Gábriel arkangyal és a birodalmi sas.

2014 január 20 6:37 de.139 hozzászólás

gábriel

Nos, kétségtelen, hogy egy arkangyal  főangyal (más néven arkangyalok, görögül: αρχάγγελοι) isten hírvivője, magasabb rangú angyal. Már itt is gond van a beosztással: mégis, ki nevezte ki őket annak?  Nevezett arkangyalunk meglátogatthatta a kormányzat valszeg többé-kevésbé illuminált tényezőit, mivel kitalálták, hogy legyen egy emlékhely a német megszállás – amúgy kétségtelenül „dicsőséges”  – emlékére.

Idézzük ide, mit is jelent maga a szó: emlékhely = emlékeztető jel; egy nagyobb szabású építészeti vagy képzőművészeti alkotás, amely egy kiemelkedő eseményre vagy nagy hatású, jeles személyre emlékeztet, ennek emlékét örökíti meg.

Hát, hogy kiemelkedő esemény lett volna Magyarország német megszállása, az barokkos túlzás.  Logikus következménye volt Horthy – akinek amúgy szintén állítottak emlékművet – általi csatlósnemzetté változtatásunknak, Hitler magyarokat kiszolgáló szolganéppé történő minősítésének és a német hadvezetés  katona- és geopolitikai stratégiájának.

Ehhez képest a jövendő – durcás, csakazértis politika jegyében felállítandó, ráadásul nemzetstratégiai (?!) szempontból kiemelt fontosságúnak minősített (ami, ugye, azt jelenti, hogy nincs verseny, nincs költségszámítás, te csinálod, és kész) beruházás, ami légypiszok a kormányzat amúgy is szeplős orcáján –  művészi konstrukció több, mint véleményes.

Tekintsünk el attól, hogy Rogán elvtársnak és a kerületi képviselő elvtársaknak még csak most küldték meg a projekt leíró – biztosan lelkes lihegéssel elfogadásra kerülő – adminisztratív részét, azért az nem semmi, hogy már a látványterv is készen áll, pedig a franc se tudta egy hónappal ezelőtt, hogy ilyesmi ott fog állandani a Szabadság téren!

Akkor elemezzük a két alkotó szimbólumot: alulról támadólag Gábriel arkangyal, ki, pozícióból adódóan azt sugallja a nézőnek, hogy ő bizony majd jól megbirkózik a birodalmi sassal – ami, ugye, jellemzően a Wermacht és a Német Birodalom jelképe – , kétségtelenül abszolute keresztényi indíttatásból kifolyólag. Mert hát, ahogy a milleneumi emlékmű tetején ácsorgó Gábriel arkangyal is valami ilyesmiről mutogat, mi szerint egyik kezében a magyar koronát tartja, lévén, hogy a monda szerint ő jelent meg álmában István királyunknak, amikor ő még ráadásul erősen Vajk vala, hogy ugyan már, vegye fel a keresztséget, és vezesse népét a barbár keletről nyugat keresztény zászlaja alá.

Namármost, ezen szoborintás értelmezésében a keresztény Gábriel – s az ő nem kevésbé keresztény népe – legyőzi a birodalmi sast, ami, ugyebár, nem kevésbé keresztény nemzet jelképe (ugyan jelen leképezésben holmi hessegetésnek tűnik a póz, de belefér a gyere-ide-a-mamához gügyögés is, de tételezzük fel a dacos nemzetfüggetlenség gesztusát).  Mi több, ennek a fölöttébb Gábieli kereszténységnek hevületéven lettünk kiszolgálói, szövetségesei  azoknak, akiknek fölöttéb logikus stratégiai húzása révén jól meg lettünk szállva.

Mi több, ugyanennek az arkangyalnak nevében siettünk jól besimulni  Hitler fajelméleti politikájába, mi szerint több százezer magyar zsidót holmi idegenrendészeti megoldás keretében segítettünk a halálba.

Eközben Gábriel arkangyalt senki sem váltotta le. Igaz, arkangyalok közé sorolták Lucifert (Szamael néven) is, mint aki eredetileg szintén arkangyal volt, de elbukott és a gonosz angyalok vezetőjeként Sátánná lett.

Ja, a gaz megszállókat nem Gábriel arkangyal vezette keresztény hevület űzte ki Magyarországról, hanem egy ortodox vallási alapokon – már, amit a komisszárok engedélyeztek, bár tudomásom szerint ortodox pópák kísérték a II. Ukrán Front meglehetősen keleti származású töltelék hadait – nyugvó, mindösszesen Mihályt, Gábrielt és Rafáelt elismerő sereg győzte le a birodalmi sast.

De ilyen apróságra ne is adjunk. Lesz nekünk egy szoborintott győzőnk, bár már ez is egyel több a kelleténél. Egy már van.

139 hozzászólás

 • asher alexander

  hogyaszongya “ark-angyal”!!
  aszonta erre,;-ark a rosseb de hat ugyi az UR kinevezett, megmondta hogy en valek az “volonter”,aztan utana meg ki metreszel vitazni….?!

 • Ille, jó, hogy nem hagy el a humorod. Én mindenesetre beleapplikáltam Horthy Miklós arkangyalt a készülendő emlékműbe: https://dl.dropboxusercontent.com/u/99946984/facebook/megszallva.jpg
  Praktikus a kettőt egybeépíteni, így lesz hely az Orbán-emlékműnek is, amelyen majd egy pávatáncot járó turul szimbolizálhatja a most kormányzó ellentengernagyot.

 • Ez egyszerűen rémálom. De a magyarnak ez kell. A kormány “csak” megadja amit kíván a nép.

 • Azt elfelejtettem hozzátenni, hogy remek a cikk.

 • Ez mi?!!
  Harmadjára le is esett, hogy melyik oldalon áll a szerzõ.. Val’sz’eg azt a 60 novellát nem nyelvtanórára írta, de ez még csak olyan, ami aszemet zavarja. Mert egyébként a megfogalmazás még tetszene is. De haladjunk sorjában. Az arkangyal problematika valszeg teológia, azt hagyjuk. A II. bekezdés kapcsán megjegyezném, hogy a ,,kápolnai csatának nincs emlékmûve?”(.)
  Látszik, hogy a tisztelt szerzõ humános beállítottságú(, mint én), de éppen emiatt lesz sebezhetõ az érvelése (; mert azért azt csak Õ is elismeri, hogy nem pártatlan a cikke, arról nem is beszélve, hogy egy problémát vet fel, egy szó mint száz, nevezhetem érvelésnek)… Egy kicsit bõvebben: ha sok témát megpedzeget, akkor nõ az esélye, hogy darázsfészekbe nyúl – no meg a terjedelem kedvéért ki kell hagynia, de csúsztatással! Ami retorikailag dicséretes, de magában hordozza a tévedés veszélyét. Itt is így történt.
  Jó ez sztálini szóhasználat, bravó! Remélem tudja a Tisztelt Szerzõ, hogy mikor s milyen körülmények között hangzott beszéde imigyen az említett véreskezû diktátornak. Ellenkezõ esetben ez egy történelem egyes. Habár ezt igazán nem róhatom fel, mert köztudott tény, hogy a történelemhamisítás régi hagyományát a 20. századi baloldal is elõszeretettel hívta életre.
  Ha az elõbbiekbõl nem derülne ki, mélyen sértõ Horthyról ily tudatlan megnyilvánulása. Kár, hogy csak az egyik fiát hagyta meghalni a németek miatt (a máig tisztázatlan repülõbalesetrõl van itt szó), mert ha másikat meg megölték volna, azt a szitkozódók arcába lehetne csapni, mint töröknek az egri levest. Szerintem nem igényel több kommentárt Horthy, és szögezzük le, hogy hiba volt ilyen erõs ellenvéleményt megfogalmazni, nemcsak ismeret hiányában, hanem azért is, mert az érvelés jobb lett volna – és nem szúrta volna sok más ember mellett az én szememet sem.
  A francba is minek kell azt szöveget ilyenekkel elrontani. Egyik oldalról ez a gyurcsányi trágárság (na jó ez túlzás, azért ezt gondolom ön többnyire józan állapotban írta) igénytelen, másik oldalról meg a jelenlegi baloldalnak is megvannak a maga döbrögis történetei, akkor is volt ,,mutyi”, most is van(/volt/lesz) ez természetes, a történeleme során nem volt oly hatalom, amelyik ne a saját hldudvar

 • Egy ilyen kezdeménynek /Német megszállás emlékmű/- n-ek igazán “örülni kellene”, hiszen utána [email protected]á lőtték egész országunkat, katasztrófa katasztrófát követett. Az egész ország évtizedekig nyomorban volt. Aki ezt kigondolta, azt most nyomban tessék spirituszba tenni, hogy pár száz év múlva megvizsgálják, hogy mi is lehetett az, amiből ez kikövetkezett. Remélem azt is kigondolták, hogy tetejére Hitler portréja kerül, bronzba öntve.

 • Na pontosítsunk kicsinykét mert nem szeretem ha majd jönnek regulázni minket, hogy na már megint mi nem tetszik kezüket csókolom? Ez nem a fasizmus éltetésére készülő emlékmű. Hogy merészelnek ilyent mondani egyesek? Ez pontosan arra fog készülni, hogy emlékezzenek az emberek arra, mennyire nehéz is volt annó a magyar népnek elviselnie a náci németek megszállását. De én mindjárt kihasználtanám a kinálkozó alkalmat, hogy a lovastengerész szobrár is biggyesszék már mellé elvégre ottan lenne a helye, ha ez egy olyan mementó monstrum emlékmű lenne, melynek valóban emlékeztetnie kéne nap mint nap az embereket arra, hogy SOHA TÖBBÉ. DE! Erről egyenlőre még szo se nincsen már mint arról, hogy eleve hogy is fog festeni kinézni. Nem akarok most “lobbizni” az ötlet mellett vagy ellen, de várjuk csak ki a medvét. Mert még nem ismertek a valódi kinézetellel kapcsolatban semmi konkrétum. Csupán annyi hogy lesz.
  Gabriel, Rafael, és Michael. Nos most egy kis magyarázat. Ezek saját maguk is Istenek a nevük alapján. Mert az el végződés a nevükben pontosan azt jelenti. Jó most nem kukacoskodni akarok, hogy al vagy ark vagy segédistenek. Tudjuk, hogy a kereszténységbe belekellett venni jópár pogány elemet és hogy egy isten az nem elég, kellenek szentek, szentlelkek meg egyebek. Nos ezek az arkangyalok is ezt a célt szolgálják. Van is belőlük jópár. Mégegy kis helyesbítés. Lucifer soha sem tartozott az arkangyalok közé. Neki még ennél is magasabb “beosztása” volt. Ő volt a Belzebub. Ez is kérem héber eredet. Bel azt nem tudom egészen pontosan mit akar jelenteni. Zbub az legyet jelent. Állítólag azért kapta ezt a nevet, hogy isten légyszarnak sem tekintette és a hiveit is arra ösztökélte, hogy nincsen akkora hatalma amit egyesek neki tulajdonítanak. Nekem ezuton lenne egy ötletem. Orbán Viktor szobor emlékművéről ne felejtsék ki Lucifer alias Belzebub alakját. Ha már lúd kegyen kövér 🙂

 • momentofTruth: biztos, hogy ehhez a cikkhez akart hozzászólni? 😀
  ha szabad javasolnom, ne adjon nekem szerkesztési javaslatokat. azt szidok egy füst alatt, amit akarok 😀 köze?

