Viktor, miért is?

2014 február 16 9:06 de.31 hozzászólás

oviék tánca2„… jó esélyünk van arra, hogy a magyar emberek a politikai stabilitás mellett fognak szavazni.” – jósolta Orbán Kínában.

VIKTOR,
amikor kormányra kerültetek, adócsökkentést ígértél. Egykulcsos adót kaptunk az adójóváírás megszüntetésével, az emberek kétharmada járt ezzel rosszul. A béren kívüli juttatások csökkentek, a cafeteria adózik, nőtt viszont a munkavállalói- és eü járulék. Több százezer ember kényszerül külföldön dolgozni, mert munkahelyeket ugyan nem tudtatok teremteni, nem hogy egymilliót, ahogy ígértétek, de százezret sem, de megszüntettétek a foglalkoztatást támogató adókedvezményt is. A szürke-foglalkoztatás miatt tömegek kényszerülnek „vállalkozni”, ti felemeltétek az EVA-t 30-ról 37%-ra. A stagnáló munkanélküliséget csak úgy tudjátok fenntartani hogy beleszámoljátok a külföldön dolgozókat, a közmunkásokat, akiknek bérét 61 ezerről 49 ezerre csökkentettétek (ahogy a munkanélküli ellátást 270 napról 90 napra). Annyira csökkentek az adóink, hogy már a telefonálás, a készpénzfelvétel, a sárga csekk befizetése, a pénzátutalás és a pénzváltás is adózik. Az utóbbiakat meg is dupláztátok, 1 éven belül, azt meg a Jóisten se tudja, hogy a bankbetétek kamatai után vajon miért kell eü. hozzájárulást fizetni. A legnagyobb érvágás persze az ÁFA 27%-ra történő emelése volt.

Az igaz, az egészségünket próbáljátok védeni, felemeltétek a chipsek, de még a levesporok adóját is, a dohánytermékekét úgyszintén. Igaz, a kórházi várólisták inkább nőttek, mint csökkentek, a betegek táppénzét 70-ről 60%, a kórháziakét 60-ról 50%-ra csökkentettétek, 30 napon túl pedig a szabadsága is csökken annak, aki ennyi „lógásra” kényszerül. Le a lógósokkal: csökkentettétek a rokkantak ellátását, a kétmankós sclerosis multiplexest is munkaképesnek nyilvánítjátok. A rokkantaktól, kisgyerekesektől elvettétek a trafikokat, és odaadtátok a haveroknak, rögtön nagyobb hasznot biztosítva törvénykezésetekkel, de mindezt olyan pancser módon, hogy a dohányforgalom egyharmada ma már a feketepiacon bonyolódik le. Okos rendelkezéssel sikerült többszörösére emelnetek a trafikrablások számát (átlátszatlan kirakatok). Mi szüksége lehet egy bp-i műkörmösnek állami földbérletre, 120 km-re, hacsak nem az EU-s földalapú támogatás bezsebelése a cél? A rászorulókat nem hagyjátok az út szélén – belelökitek az árokba: az asztmás és autista gyerekek emelt családi pótléka csökkent, ahogy a mozgássérültek közlekedési támogatása is.

Csökkentitek a rezsit, szép. Csak az nem szép hogy ezt a céges fogyasztókra terhelitek – tavaly rekordszámú vállalkozás szűnt meg. A szolgáltatóknál pedig elmaradnak a beruházások, karbantartások. Vajon miért is van a metrón hetente –akár többször- üzemszünet? Mit ér a csökkent rezsi, ha megszűnik a munkahelyem?

Vigyáztok ránk, tudom. Nem hagytok kaszinóba járni, a pénzemet eljátékgépezni, bár most fordult a kocka, igaz? Már nem kell félteni a magyar családokat. Andy Vajna biznisze például egy tollvonással kapott 1,5 milliárd adókedvezményt. Ja, adó. Országos méretű ÁFA-csalásról kaptok információt, és rá sem mozdultok. A cukoripar prominense szerint az ország fogyasztásának 90%-a után nem folyik be adó az államkasszába, pedig a vevő kifizeti. Ti pedig hallgattok – hova tűnik el ez a sok milliárd forint? Ki gazdagodik belőle? Ez csak a cukoriparban évente tízmilliárdos nagyságrendű!

