lehet, és hol?
    miért kellene egy etnikumnak elfogadnia a befogadó nép szokásait?
    mi a véleménye a kisebbségeket megillető jogokról?
    attól tartok, ezen a majd-én-megmondom-mit-tehettek rendszeren még dolgoznia kell egy kicsit 😀

  • Cornelius!
    Te nem is a holdon elsz, hanem a Marson.Igen: Gyurcsany
    valoban beirta magat a tortenelembe(mert ezt akrod mondani), nem a pozitivjai miatt, hanem a negativjai miatt. Te jobban balvanyozod ot, mint barki(jobboldali)Orbant. Ti csak szajkoztok itt betanult szoveget. Ezt is fogjuk meg olvasni „mastol” is rovidesen.

  • asher alexander

    sardi jani!
    nem „segitsd meg egyszer”,hanem vezesd meg egyszer gyozelemre neped csaba kiralyfi csillag osvenyen…!

  • Itthon, Magyarországon nagyon sok demokratikus értékek iránt fogékony ember VÉLEMÉNYÉT mondta ki Gyurcsány!! Azokat a véleményeket, amelyeket sokan CSAK szűk baráti körben, vagy még ott sem, hanem magukba MOTYOGVA mernek kimondani! És persze sokkal keményebb jelzőkkel illetik a mai rendszert és annak URAIT!!! Milyen érdekes??? Itthon is sok-sok HÍVE van Orbán diktátornak, aki felszámolta az alkotmányos jogállamot, a még gyenge magyar demokráciát!! És milyen érdekes, hogy erős demoráciákban élő honfitársainknál is mennyien vannak, ANTIDEMOKRATÁK, akik éppen azokat a demokratákat támadják, akiknek elkötelezettségében nem lehet normális embernek kételkedni!! Senki nem vitathatja el, hogy Gyurcsány meggyőződéses demokrata! De mindezt igyekeznek elkenni, és holmi stílust, na és a családi , kapcsolatait, házasságait firtatják!!! Azaz a BESZÉD lényegéről igyekeznek elterelni a figyelmet!! Olcsó trükkök, ezeket ITTHON Orbán és bandája is gyakran alkalmazza!! Ezért is sikerült még támogatókat szereznie, aljas terveihez, a diktatúra kiépítéséhez! Talán érdemes rögzíteni, hogy Kádár kemény „proletárdiktatúrája” a „legvidámabb barakk”-ká enyhült, és a gyenge magyar demokrácia Orbánnal meg egyenlőre AUTOKRÁCIÁVÁ, de a dikatatúra irányába mozdul!!! Aki ezt sem képes LÁTNI, az vagy vak, vagy tudatosan, a deiktatórikus eszközök ímádója!!

  • Sárdi Jani
    A miénk sem az!
    Csak magasról tesztek rá! Hogy zenghessétek Csaba királyfit! Undorító a felfogásotok, a ki ha én nem!
    Vegyétek tudomásul, hogy egy ország rákfenéje vagytok, a deviáns felforgató tevékenységetekkel, aminek hatalmas része a történelem meghamisítására irányuló törekvésetek!
    A történelem az „ilyeneket” mint Ti vagytok, szemétdombra vetette mindig, és remélem ezután is azt teszi!
    ” kell egy ország”,ahol a hazugok elnyerik méltó büntetésüket! Remélem a mienk az lesz! A zavaros,10IQ-jú jobbereknek előbb, vagy utóbb, de le fog áldozni a napjuk!

  • Gyurcsányról érthetőbben!

    Gyakran megvédtem Gyurcsányt Orbán, Vona és más imádókkal szemben. Szándékosan fogalmaztam finoman, hogy az igazságból is látsszon valami, és ne nagyon rúgjam magamat is seggbe. Mert az összefogás híve lennék én is.

    Pontosítok a színpadiasság alatt egy számító, nem igazán őszinte embert láttam, és nem csak most. Azt az embert látom, aki egyszer majd visszatér 2018-as választások után elkerülhetetlenül és ezen munkálkodik, és addig is segít a mai ellenzéki vezetőket, vezető társait lejáratni! Egy szónak és száz a vége. Amennyiben Gyurcsány és Orbán között kéne választanom, még mindig Gyurcsányra szavaznék. De ez nem hízelgő Gyurcsányra nézve.

  • Pontosítás, pontosítása és természetesen Gyurcsány!

    Pontosítok a színpadiasság alatt egy számító, nem igazán őszinte embert láttam, és nem csak most. Azt az embert látom, aki egyszer majd visszatér (2014-as választások után) elkerülhetetlenül és ezen munkálkodik, és addig is segít a mai ellenzéki vezetőket, vezető társait lejáratni! Egy szónak és száz a vége. Amennyiben Gyurcsány és Orbán között kéne választanom, még mindig Gyurcsányra szavaznék. De ez nem hízelgő Gyurcsányra nézve.

  • Esze Tamás: „Mária országa?” Arra a Máriára gondolsz, kinek népét kiirtotta a magyar, és a mai napig üldözi és gyalázza?
    Gondolja, hogy a zsidó Mária nem undorodik a „fajmagyartól”?
    Vicces gondolat!

  • skála kópé

    falusi….a borogatas nem szunteti meg az allando reszegsegedet

  • Csiplek benneteket,drága ,magát ellenzéknek képzelö ápoltak!Ilyen ellenzék mellett ráérünk kávézni.Még,még.még!gyurcsány abba ne hagyd!

    Kiteljesited,a rolad alkotott képet,önmagd negativ reklámja vagy.Kisujjunkat se kell mozgatni hogy lássa mindenki ezek vagytok,magát baloldalnak képzelö,komprádorelit,eu-csicska klikk…

    Jaj, mi lenne velünk,ha lenne egy igazi,poulista népi baloldal…jaj…ne,könyörgöm…Még több eu-litániát!Még több toleranciát!Még több „jaj mit szol ehhez „europa” kitételt…Szállitsátok nekünk,a municiot,sajátmagatokrol,ebbe döglött bele az SZDSZ is…
    Szoval,rajta!

    Olyan messze álltok a néplélektöl,hogy elhiszitek sajátmagatok hablatyait,és ez összeégében jo.
    Orbán helyében anyagilag támogatnám Gyurcsányt,és a többieket.

  • Nagyon jó beszéd volt! Átkozottul jó!
    És nem papírról, mint a felcsúti elmebeteg a három mondatot!
    Jobberkáim, már tudni, h miért f@stok annyira!
    Kukacok vagytok a rothadt almátokban! 🙂

  • Kit érdekel ez a pojáca?Régen eljátszotta a lapjait.

  • A Kanadai Magyar Hirlap nem fogadta el a commentemet, mondván, hogy már irtam hasonló értelemben. Ez az Önök lapjában az ” egyoldalu” demokrácia ? Sajnálom azokat akik elhiszik a cikkbeni állitásokat.

  • Egy politikus azt mondja-ha sikeres akar lenni-,amit a közönsége
    hallani akar. Ebben jeleskedik az ellenzék
    „Ne azutàn értékeljetek amit mondok,hanem azutàn amit csinàlok,
    amit teljesitek,teljesitettem”,valahogyan igy mondta Orbàn Viktor.
    Milyen értékelést érdemel Gyurcsàny és Bajnai a csödjük utàn?
    Tudnak-e Mesterhàzyék balodalibb politikàt celebràlni,mint Orbàn-
    Matolcsy?
    Tudjàk-e a baloldaliaknak nevezettek,hogy ösztönzés(16 %-os ado)
    nélkül, nem lehet nagy eredményeket elérni?

