Apró csodák

2014 február 18 10:40 de.42 hozzászólás

szent orbán1

Ha a katolikus egyház valakit szentté akar avatni, akkor ahhoz nem elég az Istennek tetsző élet, kellenek hozzá csodák is.

Hogy milyen az Istennek tetsző élet, azt természetesen senki sem tudja.

Nehéz is lenne kitalálni, hiszen csak Isten a tudója, hogy Istennek mi tetszik, amiről meg azt mondják a klérus tagjai, hogy ez tetszik Istennek, az lehet, hogy csak nekik tetszik.
„Adjátok meg azért ami a császáré a császárnak; és ami az Istené, az Istennek”, vagy például „Mert mindenkinek, akinek van, adatik, és bővelkedni fog; attól pedig, akinek nincs, még az is elvetetik, amije van.” – ezek lehet, hogy az Úrnak nem is tetszenek, hanemhogy a Sátán csempészte bele ezeket a Bibliába.

Mindenesetre az első református szent avatása igazi nemzetközi esemény lesz, részt vesz majd rajta a világ összes jelentős politikusa, az azeri és a fehérorosz, a koreai és az üzbég elnökök, és ha egészségi állapota megengedi, talán még maga Fidel Castro is, habár azért ő egy egészen más kategória, mint a többiek.

De csodák mindenképpen kellenek, mert csoda nélkül nem szent a szent, hát még, ha református is, de hát ezen nem lehet segíteni, mert ugyan a katolikusok szívesen a keblükre ölelnék az elbitangolt bárányt, de ha valaki kormányzó akar lenni, akkor annak vitéz nagybányai Horthy Miklós őfőméltósága hiteles utódjaként reformátusnak kell lenni.

A Fidesz ideológusai hosszasan tanakodtak, mely csodák jöhetnének számításba.

Így került szóba a „Szent Viktor nyolcvan fokos pálinkát fakaszt a sziklából” elnevezésű csoda, vagy a „Szent Viktor kegyes pillantásával feltámasztja boldog Wachsler Tamást (Én vagyok a feltámadás és az élet! Aki hisz énbennem, ha meghalt is élni fog!”)”, esetleg a Szent Viktor szigorúan néz az Özönvízre, mirefel Noé kihajtja a dögöket a bárkából és bejelenti, hogy az Özönvíz elmaradt” elnevezésű csoda.

Gondolkodtak azon is, hogy a magán-nyugdíjpénztári vagyon kézrátétellel történő eltüntetését, vagy az államadósság hitelfelvétellel történő csökkentésének csodáját is listára veszik, de aztán elvetették az ötletet, hiszen az hogy lop, az ma már természetes állapot, nem csoda, – hogy hazudozik, az meg politikusi pályafutásának talpköve és tartópillére.
Hosszasan keresgéltek azonban egy olyan csodát, mikor Szent Viktor igazat mond, de ilyennel nem találkoztak, édesapja meg előrehaladott korára hivatkozva nem vállalta a feladatot, hogy kiveri belőle.

Történtek próbálkozások madarakkal is, például a „Szent Viktor eteti az ég madarait” című csodát tesztelték, a tesztet fontosságára való tekintettel maga Habony Árpád hajtott végre a Budai Várban.
Próbálkoztak sirályokkal, galambokkal, sőt, végső elkeseredésükben libákkal is, de mindegy volt – a madarak úgy összeszarták a szabadnapos autónepper küllemű főtanácsadót, hogy aki Pestről nézte, azt hihette, Hamlet atyjának szellemét látja a vár fokán, kivéve, mikor a libák kerültek bevetésre, mert akkor zöld lett.
Kubatov ugyan mondta, hogy akkor legyen „Szent Viktor, a környezetvédelem szelleme,” de az ötletet aztán elvetették, mert a főtanácsadó nem csak zöld lett, de büdös is.

