A KMH moderálási szabályzata

2013 szeptember 21 7:34 du.241 hozzászólás

„Semmiben nem értek egyet Önnel, de mindent megteszek azért, hogy elmondhassa a véleményét.”  – Voltaire

KMH moderálás

KMH moderálás

A Kanadai Magyar Hírlap ennek szellemében kívánja moderálni a hozzászólásokat. A liberalizmus nem jelenti azt, hogy mindent megengedhetünk magunknak, és mindent el kell, hogy tűrjünk másoktól. Így hát – bár az oldal szellemisége alapvetően a liberalizmusból táplálkozik -, a színvonal megőrzése érdekében az alábbi moderálási szabályzatot léptetjük életbe:

Moderálásra kerülnek mindazon hozzászólások, melyek

– – személyeskedők, a cikk mondani valójától független argumentum ad personam, vagy argumentum ad hominem tartalmúak;

– – a cikk szerzője, vagy más hozzászóló kigúnyolása, megsértése, rágalmazása, lejáratása a célja;

– – nyilvánvalóan pártpropaganda tartalmú;

– – egy rassz, egy nemzet, egy vallás, egy szexuális orientáció, vagy egy embercsoport ellen íródnak.

A Kanadai Magyar Hírlap  Kanada egyetlen magyar nyelvű lapja, ahol nyitott fórumot biztosítunk a gondolatok, nézetek és vélemények ütköztetésére. Elfogadjuk, sőt még platformot is teremtünk a bírálatnak, de egyben arra kérünk valamennyi olvasónkat, hogy tartsák tiszteletbe lapunk demokratikus és liberális alapértékeit.

A vélemény szent, a gondolat szabad. Még akkor is, ha az másé. Csak éppen a megfelelő formába szükséges önteni…

-kmh-

241 hozzászólás

  • „tiszteletbe” helyett tiszteletben a helyes ebben az esetben…ha egy cikk rasszista vagy a moderációtok alá tartozó akkor is leközlitek vagy akkor mellőzitek?…mi számít a ti szóhasználatotokban rasszizmusnak (magam részéről nem gyakorlom de szeretem néven nevezni a „dolgokat”) és a többi „sikoly”-nak?

    jó lenne hoznátok példát, jó pap holtig tanul címen…köszi és üdv., tartsatok ki és legyetek nagyon nyíltak

  • Vegre!

  • naccerű!!!
    A plábánosúr má’ rígebben is monta, hogy macerányi kéne…
    🙂

  • Orommel es megkonnyebbulessel latom, hogy vegre ez elkeszult. Legfobb ideje volt.
    Azonban tovabbi finomitast latnek szuksegesnek.
    Hianyolom azt, hogy a hozzaszolasoknak nem kell az eredeti cikkel kapcsolatban lenniuk. Elvarnam, hogy ha mar moderalunk, akkor megkoveteljuk azt is, hogy a hozzaszolasok a cikkre vonatkozzanak.
    A bunkosagot, sajnos, nem lehet megtiltani, de azt joggal elvarhatjuk, hogy a hozzaszolasok civilizalt hangnemben irodjanak. Aki erre nem kepes, vagy nem hajlando, annak nem lenne itt helye. Aligha fognak hianyozni.
    Elvarnam tovabba, hogy legbolkapott ervek helyett, ha valaki idez, akkor a forras megjelolesevel tegye azt. Ez egy elemi kovetelmenye az intelligens eszmecserenek.
    Vegul, szeretnem, ha a tobbszoros szabalysertoket a tobbszori hiabavalo figyelmeztetes utan vegul kizarnank. Maskulonben a comment szekcio elobb-utobb mar csak a szabalyok betartasarol fog szolni. Ez pedig vegtelenul unalmassa es erdektelenne teszi az egeszet. Mi ezt nem akarhatjuk.

    Nos, ennyit egyenlore, aztan hadd lassuk, hogy hogyan mukodik.

  • Rendben, elfogadom, de a rezsimről nem tudok érzelem- és indulatmentesen megszólalni. Ez azt is jelenti, hogy mivel a szereplői számomra elvesztették a tiszteletem sőt viselkedésük eredményeképp törvényen kívül helyezték magukat, ezért meg kellene erőszakoljam magam, ha újra megpróbálnám emberi jogokkal felruházni ezen alanyokat.
    Sajnos a diktátorok és hűbéreseik szintjére süllyedve bármilyen joggal felruházásuk számomra a hitelesítésüket, a legitimizálásukat jelentené, amely szemben áll minden alapvető erkölcsi normámból fakadó érzelmemmel, értelmemmel.
    Provokációnak érezném még azt az elvárást is a hosszú időre hihetetlenül nagy mentális és anyagi kárt okozásuk miatt az egyének és a társadalomban részben és egészében is, ha semlegesen kéne megnyilatkozzam velük kapcsolatban.
    Ezért tisztelettel kérem, ha a tájékozatlan zembereket ez első pillanatban zavarna, akkor részemre és szellemi társaim részére is ezen esetekben felmentést adományoznának.Amennyiben ezen elvárásomat nem tudnák racionálisnak elfogadni, az csak azt jelentheti, hogy nincsenek tisztában a katasztrófánk minőségével, mennyiségével és irányával.

  • Csak következetesen, kedves Christopher:)

  • Kerekes Sandor
    2013 szeptember 21
    8:29 du.
    Kedves Sándor.
    Ezekkel a mondataiddal nagyon nemértek egyet:
    „Hianyolom azt, hogy a hozzaszolasoknak nem kell az eredeti cikkel kapcsolatban lenniuk. Elvarnam, hogy ha mar moderalunk, akkor megkoveteljuk azt is, hogy a hozzaszolasok a cikkre vonatkozzanak.”
    Hadd bontsam ki.
    Ha az írás „ül”, nem sok mindent lehet hozzáfűzni, viszont egyes gondolataiból associáhatsz valamire, ami ugyan nem szorosan tartozik a témához, viszont érdekes, esetleg fontos lehet mint információ, vagy részigazság..
    Emellett- tizenhárom év fórumozás után – állítom, hogy lábujjhegyen nemlehet „fórumozni”..
    A kizárással meg végleg nemértek egyet. Letiltással igen,- amennyiben az egy másik hozzászóló személyét, identitását, vagy etnikumát gyalázza, sérti, viszont a vélemény legyen szabad.
    Akkor is, ha nem azonos a többségével, vagy a cikk írójáéval.
    Mert lehet, hogy ami neked mondjuk narancssárga, az nekem China Sunset Yellow..
    Csaknem ugyanaz, de az utóbbiban van egy csepp vereses árnyalat.(Hozhattam volna példának a libafos zöldet, meg a hunting green-t is..)
    A döntés mindenesetre a jövendő maceráé.
    Ha jól végzi a dolgát, szinte észrevehetetlen.
    Viszont fontosnak tartom, hogy amennyiben „intézkedésre” van szükség, közölje a miértet..

  • Tisztelt KMH!

    Néhány észrevétel.

    1. „nyilvánvalóan pártpropaganda tartalmú” Mivel közel az összes cikkjük ilyen tartalommal bír, el el lehet várni, hogy ilyen hozzászólások ne szülessenek, de szelektálni csak egy bizonyos logika alapján lehet, amit láthatóan eddig nem sikerült jól gyakorolniuk.

    2. „egy rassz, egy nemzet, egy vallás, egy szexuális orientáció, vagy egy embercsoport ellen íródnak.”
    A cikkek többsége magyarellenes, a magyarság pedig egy nemzet, illetve hit és vallás is egyben, melyet nagyon sokan otthon gyakorolnak, nem pedig idegen országban bujdosva, a nem létező ellenségek elől, ezért ezt az eszmefuttatást kérem, gondolják át még egyszer.

    3. „Elfogadjuk, sőt még platformot is teremtünk a bírálatnak, de egyben arra kérünk valamennyi olvasónkat, hogy tartsák tiszteletbe lapunk demokratikus és liberális alapértékeit.”
    Meglátásom szerint a demokratikus ÉS liberális alapértékek egyszerre, „és” kapcsolattal nem valósíthatóak meg. Hiszen, mint ahogy a fogalom is elárulja. Demokrácia: Népuralom, egyenjogúság; az a politikai rendszer, melyben a népé a hatalom. (Ugyebár jelenleg ilyen rendszer még nem létezik a világon) Liberalizmus: A liberalizmusnak nem szükséges egy saját „liberális én” alapjára helyezkednie, mivel csupán a polgártársak nyilvános identitásával van dolga. Következésképpen a tolerancia azt jelenti (legalábbis Forst szintézis igényű igazságosság-elméletében), hogy kölcsönösen elismerik, garantálják és megvédelmezik-oltalmazzák (safeguard) mindenki etikai identitását: minden egyes személynek joga van etikai identitáshoz, melyet a törvény garantál, és amely jogi szinten maga is nyilvános igazolásra szorul, jóllehet morális indokok és deontológiai normák segítségével. Valamely életformát csupán ily módon kell (szabad) korlátozni, vagyis (újra meg újra) rögzítve a negatív szabadság határait, hisz egyazon időben, egyazon közösségben nem valósítható meg valamennyi választás.

    Remélem, észrevételem nem sértette meg az önérzetüket.

  • Noszticzius Judit

    Persze,még kell megerősíteni és harcolni Orbán -diktatúra ellen !!!!!!!!!!!!!!! Fontos, hogy a KMH DEMOKRATIKUS ÉS LIBERÁLIS legyen !!!!!!!!!!!!!!!!!

  • rodeo36
    2013 szeptember 21
    7:57 du.
    teljesen értelmetlen példákat felhozni, mert mindig lesz híjja.
    nem a rasszizmus definíciója az érdekes, meg, hogy mi mit tartunk annak, mivel a „nemrasszisták” megtalálják a megfelelő szóhasználatot, ami nem direkt módon közli rasszizmusukat.
    amúgy: moderáld magad, hogy ne én moderáljalak.
    ilyen egyszerű ez.

  • dakota
    2013 szeptember 21
    9:25 du.
    úgy lesz. a maga esetében is, a mi esetünkben is.
    lehet, hogy néhány pimasz kommenttel kevesebb lesz, viszont kétségtelenül javulni fog a vitastílus.

  • falusi
    2013 szeptember 22
    12:00 de.
    mábocs! miért is közölné a miértet? idézze vissza a bunkó, személyeskedő, rasszista szöveget?
    erre majd jön a válasz, hogy a kommentelő nem is úgy, meg nem is azt?
    na, neeee
    egy moderálás sohasem demokratikus alapokon jön létre, még csak nem is népszavazással.
    obljektív: lehet. szubjektív: lehet.
    de szükségtelen a bizonyítás.
    ott van a moderálás szabályzata? ott van.
    hogy a beszóló nem tartja személyeskedőnek, ha valakit rohadt nácinak, vagy idióta ballibsinek nevez, hát az ő baja.
    a moderátor viszont annak tartja. így járt.
    kár ezen vetyengeni.
    vagy megszoknak, vagy megszöknek.
    jobb esetben disztingválnak.
    ennyi.

  • de ha már példák:

    Marcsi:

    Parittyás!
    Te egy sötét,bunkó elmebeteg vagy!!!!!
    Teljesen igazuk van “ezek” a saját fajtájuk szégyenei és helyesbítenék, nem terjesztik hanem GERJESZTIK!!!!az antiszemitizmust,…

    Parittyás hangja:

    küszküllö
    Te kis elmebeteg szardarab! Te meg azt bizonyítod ékesen, hogy mennyire irracionális a társadalmunk ahol ilyen velejéig rohadt, náci köcsögök szabadon rohangálhatnak!

    Lélfai:
    Birkózni birkózzál csak az illével, de vigyázz mert már egyszer bevallotta, hogy közben izzad és ezt roppantul élvezi! (ha véletlenül hárman lesztek, ne lepődj meg, ő is a baráti körötök tagja!)

    erre most jönnek a durcás idézetek a bezzegről.
    na, ezért nincs értelme a példáknak.
    de garantálom, a jövőben EGYIK oldalról sem fog megjelenni ilyen stílusú kommnet.

  • Ez mind nagyon szép, de hogyan lehet itt cikkíró minőségben valaki ilyen hozzászólásokkal?

    Ille István
    2013 szeptember 13
    12:28 du.
    ki ez a barom, aki itt beszél a háttérben?
    nem lehet ezt a degenerált provokációt lelőni?
    elindul automatikusan, és nekem tűrnöm kell a hazugságait?
    már az a húgyagyú rudy sincs internetközelben, a kis próbanáci nem osztja itt az észt,de itt van ez az eszement kisnyilas, aki teli hazudja a jutubot!
    jó kis trójai faló!

  • A parittyás hangja

    Aha…
    Most akkor anyázhatok vagy nem? 🙂 )))

  • Georgina Bojana

    Bizonyos esetekben szükség van a moderálásra. Igazából hálás is vagyok ezért. Mert bele-beleolvasva egy-egy személyeskedő, lekezelő, sőt gúnyolódó hozzászólásokat „átugrom”. Végig sem olvasom.
    Pedig elképzelhető, hogy amit a gúnyolódás után beír a hozzászóló, akár értékes is lehet.
    Bizony mondom, örülök a moderálásnak. Amennyiben a témához való hozzászólásomat nem ferdítik el, nem másítják meg.
    De ezt eddig SOHA nem tapasztaltam.
    Híve vagyok és leszek továbbra is annak, hogy ez a fórum tiszta, de soha ne bántó legyen. Kritikáinkat úgyis leírhatjuk, ha nem bántjuk.
    A vitatkozás SOHA nem veszekedést jelent. A vitatkozás az, amikor ész-érvekkel próbáljuk az velünk ellenkezőt meggyőzni, de SOHA sem lebecsmérelni, ellehetítleniteni, nevetség, sőt gúny tárgyává tenni.
    Személyemben mindig is arra felé hajolok, ahol az észérvek és soha nem a brutalítás az, ami győz.
    *
    Jó munkát kívánok a moderátoroknak és jó hozzászólások olvasását a fórumozóknak.
    Nosza, akkor hol is kezdjük?!
    Témánk, van, mint a tenger. Kimeríthetetlenül sok.

  • Ripli László
    2013 szeptember 22
    1:09 de.
    „Mivel közel az összes cikkjük ilyen tartalommal bír, …”
    „A cikkek többsége magyarellenes…”
    attól tartok, pont az ilyen meglátásokról beszélte,
    mert hát, maga eldöntötte, hogy a cikkeink pártpolitikai tartalmúak, pedig csak a jelen rezsimet kritizálják, minden féle pártpreferencia nélkül.
    maga eldöntötte, hogy a cikkek többsége magyarellenes, mi több, maga szerint a magyarság, mint olyan, hit és vallás is, amit ráadásul képzelt ellenség elő, idegenben bujdokolva támadunk.
    ha mindezt még1x elolvassa, talán maga is átgondolja, miről is beszél.
    bizony a véres szájú, gyűlölködő jobboldali kommentelők hangján szól, csak finomabban, intelligensebben fogalmaz.

  • Attila Simon
    2013 szeptember 22
    4:37 de.
    melyik részét nem értette a kommentemnek?
    mert ugyanis a háttérben elindul egy inzert, amiben olyan tömény antiszemitizmus ömlik a jobbikos szónok szájából, hogy kimarja a hangszórót!
    amúgy, ha nem fogta volna fel, most, és itt, csak magának: a moderálás a jövőt illeti. lehet, hogy mától, lehet, hogy holnaptól. csak technika kérdése.
    úgyhogy, magának is javaslom, hogy moderálja magát. vagy ki lesz moderálva.
    de megnyugtatom, jómagam se leszek kivétel.

  • A parittyás hangja
    2013 szeptember 22
    4:56 de.
    miért ne? ha ez nem megy át becsületsértésbe – pl. „csókoltatom azt a jó édes anyádat, de egy vacogó fogú krokodillal”, az még elmegy.
    de testi bájaiból élő élemedett kéjnőnek titulálni, kresz-parki modorban, attól tartok, moderálást von maga után 🙂

  • Georgina Bojana
    2013 szeptember 22
    5:02 de.
    válaszom a többieknek is szól: bizony, a gúnyolódó mondatok után, minden további nélkül, bent fognak maradni az értelmes gondolatok.
    a moderálási alapelvek szerint moderáltnak minősített mondatok helyett meg szépen bekerül: ez a komment (részben v. teljesen) rasszista,antiszemita stb. tartalma miatt moderálásra került.
    most, persze, lehet majd vádaskodni, hogy belenyúltunk, átszerkesztettük a kommentet, ő nem is azt írta, direkt manipulálunk és pfujj, cenzor, meg pfujj, megsértettük a szent szólásszabadságot, de sorry, ezzel most már együtt kell élni minden hozzászólónak.

  • Ille István
    2013 szeptember 22
    7:08 de.

    ” amit ráadásul képzelt ellenség elő, idegenben bujdokolva támadunk.”

    Egyáltalán nem ezt írtam. Kérem olvassa, és értelmezze is az általam írottakat.
    Továbbá nem vagyok gyűlölködő… Az nem szokásom. Az aranyközépút a legjobb, és igyekszem mindig olyan megoldásokat találni, mely egyik oldalnak sem kedvez. Éppen ezért vannak elveim, melyek szerintem még, ha néha radikálisak is, semmiképpen sem szélsőségesek. Ezt a két fogalmat sokan összekeverik. Továbbá szeretem és képviselem is a nemzeti értékeinket (melyet korábban hitvallásnak említettem, mert hinni nem csak különféle istenekben lehet), mely véleményem szerint semmiképpen sem neonácizmus, amit itt ezen az oldalon nagy szeretettel ideképzelnek Magyarországra. Sok mindenkit ki kell ábrándítsak itt ezen az oldalon MO-n nem volt (német elnyomást nem számítom annak), nincs nácizmus és soha nem is lesz (nagyon remélem). Sajnálom, ha valakik be akarják állítani (önök által elképzelt ellenségeket emlegetnek), de szerintem erről nem mi magyarok tehetünk, hanem azok akik ezt bemagyarázzák. Egyébként halkan megjegyzem, hogy volt egy politikai formáció, ami szélsőséges eszméket képviselt, ezt a formációt SZDSZ-nek hívták. Szerencsére nem volt hosszú pályafutásuk és Magyarország túlélte az ámokfutásukat. Most sem sokkal jobb, de talán egyszer majd lesz egy igazi nemzeti kormánya Magyarországnak, mely majd valóban nemzeti értékeket, kultúrát fog közvetíteni az egész világnak. Aki nem lesz rá kíváncsi nem foglalkozik majd vele, de minden magyarnak joga, a világ bármely pontján is éljen, hogy megismerje és ápolja nemzeti kultúráját, hagyományait (Mint ahogy a földön ez minden népnek joga kell, hogy legyen). éppen ezért nem értem, hogy egyes népek miért nem tudnak egymás mellett meglenni, miért, kinek érdeke a folytonos uszítás? Nem a magyarok érdeke ez az egy biztos. Gondolkodjanak csak el ezen. Bár nem is muszály, aki nem itthon él, az úgy sem érti. Csak reménykedem, hogy egyszer majd a külföldi magyarok, nem a saját magyarságukat akarják földbe tiporni, mert arról elég egy papírdarabkán lemondani.

