Az „Új Dimenzió Pártról” és az Ön adóforintjairól…

2014 március 6 12:05 de.74 hozzászólás

Ha most Magyarországon adózó állampolgár lennék, nem győzném szedni a Valeriana Relax kapszulákat, amikor rápillantanák a Nemzeti Választási Iroda honlapján felsorolt kamupártokra. Ezek a businesspártok – az új választójogi rendszer jóvoltából  -darabonként minimum 149 millió forintot kaphatnak az Önök adóforintjaiból úgy, hogy maximum egy barátságos vállalkozót kell találniuk, aki ki tud állítani néhány (esetleg picikét fiktív) számlát. Valahogy úgy hozta a sors, hogy honlap, program és aktivista nélküli pártok két hét alatt össze tudtak gyűjteni minimum 16 ezer aláírást ahhoz, hogy kilenc megyében és Budapesten 27 jelöltet állítsanak, és ezzel pedig országos listával induljanak a választók kegyeiért.

Kérdezem tisztelettel a KMH magyarországi olvasóitól: melyik városokban, kerületekben, köztereken látták például az Új Dimenzió Párt néven bejegyzett alakult aktivistáit aláírásgyűjtés közben az elmúlt két hét alatt? Ugyanis az Új Dimenzió Párt – melynek így néz ki honlapja és amelynek így néznek ki jelöltjei, illetve amelynek politikai programja kizárólag az „internet eljuttatása a családokhoz” című pontból áll – gond nélkül összeszedett több mint 25 ezer aláírást, több mint 43 választókerületben. Így nem csak, hogy országos listája lesz az ÚDP-nek, hanem a 149 millió forint dupláját kaphatják az Önök adóforintjaiból, hiszen várhatóan több mint 54 jelöltjükre bólint rá az NVI.

Kedves magyar adófizetők! Please meet Mr. Kovács Szabolcs pártelnök úr. Az ő pártja kap önöktől több mint 149 millió forintot.

Kedves magyar adófizetők! Please meet Mr. Kovács Szabolcs pártelnök úr. Az ő pártja kap önöktől több mint 149 millió forintot.

Tehát miközben a teljesen ismeretlen ÚDP, de mellette például még a HATMAP, a MACSEP, az MGP, az ÚMP és még kb. egy tucatnyi kamupárt összeszedte az országos listához és a minimum 149 millió forintnyi állami támogatáshoz szükséges aláírás mennyiséget, a komoly programmal, a jelentős számú aktivistával, a komoly múlttal és az aktív politikai tevékenységgel rendelkező autentikus pártok megküzdöttek két héten keresztül a jelöltállítással és van aki éppen, hogy átcsúszott a 27 képviselőből álló küszöbön, mások pedig elbuktak.

Thürmer Gyula Magyar Munkáspártja nagy nehezen átcsúszott. Bármit is gondolunk a Munkáspárt deklaráltan kommunista programjáról, legalább rendelkezik egy egyedi politikai platformmal és gondolatokkal,  minden évben felvonulnak május 1-én az Andrássy úton, nyomtatott lapot szerkesztenek és kampányfilmeket készítenek. Amikor kamaszgyerekként jártam Budapest utcáit a kilencvenes években, Thürmer Gyula már akkor is ott volt, és már akkor is kb. ugyanazt mondta, mint ma. Ha magyarországi adófizető lennék, nem sajnálnám tőlük adóforintjaimat egy kampány alatt, bármennyire is távol állnak tőlem politikailag. Amikor meginterjúoltam a Munkáspárt elnökét, eléggé bizonytalanul nyilatkozott atekintetben, hogy sikerül-e összegyűjteniük a szükséges aláírást minimum 27 egyéni választókerületben. Végül  – keservesen – 32 kerületben állítottak jelöltet. De ezzel megelőzte őket az aláírásgyűjtésben valahogy sokkal sikeresebb új dimenziósók.

Aztán vannak olyan pártok is, amelyek komoly, profi és dinamikus internetes, illetve utcai jelenléttel rendelkeztek, akiket országszerte ismerhettek a politikára figyelő állampolgárok, de akik a dimenziós újoncokkal ellentétben, elbukták az országos lista állítást. Elsősorban a Negyedik Köztársaságra (4K!) gondolok, mely párt színes utcai akcióira talán minden budapesti legalább egyszer felfigyelt. Sok olyan 4K!-s programpont van, amivel abszolút nem tudok azonosulni. Amúgy pedig a 4K! a lázadó egyetemistákből tevődik össze, én pedig már kiöregedtem az egyetemistalétből és a lázadásba is belefáradtam. De kimondottan klassz a honlapjuk, profi az imázsuk és részletes, átgondolt programot is kidolgoztak.

A 4K! megpróbálta, de nem sikerült. Talán az Új Dimenziótól kérhettek volna tanácsot.

A 4K! megpróbálta, de nem sikerült. Talán az Új Dimenziótól kérhettek volna tanácsot.

A Negyedik Köztársaságra viszont mégsem szavazhatunk országszerte és határon túl. Nem került a 4K! a rekord mennyiségű (jelenleg 31) párt közé, melyek a kétméternyi hosszú szavazólapon jelennek meg április 6-án. Ha magyarországi adófizető lennék, elég komolyan elgondolkodnék azon, hogy miért mennek milliárdok kamupártokhoz, amelyek teljesen szemtelenül közölték kamuságukat a magyar lakossággal, most pedig csak arra várnak, hogy átutalják számlájukra a 149+ millió forintot. Magyarországiként azt is megkérdezném, hogy aktivisták és utcai standolás nélkül mégis kik gyűjtöttek helyettük aláírásokat?