  • Hü de jó videó!
    Erröl a szánalmasan színészkedö ripacs fasiszta jön be:

    http://www.youtube.com/watch?v=OOv-Ncs7vQk

    Hányás.

  • barragon és társai!
    Magyarországon annyira félnek az emberek,hogy a közszolgálati tévében közönséges modorban gyalázzák a kormányt.Minden nap.Úgyhogy,fújjátok csak a janicsár-propagandátokat.

    (Vadai Ágnes)…a szerdai Ma reggelben az M1-en, ahol röpke egy perc alatt háromszor mondta el, hogy a korrupt és diktatórikus, egyben rothadt (fejből írom, nem minden keresetlen jelzőre emlékszem) Orbán-rezsimet jövőre el fogják söpörni. Elsöpörni, elsöpörni, elsöpörni – mantrázta. Nehéz volt rábírni, hogy mondjon mást is (abban sem volt sok köszönet).
    Néztem a müsort,kínos volt.

    http://mno.hu/fricztamasblogja/vadai-nem-kicsit-hanem-nagyon-vad-1167303

  • kiss pál: Ha a mostani magyar néplélektől távol állok, akkor jó. Jó úton haladok.

  • Nem kell elsöpörni a legfőbb hűbérurat. Fulladjon bele a maga kreálmányába. Szerencsére vannak akik belülről fenik a tőrt.
    Ha nem sikerül ,akkor az ország lépésről-lépésre halad a forradalom felé. 300 ezer ember halála árán talán észhez térünk. Megéri? A történelemben nem érdemes ezt a kérdést feltenni.

  • asher alexander

    Ille Ur!
    korabban-(a 30-as evekben)-volt egy „szekelyindulo”!!
    -(de ennek semmi koze meg szovegeben sem ahhoz a nepies dalhoz amirol itt szo esik!!)-
    az eredeti igy kezdodott,;
    -„Elhangzott a szo,zeng az indulo,gyoztesek megint regi zaszlaink,fent a Hargitan nepe jajj szavat….”-stb-stb!
    a refrenje,;
    -„edes erdely itt vagyu nk erted elunk es halunk gyoz a szittya fergeteg a rohano sereg!”-
    persze erre csak tenyleg kevesek emlekezhetnek!!
    ez valoban kimondottan ERDELY HIMNUSZA cimen szerepelt a koztudatban!!

  • asher alexander

    jajj ez most tenyleg de szep volt na!!
    arrol „ir”-(inkabb kormol)-az eggyik nyikhaj,;-„neplelek”
    ugyan!!!mond mar fiam mi is az??!!
    mert hogy nem az egy-es-felmillionyi hulye jobber szimpatizans kepviseli az Egesz Magyar Nep Lelket az 1000%-ra Biztos!!
    mert mi is lenne a tobbi 12Millio-val??

  • Ille István

    „A székely szarta a magyart” Tetszik ez a stílus, mi? Akkor hallgasd Gyurcsányt. Beszél „kurva országról”, „kibaszott jó könyvről” meg arról, hogy „elkúrtuk”. Gyurcsány tudja, hogy milyen szavakkal lehet a hozzád hasonlók lelkét megérinteni.

  • Esze Tamás
    2013 június 17
    4:34 du.
    Rossz hírem van a számodra. Magyarország nem csak a te hazád, és nem te mondod meg kinek van itt helye és kinek nincs. Mélymagyarok olyan mélyen vagytok tudatilag, hogy nem látszotok ki a béka alól. A magyarok már az ázsiai pusztákon keveredtek más nomád népekkel, mire a Kárpát medencébe érkeztek már török, tatár, bosnyák és még kitudja milyen vérrel keveredtek. Itt aztán igencsak felgyorsult a vérfrissítés, úgy,hogy bármelyik magyar nevet megkaparod alatta mindég találsz több rétegben is más nemzetre utaló neveket. Nyugodtan leteheted a nemzeti színű féltéglát amivel a melledet vered, és bele törődsz, hogy így vagyunk mi büszke magyarok, ilyen keverten, ilyen tarka vérrel, és így van jól.

  • bumburi

    Mindjárt gondoltam, hogy nem a bajod a székely himnusszal, hogy „műdal”. Nekem sajnos minden műdal, ami nem népdal. Így az összes himnusz.

    Szépen leírtad milyen országot szeretnél építeni. Írjál még ilyeneket, ha nem akarod, hogy Gyurcsány visszajöjjön.

  • Asher Alexander

    Én kedvelem magát, és tudom, ha bántja is a magyart, vérző szívvel teszi. Magának elárulom, hogy Gyurcsány nem olyan rossz, mint egyes hívei.

    A székely himnusznak pedig több változata is van.

  • Komlói Török Gábor
    2013 június 18
    3:20 de.
    „… segít a mai ellenzéki vezetőket, vezető társait lejáratni!”
    Ez pedig így, ebben a formában nem igaz. Illetve egyáltalán nem igaz. Mindég azt hangsúlyozta, hogy vigyázni kell egymásra, mert egymásra vagyunk utalva. Fordítva viszont igen, különböző státuszú ellenzékiek különböző mértékben igencsak igyekeznek besározni. A szocik már nem teszik, de Bajnaiék, az LMP-sek még mindég jeleskednek Gyurcsányozásban. Az igaz, hogy most vasárnap kifakadt, de szerintem teljes joggal.

  • küszküllö
    2013 június 18
    7:57 de.
    Megértem szomorúságodat, de légy erős. Jövő tavasszal: menekül már viktátor a gyáva.

  • asher alexander

    Sardi Jani!
    az NEM himnusz!!sosem volt az!!mint ahogy pl, a „szekelyasszony az en anyam…”-kezdetu dal se volt az sosem!!
    az Ille Ur-nak leirtam fentebb olvashatod te is mi volt az ERDELY HIMUNSZA a 30-as evekben!!
    az valoban himnusz volt!!

  • Erdély induló Dalszöveg

    Elhangzott a szó
    Zeng az induló
    Győztesek megint régi zászlaink
    Nézd a rút határt, széttiporva már
    Várnak újra mind ősi bérceink

    Édes Erdély itt vagyunk
    Érted élünk és halunk
    Győz a szittya fergeteg a rohanó sereg

    Édes Erdély itt vagyunk
    Érted élünk és halunk
    Győz a szittya fergeteg a rohanó sereg

    Lépteink nyomán, fenn a Hargitán
    S völgyeinkben lenn büszke nóta cseng
    Már semerre sincs, az átkozott bilincs
    Hát énekeljetek, völgyek és hegyek

    Édes Erdély itt vagyunk
    Érted élünk és halunk
    Győz a szittya fergeteg a rohanó sereg

    Édes Erdély itt vagyunk
    Érted élünk és halunk
    Győz a szittya fergeteg a rohanó sereg

    Eredeti Erdély induló. Maga a dal az 50. másodpercnél kezdődik

  • sárdi jani
    2013 június 18
    9:50 de.
    bocsika, de ez nem az én stílusom, ez egész erdély szerte ismert székely mondás.
    mit is nem ért rajta? szóljon, elmagyarázom 😀
    amúgy csíkszeredában éltem meg a tökéletes véleménykülönbséget: a székely utálja a magyart, a csángó utálja a székelyt, a magyar pedig utálja mindkettőt.
    a „góbé” kifejezés pedig korántsem hízelgő!
    a maga lelkét, fiam, gondolom, dörzsárral kell megérinteni.
    csak, hogy szokja a finomságot 🙂

  • asher alexander
    2013 június 18
    10:39 de.
    hagyd a csudába. ha neki az, hát az. gondolom, csaba királyfi útjának felújítására is gyűjt 🙂

  • skála kópé
    2013 június 18
    4:12 de.
    Fel is lennék háborodva, Lacika !!

