Lemondott az Ottawai Magyar Ház elnöke és alelnöke

2013 október 23 11:08 de.75 hozzászólás

Válság közeli állapotba került az Ottawai Magyar Ház, miután 2013 október 23-án lemondott Szeri Béla elnök és Finta Gábor alelnök. A jelek szerint nemigen akad jelentkező a két posztra és az igazgatói tanács helyén maradt tagjai közül az egyik idős, a másikkal pedig – Finta Gábor levele szerint – nem volt felhőtlen az elnökség viszonya. A távozó alelnök szerint esetleg megfontolandó, hogy az elnökségi tagok ne csak önkéntes alapon végezzék feladataikat, hanem esetleg járjon vele valamilyen honorárium, vagy esetleg fizetés. „Ez azt jelenti, hogy mivel a bevétel így is alig elegendő a ház fenntartására (a karbantartási, felújítási költségekről nem is beszélve), a fizetések bevezetése előbb-utóbb felemészti majd a tartalékokat, ami a ház bezárásához vezet”–tette hozzá Finta Gábor. Szeri Béla rövidebb levélben fejtette ki lemondásának okait. „Az az érzésem, nem kapom meg a tagságtól azt a segítséget és bizalmat amely e feladatkör ellátásához nélkülözhetetlen”–jegyzi a távozó elnök.

„Ebben a helyzetben sajnos én sem tudom az alelnöki pozíciót tovább vállalni. Nagyon reméltem, hogy akad majd még néhány ember, akire rendszeresen és folyamatosan lehet számítani az igazgató tanácsban és aki komolyan elkötelezi magát a ház mellett. Ez nem történt meg. Ha ez azért van így, mert személyem nem szimpatikus a tagságnak, akkor különösen indokolt  a lemondás, de ha nem, az aktívabb részvétel hiánya akkor is azt jelzi, hogy a tagság nem érzi eléggé magáénak a ház problémáját”–írja a távozó alelnök lemondó levelében.

Egy korábbi 1956-os megemlékezés az Ottawai Magyar Házban. Fotó: ottawamagyarhaz.org

Egy korábbi 1956-os megemlékezés az Ottawai Magyar Házban. Fotó: ottawamagyarhaz.org

Az elmúlt hetek során még egy kívülálló számára is egyértelművé vált, hogy komoly gondok vannak az Ottawai Magyar Ház körül. Az idei 1956-os megemlékezésen alig voltak ötvenen. Azok közül akik évek óta résztvettek a megemlékezéseken, többen jelezték, hogy soha nem voltak ilyen kevesen. Ráadásul idén egyetlen magyar diplomata se ment el az ünnepre Magyarország ottawai nagykövetségéről. Díszvendég se volt. Az ünnep egyik „színesebb,” de oda nem illő pillanata az volt, amikor az egyik tag – Lapohos Tibor – egy székely zászló mellé állva hosszasan részletezte a székelyek politikai helyzetét és röplapokkal népszerűsítette azt a tüntetést, amit az ottawai román nagykövetség elé terveztek. Az 1956-os megemlékezést Feszty Dániel, a Fidesz-párti Kanadai Magyarok Országos Szövetségének (KMOSZ) elnöke rendezte.

Információink szerint, éppen a KMOSZ jobboldali politizálása és az Ottawai Magyar Ház erősen vitatott KMOSZ-tagsága tartja távol a háztól olyanokat is, akik évtizedek óta tagok voltak, köztük számos ötvenhatos magyart. Úgy tudjuk, hogy körülbelül harmincan döntöttek úgy a tavasszal, hogy nem váltják ki az idei évre a házi tagságukat. Forrásaink szerint eddig 20-an jelezték,  hogy 2014-ben nem lépnek be az Ottawai Magyar Házba. Úgy tudjuk, hogy Szeri Bélánál számos tag reklamálta a ház KMOSZ-tagságát, az egyik éppen az 1956-os ünnep alatt bírálta ezért az elnököt. Ez is elősegíthette az elnök lemondását.

De az utóbbi időben nem csak az 1956-os megemlékezéssel akadtak problémák. Október 19-én rendeztek volna egy szüreti bált. Egy nappal a rendezvény előtt, az elnök emailben próbálta rávenni a tagokat, hogy váltsanak jegyet. De pár órával később – alig 24 órával a kihirdetett program előtt – lemondta a  bált, feltehetően a kevés jelentkező miatt.

Kétségtelen, hogy a KMOSZ megosztó politikája sokakat elriasztott az Ottawai Magyar Háztól. Pedig a kanadai fővárosban még lenne igény egy magyar kultúrházra, ahol a hangsúly tényleg a kultúrán van, nem pedig a jobboldali pártpolitikán, Orbán Viktor Nemzeti Együttműködési Rendszerének támogatásán, illetve a liberális, vagy ellenzéki gondolkodású magyarok kirekesztésén.

2013 november 30-ára, rendkívüli vezetőség választó közgyülést hívnak össze. Ekkor választhatja meg a tagság a ház új elnökét.

Tags:

75 hozzászólás

  • Na, ez igazán sikerült az ottawai magyar házat szétverni.
    Tudomásom szerint volt benne része a cikk írójának is!
    Mikor a magyarságot politikai alá aknázásában résztvett.
    A magyarság ketté oszlott nagyon hamar.
    Olyan befolyások például, mint nem engedte a magyarház szerepelni Pataky Atilla rockzenészt Ottawában.
    Nem Feszty Dániel bűne a magyar ház összeomléása, hanem az alattomos propaganda a magyar kormény ellen.

  • Figyelő
    2013 október 23
    12:03 du.

    Elgondolkodtató, amit írtál, kedves Figyelő.

