Még meddig hazudsz, Viktor?

2013 június 25 3:26 de.30 hozzászólás

Egyszer már megkérdeztem, kinek hazudsz még, Viktor?

Választ ugyan nem kaptam, de igazából nem is vártam. Nem az a fajta vagy, aki ilyen kérdésekre válaszol. Különösen nem olyanként, aki életében még soha nem hazudott (mondtad Te, de a nagyesküt, ugye, azért nem tennéd le rá?)

Max. miniszterelnöki esküdet illetően, de hát, kicsire nem adunk.

A „kinek” már nem kérdés. Gyakorlatilag mindenkinek, bel- és külföldön. Már csak a „meddig” a kérdés. Én úgy saccolom, a következő választásig.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Ha megnyered – ami sanszos (de ne tévedj, nem zsenialitásod, hanem az ellenzék balfaszsága okán) – tovább fogsz hazudni. Ha elveszted, még tovább. Ez már csak Nálad így megy. Valami születési hiba lehet. Kár, hogy nem korrigálható.

Hazudtál egyszeri, nagyarányú adócsökkentést, és sikerült majd 40 féle adót a nyakunkba vetni.

Hazudtál 10% rezsicsökkentést, csak közben suttyomban 30%-kal megemelted a súlyozható közszolgáltatási tételeket (ugye, nem gondolod, hogy vidéken, a havi egyszeri 20 l-es pb-gáztartályon megspórolt 500 huf, vagy a heti egyszeri 360 huf-os zsákonkénti szemétdíjon megspórolt 36 huf fel fogja dobni a háztartások fogyasztását – különösen nem akkor, mikor az élelmiszerek sunyi módon 25-30 %-kal lettek drágábbak?)

Hazudtál pedagógusi életpályát – már, ha az ország gazdasági helyzete azt megengedi!

Hazudtad, hogy a Nemzeti Dohány Mutyit nyilvánossá teszed, de a Dohánymutyi Zrt. emlékeztetőiben – figyelsz, Viktor? nem pályázati anyag, csak emlékeztető – még a pontszámok se voltak nyilvánosak.

Hazudod folyamatosan, hogy nyertünk, egész Európa minket csodál, csak éppen azt nem tudni, ki ellen nyertünk, és mikor, mit, no meg, Európa oly módon csodál-e – ahogy lényegében – nédamár a hülyegyereket, mit össze nem dicsekszik itt!

Hazudod, hogy majd jól hozzájárulunk egész (amúgy lesajnált) Európa fejlődéséhez – ami kutya kötelességünk, hisz’ egész Európának mi szolgálunk példaképül – csak tudnám, kicsi Viktor, mibul?

Hazudod, hogy bezzeg, a földtörvény – ami, ugyebár csak két embernek ad lehetőséget Magyarországon földet vásárolni: boldognak, és boldogtalannak. Persze, egy hektár felett csak olyannak, aki képesített – papírral igazolt – földmíves, de legalább – bizonyíthatóan – az ükapja is földmíves volt.

Egy hektár alatt meg hadd vigye: azzal, ha bukfencet is vet bele, sok dolga nem lesz. Igaz, az agyonnemzeti földtörvény nem rendelkezik a műkörmösök, tetőfedők, polgármesterfiak és egyéb retye-rutyák eddig megszerzett földjeiről, de hát, nem is ez a lényeg: nehogymár elkótyavetyéljük drága nemzeti kincsünket, a magyar rögvalóságot olyannak, aki esetleg meg is műveli! Hát nem egyszerűbb a mészáros lőrinceknek jó kis uniós pénzért ugaron tartani? Te meg, paraszt, nevelj birkát, tehenet egy hektáron (már, ha csóró kis legelőd nincs útban a nem oligarcha őstermelőnek) oszt majd csodálkozz piszkosul, hogy nem bírod Csányi tehenészetével a versenyt!

Na, mind1. Ami a hazugságot illeti, van miből válogatnod. Mind1, hogy hazát, népet, szavazót akarsz átverni. Nem kell mást csinálnod, mint elégszer, elég sok helyen hajtogatnod.

Javítok: még saját szájúan se kell előadnod. Akad elég rezzenéstelen arcú csinovnyikod, aki orrvérzésig szajkózza a hazugságaidat.

Őket te fizeted, Viktor. De ne feledd: téged én, te, ő, mi, ti, ők fizetünk.