Így aztán egyéb csodák után kellett nézni, de Orbán stábja számára nincs lehetetlen, igaz, azért a pénzért én is hajtanám magam, mint Singer a varrógépet.
Kapóra jött Gyurcsány, aki amúgy is szeret ugatérozni, hát akkor adjunk neki alkalmat rá, de tréfáljuk meg alaposan, mondta a Szentjelölt, – tegyünk vele csodát – nézzük meg, milyen pofát vág, mikor megtudja, hogy elképzeléseivel ellentétben nem annak az ötvenezer embernek beszél, akiket az ATV meg a Klubrádió elér, hanem csak annak a kétszáz embernek a  a Hilton Budapest WestEndben – Ferinek mindig volt érzéke a helyszínválasztáshoz..

A TEK gondoskodott a helyszíni közvetítésről, a Szentjelölt meg vendégeket hívott az attrakcióra, mely parádésan sikerült, mert bár a delikvens nem reagált a dologra, de ők felettébb nagyokat röhögtek, és reménykedni lehet, hogy a későbbiekben azért kijön a hatása.

Egyszer még talán betegtársak is lehetnek Grazban, és akkor, ott, végre jobb lehet nála – a hosszabb gyakorlat okán…

Viszont a híveit megütötte a guta, különösen amiatt, hogy senki nem szólt egy szót sem arról,
hogy akkor most mi is történt, elvitték a szónokot nehéz vasban, vagy géppisztollyal a kezében harcol a Hotelt támadókkal, vagy esetleg csak Rogán elrágta a közvetítőkábelt, amilyen rágcsálójellegű a képe, kitelik tőle.

A dolgot el lehet számolni kisebb csodának: „Szent Viktor belészakasztja a szót a Sátánba” címmel, – kellő körítéssel és zsoltárok éneklése közepette jól fog az mutatni, mikor Hegedűs Lóri szentté avatja őt a Horthy szobor tövében.

Merthogy a katolikus és a református szent között az lesz a differencia, hogy református szentté még életében avatják a delikvenst, miután meggyőződött életszentségéről a Szakály Ferenc vezette történészbizottság.
Biztos, ami biztos, a közvetítés sunyi megszakításának csodáját tegnap megismételték, Gyurcsány megint magában beszélhetett.

Már csak a csodatevő alkalmazott nevét kellene tudni, aki megbabrált kicsit egy interfészt – nem egy nagy történet annak, aki tudja, mit csinál.

A Fidesznek meg, amelyik már szinte minden társadalmi interfészt szétvagdalt, ez egy könnyű kis ujjgyakorlat.

Úgyhogy Szent Viktor sínen van, Gyurcsány meg számíthat rá, hogy jártában-keltében a fejére esik egy virágcserép, a tévéstúdió lépcsője véletlenül éppen fel lesz kenve kenőszappannal, víz helyett véletlenül marónátront itatnak vele, Kálmán Olgánál meg a fejére szakad a csillár, vagy valami ilyesmi.

Az aláírásgyűjtő íveken olvashattuk Micimackó történetét, a pártok listáján meg – várhatólag – ott lesz az Istóczky Győző- féle Országos Antiszemita Párt, fogunk mi még csodát látni a következő időszakban is, attól tartok…
A pitiánerségnek nincsenek határai.

42 hozzászólás

  • Remek cikk,ezt én sem tudtam volna megírni jobban fénykoromban.Köszönöm!!!

  • Bearanyozta az esténket. Fantasztikus.

  • „Tisztelt Honfitársam!

