Orbán, ez már nem játék! Mostantól Te vagy a birodalmi sas!

2014 február 12 3:12 du.82 hozzászólás

Orbán, ez nem játék. Ez nem a rezsiharc. Ha ezt a határt átléped, minden megengedett veled szemben. Budapest – Orbán és rendszere átlépett egy határt. Lehet hazudni a rezsiről, szét lehet lopni az államot, lehet elosztani a trafikokat, budi helyett stadiont építeni a kert aljába. Egyet nem lehet: ipari méretekben elpusztított gyerekek, csecsemők, asszonyok és öregek, nők és férfiak, gázkamrába hurcolt és tömegsírba dobált emberek emlékét meggyalázni, az őket brutálisan bevagonírozó csendőröket tisztára mosni, Adolf Hitler szövetségesét rehabilitálni, a felelősséget elhárítani, és az egész magyar történelmet meghamisítani. Orbán a náci emlékművel ezt megteszi.

Olyan erőszakot hajt végre a nép lelkén, amelyet nem lehet eltűrni, ez lázadáshoz vezet. Orbán Viktor nem isten, hanem egy felcsúti politikus, akit négy évre megválasztottak miniszterelnöknek. Ez az ember ezt nem vette tudomásul, hanem az elmúlt négy évben kisajátította az országot, megváltoztatta a társadalmi rendet, elvette a polgárok jogait, a sötét középkorba lökte vissza szellemileg az országot. Egymagában eldöntötte, hogy átalakítja a Kossuth teret, szobrokat állít és dönt, átírja az Alkotmányt. Kisajátított mindent, lerombolta a végrehajtó hatalom minden kontrollját.

Foto: 444.hu

Foto: 444.hu

Magánosította az állam vagyonát, a Magyarország nevű vállalkozás neki termel. Jobbágysorsba döntötte a „munkaalapú társadalom” kezdetű primitív szöveggel az országot, miközben egy kiváltságos réteg dőzsöl, a legpofátlanabb módon nyúlja le a köz vagyonát, amelyhez a köz jó képet vág. Urizál, vadászatra jár egy mihaszna kontraszelektált talpnyaló réteg, Lázár János nevű senkik százmilliárdok fölött rendelkeznek.

Mindezt tétlenül nézte a nép és az értelmiség. Mindenki türelmesen várta, mi lesz ebből. Amíg van mit enni, van hol dolgozni, amíg nem muszáj konfrontálni, nem kell erőszakhoz folyamodni, addig mindenki kerülte a gondolatát is annak, hogy ellene álljon ennek a bűnszervezetnek. Elnézték, hogy megdöntötte az alkotmányos rendet, pedig az egy államellenes bűncselekmény, eltűrték, hogy elvegyék a nyugdíj-megtakarításukat, hajlandóságot mutattak arra, hogy tudomásul vegyék az új rendszert, és egy választási csaláshoz asszisztáljanak, illegitim önkényuralmat legitimáljanak. Orbánnak szerencséje volt, mert sehol a világon még egy ilyen türelmes népet nem talált volna. A világ bármely pontján ennek a negyedéért felakasztották volna az első fára. Most egy olyan határhoz érkezett, amikor ez a türelmes – és sok tekintetben bamba – nép nem tűrhet tovább.

Hazudozhatnak a rezsiről, de népirtásról nem hazudozhatnak. Nem tagadhatják le, hogy kik hajtották a család felét marhavagonba, kik keresték a szeretett szülők valamennyi testnyílásában az aranyat és a pénzt, kik küldték a rámpára az öt-hatéves kislányokat és kisfiúkat, hogy utána tömegsírban végezzék. Nem írhatja át Orbán Viktor a magyar történelmet, nem gyalázhatja meg a tömeggyilkosságok áldozatait, a hozzátartozóikat és az egész magyar népet sem, amely ennek a bűncselekmény sorozatnak nagyobb áldozata, mint azok a zsidók, akiknek a vágóhídra hajtását ők tétlenül és közömbösen végignézték.

Ott van vége, amikor a gyermeket kitépték az anyja kezéből, és hazudni akarnak arról, hogy ezt ki tette. Orbán, itt van vége! Elég volt! Ezt már nem! Lehet gyurcsányozni, lehet felfújt pulyka módjára ostoba baromságokat beszélni a hanyatló Nyugatról, Móricka mondhat nagy jövendöléseket a korszakváltásokról. Kicserélheti az utcanév táblákat, elüldözheti az ország ifjúságának színe-javát.

De azt, hogy Adolf Hitler cimborájából, egy korlátolt, politikai analfabétából, egy tömeggyilkos idiótából hőst csináljon, átírja a magyar történelmet, egy hazug világba kényszerítse az Európai Unióba tartozó ország lakosságát, és egy sunyi antiszemita, fasiszta rendszert vezessen be, ahol feltépi a legfájóbb sebeket, azt már nem. Elég volt a nácikból, a menetelő rasszista csőcselékből, a magukat történésznek nevező agyalágyult hülyékből, a képmutatásból, a kettős beszédből, a Mein Kampf felmondásából. Nem fogjuk elnézni, eltűrni, megengedni, hogy tovább hülyének nézz bennünket, mi pedig eljátsszuk a hülyét. Orbán átlépett egy határt, és ha most nem áll meg, akkor neki vége.

Elérkeztél a falhoz. Nem sok idő kell, és az emberek befejezik az értelmetlen aláírás gyűjtögetéseket, felhívásokat és tiltakozásokat, pótcselekvéseket, kiszállnak a fotelból, és kimennek az utcára, hogy megkeressenek téged. Ennek nagyon rossz vége lesz. Ha fel mersz építeni egy német megszálló emlékművet, és azt mered mondani, hogy a magyarokat a nácik kényszerítették a deportálásokra, és a magyarok nem tehettek semmiről, ha meghamisítod a közelmúlt történelmét, ha felszabadítod a náci gyűlölet démonait, az antiszemitizmusban rejlő pokoli erőket, akkor neked véged van. Lehet, hogy nem most mennek ki az utcára megtekerni a nyakadat, de biztos lehetsz benne, hogy ha ezt meg mered csinálni, itt fordulóponthoz érkeztél.

Amint leleplezitek ezt a mocskot, elszakad egy szál, és attól kezdve, kisfiam, a te perceid meg vannak számlálva. Ellenség vagy, gyilkosok barátja, potenciális gyilkos és gonosztevő, egy megszálló, akivel szemben fel kell lépni, akit el kell zavarni, akivel szemben minden eszköz megengedett. Jól vigyázz, mit szabadítasz magadra és az országra. Lehet, hogy a felszínen semmi nem látszik. De a szívek megváltoznak, akik eddig elhúzódtak, belső emigrációba vonultak, tanácskozni kezdenek. Nem lesz egyetlen nyugodt perced és éjszakád, soha nem tudhatod, melyik percben tör ki a vulkán, amely elsöpör. Olyan rétegét sérted az emberi léleknek, amely mindennél fontosabbá teszi, hogy eltakarodj.

A leggyűlöltebb és legutáltabb ember leszel a földön és a magyar történelemben azért, amit az országra szabadítottál. Egy olyan országra, amely békében élhetett volna a szabad és demokratikus világ részeként, békében a szomszédaival, és belül egymással. De te a pokol száját nyitod meg, minden ok nélkül. Nem tudod, hogy a náci sassal és a Gábriel arkangyallal milyen erőket szabadítasz az országra. És nem tudod, hogy azzal szemben milyen elementáris erő fog feltörni.

Megcsinálhatod, lehetséges, hogy csend fog körülvenni, de az a vihar előtti csend lesz. Attól a perctől kezdve neked véged. Olyan dologba avatkozol, amely fölött nincs hatalmad. Attól kezdve nem számít, hány évig uralkodsz még. Neked véged. Életveszélyessé váltál, akit el kell takarítani. Mostantól ellenség vagy. Te vagy az a sas.