Úgy megvédtétek a nyugdíjakat, hogy 2700 milliárd Ft magánnyugdíj vagyon szétporladt a semmibe. Nem került a nyugdíjalapba, és nem került a munkavállalók egyéni számláira, mint hogy azokat – ígéretek ellenére- létre sem hoztátok.

Persze, tudjuk, az igazság és az emberek szabadsága a legfontosabb. Kiheréltétek az Alkotmányt (a nyugdíj pld. már nem jog, viszont ez eltartás a gyerekek kötelezettsége), az Alkotmánybíróságot, a Munka Törvénykönyvét, a sztrájkjogot. Pedagógus nem nyilatkozhat, mert állását vesztheti, a Médiahatóság vezetője rendszeres bírósági elmarasztalás után, bírósági határozatok végre nem hajtását követően kiemelt prémiumot kapott. A köztévén a kritikák nem, csak a válaszok jelennek meg, a kiretusálás és a riportok megvágása szokásos eszköz (Lomniczi, Werner Hoyer-Szíjjártó affér, Cohn-Bendit riport, stb.)

Igen, értjük, az ország helyzete a legfontosabb, az áll mindenek felett. Az államadósság 22.728 milliárd Ft-ra „csökkent” (2013 december) a kormányváltás kori 21.749-ről… Az EUR árfolyama 300 Ft felett, a CHF-é 250 körül jár, kormányváltáskor az EUR 265-270 között, a CHF 185 Ft körül volt. Ez nem csak a devizahiteleseket sújtja, hanem az egész országot, hiszen az adósságainkat ennyiért kell megfizetnünk. Az adósságainkat, amit az IMF-nek nagy mellénnyel visszafizettünk (3,4% kamat) és felvettünk helyette 6-7 % kamatozású szabadpiaci hiteleket (vagy bocsájtottunk ki államkötvényt, ha éppen volt rá vevő).

A kritikáknál összeesküvésről beszéltek, függetlenül attól, hogy belföldről vagy külföldről érkeznek, kormányok, EU-parlamenti pártok, polgári, liberális, konzervatív vagy szocialista sajtóorgánumok vagy nemzetközi szervezetek fogalmazzák meg. „Aki nincs velünk, az ellenünk van”! Tudod, Kádárék már 1962-ben túlléptek ezen…

VIKTOR, MONDD MEG, AKI NEM SIMICSKA LAJOS VAGY MÉSZÁROS LŐRINC, AZ MIÉRT SZAVAZZON RÁTOK?

Orbán évet is értékelt. Én meg  Orbánt. Nekem volt a könnyebb dolgom: Orbán értékelhetetlen…

31 hozzászólás

  • Nagyon jó a fotó,csak a magyar nagy sámánt hiányolom,aki a
    Niagara környékén váltott lábbal járja toppogatós táncát.
    Én is meg próbálom a lehetetlent,értékelni Orbán négyéves
    munkásságát.-mondatról mondatra elemezgettem,hátha találok valami
    igaztalan szót,mondatot de megvallom őszintén sikertelenül.-
    Elkeseredve nem vagyok mert biztosan lesznek,társaim akik meg írják mi kerülte el a figyelmemet.-Jó írás.
    Aki egy hazugságot elkövet-annak még ötöt kell hazudnia
    hogy hihető legyen a hazugsága—.ha két hazugságot mond
    már tízet —-és így tovább
    Ezért notórius hazudozó Orbán Viktor mert-már elérte azt a mértéket amikor bármit mond csak hazugság lehet mert amit ö mondott van rá ellen mondás-

  • „… jó esélyünk van arra, hogy a magyar emberek a politikai stabilitás mellett fognak szavazni.” – jósolta Orbán Kínában.”