De mivel Kanadában élek és mivel innen fogok szavazni, nekem csupán az lesz a gondom, hogy hányszor hajtsam össze a párméteres szavazólapot, hogy az beleférjen a borítékba. Meg esetleg az, hogy ne legyen hóvihar, amikor postára viszem a szavazólapomat.

74 hozzászólás

  • Fenyvesi Glória

    Hát,az ilyen kamupártoknak nem volna helyük a politikai palettán, az biztos!
    De régebben, évekkel ezelőtt még több volt belőlük, sajnos…

  • Csak annyit szeretnék hozzátenni,hogy a pártoknak nem szabadna közpénzeket adni se a kampányolásra sem a fenntartásukra. Máskülönben a cikk valós problémákat vet fel a pártfinanszirozással kapcsolatban.

  • Az országos lista sorrendje:
    1 – HATÁRON TÚLI MAGYAROK PÁRTJA
    2 – MAGYARORSZÁGI CIGÁNYPÁRT
    3 – A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM PÁRT
    4 – MAGYAR CSELEKVŐ PÁRT
    5 – SERES MÁRIA SZÖVETSÉGESEI
    6 – SZABAD MAGYAROK PÁRTJA
    7 – FÜGGETLEN KISGAZDA- FÖLDMUNKÁS ÉS POLGÁRI PÁRT 8 – ÚJ DIMENZIÓ PÁRT
    8 – ÚJ DIMENZIÓ PÁRT
    9 – FIDESZ – MAGYAR POLGÁRI SZÖVETSÉG, KERESZTÉNYDEMOKRATA NÉPPÁRT
    10 – MAGYAR GAZDASÁG PÁRT
    11 – NEMZETI ÉRDEKÉRT PÁRT
    12 – MCF ROMA ÖSSZEFOGÁS PÁRT
    13 – SPORTOS ÉS EGÉSZSÉGES MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT
    14 – LEHET MÁS A POLITIKA
    15 – MAGYAR REPUBLIKÁNUS POLITIKAI PÁRT
    16 – JÓLÉT ÉS SZABADSÁG DEMOKRATA KÖZÖSSÉG
    17 – MAGYAR DEMOKRATIKUS UNIÓ
    18 – ÚJ MAGYARORSZÁG PÁRT
    19 – MAGYAR MUNKÁSPÁRT
    20 – SZOCIÁLDEMOKRATÁK MAGYAR POLGÁRI PÁRTJA
    21 – REND, SZABADSÁG, JÓLÉT PÁRT
    22 – ELÉGEDETLENEK PÁRTJA
    23 – KÖZÖSSÉG A TÁRSADALMI IGAZSÁGOSSÁGÉRT NÉPPÁRT
    24 – EGYÜTT 2014 PÁRT
    25 – EURÓPAI ROMA KERESZTÉNYEK JOBBLÉTÉÉRT DEMOKRATIKUS PÁRT
    26 – ZÖLDEK PÁRTJA
    27 – ÖSSZEFOGÁS PÁRT
    28 – MAGYARORSZÁGI SZOCIÁLDEMOKRATA PÁRT
    28 – SZABAD VÁLASZTÓK PÁRTJA
    30 – MAGYAR SZOCIALISTA PÁRT, EGYÜTT – A KORSZAKVÁLTÓK PÁRTJA, DEMOKRATIKUS KOALÍCIÓ, PÁRBESZÉD MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT, MAGYAR LIBERÁLIS PÁRT
    31 – JOBBIK MAGYARORSZÁGÉRT MOZGALOM

  • 31*149mill= 4 mmilliárd 619 mmillió Forint

  • Georgina Bojana

    Félelmetes!
    Nincs olyan (pártoktól mentes!) civilszervezet, aki a fentieket átvizsgálja, felülbírálja?!!??
    :O
    Véleményem (kattints, hangszórót be!)
    http://youtu.be/3Vdt71XWJ5w
    …nincsen oyan ember, ki ne érezné egyszer, hogy sírni kell…

    Igen. Véleményem ez.
    (( 🙁 ))

  • kedves donom: tegyük hozzá, hogy a szavazásra jogosult állampolgárok többségének ez a leporelló áttekinthetetlen, feldolgozhatatlan. a fidesz célja ezzel a kurva nagy kamupárti finanszírozással ez is volt.
    noch dazu ezek a nyilván valóan terelésre szakosodott izék, mint a 24-es és a 27-es. a pór rendesen eltéved köztük, még ha halovány szimpátia is munkál benne, nem jut el az ügyesen 30. helyre sorolt VALÓDI összefogáshoz, elpottyantja iq-szegény szavazatát egy olyan izére, ami ápr. 6-után el is tűnik a palettáról, mivel dolga csak némi zsebpénz lenyúlása, és a megzavarás volt.
    az első hely meg kifejezett provokáció: tessék már mondani, mijafasz közük van a határon túliaknak – ami nyilván valóan a friss kettős importmagyarok szavazatára apellál – a MI dolgainkhoz?
    nem mellesleg az egész leporelló nemzeti bája, hogy a jobbikot utolsó helyre sorsolták, ami azért nem is olyan buta ötlet, ugyanis a pór a hivatalos iratoknak általában az első és utolsó sorait olvassa el, mivel tudja, hogy a többi csak töltelék 😀

  • –Botrány-Ez a választási törvény Orbán és pártjának jól kifundált szüleménye ,hogy szét darabolja-megossza az ellenzéki szavazatokat.–Mindent a győzelemért az adófizetők terhére,–éhező gyermekek vannak Magyarországon és ilyen gátlástalanul elszórják az adóforintokat.
    Ne hivatkozzanak a demokráciára, mert ez már más,Orbán által kigondolt könnyítések, és felajánlott, beígért anyagi támogatásért megy tülekedés–.Gyalázat.

