Leszállt Budapesten a Sólyom Airways (Képekkel)

2013 augusztus 18 10:37 de.64 hozzászólás

Nagy érdeklődés és a Budapest Airport online élő közvetítése mellett szállt le Ferihegyen a Sólyom Hungarian Airways flottájánal első Boeing 737-500-as, Álmos vezérre keresztelt gépe. Vasárnap 16 óra 11-perckor érkezett meg, de ezt megelőzően egyszer alacsonyan átrepült az 1. terminál futópályája felett. Többszázan a ferihegyi futópálya melletti Cargodombról kisérték figyelemmel a leszállást. A HA-SHA jelzésű, Bournemouth-ból érkező maiden flight-ot vízsugaras köszöntés várta a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Sólyom első gépe két napig parkol a Ferihegy 2-es terminálja előtt, a spotterek a reptér teraszáról tekinthetik meg. Szeptember végéig még összesen 5 géppel bővül a Sólyom flottája.

Felszállás Bournemouthból...irány Budapest (Fotó: Barina Tamás)

Felszállás Bournemouthból…irány Budapest (Fotó: Barina Tamás)

Vízsugárral fogadták a Sólyom Airways első gépét Ferihegyen

Vízsugárral fogadták a Sólyom Airways első gépét Ferihegyen

Spotterek várták az első gépet Ferihegyen

Spotterek várták az első gépet Ferihegyen

 

64 hozzászólás

  • Hajrá Sólyom, hajrá Magyarország!

  • Tetszetős.
    Meglátjuk.

  • eléggé riasztó kép.
    Pilcsiknek van életbiztosításuk ?

  • Szívet melegítő kép! Köszi!

  • Pofás szó se róla. És belül milyen a board? Arról is mutathatnának képeket. Nem akarok ünneprontó lenni de valami azt súgja nekem ez lesz a kormány gép is.(nincs róla tudomásom,hogy Viktorunknak nincsen e esetleg egy külön gépe ilyen célokra Felcsúton abbúl a fél milliárd magánvagyonból igazán telne nekije)Jöhet a többi beigért gépmadár. Csak az elnevezésekkel lesz szerintem gond. Mert ha van Álmos akkor kell majd Ond Tass Huba Kond Előd. Töhotömre gondolok. Eddig is a jukakat tömtük, az adósságainkat másik adóssággal tömtük be. Szóval az a szegény Töhötöm hogy fog festeni, mert tömnivaló az maradt még bőven. Javasolnám erre a célra és ilyen elnevezéssel egy Jumbot rendeljenek

  • A sok magyarkodó elvtárs egy könnycseppet sem ejtett a 60 éves Malév csődbe viteléért, de a Sólyomnak tapsol. Az egy igazi magyar brand volt, ez pedig valami homályos arab hátterű cég.
    Egyre biztosabb vagyok benne,hogy fidesznyikek csinálják, talán másodállásban trafikosok.
    Ilyen gyorsan, pár hét alatt lehetetlen lenne egy ekkora volumenű dolgot létrehozni.
    De abban az országban, ahol a Közgép 35milliárdos MNB-os hitelt kap, ott minden lehetséges…

  • Örülök,hajrá Sólyom!

  • Christopher Adam

    antifülke,

    a Malév valóban egy Európa szerte és a közép-keleten is ismert brand volt. Óriási kár, hogy a kormánynak nem volt terve 2012. februárjában, hogy a brandet legalább átmentse egy új cégbe. Az tiltott állami szubvenciók miatt az új cég biztosan nem lehetett volna a régi Malév jogörököse (hizen akkor valószínűleg az új vállalatot terhelte volna ez az óriási adósság) de akár kisebb flottával, kevesebb személyzettel, alacsonyabb költségekkel és főleg a nyerességek desztinációkkal lehetett volna a bukás után szinte azonnal segítni egy új cég létrehozásában…akár külföldi befektetőkkel, vagy egy nagy külföldi légitársasággal. A Swissair példája van előttem. 2002 márciusában csődbe ment, pár héttel később pedig megkezdte működését a Swiss International. Aztán 2005-ben a Lufthansa Group tagja lett.

