Európa idiótái

2013 szeptember 29 7:40 de.44 hozzászólás

Az ország nem hagyja magát, „nem vagyunk, és nem leszünk Európa szolgái” – szögezte le a Fidesz elnöke pártja kongresszusán, hozzátéve: „nem vagyunk és nem leszünk sem a bankok, sem a nagyvállalatok szolgái, mi, magyarok a magunk urai vagyunk, és nem akarjuk, hogy mások mondják meg nekünk, miként seperjünk a saját házunk táján”.

Gyönyörű, veretes és büszke mondat, megdobban hallatán a honfiszív, nem is szólva a honleányokról, kiknek szinte mindenük megdobban, ha hallják ezt a keményszavú, igazi férfit, végre egy valódi férfit, aki a maga teljességében férfi, egy valódi fallosz.

De nagy kár, hogy hülyeségeket beszél, de nagy kár, hogy olyan, mint a hamelni patkányfogó, aki csodálatos furulyájával csalogatja belefele a megszédített állatkákat a Weser folyóba, ahol a biztos pusztulás vár rájuk! Persze már önmagában az is szép, hogy a Fidesz úgy csinál, mintha párt lenne, jóllehet nem párt.

Fidesz-kongresszus (Fotó: Facebook)

Fidesz-kongresszus (Fotó: Facebook)

Még csak nem is a létező szocializmus állampártjának utódja, hanem a maffia fedőszerve, mely lehetővé teszi, hogy egy bűnszervezet hatalmába kerítve és kisajátítva az államot kirabolja annak polgárait, visszaélve jóindulatukkal, hiszékenységükkel, tájékozatlanságukkal, sok esetben alantas ösztöneikre építve. A capo di tutti capi szólt az ő népéhez, meg közvetve azokhoz, akik tulajdonképpen nincsenek is, hiszen az ellenzék mára már nem a kormány, hanem az ország ellenzéke, mondta, ékes tanújelét adva annak, hogy lövése sincs egy parlamentáris demokrácia mibenlétéről, ő csak harcolni akar, éjt nappallá téve. Meg is jelölte a harc célját és a harc terepét, eszerint 2014 a rezsiharc éve lesz, a küzdelem terepe pedig a választás.

Hát ez kétségtelen, hacsak addigra valamelyik népcsoport be nem gorombul és bele nem szórja a Dunába ezt a díszes társaságot, az ezerkészáz küldöttel együtt, akik debil módjára bólogatnak és tapsolnak ehhez a mutatványhoz. Orbán láthatólag nem tanul semmiből, nem is akar tanulni, ma is azt gondolja, hogy az ország élvezi a harcias kiskakas macsós mutatványait, háborús retorikáját, és ha elég hangosan csörgeti a kardot, pengeti sarkantyúját, akkor a nagy zajban a nép nem veszi észre, hogy szép selymes lódingja tele van már tömve lopott holmival. De nem csak neki, hanem alvezéreinek és hűséges vazallusainak is. Az meg egyenesen pofátlanság, hogy miután még az ellopott ezermilliárdok is javarészt az Uniós támogatásokból származnak, közben az Uniót támadja vadul, melynek nem leszünk szolgái, de nem ám!

Merthogy van az Unió egyfelől, akinek vannak velünk szemben kötelezettségei, melyek részben számosak, részben pedig még a török időkből származnak, amikor őseink – Dobó István, Sárközi, Hegedűs hadnagy és a többiek – kiontott véréért elfelejtett fizetni a művelt nyugat, másfelől meg ott vagyunk mi. Mi, a büszke és szabadságszerető magyarok, akik most is például oly bátran tűrjük ennek a szerencsétlen tolvajnak rémálomszerű országlását, hogy lassan már csak a fülünkbe nem vizel kampánybeszéd helyett.

Ö pontosan tudja, hogy az Unió mi vagyunk, mi is vagyunk, Európa összes népe, mindahányan, de ez neki nem felel meg, mint ahogy minden országban vannak

hozzá hasonlók, akik saját lehetőségeik korlátozásaként élik meg azt, ha nem engedik őket pofátlanul lopni, rabolni, a szegényeket sanyargatni, miközben demokráciát hazudnak.

Nem érdeke az, hogy a nép egy egyesült, gazdaságilag, politikailag és katonailag is erős állam híve legyen, jobban szeret egyedül kukorékolni a maga kis szemétdombján, ahol senki nem szól bele abba, hogy mit kezd a kikapirgált gyémánt-félkrajcárokkal, melyik karibi sziget mely bankjában helyezi el arra a nemkívánatos esetre, ha szerető népe világgá zavarná. Pedig már Kohn bácsi is megmondta, mikor felvilágosították, hogy fiatal feleségét a huszárkapitány, a bankvezér és az esperes úr is kezelgeti, hogy jobb egy jólmenő üzletben résztulajdonosnak lenni, mint egy csődtömeg teljes tulajdonosának lenni, de ezt a viccet a pártelnöki szerepben bohóckodó maffiózó valószínűleg nem hallotta… Ami pedig a beszéd bolsevik vonulatát illeti, ezen már végképp csak röhögni lehet, a mai világban a multinacionális vállalatok és a globalizáció ellen menni leginkább huszonéves idealista gyerekek szoktak, ameddig a rendőrök elő nem veszik a dugóspuskát és seggbe nem durrantják őket.

Az mondta: …”mi, magyarok a magunk urai vagyunk, és nem akarjuk, hogy mások mondják meg nekünk, miként seperjünk a saját házunk táján”. Hát ez bizony szép dolog, de ha már ennyire piszkosul függetlenek vagyunk, akkor elsősorban nem kellene más erszényéből élni – végtére is mi, turulbanszületettek nem vagyunk kenguru-nemzet – de ha már így esett, akkor nem kellene méltatlankodni azon, ha az, aki a pénzt adja, tudni szeretné, hogy mit támogat vele. Ha nem akarjuk, hogy belepofázzanak a seprési technológiánkba, akkor nem elég szemetelnünk, de a seprűt is saját költségre kell elkészíttetnünk, és az sem baj, ha az, aki effektíve seper, nem döglik éhen az első mozdulatok után.