  • pecor: dehogynem demokrácia ez! csak éppen irányított.

  • 1 – HATÁRON TÚLI MAGYAROK PÁRTJA

    Jelenleg hány tagja van a pártnak?

    Egyelőre csak mi, az alapítók, tizenegyen. De hát a pártot csak januárban jegyezték be, és mi csak ezekben a napokban léptünk nyilvánosság elé.
    http://www.maszol.ro/index.php/kulfold/10570-mit-akar-a-hataron-tuli-magyarok-partja-interju

  • 3 – A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM PÁRT

    Kásler Árpád pártja. A devizásokat hülyíti megoldással, és a Kádár rendszer reinkarnációját ígéri.

  • Ki a fenét érdekel ennek a kakastaréjos, hülyegyerek-frizurás fickónak a véleménye? Aki ráadásul nem is magyar, de legalábbis nem Magyarországon él, (pláne nem ott született) és azt sem tudja, mi fán terem Rákosi Matyi, meg a Kádárjankó és a kommunizmus!?

    De legalább ezt is megértük! 🙂

  • A magyar mindig híres volt a pártoskodásból.
    Nem felejtem el, azon a 10 napon, amíg győzött a forradalom 56-ban, minimum 10 párt alakult!

  • Normális országokban nem a pártoknak fizetnek, hanem a pártok fizetnek, hogy jelöltet állíthassanak.

  • pesti gúnár: mégis, ki állította, hogy orbanisztán normális állam?
    ezek a fantompártok – miután sikeresen meghülyítették az amúgy sem túlzottan áttekintőképes pórokat – a választás után eltűnnek. mivel országos listát tudtak állítani, elszámolási kötelezettségük nem lesz, köszönik szépen, jól lenyelik a százmilliókat, ami a kormány meglehetősen ferde demokráciaértelmezése révén nekik jutott.
    nomeg, még azon felül is tartani fogják a markukat, mivel kétségtelen, hogy a kulisszák mögött a pártalapításra egy sunyi kis fideszes biztatást kaptak.
    orbáni tézis: oszd meg, és uralkodj! kerül, amibe kerül!
    hát, sokba kerül, de van itt pénz, dögivel, ha a türannoszt kell podeszten tartani!

  • Ille István: ilyesmire sohasem vetemednék. De még az előző gondolathoz: ennél még ez egypártrendszer is előnyösebb volt mert ott csak egyetlen párt nyomta el, gyötörte, kínozta, sanyargatta, fosztogatta, szipolyozta a népet, most meg…

  • pesti gúnár: az említetteket most is egyetlen párt követi el. a kdnp-t nyugodtan el lehet felejteni. jelen – és valszeg jövő – felállásban is csak a fidesz marad, mint a tej lefölözője (most mondd meg, milyen soft kifejezést használok a húsosfazék helyett!). csak a nagykanállal – 2/3 – lesz gondja, de azért ők fognak továbbra is meríteni.

  • Figyelő: új párt, amennyire tudom, csak az MSZMP volt (ha ugyan azt újnak lehet nevezni), a koalíciós idők pártjai reinkarnálódtak nagyrészt, kivéve a kisgazdákat, mert ők de jure átvészelték a rákosista időket.
    Egyébiránt önmagában az a tény, hogy sok párt van, még nem lenne baj, mert „nem lenne jó, ha mindannyian azonos véleményen volnánk. A vélemények különbözősége teszi lehetővé például a lóversenyt is” — ahogy Mark Twain írja.

  • Kamu pártok, szervezetek. Bizniszpártok.

    1 – HATÁRON TÚLI MAGYAROK PÁRTJA
    Egyelőre csak mi, az alapítók, tizenegyen. De hát a pártot csak januárban jegyezték be, és mi csak ezekben a napokban léptünk nyilvánosság elé..
    Az több mint 13,5 millió fejenként.
    http://www.maszol.ro/index.php/kulfold/10570-mit-akar-a-hataron-tuli-magyarok-partja-interju

    3 – A HAZA NEM ELADÓ MOZGALOM PÁRT
    Kásler Árpád pártja. A devizásokat hülyíti megoldással, és a Kádár rendszer reinkarnációját ígéri.
    http://kaslerarpad.hu/?p=5924

    5 – SERES MÁRIA SZÖVETSÉGESEI
    Civil mozgalom, a kérdések jók, csak ugye az a fránya megvalósítás. A feltett kérdések egy része megvalósíthatatlan.
    http://seresmaria.hu/106kerdes#top

    6 – SZABAD MAGYAROK PÁRTJA
    7400 Kaposvár, Virág utca 2
    Ezen kívül semmit nem lehet róla tudni. Se honlap, se pártprogram.

    8 – ÚJ DIMENZIÓ PÁRT
    http://ujdimenziopart.hu/?page_id=6
    Jelöltek nincsenek, úgy tűnik egyszemélyes párt. A csávó nem kispályás, nem osztozik a 149 millión senkivel.

    10 – MAGYAR GAZDASÁG PÁRT
    A név nagyon megtévesztő, ugyanis inkább horgászegyesületről van szó, és a programjuknak úgy 0,01% köze van a nemzetgazdasághoz.
    http://www.magyargazdasagpart.hu/index.php?op=main

    13 – SPORTOS ÉS EGÉSZSÉGES MAGYARORSZÁGÉRT PÁRT
    http://www.sem2018.hu/kuldetesunk
    Ez minden, csak nem párt. A programjuk egy mondat. Mozogj többet.