  • kalmik

    A magyaroknál szokás volt a nőrablás is. Egész Európából bővítették a génállományukat. A csontok génelemzésekor az derült ki, hogy negroid keveredés is volt a honfoglaló magyarok közt.

  • Kalmik!……………….Megeshet,hogy mégsem akkor ate fogsz menekülni?

  • Melyik külföldi politikus mer igy beszélni a hazájában az országáról?Aki megtette azt már agyonlőtték.

  • Asher Alexander

    Ezek a dalok a ’90-es évekig be voltak tiltva. Az én generációm ezért nem ismeri őket. Ahogy jön elő a történelmi nosztalgia, úgy bukkannak fel ismét ezek a dalok. Anyám kisgyerekkora, ő felismeri őket.

  • Komlói Török Gábor, tudná valami tárgyszerű, tényeken és nem hiedelmeken alaouló érvvel is véleményét, nemcsak az „azt hiszem”-mel?

    Őszintén kíváncsi lennék rá, miből gondolja, hogy Gyurcsány a többi ellenzéki vezető ellen játszik?

  • Bocsi, kimaradt az „alátámasztani” szó az előző mondatomból.

  • Jimbo, ne adjon a számba olyan szöveget, ami nem jött ki belőle!

    Az állítólagos Gyurcsány imádatomról meg annyit, hogy az ő elnöksége idején léptem ki az MSZP-ből, mert képtelen volt a pártjában rendet tartani és a hátramozdítókat, fecsegőket, szarkeverőket úgy vágni ki onnan, mint macskát kakilni. És mivel ezektől hányingerem volt, hát mentem én.

    A dolog baromi egyszerű: én azért kedvelem Gyurcsányt, mert olyan világban szeretnék élni, amiben ő gondolkodik. Egy modern, nem provinciálisan bezárkózó, hanem nyitott, nyugatos országban, ahol létezik szolidaritás a szegények iránt és az állam nem azzal foglalkozik, hogy rúgjon még egyet rajtuk. Ahol az egyház a templomokban van, nem pedig Orbán seggében. Ahol a gyerekből nem alattvalót akarnak nevelni, hanem gondolkodni képes, öntudatos polgárt. Ahol az ügyészség nem azon mesterkedik, hogy a maffiakormányt kimossa a szarból. Ahol a hatalmi ágak elválasztása és függetlensége tény, nem pedig farizeus hazugság. Ahol a sjató nem a diktatúra szolgálója, hanem a politikai hatalom kritikusa és ellenőrzője.

    A mai magyar világ mindennek az ellenkezője – utálom is rendesen, és amíg Gyurcsány így gondolkodik, addig támogatom. Ha feladja ezt, akkor meg nem.

    Ennyire egyszerű ám ez a dolog – legalábbis azoknak, akiknek nincs szükségük egy vezér imádatára, hogy valakinek érezhessék magukat, ugye, orbánagyú Jimbo?

  • sárdi jani
    2013 június 18
    1:23 du.
    Kedves jani. Be voltak tíltva- negyvennyolc után..
    A huszas-harmincas években meg olyan népszerűek voltak, mint az Isten véled édes Piroskám a hatvanas években..
    Gáspár bácsi is azokat fütyörészte kapálás közben..

  • Topapó
    2013 június 18
    1:21 du.
    bocsika, de az a más mezeje. tudja, ami mindig zöldebb.
    figyelmébe ajánlom, hogy orbán már jómódúnak titulálta az országot.
    az ő országát. mert, érdekes módon, ahogy körülnézek, biza, mi más országban élünk.
    csakhogy, kedves topapó, ami orbánt illeti, ha a szart sztaniolba csomagolja is, és felteszi a polcra, attól még szar marad.
    persze, azért még magának finom lehet.
    ami pedig az agyonlövést illeti: némi dokumentálásra szorul. ide sorolná őket?

  • alusi
    2013 június 18
    2:27 du.
    „A huszas-harmincas években meg olyan népszerűek voltak, mint az Isten véled édes Piroskám a hatvanas években..
    Gáspár bácsi is azokat fütyörészte kapálás közben..”
    Meg is lett az eredménye:Szu megtámadása, hadüzenet az USA-nak, Don kanyar, onnan futás vissza felé Berlinig.

  • asher alexander

    Ille Ur!
    na jo!
    hagyom akkor!!de mivel en joszivu vagyok adok par agoroth-ot az utkoproknak a csillagosveny felujitasra!!

  • asher alexander

    don ovuz!
    na ez szep volt!!
    en mar nem emlekeztem ra ennyire jol!!elnezest erte!
    viszont az „ott ahol zug az a negy folyo”-ra meg elenken emlekszem!!az is egy indulo volt!!

  • Kommentelők,

    Sokan megszólták beírásaimat, ezért neveket külön nem is emlitek.
    A gyalázkodásotok nem engem minősít. A jó magyar emberek érvekkel vitáznak, nem (MODERÁLVA) stílusú személyeskedéssel, gyalázkodással. És soha nem ajvékolnak, ha nincs érv a tarsolyukban,(főképp, ha tarsolyuk sincs)

    A jó hír mindenkinek az, hogy amit ti liberális-demokráciának neveztek, az egész világon rohad, a totális csődjét tapasztalja az értő ember ( mondom ember ) már a mindennapokban is.
    Az ezer évek alatt kifejlesztett, (MODERÁLVA) kamatszedő társadalmi rend (az uzsoracivilizáció) végre kimúlik.
    Ez a rend nemzetromboló, a devianciát hirdető. A Halál kulturáját szolgálja, mint a rák mindent felzabál, sem az ember, sem a természet tűrőképessége nem tud érdemi korlátot állítani.
    Ennek az életellenes rendszernek az egyik hazai díszpéldánya a Gyurcsány. És vannak még sokan minden politikai oldalon. Őket a magyarok csak csahosoknak hívják, akik bűnszövetkezetben árulják el a Magyar Nemzetet. Eddig azt mondtuk: mi magyarok még bolsevikokból is a legrohadtabbakat kaptuk. Ez mára már kiegészül, mi demokratákból is a legrohadtabbakat kaptuk.
    A Gyurcsány féléken már túl van a Hazám, örökre. Oda valók amit érdemelnek: a szemétdombra. De előtte lesz még elszámoltatás és felelősségrevonás, persze demokratikusan. A régi rómaiak proscriptio-ként definiálják.És mindenki megnyugodhat, mindenki „érdemei”szerinti elbánásban részesül.

    A jelenlegi Belső-Magyarország népességét a magyarok, és nem jelentős súlyban nemzeti kisebbségek alkotják.
    Két népséget ( a cigányról nem fogok irni) leszámítva a memzetiségekkel évezredekig éltünk egymással és egymásért.
    A nemzeti kisebbségek státuszát úgy valósítjuk meg, hogy a fontossági sorrend szerint, előbb a kisebbségeknek a többségi nemzettel szembeni kötelezettségeit, viselkedési normáit határozzuk meg, a kisebbségi jogok sorrendben csak ezután következnek.
    Ez a pozitív diszkrimináció kizárását jelenti. A magyar mindig is befogadó nemzet volt, és az is marad. mindig szívesen fogadtuk a hozzánk bekérezkedőket. De elvárjuk, hogy ők alkalmazkodjanak az államalkotó nemzethez, és nem fordítva.
    A fentiek szerint leirtakból a (MODERÁLVA) lóg ki.Pozitiv diszkriminációt követel, és mindent ami ez ellen van negatív diszkriminációnak, antiszemitizmusnak,a leginkább fajüldözésnek minősíti.
    Magát etnikailag és vallásilag elkülönültnek kezeli, mindig fellép a befogadó országgal, nemzettel szemben ( nem csak Magyarországon, mindenhol).Identitását,úgy védi, hogy nem tűri, hogy más identifikálja.Ezen változtatunk.

