A köteles kampány elkezdődött…

2014 február 4 3:42 du.32 hozzászólás

Elöljáróban leszögezem, hogy ezzel az írásommal én senki ellen uszítani nem akarok. Amúgy pedig a sorkatonai emlékeim hangulatát követve bevallom, hogy már vágom a centit. S teszem ezt azért, mert már tűkön ülök, és alig várom a szavazás napját, amikor is reményem szerint április 6.-án végre leváltjuk a hadd ne minősítsem, hogy milyen kormányt. Tudom, nem lesz egyszerű dolgunk, de a küldetésünk sikere sem lehetetlen.

Nézzünk szembe a tényekkel. A Fidesz a választási körzeteket manipulálta, a magyarok sokaságának orra előtt pedig sikeresen elhúzta a rezsicsökkentés édeskés mézesmadzagját, és hát az immár iparszerűen állampolgárságot felvett határon túli magyarok és nem magyarok sokaságának erejével is feltétlenül számolni kell. Ők, úgymond „nemzeti alapon” a Fideszre fognak szavazni. Ez egyértelmű, hiszen tisztelet a kivételnek elhitették velük, hogy hatalomra kerülésük esetén a balliberális összefogás nemzetrontó politikát folytatna ellenük, míg Orbán Viktor és a Fidesz, (és persze a Jobbik is) ahogy azt ők eddig is tették, a hazafiak és a nemzetegyesítők táborát képviselik. Mindent összegezve szerény véleményem szerint a demokráciát féltő balliberális összefogásnak, az önmaga koncát féltő és a hatalomba jócskán nyakig bebetonozott Fidesszel szemben választást nyernie bizony nem lesz könnyű. Az urak, a jelen hatalom birtokosai, tűzzel-vassal és mocsokkal védik majd a koncot. Mindez a jobboldal eddigi lejárató célzatú megnyilvánulásaiból ítélve világosan látható. No de elég a körítésből, s vágjunk is egyből a dolgok közepébe.

Történt, hogy az MSZP elnökét, Mesterházy Attilát a rendkívüli kongresszus a balliberális összefogás miniszterelnökének szavazta meg. Majd amikor szót kapott, az emelvényre lépve megkezdte beszédét. Vázolva a Fidesz-kormány eleve sokunkat sokkoló és talán méltán igazságtalan sajátságos javadalmazási rendszerére, kitért a miniszterelnök úr szülőfalujának, Felcsút polgármesterének hírtelen bekövetkezett meggazdagodásának történetére. A szónok, hatalomra kerülésük esetén elszámoltatást helyezett kilátásba, aki a törvény erejével, börtönnel fenyegette meg mindazokat, akik a Fidesz-kormány alatt demokrataként elítélendő módon tettek szert búsás jövedelemre, s lettek, ahogy a szóban forgó érintett Mészáros Lőrinc úr is, négy év leforgása alatt milliárdossá.

Ez a teljesítmény egy demokráciában szerintem is kiveri a biztosítékot. Hozzáteszem, az általuk ripsz-ropsz idő alatt összegyűjtött búsás javadalmat illetően már a zuglói fideszes polgármester, Papcsák Ferenc úr is a kormányzati nyerő széria favoritja lett. Ő például röpke négy év alatt 102 milliót vert rá a vállalkozásai révén lett milliárdos és a miniszterelnöki fizetését köztudottan eladományozó általuk utálatos Gyurcsány Ferencre, így tehát ez bármennyire is elképesztően nagy sikerjelenség, de már ő is tagja lett a magyar milliárdosok népes táborának. Hogy is mondta anno 2011-ben a szintén fideszes Lázár János? „Nem szégyen a munka és az eredményét se kell szégyellni. Az ember kaparjon és gyűjtsön, mert akinek nincs semmije, az annyit is ér”.

Az ál-civil CÖF kampánya.

Az ál-civil CÖF kampánya.

