Van egy egyház

2013 december 10 5:41 de.43 hozzászólás

Van egy egyház, amit ártunk és ormányunk nem tekint egyháznak.  Miért? Csak. Mert. Azért.  Úgy hívják őket : MET.  Hogy kik is ők, mik is ők, álljon itt a http://www.metegyhaz.hu/ oldala.

Jelenlegi vezetője, Iványi Gábor, akinek apja vezetésével vált ki a metodisták közül a MET,  (lásd http://hu.wikipedia.org/wiki/Magyarorsz%C3%A1gi_Evang%C3%A9liumi_Testv%C3%A9rk%C3%B6z%C3%B6ss%C3%A9g) olyan jelentéktelen személyiség, aki az alábbi kitüntetések részese:

a magyar köztársasági érdemrend tisztikeresztje (1997)

magyar tolerancia díj (1997)

Puszedli-díj (1997)

Maecenas díj (2002)

Magyar köztársaság elnökének arany érdemérme (2003)

radnóti miklós antirasszista díj (2004)

a magyar köztársasági érdemrend középkeresztje (2006)

Emberi jogokért emlékplakett (2006)

magyarországi zsidókért díj (2007)

Pro urbe budapest díj (2008)

Veér andrás-díj (2009)

„másokért” emlékplakett (2011)

Nos, ezt az egyházat, mint tudjuk, a végtelenül toleráns orbáni adminisztráció kizárta az általa elismert egyházak sorából. Igaz, hogy ezt a megalapozatlan és diszkriminatív döntést az Alkotmánybíróság elmeszelte, de a 2/3 nem arról híres, hogy bármi féle alkotmánybírósági döntésnek helyt adna. Ugyan, kérem, mi az nekik? Elvégre demokráciában élünk!

Iványi Gábor

Iványi Gábor

Így hát, frissen-gyorsan egyházi törvénymódosítást rittyentettek, ami szerint bevett egyházi elismeréshez olyan feltételeket kötöttek, mint támogatók 10.000-es minimum létszáma, legalább 2 éves magyarországi működés és valódi (?!) hitéleti tevékenység.  Ezt még meg is fejelték az anyagi ellehetetlenítéssel, mi szerint nem csak az egyházak állami támogatásából zárták ki őket, de az szja 1%-ának MET javára történő rendelkezése – a NAV hathatós közreműködésével – is lehetetlenné vált. Ezek az állami seggnyalók ki is küldtek minden érintettnek egy értesítést, hogy nagyon sajnálják – egy lófaszt! – de nem beazonosítható számra történt a rendelkezés, és így azt nem fogadhatják el! Teszik mindezt úgy, hogy 1991-ben – ennek az évszámnak még később jelentősége lesz – simán átvette az amúgy 1981-es bejegyzésű MET-et az akkori kormányzati adminisztráció bejegyzett egyházi státusszal. Kik is voltak akkor kormányon? Csak nem Antallék? Persze, lehet fellebbezni a NAV határozata ellen a rendelkező nyilatkozatot tevőknek, 5.000 jó magyar forintokért. Világos, nem?

Teszik mindezt úgy, hogy Magyarország leg álszentebb és leg hazugabb egyházának a Horn által köttetett, eddig is nagylelkű pápai konkordátumon felül újabb állami támogatást adnak! Teszik mindezt úgy, hogy ebben a döntésben annak a nem létező KDNP-nek is benne van a keze, kiknek agyonkeresztény vezetője a védett énekesmadarak lelövés érdekében alkotna törvényt – ugyan, mennyit fizetett neki az olasz vadászmaffia? – és fehér lovon páváskodva vonul be Erdélybe? Akik működése óta a pócsi Mária-szobor nem csak processziók során könnyezik, de folyamatosan zokog? Vegyük még hozzá, hogy ennek a kétes jellemű Semjénnek volt bátorsága a győzelem után kijelenteni, hogy tkp. nekik köszönhetik az egészet, mert a KDNP adta az észt, a Fidesz csak az izom volt, és ezt Orbán, aki nem jól viseli, ha valaki nála okosabb, mind a mai napig nem torolta meg! Mégis, mit tudhat Semjén Orbánról?