Egyszer, még első uralkodásod idején, dolgom volt a miniszterelnöki hivatalban, egy szoftver ügyében tárgyaltam ott – tudod, kameralisztikus könyvelés, nem hinném, hogy fogalmad lenne róla, mi is az. Friss voltál még a hatalomban. Tárgyaló partnereim csak úgy neveztek: a Viktorka. Nem a tisztelet hangján szólt a becézés.

Lehet, hogy mostanában már nem becéznek, és nem szólítanak Viktorkának. Talán korod iránti tiszteletből – bár, a kor nem érdem, hanem állapot. De amúgy, egy hazug embert miért is kellene tisztelni?

cconn blogger írja:”A vallás mai magyarországi kinövése a Fidesz vallási közösség. Három dolog tartja őket össze. A vezérük imádata az egyik. Ő a legfőbb szent. Sértegetni nem szabad. Ha valaki ilyet lát és tapasztal, az mindenre képes, csak polgártársi, keresztényi szeretetre nem. Aki nincs velük, vagy egy kicsit is kritizál, az kommunista, a baloldali maffia tagja. Ezt tényként kezelik. A harmadik a gonosznak kikiáltott Gyurcsány gyűlölete. Ez összetartja őket (mostanában beemelik gyűlöletük tárgyai közé Bajnait is). Az én véleményem szerint, akik ehhez a vallási közösséghez tartoznak, vagyis az orbánicizmus hívei, teljesen elbutított emberek, önálló gondolkodásra képtelen emberi egyedek, akik képesek ölni is a hitükért. Ezek még fegyvert is használnának azok ellen, akik egy kicsit is tájékozottabbak és nem mindent fogadnak el, amivel etetik őket.

Van belőlük bőven. Sokan még mindig reménykednek, hogy lassan kinyílik a szemük és meglátják, hogy hova is taszította őket a gyűlölet és a hiszékenység, a vezér és az alvezérek hazugságainak ellenőrzés nélküli befogadása. Én csak sajnálom őket. Nagyon nagy lesz a kiábrándultságuk, ha rájönnek arra, hogy mennyire barmok. Ha egyáltalán rájönnek.”

Hiába, a hit csodákra képes. A vakhit meg bármire…

30 hozzászólás

 • Egyértelmű, a SZEMETET kidobjuk, a KUKÁST megfizetjük, hogy elviszi, csak már vinné minél messzebbre, mert az ITTHONI embereknek már nagyon elegük van egy döjfös, ki ha ő nem, diktátor önkényuralkodó alakból!
  Röhögcsélései, hegyes nyelvének kígyó szerű nyújtogatásaiban is élen jár, most [email protected] neki a képviselői, mert bizonytalanságban vannak a választások miatt és a csökkentett képviselői létszám miatt, ki jut be ki nem ki teljesített a vekkeres szájíze szerint, ki nem [email protected] tovább jól……

 • Az irással egyetértek!az az elképesztő hogy sok ember bálványjént imádja!!!!

 • Most kezdödik az ujabb ködösités.
  A leszerepelt csödgyàrtok:1.Gyurcsàny,2. Bajnai az “eredményeik” miatt nem reklàmozhatok,igy a konkurenst akarjàk elintézni.
  Valoszinünek tartom,hogy Lendvai ujbol elszolta magàt,mint 2002-ben,vagy ujabb kiszivàrogtatàs?. “Elvtàrskàim-ö a mama-
  2014-re itt ujbol lesz pénz”! Most ezért kezdödik a szàjhösök fellépése,itt is 1.Gyurcsàny,most viszont 2.Mesterhàzy,aki megelözte a kevesebbet fecsegö 3.Bajnait.
  Csak ezek a fent irottak hazudtak volna annyit-hanem teljesitettek volna-, mint Orbàn Viktor,akkor nem kellett volna a 2008-as
  vészsegély és annak 2012-töl-Orbànék àltali-vissza fizetési gondja.
  Mert 2014-re ujbol lesz PÉNZ.

 • RUBOVSZKY GYÖRGY ÚR
  Országgyűlési képviselő,
  az Országgyűlés Mentelmi Bizottságának elnöke

  Tárgy: felszólítás

  Tisztelt Rubovszky Úr!