    Tehát ha nem Orbánra szavaz az elhülyült magyar nép, akkor politikia instabilitás lesz.

    Orbán megfenyegette a magyarokat ezzel.

    Miért is?

    Egyszerű: mert olyan NEM TÖRTÉNHET, hogy a magyar nép ne rájuk szavazzon. Ha ez mégis megtörténik, az csak ármány, csalás és zsidó aknamunka eredménye lehet. Tehát ez ellen bármi megengedhető, mert nem legitim az eredmény. A „bármi” pedig utcai harcokat, a fradista huligánok tombolását, a szélsőjobb szabadon engedését, nyilasokat, égő autókat, a végletekig felkorbácsolt híveket, és ne féljünk kimondani: vért és halált jelent. Mindenki, akiről tudható, hogy nem híve Orbánnak, veszélyben lesz, elsősorban az ellenzék vezető politikusai. A TEK lábhoz tett fegyverrel figyel először, aztán beáll a randalírozók mögé. A rendőrség úgyszintén, és a kormánynak nem marad semmiféle eszköze a rend helyreállítására. Az EU természetesen hallgat, vagy valami semmitmondó nyilatkozatot tesz. Az EU Néppárt Orbán mögé áll, ahogy eddig is azt tette. Végül a kormány nem tehet semmit és lemond.

    Jobb országokban ezt puccsnak hívják, Magyarországon a népakarat győzelmes harca lesz a releváns elnevezés. Az erdélyi magyarság lelkesen énekli a Székely Himnuszt, és hódolatteli üzeneteket küld a most már minden gátlását – eddig sem volt neki sok – levetkező diktátornak, aki betiltja az ellenzéki pártokat és rend helyreállítására hivatkozva letartóztatásokat foganatosít.

    Nagyjából így vázolható fel a forgatókönyv.

    Ezek után nemcsak meggyőződésből, hanem dafkéból is Orbán ellen fogok szavazni.

  • Most vettem észre, hogy a fenti fotón egy orosz néptánc folyik,talán a Cs…….ka de félek kimondani mert bizonytalan vagyok benne,-Vagy talán újra az elrugaszkodás évében vagyunk.???Választási plakáton vagy molinón jól mutatna.

  • pecor: kazacsok, vagy gazacsok, ki hogyan ejti. orosz guggolós 🙂 amire te gondolsz, az a chastushka, ami énekes-hangszeres műfaj, és a szocializmus építésének korai szakaszában kedvelt műfaja volt a kultúrházi agitpropnak 🙂

  • cornelius
    A fenti fejtegetése vészjósló és félelmetes,de nagyon könnyen valósággá válhat ilyen aggodalmakat már környezetemben is hallani.
    Bízom benne,hogy Áder J és Polt P ilyen eshetőségre is felkészült-azaz ha Orbán elveszíti a választásokat és emiatt
    utcára viszi a szabad csapatait.Pontosan tudják hogy mi a teendőjük,-

  • Mit mondjak, csodálatos lenne, ha a propaganda a számokban is kimutatható lenne az ország gyarapodását illetően.
    De sajnos minden pontról kimutatható, hogy több kárt okoztak vele, mint hasznot.
    Viktor! Ez a mérleg bizony nagyon negatív!

  • István köszi a segítséget- már megint tanultam, egyébként arra a táncra gondoltam,

  • Ez kell a magyarnak .
    Meg Gábrieles sasmadár. Továbbá balsors.
    A többi nem számít , mind csak a rothadó Nyugat mákonya.