Lépjünk tovább. Orbánéknak már nem volt mit csinálni – mert a MET a megadott határidőig a megkívántnál majdnem kétszer annyi támogatót tudott leigazolni, ráadásul 1991 óta több, mint 20 év telt el – ugrott a második feltétel is, valamint ezeknek a tényeknek az igazolását a MET okt. 2-án benyújtotta az illetékes kormányzati nemiszervnek, amire okt. 7-án kaptak egy, a miniszter államtitkára helyettesének hatodik irodista senkijétől egy közlést, hogy az elbírálásra kötelezetten előírt 60 nap okt. 8-ával (?!) fog kezdődni.  Ami dec. 8-án jár le.  Ezt megfejelték egy újabb döntéssel, amit nov. 28-án postáztak, mi szerint szakértőket fognak kiküldeni megvizsgálandó, hogy a MET-nek van-e egyáltalán hitéleti tevékenysége, mi több, milyen szertartásrendjük van – már, ha egyáltalán. Erre a vizsgálódásra a szakértőknek (?!) újabb 60 napjuk van, amit még 30 nappal meghosszabbíthatnak,  és csak az után fognak dönteni a MET-tel kapcsolatban bármiről is. Szóval, 90 napig packázik a hatalom, és nem lehet ellene tenni semmit. Kifárasztás, ellehetetlenítés, anyagi csődbe hajszolás, a jól megszokott orbáni modell szerint.

Arra azért kíváncsi lennék, mit kérdezhet a hitéletről és a liturgiáról a nyilván valóan alaposan felkészült – ahogy azt már Orbánéknál megszokhattuk – miniszteriális szakártó (nem elírás!), a Wesley JánosLlelkészképző Főiskola rektorától, Iványi Gábortól, mely általa vezetett főiskola képzésén a miniszter elvtárs is diplomát szerzett?

Mind1. A MET túl fogja élni. Az pedig Orbánékat meglehetősen hidegen hagyja, hogy  ostoba durcáskodásuk eredményeként – nehogy már nekünk egy Alkotmánybíróság megmondja, hogy mit tehetünk, és mit nem! – a MET által működtetett Oltalom Karitatív Egyesület, mely olyan, Orbánék számára marginálisnak tekintett szociális tevékenységgel foglalkozik, mint hajléktalan szálló, fűtött utca, nappali melegedő, népkonyha, utcai szociális munka, menekültszálló, kórház, speciális hajléktalan ellátás, női-férfi átmeneti szálló és egyéb apróságok, anyagi lehetőségeinek –n ártunk és ormányunk döntésének köszönhető – erős mérséklődése okán kevesebb rászorulóról tudnak gondoskodni.

A lényeg, hogy Magyarország jobban teljesít! Ami a 2/3 cinizmusát és jellemtelenségét illeti, kétségtelenül.

43 hozzászólás

  • Akkor maradtál volna ITTHON Magyarországon nem elmenni a kommunisták elől. Akkor majd járathatnád a hülye verzióidat.

  • Georgina Bojana

    Orbánnak lesz ám elszámolnia az Atyával!
    Helyesebben az Atya elszámoltatja, de „atyuska” bűnlajstroma félő olyan hosszú lesz, hogy már a fele után ajtót is mutatnak neki, aztán ott találja majd magát, ahol piszok is, meleg is van (( 🙁 )), de legalább nem lesz egyedül (( 🙂 )). Barátaira lel majd ott, hiszen a fentről mindegyikőjüket úgyis leseprik. (( 🙂 ))
    *
    Most még hiszik, hogy jó lesz ott nekik, de félő hamarosan rádöbbennek majd, ki/megérdemelt új lakóhelyük a Pokol. S, nem is annyira szórakoztató, mint most gondolják. Vagy úgy élnek, semmi nem számít? Nekik mindent szabad, sőt lehet?!

    Az Atya „haklis” azokra, akik az Ő helyébe képzelik magukat.
    S, a köpcöske bizony sokszor tette és teszi is ezt.

    Ezért ebrudalják majd le onnét fentről, akkor már visszacsinálná minden tettét. De onnét már nem lesz visszaút, bármennyire is harsogja a saját igazát.
    *
    Semmi nem marad megtorlatlanul.

