Kormányváltók! Rendszert mikor akartok váltani?

2014 március 12 10:22 de.28 hozzászólás

Milyen ellenzékre lenne most szüksége ennek az országnak, ha már eddig nem hirdettek teljes bojkottot a maffia ellen, ha már mindenáron el akarnak indulni a választáson a camorra ellen a demokratikusnak hívott tömörülés tagjai? Egy olyan pártra, pártszövetségre vagy szerveződésre lenne szükség, amelynek a választási programja mindössze annyi, hogy meg kell nyerni a választást, utána ezt a bolsevik-fasiszta trágyát, amit Fidesznek neveznek, ezt felszámolni, a tagjait felelősségre vonni teljes vagyonelkobzás mellett az alkotmányos rend felszámolása, a nyilvánvaló hatalommal való visszaélés és a korrupciós ügyek miatt. Majd miután sóval behintették a Fidesz sírját, kiírnak új választásokat, amin már minden (hangsúlyozottan!) demokratikus párt külön-külön megmérettetheti magát egy demokratikus választáson.  De előtte természetesen vissza kell állítani a 2010-es demokratikus jogállami, alkotmányos kereteket, az összes akkori alapvető (pl. választási) törvénnyel együtt. És kezdődhet minden 2010-től újra, mert amit a Fidesz-KDNP csinált 4 év alatt, az minden volt, csak nem a Magyar Köztársaság  számára hasznos tevékenység. Ezt kéne tennie az ellenzéki tömörülésnek, és nem pedig már most elosztani a nem létező sarzsikat, posztokat, bársonyszékeket és Audi kulcsokat.

Összefogás/Kormányváltás

Összefogás/Kormányváltás

Előbb meg kell szabadulni Orbántól, mely 24. éve a Magyar Köztársaság rákfenéje az éhenkórász hátországával együtt, azoktól, akik csak annyit érnek, csak arra képesek, hogy tönkretegyék az országot, triplabóvlivá tegyék, lerombolják a demokratikus jogállamot és szétrabolják annak vagyonát. Akiknek a bűzös pofájukból csak a hazugság és az álszent katolicizmus tör elő a modern európaiság helyett. Akik csak arra voltak képesek, hogy újra összeolvasszák az államot az egyházzal, ami jobb (értsd: demokratikus) helyeken már évszázadok óta tilos! Az egyházak éljenek meg a saját bevételeikből, adózzanak ugyanúgy, mint bárki más az országban, viszont az legyen egyház, és ugyan olyan jogokkal, aki csak akar. Ez a múltba révedő, feudális, horthysta, klerikális, központilag vezérelt centrális szarkupac, amit ez a felcsúti futballista idehányt nekünk, ez nem Európába való. Sőt, ez már sehová nem való a Földön, ezt a történelem már régen meghaladta. Az persze más, hogy a felcsúti parasztnak ez az érdeke, így lehet stadionja a háza mellett úgy, hogy életében még nem dolgozott, nem volt munkahelye sehol, azt sem tudja mi az a versenyszféra. A kommunisták pénzéből kikupálódott, és jogi végzettségét kihasználva a kiskapukat kereste mindig, a jogot eszközként használva fel saját érdekében. Így lehet az ország egyik leggazdagabb embere, úgy, hogy mindene a közpénzek lenyúlásából, az államkincstár fosztogatásából van neki, a családjának, a haverjainak, a volt kollégiumi társainak, meg a falubelijeinek. Simicska, aki számára a legokosabb ember, minden állami tendert megnyert, százmilliárdokat kitalicskázva a magyarok zsebéből. Ezek okosnak képzelik magukat, miközben csak gátlástalan, mocskos, hazug rablók, akik kihasználják azt, hogy a magyar nép nagy része még náluk is primitívebb, irigyebb és butább.

Ha muszáj miniszterelnöki jelöltet állítani Orbán ellen, akkor az bárki lehet, aki aláírja a meghatalmazása előtt azt a papírt, amin az áll, hogy amint megnyerik a választásokat, felelősségre vonják a bűnözőket az alkotmányos rend elleni puccsért (többek között), és visszaállítják a 2010-es állapotokat. Ezek után ő visszalép, és egy új, demokratikus választást írnak ki.