  • Göllner András

    Mennyire sajnálatos, hogy az eltérő nézetek békés egymásmellett élése helyett, a másként gondolkodók méltóságát tiszteletben tartó kommunikáció helyett, a magyar közösségi helyszinek – a FIDESZ/KMOSZ kirekesztő politikájának köszönhetően – sorra egyivású és ezáltal közösségileg unalmas helyszinekké válnak. A FIDESZ nemzeti együttműködés rendszere egy álarc, egy groteszk, hazug mechanizmus, amely egy politikai párt önkényuralmát, e párt egyoldalú nézeteinek dominanciáját takarja. A nemzeti együttműködés ideológiája a világ minden táján, ahol alkalmazzák, egy célt szolgál: nevezetesen azt, hogy a hatalom alá rendelje a közösséget, megszüntesse az eltérő vélemények békés megmérettetését, hogy megszüntesse a kritikus nézetek megszellőztetését a hatalommal szemben. Ezért tüske a KMH, vagy a Kanadai Magyar Demokratikus Charta a magyar nagykövetség által támogatott KMOSZ szemében, ezért polemizál ellenünk Dancs Róza, Feszty Dániel, és a többi KMOSZ-os. Ezért gyűjtenek aláírásokat a másként gondolkodók ellen. Ezért vannak majd minden közösségi helyszinről kitiltva azok akik nem tekintik Orbán Viktort népünk megmentőjének. És ezért a kitiltásért kapja a bonuszát minden magyarországi nagykövet manapség. Micsoda visszaélés a hatalommal, az igazságossággal, honfitársaink bizalmával, szeretetével. De jó is lenne, ha végre megszűnne ez a fajta egyeduralom, és a kanadai magyar diaszpóra sokszinűsége, változatossága, különlegessége, főleg fiataljaink körében, helyet találhatna egy ház falai közt. Köszönet Christopher Adamnak, hogy továbbra is forumot biztosít a vitának, az eltérő vélemények megmérettetésének, a kanadai magyar közösség sokszinű, többdimenziós kinyilvánításának.

  • Nem vettétek észre a sunyin lopakodó aljas maffiakormány gaztettét? Azt csinálta megint, mint mindig: Oszd meg, és uralkodj!
    Sikeresen megosztotta a társaságot, a vezetői lemondanak, majd jönnek a selejtemberei és akkor magyar közpénzből felpumpálja és máris megkaparintotta az egész szervezetet!
    Ez több mint bűn, hiba!

    Annak pedig örülök, hogy valaki megFigyelő jelezte, hogy az a tehetségetelen Pataki Attila nem kapott fellépési lehetőséget, mert csak lejáratta volna a magyarokat. Csak azért mert orbán se-hátuljába csontig nyal? Az a szerencsétlen még énekelni se tud. Egy átlagos iskolás jobban énekel mint ő.

  • Azt tudjátok, hogy Ti vagytok a „rohadtkommunisták”? Mert a zorbánbeszédekből mindig ezt tudjuk meg. Segítsetek legyetek szívesek, hogy ez tényleg így van-e. Ti, mint gaz kommunisták külföldről áskálódva szervezkedve akarjátok megdönteni az orbáni demokratikus hatalmat?
    Hát, hogy komcsik vagytok-e, azt csak a zorbán tudja ezek szerint, de az említett pénzetekkel, befolyásotokkal, médiasegítségetekkel igazán segíthetnétek, mert ez a diktatúra már nagyon a begyünkben van. Csak összehasonlításként: két és félszer annyian menekültek orbánrezsim alatt külföldre, mint 56-ban! Elhiszitek végre, hogy nagyon nagy a szahar?
    Ha nem lenne jó a neveltetésem, azt mondanám, hogy mindannyiótok hazafias kötelessége, hogy ettől a diktatúrától felszabadítsátok az anyaországot! Itt megfélemlítés, elnyomás, elnyomorítás van, a hűbéresek pedig versengenek a jutalomfalatokért. Ha nem elég hűségesen csaholnak, akkor a letaszítják őket is az elnyomott pórnép mocskába, amitől rettegve inkább túlteljesítenek, megpróbálják kitalálni, sőt túllicitálni a rezsim elvárásait.
    Akik közületek pedig érinthetetlen szentként imádják a diktátorunkat, attól megkövetelném, hogy a kinti jövedelmeit a magyar államnak felajánlva éljen Magyarországon az itteni nyugdíjból-, fizetéséből kinti segítség nélkül! Akkor talán lenne értelme elgondolkodni, hogy a legcsekélyebb mértékben is hiteles lenne az amit mondanak. Addig csak hazugságként, szemfényvesztő megtévesztésnek veszem megnyilvánulásaikat.
    Ti mit csinálnátok egy diktátorral? Milyen a romániai megoldás? Gyors és frappáns? Vagy hagyjuk 30 évig rabolni, terrorizálni, majd a végén vagy kinyúvad, vagy konszolidálódik, hogy mentse 40 év rablásait és az életét? Ez szimpatikusabb?
    Ti szeretnétek, ha folyamatosan elrabolnánk az összes vagyonotokat, magánynyugdíj-megtakarításaitokat és az adóitokat megemelnénk, hogy a csekkek befizetése után a családotoknak csak kenyérre és hidegvízre maradjon? Ja, nálunk ez a divat!
    A vállalkozásaitokat megfojtsuk? A fizetéseiteket megcsonkítsuk? Gyerekeiteket elszakítsuk tőletek, elüldözve őket más hazát keresve, ahol tanulhatnak, dolgozhatnak? Lekommunistáznánk benneteket, hazaárulóznánk? A választási jogotokban korlátoznánk?

  • Annak csak orulok hogy nem Ottawaba hanem Montrealba jott az EDDA. Voltam, szuper volt es minden fiatal, kozepkoru nagyon jol erezte magat. Rengetegen voltunk.
    Koszonjuk KMOSZ !!!!

  • A zenészek tudnak zenélni, csaka pataki nem tud énekelni. Ha bárkit beállítanának a helyére, az legalább úgy tudna énekelni.
    Patakinak kb. 3 hang fér ki csak. Több nem. A legegyszerűbb magyar népdal hangterjedelmének felét sem érik el, amit ő ki tud énekelni. Ezért annyira alacsony minőségű vokálisan.
    Az együttes zenéje, instrumentalitása az jó.
    Soha sem értettem, hogy hogy tud még beférkőzni oda pataki.

  • Szeretnének itt többen …olyan tehetségesek lenni a szakmájukban,mint az
    EDDA,vagy ha az „írásról”beszélünk,mint Vass Albert,a haza
    fiasságról,becsületről már ne is szóljunk!!!!!!

  • Göllner András

    Kedves Akárki ! Nem a dallal van a baj. Pataky Attilát nem azért hívta Kanadába a KMOSZ mert jól énekel hanem azért mert a gyalázatos békemenet egyik szervezője, a gyűlöletkeltő Bayer Zsolt haverja, a FIDESZ szekértolója. Mint a Jobbikos Morvay Krisztína, akit szintén a KMOSZ elnöke, Feszty Dániel hívott ide Kanadába hogy hülyítsen bennünket, Pataky is azt állítja, és idézem, hogy: „egy rejtett kaszt irányítja a világot, amely kapcsolatban áll többek közt a Wartburg, a Rotschild és a Bilderberg csoportttal is” Az idézetet nem Gyurcsány Fletó farmerjából, hanem Orbán egyik propaganda lapjából, a Helyi Témábol emeltem ki. Ezért jött ide Pataky, mert ő is a Raffay Ernő féle zsidó-konspiráció nótát fújja, azért jött ide, hogy szép dalokkal hülyítse a népet a választási kampány kezdetén templomaink auláiba. Akárkit jól meg is hülyítette. De az Ottawai magyar háznál befuccsolt a csávó. Hajrá Magyarok !!!! 🙂

  • Göllner már megint rágalmaz!
    Semmi fenti szöveg nem volt, remek estét és zenét adott a montrealiaknak, fiatalnak és öregnek egyaránt.
    Már jó volna, ha az üldőzési mániáról leszoknának egyesek!

