A Sólyom Airways színeire festettek két gépet Angliában

2013 augusztus 16 8:40 de.86 hozzászólás

Már nem csak Photoshopon létezik a Sólyom Hungarian Airways flottája, hanem a bournemouth-i repülőtéren is. Eddig két Boeing 737-500-as gépnél fejezték be a belső átalakítást és festést, köztük az egyik pénteken ki is gördült a hangárból és a hajtóművek elhelyezése is megtörtént. Az Álmos vezérre átkeresztelt első Boeing 737-500-as vasárnap, augusztus 18-én, 15 órakor érkezik a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre Bournemouth-ból. Eddig körülbelül kétszázan jelezték az új Budapest-centrikus légitársaság Facebook oldalán, hogy vasárnap a Ferihegyen várják az első Sólyom gép leszállását.

A Sólyom Airways HA-SHC gépe.

A Sólyom Airways HA-SHC gépe.

Közben a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) jelezte, hogy folyamatban vannak az utas, postai és kereskedelmi légiszállítási engedélyek. Az Álmos vezérre keresztelt Boeing 1992-ben készült el és összesen 35 ezer órát repült. A Sólyom flotta további hat gépe – melyek még e hónapban érkeznek meg Budapestre – szintén 1990 és 1992 között készültek. Koruk ellenére, a brit lízingcég megerősítette, hogy jó műszaki állapotban vannak.

Az első megérkezése után az Aeroplex Közép-Európai Légijármű Műszaki Központ Kft végzi a gép, illetve az alalkuló flotta karbantartását. Az ACE egyébként  1992 és 2012 között a Malév leányvállalata volt, a nemzeti légitársaság csődje után pedig közvetlenül a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt tulajdonába került. Vágó József két alkalommal jelezte, hogy a Sólyom felvásárolná a Malév egykori leányvállalatait, így tehát az ACE-t és a Malév Groung Handling Zrt.-t is. Úgy tűnik, hogy a kormány eddig nem lelkesedett az ötletért.

A hónap végéig az első hat gép érkezésén kívül még két fontos folyamat is lezárul a légitársaság indulása körül. Két héten belül elkezdik a jegyek értékesítését és – a cég jelzése szerint – az álláshírdetési pályázat körül is óriási érdeklődés volt a Sólyom iránt. A legtöbb posztért tizszeres túljelentkezést észleltek. Idén 700 alkalmazottat foglalkoztat a Sólyom Airways.

Eddig úgy tűnik, hogy minden a Vágó József vezérigazgató által kijelölt ütemben történt. Lehet, hogy a Ferihegyen rivális Wizz Air vészjós közleménye is azt jelzi, hogy talán még sem olyan komolytalan kezdeményezés az új légitársaság. És ha sikeresek lesznek, talán végre elbonthatják a Ferihegy 2. terminálja előtt felépült csúfos, fapados bádogvárost amit a diszkontos cégek utasai kénytelenek használni.

86 hozzászólás

  • CA!
    MOST olvasd el az elso irasod a Solyom-rol!!!
    You spoek to soon. Right?

  • Nem használtam a „bádogvárost”, mert az Aer Lingussal repülők. De nagyon üdvözölném a lebontását. Már az ötlet is felháborító volt. De tartom, túl csicsás a gép. De ez legyen a legnagyobb baja!

  • Maradjunk a tényeknél akkor. A Sólyom pénzügyi háttere titkos. Tulajdonosai is titkosak, a kisválallatok csak frontnak vannak tehát felállítva. Anyagi helyzetük titkos, ha baleset történik nincs kit perelni a kártérítésekért. Kimustrált gépekkel indítanak járatokat, ki tudja hová. Nincs mögöttük állami garancia, „deep pocket” a csőd esetén mindenki hoppon marad, elveszti pénzét. Karbantartásuk, műszaki állapotuk nincs garantálva, nemzetközileg listázott és biztosított vállalatok által. Műszaki hiba esetén, mossák kezeiket.
    Fent tartom véleményemet, a Sólyom egy front, aminek hátterében sok más illegális üzérkedést is meg lehet tenni, amíg néhány utast ide-oda hurcolásznak, nagy veszteséggel
    Amikor a koszos bagázs nem akar kapcsolatot teremteni, letagadja, hogy van kapcsolata valamihez, valakihez, akkor ennek ellenkezője ami igaz, szinte biztosan.
    Sok magyar ember vak nacionalizmusa, gyerekes rajongása, populista kívánalma minden giccses nemzeti színű pántlikákkal feldíszített dologra, amin ez a nagy átverés épült. Talán elmúlik a esztelen rajongás, egy-két tragikus baleset után, vagy amikor sok száz utas elveszti pénzét, a csőd miatt.
    A légiközlekedésben, kapacitásból több van ma, mint amit a piac elbír, szinte minden légitársaság, kivéve az óriások veszteségesek, MIÉRT akar valaki garantált veszteséges üzletet indítani. Mert valahol máshol, a vámon akarja nyerni azt amit a réven elveszített.

  • Christopher Adam

    Jimbo,

    pontosan mit olvassak át az első irásomon? Az első perctől kezdve alapvetően örültem ennek a kezdeményezésnek és bár emlitettem, hogy rendkivül nehéz sikeresnek lenni ezen a területen – és kérdőjel is van bőven – fontos lenne egy új Budapest centrikus légitársaság létrehozása. Ezt a Malév csődje óta irom, számtalan cikkben.

  • Christopher Adam

    gybognarjr,

    Valóban sok az eléggé rejtélyes részlet, de ami a befektetőket illeti: a közép-keleti befektetők egyre inkább Európa felé néznek. Például, pár hete az Etihad felvásárolta a szerb JAT 49 százalékát és átnevezte a céget Air Serbiára. Most pedig a LOT után érdeklődnek, szintén közép-keletről. Tehát a Sólyom is ennek a „nyomulásnak” lehet a része.

  • Christopher Adam
    2013 augusztus 16
    11:48 de.
    jimbonak mind1. olvass el valamit, már attól is boldog lesz 🙂

  • Úgy van,
    örüljönk, hogy nő a Magyar(erős magyar kapcsolódásu) légitársaságok száma Budapesten. Hogy milyen lesz, nem tudjuk, többen, többször levezettük, hogy a „műszaki” üzemeltetési aggdalmak feleslegesek, mert a civilizált országokban berepülési engedély csak megfelelő karbantartással, s más egyéb, szükséges feltételek mellett üzemeltetett repülőgépek, légitársaságok kapnak.
    Tehát, hogy milyen lesz, nem tudjuk,
    – mert még el sem indult – majd az idő és ahogy liberálsi barátaink mondanák (helyesen) a piac eldönti. Én és sokan mások is mindenesetre örülnék, ha a légitársaság minden tekintetben eredményesen üzemelne, sok utast hozna Budapestre, a Liszt Ferenc repülőtérre, esetleg újra megnyitnák a régi Ferihegy I. repteret, és sok utast is vinne a világ minden tájára, sok magyarnak adva ezzel igényes munkát, bevételt termelve így az országnak is.
    A pozitív gondolkodás fontos dolog, egy vállalkozás sem tudja ezt nélkölözni.