  Alulírott Czipfel Tiborné 3700 Kazincbarcika, sz. alatti lakos előadom az alábbiakat:

  Ön – minden bizonnyal a tények ismeretének hiányában – személyemre nézve sértő kijelentéseket tett és ezen nyilatkozatait a sajtó részére is kiadta. Valótlanságokat tartalmazó kijelentései mélyen megalázóak számomra, ráadásul a Daher Pierre intézmény vezető, országgyűlési képviselő magatartása miatt folyamatban lévő eljárásokban betöltött szerepemet eltorzítja.

  Álláspontom szerint Önnek, mint a mentelmi bizottság elnökének tisztában kellene lennie a valós tényekkel, hiszen amennyiben azok ismerete nélkül vezeti a bizottság üléseit, úgy feladatát nem tölti be ráadásul egy nőt fizikailag bántalmazó, indulatait vezérelni nem tudó személynek nyújt hanyagságból, vagy szándékosan segítséget abban, hogy a jogi felelősségre vonást az országgyűlési képviselői mentelmi jog mögé bújva elkerülje. Nyilatkozataival pedig a közvéleményt is tévedésbe ejti.

  Tájékoztatom, hogy több eljárás folyt már le és van folyamatban Daher Pierre ellen, vagy által. Az általa ellenem indított büntető eljárások jogerősen befejeződtek, az eljárás megszüntetésével, vagy felmentő ítélettel.

  Az ellene folyamatban lévő eljárásokban a felelősségre vonásának egyetlen akadálya az Önök által fenntartott mentelmi jog, hiszen a felelősségre vonás alapját képező tények az eljárásokban bizonyításra kerültek.

  Minden eljárásban becsatolásra került az eseményeket rögzítő hangfelvétel, amely alátámasztotta az eljárásokban tett vallomásomat és megdöntötte a Daher Pierre által tett vallomásokat, illetve azokat a vallomásokat is, amelyeket a beosztottja (titkárnője) valamint a kórház üzleti partnere tett, mint tanúk.

  Daher Pierre valószínűleg nem csak az eljárásokban, hanem az Ön részére is valótlan tartalmú nyilatkozatot tett, amennyiben az Ön – általam rendkívül sérelmesnek tartott sajtó részére kiadott – nyilatkozata az ő vallomásán alapszik.

  A fentiekre tekintettel tájékoztatom, hogy – az eljárásokban bizonyított módon – udvariasan megkérdeztem Daher urat, hogy kérdezhetek-e tőle. Ezt követően engedélyezte számomra a kérdés feltételét. Amikor Daher úr úgy érezte, hogy a kérdéseim bosszantják őt, akkor indulatait fizikai bántalmazásomban vezette le, amikor megragadta a karomat, kilökött az irodájából és rendőrséggel fenyegetett.

  Az eseményeket követően azonnal a Kazinbarcikai Városi Rendőrkapitányságra mentem a sérelmemre elkövetett bűncselekmények miatti feljelentést megtenni. Az intézkedő rendőr a külsérelmi nyomokat fotókon rögzítette, majd felkért, hogy látlelet készítése céljából menjek orvoshoz.

  A fentiekből megállapítható, hogy az Ön által tett nyilatkozatok a valósággal köszönő viszonyban sincsenek, ráadásul olyan színben tüntetnek fel, mintha provokatőr lennék és nem egy aljas indokból elkövetett bűncselekmény sértettje.

  Tekintettel világnézetére és az Önnel szemben eddigi politikusi munkásságával kapcsolatosan fennálló tiszteletemre, arra kérem, hogy tőlem ugyanolyan nyilvánosság előtt kérjen bocsánatot, mint amilyen nyilvánosság előtt személyemet megalázta valótlan tartalmú kinyilatkoztatásaival. Kérem, hogy a nagy nyilvánosság előtt tisztázzon a rendkívül gusztustalan vádak alól és így segítsen abban, hogy önbecsülésem helyreálljon.

  Bízom abban, hogy kérésemnek eleget tesz, hiszen keresztény hitelvű ember nem tehet felmenthetővé, vagy megmagyarázhatóvá olyan magatartást amely során férfi indulatait egy nő inzultálásával tölti ki. Egyébként ez a magatartás véleményem szerint Daher Pierre képviselői alkalmatlanságát is felveti és érzelmi, indulati életének pszichológus szakértői felülvizsgálatát is indokolja.