  • Ha mar az EDDA „zeneje” is oromet okoz, akkor mar nagy baj van. Mindegy melyik part kuldi!

  • A fenti bejegyzesekbol egyertelmu, hogy kik okozzak a megosztottsagot es kik taplaljak a gyuloletet. Gollner szinte onvallomast tesz.
    Dakota!
    Figyelo irasa nemhogy elgondolkodtato, de teljesen elfogadhato. Milyen szepenat tudjak masra kenni, azt amit ok csinalnak. A KMH a leggyulolet keltobb forum, amit valahol is fel lehet lelni. Es el lehet gondolkozni azon, amit CA allit, hogy o egyedul csinalja mind ezt???
    Ugyan kerem.

  • Marcsi
    2013 október 23
    6:02 du.
    hát, a hazafiságról, a becsületről, fiam, maga ne is szóljon. nem kompetens.

    mielőtt kijelentené, hogy maga nem fiú, hanem lány – ami, azért, lássuk be, eléggé régen volt, és csak rövid ideig tartott – közlöm, hogy a századforduló idején jobb helyeken a családfő, éreztetve fölényét, fiamnak szólította a feleségét (tanúskodik erről elég sok 20-as, 30-as években készült magyar film)sőt, a ház asszonya is így szólította a cselédlányt, szintúgy a magasabb grádics okán.

    bár rémálmaimban se jöjjön elő a magával egy családba tartozás, de a maga fölött állásom, fiam, belátja, nem kétséges 😀

  • Figyelő
    2013 október 23
    7:48 du.
    ugyan már, bencsics, ne tegyen úgy, mintha nem értené, hogy nem az említett estéről írt göllner, hanem pataky görénységéről, jellemtelenségéről és gerinctelenségéről, amit itthon követett el!
    ennél azért több elfogulatlanságot vártam el magától, bencsics, és kevesebb zászlólengetést!

  • Nem igaz hogy ennyi politikat be lehet vinni egy eloadasba.
    Az EDDA egy etalon akar tetszik akar nem !! 31 album 35 ev.
    Itt inkabb arrol van szo hogy meghivnak egy eloadomuveszt aki letett mar valamit az asztalra es egyeseknek akik nem eltek ott nem ismerik a zenejet semmit nem tudnak az egyuttesrol, nem engedik hogy fellepjen Ottawaba.
    Gollner bacsi igen az EDDA mar vagy 20 eve meghulyitett. Gondolom nem vagyok egyedul.
    Megegyszer Koszonjuk KMOSZ. Varjuk a folytatast !!!! Szerencsere Montrealba nincs ilyen problema, es remelem nem is lesz !!!!!

  • Göllner András

    Úgy látom, a figyelő nem figyel. Nem a zenével a baj, hanem az emberrel. Mussolininak köszönhetik az olaszok, hogy menetrendszerűen járnak a vonatok – de ugye nem erről kellene most zenélnünk ? Vagy igen ????? JIMBO (a.k.a. csimbók) felébredtél Te is ??? Te meg képtelen vagy, úgy látszik, különbséget tenni a megosztás és az párbeszéd között. Mint azt már évek óta bizonyítod, a Te fejedben csak egy véleménynek van helye – a sajátodnak. Minden más az megoszt. Szedd ossze magad, mert nagyon unalmas ez a duma felnőtt emberek számára. Fésülködj meg. Kócos az agyad.:-)

  • Pataky „görénysége” és stílusa azért zavar egyeseket, mert hazafias érzelmeket tolmácsol.
    Csak a bal-libsiknek fáj a hazafiasság, de másoknak nem-.Nagy sikerű előadásában semmi olyat nem találtam, ami bármiféle rosszindulatot, ellenséges érzelmet táplált volna.
    Az én szótáramban, ha valaki hazafias még nem görény….

  • Kedves Figyelo! Fogalmad sincs Pataky urrol mint „hazafi emberrol”. Mulatsagos a hozzaszolasod. Amugy a tengeren tul Vamosi-Zarai is sikeres volt. Mindegy, csak sohajtozni lehessen. Amig locitrom van, vereb is van?
    De hallgasd sokat, nem irigylem toled. Zene helyett jo?

  • Akarki! Minek az etalonja? Komolyan hiszed, hogy ez a tingli tangli valami erteket kepvisel? A semmi 35-szor is semmi. Ez nem politikai kerdes, ez tisztan zenei.

  • Itt nem arrol van szo hogy mennyire hazafi valaki vagy nem. Kanadaban sokan szeretik az EDDA -t es biztos sokan szeretik a Vamosi Zarai -t is. Csak azert mert valakinek nem tetszik mert nem ismeri lemondani a koncertet felhaborito. Ha holnap Sass Jozsi jon pl. Welcome . Akit erdekel elmegy es megnezi .Ennyi.

  • Ille!
    maga szerencsére nem tartozik a családomhoz…
    megsérteni nem tud, csak lejáratni saját magát!
    Nem lennék a „fia” helyében, no meg ugye azt írok amit akarok?…..simosgassa meg valaki azt a szép
    „kocka” fejét, hogy megnyugodjon öcsike…Na pá Pistike!

  • Figyelő,akarki!

    Már csak azért is érdemes ezt az oldalt látogatni,hogy
    egy „igazi balos”kultúrával is megismerkedjenek,persze
    ne használják az „új”ismereteket a hétköznapokban,mert az
    nagyon égő lenne…..

  • Marcsi
    2013 október 24
    2:11 du.
    kétségtelen, magát megsérteni, boda fiam, kb. egy flex kellene min. korund koronggal 😀
    persze, hogy azt ír, amit akar.
    de minek? 😛

  • e-migráns!