 • Ez mi?!!
  Harmadjára le is esett, hogy melyik oldalon áll a szerzõ.. Val’sz’eg azt a 60 novellát nem nyelvtanórára írta, de ez még csak olyan, ami aszemet zavarja. Mert egyébként a megfogalmazás még tetszene is. De haladjunk sorjában. Az arkangyal problematika valszeg teológia, azt hagyjuk. A II. bekezdés kapcsán megjegyezném, hogy a ,,kápolnai csatának nincs emlékmûve?”(.)
  Látszik, hogy a tisztelt szerzõ humános beállítottságú(, mint én), de éppen emiatt lesz sebezhetõ az érvelése (; mert azért azt csak Õ is elismeri, hogy nem pártatlan a cikke, arról nem is beszélve, hogy egy problémát vet fel, egy szó mint száz, nevezhetem érvelésnek)… Egy kicsit bõvebben: ha sok témát megpedzeget, akkor nõ az esélye, hogy darázsfészekbe nyúl – no meg a terjedelem kedvéért ki kell hagynia, de csúsztatással! Ami retorikailag dicséretes, de magában hordozza a tévedés veszélyét. Itt is így történt.
  Jó ez sztálini szóhasználat, bravó! Remélem tudja a Tisztelt Szerzõ, hogy mikor s milyen körülmények között hangzott beszéde imigyen az említett véreskezû diktátornak. Ellenkezõ esetben ez egy történelem egyes. Habár ezt igazán nem róhatom fel, mert köztudott tény, hogy a történelemhamisítás régi hagyományát a 20. századi baloldal is elõszeretettel hívta életre.
  Ha az elõbbiekbõl nem derülne ki, mélyen sértõ Horthyról ily tudatlan megnyilvánulása. Kár, hogy csak az egyik fiát hagyta meghalni a németek miatt (a máig tisztázatlan repülõbalesetrõl van itt szó), mert ha másikat meg megölték volna, azt a szitkozódók arcába lehetne csapni, mint töröknek az egri levest. Szerintem nem igényel több kommentárt Horthy, és szögezzük le, hogy hiba volt ilyen erõs ellenvéleményt megfogalmazni, nemcsak ismeret hiányában, hanem azért is, mert az érvelés jobb lett volna – és nem szúrta volna sok más ember mellett az én szememet sem.
  A francba is minek kell azt szöveget ilyenekkel elrontani. Egyik oldalról ez a gyurcsányi trágárság (na jó ez túlzás, azért ezt gondolom ön többnyire józlan állapotban írta) igénytelen, másik oldalról meg a jelenlegi baloldalnak is megvannak a maga döbrögis történetei, akkor is volt ,,mutyi”, most is van(/volt/lesz), és ez természetes: a történelem során nem volt oly hatalom, amelyik ne a saját holdudvarát támogatta volna – vagy ha volt, akkor önmagát ítélte dögrovásra.
  (Személyes megjegyzés: a fent felsoroltak miatt az a meglátásom, hogy a lényeg az az, hogy ezzel is az országot vigye elõre, és a haszonéhes, kapzsi talpnyalókat a hatalmon lévõ kormányzat a nemzettel szemben használja ki, vagyis a saját kapzsiságuk tegye õket a nemzet segítõjévé, ha úgy tetszik szolgájává)
  Ami a cikket illeti – hogy haladjunk tovább -, be kell vallanom, hogy ezt a Gábrieles hasonlatot máig nem értem. Hacsak a szerzõ nem éppen arra kíván rávilágítani, hogy õ sem látja a kapcsolatot Gabriel (vagy Gábriel, ezen igazán nem veszhetünk össze) és az ország ,,felszabadítása” között. Mert akkor köszönjük, de hosszas vajúdás után ,,átjött”.
  DE HA NEM?! Na jó ilyet nem feltételezek, mert a szöveg minõsége alapján ilyen értelmetlenség csak nincs benne.
  Szeretném megjegyezni – ha már ilyen perfekcionista elvárásaim vannak – hogy a sztalinos kitérõt csak frissítõnek szántam és nem kívántam a szövegtészta kohézióját dadaista módon megbontani.
  S ha már perfekcionizmus, elnézést kérek a kígyóbûvölõ francia meg ,,tudom’is’én’milyen” ékezeteim miatt, ez volt csak a telefonklaviatúrán. Illetve ez a ,,mobilitás” az oka az általam fel nem fedezett egyéb hibáknak.
  Remélem legközelebb kevesebb ferdítés lesz több valósággal, vagy ha csúsztatunk, akkor tegyük úgy, hogy a másik fél ne tudja nyilvánvaló tényekkel megcáfoni.
  Ja és vagy szidjunk egy vallást vagy egy politikai csoportot, de a kettõt együtt ne.

 • Valóban, a fenti cikk sok történelmi tény tudatlanságát bizonyítja. Hitler azért szállta meg Magyarországot, mert Horthy nem feküdt le neki. Majd Szálasival az élen puccsot követtek el ellene. Eddig a Horthy bűne……
  Ami meg a német megszállás következményeit vesszük, bizony igaza van annak, aki állitja, szörnyű idők jöttek.
  Nemcsak a zsidókra, hanem az egész országra,Budapest szétlővse után, következményeit minimum 45 évig szennvedte meg!.

 • Kifelejtettem az arkanygyal szerepét.Sajnálatos, hogy Nem ismeri a cikk írója a régi magyar címert sem, hiszen azon a magyar koronát két angyal tartotta!
  Így jön be az angyal az emlékműhöz, ami MÉG NEM ÁLL, az ábra csak egy illusztráció!
  Nem látom be, hogy lehet szovjet emlékmű a téren, miért ne lehetne a nácik megszállásáról is egy?!

 • figyelő: ha levezetné, hogy’ is jön a régi magyar címer a jelen kormány kiemelt nemzeti beruházásához, nagyban segítene megérteni a történteket.
  hogy mit lát be, és mit nem, azt tárgyalja le magával. jó társaságban lesz.

 • Ez a cikk NEM a beruházásról szólt.Én erre válaszoltam.

 • Szimbolumokról hallott már? Ez a szobor az lenne…..

 • figyelő: maradjunk annyiban, hogy maga nem válaszolt semmire, csak zsigerileg zajongott itt egy kicsit. ami pedig a szimbólumot illeti: mit is szimbolizálna ez a kompozíció? ami amúgy nem illusztráció, hanme konkrét látványterv.
  figyelő, ne erőlködjön a messzi távolból, fogadja már el, hogy mi itt sokkal többet látunk, mint maga, a beszűkült horizontján!

 • Elég régen írtam a KH-ba hozzászólást – ugyanis nem szeretem, ha kicenzúráznak, mint jobboldalit, viszont a balliberális durvaságok simán bennragadnak. Azért elég gyakran meglátogattam az oldalt, figyelve hogyan gyűlnek itt össze a Fideszt és Orbánt gyűlölő cikkírók – egymásra találva a közös ellenség elleni harcban. Hol vannak a szép idők, mikor még csak Kopácsi Judith asszony, vagy Göllner András úr osztogatta az észt, most meg Ille István internetes gyűlöletkeltéseit olvasván csak a hányinger kerülget!
  Jelesen – ezen irománya – minden irodalmi műveltsége ellenére, csak arra példa, hogy az esztelen gyűlölködés mily megalázó módon tud kiforgatni egy embert a valóságos világból, a tények világából átmenve a bele és félre magyarázások álságos, ótvaros világába! Szerzőnk kissé átlépi a határt, amikor a művészi alkotás magyarázatával igyekszik szolgálni – persze a saját szemléletmódja alapján! Visszatérnék szerzőnk magyarázatára: „Idézzük ide, mit is jelent maga a szó: emlékhely = emlékeztető jel; egy nagyobb szabású építészeti vagy képzőművészeti alkotás, amely egy kiemelkedő eseményre vagy nagy hatású, jeles személyre emlékeztet, ennek emlékét örökíti meg.” Sajátos és igen álságos magyarázat ez – szerzőnk e –téren – saját igényei szerint jól belemagyarázott. Ugyanis –idézve a Wikiszótárt: „Személynek, történelmi eseménynek az emlékét megörökítő épület- vagy tárgyegyüttes.” Szó sincs tehát kiemelkedő eseményről –ami szerzőnk szerint a német megszállás dicsőítését jelentené – hanem Hazánk fasiszta megszállásáról, azt megörökítő emlékhelyről. Nyilvánvaló, hogy szerzőnk logikája szerint a Holokauszt-emlékmű is a Holokauszt dicsőítését jelenti, avagy a mohácsi emlékhely a törökök dicsőségét – amik, ugye nyilvánvalóan hazug állítások! Ha már lúd, legyen kövér! Ha már odacsapunk a nyilvánvalóan fasiszta kormánynak, akkor egyúttal csapjunk oda a kereszténységnek is! Miért ne – nosza vegyük elő Gábriel mellett Lucifert, adjuk hozzá a II. Ukrán Frontot, meg a legyőzött birodalmi sast, aztán a végén még metaforikusan jól odasózva Orbánnak már meg is van a lehengerlő iromány! Istenem! Mi lenne, ha Ille úr nem lenne pártoktól független!

 • Gondolja István, ha jól ledorongol, az igazság megváltozik?
  Nem hinném. Aki olvasni tud és az agya még működik, felfogja amiről írok.

 • Tatulus: érdekesek a következtetései, de semmi több. a lényeg felett persze, maga is elsiklott, de hát nem is csoda. fogalma sincs róla 😀
  ami pedig a gyomorpanaszait illeti: forduljon orvosához, gyógyszerészéhez.