    Április 6-án sordöntő választás lesz Magyarországon.
    Ezen a napon arról döntünk, hogy tovább megyünk a jövő felé, vagy visszahúznak minket a múltba. Mi, magyarok közös erővel újraindítottuk a gazdasági növekedést. Új munkahelyeket teremtettünk. Megvédtük a nyugdíjak vásárlóértékét. A rezsit 20 százalékkal csökkentettük. A bajban is összefogtunk, és legyőztük az évszázad árvizét.
    Magyarország a saját lábára állt, visszaszereztük önbecsülésünket. Magyarország az elmúlt évek erőfeszítései révén végre jobban teljesít. De ugyanazok, akik egyszer már tönkretették, most ismét magukhoz akarják ragadni a hatalmat. Arra készülnek, amit már a múltban is megtettek. Ne engedjük, hogy csökkentsék a minimálbért, elvegyék a rezsicsökkentést és a gyermekek utáni adókedvezményt! Ne hagyjuk, hogy elvegyék tőlünk a reményt és a közösen elért eredményeket!
    Ahhoz, hogy megvédjük, amit elértünk, és folytathassuk a megkezdett munkát, most is szükség van az Ön támogatására.
    Szeretném felhívni a figyelmét, hogy február 17-én kezdjük gyűjteni az ajánlásokat a jelöltállításhoz. Arra kérem, hogy vegyen részt ebben a nagy jelentőségű munkában, és támogassa aláírásával a Fidesz jelöltjét!
    Mutassuk meg együtt, hogy Magyarország nem hagyja magát!
    Számítok Önre. Ön is számíthat rám.

    Tisztelettel:
    Orbán Viktor”

    na, vidám lesz, amikor szent viktorra számítani lehet – főleg, miután ennyit hazudott – ami azért nem kis teljesítmény egy élő istentől!

  • Tisztelettel kérdezem, miért nincs megadva a cikk forrása?
    Itt olvasható: http://www.pupublogja.hu/

  • Amit hiányoltam, az a főcím alatti forrásmegjelenítés, mert nem biztos, hogy mindenki elolvassa a kommenteket is, ahogyan én sem, hacsak – és most dermedek meg – nem maga Fényes István lenne PuPu?! Mert akkor vissza az egész mondókám…

  • útkaparó: mert fényes istván – alias pupu – a mi társszerzőnk. más kifogás? mármint, tartalmilag. ja, hogy az meghaladja a képességét? az más.
    amúgy: köze?
    ha javasolhatom, ne kezdjen el filozofálni a mi volt előbb kérdésén. „több dolgok vannak földön és egen, Horatio, mintsem bölcselmetek álmodni képes.”
    ilyen a maga esetében a sajtómegjelenés 😀

  • útkaparó: ébresztő! amúgy nem a főcím alatt jelenítik meg a forrást, de ez magának, ugyebár, teljesen mind1, vagy tévednék?

  • Ille István: Miért vagy így „felspanolva”? Olyan szépen kérdezte. Nem tudhatta.

  • Kedves Ille István,
    Lenyűgöz ez a nagyképű és ledorongoló hozzámszólása, igazán köszönöm, hogy helyretett, hálás vagyok érte.
    Most legalább tudom a helyem.
    Ez az a módszer, amivel a saját táborunkat is jó sikerrel el lehet riasztani.
    Én megígérem Önnek, hogy soha többé erre a webhelyre nem tévedek a jövőben.
    Maradok a PuPu blogjánál, mint ezelőtt, ha Ön azt egyáltalán olvassa.
    Üdvözlettel:
    útkaparó

  • Egyszóval plágium a cikk.
    Milyen büszek lehet Lázár erre a hülyeségre!

  • Bocsi, Fényest akartam írni……

  • útkaparó: majd csak túléljük e pótolhatatlan veszteséget…

  • figyelő: tisztában van a plágium fogalmával? mert ez nem az. pupu társzerző, ott van joga közölni az írásait, ahol kedve tartja. ami a szégyent illeti, az inkább a magáé. majd szóljon, ha valaki feljogosította megmondani, hogy a magyaroknak kire van szükségük, és kire nem.
    a többes szám magánál lassan már érthető lesz. remélem, érti, mire célzok.

  • Figyelő
    2014 február 18
    10:23 du.

    A gyengébbek kedvéért:

    Pupu = Fényes István
    Ja, hogy nem csak egy helyen közli az írását? Ez még nem bűn, még nem olvastam a tákolmányban.

  • Ille Ur!
    „majd szóljon, ha valaki feljogosította megmondani, hogy a magyaroknak kire van szükségük”.
    Ez leginkabb Onre vonatkozik, nem gondolja???

  • kedves donom, ez már korábban is közlésre került, csakhogy figyelő figyelmen kívül hagyta. remélem, ez a közlés már elér hozzá.