  • orbán születésétől egy szemét ember azóta csak rosszabbodott

  • Ez a rosszindulatú kiáradó posványos gyűlölet a rezsim vezérsége felől elképesztő és érthetetlen is. Védtelen nyomorultak- és az az őket istápoló békés szamaritánusok ellen irányul. Ez a lelkiismeretlenség olyan foka, aminek a mértékegysége a ganyé. orbánékat már megaganyéban lehet mérni!

  • Pontosabban már gigáig vagyunk a ganyéjukkal, tehát: GIGAGANYÉJ

  • Puchert János

    Csak mellékesen Iványi Gábor keresztelte meg Orbán két idősebb gyermekét és mivel a szülőknek „csak” polgári esküvője volt hát mindjárt az egyházi esküvőt is letudták, na ja akkor még Orbán liberális volt

  • marcus aurelius

    GB
    Nagyon kedvellek, de ez kisiskolás vagdalkozó stilus nem méltó Hozzád. Ha nem is vagy – gondolom – heti templomlátogató, de azért biztosan ismered azt a szentírási mondatot, hogy a magunk szemében is találjuk meg a gerendát, mielőtt másokkal foglalkozunk. S akkor vessünk követ másokra, ha mi fedhetetlenek vagyunk… A Jóisten teljesen pártfüggetlen, bizzuk rá, hogy kit hova deportál ! (Egyébként – fogódzkodjál meg – Iványi Gáborral már költöttem jóhangulatú vacsorát)

  • Ez a gyalázat és felháborító!Azok akik nem hódolnak be,hirdetik az igazsságot és segítik a rászorulókat ellehetetlenitik!

  • Erről az „egyházról” már írtak cikket.
    Sajnos, senki sem gondolkodik politikai befolyás nélkül.
    Ez pedig nem poltikai téma.
    Egyszerüen a MET egy szekta, ami kivált a methódista egyházból, ők tudják miért?!
    Nagyon sok ilyen létezik Észak Amerikában és NEM kapnak állami támogatást!
    Az egész a pénzről szól. T.i. amit a jelenkormány elfogad egyháznak , főleg a történelmi egyházakra gondolok, az kap állami segélyt, a többi nem.
    Lehet, hogy vezetőjük, egy sárming, humanista érzelmű stb.De a gyyülekezet amit vezet, nem egyház, hanem csak egy gyülekezet……

  • István!
    Tudod az a szomorú, hogy a vizsgálattal semmi sem fejeződik be. Ha a lárva arcú Balogh páter úgy gondolja, akkor még kiadja a nemzetbiztonságiaknak, azok is vizsgálódnak majd egy darabig, aztán ha úgy döntenek, hogy nincs nemzetbiztonsági kockázat, akkor visszakerül Balogh páterhez, Ő ül majd rajta amíg a határidő le nem telik, dönt és vagy az országgyűlés elé terjeszti vagy nem. Ha döntéshozatalra előterjeszti akkor is na milyen szavazati arány kell???? szerintem kitalálod, mert elég okos vagy.
    Bezomány 2/3, nem tévedtél, és ez nem véletlen.

  • írtak, biza. mint sok másról is. hogy mi van észak amerikában, teljességgel közömbös. ez a szemétkedés itt van.
    ha maga mondja, biztosan csak egy szekta. meg nem is egyház, hanem gyülekezet.
    az a baj ezzel a logikájával, kedves figyelő, hogy még a jelenlegi rezsim is elfogadta az általa módosított egyházi törvény által is egyháznak. uppsz.
    valóban a pénzről van szó. méghozzá arról a pénzről, amit az elfogadott egyházaknak juttatnak.
    erről szól a történet, és orbánék aljasságáról.

  • még figyelőnek: MINDEN egyháznál a pénzről van szó. a katolikusoknál főleg. amit pedig a MET-nek nem adnak oda – pedig jár nekik – azzal pont kevesebb jut a MET által gondozott rászorulóknak.
    egyébként szeretném látni a felsorolást, hogy a katolikus egyház a MET-hez képest milyen szociális ellátásokat támogat?