    17 – MAGYAR DEMOKRATIKUS UNIÓ
    http://www.blikk.hu/blikk_aktualis/kamupart-neveben-zsebelt-be-szazmilliot-2223991
    No komment!

    18 – ÚJ MAGYARORSZÁG PÁRT
    http://www.ujmagyarorszagpart.hu/index.php/87-rolunk/122-kampany
    Vicc.

    21 – REND, SZABADSÁG, JÓLÉT PÁRT
    Semmit nem lehet tudni róla, csak a választási iroda bejegyzését.
    6111 Gátér, Petőfi út 61
    Lakosság: 1035 fő
    Lakások száma: 488

    24 – EGYÜTT 2014 PÁRT
    Bajnai meghirdette a mozgalmat, Tiner György lefoglalta a nevet. 100 000 eurót akart Bajnaitól a gyorsan lefoglalt névért cserébe. Bajnaiék nem fizettek, így gondolom szándékos a keverés.

    27 – ÖSSZEFOGÁS PÁRT
    Nem új párt, 2010-ben is indult. Akkor 2 732 szavazatot kapott. Monok polgármestere.

    28 – SZABAD VÁLASZTÓK PÁRTJA
    A pártról semmi információ. A facebook oldalon valamiféle civil mozgalomnak jön le.

    Ez 14 kamu párt, programok, arculat nélkül. Ha az üres pártokat levennék a listáról, még akkor is nagyon sok párt maradna, akik legalább arculatuk van, és vették a fáradtságot, hogy legalább elvben próbáljanak programot építeni.

  • Christopher Adam

    Remek összefoglaló, Don Ovuz! Köszönöm!

  • Don Ovuz! Szépen leírtad sorban a nyavalyásokat de képzeld el ezeken kívül még mennyi olyan leledzik a listán amik csakis a pénzért alakultak meg.Szarnak ők arra hogy bejutnak a parlamentbe avagy sem.A milliók a lényeg nekik nem más.

  • Már azon sem lepődnék meg ha a Fidesz segédlettel, maga indította volna ezeket a kamu pártokat,hogy a beígért suska simán hivatalos formában a párt kasszába kerüljön.Habár már úgy sem lehet megkülönböztetni a Fidesz párt kasszát, az állam kasszától. Ha a föld és a trafik mutyi sikeres volt ,így a kamu pártok indítása is jövedelmező befektetés lehet.

  • Gondolom, csak az kap pénzt, aki bejut a parlamentbe!
    Azért nem egészen hülye a kormány sem.

  • pecor: nem fogsz meglepődni. ez így működik.

  • figyelő: de, egészen hülye. illetve, nem. tudatosan rafinált. a pénzek leosztása nem a bejutás függvénye, hanem az országos lista állításé.
    uppsz

  • Hát valóban sok ismeretlen párt van,akikre szerintem nem igen fognak szavazni,pláne,hogy nem is hallottak róla!
    Az ismertekre pedig mindenki remélhetőleg a saját meggyőződése,véleménye alapján voksolnak!
    Egyébként az a legfrissebb hír,hogy a baloldali „nagy” koalíció összefogás néven nem szerepelhet,mivel a bíróság
    elfogadta az ilyen néven eredetileg szereplő párt jogos tiltakozását,így most az ellenzék „kormányváltó párt”-ként
    fog szerepelni a listán!Ezt közölték ma több híradóban is!Persze az eredeti összefogás párt
    kénytelen volt magyarázkodni az aláírás gyűjtéskor,hogy ők bizony nem azonosak Bajnaiékkal,(Együtt 2014…) akik ellopták a nevüket,mindezt rövid idővel a választások előtt,illetve
    az ajánlások lezárása napján!Na ez az igazság kedves Don!!!!
    Különben az ellenzék egyre zavarodottabb és nevetségesebb!!!Na egyre nagyobb a káosz…..
    De a nagyobb és „ismert” pártokat az emberek ismerik….!
    és tudják kire szavazzanak!

  • Ja az eredeti Összefogás pártot több helyen is elzavarták
    az emberek,mert azt hitték,hogy a baloldalt képviselik….
    Ez nekik jelentős hátrány volt,de remélem azért bejutnak!!!!!
    na ez magáért beszél……meg az is,hogy két napja egy padon ülve azt láttam,kb.fél órán keresztül több Együtt-2014-es
    aktivista egy aláírást sem tudott gyűjteni,sőt még a szórólapjukat sem vették át!Na ez azért nem semmi,szerencsére hozzám nem jöttek,csak pár méterről figyeltem napozás közben….az izgalmas eseményeket!

  • boda: napozás közben 😛 most már értem, hogy miért is égett le 😛

  • Tisztelt ‘cinkelő-cikkelő’!

    Nagyon szívesen elküldeném Önt más, messzi éghajlatra, de Kanadánál messzebbre nem tudnám…
    Speciel ‘in medias rest’ személyes aláírás gyűjtője vagyok az ÚDP-nek és diákoknak ezzel munkát is adtunk és igazolom, hogy sampling standok és transzparensek nélkül, az utcát járva-én pl. az ország egyik legdurvább régiójáét-szereztem a támogatókat.
    Teszem azt élő példája lehettem annak, amikor Fidesz, Jobbik, LMP aláírt nekem és láttam, hogy ugyan ennek nincs ‘nagy tétje’, de szívesen teszik.

    Inkább ragadta volna meg Ön is a párt alapításának lehetőségét és végzett volna sikeres munkát. Szidja inkább a Kormányt, hogy adott ilyen lehetőséget minden egyes, nem csak magyar állampolgárnak! Ebből a pénzből határon kívülre is jut, amit határon belüliek adóztak ugye… ezt sérelmezze inkább, legyen olyan kedves!