  • Christopher Adam: Köszönöm válaszodat. Véleményem, hogy mesélni mindig lehet. Az igazat mondani csak akkor, ha létezik. Titkolózni azoknak kell, akiknek van mit rejteni és van miert!
    Amikor az életemért felelős üzletről van szó, én semmiképpen sem bízom azt egy kétes vállalatra, amiről nem tudok semmit.
    Te felültetnéd a gyerekeidet a Sólyom gépeire, ha akár $200.00-al többért Air Canada, vagy KLM, Lufthansa, American Airlines, etc. is lehet a választásod. Nekem megérné a $200.00-t, hogy tudjam, kivel van dolgom és a vállalatot mind a US, mind Canada, mind az Európai államok ellenőrzik, azok szabályai szerint van biztosításuk, karbantartásuk, stb. Úgyszintén ezek a társaságok már bizonyították, hogy el tudják szállítani az emberek száz millióit biztonsággal.

  • Enterprise: Ha a magyar emberek is pozitívan gondolkodnának, akkor csak olyan vállalat működését engedélyeznék meg, csak olyan szolgáltatókat használnának, akik nem hazudnak (1.0 millió kínai turista már előre kifizette a jegyek árát nekünk), akik nem titkolóznak, akik nem a zavarosban halásznak, akik nem mutyiznak, akik nem 30 kis vállalatot alakítanak 500,000 Ft darabonként, tehát anyagi felelősségük nulla. Nacionalista érzelmekre alapozott üzletek soha nem életképesek, még akkor sem, ha a nacionalisták száz milliókra rúgnak. Én türelmes vagyok, adok a Sólyomnak max. 3-4 évét, amíg felhalmozzák a hatalmas veszteségeket és mely zsebű vagy politikailag titkolni való, kétes támogatók kimerítik azt, amire érdekük volt. Akkor majd a Sólyom elrepül utolsó útjára, de sokan fogjak bánni, hogy hagyták üzemelni!

  • Kuku meg kukult

    gybognarjr…MA…3:19 du…KLM,Lufthansa,AmericanAirlines etc cegeknek mar voltak aldozatai,XY szamu szazas nagysagrendu emberek haltak bele amikor gepeik lezuhantak hosszu sok evtizedes mukodesuk soran….a Solyomnak meg egyetlen halalos aldozata se volt,nem is lehetett hiszen meg fel se szallt egyszer se….tudom hogy ez igy ironikus de ez van,,,,a Solyomba meg senki se hallt bele a Lufthansaba mar sokan…..amugy sokat utazom a Lufthansaval budapest,frankfurt,florida viszonylatban….FATALISTA vagyok es SZERENCSES

  • US Airways Manager

    Kedves gybognarjr,

    Kimustralt gepet az europai hatosagok nem engednek forgalomba allitani.
    A karbantartasnal sem ugy van, hogy „mossak kezeiket”.
    Azt mondod „karbantartasuk es muszaki allapotuk nincs garantalva”. Ha ez igaz lenne, akkor a repulogep csak a foldon allhatna. A lizingbeadonak garantalnia kell es felelosseget kell vallalnia az atadaskor a 100%-os muszaki allapotert. Ezenfelul a repulogepeket lizingelo cegek minden esetben (plane egy uj noname legitarsasagnal) letetet kernek a teljes futamidore az evente esedekes „C” check-ekre. Igy azok akkor is megtortennek, ha a lizingelo legitarsag nem tud fizetni.
    Az uzemeltetesi engedely kiadasanak alapveto feltetele az, hogy vagy sajat muszaki bazisuk legyen, vagy alairt szerzodesuk egy hivatalos muszaki bazissal. Nekik az Aeroplex-szel van szerzodesuk, ok pedig az elmult 60 evben mar bizonyitottak. Europabol rengeteg legitarsasag javittat naluk.
    A felsorolt legitarsagokkal eleg rossz peldat hoztal.
    Az american airlines gepeinek atlageletkora 24 ev es nagyon sok 30 evesnel idosebb gep van naluk forgalomban.
    A KLM-nel 20 ev korul B747-esek es 25-26 eves MD11-esek repulik a transzatlanti utvonalak nagyreszet.
    A lufthansanal 15 ugyanolyan tipusu 737-500-as van mint a solyom gepei, ugyanolyan idosek is. Sot, nekik boven van az airbus flottabol is 20 ev feletti.

    Biztositas : ennek meglete nelkul meg a kezdeti fazisba sem juthat el egy legitarsasag alapitasa.

    Lehet vitatkozni a tulajdonosi szerkezeten, a penz forrasan, a fianszirozason. Kinek meggyozodese szerint.
    De teljesen felesleges muszaki, biztonsagi es biztositasi problemakon rugozni, mert a legugyi hatosagok ezeknek a meglete nelkul NEM ADNAK KI ENGEDELYT A LEGITARSASAG UZEMELTETESERE.

  • US Airways Manager

    Christopher Adam,

    A hangulatkelto es rosszindulatu, meg minimalis hozzaertest is nelkulozo hozzaszolasok miatt nem lenne kedved egy cikket irni arrol, hogy az FAA es az europai legugyi hatosagok milyen garanciak meglete eseten hajlandoak kiadni uzemeltetesi engedelyt egy legitarsasagnak?
    Mert eleg unalmas mar annak a szajkozasa, hogy a gepeik romok es nincsenek, nem lesznek karbantartva.
    Mert ez egyszeru hangulatkeltes es a hozzanemerto, de befolyasolhato embereket elriaszthatja.

  • gybognarjr-nak mondom.
    Ön tulságosan pesszimista.Ugy érzem nem lelkesedik egy valoban magyar légitársaság sikeres müködésében.Kérem várja meg,mig beindul a válalkozás.Csak aztután fejtse ki a véleményét.Ha igy előre, minden tapasztalat nélkül,csupán a feltételezésre alapitott véleményével már előre elriasztja a SOLYOM-utazni akarókat,ezzel akarva,(vagy talán szándékosan?)a válalkozás sikertelensgéhez járul hozzá.Szoval várjon és ne riogason.