82 hozzászólás

  • Húú ez nagyon ott van!
    Óriás lájk!

  • Tökéletes írás.Magyarországtól már e-nélkül is eltávolodik a civilizált világ.Mindenki hazug tolvajok országaként könyveli el.Néhány újabban divatossá vált,-uralkodási tébolyból fakadó- elengedése a náci őrületnek,már a náci-fasizmus hazájává avanzsálta. Erre egyszer már több mint 40 évi kiérdemelt „rabszolgaság”volt a fizetség és az csak figyelmeztetés volt!Nem ajánlatos megpróbálni,hogy az új őrület hová viszi ezt az esetleg jobb sorsra is érdemes országot.

  • Orbán egyértelműen a hasadt lélek tüneteit produkálja.A valóságot meghasítja egy vágyott igaz világra,amivel szemben áll egy másik hamis világ,amelyről úgy látja,hogy öt üldözi,innen van a folyamatos harc,hogy akit üldöznek az harcol és ennek sosem lesz vége számára.a másként gondolkodó nem tartozik a világához, ők mások,az ellenség.Ide tartozik amúgy mindenki aki könyvet olvas, a fidesz világát a pálinka főzés, a kocsma, a futball meg a köröm pörkölt adja, ami ezen túl van az számukra már idegen és ellenség.A fidesz mindenhol megbénul ahol verseny van. Bár nem lesz erejük megtenni ezért is akarnak kimenni az Európai Únió -ból, mert akkor nincs más világ csak az amelyben övék a trafik a stadion a föld és a dicsőség.
    Azok hisznek a kormánynak akik nem autonom lények.Létük
    az államtól függ,(–idézet)
    Vigyázz Viktor vigyáz,tisztesebb egy lemondott bukott miniszterenöknek lenni,mint a népharag által eltávolított
    diktátornak.Majtényi –

  • ille
    Miért kell ennyi baromsàgot egy cikkbe leirni?
    Volt még ellopni valo 2010-ben?
    Melyik ügynek hasznàl egy ilyen gyülölködés?
    Kitagadja a bünrészünket a szörnyü holokausztban?
    Kiakadàlyozza a bünösök felderitését és megbüntetését?

  • Az aktuálpolitikát és a történelmi elemeket, ráadásul szinte szemmel láthatóan bizonyos elvárásoknak megfelelve véleményem szerint így eltorzítani nem célszerű, és erre a másként gondolkodás indulata sem adhat felhatalmazást, jogot meg semmiképp.
    Továbbá nem ártana forgatni Lévai Jenő Zsidósors Magyarországon című könyvét, meg annak a függelékét is áttanulmányozni, a korrektebb és árnyaltabb kép kialakítása érdekében. Ha még a lágert megjárt, és sorsa okán méltán kritikus hangú Lévai is le merte azt írni, hogy az eseményekért a magyarság nem tehető felelőssé, még annak ellenére sem, hogy bizonyos alkalmi hordák, különítmények, a hatalom háta mögött, annak akarával a legteljesebb mértékben ellenkezőleg gyilkosságokat, nagy számban, tömegesen követtek is el. Ma Magyarországon pedig fasizmust vagy nácizmust vizionálni, ráadásul a kettőt ötletszerűen kuszálgatva az abszurditásnak olyan foka, amelyet már, hogy stílszerű legyek, überelni sem nagyon lehet, még az írás szerzőnek nem tetsző aktuálpolitikai elemeket beleszőve sem.
    Persze az is igaz, hogy itt a választás, és a figyelmet mégis csak el kellene terelni a Simon Gábor és társai viselt dolgairól, meg a 2005-környéki sry-lankai, Gyurcsány-Kóka vezette magyar beruházói csoport 4000 milliárd forintos erőművi beruházási dolgairól, hogy a 2006 os eseményekről, annak figyelemelterelő szándékairól és valódi okairól már ne is beszéljek.
    Ugyanakkor kétségtelenül nagy érdeme az írásnak, hogy még a látszatát is kerülni tudta az unalmas és álmosítóan egyhangú kiegyensúlyzottságnak, a visszafogottságnak, mértékletességnek.
    A szinte lírai hevületű írás pedig szinte már a műfaji határokat feszegeti, túlfűtött lendületével. Olvasmányosnak olvasmányos!

  • Szánalmas Erős Dénes, maga azzal próbálja ezt a fasiszta mocskot védeni, hogy „volt még ellopni való 2010-ben”?

    Egy Fidesz-rajongó mer beszélni lopásról????????

    Az Orbán-Simicska-Kövér-Habony-Lázár féle Politikai Bizottság már minden lopást törvényesített, mindent einstandolt, amit csak tehetett, visszahozta a pártállamot, szarik a magántulajdon szentségére és maga még 2010-et emlegeti?

    Ember? Hol él maga? A holdban?

  • akaratával; kiegyensúlyozott

  • Hó, gyakdmeg, ez nagyonnagy!!!
    Hordom mindenfelé..

  • Tökéletes megfogalmazás.
    Lehet, a szoboravatás még nem hoz robbanást, hiszen nagyon közel a választás ideje. A cikkben említett visszahúzódók utolsó, leghalványabb reménye a békés megoldásra. Arra, hogy vér nélkül lehessen megoldani a dolgot. De mint tudjuk, a fidesz már kiépítette a választási csalás rendszerét. Így ez már csak elméleti remény. De remény! Ezért van még csend. Vihar előtti csend.

    A fasizmust minden eszközzel le kell verni, el kell takarítani! A fasizmust nem lehet törvényesíteni!
    Le a fasiszta kormánnyal!

  • Így igaz ez már nem játék!az a kormány aki a nácik szennyesét tisztára akarja mosni ,s az a kormány aki a jobbikkal együtt szavaz Paksról,s az a kormány aki rendőri segítséggel hagyja masírozni a gárdát,a betyársereget annak mennie kell,mert hitelét veszítette!

  • pecor: amikor érdeke úgy kívánta, egyedüli jövőnek az unióhoz való csatlakozást tekintette. most abcug, unió, irány kelet! na, nem azért, mert az értelmes alternatíva, hanem, mert az érdeke azt követeli.
    az meg egyenesen a skizofrénia tünete, hogy kínában azt hirdeti, aki ma magyarországba fektet be, az közép-európa gazdasági motorját támogatja!
    hát, ha ez így van, akkor M.o. olyan, mint a három ütemű trabant motor: szív, szuszog és b…ik elindulni 😛

  • frivi: még mindig nem gyurcsányról és simonról van szó, ha nem tünt volna fel. én megértem, hogy fennen kell lengetni a zászlót, de, ha szabad kérnem, vegye figyelembe, hogy ez az oldal nem éppen orbán és fideszbarát.
    ami pedig a figyelemelterelést illeti: nem gondolja, hogy e tárgyban bárki versenyezni tudna a jobboldali médiával?

  • kedves donom, hogy mennyire igazad van a választási csalássl kapcsolatban, íme egy adalék:
    közismert dolog, hogy két osztályba sorolják a külföldön szavazókat annak alapján, hogy van-e magyarországi lakcímük (már ez is diszkrimináció, de leszarják). ha nincs akkor teljes jogú, sőt minden eszközzel segített, ha van (s így akár az országban adózó és/vagy az ország boldogulásához hozzájáruló) akkor korlátozottak lehetőségek és nagy mértékben akadályozott az állampolgár a szavazásban.
    ehhez hoznak ma még egy korlátozást a hazai kisebbségekkel szemben. az itt élő, lakcímmel rendelkező és adózó (legalább is a többieknél nem kevésbé) EU-s kisebbségeket fosztanak meg a nemzetiségi önkormányzati képviselők választásán a választójoguktól!
    teszik mindezt egy – állítólag – demokratikus államrendű országban, ahol azért mintha a népfenség lenne a mérvadó, és nem a művi hatalommegtartás!