    Orbán Viktor anno szimpatikusabb volt Önnek, mikor a politika pódiumára lépett annyi idősen, mint most Kovács Szabolcs?

    Úgyhogy ha már Kanadában van, akkor nézegesse inkább a Niagarát, vagy menjen el egy igazi kanadai hockey meccsre és írjon arról, hogy egy jó nagy szurkolók háborújának közepén éppen egymás után nyeli le a saját fogait. Mert ez a magyar mocskolódó mentalitás és irigység úgy tűnik minden aspektusból határtalan!

    A. Sch.

  • a. schneider: gondolom, nem a jólneveltsége tartja vissza az elküldésről. tétje nincs az említett aláírásoknak, igaz, értelme sem. mert hát, mit is fognak elérni? semmit. de legalább megkapják az állami támogatást. az se rossz. in medias rest 🙂

  • Ille István: nem tudhatja, hogy mi tart vissza, mert nem ismer. Az a tény, hogy Önnek ennyi maradt meg a szövegemből, az minősítőbb. Talán velem kapcsolatos feltételezésének útjába állok azzal, hogy használok nagy betűt, nemcsak mondatom kezdésnél, hanem vitapartnerem nevének leírásánál is… egyébként a hozzászólásom nem Önnek címződött.

  • a.schneider: ne értékelje túl magát, mert nem vitapartner. a kisbetűs írásmódomon már kb. egy évvel ezelőtt túlléptünk.
    a cikk szerzője pedig valszeg még a reggelijével van elfoglalva, ezért bátorkodtam rovatvezetőként reagálni. a szövegéből az is megmaradt, hogy lelkes szavazatgyűjtő, meg az is, hogy valahogy nem tiltakozik az állami támogatás ellen 🙂

  • A hódmezővásárhelyi választási bizottság feljelentése alapján nyomozás indult, mert bűncselekmény gyanúja merült fel a Határon Túli Magyarok Pártja színeiben induló Dávid Ferenc Balázs ajánlóívei miatt.

  • Most akkor beszéljünk a csalásokról.

    Az elmúlt választási ciklusban minden választópolgár kapott egy úgynevezett ajánló cédulát. Ezt odaadta a neki szimpatikus pártnak, vagy jelöltnek. Mivel ez mindössze egy cédula, megfontoltan kellett döntenie, és adategyezésnél kiszűrhető volt a csalás.

    Most viszont a fidesz célja az, hogy minél több párt legyen az országos listán, hogy a bizonytalanok és a nem rájuk szavazók elvesszenek a nevek sokaságában.

    Ezért ezt a szabályt eltörölték, sőt az ellenőrzés lehetőségét is kivették, mivel egy választópolgárnak lehetősége lenne minden párt jelöltjének aláírni.
    A kamu pártok között megindult az adatbázis, vagyis az aláírók neveinek cserekereskedelme. Ha volt legalább egy fél ív, egy másik fél ívessel kicserélték a neveket. Több párt diákokkal, pénzért gyűjtetett aláírást. Ez nem volt tilos. Viszont az így gyűjtögetők saját keresetük megtöbbszörözéséért sokszor minden munkanap végén kicserélték egymás íveit egy gyors másolásra. Egy névért 100-200 forintot adtak Budapesten a pártok.
    Persze másolni sem nagyon egyszerű. Van olyan budapesti kerület, ahol több mint egy tucat olyan ívet adott le egy párt, ahol el van csúszva a név és a hozzá tartozó lakcím, oldalakon át.

  • Ha az ellenzéknek egy csepp esze lenne, akkor megóvná előre ezt az egész kamu választást, és követelné, hogy a kamupártok aláírási íveit ellenőrizzék le, mindet egytől egyig. És akkor 3perc alatt kiderülne, hogy mind kamu, és kimásolták a telefonkönyvet, akik azt „aláírták”, azok nem is tudnak róla.
    Ezt csinálta a fidesz is, amikor 48 óra alatt „összegyűjtötte” a népszavazáshoz elegendő aláírást a szociális népszavazásnál. Annyi idő alatt lehetetlen 200ezer aláírást összegyűjteni, még egy nagy pártnak is.
    Ezek a kis nem létező pártok, pedig ugyanúgy csaltak, mint a fidesz szokott.
    De az ostoba ellenzék ezt is csak tátott szájjal figyeli…

  • A. Schneider
    2014 március 7
    7:07 de.
    Te gyűjtöttél ennek a kamupártnak aláírást?
    No és mennyit sikerült összeszedni?
    És ez komoly, ez a párt programja, ami az egyoldalas szánalmas honlapotokon szerepel?
    Ezzel akartok bekerülni a parlamentbe, ezzel akartok országot vezetni???
    Ti vagy teljesen idióták vagytok, vagy pedig minket néztek hülyének!

  • antifülke
    2014 március 7
    11:33 de.
    Ki felejtetted, hogy állítólag pártok írtak alá neki!
    Ugyan mi a személyi számuk ezeknek a pártoknak?
    Lehet, hogy az egyszemélyes párt vezetője kommentelt itt?
    🙂

  • antifülke: az ‘alkalmazott’ politika mindig is hülyének nézte a népet, az idióta tiulust pedig Önnek meghagyom.
    A rovat összes cikke ontja magából a pesszimizmust, ilyen arroganciával és lenéző stílussal rendelkező rovatvezető mellett nem is csoda. Az, hogy már túlléptek az írás stílusán és én nem értesültem róla… hát mély elnézést kérek, igazán sajnálom!
    Abszolút ‘egyet értek’ azzal is, hogy pont K. Szabolcs képét kellett illusztrációként a cikkbe vágni. Miért pont őt emeli ki? Talán nem szimpatikus? Nem lehet mindenki az…
    Ítélkezzünk ezer kilóméterekkel odébbról? Lehet jönni Magyarországra, megpróbálni megélni és határon belül okoskodni… Nem árulok el nagy titkot azzal, hogy nem megy mindenkinek.