Az alkotmányos rend megpuccsolására hivatkozva egy mozdulattal el kell törölni mindent, amit a maffia 4 év alatt törvénykezés címszó alatt rákényszerített Magyarországra. Persze ez nem olyan egyszerű, mint ahogyan hangzik, hiszen az egész országot fenekestül forgatták fel, bolsevik módon pártkatonákat ültettek be minden pozícióba, bolsevik módon államosítottak, magukra szabták az ország törvényeit, felszámolták az önkormányzatiságot, és minden pénzügyi forrást maguk felé irányítottak. De a demokratikus jogállam visszaállítása nem úszható meg.

Ez lenne a dolga a mai ellenzéknek hazudott tömörülésnek, nem pedig Kormányváltókra átkeresztelni magukat. Ugyanis nem kormányt kell váltani, hanem rendszert. Az Orbán rendszert kell visszabontani az alapjáig, a NENYI-ig, meg az egypárti  Alaptörvényig. Ezt nem spórolhatják meg, mert ha nyernek is valami Isteni csoda folytán, akkor csak beleülnek egy elkészült diktatórikus, centrális erőtérbe, ami a demokratikus Európába már nem való.  Nem lesz könnyű feladat, de ezt a munkát demokraták nem úszhatják meg. Demokraták nem ülhetnek bele egy autokrata rendszerbe egy napig sem, nem mondhatják azt, hogy majd hosszú hónapok alatt kicsit korrigálunk rajta, majd megkérjük a bolsevik elvtársakat, hogy adják át szépen a 10 évre bebetonozott helyüket, meg az egymilliós fizetésüket. Ha meg beintenek, akkor meg majd lesz valami. Demokratának lenni nem csak azt jelenti, hogy nem félni, hanem azt is, hogy határozottan érvényt kell szerezi a jognak, méghozzá a demokratikusnak, és nem a felcsútinak.

A mai szánalmas ellenzéknek hazudott gittegylet addig még eljut a retorikájában, hogy ezek maffiamódszerekkel dolgoznak, maga a Camorra, korruptak, trafikokat, földeket, takarékszövetkezeteket, komplett piacokat és magánvállalkozásokat nyúlnak le. Kinyírták a demokratikus választás lehetőségét, (többek között) külföldiek szavazatainak a megvételével akarnak hatalomban maradni, a demokratikus jogállam gerincét csigolyánként roppantották össze, a tákolmányuk egy szánalmas egypárti fércmű, de a konklúziót nem vonják le: azt, hogy a Fidesz-KDNP és annak tulajdonosa egyszerű hazaárulók, köztörvényes bűnözők, akik alkotmány elleni puccsot hajtottak végre a Magyar Köztársaság ellen, a hatalommal visszaélnek, és a hatalom kizárólagos birtoklására törekszenek. Ugyanis az Alkotmány nem jogosít fel senkit annak kidobására, maximum egyes pontjait lehet megváltoztatni kétharmados többséggel. Tehát azok, akik az Alkotmányt szétszórták a keleti szélben, azok puccsot hajtottak végre a demokratikus Magyar Köztársasággal szemben, puccsot hajtottak végre az alkotmányos renddel szemben. Felbontották a fékek és ellensúlyok rendszerét avval, hogy minden pozícióba a Párt csicskái kerültek, a közjogi méltóságok helyére pártkatonák kerültek a legszervilisebb fajtából, az Alkotmánybíróságot fidesznyikekkel felhígították, jogköreiket megnyirbálták, és az általuk hozott ítéleteket sem tartották be. Az Alkotmánybíróság azért jött létre anno, hogy legyen, aki a kormányok alkotmányosságát felügyeli. Egy kormányzó párt nem teheti meg, hogy beleugasson a munkájába, hogy beültesse közéjük a pártkatonáit, hogy megvonja a jogköreit, ha az érdeke úgy kívánja. Az Alkotmánybíróság határozata vastörvény, a demokrácia alapja, ezt régebben még tudta a felcsúti stadionbuzi. Az Alkotmánybírókat is felelősségre kell vonni, hogy mindezt hagyták, és nem léptek fel egységesen ezen tettek ellen, hagyták, hogy kiheréljék jogköreiket, hagyták, hogy a szemétbe dobják az elmúlt 20 évnyi munkájukat, hagyták, hogy báránybőrbe bújt farkasokat ültessenek közéjük, olyanokat, akik a Párthoz lojálisak, nem pedig a Magyar Köztársaság Alkotmányához.