  Sajnálattal kell tájékoztatnom arról, hogy abban a nem várt esetben, amennyiben kérésemnek eleget nem tesz a jelen levelem kézhezvételét követően 8 napon belül, úgy a becsületem és jó hírnevem sérelmére elkövetett cselekményét szándékosnak vagyok kénytelen minősíteni és azok megvédése, helyreállítása céljából a szükséges eljárásokat megindítom Önnel szemben.

  Kazincbarcika, 2013. június 14.

  Tisztelettel:

  Czipfel Tiborné

 • Ezt a felszólitó levelet,egyik online internetes újság sem volt hajlandó leközölni..Ugyanígy,egyik napilap se…Vajon miért:?????

 • István!

  Van egy mondás, amit én “gagyinak” tartok, de erre tök igaz!
  Addíg, míg jár a szája!
  De ez is csak addig tart, míg szájzárat nem kap, vagy ……
  És arra büszke lehet, h papírja is van róla!
  Ja!
  A hazugság szinonimája: Orbán Viktor
  De nem tehet róla, mert mindenki azt hozza a szülői házból, amit ott tanult!
  Még haragudni sem kell rá ezért!
  c”est la vie :-))

 • Georgina Bojana

  Aki politikus – az hazudik. Aki nem hazudik, abból soha nem is lesz politikus.
  A képviselőknek viszont igazat kellene mondaniuk, elviekben. No meg képviselni a mi ügyünket, a miénket, akik beválasztottuk őket a szerencse-fazékba-székbe! De nem így történik.
  A miniszterelnöknek már van joga hazudnia, azt mondhatja utólag, hogy tette ezt a mi érdekünkben.
  Aztán, hogy elhisszük-e? Az már a mi feladatunk, hogy megmondjuk-e az igazat, vagy szemlesütve dagogunk valami hazugságot…
  Hát így megy ez kéremszépen manapság de Mikszáth idejében is…
  De ha kissé a Parlamenttől messzébb is “mennék” – csak a Fekete Város-t olvasván, nézvén – rádöbbenünk… a politika mocskosságára…
  *
  A mosdató rongy a bejáratnál. Ki önmagát, ki a “kenyeres pajtását”, ki a hívét, vagy barátját, de mosdatja… Folytatólagosan… Ezért építették a Parlamentet a Duna közelében, hogy legyen elég víz a fürdőzéshez… Ma már fürdőzésről beszélhetünk, írhatunk, nem is egyszerű mosdatásról.

 • Én nem Viktorra vagyok mérges. Tőlem csodálhatja turulmadarat, járhatja a pávatáncot, unortodox gazdasági alattvalója pedig piros pöttyös gyerekpopsikról halandzsázhat. Nekem az fáj, hogy a jól kiagyalt hazugságok és az agyament baromságok egyvelege nem riasztja el hűséges népét. Most már a nemzeti baromságok honvédelme is megalakult és egy egész nép háborog koholt vádakon a világ többi népe ellen. Azt hiszik, hogy ők Magyarország. Úgy tűnik, mintha Orbánnak egy dologban igaza lenne: hogy hülyének nézi népét. Bár kiderülne jövőre, hogy ebben sincs igaza.

 • Hát, ha arról beszélünk, hogy fideszes, akkor a már tettünk egy hatalmas tudományos felfedezést: Megállapíthatjuk, hogy van élet az agyhalál után is. Igaz, őket elnézve vegetatív, de mégiscsak van.

 • A Viktor ameddig él, mindég hazudni fog. Neki lételeme, éltetője a hazugság.

 • Dénes ERÖS
  2013 június 25
  5:36 de.
  na, déneske, akkor nemsokára kapni fog egy kis eurostatos doksit, hogy legyen min kérődznie.
  persze, maga szerint az eurostat is hazudik, különösen az utóbbi három évet illetően.
  a rögeszméit illetően – nem tudom eldönteni, központilag terjesztve kapja hozzá az adatokat, vagy magától ennyire elvakult – rájöhetne már, hogy amióta itt osztja a tutit, sorozatosan cáfolják meg nálam sokkal tájékozottabbak.
  de semmi baj: csak nyomassa. majd csak akad orvosa is 🙂

 • Katynka
  2013 június 25
  5:42 de.
  Lehet, h naiv a kérdésem, – de kaptál választ?
  Ugye, h nem!
  Ezek az “emberek” lexarnak minket!