Az viszont megdöbbentett, mikor arról beszélt, hogy politikájának ellenzői a kormány ellenzékéből az ország ellenzékévé váltak. Ez régi tünete a mi kedves betegünknek, úgy látszik, Graz ide, Graz oda, az állapota nem javult. Persze a Gyurcsányozás sem maradhatott ki, igaz, hogy a babona ősi szabályai szerint a gyűlölt ellenség nevét nem mondta ki, nehogy éjjel megjelenjen neki, oszt ráüljön a mejjére, és riogassa azzal a nagy orrával! Biztatgatta híveit, hogy bár azt nem mondhatja, hogy ez a harc lesz a végső, de azt azért igen, hogy már csak a gazdasági harc van hátra, no és persze a rezsicsökkentési harc, aztán eljön a világbéke.

Alvezérei is elmondták a tőlük megszokott üres lózungokat, elővették valahonnan a naftalinból Pelczné Gáll Ildikót – örömmel értesültünk róla, hogy még él és nem ette meg a vak komondor. Pokorni is hasznossá tette magát, mikor eligazította a bandát, hogy demostaztán abbafejezni a zsidózást meg a cigányozást, még ha igény lenne is rá. Mától a szinglik se hordában közlekednek, de hogy mi lesz az új szervezeti egység neve, azt nem árulta el, jómagam a falkára tippelek…

A végére tartogattam a legnagyobb meglepetést: Orbánt – egy ellenszavazattal – ismét pártelnökké választották, ellenfele nem volt, hiszen ki akarna Zoli helyett Pál – Pedigree Pal, ugye – lenni? Az egy ellenszavazat ügyét már vizsgálják, a gyanúba keveredetteknek Selmeczi

Gabriella sajtótájékoztatóit vetítik a Parlament pincéjében, aki először felsír, az a tettes, békemenet poraira…

Végül is, a Fidesz a kötelező kűrt megfutotta, legalább nem kellett a fejüket törni, hogy mivel tereljék el a figyelmet Baja második ételkülönlegességéről. A bajai halászlé mellé ugyanis felzárkózott a bajai bukta, mely nem kelt tésztából készül, hanem bodagból… Viktátor beszédét azzal fejezte be, hogy aki nem végzi el tisztességesen a munkáját, az jön neki huszonöt évvel. Ő vajon mennyivel jön az országnak?

Fényes István

44 hozzászólás

  • Egy bizonyos: ha valakinek tartozása van és azt még nem fizette ki az nem csak kellemetlen,de elviselhetetlen is tud lenni. A legjobb védekezés ilyenkor a támadás. Nem azért vagyunk adósok mert elszabtuk és elba…. és utólag már ba…juk, pusztán azért mert a gonosz nyugat a vazallusává akar minket tenni. Hu de szépen hangzik nem? Még Kádár elvtárs is megtapsolná ha élne. Még mondja azt valaki, hogy Viktorunk nem tanult szocialista terminológiát. Volt neki kitől.Csupán már csak egy a kérdés: képes lesz e továbbra is megerőszakoni a szeretett népét és ismét a vazalussaivá tenni. A seggnyalók hada is egyszer elpártolhatnak tőle mert a szomszéd pártkocsmában olcsóbb és habosabb a sör. Na de viktornak erre is van taktikája persze. És sajnos az is egy szomorű tény, hogy már szinte nincs is olyan akire a mai választó polgár egy ikszet is húzna. Nem hiába kezdenek próbálkozni alig ismert nevekkel és személyekkel. Ámbár kicsivel igy megnőhet az ázsiójuk. Uj seprű jól seper

  • "tisztelhölgyeimésuraim"

    Magyarország nem hagyja, hogy
    – pénzt tegynek a zsebébe a kohéziós alapokból,
    – a határai szabadok és átjárhatók legyenek,
    – szabad kereskedelmet folytasson az Unió tagorsztágaival,
    – állampolgárai szabadon vállalhassanak munkát,
    – köztársaság legyen az államformája,
    stb…
    Hülye állatok !

  • Kedves István,
    ez az ide Tőled ide bemásolt mondat, miszerint:
    „Az viszont megdöbbentett, mikor arról beszélt, hogy politikájának ellenzői a kormány ellenzékéből az ország ellenzékévé váltak”.

    Ez az ami valóban félelmetes. Ha nem vagy velünk, akkor ellenünk vagy! „Atyuskánk” politikáját ez jellemzi. Az örökös harcbanállás, értünk!
    Ő mondja!
    Értünk? Kétlem. Önmagukért, mert lám, lám micsoda birodalmat épített a családjának, a barátainak, a talpnyalóinak no meg a bólogatóinak.
    Kár, hogy nem tartozom közéjük.
    Módosítok: NEM kár, előny!
    Nyugodtan hajtom álomra a fejemet, sőt szembe sem kell magamat köpnöm, ha tükör elé állok!
    Micsoda nyereség?!
    Igaz, több nem sok jutott, ebből a fene nagy segítésből. Kántálja a rádió meg a tévé: rezsicsökkentés, meg huj, meg ha! Meg jobban élünk!
    Már aki.
    Ők biztosan. Mi, a többség kevésbé. Rezsicsökkentés ellenére SEM.

  • Szevasztok!