Isten ments, hogy ezen felettébb gyanús módon gazdaggá vált kormányzati embereknek én is kötelet vizionáljak, de tény, hogy Mesterházy Attila beszéde közben valaki nagyon elvetette a sulykot, és demokratához nem illő módon reflektálva a szónok őt vélhetően sokkoló beszédére, bekiabált: „kötelet”! Mesterházy Attila pedig, nos, ne áltassuk magunkat és legyünk őszinték, hogy mindezt meghallotta, majd később vette is a lapot, mert az eufóriától megrészegülve és emiatt a józan ítélkező képességét vélhetően elveszítve, azt a variációt sem tartotta lehetetlennek. Lett is botrány belőle. A Hír-tv digitálisan kihangosította a bekiabálást, ami csúnya és elítélendő manipuláció ugyan, ám a lényegen mit sem változtat: Mesterházy Attila ezennel szintén elkövette a maga kis „őszödi” beszédét, amitől, ahogyan attól Gyurcsány Ferencnek a mai napig sem sikerült, így vélhetően már majd ő nem fog tudni szabadulni. Tartok tőle, hogy a Fidesz ezt a sajnálatos és szinte már-már kivédhetetlen eseményt a politikai riválisainak a választási kampányban unos-untalan előhozza és odadörgöli majd.

Jó kis taktikai trükk ez, s teszi azt a Fidesz egyrészt manipulálva a választókat és persze magyarázkodásra késztetve a baloldali összefogás táborát. Pedig szerintem a baloldali összefogásnak nincs oka a magyarázkodásra. Ők a Fidesz róluk terjesztett hazugságainak és csúsztatásainak ellenére is a demokrácia és a tiszta közélet védelmezői, ami viszont egyáltalán nem mondható el a Fideszről. Az MSZP mindig is tisztelte a fékek és ellensúlyok intézményét, soha nem építette le a demokráciát és nem tűrte meg a soraiban az elvtelen politikusokat sem, lásd példának okáért a legújabb történetet, amikor is Simon Gábort, a párt elnökhelyettesét, aki az adóbevallásában nem tüntetett fel, kvázi eltitkolt több mint 240 millió forintot, Mesterházy Attila pártelnök felszólított, hogy emiatt minden posztjáról mondjon le és mielőbb távozzon a közéletből. Hallottunk ehhez hasonló történetet a Fidesznél? Nem, és gyanítom, hogy nem is fogunk. Őket csak egy Lázár-féle cél vezérli, hogy „kaparjanak és gyűjtsenek”, az elvek, valamint a tiszta közélet számukra csak smafu. Ők a politikát bizonyítottan arra használják fel, hogy politikai befolyásukkal visszaélve meggazdagodjanak, lásd, így szerzett többek között Orbán Viktor miniszterelnök úr édesapja is anno bányát és vagyont. Sőt. Gyurcsány Ferenc egykori miniszterelnökünk szerint, maga, Orbán Viktor úr is tetemes vagyon birtokosa, amit strómanokon keresztül bújtat és fedez. Akkor most miről is beszélünk?

Noha Mesterházy Attila ugyan törvényes elszámoltatásról és börtönről beszélt, ám e történethez azt is tegyük hozzá, hogy felettébb szégyenteljes dolog egy demokráciában bárkinek is kötelet ígérni. Demokráciában, mert ne legyünk illúziórombolók, a magyar nép zöme ugye még hisz a demokráciában és reménykedve várja a sorsa jobbrafordulását. De ne feledjük, hogy bármikor fordulhat is a kocka. Ha az egyelőre még birkamód viselkedő és a rezsicsökkentéssel alaposan beetetett magyar nép rádöbben arra, hogy alaposan lóvá tették és becsapták őt, no, ott akkor egy önérzetében és méltóságában megalázott ember bizony könnyen lázadni kényszerülhet. Kiváltképp akkor van erre nagy esély, ha nap, mint nap azt látják és érzékelik, hogy miközben ők folyamatosan szegényednek, a politikai elit és a körülöttük lebzselők viszont gátlástalanul gazdagodnak.