 • figyelő, nem dorongolom le, csak jelzem, hogy a maga igazsága egy hangyányit különbözik a valóságtól. ez attól lehet, hogy képtelen meglátni.

 • Sajnos ez a cikk nem több egy polemikus ömlengésnél. A lényege ennek a cikknek az hogy a szerző a közölt adatokat csupán a saját gyűlölködő lelkivilágának kifejezésére használja, a és az igazság keréséshez semi vagy csak elvétett köze van. A történelem folyamán az ilyen gúnyolódó illetve a másikat ellehetetleníteni szándélozó megnyilvánulsok mindég kedvelt eszközei voltak a demogóg náplázítóknak. Mint tudjuk a kommunisták művészi fokon űzték ezt a műfajt. Nemcsoda hát hogy a magyar sajtó még ma is hemzseg az ilyen megnyilvánulásoktól. És úgy látszik a szerző is otthon tanulta az ilyen mocskolódó újságírás művészetét, amit itt Kanadában is nagy szeretettel művel. Ezért igazán kár volt Kanadába jönni.

 • Nem az én igazságom, hanem történelmi.

 • newsreader: argumentum ad personam. amúgy mogyoród mióta kanada része? 😀

 • maga szerint, figyelő, maga szerint.

 • momentofTruth

  Azért kérem, kedves Ille István, a háromszor (nem szándékosan) közölt hozzászólásom több, mint szerkesztési tanács. Csupán szerettem volna, hogy lássa pártatlanságom és az Ön szövegéből kívántam levezetni annak hamis mivoltát.
  Kérem a Horthyról írt részt olvassa el még( )egyszer. (Ha már a többit nem meri cáfolni.)

 • momentofTruth: ne értékelje túl magát. még annál is kevesebb. cáfolni meg nem mersz kérdése, mivel nincs mit. nekem úgy tűnt, írt valamit, és annyi.

 • momentofTruth

  Eltekintve a retorikai dolgoktól, amit megjegyeztem (és amint látom érzékenyen érintette Önt), nem kíván reagálni a következő pontokra:
  -Sztálin nevezte Hitler csatlós államának Hazánkat a II. vh. után (tekintve hogy Budapest ostroma a harmadik leghosszabb volt, Sztálingrád és Leningrád után, (ahogy ők Szentpétervárt át merték nevezni, holott nagyjából semmi érdemük nem volt benne akkoriban), ÉS PERSZE, HOGY AZ ÖNTELT DIKTÁTOR (->önéletrajz) SZEMÉT SZÚRTA A MAGYAR SZÁLKA
  azért nem ártana ilyeneket tudni, mielőtt mindenféle demagóg (végre kimondtam) szöveget összeírogatunk
  szóval ennyit az imádott vezérről
  és utána jött a Malenkij
  -egyébként tetszik ahogy megadja magát tudja másodjára olvasom el a hozzászólásait és meg kell állapítanom, hogy sok esetben a személyes sértegetésen túl nem marad más eszköze – ez hivatalosan a vita végét jelentené, mivel egyértelművé teszi érvei hiányát
  -de azért azt mindig nem értem, hogy az arkangyalok hogyan jönnek ide – kérem legalább ezt fejtse ki, totál káosz

 • momentofTruth: az elnevezés forrása teljesen érdektelen, a tény viszont, hogy az volt, és ezen a maga szofisztikája sem tud segíteni.
  összetéveszti a megadást azzal, hogy nincs mit válaszolni egy zavaros hozzászólásra.
  tudja, céloztam arra, hogy gábriel arkangyal jelent meg vajknak – mi több az angyali figura a kompozícióban is ő – de úgy néz ki, nem igazán fogta fel. ez pedig nem az én problémám.
  amúgy a cikk indíttatásáról – vagyis, hogy miért is e nemzetileg kiemelt fontosságú (?!) projekt – nem igazán képes véleményt alkotni.
  szóval, miért is kellene magával vitáznom? 😀

 • momentofTruth

  szerintem van valami, amit Ön nem kíván észrevenni, vagy direkt elhallgat, és ez nem más, mint az, hogy Horthy nem egyenlő a fasisztákkal
  tudom, hogy ez egy baloldali téveszme, és ennek ön akár hatása alatt is állhat
  de szerintem ennek a szobornak éppen ez lenne a lényege (és ezt ön is a szíve mélyén tudja)
  szóval még mindig az a véleményem (és lehet, hogy nem írtam le elégszer (vagy egyáltalán)), hogy az egész célja az, hogy a magyarokban tudatosuljon a német megszállás rossz mivolta (-> szélsőjobboldal, ÉS Jobbik), és az, hogy ez független a magyar kormányzótól (mm a németek cselekedetei)
  a bal oldal nem ismeri el, hogy a kormányzó úr (tisztelet?) ki volt szolgáltatva

 • momentofTruth : még mindig gondja van a cikk értelmezésével, de ezen már tényleg nem tudok segíteni.
  nem vontam párhuzamot a fasiszták és horthy közt. a cikk nem taglalta horthy kiszolgáltatottságát. emlékművet pedig – javaslom, értelmezze a fogalom idézetét – nem ilyesminek szokás állítani. a véleménye az, ami. leírta, annyi.
  magam részéről befejeztem a polémiát. értelmezze, ahogy akarja 😀

 • momentofTruth
  2014 január 20
  1:51 du.

  “-Sztálin nevezte Hitler csatlós államának Hazánkat a II. vh. után ”

  És? Miért te minek neveznéd Magyarországot a világháborús szerepvállalása és az alapján, hogy önként és mind az állam apparátus mind a társadalom széles tömegeinek euforikus örömével kísérve csatlakozott a háromhatalmi egyezményhez ’40-ben?!
  Vagy esetleg neked van egy saját, külön bejáratú történelmi “valóságod”?
  Ja! És nem világos miért kaptál stroke-ot a Horthyról írt vélemény miatt? Szerinted nem volt szerepe-felelőssége a németekkel való szövetségben?
  Ember a történelmi ismereteiddel mintha némi problémák lennének, s így a retorikáddal is mert az indokoltnál sokkal nagyobb arccal írogatsz!

 • Nagytekintélyű Ille úr! Bátorkodom megkérdezni – mi is a lényeg – Ön szerint?
  Ha már fogalmam sincsen róla, tegyen kivételt velem, együgyű jobboldalival, magyarázza el!
  Ha már itt tartunk, különösen érdekelne, miből jutott arra a következtetésre, hogy az emlékhely a náci bagázs bejöttét dicsőíti? Azt kell feltételeznem, hogy a jobboldali kormány a ludas – az Ön sajátságos logikája alapján– ugyebár a jobboldaliak csak fasiszták lehetnek, ebből következőleg az általuk felállított emlékhely csakis ordas célokat szolgál. Kérem cáfoljon meg, előre is megköszönöm! Bár elismerhetné, hogy momentán tévedett és ezen cikke nem tartozik az igazán átgondoltak közé!

 • momentofTruth
  2014 január 20
  2:19 du.

  “hogy a kormányzó úr (tisztelet?) ki volt”

  Ááááá 🙂 ))))))))))
  Ugye ezt mindig szipogva és bokát összecsattintva írod le?
  🙂 Te szegény…

 • momentofTruth
  2014 január 20
  2:19 du.

  “hogy az egész célja az, hogy a magyarokban tudatosuljon a német megszállás rossz mivolta”

  Amennyiben, elfogadjuk azt a jóindulatú feltételezést, hogy legalább 60-as IQ-val rendelkezel, és nem állsz pszichiátriai kezelés alatt, csak arra tudok gondolni, hogy trollkodsz vagy tudatosan ferdíted a valóságot! Aki itthon él és tisztában van a társadalmi viszonyokkal, értem ez alatt a közgondolkodást, közhangulatot, és ezeknek az egyirányú politikai befolyásoltságát az tisztában van azzal is, hogy egy ilyen emlékmű kizárólag a szélsőjobb malmára hajtja a vizet és kegyhelyként fog üzemelni nem negatív mementóként! Ezt a szíved mélyén te is tudod, vagy ha nem akkor komoly mentális problémáid vannak! Ne akard másra kivetíteni!

 • Kerekes Sandor

  A kereszteny mitologiaban negy arkangyal van. (Azok kozott, akik mind a negynek a nevet fel tudjak sorolni, anelkul, hogy csalna es megnezne, jutalmakat sorsolunk ki: a nyertes az Alaptorveny diszkiadasat nyerheti meg.)
  Az otlet ostobasagan es a stilus mezitlabas bunko primitivsegen tul a tipikus fideszes urhatnam dojf a legmulatsagosabb. Magyar emlekmu nem bajlodik egyszeru, olcso, gyalogos angyalokkal, nekunk csak az arkangyal dukal es felel meg. Az, csakugy mint mi magunk, felsobbrendu.

 • Kerekes Sandor

  Bocsanat, de elfelejtettem megkerdezni, hogy amikor plasztikus megjelenitesrol van szo, akkor mi a kulonbseg a turul es a sas kozott. A szoborkedvelo kozonseg hogy tud kulonbseget tenni es minek alapjan? Ha egy sas bonzba oltozik, akkor honnan tudjuk, hogy o birodalmi?

 • Szívből örülök,hogy néha azért érdemes ezt a fórumot olvasni
  mert a hazugságokon,gyűlölködésen,nagyképű modortalanságon
  kívül az intelligens és tanult emberek hozzászólásaiból sokat(szerencsére egyre többen vannak)
  lehet tanulni,ami nem szégyen,hanem hasznos és jó dolog,ugyanis itt az élő példa arra,ha egy cikkíró erősen
  hiányos és téves ismeretekkel rendelkezik,akinek önkritika
  hiányában persze sértés minden igaz, magasabb szintű …megnyilvánulás!Na az ilyenek nem tanulnak másoktól,mert azt
  hiszik mindent tudnak…..hát szánalmas!

 • Ja…sajnos a szerző többnyire…itthon él!