 • „Azt üzenem a magyaroknak, hogy soha nem hazudok nekik” – mondta Orbán Viktor a Handelsblatt német gazdasági lapban megjelent interjúban 2012. október 10-én 🙂

  „Oligarchák a Nemzeti Együttműködés Rendszerében nincsenek és nem is lesznek. Szeretném önt egyúttal tájékoztatni arról, hogy a mi fölfogásunk szerint oligarcha az a milliárdos, aki politikai, közvetlen politikai hatalmat is akar szerezni a gazdasági súlya mellé” – mondta Orbán Viktor 2012. május 7-én, a Parlamentben. 🙂

  „Magyarországon az elmúlt években helyreállt a jogállam, és érezhetően jobban működik az igazságszolgáltatás” – jelentette ki Orbán Viktor az ügyészség napja alkalmából tartott budapesti ünnepségen 2012. június 11-én. 🙂

  „A most parlament előtt lévő alkotmánymódosítás is az Alkotmánybíróság jogkörét bővíti” – mondta Orbán Viktor 2013. március 4-én az országgyűlésbe. 🙂 🙂

  Soroljam még?

 • Katynka
  2013 június 25
  5:42 de.
  én leközölném a Nolblogon, de ahhoz a hozzájárulása kellene.

 • Ille
  Aki a leszerepelt Szemenyei K.tanitvànya,nemis lehet màsabb, ugyan annyi igazsàgtartalma van az iràsodnak,mint a mentorodénak.

 • Jávorszky Mária

  Fazekas Sándor miniszter a mai parlamenti Vona Gábornak adott válaszában két figyelemreméltó kijelentést tesz,az egyik:
  …a fold azé lesz aki megműveli.

  Vagy aki megveszi, akinek lesz rá pénze,hogy sok száz hektárnyi foldet megvásároljon. Kijelentéséből arra is lehet kovetkeztetni,hogy mintha a magyar gazda nem is lenne képes rá,hogy megművelje a foldet.
  A második kijelentése:
  …még további megoldásokat keresünk,hogy hogyan védjük meg a magyar foldet.

  Vagyis,a tollba mondott nemzetgyilkos foldtorvényt a magyar parlament parancsszóra,mint hűséges pacsit adó pincsi, előbb elfogadta úgy ahogy van min kutyus a lerágott csontot,majd csak ezután szándékoznak további megoldásokat keresni, hogy hogyan védjék meg a magyar foldet.
  Mindenáron meg akarták mutatni a gyarmatnak,hogy úgy lesz ahogyan azt ők akarják,s a foldtorvény azon a napon el lesz fogadva,ha torik-ha szakad,még ha cigánygyerekek is potyognak az égből.

  No,hát nem fura,hogy hirtelen erős vágyat éreztem,hogy jól pofán vágjak egynéhány koponyegforgató mutyizó képviselőt?

 • Jávorszky Mária
  2013 június 26
  11:45 de.
  a föld azé lesz, aki megműveli? akkor mi lesz a műkörmösökkel, tetőfedőkkel, tanárnőkkel , polgármester-rokonokkal és a többi csókossal?
  erről mint mond a jobbik? vagy esetleg jézus?
  elveszik tőlük?
  mert művelni nem művelik!

 • Dénes ERÖS
  2013 június 26
  8:11 de.
  hát persze, erős úr, mint mindig, nagy igazságokat mond. csak – mint mindig – egy fikarcnyi cáfolatot sem tud mellékelni.
  semmi baj, nem is az a dolga 😀

 • Értstek meg,hogy nem kelletek!

  Hazudhat bármit ,mégis ö kell soknak,mert olyannyira megutáltattátok magatok,hogy inkább töle a száraz kenyér mint mástol a banán…

  Mert ö áll ezidáig LEGKÖZELEBB a nektek ismeretlen magyar néplélekhez,/ez sikerének titka/ majd ha jön-feltehetöleg még jobbos,de munkásvédö-aki még közelebb áll,akkor az…

  Öt csak JOBBRÓL lehet leváltani,/ne a Jobbikra gondoljunk/ ugy jobbról,hogy közben erösen populuista,népvédö párt,vagy mozgalom teszi,Jelenleg ilyen/még/ nincs,habár csirákat látunk népoldalrol…