  • Húh! Kedves István, rendesen kiosztottad a népet. Jómagam nem érzem magam célkeresztben, mert soha nem gúnyolódtam és nem bántottam élesben senkit.
    Az egy dolog, hogy van véleményem a cigányokról, akik most pár héttel ezelőtt csak úgy „brahiból”, mert éppen ráértek, nem volt kinek gyereket okozniuk, csak úgy, mert dübörgött bennük a harci kedv, a fiamat, aki munka után éjjel ment haza. Irgalmatlanul megverték. Ok és indok nélkül. Csak azért mert nem tudott cigarettát, pénzt adni. Egy öreg rozzant telefonja volt. Azt elvették. Aztán dajdaj elvitorláztak a rozzant autójukkal. A fiamat meg kellett operálni.
    Istennek hála jól van, az orvosok sikeresen összerakták. 23 helyen törték el az állkapcsát! Egész bűvészmutatvány volt, hogy nem lett csúf, de megőrizték a jóképűségét. Mindent, de mindent belülről csináltak. Ha ezt idegen mondja, írja, talán el sem hiszem.
    Kívülről egy karcolás sincs. Igaz, most vették ki a varratokat, még kék-zöld- meg minden színe van. De a vonásai – a dagadtság alatt is felismerhetőek. Nem lett szörny, pedig ha nem ilyen ügyesek az orvosok, nem ennyire lelkiismeretesek, szörnyeteggé vált volna az én jóképű fiam 43 évesen.
    Az orvosok kiérdemlik a köszönetemet, a Bp.VIII. Mária utcai száj- és arcsebészet dolgozóinak ezennel is megköszönöm a szép munkájukat!
    *
    Tehát.
    Ez csak a legutóbbi eset. De évekkel ezelőtt fellökött egy szintén cigány, Budapesten a Rudas fürdőnél. Nem egy kietlen helyen. Elrabolta a táskámat, a mindösszes iratommal, a telefonommal.

    Ezek után képtelen vagyok a barátságuk megkeresésére. Inkább kikerülöm őket. Okkal és indokkal. Hiába akarják a közös nevezőt, képtelenség összemosni a romákat és a magyarokat. Más a kulturájuk, más a vérmérsékletük, más a neveltetésük, más az erkölcsi felfogásuk. Minden más. Igen, vannak tanult, képzett, művészemberek. Megemelem a kalapot előttük. De ha lehet kikerülöm őket.
    Erre nincs gyógyszerem…
    Sajna.

  • Ille István
    2013 szeptember 22
    4:03 de.
    Kedves István, nagyon nem értünk egyet.
    Egy fórumnak, főleg egy liberális lap fórumának roppant fontos része a szólás és véleményszabadság, ugyanakkor a személyiségi jogok védelme.
    Az indokolásra meg azért van szükség,- szerintem- mert világossá teszi a törlés miértjét, és egyben tanulsággal szolgálhat, taníthat más fórumozót arra, hogy mi az, amit nemszabad..
    Egy javaslat, néhány pontban:
    1. A hozzászólásokban tilos mások személyiségi jogait sérteni.
    2.A moderátor töröl minden olyan hozzászólást, melyek hangneme alpári és fenyegető, és/vagy ezáltal feltűnően és szándékosan akadályozzák a kulturált társalgást.
    3.A KMH vitafórumán nincs helye semmilyen, etnikai, faji, vallási kisebbséget sértő hozzászólásnak.
    4.Lekerülnek a vitafórumról a jó ízlést durván sértő szövegek, nemzeteket, nemzeti jelképeket gyalázó, kegyeletsértésre és gyűlöletkeltésre alkalmas hozzászólások, valamint azok, melyek termékeket vagy szolgáltatásokat reklámoznak.

    Természetesen nekem, mint kívülállónak, nincs beleszólási jogom a ti döntésetekbe.

  • Ille, eddig is minden hozzászólásom nélkülözte a mások minősítését és minden egyebet, amit moderálni kellett volna, ellentétben a te hozzászólásaiddal, úgyhogy részemről nem kell stílust váltani, de téged nagyon fogunk ebből a fórumból hiányolni. 🙂

  • Ripli László
    2013 szeptember 22
    11:26 de.
    „…nem pedig idegen országban bujdosva, a nem létező ellenségek elől.”
    ezt írta, bizony. a többi csak szofisztika.
    „Bár nem is muszály, aki nem itthon él, az úgy sem érti. ”
    hát persze.
    de, ugye, belátja, hogy ebben a témában nem vagyok hajlandó magával vitatkozni?
    a szövegkörnyezete vastagon nacionalista.
    a náci szó pedig ezt fedi.

  • Georgina Bojana
    2013 szeptember 22
    12:35 du.
    nem volt szándékomban „kosztani” a népet.
    csak ideje volt normális keretek közé terelni a parttalan gyűlölködéssé fajult kommentfolyamot.

  • Attila Simon
    2013 szeptember 22
    1:51 du.
    attól tartok, leragadt egy kissé a minősítésnél.
    de azért javaslom, a jövőben figyeljen oda, hangulatilag és tartalmilag mit enged meg magának.
    a pertut, meg, ha javaslom, hagyja el. nem hatalmaztam fel a használatára.
    tudja, megválogatom, kinek engedem meg.

  • Georgina Bojana

    Nem értem, mi ez a huhogás.
    Hiszen az én előbbi hozzászólásomat nem törölték…
    Pedig az igazat írtam.
    Talán azért?!
    Ezek megtörtént dolgok mind velem, mind a fiammal. Sajnálatos, mindenképpen.
    *

  • falusi
    2013 szeptember 22
    1:37 du.
    meg még hozzá lehetne költeni a 12 parancsolatot, werbőczi hármas könyvét, és a magyar alapizét.
    nem, barátom, az alapokat és az irányelveket a moderálási szabályzat egyértelműen lefedi.
    felesleges tovább cizellálni, mert még egy hónap múlva is akad majd egy újabb testre szabandó.
    nem említettem törlést, csak az inkriminált mondat helyébe történő betoldást. maga a komment feladója változatlanul ott lesz, jól azonosíthatóan.
    persze, előfordulhat, hogy nagy sértődötten megismétli a szerinte nemrasszista, nemnáci, nemgyalázkodó és nemfidesznyik, nemjobbikos kommentjét.
    ebben az esetben már meg sem fog jelenni.
    vagy moderálja magát, vagy mi moderáljuk.
    nem tetszik? van elég fórum, ahol rohadt buzinak, hazaárulónak és egyébnek lehet nevezni a másikat.
    személyiségi jog megsértése pedig eddig sem fordult elő.

    ami igencsak érdekes, csak azóta van ez a jobboldali mocskolódás, amióta az ellenszék helyet kapott a KMH-n.
    a verekedés meg úgy kezdődött, hogy mi visszaütöttünk.

  • Georgina Bojana

    Kedves István,
    csak egyszer, ha belépnél a http://www.nlcafe.hu-ra. Csodákat látnál. Olyan lealázást, olyan gyűlöletet, amit ott sokszor megengednek maguknak a fórumozók!
    Hihetetlen!
    Több topicot is indítottam, befürödtem.
    Így inkább tag maradtam, amelyik normális társaság.
    De olyan eszement bántást, sértegetést ritkán olvastam, mint ott.
    Egy női fórum oldalain.
    Elképesztő!
    Ugyanakkor szomorú.
    Jómagam csak azért nem ülök le, hogy idegen embereken levezessem a rossz kedvemet, a más elszenvedett bántást stb.
    Mindig okkal írok és megfontoltan.
    Írásomat mindig és mindenkor felvállalom.
    *
    Látod, csak a bejelentés történt meg, máris huhogás van.
    Meg nem értem.
    Igazad van. Időnként rendbe kell tenni a dolgokat.

  • Georgina Bojana
    2013 szeptember 22
    2:09 du.
    nálam csak egy tücsök zenél az ablak alatt. huhogást nem hallok 🙂

  • Georgina Bojana

    Vasárnap estére szeretettel küldök egy valóban csodát!

    http://www.youtube.com/watch_popup?v=NINOxRxze9k

    Ez nem akármilyen csemege !
    Miképpen közlekedtek 107 évvel ezelőtt. Akkor még nem volt irányított közúti közlekedés, sőt még lóháton ülve is közlekedtek az emberek. A legrégebbi 35 mm-es film. Fantasztikus!
    1906-ban készült, San Fransisco-ban egy villamos elejére szerelt kamerával. Érdekes és lenyűgöző a közlekedési eszközök változatossága, összevisszasága.
    A film négy nappal a nagy földrengés előtt készült. A film készítői abban a tudatban voltak sok, sok éven át, hogy a film elveszett. Kiderült, New Yorkba lett küldve, így megmenekült. Ezért most lehetőségem van nekem is – szeretettel – elküldeni minden fórumozónak! Kattintsatok a linkre, megéri! Egy aprócska időutazás.

  • Georgina Bojana

    Az előbbi filmhez szeretném megírni, hogy milyen közlekedés volt?!
    Szerte is meg szana is.
    Most nem így megyünk, de viszont van anyázás, meg mindenféle mutogatás. Mindenki mérges, már alapból, úgy kelnek fel az emberek, hogy mérgesek, idegesek, loholnak és mindenkit lesöpörnének.
    Akkor és ott béke volt! Volt helye lónak, lovasnak, lovas szekérnek, rikkancsnak és úri embereknek, hatalmas kalapos hölgyeknek.
    Senki nem sietett, senki nem loholt és nem telefonált futva…
    Mégis volt élet. Ez a csodálatos béke, ez a nyugalom négy nappal később micsoda tragédiába csapott át!
    *
    Ezért mondom, soha nem késő szépen és jól élni. Éljünk úgy. Mert soha nem tudhatjuk mi lesz életünk következő percében.
    No éppen nagyon is szeretek élni! Nem várom a véget. Sőt, mint minden tiszta elméjű ember, szeretném életemet a végletekig kitolni. Legalábbis addig, amíg önálló életvitelre, gondolkodásra, cselekvésre vagyok képes.
    *
    Mit is kívánhatnék?
    A legjobbakat kedves Fórum társaim!
    Egészséget, békét a lelkekben és a szívekben!
    Szeretet, abból soha nem elég.
    Sikert a magán és a közéletben – egyaránt.
    Úgy legyen.

  • Hát nagyon örülök,hogy ez a cikk megjelent,már néha meg is
    akartam kérdezni,hogy hol a moderátor???
    Ugyanis sajnos következetesen először a cikkírók,meg a
    velük egyetértők engednek meg maguknak ordenáré,sértő
    kijelentéseket a másként gondolkozókkal szemben,erre
    többek között pont Parittyás,meg Geyza stb.az élő példa,(Ille is)meg Nyilas, aki már szerencsére eltünt!
    olyan szavakat használnak ,amit még a jobb kocsmákban sem.
    Természetesen ilyenkor minden érintett visszavág,de közel sem olyan alpári stílusban mint ők.
    Ne ehhez kéne egy „kis”tárgyilagosság!
    Egyébként itt több idézett példa is mutatja az igazságot.
    Én nem szarcsiztam le senkit,meg parittyás írta b….meg,
    nekem,de ő ki is írta,akkor miről beszélünk?
    Voltairt értelmezniük is kellene…..
    Aztán az,hogy a keresztényeket, a vallást,gúnyolják itt sokan aki más vallásúak,vagy egyáltalán nem vallásosak az
    nem baj?meg azt csak ők képzelik,hogy mások mind nácik,rasszisták,antiszemiták,( mert megírják a
    véleményüket,esetleg tényeket?)ami persze nem igaz!,de ha az lenne akkor
    sem tekinthető moderálható kifogásnak,legfeljebb másokat
    sértő politikai,erkölcsi kérdésnek,de mindkét oldalon!
    Tényleg jó lenne a stíluson változtatni,meg persze nem
    provokálni!

  • Georgina Bojana

    Kedves István!
    Kérlek, küldjed el hozzám is azt az „ingyen” zenészt. Nagyon szeretem a tücsök-muzsikát. De itt, ahol én élek, nyáron hallgattam, most nem.
    A madarak nagyon is hallatják a hangjukat a kertemben. Fakopács beköltözött, az egész környéken kopogtatják a fákat. Az öreg, terebélyes, csodálatos diófámat is rendszeresen megkopogtatják 🙂
    Amikor a Nap felébred, akkor már hallani a madarakat.
    A fekete rigó nem költözik. Télre is itt maradnak. De tavaszig nem trilláznak.
    Hamarosan be is szerzem a téli csemegét. Rozsdafarkú madárkákból is több van.Tavasszal és nyáron is fészkeltek. Kétszer egy évben. Iszonyatos, mennyit dolgozott a két szülő a két fészekalja „madárgyerekkel”.
    *
    Nem várom a telet, de a Tél nem kérdezi, hogy várom-é?!
    Jön és kész.
    *
    Most még örülgethetünk az őszi fényeknek, hangoknak még vannak madárkák.
    Hamarosan a varjúk is megérkeznek.
    Édesanyámnak volt egy varjúcsapata, Kispesten. Minden évben eljöttek hozzá a fekete madarai. Ő egész télen etette őket.
    Édesanyám megbetegedett. Ápoltam, oda is költöztem Hozzá. Késő ősszel megérkezett a varjúcsapat! A legöregebbik ott „táncolt” magyarázott, nekem.
    Ráéreztem, mit akar.
    Édesanyámat tolószékbe tattem és kitoltam a madaraihoz.
    Olyat még elképzelni sem lehet, fekete felhő rebbent az udvarra. Édesanyám becézgette őket, szólt a madaraihoz. Közben szórta a csemegét az ép kezével.
    De ők nem ettek, csak „mórikálták” magukat. Megható látvány volt.
    Később én etettem. Tavasszal addig köröztek a ház felett, amíg nem toltam ki ismételten az Édesanyámat.
    Szívbemarkoló látvány volt, ahogyan több kört is „leírtak” a ház felett. Ők már tudták, amit én még nem sejtettem. Abban az évben Édesanyám már nem élte meg a telet.
    Eljöttem. A szomszédoktól érdeklődtem, megérkeztek-e a varjúk? Édesanyám fekete madarai.
    Az volt a válasz, hogy nem.
    Lám, lám ugye a madaraknak is van szívük, sőt lelkük is…
    Nekünk is legyen, embereknek. Egymáshoz. Mindenütt és mindenkor.
    De jó is lenne.

  • Kedves falusi!

    Van bizonyos ertelem az ellenerveidben. Ezert el is fogadom oket.
    Ezzel szemben, nem latom a kizaras es a letiltas kozotti kulonbseget.
    Tovabba nem ertem, hogy mi koze van a ket sargas szin osszehasonlitasanak. Kulonosen nem, ha az eredeti cikkben nem szinekrol volt szo.
    Mas es mas szempontokat taglalni ugyanabban a temaban termeszetes, sot kivanatos, de a mi hozzaszolasaink tobbsege, tulnyomo tobbsege, szemelyeskedesbe es doktriner gyulolkodesbe torkollik szinte minden esetben. Ez, velemenyem szerint, turhetetlen, mert az ertelmes diszkurzus halalahoz vezet, mint azt mar szamtalan esetben tapasztaltuk.
    Vannak allando kommenteloink, akik meg sem probalnak a temahoz szolni, hanem egyenesen rohannak a sertegeteshez, minden ok es magyarazat nelkul. Kinek kell ez?

  • Kerekes Sandor: Azon kívül, hogy nem tudok veled vitatkozni, szeretnék falusi mellé állni. Néhányszor sikerült a zenére, irodalomra, sportra vagy whiskyre terelni a szót, és kedves jó humorú párbeszédek alakultak ki. Nincs annyi cikk, hogy mindenről „beszélgethessünk” egymással. Azt hiszem, nem árt megismerni beszélgetőpartnereinket más oldalról is.

  • Nem tagadom többször jogosan elfogott az indulat,de csúnya szavakat sosem használtam!
    Na egy kis tárgyilagosság,és stílusváltás persze mindkét oldalon és akkor van értelme a véleménycserének!

  • Georgina Bojana

    Kedves Sándor!
    A kérdésedre a választ Te saját magad megadtad.
    Az állandó kommentelőink (no azért nem mindenki), meg sem próbálnak a témához szólni. Hanem egyenesen rohannak a sértegetéshez, minden ok és magyarázat nélkül.
    Kinek kell ez?

    No igen, a kérdésedben a válaszod is: annak van szüksége a lealázáshoz, a mások megbántásához, akiknek lételeme a bántás. Akkor érzik jól magukat, ha bárkibe belerúghatnak. Az a bizonyos nyúl és a sapka.
    Ha van sapka, azért, ha nincs akkor meg azért kap a nyuszkó a fejére…

    Ez van egyre többször az emberek között is.
    Sokan már munkába utazáskor belekötnek, a másikba. Legyen az buszon, villamoson, metrón. Ha autóval közlekednek ott is agresszívak. Belehajszolják meggondolatlanul a másikat egy balesetbe. Csak azért, mert nekik úgy tetszik, mert meggondolatlanok, főként önzőek.

    Mi az ok?

    Az életünk.
    A sok rohanás, a tévé válogatás nélküli bámulása, a sok agresszív műsor, az igénytelenség.
    A zenében is a dübörgést választják.

    Igen, vagyunk sokan, akik a YouTube-on koncertet nézünk és hallgatunk, nem dumdum zenét.
    A mi lelkünk röpül, amíg a dumdum zenétől a lélek elsivárosodik, majd megsemmisül… Lélek nélküli, agresszív bábbá alakulnak az emberek. Egymástól, meg az olyan élethelyzetektől, amit megteremtenek maguknak. Ahol nincs ideje az ünnepnek, nincs ideje a szerelemnek, a boldogságnak, a rácsodálkozásnak.

    Miért is?

    Mert mindent le akarnak tudni, lerohanni, megszerezni, megemészteni, aztán kidobni.
    Mindent ki lehet dobni, emberi kapcsolatokat is. Nemcsak a kínai cuccokat.Pedig lehet, sőt kell javítani nemcsak használati tárgyat, de kapcsolatokat is. Érdemes. Ha nem így teszünk. Elsivárosodunk, szinte kiüresedünk.
    Óvnunk kell a szeretetet, azt, ami a lelkünkben benne ég.
    De nemcsak óvni, de tovább is adni.
    Hittel és önzetlenül.
    Úgy legyen.

  • Nyugi.
    Elmondom mi fog következni.
    A firkás nácik megfogják találni a módozatát annak hogy folytassák itt a propagandájukat , csak másféle köntösben.
    A feldühödött ( és ezeken a machinációkon átlátó ) tisztességes embereket meg moderálni fogják.
    Ez lesz kérem.
    Már most és ITT láthatóak az első próbálkozásaik.

  • Kerekes Sandor
    2013 szeptember 22
    2:55 du.
    kedves Sándor.
    A letiltás és a kizárás közötti különbséget a „second chance” hozzáállás adja..
    Mondjuk, kétszer letiltottak valakit egy hétre, és nem okult belőle, akkor jogos a végleges kitiltás a következő alkalommal.
    A szinekre való utalás mindössze arra utalt, hogy ugyanarról a dologról lehet hasonló véleményünk, de ha mindketten ragaszkodunk a saját verziónkhoz, akkor mérföldekre véltozik az apró különbség. makacsságról, csökönyösségről beszélek, a kompromisszumra való képtelenségről.