 • Két világban élnek a magyarok, attól függően, hogy honnan veszik a híreket és hogy veszik-e egyáltalán. És akik nem törődnek vele, egyre harciasabban mondják, hogy “nem értem” és még büszkék is az értetlenségükre. “Nem értem, miért vannak felháborodva ettől az emlékműtől.” De ebben nincs benne az, hogy “szeretném tudni”. Nagyon könnyű lenne rájönni, de ők, a tudatos és kevésbé tudatos nácik megszabták a határt: eddig terjed az intelligenciám, az empátiám, a felfogóképességem és aki ebbe nem fér bele, az magára vessen. Őzikeszemmel csak azt mondják: nem értem, de közben azt fejezik ki, hogy ezt nem is érdemes érteni, ez csak hiszti, az én felfogóképességem határa az én váram és többet egyszerűen nem vagyok hajlandó felfogni. Horthy meggyalázta, halálba küldte a zsidókat, az orosz frontra a katonákat, kampec, örüljenek, hogy kapnak egy szép emlékművet, kétfejű sassal, Gábriellel, szép szárnyas mind a kettő, nagyon sürgősen oda kell tenni, hogy a torkukba fagyjon a tiltakozás. Igazából nem szegény Gábriel állt ott, hanem a dölyfös, véreskezű Horthy, ő fogadta lelkesen a németeket és küldte lelkesen a magyarokat a halálba. A szegény szenvedő Gábrielt a magyar turul-keselyű csípkedte-tépegette halálra. Akik ezt tagadják, azok meg akarják ismételni a háborút.

 • Mementó : ne makogjék már annyit elsőre is értettük hogy mit akar.

  Tatalas : Pedig már hogy örültem hogy magácska kipusztult innen.

  A cikkhez :
  Hát igen.
  Előbb jön a pogány Türül madár utána közvetlenül a náci vassas.
  A történelem tanulsága szerint ezek után a sztálini solymoknak kell befutniuk ott enné meg a fene a történelméből tanulni képtelen szibarita vázakat.

 • na, még egyszer: kéretik elolvasni az emlékmű definícióját, és, ha lehet, fel is fogni azt.
  amúgy:
  http://nol.hu/belfold/erkezik_a_birodalmi_sas_
  kerényi a dadus, melocco a véleményadó, mégis, mit vártunk? lódobogást?

 • bodának megint elszállt az agya: nem többnyire, hanem megszakítás nélkül élek itthon. megértem, hogy ez őt és a hasonszőrűeket zavarja, de hát, ezzel már együtt kell élniük 🙂
  ha nem bírják ki, az már nem az én bajom. én maradok. ők még választhatnak 🙂

 • Kerekes Sándor, a turult onnan lehet megismerni, hogy kard van a karmai között, a birodalmi sasnak meg horogkereszt, legalábbis a náci időkben. A kétfejű sas horogkereszt nélkül még most is Németország jelképe, úgyhogy a szegény magyar Gábriel arkangyalt a mindenkori németek támadják. A jelenlegi német társadalom toleráns, demokratikus és humánus kétfejű sassal is, úgyhogy az egész primitív és röhejes kompozíció még saját mondanivalójához képest is hibás.

 • Avi ben Giora

  Utod ur tévedésben van. A németeknek nem ez hivatalosan a jelképük, sőt ha lehet a kétfejű kihízott sasmadarat nem nagyon mutogatják. Az igaz, hogy a bundesparlamentben ez diszeleg de pusztán csak ottan. Viszont a szomszédban Ausztriában ez mai napig állami jelkép. Koronás kétfejű amint szabadul láncaitól. Gondoltak azért a szocikra is mert egy kalapácsot meg sarlot is tettek a karmai közé.

 • Hát igen! Van, akinek mindenről ugyanaz jut az eszébe! Német bevonulás emlékéről Horthy és fasiszta bandája. Sőt bármiről, ami jobboldali – Horthy és fasiszta bandája! Na, meg hozzá természetesen a náci Fidesz, meg a patás ördög Orbán! Ha nem lenne szomorú, jókat röhögnék a kifacsart gondolkodású, kákán is csomót kereső ballibes kommentezők beírásain!
  Horthy-t hagynám a késői történelemnek – még nem éltem, mikor orosz barátaink végigerőszakolták az országot, malenkij robotra kivittek nem kevés soha vissza nem térőt, Tito partizánjai lemészároltak 40.000 magyart (akikről megemlékezni sem lehetett), kemény kártérítést fizettünk, s sorolhatnám tovább – nyilván ezekben is komoly része volt a háborúba lépést megengedő Horthy-nak, de értékelni kell a 20-as évektől végigvitt ország építő tevékenységét is. (szükség esetén nyugodtan feltudom sorolni mikről van szó)! Momentán szobrot nem állítanék neki, de döntsenek erről majd későbbi korok történészei, nem azok, akik különféle ideológiák mentén dühödten támadják, vagy védik! Visszatérve erre a félresikerült, hatásvadász és meglehetősen idióta gondolkodással megírt cikkre – egyetlen lényege – jót odacsapni a náci Fidesz által támogatott bármilyen kulturális eseményre. Most szoborállítás, holnap kiállítás, színházi előadás – a lényeg, ha nemzeti érzés, nemzeti méltóság, nemzeti emlékezet megjelenik benne, akkor a munkásököl odacsap! Persze, egy kis kereszténygyűlölet se maradhat ki, csodálkozom is, hogy a pedofil papok kimaradtak!
  Nem értem Fuser hozzászólását – miért is lenne a szélsőjobb kegyhelye? Állandóan feltételezett ez, meg az lenne módban beszélünk – akkor bármire rá lehet fogni bármit!
  Ahogy látom Kerekes Sándor egyre jobban belegabalyodik a „fasizálódásba”, meg igyekszik jól megtámogatni szerzőtársát – ami nem lenne baj, ha nem lenne tele gyűlölettel – lassan úgy néz ki, nem csak a Fidesz, de a vele egyet nem értőkkel szemben is.
  Ha már ilyen jól emlékszik rám Geyza – barátunk, válaszként hadd emlékeztessem, hogy már anno besoroltam őt a szellemileg alultápláltak körébe. Ahogy olvasgattam a beírásait – semmit sem változott!

 • Avi, valóban. Most beírtam a gugliba, hogy “kétfejű sas címer” és kiderült, hogy rengeteg kétfejű sas röpköd a világban. Még Nőtincs községnek is van egy ilyen a faunájában. Lehet, hogy Nőtincs támadta meg szegény Gábrielt? De én legalább a tévedésemet nem vésem kőbe kiemelt állami beruházásként.

 • Tatulus : “nemzeti érzés, nemzeti méltóság, nemzeti emlékezet”…aha. “kereszténygyűlölet és pedofil papok”. komoly összefüggés. “idióta gondolkodás”. tényleg, mi más is lenne? “kulturális esemény” hát persze. ezek után már nem is érdemes a kommentjével foglalkozni.
  hogy kit, és hova sorolt be, remélem, belátja, nem igazán érdekel senkit, annál is inkább, mivel kompetenciája e tárgyban – hogy finom legyek – ugyancsak kevés 😀

 • Tatulus: Horthy tetteiről már többször értekeztünk. Azért mert csinált jót az nem menti fel a szörnyű háborúban vitt szerepében. Nem oltja ki egymást.
  Kérdezném. Ha megmentek 100 életet akkor mennyit gyilkolhatok büntetlenül? Mert szerintem egyet sem.
  Az, hogy nem érti Fusert, az nem azt jelenti, hogy Fusernek nincs igaza.
  Azt az apróságot látni kellene, hogy itt senki nem gyűlöli a keresztényeket. Megveti a magát kereszténynek hazudó kétszínű szarháziakat. Ezt azért érti?
  Ha látott volna keresztény országot akkor látná a különbséget.
  Miért írják feltételes módban? Mert kétszer kettő az négy.
  Ha mindent ugyan úgy csinálok, akkor a végeredmény is ugyan az lesz. Ez sem bonyolult.
  A gyomot csirájában kell elpusztítani. Ha gyökeret ver, akkor már szinte lehetetlen. Az idióta gondolkodás nem a “ballibsi” oldal tulajdonsága.

 • Hm..
  ” Itt nyugszik a sas torzszülött fia.
  Kétfejű. S vele a Monarchia.”

 • Azon különben télleg jót röhögtem :
  Az osztrák pénzen és címerben sarló-kalapács van a kétfejű madár kezében.
  Legalábbis akkoriban mikor én hetente többször jártam oda üzlet miatt.
  ( annó olcsóbb volt este hazajönni kocsival Pestre és reggel meg vissza , mint ott szobát bérelni és ott aludni.)
  Mostanság nemtom hogy van.

 • Gyalázat amit a kormány művel!Nyíltan támogatja a nyilasokat,a szélssősséget!Elképesztő hogy ezt Európa közepén megtehetik!

 • Ille úr: No comment! Tudja , ha valaki a kompetenciával jön elő, akkor ott baj van a saját kompetenciájával! Részemről ejtettem ezt a témát. Szép napot!

 • tatulus: jól teszi, ugyanis annak a meghatározására sincs kompetenciája, hogy másnak milyen baja van a kompetenciájával 😛

 • A hozzászólásomban newsreadernek válaszoltam Ille tartózkodási helyével kapcsolatban,mármint,hogy itthon él…
  (többnyire Mogyoródon,de nem érdekel különösebben….)
  Én is itthon élek,mint sok más tisztességes magyar és nem
  hinném,hogy nekünk kéne távozni ebből az országból(mármint
  a többségnek)menjen akinek nem tetszik a rendszer és “üldözött” nehogy valami baja essen ebben a túlzottan is
  demokratikus országban,ahol egyesek bármit megtehetnek és
  bármiről írhatnak(na erre a fórumra gondoltam!)ami régen
  a “fénykorukban” leképzelhetetlen lett volna!
  Szegény Tatulus még nem tudja,hogy itt másnak nem lehet
  semmivel kapcsolatban kompetenciája csak a “főmoderátornak”……

 • na, mit mondtam? vége a szappanoperának, boda megjelent, és elkezdte osztani az észt 🙂
  jött a megfellebbezhetetlen “na, pá”, meg “bevenni a gyógyszert” 😀
  “Ja…sajnos a szerző többnyire…itthon él!” + “többnyire mogyoródon” na, ezt pedig elkezdi magyarázni 😛
  minél többet magyarázkodik, annál mélyebbre ássa el magát.
  az pedig, hogy asher németül írt, bodának értelmezhetetlen, lévén az ő német tudása nulla. persze, az “idiot” kifejezést azért értette, de hát ez az ő esetében nem sértés, hanem ténymegállapítás volt 😀

 • Szerintem egy kétfejű Turul támadja meg Gábrielt az emlékművön.

 • Na törölték,hogy értettem szegény ashert(aki magyarul elfelejtett,csak németül ért,legközelebb meg héberül ír!)
  A moderátor “kifogás” nélkül törölt,ne ze a demokrácia…itt!
  meg ugye Illét is….hát csak erőlködjenek….