    Szeretném közölni,hogy én azért ismertem igazi hithű kommunistákat, akik bár más ideológiát képviseltek mint én,de
    tisztességesek,következetesek voltak és nem ártottak másoknak,lehetett értelmesen beszélni velük!(Na csak pár volt….)
    na ez nem most volt… hanem régen és nem ezen az oldalon persze,ahol elv nélküli megélhetési bértollnokok és sajnos
    emlékezet és jellemhiányos emberkék írogatnak valótlan
    dolgokat és „szint alatt”….Nagy különbség!

  • Akarki! Abban a pillanatban, mikor Pataky felallt az Orban melle a tribunre, azt valasztotta, hogy politizal. Ezek utan mint Orban bizalmasa ment ki koncertezni. Ezt o valasztotta. Ha Te ebben nem latod a politikat, rossz a szemed. Nem kell a vezeto hatalomnak a feneket kinyalni.
    Legalabbis egy igazi muvesznek nem kell. Pataky sajat magarol mondott iteletet. Eleg elitelendot!

  • Llanfair
    2013 október 24
    10:41 de.
    Kedves Llanfair, nem szeretem különösen ezt a zene fajtát. De, hogy miért patkány Pataky, se te se Göllner nem magyarázta meg. Csak egyre gondolohatok, hogy magyaros hazafiassága iritál egyeseket.
    Van aki rajong érte, én nem. De nem értem az ellenszenvet,?!

  • Llanfair
    2013 október 24
    3:47 du.
    Köszi, most már értem! Miért nem szeretik egyesek Patakyt.
    Persze, ha odahívja a miniszterelnök, akkor mondjon nemet?
    Melyik művész teszi meg bár milyen országban?
    Mivel nem tudunk semmit, hogyan került Orbán mellé, jobb ha hallgatnak róla.
    De számomra érthető miért NEM volt alkalmas az ottawai szereplése egyeseknek.

  • Pataky…Tod, kedves Figyelő, ha egy menő zenész olyanokat mond, hogy a ” globálkapitalista karvalytőke a szívcsakránkat akarja”, az onnéttól nekem ne muzsikáljon..
    (Bármennyire csíptem is egykoron az EDDA-t..)

  • falusi, hallottad? vagy valaki írta róla?

  • Kedves Figyelő! Elvesztek az ekezeteim, elnezest. Sajnos falusinak igaza van. Pataki mostanaban igazan ostoba nyilatkozatokkal veteti eszre magat. Foldonkivuliekkel beszelget stb. Vissza akar kerulni a kozeppontba, es ez a „muveszetevel” nem megy.
    De nem ertunk egyet. Egy igazi muvesznek nincs szuksege eladni magat a hatalomnak. Sorolhatnam hosszan. Igenis mondjon nemet. Ne igy akarjon visszakapaszkodni a csucsra.
    A szent szovege is szep volt,hogy o segit a szegenyeken, hiszen ZALOGHAZAT uzemeltet. Nyilatkozta a hatalmas Mercedesebol. A masik. Ha elovasod, mit alakitott az elso egyuttesenek tagjaival, a szadra nem venned a nevet. Es egyetlen ok miatt semmizte ki oket, adocsalasi szempont miatt. Megjelent irasban. Az mas kerdes persze, hogy a „zeneje” szerintem akusztikai kornyezetszennyezes!
    A hazafiassagat pedig a haszonvagy hozta meg! En igy gondolom.

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 október 25
    10:35 de.

    Kedves Figyelő, maga összetéveszti a magyar hazafiasságot a legalja elvtelenséggel amelyik bárkinek a csizmájához oda fekszik ha érdekei úgy kívánják. Na ennek az iskola példája Pataky! Maga most véd valakit csak mert jobboldali, akiről annyit tud mint bárki más aki elolvas egy Pestiestet. Pataky konkrétan egy nagyon buta de nagyon érdekember. Most épp óriási, igaz magyar lett mert ezzel tudott visszakapaszkodni a majdnem teljes lecsúszásból. De a Himnuszt nem valószínű, hogy el tudná szavalni, három magyar költőt meg biztos nem tudna kapásból mondani. Viszont karvalytőkézni nagyon megtanult mert most azzal lehet karriert csinálni. Érdekes az előző rendszerben a legrendszerhűbb zenészek közé tartozott, nem is volt gondja a lemezkiadással.
    Ezt talán, ott az óceán túloldalán kevésbé ismert…
    Egyébként mondjon egy számot hány olyan zenészt mondjak aki tudott Orbánnak nemet mondani, olyanok akiknek ez a Pataky kiskutya a cipőjét nem pucolhatná ki!

  • Sajnos csak ismetelni tudom magam. Szarok arra hogy ki baloldali es ki jobb oldali zenesz. Egy zenesz ne azutan kategorizaljuk hogy ki milyen oldalon all. Van jo zene es szar zene. Tovabb megyek. Amit en szar zenenek tartok lehet hogy masnak tetszik. Izlesek es pofonok. Inkabb azon van a hangsuly hogy jon vegre egy Pataki kaliberu zenesz es valaki Ottawaba betiltja hogy nem lephet fel . Na ez a felhaborito !!!! Llanfair kurvara nem erdekel a bulvar resze Patakinak . szivesen elmetem a koncerjere , szuperul ereztuk magunkat. Ennyi!!!! Hogy mit gondol, milyen oldalon all, kinek a segget nyalja, a kozonseg 90% nem erdekli. Es ha hetvegen lett volna es jobban reklamozva biztos meg tobben lettunk volna.
    Megegyszer Koszi KMOSZ varjuk a tovabbi koncerteket.

  • Patakí Attila devizahiteles. Itt a videó, hogy miért haragszik a bankokra.

    Az életben nem tudom kifizetni az 50 milliós tartozásom – pszlf
    http://www.pszlf.com › Adósság-Hírek › Belföldi hírek‎

  • Az átküldött linken sajnos nem találom a videót, amelyen egy riport van Pataky Attilával. Viszont meg lehet találni rajta Deák Bill Gyula dalát.

    Ide másolok egy átírt EDDA dalt is.

    Csőd közepén állok,
    Körbevesznek végrehajtók,
    Körbevesznek végrehajtók, s bankok.

    Csőd közepén állok,
    Így könnyen bedaráltok
    Így könnyen bedarálnátok, bankok.

    Ref.:(2x)
    Ha egyszer odébbállok,
    A csőd közepéből majd hiányzok,
    Rám többé nem találtok, bankok.

    Adós vagyok, de bátor,
    Kamatoktól ég az arcom
    Árfolyamtól piros az arcom, hagytam.

    Nem adom fel, tudjátok
    Telhetetlen, hazug sumákok
    Istenem, de éhesek vagytok, bankok!