    Abban igazad van, hogy vannak hozzászólók, akiket maga a téma nem érdekel. Amennyiben ezek a hozzászólások nem sértőek személyreszólóan, simán törölni kell őket azzal a megjegyzéssel, hogy nem tartozik a témához. Viszont néhánytíz hozzászólás után már kevés új dolgot lehet mondani ugyanabban a témában, és – megintcsak szvsz- ott már toleránsabbnak kellene lennie a moderátornak..
    Ahogy Istvánnak is írtam, a ti dolgotok. Mindössze segíteni próbáltam, mert nem igazán szeretném, ha ez az oldal öndugába dőlne a moderáció miatt..

  • Kedves Llanfair!

    Ha nincs min vitatkozni, akkor nem kell vitatkozni. Akinek nincs mit mondania, ezt mar szamtalanszor kertem, az ne kotozkodjek, csak azert, hogy valamit irjon. Ne irjon semmit, varja meg, amig valami az eszebe jut. Hatha megtortenik a csoda.
    A mondanivalo hianya amugyis kivilaglik azonnal, amint a komment a zsidozassal es buzizassal kezdodik es a hazaarulozassal zarul. Ezert igazan kar faradozni a kommenttel, anelkul, hogy kozottuk barmi is lenne. Ilyen kommentekre es kommentelokre semmi szukseg.
    Nekem ugy tunik, hogy amikor valakinek a teljes „munkassaga” ilyen irasokban merul ki, akkor szamara ez egy szegyenteljes szemelyes leleplezodes. Az ilyen helyeben en nagyokat hallgatnek, hogy a primitivsegem minel kevesbe deruljon ki. De nem! O meg eroszakoskodik is, nehogy barkinek ketsege maradjon az ostobasaga felol. A tobbiek pedig, ahelyett, hogy egalabb ok hallgatnanak, meg inkabb tuzelik. A legjobb modja annak, hogy mindenki mihamarabb kivetkozzek az emberi meltosagabol es mindannyian elfelejtsuk az okot, amiert ide jottunk.
    Tisztesseges, ertelmes emberek ilyesmiben nem vesznek reszt. Eddig legalbbis nekem sikerult ezen kivul maradnom es ezutan is ehhez tartom magam.

  • Ripli László
    2013 szeptember 22
    1:09 de.
    T. Ripli úr.
    1. Úgy látom a logika neked sem erősséged. A portál liberális. Az írások többsége, kritika, vagy társadalomkritikai groteszk. (google)
    2. Lásd, int fent. A cikkek többsége nem magyarellenes, ti. a kormány nem azonos a magyarsággal. (Ha újat mondtam, sajnálom, de ez van..)
    3. Ezt kicsit kibontom neked, mert úgy látom, sprárgázott a számodra.
    3/a. A demokrácia lényege, hogy a közösség minden választójoggal rendelkező tagja részt vehet a közügyek eldöntésében, vagyis az önkormányzásban az adott térségben. A döntéshozatal módja lehet közvetlen és közvetett. Az érvényes döntést a többségi szavazatokkal vagy közös megegyezéssel hozzák az alapszabály (alkotmány, statútum, charta, szokásjog) szerint. Az alapszabályban szintén meghatározzák a hatalom megosztást, vagyis a különböző szintű döntéshozók hatáskörét és a hatalmi ágak szétválasztását. A döntés joga lehet központosított, részben lebontott vagy alulról felépülő. A hatalmi ágak szétválasztása, a hatalom megosztása, a nyilvánosság és a népszavazás a demokratikus hatalomgyakorlás és berendezkedés fontos biztosítékai. Működési szabályok szerint létezik hagyományos és liberális értékrendű demokrácia.
    Vagyis, nem népuralmat, hanem a határozatok, törvények megalkotásánál a polgárok (nép) részvételét.
    3/b Közvetett , képviseleti, parlamentáris és konszociális demokrácia esetén a nép által közvetlen vagy közvetve választott képviselők hozzák meg bizonyos közügyekkel kapcsolatos döntéseiket, melyeket az alapszabály (alkotmány, törvény, szerződés) behatárol. Az alapszabályban szintén meghatározzák a különböző szintű képviseletek hatáskörét, mely lehet központosított, részben lebontott vagy alulról felépülő. Alapjában véve többségi és/vagy arányos választási rendszerben történik a képviselők választása. A képviseleti demokrácia működését elősegíti a képviselő-testület által évente legalább egyszer megtartott közmeghallgatás, amelyen az állampolgárok és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű kérdést és javaslatot tehetnek; továbbá a szintén a helyi önkormányzatokhoz fűződő lakossági fórumok, amelyek a lakosság, a civilszervezetek közvetlen tájékoztatását, a fontosabb döntések előkészítésébe való bevonását szolgálják. A képviselő-testület intézménye a helyi önkormányzat vagy a parlament, megnevezésük köztársaságonként különbözhet.A nép vagy a képviselő-testület által választott képviseleti demokrácia további képviselői a településnek, a térségnek első tisztviselője, a miniszterelnök és a köztársaság elnöke.
    Magyarul, a megválasztott testület, képviselő, akárki, szolgálatot végez, ahol elsődleges a nép minden egyes rétegének képviselete, akinek nem csak a többséget kell képviselnie, hanem óvnia, védenie kell a kisebbséget.
    3/c.Mi szerinted fából vaskarika, az a liberális demokrácia.
    A liberális demokráciában a működési szabályok értékrendjére a liberalizmus eszmerendszere a jellemző, vagyis az egyén szabadságát jelölik meg, mint legfontosabb politikai célt. Ma már választójogot ad minden felnőtt állampolgárnak nemre, rasszra, nemzetiségre, vallásra, gazdasági státusra való tekintet nélkül. A politikai ellenzéket hagyja szabadon működni. A gazdasági élet alapja a magántulajdon és a magánszerződések. Előnyben részesíti ugyan a kormányzati beavatkozástól mentes szabadpiacot, de bizonyos közjavak esetén meghagyja az állam szerepét.
    Ps. google a legjobb barátod..

  • falusi
    2013 szeptember 22
    7:29 du.
    a moderáció nem jelenti a vélemények megsemmisítését.
    csakhogy, mi a vélemény, és mi a a moderálás tárgya, két külön dolog, ráadásul meglehetősen individuális.
    köszönjük a segítő szándékodat, de be kell látnunk, a moderálás nem cserépszavazás, és nem is tolerancia kérdése.
    az új dolgok eddig sem a cikkek témájában születtek…
    te mit kezdenél erős dénes sorozatos, a cikk tartalmától független tájékoztatási rögeszméjével?
    törölni? ott hagyni, hadd legyen boldog vele?

  • Geyza
    2013 szeptember 22
    6:28 du.
    kérlek, ne nácizz.
    ha nem tudnád, kis hazánkban nincsenek se nácik, se nyilasok, se gárdisták, se kommunisták, se cigányok, se zsidók.
    nem is tudom, mitől olvasok róluk folyamatosan ilyen-olyan kommenteket…

  • Akkor egy kis ismételt fogalom magyarázat, illetve történelem óra.

    Újkori, polgári politikai ideológia, amely az 1789-es francia forradalom egyik vezéreszméjeként, az összetartozó polgárok közös fellépését irányította. A közösnek tartott származás, a nyelv, a kultúra, a történelem közössége a polgári és társadalmi elhivatottság vállalása a nacionalizmus mozgató ereje. A nemzetté válás, a nemzeti függetlenség, a nemzet gyarapodása a nacionalizmus alapprogramja. A nacionalizmus szerepe a történelmi helyzettől függően változó:
    1) A függetlenségi törekvéseket, a polgári fejlődést szolgáló nacionalizmus élesen elkülöníthető a más nemzetek rovására történő terjeszkedés, polgári és gazdasági fölény biztosítását kívánó nacionalista törekvésektől.
    2) Megkülönböztethető a népeket, nemzeteket állami fennhatóság alatt tartó birodalmi (nagyhatalmi) nacionalizmus, és e béklyótól szabadulni kívánó kisnemzeti nacionalizmus.

    Ez alapján szó szoros értelemben engem Ön kikiálthat nacionalistának, mert Magyarországon szeretnék élni, dolgozni, felnevelni a gyerekeimet. Ami továbbra sem jelenti azt, hogy más népeket elszeretnék nyomni a saját hazájukban. (Az már más kérdés, hogy pl egy angolnak ne legyen több joga nálam itthon, mondjuk lehetne ugyanannyi, mint nekem. Hogy Angliában meg milyen jogai vannak, arra gyakorlatilag teszek magasról.) Viszont nácinak semmiképpen sem nevezhet, mert:
    1) Nácizmus csak a birodalmi Németország és leigázottjai területén volt (természetesen a 40-es évektől Mo-n is, hiszen megszálltak minket a németek).
    2) Magyarországon senki egyszer sem mondta eddig, hogy más országokat szeretne bekebelezni.
    Egyszerűen annyiról van szó, hogy a magyaroknak lassan semmi joga nem lesz a saját hazájukban. Különféle népeket tartunk el az adónkból a hazánkban és közben különféle adósságokat fizetünk a világ szinte összes országának, olyan tettekért, amit nem mi követtünk el.
    Szerintem ez igazságtalan, és amikor maga engem lenáciz úgy, hogy nem is ismer, életében nem látott, találkozott velem, no ez az amiről a legelején is beszéltem: gyűlöletkeltő és magyarellenes cikkeikkel megsértik azon magyar embereket, akiknek még számít valami Magyarország. Nem ismerem Önt, ezért nem is alkotok magáról véleményt, de úgy gondolom, ha számítana Önnek egy kicsit is Magyarország, akkor nem egy tengerentúli országból magyarázná meg nekem, hogy mit jelent magyarnak lenni.

  • Végre,

    reméljük, hogy ezek után a szabályzatban foglaltakat betartják a hozzászólók

  • Mondja, Kedves Ripli, ki az uristen meltoztatik maga lenni, aki hosszu es ertelmetlen magyarazatokba bocsajtkozik, de maganak nem hagy magyarazni.
    Attol, hogy a beszelo hol tartozkodik, nem szerez kizarolagos jogot, se nem vesziti el azt, arra, hogy a sajat magyarsag szemleletet kifejtse.
    Hogy urasagod butasagokat magyaraz azt megertem es megbocsajtom, de ezt a felsobbrendu hangnemet nem. Azt ugyanis legkevesbe eppen a fenti magyarazat indokolja.
    Tobb szerenyseget es jobb erkolcsoket kivanok.

  • Kerekes Sandor
    2013 szeptember 23
    8:07 de.
    óh, ripli úr szerénységével és erkölcsével nincs semmi baj. azok olyanok, amilyenek. ha neki jó így…
    azonban az arcával és a mellényével akad egy kis gond. nagy mind a kettő 😀
    egy újabb übermensch megmondóember.

  • Hát ez jellemző!
    Itt nem csak” moderálás” történik,hanem bizony „eltüntetés”…………!!!!,
    ugyanis tegnap egy hosszú hozzászólást küldtem,amiben
    részletesen felsoroltam Ille,Parittyás , Géza és mások nem csak sértő,hanem alpári „szókincsét” velem és másokkal szemben(idézve az előző cikkekből),amit az is bizonyít,hogy
    akkor többen kiálltak mellettem,mint én is mások mellett!!!
    Még egyszer nem szedem csokorba….úgyis tudja mindenki,hogy mit írt!
    Aztán mások pártszimpátia miatti provokatív ócsárlása a
    fórumtól indult el,a jogos válaszon persze felháborodtak és a szokásos náci,antiszemita,rasszista jelzőkkel illették a másik oldalt,ok nélkül!aminek egyébként a moderáláshoz ugye semmi köze,de az azért nagyon érdekes,hogy a balosok a kormányt,a hozzászólókat,a más vallásúakat durván,provokálva sértegethetik a válaszon meg felháborodnak……

  • A parittyás hangja

    Marcsi
    2013 szeptember 23
    2:27 du.

    Csak nekem tűnik fel hogy ez teljesen bekattant?

    Figyu már! Ha mindenki tudja milyen csúnyákat mondtak rád miért akarod megint csokorba szedni?
    És egyáltalán mitől jött rád ez a roham, hogy most már sokadszorra itt is meg egy másik cikknél is sorolgatod ki mit mondott rólad még a múlt században, ezredszerre is elmondod, hogy miért értjük, te vagy a legfrankóbb, téged a sok balos csak provokál te vagy itt a legszentebb, legokosabb és mindenki fúj aki ezt nem érti, blablabla. De mit akarsz ezzel elérni? Vagy csak felbátorodtál a szabályzat miatt és most jól kifröcsögöd magad, pedig a kutya nem szólt hozzád?!
    Ez egészen elképesztő…! Nincsenek rá szavak…

  • Lassan a testtel Naccsad!

    Itt a nagykepuseg, bekepzeltseg, korlatoltsag, kicsinyesseg es felsobbrenduseg kritikajahoz nincs szukseg partszimpatiakra, mint az mar reg ota meltoztatik tudni.
    Az On fenti haborgasa egyke azoknak a felsobbrendusegi kitoreseknek, melyek szerint Nagysadnak elojogai vannak, valamifele isteni elrendeltetes folytan.
    Nos, Draga Naccsad, nincsenek. Remenyem szerint az ilyesfele kirohanasokat es alaptalan vadaskodasokat a jovoben minden ceremonia nelkul fogjak itt tovabbitani oda, ahova valok: a szemetbe. Egyebekben pedig, Draga Naccsad, ezutan a megszolalasa utan erosen remelem, hogy Kegyed egyike lesz a legelsoknek, aki mihamar magabaszall es itteni vendegszereplese utan iranyt vesz a szamara kedvezobb es sokkal befogadobb kozeg, a Kuruc.Info fele. De ha az nem felel meg, akkor melegen tudom ajanlani a Szent Korona Radio lapjat, ahol Onnek mar agyaznak.
    Aldas Bekesseg, Draga Nacsasasszonyom.

  • Georgina Bojana

    HúÚúúú!
    Forr a fórum… 🙁
    *
    Nem vagyok egyedül, aki a békét, az optimizmust, a barátságot, a békés meggyőzést, annak elfogadását, vagy békés hárítását szeretné!
    Szeretném.
    🙂
    Sőt, vannak közöttünk, akik velem együtt kérnék, ha lehetne…
    Szépen.

  • Marcsi
    2013 szeptember 23
    2:27 du.
    tudja, az úgy volt, hogy a verekedés úgy kezdődött, hogy visszaütöttünk.
    ami pedig az eltüntetett kommentjét illeti, az meg úgy volt, hogy érvényesült a moderálási szabályzat.

    egyben hibáztunk: meg kellett volna hagyni az avatarját és a beszólás időpontját, de a szövege helyett szép csinosan oda kellett volna írni: argumentum ad hominem miatt hozzászólás törölve.

    javaslom, ne foglalkozzon a múlttal, ugyanis a moderálás tegnaptól él. semmire se megy, ha hepciáskodik, durcáskodik, másra mutogat. gondolom, akad söprűje, hát csak söpörjön a maga portája előtt. vagy nézzen a tükrébe.
    gyakoroljon keresztényi alázatot. tartsa oda a másik orcáját is. dobjon vissza kenyérrel.
    ha nem, biza, előfordul, hogy „eltűnik” a kommentje.
    mint írtam: vagy megszokik, vagy megszökik.
    szóval, moderálja magát, vagy moderálják 🙂

  • A parittyás hangja

    Ripli László
    2013 szeptember 22
    1:09 de.

    „magyarság pedig egy nemzet, illetve hit és vallás is egyben”

    Kripli, csak szólok, az intellektuális sztaniolba csomagolt zagyvaságai, tartalmukat tekintve pont ugyanolyanok mint amiket Szálasi sikoltozott a nyilasainak. Mégis kinek képzeli magát, és honnan veszi a bátorságot, hogy így kategorizálja a magyar nemzetet alkotó embereket? Hit és vallás egyben??? És vér meg rög ugye?… Ember ez itt a XXI. század! Maga szerint csak az magyar aki a maga hite, vallása szerint él? Elképesztő gondolat, pláne annak fényében, hogy mekkora litániát körít hozzá a középutasságáról, meg értelmiségi erkölcseiről, blablabla!
    Ezt lehet meg kajázzák a maga környezetében pláne ha az -ha jól sejtem- „betegirányítás” táblákkal van tele…
    Itt kevésbé!

  • Georgina Bojana
    2013 szeptember 24
    8:33 de.
    megnyugtatásul közlöm, hogy a modem megjelenése óta kb. 1/3-dal csökkentek a hozzászólások.
    érdekes módon az eddigi, koránt sem elfogulatlanok tűntek el.
    biztos vagyok abban, hogy azok, akik eddig éppen szélsőséges megnyilvánulásaik, személyeskedéseik, a témától teljesen idegen hozzászólásaik okán nem kommenteltek, ki fogják tölteni ezt a hiátust.
    felnőttek vagyunk. mindenki tudja értelmezni a modem-et.
    ha nem, vessen magára.

  • Hát igen az igazság bizony sokaknak fáj,de egy „demokratikus” fórum ugye nem engedhetné meg magának
    az átlátszó és elítélendő,nem tárgyilagos ellenérveket?!
    Még jó,hogy „csak” a kommenteket akarják eltüntetni,a
    hozzászólókat nem tudják(mint a régi szép… időkben a
    politika tette,amit dicsőítenek).
    Szerintem egyszerűbb lenne csak a hasonlókkal….beszélgetni
    egy zártkörű kerekasztalnál, így eleve kizárható a többség ellenvéleménye és nincs bosszankodás!

  • falusi
    2013 szeptember 22
    1:37 du.

    Tökéletesen egyetértek a véleményeddel. Kiegészíteném azzal, hogy lényegi kérdés az, hogy kinek van moderátori joga, mert Christopher-nek eddig is megvolt erre minden lehetősége, őt el is fogadta mindenki, de ha olyanok kapnak moderátori jogot, akik eddig maguk sem tudták betartani a most kihirdetett szabályokat, azoktól sok jót nem lehet várni korrektség ügyben.
    Lehet tudni, hogy kik döntenek? 🙂
    Ha a moderátor nem semleges, vagy az eddigi tapasztalatok alapján láthatóan nem képes semleges, korrekt döntéseket hozni, akkor már most borítékolni lehet, hogy mi lesz ebből.
    A kérdés az, hogy miféle eredményt vár mindettől Christopher?

    Más.
    Valahogy bele kellene foglalni azt is, hogy ne lehessen gúnyt űzni más nevéből. Mondom mindezt én, és ezennel megígérem, hogy többé nem szólítom pl.Gay za-nak Geyza-t, még akkor sem, ha akárhogy is gondolom:), de akkor más se használhassa pl. a Marcsi megszólításaként a Szarcsi-t vagy akár a Nagyságosasszony-t és egyebeket.
    A daki-t elnézem Parittyásnak, üsse kavics:)
    Ahogy látom, már most is vannak részrehajlások moderációs ügyben.
    Christopher, gondold át ezt alaposan.
    falusi nem ok nélkül mondta, amit mondott. Igaza van.

  • Marcsi
    2013 szeptember 24
    3:50 du.
    az igazságnak több féle nézete van. a magáé is egy.
    a tárgyilagosságról, ha javasolhatom, MAGA csak ne beszéljen.
    mintha nem a régi politikát – a maga szavaivak élve – dicsőítenénk, hanem a jelenlegi rezsimet kritizálnánk, aminek MAGA az ájult csodálója!
    gondja van ezzel?
    tegyen róla!