 • Azért egy rövid kis megjegyzést tennék! Az itt lévő ballibes hozzászólók gondolkodjanak már el azon, mi lett volna, ha Horthy nem lép be a háborúba a németek oldalán, hanem megpróbál semlegesnek maradni!

 • Hagyjuk a politikát. Erről van szó: http://www.youtube.com/watch?v=bI0R1XJZc_I

 • Tatulus
  2014 január 22
  7:03 de.

  Egy ilyen “mi lett volna ha” kérdésre az egyetlen relevanciához konvergáló választ az adhatja ha találunk rá történelmi példát. Ezért itt van egy szerintem egyébként tényleg érdekes feladvány amin te is elgondolkodhatsz!
  -Volt olyan Magyarországnál is kisebb gazdasági és katonai potenciával rendelkező európai ország amelyik megpróbált semleges maradni?
  -Igen!
  -Sikerült neki?
  -Nem!
  -Megszállták a németek?
  -Igen!
  -Megpróbálták ott is végrehajtani az Endlösung-ot?
  -Igen!
  -Sikerült nekik?
  -Nem?
  -Ennek oka a társadalom egységes ellenállása volt?
  -Igen!
  -Ez volt az egyetlen európai ország ahol a zsidó lakosság száma a háború végén nagyobb volt mint előtte?
  -Igen!
  Melyik ország ez?

 • Elgépeltem, a nem válsz után természetesen felkiáltójel van!

 • Fuser, túlterheled tatulust. ismeretei nem terjednek túl képessége határain, az pedig, mint tudjuk, meglehetősen korlátolt.
  amúgy bulgáriában ez azért nem volt akkora kunszt 🙂 egy szerelvényre felfért volna az egész zsidó lakosság – ugyanis eichmannék napi 6.000 magyarországi zsidó indításával tűntek ki az európai statisztikából. sehol nem tudtak ilyen eredményt felmutatni. ha ehhez még hozzá tesszük, hogy eichmannak max. 60 embere volt, akkor mégis, miről beszélünk? még antonescu is leállította a romániai zsidóság elhurcolását.
  de ez egy másik téma. az “emlékmű” szükségességének indokolása nyilvánvaló hazugság. abban hibáztak, hogy meg se kellett volna indokolniuk. így döntöttek, és kész, mindenkinek kuss van.
  ez olyan orbáni lett volna.
  vagy ez már szégyellni való?

 • Ille István
  2014 január 22
  9:00 de.

  István a rejtvény megoldása nem Bulgária de langyos! 🙂 Európának azon a részén fekszik a megoldás! Nagyon kevesen ismerik a holokausztnak ezt a “kakukk tojását”, valójában erről szeretnék írni, de még mindig gyűjtöm hozzá az anyagot.
  Nagyon érdekes és nagyon kevéssé ismert a sztori egy népről amelyik a XV. századik visszanyúló hagyományai miatt, gyakorlatilag egyetlen zsidót sem adott ki a németeknek!

 • Hm.. A budapesti német követség eljuttatott egy levelet az MTI-hez, amiben a készülő “emlékmű” elhatározásának és megszavazásának a véghezvitelét kritizálja.
  Hozzáteszi, hogy a felelősség a kormányt terheli…
  (Durregypofonazimperialistáknak…)

 • Gyula Bognar, Jr.

  Tatulus:
  “mi lett volna, ha Horthy nem lép be a háborúba a németek oldalán, hanem megpróbál semlegesnek maradni!”
  ==========================
  Feltevések? Csak két helyes válasz van rá, minden más üres, értéktelen spekuláció.
  1. Nem lehet tudni.
  2. Nem számít.
  Bűnözőket nem aszerint ítélnek el, hogy mi lett volna, ha nem áll be a rablóbandába, hanem azért mert beállt és rabolt velük együtt.

 • falusi: majd pökhendien kijelentik, hogy ez belügy, és különben is, nemzetstratégiai – értsd be kell gyűjteni egy pár neonáci és újnyilas szavazatot a jobbik elől – fontosságú kérdés, tehát semmi közük hozzá!

 • Fuser úr: Mit mondjak – Dániát, az ott lévő zsidóság létszámát, helyzetét összevetni a mi helyzetünkkel, na meg a megszállás mikéntjét – ez most hiányos ismeretekre ,vagy szándékos ferdítésre utal! Kérdéseire Ön is tudja a választ – sem a mi geopolitikai helyzetünk, sem az ország lakosságának viszonya a zsidósághoz nem hasonlítható korrektül, ha Dániával vetjük össze! Mellesleg, szerintem, ha Horthy nem lép be, a németek valószínűleg még 1942-ben megszálltak volna minket – talán egy Franciaország-szerű helyzet alakult volna ki, Horthy valószínűleg most hős lenne, visszakaphattuk volna Erdélyt, nem kellett volna háborús jóvátételt fizetni, stb. Vélhetően a zsidóságot teljesen kiirtották volna, a magyar antifasisztákkal, jobboldali németellenesekkel együtt. Viszont 200.000 magyar katona nem pusztult volna el. Horthy-t nem ítélték el soha, sőt zsidó nagytőkések segítették anyagilag! Nem akarom felmenteni, és engem is felháborít, hogy fölöslegesen, idegen érdekekért feláldozott 200.000, ha nem több magyar katonát! ! (Ille megjegyzésére csak annyit – nem értem, ha ő nagy nehezen elvégezte a 8 általánost, miből gondolja, hogy más se tud továbbjutni? )

 • Ja, és ez a “Bulgária” igazi “kompetenciára” utal, kedves Ille!

 • Még annyit hozzátennék, való igaz Dániában valami bűzlik – ez az „igaz” nemzet, gátlástalanul hagyott elpusztulni 13.000 német nőt és gyermeket, akik menekültként érkeztek a háború végén Dániába! Nem éppen példaképek!

 • Tatulus
  2014 január 22
  12:04 du.

  Tatulus úr! A tippje rossz! Nem Dániára gondoltam, mint céloztam is rá Ille Istvánnak írt válaszomban, a megoldást Délkelet-Európában kell keresni! Meg fogom írni a történetet, és talán érezhető lesz belőle milyen sokat számít egy nép közgondolkodása, egységes hozzáállása, van hogy felülírja a geopolitikai, katonapolitikai körülményeket!

 • nos, tatulus, olvasson utána, biza, bulgáriában is így volt.
  magáról fel se tételezem, hogy gondja lehetett a 8 általánossal. csak hát, a továbbiak, ugyebár…

 • Nos, Ille – ezt talán én is elmondhatnám magáról – kicsit több joggal!

 • tatulus, én a maga helyében abbahagynám a személyeskedést. nem megy az magának, nagyon kezdő ebben a műfajban 😀

 • Az biztos, személyeskedésben, gyűlöletkeltésben, tényferdítésben, csalásban, cinizmusban, álságosságban önök ballibes bértollnokok verhetetlenek! Gondolom, ezt se teszi ki, Ille konkvisztádor!

 • hát valóban kezdő Kedves Tatulus,de oda se neki…..
  nézze el egy “haladó”,” tehetséges” és főleg művelt…tájékozott …..balliberális
  főmunkatársnak a kiokítást,meg a hasonló szinten álló
  cimboráinak….. Részben nem tehetnek róla az állapotuk miatt,de a hazugságra és személyeskedésre azért még képesek…..azt hiszik megtérül…bejön?!

 • úgy mellesleg asher nem német nyelven hülyézett le,ha már itt tartunk….. “okos ille”(látszik,hogy németből…meg talán héberből sem?…meg egyébként sem teljesen komplett…szegény)de ez az ő állapotát tekintve ugye
  érthető……magyarul már csak dadogni,meg gyűlölködni tud a szerencsétlen…

 • Tatulus
  2014 január 22
  2:44 du.: Az ilyen mondatokkal teszi magát hiteltelenné.
  A Fidesz kezdte el a karaktergyilkosságot Magyarországon. Vagy rövid az emlékezőtehetsége vagy csúnya kis hazug. Csak az utóbbi időben lásd Tavares illetve az egyik tüntető. Tavaresnél folyamatosan a személyt támadták. A tüntetőt egyszerűen lebuzizták. Meg is volt cáfolva az ellenvélemény. Húsz éve csinálják jó eredménnyel.
  Nem olvas maga Bayer Zsoltot és Bencsiket vagy Kuruc infót? Miről tetszik beszélni? Már a teljesen amatőr Marcsiból is csak a gyűlölet ömlik, de mindig mást vádol meg vele.
  A “ballib piszkoskodok” próbálják felvenni a versenyt a jobboldallal. De a lehetetlenre vállalkoztak.

 • Tatulus
  2014 január 22
  2:44 du.

  “Az biztos, személyeskedésben, gyűlöletkeltésben, tényferdítésben, csalásban, cinizmusban, álságosságban önök ballibes bértollnokok verhetetlenek!”

  Tatulus úr, ez is egy vélemény. Józan, megfontolt, intelligens, magyar…
  De hadd tegyek ide egy másik véleményt egy másik úrtól aki a nyugati civilizáció vagy fogalmazhatok úgy is, a zsidó-keresztény kultúrkörhöz tartozó nemzetek egybehangzó véleménye szerint, minden kétséget kizáróan magyar és úr!

  “Ahhoz, hogy Magyarország megint nemzet legyen, megbecsült család a világban, ki kell pusztítani egyfajta ember lelkéből a jobboldaliság címkéjével ismert különös valamit, a tudatot, hogy ő, mint keresztény magyar ember előjogokkal élhet e világban, egyszerűen azért, mert keresztény, magyar úriember, joga van tehetség és tudás nélkül is jól élni, fennhordani az orrát, lenézni mindenkit, aki nem keresztény-magyar, vagy úriember, tartani a markát, s a keresztény-magyar markába baksist kérni államtól, társadalomtól: állást, kitüntetést, maradék zsidó birtokot, potya nyaralást a Galyatetőn, kivételezést az élet minden vonatkozásában. Mert ez volt a jobboldaliság igazi értelme.”
  M.S.

 • kétszáztizenkétmillió + áfa? én egy önmagát tökön rúgó turullal a feléből kihoztam volna az egész szimbolikát!

