A nemzet választ

2014 február 24 9:12 de.41 hozzászólás

Kemény kampányolási láz vette kezdetét hazánkban. Választások előtt egy demokráciában persze ez így szokás, és hát nálunk sincs ez másként. Igaz, hogy hazánk ugyan még nem Amerika, s mi felejtsük is el a miniszterelnök-jelöltek vitaműsorát a tévében. Orbán Viktor miniszterelnök úr ugyanis állítólag nem vitázni, hanem kinyilatkoztatni szeretne. Nincs vita! Elégedjünk meg az olyan, ismeretlen személy által készített videóval, mint amelyben például Orbán miniszterelnök úr Böjte atya mellett „végre a magyarok a kezükbe vették a saját sorsuk irányítását″ kampányszlogenével buzdít minket valaki a szavazásra. A nemzet választ, hívja fel a figyelmünket erre egy titokzatos Anonymus, Bele Regis Notarius, aki mint hajdanán Béla királyunk névtelen krónikásaként a XII. század vége és a XIII. század eleje táján tevékenykedett, s lám, napjainkra újra reinkarnálódott, majd a kormányunk szolgálatába állva mi két pofára zabálhatjuk újfent a tiszteletünkre tálalt demagógiát.

Fotó: Facebook

Fotó: Facebook

Dübörög a kampány és gyűjtik az ajánlókat ezerrel. Még az asszonyok is serénykednek, derül ki Orbán Viktor miniszterelnök úr Facebook oldalára feltett videójának tanulsága szerint. Teszi azt a miniszterelnökünk tiszteletre méltó felesége, Lévai Anikó asszony is, – tudhattuk meg ezt a bensőséges titkot a napokban az általa megívott bortól kissé szalonspicces állapotban lévő férjurától, Orbán Viktor miniszterelnök úrtól. Csigavér, hölgyeim és uraim, s nyugodjon meg mindenki: nem a neje indul a választásokon! Anikó asszony azért gyűjtöget és kopogtat be éjnek évadján másokhoz, mert pusztán emberbaráti szeretet vezérli őt. A férje kormányának egyik becses államtitkáráéért, Fónagy János úrért teszi mindezt, akiről a választókerületében talán még a Demokrata főszerkesztőjének sánta lőtéri kutyája sem tudná, hogy ő kicsoda. Faragó László fideszes gyöngyösi polgármester pedig a Jobbik elnökének képviselőjelöltjét támogató ajánlóívét írta alá, – ja, kérem, csak semmi műbáj, semmi rácsodálkozás: összenő, ami összetartozik.

A másik oldal, vagyis a baloldali összefogás mindeközben váltig abban reménykedik, hogy szabad és igazságos lesz a választás. Mesterházy Attila, az MSZP elnöke legalábbis ezt vallja a blogjában olvasható írása szerint. Ennek az általa megfogalmazott reményének azonban némiképp ellentmond az a tény, hogy a Fidesz ármánykodásának köszönhetően a külföldön dolgozó, de Magyarországon bejegyzett állandó lakhellyel rendelkező állampolgárainak olyan mesterséges akadályt gördítettek az útjába, amellyel őket vélhetően a szavazati jogától is megfosztják. Ők ugyanis, vagy a helyi külképviseleteken szavaznak, amelyek az ideiglenes lakóhelyüktől lehetnek akár több száz kilométer távolságra is, vagy hazautaznak és itthon, a lakóhelyüknek megfelelő választókörzetekben voksolnak. Az ő számuk pedig nem elenyésző, Matolcsy úr szerint, 500 ezerre tehető. Eltudják, képzelni, hogy Londonból hazautazzon valaki is közülük, csak azért, hogy szavazhasson? Ahogy pedig a magyarországi roma kisebbséggel elbántak, azt inkább hadd ne ecseteljem, mert az szerintem szintén egy gyomorforgató cselekedet volt a Fidesztől.

De a nemzeti jobboldal az agymosás olyan elképesztő távlatait is képes volt megnyitni előttünk, hogy még a titkosszolgálati aktákat is manipulálva tárták elénk. Bajnai Gordon ugyanis, aki jól ismerte a titkosított „őszödi” aktákat, határozottan állítja ezt, a Fidesz pedig a mai napig nem cáfolta a volt miniszterelnök állításait. Nem is fogja, mert nem azért dobta be a köztudatba a suttogó propagandának is beillő manipulált dossziét, hogy majd önmagát meghazudtolva nyíltan beismerje a tények elferdítését. Nem fogja, mert a céljuk ezzel a választók agyának manipulálása volt, hiszen akik abban Rózsa-Flores Eduardoról olvasnak, azok közül sokukban olyan torz kényszerképzet alakul ki, hogy őt (őket) a bolíviai hatóságoknak a baloldal közül valaki, Uram bocsá’ talán maga, Gyurcsány Ferenc adta ki bosszúból, az őszödi beszéd kiszivárogtatásáért.

Szeszélyes, bolondos évszak az április, s tartok tőle, hogy április 6.-ig, a nemzet választásának időpontjáig mi még sok nem várt esemény tanúi lehetünk. Hogy is mondta ezt Fodor Ákos magyar költőnk a Jelen-kép című versében?

„Színpadunk szűkül.