  • dakota
    2013 szeptember 24
    8:09 du.
    a maga tapasztalatai…
    amúgy, mi a kifogása a nagyságosasszony ellen? boda számtalanszor kinyilvánította, hogy mekkora úrinő ő.
    semleges moderátor nincs.
    azért bájos, ahogy christophert átgondolásra szólítja fel.
    akkor, ugyebár, feltételezhetjük, hogy maga is beszünteti a gúnyolódását?
    ami az eredményt illeti: a véresszájú, dühödt jobboldali kommentelők száma dicséretesen lecsökkent.
    ez azért már eredmény, nem?

  • Ille István: Továbbra is állítom, hogy a nem témához szóló hozzászólás is lehet építő jellegű. Miért baj, ha megbeszélünk olyat is, ami nem a cikkhez szól. Nem lehet annyi cikket írni, amennyi gondolat foglalkoztatja az embert. Ha senki nem vevő rá, nem válaszolnak. Ha igen, kifejlődhet belőle egy kellemes párbeszéd. Miért baj, ha nem a másik sárba tiprása a cél?

  • A parittyás hangja

    dakota
    2013 szeptember 24
    8:09 du.

    Kösz Daki! Ezt el is vártam tőled!:) És, hogy lásd milyen vagyok te meg szólíthatsz DOKI-nak úgy is olyan rég volt mikor bevettelek ebbe az egyedülálló gyógyszerkísérleti programba. És ezer bocs tényleg! Nem voltunk felkészülve rá, hogy ilyen szörnyű mellékhatásai lesznek! Tarts ki kérlek! Csak rád való tekintettel felgyorsítottuk az agysejtek újraélesztésére irányuló kutatásainkat!
    🙂 🙂 )))

    Na remélem azért ezt nem fogják kitörölni, szomorú lennék ha mindig csak komolykodni lehetne!:)

    Egyébként igazad van abban hogy lesz itt még kalamajka az új rendszerből. Mindenki aki ki lesz törölve úgy fogja érezni, hogy márpedig ez még belefért volna, és a demokratikus jogai csorbultak, ilyen az emberi természet, de asszem azért vagy ennyire pesszimista mert ellenérzéseid vannak egyes szerzőkkel szemben. Szerintem viszont a KMH bármelyik szerzője van annyira intelligens és kulturált, hogy tud elvonatkoztatni és a moderálásnál nem a szubjektív véleményét hanem a szabályzatban megfogalmazottakat érvényesíteni. Egyébként határozottan előrelépés lenne ha többen, elosztva moderálnának, nem lennének ekkora üres járatok a kommentek megjelenése között ami szerintem a legnagyobb hátránya a lapnak. Ki a francnak van arra ideje, hogy megvárja amíg ti ott Ámerikában magatokhoz tértek!:) Mennyivel klasszabb lenne ha online tudnánk ütni-vágni egymást 🙂 )))

  • Na jó lenne kulturáltan befejezni a sértegetést és nem vagyok Kerekes úr nagyság …..,(de bizony kisebb sem mint itt sokan)van normális nevem.
    Aztán MINDENKINEK!!!Aki itt ok nélkül,valótlanul nácízza,
    fasisztázza,antiszemitázza,rasszistázza az ellenvéleményen
    lévőket az JOGGAL zsidózhat(bár a többség nem teszi!!!)
    hazaárulózhat,komcsizhat, és még cionistázhat is.
    Kerekes!!!kb.100-szor mondtam,hogy nem vagyok jobbikos,nem
    olvasom a kuruc infót,nem vagyok párttag stb.és engem meg itt másokat sem fizetnek lejárató politikai tevékenységért!
    Ezt szerintem a normális emberek elsőre is felfogják,de ha netán mégsem sokadszorra azért igen!
    Aztán általában politikailag semleges,hiteles forrásból
    szoktam tájékozódni,meg a saját tapasztalatom alapján
    véleményt nyilvánítani.Nem csak a Magyar Nemzetből,mint
    feltételezem itt többen nem csak a Népszabadságból,mert
    egyik sem tekinthető teljesen objektív forrásnak.
    Ja és némi nem elferdített történelmi valóság…..

  • Parittyás!Nekem nem rohamom van,és nem is sértődtem meg
    több okból kifolyólag…..csak vázoltam a moderálás…….
    lényegét, ugyanis a szó jelentésével sajnos nincs mindenki tisztában és úgy gondoltam ha már született egy ilyen
    szabályzat akkor azt bizony mindenkinek be kell tartani!
    Ennyi!Remélem javulnak a dolgok!

  • Ille!
    Azért az itteni baloldal nézeteiben,megnyilvánulásában sajnos
    többször előjön… a régi (no nem csak a 8 év…)hanem sajnos
    az azt jóval megelőző és még a tárgyilagos és tisztességes
    baloldal által is vállalhatatlan (!!!!)múlt,a maga erőszakosságával és diktatórikus vélemény korlátozásával.
    Ezt is észre kellene venniük.

  • Ille István
    2013 szeptember 25
    10:50 de.

    ille, nagyszerű eredmény lenne, ha bármi köze lenne ennek a néhány napja indult akcióhoz, de ez az állítás így nem több, mint csúsztatás.
    Azok a bizonyos kommentelők már rég elcsendesedtek, hetekkel ezelőtt, egy-kettő kivételével, még akkor, amikor az új moderálási rendszerről szó sem volt. Keresd vissza, amikor elkezdtétek hiányolni őket. Ott van fehéren-feketén.

  • Nem hinném, kedves Llianfair, hogy a nem témàhoz kapcsolódó hozzàszolàsokat kitörlik: azt nem úgy értik:szerintem csak azokat nem közlik majd: amiknek abszolute nincs köze a cikkhez.
    De bizzuk a Moderàtokokra – zàrójelben irnàm csak,halkan és csupa kisbetűvel: hogy ezt màr egyszer elhatàroztàk a múltban szegény Szerkesztők, és felkértek minket,hogy moderàljuk magunkat. Akkoris mindenki magàba szàllt- egy darabig.
    -Én nem irigylem a Szerkesztőket,megemelem kalapomat előttük:nagy munka,amit vàllaltak amugy is, meg még a moderàció is ràadàsnak..
    -Különben : egyetértek Geyza hozzàszolàsàval: szerintem neki van/lett igaza.
    -Amit làttam a kanadai sajtóban,és tetszik nekem:a hozzàszólàsok moderàlàsànak a technikàja az az,hogy a hozzàszoló neve ott van, de a hozzàszolàsa helyén beirjàk, hogy az ujsàg hozzàszolàsi feltételeinek nem felel meg az iràsa és ezért nem közlik le.
    -Az a „csókoltatom a zanyàdat a vacogó fogu krokodillal”: ez zseniàlis, hiàba: a magyar nyelv talàlékonysàga egyedülàlló : )
    -Mégvalami: Dakotàval teljesen egyetértek és csatlakozom javaslatàhoz: nem kiforgatni és nem gúnyt űzni a nevekböl: DE: ez a mi etikai alapàllàsunk kellene hogy legyen,nem? Ennyire becsülhetnénk egymàst,nem kell megvàrnunk a moderàtorok irgum-burgumozàsàt.
    üdv és munkàra fel…

  • A parittyás hangja
    2013 szeptember 25
    3:59 du.

    Kösz, Parittyás:) Nagy a te lelked:)
    Nem lett volna azzal a kísérlettel semmi baj, ha nem vagy olyan kis mohó és nem etted volna el mindenki elől a kis kék tablettákat 🙂
    Se baj, majd elnézőek leszünk veled:)

    (kéretik nem törölni, mert nem szeretném, ha parittyás úgy érezné, hogy neheztelek rá és válaszra sem méltatom:) )

    Igen, lesz még probléma belőle, mert ahogy falusi mondta, ha nem tudják mások, hogy mi az, ami törölve lett és miért, akkor bizalmatlanság lesz, mert ellenőrizhetetlen és betarthatatlan lesz.
    Az elfogultságról nem is beszélve.
    Ha pl. csak az lesz ott sorozatban, hogy dakota kommentje törölve, moderálva, abból senki nem fogja tudni, hogy csak annyit írtam, hogy pl. Gondolkodásra is használhatnád a fejedet, vagy épp a felmenő rokonságát szidtam, vagy a szellemi képességét minősítettem választékos nyelven, ami ugye részemről kizárt.
    És ezen az elven mégcsak megvédeni sem tudom magamat, mert azt a kommentemet is törölni fogja aki az előzőt is törölte, mert valamiért allergiás rám:)
    Na mindegy:)
    Érdeklődéssel várom, hogy mi lesz ebből:)

    Azt írod, hogy
    „nem lennének ekkora üres járatok a kommentek megjelenése között ami szerintem a legnagyobb hátránya a lapnak”

    Ez tény, viszont remek olvasottság generáló módszer:)
    Igaz, hogy ez nem valós érték, de jól hangzik 🙂
    Gondolj bele, hányszor lépsz be csak azért, hogy megnézd, hogy változott-e már végre valami, vagy még mindig a tegnapelőtti kommentek az utolsó láthatóak:) Minden egyes belépést egy olvasásnak, látogatásnak számolja a rendszer, tehát kiváló a statisztika szempontjából. Ja, hogy közben te káromkodsz mert idegesít, hogy nem tudod elolvasni hamarabb a válaszomat, az már más kérdés:)

  • Marcsi
    2013 szeptember 25
    6:00 du.
    a múltat egyenlőre csak a fidesz változtatta meg, sőt, el is törölte – lásd: alapizé.

  • A parittyás hangja
    2013 szeptember 25
    3:59 du.
    „Mennyivel klasszabb lenne ha online tudnánk ütni-vágni egymást”
    dolgozunk rajta 🙂

  • A parittyás hangja

    Marcsi
    2013 szeptember 25
    5:54 du.

    ” ugyanis a szó jelentésével sajnos nincs mindenki tisztában és úgy gondoltam ha már született egy ilyen
    szabályzat akkor azt bizony mindenkinek be kell tartani!”

    És nézzétek meg nem hagyja abba!

    Te meg miről beszélsz megint??? Eddig a régi csúfságokkal jöttél elő, most váltottál és azt akarod bemagyarázni hogy azóta is téged támadnak? Szedd már össze magad! De tényleg mi van veled? Tényleg nem tűnik fel hogy már mindenki a cikkekkel foglalkozik, egyedül te nem tudsz leakadni erről! Egy rossz szavam nem volt hozzád, hacsak a furi logikád szerint azt nem tekinted annak, hogy mertem észrevenni az igazságnak nem megfelelő vádjaid! De ha már ennyire etikus vagy hadd hívjam fel a figyelmed, hogy még mindig nem volt módomban megtekinteni azokat a bejegyzéseimet amikben a náci elő vagy utótagú összetett szavakkal illettelek szerinted!

  • Ez mind nagyon szep es jo. Legalabb Ille is moderalja magat, mert ugye itt O a legnagyobb gunyolodo(tobb nick alatt) es O PROBAL megszegyeniteni masokat. Remelem O is betartja a SZABALYOKAT es foleg O ra is vonatkoznak.Hiszem, ha latom.

  • A parittyás hangja
    2013 szeptember 24
    2:26 du.

    Sajnálom, hogy ön így gondolja. Ez van. Attól még más nem biztos. És az, hogy nem értette meg mit mondtam, annak két oka lehet:
    1. Ön provokátor és nap 24 órájában azzal éli ki magát, hogy másoknak jól „megmondja”, ezzel is megsértve azt az értelmiségnek nevezett kört, akit Ön képvisel. Aki valójában tesz is valamit, az nem ér rá, 24 órákon keresztül fröcsögni ilyen fórumokon, hanem dolgozik és tesz is valamit, hogy jobb legyen.
    2. Már régóta nem érdekel, hogy mások mit mondanak rám. Én sem sérteget másokat, ők se tegyék velem.

    Továbbá a félreértések elkerülése végett katolikus neveltetésben részesültem, első-áldoztam, bérmálkoztam, a mamám hittantanár volt, papám pedig papi középiskolába járt (Amiért a kommunizmusnak nevezett időkben – de valójában a hatvanas években ugye szocializmus volt – üldözték is érte őket). A templomban minden egyes alkalommal elmesélt a pap egy történetet, ahol az idős néni az utolsó fillérét is beledobta a perselybe, ezzel remélve valamiféle megváltást, megbocsátást. A történet valójában is erről szólt, csak soha nem értettem azt a történetben, hogy ha adunk valamit, akkor miért várunk cserébe valamit. A hitet és vallást én úgy képzelem el, hogy hiszek abban, hogy valami jobb lehet, ezért meg is teszek mindent, de nem várom el, hogy ezért utána engem megjutalmazzanak, vagy kiemelkedő bánásmódban részesítsenek. Szerintem ez a normális. A hit ott is jelentkezhet, hogy viszont bízom abban, hogy a sok erőfeszítés által jobb körülményeket teremethetünk, és ezáltal jobb lesz nekem is, de itt nem az egyén a lényeg, hanem a közösség. Ha másoknak jó és azt megbecsülik, ezáltal másnak is jó lehet. Véleményem szerint pont ez a folyamat az, ami az élnyomókat háttérbe szorítja… Ide értve minden szélsőséget, aki ezzel próbálkozik. A rendszerváltás óta eltelt 24 év politikája megbukott. Ezen nincs mit szépíteni. Mindegyik oldal próbálkozott egyiknek sem sikerült. Hát jöhet az aranyközépút végre. Ki kell használni meg kell erősíteni a nemzetet, nem pedig megosztani.

    Aki meg nácinak tart, magasról teszek rá, a jajveszékeléseknek remélhetőleg már úgy sem dől be senki. Ez a véleményem és ehhez tartom is magam, akárki akármit is mond. Ezzel más is biztos így van, legyen úgy is vele, engem különösebben nem érdekel. Ha az igazságtalanság győz és elveszik a remény, akkor idővel én is majd csatlakozom az emberek tömegéhez, melyek már feladták a reményt az elmúlt 24 év alatt, és hazájuk, se hitük, se reményük.

  • JIMBO
    2013 szeptember 26
    1:59 de.
    a saját nevem alatt kommentelek, nicket nem használok.
    magának is ille-fóbiája van ?

  • A parittyás hangja

    Ripli László
    2013 szeptember 26
    3:44 de.

    „Ha az igazságtalanság győz és elveszik a remény, akkor idővel én is majd csatlakozom az emberek tömegéhez, melyek már feladták a reményt az elmúlt 24 év alatt, és hazájuk, se hitük, se reményük.”

    Ez annyira megható volt, hogy nem győzök szipogni! 🙂 )))
    A mondat végén az most nem a röhögős hanem a kiröhögős jel!
    Ön, Kedves Ripli folyamatosan mellébeszél, vagy esetleg nem tudta értelmezni amit írtam ezért nem arra válaszol. Melyik mondatomból szűrte le, hogy a hitét kifogásoltam? Ha van hite, és azt a vallásának tanításai szerint éli meg, tiszteletre méltó dolog, dőreség lenne ezt kifogásolni, de nem is tettem! Kizárólag az egy nemzet egy hit egy vallás gondolatot furcsállottam és még most sem értem mert erre a konkrét felvetésemre nem reagált!
    Továbbá, nem állítottam , hogy náci, az állítás az volt hogy a fenti gondolat erősen hajaz a hungarista ideológia szlogenjeire, vagy tévedek? A magyar nemzetet a katolikus vallás mentén definiálni és kirekeszteni mindenki mást a nemzettestből aki nem vallásos, vagy más felekezethez tartozónak vallja magát az helyénvaló, középutas gondolat?

  • dakota
    2013 szeptember 25
    8:56 du.
    elcsendesedtek? éééérdekesss…én nem vettem észre.
    amúgy én nem hiányoltam őket. aki intelligensebbje elhallgatott, az ugyan nem miattunk hallgatott el.
    úgyhogy, hagyjuk inkább, ki, és mikor csúsztat.

  • Ripli Laszlo!
    Amen. Ennyi.

  • Hölgyek urak!
    Az itt olvasottak alapján látható, bőven van pro és kontra. A moderálás az én értelmezésemben annyit tesz ki, hogy minden személyeskedés és sértegetés moderálható. Én ezt úgy képzelném el (mert én sem vagyok kivétel, ha néha ellepi az agyam a vörösköd), hogy valamelyest „parlamentáris” legyen a dolog, hogy legyen egy megválasztott moderátor a jobb és baloldalról egyaránt(most nem akarok abba belebonyolódni kiket tartok itt jobboldalinak és kiket baloldalinak). A nemtetsző beirást nyugodtan törölheti bármelyik. DE. Nem okvetlen szükséges a nagynyilvánosság előtt megokolnia a döntést de a két moderátor egymással áljon kapcsolatban, hogy némi kétes kimoderálást megtudjanak vitatni. Erről aztán lehetne értesíteni a nagyérdemüt egy egy külön bejegyzéssel. Nos akkor én magam részíről üdvözlöm az ujítást és induljon útjára.

  • Annamaria: Kedves Annamária! Nem irigylem Őket. De! Lehetetlen jól csinálni. Ha engem véletlenül itt valamelyik sz@rházi kitartottnak titulál, akkor nem életszagú ha azt mondom, ejnye-bejnye nem illik ilyet mondani. Ellenben ilyenkor a válasz az, hogy ANYÁD! És milyen jogon moderálnák ki? Ha a szemembe merné mondani, fizikai elégtételt vennék. Mint az sem, hogy kedves náci úr, ne tessék gyalázni szegény zsidókat. Szép szóval úgy gyalázok akárkit, ahogy akarok. És még meg sem sértődhet, mert félreértet. Ezért is nehéz dolog moderálni. Tisztelni illik embertársainkat? Volt itt már olyan hozzászólás, amit büntetni kellene. Nem várhatják el, hogy tiszteljem a gazdáját. Mondom úgy, hogy én ritkán vesztem el a türelmem.
    De vannak itt hevesebb vérmérsékletűek is. Nem biztos, hogy baj. Gondold el, Ashernek mennyivel könnyebb fájót mondani, mint nekem. Talán észre sem veszem, és belegyalogoltam a lelkébe. Ha szigorúan mindent kigyomlálnak, elszürkülnek a kommentek. De ha rugalmasak, akkor megint gond van. Nézd meg, a Marcsi hányszor tett panaszt idáig. Nem beszélve Dénes esztelen bemásolós játékát. Úgy értelmetlen baromság ahogy van, de nincs benne semmi csúnya, TEHÁT MEHET? No, szerintem igazán nagy fába vágták a fejszéjüket. És nem, nem irigylem a moderátorokat.

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 szeptember 26
    1:02 du.

    Egyetértek!
    Szerintem csináljanak mindent vissza oszt hajrá adj neki!
    🙂 🙂 🙂

  • Ille!
    Ha egy kicsit is önkritikát gyakorolna,és netán tényleg
    elolvasná amiket írunk?!!!!akkor beláthatná,hogy én és többen sem vagyunk elvakultak,elfogultak(többször sőt sokszor felsorolva!!!!kritizáltam ennek a kormánynak több intézkedését)ami ugye magukkal illetőleg ezzel a fórummal
    fordított esetben a baloldal irányában nem fordult elő!
    Az kész röhej,hogy a baloldali kormány idején minden szép és jó volt,becsület,tisztesség, soha semmi csalás, etetés osztogatás majd visszavonás…..
    a mostani meg úgy, ahogy van a nép ellensége,mindent rosszul
    csinál,fasiszta,rasszista stb.semmi jó?…..
    Hát ez az amiért hiteltelenek és unszimpatikusak a fórum is,meg a baloldal is sokak szemében,akik tárgyilagosabbak!