 • Mivanmagával Tatalas ?
  Rájött magára a most oly divatos ” erkölcstanoktatósdi ” ?
  ( Bírom mikor egy maffiózó pofá..pardon..értekezik az erkölcsről , egy rabló a jogról )

 • MArcsi
  asszem NEKED mindegy hogy milyen nyelven hülyéznek le.
  Pl ha aszondom hogy :
  ” Ubbalaballabba baaaáblablaá ” akkor minden művelt ember tudja hogy a belsőafrikai Balaba törzs nyelvén említettem fel ezt a tényt.
  És ettől ez a tény még tény marad.
  Nagyon sajnálom hölgyem.
  Ez van.

 • Fuser
  2014 január 22
  9:09 de.
  na ja.. A görögök mindíg is karakterek voltak…

 • Ille István
  2014 január 23
  4:11 du.
  Nemakarnék ötleteket adni, de azé’ mutatna ám, ahogy a Turul Gábrielből Emesét csinál…
  ( És nem arról szól a mise, hogy Emese hamis-e…)

 • Kedves Geyza: A rabló jobban ért a joghoz mint a becsületes ember. A szakmájához tartozik.

 • A Horthy szobor és a mostani tervezett emlékmü felállitása azt bizonyitja,hogy a mai hatalmon lévők dicsöségnek tartják a doni katasztrofában elpusztultaakat,a haláltáborba hurcolt zsidókat,az ország és föleg Budepest rombadöntését,melyet maga Horthy és kebelbarátai a fesiszta németek idéztek elő.Gyalat ez,melyért minden tiszteséges magyar szégyelli magát,igy én is.

 • Fuser! Maga egy elfuserált fasz! Helyettesítse be a leírásában a magyar helyébe a zsidót és fordítva, a keresztény helyébe a zsidót, jobboldali helyébe a liberálist, aztán mindjárt meglátja, hogyan látjuk mi!
  István Bercz – maga mióta tisztességes? Egyáltalán magyar?
  Llanfair – az alapján amiket ide írogat – a “fair” szócska a maga nevében egy röhej, javaslom az Llanantifair nevet – legalább igaz lenne!

 • Több szempontból tragédia ez a förtelmes emlékmű. Azokért is, amiket itt többen leírtak, de művészi szempontból is kedvünk lenne sírni: tömény, gusztustalan giccs.

  Érdekes, ez a bunkó-kormány olthatatlanul vonzódik a giccs iránt – l. Kerényi tobzódását, a 19 festményt (az adómból!), amiből 18 giccs – és érdekes, ott is előszeretettel pingálnak a pancserek angyalokat. Mellesleg ez a hányás is az én adómból lesz ellopva, hogy aztán hamarosan oda kerüljön, ahová a Lenin és tanácsköztársaság szobrok – a temetőbe. (Mármint szobortemetőbe).

  De lehet, hogy valami vállalkozó szellemű esztéta szépen felrobbantja, mint anno Gömbös szobrát.

  Amúgy egy aljas hazugság. A korabeli Magyarország, mint megerőszakolt angyal! Röhej – hiszen szövetséges volt, együtt kegyetlenkedett magyar baka, német katona a megszállt területeken – Hitler csak bevonult a cimborájához.

  Aki aztán készséggel kiszolgálta. Semmi angyal, semmi ártatlanra lecsapó sasmadár – az allegória hülyeség. Aki a fenekét riszálja az utcasarkon, arra nem kell lecsapni, se megerőszakolni, maga húzza a kapualjba a sast..-)

  Vagyis?: giccs, emellett drága és hazug giccs.

 • István Berecz
  7:24
  Mindent félre lehet magyarázni! A “fesiszta németek” pedig nácik voltak, és a kettő pedig távolabb van egymástól, mint Fokváros az Egyenlítőtől, bár mindkettő Afrikában találtatik. Már csak azért is, mert Mussolini pártjában szép számmal voltak zsidók is, ami a náci pártra ismereteim szerin nem volt jellemző. Budapest rombadöntését pedig végképp nem értem, hiszen minden valamire való általános és középiskolában azt tanították, hogy a dicsőséges, felszabadító szovjet hadsereg kiemelt gonddal ügyelt a város épségére, és ezért nem bombázott, és ezért nem vetett be nehéz tüzérséget. A Parlement mellett a minap a mélyépítési munkálatok során megtalált bombát is véltetően csak valamelyik túlbuzgó fideszes áshatta el, hogy riogasson! Arról még nem tudni, hogy voltak-e KDNP-s segítői, de a nyomozás ez ügyben is töretlen erővel folytatódik. Bízunk benne, hogy az eredmény nem sokat várat magára!

 • szegény tatulus…annyi esze sincs, mint egy marék lepkének 😀 llanfair nickneve egy igencsak hosszú nevű ír vasútállomás első tagjából jött, semmi köze a fair taghoz 😛

  llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch

  tatulus, tatulus, ennyire beégni…

 • Ille István
  4:11

  Nem minden áron ragaszkodom cinikussághoz, de az ilyen fennkölt megfogalmazásai, mit az “önmagát tökön rúgó turullal” jellegűek azt sugallják nekem, hogy a mogyoródi zsinagóga és hitközségi egyesületben már elő van készítve az Ön számára az “Arany hatágú csillag, mindenáron megfelelni akarási csüngőkkel” kitüntetés, és csak a nagy alkalomra várnak, hogy átadhassák. Irígylésre méltóan szép napok elé néz, elismerem, de meg is dolgozik érte, ezért meg is érdemli.

 • frivi, poénnak jó, de kétségtelen, hogy simán meg tudnám valósítani 🙂
  a zsidók nem adnak semmi féle elismerést azoknak, akik nem hittestvéreik, kivéve a világ igaza kitüntetést, de azt is izrael állama adományozza.
  mogyoródon nincs zsidó hitközség.
  javaslom, ezen a témán dolgozzon +1kicsit 😀

 • Tatulus
  2014 január 24
  10:07 de.

  “Fuser! Maga egy elfuserált fasz!”

  Hm… Tatulus, azt hiszem én nem minősítettelek téged, a lehető legnormálisabb hangnemben írtam a neked címzett hozzászólásaim, egyébként pont ezért mert emlékszem mikor utoljára rendszeresen írogattál ide ugyanezt művelted. Az első ellenvélemény után lehullott rólad a kultúrmáz és jött az igazi valód, a kezelhetetlenül primitív, alpári suttyó. Reméltem változtál valamit de nem! Ugyanaz az a szemtelen, arcoskodó nyomorult vagy, és az már csak groteszk hab a tortán, hogy még te értekezel erkölcsösködve személyeskedésről. Elképesztő! Na mindegy, iszom egy kakaót az egészségedre, de a ketamint nem tudom helyetted bevenni!

 • István, ismerem még régről ezt a nyegle faszt, most majd elkezd durván anyázni, nagyjából olyan a pszichológiai görbéje mint burkusnak! Kérlek ne hagyd eldurvulni a csörtét mert tudod én is beleállok… Ez a tatulus nagyon féreg módon szokta volt szítani az indulatokat!

 • fuser, mivel tatulus privátban is beköszönt hozzám, élni fogok a moderálás eszközével, és magasról leszarom, ha valaki itt a véleménynyilvánítás szabadságáról, meg demokráciáról fog rinyálni!

 • Ille István
  2:15

  Magát sem értem. A múltkor még vörös diktatúráról (vagy terrorról) beszélt, most meg a jó öreg demokráciára hivatkozik. És mi van a mogyoródi zsinagógával? Már is lebontotta? 🙂 Még fel se építettük!

 • frivi, megint baj van a szövegértelmezésével. ha ide idézné a hivatkozást, nagyban segítene a szavahihetőségén.
  mogyoródon még egy minjan-ra való zsidó se jönne össze 😀
  amatőr…

 • Tatulus: Esetleg egy ici-pici tényt, hogy mikor nem voltam fair? Esetleg én is trágárkodjak? Az megfelel magas elvárásának? Egyetlen baloldali párt szimpatizánsa nem vagyok. Még kisdobos sem voltam. Egyszerűen gondolkodom. Ez olyan nagy baj? Törődjön bele, hogy nem állok be a jobboldali kórusba.
  Mindig szólót énekeltem. És már így is marad!
  A “nicknév” nagyon jó! Marad!

 • frivi. Légyszíves szállj le a Zsinagógákról. Erősen primitív felhangja van ennek a humornak szánt szemétnek.

 • llanfair: nála ez nem humor, hanem véresen komoly. nemsokára közlök egy elemzést pártvezére beszédéről, ahol halálbüntetésről, kémiai kasztrációról és egyéb nyalánkságokról lánglobog népnemzetileg.
  amúgy frivi entellektüel, felsőbbséges szövege csak máz, ami már rendesen repedezik.

 • Ille István
  3:01

  Bár nem látszik agyilag fáradtnak, mégis állandóan összetévesz valakivel. Nekem sem pártvezérem sincs, sem főszerkesztőm. Én legalább ilyen szempontból független vagyok. Ha már nem pénzelnek, akkor legalább a gondolkodás függetlensége adta szabadságom maradjon meg. Arra meg már rájöhetett volna, hogy nics szükségem “máz”-ra, a szókimondásom pedig csak azt sérti, aki akarja, hogy sértse. Személyeskeni is csak akkor tükörként szoktam.
  A sünagógát pedig csak azért hoztam fel, mert olyan szép kellemesen hüllámzik, mint szélcsendben az Égei tenger. És ez sem tubu-szó – nálam.

 • Kedves István 2.
  2:57

  Stílusodat tekintve a szokotthoz képest nagyon alulöltözöttnek tűnsz. A karcosabb részt Ille ki sem tette, talán “matatásügyiség” bosszantotta a dolog?

 • “matatásügyileg”

 • Kedves Frivi! Nem öltözhetem túl társaimat. Nem illik. Véleményem stílusát a hozzászólásodhoz igazítottam.
  Nem vagyok Istenhívő de a zsinagógákat, templomokat és mecseteket stb tiszteletben tartom. Még a “pogány” kegyhelyeket is. Nem lehetnek semminemű támadásnak vagy élcnek célpontjai. A vallásos emberek szélsőséges nézeteivel van ugyan gondom, de én a hazug álszent vallásból hasznot húzó szemetet vetem meg. A zsinagógákról ráadásul a kristályéjszaka óta csak a legnagyobb szégyennel beszélhet egy keresztény (tudod, akik csinálták most kapnak szobrot Budapesten. Ennek fényében szerinted durva a véleményem? Szerintem nagyon visszafogott volt.
  A Menorah meggyalázása pedig amit ma Magyarországon művelnek tisztán mutatja a magyar faj mentális pusztulását.
  Az nem mentség, hogy nem Ti csináljátok. Egy emberként kellene felháborodnotok. De semmi ilyet nem szoktatok csinálni. Pedig a fény ünnepénél szebb ünnep nincs. A fény maga az élet. Ezt egy keresztény is tudja. Nem?