  • erős et, aki baromságokat ír, az maga.
    2010-től folyamatos a lopás, de inkább nevezzük rablásnak. a lopás ugyanis az áldozat tudta nélkül történik, a rablás viszont tökéletesen nyilvános cselekedet.
    a tagadásról, amennyiben módjában áll, értekezzen jobboldali párttársaival. a bűnösök felderítéséről pedig kérdezze polt ügyészségét, a büntetésről pedig a magyar királyi – oppardon, orbáni – bíróságot.
    én nem gyűlölködöm, a gyűlölet ugyanis érzelem, és én erre az emberre nem pazarolok érzelmet. vannak számomra sokkal értékesebbek, akik megérdemlik – pozitívan, persze.

  • Lássuk be és valljuk meg magunknak,hogy a Vézérlőtábornokunk ,húsz éve tartó örökös hősies csatározásai miatt felmorzsolódott az idegrendszere és elveszítette eszét és józan ítélő képességét. Ennek alá támasztására tessek kezükbe venni nyomtatásban megjelent
    és közzé tett orvos pszichikai látleletet.Ne tessenek finnyáskodni.
    Nincs az az égtáj irány amely felé nem szórta volna dörgedelmeit,persze érdekeinek megfelelőt akár ellentéteseket is.Belföldön nincs olyan társadalmi csoport amelynek nem sértette meg vagy alázta volna meg a lelki világát vagy egzisztenciális biztonság érzetét.
    Hatalma megtartása végett már az ordas eszméket hangoztató
    europában szalon képtelen pártal kokketál ami számunkra szégyen az országunkra nézve viszont élet veszélyes.
    E gyalázatos szobor fel állításából a diktátor nem enged
    és nem hátrál meg–a józan ész már nem vezérel csak az akarat,ez is a diktátor egyik ismertető jele.

  • A náci emlékpark,melyben Horthy Miklós szobra ki fehér lovon ülve,fekete színű öltönyben.Ezzel édesgetné magához a min.elnök úr a teljes”jobbikos” politikust,és azok szavazóit.Elfeledkezve arról,hogy akik a nevezett ember”hadügy miniszterétől” katonai behívót kaptak 1945 február hónapjának utolsó napjaiban,még azok is,akinek 3 gyereke volt.40-50 nappal a világháború befejezése előtt.Ép gondolkodású embernek eszébe sem jutna,hogy a német hadsereg”győzelemhez” jutását,pont a magyar,sas behívós katonáinak orosz frontra küldése nagy segítsége lehet Hitler hadseregének.A tél ellenére,öltözetük nem igazán volt az”évszaknak” megfelelő.A Volga folyó partjának közelében”táborozott” le a magyar”segéd” csapat.Nem sokan élték át az orosz telet,és a csata golyóit.Ezek ismeretében nem értem,hogy a nevezett embernek miért is kell emlékparkot,és szobrot állítani?

  • figyelmeztetésem ellenére továbbra is lenéző és lekicsinylő megszólítást használ – amire sem erkölcsi, sem jogi alapja nincs – valamint továbbra is pártpropagandát folytat, ezért bejegyzését töröltem. a moderátor.

  • Fúújj de undorító ez a Dénes Erős.
    Eddig azthittem csak egy gyengeelméjű ember.
    Mostmár tudom hogy egy undorító rohadt patkány csupán.

    Más

    Miért ne tehetné meg mindezt a Mosthatolmonlévő ?
    Hiszen neki kétharmada van ( És lessz is.MEgmondotta Kínában.)

  • Úgylátom hogy FRIVI kollega „intelligens megnyilvánulásokkal” próbálja leplezni mérhetetlen unintelligenciáját.
    Mert mi más lehetne az hogy képtelen megérteni egy cikk témáját.

    Olyan ő mint a vicc-béli rendőr , aki bar-koch-ba játékot játszik a cimborájával:

    Aszongya a haver :
    -Gondoltam..
    Mire a rendőr :
    -Rákérdezek : Pi…a ?

    ( Hát istenem…ha valaki korlátolt , akkor mindig mindenről ugyanaz jut az eszébe. Megjegyzem még mindig egésségesebb dolog arra gondolni folyton amire a vicc-béli rendőr , mint az ellenzék politikusaira. Hacsak nem valami freudi elnyomott szexuális vágy vagy frusztráltság dolgozik a mi Frivinkben heheheheehe )

  • geyza: a mi frivink? köszönöm, de én nem tartok igényt rá. nem birtokolok értéktelen dolgokat.

  • Illepityu:
    Csak viccből használtam ezt a kifejezést.
    Mondhatni ” Újbeszél ” nyelvezetet használtam ennek a figurának a felemlegetése kapcsán.

  • Olvasgatom azok hozzászólásait, akik – a legkülönbözőbb okokból, és élethelyzeteknek, szocializációjuknak köszönhetően – nem értik, vagy eleve képtelenek megérteni, hogy az, amit taglalnak messze nem „zsidókérdés”, hanem az emberi méltóság kérdése, és mint ilyen általánosságban az emberség, és ezen belül kiemelten és típusosan „magyarságkérdés” is.
    Akik rosszul értelmezett nemzeti érzelmeik okán, avagy „csak” beléjük táplált, atavisztikus ösztöneikre alapozott, nyíltan maguk előtt sem vállalható antiszemitizmusuktól, rasszizmusuktól vezérelve, megpróbálják ezt az egész kérdéskört úgy felépíteni, mintha azáltal, hogy a józanul gondolkodók számon kérik a politika irányítóitól, és rajtuk keresztül, az ideológiailag torz értékrendet követő társadalmi csoportokon azt, hogy nézzenek szembe a történelem azon igazságával, amely szerint nem elfogadható annak a politikai irányvonalnak a követése, erkölcsi felmentése, amely politika mintegy negyed századon keresztül meghurcolta, vagyonaiból kifosztotta, emberi méltóságában megalázta, majd – a náci gyilkosok kezére játszva – a halálba deportálta mintegy hatszázezer zsidó és cigány honfitársunkat, avagy a hazához visszakerült – de még nem repatriált – magyar ajkú, vagy csak egykor nagy-Magyarországhoz tartozó testvéreinket (ruszinokat, szlovákokat, románokat, stb), az olyan lelki üresség hordozója, amelyet nem lehet megbocsátani, és semmiképpen nem lehet eltűrni.
    Aki nem veszi észre, hogy az a restaurációs politika, amely relativizálja a Horthy-korszak embertelen bűneit, mi több, érzéketlen aziránt, hogy alaptörvénye preambulumától kezdve, törvényei többségén, és sunyi szándékain keresztül ezt az elnyomó, a társadalom többségét szegénységbe és szolgaságba taszító szellemiséget és világot akarja restaurálni, az vagy végzetesen sérült erkölcsileg, vagy maga is cinkos.

    Nem, nem fogadható el, az a fajta „bizonyítás” amely azt mutatja be, infantilis gonoszsággal, hogy mind az utódállamaink, mind a nagyhatalmak maguk is éltek a gonoszság, az embertelenség különféle módszereivel és fokozataival, akkor mi miért ne élhetnénk ugyan ezzel?
    Ha magunkat – „nemes” nemzetként – különbnek tartjuk mindazoknál, akik bennünket körülvesznek, vagy akik számunkra követendő erkölcsi normákat jelölnek meg, akkor nemhogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy úgy cselekedjünk, úgy gondolkodjunk mint ők – ahogy kettős mércével a szemükre vetik – hanem nekünk kell példát mutatnunk a számukra, és nekünk kell első helyen elvetnünk minden olyan törekvést, amely valamely vallás, valamely népcsoport alsóbbrendűként való kezelését, a magunk – egykori – bűnei elhazudását célozza meg, mint a nemzetünk kohéziójának az alapját!
    Nem fogadható el, a cinkos hallgatás, a szemérmes szemlehunyás a nemzetünk gonosztetteivel szemben, mert ez alapja annak, hogy a világ – joggal – megszégyenítsen bennünket.
    Észre kell vegyük azt is, ha igényt tartunk a gondolkodó ember minősítésre, hogy önnön megalázásunknak szolgáltatunk alapot azáltal, ha mi magunk a saját, más vallású, más származású honfitársainkat másodrendű, értéktelen, mi több, kiirtható, sőt kiirtandó lényekként kezeljük, hangoztassunk is bármiféle eufemikus szólamokat!
    Ha mi ezt a szellemiséget hordozzuk, ezt a szellemiséget sugározzuk, akkor miért is viselkednének másképp a mi magyar testvéreinkkel, a románok, ukránok, szerbek, horvátok, szlovének, szlovákok, osztrákok?
    Mert mi magyarok vagyunk?
    Az ő számukra egy idegen nép fiai!
    Ha mi nem bizonyítjuk, hogy befogadó, a saját magyar polgárainkat meg nem különböztető, a világra nyitott, európai értékeket hordozó nemzet vagyunk, akkor milyen alapon követelhetjük meg tőlük, hogy tiszteljék és egyenlőként, emberként kezeljék a hazájukba szakadt magyarokat?
    Aki ezt nem érti, aki ezt nem érzi, az beteg lelkű, az a saját nemzete árulója!
    Önpusztító őrült!
    Itt nincs, „ha”, itt nincs „de”! Ez egy abszolútum!