Párbeszéd nincs, csak lárma:

tömegmonológ.”

Íme, a mi választási tömegmonológunkról szóló és a Fidesz szolgálatába álló Anonymus által készített nemzetösztönző kampány videó.

41 hozzászólás

  • Sok választási kampányt éltem meg Canadában. Sőt, mivel szomszédok, az amerikait is végig élveztem. MIndegyik pártnak voltak vezető egyéniségei, akik közül lehetett választami.Izlés szerint.
    Sok videót is láttam, hasonlót az ittenihez. Mindenki arra választ aki, ami az ő izlésének, politkai hovátartozásának megfelel.
    Igy van ez Magyarországon is. A baj csak az, hogy az ellenzékben NINCS kire választani!
    Megértem a cikk írójának frusztláltságát is. Angolul csak ennyi: Too bad!

  • figyelő: aha. bogdán géza frusztrált. hogy maga mennyire szánalmas a fensőbbséges, árja ítélkezésével! gondolom, majd tapsikolni fog a rózsaszín kacsóival, amikor bogdán géza, majd nem lesz frusztrált, és nem 47 ezer forintból kell neki megélnie, mint statisztikai számnak, mely a magyarország jobban teljesít kamuszlogen dekoratív tétele!

  • A cikk végén az a kis vers egy haiku, ebből is látszik, hogy még politikai üzeneteket is meg lehet fogalmazni ezzel a japán eredetű kis 3 soros versben!

  • Egyszer bejött a Fidesz akkor mikor Gyurcsány és társai a béka feneke alatt voltak, gazdaságilag, erkölcsileg stb.
    Az ő hibájukat és hülyesgüket nem lehet a Fideszre fogni. Mi volt a fizetése az illetőnek 4 évvel ezelőtt?

  • Nem tudom, mi a baja velem Önnek kedves figyelő, de ezzel a minősítésével, amellyel engem illet, önmagáról állít ki bizonyítványt. Nem vagyok én frusztrált, hanem csak a tényeket írtam le, ahogy azokat én látom. Aki frusztrált, az a mi kormányunk. Mert mi frusztrált latin szó jelentése?
    Csalódás, hiedelemben, várakozásban s több effélébe, úgy, hogy valaki hasztalan tett valamit, hitegetés, biztatás, bolondítás…
    Ezen szinonimák, főképp az utolsó szó, tökéletesen passzol a Fidesz-kormányra. Igen, bolondítanak minket. Az utolsó szó pedig, tetszik-e Önnek, vagy sem, de a miénk lesz.

  • Ille István Barátom, engem nem érdekel, hogy a Figyelő valamiért nincs kibékülve velem. Gondolom, fájhatnak neki az írásaim. Más!
    Mivel nem tudjuk, ki készítette ezt a videót, hogy ki volt a Anonymus, Bele Regis Notarius, szavazásra bocsátom a kérdést.
    Én, Szaniszló Ferencre tippelek. 🙂

  • Választási kampányokat magam is szívesen élnék át úgy Kanadában, mint az USA-ban! A maguk politikai PR felszínességével, marketing felszínességével is mélyebbek, mint itt, a keleti végeken. (Persze! Túl sok titok nincs ebben: csak 2 – 3oo évnyi demokrácia kell hozzá, hogy a krumplileves végre krumplileves lehessen. A konzervatívok: konzervatívok, a demokraták demokraták lehessenek.)

    Magyarországon nincs konzervatív, jobbközép erő, valódi, konzervatív jobbközép gazdasági programmal. (Szegény Bokros próbálkozik.) Ennek következményeként igazából nincs is meg a politikai váltógazdaság lehetősége.) Félre értés ne essen! Nagyon sokan támogatnának baloldalról is, egy valódi nemzeti középosztály kialakításán fáradozó jobboldali erőt. A FIDESZ nem ilyen. A FIDESZ az embertelen egoizmus, és az embertelen egoisták pártja: Cosa Nostra.

  • Már bocsánat, hogy a csapos közbeszól: Belæ Regis notarius, esetleg Belae Regis notarius a kevésbé ügyeseknek, de semmiképpen sem „Bele Regis notarius”. Legalábbis az ortodox irály szerint.

  • Bogdán Géza
    2014 február 24
    12:48 d
    Nekem, semmi bajom nincs magával!
    Egyszerüen, magának van probémája szavazni. De erről sem tehetek, csakis a mai ellenzék urakodási vágya a probléma.
    A sok „senki” közül, kire is szavazzanak…..

  • Puskás Zsolt
    2014 február 24
    1:03 du.
    Úgyan ezt írhatom magának is. Nem azzal van baj, hogy mi van, hanem azzal van baj ami nincs! NIncs ellenzék,akire szavazni lehet, pont!

  • Már megint Bencsicsről szól a topic , holott Géza úr írása kb. hatezerszer érdekesebb mint ennek a megveszekedett ,volt hazáját mérhetetlenül gűlölő ostoba nöszemélynek az agymenései.

  • geyza: figyelőről az orvosi jelentés szól. rossz nézni, ahogy folyamatosan leépül, egyre inkább veszíti el a kapcsolatát a valósággal. elég egy évvel ezelőtti kommentjeit olvasni összehasonlításként.
    nem a hazáját gyűlöli – ugyan már, mi volt az neki tinédzserként? – csak a baloldaliakat. bogdán géza – pechére – nem csak baloldali, de cigány is, ráadásul sokkal okosabb nála, és távolabb is lát. ez már figyelőnek tűrhetetlen.