  • Oh ! Persze ! Eredetileg Turulnak akarták volna „keresztelni”, de az olyan túl feltűnően nacionalista, cikis bukét adott volna a látszólag független légitársaságnak, így aztán maradtak inkább a Sólyomnál. Végsősoron a turul és a (krecsen)sólyom egy törzsből valók, mely tényező mindenkinél leesik. Ja, persze a gépek azért ne essenek le !
    Megjegyezném, hogy volt köztársasági elnökünk is Sólyom> bár ő sem kerecsen, azaz nem is turul… Viszont már repült, szemben a róla elnevezett légitársasággal.

  • US Airways Manager
    2013 augusztus 16
    7:32 du.
    ugyan kérem, mire ez a nagy aggódás? ott van a tuti 1 millió kínai utas, előre fizetve!
    azok meg nem olvasnak KMH-t 😀

  • István Berecz: Azt hiszem, önnél a körültekintést, logikát és a realitást a nacionalizmus, az érzelem, a hiszékenység és a vak hit váltotta fel, emiatt a durva hiányosságokat is elnézi. Illusztrálva, ön úgy ítéli meg a helyzetet, mint egy naív banki dolgozó, aki lelkesen nyit ajtót még zárás után is egy kasszafúrónak, mert az magyar népviseletben áll a bank ajtaja előtt. A kasszafúró ezután megkötözi lelkes honfitársát, kirabolja a páncélszekrényt és elmenekül. Mikor a bank dolgozóját kiszabadítják, akkor azon siránkozik, hogy mindezt nem tudhatta, nem feltételezhette, mert a kasszafúrót jó magyar embernek nézte. Ezt tetézi az, hogy a ez volt a tizedik bank, ahol ez ugyanez megtörtént, de hiába olvasta a híreket, a naív embert a népviselet mégis megtévesztette.
    Az üzletben NINCS nacionalizmus, megszűnt 40-50 éve. Coca Cola nem amerikai (nacionalista) vállalat, kizárólag az érdekli őket, hogy hol tudják a legtöbb colat és a legmagasabb nyereséget elérni, SEMMI MÁS! Most Kína a legnagyobb üzletük. Letojnak minket, mert a piac itt alig növekszik, betelitődött. Az üzletnek megvannak a kegyetlen szabályai, amiket be kell tartani, kivétel nélkül, ha emberéletről van szó és a nacionalizmus nem tartozik közéjük. NINCS MEGALKUVÁS! Mivel Sólyom semmi kritériumnak nem felel meg, ami egy felelős, megbízható és becsületes üzletet jellemez, mivel emberéletről van szó, nemem a bizalma bennük NULLA. Avagy ön a magyar zászlót lengetné, a családtagjai temetésén is, akik a Sólyom Légitársaság gépén lelték halálukat gondatlanság, a karbantartás és szakértelem, az előírások betartásának hiánya miatt, vagy örömmel üdvözölné rokonait, amikor megérkeznek egy megbízható és hosszú, biztonságos üzemeltetéssel rendelkező légitársaság gépén, aminek tulajdonosai 50 millió részvényes a világ minden sarkán és húsz nagy vállalat, ötven gazdag emberrel együtt.

    Kedves István Berecz, mindnyájunkban van lelkesedés és drukkolunk, szeretjük látni, ha sikeres vállalkozások indulnak be hazánkban, ügyes honfitársaink által, de ez semmi esetre sem idézheti elő azt, hogy hatalmas adag elfogultsággal elnézzük a nagymérvű hiányosságokat, megengedjük, hogy egy tömegközlekedéssel foglalkozó vállalkozás titkolózzon és vakon bízzunk benne. Nem romlott gumicukorról van szó, amiért éppen a héten büntettek meg egy magyar vállalatot 332 millió forint bírságra, hanem barátaink, rokonaink életéről, plusz sok utas (és befektető) pénzéről is. Magyarországon ami megszűnt jogállam lenni, ahol egy kis felcsúti focista önkényuralma határoz meg MINDENT, ott még egy adaggal óvatosabbnak is kell lenni. Mint írtam, Álmos vezér neve, nacionalista szólamok és piros-fehér-zöld színekbe csomagolt hazugságok is lelkesedéssel töltik el a magyar embereket, holott már nem tízszer, de ezerszer át lettek verve így, mint a banki dolgozó, aki felrúgja a szabályokat és záróra után is beenged egy kasszafúrót, mert az népviseletben kopogtatott az ajtón.
    Néha sokat segít, ha az ember nem elfogult, hanem kíméletlen szigorral megköveteli, hogy mindenki tartsa be a szabályokat, KIVÉTEL NÉLKÜL. Ezt a magyar emberek többsége nem érti, nem akarja elfogadni, maga sem tart be sok szabályt, mert ez az általános kultúra. Magyarországot „felelősség nélküli országnak” nevezik sokan, így működik a kormány, az állam, így él sok ember, mert nem akarnak betartani még alapvető szabályokat sem, keresik a kis kaput a nagyon, csalnak, lopnak, hazudnak, a MINIszterelnök és a koszos bagázs a legmagasabb szinten teszi és a kis embernek is ezt kell tenni a megélhetéshez. Az eredmények mind igazolják a hozzáállást. Sólyom is csak azt teszi, úgy működik, mint sok más magyar vállalkozás, titkolózva, hazudozva és a szabályok megkerülésével, már megalakulásának első percétől kezdve. Legyen önnek igaza és legyen Sólyom a kivétel és legyen nekik sok elégedett, biztonságban megérkezett utasuk és legyen minden jóslatom 100%-ban alap és beteljesülés nélkül. köszönöm, ha időt szentelt olvasásra, véleményünknek nem kell egyeznie, idővel elől a Sólyom vállalkozás sorsa, sok más emberével együtt.

  • A US Airways is nyilvánosan titkolózik és hazudik minden nap? Ha jól tudom részvénytársaság és több légitársasággal a Star Airways Club tagja. Valóban minden légitársaságnak meg kell felelni rengeteg követelménynek, hogy egy üzlet beindulhasson, de ki kell érdemelnie, hogy megbízhatóvá váljon. Becsülettel, nyilt üzleti tervekkel, őszinte tájékoztatással és átlátható pénzügyi háttérrel, jó biztosítással, pont azok, amik hiányoznak a Sólyomnál, idáig! Az ön szakmai hozzáértése itt fabatkát sem ér, mert nem szakmai kérdésekről van szó – BIZALOMRÓL!