  • Marcsi
    2013 szeptember 26
    2:35 du.
    én eddig is elolvastam,amiket írtak, de attól tartok, nem az én szövegértésemmel volt a gond 🙂
    senki nem dicsőítette a baloldali kormányokat, ellenben ugyancsak kritizáltuk az orbáni rezsimet.
    a tárgyilagosságról, ha szabad javasolnom, maga csak ne beszéljen. az pedig, hogy maga mit és kit tart hiteltelennek, teljesen érdektelen. ez a véleménye, oszt annyi 😀

    az egész kommentjének semmi köze a moderálási elvekhez, de, ha ettől megnyugszik, hát csak írogasson szép, hosszú, terelő kommenteket.
    csak halkan szólok: olyan szó a magyar nyelvben, hogy unszimpatikus, nincs. ellenben van az, hogy antipatikus.
    a szimpátiának ugyanis az antipátia az ellentettje.

  • Parittyás!
    Vedd már észre magad,miről beszélsz ????én és mások is pontosan arról, amiről a cikk szól,lehet,hogy Te nem érted…?
    …..hát az a te bajod,szegényke!
    Ne válaszolj,felesleges!….

  • Marcsi
    2013 szeptember 26
    3:48 du.
    „…..hát az a te bajod,szegényke!”
    „Ne válaszolj,felesleges!….”
    igaz. magának teljesen felesleges válaszolni.
    ez a felsőbbrendű, lenéző szegényke pedig, hát, tényleg olyan bodás…

  • Llanfair
    2013 szeptember 26
    1:02 du.
    erős d. propagandista adathalmaza, ha jól sejtem, mint nem a cikk tartalmához tartozó, nem igen fog megjelenni a jövőben.
    amúgy sem értem, mi hajtja, mit és kinek megbízásából képvisel ott, svájcban, ahonnan ide ömleszti a szentkirályi utcai propagandát. a fene se tudta, hogy bernben ilyen erős fideszes bázis van 🙂

    boda más eset. ő sértett és fóbiás. ha elmúlik mindkettő, valszeg egészen normális kommenteket fog írni.
    volt már rá példa 🙂

  • Ezek szerint Ille-re nem vonatkozik az „uj” szabaly, mert renduletlenul serteget. Nem a „moderalok” kozott van O is, mert akkor ertheto. JOGA van kivetelezni sajatmagaval.

  • A parittyás hangja

    Marcsi
    2013 szeptember 26
    3:48 du.

    Azért ha megengeded válaszolnék, csak hogy érezd a törődést!

    Ezt írod:
    „Vedd már észre magad,miről beszélsz ????én és mások is pontosan arról, amiről a cikk szól,lehet,hogy Te nem érted…?”

    Erre gondoltál?
    „Az kész röhej,hogy a baloldali kormány idején minden szép és jó volt,becsület,tisztesség, soha semmi csalás, etetés osztogatás majd visszavonás…..”

    Vagy erre?
    Hát ez az amiért hiteltelenek és unszimpatikusak a fórum is,meg a baloldal is sokak szemében,akik tárgyilagosabbak!”

    Ezek közül melyik mondatodat értékeled úgy, hogy a cikk, „moderálási szabályzat” témájáról szól?!

    Nem emlékszem már ki fogalmazta meg de nagyon igaza volt! Egy légüres térben mozogsz amiben nincs relevancia, tényszerűség, csak az „azért is nekem legyen igazam” konok mentális torzója, ezért a gondolatidnak nincs fix, valós tartalma, amőba szerűen nyúlnak, formálódnak a pillanatnyi emocionális érdekeid szerint. Nem lehet könnyű így élni! Vagy így lehet a legkönnyebben élni…? 🙂

  • Ille István: Kedves István. Ezt szomorúan hallom. Először ezt az emberileg 0 cseh lányt Hingist. Aztán egy erkölcstelen piperkőc orvost, majd a szomszéd autótolvajt fogadta be Svájc. Most kiderült, hogy „erős d. propagandista” is svájci. Hova vezet ez? 🙂

  • Szegény Marcsi! Én már látom a szomorú jövőt. Összeborul az MSZP és FIDESZ és azt fogja mindenki rikácsolni EGYÜTT. Marcsika akkor aztán miket fog majd beirogatni ide? Esetleg azt GYÜTMENTEK? 🙂

  • Llanfair
    2013 szeptember 26
    1:02 du.
    Kedves Llanfair,hivatkoznék ujra Geyza szept.22.@6:18-kor beirt jóslatàra és eme jóslat megvalosulàsàra.
    Amúgy nincs semmi màs ellenvetésem, mert tul.képpen:minden natyon szép,-minden natyon jo,mindennel natyon meg vagyok elégedve. 🙂
    -Heves vérmérséklet?? Az micsoda? Nye panyemaju…
    Màs:
    -Az, hogy ki fog moderàlni itt,ahoz bizony- szerintem- semmi közünk; ez szigorúan belső szerkesztőségi döntés,és akinek közülünk;a beirogatók közül valami nem tetszik, az elmehet màshovà olvasgatni és véleményeket irogatni.
    Ha ide irok, ezzel automatikusan elfogadom az itteni szabàlyokat, semmiféle „de”meg „ha” nem jöhet szàmitàsba.
    -Amugy pedig:jo hirem van: ma reggel fogtam (megöltem..) 5 darab meztelen csigàt: ezt be kell szorozni 500-al:minimum 500 utodot hagyott volna a vilàgrajönni mindegyik ugyanis.

  • Annamaria: Akkor Te most tömeggyilkos vagy. Nem félsz a meztelencsiga kommandó bosszújától?

  • A parittyás hangja
    2013 szeptember 26
    2:13 du.: A helyedben finomítanám a véleményedet. Már kaptam két finom megjegyzést, ha nem tetszik, el lehet tolni a biciklit. Mondjuk nem baj, van itthon három óriáslapum, útilapunak is megfelel.

  • Llanfair
    2013 szeptember 27
    12:00 du.
    Jaj.
    Ne is emlitsed ezt a témàt,ha szabad kérnem… — még csak ez hiànyzott a paranoiàmhoz, – de ha ezek utàn lidérces àlmaim lesznek: perbe foglak,az ok pedig:mentàlis zsarolàs alapos gyanuja lesz…. 🙂

  • A parittyás hangja

    Annamaria
    2013 szeptember 27
    10:58 de.

    Kedves Annamaria! Még mindig azokkal a fránya csigákkal bajlódsz? Hah! Így jár akinek nem kell egy őszinte barát önzetlen segítsége!
    Háp-háp
    🙂 🙂 🙂

  • Kedves Annamaria!

    Ugy velem, hogy az On osszefoglaloja a legmegfelelobb valasz az azt megelozo aggalyokra es teljes mertekben helyeslem.
    A magam reszerol azzal szeretnek kiszallni ebbol ez egyre unalmasabb temabol, hogy eszrevetelem szerint eddig mindenki elfogadta elvben a moderalast es mindenkinek megvannak a maga varakozasai annak sikere erdekeben. Mostmar tehat mindossze arra van szukseg, hogy annak jegyeben mindenki tartsa magat az elfogadott elvekhez: tessek civilizaltan, a targyhoz ragaszkodva irni. Ez nem lehet annyira nehez, hogy egy intelligens ember ne tudna elobb-utobb hozzaszokni.

  • JIMBO
    2013 szeptember 27
    1:33 de.
    ha ide idézné, mi is volt maga szerint sértő jelen kommenteimben, nagyban hozzá járulna a szavahihetőségéhez.
    ha nincs ille-fóbiája, hát nincs. csakhogy, az ille-fóbia nem sértés, hanem betegség.
    megnyugtatom, gyógyítható.

  • Kerekes Sandor
    2013 szeptember 27
    1:28 du.
    „Ez nem lehet annyira nehez, hogy egy intelligens ember ne tudna elobb-utobb hozzaszokni.”
    attól tartok, éppen ezzel van a gond. mármint, az intelligens peremfeltétellel 🙂

  • Annamaria: Jól van na! Csak érdeklődtem. 🙂 🙂 🙂

  • Okos..szegénykéim!
    már azt sem tudják mit irkálnak,hogy Ille nem ismer mások
    által használt és érthető kifejezéseket(Pl.unszimpátia) ,vagy Parittyás nem emlékszik (akkori állapota miatt…)hogy
    „próbált” sértegetni az mind semmi,ahhoz az agyrémhez!!!!
    képest,hogy a FIDESZ az MSZP-vel szövetségbe lépne,na ez
    már a durva sértés kategóriájába tartozik,hogy másokat
    ennyire hülyének néznek,vagy az állapotuk …teszi?!
    Na ez van!Nem tehetnek róla!

  • Ille!

    Bár sokan használják és elfogadott,mások által ismert
    kifejezés az unszimpátia,legyen antipatikus mindegy, a
    lényeg magukra vonatkozik……!
    Na pá!

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 szeptember 27
    12:26 du.

    Ja! Már múltkor is akartam kérdezni, hol tartod a lapukat? Terráriumban?
    Finomítani?? Azt nem tudok! Csak egy egyszeri sportember vagyok, ráadásul -figyelő szerint- a bosszúálló fajtából!
    🙂 )))

  • Kerekes Sandor
    2013 szeptember 27
    1:28 du.
    Kedves Kerekes Sàndor,
    köszönöm a véleményét és vàlaszàt,és örülök,hogy egyetértünk.
    Szerintem is igazam van – mondom ezt pirulva és szerényen.
    De ne menjen el, maradjon még, ennyire azért nem lehetünk unalmasak…csak viccelek.
    Üdvözlettel!

  • Kedves Istvan!

    Habar mar ki akartam szallni ebbol a dagvanybol, azert annyit meg leszogeznek, hogy itt mindenki intelligensnek allitja magat. Nekem ebben ketelkedni nincs jogom, legfeljebb felhasznalom ezt az alkalmat, hogy az altalanos allitast gyakorlatban probara tegyem.
    Intelligens tetszik lenni? Remek! Akkor tessek szives lenni intelligensen irni, vagy sehogy.
    Egy apro lepes a kommentelonek, de oriasi javulas a blog szinvonalanak.
    Koszonom elvtarsak, hogy meghallgattak.

  • Ille irja:

    „ha nincs ille-fóbiája, hát nincs. csakhogy, az ille-fóbia nem sértés, hanem betegség.
    megnyugtatom, gyógyítható.”

    Ugyvan! Tobb Illet a madzagra!

  • Llanfair
    2013 szeptember 27
    3:13 du.
    Hah,most megijedtél, ugye? Vendetta,dolce vendettaaaa…

  • A parittyás hangja
    2013 szeptember 27
    1:11 du.
    Pelenkàzni lehet a kacsàidat?

  • Marcsi
    2013 szeptember 27
    3:30 du.
    „…hogy másokat ennyire hülyének néznek,vagy az állapotuk …teszi?! Na ez van!Nem tehetnek róla!”
    ez volt az utolsó, hogy itt személyeskedett, ezzel ugyebár, tisztában van?
    igaz,a gúnyos, fölényes hang mástól is megengedett, de maga mást sem tesz.
    vagy a múltban vájkál, vagy a jövőt ócsárolja.
    nem tudja elviselni, ha rendre utasítják? szokjon hozzá.
    jimbo is adós még a bizonyítékkal.
    na pá 😀

  • Kerekes Sandor
    2013 szeptember 27
    5:16 du.
    rajtam nem múlik 🙂
    tisztában vagyok vele, hogy piszkosul irritálom őket 🙂
    ami pedig a hozzászólásokat illeti: nem osztom a véleményed. az intelligencia – és, mint láthatjuk – a kommentírás nem mindig jár kéz a kézben 🙂

  • A parittyás hangja: Miután még csak gyerekek (nincs 30cm a levelük), ezért hármat nevelek cserépben. Egy kőkertet építünk, annak két oldalára lesz kiültetve kettő, a harmadik az erdőnk közepébe. A történet érdekelhet. Ballymotéból (Baile an Mhóta), egy középkori temetőből hoztuk el három centis korukban. Azt tudod, hogy ami bostoni, illetve Celtic, az ír. Na most. Glasgowban Walfrid atya összeszedte az utcagyerekeket. Nem akarta a céltalan csellengést, ezért focizni tanította Őket. Ezekből az ír utcagyerekekből lett a Celtic Glasgow 1888-ban. Ez az atya Ballymotéban született. Innen van a lapulevelem. Nem semmi ám! Mikor vártam a stadion túrára, megettem az atyával egy hamburgert. Mármint a szobor lábához ültem. Jó élmény volt. Első ellenfél a nagy barát, a Glasgow Rangers volt. Itt Írországban majdnem mindenki Celtic szurkoló (is). Jó történet, nem?

  • Miután Kerekes Úr kiszállt a dágványból, így csak magamban moroghatok. Nem állítottam itt sehol, hogy intelligens lennék. Nem is állíthatom, mert jobbról is, balról is cáfolták már azt, amit nem is állítottam. Ráadásul nagyon fárasztó lehet mindig intelligensnek lenni. Bizonygatni pedig végképpen nincs kedvem. No mindegy, ma sértődős hangulatom van. Meg még perrel is megfenyegettek.

  • Annamaria: Kedves Annamaria: Meg nem ijedtem, de mert már volt peres ügyem női személlyel, óvatossá váltam. Igaz, az nem hölgy volt, csak nő.
    De a legnagyobb óvatosság mellett is meg kell kérdeznem.
    Láttál Te már csigaevő kacsát? Keskeny karcsú felsőrész, asszonyosan telt fenékkel. No erre még egy pelenkát is ráadsz, akkor kész a kelj fel kacsa. Gondold át légyszíves.

  • Annamaria irja: „De ne menjen el, maradjon még, ennyire azért nem lehetünk unalmasak…csak viccelek.”

    Dehogynem!
    En nem viccelek.

  • A parittyás hangja

    Kerekes Sandor
    2013 szeptember 28
    9:21 de.

    Sándor bátyám! Mitől rágtál be ennyire, hogy egy kedveskedő hozzád szólásra is ilyen pikírten válaszolsz? Ráadásul Annamarianak?…

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 szeptember 28
    3:13 de.

    Hah, ez tényleg nagyon érdekes kis sztori volt!
    Kedden Celtic-Barcelona meccs lesz! Mondjuk eléggé egy esélyes a dolog!:)

  • A parittyás hangja

    Annamaria
    2013 szeptember 27
    5:23 du.

    Pelenkázni??? Őőő… Azt még nem próbáltam! De hát olyan elragadóak ahogy fontoskodva totyorognak ide-oda mint egy csapat túlbuzgó komornyik, és leereszkedő hápogással nagyokat röttyintenek a frissen felmosott teraszodra mintegy jelezve rosszallásukat a takarítás feltűnő hiányosságaiért!
    🙂 🙂 🙂

  • Ille István
    2013 szeptember 28
    2:54 de.

    Amennyiben képes leszel végre normális hangnemben kommunikálni, ille, az égvilágon senkit nem fogsz irritálni.
    Nagyon remélem, hogy példát fogsz mutatni, ha már valami tévedés folytán döntésjogot kaptál Christophertől.

  • Ille István
    2013 szeptember 28
    2:51 de.

    Egyszerűbb lenne, ha most gyorsan kitiltanál innen mindenkit, akinek szerinted nem tetszik a kiskirályoskodásod, ille.
    Gondolom ez is törölve lesz 😀

    Törölj mindenkit előre, akiről úgy gondolod, hogy ellenedre merészel szólni vagy urambocsá, gondolni.

  • Ille István
    2013 szeptember 27
    2:33 du.

    ille, le kellene szállnod arról a bizonyos magas lóról.
    Jimbo pontosan tudja, hogy miről beszélt, és én is és még itt nagyon sokan a régiek közül, hogy neked egyáltalán nincs semmiféle jogalapod nagyképűsködni, mert azzal főleg ennek az oldalnak ártasz, aki befogadott ide miután az ellenszék nevű oldalad finanszírozási problémák miatt megszűnt.
    Vegyél vissza kicsit, mert eddig sem voltál hiteles, de ezentúl a minimum elvárás tőled a példamutatás a szabályok betartása terén.

    Gondolom, törölni fogod ezt a bejegyzésemet, ezért elmentettem. Ne mondd, hogy nem szóltam 🙂

  • Kedves Parittyas!

    Egyaltalan nem ragtam be.
    Annamariat modfelett tisztelem, mint mindenki mast, vagy meg jbban, es semmi szemelyeset nem szandekoztam irni azzal.
    Mindossze az tortent, hogy aldott jo szive es szandeka ellenere Annamaria alkalmat adott nekem, (amolyan magas labdat amelyet ha le nem utnek, akkor a tulvilagon az orrodra huzzak,) es abban en meglattam az ironiat, illetve az alkalmat arra ramutatni.
    Ha a hangulat nem lenne annyira feszes itt, akkor joggal szamithattam volna arra, hogy legalabbis egyesek ezt mulatsagosnak talaljak, mint en.
    Nem ez tortent, mint latom, amibol arra kovetkeztetek, hogy a moderalas feleme mindenki humorerzeket a nullara szallitotta le. Persze az is lehet, hogy a vicc vegulis nem volt oly nagyon mulatsagos.
    De meg egy kicsit se? Ugyanmar! Tessek kisse fellazitani! Azt nem fenyegeti moderalas.

  • dakota
    2013 szeptember 28
    5:39 du.
    a lovammal nincs semmi baj, ráadásul ÉN döntöm el, hogy maradok, vagy leszállok. amúgy a nagyképűség nem jogalap kérdése. tudja, fiam, a fejem is nagy, tehát nagy, ezért teljesen természetes, hogy az arcom is az 😀
    remélem, belátja, hogy nem kompetens a hitelességem megítélésében. van véleménye, és ennyi.
    nem a kommnentjeim az irritálók, hanem az írásaim.
    ez van. jobb, ha megbékül a gondolattal: én már csak ilyen maradok 🙂
    amúgy: köze?
    beállhat a sorba 😛

  • A parittyás hangja
    2013 szeptember 28
    3:11 du.: Ha a költségvetés és eredmény hányadosát (szorzatát) nézzük, a Celtic jobb csapat. Ha például Arsene Wenger ennyi pénzből gazdálkodhatna, SENKI nem tudná megverni a Gunnerst. De ne szidj meg a véleményemért, én nem a TF-n végeztem. 🙂 🙂 🙂

  • A parittyás hangja
    2013 szeptember 28
    3:04 du
    Hogy Te milyen úriember vagy Parittyàs – habàr ez nem ujdonsàg.
    Köszönöm a törödésedet, és jöhetnek a kacsàk és a teniszlabdàk, és Neked adom a kovaköveimet is 🙂
    Én azt hittem, hogy a beszólàst nem is K.S.irta, hanem valaki màs,aki hasonló pikirt megjegyzéseket szokott irogatni, és emiatt nem is reagàltam.
    Dehàt tévedtem, mint a sündiszno,aki felmàszott a súrolókefére…

  • A parittyás hangja

    Annamaria
    2013 szeptember 29
    8:48 de.