    Én még nem vagyok 65 – csak 62 leszek 2014 02.14-én ha leszek – de kedves István én is úgy látom a dolgok menetét ahogy te leírtad –
    Legjobban ebben a videóban Szántai úr mondja el – akit tisztelek:
    http://www.youtube.com/watch?v=2TGX4kmC26g&list=PLFFCB17DAC11F998D

    mert valóban aki x ideig hazudik y idő után miért is változna meg?
    OKÁN

    id. Kiss László

  • valóban, mi, magyarok, a magunk urai vagyunk.igaz, amolyan csóró, gatyából kilógó seggű urak, de urak!
    igaz, a vezér egyre kevésbé a maga ura.
    annyi képzavart, erőltetett hasonlatot, zagyva mondatot, amit ebben a beszédben összelapátolt, már régen lehetett hallani tőle.
    egy csomó lózung, némi üres frázis és még üresebb ígérgetés, no meg, némi gyűlölködés és harcias kakaskodás, ennyi volt a nagy nemzetvezető beszéde.
    a nemzet nem lehet ellenzékben, az ellenzék az ország ellensége, a nemzet maga orbán, az ellenzék orbán ellen van…ez az ember tényleg nem tudja, mit beszél…

  • Ez az a pillanat, amikor Barroso helyében én azt mondanám: ja, barátocskám, akkor EU pénzeskassza bezár, oszt jónapot. Majd ha a néped a küszöböt rágja, visszatérhetünk a témára, de nem magával, Mr. Orbán.

  • Szevasztok!

    Mi ez a nagy tolongás a véleménnyel – amíg gondolkodtok idézem magom:

    IDE:

    „…#23 | spartakusz – 2013. szeptember 30. 00:16:53
    sZEVASZTOK!

    Mert a cél nem az, hogy tiszta legyen a város – a cél az, hogy mindenért fizess. Én még emlékezem az ingyen wc-ra és sűrűn voltak Szombathelyen ahol nem kellett fizetni – csak a wc-és néninek adni ha ott volt . um. borravalót – mind a kocsmába a pincérnek . – és működött – aránylag tiszta volt a város. Ma – ma 2013. szeptember 30-án 01:01 órakor mind egy – még az idő is – mert olvasom itt:

    http://kanadaihir…a-idiotai/

    EURÓPA IDIÓTÁI

    Mikor leírtam már, hogy milyen zseniálisan csinálja a láthatatlan – saját magunkat saját magunkkal likvidáltassa – ügyes mondta a rabbi a fiának –
    én azt mondom idióta – magyarul mert gör. lat. orv. gyengeelméjű – hülye , elmebeteg – – ostoba – nehéz felfogású ember…”

    könnyű a békát a vízbe ugrasztani – de könnyű megfőzni is mert amikor már meleg – sőt forró a víz kiugrani már nem tud – na látjátok ebbe kell segíteni testvéreinknek – az az ok – és azt megkeresni aki az ok okozója és írányítója – többet ártatlant – ha bár asszisztáló ehhez a mocsok társadalomhoz ne bántsuk – mert akkor nem győzhetünk az idiótizmus fölött –

    egy két idézet kiragadva – ide idézem a szövegből:

    „…jó pénzét amit Dávidkától kapnak.
    Persze nem ők hanem a góréjaik! A csicskáik alig keresik meg a minimálbért! (beszéltem párral)…”

    „…
    idézErre gondoltam. Meg arra, hogy aki tudva tudván sarcolja a sajátjait, tem:…”
    innen:
    http://magyarnemz…;c_start=0
    ée kik a felelősők:

    idézem a választ innen:
    http://magyarnemz…c_start=10

    akik így rendezték az életet, úgy hiszik, hogy élnek és jár nekik minden….”

    Kik ezek: Ezek a kisztitkárok – a milliárdos kisztitkárok gittegylete és bandája – és akik asszisztálnak nekik! MAGYARUL KOMMINISTÁNAK ÁLCÁZOTT KÖZÖNSÉGES KÖZTÖRVÉNYES BÜNÖZŐK!
    SPARI…”
    Szerkesztés | Törlés
    #24 | spartakusz – 2013. szeptember 30. 00:21:32
    BOCS most DEMOKRATÁNAK álcázott!

    EL HIBÁZTAM
    spari…”

    küldöm ma azaz 2013- szeptember utolsó napján – holnap október lesz – amitől félnek ők – én meg is értem – hogy MIÉRT!
    ID. kISS lÁSZLÓ