  • Ille István
    2014 február 24
    2:07 du.
    Szégyelje magát ILle! Nem hittem volna, hogy ennyire lealacsonyodik a jelleme! Én is írhatnék magáról egy és mást, vajon hogy esne magának?

  • figyelő: egy jellem nem alacsonyodik le, attól jellem 😀 ami pedig azt illeti: megtenné, hogy visszaolvassa saját magát egy évvel ezelőttről? azután gondolkodjon el saját magán, változott-e, és, ha igen, mi módon?
    utána várom a véleményét.

  • 14 éves kormtól nem változtam, higgye el nekem!
    Sötét, és egyre sötétebb lesz.

  • Kedves Géza!
    A munkanélküliség főleg a válság kirobbanásával kezdődött,amit ugye mindenki tud(2008-ban)
    Persze ezt megelőzően is volt munkanélküliség és sajnos azóta is van,ez pártoktól,kormányoktól független!
    De bizony egy réteg sajnos főleg cigányok(ne vegye rasszizmusnak,mert sajnos tény)régen, illetve az előző kormány alatt,de most sem szerettek dolgozni (többségük pedig
    teljesen egészséges!!)Egyszerűbb volt a „segély”…..

    Sajnos sok képzett ember,diplomás is nehezen talál munkát,de aki meg akar élni és nem élősködő,az sokszor elvállal a képzettségénél alacsonyabb munkakört is!
    Ha maga középfokú végzettséggel és a cikkek alapján jó írói vénával rendelkezik (természetesen ha maga írja azokat?…ne vegye sértésnek!)akkor biztosan találna
    valami lehetőséget!
    Nem igazságos,hogy mindenki munka nélkül csak úgy felvegye
    a segélyt,miközben sok kisnyugdíjas, aki egész életében dolgozott nem kap sokkal többet(főleg a nagyon idősekre
    gondolok és azokra akik régen valóban rossz időben mentek
    nyugdíjba és persze a szocialista kormányzás alatt!)
    Tudom,most is sok elkeseredett ember van és a kisembereknek valóban nem könnyű,de a közmunka még mindig igazságosabb,mint a lumpeneknek a segély!!!
    Nem tudom mi a szakmája,de ha tényleg…ilyen jól ír, akkor
    miért nem vállal munkát? ha máshol nem,de egy baloldali
    lapnál(politikai meggyőződése alapján…)pld.Népszabadság
    Népszava…stb.
    Ami a szavazást illeti,mindenki arra szavaz ,akire akar és
    valóban itt a kampány,bizony minden párt próbál „becsengetni”aláírást gyűjteni,persze egyik sem éjszaka és
    az ugye kicsit durva,hiteltelen és enyhén szólva nevetséges megállapítás,hogy Orbán felesége éjszaka gyűjtené az aláírásokat!Na ne….
    Ha lehet magától várom a választ és nem a mindenki felett
    álló……(?),modortalan és indokolatlanul nagyképű moderátortól,aki minden tárgyilagosságot mellőzve,képzett
    és kulturált hozzászólókat sérteget rendszeresen,miközben
    minden cikkírót magasabbra tart(akkor is ha netán nem szolgált rá sem az írásával,sem a tájékozottságával,meg a
    képzettségével)
    Kampány van az igaz,de gyűlölködéssel,erőszakkal ma már
    nem biztos,hogy célba lehet érni,főleg az értelmes,tájékozott és tapasztalt embereknél!

  • boda: képzett és kulturált hozzászólók? ne komolytalankodjon! maga miből is tudná megítélni, kik is azok?
    értelmes és tapasztalt emberek? a maga környezetében biztosan nincsenek, mert akkor nem beszélne ennyi marhaságot.
    hamár gyűlölködés: magától is kérdezem: malmos simon hozzászólásait is helyesli?
    mi lenne, ha végre a helyén kezelné magát, maga ostoba troll?

  • Nem vagyok balos nem vagyok jobbos.Mind a kettö egy és ugyanazon ártalmas harapófogó két szára mely AMINDENKORI EGYASZERÜ MAGYAR EMBERT ZÁRJA KÖRBE.

    Nincs jobb és baloldal csak pénzoldal és népoldal.
    A pénzoldalon vannak”ŐK”:gazdag zsiványok,politikuspóoak,mind,kivétel nélkül,külföldi érzelmü megmondoemberek,médiaelit,bankárelit,minden rendü burzsuj.
    A másik oldalon vagyunk”MI”: népoldal.VaGYIS MINDENKI MÁS.mUNKÁS/IGEN,VAN ILYEN!!/,MUNKANÉLKÜLI,KISVÁLLALKOZÓ,TANÁR,BÁRKI A KI MUNKÁJÁBOL ÉL,HOZ LÉTRE BÁRMILYEN FIZIKAI VAGY SZELLEMI ÉRTÉKET.
    Ma minden párt a pénzoldal pártja,ezért nem mennek szavazni sokan
    Ahogy a legnépszerübb zenei müfaj, a lakodalmas,kitiltatott minden kereskedelmi és közrádiobol,ugy a az ország többségét kitevö mebreknek EGYSZERÜEN NINCS PÁRTJA!