    🙂 ….

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 szeptember 29
    4:43 de.

    Oly annyira nem, hogy az Arsenal a kedvenc klubcsapatom! 🙂 Wengert pedig a legjobb aktív edzőnek tartom aki számomra magánemberként is hallatlanul szimpatikus!

  • A parittyás hangja: Véletlenül megvan az 1971-es Arsenal-Liverpool kupadöntő DVD-n. Mit szólnál hozzá?
    Én akkor lettem Arsenal szurkoló. Véletlenül a melegítőm, a mezem, a tollam, a radírom és a sapkám is Arsenal mintás.
    És voltam a Highburyban is. Bergkamppal is találkoztam.

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 szeptember 30
    11:22 de.

    Széled magad!:) Há most nagyon szíven ütöttél! Neked megvan az a döntő??? Nem láttam, de tudom, hogy a foci történelem klasszikusai közé tartozik! Az Arsenal-os mondataidhoz meg nem is fűzök véleményt mert csak kínok közt vonaglok…!
    🙂 🙂 🙂

  • A parittyás hangja: Neked is megvan a döntő. Csak még nincs nálad!

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 október 2
    10:08 de.

    Wow!!! 🙂 )))
    Nagy vagy!

  • A parittyás hangja: Jut eszembe. Az Arsenal múzeumban vetítenek egy filmet. Míg én tátott szájjal bámultam, valahogy felkerült a videómra. Mint kiderült nem volt tiltva, feleségem ügyes volt. Rossz analóg felvétel, de digitalizáltam. Érdekel?
    Azt tudod, hogy az Angol Királynő kedvenc csapata bevallottan az Arsenal? Azt gondolom tudod, azért Arsenal, mert az első pályájuk a királyi fegyverraktárban volt.

  • Llanfair
    2013 szeptember 30
    11:22 de.
    Mü, mától kezdve tőled még a whiskyt sem fogadom el…
    (LEVERPOOL FOR EVER!!!)
    🙂

  • 🙄
    Nemcsaköreg..Vak is..
    Liverpool…
    🙄

  • Kedves falusi! Hallottam olyan eltévelyedést, hogy valaki nem az Arsenálnak szurkol. Hallottam, de nem igazán hittem el. Megdöbbenéssel találkoztam egy ilyen eretnekkel. Szerinted egyáltalán van értelme az életednek? 🙂 🙂 🙂 🙂

  • Llanfair
    2013 október 2
    5:22 du.
    Drágajó szesztezsvérem..
    Tudomén, hogy előfordulhat olyan, hogy valaki akár az Arsenalnak is szurkolhat..
    Részben, senki sem tökéletes, részben még lehet bízni abban, hogy eccer megokosodik..
    A harmadik, a legfontosabb részlet, eccer talán még érteni is fog hozzá..
    🙂
    (Viszont elismerem, hogy ebben az évben nagy meglepetést okozhatnak a Ligában..)

  • falusi: Nem hiszem. Gyenge ez a hátvédsor. Örülök Özilnek és Flamininek, de sajnos a sok védőből még nem jött össze egy masszív hátvédsor. Pedig nem rossz nevek. A kapus sem rossz anyag, de nagyon fiatal. S mint tudjuk a whiskyhez hasonlóan a kor hozza meg az értékét. Fabianski pedig szerintem nem üti meg a mértéket. Pedig szép neve van.
    Én még nem reménykedek.

  • Llanfair
    2013 október 3
    9:22 de.

    Nemértek egyet..
    A fiataloknak van egy roppantnagy előnyük a rutinos vérprofikkal szemben: bizonyítani akarnak. Elhagyják a himbi-limbijüket is, ha kell.
    Tod, itt vagy tizenvalahány évig edzősködtem.
    Felhoztam a csapatot a hetedik osztályból a harmadikba, hat év leforgása alatt. Az első két év csapatépíyésre ment el. csupa fiatal, lelkes, minden edzésen, mérkőzésen a maximumot adó kis társaság volt, 18-22 év közöttiek. Három évvel később már egy összeszokot, technikailag kiváló kis társaság volt.
    Aztán elkezdtek megnősülni, dolgozni, apának lenni. Kimaradtak edzések, utolsó pillanatban valami közbejött a meccsek előtt..
    Két éve azért hagytam abba, mertt nem láttam a társaságban a feljebb kerülés igényét. Még mindíg egy jó kis „sörcsapat” voltunk, középmezőny, néha megvertünk „nevesebb” csapatokat is, de már csak rutinból.
    Két fiatalabb játékosom volt három évvel ezelőtt. Mindkettőt elküldtem európába, most ott fociznak.
    Az Arsenál hátvédsora valóban nem a világ legjobbja, de egy idő után megjön a rutin, kezdik jobban megérteni egymást, a sokpasszos felépítés fontosságát, megvárni a megfelelő pillanatot, a folyamatos mozgás lényegét..
    Már most ütős társaság. Ha nem fásulnak bele az évi hetven-nyolcvan meccsbe, ha nem kezdik el számolgatni, hogy mennyit vesztenek anyagilag, ha sérülés éri őket, ha nem szállnak el a dícséretektől, media-felhajtásoktól, messze juthatnak.
    Wenger jó edző és jó szeme van.
    Meglátjuk..
    (Azér’ remélem, a Pool elkapja őket..:) )

  • falusi: Ha megnyerjük a bajnokságot, legyen tiétek a 6 pont, két 3:2-vel. Én pedig iszom a legdrágább whiskymből az egészségedre. De ha gondolod, arra akár mikor.

  • Llanfair
    2013 október 3
    11:50 de.

    A focitól függetlenül, a whisky-ivást, csak helyeselni tudom..
    Ha győztök, azért, ha győzünk, azért..
    🙂
    Cheers!!

  • falus, llanfair:
    ha valamelyikőtök elmagyarázná nekem, miért ne moderáljam ki a témához nem tartozó hozzászólásaitokat, máris nyugodtabb lenne az álmom 🙂
    nyissunk egy sportrovatot?
    na jó, nehogy komolyan vegyétek! 🙂

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 október 2
    2:21 du.

    Óóó hát naná, hogy érdekel!:) Az olyasmi lehet amit látnom kell! Egyébként az Arsenal név eredetét ismertem de azt nem tudtam, hogy a Királynő is őket szereti! De hát nem véletlenül ő a Királynő! 🙂
    Ellenben én optimistább vagyok nálad. Az idén a Gunners szerintem mindent visz! És a garancia erre Mesut Özil! Elájultam az örömtől mikor ide szerződött, mert -ez megint egy külön utas vélemény- Őt tartom a legjobb aktív focistának. Senki nem érzi úgy a ritmust mint az isteni Özil! 🙂
    Egyébként akartam kérdezni mert közelebb vagy a tűzhöz, nincs valami konkrétabb infód arról, hogy tényleg meghosszabbítják Wenger szerződését? A Daily Mirror biztosra veszi de az eléggé bulvár lap. Nagyon remélem!!!

  • A parittyás hangja

    falusi
    2013 október 2
    2:35 du.

    „LIVERPOOL FOR EVER!!!”

    Na nézz oda! Csak nem szereted a női focit?! 🙂 )))
    De tényleg! Kedves Falusi, eddig szentül meg voltam győződve róla, hogy egy szimpatikus, igazán kiművelt főt tisztelhetek benned! Erre tessék! Egy világ omlott össze bennem!

    Mond kérlek ez a Liver-fool vagy mi, ez valami csapat?
    🙂 🙂 🙂

  • A parittyás hangja

    Ille István
    2013 október 3
    2:15 du.

    Sportrovat? Pompás ötlet István! Még cikket is írnék, esküszöm értek hozzá! 🙂 )))

  • Ille István
    2013 október 3
    2:15 du.
    A válasz eccerű, jókomám:
    Mert vigyázzállásban nemlehet fórumozni..
    (Nehogy komolyan vedd, -bár igaz..)
    A sport-globálisan, mint hírek,- ragyogó ötlet. Akár a régi idők nagy nevei, akár azoké, akikre ma vagyunk büszkék.
    Nü, viszont egy ilyenben murvára ragaszkodnék ahhoz, hogy az első politikát belecipelő hozzászólást kiírtani, felszántani, sóval bevetni..
    🙂

  • Ille István: Veszem a bátorságot és válaszolnék.
    Van itt három szesztestvér, falusi, parittyás és én. Ezek hárman a focit is imádják, bár falusi egy kis szépséghibával. Komolyan gondolod, hogy ujjat húznál velük? Ne haragudj Pisti, ez nem bátorság, hanem vakmerőség.
    A másodikat megválaszoltad, nincs sportrovat.
    A harmadik a legfontosabb. Most mozizunk éppen, és a Harry Pottert nézem. Csördítek a nyakadba egy olyan „lebegtető átkot”, hogy még én is megbánom.
    Remélem kielégítő a válaszom. 🙂 🙂 🙂

  • Ille István
    2013 október 3
    2:15 du.
    Kedves Ille Istvàn,
    vicces megjegyzése olvasàsa utàn : Egy gondolat bànt engemet:
    Ha olvasok egy beiràst, ami àtsiklott a moderàcion, de igen sértő az itt felàllitott kritériumok szerint:akkor mit lehet tenni? Hogyan és kinek lehet jelezni?
    És lehet-e?
    Vagy szànt szàndékkal hagynak àtcsúszni sértö és provokativ megjegyzéseket??? Remélem, hogy nem…
    –Hameg a foci témàt moderàlnà valaki,pardon: Valaki: az nem lenne kedves dolog 🙂
    Üdv,és köszönet!

  • Llanfair
    2013 október 2
    10:08 de
    Kedves Felebaràtom,
    …nekem is megvan??
    Nem?
    -aha, rögtön gondoltam.
    Diszkriminàcio — de szora sem érdemes,màr megszoktam…

  • Annamaria
    2013 október 3
    6:00 du.
    ha sikerül az on-line moderációt technikailag megvalósítani, az általad említett anomália nem fordulhat elő.
    bár, mivel a moderáció kétségtelenül nem tudja kizárni a szubjektivitást…

  • falusi
    2013 október 3
    3:27 du.
    igazad van, eszem ágában sincs ujjat húzni veletek 🙂
    valamint vigyázz állásban tényleg nem lehet fórumozni. nem is ez a cél.
    a sportrovaton – vagy valami vegyes, szigorúan politikamentes (bulvár)- érdemes elgondolkodni.

  • Kedves Annamária! Azzal tisztában vagyok, hogy Isten a koronát a teremtésre a nőkkel és a zenével tette fel a koronát. De valahogy nem kódolta belétek a sportőrületet.
    De ha megint kellemesen kellett benned csalódnom, úgy nem látom akadályát, hogy ez a vágyad beteljesüljön.

  • A parittyás hangja: Itt a Szigeteken egybehangzó vélemény, hogy hosszútávú szerződés van kilátásban, ami minimum 3 éves. Mind a négy országban biztosra veszik. Ezt látszik alátámasztani Arsene személyes levele a szurkolókhoz („fantagokhoz”).
    Én szerényebb vagyok. Nem baj ha nem nyerünk semmit, csak olyan szép focit játszanak, mint a Bergkamp, Henry, Pires Viera érában. Két újkori kupagyőzelmünk van meg DVD-n, de élmény visszanézni.
    Mind az Ír, mind az Észak-Ír lapok címlapon hozták az Arsenal győzelmét a Napoli ellen, Özil fényképével.
    Sajnálom a távolságot. A bal kézben egy pohár nedűvel, jobb kézben a krokett ütővel hamar meggyőznénk Pistit a sportrovat szükségességéről. Ahogy számolom, meg is lenne a hat tagú csapat. Csak sorsot kellene húzni, ki süti az ebédet a kertben.

  • A parittyás hangja
    2013 október 3
    3:16 du.

    👿
    Ha én téged eccer megátkozlak, se’ öltözni, se’ vetkőzni nemtudó majd !!!
    (Méghogy Arsenal..Majd jól nemhagyom!!)
    👿

  • hogy miért is kell a moderálási szabályzat?
    hát, az ilyesmiért:
    http://ellenszek.nolblog.hu/archives/2013/10/04/Orban-hivo_stilusgyakorlata/
    Christopher nem közölhette, mert nem lett volna etikus, amúgy is – teljes joggal – moderálásra került.
    engem viszont a Nolblogon nem köt ilyesmi.
    terjesztem minden fórumon, ahol tudom.
    persze, burkust ez semmiben nem fogja befolyásolni.

  • Teljes mértékben egyetértek!
    Én a saját blogomról (http://www.szendamondja.wordpress.com) úgy rúgom ki a náculó és orbánimádó elmegyengéket, mint macskát szarni! Két évvel ezelőtt valaki ippeg ezt kérte tőlem számon, mint a szólás-szabadság megsértését. Amikor én meg visszakérdeztem, hogy az én véleményem miért nem jelenhet meg a „Közszolgálati”, tehát a magyar adófizetők, azaz az általam is eltartott Médiában … ugyanakkor az én blogom csupán egy személyes, de nyílvánossá tett napló-bejegyzés? … no, akkor a „demokrata kritikusnak” rögtön lefagyott a klaviatúrája. Gondolom ezért nem válaszolt erre azóta sem, pedig még ki sem tiltottam a szendamondjáról!
    Van, aki ezen még csodálkozik?
    Mindenkinek üdv:
    szendam!

  • Ille István
    2013 október 4
    1:47 de.
    ..csak kapàsbol 2 van a raktàromon, de annyira, hogy azota amiota azok a bizonyos bejegyzések megjelentek, rövidzàrlatos lettem,– letiltottam az uj cikkekrôl az értésitseket: amit automatikusan kaptam – mert kértem.Komolyan fontolgatom, hogy megint kilépek az olvasotàborbol egy évre. Az ember önszàntàbol nem olvasgat sértô-fàjo dolgokat, nem?
    Tudom, jöhetnek a pikirt megjegyzések: hogy akkor mi van azoknak üzenném: ny…gem- –de ettöl függetlenül: nagyon sértô és irritàlo beszolàsok vannak. na akkor most mit tanàcsolsz, mit csinàljak?

  • Llanfair
    2013 október 4
    3:16 de.
    Kedveském,
    a Foci az szent!! Meg a sport.De föleg a foci..

  • Ille István: Te azt terjeszted rólam a blogodon, hogy selyemfiú vagyok? Na szépen vagyunk. De tudod mit, ebben a korban már büszke lehetek rá.

  • Annamaria
    2013 október 4
    2:12 du.
    Kedves Annamaria..
    Villonnal, Faludyval együtt javallom:
    „Igyál testvér a hűs pohárból,- csupán az első korty fanyar..”
    🙂
    De komolyan..nem kell az ilyesmit észrevenni.
    Hofi szent és örök: ” magyarországon az egy főre eső bunkók száma kettő..”

  • Ille István
    2013 október 4
    10:52 de
    — elolvastam….hààt igen, ez màr döfi ilyen mélység azért nem akàrmi.
    Azt probàlom megérteni, hogy hogy a fenébe lehet ugyanaz az orszàg a Szülöhazànk.

  • Annamaria
    2013 október 4
    5:42 du.
    nem az ország a hibás.
    a real time moderáláson dolgozunk.

  • Llanfair
    2013 október 4
    5:06 du.
    nost mit vagy úgy oda? lélfai szerint én meg buzi vagyok 🙂

  • A parittyás hangja

    Annamaria
    2013 október 4
    2:12 du.

    Na Ne!!!
    Nem teheted!!!
    Ez a fórum többek között miattad is oly csillogó…!:)
    A tahók meg? Ugyan már! Há kik ők…?!
    Mond hogy kit rúgjak seggbe, kit gyalázzak le verbálisan, tudod hogy megtudom tenni! És megyek és összeszedem az összes csigád! 🙂
    De nagyon nem szeretném, ha elmaradnál!:)

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 október 4
    3:29 de.

    Köszi az infót! Nagyon bízom benne, hogy így lesz! Wengert csuda mód csípem, és egyébként én is simán megelégednék azzal ha mutatnának egy nagy focit az idei szezonban. Azért, csak úgy mellesleg, néhány kupát zsákoljunk be! 🙂

    A sütést vállalom, grillezésbe nagyon ott vagyok! Majd kérdezd csak meg a nejemtől! 🙂

  • A parittyás hangja

    Ille István
    2013 október 4
    10:52 de.

    István, megnéztem ezt a linket. Ez komoly?! Erre vaze nem is lehet nagyon mit mondani annyira megdöbbentő! Tényleg nagyon durva, hogy az ember, piti, gyáva aljasságának mennyire nincs határa!

  • A parittyás hangja
    2013 október 5
    10:56 de.
    komoly. gondolnád, hogy elmebeteg, de nem: tiszta tudattal gyalázkodik.

    más: készül egy új rovat, amolyan bulvárféle, na, ott kiélhetitek magatokat! remélem, lesz témátok 🙂

  • Kedves István: Tény, hogy én jártam a legjobban. De ennyi ocsmányság és igazságtalanság azért nekem is sok. De itt már komoly betegséggel állunk szembe. De én nem is igen bántottam, ő ugrott nekem.

  • Parittyas, Falusi: Sétálunk ma Belfastban. A Liverpool bolt kirakatában egy hatalmas fénykép. Né’ má’ mondom a feleségemnek. Te, ez nem a Toure, kérdi? De bizony. Hát nem egy second hand Arsenal játékossal reklámozzák magukat?

  • Ille István
    2013 október 5
    8:17 de.
    ..Te is, fiam Brutus? félreérted, amit mondtam…nem ugy értettem,most elkezdjek magyaràzkodni? Inkàbb ne, ugye. Érted,érzed, hogy mire utaltam.
    -Az uj rovatot amiröl emlitést teszel,(bulvàr) hogy készül: az nagyon jo 5-let!
    Hali:)

  • A parittyás hangja
    2013 október 5
    10:36 de.
    A fele kiràlysàgomat is megkapod a kovakövek mellé 🙂
    -Màr te (is)megirtad és helyretetted rögvest egy részét azoknak a hozzàszólàsoknak, amik nekem a torkomon akadtak és lebénitottak – de megjelentek, dacàra a moderàcionak…– meg még volt pàr màs jóindulatú is,akik irtak – pl. a „selyemfiu” haverod is…nekem is van egy selyemfiúm: a korkulonbség miàn, akit én tartok el, de a hàzassàgban; a mi felfogàsunk szerint nincs enyém-tied, együtt vagyunk és együtt evezünk, vagy felvàltva; de ugyanabban a csónakban.
    -De ez a link, amit olvastunk: erre nincsenek szavaim.
    –Mindegy, most enyhe herótom van,majd a bulvàr-oldalon talàn jobb lesz…
    Legyetek jók, én majd kidühöngöm magamat.
    Lenyugszom, azutàn majd meglàtjuk: ahogy a vak is mondà…
    –P.S.:Csiga-ügyben szàmitok Ràd, de majd jövőre, mert mostmàr fagynak is,meg fogynak is. De àtalakitom a kertemet jövöre (ha meg nem üt a guta addig), Don Ovuz tanàcsai alapjàn uj konfiguràcióban termelek majd – kitolok a csigàkkal.