  • Hogyne tudnák: vigyázz futásban meg sem állnak Putyinfalváig. de az is lehet, hogy a mégtávolabbi Chang Nnyald Seggbe futnak segítségért. Félig ide félig oda nemsokára ugy is teljes gyarmat leszünk. Kérdés most? Oroszul vagy kinaiul érdemesebb tanulni? Szerintem arabusul sem árt tudni minden eshetőséggel számolva

  • Georgina Bojana

    Tudnám értékelni azt, ha elolvasná, értelmezné és el is agyalna a nemzetünk jelenlegi „atyja”, az itt felsorolt „vétkein”.
    Ezeket már nem lehet elradirozni.
    A fotó frappáns! Ide illik, mindig nagyobbat és nagyobbat akar ugrani. Nincs tisztában sem a képességeivel, sem a lehetőségeivel.
    Mert ugye mindekettő meddig van?
    Ameddig „lezsírozható” barátok vannak.
    De ez előbb, vagy utóbb megbicsklik.
    Vagy a „lezsírozás”, vagy a „barátság” sínyli meg a jelenlegi helyzeteket.
    Amelyeket ő, vagy „barátai” teremtettek. No azért ez ellenzéket sem kell félteni… Ott is vannak elefántnyi botlások, már ha azokat botlásoknak és nem bűnöknek nevezzük. 🙁

  • És a fent leírtak csak a jéghegy csúcsa…

  • Avi
    Azeriül is lehet tanulni, ott is sok biznisz van, ott nyílt az első kereskedő ház.
    Először a baltás gyilkost adták el jó pénzért…

  • nemzetünk boldogsága, a kárpát medence géniusza, hogyaszongya, leginkább évértékelően:

    „Fújjátok meg a kürtöket és nyergeljetek! Magyarország már nem az az ország, mint amelyik négy éve volt!”

    a mellett, hogy e min. (minimális) elnök szemlátomást hülye, és fingja nincs a valós állapotokról, azt kell, hogy mondjam:
    fújnám én azt a kürtöt, de, hogy még nyergeljek is?! hiszen a lovat is kilopták már alólunk, vagy ha nem, akkor igen csak „legebededett”, országunkkal együtt!

  • Georgina Bojana

    István, mennyire igazad van!
    Valóban, se kürtszó, sem ló, előbbire nincs erőm, a ló pedig valóban legebededett…
    ((:( ))
    Hogyaszongya, most aztán merre van az előre?!
    Aki jelenleg OTT ÁLL, csak azt tudja, hogy ő merre menjék, de, hogy „mink”, akik hátrább, no meg többen, azokkal eléggé tanácstalanok vagyunk.
    Fej nélkül egy hal sem tud úszni, ha pedig a fej büdös, akkor még „úgysem” 🙁

  • Avi :
    Tudok egy viccet a hetvenes évekből mikor még Brezsnyev és Nixon volt pozicióban :

    Az ENSZ.-ben odamegy Brezsnyev Nixonhoz és aszondja :
    -Képzelje Elnök úr , érdekes álmot láttam. A Fehérház előtt voltam és csodák csodája ,azon csillagos vörös zászló lengett.
    .
    Legközelebbi ülésen a szünetben odamegy Nixon Brezsnyevhez és aszondja :
    -Képzelje Főtitkár úr , álmomban a Vöröstéren jártam és csodák csodája..a Kreml tornyán csillagos vörös zászló lengett. Valami írva is volt rá , de nem tudtam elolvasni.
    Erre Brezsnyev tök idegesen :
    -De mégis Elnök úr…Mi lehetett az ??
    -Nem tudom Főtitkár úr…kínaiul volt…

  • Magyarországot az a veszély fenyegeti, hogy visszasorolják az orosz érdekszférába – mondta a Magyar Demokratának adott interjújában Orbán Viktor, a Fidesz elnöke 2007-ben. Az interjúra, amelyben a kormányfő veszedelmes folyamatnak nevezi mindezt, a 444.hu hívta fel a figyelmet.