 • Kedves frivi: Van egy apróság még. Egész életemben igyekeztem magam lenni. Senkit sem szajkóztam és senkit nem utánoztam. Ami vagyok az ÉN vagyok. Ami vagyok azt rengeteg emberből kevertem. Érlelődött 56 évig és ez forrt ki belőle. Jó vagy rossz az ebből a szempontból mindegy. Egyszer jó vicc volt de nem vagyok semmiből 2. Ille Pistivel barátságba keveredtem és már kétszer ebédeltünk együtt. Megtisztelt azzal, hogy otthonában fogadott. Nagyon kellemes ebéd volt. Remélem nem vagyok indiszkrét de Parittyás is ott volt. Sajnos a távolság miatt Annamária nagyon hiányzott. Nem hiszem azt, hogy bármelyikünk letagadja. De ettől nem vagyok István 2. Ő is István 1 és ÉN is István 1 vagyok. Könnyű megkülönböztetni mert én még “Llanfair” is vagyok. Tudom a nevedet de mégis tiszteletben tartom inkognitódat és “frivinek” szólítalak.

 • A házőrző kutyákat etetni kell. Különben a gazdájába mar.

 • Oszt akinek nemigazándibú van ácsinggyaja nácikok szorborgyára, azitten alájirhattya, hogy neszoborgyanak torzóba mocsokot…

  http://www.peticiok.com/ne_allitsanak_emleket_magyarorszag_1944-es_naci_szovetsegesenek

 • Tatalas egy piszok náci !

 • Frivi fiam.
  Tudhatná a testvérektől hogy Mogyoród egy náci falu.

 • horváth béla

  a német megszállást ki kell törölni a történelmi emlékezetből, mert akkor teljesen a magyarokra lehet terhelni a deportálásokat…..ügyes, neeeem?

 • horváth béla: ha felvezetné, miből is állt a megszállás, mert a közigazgatást nem vették át, a nemzeti bankot nem foglalták el, az országgyűlést nem oszlatták fel, az erőszakszervezetek és a hadsereg felett az irányítást nem vették át, a máv irányítását nem vették át, szóval, miről is beszélünk, pláne függetlenség vesztésileg?
  mert hát, egy katonapolitika és stratégia által vezérelt területfoglalás és a megszállás közt akad egy hangyányi különbség.

 • horváth béla

  A német megszállásnak pedig rengeteg áldozata volt – a megszállás után elhurcolt zsidókon kívül is. „Az összefoglaló néven csak Gestapóként emlegetett német állambiztonsági szervek valójában több titkosszolgálatot takartak, amelyek közül a politikai rendészeti munkáért a Biztonsági Szolgálat (SD – Sicherheitsdienst) felelt Magyarországon. Ez a tevékenység az ismert hazai németellenes közéleti szereplők, politikusok, üzletemberek elhurcolásával és „védőőrizetbe” vételével kezdődött rögtön a bevonulást követő napokban. Ekkor tartóztatták le az ország biztonságáért felelős vezetőket, mint például Keresztes-Fischer Ferenc belügyminisztert, Ujszászy István vezérőrnagyot, az Államvédelmi Központ (ÁVK) vezetőjét, valamint Kádár Gyula ezredest, a Honvéd Vezérkar főnöke alá tartozó hírszerző és kémelhárító osztály (2. Vkf) parancsnokát. A rendőrség sem kerülte el a tisztogatást. Éliássy Sándor budapesti rendőrfőkapitány, Siménfalvy Sándor, a KEOKH (Külföldieket Ellenőrző Országos Központi Hatóság) vezetője és Sombor-Schweinitzer József, a politikai rendészeti osztály első számú irányítója szintén az SD fogságába került. Az angolszász orientációjú kormányzati elitet az a politikusi garnitúra váltotta, amely a Horthy-rendszer szélsőjobboldali ellenzékeként már az 1930-as évek közepétől elkötelezett híve volt a náci Németországnak.” (Varga Krisztián: A politikai rendőrség működése 1944. március 19. és október 15. között.) S az áldozatokhoz tegyük hozzá Tartsay Vilmost, Bajcsy-Zsilinszky Endrét, továbbá a betiltott lapokat, például az akkor betiltott Népszavát, amely most alig győzi nácizni a nemzetet. Nekik is emléket állít a leendő emlékmű. Végre. – See more at: http://magyarhirlap.hu/szobrok-1#sthash.Qt8PoFrb.dpuf

 • horváth béla: és, ezt ki kérdezte? azon kívül “Varga Krisztián: A politikai rendőrség működése 1944. március 19. és október 15. között.” ugyan, mire is bizonyíték? csak nem a politikai rendőrségre, ami nem német volt?
  mondja, horvát béla, min is erőlködik éppen?

 • horváth béla

  rasid,ugyanaz a véleményem rólad, mint 2010-ben, a tehetségedet eltékozoltad….itt bohóckodsz a politikai blogteren közepes szinten, a penge kommentektől a moderációval véded magad….kár érted, hogy barátok helyett ellenségeket gyűjtesz…2010 óta kanadai oldalon publikálsz, vajon április 6 után a holdra fogsz blogolni?

 • horváth béla: bocsika, de kit is érdekel a maga véleménye?
  én nem gyűjtöm a barátokat, azok lesznek. az ellenségeket meg leszarom. penge kommentek, olyanok, mint a magáé? na, ne komolytalankodjon.
  ahhoz pedig, hogy milyen szinten “bohóckodom” itt, remélem, belátja, hogy nem a maga megítélése a mérvadó 😀
  április 6 után se kerül más kézbe a KMH, úgyhogy, nem aggódom.

 • Gyula Bognar, Jr.

  Horváth Béla: Az áldozatokat nem szabad kategorizálni, azokat értékrendszerve foglalni. Minden halott egyformán egy életét vesztett ember. A halál körülménye, ami fontosabb. Nincs szükség emlékműre a mély-magyaroknak a felelősség alóli kisunnyogásra, kiólálkodásra, a történelem eltorzítására, hazugságaik kőbe vésésére!!!!
  A magyar emberek szemléletébe beletartozik az a felfogás, hogy ; Mi már túl sokat hallottunk a zsidók deportálásáról és kiirtásáról, de senki nem beszél a sok százezer Magyar ember haláláról és a Szovjetunióba szállított hadifoglyokról, akikből, alig néhány tízezer tért haza.” Igazából ezt úgy kell értelmezni, hogy;
  MI NEM NAGYON TÖRŐDÜNK MÁSOK IGAZSÁGTALAN KIIRTÁSÁVAL, INKÁBB A MI HALOTTAINKRÓL AKARUNK CSAK MEGEMLÉKEZNI, MERT NEKÜNK CSAK AZOK FONTOSAK! MI MAGUNKAT AKARJUK SAJNÁLNI ÉS SAJNÁLTATNI, NEM MÁSOKAT, AKIKNEK KIIRTÁSÁBAN ELŐDEINK LELKESEN RÉSZT VETTEK.”
  Az alapigazság, hogy amíg nem az a célja egyik közösséghez tartozónak sem, hogy SENKIVEL, SOHA NE TEHESSE SENKI ugyanazt, amit a Németek és csatlósaik, köztük a lelkes Magyarok, elkövettek, hogy ipari módszerekkel, előre kitervelve, ideológiával alátámasztva kiirtottak milliókat, kizárólag vallási, etnikai, nemzetiségi és politikai nézet alapján, addig nem lesz homogén és megkülönböztetés nélküli a társadalom. Milliók lettek kitaszítva a társadalomból, vagyonukat elkobozták, táborokba gyűjtötték, deportálták, halára dolgoztatták, vagy gázkamrákban kiirtották, nem csak zsidókat és cigányokat, de nemzetiségeket és politikai elítélteket is. Ezt a bűnt és felelősséget akarja, fasiszta ideológiákat ösztönző Stadionos viktor kormánya letagadni és ezzel szolgálja, a fasiszta Jobbikot és a sok náci mély-magyarokat, akiknek szavazata ugyanolyan jó nekik, mint egy becsületes emberé. Így, a fiúk a hatalmukat megtarthatják, az ország kirablását folytathatják, bűntetlenűl. Összenőtt, ami összetartozott. Sokan ma is ugyanabból élhetnek meg, mint apáik, nagyapáik, seggnyalásból, spicliskedésből, besúgásból, korrupcióból és aljas megkülönböztetésből, mások kárán gazdagodhatnak! A sok becsületes, intelligens és józan ember ellenére, ide jutott a magyar társadalom, újra. Magyarország Jobban Teljesít, hibáinak ismétlésében. “Aki a történelmét nem ismeri, az annak ismétlésére van kárhoztattatva.” (George Santayana)

 • horváth béla
  2014 január 26
  10:23 de.

  Ez a hozzászólás tele van csúsztatásokkal, de inkább konkrétan az “emlékműre” fókuszálva kérdezlek mint gondolom katolikus vallásban járatos keresztény-nemzeti hozzászólót, hogy rosszul emlékszem e, hogy Gábriel arkangyal neve a „Gibor” szóból ered, amelynek jelentése: „Isten ereje”…?

 • horváth béla

  senkit nem öltem meg, senkinek a halálában nem vettem részt….viszont vannak halottaim, akiket 18-ban a leninfiúk lőttek agyon csak mert magyarok voltak….senki sem fizetett értük kárpótlást, bocsánatot sem kért senki értük…..

 • Gyula Bognar, Jr.