  • Llanfair
    2013 október 5
    3:08 du.
    belfast, Belfast…
    Mit tudhatnak ott a fociról…
    Mitismontá’? Mivót a zeredmíny ma Pooléknak?
    🙂

  • Annamaria
    2013 október 5
    4:17 du.
    bocsika…esetemben ez úgy hangzik: te is fiam, brutális? 🙂
    kérdezd meg bodát, mióta kék-zöld a lelke, mert beletapostam 🙂

  • Kedves falusi! Nem ezt hívják Pünkösdi királyságnak? Egy nap a tabella élén. Mindenkinek jár egy kis napsütés. (ha ma kikapunk, jól nézzek ki)

  • Mrs. Llanfair

    Nekem nem az a bajom, hogy Burkus nemtelen átkozódásba kezdett. Én úgy gondolom nagyon beteg (nem simogatta eleget az anyukája). Még sajnálom is érte. Nekem az a bajom, hogy a nagy és keresztény jobboldali hozzászólók úgy mentek el mellette, mintha semmi rossz nem történt volna.
    Ez pedig azt jelenti, hogy egyetértenek vele. Végre valaki kimondta, mi meg elegánsan mossuk kezeinket. Ha Ille, Geyza vagy Parittyás a századát leírta volna, már menne itt a mocskos uszító baloldalról a szóáradat.
    És ezek után írnak a baloldal gyűlöletkeltéséről és nemtelen stílusáról. Majd álszent módon megkérdezik, miért nem szereti a magyar a magyart? No vajon miért?
    Fogjunk össze Magyarországért? A Burkusokkal? Hogyan?

  • Mrs. Llanfair

    Mrs. Llanfair
    2013 október 6
    7:11 de. Ezt nem Mrs Llanfair jegyezte, hanem Llanfair. Műszaki hiba.

  • Nem hiszem el, nem tudom kitörölni a Mrs-t.

  • A parittyás hangja

    Veszem a bátorságot és úgy csinálok mintha ez itt már a beígért új rovat lenne, és megint más témáról csak néhány szót.
    Tegnapelőtt volt az állatok világnapja, ennek okán ma volt egy kutyás felvonulás Pesten az örökbefogadott kutyás gazdiknak, illetve az állatvédelemmel-mentéssel foglalkozó szervezeteknek. Egyben Guinness rekord kísérlet is volt, hogy minimum ezer örökbefogadott kutya legyen együtt. Mi is kint voltunk kettővel a négyből, ami már öt 🙂 a Szent Ferenc agármentőkkel akikhez „külsősként” tartozunk. Csuda jó buli volt, rengetegen voltunk, jó nap volt!:) A felvonulás végén Végh Péter színész, -neki egy örökbefogadott pointerje van- egy verset szavalt el ami azt hiszem az egyik legmeghatóbb és egyben legmegrendítőbb vers amit valaha hallottam-olvastam. Minden élőlény nevében akikért felelősséggel tartozunk megosztom veletek is.

    Pilinszky János:

    Fabula

    Hol volt, hol nem volt,
    élt egyszer egy magányos farkas.
    Magányosabb az angyaloknál.

    Elvetődött egyszer egy faluba,
    és beleszeretett az első házba, amit meglátott.

    Már a falát is megszerette,
    a kőművesek simogatását,
    de az ablak megállította.

    A szobában emberek ültek.
    Istenen kívül soha senki
    olyan szépnek nem látta őket,
    mint ez a tiszta szívű állat.

    Éjszaka aztán be is ment a házba,
    megállt a szoba közepén,
    s nem mozdult onnan soha többé.

    Nyitott szemmel állt egész éjszaka,
    s reggel is, mikor agyonverték.

  • A parittyás hangja

    Llanfair
    2013 október 5
    3:08 du.

    Ne ród meg őket ezért! Há hiszen úgy örültek, hogy végre találtak valakit aki tud focizni! 🙂 )))

  • A parittyás hangja

    Mrs. Llanfair
    2013 október 6
    7:11 de.

    Szia Kedves Mrs. Llanfair!
    Bizony, nagyon jól látod a probléma lényegét! De nem várhatunk más egy olyan országban ahol listázni akarják a zsidókat, ahol a médiában leplezetlenül lehet terjeszteni a legabszurdabb antiszemita agyrémeket és ezért még állami kitüntetés is jár, ahogy kitüntetés jár egy nettó xenofób, homófób zenésznek is. A jobboldal ítélőképességének, gondolkodásmódjának iskola példája egy itteni hozzászóló tegnapi szösszenete. Halálos komolysággal kifogásolta, hogy a magyar-izraeli meccsen történtek miatt kapott FIFA büntetés ellen miért nem tiltakozott, tett valamit a FIFA-nál az Izraeli nagykövet vagy a Mazsihisz!!! Majd leereszkedő hetykeséggel hozzá tette, mert akkor most mindannyian szeretnénk a zsidókat! Hűha…!
    Erre mit lehet mondani? Egy ilyenre legfeljebb receptet lehet kiállítani…! 🙂
    Nagyon úgy tűnik, hogy a hétköznapok valóság olyanná lett amit még Orwell sem tudott volna megírni.

  • Hollósy Gerti

    Gratulálok! Csak összejött!

  • Llanfair
    2013 október 6
    5:07 de.
    Ki ugyan nem kaptatok, de nem valami „meggyőző” döntetlent adott elő a társaság..
    🙂

  • falusi: Nem látod, hogy csak izgalmasabbá teszik a bajnokságot? Láttad a tabellát?
    De minden hét győztes meccs után, elviselnék egy döntetlent. 🙂 De nem baj, lesz ez még rosszabb is! Sajnos.

  • A parittyás hangja

    Hollandia-Magyarország: 8-1
    Ááááá 🙂 )))))))
    Gratulálok kislányok!!!!
    Mert Magyarország a fociban is jobban teljesít!
    Az egy gólt úgy szereztük, hogy a bíró kínjában elgáncsolt egy arra botladozó játékost a tizenhatoson, hogy be tudja fújni a tizenegyest mert már neki volt kellemetlen az egész… 🙂
    De a FideSS hivatalos álláspontja szerint alapvetően jó volt a magyar csapat csak korán jött az első 7! 🙂 🙂 🙂
    És további stadionokra van szükség!

  • Tisztelt olvasók és hozzászólók!

    Valszeg feltűnt, hogy a hozzászólások majdnem real time jelennek meg.
    Ennek oka, hogy két napja besegítek a moderálásba. Mivel a hat órás időeltolódás – és Christopher elfoglaltsága – meglehetősen lelassította a megjelenést, közreműködésemmel lehetőség nyílt a majdnem valós idejű közlésekre.
    Azonban én sem ülök folyamatosan a gép előtt, de két óránként azért rá tudok nézni az oldalra. Alapvetően CE idő szerint, leginkább napközben.

    Az oldal tartalmába, a cikkek megjelentetésébe továbbra sincs beleszólásom.

  • Az aljanáciknak az a véleményszabadság , hogy ők mindent és mindenkit mocskolhatnak , aki meg ellene kíván szólni azt az agyagba döngölik.

  • Kedves rodeo36! Szept.21.-i írásodról annyi a mondanivalóm,hogy a tartalmát többé kevésbé értem. Nem végeztem a magyar nyelvakadémián egyetlen osztályt sem,de elmondanám szerény véleményemet.
    Szerintem,aki hibásan ír,lehetőleg ne javítsa ki mások helyesírását.A példák a következők:
    Mondatot minden esetben nagy betűvel kezdünk. Kivételt képez,ha akarattal egy emberszabású szörnyszülöttet p.l.gyöngyösi vagy hitler nevét írjuk. Tehát így:
    T-tiszteletbe-n…mellőzitek?m-Mi számít…nem gyakorlom-,-de…jó lenne(,ha)hoznátok… Elnézést a kekeckedésért,de szeretem a dolgokat a helyükre tenni.Ha a bírálatom nem helyénvaló,dobjátok ki.
    További baráti tisztelettel: Gyuri10.

  • a magam részéről – amúgy van más is – mindent kisbetűvel írok, és nem műveletlenségből, hanem, mert gyorsabb.

  • Kerekes Sandor

    A magam reszerol azt hiszem, hogy ez egy hulye kifogas es jobb lenne azonnal veget vetni. Ezen az alapon az lenne a leggyorsabb, ha nem irnal semmit. Ami pedig a ket veglet kozott van az az, ha peldaul nem hasznalsz szokozoket, mert az takarekosan megsporolja a leutesek nagy reszet, vagy ha csak az also billentyusort hasznalod, mert az meg sok faradsagtol kimel meg.
    Lennemeg tobb hasznos javaslatom, de a libak mar megdoglottek.

  • ha megengeded, majd én eldöntöm, hogyan és miként írok. eddig is így írtam a kommentjeimet, ezután is így fogom írni.
    amúgy valóban gyorsabb. mégis, mire lenne kifogás?
    amúgy nem szoktam kifogásokat előhozni, hülye kifogásokat meg a legkevésbé.

  • Kerekes Sandor

    Latom, ezuttal kivetelt tettel.
    Hogy mire lenne kifogas? Arra, hogy ne kelljen azt a kis megkulonboztetest elvegezni.
    Nem szoktal? Akkor mi kesztetett elterned a szokasodtol.
    De igazad van, ha mar egyszer „muszaj” kifogassal elned, akkor akar valaszthatsz egy hulyet is.
    Minden esetre, talan ha megprobalnad becsempeszni esetenkent a kovalygo nagybetut, akkor meg talan kedvet is kapsz hozzajuk, ha masert nem, akkor a valtozatossag kedveert.
    Persze, csak ugy gondoltam… peldaul Arany Janosnak a legkisebb nehezseget sem jelentette a mondatokat nagybetuvel kezdeni, pedig elkezdett jonehanyat.

  • valahogy nem látom, hogy bárhol is kivételt tettem volna.
    ismételten mondom, se hülye, se semmilyen kifogással nem szoktam élni. javaslom, állj le a cseszegetésemmel. biztosan akad jobb dolgod is.
    amúgy hogy-hogy csak most tűnt fel neked ez a jó szokásom?
    arany jánosnak nem volt számítógépe, és nem kellett percenként egy csomó hülye kommentre válaszolnia 😀

  • Sándor. Te meg nem használsz ékezeteket. Pedig az sem ördöngősség.
    Marhaságokon gyepáljátok egymást..

  • tévedés. én ugyan nem gyepálom kerekest, miért is tenném? most egy kicsit háklis. majd elmúlik.
    amúgy azért nem használ ékezetet, mert nincs a gépén a 852-es code page 🙂

  • – én kisbetüsen is szeretem olvasni amit irsz, kedves Ille Istvàn,
    ölel:
    nemecsek

  • Még a kód sem kell..
    Control panel
    klikk language option
    az English helyett beírni: Hungarian 1O1 key
    Annyi marad még hátra, hogy soronként leütni a bötüket, filctollal ráírni a magyar megfelőjét.
    Aki naponta ír, az egy hét alatt átáll. Ha nem, akkor felújítja a filcgyeleket.
    Lesz egy kis ikon alul, ahol lehet váltani. Hogy magyarbetűs, vagy angolbetűs változatot akarsz-e használni.
    Eccerű, mint a pájinkaivás..

  • Amugy: most ràdiot hallgatok szokàsomtol eltéröen: mikor és ki hajlando ezt a Boccellit torkonragadni – és elhallgattatni màr? Ez nem lehet igaz, hogy ugy konferàljàk be,hogy a hires olasz tenor…az izlésrombolàs és pénzéhség szobràt lehetne rola mintàzni.

  • egészen pontosan: kedves ille istván … nem akarok kiemelkedni 🙂

  • Annamaria: Sajnos testi fogyatékos „művész” ellen nem lehet fellépni. Akkor nem sok kell hozzá, hogy szívtelennek bélyegezzenek. Mert ilyenkor az emberek szíve nagy lesz. Azt pedig nem hiszed, hogy a nagy többség különbséget tud tenni Caruso és Zámbó Jimmy között? Cd-t vagy hanglemezt (vinyl) hallgatok ott nem érhet ilyen atrocitás.

  • Kerekes Sandor

    Istvan, a „cseszegeteed” olyan orom, mellyel semmi nem versenyez.
    Kivetelt azzal tettel, hogy bar soha nem hasznalsz hulye kifogasokat, (mondod,) ezuttal ketsegkivul azt tetted, ami ugye a szokasostol elter, tehat, kivetel.
    Megvallom, nem tunt fel eddig es ha valaki mas ra nem iranyitja a figyelmet, talan sose vettem volna eszre. Bevallom azt is, hogy engem nem is zavar, habar nem helyeslem. De miutan diskurzus targyava valt, gondoltam becsempeszem a velemenyemet en is. Es ez meg nem cseszegetes. (Az majd kesobb jon, ha lesz miert, de most nincs.)

    falusi, az en billentyuzetemen nincsenek ekezetek. Egy ekezetes betuhoz legalabb harom, de ha szukseges, akkor negy billentyu kombinaciojat kell leutnom. Remelem belatod, hogy aki, mint en, ket ujjal potyogtet, annak bizony megprobaltatas negyet lenyomni. Igaz viszont, hogy a cikkirashoz egy kulso billentyuzetet hasznalok, mihez viszont nehez hozzaszoknom, legalabbis nem sikerult eddig.

  • Sándor.
    Akkor nem értetted meg a lényegét.
    Nemkell egyszerre sem négy, sem akárhány billentyűt lenyomnod. Ugyanez a klavid marad, csak a magyar ékezetes betük is hozzáférhetőek lesznek.
    Példa: ahol most neked ez van(legfelső sor): -_ abból ü betü lesz. az += ből ó, és így tovább. Mindenhol az írásjelek helyén lesznek a magyar betük.
    Ha beállítod, két másodperc alatt váltani tudsz angolról magyarra. nekem négynuelvű lett a klavim, és semmi gondom a váltásokkal.

  • Nemcsak, hogy ertem en ezt falusi, de sokszor ki is probaltam. Sokaig a teljes meretu klaviaturamon kis raragasztott magyar betuk voltak es azzal kiserleteztem. De keptelen voltam megszokni.
    Pesten vettem egy USB nagymeretu magyar klaviaturat, azaz kettot, egyet ide Torontoba, a masikat ott hasznalom es utalom mindkettot. (Sot! Egyet meg Christophernek is vettem ajandekba. Kivancsi lennek, hogy o tudja-e hasznalni.)
    No, mindegy. Mindannyiotok kegyes turelmebol kifolyolag felbatoritva erzem magam, hogy folytassam az ekezetnelkuli irast.

  • Kedves falusi: Jövőre laptopot cserélek, valószínűleg angol kiosztással. Na most, ha Te ezek után egy filctollal össze akarnád firkálni, whiskymre mondom az életedet kockáztatnád.
    Miután állítólag kényszerességben szenvedek (ami egy marhaság, mert én nem, legfeljebb a családom szenved), már dobnám is ki a laptopot. Utánad persze. Tehát vagy elfogadjátok a vesszők hiányát, vagy nem írok. Mondjuk nagy veszteség nem érné az újságot, de ez a kegyetlen helyzet.

  • nem vesszőkről, hanem ékezetes – jellegzetesen magyar hungaricum, mert latin karakterkészletnek nevezni mégiscsak barokkos túlzás lenne – bötűkről van szó, mint pl. ebben a szóban 🙂
    azonban ékezet nélkül is érteni sándort is, de van, akinél egyenesen bosszantó, hogy bár osztja az eszét, de képtelen ékezetes betűket használni.
    sándor, ahogy érzékelni lehet, már régóta elsődlegesen angolul gondolkozik, angolul kommunikál, nem csoda, hogy arra áll rá a billentyűzete.
    kíváncsi lennék, hogy a nolblogos litle (nick) – aki ugyancsak valahol angliában vagy írországban él – ezt pl. hogy hidalja át?
    na, mind1. nem ezen múlik egymás megértése.

  • Llanfair
    2013 november 14
    3:49 de.
    🙂
    A filctollnak van egy roppantnagy előnye: egy sima nedves papírzsepivel letörölhatő.
    Nekm a kompjúter is használati eszköz, amit azért tartok, hogy megkönnyítse például a kommunikációmat a csemetéimmel, onokáimmal, öreg édesanyámmal. Hogy ne kelljen nekik többszöris elolvasni egy mondatot, hogy az értelmet kapjon, vagy ne kelljen nekem roppant óvatosan fogalmaznom, hogy az ékezet nélküli szó ne legyen vulgáris, félreérthető.
    Mint mondottam volt, kb egy hét alatt átáll az ember, utána már nincs szüksége a jelekre.
    Neked az angol klavival lesz gondod egy ideig, mert néhány betű, írásjel máshol van.
    Ettől még szivesen fogom olvasni a beírásaidat akkor is, ha kínaibetűképekkel irod, esetleg azték titkosírássl, amit hátulról kell olvasni, két betű hiányzik, és a közepe „s”..
    🙂

  • falusi: Használok én mindenféle billentyűt, mert Homo Ludens vagyok és a játékklaviatúrák mind angol beosztásúak (így még rosszabb). Nekem is használati eszköz, de mégis ragyogó tisztának és eredetinek kell lennie (no matrica, no filctoll). Mindennek. Ez a kényszeresség. Két megoldás van. Vagy dilidokihoz járok vele, vagy vigyázok a dolgaimra. Inkább vigyázok. Miért baj, hogy a hat éves autóm úgy néz ki, mintha a szalonból hoztam volna ki? Eladásnál is jól jön. Hülye az egész világ, miért pont tőlem várod el, hogy normális legyek?

  • Llanfair
    2013 november 14
    12:02 du.

    „Hülye az egész világ, miért pont tőlem várod el, hogy normális legyek?”
    Semmi ilyesmi elvárásom nincs!! A normális ember unalmas.
    Asszem, ez az aranyköpés megérdemel egy kortyot.
    Cheers!!
    🙂

  • Llainfair kedves, vegyél Mac-ot, azzal nem lesz gondod.Minden rajta-és benne van,nem kell sem le-sem feltöltened -benne van az összes, amire szükséged van,vagy szükséged lehet.
    -A szemközt lakó szomszedunk is ilyen màniàkus,mint amit irtàl magadrol pl.autó-ügyben: ebböl kifolyólag az én automat is àllandoan lemossa – amikor elöször làttam sündörögni az autom körül:akkor kirohantam mind a 156 cm-es nagysàgomban és ne tudja meg senki:milyen vagyok, amikor dühös vagyok: a szomszéd csak kétszer akkora,mint én – visszahőkölt a slaggal a kezében -megijedt tölem és engedélyt kért,hogy lemoshassa az automat, mert ugyis mossa az övét…majd elsüllyedtem szégyenemben.Nagylelküen megadtam az engedélyt és azota mossa az automat. -Idönként süteménnyel revanzsàlom, de a felesége letiltotta – csak a pogàcsàkat lehet vinni. A pogàcsàk nem tudni miért, de felmentést kaptak:talàn mert a pogàcsa utàn jobban csuszik a sör,mint az almàspite utàn?
    Ja;és együtt lapàtoljuk a havat is.
    –100 szónak is 1 a vége:vegyél Mac-ot.Nem fogod megbànni. Esztétikailag is egy élmény, meg hasznàlni is könnyü.
    -Ha Falusi àltal javasolt papirzsepis törlés nem müködne a filctoll nyomainak eltüntetésére: alkoholt ajànlanék: közönséges seb-alkohol:ne loduljon meg senki fantàziàja :)alkoholos papirtörlőre öntve – leveszi a filctollnyomokat.