A demokratikus ellenzéknek hazudott gittegylet választási programjába az alapvető programpontok, vagyis a demokratikus jogállam és az alkotmányos rend helyreállítása helyett olyan pontok szerepelnek, melyek után a populista Fidesz is megnyalná mind a tíz újját. 250ezer új munkahely, a gyermekéhezés felszámolása, nyugdíjemelés, meg a többi lózung. A legfontosabb lépések az ellenzék programjába benne sincsenek, mintha Magyarország a legfényesebb demokratikus jogállam lenne, és a németek meg az angolok ide járnának alkotmányosságot tanulni.

Ha nem itt kellene élnünk, akkor csak röhöghetnénk ezen az egész szánalmas választási játékon, ahol a gátlástalan bűnözőket akarják legyőzni a puhapöcs balfékek, a maffia által kiírt szabályok keretei között.  Röhöghetnénk, mint Észak-Koreán, ahol 99,5%-os volt a választási részvétel most március 9-én, és a diktátor jelöltje (ellenjelölt híján) tarolt minden körzetben.

De valamiért semmi kedvünk kacarászni. Viszont ide másoljuk egy az egybe a PEM (Polgári Engedetlenségi Mozgalom) 9 pontját:

„Az alábbi 9  pontban bemutatjuk, miért nem volt Orbánnak közjogi alapja rendszert változtatni, és miért államrend elleni puccs – tehát bűncselekmény sorozat – az, amit végrehajtott :

1./  2010-ben a Parlamentben 2/3-os többséget szerző Fidesz-Kdnp képviselői, és a kormány, a Magyar Köztársaság Alkotmányára, annak védelmére esküdött fel!

2./ A Magyar Köztársaság Alkotmányának  2.§.(3)-bek kimondja, hogy: „Senkinek a tevékenysége sem irányulhat a hatalom erőszakos megszerzésére vagy gyakorlására, illetőleg kizárólagos birtoklására! Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni!”

3./ A jelenlegi 2/3 többségű Fidesz-Kdnp, és kormánya, NEM Alkotmányozásra, és NEM rendszerváltoztatásra kapott népi felhatalmazást, de választási programjukban sem tették közzé ezen szándékukat.  Ezt elhallgatták a választók elől. A népfelség a választásokon így csak a kormányváltás ügyében hozott (hozhatott) döntést!  Csak erre kapott a jelenlegi kormányzópárt 2/3-os felhatalmazást!  EZ KÖZJOGI  TÉNY !  (Vörös Imre volt Alkotmánybíró erről nyilatkozott 2012. novemberében.)

4./ A kormánypárt, és a kormányfő megszegte az Alkotmányra tett esküjét azzal, hogy visszaélve a népfelségtől CSAK a KORMÁNYZÁSRA kapott felhatalmazással, azt a jogállami demokrácia felszámolására, a szétválasztott hatalmi ágak központosítására, olyan átideologizált Alkotmány cserére használta, amivel egy új rendszert, egy Horthy szellemiségű diktatórikus rendszert hozott létre. Mindezzel megvalósították az Alkotmány 2.§.(3) bekezdésben fent idézett, “a hatalom kizárólagos birtoklására irányuló tevékenység” tényállását! – és ez nem más, mint

ALKOTMÁNY ELLENI PUCCS, más szóval ÁLLAMCSÍNY, vagyis   b ű n c s e l e k m é n y !

5./ A “hatalom kizárólagos birtoklására irányuló tevékenységen” tényállásán túl, a “hatalom erőszakos megszerzésére, gyakorlására és birtoklására irányuló tevékenység” is megvalósult, mert a népfelség akaratával ellentétesen, jogi erőszakkal, a többséggel való visszaéléssel, a parlamenti Házszabályok kijátszásával, megváltoztatásával jött létre, ill. ezen túlmenően az Alaptörvényt sem a parlamenti 4/5-ös szabály szerint fogadták el, sem pedig népszavazás nem erősítette meg! Az erőszak nem fegyveresen, hanem jogi erőszakként valósult meg.

6./ A fentiek alapján a kormánypárti képviselők valamint a kormány tagjai együtt is, és külön-külön személyesen is, ESKÜSZEGÉST KÖVETTEK EL, ami szintén  b ű n c s e l e k m é n y !