  • 1.„Persze már önmagában az is szép, hogy a Fidesz úgy csinál, mintha párt lenne, jóllehet nem párt.”
    Hát pedig a baloldal jó lenne, ha megbarátkozna a gondolattal, mert elvileg a jóslások alapján a fidesz veszi át a választások után a baloldal szerepét.
    2.” Még csak nem is a létező szocializmus állampártjának utódja, hanem a maffia fedőszerve, mely lehetővé teszi, hogy egy bűnszervezet hatalmába kerítve és kisajátítva az államot kirabolja annak polgárait, visszaélve jóindulatukkal, hiszékenységükkel, tájékozatlanságukkal, sok esetben alantas ösztöneikre építve.”
    Ismerős. Rendszerváltás óta eltelt időszak. MSzp-stől, fideszestől úgy, ahogy van. Egyik sem különb.
    3.” Meg is jelölte a harc célját és a harc terepét, eszerint 2014 a rezsiharc éve lesz, a küzdelem terepe pedig a választás.”
    Hát ők legalább tesznek is valamit, hogy egyáltalán az embernek a fizetése elég legyen a rezsire. Nagyon sokan már utcára kerültek, persze a jelenlegi baloldal szerint ez normális.
    4.” Hát ez kétségtelen, hacsak addigra valamelyik népcsoport be nem gorombul és bele nem szórja a Dunába ezt a díszes társaságot, az ezerkészáz küldöttel együtt, akik debil módjára bólogatnak és tapsolnak ehhez a mutatványhoz.”
    Az úgynevezett baloldal pedig csak annyit tud felmutatni, hogy Orbán fejeket görget a téren, ahelyett, hogy valami előmozdító ötlettel előálltak volna. Persze sarat dobálni mindig könnyebb, mint kicsit gondolkodni, vagy éppen dolgozni.
    5.” Az meg egyenesen pofátlanság, hogy miután még az ellopott ezermilliárdok is javarészt az Uniós támogatásokból származnak, közben az Uniót támadja vadul, melynek nem leszünk szolgái, de nem ám!”
    Hát ellopni elég nehéz. Vidékfejlesztésben dolgozom és ezermilliárdokat el lopni szinte lehetetlen, főleg, hogy Magyarországon a legdurvább a bürokrácia a pályázatok terén. Meg kell nézni Finnországot. Egy fél A4-es papírlap az egész pályázat. Másrészt, ha már beléptünk az EU-ba és kisemmiztek minket, legalább ennyi jár nekünk. Ráadásul a szolgái ne is legyünk, hiszen az EU elvileg nem arról szól, hogy szolgái legyünk. 10 év után már illendő lenne, egyenlő félként kezelni minket.
    6.” Merthogy van az Unió egyfelől, akinek vannak velünk szemben kötelezettségei, melyek részben számosak, részben pedig még a török időkből származnak, amikor őseink – Dobó István, Sárközi, Hegedűs hadnagy és a többiek – kiontott véréért elfelejtett fizetni a művelt nyugat, másfelől meg ott vagyunk mi.”
    Már hozzászoktunk, hogy ezen az oldalon nem csak pártokat ocsmányolnak. Azzal nem érik be. Nem! Az egész magyar történelmet, a magyarságot is ocsmányolni kell. Gratulálok KMH!
    7.” Nem érdeke az, hogy a nép egy egyesült, gazdaságilag, politikailag és katonailag is erős állam híve legyen, jobban szeret egyedül kukorékolni a maga kis szemétdombján”
    Igazuk van, lehetne jobban is csinálni, ezzel egyetértek! Csak lenne már valaki, aki jobban csinálja!
    8.” Ami pedig a beszéd bolsevik vonulatát illeti, ezen már végképp csak röhögni lehet, a mai világban a multinacionális vállalatok és a globalizáció ellen menni leginkább huszonéves idealista gyerekek szoktak, ameddig a rendőrök elő nem veszik a dugóspuskát és seggbe nem durrantják őket.”
    Hát igen. Hallani a híreket, hogy globális világhatalom épp kezdi bedobni a törölközőt. Két héten belül az USA-ban államcsőd lesz, ha pedig nem, akkor majd a kommunista testvér Kína ad egy kis segélyt, hogy elhúzódjon a vergődés. De lesz ám ne mulass! Sokba fog kerülni az a segítség! És minek köszönhető? Hát pont a leírtaknak. Cégekkel nem lehet államot irányítani. Nekünk itthon erre nincs szükségünk. Még abban az esetben is elgondolkodtató, ha normális bért adnának a dolgozóknak, mert hosszú távon sajnos szembeköpnénk magunkat. épp ez játszódik le most Amerikában.
    9.” Hát ez bizony szép dolog, de ha már ennyire piszkosul függetlenek vagyunk, akkor elsősorban nem kellene más erszényéből élni”
    Ezzel teljes mértékben egyet értek. Igaza van. Nem is kellene, ha az első és a második vh után igazságtalanul nem raboltak volna ki minket. De most sem kellene más erszényéből élnünk, ha nem tették volna tönkre a magyar mezőgazdaságot az elmúlt negyed évszázadban és ha medgyesi nem írja alá elolvasás nélkül a EU szerződést.
    10.” Biztatgatta híveit, hogy bár azt nem mondhatja, hogy ez a harc lesz a végső, de azt azért igen, hogy már csak a gazdasági harc van hátra, no és persze a rezsicsökkentési harc, aztán eljön a világbéke.”
    Ez kicsit szőrszálhasogatás és ilyet nem mondott, hogy eljön a világbéke. Cikkíró biztosan tudja, hogy mire gondolt, a többiek meg majd bólogatnak, hogy igaza van.
    11.” Pokorni is hasznossá tette magát, mikor eligazította a bandát, hogy demost aztán abbafejezni a zsidózást meg a cigányozást, még ha igény lenne is rá.”
    Kérem szépen nincs rá igény. Mindenki éljen ott, ahova való, dolgozzon meg a kenyérért, ne a mi pénzünkön szüljön 50 gyereket és várja el, hogy eltartsák. Senki sem ejtené ki ezt a két kifejezést, soha. Sajnos nem az az ország legnagyobb problémája, hogy erről beszélnek, hanem az, hogy kell róla beszélni, csak nem beszélnek.
    12.” Végül is, a Fidesz a kötelező kűrt megfutotta, legalább nem kellett a fejüket törni, hogy mivel tereljék el a figyelmet Baja második ételkülönlegességéről”
    Hát igen. Sajnos több, mint 20 éve ez megy. De csak azért mehetett eddig így, mert nem volt más alternatíva. Azt szeretném egyszer látni, hogy sem az mszp sem a fidesz nem túl csalni a választásokon, mert eleve el sem indulhatnak.
    13.” Viktátor beszédét azzal fejezte be, hogy aki nem végzi el tisztességesen a munkáját, az jön neki huszonöt évvel. Ő vajon mennyivel jön az országnak?”
    Sokkal! De nem csak Ő! És reméljük meg is fog történni. Bár a kapcsolatrendszerek annyira kidolgozottak, mindkét oldalon, hogy sajnos ez törvényesen sosem lesz kivitelezhető!

  • Noszticzius Judit

    Orbán Viktor megint hülyeség beszélt a Kongresszuson!!!!!!! 🙁 :-/ Tudjunk,hogy Orbán BŰNÖS!

  • Egy hétalvo felébredt.
    2002-ben:Hiszen van itt pénz…Lendvai Ildiko.
    Most ir lopàsrol,amikor teljesitettük-3 éve az EU-nak 2004-ben
    tett kötelezettségünket a 3 %-os TULDEFICIT-re,amit 2010-ig soha
    nem sikerült,mert 6-7 % volt évente-2006-ban a MALÉV nyereséges
    részeinek elidegenitésével is 9,4 %-,igy gyarapitottàk az ADOSSÀGOT!
    2008-ban mégsincs pénz,”Nincs pénz..”Gyurcsàny-Bajnai,Simor,
    VÉSZKÖLCSÖN. ORBÀN LÉGYSZIVES FIZESD VISSZA 2012-töl!
    2012-töl a VÉSZKÖLCSÖNÜK a régi-uj SZÀJHÖSÖKÉ vissza fizetve.
    2013.Megszünt a TULDEFICIT ELJÀRÀS,3 év jobb teljesités utàn.
    Ugye àtaludta ezeket az éveket? Vagy kinek a filmjét nézte?