  • a. schneider: nem tetszik a stílusom? semmi baj, nem akarom én eladni magának 🙂 amúgy nem az írás stílusán, hanem az én írásmódomon léptünk túl.
    én jobbadára nem véletlenül vagyok arrogáns és lenéző, tudja, ezzel provokálom az kezdetben intelligensnek tűnő jobboldali beszólókat, akikről ennek hatására előbb-utóbb lehámlik a kultúrmáz, és megmutatják igazi arcukat.

  • A. Schneider
    2014 március 7
    1:25 du.
    Lehet, hogy hülyének nézte mindig a politika a pórnépet, de amit ti csináltok, az visz mindent.
    Ilyen gagyi,ótvar programot, honlapot még nem láttam, mint a tieteket. Lehet, hogy csak azért, mert a többit még meg sem néztem, de csak felb@sznám magam.
    A hozzászólásod se mond semmi konkrétumot, csak terelsz.
    Amúgy mi, az itteni hozzászólók többsége bizony Mo-on élünk, és testközelből látjuk az olyan szélhámosokat, mint ti vagytok, akik kizárólag a megszerezhető milliókért gründolnak kamupártot.

  • Persze.
    A kenetteljes ál-jobb-demokratából hamar előjön a szarember.

  • Miért mondjak konkrétumot? Volt kérdés? Ki terel? Én nem kapok választ a kérdéseimre, de szerintem nem is ezt a beszélgetést követi antifülke. Ha már tegeződtünk, tedd a szivedre a kezed és jelentsd ki, hogy ennyi pénzért nem csinálnád te is ezt. És nem vagy senki, hogy megítéld a párt kezdeményezéseit és programját, mert fogalmad nincs a háttérről. De az okoskodás, fikázódás ‘igaz, becsületes magyar módjára’, na aaaaz nagyon megy!
    Akárki provokálható arculatváltásig, de nem leszek az, amilyenné szeretné, hogy váljak. Ez a jobboldalizás meg nem helytálló esetemben. Szóval nem veszem magamra.
    Jó meló az ilyen, mert ezzel ismét bizonyít egy tényt, mely mutatja, hogy a magyar egy megkeseredett ember; aki pedig arra teszi az életét, hogy jobb oldaliakat saraz és ebben éli ki valamilyen kisebbségi komplexusát, mert ‘face to face’ egy pantominművész, az valóban egy elért életcél lehet. És ezen nem smile-kban nevetek cinikusan, hanem gépelés közben, őszintén!
    Egy szóval összefoglalnám az írásaik, hozzászólásaik lényegét: irigység. Sajnos itthon ragályos és gyógyíthatatlan.
    Örültem, hogy szólhattam.

  • Figyelő akinek a figyelme CSAK a hülyeségre terjed ki.
    A kamupártokat amiatt hozza létre az a másik párt , hogy teljesen elcsessze a választást az egyszerű emberek körében.
    Ehhez pénzt kell ígérni.
    A milliókat megkapják , nem kell elszámolni vele és nem függvénye annak hogy bejutnak e vagy sem.
    Ilyen egyszerű.
    A választópolgárok pénzén el lehetetlenítik a választópogároknak a választást.
    LEPEDŐNYI papírok lesznek a szavazófülkékben , érthetetlen felsorolásokkal !
    Persze hogy nem hülye a te kormányod. Hülyeség helyett ezt egészen másnak nevezik.
    Tömörszóval. Ugye sejted ?

  • Kedves A.Schneider!
    Még nem ismeri eléggé Illét!!de majd fogja……
    Ő csak írja a magáét,semmiről sem tájékozott,a helyesírás
    szabályainak ismerete is távol áll tőle!(illetve alkotott
    egyet….saját magának…)tudja ő nagy ember…..saját minősítése szerint,meg itt még sokan,akik természetesen
    szintén szint alatt vannak…..

  • Genosse Snájder maga is egy választási kamupárt-lovag ? Esetleg lovagina ?
    ( már majdnem hosszú „ó” val írtam hehe.Dehát a jólneveltség.)
    A névből nem derül ki , lehet maga Irocska is nemde ?

  • Egyébként a választási törvény megszavazásánál a „dicső” ellenzék is ott volt a parlamentben……..nekik az a legnagyobb bajuk,hogy nem csak egy pártra lehet szavazni,mint a „régi szép időkben”,hát sajna demokrácia van.! Rém kellemetlen……
    Különben akik nem jutnak be,illetve nem teljesítik a feltételeket,azoknak támogatási visszafizetési kötelezettségük van!!!