Intő példa lehet erre a Fidesznek egykori pártállamunk főtitkárának, Kádár elvtársnak az élete, aki köztudottan puritán életet élt és nem halmozott fel anyagi javakat. Vajon miért nem? Azért, mert aki a diktatúrában nem ekképp cselekedett, azt előbb-utóbb, de mindig elsöpörte a népharag. Így járt a román diktátor Ceaușescu-házaspár, de említhetném Hoszni Mubárak Egyiptom volt elnökét is, akit szintén a népharag söpört el a hatalomból. A diktatúrák ismert sémája ugyanis az, hogy miközben a nép nyomorog, a politikai elit vagyonos és dúsgazdag. Minél szegényebb a nép, annál gazdagabbak az urai. Ebbe a kategóriába pedig sajnos, tisztelet a kivételnek, de a Fidesz-kormány tagjai is nagyon beleillenek.

Hány ember és gyermek nélkülöz és éhezik ma hazánkban? Szerintem sokkal több, mint amennyit a hivatalos statisztikai adatok közölnek. A számuk pedig, a szerintem megszépített statisztikai adatok és kormányzati rezsicsökkentős hurráoptimizmus ellenére is csak egyre nő. A kiábrándult, remény-és hitevesztett ember pedig már nem veszíthet semmit, csak nyerhet. Vagy nálunk nem következhet be olyan szörnyűség, mint ami Romániában, Egyiptomban és Ukrajnában történt? Dehogynem.

Ha az általános jólétet illetően nem lesz mielőbb gyökeres változás, úgy szerintem csak idő kérdése és a sok hazugságtól besokallva bizony fellázad a nép. Akkor pedig történhetnek olyan rémisztő dolgok, mint ami anno 56.-ban és annak retorziójaként utána volt, hogy talán még akasztanak is. De reménykedjünk, hogy ilyen szörnyűség hazánkban többé már nem fordulhat elő. Reménykedjünk, hogy a demokráciát megcsúfoló, önmaguknak pedig gátlástalanul harácsoló Fidesz-kormányt is leválthatjuk…

Hajrá Magyarország, hajrá magyarok!

32 hozzászólás

  • Szerintem igy kellett volna 2006-ban,és utàna a baloldalnak is csinàlni,nem gàzàremelést és villanyàramemelést, hanem rezsicsökkentést bevezetni,pedig Lendvai Ildiko màsként gondolta: „Lassan mondom,hogy Orbàn Viktor is
    megértse,nem lesz gàzàremelés”. Sajnos a Gyurcsàny és késöbb Bajnai nem értette ezt meg,mert nem huztàk el a szegény orszàg szàja elött a „rezsicsökkentés mézesmadzagjàt”. Igy nàlunk lett a legdràgàbb a gàzszolgàltatàs az EU-ban.

  • erős et: na végre, hogy beismerte, mi is ennek az egész majomcirkusznak a lényege!
    „mert nem huztàk el a szegény orszàg szàja elött a “rezsicsökkentés mézesmadzagjàt”
    mert hát, ezzel elismeri, hogy biza, orbán nemzetmentő testvér csak mézesmadzagnak használja, a bamba birka pór meg simán rácuppan!
    mondja, mennyi időbe tellett magának, hogy ezt belássa? nagyon megviselte? mi lesz most magával, kicsi propagandistám?

  • Totál félreértése a dolgoknak.

    NÉP LÁZADÁSÁHOZ KELLENE NÉP!
    LÁZADNI=CSELEVÉST JELNTÖ SZÓ,
    IGE.
    Ma sem „nép” nincs,se cselekvés.Ez egy régimódi,tisztessége gondolkodás,logikus következtetés,racionális gondolat.Kb még 10-15 évvel ezelött volt realitása.Mára kihalt.

    Nem szabad hazánkban logikát,racionalizmust keresni..Hiányzik,más kotta dívik.

    Dehogy biznak a „demokráciában” …Fittyfenét!Ez is olyan,mint a „népek békevágya,”vagy „társadalmi felszabadulás” …Üres szavak,mára semmit nem jelentenek.Mindig volt egy kisebbség,aki valmilyen izmus szerint értelmez,a többség ad-hoc beleél a mába,manipuláció foglya,sőt a manipulációt ,napi dózisként követeli.

    Orbán sikerének titka LELKI eredetü.
    Ö -mint részben valoban sokak vágyának megtesteitöje,részben,mint TERMONUKLEÁRIS NEMZETSZUGGERÁTOR- rájött ugy kell fütyülni,ahogy a többség táncolni akar.

    Bejött.