  • Lári fári…ha van valami,amit a kommunistáknaél is jobban utálunk az az junio…a pökhendi ukázosztók… toleráns demokraták…akik addig bombáznak egy népet mig demokrata nem lesz…brr…Afganisztán…stb.
    Na ne!

    Orbán ráérzett arra hogy jön a jövő.Egy darabig még eldemokráciáznak,aztán kidurran a lufi világszerte.
    A jövö készülődik.Aki elöbb ébred megmarad-a többi jónapot.

    Orbán ráérzett a nép érzésvilágára,ugy fütyül ahogy a nép táncolni akar.nem a pesti entellektuell,nem a münép,hanem a valódi,a létező.

  • „Egy darabig még eldemokráciáznak” gúnyolódik itt egy diktatúra-rajongó. Szóval egy darabig még normáliskodunk. Egy darabig még éldegélünk. Reméljük, túléldegéljük az összes rohadt antidemokratikus, abnormális diktátort és még az őket lehetővé tevő híveiket. Mert csak akkor van értelme az életnek. Orbán hülyének nézi a népet. Csak remélni lehet, hogy nincs igaza. Csak remélni lehet, hogy csalással intézte el a kétharmadot is és ha lelepleződik, kiderül, hogy a magyar nép nem olyan hülye. A rosszabbik eset az, ha nem csalt, hanem ez a rettenetes valóság.

  • ” Külső és belső ellenség…”
    Rákosi eltárs most jókat vigyorog valahol a Pokol egyik bugyrában…

  • Lehet itt sírdogálni, hüppögni, anyázni de a FIDESZ és társult pártja a KDNP és kormánya alapvetően jól működik.
    Van jövőképe, stratégiája, s megy is abba az irányba, végrehajtja, ha kell korrigálja.
    Az ellenzéknek ilyen nincs.
    Programja: zavarjuk el OV-t. Látszik, valódi szakemberek, szakértők dolgozhatták ki ezt nívós, összetett, jövőbemutató programot.
    Ez azért elég kevés az országépítéshez. Ennél több volt 1998-2006 között, mégis, hogy bedöntötte az országot.
    Inkább azt ajánlom, szálljon magába az ún. „baloldal”, s folytassa a nagytakarítást, emit elkezdett: Lendvai, Kovács stb. kihajításával, s tegye fel a kezét, ha végzett, megszabadult az összes reform és egyéb kommunistától, tegyen szert valódi – valódi – szakemberekre – itt nem Szekeresre, Steinerre, Bokrosra stb. – gondolok, aztán reszeljen magának egy használható, végrehajtható programot, s talán arcpirulás nélkül indulhat majd el választáson (8 év múlva).

  • Egyelőre Nagy Británia is hasonló véleményen van, mint Orbán. Szerintem, lesznek követői. A kis államoknak nem elősnyös az EU, ha tetszik ha nem.

  • A parittyás hangja

    Ripli László
    2013 szeptember 30
    3:00 de.

    Ripli, már megint azt hiszi, hogy sajtótájékoztatón van a pártközpontból küldött cetlikkel a kezében.

    „elvileg a jóslások alapján a fidesz veszi át a választások után a baloldal szerepét”
    Na! Hát csak nem nézi az Aszto Showt? Sejtettem, hogy érdekli az ezotéria! Mindig úgy el van varázsolódva… 🙂

    „Hát ők legalább tesznek is valamit, hogy egyáltalán az embernek a fizetése elég legyen a rezsire”
    Talán csináljon egy tisztító kúrát mert már nincs kapcsolata a valósággal! Állítólag a nyers zöldség csodákat tesz. De a fűből kevesebbet!:)

    „ha nem tették volna tönkre a magyar mezőgazdaságot az elmúlt negyed évszázadban”
    Ez viszont igaz! Örülök, hogy vannak még világos pillanatai!:)

    Hogy van az aranyhala? Szokja már a sivatagai körülményeket…? 🙂 )))

  • Kedves Fényes István!Nemcsak mi vagyunk idióták hanem az Európa,az EU,az USA ,de sorolhatnám a végtelenségig.Azok akik hagyják hogy ez a rezsim létezzen Európa közepén,ennek a rezsimnek még pénzt is adnak,ez a rezsim az emberek jogait sárba tiporja,ahol 4 millió ember éhezhet,500 e gyermek alultáplált,500 e ember elhagyja országát!Ez a szomoru és elképesztő!

  • Ripli cikke hosszúsága ellenére rövidre sikeredett.
    Mert amikor a zember elolvassa az első három mondatot , észreveszi hogy hat kilóméter a hossza.
    Ekkor a magyarember lelapozza az egészet a francba.
    Kit érdekel ekkora agymenés ?

  • Kovács Éva
    2013 október 1
    1:43 de.

    Kedves Kovács Éva,
    hadd korrigáljam Önt. Azt írta 4 millió ember éhezik.
    Nem, kb. 10 millió ember éhezik Magyarországon, ezért azután időnként reggeliznek, ebédelnek, vacsoráznak, a csecsemők még sűrűbben. Tegyük hozzá, a következő étkezésig ez nagyjából megoldja a problémajukat.
    Ön Magyarországon él, és hogyan kezeli ezt a kérdést?
    Szokott étkezni?

  • Hegedűs hadnagy kiontott vére? Miről beszélsz, Pupu?
    Hegedűst feakasztották, mert egy mocskos áruló volt.

  • Enterprise
    2013 október 1
    10:18 de.

    Hát..én ilyesmiket nem szoktam, de..
    Enter, te egy ritkamocskos, cinikus gazember vagy!!
    ……
    Lehet kitiltani..

  • Figyelő!
    Ez mind semmi,de itthon a hírekben bemondták,hogy Angliában
    is be akarják vezetni a közmunkát(a sok lumpen segély helyett)és bizony a rezsicsökkentést is,hát nem érdekes ez?
    egy nálunk sokkal gazdagabb országban,lehet,hogy ott is
    vannak ok nélkül ingyenélők és mellette bizony becsületesen
    dolgozó szerény jövedelműek is akik a magas rezsijüket
    nem tudják kifizetni!!!!!