7./ Az Alkotmány 2.§.-a kimondja azt is, hogy : “Az ilyen törekvésekkel szemben törvényes úton mindenki jogosult és egyben köteles fellépni!” Tehát magyar állampolgárként nem csak jogosultak, hanem kötelesek vagyunk ezzel szemben fellépni!  Ez az alkotmányos kötelesség hívta életre a most meghirdetett Polgári Engedetlenségi Mozgalmat !

8./ Mindezek alapján egyértelmű, hogy Alkotmányellenes jogi puccs történt Magyarországon !

Ezért az Alaptörvény  KÖZJOGI  ÉRTELEMBEN  ÉRVÉNYTELEN !

9./ Egy Közjogilag érvénytelen Alaptörvényt senki nem köteles elfogadni érvényesnek magára nézve! Ezen túl a Köztársasági Alkotmány felhatalmaz, sőt kötelez mindenkit arra, hogy magyar állampolgárkén FELLÉPJEN EZ ELLEN! Az Alkotmány 2.§.(3)-bek. tehát kötelez arra, hogy  éljünk a Polgári Engedetlenség  Alkotmányos,  és  törvényes jogával !

Az  Alkotmány minden magyar állampolgár kötelességévé teszi, hogy a kizárólagos hatalom megszerzésének kísérletével, és annak megvalósításával szemben minden törvényes eszközzel  fellépjen!  A  Polgári Engedetlenségi Mozgalom  megalakulásával, és fellépésével, éppen ezt az  Alkotmányos kötelességét teljesíti !

Polgári  Engedetlenségi  Mozgalom

Budapest,  2014. Február 28.”

A.G.

28 hozzászólás

  • Remek eszmefuttatás,minden állítása igaz,logikus,-de:ezt szarországban tudjuk néhányan,a többiek meg úgysem értik.

  • deák sándor

    Nem tudom Ön hol él, de maradjon nyugodtan szarországi!

  • A.G.

    Ha nem csak írni és fröcsögni tudna ott lenne a helye a Gyurcsány és Bajnai között!

  • lélfai: megnyugtatom, maga is ott él. nézzen körül, és rá fog jönni: derékig áll az orbáni dreckben!
    ami nem lenne baj, hiszen még van hová süllyednie, egészen addig, amíg a szájáig ér.
    a baj az, hogy észre sem veszi!

  • „…a demokratikus jogállam és az alkotmányos rend helyreállítása helyett olyan pontok szerepelnek, melyek után a populista Fidesz is megnyalná mind a tíz újját. 250ezer új munkahely, a gyermekéhezés felszámolása, nyugdíjemelés, meg a többi lózung. A legfontosabb lépések az ellenzék programjába benne sincsenek, mintha Magyarország a legfényesebb demokratikus jogállam lenne, és a németek meg az angolok ide járnának alkotmányosságot tanulni…”

    No, akkor most erre csak annyit tudok mondani, hogy akinek a gyermekéhezés felszámolása lózung, annak az értékrendszerével vannak némi súlyos bajok.

    Az ellenzék pedig azért hangsúlyozza ezeket a pontokat az alkotmányosság helyett, mert a magyar népet kurvára nem érdeklik az alkotmányossági kérdések. Ez súlyos baj, de nem az ellenzék hibája. Ilyenek vagyunk: félázsiaiak. Ebben tökéletesen igaza van Orbánnak.

    Azzal pedig tele a micsodám, hogy kampány idején egyesek előadják a húdenagy nagy okost, és azon túl, hogy lehülyézik az ellenzék első vonalban harcoló politikusait, osztják az észt és szórják a bölcsek kövét szakmányban. Nem tudom, hogy a cikk írója mennyi plakátot ragasztott ki? Mennyi aláírást gyűjtött? Hány fórumot tartott, hogy tartsa a lelket az ellenzéki szavazópolgárokban, akiknek a lelkesedését nemcsak a jobboldali, hanem a ballib média és a cikkíróhoz hasonló, amúgy szintén nem Orbán-fan überokosok is kéjelegve tapossák bele a sárga agyagba. Mert a kampánnyal a nadrágos belvárosi értelmiségi nem szennyezi be kezét és száját, ellenben eltartott kisujjal fintorog, ha a kampányolókra gondol, és közben baromira szerelmes a saját hangjába és írásaiba. Noblesse oblige!