  • A tulajdonosok bevallották a Klubrádióban Bolgár úrnak, hogy masszívan konzervatív értékeket, oldalt képviselnek.
    Gyanús nekem, hogy az orbánék által mesterségesen csődbevitt , az utasokat és a dolgozókat becsapó, pénzeinktől megfosztó (egy utasnak sem fizetett a kormány, se a MALÉV vissza jegyárat, pedig előre megtervezettten vitték csődbe, ill. árulták az utolsó pillanatig a jegyeket, a pénzek beszedésével, és a dolgozóik nagyrészét a mai napig sem fizették ki! (Korábbi állításukkal ellentétben.)- garnitúra tevékenysége ez is.
    Jelzem, 20 éves duplafogyasztású gépekről van szó!
    Ezeket a gépeket folyamatosan kéne jó kihasználtsággal reptetni, hogy megérje. Az nem fér bele, hogy orbánékra várakozzon , és ne legyen sűrű menetidőbeosztása.

    A Ryanair gépek egész nap repülnek, napi (24 óra alatt)minimum 4 utat megtéve Európában. A reptereken csak félórát tartózkodik, egyrészt a drága dokkolási díj miatt, másrészt, hogy minél előbb fordulhasson az utasokkal.
    Ezt csak azért írtam le, hogy egyértelmű lehessen a sűrű időbeosztás az előre kiadott menetrendjük alapján.
    Ezen sólyom-gépek középhatótávolságúak, kontinensek közötti fuvarra kevéssé használhatóak.
    Összességében a Sólyom alkalmatlan kormánytranszportra is!

  • gépészmérnök voltam oszt jónapot

    a malev volt orosz maffiabunozo kezeben is , nekik adta el az mszp kormany , azt hiszem borisz abramovics es/vagy szeva bacsi volt a neve , meg az usa is kerte a magyar szoci kormanyt hogy tartoztassa le es adja ki nekik , persze az mszp erre gyava volt , ki lehet itt http://www.google.hu keresni ezt az ugyet ha nem hiszed http://www.google.hu

  • néhány video az első Sólyom madár érkezéséről Pestre:

    https://www.youtube.com/watch?v=hjoXGuqhvbA

  • a Malév elmúlt, hiába siratjuk tovább, nem fog feltámadni. Van helyette ez az új formáció, én örülök neki.

    Akárhogy nézem, nem látok magyar politikát a Sólyom létrehozása mögött, hiszen látványosan távolmaradt mind a kormánypárt, mind az ellenzék. Egy magánvállalkozást látok, amely kis szerencsével sikeres lehet.

  • e-migrans
    2013 augusztus 18
    6:30 du.

    „Gyanús nekem, hogy az orbánék által mesterségesen csődbevitt , az utasokat és a dolgozókat becsapó, pénzeinktől megfosztó (egy utasnak sem fizetett a kormány, se a MALÉV vissza jegyárat, pedig előre megtervezettten vitték csődbe, ill. árulták az utolsó pillanatig a jegyeket, a pénzek beszedésével, és a dolgozóik nagyrészét a mai napig sem fizették ki! (Korábbi állításukkal ellentétben.)- garnitúra tevékenysége ez is.”

    Ez nem igaz. Nagyon sok utas visszakapta a pénzét (személyes ismerősöm is). Nem a FIDESZ-KDNP vitte csődbe a Malévot, az hosszú folyamat eredménye, az EU szabályozás nem tett lehetővé több mentőövet (Az Abramovicsnak történt eladás sem volt jó lépés, ez már az eladás pillanatában (2007) sejlett („Mindenki tudta, hogy az AirBridge-nek kevés a légi közlekedési tapasztalata, és az üzleti terve nagy kockázatú, de a jelöltnek volt bankgaranciája és légitársasági hálózata is, amivel más jelölt nem rendelkezett, de a garantált csődnél ez is jobb” – mondta Simor András..)

  • Christopher Adam
    Eleve nem lett volna szabad csődbe vinni a Malévet, de ezt előre eltervezték. A Bajnai kormánynak volt egy kész koncepciója a Malév megmentéséhez, már 2009-ben.
    Elég lett volna azt követni, vagy kiegészíteni. Ehhez képest azt hazudták csütörtökön, hogy minden rendben, a gépek eddig is felszálltak, ezután is fel fognak. Másnap (pénteken) bejelentették a csődöt. Ilyen tisztességes országban nincs.
    Erre is ráteszik a kezüket a konzervatívnak hazudott fidesznyikek, mint a trafikokra, focira, Uniós forrásokra, reklám piacra, médiákra, állami megrendelésekre, építőiparra, takarékokra, energetikai cégekre stb. Mindenre, amiben nagy pénzek vannak, főleg ha konkurencia sincs.