  • Enterprise!
    Valóban vannak itthon éhezők szép számmal,mint más fejlettebb országokban(de ugye nem 4 !
    millióan a kb.9 ből)meg jó kövérek is, akik sok pénz áldoznak
    a különböző fogyókúrákra……
    Kovács Éva nem tudni milyen súlycsoportban van,de még van
    ereje lenyomni a billentyűket……de minek?

  • A parittyás hangja
    2013 szeptember 30
    2:43 du.

    Felesleges gúnyolódnod, Parittyás, inkább gondolkozz el azon, amit leírt.

    Merthogy igaza van.

  • Geyza
    2013 október 1
    7:44 de.

    Pl. engem, Geyza.

  • falusi
    2013 október 1
    3:39 du.

    Ki ne tiltsátok falusit, remek hivatkozási alap lesz:)

  • falusi
    2013 október 1
    3:39 du.

    Bocs falusi, ez messze nem ellened szólt. Valahol megértelek.
    Néha nem könnyű visszafogni a billentyűket, egyikünknek sem.

    És ha az egyiket kitiltják, akkor a másikat is ki kell(ene).

    Részemről még mindig érdeklődéssel figyelem a most kibontakozó moderálási szisztémát.

  • A parittyás hangja

    dakota
    2013 október 1
    9:08 du.

    Figyu! Azt hiszem te vagy a legutolsó ember itt aki a gúnyolódást kritizálhatja! Mondj egy számot hány bejegyzésed másoljam ide amibe mást se teszel mint gúnyolódsz!

    Tükröt daki, tükröt!!!

  • A parittyás hangja

    Enterprise
    2013 október 1
    10:18 de.

    „Nem, kb. 10 millió ember éhezik Magyarországon, ezért azután időnként reggeliznek, ebédelnek, vacsoráznak, a csecsemők még sűrűbben.”

    Egy ritka szar, szemét ember vagy öreg! Ásd el magad!!!

  • Dakonya:
    Kit érdekel hogy téged mi érdekel ?

  • A parittyás hangja
    2013 október 2
    1:50 de.
    nem, barátom, ő nem szar ember. ő így domesztifikálódott, otthonról hozza a mások lenézését.

    ez a véleménye. igaz, nem válik becsületére, de hát, ki mondta, hogy egy fideszesnek humánusnak kell lennie, empátiával kell viseltetnie más nyomorával kapcsolatban?
    ami a csecsemőket illeti, az anyatej valóban nagyon tápláló. főleg, ha a mama egészséges és vitamindús ételeket eszik.
    ha nem, hát a csecsemőnek peche van.
    igaz, enterprise?

  • Úgy látszik gyűlnek az „Európa idiotái”, a cikk címét idézve.
    Most már a cseheknéknél is tanácsolják az EU kilépést.
    Az angolok már nagyon is.
    Ki akkor az idióta?

  • Figyelő: Az angolok unják fizetni Kelet-Európa számláját.
    Az is érdekes, hogy a román bolgár inváziótól ijedtek meg.
    (Statisztikailag kimutatható, hogy bűnözni mennek oda. Nem én találtam ki. Itt a városban az utóbbi időben két nagy bűncselekmény volt, egy lengyel és egy román).
    A skótok meg az angoloktól szabadulnának, és rögtön visszalépnének az Unióba. A Kelet-Európaiak pedig kakasok akarnak lenni a szemétdombjukon. Ne felejtsd el, az angolok könyörögtek a Közös Piacért. De nekik könnyű, Ők megélnek a Brit Nemzetközösségből is.
    Te kanadai vagy. Ha jól tudom ott is van egy ugra-bugra állam.

  • Llanfair
    2013 október 3
    4:10 du.
    Ők is idióták?
    T.i. itt arról szól a cikk, hogy a magyarok azok, mert nem szeretik az EU-t.

  • Figyelő: Én nem használnék ilyen szót, de Anglia kevesebbet veszít mint Kelet-Európa (ha veszít). Én elfogult vagyok, nem szeretem az angolokat. De EU párti vagyok, és megnyugtat, hogy én már abban maradok. Lehet, hogy szétesik a felelőtlen nacionalista vezetők miatt, de ha jól tudom, az USA sem felhőtlenül vált eggyé. De igen, sokkal okosabb lenne az egységért tenni, és nem a bomlasztásért. Megint ráfizet Európa, hogy egyenrangúnak kezelte a magyarokat. Bomlasztásban királyok vagyunk.
    Te miért nem harcolsz Kanada széteséséért? Élsz egy hatalmas gazdag országban, és szurkolsz, hogy Európának ez nem sikerüljön. Miért?

  • Llanfair
    2013 október 7
    4:13 du.
    Egyáltalán nem „szurkolok” az EU széteséséért.
    Egszerüen, NEM az én hibám, hogy rosszul csinálták.
    1, NEM lehet az USA-val összehasonlítani az EU-t. Sokat ezt teszik és tévednek.
    2. Olyan országok a tagjai, mint pl. az Olasz, Spanyol és a Német, vagy skandináv ország. Kelet -európai már más kategoria, mint az előbbiek, mert az megszenvedett 45 év szovjet uralmat.
    Az előbbiek esetében is fantasztikus szellemi, kultúrális és emberi különbségek vannak. Csak vegyük a déli és északi népek nagy különbségét.
    Ennél még nagyobba a gazdasági különbség, a volt szovjet rabszolgák között és a többi állam között..
    3, NEM választottak az EU vezetői, henem kinevezettek.
    Ez sajnos részrehajlás jele lehet soknál és nem fair.
    4, Az országok önálló rendelkezési joga majdnem teljesen megszünt, még abba is beleszólnak, hogy a termelő hogyan készíti a borát. Arról nem is beszélve, hogy beleszólnak egy ország törvényeibe, ami nekik nem tetszik.
    4. Szerintem, egy bürokratikus diktatorikus intézmény.
    Röviden ennyi, ha szabad öszinte véleményt írni.