  Horváth Béla: Illúziói vannak. Senkit nem öltek meg CSAK úgy és azért, mert magyarok voltak, még az un. lenin fiúk sem. A Fehér Terror aljas elkövetői sem azért öltek, kínoztak meg senkit, mert CSAK magyar volt. Állítása hazug és csak a felelősség alól való kibújást szolgálja. Emellett nem arról van szó, hogy kinek a halottja ér többet, de maga ebben nem tud disztingválni.
  A Holocaust módszere, annak ideológiai alapja, kivitelezése és célja, ami szörnyűségessé teszi. A katonák meghalnak a háborúban, hősök, vagy csak szerencsétlen szenvedők, civilek meghalnak a háborúban, az ellenség keze által, vagy szerencsétlenül. Ha maga annyira primitív, hogy ezeket egyenlőnek tartja egy kitervezett, megtervezett, ipari kiirtásával egy meghatározott népcsoportnak, akiket kivétel nélkül meg akartak ölni, akkor maga még egy kisiskolás szintjén sincs erkölcsileg. Sajnos ez a hiányosság nem ritka a magyar emberek soraiban, akikből agymosással kinevelték a humánus értékrendszer egy részét, a becsületet és a jó erkölcsöt.
  ==================
  http://hungarianspectrum.wordpress.com/2014/01/26/randolph-l-brahams-open-letter/
  Sorra mondanak le az Világon közismert és tisztelt értelmiségi emberek a “megtiszteltetésekről”, kitüntetésekről, amiket Magyarországtól kaptak! Becsületes, intelligens, értelmes és tanult emberek NEM AKARNAK semmiféle kapcsolatot egy fasiszta, anti-szemita, bűnözőkből álló rablóbanda által vezetett kormánnyal és annak elvtelen, talpnyaló, becstelen kiszolgálóival.

 • horváth béla

  a magyarok gázositottak el hatmillió embert, a németek ártatlanok, mert pénzben kifizették a tömeggyilkosságot…értem!

 • Gyula Bognar, Jr.

  Horváth Béla: Hozzászólásában, maga még alapvető logikával sem szolgál, makacs tagadása hülyeséggé alacsonyítja azt. Magyarországon NEM A NÉMETEK gyűjtötték össze, fosztották ki, gettósították, deportálták a közel 600,000 magyar és más nemzetiségű zsidókat, cigányokat, baloldali embereket, melegeket, vagy azokat, akikre valamit rákent egy polgártársuk valamit, hanem a lelkes magyar polgárok! Adolf Eichmann 20 tisztel és 100 kiszolgáló személyzettel szervezte a magyar rendőrök, csendőrök, katonák munkáját Budapestről. Nem magának szól ez, mert maga egy javíthatatlan, felelősség nélküli, rasszista, akire több betűt nem érdemes szentelni ezután, csakúgy mint a barom Stadionos viktorra és a koszos bagázsra, no meg a békamenetes csőcselékre.

 • nem, horváth néptárs, nem érti. az eb és a karó viszonyát sem érti, mégis köti.

 • horváth béla

  tehát nem a németek gázositottak, hanem a magyarok….

 • horváth béla: biztos, hogy tudja, mit beszél? megértem, hogy provokál, de miért?

 • horváth béla

  Gyula Bognar, Jr …..no és mi van gázában, mesélj!

 • horváth béla
  2014 január 26
  3:49 du.
  Most már befejezhetné. Elérte az undorkeltés legnagyobb fokát. Menjen aludni. Hátha kialudja aljasságát. Mindenki jobban jár.

 • Gyula Bognar, Jr.

  Horváth Béla: Magának meséljen a hóhér a siralomházban. Esze nincs, meséket hallgatott idáig is és hisz bennük!

 • na, kérem szépen:
  a nemzetvezető testvér visszakozott – egyenlőre mégsem lesz emlékmű.

  “Úgy tudjuk, Orbán Viktor maga döntött arról, hogy a választások előtt nem állítják fel a szobrot, részben mert várhatóan mégsem készülne el a mű az évfordulóra, másrészt pedig a széles körű tiltakozás, de különösen a Mazsihisz bojkott-fenyegetése késztette a halasztásra. Az emlékmű felállításának tervét azonban hivatalosan nem törölték.”
  tehát mégiscsak pofán lehet csapni ezt a hatalmi tébolyban szenvedő seggdugaszt is!

  “Orbán Viktort a zsidó szervezeteken bőven túlmutató, nemzetközivé szélesedett tiltakozás azonban egy ideig hidegen hagyta. Néhány napja még nem kívánt visszakozni a Szabadság téri emlékmű felállítását illetően, „mert számára az emlékműkérdés nem kampánytéma, hanem személyes történelmi küldetéstudat”.
  na, ezen az utolsó mondatán tényleg csak harsányan röhögni lehet.

  “Mivel a sasos-arkangyalos emlékmű annak a szimbóluma, hogy Magyarország is áldozat volt, az tűnik a legvalószínűbb interpretációnak, hogy a miniszterelnök számára is az a rokonszenves tézis, miszerint a magyar nem bűnös nemzet volt, áldozatokkal, hanem áldozatnemzet, bűnösökkel, kollaboránsokkal, amikor is a második világháborúban elesett magyar katona is az áldozatok közé tartozik, és a zsidók tragédiája az egységes magyar nemzet tragédiája is. ”
  no comment.

 • A választás előtt nem, de utána fel lesz állítva az emlékmű. A fiúk, a seggnyalóknak pedig kárpótlást is fognak adni, a várakozásért!
  Fél-eredmény nem eredmény! Kényszeríteni kell a kormányt (MOST!!!), hogy garantálja, írásban, hogy a javasolt emlékmű tervezését, munkálatait felmondták, a már készült darabokat, terveket MEGSEMMISÍTETTÉK! Ugyanakkor a MAZSIHISZ azonnal adjon be kérelmet, hogy egy új, általuk felvett tervező emlékművére adjon a kormány engedélyt és ugyanannyi pénzt, mint a most elnapolt emlékműre szántak. Mindezt írásban és törvényben fektesse le a kormány és szavazza meg azonnal! Ha a kérés nem teljesül, boykottálni kell MINDEN ünnepséget az egész ország területén, amíg a koszos bagázs uralmon van. A Stadionos viktor szabadságharcot folytat, nosza neki, támadás a legjobb védekezés és támadni kell 7/24, mindenben, mindenkor!!

 • gyula: orbán nem az a fajta, aki jól viseli a vereséget. nem is fog végleg meghátrálni, és amilyen bosszúálló természet, meg fogja találni a módját, hogy visszaüssön. most csak alakoskodik.
  azt pedig, hogy bármi garanciát vállaljon, akár írásban is, simán megteszi, majd később letagadja. orbánból nem lesz szalonna.

 • Kedves Ille István. Véleményeddel egyetértek. szerintem azonban érdemes próbálkozni tettekkel, mert amit idáig csináltak Magyarországon az semmi eredményt nem hozott.
  Nem azzal kell mindig törődni, hogy az ellenfél milyen aljas rongy ember, hanem azzal, hogy le legyen győzve. A vasat addig kell ütni, amíg forró. Minden kis meghátrálás a harcban a következőnek ad alapot, majd a nagy megfutamodás kezdetére ad lehetőséget. Próbálkozás nélkül lehetetlen a siker.

 • Llanfair
  2014.jan.25.5:25

  Te tártad fel a nevedet, és nem én fedtem fel az inkognitódat. A nevemet pedig nem valószínű, hogy tudod. De, hogy meggyőzzelek, írd le a vezeték- és a kersztnevemnek a harmadik betűjét! Visszaigazolom, akár jó, akár nem.

 • frivi
  2014 február 4
  11:20 de. Véletlenül tudtam meg. De semmit nem számít. Jövő hónapra el is felejtem. Várj, már jövő hónap van. Már el is felejtettem. Olyan mindegy. Az se ha jól tudom az sem ha nem. Az arc és névmemóriám kritikán aluli.
  Múlt héten nem engedtem be az elszívójavítót az alkatrésszel. Nem ismertem fel egy hét után. Jót mulatott.
  Soha nem titkoltam a nevemet. Nem kell szégyellnem. Egyszerűen egyre jobban tetszik a Llanfair. Ilyen egyszerű.
  Nem az Istvánnal van bajom. Az eggyel. Minden ember egy külön világ. Én is.
  Sajnálom ha félreérthető voltam.
  Istvánnak bármikor szólíthatsz. Nekem megtisztelő. És szép név.

 • L…….
  12:30

  Nyilván nem lehetett lényeges, ha elfelejtetted. A második jelölés a neved előtt pedig csak azt jelezte, hogy Ille István nevét ismertem meg először, és amikor a magadét megírtad, sorban a második lettél, de nyilván mindennemű megbántási szándék nélkül.
  Az István névnek pedig (mondhatnám: Sztephanosz) minden egyes betűje a kéklő Égei tenger-parti fehér sziklán növő, haragoszöld, koszorúnak is ékes babér leveleit idézi fel lelki szemeim előtt. Na, ezt jól körül írtam!
  Milyen érdekes, hogy Szt. Istvánt éppen Istvánnak keresztelték meg, aki később, 1000-ben koszorút, akarom modani, koronát is kapott?
  A Llanfair sem rossz, de a múltkor is ki akartam ejteni, és kis híján gipszbe kellett tenni a nyelvemet.

 • frivi: Nem lényeges mert nem akarok visszaélni vele. A “frivi” ha Neked jó, nekem tökéletes.
  Nem tudhattad, hogy engem ez zavar. Azért szóltam.
  István talán azért kapott koronát mert virágkoszorút nem érdemelt. Szent ide-oda mégis csak véres volt a keze. Nem kicsit.
  Nehéz kiejteni? Hát a gael nyelv nem az egyszerűbbek közé tartozik. Kiejtése “chanva(i)r”ˌ
  http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/b/bd/Cy-Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch_%28Welsh_pronunciation%2C_recorded_17-05-2012%29.ogg

 • Horvátka Béluka
  kisfijjam vedd elő a történelemkönyvet.
  PErsze na aztat amit mostanában hamísítanak az ártatlanok számára , olvasson reáltörténelmet.
  De ha kekeckedni akar , annak is állunk elibe nagyokos.

 • frivili
  fenét sem érdekel sem a vezetékneved harmincadik , sem a keresztneved harmadik betűje.
  Egyik náci olyan mint a másik náci , bármi is a betű a nevükben.
  Felőlem lehetnél akár Marilym Momroe , az sem számítana semmit.

 • geyza: van egy varga béla nevű génmaradvány odaát, tudod, annak a trágya oldalnak a gazdája. egy darabig privátban sértegetett, mocskolódott meg fenyegetőzött, de azután feladta, mivel rájött, hogy simán rá tudok licitálni, ha éppen le akarom alázni.
  amatőr:)

 • A mai hírekben több helyen is azt írják, hogy Orbán letiltotta az emlékmű megépítését. A választásokig mindenképpen. Lézerjani csütörtökre hívta össze az érintetteket. Azt nem lehet tudni, hogy a civil tiltakozókra, a német, amerikai diplomatákra, netán a MAZSIHISZ képviselőire gondolt, vagy esetleg Balogh tiszteletes, meg a szoborba álmodó thorzókészítőre. Péntekre többet tudunk..