  • Bogdán Géza

    Én pedig szintén lassan mondom, hogy Dénes ERÖS is megértse: Tessék a linkre kattintani, és ne már-már unalomig agyoncsépelt politikai lózungokkal operálni.
    http://privatbankar.hu/data/cikk/25/30/46/cikk_253046/grafenergiaarak.jpg

  • Fekete György

    Árnyalt, gondosan megírt cikk. Gratulálok.

  • gézám, erős et. csak a központi agymosoda adatainak hisz, a saját szemének soh’se 😀
    az eurostat pedig van annyira naív, hogy a nemzeti statisztikai hivatalnak és az MTI-nek hisz, ezért a papagájkommandó lelkesen mutogat rájuk: dejszen ők is ezt írják 😀

  • Köszönöm a gratulációt kedves Fekete György tanár úr Barátom.

  • Kedves Ille István Barátom!
    No, ebben Neked teljes mértékben igazad van. A központi agymosoda viszont úgy tűnik, hogy felettébb sikeresen manipulál. Teheti, hiszen van egy fanatikus és hiszékeny táboruk, akik csupán azt hiszik el, amit az övéik mondanak és mutatnak nekik, ugyanakkor nem látják meg a fától az erdőt.
    http://nepszava.com/2014/02/magyarorszag/tisztelt-nagyon-hulye-valasztopolgar.html

  • Ha a világpiaci ára emelkedett a gáznak,akkor emeltek,most lezuhant, így csökkentették.

    Egy titkot elárulok. orbánék az elrabolt 1000milliárdokat kivitték többnyire. Részben egy bankot hoztak létre Scheisell-szigeteken. Sok fidesznyik feketepénzének jelentős része ott van elbújtatva, de könnyen utalható pillanatok alatt bárhova a világon! Azt már csak erőszakkal lehet visszavenni. Tehát hajrá! Én forradalompárti vagyok. Éljen a szabadságharcunk a belső elnyomóinkkal szemben! Ahogy a fidesz-elnökhelyettes pokornyi mondta, azt kell csak beteljestsük, és hamar dőlni fog a beijedt férgek tábora. Megy a trágyadombra, a helyére.
    -Azt mondta, hogy LE KELL VÁGNI AZOK KEZEIT , AKIK KÖZÜLÜK A KÖZÖSBE NYÚLNAK!

    aZUTÁN,HA FORRADALMI VISZONYOK KÖZÖTT KITISZTÁZTUK A DOLGOKAT, AKKOR VISSZATÉRHETÜNK A DEMOKRÁCIÁHOZ!

  • Tudatosítani kell, hogy a diktatüránk horthypárti.
    Ez azt is jelenti, hogy hasonló helyzetben hasonlóan járna el!
    A rajongóikkal azt kell tudatosítani,hogy akár az ő gyerekük,szüleik is hasonlóan áldozatok lennének. Rassz alapján, vagy politikai,vagy 1000 más alapon!

    Azt hogy dolgoznák fel, ha orbánék bármikr is a gyereküket küldené majd megalázott áldozatnak!?

  • Bogdán úr köszönöm az írását,minden gondolatával egyet értek
    Utolagos engedélyét kérve,hogy ne nyúljon túl hosszúra az
    írásom kiragadnék a fenti gondolat sorából egy szeletkét.
    A Korrupt politikust-!Én egy politikai pártot vagy politikust
    a ráadott szavazatom alapján azzal a feladattal bízom meg,
    hogy általa az én érdekeimet képviselje a legjobb tudása szerint.-Namármost-ha ez a politikus korruptá válik,azzal
    bűncselekmény sorozatot követ el,megszegi esküjét,választói bizalommal való visszaélés,meglopja meg károsítja nemzetét,adócsalás és még lehetne sorolni a törvénytelenségeket-.Gazember az ilyen.én meg csak szégyenkezhetek mert az én szavazatom alapján került ilyen magas pozícióba,-Politikus urak,szeretném a tudomásukra
    hozni,hogy az a nemzet ahol a kétkezi munkás nyomorult ott a nemzet is nyomorult.Ennek megszüntetése legyen a fő feladat és ne a tolvajlás.—