    Ref.:(2x)
    Ha egyszer odébbállok,
    A csőd közepéből majd hiányzok,
    Rám többé nem találtok, bankok.

    Hitvány, mohó álmok,
    Ha mindent felszámoltok
    Felébredek hiába altattok, bankok.

    Könyöröghettem bárhogy,
    Szerződéssel rám vadásztok,
    Már nem félek, halljátok meg bankok.

    Refr.:(6x)
    Ha egyszer odébbállok,
    A csőd közepéből majd hiányzok
    Rám többé nem találtok, bankok.

    minden 2. refrén utolsó sora: Belőlem már nem kajáltok, bankok.

  • Heuréka, megtaláltam!

    A legfelsőbb sorban, az „adósság – hírek” címre kell kattintani, és valahol középtájon található a riport.

  • Nem biztos, hogy Pataky Attila megérdemli, hogy védjem, ugyanis nem ismerem. De úgy vélem, az, hogy bíráló szerint „bunkó”, illetve, hogy „nem értékes a zenéje”, nem elegendő indok arra, hogy ne szerepelhessen olyanok előtt, akik viszont elfogadják. Ahogy az sem indok fellépésének megakadályozására, hogy másféle politikai nézeteket vall, mint pl. Göllner. Mint banki károsultnak, érthetőek Pataky bankokkal szembeni indulatai. A bankok csaltak és ez már mindenki előtt nyilvánvaló. Normális ember a kilakoltatokkal és a becsapottakkal érez együtt. Miért nem szervez a baloldal menetet a becsapott devizásokért? Szerintem Pataky akkor hozzájuk csatlakozott volna. Így sajnos nincs erkölcsi alap számon kérni, hogy miért a jobboldalhoz csapódik. A baloldalon csak Thürmer védi a kisembereket!

  • Figyelő
    2013 október 25
    1:02 du.
    Olvastam egy vele készült riportban.

  • Figyelő
    2013 október 25
    10:35 de.

    Kedves Figyelő, bezzeg mind az öten, akiket érdekelt volna, mekkora ovációval és felhajtással fogadták volna Gerendást Ottawa-ban, ha a ő jött volna. Az igaz, hogy rá senki nem kiváncsi se itt, se ott.
    Pedig milyen szépen énekli, hogy…

  • sárdi jani
    2013 október 26
    7:31 de.

    „Normális ember a kilakoltatokkal és a becsapottakkal érez együtt. Miért nem szervez a baloldal menetet a becsapott devizásokért? Szerintem Pataky akkor hozzájuk csatlakozott volna. Így sajnos nincs erkölcsi alap számon kérni, hogy miért a jobboldalhoz csapódik. A baloldalon csak Thürmer védi a kisembereket!”

    Pontosan, ahogy mondod.

  • sárdi jani: Engem is atvertek a bankok. Megsem nyaltam be senkinek, hogy segitsen. Megoldottuk sajat erobol. Igen is van erkolcsi alapom kritizalni Patakit.
    De mikor egy igazi muveszt, Schiff Andrast fenyegettek meg eletveszelyesen „igazi magyar ifjak”, akkor nagy csendben voltak a jobboldalon. „Szegeny” Pataki sorsa viszont nagyon megviselte a lelketeket. Komolyan kellene venni titeket?
    De igazad van, azert mert pocsek zenesz, azert nem kellene letiltani. Hiszen nincs vele egyedul.

  • Llanfair

    A seggnyalás (te használtad ezt a szót) az, mikor becsapnak a bankok, de te továbbra is kiállsz mellettük.
    Szakszóval ezt úgy hívják, hogy „Stockholm szindróma”

    Ha nem vetted volna észre, én elvek mellett szoktam kiállni, nem pedig személyek mellett. Ha Schifftel tették volna, amit Patakyval, ugyanez lenne a véleményem, és fordítva.

    Egyébként, ha nem hangoztatnád folyton, hogy komoly zenét hallgatsz, simán összekevernélek egy EDDA rajongóval.

  • Llanfair
    2013 október 26
    3:57 du.

    Véletlenül, olvastam Schiff Andras nyilatkozatát a magyarokról.
    Lehet hogy kitünő zongorista, dehogy nem magyar az biztos!

  • Dakota

    Be kell látni, nem voltak körültekintőek, akik a művész küldöttség tagjait összeállították. Láthatóan jobboldali kampány készült. Egy köztársasági elnöknek pedig mindenkire, a baloldaliak érzékenységére is gondolnia kéne. Bizony, nem lett volna túlzás, ha egy baloldali zenészt is utaztatnak.

  • Mi is a fő problémája egyeseknek az Edda-val?
    Pataki nem az Edda. És az Edda-nak nagyon jó számai vannak, de legalábbis a régi dalaik még ma is nagyon népszerűek.
    Nagyságrendekkel jobban, mint amiről sok más zenész csak álmodhat.

    Gerendás melyik pártnak is volt a „seggnyalója”?
    Na ugye.
    Most is az lenne, ha ki nem golyózták volna azokat, bár a „ciános” Kuncze mintha megint éledezne.
    Na majd Gyurcsánnyal, mint kirekesztettek, összefognak és majd jól megmutatják, hogy igenis ketten elérik a három százalékot.

  • A parittyás hangja

    Lévén, hogy Pataky nagyjából az én generációm zenésze volt, néhány szót róla csak mert nagyon úgy tűnik a kintiek mint Figyelő vagy Dakota nem igazán ismerik. A srác és maga az Edda is Miskolc proli negyedéből érkezve lett zenész aki a ’70-es, ’80-as években valóban egy korosztály és még inkább egy réteg, a szimatszatyros, csöves nadrágos, melós fiatalok ikonja lett mert a dalaikban, nem elfelejtve honnan érkeztek, tényleg az ő életérzésüket, problémáikat fogalmazták meg. Pataky egyáltalán nem politizált, simulékonyan megfelelt a rendszer elvárásainak, a munkásosztály gyerekeinek zenésze volt. És tényleg volt benne együttérzés ezzel a réteggel. Megtörtént eset mikor félbeszakított egy koncertet mert a biztonságiak ki akartak rángatni egy szerintük túl ittasan csápoló fiatalt. Aztán a rendszerváltás után megtört a lendület, zuhanórepülésbe került az egzisztenciája és ki is fordult önmagából. Ötvenévesen „rájött”, hogy ő valójában szakrális ősmagyar, a helye nem a munkásság oldalán van hanem az Orbán által kitenyésztett keresztény-nemzeti középosztály között amelyik csak külsőségeiben keresztény és nemzeti, Patakynak meg végképp soha nem volt köze ezen értékekhez, viszont egzisztenciálisan ezt volt az utolsó menedéke… Ennyi. Ő is csak egyike az ország nagy „soha el nem felejthető” köpönyegforgatóinak mint Bayer, Schmitt Palika, vagy Kovács Koko és még sorolhatnám. A legalja elvtelen szemét akikre Orbán építi hatalomgyakorlását.