  • a gép neve: árpád vezér?
    vagy álmos atyánk?
    mindegy, röhej egy gépnek nevet adni, de ezt is agyonmagyarkodjuk.
    majd jön a többi vezér is.
    a matyóhímzést azért hiányolom róla.
    bár – mivel arab pénzek vannak mögötte -, egy teve sokkal értelmesebb logó lett volna 🙂

  • Ille István
    2013 augusztus 19
    8:16 de.

    Esetleg valami Korán-idézet? Az úgyis olyan szép sormintaszerű díszítőelem lehetett volna

  • gépészmérnök voltam oszt jónapot

    Ille….miert rohej egy gepnek nevet adni ? a hirosimara atomot dobo gep neve enola gay volt , mert ez volt valaki EDESANYJANAK a neve ! azt hiszem ez a valaki a pilota volt

  • ((Minden hajónak van neve, a 2 személyestől a 200.000 tonnásig az Amazonastól Hong Kongig, de még a legócskább BKV átkelőhajóknak is. Egy komoly, kontinensközi útra alkalmas repülőnek miért ne lehetne neve? Az arabok nagyra becsülik a sólymot, mint nemes állatot, mely a magyar legendáriumban is fontos jelkép. Az izraeli légitársaság sem választotta logónak a tevét, pedig egy sivatag két szélén laknak az arabokkal))

  • Gépészmérnökkém
    Magáról meg egy régi nóta jut eszembe , amit még pilótakoromban énekelgettünk repülések után , sörrel a kézben :
    Khmm…
    Az kérem nem titok
    Gépészmérnök vagyok
    Madaram a Turul
    Jeszavam hátulrul
    Hollári Hollári Hó..

    Mielőtt ekkora böszmeségeket írnál , talán nézz utána a NET.-en a MALÉV csődjének a valódi okainak. Ott van , évekre visszamenőleg az egész.
    Az oroszok nem kiloptak hanem beletettek valami 50 milliárd Forintocskát és most szépen elbukták az egészet.
    Mellékesen Putyin is elnökségi tag abban a bank-csoportban , ami a pénzeket adta.
    Mit gondol kis butám : Miért csak 15 percet szánt Putyin az ott kuncsorgó Orbánra , az idejéből ? ( Amiből legalább 10 perc elment udvariaskodásra meg fotózkodásra.)
    Hát ezért öregkém.
    Nem akarta talán Orbánt megsérteni valami hirtelen kijelentéssel.
    Putyin ugyanis POLITIKUS , míg imádottjaid csak egy nagy senkik.

  • Ille István
    A hét törpéről is elnevezhették volna a gépeket 🙂
    Vagy Tormay Cecilről, Horthyról, Wassról, Nyírőről,meg a többi tantervbe emelt antiszemitáról. Az araboknak tök mindegy, egyiket sem ismerik…

  • Nevetséges erölködés; Turul légitársaság.

  • hehehehehe ” háturrul „

  • Különben miért ?
    Ha az indonézeknek lehetett a szent madarukról elnevezett légitársaságuk ( Garuda ) akkó a FIDESZ.-nek meg a Jobbiknak miért ne lehessen Turulja ?

  • Geyza, elég magányosak már ezzel a hozzáállással, mondhatnám, a folyamatos politikai maszturbációtól csak szőrös lesz a tenyerük, más hozadéka – leszámítva az SZDSZ félmilliárdos adósságát:-(( – nem igen van.
    Hass, alkoss, gyarapíts s a haza fényre derül, próbálják inkább ezt az irányt követni, a destruálás helyett.

  • 6 gépre eladni á 300 jegyet csak 6 útra, jegyenként mondjuk max. 30 000 forintért, az összeszorozva már több mint tízmilliárd forint, ennyivel már lehet valamit kezdeni, kár veszteséges vállalkozásban tartani.