  • —Az elmúlt időszakban ugyanis hozzávetőleg 30 százalékkal estek Európában az áram és a gáz árak, miközben a kormányzat csak 20 százalékos árcsökkentést hajtott végre. Így akár azt is ki lehetne jelenteni, hogy a Fidesz elvett a lakosságtól tíz százalék árengedményt – nyilatkozta Holoda Attila, az Orbán-kormány volt energetikai államtitkár-helyettese.—

  • Bogdán Géza

    Kedves Pecor!
    Olyan szépen megfogalmazta a korrupt politikusainkról szóló mondandóját, amihez én érdemben hozzátenni már szinte semmit nem tudok. A mi politikusaink, tisztelet a kivételnek, sajnos már csak ilyenek. Ez a jelenség az emberi gyarlóság, amely szinonima a Biblia értelmezése szerint az, hogy az ember esendő és a bűnre hajlamos. Amúgy pedig az Ön gondolatmenetén elmélázva, Kányádi Sándor költőnk ideillő bölcsessége jutott eszembe:
    „Legelső a nemzet, második a család, és csak harmadsorban nézd a magad javát!”

  • orbán,mint félázsiai szerzet, visszafelé olvas, tán Kányádit is.

  • kiss pál ur egyet értek gondolataival,főleg azon részével,
    hogy a vezérlő tábornokunk sikerének titka LELKI eredetű..
    Azt nem tudom,hogy a vezérlő tábornok úrnak van e arról tudomása,hogy mit ír a szakirodalom az olyan politikusról
    aki erről az oldalról akarja megközelíteni a választó polgárt.–ide sűrittem-Az egy GAZEMBER–

  • illécske
    Én idéztem a szerzöt.

    Bogdàn Géza!
    A mostaniak megteszik,hogy csökkentik a rezsit!
    A Gyurcsànyés Bajnai pedig növelte a rezsit.

  • Kerekes Sandor

    Ha semmi masert, csak ennek a CÖF nevu titkos tarsasagnak az elszamoltatasaert, levatani ezt a kormanyt feltetlenul megerne. Persze azert van ott mas is.

  • Dénes ERÖS
    2014 február 5
    4:47 du.
    Nem olvasta a kommentem! Olassa el, ha tud olvasni!

    Don Ovuz 2014 február 5 1:39 du.

  • Emberek!
    Hànyszor lehetett volna-kellett volna-a lakossàg érdekében a
    rezsicsökkentést csinàlni.A 2008-as IMF kölcsönböl? Csak 2012-töl kellett visszafizetni.
    A kedves Lendvai Ildiko 2006-ban legalàbb nem akart àremelést,de Gyurcsàny,majd Bajnai jovoltàbol mindig lett,pedig az àbràzolàs szerint késöbb eröteljesebben emelkedtek az àrak. Késöbb màr Lendvai sem gondolt a szegény magyar fogyasztokra.

  • erős et: “mert nem huztàk el a szegény orszàg szàja elött a “rezsicsökkentés mézesmadzagjàt” ezt maga írta egy tiszta pillanatában a fidesz barmairól! akkor most mijafaszról beszél, maga idióta?

  • Dénes ERÖS
    2014 február 6
    5:03 de.
    Déneske! Nem rezsicsökkentést kell csinálni, hiszen a nyilatkozatból amit az istenei volt államtitkár helyettese is elmondta, ha szimplán követik a világpiaci árakat, nem tíz, hanem harminc százalékkal csökkent volna a rezsi!

    Más megfogalmazásban, a különbözetet kilopták az emberek zsebéből, helyette kaptak egy rezsicsökkentés című propagandát. Még egy harmadik megfogalmazásban, hatalmas kampányt folytattak azért, hogy ne figyeljenek az emberek a valós árcsökkenésre, és arra, hogy a valóságban mennyivel kerül kevesebbe a beszerzés, és hogy ebből nem a tényleges összeget kapták.
    És erre nem én világítottam rá, hanem egy fideszes!