  • Jó, hogy szóbahozta. A Karitász szervezet évszázadok óta teszi a magáét, minden publicitás nélkül. A Máltai lovagrrendről nem is beszélve.
    NEM vezet senki statisztikát a segégyhelyekről, házakról, ingyens korházakról, szeretet szolgálatokról.
    Csak olyan szekták, min a Ment, akinek szüksége van propagandára!

  • Figyelő

    A MET 1981 (!!!) óta egyház.

    Szerinted mitől szekta? Voltál csak egyetlen istentiszteletükön is, hogy ilyen messze mutató következtetést vonsz le? Mert ha nem akkor talán nem kellene cimkézni.

    Valóban pénzről van szó. DE! Az összes többi egyház esetében is.

    Nézzük csak meg a római katolikus egyházat a templomaival együtt. Ha történelmi tanulmányaimra jól emlékszem embert nem kímélve szedték be a kilencedet, tizedet. Mind a mai napig szépen csendben, nem kis pénzt szednek be a hívektől és nem kérnek, hanem elvárják. Pl temetés ügyében addig szóba se állnak a hozzátartozóval, amíg ki nem fizetik az elhunyt még ki nem fizetett egyházi adóját. (saját tapasztalat), arról nem is beszélve, hogy mennyit kérnek egy búcsúztatásárt. (majdnem hanyatt estem, amikor közölték az összeget)

    Amíg a kisegyházak templomai puritánok, addig a nagy felekezetek templomai roskadoznak az aranytól, a freskóktól, oltárok festményeitől, ez nem a gazdagság egyik jelképe? De igen! Lehetne tovább is folytatni az összehasonlítást elég hosszan. Azt gondolom, hogy a kisegyházakra igen is szükség van, sokkal közelebb állnak a hívekhez, sokkal személyesebbek, mint a történelmi nagy egyházak.

    Azt írod nem politikai téma.

    Valóban nem lenne szabad annak lennie, de jelenlegi kormányunk politikai és ami még rosszabb szimpátia szintjére süllyesztette az egyházak elismerését.

  • nem jó válasz, kedves figyelő. ez nem statisztika, hanem emberség kérdése. valami olyasmi, amihez – szektamániáját látva – nem sok köze van.
    persze, lehet, hogy csak azért ennyire negatív, mert rajongott idolját és szeretett fideszét szégyenítem meg írásomban.
    van ilyen.

  • mitől szekta, mitől szekta…mert ő azt mondja! ennyi nem elég?

  • REPRINT….REPRINT…REPRINT…

    Én nem tudom..
    Mindig egy dög materialista voltam és maradok is !
    De amikor Lelkészúr Iványi beszél a fennálló problémákról, valahogy úgyérzem hogy egy gombóc van a torkomban…

  • http://hu.wikipedia.org/wiki/Szekta
    Ha valakit érdeke, a szekta fogalma, okuljon a wikipédiából. Fenti link kinyitható.

  • ghost
    2013 december 10
    12:38
    Még annyit,: kicsit mellélőtt!
    T.i. nem a katolikus egyház szedte a tízedeket, hanem a református, ebből tartja fenn magát.

  • hát, kedves figyelő, a maga célzása se éppen a legpontosabb 😀
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Tized
    uppsz
    ha esetleg nem lenne kedve elolvasni:
    „A tizednek alapvetően három formája létezett:
    A papok és a lévitáknak adott tized[6]. Az Izraeliták felvitték a templomba a tizedet a lévitáknak, és a léviták adtak a tizedből tizedet ami a papok, vagyis Áron leszármazottainak része volt.[7]
    A második tized, amelyet maguk ettek meg a templomnál. Mivel az Istennek szentelt állatokat a templomban lehetett megenni, ezért ezeket az állatokat csak ott ették meg. Ezt a tizedet, amelyet saját maguk használtak fel esztendőnként vitték fel a templomhoz. Ezt a tizedfajtát azonban nem szabad összetéveszteni a lévitáknak adott tizeddel[8]
    A harmadik tizedet, amelyet három évenként a szegényeknek adtak.[9] [3]”
    és
    „A legtöbb, reformációt követő egyházban ma már elmaradt a tizedfizetés. A francia forradalommal egy időben a katolikus egyházban is megszűnt a tizedfizetés. Neoprotestáns felekezetekben viszont ma is gyakorolt a tizedfizetés (az amerikai terminológiában: tithing), ezen a néven, változatos gyakorlati megoldásokkal. A tizedfizető vallások közül megemlíthetjük a Déli Baptista Szövetséget, a Szabad Metodistákat, a Hetednapot Ünneplő Adventistákat, a Baptista Generál Konferenciát, néhány pünkösdista csoportot, és a mormonokat.”

    valahogy nem említik a reformátusokat, mint jelenleg élő adókivetőt.