    Fentebb a szokásos módon, gyalázták Jézus Szent Anyját és persze egyből népírtással is vádolták nemzetem.
    Ti tudjátok a legjobban sem Jézus, sem Mária nem volt zsidó. Az Istenfiút egy néphez kötni, már őnmagában is szentségtörés.
    És az, hogy valaki zsidók közé született, nem jelenti azt, hogy zsidónak született. Azért született oda mert akkor is már ott volt a legnagyobb baj. Ő a Melkizedek rend tagja, mint azt jól tudjátok( tudjátok, Hierosolyma).
    És ismeritek a Talmudot is amiben szintén csak tagadás, gyalázkodás fröcsög. Ezt a Halált szolgáló tanítást kell először feladnotok.
    A népírtással való dobálózás előtt jobban tennétek, ha a valós történelem ismeretében mélyülnétek el.
    Koszorús Ferenc vk ezredes titeket védett a megszált Hazámban.( és még sok, sok másik magyar ember)
    Kasztner Rudolf, és Wallenberg, a ti népetekből való pedig a ti népetekből valók százezreit áldozta fel, mert az üzlet mindenek előtt.
    És az akkori amerikai elnök, aki semmi szín alatt nem volt hajlandó növelni, még pár ezerrel sem a bevándorlási kvótát.
    És Svájc és a töbi ország ( a Hazámat kivéve) a lezárt határokkal a menekülők előtt.
    És az angolok, akik a Hamburgból induló, menekülőkkel tömött hajókat süllyesztették el a palesztin partoknál.
    És a ti cionista világvezetőitek, akik széndékosan feláldozták a szerintük arra érdemtelen zsidókat.
    Nürnbergben lett volna a helyük. A sok (MODERÁLVA) csirkefogó szintén bitót érdemelt.
    Úgyhogy,csak vissza az agarakkal.
    Érvek helyett gyalázkodást nem tűrök.

    Ille István neked külön is irok.
    Te bűntetést érdemelsz, és biztos lehetsz benne meg is fogod kapni. Hogy figyelmeztessen hátra lévő nyomoronc életedben, egyetlen nép hímnuszátsem gyalázhatod bűntetlenül.

    Ha értelmes párbeszédet akartok folytatni, kész vagyok rá. Különben csak a hányingerküszöbömet feszegetitek.

    üdv Esze Tamás

    *Kedves Esze Tamás,
    Kérem, kerülje az antiszemitizmust kommentjeiben.
    üdvözlettel,
    ca*

  • Esze Tamás
    2013 június 18
    5:24 du.
    köszönöm megtisztelő figyelmét. már kezdtem aggódni, hogy nem illézik egy kicsit.
    ami a fenyegetését illeti, csak azt tudom mondani: ne gyerekeskedjen. az olyasmihez ember kell, nem csak nadrág.
    hogy mit tűr, és mit nem, az a maga gondja.
    gyomorproblémáival meg forduljon az orvosához. az sem ártana, ha rögeszméivel is.

    máriáról és jézusról: tényleg ciki, hogy bármelyik katolikus templomba belépve, a főoltár két oldalán két zsidó néz magával szembe: mária és jézus.

    amúgy a magyar nemzet árulásával mi a baja? a magyar hírlapot is árulják, meg a heti választ is, sőt, a népszabadságot is 🙂

    „ne mond, hogy erős vagy. erősebbre bukkansz. nem mond, hogy ravasz vagy. ravaszabbra bukkansz” (kirgiz közmondás)

  • asher alexander
    2013 június 18
    5:13 du.

    Az említett dalt sehol nem hallottam indulóként énekelni. Mindenütt hallgató nóta stílusban hallottam. Fent van a youtube-on is ez a szám is több előadótól, de mindenütt hallgatóként éneklik.
    Próbáltam az eredeti, vagyis a legrégebbi felvételt megkeresni mint az indulónál, de archív felvételt nem találtam.

  • Esze Tamás
    2013 június 18
    5:24 du.
    Téged már az első beírásod minősített.
    A mostanira: (öncenzura)

  • Esze Tamás
    2013 június 18
    5:24 du.

    Hét ez nagy zagyvaság volt.
    Felhívnám a figyelmét például
    A bolsevik szó orosz szóból ered, a bolse = többség szóból. …
    Vagyis értsem úgy, hogy kirohanása a többség ellen szól?
    Aki nem tapsol a szélsőjobbnak az idegenszívű, hazaáruló, zsidó…etc.? Bocsi, de római katolikus vagyok.
    A magyar politikát tárgyilagosan ítélem meg, éppen ezért vagyok a jelenlegi kormány ellen. Nem Gyurcsány miatt, hanem Orbán miatt. A tényeket, a Magyarországon történő dolgokat nem lehet indulati úton kirohanásokkal eltakarni.
    Nem ragozom a hozzászólását tovább, nem ér annyit. Több benne az indulat mint a tény.
    Ha az ország túl van mindezen ahogy mondja, akkor no para, hátradől, lazít! Szivar, konyak a lopott adóforintokból!

    Ja és a gyógyszerét ne felejtse el bevenni!

  • Kedves Miko Ildiko! Nem értem, miért jó önnek, h atényeket elfrdíti (szándékosan enm íroke egy hölgy vonatkozáásban hazugság szót) és ismételgeti a nyilvánvalóan valótlant.. Gyurcsány nem önnek és nem nekem mondta és nem is ezzl a mogottes tartalommal az idézett szöveget..

    Üdv

    J

  • Esze Tamás
    2013 június 18
    5:24 du.

    Esze Tamás milyen alternatívára gondoltál a kapitalizmus, a liberális demokráciák helyére?

    „Kommentelők,

    A jó hír mindenkinek az, hogy amit ti liberális-demokráciának neveztek, az egész világon rohad, a totális csődjét tapasztalja az értő ember ( mondom ember ) már a mindennapokban is.
    Az ezer évek alatt kifejlesztett, (MODERÁLVA) kamatszedő társadalmi rend (az uzsoracivilizáció) végre kimúlik.
    Ez a rend nemzetromboló, a devianciát hirdető. A Halál kulturáját szolgálja, mint a rák mindent felzabál, sem az ember, sem a természet tűrőképessége nem tud érdemi korlátot állítani.”

    Már Hitler is erről álmodozott, és aztán elaludt örökre, hála a jó Istennek! A kapitalizmus meg tengődött tovább hála a jó égnek, jobb híján. 🙂

  • Don Ovuz, az emlitett erdélyi dalok, az 1940-es évekre mennek vissza, valóban egyik sem himnusz. Ezek műdalok, régen irredenta dalnak voltak elhallgatva, nem játszották 60 évig. Sőt, mikor Erdélyben jártam s megkérdeztem székely háziasszonyomat, hogy ismeri e az”…Ott ahol zúg az a négy folyó” dalt, nem ismerték 1999-ben!