  • Tisztelt Dénes Erös az írásaiból ki villog ki tükrözödik,hogy
    a Kerényi ur Önre és rezsicsökkentésére,rávetítette a négyzethálóját,-vagy mondj igazat–,még nem szakadt le a csillár,-még nem nyílott ki a pity pang-gondoltam –MEGÍROM
    Ugye ismerös??,ez époly sületlenség mit az Ön szösszenetei.
    Tiszteletben tartom az Ön véleményét,de semmiben nem értek egyet Önnel.-Rezsicsökkentés!!!-aki ezt nekem bebizonyítja
    annak süvegelni fogok.

  • „Az Alaptörvény 37. cikk (3) bekezdése szerint mindaddig, amíg az államadósság a teljes hazai össztermék felét meghaladja – a 36. cikk (6) bekezdésében meghatározott kivételekkel – a központi költségvetés végrehajtása során nem vehető fel olyan kölcsön, és nem vállalható olyan pénzügyi kötelezettség, amelynek következtében az államadósságnak a teljes hazai össztermékhez viszonyított aránya a megelőző évben fennállóhoz képest növekedne”

    erős et: akkor most kuss van magának, vagy kuss van?

  • Bogdán Géza

    Kerekes Sandor
    2014 február 5
    5:02 du.
    Kedves Kerekes Sándor Barátom!
    Hogy Te konkrétan mire is gondoltál azon, hogy „azert van ott mas is”, azt én ugyan nem tudom, de nekem erről az jutott eszembe, ha nyerni is fog az MSZP-balliberális összefogás, akkor a kormányzást illetően bizony utána sem lesz könnyű dolguk. Egyrészt, lesz egy sokszínű platform, és bár az elvek azonosak ugyan, mégis felmerül a kérdés: vajon megtudnak-e egyezni, nem lesz-e köztük csak folyton-folyvást vita, ahogy az az MSZP-SZDSZ kormányzása alatt is bekövetkezett és ami végül is koalíciós szakadáshoz vezetett?
    A másik aggályom pedig, röviden és tömören, ez. Íme:
    http://hvg.hu/itthon/20140206_MSZP_arnyekkormany_valasztas

  • Javaslom,szedjük össze a többi rezsit is, amelyek irdatlanul elszálltak! Pl.

    -üzemanyag
    – parkolójegy
    – üntetések
    – ügyintézési díjak
    – mindenen az ÁFA
    – ….

  • Bogdán Géza

    Dénes ERÖS
    2014 február 6
    5:03 de.
    Kár azon lovagolni, amit Lendvai Ildikó a gázáremelésről mondott. Jó, ha minden áron elakarunk rugaszkodni a valóságtól és nem tanúsítunk vele szemben némi kis empátiát, akkor persze mondhatjuk úgy is, hogy Lendvai Ildikó 2006-ban egy felelőtlen kijelentést tett. De…
    Mentségére szóljon, hogy nem volt jövőbelátó, így a világpiaci gázárak alakulásával sem kalkulált. A gáz árának emelése tehát nem az MSZP bűne volt, hanem annak ára a kedvezőtlen világpiaci árak miatt vált magasabbá, és került a magyar fogyasztóknak is többe. De…
    Az szocik, ha annak ellensúlyozására ugyan nem is vezettek be a Fidesz-kormányhoz hasonlóan jó hangzó és mindenkinek járó rezsicsökkentést, az arra rászorulókat viszont igenis kompenzációban részesítették. Akkor most mi a baj kedves Dénes? Az, hogy ők a Fideszhez hasonlóan a gazdagoknak nem adtak, hogy a fürdőmedencéiket tudják fűteni? De…
    A szocik, nem a szolgáltatók kárára kompenzáltak, hanem mindezt adóforintokból fedezték. Kérdem én kedves Dénes, az mennyivel jobb, hogy most a Fidesznek is bele kell nyúlnia a költségvetésbe, mert ha nem ezt tennék, akkor a szolgáltatók csődbe mennének? A Te, az én, és még sokan mások adóforintját adják nekik, csak azért, mert a Fidesz így akar a gazdagoknak kedvezni és választást nyerni…
    Ennyi.

  • Tény, amit leírt, elfogadom, valójában ez van ma hazánkban! – sajnos!
    „Reménykedjünk, hogy a demokráciát megcsúfoló, önmaguknak pedig gátlástalanul harácsoló Fidesz-kormányt is leválthatjuk…

    Hajrá Magyarország, hajrá magyarok ”

    így legyen!