    Daki, csak a tényszerűség kedvéért a kisembereket a Munkáspárt 2006 képviseli legtisztábban Thürmeréken kívül!

  • sárdi jani: Azzal keversz akivel akarsz. Nem mindegy? De hogy megnyugodj, nem hallgatok komolyzenet. Hazudtam. Gyozike a kedvencem. Igy jobb?
    De! „A seggnyalás (te használtad ezt a szót)”
    Nem hasznaltam ezt a szot. Keversz valakivel megint.De az egesz hozzaszolast nem fogtad fel. Mikor alltam ki a bankok mellett? Janikam, felrebeszelsz?
    Most utolag sem alltal ki Schiff Andras mellett.
    Nem zavar ha utalsz, de ha belem akarsz kotni, rendesen csinald.

  • Figyelő: Tudom, csak az a magyar, aki dicseri oket. Aki kritizal, az szemet idegenszivu patkany.
    De Schiff Andras biztos, hogy nagy zongoramuvesz, es bizony magyar. Ha tetszik neked, ha nem.

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 október 26
    6:03 du.

    „Lehet hogy kitünő zongorista, dehogy nem magyar az biztos!”

    Kedves Figyelő, na ezek azok a mondatai amitől égnek áll az ember haja, és minden nem titkolt szimpátiám ellenére elgondolkodom a hangoztatott igaz keresztény erkölcsinek valóságtartalmán… Megtenné kérem hogy megfogalmazza milyen kritériumok alapján tart valakit magyarnak! És még inkább, elmagyarázná kérem milyen erkölcsi alapon ítélkezik bárkinek a magyarsága felett! Tényleg nem érzik az abszurdumát annak a ténynek, hogy állandóan a baloldalt vádolják gyűlölet keltéssel, párbeszéd képtelenséggel miközben maguk jobboldaliak a legnagyobb természetességgel rekesztenek ki bárkit a nemzet fogalmából aki mer másképp gondolkodni, aki képes a maga sokszínűségében szeretni a világot, aki nem félázsiai karikásostoros-mentés-habzószájú-büdös szittyaként akar magyar lenni a huszonegyedik században hanem „csak” mint egy európai polgár…

  • Llanfair
    2013 október 27
    10:26 de.

    Nü, hamost kiderül, hogy whisky-kollekciód sincs, lövöldözni kezdek…
    🙂 🙂 🙂

  • Llanfair

    „Engem is átvertek a bankok. Mégsem nyaltam be senkinek, hogy segitsen. Megoldottuk sajat erőből.”

    Valóban nem seggnyalást írtál. Bocsánat.
    Szóval, azzal „nyalsz be” a bankoknak, hogy megveted azokat a tömegeket, akik nem tudják fizetni a megemelkedett törlesztőrészleteket, vagy már ki is lakoltatták őket, illetve öngyilkosok lettek..

    Egyébként, tőlem azt hallgatsz vagy nézel, amit akarsz. Én a csendet szeretem, ami arra is jó, hogy gondolatokat ihlessen, ugyanakkor mint ízlést, nem lehet leszólni. Ha Schiff Andrással kapcsolatban nem értesz valamit, akkor olvasd el még egyszer.

  • A parittyás hangja
    2013 október 27
    1:28 du.
    Nagyon egyszerű a magyarázatomm, kedves parittyás,
    Schiff Andras külföldön él, éppen úgy mint én.
    Tehát a mai magyar helyzzetről kevés , igaz információja lehet. Csak olyan ami másod vagy harmadkézből jut el hozzá. Persze az információ ami eljut az is kétféle lehet, rossz vagy jóindulatú.
    Ő legalább nem tud igaz véleményt formálni és aztán publikálni a nyilvánosságban, legalább úgy nem tud ahogy én és más külföldi magyar.
    De mivel ő Schiff Andras, világhírű zongoraművész az ő véleménye és interjúja nyomos véleménynek hangzik, jobban mint pl. az enyém lenne! Ezzel élt vissza a mai magyarok felé, tudva nagyon jól, hogy számít amit mond.
    Tehát ÁRT azzal a magyaroknak.
    Mivel, megalázó és hazug hírt terjeszt rólunk a világban, számomra nem magyar.
    De parittyás képe amit nekem írt a magyarságról, magyar érzelemről az sem volt valami rangós,hogy finom legyek!

  • falusi: Termeszetesen van (161). De ha oromet szerzek vele valakinek, akkor vallalom, hogy nincs. Nem mindegy? Attol meg van!

  • Figyelő: Tehat Schiff Andras nem itt el, tehat nem tud velemenyt formalni. Te sem itt elsz, Te sem tudsz velemenyt formalni, de pontosan tudod, hogy Schiff Andras hazudik. Meg azt is tudod, hogy ezt szandekosan es rosszindulatuan teszi. Erdekes logika, csak santit! Ha azok mondjak ezt, akik itt elnek azokat is lehazugozod, pedig Te nem is tudhatod mi van itt (Kertesz Akos). Hiszen mindent masod es harmadkezbol tudsz. Megis koromszakadtaig veded allaspontodat, mirol sajat velemenyed szerint fogalmad sincs. Nem zavaro?
    Azt pedig ideje lenne megtanulni, a kritika nem art.

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 október 27
    5:22 du.

    Kedves Figyelő, konkrétan Schiff András nyilatkozataival kapcsolatban nem tudok állást foglalni mert sajnos egyet sem olvastam, de rá fogok keresni, csak hogy vitatkozhassak önnel egy kicsit! 🙂
    A másik viszont amit én írtam a magyar érzelemről, ne csinálja ezt velem, hogy nem érti mire gondolok!:)
    Mondok egy példát. A hétvégén a Szent Ferenc agár fajtamentőkkel voltam vidéken, két magyar agarat hoztunk el (nem szép szóval) amiket feltehetően orvvadászatra használtak (cigányok…). Mindkét állat borzalmas állapotban volt, az egyik kullancs által terjesztett vírusos betegségben szenved. A kutyákat felhoztuk Pestre, állatorvoshoz vittük, elláttuk, elhelyeztük, ha rendbe jönnek gazdit keresünk nekik. Ezt mind-mind saját pénzen. Mit gondol ha csak egy cseppel is, mivel teszek többet a hazámért, ha erre áldozom a szabadidőm, vagy ehelyett lajbis kiskondás gúnyát öltök és kivonulok valahova zászlót lengetni…? Melyik a magyarabb érzelem…?