  • Annamaria: No azért olyat nem csinálok. A máséhoz nem nyúlok. Csak és kizárólag az enyémet. De az igaz, hogy ha más dolgait használom, azokra ugyan úgy vigyázok mint a magaméra.
    Nem szeretem a Windowst, de minden gépünk és alkalmazásunk windows-os. Nagyon sok pénzünk van a programokban, és a családban már nyolc gépet szórtam szét. Hobbiból kitanultam a komputerezést, ezért én telepítettem minden családtagom gépét (a vasat is meg a programokat is). Minden barátunk windows-t használ, Magyarországon nem divat a Mac. Igazából a céget is utálom, mert abból él, hogy mindenkit perel és betiltat. Közben csak fut a Samsung után. Miután Pesten is van két gépem, amit innen tudok interneten keresztül használni és rokonaimét javítani, nagyon sok pénzbe kerülne a váltás. A filctoll nyomát nem kell letörölnöm, mert nincs az a pénz, hogy én rárajzoljak. Erre még falusi barátom sem tud rávenni!

  • A parittyás hangja

    Ijedt érdeklődéssel figyelem mit össze tudtok dumcsizni a számológépekről, őőő vagy számító, mindegy nem igazán érzékelem a különbséget! 🙂 Egy 1200 eurós Toshiba laptopom van ami itthon eléggé drágának számít és állítólag nem sokkal gyengébb egy atomtengeralátjárónál de annyit nem tudok rajta megcsinálni, hogy elővarázsoljam falusi pislogós jeleit. 🙂 Ezt az alkoholos papírtörlőt meg lehet ki kellene próbálnom mert nemrég egy pc guru tanítványom meglátta hogy néz ki és rögtön be is mutathattam a többieknek oronasal resuscitation mask használatát újraélesztéskor… 🙂 )))
    Ez az alkoholos cucc a kávé-kakaó-sör-bór-húsleves foltokat viszi? 🙂 🙂 🙂

  • A parittyás hangja
    2013 november 14
    2:14 du.

    Vizes, herczegem, vizes.. Alkoholot nempocsékolunk!
    A húslevesben biztos vagyok, de a többiben nem, ugyanis még véletlenül sem lötyögtetek ki semmiféle alkoholt, se sört, se bort, se pájinkát, kávézni a teraszon szoktam, mert a kávé cigi nélkül mitsemér, azt meg a lakásban nem, mert szeretem a kutyámat..
    Sajna, sem bór, sem borax nincs itthon, így ezirányban sem tudok felvilágosítással szolgálni, ám vígasztaljon az a tudat, hogy biztosíthatlak, ha hetente legalább egyszer megfordítod és megütögeted a klavid alját, alkalmanként egy negyed cipó, vagy három zsemlye mennyiségű kenyérmorzsát lehet belőle kikopogtatni. Ha igazi gourmandró vagy, akkor felfogod egy edénykébe, és felhasználod prézlinek a rántotthúshoz..
    Cheers!!
    🙂

  • Llanfair
    2013 november 14
    1:45 du.
    1.) A Te szomszédod sem lennék..hogyhogy nem mosod le a szomszédod autojàt,hamàr ugyis mosod a sajàtodat? Itt még a füvet is levàgjuk egymàsnak,mert miért ne. – Nekem ez nagyon tetszik, csak elsöre ijedtem meg:mert még uj voltam ezen a környéken és azt hittem, lopni akarjàk az automat ;tipikus magyar gondolkodàsmoddal:mindig gyanakodni,mindenki gyanus,stb.
    2.) Amit Apple-Mac-rol irsz – ha nem akarsz vàltani, akkor ne vàlts,kinlodjatok a windows programjaitokkal, hogy mi-hol-van-hogyan kell ezt meg azt – mazochizmus és szél ellen nem lehet…Nem divatbol vettem mac-ot, hanem azért, mert ez az a gép, ami azt csinàlja és ugy, ahogy és amit én akarok:anélkül:hogy ki kellene magamat képezni technikussà.
    Nem fagy le, nincs virusa, kamera-mikrofon benne van,programok beletéve – dolgozik becsülettel.– Na ezen sem fogunk összeveszni, csak mondom.

  • Kedves Annamaria: Na most megbuktattál. Kiderült, hogy egy antiszociális alak vagyok. Mindig tudtam, hogy van velem valami baj.

  • A parittyás hangja: Sajnos a komputerek a parancsainkat teljesítik nem a kívánságainkat. Legyen bármilyen drága.

  • Annamaria
    2013 november 14
    5:00 du.: Azért leírnám, hogy itt nem az utcán parkolunk, hanem mindenki a kertjében. Ezek a kertek növényzettel vannak elkerítve ami helyenként eléri a 15 méter magasságot is. Ezekbe a kertekbe nem illik bemászkálni. Igaz nincsenek elzárva mert a bejáratok szabadok,de átmászkálni nem illik.
    Az én házam az én váram. Ismered?
    Persze ez nem változtat azon, hogy egy antiszociális alak vagyok.

  • Noszticzius Judit

    Tovább kell szabadulni fel Orbántól !!!!!!!!!!!!!!!

  • kedves noszticzius judit, úgy vélem, kezdenek hozzászólásai gúnyos paródiává válni. kérem, gondolja meg, hogy hajlandó-e normális magyarsággal írni – mert ilyet még egy google oldalfordító se képes produkálni.

  • Ille István
    2013 november 18
    5:33 de.
    István..
    Judit megpróbálja a tőle tellhető legjobbat. valszeg másod-harmadgenerációs. Látható, hogy néha van mellette valaki, aki kijavítja a mondatait, hogy értelmet kapjanak.
    Nem kéne elriasztani, mert ártalmatlan, ám lelkes.
    Fordítóprogram valóban nemtud ilyesmit, viszont itt naponta futok bele harmad-negyedgenerációs emberekbe, akik még ennél is rosszabb magyarsággal beszélnek, viszont látni a szemükben a fényt, a büszkeséget,: magyarul beszélnek!
    Mondjuk, ez a magánvéleményem, de aki itt él, az tanusíthatja..

  • sajnálom, de noszticzius nem külföldön él. tudod, én látom az ip-címét, ami ráadásul fix. éppen ezért állítom, hogy „magyarsága” szándékosan torz.

  • Ille István
    2013 november 23
    10:52 de.
    Még az is lehet.
    De lehet szülők, nagyszülők loptopja is.
    De nincs jelentősége.

  • szerintem van. mert, ha az ősöké, akkor hogy’ a bánatban van magyar kábelszolgáltatója pl. kanadában?

  • A parittyás hangja

    Szerintem meg óriási a csaj! Nyitni kellene neki egy stand up comedy rovatot, ahol mindenki bérelhetne Bábel halat is a cikkeihez! Rögtön begazdagodna a lap! 🙂 🙂 🙂

  • Az „üzemanyagtakarékos” reklám átverést a címoldalon nem kéne letiltani mielőtt néhány hiszékeny ember bedől neki?

  • Christopher Adam

    Nyizo,

    kiszűrném a reklámot, ha lehetne, de sajnos reklámaink mind a Google Adsense program keretein belül kerülnek a lapba. Tehát nem én választom ki őket. Ez az egyik hátránya az Adsense-nek, előnye pedig az, hogy nincsen semmilyen adminisztrációs munkánk a hirdetők beszerzésével, illetve a reklámok elhelyezésével.Érdekes módon, Kanadából nézve ez a reklám ritkán jelenik meg nálunk.

  • Akkor reménykedjünk,hogy mindenki olvassa hogy ez átverés.
    Pedig milyen jó lenne,ha ilyen egyszerű lenne spórolni.
    A gyárak ilyet építenének az autókba,nem a fejlesztő mérnököket fizetnék 🙂

  • nyizo: az oldalt christopher a saját pénzén tarja fenn. a reklámok – még a kéretlenek ill. nem kontrollálhatók is – szerény támogatást adnak a fenntartáshoz.
    persze, megtehetnénk, hogy olvasóink önkéntes adományaira bízzuk magunkat, mint pl. az átlátszó.hu, vagy a mutyimondó, de attól tartok, abból a bevételből nem igazán lehetne fenntartani egy internetes újságot.
    visszakérdezek: hajlandó lenne rendszeres pénzbeli adománnyal támogatni a KMH-t? én úgy vélem, nem, és nem okvetlenül az anyagi helyzete miatt (havi pl. 2.000 huf – 5 korsó sör ára – nem gondolom, hogy bárkit nyomorba taszítana), de inkább a jó öreg magyar gyanakvás okán: mégis, biztosan arra használják a pénzemet, amire szánom?
    azután meg, ott lennének az ellenoldal hiénái: azonnal nekiállnának teleüvölteni mocskos rágalmakkal az internetet, hogy christpher adam a befolyt pénzből kuala lumpurban ukrajnából hozatott gyereklányokkal fajtalankodik, az ille meg csoda csinos brazil szambaiskolás fiúcskákkal hetyeg rióban! 🙂
    ezen is érdemes elgondolkodni. aki meg van olyan naiv – mint idehaza a kavitációs kazán esetében (ami simán hatályon kívül helyezi az energia megmaradás elvét, mindez vékony 450-500.000 huf-ért), hogy úgy véli, 11.000 huf-ért egy, a szivargyújtóba dugható izének, amiben nincs más, mint egy csini világító led, és elhiszi, hogy az majd neki 30-70%-os (?!) üzemanyag megtakarítást fog produkálni, nem néz utána, az ne a KMH-t hibáztassa.

  • nyizo: átverés.
    íme:
    http://amindenit.blog.hu/2014/02/27/fuel_shark_saver_atveres
    érdekes módon azonban akad a keresőbe beütve valós megtakarítást eredményező megoldás, amilyen pl. az égésjavító. persze, ez inkább kamionoknál jöhet szóba, mert egy 5-6 literes fogyasztásnál ez komolytalan.

  • Kedves István,ismét be kell ismernem,igazad van,ez a linket megnézve is egyértelműen kiderül,és csak abban mondok ellent hogy szívesen támogatnám a blogot,ha Christopher igényt tart rá.Ha meg a reklámból dől a lé,az még jobb,főleg ha közben elmondhatjuk róla a véleményünket.

  • nyizo: nem dől a lé. a lé a szponzorok általi, üzleti érdekű – vagy politikailag érdekelt – reklámkihelyezőktől dől. olyan ezen az oldalon meg nincs. ezekkel a reklámokkal az ügylet némi tulajdonosi invesztícióval kiegészítve kb. nullszaldós.
    azonban ha fizető hirdetést szerveznél erre az oldalra, az – úgy vélem – senkit nem hozna kínos helyzetbe, ami az oldal támogatását illeti.
    ez a lehetőség mindenki előtt nyitva áll, és hálásan megköszönjük.

  • Christopher Adam

    Pontosan úgy van, ahogy István irja. Tényleg fillérek érkeznek be az Adsense-ből. Példaként februárban összesen 65 dollár érkezett tőlük. Március végére kb. 70 dollár jöhet be. Tehát ez pontosan arra elég, hogy kifizessem a hosting dijakat meg időnként egy-két hasonló IT költséget. Az Amerikai Népszava, a Galamus Csoport meg még pár hozzánk hasonló honlap adományokat gyűjt, mi viszont – ha lehet – szabadpiaci körülmények közt próbálunk megmaradni.Vicces amikor oda vágják hozzám egyesek, hogy biztos dől be a szoci pénz…és ezt időnként pont olyanok mondják, akik viszont kapnak párt meg állami pénzeket, csak éppen a másik oldaltól.

  • affrancba…az egyenes gerinccel élést meg még nem is támogatja a tb…

  • A jól karbantartott autó, a jó üzemanyag és a defenzív vezetés ami csodákra képes. Ezekkel együtt lehet tartani a gyári normát is. Minden autómmal tartottam a normát. De nem veszek gagyi olajat, benzint és alkatrészt. Nem engedek Mekk mestert az autómhoz és megtanultam autót vezetni.
    Csodaszer nincs. A jó üzemanyaghoz nem kell semmiféle adalék. Majd 2 millió km van a hátam mögött. Tudom miről beszélek.

  • nyizo
    2014 március 26
    12:55 du.
    AdBlock bővítmény a böngészőben megoldja a reklám gondot.

  • llanfair:
    olyan, hogy jó üzemanyag, magyarországon nincs. merő ködösítés, hogy az agip, vagy a shell, vagy az ömv saját benzint tölt. egy frászt. mindegyik mol-csapból töltekezik, legfeljebb az adalékaik mások.
    a suzukim, amióta megvan – pedig a mi autónk – egy percig se tartotta a gyári normát, csak akkor, ha etanolt tankoltam bele. arra viszont át kellett volna alakíttatnom a motort, aminek költségét kb. 5 év alatt fizette volna ki.
    más: akad egy kúthálózat – a lukoil – ami lukasenko egykori ukrán államférfi tulajdona. a 95-ös standard 15 huf-al olcsóbb, mint a legalacsonyabb ár. egyszer tankoltam belőle a motoromba, még hazahúztam vele, másnap már el sem indult. az összes létező műanyag és gumi alkatrészt, ami a benzinnel érintkezett – pl. a membránszivattyú vezérlő rúdjának vezető hüvelyét – ronccsá marta, pedig kpe volt.
    a szerelő szerint egy négyhengeresben még elment volna, de a grand dink-ben esély se volt rá.

  • Ille István: Octaviamban 170 000 kilométer van. Sosem volt az átlagom 6.5 felett. Ekkora benzines autónak ez nagyon jó.
    Azt tudom, hogy MOL benzin van. Mégsem mindegy hol tankolsz. Én a Shellt használtam. Ott is csibészek voltak a kutasok de a benzint nem pacsmagolták. Csak egy kicsit de az nekem pont jó volt. Egyszer tankoltam muszájból ismeretlen kútnál Spanyolban, és Andorrában már nem is ment az egyik henger. Szerencsére hazahozott úgy is, meg jótállásos is volt. Mutatták mit tud csinálni egy rossz tankolás.
    A kis Skodánkat feleségem tanulni használja mégis majdnem a gyári fogyasztásban van. Igaz már nem MOL benzinnel.
    Persze azon az úton ahol Te laksz az legalább fél liter plusz.

  • István: A „dől a lé” kifejezést csak viccnek szántam,viszont az „egyenes gerinc” tudvalevőleg nagyon drága tud lenni kis hazánkban,ezt nem kell bővebben kifejtenem. De csiga módjára élni eddig nem tudtam,most meg már nem változom erre a hátralevő időre. A „fizető hirdetést szerveznél erre az oldalra” mit takar és hogyan kivitelezhető,ugyanis semmi ismeretem nincs ebben a témában,de ha tudok,miért ne?
    Az üzemanyag témában csak annyit,hogy a 9 éves sofőri pályámon abból volt a zsebpénzem,amit megtakarítottam,és ezért a jó vezetéstechnika az amiben bízom. Az viszont tapasztalat,hogy ha Ausztriában tankoltam,legalább 10%-al többet mentem el mint a hazaival.

  • Don: köszi a tippet,már el is tűnt a reklám

  • nyizo: ugyanez vonatkozik a mosóporokra is 🙂
    a fizetős hirdetésekről a főoldal médiaajánlatában olvashatsz. ha akad olyan, aki hirdetni akar a KMH-n, annak alapján megküldi a megadott címre az anyagot, chris meg intézi az anyagiakat.

  • Meg nem mondtam volna,hogy ez a „médiaajánlat” mit takar,köszi az infót,ez tényleg egyszerű,körülnézek a baráti körben.

  • van még pesti vicc:

    Nem véletlenül hívják a mi kis minipinocsettünket második”napkirály”-nak. Keleten nem nyugszik, nyugaton meg nem kell!
    Bocsi ezt meg kellett írnom! 😀

  • Tartsa meg, és jól őrizze a site ezt az eszmerendszert.

    Mert, a “liberalizmus” nevében történő gyűlölködés, uszítás, hazudozás és kirekesztés, a legvisszataszítóbb jelenségek egyike.

    Lejáratja, és szitokszóvá teszi az eszmét.

    Ez Magyarországon már megtörtént.

    Ezt mint egy igazi, – nem bolsevistából frissen átvedlett – liberális mondom.

  • irenehangodi

    De furcsa, eltünt a beirasom, pedig egy szitokszo sem volt benne.

    Lehet eppen ezert??

  • Egy cikk margójára.

    Enyhén szólva furcsa, hogy megjelenik egy iszonyat szubjektívan megírt cikk ami közel sem a tényszerű igazságról szól, majd a szerző csak mert kritikai észrevételek is megfogalmazódnak addig hisztizik amíg meg nem szüntetik a hozzászólás lehetőségét. Lévén csak egy egyszeri kommentelő vagyok ennek nyilván csak elvi jelentősége van, mégis a következő nyilatkozatot szeretném tenni:

    Kérem a KMH szerkesztőségét, hogy Kovács Szidónia által jegyzett, „Egy hosszú expedíció” címmel megjelent írást töröljék az alábbiak miatt!
    A cikk egy roppant veszélyes gyakorlat megteremtését sugallja azzal, hogy túlfűtött érzelmű hangvételével, és -hogy finoman fogalmazzak- a valóság idealizálásával szőnyeg alá söpri egy extrém sport tevékenységgel foglalkozó túravezető erkölcsi, szakmai felelősségét. Mi (oktatók, túravezetők) akik hivatásszerűen foglalkozunk extrém kockázattal járó szabadidős tevékenységekkel tudjuk, hogy ezen tevékenységek során időről időre előfordulnak súlyos testi sérüléssel vagy halállal végződő balesetek. Ezeknek részben technikai jellegű okai vannak, de ahogy az évtizedes tapasztalatok mutatják (a technika fejlődésével a felszerelések évről évre egyre biztonságosabbá válnak) egyre nagyobb arányban az emberi tényező az ok. Ha ezekről nem beszélünk, nem próbáljuk meg objektíven, felelősséggel, a szakmaiság szem előtt tartásával teljes mélységeiben feltárni az okokat illetve hibákat, hogy tanuljunk belőlük, a magukat ránk bízó emberek és a következő sportoló generációk biztonságát kockáztatjuk, és nem tudunk megfelelni a mottónak, „Safety through education”! Természetesen maximálisan érthető egy elvesztett barát miatt érzett szörnyű fájdalom, ugyanakkor ez senkit nem jogosíthat fel arra, hogy a szakma alapvető követelményeit, a lemondani tudás képességét, a felelősség vállalást, a sporttal szembeni, a természet erőivel szembeni, a csapattársakkal szembeni alázatot, vagy mindezek hiányát relativizálja és ezzel az egész hivatásos társadalom etikai, erkölcsi normáit rombolja! Ez elfogadhatatlan!

    Tisztelettel!
    Fuser (név és cím a szerkesztőségben)
    Open Water and Level I Cave Diver Instructor

  • Fuser véleményével tökéletesen azonosulva, még annyit, hogy javaslom, hogy az ilyen szubjektív írásokat az olvasószerkesztő szíveskedjék megtisztítani annak giccses elemeitől, illetve stilizálni a jóizlés határain belül…
    Köszönettel: MSz