  • Don Ovuz
    2014 február 5
    1:39 du.
    Kedves Don Ovuz!
    Köszönöm ezt a remek hozzászólást! Remélem, hogy az majd talán a Dénes-féle aggodalmaskodókat némiképp gondolkodásra készteti, elvégre Holoda Attila mégiscsak az Orbán-kormány energetikai államtitkár-helyettese volt.
    Én csak annyit hadd fűzzek hozzá, hogy a Fidesz-kormány, noha azt ugyan semmi nem indokolta, 2011. febr. 1.-től, titokban, (ez egy lényeges momentum, lásd az Orbán-Putyin paksi paktum is ugyanígy köttetett meg) 6-7%-kal megemelte a villany árát.
    http://www.nepszava.hu/articles/article.php?id=390097
    „Akik pedig a legnagyobb mértékű kompenzációt vehették igénybe 2010 előtt, azok számra a gáz ára 2010 és 2012 között 56%-kal drágult”.
    Erre pedig csak azt tudom mondani, hogy no comment, itt a link:
    http://napikerdes.postr.hu/mennyivel-emelte-a-gaz-arat-2010-ota-a-fidesz-kormany
    És, mert három a magyar igazság, itt egy másik link is:
    http://hvg.hu/velemeny.nyuzsog/20140206_Loptak_csaltak_gyoznek#rss

  • Lepsényi József

    Én inkább Mesterházy Attilának,mint a közszolgálatinak hazudott Fidesz tv-nek,na meg Hír-tv-nek.Sőt,azt gyanítom,hogy ezt a FIDESZ szervezte meg.Ez a banda mindenre képes.

  • e-migráns
    2014 február 6
    9:54 de.
    Azokat akkor hosszasan lehetne sorolni, kedves e-migráns!
    Szerintem a legfájóbb áremeléseik az élelmiszerek árainak drasztikus mértékű emelése volt, amit ráadásul olyan arcátlan módon tálaltak felénk, miszerint ők azzal az egészségünket szeretnék megvédeni. Drágult is a kenyér, a hús, az étolaj, a burgonya, a cukor, és még hosszan lehetne sorolni, hogy mely tartós élelmiszerek ára emelkedett, hála neked Fidesz. Ez volt a chips-adó, aminek bevételét állítólag a magyar egészségügy kapja, de ez szerintem egy szemenszedett hazugság, mert akkor nem lenne ekkora ápoló és orvoselvándorlás, amely jelenleg van hazánkban. Ez az állításuk már csak azért is sántít, merthogy a szocik és ugye az SZDSZ-es „gyilkos Ágnes” a 300 ft.-os vizitdíjjal is otthon tudták tartani őket.
    Ez van, kedves e-migráns. Szerintem jobban jártunk volna, ha az általuk bevezetett chipadó helyett, inkább a kerti törpe adót (giccsadó)vezették volna be, így akkor talán lett volna esélyünk arra, hogy ők is kimennek a divatból. 🙂
    http://hirposta.hu/cikk/2257849/Ujabb_ijeszto_otlet_a_Fidesztol__tenyleg_ez_var_rank_/

  • Kyten
    2014 február 6
    10:46 de.
    Van egy másik verzióm is kedves Kyten.
    Az első Fidesz-kormány idején egy bizonyos sms-chates fórumon nagy bestseller volt. Akkor ez nagyon bejött, és hát reménykedem, hogy most is sikerül…
    Hallgass a szívedre, ne szavazz a Fideszre!
    Ez a kormány megbukott!
    Pótvizsga, osztályismétlés, nincs!

  • Bogdán Géza

    Lepsényi József
    2014 február 6
    11:37 de.
    Kedves Lepsényi József!
    Egyetértek. Én is hiszek Mesterházy Attilának. Fiatal, energikus, és, ami a lényeg, hogy ő egy ízig-vérig szocialista tudatú ember.
    Készült vele egy, igaz nem éppen rövid kerekasztal beszélgetés-riport, amelyből világosan kiderül, hogy mennyire talpraesett és felkészült.
    http://mozgovilag.com/?p=6512