  • hiába erőlködik, figyelő, a cikk nem arról szól, hogy szekta-e a MET, vagy sem – amúgy nem, mivel bevett egyházként már orbánék is kénytelenek voltak elfogadni – hanem a jusztis ellehetetlenítésről. ha lehetne, inkább erről értekezzen, mint hogy ragaszkodik fixa ideáihoz.

  • Figyelő

    Téved jelenleg ebből nem tudja fenntartani magát, hanem az igen magas állami támogatásból, na abból igen, amit most még megfejelt nem kis összeggel a kormány

  • A Wkipédia nem mérvadó , ha társdalmi problémáról van szó.
    Bárki bármilyen áltudományos okfejtést beküldhet oda.
    Nemtutta Bencsics nagysád ?
    ( Persze természettudományi kérdésekben már más a leányzó fekvése. MErt ha valaki azt fejtegetné ottan hogy a Hold négyszögletes és nyáréjszakán énekelni szkott , az közröhely tárgyává teszi magát.
    / Forrás : Karinthy Így irtok ti / )
    Viszont a társadalmi és történelmi kérdéseket minden oda-be-írogató a saját pártpolitikai felfogása szerint görbítget.

  • Sirjatok csak nyavalyasok , sirjatok!

  • Piroska…melyik oldal a nyavalyas ? az kimaradt

  • azaz kit vigyen el a farkasbacsi Piroskaneni keremszepen ?

  • ja , a cikkhez , Ivanyi ur birodalma a bekasmegyeri lakotelep szelen van , van ott templom , lovak , kecskek , tyukok es kaszalni valo mezo es a lekaszalt szena/szalma balakban all , ugyhogy egyszerre egyhaz es mezogazdasagi vallalkozas az Ivanyi birodalom, a bekasmegyeri hev megallobol kell elbuszozni az uj megyeri terig ha nem hinnetek nekem

  • mégis, kik lennének a nyavalyások? melyik erkölcsi piedesztálról is írja véleményét?

  • a békásmegyeri lakótelep szélén…aha. állatot tartanak. aha. mégis, melyik oldalon? a hegyvidékin, ugyebár nincs, mivel arrafelé csillagheggyel határos, meg budakalásszal. a duna felőlin se, részint, mert a lakótelep délen összeér a rómaival, részint, mert északon meg valamelyik kertészet birtokol területet, egészen a bányatavakig.
    a templom valóban létezik, csakhogy belterületen, ahol sem mezőgazdasági tevékenység, sem álattartás nem engedélyezett. főleg nem olyan méretben, hogy abból a működési költségekre is jusson.
    valami helyrajzi gondja lehet, kedves burkus 🙂
    „1992-ben a Fővárostól 5500 m² területet kaptak beépítésre és parkosításra. A rossz minőségű, törmelékes és szemetes talaj megtisztítását követően a parkba eddig mintegy 1000 fát, cserjét és fenyőt ültettek.”

  • Ille….tobbszor lattam , a hev megallotol gyalog 20 perc alatt erheto el , de van ket buszjarat is oda , az egyik az arpad hid pesti oldalatol indul es 5 metterre all meg a keritestol ahol vannak lopacik is es egyeb simogathato allatok , a gyerekeknek akar a kedvebe jarni Ivanyi ur , jatszohaznak nevezi , szoval csak rosszindulatbol nevezheto mezogazdasagi vallalkozasnak es mert a kis allatkert a gyerekek oromere keszult , az igaz hogy en harxom Ivanyira mert rontja a fidesz valasztasi eselyeit , burkus a laca

  • a duna parti oldalon van az uj megyeri ter es ott a templom-mini allatkerttel persze csupa joindulatbol a gyerekeknek