    Üdv.Egy népoldali Nagykanizsárol.

    N

  • Londonbol nem kell senkinek haza utaznia,Londonban szavazhatnak a
    környékben lakok,ugyanigy Berlinben….
    A „Titkosszolgàlati jelentést”a bizottsàgi tagok eredetiben-a baloldaliak is-olvashattàk,olvashatjàk. A mai TELETEXT-böl.
    Valoszinüleg Bajnai akarja manipulàlni,a manipulàlàsàt vàro
    élvezöket.

  • egy kis adalék még a választáshoz
    m1 Az Este – Jávor Benedek

    00:00
    Mv: Az Este vendége Jávor Benedek, a Párbeszéd Magyarországért társelnöke, szögesen ellentétes állításokkal Pakssal kapcsolatban, mint a szakminiszter asszony. Jó estét kívánok. Jávor Benedek, társelnök, Együtt-PM Választási Szövetség: Jó estét kívánok. Tisztelettel köszöntöm a nézőket is. Valóban, ma olyan híreket mondott Német Lászlóné fejlesztési miniszter Pakson, amelyek semmilyen szinten nincsenek alátámasztva. Tehát hónapok, sőt évek óta próbálunk a minisztériumból, a szakapparátusból, a Villamosművekből vagy a Paksi Atomerőmű Zrt.-ből kisajtolni olyan megalapozó tanulmányokat, amelyek valamit mondanak arról, hogy mennyibe fog kerülni az erőmű, milyen hatása lesz az áramárra, hogy ez lesz értékesíthető az akkori nemzetközi piacon, milyen lesz a munkahelyteremtő hatása. Semmi, tehát konkrétan zéró információt biztosítottak a nyilvánosságnak és az országgyűlési képviselőknek.
    00:45
    Ezek után történnek ilyen bejelentések. Minden háttértanulmány megismerése nélkül, illetve egész konkrétan azok után, hogy tíz évre titkosították az összes háttérszámítást. Információink szerint egyébként azért, mert nem támasztják alá ezeket az állításokat. Mv: Társelnök úr, akkor most tisztul a kép, mert ugye az továbbra is a gondjuk, hogy ahogyan megköttetett, ahogyan alá van támasztva, és ahogy kezelődik ez. Tehát nem arról van szó, ha jól értem önt, hogy önök alapvetően a paksi bővítés ellen vannak? Jávor Benedek: A paksi bővítés – ezt máshol már mondtam – olyan, mint egy orosz rulett, ahol szinte minden töltény benne van a tárban. Számos probléma van ezzel. A nulladik probléma az valóban az a mód, ahogy ez a titkos paktum megkötésre került Moszkvában mindenféle nyilvános információ nélkül, anélkül, hogy érdemi vita zajlott volna Magyarországon.
    01:45
    Ezen túlmenően azonban számos más probléma van. Itt vannak a költségek, és erre utalt a miniszter asszony, hogy őszerinte 13%-kal csökken majd az áramár. Minden független tanulmány azt támasztja alá, hogy nagyon jelentős áramár-növekedésre lehet számítani. Egyszerűen az a tőkeköltség, ami ennek az erőművi blokkok létesítéséhez elengedhetetlenül jelentkezni fog, ez körülbelül 30-31 forintra fogja növelni kilowattóránként az áram átvételi árát. Ez több mint a duplája a ma a piacon elérhető árnak. Tehát egy elképesztő… Mv: Azt mondják az önök szakértői, tényleg rengeteg szakértői anyagot olvastam… Jávor Benedek: Ezt nem a mi szakértőink mondják, Mv: Össze-vissza beszélés van. Jávor Benedek: Ezt mondják az Energiaklub civil szervezet szakértői, ezt mondják a Corvinus Egyetem Regionális Energiakutató Központja, amelyet az első Orbán-kormány energiahivatalának az elnöke, Kaderják Péter vezet, ezt mondja minden független szakember. És egyetlen tanulmányt nem tett le a minisztérium az asztalra, amelyik az ellenkezőjét állította volna. A miniszter asszony néha sajtótájékoztatón mond egy számot, de nincs mögötte egyetlen ellenőrizhető közgazdasági számítás sem. Mv: Megértettem az ön kifogásait. Ugyanazon a sajtótájékoztatón olyan szakmai érveket mond, ön mellett ott áll egy egykori miniszter, aki azt állítja, hogy persze, mert majd a Közgép fogja eltüntetni a megrendeléseket. Ez azért iszonyatosan fals, mert ugye itt volt a Jávor-ügy, itt van Gyurcsány-féle cégek a havi… Jávor, bocsánatot kérek, Józsa István-ügy. Jávor Benedek: Semmilyen Jávor-ügyről nem tudok. Mv: Elnézését kérem. Bocsánat, elnézést. Itt volt Józsa István ügye a maga milliárdjaival, ott van Gyurcsány Ferenc cége a maga havi nyolcmillióival. Szóval ezeket az ügyeket önök, Jávor úr, nem akarják tisztázni, hogy mit csinált Józsa úr, mit csinált Gyurcsány úr?