  • asher alexander

    DON OVUZ
    NEM HIVATALOSAN VOLT INDULO CSAK MINDENKI-(AKKORIBAN)-UGY ISMERTE „AZ ERDELY HIMNUSZA”

  • Esze Tamás: Mária ha tetszik, ha nem, zsidó volt. Ha Mária zsidó, akkor Jézus is zsidó. Mi ezzel a bajod? Isten méltónak talál egy zsidó házaspárt a gyermeknek, te meg kritizálod az Isten választását? Volt már ilyen, de a kritikus ki is lett rúgva a mennyből. Senki nem gyalázta Máriát, ne magyarázzon félre semmit. Az gyalázza, aki szerint szégyen a származása. Ez is szép hitlerista stílus. Akit szeretünk, az nem zsidó. Akit utálunk, az zsidó! És térjen észre. Nem a maga nemzetét vádolom népirtással, hanem a nemzetünket. Nem a magáé. A mienk. Ha ma nem is lehetünk büszke rá!

  • asher alexander

    nana hogy nem ismertek!!!
    mondom-(ismetlem)-csak nagyon-nagyon kevesn ismerik ezt ma mar!!
    amugy a dalt en 36-ban hallottam eloszor Ungvaron!

  • Esze Tamas…epp kirekesztett egy LIBERO a magyar nemzetbol…ROHOGD KI HANGOSAN

  • izrael mindig VEGYES lakossagu volt….Szuz Maria eppugy lehetett zsido mint nem zsido…..nincs bizonyitek hogy ez vagy az lett volna

  • Csak most vettem rá magam, hogy meghallgassam Gyurcsány beszédét.
    Valóban összefüggéstelen volt.
    Viszont legjobban megdöbbentett az, amit Kádárról és korszakáról mondott, Nagy Imre emlékbeszédében.
    Milyen jól ismerte elvtársait Nagy Imre, mikor tárgyalása végén azt mondta:
    „Most elitéltek, de majd virágot hoztok a síromra.”
    Újra ez a mondat jutott eszembe

  • llanfair

    Egyetértek Jézus származásával kapcsolatos hozzászólásoddal. Kivéve, hogy Esze Tamás másfajta véleményét Hitlerrel hozod összefüggésbe.

    Hitler nem mélyült el Jézus származásának vizsgálatában. A kereszténységet pedig „zsidó mételynek” tekintette. Jézus tanításait megvetette „gyengesége” miatt. Ősi germán mítoszokat akart feleleveníteni. A nyers „erőben” hitt.

  • Esze Tamás

    Túl sok mindent írtál egyszerre. Ezen a fórumon már többször megvitattuk Jézus származását. Jézust a keresztények Dávid leszármazottjának tekintik. A prófétákra hivatkozva, ő maga is így nyilatkozik. Dávid pedig zsidó volt. De ez sokadrendű dolog, mert Jézus bizonyságtétele a tanításaiban rejlik, nem pedig a származásában.

  • sárdi jani
    2013 június 19
    12:59 du.
    „…mert Jézus bizonyságtétele a tanításaiban rejlik, nem pedig a származásában.”
    aha. ezt pedig pont esze tamásnak mondja.
    röhej

  • Küszküllő,Tóapó,Figyelő!

    Teljesen igazuk van!
    Bár Gyurcsány az ősződi beszéddel önkritikát gyakorolt,de
    csak szűk körben nem a nép előtt(óriási különbség!!!) és beismerte a „híres!
    mondatával a sok szemétséget,majd nem mondott le……
    Most trágár,idegbeteg rángatódzással kísért szöveget adott
    elő,az egyházakat és sok embert sértegetve!!!
    Aztán Nagy Imrét (akit mind a jobb mind a baloldal mártírként tisztel) „összemosni” Kádárral,az már egyenlő a
    „klinikai esettel”.
    Egyébként ha nálunk nem lenne demokrácia és a kormány fasiszta lenne ez az ember már nem lenne szabadlábon.
    Fordított esetben Orbánt már valamilyen „ürüggyel” lecsukták volna.
    A beszédében volt pár érthető mondat(beszélni tud…),de
    összességében idegbeteg gyűlölködés,sértegetés volt.
    Szerencsére nincsenek olyan „sokan” a tapsolók,hogy igazán számítana a jövő szempontjából…….
    Mielőtt bárki is Orbán bérencnek,meg fasisztának (ahogy szokták…)titulálna,pártállástól függetlenül elfogadhatatlannak tartom, mind tartalmilag mind stílusban
    a beszédet,ha Orbán mondana ilyent mint miniszterelnök azzal sem értenék egyet.Szerencsére a véleményemmel nem vagyok egyedül!

  • Aki ezt a ket szazalekos POJACAT komolyan veszi, az maga is ketszazalekos… konyec filma!!!

  • Jávorszky Mária

    Ez a Gyurcsány már teljesen megbolondult. Nem voltam képes végignézni a videót, hányingerem lett tőle. Ez a szerencsétlen pszichopata skizofrén agyalágyult akasztófa dekoráció minden,csak nem politikus. Azt hiszi,hogy ezzel a modortalan lapos,ízléstelen poénkodásával túlszárnyalhatja Mussolini vagy Hitler színészi tehetségét,orátori képességüket.De azt meg kell adni,hogy már nagyon kezd hasonlítani rájuk. Azon sem csodálkoznék már,ha Rózsa Sándor jelmezbe bújna… de inkább a ludas Matyi jelmezt ajánlanám neki,mert ludas a barom,de nagyon…
    Egy politikus nem teheti ki magát nevetség tárgyává,pedig ő folyamatosan azon fáradozik.
    De szemlátomást, már nem kell sokáig gyakorolnia a hülyeséget ahhoz,hogy miniszter legyen a diliházban,feltéve ha azt kiírja egy táblára és fellógatja a nyakába.

  • sárdi jani: Pedig én látok összefüggést. Nem tudnak mit kezdeni Mária zsidó voltjával, tehát tagadják. Wágner, hitler kedvence nagy valószínűség szerint „félzsidó” volt.
    De mert felfogása feküdt a politikájuknak, árja lett belőle. Szegény Mendelsshon tiltva volt, mert rá nem volt szükség.
    A gondolatmenetet párhuzamosítottam, nem az embereket.

  • Ille!……………Kö7özködsz?A hüsiből a nagy diófa alól?

  • llanfair

    „Wágner, hitler kedvence nagy valószínűség szerint “félzsidó” volt. De mert felfogása feküdt a politikájuknak, árja lett belőle.”

    Látod, ez a különbség Hitler és Esze Tamás gondolkodása közt. Hitler sose akarta volna kisajátítani Jézust – éppen a tanai miatt – és nem akart volna árját csinálni belőle. Esze Tamásnak viszont nincsenek kifogásai Jézus tanai ellen, csak valaki beadta neki, hogy nem zsidó, hanem pártus volt. Esze nem teológus, és elhitte, ahogy sokan mások is.

  • Jávorszky Mária

    2013 június 19
    5:27 du
    Qurcsány csömör a köbön.Olyan,mint az a bizonyos állatorvosi ló.

    „de inkább a ludas Matyi jelmezt ajánlanám neki,mert ludas a barom,de nagyon…”

    Mind neki,mind Bájnájtnak ajánlom a Ludas Mutyi nevet.Ök maguk a jelmez.

  • Jávorszky Mária
    2013 június 19
    5:27 du.
    gyomorproblémáival forduljon orvosához, vagy gyógyszerészéhez.
    amúgy, picinyem, ne menjen a napra. ahogy magán érzékelni, kurva erős az uvb sugárzás.

  • Topapó
    2013 június 20
    3:50 de.
    hát persze. csakhogy, a nagy diófa nálam madárcseresznye.
    rohadtul kemény, amikor az egyiket kivágtam, kicsorbult a láncfűrész. viszont igencsak magas a fűtőértéke.
    több, mint a tölgyé, vagy gyertyáné.