  • Lássuk az üzemeltetési engedélyt és a repülőterek listáját, ahol azokat elfogadták. emellett nem minden légitársaság áll ugyanazon a szinten, vannak gyatrán karbantartott és gyenge személyzettel működő társaságok és vannak jók. Nehogy már butának nézzen mindenkit és azt mondja, hogy Pakistan Airlines, Kazakhstan Airlines, a kínai és orosz járatok ugyanúgy teljesítenek és ugyanolyan biztonságosak, megbízhatóak, mint United Airlines, vagy Quantas. repültem Kínában öt alkalommal belföldön. Az utasok sorba állnak a gépen a csomaggal a kezükben 10-15 perccel a leszállás előtt, még a levegőben. A gép eleje bűzlik a kínai cseresznye pálinkától. A személyzet határozza el, mikor repülnek, cigarettáznak a földön, aztán mikor a pilóta befejezte a cigarettát, eltapossa a csikket, felmegy a lépcsőn, utána a személyzet, beül a fülkébe és indul. Vagy Egyiptomban a kiszolgáló személyzet nem tudta feltölteni a régi Caravelle gépet, ami Assuan és Abu Simbel között jár, a pilótáknak (Németek) kellett kiszállni és becsatolni a csöveket, miközben mi a gépen ültünk, bent 140F fokos melegben, izzadtunk 40 percet és gondolkozhattunk azon, hogy ki adott működési engedélyt ezeknek az embereknek. Magának ez is elfogadható. Elvégre van működési engedélyük!

  • Logika hiánya. Ha nem szállt fel egy gép, nem eshet le. Ha nem adtak el jegyeket, senki nem veszthet rajtuk. Erre érdemes lesz emlékezni majd!

  • US Airways Manager

    gybognarjr: Az uzletmenet belso dolgait az US Airway is titkolja. Nem tartoznak a nyilvanossagra a szerzodesek es az uzleti tervek sem. Egy uzleti terv nem tartozik a konkurenciara, marpedig ha nyilvanos akkor mindenki lathatja.
    A biztositas alatt nem tudom mit kellene ertenem. Az utasok biztositasat az EU eloirja, igy ennek garantaltan megfelel a Solyom.
    Magyarorszag jelenleg nincs olyan helyzetben,hogy barmilyen befektetot visszautasitson. A solyom tobbszaz olyan embernek ad munkat a kozeljovoben, akik jelenleg a tarsadalom eltartottjai, mert mashoz nem ertenek csak a repuleshez. Ha csak 1 evig mukodik es ezalatt magyarorszagon fizeti a kozterheket, munkabert fizet 100+ embernek, munkat ad 100+ beszallitonak, mar megerte.

    Az atlag utast az erdekli, hogy a kifizetett viteldij fejeben elvigyek A-bol B-be, kenyelmes legyen az ules, jo es udvarias szemelyzet legyen. Megerkezzen a csomag, keses, jarattorles eseten kompenzalva legyen.
    Ezeknek pedig a solyom megfelel (a szemelyzetre is nyugodtan mondhatom ezt, mivel ex-malev dolgozokat fog alkalmazni donto tobbsegben).
    Ervenyes biztositasuk van, ami mindenben meg kell, hogy feleljen az europai eloirasoknak. Igy pedig az utast kar nem erheti.

    Az US Airways egy teljesen mas kategoria a legikozlekedesben, mas az elsodelegesen megcelzott piac es celkozonseg, mas elvarasokkal, mas gazdasagi kornyezetben. Igy az osszehasonlitas nem tukrozne a valos viszonyokat.

  • Bizony érdemes megfontolni gybognarjr szavait.
    Ugyanis ennyi idő alatt EGY taxis sem tudja kiváltani az engedélyt, autót vásárolni, azt átalakítani stb.
    Egy ilyen légitársaság, amely pár nap alatt kap meg minden engedélyt, bármennyi pénz a rendelkezésükre áll, az gyanús, még ha NEM is magyarnak mondják, mert arab befektetőkről beszélnek.
    Én azon sem csodálkoznék, ha a keleti szélből jött befektető simicska lajos lenne, és azért katari (vagy milyen) a befektető, mert ott csinált egy céget, és onnan finanszírozzák az egészet.
    A közgépről is évek múlva derült ki, hogy ki van mögötte, a sólyomról sem tudni.
    Tehát sanszos, hogy kormányközeliek csinálják (nem véletlenül vitték csődbe a Malévet), csak ilyen hátszéllel haladhatnak ilyen gyorsan.
    A Kossuth tér (az ország első számú tere a Parlamenttel!) átalakítására 3 nap alatt adták ki az építési engedélyt, az összes fa kivágásától kezdve az egész tér szétverésén túl a szobrok kihajításáig. Próbálja ezt valaki elintézni fidesznyik hátszél nélkül. 3 év!

  • Nem értem, mi a probléma?
    Vane egy vállalkozás aminek sokan örülnek.
    Miért kell előre rémképeket festeni?
    Csak egy gondolat lehet, a rossz akarat!

  • a magyar ember nem tud seminek sem örülni nem értem én ezt az országot itt mindenkibolond a hülye magyar népnek az volna a legjobb ha végleg tönkre menne az ország.téleg enyire hülyék egyesek vagy csak szimplán tetetik.
    Hajrá sólyom.

  • A baj ott van hogy Gy Bognár kollega még fínoman fogalmaz.
    Nekem minden bűzlik amit három éven belül hoztak létre.
    Ezekkel valami mindig nem stimmel , miért pont ebbe ne kerülne valami szőr ?

  • Megjegyzem ezt az Álmos-kapitányt vagy mit már HÁROMSZOR akarták szétbontani !
    Sokáig Ferihegyen állt , mindenki azthitte bontásra vár.
    Mondják hogy nem egy szerencsés gép.
    Aki csak megvette eddig , mind taccsvonalon kívülre tolta és szabadulni igyekezett tőle , kitudja miért.
    A gép története nem titkos , utána lehet nézni előző lajstromjele alapján.
    Ugyanis a nem NEMZETI hanem NEMZETKÖZI vállalati információk mind nyilvánosak.

  • gybognarjr
    2013 augusztus 17
    10:57 de.

    Igen, bizalomról van szó, junior, amit te és pl. Christopher nem igazán akartok elősegíteni az álságos szövegeitekkel.
    Igaza van US Airways Manager-nek, amikor azt írja, hogy
    „hangulatkelto es rosszindulatu” és „minimalis hozzaertest is nelkulozo” iromány és a hozzászólások is ezt a hangulatot próbálják kelteni.

  • Ille István
    2013 augusztus 17
    8:26 de.