    Lehet az ellenzéket szidni – én is megtettem és meg is fogom tenni, ha kell. DE NEM KAMPÁNY IDEJÉN! Ilyenkor aki mellette tenni nem tud, vagy nem akar, az inkább hallgasson. Ráér majd a kampány után kinyilatkoztatásokat tenni.

    Az ellenzék olyan, amilyen, de ez van, ezt kell támogatni. Nem fog jönni a megváltó, aki egy suhintással elkergeti a neokomcsi Fideszt.

  • Ajánlom a cikk írójának az alábbi írás buzgó tanulmányozását…

    http://jovaros.blog.hu/2014/03/11/csaxolok_403

  • Christopher Adam

    Cornelius,

    Nem vagyok a bojkott feltétlen híve, de azzal is egyre nagyobb problémán van, hogy Gyurcsány Ferenc, Gréczy Zsolt és még sokan, naponta többször jelzik, hogy mennyire nem lesz free and fair a választás, hogy már most elcsalták, hogy nem csak lejt, hanem erőteljesen dől a pálya…miközben ha valaki rákérdez a bojkott lehetőségére, azt azonnal elvetik mint egy lehetetlen ötlet. Tehát kellemes eljátszani az áldozati szerepet, de tenni valamit ellene nem nagyon akarnak.

    Az a gond az Összefogással/kormányváltásal, hogy csak úgy fogok tudni rájuk szavazni, hogy majd a szavazólap kitöltése előtt kb. egy órán keresztül olvasgatnom kell a Magyar Nemzetet és a Magyar Hírlapot és néznem az EchoTV-t. Aztán amikor kellőképpen felugrott a vérnyomásom, kínomban, mérgelődés és szaftos káromkodás közepette majd rájuk szavazok. Ez nálam lehet, hogy működik, de a legtöbb bizonytalan szavazónál biztosan nem.

  • cornelius
    A gyermekéhezés mögött szülőéhezés áll, mert ahol már a gyerek éhezik, ott a szülő még jobban, hiszen az az utolsó falatot is odaadná neki.
    A szülőéhezés pedig azért lehet, mert nincs munkája, vagy ha van,akkor nem tud megélni belőle (közmunka pl).
    Az pedig, hogy 4millióan élnek már a létminimum alatt, az ennek a rendszernek a bűne. Annak a rendszernek, amelyik a gazdagokat tömi, a szegényeket pedig rugdossa, jobb esetben alamizsnát ad neki (rezsicsökk).
    Tehát a rendszert kell előbb megváltoztatni ahhoz, hogy a gyermekéhezés megszűnjön, mert az egyik probléma következik a másikból. Hogy míg a fidesznyikeknek a százmilliárdok sem elég, addig a hajléktalanokat begyűjtik, mint a anno a zsidókat.
    Ha a fidesz alkotmány ellenes puccsot hajtott végre és bűnözők (lopnak, csalnak, jogot erőszakolnak), akkor ellenük a jog szerint kell fellépni, nem pedig választáson legyőzni őket.
    Demokratáknak ezt kellene tenni.
    Csak kérdezem: ha esetleg az összefogás veszítene a választáson, de bekerülnek a parlamentbe szép számmal, akkor azok majd felesküdnek az alapizére, mint képviselők?
    Ugye milyen abszurd?
    El kéne dönteni mit akarnak, mert itt nem bal és jobb oldal versengéséről van szó, hanem hogy Európa, vagy Ázsia. És ezt nem én mondom, hanem a Kormányváltás tagjai.

  • bojkotton kivul megis mit tehet a varhato fidesz gyozelem ellen akarki ? amugy a bojkott is hulyeseg mert vagy 10 partnak van orszagos listaja es egy mszp vagy gyurcsanyi vagy bajnai bojkott – nak a fideszen kivul a jobbik orulne leginkabb , smukuci=Schmuck Andor is nagyon orulne egy bojkottnak . marad a duhonges es a cikkek szaporitasa orban ellen ami lathatoan nem mukodik , de ne adjatok fel a remenyt papp lajcsit is ostorozzatok hevesen