    Miért is, mitől is gonosz, nemzetellenes az a rezsim, ami most a nyakunkon ül?
    Azért, és attól, mert restaurálni akarja a – torz és alaptalan – megkülönböztetést, „magyar”, „zsidó”, „cigány”, „sváb”, „szlovák”, „ruszin”, „örmény”, „szerb”, „horvát”, „szlovén” között, származása, vallása, és politikai hovatartozása alapján is!
    Ma legyen valaki bármely etnikum, vagy vallás híve, vagy vallástalan, már akkor sem a nemzet része, már akkor is idegenszívű a hatalom számára, ha nem az uralkodó rezsimet támogatja!
    Ez a kurzus, immár második uralma alatt, de ellenzéki sorban is, csak magát tekintette, tekinti magyarnak, úgy szakítva kétfelé a nemzetünket, hogy a magyarságból is kitaszít mindenkit, aki az ellenzéke!
    Ez az, ami a legaljasabb vonása!
    Ez az, amit a Horthy-korszakot restaurálni szándékozó kettős beszédével meg akar alapozni, elhazudva az országunk történelmének ezt a sötét időszakát.
    Ez tragédiához vezet!
    Ez tűrhetetlen!
    Akik nem érzik át ennek a szörnyűségét, azok maguk is szörnyek!

    De mi az, ami pár millió honfitársunkat erre a szörnyű útra hajtotta?
    Mi az, ami lehetőséget adott arra, hogy ezt a gyűlöletvilágot a maguk számára kedvesnek érezzék, hogy elvetemült számító gazemberek, a maguk táborába állítsák őket?
    Nos az, hogy nemcsak Horthy korszakával szemben nem történt meg a szembenézés, nem csak Trianon nincs kitárgyalva, hanem az, hogy a második világháborút követő, a rendszerváltásig tartó évtizedekkel sem néztünk szembe!
    Igen, Antall Józsefnek igaza volt akkor, amikor azt mondta, hogy „Tetszettek volna forradalmat csinálni!”
    Ez – bizony – elmaradt. És – bár ez életek ezreit mentette meg – mégis óriási károkat okozott emberek millióinak.
    Ha csináltunk volna forradalmat, akkor az MSzMP-ből és a KISz-ből a – főként – jobboldali pártokba szétspriccelő opportunisták nem uralhatták volna el a politikumot, nem szerezhettek volna általa gazdasági hatalmat.
    Akkor egy egykori – hithű családból származó, elkötelezett – KISz-titkár nem lehetne a miniszterelnökünk, és párttársainak sokasága, nem tölthetne be miniszteri posztot, egy – általuk a diktatúrába visszafordított – ország élén!
    De nem így történt.
    Ez azonban nem ok arra, hogy ne nyíljon ki a szemünk, és ne utasítsuk el ezeknek az öntörvényű opportunistáknak, cinikus nemzetrombolóknak a hatalmát!
    Aki nem csak ugatja a zsidó-keresztény hitelvek ismeretét, a keresztényi erkölcsöt, mint Európa morális és társadalmi alapvetését, annak tudnia kell, hogy a tékozló gyermeket ugyan visszafogadta a családja és ezt örömmel tette, csakhogy ehhez a tékozló gyermeknek meg kellett térnie!
    Azonban ennek a rezsimnek a vezetői nemhogy nem tértek meg az Úrhoz, hanem annak minden erkölcsiségét meghazudtolják, és az egész nemzetüket a gonosz szolgálatába akarják kényszeríteni!
    Már most is elvakult követők milliói állnak mögöttük, miközben a főgonosz és tettestársai, cinikus vigyorral dörzsölgetik a tenyerüket, azt látva, hogyan pusztul az ország erkölcse, hogyan pusztul, fogyatkozik a népe!

    Nem lehetünk vakok, nem lehetünk erkölcseinkben annyira fogyatékosak, hogy hagyjuk ezt a pusztítást, a magunk pusztulását!

    Riadjunk meg azoktól, akik a saját torz lelküket vetítik ki ezeken a posztokon is, és gondolkozzunk el azon, hogy ilyen országban akarunk-e élni, vagy sem!
    Ha nem, akkor április hatodikán az a dolgunk, hogy elkergessük őket, a lelki szegényeket, az erkölcsi vakokat, a gonoszakat a hatalomból!

    Ceterum censeo:

    Vesszen a Fidesz, vesszen Orbán és bandája!
    Éljen az Összefogás!

  • A puszták hülye népe meg nem veszi észre hgy a modern betyárok kifosszák. Holmi pirosfehérzöld színezettel.

  • ille
    2010-ben egy kiüritett,eladositott orszàgot kellett a csödtöl megmenteni.Magyarorszàgon nem volt ellopni valo!
    A megnött adossàgnak a kamatait kellett idöre fizetni.Majd 2012-töl a Gyurcsàny „elkuràsa és nem kormànyzàsa..” miatti 2008-as IMF kölcsönt-2012-töl-.
    Ilyen gazdasàgi környezetben kaptak 100000 Ft netto emelést a kezdö
    orvosok,hogy 2000-ren az elökészitett felmondàsukrol lemondjanak.
    2012-töl az IMF hitel vissza fizetve,a 2004 ota-folyamatosan- fennàllo EU Tuldeficiteljàràs megszüntetve,pedagogusok béremelése, az önkormànyzati adossàgok àtvàllalva,inflàcio
    megfékezve.
    Tehàt làthato,hogy kevés lehetöség lehetett a korrupciok folytatàsàra.Bàrcsak az elözö kormànyok bizonyitvànya lett volna
    hasonloan pozitiv,akkor kevesebb adossàggal elöbbre tarthatnànk!

  • Dénes ERÖS

    Hol tecccccik élni????? Nem ártana bevennie az emlékezetfrissítőt, esetleg jelentkezhetne a fülészeten, hogy az ólomdugót a füléből kivegyék, hogy meghallja már a lényeget is.
    2002-ben kongott az államkassza, amikor átadták a kormányzást Orbánék, na ennek lett a következménye, hogy az ország eladósodása megkezdődött, mert a Medgyesi kormány el kezdte beváltani választási ígéreteit, csak azt nem tudták, hogy előtte a rablóbanda FIDESZ kormány gyakorlatilag kisöpörte azt.
    Mellesleg már megint terel, ha jól olvastam, mintha nem erről a témáról szólna a cikk.