    Gratulálok ille, remek munkát végzel:) Nagyon sokat segítesz a bizonytalankodóknak a tevékenységeddel, hogy könnyebb legyen nekik a választás. Áldásos tevékenységednek hála, azt már biztosan tudom, hogy kikre nem fogok szavazni:)
    Szerintem te titkos jobboldali aktivista vagy 🙂

    Nagyon jól csinálod:)Csak így tovább:)

  • Netudtam mihiányzik mareggelre.
    Hát Dakotyka kotyogása az ami hiányzott nekem már vagy két hete.
    Miva’ kicsi mérgeskígyó , kiengedtek a kiengedtek az állatmenhelyről?
    ( Gondolom valaki rádlépett szögesbakkanccsal. Szerencse hogy túlélted ! )

  • dakota
    2013 augusztus 17
    6:22 du.
    teljesen érdektelen, hogy maguk kire szavaznak. pár ezer szavazat, sag schon.
    az különösen érdektelen, hogy maga, fiam, kire nem. eggyel több, vagy kevesebb elfüstölt szavazat, kinek számít? 😀

  • dakota: Nem foglalok állást, nem értek a repüléshez. Én „csak” utazom. De a bizalmat hiányolod? Na ezt már sikeresen kiölték a magyarból a MAGYAROK. Bármi történik otthon, mindenhol az átverés. Kezdve a koldustól a miniszerelnökÖKIG bezárólag Azt a kevés becsületes embernek meg balek a neve. Nehéz így bízni!

  • US Airways Manager

    Gybognar : „Nehogy már butának nézzen mindenkit és azt mondja, hogy Pakistan Airlines, Kazakhstan Airlines, a kínai és orosz járatok ugyanúgy teljesítenek és ugyanolyan biztonságosak, megbízhatóak, mint United Airlines, vagy Quantas.”

    A fent nevezett legitarsasagok eppen ezert vannak kitiltva az Europai unio es eszak-amerika teljes legterebol.
    Az Aeroplex, akik a solyom gepeit fogjak karbantartani pedig mar bizonyitottak.

    Ez igy megint ongol volt…

    Egyebkent az elso solyom gep, volt malev pilotakkal a fedelzeten 2 perccel ezelott felszallt Bournmounth repulotererol es Budapest fele tart.

  • US Airways Manager

    Geyza : A solyom szervezeset masfel evvel ezelott kezdtek el, kozvetlenul a malev-csod utan. attol, hogy nem jelentettek be minden apro lepest, attol meg dolgoztak.
    Nem is akartak, hogy barki tudjon barmit is mielott minden kesz a menetrendszerinti uzemeltetesre, eppen azert ami tobbek kozott itt is. folyik.

  • US Airways Manager

    Nos, a solyom megerkezett Budapestre.
    Nem zuhant le, nem esett szet.
    A gepet angliaban az Aeroplex szakemberei vettek at, akiknek szaktudasukra, hozzaertesukre bizonyitek az, hogy az elmult kozel 40 evben muszaki hibabol, karbantartasbol bekovetkezett esemeny nem tortent olyan geppel, amelyet ok szervizeltek es tartottak karban.
    Valoban „eletszeru” az, hogy ezek az emberek alairtak volna az atvetelt egy roncsra.

    A gepet ket, tobb ezer orat repulot volt malev pilota vezette.

  • US Airways Manager: Kedves Manager, ha ennyire lelkes a Sólyomért, mondjon fel és menjen hozzájuk dolgozni. Olyan szakértőkre, mint maga, nagy szüksége van a világ legjobb légitársaságának, a kizárólag nacionalista érzelmekre alapított Sólyomnak! Ne felejtsen el a kokárdát kitűzni és magyar népviseletbe öltözni és hóna alatt egy Schmidt Mária mélymagyar történelmi könyvecskével és az interview 100%-os sikert hoz.

  • US Airways Manager: Olvassa el saját írasát, a repülési engedélyről. Akinek van az minde egyformán biztonságos, jó szolgáltatást ad, megbízható, jól karban tartott, stb.
    Egyébként nem focizok és a légitársaságoknak semmi köze a focihoz, csak egy olyan Magyarországon, ahol a Sólyomnak már most kell a focit támogatni komoly összegekkel, azaz befizetni a viktor által kiszabott válságdíjat, hogy élve maradjon. „” kedves Manager. Maga is az, gondolom és Jobban Teljesít!

  • Önkéntes munkával, vagy honoráriumért imádja a Sólyom front vállalatot? Megbízták, vagy csak jópontot akar szerezi, esetleg állást, vagy csak Fidesz/KDNP/Jobbik protekciot?
    Költői kérdések. Nem várok választ!

  • US Airways Manager

    Latom elfogytak az ervek 🙂

    Lehet velemenye barkinek, lehet valamit szeretni es utalni.
    De a szakmai hozzaertes TOTALIS hianya eseten nevetseges ervek szulethetnek.
    En nem tartozom egyik magyar parthoz sem, 1998-ota nem elek Magyarorszagon, de mivel a legikozlekedesben dolgozom kozel 20 eve, igy kicsit jobban atlatom annak mukodeset es valamennyivel tobb informacioval rendelkezem mint On.
    Kivulrol nagyon konnyu okosnak lenni.

  • gybognarjr
    2013 augusztus 18
    10:33 de.
    hagyd a francba.
    neki biztos háttér az egy millió kínai, előre fizetett (!) utas! 😛
    egy hangyányit ez a zseni elfelejtkezik arról, hogy a gép csak repülni tud. 😀

  • US Airways Manager

    gybognarjr: Semmi kozom a solyomhoz. A beszelgetesbe csupan azert avatkoztam be, mivel az erveit olyan dolgokra epitette, amelyek nem feleltek meg a valosagnak (bontott gep, szervizeles hianya, engedelyek hianya, nem letezo biztositas).
    Ezert, csak a tisztanlatas kedveert irtam le, hogy ezek a dolgok hogyan mukodnek a valosagban.
    A tajekozatlansagbol fakado hibas ertelmezes meg nem bun.
    Annak remhirkent torteno, kizarolag rosszindulatbol es rosszakaratbol torteno terjesztese viszont mar az.

  • US Airways Manager: Kedves Manager! Azt hiszem, mindenki örül majd neki, ha egy olcsó és jó légitársaság alakul, kinek gépe soha nem zuhan le. De adassék meg a kétség joga.
    Remélem Önnek lesz igaza. De a megalakítás módja elég furcsa volt. Persze az is igaz, hogy nem tudom, hogy kell légitársaságot megalakítani. De tartom, randára és hivalkodóra sikerült ez a festés. De igaz, ettől még nem zuhant le gép.

  • Enterprise
    2013 augusztus 16
    1:40 du. Eljött az idő, hogy igazat adjak neked. Ha számít valamit.