  • Elszámolta magát uram, nincs szó milliárdokról.
    ================================
    A gép 110 üléssel rendelkezik. Telitettség 85% max. de mondjuk, hogy 95 jegy. 6 útra, oda-vissza az 1,140 jegy. 6 gépre az 6,840 jegy. Jegyenként legyen 40,000 Ft átlag. A bevétel gross 275 millió forint, direkt eladás esetén, utazási ügynökök nélkül.
    Működési költség óránként $2,100.00, (Boeing lista 2012) plusz repülőtér, csomag rakodás, karbantartás, jegy eladás, külföldi repülőtéri kapu, engedélyek, stb., stb. oránként $1,900.00. Egy útra, oda-vissza 2×2:20 perc plusz 50 perc (5.5 óra) a ki-beszállással (optimum) $22,000.00, (Maximum 11 óra levegőben, naponta). Az állás, parkolás 13 óra, szerviz, feltöltés, stb. $310.00/óra. Napi költség $4,000.00, élelmezés $1,250.00. Naponta két út, $49,250.00 költség. (3×49,250)x6=$886,500 ami forintban most 200.0 millio. Papíron ez 75 millió haszon (27% gross) lenne, ebből lejön a gép bérleti díj, a biztosítás, az igazgatósági és irodai alkalmazottak fizeteese és az irodák bérlete, hirdetés, uniformis, stb. személyzet, pilóták ellátása, betegbiztosítás, nyugdíj alap, irodai költségek, telefon, computerek, etc, külföldi irodák, személyzet fenntartása. A HUF40,000/jegy és 85%-os kihasználás ideális állapot. Nagyon nehéz lesz ebből nyereséget kihozni, mert ebben nincs kiesés, késés, várakozás másik gépekre, rossz idő, jégtelenítés, pótalkatrész, gép mosás és sok más költség.

  • gépészmérnök voltam oszt jónapot
    2013 augusztus 19
    9:02 de.
    mintha az nem polgári gép lett volna 😛
    másik példa?

  • Enterprise
    2013 augusztus 19
    10:45 de.
    arab sivatagi nagyra becsült sólyom, magyar lengendáriumi sólyom…hurrá, megvan a két nép közt a kapcsolat!
    jobb, mint a piros pötty, meg a sumér eredet!
    gyorsan megyek is levédetni!

  • gybognarjr
    2013 augusztus 19
    9:04 du.
    dehonnem! hát az egy millió, előre kifizetett kínai utas?
    szép pénz ám az! ráadásul 100%-ban feltöltött utastérrel! sok jó kínai kis helyen is elfér!

  • Enterke maga csak foglalkozzon a lelki nyomorával , amit a Magyarnemzet szorgos olvasgatásával ért el.
    Hogy másik mivel és hogyan maszturbálnak , az ne legyen a maga gondja , hacsak nem kukkoló is.
    Mert akkor megértem.
    Kis perverz kukkoló 😀

  • Gy. Bognár kollega :
    Ennek a Naki.-nek vagy kinek a számítása nagyon hajaz az államadósság hatalmárok általi mostani kiszámítására :
    Annál is azt hazudják hogy már viszafezették , holott csak egy sokkal nehezebben visszafizethető államadósságra cserélték el.
    Az ilyen Naki-félék meg befalják ezeket a sületlenségeket.

  • Enterprise: Két személyes ismerősöm pedig Stockholmból plusz két jegy árán jött haza. És mennyivel drágább holnapra egy jegy, mint előre két hónappal. S ha nincs nekik annyi? Sok jegyárát lenyelték. Csibész dolog volt.

  • gépészmérnök voltam oszt jónapot

    Ille..1:37 de…MA….spirit of st. louis …lindbergh gepe , az elso transzatlanti ut az USA-bol Parizsba , de tuti hogy tucatnyi mas pelda is van amirol en se tudok

  • gépészmérnök voltam oszt jónapot

    tegnap azzal „kinoztak” hogy hogyan ejtik ki a solyomot amerikaban…kinomban aszontam hogy SALOM , SÁLOM , aztan a sálomból SHALOM-ot csináltam , az Y-al nagyvonaluan nem foglalkoztam a solyomban

  • Mérnökkém
    Magadból meg hülyét csináltál .
    Nem megy ez neked lásd be végre.

  • antifülke: A hét törpe ha minden igaz a jégtörő hajóké. Nem szabad lenyúlni.

  • Enterprise: Persze, hogy lehet neve. De valami eredeti jobb lett volna, nem ilyen elcsépelt. Tudom, hogy most minden jobb lesz, ha nagyon magyar, de mégis! Kár, hogy le van védve: például „Enterprise”! Nem tetszene?

  • gépészmérnök voltam oszt jónapot
    2013 augusztus 20
    7:59 de.
    hát, biztosan van tucatnyi más példa is. pl. az első világháborúból, a vörös báró idejéből.
    a spirit of st. luis se mai, de mind1.
    csak hát, a mai, modern légitársaságok csak lajtromszámot viselnek.
    csak mi agyonmagyarkodunk.
    maga, fiam, meg csak erőlködik.
    vigyázzon a záróizmára.