  • sárdi jani: Közel van az álláspontunk, de még mindig úgy gondolom, a szélsőjobb nem tud mit kezdeni Jézus származásával. Nekik mindegy mi, csak ne zsidó legyen.
    Annyi mindent elhazudtak a történelemből, gondolják ez is sikerül. Még 10-20 év, és magyar lesz Mária. Ha rajtuk múlik. Pedig egy zenész énekli. „Adj tért az észnek, mindegy kié!” Meg kellene fogadni, és Jézust úgy elfogadni ahogy van. (Nem a származását vitatni, hanem a tanítását megfogadni). Az egyik oldalon egy nagyon okos embernek, a másikon Messiásnak. Én a nagyon okos ember mellett szavazok.
    Azért tudjuk, arra, hogy Messiás, nincs bizonyíték. Hit kérdése csak! De a szélsőjobbnak annyi köze van Jézushoz, mint a szélsőbalnak. Semmi.

  • Figyelő, mi döbbentette meg abban, amit Gyurcsány a Kádár-korszakról mondott?

    Mi döbbentette meg a négymillió szegény országában, a trafik- és földmutyi országában, a pofátlan politikusi fizetések országában, a főnök hobbijára milliárdokat költő országban?

    Csak nem az, hogy minden bornírtság mellett Kádár korában EZ NEM VOLT?

  • Llanfair

    Természetesen van bizonyíték, hogy Jézus a megváltó. De ez már egy logikai rendszernek a végeredménye, ami a szabad akarattal indul. Egzaktul lekövethető bizonyítékok esetén oda lenne a szabad akarat. Szabad akarat nélkül pedig nem derülne ki, hogy mi lakik az emberben. stb.
    Az a probléma, hogy sokszor a zsidók is csak nemzeti büszkeségből ragaszkodnak Jézushoz. És bár igazuk van, mégsem különbek azoknál, akik pl. pártusnak szeretnék látni. Ilyen ez a nemzeti büszkeség.

  • sárdi jani: Azon nem vitatkoznék, hogy megváltó, vagy nem. Nincs elég adat a kezünkben. Egyszer meg fogom tudni, de nekem nem sürgős. Remélem Istennek sem.
    A végével nem értek egyet. Ha a zsidók ragaszkodnak népük egy tagjához, az miért egyenlő azokkal, akik el akarják venni tőlük. Az egyik aljas indokból tagadja származását, a másik védi a népéből valót. Nekem ez az ellenkező pólus.

  • Llanfair

    Polémiánkhoz hozzá kell tennem, hogy álszent volnék, ha úgy tennék, mintha a jobb oldalon mindenki csak a keresztény tanok miatt szeretné elvitatni a zsidóktól Jézust. Sajnos nem így van, és van ebben igazad. De a minősítéseknél jobb a tévedéseik racionális cáfolata.

  • @skála kópé: tudja, mindenki annyiszor nősül és megy férjhez, ahányszor csak akar. Magának ehhez mi köze van?

  • @Jávorszky: Annyira örülök, hogy itt is találkoztam fölöttébb értelmes megnyilvánulásával. „Ez a szerencsétlen pszichopata skizofrén agyalágyult akasztófa dekoráció minden,csak nem politikus.”
    Szóval negatív pólusú emberarcú lény a Gyurcsány? Nohiszen!
    „Azt hiszi,hogy ezzel a modortalan lapos,ízléstelen poénkodásával túlszárnyalhatja Mussolini vagy Hitler színészi tehetségét,orátori képességüket.De azt meg kell adni,hogy már nagyon kezd hasonlítani rájuk. ”
    Mária, kérem, nem kell ragozni, a gyűlölet kimúlásáért az emberiségből, még sokat kell tenni!
    „de inkább a ludas Matyi jelmezt ajánlanám neki,mert ludas a barom,de nagyon…”
    Ja Mária, itt már belekeverte a Bajnait is, ha jól értem, ugye? De milyen kedves, hogy idecitálta a földesúrverő Lúdas Matyit! Ennek örülök.

    Várom további érdekes véleményét!

  • Nagyon unalmasak lehetnek a jobboldali honlapok fórumai, gondolom én, mivel nagyon sok érdekes jobboldali véleményt lehet a kanadai m. hírlap fórumain olvasgatni, és én örülök, hogy van egy orgánum, ahol a belül feszülő indulatokat ki lehet adni, élni, kiereszteni a túlfeszülő jobboldali indulatokat.

  • sárdi jani: „De a minősítéseknél jobb a tévedéseik racionális cáfolata” Erre Magyarország népe sosem volt vevő, és nem is lesz. Ha valaki belátja tévedését, gyengének minősül, és széttépik. De ha már a racionális cáfolatoknál tartunk. Még egy jobboldali sem magyarázta meg, miért jó az Orbán kormány. A legtöbb magyarázat a baloldal gyalázása.
    Miután 58-ban születtem, és se szüleim, se én nem kötődtünk a párthoz, ezért sok kárt okoztak nekünk a szocialisták. Nagybátyám a Rákosi korszak áldozata volt.
    Mai napig nem tudjuk, hogy halt meg.
    Egyet köszönhettem nekik, nem csuktak le, mikor disszidálni akartam. De sosem hittem volna, hogy a jobboldal elől fogok emigrálni!!!!!!!!!!!!! Nem, nem volt jó a „baloldal”, de ez, amit a „jobboldal csinál……..
    De a mai jobboldali emberek egyetlen aduja, hogy azok az undorító „kommonisták”! Elvakultságukban nem látják, hogy ezek sokkal rosszabbak. Látod ebben a racionalizmust? Ötvenhatos menekült, akit nem bántott a megtorlás, hiszen időben lelépett, 80 évesen gyalázza a „kommonistákat”, és imádja Orbánt. Úgy 57 éve nem él Magyarországon. Ez racionális? Közben gyaláz engem, aki végigszenvedte a szocializmust, és elvette életem nagy részét. És most boldog, mert a jobboldal teszi tönkre azt, ami megmaradt.
    Ez sem racionális. Az se normális, hogy minden a politikáról szól Magyarországon. Nem volt jó a baloldal. Azt szoktam mondani, azóta vagyok „kommonista”, mióta a fideszt ismerem. Az nem ment senkit az aljasság alól fel, hogy más is aljas. És most a védőügyvédek ezt az egyet tudják felhozni a fidesz mellett. Kezükben volt, hogy nagyok legyenek. De a pénzt választották. És ezért még a nácizmus is jó ár. No én ettől undorodom. Ehhez képest Gyurcsány a tisztesség mintaképe. Nem tudom mit csinált Horn 56-ban, pedig nagyon szerették volna a sárba tiporni. De az Ő kormányzása volt a No 1. Nem tökéletes, de a legjobb a csapatban. Na ez, racionális vélemény. Hidd el.

  • Llanfair

    “De a minősítéseknél jobb a tévedéseik racionális cáfolata” Speciál, én a „szélsőjobb” eszmerendszerének tévedéseire gondoltam.

    A többi felvetésedre szerintem még lesz alkalom reagálni.

  • sárdi jani: Eltűnt a hozzászólásom?! Leírom újra! Ritkán látok különbséget a fidesz és a jobbik között. Az egyik büszkén rasszista, a másik sunyin.

  • Llanfair

    „Ritkán látok különbséget a fidesz és a jobbik között. Az egyik büszkén rasszista, a másik sunyin.”