  • jimbo: ne küzdjön a többes számmal, ha nem érti 😀

  • Úristen, a magyarok még itt is ölik egymást verbálisan?
    Mintha csak a hazai oldalak kommentjeit olvasnám, ahol a legneutrálisabb témánál is vannak, akik találnak okot a kötekedésre és fröcskölésre.

    Lám, Orbán Viktornak legalábbis ezen a téren csak sikerült elérnie a NER-t…
    NE legyünk rá büszkék!

  • hello: Csak levezetik a feszültséget. Nem olyan nagy gond!

  • Ille!
    Ez egy gyenge es foleg ertelmetlen riposzt volt.(tudom, tudom, hogy az en hibam, hogy nem ertem az On „MAGASROPTU” szoveget).De ha mar nekunk prosztoknak ir, akkor ugy irja, hogy meg is ertsuk. Persze, ehhez az kellene, hogy On is ertse, amit kozolni akar.Sajnos sokszor ugy tunik, hogy csak azert ir, mert tetszik az On altal hitt brilians szoveget irasban latni.

  • Istenem..de hülye ez a Figyelő már 😀 😀 😀 😀 😀 😀

  • Botsánat..fenntebb ” szőkét ” akartam írni.

  • A következő a baj Veled T. Útkaparó :
    Ahelyett hogy örülnél a cikknek ( itt is ) inkább ezzel a fidesznyik karakterromboló stílussal jössz elő.
    Formai meg egyébb kifogásokat támasztva , annélkül hogy ismernéd a mögöttes dolgokat és teljesen értelmetlenül.
    Pl. gyakran van hogy meglátok valahol egy jó írást és benyomom máshová , szamizdat-szerűen.
    Jelen helyzetben nem az a fontos hogy ki írt le egy dolgot , hanem hogy hányan olvassák.
    Jobb lenne okoskodás helyett ezeket a szempontokat szem előtt tartani jelen helyzetben.

  • jimbo: na, ez az.valóban sokszor nem érti, de nem csak az én szövegemet. a riposztom minősítése pedig, már megbocsásson, nem éppen a maga kompetenciája 😀
    kétségtelen, hogy nem igazán foglalkozik bármely cikkel is – a képességei, ugyebár – de igencsak szívesen akad belém. egészségére!
    ahogy azt sem érti, hogy semmivel sem magyarabb se figyelő, se maga, mint bármelyikünk, és semmilyen joga nincs meghatározni, ki, hova tartozhat, és főleg nem úgy nyilatkozni, mintha felhatalmazása lenne rá!
    addig, amíg ezt nem látják be, maradnak az árok túlsó oldalán.

  • Don Ovuz
    2014 február 19
    1:05 de.
    Nekem édes mindegy! Honnan származik a cikk, szerintem a katolikus és református hívőknek kifigurázza vallásukat! Lehetne megsértődni, kiabálni , de minek?
    Idevaló ez a cikk is a többi aljas fogalmnazványhoz.
    Még ha szellemes lenne! De humora erőltetett és inkább sírni lehet rajtuk nem nevetni.
    Tovább sok sikert pupunak.-
    (bár gyerekkorunkban a pupu nevet másra értettük!)

  • figyelő: ha mindegy, akkor miért kajabál plágiumról? kissé logikátlan. amúgy szellemes, csak hát, magának nem éppen fejlett a humorérzéke 🙂

  • Ille, addig kiabáltam CSAK, amíg kiderült, hogy a cikk írója egyelő a pupuval!

  • figyelő: ez konkrétan nem így volt. AZONNAL reagált joe hozzászólására. ha akarja, ide idézem az időpontokat. lényegtelen. már az is történelem, és, mint tudjuk, a történelmi igazságokat maga tudja jobban.

  • Hittem a beírónak,aki kardiskodott, akkor mi van?
    Az is baj már? Rövid időn belül kiderült, hogy a cikk másolat egy már megjelent cikkének az írótól.
    Legkevésbé sem izgat. Egy gyagya cikk különben.