  • Llanfair
    Akkor legyen inkább enterpisa az új magyar óceánjáró flotta első hajójának a neve.
    Hiszen már a hét vezérek is biztos pisiltek, oszt beleléptek 🙂

  • Bocsánat, ha valaki másképp vagy akár jobban számol, én csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy nem kell a magyar államot vagy más obskúrus befektetőt feltételezni a háttérben, lehet, hogy csak egyszerű privát szélhámosságról van szó hetek alatt akár tízmilliárdos jegybevétel és nulla teljesítés mellett.

  • Llanfair
    2013 augusztus 20
    9:44 de.
    bocsika, de nem. a vízibuszoké volt. 🙂
    a hajók meg nem tudnak repülni.
    enterpici is eléggé földhöz ragadt 🙂

  • „A társaság tulajdonosi összetételére kitérve Vágó elmondta, hogy partnereik egy ománi turisztikai befektető és egy egyesült arab emírségekbeli pénzügyi befektető.” http://hvg.hu/gazdasag/20130729_Egy_evet_adunk_a_Solyom_Airnek

  • Llanfair
    Egy csőd az általában mindig kínos, mindig vannak ártatlan áldozatai, akik rá fizetnek, lásd a Fal utcai fekete csütörtököt…:-)
    50 repcsiről regél a fáma, ezeket valóban szépen el lehetne nevezgetni sorban: Kolozsvár, Hargita, Kassa, Arad stb. – persze nem biztos, hogy osztatlan sikere lenne.
    Felőlem lehetne Enterprájz, Nautilus és akár Ludas Matyi is, de maradjunk abban, hogy inkább a szállított utasszám/év + megbízhatóság + money az, amely a légitársaság megítélését a későbbiekben meg fogja határozni.
    Amúgy félre téve a viccet, magyar utasoknak nem ártanak a pozitív magyar történelmi nevek, e téren a jó öreg angol imperialistáktól van mit tanulni, gondolok itt a hajó neveikre: Quin Mary, Quin Elisabeth, Royal Oak stb.

  • Ez a beszéd Naki !
    Pontosan erre célozgatunk itten , persze óvatosan , nehogy megsértsük Mosthatalmonlévők érzékenységét 😀

  • Enterprise: Ez igaz. De olyan kevés történelmi személyünk van, akit még nem nyomtak le a sárba. Én azért óvatos leszek a kipróbálásával. Egy darabig maradok a beváltnál. De a Malév személyzet nálam nyerő! Szerettem az utasuk lenni.

  • Ille István: Ha már a picinél tartunk, a MÁV Interpici elnevezését imádom!

  • Nem parkolt 2 napig sem.
    Vasárnap 15-kor jött,és éjfélkor ment vissza.
    Állítólag alkatrészért.
    De valószínűleg nincs kifizetve a gép lizing díja.Mert alkatrészt egy teherszállító gép sokkal olcsóbban tud hozni!
    Vagy mivel nincs repülési engedélye a cégnek,nem parkolhat itt.
    Vagy nem tudják kifizetni a parkolási díjat sem….

  • Erre is lesz majd néhány jól kiagyal magyarázat. Piros-fehér-zöld csomagolással.

  • Eszébe jutna valakinek, hogy követelje a bizonyítékokat, minden állítás alátámasztására? Venne akárki jegyet a családjának a Sólyom gépére, ha nem tudná mennyibe kerül, mikor és hová megy a gép? Én nem, de még csak $1.00-t sem adnék befektetésnek, annak, aki olyan hazugságokkal jön elő, hogy 1.0 millió Kínai már vett tőle jegyet és azt előre kifizették a légitársaságának, bár még nincs gépe, de Dubaiból finanszíroznak, aminek 3.0 millió utasa lesz 2013-ban, 50 gépe két éven belül és évente 7.0 millió utast fog velük szállítani. Igaz, Magyarországon a szavazók ⅔-a elhitte, amit a Stadionos viktor hazudott és most is hiszi, több ezernyi becsapás után. Ott lehet ilyen baromságot nemzeti színű csomagolásban eladni. Jött az Álmos, nagy fanfárral, aztán el is repült, csendben, éjszaka, üresen, titokban. Ez a Magyar Lopakodó!

  • Ille István: „Szörnyű dolog történt, nem volt igazam. De ettől sokkal szörnyűbb dolog történt, Neked van igazad”!
    A jégtörőket egyszerűen csak számozták.