    Ők biztos látnak különbséget egymás közt. Azt pedig nem hinném, hogy bármelyik „büszkén” vállalná, hogy rasszista. Mint már mondtam, nem a minősítésnek, hanem a téves eszmerendszerek pontonkénti cáfolatának vagyok híve. Hasonló téveszmének tartom az indokolatlan és általánosító raszistázást, antiszemitázást is.

  • sárdi jani: Tehát az, hogy minden felszólalásukban a zsidókat gyalázzák, az, hogy zsidó származású barátjukat széttépték, az, hogy a zsidók kíirtásában tevőlegesen vagy csak uszítással részt vett magyarokat hősé avatták nem rasszizmus? Középszerű írókat szenté avatnak, mert antiszemiták voltak? (szegény, önként lépett a náci hadseregbe, mert nem tudta hova lép be) Politikust, aki vezetése alatt zsidókat gyilkoltak, a politikusok mintaképe? A Kossuth tér visszaállítása a náci időkre? Politikusok tevékenységénél a „fajta” kiemelése? A világ 200 országa közül, mindig Izrael politikájával foglalkozni? „Idegenszívűeknek” hívni zsidó honfitársainkat? Szitokszó lett a zsidó! Ifjú ember a buszon nem úgy viselkedett, ahogy kellett. Rászóltam. Ne beszélj nekem zsidó rabbi! Mert szakállam van, és kalapban járok. Ráadásul buta is, mert még milyen rabbi van? Ez nem rasszizmus? A cigányokról most nem is szóltam. Ez kőkemény rasszizmus. A kormány meg hagyja, mert vagy ő is az, vagy megfelel a politikájának. Kedves János. Az ország nagy része rasszista, a többi meg hagyja. Cinkos aki hallgat.
    Beteg az ország lelke, és csak akkor gyógyítható, ha lesz betegségtudata. De örülök, hogy szégyenli a rasszizmust.
    Most már csak látni kellene, és tenni ellene. Elmebeteg szélsőjobbost kérdezem, miért utálja a zsidókat? Válasz, és most kapaszkodj meg. A zsidókat nem személy szerint KEll utálni, hanem globálisan! ????????? Mi van?

  • llanfair

    Talán nem jól fogalmaztam, mert nagyon félreértettél, ha ilyen következtetésekre jutottál. Nem azt írtam, hogy én minek tartom a szélsőjobbosokat, hanem azt, hogy ők mit tartanak magukról . Mutass egy Jobbikost, amelyik kijelenti magáról, hogy (büszkén) rasszista! Mindenki körömszakadtáig tagadja, és így is gondolja, amíg eszmerendszerében meg nem ingatják. Tulajdonképp’ fanatikusok. Két dolgot tehetsz egy fanatikussal. Vagy agyonütöd vagy megpróbálod megérteni a gondolkodását és észérvekkel győzöd meg az igazságról.
    Azt próbálom magyarázni, hogy nem az a célravezető, ha bebizonyítod valakiről, hogy rasszista és ezzel erkölcsileg megsemmisíted. Az eszmerendszerét építsd le szép szóval, szeretettel, az embert pedig nyerd meg, miközben segítesz felépíteni benne egy jobb eszmerendszert. Kétségtelen, hogy ehhez türelem és felkészültség kell. (Megjegyzem, mikor Jézus zsidóságát vitatták, nem láttam a fórumozók felkészültségét.)

    Ne favorizáld a baloldalt. Ha rajtuk múlna, nem lenne ember, aki adott esetben pl. bebizonyítaná Jézus zsidóságát, mert senki nem ismerné a Bibliát. Veszélyes hagyni, hogy a fiatalok tévelygő dilettánsoktól, magánházaknál ismerjék meg a Szentírást. Jobb ezt felügyelet alatt az iskolában vagy a templomban oktatni. A bal oldal ezt nem ismerte fel. Az egyházat és az iskolai hitoktatást is támadja. A bal oldal is felelős a sok tudatlan, manipulálható, potenciális szélsőségesért.

    Sok mindent írtál még, de egyelőre ennyi..

  • sardi jani: Kénytelen vagyok a „baloldalt” favorizálni, miután a jobboldal a munkásembereket SENKINEK tartja, és úgy is kezeli. Ez pedig az Őszirózsás forradalomhoz vezet. Itt valaki patkánynak nevezte őket. A végletekig megalázott, kizsarolt és megvetett nép fellázadt, és nem olyan úri eszközökkel, ahogy az urak elvárták. Mert ők emberi módszerekkel nyomták el őket? Nem az elnyomó a patkány, hanem aki fellázad? És ma is ez van. Tehát én baloldali vagyok. Továbbra is azt tartom, az embert a munka tette emberré, és nem a más munkáján élősködés.

  • sardi jani: Hittan. Torz dolog. Melyiket? Nem vagyok vallásos, de betartom a tíz parancsolatot(kivéve a templomba járást). Bár utazásaim során több templomban voltam mint a hívők, és rengeteg vallásos zenét hallgatok. Istent nem szidom, mert azért mert nem hiszek, még lehet. Jézust hiszem, de nem mint Isten fiát. Szűz Mária szobra előtt mindig tiszteletet adok, pedig itt van belőle rendesen. De ki fogja a hittant tanítani, és milyen magyarázat szerint? Ez a képmutató kormány fogja az alapokat megadni? A vallást mindig a szegények elnyomására használták. Jézushoz köze sincs. Nézd meg azt a hatalmas összeharácsolt vagyont. A papok pompázatos ruhákban, környezetben prédikálnak a szegénységről. Igazi pap nagyon kevés van. Mit fognak tanítani? Annyi hazugság mint vallásban van, az hihetetlen. Egyáltalán, minek pap, az isten hithez? Mert magyarázni kell a Bibliát? De úgy magyarázzák, hogy nekik jó legyen! A maradiságot vigyázzák, és pusztítják a haladást akarókat. Emberek millióit teszik tönkre, mert nem akarják látni az évszámot. Matteo atya csak a tv-ben van. Itt ahol lakom, nem erőltetik a vallást, pedig nagyon vallásos nép. De magánügynek tartják, még senki nem kérdezte meg, miben hiszünk.
    És a zöme úgy is viselkedik. Kedves, segítőkész és udvarias. Magyarországon csak a hülyítésre használják, és közben vedelik a bort. Nem hiteles a hittan oktatás.
    Semmi más, mint politikai porhíntés. „Dajcs” a főerkölcsös a Média elnöke? Már csak a lókonzul hiányzik. Nem látod, hogy kigúnyol a hatalom? Még mindig ott tartunk, hogy boldogok a lelki szegények?
    Igen, a baloldal tagadja. A jobb eltorzítja, és a maga hasznára fordítja.
    Szűk ez a forum, erre a beszélgetésre.

  • asher alexander

    -„nem lattam a forumozok felkeszultseget…..K”-
    Sardi Jani!
    akkor te valamit nagyon ataludhattal!!

  • llanfair

    Én csak szokásból írtam „bal oldalt”. Azok a kategóriák amiről te írsz, rég nem az eredeti elvek szerint működnek. Gyurcsány, Bajnai mitől baloldali? Attól, hogy annak mondják magukat? Nem is próbálkozom azzal, hogy meghatározzam őket. Amikről te beszélsz, azt legfeljebb Thürmer Gyula képviseli. És azt is belátom, hogy Kádár élte végéig puritán maradt, szemben keleti szomszédunkkal Ceausecu-val, aki kastélyokat tartott fenn magának, fényüzésban élt, míg a nép éhezett, nyomorgott. Utóbbi, mikor a nép fellázadt(1989), lelkifurdalás nélkül lövetett rájuk.
    Most ezt vesd össze azzal, amit a vallásról írtál..