  • Figyelő: Sajnos sok igazság van abban amit írsz, de erre nem a bomlasztás a megoldás. De összehasonlítani mindent össze lehet mindennel. Legfeljebb nem hasonlít. Ha mindenbe beleszólnának, nem történhetne az Magyarországon, ami történik, Anglia nem lehetne Írországban stb. Sajnos nem szólnak bele mindenbe. Pár éve van EU, de már elvárják a tökéletes működést. Nem megy két nap alatt. De ha mindenki csak kapni akar, úgy nem megy.
    Sajnos az államok vezetése nem igazán partner. A Keleti blokk elvárja, hogy mindent kapjon, de ne szóljanak bele semmibe. Ott vannak a törökök. Könyörögnek az EU-ért. A NATO-ban tagok, erre Kínától akarnak rakétát venni?!
    A Görögök lehazudták az eget is.
    Ott vannak az Angolok, megunták a keleti bűnözőket.
    Nem a dolgos keletit, a lopóst.
    De ezeken lehet és kell változtatni. Nem kiönteni a gyereket is. Sok gond van persze. De azért fizetjük a politikusokat (nagyon jól), hogy megoldják, ne szétverjék.
    Miért Magyarországon választott tisztségviselők vannak? Igen az Orbán által választott. Már minden barátja ismerőse jó állásban van. Legjobb példa a Vitézy Dávidka. Láttál már tehetségtelenebb jószágot? Egy nagyon amatőr gittegylet szóvivője, kinek egy feladata volt, a Demszky piszkolása.
    Jutalmul megkapta nagy Budapestet terepasztalnak. Most csinálják hozzá a játékvasutat. Ez neked tetszik? Ezek után nekem semmi bajom az EU választott tagjaival. Ilyeneket nem tudnak összeszedni. Mindenkit nem lehet demokratikusan választani. Nem értenek az emberek hozzá. Ki kell nevezni őket. De nem haveri alapon.
    Beleszólnak a borkészítésbe is? Most látom, hogy mi különbség van az ottani élelmiszer, és az itteni között. Szeretik ezt is az EU-ra fogni. Pedig csak olyan sz@r, mint régen volt. És hol volt akkor az EU? Volt, csak Közös Piacnak hívták. De közünk nem volt hozzájuk. Nagyon egyszerű azt hinni, hogy EU nélkül jobb lesz. Nem lesz jobb, csak bizonyos kormányok nyakló nélkül csinálhatnák azt, amit akarnak.
    Na most, a magyar „félázsiai” nép. Kövér ki szeretné zárni az országgyűlést, mert paranccsal kell kormányozni ezt a „csürhét”! Akkor miért gondolod, hogy a magyar kormányt nem paranccsal kell kormányozni a jó felé? Ők nem a félázsiai népből vannak?

  • Llanfair
    2013 október 8
    12:32 du.
    Kedves Llanfair, köszönöm válaszodat.
    Sok mindent másképp látok.
    Először, csak azt akarom megállapítani, hogy Te Írországból én meg Kanadából írkálunk.
    A mai magyr helyzetről csak az internetről és a sajtóból értesülünk, Van bal és jobboldali médai, van aki a balost olvassa, van aki nem. Erről ennyit.
    Soha nem írtam, hogy esetleg JOBB lenne a magyaroknak ha kiugranak az EU-ból! Nem hiszem hogy jobb lenne gazdaságilag a mai helyzetben. De azt figyelembe vettem, mi is van otthon.
    Csak egy kis példa: mikor otthon voltam nemrég, a sarki üzletből tejet vettem. Sajnos, mint külföldi fogalmam sem volt, hogy az milyen?! Német tej volt, nem magyar. Ihatatlan, még kávéban is, tejporból!
    Az igaz, hogy olcsóbb mint a helyi.
    Idézem az írását:
    „Most látom, hogy mi különbség van az ottani élelmiszer, és az itteni között. Szeretik ezt is az EU-ra fogni. Pedig csak olyan sz@r, mint régen volt.”
    Hát nem is tudom. Én úgy tudom, hogy még a szovjet-Kádár időkben is exportáltuk a mezőgazdasági kincseinket Euópába, de persze rengeteget adtunk csak úgy a szovjetnek,” jóvátétel” címen ! Borjút, barackot stb.
    Soha nem voltak termékeink „Szarak”, kedves Llainfair.
    Ami meg az EU megbizott politikusait érinti, amíg Kohn Bandit, francia-német volt anarchista üvőlthet hülyeségeket az EU parlamentjben, addig nekem az egész mehet a francba!

  • Kedves Figyelő! Két éve véglegesítettük kintlétünket. Mindent tudok. Lakásunk van Budapesten is, és továbbra is Magyar állampolgár vagyok. Családom is ott él, napi szinten értesülök mindenről. Tavaly 14 alkalommal voltam Pesten.
    Igen, exportáltunk. Mindent ami jó. Ami maradt, megehettük. Hofi nagyon jól elmondta. Minden hasonlított valamire, de csak hasonlított (Mikor először bementem Heidelbergben egy henteshez, azt hittem a mezőgazdasági kiállításra mentem be). Unokanővéremék cukrászpékek voltak Stockstadtban (NSZK). Ott láttam, mi az élelmiszer.
    Otthon tele minden pótanyaggal, allergén összetevőkkel. A csokik nem tudom miből voltak, hiszen nyomokban csokoládét is tartalmaztak. Az élelmiszerek tárolása kritikán aluli. Lejárt szavatosságú vagy romlott élelmiszer gond nélküli eladása. Nem értem, de egy húsallergiás aki nem tud húst enni, Soprontól nyugatra falja a húst. Minden féle húst.
    Nem volt az olyan jó. És nem változott semmi. De ez nem az EU hibája. Mi „harcolunk” mindig felesleges dolgokért.
    A Tescóba Budapesten be sem tettem a lábamat. Itt csak ott vásárolunk, teljes megelégedettséggel. Nem a multi a rossz. Azt csinálja, amit megenged neki az ország, a kormány.
    De ha az állam semmibe veszi a polgárát, a multi miért venné emberszámba? De a kiskereskedő sem jobb, egy számít, a profit. Bármi áron. Ha a multi lop, rohadjon meg, ha a magyar kiskereskedő akkor nem baj?
    Tényleg nem értünk egyet. Kohn Bandit nem beszélt hülyeségeket. Sajnos nem.
    De azt továbbra is állítom, az EU jó Magyarországnak.
    De igazad van, nem rajtunk múlik az ország sorsa.
    Ne haragudj, hogy untattalak.
    Mindenért az EU-t hibáztatjuk. Pedig jobb lenne a tükörbe nézni. És most nem a Fideszt szidom. Mindenkit.
    Sajnálom, indulatomban össze-vissza írogattam. Remélem kiveszed az értelmét.