  • erős et: megszámolnám, hányadik ez a rögeszmés kommentje a cikk tartalmától függetlenül, de teljesen felesleges. maga erre van beállva, ennyi a karakterkészlete, slussz.
    azt azonban díjazom, hogy a debil megszólításával leállt.
    javaslom, a következő IMF, pedagógus béremelés – éppen a mai nap derült ki, hogy azért egy 80-100 oédalas önértékelést kell benyújtaniuk, az EMMI 130 oldalas sorvezetője alapján – és a többi hazugság témától független felemlegetésétől is álljon el ilyen szép engedelmesen.
    amennyiben M.O-on nem volt mi ellopni való, akkor mégis, hogy’ sikerült azt a semmit orbánéknak ellopni saját és szponzoraik gyarapodására?

  • 2002-ben Lendvai Ildiko:”Hiszen van itt pénz,nem tudom,hogy Orbàn
    Viktor miért nem adott többet”.Jött a „szakértöi kormàny”,majd a még „szakértöibb”-a szàjakrobata-Gyurcsànyé és 2006-ban „A nem
    kormànyoztunk,elkurtuk nem is kicsit,nincs mégegy orszàg amely
    ekkora hibàt követett el,hazudtunk délben…-mindig-…”
    Igy nem csoda,hogy 2008 végén màr IMF hitel kellett a csöd elkerülésére,de még eltudtàk
    intézni a 2012-töl kezdödö visszafizetést.
    Ilyen megroggyant àllapotu gazdasàggal 2009-ben Bajnai 6,8 %
    visszaesést produkàlt,amivel szintén alul multa a környezö orszàgokat.
    Az orszàg egyre jobban eladosodott,a problémàk szönyegalà
    söprése ellenére. A vàlasztok ezért 2010-ben 2/3-os parlamenti többséget biztositottak az uj kormànynak.

  • Má’ úgy hijányosztá, drága Déneseltárs!!
    Aszittem betegvagyó, mermá’ kétnaptyais van, hogy nemismítűdet a bross urát.
    Örülökk, hogy egíssíges vagyó, meg tartod madatta megállapodáshó.
    A pízt átutaták a lenvajibú, hát csak szorgoskoggyá!!
    mermost köll!
    Főlegg mostann, amikor a kinaji szákácsok újj fogásot krejátak a mi Vityenkánk jovóttábú!! Az komspiráta üket, hogy aszontaja Viktor, hogy ejurópa legdinamósabb országgya vagyunk!! Mink!!
    Az lett a zítelkülönlegessíg neve, hogy magyari kacsa!! Csaka sok hüje rizsevő bizalmátlan, aszt nemveszi..
    Csókútatlak, drága Déneseltárs!!

  • Javaslom elolvasásra az alábbi linket. Mindenkinek. Szülőknek, leendő szülőknek, pedagógusoknak, vagy azoknak, akik a pedagógusi pályára készülnek…

    http://www.osztalyfonok.hu/cikk.php?id=1339

  • erős et: rögeszméje már-már kórosnak tekinthető. javaslom, forduljon orvosához, gyógyszerészéhez, mielőtt elméje tartósan károsodna.

  • erős et: ezt kapja ki, ne a náthát:D

    „Az Index szépen összeszedte, hogy az uniós csatlakozástól 2013 végéig körülbelül nettó 7000 milliárd forint jött Magyarországra különböző uniós támogatások formájában. Az összeg felér a második világháború után Magyarországnak felajánlott Marshall-segéllyel, amit akkor szovjet nyomásra visszautasítottunk. Hol a pénz?”

    az IMF-es rögeszméje ehhez képest egy óvodás délutáni álma.

  • Kiss Eszter
    2014 február 13
    11:07 de.

    Eszter! Döncike a fórum csörgős sipkás kis papagája bár a papagájok értelmi képességeit figyelembe véve ez talán sértő hasonlat a madarakra nézve! Mindenesetre a srácnál valami csúnyán elcsúszott, roppant szánalmas kis lény ezért mikor véletlenül nem írja le „vészkölcsön” szoktunk bedobni neki zoo csemegét. 🙂 )))

  • Ez a nép nem türelmes, hanem idióta, olyan mint erős DNS.
    Ez csak a hazugságot szereti, meg a gyűlöletet.
    Gondolkodni képtelen.
    Sajnos ez van.
    Amúgy a cikk nagyon jó, de mindig kell lennie egy vezetőnek, pártnak, aki mögé beáll a nép.
    Na az itt nincs, az ellenzék egy rakás szar.

  • Szerintem, éppen a cikk az ami gyülőletre ösztönözi az embereket.
    De ez csak az én véleményem itt.

  • Dénes Erős !semmit nem loptak igaz és mindent vissza fizettek !!Magánnyugdíjjak??Hol vannak ??Az a háromezermilíárd?? Akkor most hogy is van ez ??Tudós úr??

  • Illepityu:
    Még mindig naív vagy ?
    Méghogy Erőss ” elméje ” .. ugyankérem.
    Elméje csak embernek van.
    Rágcsálóknak nincs.

  • Bencsics :
    Miért ? Mit várnál?
    A kiraboltak tömjénezzék imádottjaidat ?
    Ilyen hülyeségeket csak a klerikálfasiszta papság prédikál.

  • Eléggé undorító:
    A gyűlöletet keltő FIGYELŐ gyűlöletkeltésről papol.

  • Milyen gyülőletet keltek én? Ki és mi ellen?
    A cikk határozottan viszont az.

  • figyelő: javaslom, álljon le erről a témáról! egyrészt semmi köze hozzá, ráadásul egyetlen szavát sem tudja cáfolni. az a gyanúm, hogy csak azért hőbörög, mert az én nevem alatt jelent meg.

  • kösszönöm ezt a irast vegre erzem hogy nem vagyunk egyedul ezert menekultunk a puspök es en ide kanadaba de eddig nem eresztuk magunkat biztonsagban de most mar latjuk a remenyt a fasizmus ellen mert nem vagyunk egyedul.

  • Na ide figyelj!Először is olvasd el, Horthy emlékirataim c, könyvet,azt egy igaz ember írta, nem hazug történészek,és nem a hanyatló nyugat.Ne átkozd annak az embernek az emlékét,akinek egyáltalán köszönheted,hogy megmaradt ez az ország,még ez a kevés is.Igen is itt volt náci megszállás,és sajnos az akkori zavaros időkben kényszerpályán mozgott a mi országunk.Aki Horthyt,és kortársait átkozza /Aponyi,Kléberszberg Unot,Bethlent,és még jó néhány igaz Magyar embert,az tanulatlanságról és kreténségről tesz tanúbizonyságot.Bár csak most élnének ilyen nagyszerű Állam férfiak,mert ezek csak mind kópiák.

  • gyulai lajos: először is köszönöm rendkívül intelligens és kulturált hozzászólását. öröm olvasni az ilyet.
    másodszor az emlékirat még kb. 40 évvel ezelőtt a könyvespolcomon szerénykedett, de valahogy a költözéseim során elkallódott. nem éreztem hiányát.
    amúgy az, hogy magyar, vagy állam, nem írandó nagy kezdőbetűvel, nomeg, nem ártana kuno bácsi nevét sem helyesen leírni. én meg azért írok mindent kis betűvel, mert gyorsabb, és nekem így tetszik.
    így hát, ami a tudatlanságot illeti, ha javasolhatom, nézzen szépen tükörbe. de ne a tükröt vádolja azért, amit abban lát 😀

  • Gyulaikám
    Ha a ’19.-es Vörös Hadsereg nem veri innen ki a románokat meg cseheket , akkor a mai Magyarország jóval kisebb lenne.
    Hálából ugyanezen hatalmak szuronyaira támaszkodva a Horthysta bűnbandák elkezdték legyilkolni a volt honmentő vöröskatonákat és családtagjaikat.
    Kb 250 000 a száma a kócsagtollasok által bestiálisan meggyilkoltaknak.
    De dícsérje csak őket.
    A Második Világháború -számunkra- roszabbul is végződhetett volna a hazaáruló horthysta banda miatt , ha például Sztálin ide szlávokat akart volna telepíteni.
    Ugyan ki állhatott volna akkor neki ellen ?
    Csak nem a maga gyáva, a fegyverteleneket gyilkolni képes csendőrei meg nyilas csőcselékje ? Akik gyakorlatilag szarrá váltak a szemtől szembeni fegyveres összecspásokban ??!
    Idióta.