    03:30
    Jávor Benedek: Nézze, ezeket az ügyeket a Paksi Atomerőmű Zrt.-nek kell tisztáznia, miért kötöttek Józsa Istvánnal 2000-ben az első Orbán-kormány idején szerződést, tanácsadásra vonatkozó szakmai szerződést, és hogy vajon az akkor megkötött szerződésben foglaltakat megfelelőképpen teljesítette-e a cég, amellyel akkor szerződtek? Tehát azért lássuk, hogy mondjuk a Gyurcsány Ferenc-ügy az egy 15 évvel ezelőtti, egy 98-as emlékeim szerint, 97-es szerződésről van szó. Miért kötött az akkor még teljesen ismeretlen Gyurcsány Ferenccel szerződést a Paksi Atomerőmű. Szerintem ez egy szerződéskötési és szerződés teljesítési kérdés a működő atomerőműnél. Egy teljesen más kérdés az, hogy most Magyarország… Mv: Teljesítés nélküli szerződések. Legalábbis nem kerültek elő eddig a papírok.
    04:30
    Jávor Benedek: Ennek a végére kell járni, és azt gondolom, hogy ennek a végére kell ténylegesen járni. Mv: De politikai szövetségesek, és ez mindig visszahullik. Egyébként mindig azt mondják. Jávor Benedek: Obersovszky úr, azért most tudja miről beszélünk? Nem havi nyolcmilliós szerződésekről, hanem egy 3000 milliárd forintos kölcsönről, aminek lesz egy 2200 milliárd forintos kamatterhe, plusz magyar 750 milliárd forint önrész. Összesen itt hatezer milliárd forintról beszélünk. Azért mások a tétek. És ezek az új blokkok… Mv: Ezt én értem, Jávor úr, csak… Jávor Benedek: Hatvan évre kötelezik el Magyaroszágot. Tehát elő lehet szedni – bocsánat -, elő lehet szedni 15 évvel ezelőtti nyolcmilliós szerződéseket, és én még csak azt sem mondom, hogy ezeket nem kell tisztába tenni, de amire választ várunk, az nem az,
    05:00
    hogy mi történt 1997-ben, hanem… Mv: Ezt én megértettem. Jávor Benedek: …hogy van-e értelme ennek a bővítésnek…
    05:15
    Mv: Ezt már megértettem, de azok az össze… Jávor Benedek: …márpedig nincs és iszonyú terheket jelent az országnak. Mv: Tehát ön egyértelműen az, hogy nem szabad bővíteni és nem kell ilyen szerződés. Jávor Benedek: Ezt mondom szakmailag… Mv: Egyetlen szakértő nem mondta ebben a stúdióban, hogy Paks… Azt mondták, hogy nem biztos. Hogy most, lehet, hogy később. De azt, hogy a paksi blokkokat ki lehet venni a magyar energiaellátásból, ezt nem hallottam még fekete-fehéren szakértőktől. Jávor Benedek: Hát, akkor most hallja. Számos szakértő állítja, hogy ki lehet venni. A mostani paksi blokkok a 2030-as évtized közepéig termelnek az élettartam-hosszabbítás folytán. Tehát van itt húsz évünk arra, hogy a magyar energiarendszert átalakítsuk úgy, hogy ne kelljen utána új blokkokat építeni. De ráadásul a mostani bővítés nem arról szól, hogy kiváltsuk a kiöregedő – 2032-37 között kiöregedő – paksi blokkokat. Ezeket 2023-25-ben rendszerbe akarják állítani. Tehát itt párhuzamos kapacitásokat hoznak létre. Mv: Társelnök úr. Tehát akkor önök azt mondják, hogy nem kell Paks. Jávor Benedek: Mi azt mondjuk… Összefoglalom. Mi azt mondjuk, egy: így nem lehet ezt a döntést meghozni. Nyilvános vitára van szükség. Mv: Ez rendben van, ez nyilvánvaló. Jávor Benedek: Kettő: ezt a döntést semmi sem sürget minket, hogy most meghozzuk. Még ha azt is gondolnánk – mint ahogy én nem gondolom és a PM nem gondolja -, hogy szükség volna új atomerőmű-blokkokra.
    06:15