  • A parittyás hangja

    Esetleg, nem a vasadi „Szent Ferenc” állatmenhelyről van szó? Mert ha igen, elárulom, hogy annak idején Merza Henriettának én javasoltam ezt a nevet, mikor azon spekulált, hogyan lehetne jobban bevonni a vallásos embereket az állatmentésbe. Úgy emlékszem, dohányzott, és úgy tudom azóta meg is halt.

    Sok sikert az állatmentéshez!

  • Llanfair
    2013 október 28
    1:24 de.

    Igen. Így van. De ha én hazaszerető vagyok nem igyekszem a magyarság megrontására. Soha, semmi rosszat nem írok, mondok róla, ami árthat az inetrnecionalis világban..
    Ez olyan, amit Nagyanyám mondott mindig: „egy jó asszony soha nem mond rosszat a férjéről…”

  • A parittyás hangja
    2013 október 28
    7:09 de.
    Igen dicsérendő volt e cselekedete! Senki sem kifogásolja állatszeretetét!
    De a haza az már egész más tészta.
    Valóban, a cselekedetek mutatják meg igazán hovátartozásunkat.
    Azt hiszem, kanadai életemben ezt 40 évig megtettem.

  • Nem értem ezt a magyar – nem magyar dolgot. Például Kertész Ákos kritikát fogalmazott meg a MAGYAROK ÉRDEKÉBEN, tette hogy a begyepesedett gondolkodással bírókat felrázza. Ezen nem megsértődni kellett volna és elüldözni, hanem köszönetet mondani, hogy legalább elgondolkodtatásra késztette a magyarokat. De hát akik támadják, azoknak az IQ-ja csak egyel több mint egy virágnak, így annyira futotta gondolkodás helyett, hogy elvegyék díszpolgári címét, és elüldözzék nagy zsidózások közepette. Hát igen, ez valóban az igazi magyar ismérve, viselkedése. Az ilyen dolgokra lehet büszkének lenni, hűűű de fa##a. Bárkinek -akár Schiff Andrásnak vagy Kertész Ákosnak a kritikáját tudni kéne helyén kezelni és nem aszerint megítélni, hogy éppen a politika mit sugall az emberekbe és aztán kényelmesen azzal az állásponttal egy követ fújni. Tudom kényelmesebb bólogatni, frázisokat, paneleket megtanulni és mondogatni, de ennél már a vad sztyeppén is többre képesek a nomád népek. Hova tovább akarnak már az „igaz magyarok” visszafejlődni modernizáció és a korunk által megkövetelt fejlődési útról letérni még?? Nem veszik észre, hogy Magyarország egyre jobban teljesít hátrafelé menetben (Gazdaságban, kultúrában, sportban, mentálisan, mindenben)

  • Llanfair
    2013 október 28
    1:13 de.
    Naccerű!! Akkor visszaásom a kalasnyikovot, a párttagkönyvemet, meg a pufajkát a ganédomb mögé!!
    🙂 🙂 🙂

  • A parittyás hangja
    2013 október 28
    7:09 de.
    Kedves Parittyàs, làtod-làtod:màr megint össze-vissza beszélsz : )
    – amit Te csinàlsz, annak semmi köze semmihez, plàne nem a hazaszeretethez. Sőt: a Hazàt kutyàkhoz hasonlitod…
    (Mellesleg:elküldtem Neked elérhetöségeimet a megadott e-mailre, de semmi reakciót nem kaptam idàig…)
    Màs:gimiben a történelemtanàrnönk azt magyaràzta, hogy nem nagy kunszt leugrani 1 vàr falàrol – nem az a hős,nem azt kell hőssé kikiàltani, akinek màs vàlasztàsi lehetösége nincs megoldani egy bizonyos problémàt;mint alàvetni magàt az ostromlott vàr falàrol (a török zàszlot is magàval ràntva mellesleg). Azok az igazi hősök, akik minden nap idöben felkelnek,elmennek dolgozni oda és azt, amit kell,és elvégzik sziszifuszi munkàval és szivvel-lélekkel a munkàjukat évtizedeken keresztül, a bajbajutottakon segitenek minden hàla és köszönet elvàràsa nélkül,megbecsülik és tisztelik embertarsaikat,apro gesztusokkal,helyes és példamutató életmoddal igyekeznek a haza javàt szolgàlni stb.stb.-ezek szerint a tanàrnőm is magyarellenes volt?
    -Amit Figyelő emlit, a Nagymamàja mondàsàt: nem szidni a férjet:nem rosszat mondani: az igen praktikus: montreàlban az elmúlt 2 hétben 2 nőt öltek meg rendes férjeik, akikre nem panaszkodott soha a feleségük, mert hàt az nem illik.
    Persze,tudom,ezt nem szó szerint értette mrs.Figyelö, hanem „àtvitt” értelemben. De valahogy mégis ciki..
    „Nekem olyan asszony kell, ha beteg is,keljen fel stb.” ez is jo,nem?

  • Annamaria
    2013 október 28
    1:58 du.
    Üdvözletem, kedves Annamaria..
    Ráadásul parittyásunk elárulta a pártorientációját is..
    Most már biztos, hogy a Kétfarkú kutyapártnak csápol!!
    (Cáfolatnak elfogadom, ha az egyik kimenekített agár szuka volt..)
    🙂

  • Figyelő
    2013 október 28
    10:03 de.
    Bizony, hogy más, kedves Figyelő..
    Ha mindössze orális, francmegette..(És ezen még a könnyezés sem segít.)
    A mentális viszont -számomra- az igazi hazaszeretet formátuma.
    Minden körülmény között. Bármilyen állampolgársággal, bármilyen egyenruhában.
    Mert ahogy anya is, haza is csak egy van.
    És bizony, a kedvesmamát is lehet „rosszul” szeretni..

  • A parittyás hangja

    Annamaria
    2013 október 28
    1:58 du.

    Kedves Annamaria! Most bajban vagyok mert nem érkezett tőled levél a levelező rendszerembe. Llainfar a megmondhatója, hogy össze-vissza dobálja a beérkező leveleimet a rendszer, van amikor egyből a spam fiókba teszi, de mindenhol megnéztem és semmi nem jött! A „lutradive”-ra küldted? Kérlek küld el oda még egyszer!