  • Gyulai Lajos és Ille István:
    Elolvastam Horthy könyvét miután megjelent és mégegyszer egy évvel ezelőtt. Mindenki elmondja magáról a sok jót, néhány kisebb hibákkal realisztikussá téve a történetet. Horthyról annyit érdemes elmondani, hogy egy becsületes, a régimódi feudális rendszerben nevelkedett és a kiváltságos világot tisztelő kiváló tengerész volt.
    Az ország kormányzása nem ugyanaz, mint egy cirkálót vezényelni, és a Fehér Terrorral kezdve Horthy kevés jót produkált új munkakörében. Ennek megítélését az elfogultság nélküli NEM MAGYAR történészekre bízom. Minden ország kormánya választhat, kit támogat, kivel száll szembe, amiért vállalni kell a felelősséget, a következményeket és utána szembe kell nézni a hibákkal, tanulni kell belőle, kijavítani és gerincesen, emelt fővel jobban teljesíteni. Ez a társadalmi haladás és fejlődés.
    ========
    Magyarország immár több mint száz éve nem képes elismerni, szembe nézni, tanulni és kijavítani a hibákat. George Santayana ismert megállapítása pontosan illik Magyarországra. „AZOK, AKIK NEM ISMERIK A MÚLTAT, ANNAK ISMÉTLÉSÉRE VANNAK KÁRHOZTATVA.”
    ========
    Magyarország immár egy évszázada ismétli a múltban elkövetett bűneit, amik meghozzák a következményeket. Egy jól ismert Mark Twain idézettel fejezem be: „A történelem nem ismétli önmagát, de rimmel!”
    Ügy néz ki Magayrországon most megint ugyanazt a verset szavalják sokan!

  • Gyula Tekintetes Úr :
    Normális ember nemhogy a Horthy emlékiratait , de még magát a Horthyt is sürgősen elfelejti.
    Gondolom maga viszont szeretne már díszmagyarban járni-kelni a Nagykőrúton , karddal , aranysujtással , prémsipkáben hehehe..
    Csak vigyázzon öregem , nehogy valami tiszteletlen autós beterítse sárral. Hülyén nézne az ki a kaczagányán .
    Mondjuk így is hülyén néz ki.Az írása után következtetve.

  • Figyelő Bencsics Karissza :
    Kiskegyed maga a gyűlölet.
    Csöpög magából , mint jóféle szalonnából a zsír.

  • Gyula Bognar :
    Lehet hogy ez a Horthy valamikor jó matróz ( eképpen nevezték a Honvédvezérkar tagjai a hát mögött ) volt , de utóbb elromlott.
    Mi következik ebból ?
    Hát csak annyi , hogy ki kell vágni a francba , még az emlékét is.
    Mintahogy a szakadt cipőpertlit sem őrizgeti az ember , pláne ha még orra is bukott miatta.

  • gyula bognár: mintha lett volna holmi cattarói matrózlázadás is, ahol horthy meglehetősen drasztikusan járt el a delikvensekkel…amúgy kiváló tengerésznek sem nevezhető, de mind1.

  • JA !
    Ottan már gyilkolta rendesen a köz-mókusokat !
    De tudtommal volt őkelme Ferenc Jóska szárnysegédje is.
    Az tény hogy síktengeri hadvezérnek egy nagy nulla volt.

  • Geyza: Úgy értékelhetetd Horthyt, ahogy kedved van hozzá, én nem védem semmiben, mint kormányzó. Szerintem ha tengerész maradt volna, még büszke is lehetett volna rá MINDEN magyar, nem csak a mély-magyarok és a kéményseprő ruhások, megannyi árpádsávos tudatlan soviniszták. A történelemnek az az előnye, hogy megváltoztatni nem lehet, csak bárki úgy értelmezheti, magyarázhatja és torzíthatja, ahogy akarja. Magyarország az utóbbiban Jobban Teljesít!

  • Ille István: A kor szellemében és az akkori flotta tisztjeitől elvárt kötelesség teljesítés szerint kell elbírálni Horthy tengerésztiszti teljesítményét. Egy biztos, se Te, sem én nem vagyunk jártasak a tengerészetben. A történelemben sok hadvezér, tengerész tiszt, került olyan helyzetbe, hogy keményen, kegyetlenül kellett bánni engedelmet megtagadó katonákkal, tengerészekkel. Napoleon, vagy Julius Caesar is kemény és kegyetlen hadvezérek voltak, e az keveset von le az elért eredmények tükrében. Azért kíváncsi vagyok Ille úr, hogy miután Te több lövést, srapnelt kapnál lábaidban, utána még tovább vezényelnél egy cirkálót hordágyon fekve a csatában, amíg el nem veszted az eszméletedet. Mint tudod, Horthy nem véletlenül kapott emiatt kitüntetést!

  • gyula bognár: nem nelson admirálisról beszélsz véletlenül? ő ugyanis az árbochoz köttette magát, hogy rálátása legyen a csatára. esetleg a „lázadás a cain hadihajón”-ról, ami a keménységet illeti?
    maradjunk a realitásoknál: egy cirkálót vízszintesen fekve nem lehet vezényelni, ahhoz ugyanis a helyzet vizuális átláthatósága kell, méghozzá nem a tatfedélzetről. térképek, helyzetjelentések, harcszíntér áttekintése, vélhető mozgások előre látása, manőverek tervezése, tűzerő irányítása, ilyesmi.
    ehhez nem kell tengerészetben jártasnak lenni – ahogy mondod, nem is vagyok az. ehhez egy jól működő stáb kell, és a végén egy bólintás: tűz!

  • Ille István: Kérem ne inzultálja intelligenciámat. Én udvariasan válaszoltam, így nem kérek az okoskodásból, hogy pl. Te hogyan vezényelnél egy cirkálót! Ne haragudj, de ezúttal amit írtál az magasan az általános színvonal alatt marad. Tehát ezúttal én is mondok egy kritikát. A blog oldalon sajnos aránylag kevés állandó olvasó ír véleményt, Te pedig mindegyikhez írod a magadét. Szerintem Te itt egy párbeszédes fórumot üzemeltetsz a hozzászólókkal, ahelyett, hogy a hozzászólások elbírálását végeznéd csak. Ezúttal Te is lehetsz mérges, meg is sértődhetsz, de tény, hogy a te hozzászólásaid jelennek meg a legnagyobb számban, kb. ugyanannyi, mint mindenki másé összesítve.

  • gyula bognár: mábocs, de korántsem törtem az intelligenciádra. az pedig, hogy mit és hogyan írtam, már megbocsáss, a te véleményed. és nem oktattalak ki, csak írtam valamit. egy kalózt sem tudsz elirányítani a bordán fekve, nem egy cirkálót a fedélzetről. írtam valami bántót? nem. te meg horthy nevében sértődtél meg. az pedig, hogy te írd elő, horthyt miként kell elbírálni, mondjuk úgy, erősen véleményes.
    hogy kihez, mikor és hányszor szólok, már megbocsáss, nem a te dolgod.az én esetemben pedig nincs „csak”, még akkor se, ha te úgy szeretnéd.

  • Gyula Bognar
    2:43

    Hozzászólásod alapján történelmet nem csak (le)írni, de értékelni is „harag és elfogultság” nélkül, magyarul tárgyilagosan kellene. Egyetértek.