  • figyelő: ha nem izgatja, miért minősíti? mi volt előbb, a tyúk, vagy a tojás? 🙂

  • Bencsics megint belebonyolódott , megint elbukta , megint nem tudja tudomásulvenni hogy elbukta.
    ÉS vég nékül terheli egyéni problémájával az ártatlanokat.

  • Figyelő
    2014 február 19
    10:07 de.
    Az hogy sírni van inkább kedve egy íráson ami akár humoros vagy szarkasztikus formában megmutatja a magyar valóságot, az nem baj, már ha megérti az írás lényegét. Mivel az a fontos, hogy a lényeget értse.
    A lényeg meg nem Orbán vagy Gyurcsány, hanem a magyar valóság. A két személy mindössze annyiban fontos, ki képviseli jobban az ország, és a benne lakók érdekeit.
    Az sajnálatos tény, miszerint ebben Orbán alulmaradt. A két harmad nagy dolgokra predesztinálhatta volna, de a nagy dolog csak nagy lopásokban nyilvánult meg.
    Erről viszont már tényleg nem Gyurcsány tehet.

  • Ille!
    En nem a sajat megbizatasomrol beszelek, hanem az Onerol.
    Valoban, nekem nincs semmifele megbizatasom, de ki adott Onnek megbizatast barmire…He…

  • jimbo: maradjunk annyiban, hogy maga azt sem tudja, miről beszél. nem én hablatyoltam többes számban, hogy „majd mi eldöntjük”, hanem figyelő. ebbe a többes számba bonyolódott bele maga is. a bunkó, paraszt mondatvégi „he”-t meg tartsa meg a bocskaiba szorult fajtársainak.

  • Ille Ur!Nem is vartam semmi erdemleges valaszt Ontol, igy nem okozott semmi csalodast. A bunkosagrol az On helyeben nem szolnek.(az itt olvasok tobbsege tudja miert). Viszont, latom, a bocskay-fobiat meg nem gyogyitatta. A szekelykapu-fobia hogy fejlodik??? Az nehezebb kimenetelu is lehet…

  • jimbo: hogy maga mit várt tőlem, az teljességgel érdektelen, mert egyetlen választ sem volt képes eddig értelmezni. ez nem tudom, magánál szövegértési gond, vagy csak simán öregkori agyhúgykő? bocskai-fóbiája max. a molylepkének lehet 😀 székelykapu? galambdúccal? azt a szúra bízom. meg a galambra. az is leszarja 😛

  • Ille!
    Ha hiszi ha nem, en uriember vagyok(nem az On felfogasaban, persze)igy meghagyom az utolso szot Onnek.
    Remelem ertekeli(megha a maga modjan is).

  • jimbo: ha hiszi, ha nem, egy úriember semmi féle felfogásban nem foglalkozik a másik személyével – mint ahogy maga még bozótlakó korában, köszönés helyett azzal kezdte.

  • Fényes-úr köszönöm ez a cikk remek,- most pedig a jajveszékelők is törjék a fejüket mert Viktort szenté kell avatni ha törik ha szakad még éltébe.Javaslom hogy az alaptörvényünkbe is bekerüljön- Hiszen már csodát is tett eltudta hitetni a fél országgal hogy jobban élünk.-

  • Szent Viktor legyözte a Tuldeficiteljàràst,az Inflàciot,az
    Önkormànyzatok adossàgàt,az IMF-t…,megàllitotta és csökkentette a
    rezsinövekedést.
    Folytassàtok hivök és hitetlen Balfàcànok a munkàt!

  • Don Ovuz
    2014 február 20
    12:41 de.
    Persze, CSAK itt marad esetleg alul Orbán. Gyurcsánynak lejárt az ideje, akárhogy erőlködik! Még a hívei is csalodtak benne. A pártja, a béka feneke alatt volt és ezért gyorsan újat alapított, más néven. Már előre mosolygok, az SZÁMSZERINT mennyi lesz a választásokon.

  • Nagyon jól sikerült írás.Istenemre mondom!Köszi!:)