  • Annamaria

    A béke időknek és háborúknak is megvannak a maga hősei.

  • Mégegy „Békeharc”, és itt cső csövön nem marad..

  • A parittyás hangja
    2013 október 28
    6:52 du.
    …nem oda küldtem…Llianfairnak küldtem, arra cimére, amit egyszer megadott 1 gavallér rohamàban

  • sárdi jani
    2013 október 28
    6:56 du
    Kedves Jani, igaz, –és minket is megdöbbentett annak idején ez, amit mondott: és föleg:akirôl mondta ugyebàr–viszont miutàn egyszemélyben ugyanez a tanàrnö volt az osztàlyfönökünk is,mindig duplafenekü gondolatokkal birizgàlta a gondolkodàsmodunkat. Egész életemben hàlàs maradok a tanàri karunknak: olyan jo tanàraink voltak annak idején a gimiben, annyira sokat tanultunk és megtanitottak tanulni is, meg gondolkozni is.

  • A parittyás hangja

    Annamaria
    2013 október 28
    9:19 du.

    Jaaa! Há akkor itt van a kutya elásva! Azt hittem Llanfair megadta a mailem és arra írtál! Viszont akkor a kis komisz nem küldte át, és nem is szólt róla pedig tegnap este együtt bandáztunk és még szóba is kerültél. (Csupa szuperlatívuszokkal teli, rajongó szövegkörnyezetben…:))
    Gyanítom galádul a kovakövekre pályázik csak tudnám mit akar kezdeni velük azon a nyirkos ír vidéken? Asszem valami cselszövésre készülhet amiben falusi meg a lapui is biztos szerepet kapnak. De mire kellenek neki a kövek?
    Tényleg nagyon ért a whiskyhez, de ez nem menti fel a bűne alól! Intézkedem…!
    🙂 )))

  • A parittyás hangja

    sárdi jani
    2013 október 28
    9:56 de.

    Hah! Ugye milyen kicsi a világ! Igen, az a menhely! M. Henrietta valóban meghalt:( a lányai viszik a menhelyet. Az agarak iránti rajongást családi örökségként kapták, az idősebbik hozta létre a menhelyen belül a fajta mentést, az édesanyjuk emléke miatt is. Ráadásul egy nagyon jó és összetartó csapatot is összekalapált az agár őrültekből. Érdekes itt bal és jobboldaliak a lehető legjobb viszonyban vannak…, igaz Figyelővel ellentétben itt mindenki úgy gondolja, hogy a haza nem csak nemzeti ünnepekből, jelképekből, forradalmakból és vértanúkból áll, hanem sokkal inkább a mindennapi környezetünkből, és ahogy Annamaria is írta a cselekvő hazaszeretet pontosan az ha a lehetőségeinkhez mérten teszünk ennek a környezetnek a jobbá tételéért. Akinek arra van lehetősége, az egész nemzet érdekét önzetlenül szolgáló jó politikai döntésekkel, akinek meg arra hogy elültessen egy fát vagy összeszedje a szemetet akkor azzal. A dolgok legmélyebb értelmét tekintve nincs különbség! De nagyon úgy tűnik, a mi hazánkban csak a fa ültetőkben meg a szemétszedőkben van igazi hazaszeretet…

  • A parittyás hangja

    Figyelő
    2013 október 28
    10:03 de

    Kedves Figyelő, ezek szerint másképp értelmezzük a haza fogalmát. A maga pátoszos hazaképével szemben én sokkal hétköznapibb, racionálisabb módon közelítem meg, lévén, hogy tőlem a haza nem csak szeretetet követel, hanem adóbevallást is… ezért „The deal is deal” alapon úgy gondolom én is elvárhatom a hazámtól, hogy ne akarjon hamis ideológiák, hazug mendemondák, felszínes értékek bilincsébe verni! Pedig most épp ez történik úgy tízmillió magyar emberrel!

  • A parittyás hangja

    sárdi jani
    2013 október 28
    9:56 de.

    Jaj! Most nézd meg milyen bunkó vagyok! Lemaradt, hogy köszönöm a jó kívánságot!:)

  • A parittyás hangja

    falusi
    2013 október 28
    2:18 du.

    🙂 )))))))))
    Hah! A kutya mindenit! Birtokunkban van ám egy videó amin a Balfac paleszt osztogat és fűt-fát ígérget! És ez nem lerágott csont! De miért vörösödik olyan csúnyán a kocsmárosotok feje? Fogaggyunk neki nem szóltatok az osztogatásról?! Lehet ő fosztogatásnak értékeli?
    Nini! Van már neki rézcsapja is!
    Upsz! Ez fájhatott! Há csuda derék ember ez a ti kocsmárosotok! 🙂 )))))

  • A parittyás hangja: A helyedben elolvasnám a leveleimet.

  • A parittyás hangja

    Még korábbi lakhelyünkön volt kapcsolatunk M. Henriettával. Annak idején az ő menhelyére szoktuk szállíttatni a talált kutyákat,(saját pénzen) amiket már nem tudtunk befogadni.
    Nekem nincs bajom Figyelő hazaszeretetével, ahogy a te természet és állatszereteteddel sem. Egyébként, a hazaszeretet egy olyan kohéziós erő, amivel – ha nem élnek vissza – termelő erőre lehet váltani.

  • TSZTELT BARATAIM HAGY TEGYEK VALAMIT HOZZA A OTTAWAI MAGYARHAZHOZ EZEK A SZETHUZO TAGOK AKIK SZET AKARJAK ROBBANTANI A MI NEHEZ MUNKANKAT AMIT FILLEREKBOL EPITETTUNK FEL ES SOK ALDOZATTAL EN EGY ALAPITO TAGJA VOLTAM DE VANNAK MEG AZERT EGY PARAN AKIK MEG A ELOK SORAIBAN OTTAWABAN ELNEK NEKTEK KOSZONETTEL ES HALAVAL TARTOZTOK EZEKNEK A SZEMELYEKNEK SZARAZ LASZLO ES NEJE ‘ELHUNYT’BAKONYI TESVEREK KURUCZ CSALAD SARKADI’SERLEGES’ SZABO RUDI POLGAR JOZSI ES CSALADJA ES MEG SOKAN MASOKNAK AKIK ELNEK VAGY MAR ELHUNYTAK TI EZT VERITEK SZET????????? SZEGYELJETEK MAGATOKAT EZEK A ALAPITO TAGOK AKIK MEG VELUNK VANNAK CSAK SZEGYENT HOZTOK RAJUK ES A OTTAWAI 1956=OS MAGYAROKRA