  • US Airways Manager

    gybognarjr: Azert en valaszolok : Nem jarok magyarorszagra, mert az utolso hozzatartozom is eltavozott egy evvel ezelott igy mar nincs miert, de azelott sem suron fordultam meg ott.
    Ahogy irtam, semmi kozom a solyomhoz. Nem is ismerek senkit kozuluk. A mondanivalom a tenyek nemismeretebol fakado hozzaszolasaira vonatkozott.

    Igen, tudom mit irtam. Azt irtam, hogy egy EUROPAI legitarsasag abban az esetben kap engedelyt, ha megfelel az europai eloirasoknak.
    On erre jott afganisztannal, uzbegisztannal es hasonlokkal. Erre irtam, hogy EZEK AZ ORSZAGOK ki vannak tiltva az europai legterbol, eppen azert, mert a muszaki kiszolgalasuk, karbantartasuk, nem felel meg az europai eloirasoknak. A solyom, illetve a hivatalos partnere az Aeroplex of Central Europe viszont ennek megfelel, mit ahogy az a vallalat is, amelyik a solyom gepeit az atadasra felkeszitette.
    A hozzaszolasom ERROL SZOLT.

    Az atlag utas pedig messzirol letojja, hogy kik a tulajdonosok, honnan van a penz. Csak az erdkli, hogy elvigyek A-bol B-be es megkapja azt a szolgaltatast amit a legitarsasag vallalt. ennyi.

  • US Airways Manager
    2013 augusztus 18
    10:46 de.
    hehehe
    majd jelentsen fel, mert bűnt követtem el.
    ja, és számolja az 1 millió kínai utast.
    mivel a légi közlekedésben dolgozik (?!), gondolom, nem lesz nehéz a beszállító kapunál ellenőriznie 😀
    a lényeg, hogy ne tévessze el a számolást!

  • US Airways manager. Magának viszont pontos tájékoztatást ad a Sólyom, mindent jól tud, ismer, megszemlélte a gépeket, bejárta a karbantartó vállalatot, átnézte a könyvelést, a bankszámláikat, a biztosítási kötvényeiket és kikérdezte a már nekik dolgozó embereket és mindent nagyszerű állapotban, kitűnőnek talált. Örülök, hogy maga egyedül, teljesen jól és pontosan lett tájékoztatva. Maga lesz csak az egyetlen, mindenki más előtt ezek titkok maradnak?

  • US Airways Manager

    Ille István: Azt hiszem az on hozzaszolasaira nem reagaltam.
    A helyi troll-t altalaban ignoralom.

  • US Airways Manager

    gybognarjr : Miert is kell kiforgatni a szavaimat?

    „megszemlélte a gépeket”
    A gepek teljes muszaki dokumentacioja, javitasok, cserelt alkatreszek, stb. Tobbhelyrol is elerhetoek online, csak keresni kell, de a szakmabelieknek meg keresni sem kell.

    „bejárta a karbantartó vállalatot”
    Az on altal etalonnak es tokeletesnek titualt legitarsasagok ugyanannal a karbantarto vallalatnal javittatnak mint a solyom. Ez igy tehat szep ongol 🙂
    De a „karbantarto vallalat” kozel 40 eves baleset es barmilyen muszaki problame nelkuli uzemeltetese TOBB MINT GARANCIA.

    ” átnézte a könyvelést” Miert tartozik a konyveles barmilyen kivulallora? On latta mar a Lufthansa vagy az American konyveleset?

    „a biztosítási kötvényeiket ”
    Latas nelkul is tudom, hogy mi az a MINIMUM amit a legugyi hatosagok es a lizinbeado cegek megkovetelek. Ez pedig garantaltan megvan, kulonben az European Aviation Lease Ltd nem engedte volna ki a gepet a telephelyerol.

    Tehat :
    Tudom ki a „karbantarto vallalat” es ezt az agazaton belul mindenki tudja. Az Aeroplex az egesz vilagon elismert vallalat, munkajuk minoseget, szaktudasukat europaban es eszak-amerikaban mindenhol feltetelek nelkul elismerik.

    Tudom, hogy mi az, aminek egy repulogep levegobe emelkedese elott a biztositasnak minimum tartalmaznia kell (elszomoritom, a Delta, American, Lufthansa, KLM , Air Canada is szigoruan csak a minimum kotelezo tetelekre szerzodott).

    Tehat a KARBANTARTAS es a BIZTOSITAS eseteben TUDOM, hogy megfelel a solyom minden letezo feltetelnek.

    Az, hogy honnan van a penz, milyen part szineihez tartozik a tulajdonos, az egy atlag utast nagyon nem erdekel.

    Egyebkent szivesen folytatom a diskurzust akar privatban is, es valaszolok azokra a kerdesekre amelykre tudom a valaszt.

  • gépészmérnök voltam oszt jónapot

    http://www.airspacemag.com/need-to-know/NEED-lifecycles.html a repcsinel nem az a lenyeg HANY eves , hanem hogy mennyi pressurized cycle-on esett at , azaz ha naponta tobbszor szall fel es le az jobban megviseli mintha elmegy 22 ora alatt messzire , ugyanigy ha sok turbulenciaba=vihar kerul az jobban öregiti,de tudtok angolul es el kell olvasni

  • Az összes bérelt gép túl van az 50,000 cycle-on és sok jóval túl van a 35,000 órán.

  • US Airways Manager
    2013 augusztus 18
    11:20 de.
    Mások nevében is köszönöm alapos, hozzáértő információját!
    A negatív beszólóknak pedig ne válaszoljon!

  • US Airways Manager

    Gepeszmernok, vegre egy ertelmes hozzaszolas valakitol.

    A solyom gepei eddig 52000-53000 cycle kozott repultek.
    A boeing gyar 75.000-100.000 ciklus koze teszi a sarkanyszerkezet „eletkorat”, vagyis atlagos uzemeltetes eseten ezekben a gepekben meg nagyjabol 5 ev van, mire elerik a 75.000-et.
    A sarkanyon kivuli foalkatreszek pedig par evesek, mert azt a B,C,D check-ek alkalmaval mar nagyreszt mind kicsereltek.

  • US Airways Manager
    2013 augusztus 18
    12:26 du.
    az a maga baja 😛

  • Hangulatkeltő,rosszindulatú a cikk és az egyes hozzászólások,
    különösen azoké, akik nem is értenek a repüléshez,műszaki
    dolgokhoz,meg persze máshoz sem…. és az a szomorú,hogy ők
    is „magyarok.”(?)
    Sebaj!Hajrá Sólyom!

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi,

    elmondaná nekem, hogy a cikk melyik része „rosszindulatú és hangulatkeltő?” Egyáltalán el tetszett olvasni az írást? Ön ért a légiközlekedés műszaki oldalához és ha nem, ezek szerint Ön is csak „magyar”?