  • Ille István. Amit írsz annak sajnos nincs semmi bizonyítása. Üres és jelentéktelen mondatokat írsz, ami meglepő, mert sokkal értelmesebb és mindenképpen fényévekkel jobb adatokkal rendelkező emberként illusztráltad magadat. Ezek szerint kivételt képez a Horthy életét tartalmazó történelem, avagy az érzelmi alapon való vélemény torzítás. (Én mint tudod, nem Magyarországon élek és nem az a hazám, nem vagyok már régen érzelmileg elfogódott!) Ismeretek, tájékozatlanság és a tényhez való hozzáértés hiányát mutató üres fecsegést azonban semmiképpen nem fogadom el.
    Ha Te tengerész vagy és mindent jól ismersz ebben a szakmádban, nosza neki! Véleményeddel nem ellenkezhetem, mert nem értek a tengerészethez. Akkor viszont örülök, hogy Te srapnelek által sebesülve, elvére
    zve is nagyszerűen tudsz irányítani MINDENT, beleértve ezt a weboldalt. Nem gondoltam volna, hogy Magyarország jelenlegi morális lezüllését Horthy teljesítménye, mint tengerész, befolyásolná ma. Ha Te még arra sem vagy képes, hogy egy ember teljesítményét aszerint bíráld, hogy mit kellett teljesítenie, az általa elfoglalt pozícóban, akkor magadba nézhetsz, értelmet keresni. Más a követelmény egy kapitánytól a hajón, mint egy embertől akit felkérnek, hogy kormányzó legyen. Semm
    i baj, ha Te akarsz a weboldal sztárja leni irkáljál éjjel-nappal, sajnos akkor is csak egy szavazatod lesz Április 6-an.
    Nehogy már azt gondold, hogy mérges vagyok rád! Szimplán elmondtam, amit gondolok, aztán Te elgondolkozhatsz rajta, amikor időd van a sok-sok kommentárokok közt.

  • gyula bognár: srapnelsérülés, egy cirkálón. aha. miért is lőtték volna srapnellel a páncélozott cirkálót, amikor az gyalogos harci fegyver, ráadásul nem is becsapódva robban? ezzel az erővel szilvásgombóccal is dobálhatták volna.
    ettől a mondattól kezdve miért is vegyem komolyan horthy hajóparancsnoki nagyságát, és főleg általad – számomra meglepő – történő dicsőítését?
    a magam értelmének keresését meg csak bízd rám. majd csak megtalálom valahogy.

  • Ille István: Kételkedem abban, hogy Te elfogulatlanul és logikusan tudsz gondolkodni. A srapnell szót használtam, a korrekt szó, repesz helyett, azaz a lövedékek szilánkjait akartam írni, rossz szót használtam.
    http://hu.wikipedia.org/wiki/Harmadik_otrantói_csata
    „Az első komolyabb sérülést az SMS Helgoland kapta 9 óra 50-kor. 10 óra 10-kor pedig az SMS Novara tornya mögé csapódott be egy gránát, melynek következtében Szuborits Róbert első tiszt hősi halált halt. A repeszektől Horthy öt helyen sebesült meg, fél fülére pedig átmenetileg elvesztette a hallását (egész életére nagyothalló maradt). Ennek ellenére további parancsokat adott ki, amíg eszméletét elvesztette a vérveszteségtől és a sokkhatástól. A parancsnokságot Stanislaus Witkowsky sorhajóhadnagy vette át. Amikor Horthy magához tért ismét átvette a parancsnokságot, az SMS Novara irányítását pedig Witkowskyra bízta”
    ===============
    A hevessé vált háromdimenziós küzdelemben maga Horthy sorhajókapitány is súlyos sebesülést szenvedett, de nem engedte magát segélyhelyre szállítani. A Novara cirkáló parancsnoki hídját soha el nem hagyva, magát hordágyra erősíttetve vezette tovább a csatát, míg az ellenség dél tájban vissza nem vonult.
    http://mateinfo.hu/elod-horthy.html
    =================
    Kedves Ille István, nincs szándékomban vitázni veled, érzelemmel telített érveléseid és hitrendszered miatt nem vagy képes csak a tényekre szorítkozni. Nevetségesnek találom viszont, hogy Te, vagy Geyza, vagy bárki ítéletet mondjon egy magas rangú tengerész kapitány bizonyított képességiről, különösen 100 év távlatából. Kétlem ugyanis, hogy Te valaha is szolgáltál hadihajón, akár matrózként, vagy tengerész tisztként, márpedig a tengerészetet nem lehet kézikönyvekből megtanulni. Én elfogadom a Meghagyom neked, hogy Te mindent jobban tudsz, mindenben képes vagy vitathatatlanul korrekt véleményt mondani.
    ================
    Én maradok a történészek által elfogadott értékelésnél, vitádat folytasd velük:
    „Paul Halperntől azonban megtudhatjuk, hogy az otrantói csata a Földközi-tenger legnagyobb tengeri összecsapása volt. A résztvevő egységek számát tekintve valóban elmarad a jütlandi csata mögött, azonban az otrantói csatát inkább tekinthetjük valódi csatának, mivel jóval összetettebb volt. Az adriai ütközeteket emellett a kisebb létszámú, gyorsabb egységek hirtelen összecsapása jellemezte. Az otrantói csatának jelképes jelentősége is volt a haditengerészet fejlesztését a 19. század végén elkezdő Osztrák–Magyar Monarchia számára. Ez a csata kedvező színben tűntette fel a Császári és Királyi Haditengerészetet az antant hatalmak előtt és egyben ez jelentette az első világháború haditengerészeti csúcspontját is az Osztrák–Magyar Monarchia részéről. Halpern szerint Horthy vérbeli, ragyogó és bátor tengerész volt, az őt ért támadásokat, lekicsinylő véleményeket pedig igazságtalannak minősítette.
    Bencsik Gábor szerint a súlyosan megsebesült Horthy nagy győzelmet aratott. Egységei gyakorlatilag veszteség nélkül okoztak jelentősebb veszteségeket és károkat a nagy túlerőben lévő ellenség számára. Kétségtelen, hogy az antant hatalmas anyagi fölényét ez a csata sem befolyásolta érdemben, mivel eszközei 10%-át vesztették el, ezt pedig pótolni tudták. Az erkölcsi eredmény azonban jelentős volt, mivel a Császári és Királyi Haditengerészet újra hinni kezdett önmagában és visszanyerte ellenfelei tiszteletét is. Mind Maximilian Njegovant, mind Horthy Miklóst kitüntették. Horthy ennek a győzelemnek köszönhetően végleg kiemelkedett társai közül. Njegovan leváltása után IV. Károly magyar király az általa legrátermettebnek ítélt Horthyt nevezte ki parancsnoknak, aki ezzel tizenegy tengernagyot és huszonnégy magasabb rendfokozatú sorhajókapitányt előzött meg. Már a Monarchia felbomlása után, 1921-ben kapta meg ezen érdeméért az adható legmagasabb katonai kitüntetést, a Katonai Mária Terézia-rendet.”

  • gyula bognár: oda kellett volna figyelned. valóban mindent jobban tudok 🙂
    azért én rádkérdezek: mijafancot akarsz elérni ezzel a bokacsattogtatással?

  • Ille István. Ugyanazt a kérdést feltehetem én is. Mi a francot akarsz elérni, hogy történelmi tényeket kétségbe vonjál puszta hit, vagy érzelmi alapon. Ha utálod Horthyt az a te dolgod, de szükségtelen azt hazugságokkal indokolni.
    Én szimplán letettem a történészek (többes szám) által leírt eseményeket, aminek alapján formáltam véleményemet Horthy tengerész tisztként végzett munkájáról.
    ==============
    Horthy kormányzói munkássága egészen más lapra tartozik, amit lehet éjjel-nappal kritizálni és a Horthy korszak eredményei annak következményei is sok történész által ki vannak részletesen elemezve. Nekem pedig elég az, amit idáig olvastam és rokonaimtól, nagyszüleimtől, szüleimtől hallottam, akik átélték a korszakot.
    A Horthy korszakot mostantól szépíthetik azok akiket a fiúk direkt ezért fizetnek. Lesz majd Magyarországon sok szép kisebb-nagyobb Horthy szobor, miniatűrök is talán amiket a Nemzeti Dohányboltokban vásárolhatnak a rajongók. Erdélybe is mehet belőle exportra. Talán még fehér lovat is sikerül vele együtt valakinek megszoborkodni, márványból, ha van rá pénze, hogy legalább egy élőlény képviseljen egy kis humanitást a szoborban. Ha minden jól megy, valaki majd nekiáll a Novara cirkáló kisebb léptékű mását megépíteni és lehorgonyozzák azt a Parlament előtt, ahová a Stadionos viktor tekintete esik, amint a Sándor palotában diktátoroskodik.

