Besz…s van, elvtársak.

2013 november 2 10:37 de.12 hozzászólás

A címhez nem tettem a kérdőjelet, mert az helytelen lett volna! Bár tehettem volna felkiáltó jelet is, mert itt az is helyes lenne! (Azt, hogy az „elvtársak” jelző ki(k)re vonatkozik, mindenki fantáziájára bízom!)

Olvasom, hogy újra kell módosítani az alaptaknyolmány nevű izé 5. módosítását is, mivel még nem eléggé biztosította be magát Orbán és maffiája a következő kurzusra!

Fotó: kormány.hu

Fotó: kormány.hu

Lássuk, hogy miről is szól a (jól kitalált szisztéma szerint) csütörtök este benyújtott módosító szöveg lényege?

…„Saját” alkotmánybíróira szabott törvényjavaslatot a Fidesz: a parlament honlapjára csütörtök este felkerült „Alaptörvény-módosító saláta” eltörölné az alkotmánybírák esetében a hetvenéves felső korhatárt. Ezzel öt jelenlegi, a Fidesz által kinevezett alkotmánybíró is évekkel többet tölthet majd hivatalában, és még a 2022-es választások idején is aktívak lesznek”…

Erről bővebbet ITT olvashatunk.

Namármostan, ha valaki azt hiszi, vagy hinné, hogy a Fidesz ezzel növelni akarná a munkalehetőséget, az bizony nagyot téved! Mert miről is van szó?

A Fideszvezér ugyebár kitalálta azt, hogy az igazságszolgáltatásban dolgozó bírók ne dolgozhassanak tovább 64 éves koruk után, mert kell a friss (Fidesztőlnemmentes) ifjúság a bírói karba!

Ezt a tervét – mint köztudott – az EU nyomására visszavonta, a közben kirúgott bírókat visszavette, kártalanította a Fidesztőlnemmentes Szájernéhandótünci!

És itt van a csavar a dologban!

Nem elég a KT., nem elég a KE. személye, nem elég a LÜ., nem elég a TEK., nem elég az OGY.-elnöke., nem elég a választói körzetek átrajzolása, nem elég az OVB. saját embereivel való feltöltése, nem elég az NMHH és nagyon hosszan sorolhatnám! Most még a SAJÁT AB. – tagokat életük végéig akarja foglalkoztatni!

Vagyis a módosítás után olyan, a Fidesz által kinevezett bírák maradhatnának még hosszú évekig a testület tagjai, mint a most 64 éves Szívós Mária, az egy évvel fiatalabb Pokol Béla, a 66 éves Salamon László, a 67 éves Balsai István, vagy a már 69 éves, tehát a jelenlegi szabályozás értelmében már majdnem nyugdíjas Dienes-Oehm Egon. (Könnyű kiszámolni, hogy 2022-ben hány évesek lesznek?)

(Csak kellő tisztelettel kérdezném, hogy akkorra az agysejtjeik száma mennyi marad?)

Még ez sem elég, mert most a választási törvényt is újra módosítják 628-adszor!

Nagy besz…s van itten kérem!

Nem értem, hogy miért, hiszen a demokratikus ellenzék töketlensége már túl tesz mindenen! Vagy abszolút nem tudják, hogy mit tegyenek, vagy nagyon jó stratégiával rendelkeznek, amiről nekünk (halandó választóknak) halvány, halk ficcentésünk sincs!

Azért reméljük, hogy a választás előtt megtudjuk!

Reménykedjünk, hisz mást úgysem tehetünk!

Gere Gábor

12 hozzászólás

  • Orbán hazárdíroz, de nem kockáztat ! Jól kiötlik a tudorai mit kell tennie, hogy a következő kormányt, kormányokat ellehetetlenítse! – de ezért fel is lehet JELENTENI, mível az ország fejlődését, az emberek életminőségének jobbítását, a gazdaság fejlődését lassítják! – ez pedig csak nem lehet MAGYARORSZÁG CÉLJA?
    Egy „csendes őrült” a felolvasás arany díjasa, ja az sem, mert az sem megy neki folyékonyan, de elképesztő amikre MER ÖNURALKODÓKÉNT vállalkozni!