  • US Airways Manager

    gybognarjr: Igy van, igy meg az utolso C check-ig van kb 5 eve.
    De akkor ha itt tartunk, emlekezzunk meg a Delta airlines DC9-es flottajarol, amiben a legfiatalabb darab 32 eves, a legidosebb 37 es 80.000 cycle felett jarnak.
    American MD80, MD82 kivetel nelkul 26-32 ev kozott, 70.000 cycle felett.
    Lufthansa 737-300-as flotta , A320-100-as flotta 25 ev felettiek 50.000 ciklus felett.

  • US Airways Manager

    gybognarjr: Igy van, igy meg az utolso C check-ig van kb 5 eve.
    De akkor ha itt tartunk, emlekezzunk meg a Delta airlines DC9-es flottajarol, amiben a legfiatalabb darab 32 eves, a legidosebb 37 es 80.000 cycle felett jarnak.
    American MD80, MD82 kivetel nelkul 26-32 ev kozott, 70.000 cycle felett.
    Lufthansa 737-300-as flotta , A320-100-as flotta 25 ev felettiek 50.000 ciklus felett.

    American airlines : MD-82 flotta, legidosebb 1985 (28 eves), de a legfiatalabb is 1990-ben, 23 eve hagyta el a gyarat).

    Folytathatnam, de nincs ertelme.

    Az aeroplex eddigi 40 eves mukodese tokeletesen reprezentalja a szakmai felkeszultseguket.
    Amig ok szervizelik a solyom gepeit, a karbantartas nem vethet fel kerdojeleket.

  • Mikor kötelező a C-check a Hezbollah-al való kapcsolat felveétel, a pénzmosás, csempészés, €s egyéb gazemberségre.

  • Christopher Adam
    2013 augusztus 18
    5:46 du.
    ne terheld túl!

  • US Airways Manager

    gybognarjr : En egy legitarsasagrol es annak uzemelteteserol beszelek, mivel az itt kommentelt cikkben legitarsasagrol beszelunk. Ugy latom, teljesen feleslegesen. Tehat ha a „szakmai” ervek elfogytak akkor jojjon a politika meg az osszeeskuves-elmeletek. A lenyeg, ami mindenek felett all, hogy egy Magyarorszagi vallalkozasba lehetoleg ott rugjunk ahol csak lehet.

    Amugy… eddig kizarolag EU repterekre adtak be slot kerelmet, igy szamomra nem teljesen vilagos, hogy milyen fajta „csempeszes” lesz ket EU tagallam repulotere, pl Budapest es Parizs kozott.
    De hagyjuk, nem vagyok en ehez eleg fejlett ideologialag 🙂
    Tovabbi kellemes frocsogest es hangulatkeltest. Nem hiszem, hogy a solyom airways jovojet ez befolyasolna 🙂

  • VALAMI BŰZLIK DÁNIÁBAN
    ( Feltéve ha Dánia alatt Sólymot értünk )
    / Séxpír után szabadon /

  • Adam!
    Én valóban nem értek a légi közlekedéshez illetőleg az ezzel
    kapcsolatos műszaki dolgokhoz,(mint itt sokan,akik rémhíreket kárognak…)de magukkal ellentétben nem is állítottam ilyet!!!Na ez a különbség!
    Örömmel olvastam,hogy többen (akik a szakmában dolgoznak,vagy olyan képzettséggel rendelkeznek)viszont jártasak a témában,ezért még inkább elítélendő,hogy csak azért mert a jelenlegi kormány alatt alakult a társaság
    megfelelő ismeretek hiánya ellenére ócsárolnak,rémisztgetnek,amivel csak lejáratják magukat!

    kárognak

  • US Airways: Fogadja el, hogy abszolút semmiben nem egyezik a véleményünk. Néhány hónapon belül eldől melyikünk áll közelebb a valósághoz. Érvei semmit sem számítanak a tényekkel és ismert, bizonyított, több helyről is megerősített adatokkal lehet bármiről tájékozódni. Én kizárólag a saját feltevéseimet és meggyőződéseimet írtam le. Kérem ne fáradjon a válasszal, nem érdekel.

  • Christopher Adam

    Boda Marcsi,

    tehát ezek szerint nem olvasta le a cikket, csupán a hozzászólásokon mérgelődik? Mégegyszer kérdem: a cikkem melyik része, mondata ér fel károgásal, Sólyom-ellenes ócsárolással?

  • Hát igen.
    A mi Adamunk láthatólag lelkesedik a Sólyom Air.-ért 😀 😀

  • gybognarjr: TENYEK???? BIZONYITOTT MEGEROSITETT ADATOK?
    A kepzeletedbol szarmaznak apam!
    A hozzaszolasaidbol latszik, hogy a legikozlekedeshez annyit ertessz, hogy kepes vagy onnalloan becsatolni a biztonsagi oved!
    Megerositett tenyek a bonto vallalattol ahonnan tucatnyi mas legitarsasag is lizingel, kib.szott lovesed sincs arrol mi az az aeroplex, csak kopkodsz itt esz nelkul mert egy irigy es rosszindulatu ember vagy.
    Egy mero szanalom.
    TE nem hianyzol sem magyarorszagrol, sem egy magyar legitarsasagrol. Maradj csak amerikaban, utazz a delta 40 eves gepein es tomd magadba a hamburgert.
    a magyararok NAGYON JOL MEGVANNAK A FAJTAD NELKUL IS!

  • gybognar, te szanalom!

    A solyom biztositoja ugyanaz az ERV group, ami a dragalatos lufthansadat, austrian airlinesed meg a tobbi Star Alliance (amit te nagyon okosan, tenyszeruen es jol informalva Star Airways Club-nak emlegettel) legitarsasagot biztositja!

    A „karbantarto vallalat” meg ugyanaz ami vagy 50 masik europai legitarsasagnak, tobbek kozott a kis kedvenceidnek is a hivatalos „javito vallalata”.

    Ezek a tenyeid??????

    Te akkora nagyfeju majer vagy ott amerikaban, hogy az american airlines minden uzleti tervet es szerzodeset egyezteti veled alairas elott, hogy neked a spanyol viaszt szaro atyauristennek meglegyen a bizalmad, mi?

    A tajekozatlansag nem bun. De a hulyeseggel parosult TIPIKUS „amerikaimagyar” rosszindulatot irtani kell mint a pestist.

  • De undorító egy alak maga Stefán !!

  • Stefánka asztán hová a francba tette az ékezetes betűit ?
    Vagytalán Újzélandból vitt magával laptopot Hungarosztánba ?
    Ki mocskolódóm.