    De ha azt gondoljuk, hogy a lejáró élettartamú blokkok helyére kell építeni blokkokat, erről a 2020-as évtized elején elég dönteni. A tízéves létesítési időtartammal éppen, amikor elkezdenek kifutni a paksi blokkok, akkor üzembe lehet állítani. Három: azt állítjuk, hogy az új blokkok a magyar energiarendszer olyan szinten torzítják és olyan járulékos beruházási költségeket hoznak, ami nagyon nehezen lesz kezelhető. Négy: a költségei elviselhetetlenek Magyarország számára. Mind a villamosenergia-fogyasztók, mind az adófizetők számára olyan terheket fognak jelenteni – kétszeres áramár-növekedés, háromezer milliárd forint államadósság képében -, amit nem lehet felelősen vállalni. És végül öt: én azt állítom, hogy van alternatíva az atomerőmű új blokkjaival szemben: energiahatékonysági, energiatakarékossági beruházások, megújuló energia, ami ugyanebből a pénzből sokkal több munkahelyet teremt, sokkal inkább élénkíti a gazdaságot és hosszú távon olcsóbban megtermeli Magyarország számára a szükséges energiát. Mv: Kénytelen vagyok még egy kicsit gyurcsányozni önnel, bocsásson meg. Őszöd. Tehát megpróbálják-e megtudni a politikai szövetségesüktől, hogy mit csinál ezekben a napokban? Erre lennék kíváncsi. Például az ön főnökét, Bajnai Gordont kvázi megvádolja azzal, hogy titkos papírokat ő mutatott meg neki. Az egész őszödi ügy kezd megint előjönni. Azért erre nagyon nehéz azt mondaniuk, hogy ez nem zavarja egyébként az önök politikai munkáját. Jávor Benedek: Nézze, az őszödi ügy nem kezd megint előjönni, hanem nyilvánvalóan a – kampányban az egyébként pártfüggetlen – titkosszolgálati szervek közreműködésével itt ezt az őszödi ügyet kreálják. Ezzel együtt én azt gondolom, hogy Gyurcsány Ferenc kicsit talán túlizgulja ezt a dolgot. Valóban nincsen szükség arra a fajta nyilatkozatsorozatra, amit hallunk tőle.
    08:15
    Szerintem itt nagyon egyszerű dologra lenne szükség: Őszöd-ügyben el kéne mondania mindenkinek az igazságot. El kéne mondani, hogy pontosan hogyan került nyilvánosságra az őszödi beszéd, mi volt ebben a szerepe az akkori miniszterelnöknek, mi volt ebben a szerepe a Fidesznek, hogyan került, ha a Fideszhez került, akkor hogyan került oda, került-e a Fideszhez, ki hozta nyilvánosságra és a többi, és a többi. Ezeket kéne… Na, most ezek… Mv: Dorosz Dávid ott ült mellette egy fórumon. Nem mondják meg neki? Jávor Benedek: Ezek az ügyek, ugye részben ott vannak a Fidesznél, ott vannak a biztonsági szolgálatoknál. Tehát az információk birtokában vannak. Hogy ebből szelektáltan hoznak nyilvánosságra információkat, szerintem hiba, mint ahogy én azt gondolom, hogy ez is hiba, és ezt én vállalom szemtől szembe is. Szemtől szembe is vállalom, hogy… Mv: De csak halkan mondom, hogy úgy tűnik nekem, hogy Gyurcsány Ferenc kint áll a dobogó közepén és oszt mindenkit. Jávor Benedek: …hogy el kell mondani az igazságot. Ezt várnám a kormánytól, ezt várnám a belügyminisztertől és én ezt várom Gyurcsány Ferenctől is. Mv: Március 15-ére nyugvópontra jut ez a történet és eljön végre az a kommunikációs ígéretük, hogy egyeztetett programpontok alapján beindul a kampány-összhangzattan, ha úgy tetszik? Jávor Benedek: A kampány beindult. Világosak a kommunikációs csapásirányok. Valóban, én szerintem elegendő lenne, hogyha mindenki az ebben foglaltakat végrehajtaná és ehhez különösebben új színeket nem próbálna meg hozzákeverni. Március 15-ére nem fog nyugvópontra jutni a dolog tekintve, hogy nyilvánvalóan a kormány, a Fidesz és a kormánypárti média mindent meg fog tenni, hogy ezek az ügyek ne kerüljenek nyugvópontra.
    10:00
    És akkor is újra és újra fel fogják hozni ezeket az ügyeket, hogyha 7877-szer meg lettek válaszolva, én azt gondolom, hogy ezzel együtt egyszer meg kéne válaszolni és utána valóban a kampányra koncentrálni. Mv: Azért most szakmáztunk is egy kicsit. Jávor Benedek köszönöm… Jávor Benedek: Nagyon élveztem is. Mv: …hogy véletlenül elkereszteltem. Nem volt szándékos. Jávor Benedek: Semmi baj.
    Alapadatok
    Műsorvezetők
    Obersovszky Péter
    Szereplők
    Jávor Benedek, társelnök, Együtt-PM Választási