  • ÓÓÓ kedves elvtársak, nem kell annyira félni, csak a már megszokott „Nemzeti” diktatúra pontosítása, csiszolása zajlik.

  • Soha nem az ország érdeke számított neki, csak a sajátja.
    A bíróknak el kell húzniuk 62 évesen (szerintem nem 64, de mind1), de az ő csicskái 100 évig maradhatnak, mint az USA nagykövet, aki 70 volt mikor kinevezték.
    Szánalmas ez az ország, amennyi baromarcú tapsol még mindig ennek a zsebnapóleonnak.
    Békemenet! B+

  • antifülke
    2013 november 2
    12:29 du.
    Bocsi, igazad van, figyelmetlen voltam! Sajnos őt sosem érdekelt más, csak saját maga és a kollégiumi társak!
    Ha még „csak” Napóleon lenne, de sztem Hitler és Mussolini összegyúrva Pinochettel és Francoval!
    Egy „emberben” ennyi gonoszság hogyan lakozhat?

  • Kyten
    2013 november 2
    11:47 de.
    Én annak jobban örülnék, ha csak a saját bőre bánná betegsége következményeit!
    Mondjuk, ha kiszáradna és zörögne, mint a dió! 🙂

  • valamit nem értek, gábor.
    ez az ember magától nem juthatott el erre a szintre, ezt valakik, valahol kiképezték. a komcsi papától, disznóganajos csizmában növekedve, nem valószínű, ahogy a koleszban sem. kérdés: kiknek állt az érdekében, hogy ezt az elmebeteget az ország élére állítsák? kik ruházták fel olyan hatalommal, hogy saját pártját is képes legyen abszolút függőségben tartani? hogy ne szimpatizánsai, de hívei (hívői) legyenek, minden józan észbeli határon túl? hogy személyét legyen olyan barom, aki – plakáton hirdetve – az élő istennek dicsőíti?
    hogy hívei annyira elvakultak, hogy még azt sem veszik észre, hogy rajtuk tapos, az ő fejüket nyomja a sárba, róluk is lenyúzza a bőrt? vagy másfél millió nyertes lenne orbanisztánban?

  • Ille István
    2013 november 2
    1:54 du.
    István! Ez az, ami számomra is érthetetlen!
    Jó, belekalkulálom, h a koleszban simicskalala volt a szobatárs, és, mint sok titok tudója (többekkel együtt) egymást mindenben támogatt(j)ák!
    (Tudod, innen egy kis Gripen-kenőcs, onnan egy kis baráti bankkölcsön egy kis fülesért, stb.
    István!
    Ezek egymás tökét fogják és amelyik egy kicsit szorít rajta, a másiktól vissza is kapja! (képletesen)
    Nagy maffia ez!
    A nápolyi az ehhez képest leányegylet! 🙂

  • marcus aurelius

    „A stilus maga az ember.”

  • Avi ben Giora

    Valami nem stimmel. Én úgy emlékszem és valószin jól, hogy több komment is vala itten irva. Nem a sajátomat hiányolom mert az nem annyira lényeges. Erre is rákaptak az elvtárs urak és kezdik cicomázni? Ejnye bejnye miért nem a saját házuk táján sertepetéznek

  • avi ben, egyenlőre nem vagyunk képesek letiltani a spamokat. ne tudd meg, mennyi érkezik automatától minden posthoz, és a számláló ezt is rögzíti 🙁

  • Sajnos a mai kormány ugy változtatja a törvényeket ahogy neki és hübéreseinek jó!

  • témához nem tartozó, felesleges propaganda közlése okán törölve. a cikk tartalmához szóljon, ha kérhetem (moderátor)