    „Most ez nem katonai megszállást, hanem gazdasági érdekszférába sorolást jelenthet. A kormány ezt a veszélyt vagy nem érzékeli, vagy nem aggasztja, sőt mintha elő is segítené ezt a veszedelmes folyamatot” – fogalmazott Orbán 2007-ben, miközben 2014 januárjában Moszkvába látogatott, ahol Oroszország és Magyarország együttműködési megállapodást írt alá az atomenergia békés célú felhasználásáról, mely magába foglalja két új atomerőművi blokk megépítését Pakson.

    A hét évvel ezelőtti interjúban a pártelnök előrevetítette: az elkövetkező években az energiafüggőség kulcskérdéssé válik, és olyan hol nyílt, hol titkos megállapodások köttetnek, amelyek Magyarországot Oroszország előretolt gazdasági bástyájává tehetik.

    „Kelet felől nézve mi vagyunk az utolsó olyan ország, ahol az állam lemondott a nemzetstratégiai és nemzetbiztonsági szempontból felbecsülhetetlen értékű közellátási rendszerek tulajdonáról. Tőlünk nyugatra ez nem lehetséges. Tegyük világossá: nem akarunk a Gazprom legvidámabb barakkja lenni!” – tette hozzá akkor.

    uppsz.

  • Fújjátok meg a kürtöket és nyergeljetek mert holnap reggel indulunk!! — ÓÓÓ- Szentséges idesányám e szó legyen igaz.

    Rögvest indulok és felkeresem Isten házát,hogy fejemre
    szórjam szenteltvízét. —Orbán évértékelő-

  • Mindezek mit sem számítanak a narancsbódultaknak.
    Nekik csak az kell hogy hallják a hangját.
    Attól boldogak.

  • Már elég sokat foglalkoztak a különböző híradások a szerencsés műkörmös nyertessel,akit olyan szerencse ért,
    hogy kézébe sem kellett csapni, amivel a fogadásokat szokás szentesíteni, annak a gazdának akitől ELNYERTE a legelőjét vagy szántóját.
    Valamelyik sajtó meglephetne már egy közös fotóval-vagy bemutatná mindkét fél állat állományát-háztáji gazdaságát.

  • Andrási Sándor

    PECOR!
    Jó helyen tapogatózol! A téged félrevezető „sajtó” tényleg bemutathatná
    a „mellékesen” szakirányú (azaz mezőgazdasági) végzettséggel rendelkező műkörmös gazdaságát (állattenyészetét) és ellenfele gazdaságát.
    Nem ártana több helyről tájékozódni, és amennyiben ellentmondásokkal találkozol, hiteles forrást kellene keresned a tárgyilagosság érdekében. Nem kellene „köteles” csapdákba esni, és az abból tévesen levont megállapításokat hangoztatni, mert adott esetben ezek rágalmak, ami jogkövetkezményekkel járhat (az anonimitás csak látszólagos, megfelelő szándék esetén feltárható és bizonyítható a rágalmazó személye). Ez nem fenyegetés, csupán tényközlés.

  • andrási: nos, amit jelen esetben írt, kivételesen igaz. kicsi andrási, magára is, vastagon:
    „Simon Gábor = lopott (rejtegetett) 1/4 milliárd = MSZP = Gyurcsány = Bajnai = Mesterházi = Simon Gábor = lopott (rejtegetett) 1/4 milliárd = MSZP = Gyurcsány = Bajnai = Mesterházi = Simon Gábor = lopott (rejtegetett) 1/4 milliárd = MSZP = Gyurcsány = Bajnai = Mesterházi = Simon Gábor = lopott (rejtegetett) 1/4 milliárd = MSZP = Gyurcsány = Bajnai = Mesterházi = Simon Gábor = lopott (rejtegetett) 1/4 milliárd = MSZP = Gyurcsány = Bajnai = Mesterházi = stb.” – ahogy írja. egy sokkal lightosabb ügyben áll ezért 24-én bíróság elé egy állítólagos lélfai.
    szóval, csak vigyázzon, kicsi andrási. ez se fenyegetés, hanem tényközlés.
    kicsit ugyan skizo az írása – nyilván valóan meghasadt, miközben kereste a billentyűket, mivel ez a sok ismétlés arra uta, de ne aggódjon: majd enyhítő körülménynek veszik.