  • Asher Alexander

    -”nem láttam a fórumozók felkészültséget…..K”-

    Ha a Jézus származásával kapcsolatos vitára gondol, az Ön felkészültsége tényleg kitűnt a hozzászólók között. Valószínű ez a korával magyarázható. Pontosabban azzal, hogy az Ön idejében több lehetőség volt ismeretszerzésre, mert még nem szorították háttérbe a vallást.

    Megjegyzem, a Biblia ismeretében sosem tudom megérteni, hogyan tudott a holokausztig eljutni a keresztény világ? Két magyarázat van. Vagy nem ismerték a Bibliát vagy nem hitték.

  • sardi jani: Hát most a jobb vagy baloldal, az ülőhelyet jelenti. Semmi mást. Én azt látom, hogy politikusaink szeretnek jól élni, és ennek érdekében ügyesen manővereznek.
    Csak a gátak elhelyezkedésekben látok különbséget. Most nincsenek gátak! Tanultak az első 4 évből. Látják nem mehetnek biztosra, ezért határtalanul kapzsik. Hittant tanítani, mikor folyamatosan bakanccsal tiporják Jézus tanításait? A 4 millió embert az út szélén kell hagyni?
    Mindig azzal véditek a „jobboldalt”, hogy a másik is rossz volt. De azért lettek ők megválasztva, hogy most más legyen rossz? Az elveimet senki nem képviseli ott? Tudom. De a fidesz a legkevésbé.
    Kérdezed, hogy jutottak el a holokausztig a keresztények? Hát úgy, hogy pénzistent imádják, nem Jézust. Lesz@rják a Bibliát (bocsánat). Nem tudod elképzelni, milyen kevés igazi hívő van. A legtöbb az, hogy nem tudják mi van a halál után, és félnek tőle. Azt hiszik, ha hívőnek hazudják magukat, akkor jó!
    Bécsben karácsonykor Haydn mise volt. Persze ott a helyem. Érseki (püspöki?) mise. Azt a pompát elképzelni sem tudod talán. A „hívek” megörültek, mint a filmsztárokat üdvözölték az aranyba burkolt papokat. Egy apró öreg hölgyet elnyomtak. Mivel nem vagyok kicsi, erővel segítettem neki az érsek közelébe jutáshoz. Az a földöntúli boldogság az arcán…. Ne haragudj, ez bálványimádás. Jézust nem láttam sehol. Helyette a perselyesek jöttek. Meg Bach 565-os Toccata és fugája. Nekünk megérte.

  • asher alexander

    sardi jani!
    annak speciel koze nincs a koromhoz!!
    inkabb talan az hogy 58-ban Vallastortenelembol vizsgaztam az itteni Tel Aviv-i Egyetemen!!

  • sárdi jani
    2013 június 27
    4:03 de.
    Keresztény, vagy katolikus? Egyszer már lejátszottuk a vitát.
    De nem a vallással van a baj. Sokféle vallás van. Egyik vallás sem tanít a másik ember elpusztítására. Ha csak magát a tiszta vallást vesszük alapul.
    Viszont ha már a mögötte álló embereket vesszük alapul, és azt, hogy önös érdekeik miatt próbálják belemagyarázni az ellentéteket, már más a helyzet. Ez ugye azért lehetséges, mivel a vallási tézisek nem terjengősen leírt, minden értelmezési lehetőséget lezáró dolgok. Egy néhány mondatba besűrített tézist meg szabadon lehet magyarázgatni.
    Valahogy úgy van ez, mint a vers elemzés. Mindent bele magyarázhatsz, ha a vers soraival alá tudod támasztani.

  • llanfair
    2013 június 26
    4:10 de.
    Ezt szépen megfogalmazta, ott a pont!

  • Don Ovuz,

    Az evangéliumok példabeszédei szándékosan vannak talányosan írva. „Kinek füle van a hallásra hallja”

    Viszont vannak félreérthetetlen tanítások:

    „Aki ok nélkül gyűlöli az ő felebarátját, az olyan mint Kain, aki megölte az ő testvérét.”
    Az, hogy ki milyen rasszhoz tartozik vagy milyen vallásba született – nem ok a gyűlöletre.

    „Vigyázzatok, hogy egyet is meg ne utáljatok, a legkisebbek közül.”
    „Aki egyet is megbotránkoztat a legkisebbek közül, jobb annak az embernek, ha malomkövet köt a nyakára és a tengerbe veti.” stb.

    Ezeket a tanításokat kéne sulykolni. Azt hiszem, abban egyet érthetünk, hogy a szép eszmék a hatalom kezében gyakran eltorzulnak. Ilyenkor szoktak reformok, forradalmak jönni. Sajnos olyanok is, amelyek téveszméken alapulnak.

  • llanfair

    Én már nem ütközöm meg az ilyesmin, mert akkor folyton idegeskedhetnék. Amiket leírtál, az új pápa (Első Ferenc) is észrevette. Vannak szentek is. Nem rég halt meg Teréz Anya.Hosszan lehetne sorolni őket. Bár nem katolikus, de mint zenész, biztos hallottál Albert Schweitzeről. Ilyen példaképeket kell nézni.

  • Asher Alexander

    Izrelben mennyire becsüli a magyar ajkúak számát?

  • sárdi jani: Hát Schweitzer nálunk tiszteletnek örvend. Mind orvosként, mind zenészként és emberként. A példaképek fontosak. Ritkán választják meg jól. Imádják isteníteni Napoleont, Nagy Sándort stb. Tömeggyilkosok. Budapesten van egy nyúlfarknyi Beethoven utca. De Horthy szobor 60 van Magyarországon. Görgey hol haza áruló, hol nemzeti hős. Károlyi tisztességes ember volt. Most távolították el a szobrát. Meg kellene tanulni példaképeket választani.
    Nem könnyű feladat, és csődöt mondtak a magyarok ebben az ügyben. Az emberek hagyják, hogy ezt is a politika intézze. Nekem Robert Schumann az egyik példaképem. Az emberek nem is tudják, milyen nagy EMBER volt!

  • asher alexander

    hat most mar nem sokra!!
    ugy talan az osszlakossag-(zsidok)-,; 0,025%-a a ma is magyarnak vallo!!

  • Gyucsány már persona non grata a magyar politikában (eere ő maga is rájött már). E lapon a szavazók 30%-a őt választaná. Ennyire messze van Kanada Magyarországtól, ma a műholdas televiziózás, az online sajtó korában?
    Károlyi egy impotens, tehetségtelen, de igen nagyravágyó és borzasztó kártékony politikus volt. Többe került nekünk, mint a mohácsi vész. Magyarországot a 45 év kommunizmus tönkre tette. Nem anyagilag elsősorban, hanem a fejekben, a tudatban. Leszoktatta az embereket az önálló gondolkodásról, meggörbítette gerincüket. A gericesebbjéből 200.000 kivándorolt 56 után. A maradék gerincesek börtönben, deklasszálva. A többséget amortizálta a gulyáskommunizmus. Ezért lett rendszerváltás helyett az, ami lett. Ezért lehetett egy ilyen figura, mit Gyurcsány, Horn miniszterelnök. Amig a baloldal nem jut el ennek a felismeréséig, addig csak álbaloldal marad.

  • Gyurcsány úr jobban tenné ha nem példálózna a székelyekkel miután megtagadta őket ! Székelyföldön nem kívánatos személy ! Ha akkor nem kelletünk akkor most ne kampányoljon velünk-ellenünk !

  • Székely: bocs, de ki állította, hogy most kellenek?