  • Llanfair
    2013 október 8
    3:24 du.
    Nem tudom, mikori időkről írsz, a magyar élelmet pocséknak, hamisitottnak és rémesnek találtad.
    Kanadából ahol mindenféle legjobb védett kaját lehet kapni, ha hazamegyek nekem nincsennek ilyen tapasztalataim. A Kádár időkben nem jártam haza természetesen, arról nem tudok.
    Egyedűl az importált élelem az amit vacaknak és másodrendűnek találtam, zöldség, gyümölcs stb..Azaz a multi, kötelező állomány, amit meg KELL vennie az államnak.
    Azonkivül, egy dolog ami mérgessé tett, ha egy jónevű étteremben, NEM találtam magyar ételt a menűben. Ez nagy hiba, mert a túrista éppen a magyar kosztot akarja megkostolni.

    Olvasva elemzésedet nekem is hasonló érzésem, van mint Sárdi Janinak. Minden jóbb, mint ami magyar.
    Valószinű Írországban minden szebb és jobb, hiszen soha nem volt ott sztálini rendszer, mint a magyaroknál 45 évig.
    Vagy az EU legtöbb országában.
    Ez a nagy különbség köztünk, én pl. végigélveztem azt a kort…..és nem várhatok csodát sem az emberktől, sem a gazdasági állapotuktól.

  • Kedves Figyelő: Magyarország történelme egy kedves kirándulás Írországéhoz képest. Az angolok brutális elnyomása semmivel sem volt jobb, mint Rákosi. Ezt 1922-ben sikerült lerázni, véres harcok után. Ugye nem teljesen, erről Észak-Írország tanúskodik. Derryben 1968-ban a békés tüntetők közé lőttek az angol rendőrök. Ezután a Brit hadsereg megszállta őket. Ezt Te nyugalmas kornak tartod? Én Európa egyik szégyenfoltjának.
    Mindkét korról beszélek. Semmi nem változott. Az emberek zöme azt csinálja amit a szocializmusban. Ügyeskedik, csal, lop és hazudik. A becsületes ember balek, birkának van nézve. Vegyél egy kiló húst a hentesnél. Mennyit dobsz ki belőle? Ha szólsz, elküld az xxxxxx-ba. Elhiszem, hogy minden jó Magyarországon. Akkor miért vagyunk a béka segge alatt?
    Miért haladunk rohamléptekkel visszafelé? Harminchét éve járom Európát nyitott szemmel. Nem jó ami Magyarországon folyik. És ezen nem segít, ha azt mondom, hogy jó!
    Nem működik semmi. Minden rohad, nincs fejlesztés, az emberek szegények és műveletlenek. Nincs szeretet és megértés. A korosztályok utálják egymást. Az öregek felesleges rosszak. A hivatalos helyeken, kiélik magukat a hivatalnokok az embereken. Mindenhol becsapnak, elveszik a pénzedet, de érte szolgáltatást nem adnak. A közlekedés egy háború, ahol pusztulnia kell, aki egy kicsit ügyetlen. Éhbérért dolgoznak emberek, a teljes kiszolgáltatottságban. Semmi jövőkép. Az ország nagyobb része a villanyszámla kifizetéséért harcol. Nem vártam csodát. De azt, hogy 24 év múlva még a múlton zokogunk, na azt se vártam. És azt sem, hogy azt a nagyon rossz szocializmust visszasírom.
    Most azt mondom, minden jó Magyarországon. Te is Jani is megnyugodtok.
    Akkor most jó Magyarországnak? Nem azért nem jó, mert én rossznak látom. És nem segít ezen, hogy az EU-ra és a multikra mutogatunk.
    Vigyázz magadra, holnap vendégünk jön én szabadságra megyek.

  • Kedves Enterprise!remélem jól irtam le a megnevezését!A hozzászólása ,cinizmusa minősíti magát az embert!No comment!

  • Ünnepélyes keretek között, újságírók előtt írta alá pénteken Brüsszelben José Manuel Barroso, az Európai Bizottság elnöke és Stephen Harper kanadai miniszterelnök az Európai Unió és Kanada közötti átfogó gazdasági és kereskedelmi megállapodást – hangzik a hír.
    Helytelenül.
    Kocsis Máté szóvivő tájékoztatta az újságírókat arról hogy hazánk soha nem látott eredményei láttán -különös tekintettel a GDP növekedésre, a nemzeti valuta árfolyamára és a Transparency International már-már zavarba ejtő folyamatos hozsannázására- Kanada csatlakozni kíván az Európai Unión keresztül hozzánk.
    Mivel ez már a tizenegyedik hasonló felkérés ebben a hónapban, kellő megfontoltsággal, eredményeink megvédésére -nehogy kilopják innen a gaz kapitalisták és multik- Magyarország egyelőre a fenti gazdasági és kereskedelmi megállapodást tartotta időszerűnek -közben leosztva egy-két sallert Barrosonak hogy ne kapkodja el a dolgot- majd kellő idő elteltével, az eredmények értékelése után léphet Kanada tovább a kapcsolatok fejlesztésében.
    Stephen Harper miniszterelnök a sajtótájékoztatón meghatottságában kitörölt 1-2 könnycseppet a szeme sarkából. http://www.youtube.com/watch?v=HlyP1YqTXFU