  • hat ez az , ha a panellakok egy kakast tartananak a szomszed feljelentene , de ott toluk 100 meterre lopacik rohangalnak , ha nem hiszi fogadjunk egymillio forintban hogy igazat irok

  • na látja, így már más! tisztelem azért, hogy képes megváltoztatni a véleményét. a lovak gyermeklovagoltatásra vannak ott – élmény, és nem bérszolgáltatás – a kisállat farm is olyan céllal van, ahogy írja: az aszfalt gyermekeinek, akik nem láttak közelről még lábasjószágot, hacsak nem a csirkésnél, bontva. a szénabálák logikusan léteznek: a füves mezőséget mégiscsak kaszálni kell valahogy, hogy normálisan nézzen ki.

  • Ille…köszönöm

  • Dr. Kronstein Gábor

    Az eljárás az egekbe kiált. Csak tudnám, mit kell tennünk, hogy a földi hatalmasságok is hallván halljanak és meghunyászkodjanak kiállásunk ereje előtt.

  • Ille István
    2013 december 10
    2:43 d
    Ille, a felsorolt egyházak, MIND református felekezetek. Gyüjtőnevük idekint Protestáns. A Katolikus egyháznál NEM volt soha tízed adva. Csak ennyi a témáról.

  • figyelőnek a karitászról: a rendszerváltozás után a KDNP elnöke, Surján László, a Karitász önkénteseivel ápoltatta ingyen, három műszakban idős szüleit testvérének sorházában. A kedves család jó esetben beköszönt az idős szülőkhöz, de minden munkát nevezett szervezet végzett el körülöttük. Amikor használt ruhát próbáltam a Szent Imre plébánián a Karitásznál leadni, az ott lévő nő unottan közölte, hogy ők ilyesmivel nem bajlódnak, vigyem, ahova akarom, de a legjobb lesz, ha kirakom a sarkon, onnan elviszi, akinek kell.

    Ezzel ellentétben Iványi Gábor és a MET fenntart a hajléktalanoknak szállást, gyerekeiknek óvodát, mindenki által kilökött cigánygyerekeknek iskolát, szociális munkásokat képez a Wesley-főiskolán.
    Biztos is, hogy ez egy biznisz-szekta.

    Ennyit az egyetemes egyház és a szekta tevékenysége közötti különbségről.

    Ami meg a tizedet illeti: a katolikusoknál a tizedet egyházi adónak hívják, és ha elhunyt családtagjának katolikus temetést kíván tartani, legelőször igazolnia kell tíz évre visszamenőleg az egyházi adó megfizetését. Ha ezt nem tudja, pótlólag megfizetheti, és onnantól ketyeg a hitéleti szolgáltatásokért fizetendő „taxi”óra.

    Mellesleg az adóhivatal visszautasította az adóm 1 %-ának átutalását a MET-nek, mivel nincs benne a kedvezményezetti körben.

    (nem mondom meg, mit kellett mondanom, amikor szektának nyilvánította Iványi Gábor gyülekezetét. Emlékeztetőül hadd tegyem ide, mi volt Jézus véleménye arról, ki tartozik hozzá és ki nem: „Mt.23,27. „Jaj nektek, farizeusok és írástudók! Fehérre meszelt sírokhoz hasonlíttok, amelyek kívülről szépnek látszanak, de belül tele vannak a halottak csontjaival s mindenféle undoksággal. Így ti is kívülről igaznak látszotok az emberek szemében de belül tele vagytok képmutatással és gonoszsággal!”

  • Figyelő
    2013 december 11
    10:18 de.
    .
    „egyházi tized, dézsma: a jobbágyok terményeinek és állatszaporulatának egytizede, mely a római katolikus egyházat illette.”
    http://lexikon.katolikus.hu/E/egyházi%20tized.html

  • szerintem ha ma is CSAK tized lenne , de semi mas ADO/dezsma azzal mindenki egyetertene , nem is ertem miert nem ezzel kampanyol a baloldal , a 27 % AFA pl majdnem HAROMSZOROSA a tizednek

  • a baloldali tized beigeresevel ugy kikapna a fidesz hogy csuhaj

  • Ma már három sörös korsó mellett is lehet egyházat alapítani. Az általában az atyák nagy szakálla garancia a hitélet komolyságára.