  • gyula bognár: valamit keményen félre értesz. én leszarom horthy tengerészi mivoltát, a történelmi tényeket pedig, már megbocsáss, nem hinném, hogy – főleg akkori és utólagos helyezkedő – történészek által kellene megítélni. sokkal hitelesebb lenne mondjuk, egy hajónapló, megtámogatva a hajóorvos naplójával. ennyi.
    az pedig, hogy én hazudnék, már megbocsáss, ahhoz elég kevés, hogy te azt állítod. ne akarj lenézni, mert ahhoz olyan magasra kellene repülnöd, ahová már nem visz fel a felhajtó erőd!

  • Ille István: Az általad írt véleményt Horthy tengerészetben végzett munkájára, karrierjére Te semmivel sem tudod alátámasztani. Minden más forrás ellenkezőjét állítja, mint Te. Ebből én azt a következtetést tudom levonni, hogy amit Te mondasz az nem igaz. Ha pedig nem érdekel Horthy tengerészi mivolta, akkor igazán mi a fenét vitatkozol emiatt, különösen, hogy semmi értelmeset nem tudsz, akarsz írni a témáról.

  • gyula bognár: teljességgel érdektelen, hogy te milyen következtetést tudsz levonni. én véleményt mondtam. vitatkozni meg nem vitatkozom. kivel is? talán veled?
    még mindig nem értem ezt a lelkes lihegésedet, de, ha neked jól esik, csak folytasd. gehorsam.

  • Ille István: Ha „teljességgel érdektelen, hogy milyen következtetést tudok levonni” az személyem elleni támadás, semmibe vétel. Nagyon durva udvariatlanság. De, ha így van, akkor miért válaszolsz minden feltett írásomra kritikával? Nem akarok durvaságokat írni neked, nem akarlak utánozni, de elérted, hogy sokkal kevesebbet vagy egyáltalán nem fogom a weblapot olvasni. Manapság már csak kb. ugyanazzal az 5-6 emberrel folytatsz állandó levelezést a weblapon.

  • gyula bognár: személyed elleni támadás? miért, ki is vagy te? még 1x mondom: nem tartozik rád, hogy kivel, hogyan és mit levelezek. tudod, ez duplex üzemmód. mint a telefon. amíg az egyik beszél, a másik hallgat, majd viszont. gehorsam.

  • Ille & Bognár: Tényleg megéri horthy miatt összeveszni? Nincs közős ellenfeletek?

  • Gyulai Lajos: Az egy igaz embert Alekszej Mereszjevnek hívták. Én nem írt életrajzot. A hanyatló nyugat kommunista víziója pedig nagyon mulatságos. Mondhatnám röhejes!

  • llanfair: én ugyan nem veszekszem bognárral, csak értetlenkedésemnek adok hangot: mijafrancnak kell bokáznia a lovastengerész előtt? ugyan, milyen emberi nagyságot jelent sebesülten tovább vezetni egy hajót – amihez, ugyebár, ott sorakozik mellette a jól képzett tisztikar is, ráadásul ez a haditengerészeti drill kötelező eleme? miért kell ezt kiemelve szinte tápot adni a mosdatásához, mert hát, horthy bácsi azért jó bácsi volt?

  • Ille ur!
    Kerdesem: miert kell Onnek mindenkinel okosabbnak lenni?
    Miert kell Onnek mindenaron raeroszakolni a velemenyet a kozossegre?
    Gyula vilagosan fogalmaz.
    Kerem ne magyarazzon bele olyan dolgokat amiket nem mond!
    Köszönöm!

  • maros zoltán: mert mindenkinél okosabb vagyok 🙂 amúgy: köze? majd, ha bognár gyulának gondja van velem, megírja, ahogy eddig is tette. szóval: fogadatlan prókátor…

  • Köszönöm Zoli. Gondolom olvastad levelemet. Fenntartom véleményemet. Valaki vagy moderátor és a hozzászólások nyomtathatóságát bírálja, vagy vitázó, de Ille, mindenkivel vitázik, mintha mindent jobban tudna és senki más véleménye nem számottevő.

  • Szegény Illének egyre rosszabbodik az állapota.

  • topapó: mióta képes ezt megállapítani? mert az, amit a kezelései során hallott itt-ott az elsiető orvosoktól, amíg a váróban volt, vagy a pszichiátriai osztályon, édes-kevés ahhoz, hogy saját tudásaként hasznosítsa. javaslom, beszélje meg kezelőorvosával – amíg még tisza az elméje – hogy téveszméi vannak. azt mondják, korai stádiumban még gyógyszeresen kezelhető. vissza ugyan nem fordítható, de a szinten tartása – a maga állapotát tekintve – már eredmény.
    ne várja meg, míg elektrosokkot alkalmaznak, mert az – tekintve maradék agysejtjeinek számát – végzetes hatással lehet magára!

  • Ille(………..Azért nem lennék azok helyébe akik kiengedték az OPNI-ból.A barátaid sem tudják,hogy ki is vagy valójában.

  • topapó: ezt jobb, ha nem firtatja, ugyanis – ha jól emlékszem – maga előttem lépett ki. a kezelőorvosa még maga után is szólt: aztán rendesen szedje ám a gyógyszereit, mert nem szeretném, ha megint visszaesne!
    de – mint ez érzékelhető – nem tartotta be az orvosa tanácsát. de vigasztalja az a tudat, hogy nyílt egy elmegyógyászati osztály, keressen rá, a háziorvosa biztosan ad oda beutalót.

  • Ille!……………Igen-igen,már emlékszem.Csodálkoztam is azon,hogy magát még ott tartották.Látom sikerült megszökni……….

  • Lenne egy kérdésem az ide irogato nagytudású több diplomás,irodalomban,történelemben jártas emberekhez…..Mi volt Vörösmarty Mihály eredeti neve?

  • topapó: kohn-bendit?

  • topapó: nem nyert. én látogatóban voltam ott. tudja, volt a maga osztályán egy kis vörös-bögyös – az, akinél maga is bepróbálkozott, de hát, mellettem esélye sem volt – na, hozzá mentem egy kis etye-petyére. most már tudja, miért volt olyan gyakran zárva a nővérszoba, így hát magának – jó szokása szerint – csak a férfiWC maradt. ciki, hogy ott – biztonsági okból – nem zárható a fülkeajtó, de maga azért mindig kivárta, hogy arra a 2 percre, amire a bal kezének szüksége volt, üres legyen a helyiség. tudja, a folyosóügyeletes rögzíti az ilyesmit, hogy ha már vízhólyagos lenne a paciens tenyere, tudjanak a gyógyszermixébe valami brómszármazékot is adagolni.
    a kis vörössel sajnálkoztunk is magán, de mondta, hogy nemsokára kiengedik – persze, kontrollra vissza kell jönnie – és bízik benne, hogy majd csak talál valakit, aki mellett pihentetni tudja a kezét, mert már az ínhüvely gyulladás kezdeti tüneteit mutatta.
    hogy’ áll a dolog? van már valakije?

  • Ille!………….Jó,hogy megtudtam,hogy maga a vörös-bögyös lányának az apja.Csodás zenésznek ismertem meg./kitüntetéssel végzett az oboa tanszskon/

  • nos látom folyik a vita rendesen .

    Van itt olyan vita is amit szerintem Gyula nyert meg 🙂

    Nos azért hogy más felé is menjen a dolog itt egy
    igazi IQ light fidesses komm a cikkről .

    Szilágyi Virág NO COMMENT!!! a ballibsi, szocik szemtelenségének és hazudozásainak nincs határa!