 • Ille István
  2013 június 27
  1:38 de.
  István.
  Nemtalálom a topikot, ahol azt kérdezted, hogy mi a jófranc lehet az a “vivá telavívá”..
  Kétféle válasz is lehetséges..
  1. Elképzelhető, hogy ez egy ukrán botostánc, esetleg csujjogatós.
  2. lehet, hogy Márink csak Spangarianul örömködik a telefonadó miatt..
  🙂

 • kiss pál
  2013 június 27
  7:57 de.
  hehehe
  majd maga jól megmondja a tutit, hiszen ismeri a magyar néplelket!
  hát, azért biztató, hogy nem tagadja, orbán, biza, hazug ember.
  nekem meg nincs sánta kutyám 🙂
  a kenyér kilója 360 huf. nincs ideje megszáradni, a banánt az orbán által hülyített pór meg csak a kisbolt polcán lát, de azt se adják ingyen.
  nem ártana, ha ezen a hasonlaton dolgozna még egy kicsit.
  ahogy a magyar helyesírásán is. vagy legalább figyeljen oda a kommentablak kis csinos piros hullámvonalas aláhúzásaira, ami azt jelzi, hogy valami gond van a beírt szóval.

  “erösen populuista,népvédö párt” …ilyenek voltak az olasz fasiszták is a zászlóbontáskor. gondolom, van valami halvány ismerete arról, hogy milyenek lettek.
  ha magának EZ a példa, akkor csak foglalkozzon a csíra ápolásával, lehet még abból fasces – csak nem itt!

 • falusi
  2013 június 27
  4:00 du.
  mind1 is. kommentjében szky szája habzott egy kicsit, zsidózott egy sort, fenyegetőzött egy hangyányit, majd ezzel a köszöntéssel zárta.
  semmi “szebb jövőt”…hiába, no, a csajszi már fárad 🙂
  vagy rájött, hogy az ő jövője, biza, nem lesz valami szép – az ápoldában 🙂
  én is csujjogatósra gondolok, bár a három ütemre bonthatósága – viva-tela-viva – inkább a guggolóshoz passzol 😀
  csak a palócos kiejtést nem tudom hová tenni 😛

 • és erre a hazugságára – a jelen fényében – ki emlékszik?

  ” A kormányfő kijelentette, hogy még nincs döntés a tranzakciós adóról, de a tranzakciós illeték majdani mértéke nem lehetne több egy ezreléknél. Emiatt senkinek ne fájjon a feje – tette hozzá a kormányfő.”

 • Jávorszky Mária

  Ille István, mán miért ne lenne szép jovőm?
  Mert kimondom az igazat?
  Az igazságban az erő.
  A megboldogult nagyanyám is ezzel fenyegetőzott amikor még,csak hat éves voltam, egyszer azt mondta nekem – látom,látom…nagyon nehéz sors vár rád,amire én – állok elébe.
  Ember,bíz és bízva bízzál.

 • Ille István
  2013 június 28
  1:44 de.
  István!
  Nem kell ezen rágódni, mert ez vszeg munkacsevói dialektus! Tudod, ahol UKR van a személyi igazolványon! 🙂

 • Olvasnivaló, jobbereknek:

  A Fidesznek igenis van elvi kiindulópontja… a modern XX. század végi liberalizmus. [1]

  Egyszer már volt részünk ilyen mocskos kampányban, ahol lezsidózták és lekommunistázták az ellenzéket. Ennek azonban egyszer s mindenkorra vége, ezt mégegyszer nem engedheti meg magának az MDF. [2]

  Ennek az országnak a sorsát csak egy polgári középerőkből álló kormány tudja megnyugtatóan rendezni. Olyan polgári liberális kormány, amely… nem enged sem egy jobb-, sem egy baloldali etatista gazdaságpolitika csábításának. Csak egy ilyen liberális kormány látszik alkalmasnak arra, hogy megértesse a polgárokkal, hogy a privatizáció lehetőség, hogy meggyőzze őket arról, hogy minden olyannyira várt intézkedés – legyen szó nyugdíjról, gyedről, családi pótlékról, munkanélküli-segélyről – csak akkor lehetséges, ha előteremtjük hozzá a szükséges pénzt. Márpedig pénz csak piacgazdaságban terem, pénz és piac pedig nincs a pénzforgatáshoz értő vállalkozók, tőkések nélkül… Hangulatkeltés folyik a bankárok, a bankok, a pénztőke és a nemzetközi pénzügyi intézmények ellen… Egy liberális kormány képes lesz arra, hogy kíméletlenül szembeszálljon az… idegengyűlölettel…[1]