  • Kedves Bogdán Géza!

    Mi az Ön véleménye az alábbi témáról?

    „Mesterházy Attila az Egyesült Államokban arról beszélt, hogy nem kellenek külföldi megfigyelők, mivel azok legitimálnák a választásokat. Az MSZP elnökének mondatai csak erősítik azt a korábbi forgatókönyvet, amely szerint a baloldal a választás legitimitásának hiányával már előre próbálja magyarázni a választási vereségét.”

  • ditke: ha megnevezné a forrást…ja, hogy az MNO? az más. az valóban autentikus 😀

  • Ahol tisztes demokratikus elveken alapuló megmérettetés és küzdelem van vagy verseny ott Orbán Viktor elbukik,ez lehet politikai versengés vagy gazdasági, mert tisztes versengésre nem képes.-csak az erőből való politikát ismeri.-Miniszterelnöki vitára képtelen meg gyáva is, mert akinek annyi hazugság van a háta mögött mint Orbánnak az percek alatt leégne.
    Kedves Géza fentebb megjelent egy rossz indulatú írás amely az Ön személyével kapcsolatos kérem hagyja figyelmen kívül-én szívesen olvasom írásait mert a valóságot tükrözi
    és még nem tudták megcáfolni.

  • Na megint nem az illetékes válaszolt,(talán ott is nagy „demokrácia” van?)hanem akinek nem osztottak lapot,illetve nem írtak neki…nem veszi észre magát,de mindegy!….
    Szintjén van..!

  • boda, javaslom, fogja be! géza barátom ugyanis a napi betevőért közmunkál, nincs ideje ilyen idiótákkal, mint maga, foglalkozni! de megnyugtatom, teljes felhatalmazását bírom helyretenni a pimaszkodását!
    ami pedig a szintet jelenti, arra maga csak felnézhet onnan, ahol van: a béka fenek alól 😀

  • HAZAFIAK és INTERNACIONALISTÁK
    Magyarországon a legmélyebb árok, a hazafiatlan internacionalista globalisták, és a magyarbarát hazafiak között húzódik.
    A hazafiak, az elnyomott, bel-és külhoni magyar néptömegnek szeretnénk esélyegyenlőséget teremteni.
    Az internacionalisták pedig Rákosi Mátyásék és Kádár Jánosék utódai, követői, elvtársai. Ők átmentett hatalmuk, kiváltságaik, helyzeti előnyük megőrzéséért harcolnak, külföldi kapcsolataitok bevonásával. Baloldalinak, vagy liberálisnak nevezik magukat.

  • erdélyi alex: ha elmondaná, kik is ásták ki azt az árkot? ki is fordított szembe magyart magyarral, még külhonban is? csak nem orbánnak hívták? amúgy orbánék, ugyan, miért is harcolnak? átmentett vagyonuk ugyan nincs, de megszerzett, összelopott annál több! nem fűzne hozzájuk is egy hazaffyas véleményt?

  • Ille István

    Én ugyan Bogdán Gézát kérdeztem!

    Eddig ezt a „hírt” még senki nem cáfolta, viszont megjelent az alábbi felszólítás:”Az MSZP felszólítja a kormányt, tegyen meg mindent, hogy minél több nemzetközi megfigyelő legyen jelen az április 6-ai országgyűlési választáson – mondta Szabó Vilmos, a párt országgyűlési képviselője vasárnap Budapesten, sajtótájékoztatón.” (NSZO)
    „Az Alapjogokért Központ elemzése szerint az Európai Együttműködési és Biztonsági Szervezet (EBESZ) nem tartja „problematikusnak” az új választási rendszert, mert csupán korlátozott választási megfigyelői misszió kiküldését javasolja Magyarországra” (NOL)
    Több mint érdekes!

  • Erdélyi kollega láthatólag nem tudja mit beszél.
    Csak járattya…

  • Sanyikám Erdéji :
    inkább vagyok ” globalista ” minthogy áporodjak valamiféle bepállott lejárt savatosságú nemtetisechkedő soviniszta penészben.
    Tudja kisfia a Nagyvilág tele van csodával. Az allandó árvalányhajlengetés meg uncsi. A Turul-baromságról már nem is beszélve.

  • RÁKOSI UTÓDAI MA IS KIVÁLTSÁGOSAK!
    Az árkot mindig a gátlástalan, önző, kapzsi uralkodók ásatják maguk köré, hogy a kisemmizettektől elkülönüljenek. Magyarországon ezt már évszázadokkal ezelőtt, jórészt idegenek tették a magyarsággal. De maradjunk csak a közelmúltnál. Békés átmenetek esetén, a hatalmon lévők minden eszközzel rendelkeznek hatalmuk átmentésére, és élnek is a lehetőséggel. Nálunk annyiban volt másképp, hogy a Fekete Jánosék által a külföldi tőkéseknek kiszolgáltatott vezetés-zsarolása hatására-az SZDSZ-eseket is a hatalomba, rablási lehetőséghez juttatta. Ezért Rákosi Mátyásék utódai, követői, elvtársai, ma is kiváltságos, sok tekintetben uralkodó helyzetben vannak Magyarországon. A Fidesz kormányzása idején folyamatosan csorbul hegemóniájuk a gazdaság, a művészet, a média, stb. területén. Ezt hazudják a hazafiatlanok antidemokratikusnak, ezért uszítják a külföldi és belföldi erőket a hazafias oldal ellen. Ők baloldalinak, liberálisnak nevezik magukat
    A szocializmus idejében elkövetett bűnök, valamint a hatalmas vagyonok rendszerváltás előtti és utáni elrablása tekintetében nem valósult meg az elszámoltatás. Örökös életveszélyt jelent a bűnök elévülésének, a következmény nélküliségnek az elfogadása. Ugyanazt kellene tenni a kommunista bűnözőkkel, mint a náci bűnözőkkel tették és teszik. Egy mércével kellene mérni! Különben semmi esély a békességre.
    Jó volna, ha az állami projektek 70%-át a kormányhoz közeliek szereznék. Így 70 év alatt ledolgoznák a hazafiatlanokkal szembeni hátrányukat.