  • ez se így van, boda, mivel az csak az egyéni jelöltekre vonatkozik. nem jön ez ma össze magának 😀 persze, én meg semmiről se vagyok tájékozott 😛
    amúgy EZ a demokrácia valóban rém kellemetlen

  • Schneider
    Volt kérdés bizony, több is:
    antifülke
    2014 március 7
    11:33 de.
    Olvasd el még egyszer.
    A jobboldal szót pedig egyszer sem írtam le.
    Az pedig, hogy kihasználjátok a diktatúra farvizét, és az által akartok milliomossá válni egy elcsalt választáson, így segítve egy diktatúrát újra hatalomba, hát azt hogy szépen mondjam és kulturáltan: nem túl hazafias cselekedet. Inkább gusztustalan, hazaáruló patkánytempó.
    Lelketek rajta…

  • Marcsi: én ebben a diskurzusban még részt veszek, észre vettem a dolgokat egyébként! 🙂 Van rutinom emberismeret terén.
    Ezt én inkább viktokráciának nevezem.
    A visszafizetés valóban az egyéni jelöltekre vonatkozik.
    Tisztelt Geyza, nem vagyok kamupárt bérenc, a nemem teljesen lényegtelen, a humora pedig nem rossz… 🙂

  • pffffff… Nem is neked szólt…

  • 1. nem tudom, hogy milyen honlapot nézel;
    2. gyűjtöttem, igen.
    3. Én lennék egy tipizált barom ugye, ha azt mondanám, hogy nem adnék számszerű adatot. Marhára nem tartozik rád, de 500-nál többet, becsülettel, két kézzel, az utcát járva…
    Csak azt nem értem,-és ezzel magamat szidom kicsit- hogy miért is magyarázkodom neked, mert a stílusod kötekedő, elégedetlen, okoskodó.
    Tudod, sokat fogyaszt egy 3000-es benzines blokk, de nem szólok bele, mert nem értek az adagolók tervezéséhez… Viszont nem ugatok annak, aki fiatal tervező mérnökként próbálkozik…

  • Snöjder:
    Nemhumornak szántam waze ha maga mégis halálra találná röhögni magát rajta , én nem fogom mesterséges légzéssel visszahozni a zombiságból.
    Mégha olybá is néz ki akár , mint a Klaúdia Siffer.

  • boda marcsi ne ugráljon már annyit ezzel a kisbetüvel jólenne ha megszokná hogy magácska csak egy Nemecsek.
    Másszóval : egy senki .
    Mindössze annyi különbözteti meg magát , boda marcsit a Nemecsektől , hogy a Nemecsekben VOLT lelki nagyság , benned meg boda marcsi nincs semmi . Érti nagysád ?

  • A. Schneider
    2014 március 7
    4:39 du.
    Az a gond, hogy meddő vita.
    Azért ez a párt került ide, mivel a listán az első olyan, aminek még úgymond programja sincs. Lehetett volna más is, mert sok link párt van, de ez totál egyszemélyes.
    Azóta frissítették a honlapot, az emberke képe átkerült a másik oldalra, de még mindig üres a jelöltlista oldal.

    A fiatalok érdekképviselete a diák önkormányzat feladata, de ha országos listán indul egy párt, akkor ugyebár az ország problémáival kellene foglalkoznia. Egyetlen szó nincs az országról. A párthonlap még blognak is gyenge, néhány bejegyzéssel. Ordít róla hogy kamupárt.
    Talán fel kellene tenni a pártvezetés fényképeit, a jelöltek képeit, az ország problémáira vonatkozó elképzeléseket. Már ahogyan egy országos listán induló párttól elvárnánk.
    Ez így ebben a formában szimpla szélhámosság.

  • A. Schneider
    Az általam feltett kamulistán nem az első helyen vannak, mivel sorba vettem a listát.

  • geyza: boda nem egy senki, ő egy VALAKI! egy általános alany. ha elhangzik náluk a mondat, csak úgy, bele a levegőbe, hogy: valaki vigye már le a szemetet, akkor ő valaki lesz, és leviszi.
    azon felül ő a példa. példa értékű, hogy miként buggyanhat meg egy szocializmus emlőin nevelkedett, sudár termetű asszony annyira, hogy hithű orbáni seggnyaló legyen.
    azt is szokták rá mondani, hogy: itt van például ez a boda marcsi. nem jó példa, de itt van.
    szóval, te csak ne nemecsekezd le bodát, mert az meglehetősen sértő még egy regényhősre is. azon felül a nemecsekek korán halnak, boda meg még élvezni akarja a szocializmus építése közben kitermelt nyugdíját. mert a gyerekének olyasmi úgy sem lesz.
    azért kíváncsi vagyok, hogy ez a szellemi ideiglenes megálló milyen pofát fog vágni, amikor a kölyke orbánék alapizéjére hivatkozva előáll a követelésével, hogy hát most akkor a nacsasszony, ugyan, tartsa már el, merthogy az törvényileg elő van írva!

  • Don Ovuz
    Kár Schneiderrel foglalkozni, ő ragaszkodik ahhoz, hogy hülyének nézzen mindenkit.
    Egyetlen arca van az országos pártjuknak, programjuk semmi (mondjuk az a fidsznek sem volt), 30 nappal a választás előtt üres a jelöltlistájuk.
    A századvég 40%-ra teszi őket 🙂

  • Valóban

    az egyéni jelöltekre vonatkozik,lehet,hogy nem egyértelműen írtam….ennek ellenére ez az ellenzéki cirkusz
    egy kész röhej és több párt el fog tűnni a süllyesztőben nem
    rövid hanem hosszú távon (remélhetőleg!!!)
    Ami a választási törvényt illetőleg a szabályokat illeti,ennek ismertetésekor, illetve jóváhagyásakor az ellenzék is ott volt…ezt továbbra is fenntartom,meg azt is
    (hogy ezzel a buta,következetlen, egymással is szemben álló,hazug és főleg uszító és jellemtelen,és hataloméhes …) baloldali ellenzék nagyot fog bukni,(naponta derülnek ki égető dolgok..)míg egyenlőre a Fidesz magasan vezet és a Jobbik már 18 %-on áll,szerencsére!!!
    Hát ezen nincs mit ragozni,tudomásul kéne venni….
    ha ma nem,rövid időn belül kénytelenek lesznek!!!
    Na lehet,hogy sokaknak nem jön össze,de Illének biztosan
    semmi sem!Ajánlom vegyen nyelvleckét Gyurcsánytól(bár úgy néz ki,hogy megtette,látszik rajta,meg az idegbaj is…)
    és bízzon ….benne ettől nyerő lesz….!