  • figyejjé’ Gybogrnárkám NE röhögtessé’ , még magamra buríttom amai utolsó koffimat. Pedig kár lenne érte , most éjjel félkettő van.
    Anné’kű’ nemtok elaludni !

  • Szomorú, hogy egy magyar kezdeményezést a fenti írók így fogadnak!
    Bezzeg az amerikaiak ntudata valóban példamutató!
    Figyeljék meg az amerikai vállalkozók dicséretét ah jó, ha rossz akkor is.
    A magyarok meg MINDEN alkalommal lehúzzák saját ereményeiket, ez mutatja a szörnyű lelkületüket.

  • FIGYELŐ: Szomorú, hogy ön csak azt látja, hogy egy vállalkozás milyen ország nevében, embereivel alakul és nem azt, hogy becsületesek, őszinték, nyílt és közismert adatokkal az igazat mondják az alapítók! Mi ugyanis nem azt nézzük, hogy valaki Amerikai, Hottentotta, vagy Eszkimó, aki üzletet alakít és különösen az akinek az életünkért kell, majd felelni, ezrekét veszélyeztetheti, de emellett anyagi felelőssége is nulla, pénzügyi helyzetének ismerete nélkül! Hülye ember az aki az üzletet és a sovinizmust egybeköti és tudatlan, aki a hamis nacionalizmussal, a nemzetiszínű csomagolásban kapott sz@rt is lenyeli. Ez jól megmagyarázza a magyarországi üzletek sikertelenségét is.

  • Hogy mikinemderülnek wazze
    Azt beszélik hogy a Solyom Air partenereinek vagy ( csendestársainak )jelentős része előzetesben van , illetve szabadlábon védekezik.

  • Letartóztatták a Sólyom egyik üzlettársát! Gondolom ez is magyar gyalázás, mert én nem lelkesülök egy titkolózó, hazudozó, ismeretlen adatokkal alakuló front vállalkozás iránt, ami ki tudja mit takar, de emberek ezreinek életéért lenne felelős.
    http://www.napi.hu/magyar_vallalatok/gyanus_ugyek_letartoztattak_a_solyom_uzlettarsat.562958.html

  • Valami bűzlik a sólyom pörkölt körül hehe.
    ( Lehet hogy nem is pörkölt , hanem becsinált.)

  • Háááááááát igen. A „Ne bántsd a Magyart”, „Mi itt élünk, mi jobban tudjuk” csoport szokásosan „Magyar gyűlölőnek titulált sokszor, amikor vagy egy tucat alkalommal rámutattam arra, hogyha egy üzletember hazudik és titkolózik, akkor annak oka van és addig figyelmet sem kell rá fordítani, amíg az üzlet finanszírozását, üzlettervét, (mivel, hová, hogyan, mikor, mennyért járnak a gépek) elénk nem teszi. Aki hazudik és titkolózik, annak megvan rá az oka! A „Ne bántsd a Magyart” emberek soha nem tanulják meg, hogy a nacionalizmus összekapcsolása az üzlettel, termékkel az nemhogy előnyt, hanem hátrányt jelent egy világgazdaságban, a világpiacon. A magyarok egy része különösen, és szinte mindenhol másutt, a sovinizmusra hajlamos emberek, bevesznek bármit, még a sz@rt is, ha azt nemzeti színű csomagolásban adják be nekik. Mindhiába, ebből sem fog tanulni senki. There is a sucker born every minute.

  • Már reggel én is feltettem.

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Tegnap hallottam a magyar rádióban, hogy a Sólyom – olvasd Turullnak – tulajdonosai közül kettő bíróság elött áll, azaz vád alatt álló személy… Ezek, állítólag eddig élelmiszerrel – többek közt szivalekvárral – kereskedtek. Nincs is jobb, mint az igazi szabolcsi, ha olyan sűrű, hogy megáll benne a kanál… Szóval jól jöhet a szaktudás.
    Gondolom, azt tervezik, hogy leszállópálya végén az úgynevezett szamárfogót ebből alakítják ki… A tagok – tagi mellékszolgáltatás gyanánt – felajánlották az olcsó beszerezhetőség okán.
    Talán még EU-s támogatást is kaphat erre a legújabb nemzeti légitársaság, ami most különben is aktuális, hisz az orbánkormány eddig túl keveset produkált ebből a kincsesbarlangból, amit amúgy kohéziós alapoknak becéznek. Orbanisztánban sajnos minden megvan az EU iránt, csak a kohézió, az hiányzik…