  • Már aggódtam, hogy a Lélfai ügy ellaposodott.
    Most megnyugodtam, legalább egy csúnya szájú emberkének a fejére koppintanak.

  • Mert andrásshy annyira marhául hiteles.
    Akár egy kétoldali fertőző idényszerű náciduma.

  • kedves donom, ellaposodott, de el nem ült. lassú munkához idő kell. az augusztusban befogadott büntetőfeljelentés 90 napos nyomozati ideje ’13 karácsonya körül lejárt, de a bíróság még 60 napot adott további nyomozati cselekmények (?!) szükségessége okán. 24-én személyes meghallgatás lesz. lélfainak még mindig van lehetősége ot, a bíró előtt bocsánatot kérnie tőle, és azzal lezártnak tekintem az ügyet. ha nem, hát per lesz. ha pör, hát legyen pör!

  • Andrási Sándor
    Nem értem önt, hogy miért olvasott ki a fenti írásomból rágalmazást vagy rágalmazásokat,Csupán az eddig bőszen keresett információkból nem tudtam megnyugtatóan csillapítani a kíváncsiságomat.hogy mutyi van az ELNYERÉSBEN
    vagy sem.Sándor ha meg kérhetem ne tessen fenyegetni.
    Az anonimitásom tudatában sem ragadtattam el magam,mert mindig tudatában voltam annak,hogy kicsi a valószínűsége de nem lehetetlen, hogy találkozzam valamely kommentelő társammal.-Nincs mitől félnem, még az ön intelmeitől fenyegetőzéségétől sem—,Mivel ön olyan nagyokosnak képzeli magát legyen szíves elégítse ki a kíváncsiságomat,
    a földek ELNYERÉSÉNEK ügyében,,Mert gondolom az ön tájékozottsága szerte ágazóbb mint az enyém.

  • Don Ovuz
    Köszönöm a fotót-ezt csak nézni kell, és mindent elmond.

  • Bár egyesek rugóznak ezen a megszólításon (egy bizonyos levél kapcsán), szerintem semmi baj nincs vele. Hiszen az „Igen Tisztelt” nem Önnek, hanem az Ön által betöltött hivatalnak szól.
    Tudom, mostanában sok támadás éri.
    De Ön harcol, mint egy Pannon Rozsomák a szittya pusztában.
    Derékig turulszarban, lobogó szemöldökkel, vihartól tépett mellszőrzettel fordul szembe a méltatlan ellenséggel.
    Mit fordul? Forog! Mert körkörösen támadnak a gazok!
    Nincs egyedül a harcában, megannyi professzorok, szellemiek és honvédők, csapat és hímtagok, aggok és régen holtak, trafikosok, új földesurak és sok egyéb alakulatok küzdenek Önnel együtt. Ha kell, a Század végéig, vagy még tovább.
    Értünk harcolnak. A mi javainkért. Konkrétan.
    Ezért aztán lenne egy tiszteletteljes kérésem.
    Amikor utoljára nálam jártak, véletlenül zsebre tetszettek tenni ezt-azt.
    Nem rossz szándékból, tudom én.
    Szórakozottságból.
    Mert Önök jól szórakoznak.
    Viszont -szintén véletlenül- itt is hagytak több dolgot, amire meg nekem nincs szükségem. Cserét ajánlok.
    http://lazarg.com/

  • Noszticzius Judit

    Orbánnak nagyon rossz rendszere van !!!!! 🙁 🙁

  • Kedves István,ne tudd meg milyen kínban lehetnek,akik olvassák soraidat,és bár belül érzik hogy kikezdhetetlen,mégis azt kell írják,amit a fürer beléjük sulykolt.( a h-t direkt hagyom ki,a keresőrobotok mián)

  • nyizo: ezért se a cikkel foglalkoznak, hanem személyemmel. az egyszerűbb 🙂