  • Stephen
    2013 augusztus 20
    3:30 de.
    „De a hulyeseggel parosult TIPIKUS “amerikaimagyar” rosszindulatot irtani kell mint a pestist.”
    igaza van. ha megírja a címét, fel is hívom a városának közegészségügyi szolgáltatását, hogy vonuljanak ki magához, féregirtásra.
    a májer kifejezés pedig a szlengben menőt, profit, szakmailag hozzáértőt jelent.
    nem megy ez magának, tudatlan kis stefike 😛

  • Stephen: Elhiszem, hogy nagyon okos vagy, de az illemórákra is bejárhattál vona!

  • Ádam!

    Igaza van nem a cikktől,amit írt(amelyek alapján „többekben” aggályok merültek fel a biztonsággal… kapcsolatban),hanem egyes hozzászólóktól rágtam be.Elnézést kérek,most valóban
    nem érdemel bírálatot.! Bocs!

  • Boda.
    Aztán mongyamá meg kiajóbúbánatot érdekel a maga ” berágása ” ?
    Annál már egy hernyó rágcsálása is komolyabb tényező a körtefán !
    ( Csak hogy tuggya magát hová tenni.)

  • Stephen!
    Ne adja fel,ami az illemet illetőleg a stílust illeti,maga
    többekhez…..képest „professzori” szinten áll,kap még különbet is,tojni rá…..csak írjon továbbra is!

  • Igazán élvezettel olvasgattam az épületes hozzászólásokat, külön élmény ahogy össze tudtok veszni és átmentek egymás taposásába. Az a véleményem, hogy a jövő meghozza, melyikteknek van igaza. Nekem csak annyiban gyanús az egész, hogy – látszólag – ugyanúgy hazugságokon alapszik az egész, mint az egész ország. Hazudozás hazudozás hátán. Amennyiben tényleg arabok pénzelik a légitársaságot (és nem Simicska tulajdonú arab székhelyű cégek), akkor ez a légitársaság éppen annyira magyar, mint ahogy én vagyok a Vatikán feje. Ugyanúgy ahogy a WizzAir se magyar légitársaság attól, hogy magyar ember áll a cég élén, aki ráadásul nem is itthon él. Szóval itt is sok a hazugságnak tűnő dolog, tehát szó sem lehet arról, hogy bizalomról beszélhetnék. Inkább várok egy/két évet mielőtt felszállnék egy Sólyom hátán.

  • VIGYÁZZZNI !!!
    Boda barátsága olyan mint az alkohol :
    Öl , butít , nyomorba dönt.

    / P.Howard után szabadon , a ” Piszkos Fred a kapitány ” c. művéből , Albatrosz könyvek , francsetudja melyik éven és hanyadik oldalon./

  • Piszok „szellemes” megnyilvánulás Geyzától,ő már csak tudja
    két pohár között……butább már nem lehet …..Na,pihizzen!

  • gybognarjr:te akkor emeletes marha vagy hogy az fáj ha országba ien emberek lenének végleg csődbe menne az ország,rajtad mulna az országélete azota már nem lenne semisem.

  • Zsolti: Már csőd van. Nincs semmi sem. Még szünet sincs a szavaid közt, de van egy nagy marha!

  • na, emberek, meneküljetek!
    boda dícsér, biztat, helyesel!
    pedig most nincs is olyan hőség…

  • azért, boda marcsi, ha szabad javasolnom, ne nagyon kezdjen mások szellemi képességének minősítésébe, mert annak megítélésére, hogy finoman fogalmazzak, nem igazán alkalmas.
    tudja, kezelő orvosa sem állít mást, maga meg, ugyebár, az intézeten belülről nem igazán látja tisztán a normálisok világát 😀
    no meg, ez az erőlködés, ezzel a durcás, gyerekes feleseléssel, ezzel a szellemi honvédelemmel, ezzel a mentális dagonyázással meglehetősen röhejes.
    persze, ha ettől megnyugszik, akkor csak csinálja. mindenkinek jobb lesz úgy.
    persze, az is megoldás, ha az imasarokba kitűz egy-egy gyurcsány és bajnai képet, és amikor subja van, leköpködi.
    egy kutya is megoldás, abba legalább bele rúghat. csak vigyázzon, ne nagy kutya legyen.
    tudja, a nagykutyák visszaharapnak 😛

  • gépészmérnök voltam oszt jónapot

    http://www.index.hu/gazdasag/2013/08/22/solyom_szajbarago/ ez a masik kedvenc szájkaratés forumom , ott is hiába rágom szájba a szociknak a logikust

  • gybognarjr:ez nem csőd kérlek,a csőd ott kezdődik ha nem lenne az országból semmi,ez a baj hogy sokan így gondolkoznak mint te és ezért nem halad egy röl a kettőre senkise,mert egy mással foglalkoztok és nem saját magatokkal.

  • gépészmérnök voltam oszt jónapot

    http://www.index.hu/gazdasag/2013/08/26/lisztben_es_olajban_is_utazik_a_solyom/ ezek nem irigykednek hanem dolgoznak es jol elnek , ugyesek ezek a solyomnal

  • Kedves Kételkedők, Pesszimisták és Károgó Varjak!

    Személy szerint nagyon drukkolok a Sólyomnak.
    Remélem,hogy nagyon hosszú távon sikeres lesz. Én is ennél a cégnél szeretnék dolgozni, képviselni csodálatos hazámat a világban.
    Már most büszke vagyok rá, hogy van saját légitársaságunk.
    A dekor pedig igenis szép. Nézzétek csak meg az arab légitársaságok gépeit! Nagyon hasonló a festés(Etihad, Emirates). Az nem csicsás? Aki csak rosszindulatú kritikát tud megfogalmazni, az ne kommenteljen már! Köszi!

  • gépészmérnök voltam oszt jónapot

    msflyingcat….nem jon be a linkem , lehet hogy ezert : http://www.origo.hu ugyanis ott is van cikk arrol hogy kereskednek is tejjel,mezzel stb , jelentkezz naluk mert tuti hogy remek uzletemberek kereskedok , megvan bennuk a pesti kiskereskedo Kohn bacsik ugyessege …hat ezert gyulolik itt sokan oket , a SIKERUK miatt

  • Letartóztatták a Sólyom egyik üzlettársát! Gondolom ez is magyar gyalázás, mert én nem lelkesülök egy titkolózó, hazudozó, ismeretlen adatokkal alakuló front vállalkozás iránt, ami ki tudja mit takar, de emberek ezreinek életéért lenne felelős.
    http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/gyanus_ugyek_letartoztattak_a_solyom_uzlettarsat.562958.html