  Szeretném leszögezni, hogy… a szocialista politikai gondolkodás és gyakorlati politika számunkra nem az ördögtől való… A kommunisták utódpártja, az MSZP esetében… az eltelt másfél év alatt… odáig fejlődtek a dolgok, hogy talán már a következő választási ciklusban hiteles szociáldemokrata párttá válnak… A magyar demokrácia stabilitása érdekében úrrá kell lennünk rossz emlékeinken.[1]

  A populizmus élő klasszikusai szájában a “liberális” szó káromkodás, szitok. A liberálisok ugyanis szabadságot követelnek a népnek, hogy vállalkozhasson és választhasson. A populisták ellenben fel akarják emelni a népet… Ezért vonzódtak a populisták mindig az állam gyámkodó hatalmához.[1]

  A radikális jobboldal nemzetiségi politikája patetikus magyarkodásban, hazafias frázisokban… merül ki. Visszaélnek a nemzeti retorikával, valójában nemzetellenes politikát folytatnak… Csak olyan liberális pártok érdemlik meg, hogy talpon maradjanak ebben az országban, amelyek képesek választ adni arra a politikai kihívásra, amelyet a határainkon kívül élő magyarok iránti felelősség jelent… Ugyanakkor egyetlen magyar kormány sem érezheti felhatalmazva magát arra, hogy a kisebbségek iránti politikai felelősséget átvállalja a határainkon kívül élő magyarok politikai szervezeteitől.[1]

  Az egyházak csak akkor fogják betölteni azt a pozíciót, amely egy modern társadalomban megilleti őket, ha megőrzik és visszanyerik autonómiájukat. Amennyiben a politikai élet egyes szereplői közül egyeseket ellenségeknek, másokat meg szövetségesnek minősítenek, maguk is politikai szereplővé válnak. Márpedig ha valaki erre a porondra lép, akkor rá is érvényesek lesznek a politika gyakorta kegyetlen törvényei. Ezért mondjuk, hogy hibát követnek el, ha azok szolgálatába szegődnek, akik ideológiai átnevelőtábort akarnak csinálni Magyarországból.[1]

  A nacionalizmus… és a politikai demagógia újjáéledését, az autoriter nosztalgia és a politikai szélsőségek fölerősödését tapasztaljuk az egész térségben. Ez az új, a szélsőjobb elvakult, demokráciaellenes erői által szított és a megnövekedett szociális feszültségeket kihasználó radikalizmus rendkívül veszélyes. A radikalizmus ma egészen mást jelent, mint tegnap. A tegnap radikalizmusa a demokrácia kiépítéséért és az emberi szabadságjogokért küzdött, a mai radikálisok pedig megpróbálják lerombolni a demokratikus rendszert.[1]

  Aki ma életkörülményeink gyors javulását ígéri, hazudik… Ha szembefordulunk a többpárti parlamentáris demokrácia intézményeivel, akkor helyette valami más fog következni Magyarországon… A parlamentáris demokráciánál csak rosszabb megoldás létezik… a parlamentáris demokrácián kívül minden más rendszer szükségszerűen vezet az egyén szabadságának elvesztéséhez…[1]
  🙂

  Húszforintos kérdés: Vajh, ki mondta?

 • falusi
  2013 június 28
  4:56 du.
  Rákérdezhetek? 🙂

 • Jávorszky Mária
  2013 június 28
  8:25 de.
  Látod, látod – mindig sikerül magadból hülyét csinálnod!
  Ha, már valamelyik klasszikust idézel, akkor csak pontosan!
  Lehet, h oroszul pontatlan a fordítás, de ez pontosan így hangzik:
  „Mondottam ember: Küzdj, és bízva bízzál!”
  Jó lenne, ha nem égetnéd magad tovább!
  Hidd el, nem megy ez neked, bármilyen nagy magyarnak is tartod magadat! 😛 😛

 • kiss pál: Jó étvágyat. Biztos jó lehet az ő kezéből a száraz kenyér. Én inkább saját erőből marhasültet eszegetek. Ha nem várnád el az etetést, te is szerezhetnél. Etetni a gyerekeket és az állatokat szokták. Felnőtt ember megszerzi magának.

 • Orbán Viktor annyi bűnt,hazugságot,lélekrontást követett el
  a magyar emberek ellen,hogy az büntetlenül nem maradhat.