  • ditke
    2014 február 25
    12:22 du.
    Kedves ditke!
    Ezt a hírt a Magyar Nemzet hozta le, és sokan csámcsogtak rajta, köztük baloldali lapok is. Magam is megbotránkoztam rajta. Mesterházy Attila az USA-ban azonban ilyet nem mondhatott. Ezt józan ésszel gondolkodva be kell, hogy lássuk. A Fidesz kedves ditke tehát bedobta a suttogó propagandát, amelyet ők tudatosan a baloldali összefogás ellen szőttek. A Magyar Nemzet egyébként már rengeteg sajtópert elveszített, úgyhogy szerintem ez a hírük is csak kacsa. Íme, a Magyar Nemzet cikke. Azt, hogy Mesterházy Attila vereségre számít, magam is aláírom, de hogy ebből az következzen, hogy ők csalással szeretnének nyerni és ezért ne is jöjjön ide az EBESZ, ez viszont csupán agyszülemény.

    http://mno.hu/parlamenti_valasztas_2014/mesterhazy-attila-veresegre-szamit-1209788

    És kedves ditke, itt egy másik link is, amely bizonyítja, hogy az MSZP a Magyar Nemzet cikkére rácáfolva, igenis minél több nemzetközi megfigyelőt szeretne, ha jönnének a választásokra.

    http://mandiner.hu/cikk/20140209_az_mszp_minel_tobb_nemzetkozi_megfigyelot_hivna_az_orszagba

  • Kedves ditke!
    A Magyar Nemzet cikke azonban több mint álságos. Engedje meg, hogy ezt megmagyarázzam Önnek.
    Miről szól a cikk? Arról, hogy Mesterházy nem akarja az EBESZ-t mert hogy ők csalni szeretnének, és ha ők megfigyelőként itt lennének, akkor ők nem tudnának csalni. Na mármost, ez pont fordítva van. Az EU. és az EBESZ tisztában van vele, hogy Orbán Viktor úr egy olyan választási rendszert teremtett, amelynek következményeként akár még forradalom is kitörhet Magyarországon. Erre sajnos nagy esély van, ugyanis ha a határon túli magyarok szavazataival a Fidesz nyer, akkor a kormányváltást akaró Magyarországon élő többség viszont könnyen arra az álláspontra juthat, hogy a Fidesz-kormány demokratikus úton leválthatatlan. Akkor pedig ki fog menni az utcára a nép, s ezzel az EU is tisztában van. Az EU tehát most megpróbál a magyarországi választásoktól minél távolabb maradni, mert nem szeretne egy újabb Ukrajnát. A Magyar Nemzet cikke pedig a Fidesz álságos álláspontját tükrözi, és megpróbálja a sarat ráfröcskölni az ellenzékre, mondván, ha az MSZP majd csalással vádolja őket, ők visszadobhassák a labdát, mondván, mi akartuk volna az EBESZ-t, de ti viszont nem akartátok.
    Orbán Viktor egy veszélyes politikus kedves ditke, és ezzel már az EU is tisztában van.
    https://hu-hu.facebook.com/dk365/posts/348756428548111

  • bogdán géza: ne vállald túl magad. ditkének kb. annyira van értelme bármit is elmagyarázni, mint vakondnak a napsütést.

  • Kedves Ille István Barátom!
    Tudod, azért vállalom túl magam, mert nem szeretném, ha ditke csalódna bennem. Ő vélhetően még nem ismer engem, és talán azt hiszi, hogy a kérdéseivel sarokba tud szorítani. Örömömre szolgált, hogy válaszolhattam neki, és sikerült eloszthatnom a kételyeit.

  • gézám, attól tartok, ahhoz egy egész TIT-szemeszter is kevés lenne 😀

  • Noszticzius Judit

    nem fogunk szavazni a Fidesz-KDNP-re + Jobbikra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Bogdán Gézának IGAZA VAN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Noszticzius Judit

    leginkább a baloldali pártok ÖSSZEFOGÁS-ra igent szavazzunk !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 🙂 🙂

  • Én Bogdán Gézának írtam normális hangnemben,sajnálatos,hogy
    „elfoglaltsága” miatt csak másoknak tudott válaszolni,rám már nem volt ideje….(bár ő rendesen szokott).helyette Ille „dobta” be magát az ő
    teljes valójában és szintjén….meglepetés egy szál se!
    A buta ember ha nem tud érvekkel,kulturáltan vitatkozni,
    válaszolni ,akkor marad az alpári (megszokott!!!)hangnem,meg
    az idegbeteg vergődés…..

  • boda: megértem, amit a buta emberről mond. belenéz a tükörbe, és már kész is a válasz 😀
    az idegbetegséggel kapcsolatban meg javaslom, keresse fel kezelőorvosát: érzékelhetően romlott az állapota!
    maga, jóasszony, mivel több téren komoly szellemi kihívással küszködik, ezért képtelen cikkekhez érdemben szólni, már régóta csak miattam jár ide (bár erről a rajongásról szívesen lemondanék), hogy időről időre beszólhasson. oka az, hogy meglehetősen régen, amikor meguntam nagyfokú tudatlanságról és tudatos seggnyalásról tanúskodó hozzászólásait, alaposan megszégyenítettem, és ezt egy ilyen sudár termetű asszony – ami a polgári életben a jó nagy darab, termetes alfelű megfelelője – nem szenvedheti. de semmi baj, fel ne adja ezt a jó szokását, én élvezem, hogy ismét és ismét a földbe döngölhetem 😀
    persze, ha egyszer – véletlenül – a józan esze felülkerekedik, remélem, belátja, hogy teljesen esélytelen.

  • De jó kis portál, jó hogy idetaláltam!