  • Geyza!

    Én nagy betűvel írom a nevét,bár nem érdemli meg…!
    maga kicsivel az enyémet Ille bunkó prof.nyomdokain haladva.
    Nemecsek Ernő nevét csupa kisbetűvel írták,ha netán nem tudná…persze nem tudja…
    Ne erőlködjön és lehetőleg a kocsmában ( a megszokott környezetben…)győzze meg a magával hasonló szinten lévőket,ott biztosan sikerülni fog…..
    Egyébként a stílusát, józanságát,szintjét….már többen kifogásolták más cikkekknél is többen ,akik egy kissé „magasabb”értelmi és erkölcsi szinten állnak!Nem vette észre???akárcsak a mestere….de mindegy!!!!

  • Kedves Figyelő!

    Most nem tíz,hanem ennél több párt alakult,de nem is ez a lényeg,hanem az,hogy a már”ismert”…baloldali pártok egy „gittegyletbe” tömörültek,teljesen eltérő programmal(?!!!!),egymást
    ócsárolva, össze vissza hazudozva a hatalom megszerzése érdekében…..na nagyon szánalmasak és egyben nevetségesek…no meg biztos vesztesek,ezzel a szinttel!

  • Kedves Marcsi.
    Megtennéd, hogy hozol nekünk egy linket a Fidesz programjáról?

    (Ps. Az Összefogásnak, vagy az új nevén Kármányváltásnak van közös programja. A Google a legjobb barátod..)

  • Marcsi
    2014 március 7
    3:24 du.

    Kedves Marcsi. A pártok elfogadásáról egy bizottság dönt, az aláirások, illetve a támogatók számától függően. Ez akkoris igaz, ha az ellenzéknek esélye sem lenne megvétózni bármitis a parlamentben, a kétharmaddal bíró kormánypártokkal szemben..

  • falusi, ne terheld túl bodát, a szellemi ideiglenes megállót 😀 most, hogy közeledik az igazság órája, egyre buggyantabb. csak azt nem tudom, miért ez a nagy görcsölése? ha a fidesz marad, nála semmi nem változik – ami, sajnos, a mentális állapotát is érinti. ha a baloldal győz, akkor se változik nála semmi, mert csak egy légypiszok a tavalyi naptáron.

  • kiss robert/népoldali/

    sajnálom, kiss robert, de fenyvesinek írtak magára is vonatkoznak.
    ne tévessze meg a jobboldaliak szitkozódása, az nem pártpropaganda, hanem sima bunkóság. (a moderátor)

  • Fenyvesi Glória

    melyik szót nem értette, amikor azt írtuk, hogy ezen az oldalon nincs pártpropaganda?
    én megértem, hogy státusza szerint maga „segítő”, de, ha javasolhatom, ha segíteni akar, akkor hozzon fel 10 kg krumplit a pincéből!
    (a moderátor)

  • Kisboda
    Csak azok írják a NEMECSEK nevét csupa kisbetűvel akik túl nagy súlyt helyeznek a név nagy illetve kisbetűvel történő írására.
    Én pédául nem,
    ( géjjza mai intelme KISBODÁNAK..)

  • geyza: boda a súlyt a fürdőszoba mérlegére helyezi 😀 tudod, sudár termetű asszony (vagyis jó nagy darab, széles csípővel és jó nagy seggel) 😛

  • Kedves Mr.Ille.
    Kár minden szóért.
    MA nincsen fickós napom…
    Nem tudod eladni nekem az ideát hehehehehe

  • Hol lehet vele megismerkedni? Kedvelem a nőies nőket.

  • pesti gúnár: fura ízlése van, de hát, a magáé. bár a nőiességről nekem más fogalmaim vannak, különösen a boda-féle ajakszőrzetet és a hónaljkutyát illetően 😀
    (lejjebb már bele se merek gondolni). ha szépen kéri, biztosan megadja az elérhetőségét, csak kérem, minél előbb térjenek a tárgyra, mert egyre nehezebb elviselni az elvonási tüneteiből adódó frusztráltságát!

  • Fúúúújjjjjj…

  • Már azt hittem továbbléptünk a cikken, de ha még mindig itt rugózunk, teszek fel egy kis információt.
    8 – ÚJ DIMENZIÓ PÁRT
    18 – ÚJ MAGYARORSZÁG PÁRT

    A két pártot a Heti Válasz cikke szerint ugyanaz a baráti kör szervezi, aminek a legismertebb alakja a börtönből nemrég szabadult Zuschlag János.

    Érdekesség, hogy mind a két párt ugyanazokban a körzetekben tudott jelöltet állítani. Az előbbi 50, az utóbbi 49
    A körzetek azonosak.

  • Ráadásul ( sic ) ebből a Zuschlagból még lesz valaki.
    Mindenki meglássa !

  • fenyvesi glória:
    részlet vona gábor évértékelője után elhangzott beszélgetésből, 2014. 01.18.
    „ha nyerünk, mit teszel gyurcsánnyal? vona válasza: személyesen veszem kezelésbe a családját, hallhatja majd üvölteni a zsidó fattyait.”
    https://mail.google.com/mail/u/2/?ui=2&ik=c35d47ccf8&view=att&th=144b064e116ddac6&attid=0.1.1&disp=emb&zw&atsh=1
    letöltéssel megnyitható