  • cornelius
    Egyébként a cikk pont nem a bojkottról szól, hanem arról, hogy ha már avval elkéstek, akkor milyen programmal kellene fellépniük a Kormányváltóknak.
    Mert ha meg nyernek, akkor kezdődhet újra Gyurcsány megfúrása, kirugdosása a koalícióból, és a különféle párt programok egymás ellen feszülése 4 évig.
    Mert most össze lettek ugye kényszerítve, de egy győzelem esetén nem csak egymás ellen fognak küzdeni, hanem a bebetonozott fidesznyikekkel és a kétharmados törvényeikkel is.
    Szerinted milyen 4 év lenne az?
    Ezért van szükség rendszer visszaváltásra, és egy új, demokratikus választásra.

  • Josephine Harkay

    Akármilyen nemes is a cél, én minden olyan csoporttól félek amely szélsőséges, pláne alpári kifejezéseket használ. Fáj a szívem, hogy az én gyönyörű szülőhazámban már úgy látszik csak ezt a nyelvet értik meg. Ezt tanítják manapság Magyarországon az iskolában?

  • Christopher Adam
    2014 március 12
    4:52 du.

    Jó gondolatok! A kormányváltó/összefogás nem is akar nyerni semmi, de semmi jót (értékelhetőt) nem tudnának a következő 4 évben csinálni, részben a megkötöttségek miatt másrészt a nincsből nem lehet jólétet varázsolni mindenki megelégedésére. Az Orbán sem tud, de Ő annyival ravaszabb, hogy legalább elhiteti az emberekkel, hogy micsoda jó nekik. Szóval a gondolatmenet jó, és valóban az illúzió többet fog érni, így be lesz húzva az az X ennek a förtelmes kormánynak újabb 4 évre…

  • Christopher Adam
    2014 március 12
    4:52 du.
    Már én is többször beszéltem a bojkottal kapcsolatban. Általában mindig ellene.
    Abban egyetértünk, hogy nagyon úgy néz ki, az ellenzéket kirázza a hideg arra a gondolatra, hogy kormányra kerüljenek.

    Ha a rendszerváltástól levezetjük a kormányok tevékenységét, a váltógazdaság mutatói úgy néznek ki, hogy a jobbos kormány herdálja a gazdaságot, a demokratikus oldal összekaparja. Eddig a jobboldal felelőtlensége még az elfogadható mértéken belül volt, és közepes megszorításokkal helyre lehetett hozni. A mostani kontroll nélküli szabadrablás miatt hatalmas megszorítások árán lehetne csak a gazdaságot helyrehozni. Ez akkor lehetséges, ha ebben a lakosság partner, megérti, felfogja a dolgokat. Ez a tényező nem áll fenn. Az alacsony kultúrájú emberek így könnyebben terelhetőek egy úgynevezett ellenségkép irányába. Elhiszik, hogy nem a kormány miatt rossz nekik, hanem az IMF, a multi, vagy uram bocsá, a zsidók, cigányok miatt.

    A bojkott egyetlen dolgot eredményezne. A demokratikus oldal kivonul a politikai palettáról. A felhígított választási lista miatt is úgy tűnhet, demokratikus választás. Ha egy kamupárt felerősödik, egy rakás dilettáns kezébe kerül az ország, nem mintha a mostani jobb lenne, de még ettől is dilettánsabbak kezébe. A másik lehetőség, hogy a széteső szavazóbázis elcsúszik a szélsőségek felé. Vagyis mesterségesen felgyorsítanák a fasizálódást.

    Jelenleg az ország még megosztott, mivel pont az UNIÓ miatt azok az emberek távoznak az országból, akik az elégedetlenség azon szintjére érnek, valamit lépni kell. Ráadásul ők azok, akik meg is tudják fogalmazni a dolgokat.

    Az orbáni gazdaságpolitika egy ciklus szabadrablására épült. Egy ciklus alatt lerabolni mindent, amihez hozzá tudnak érni. Az összes probléma ebben a ciklusban csapódik le. Ez a politikai válógazdálkodás hátránya. Azt akarják, hogy orbán megfőjön a saját levében, de ott legyenek a palettán. Illetve azt, hogy ne legyen orbánnak 2/3, hogy a tákolmányuk is gátolja őket.

    A bojkott most már semmit nem oldana meg, csak rontana a helyzeten. Egyetlen üzenete lenne, lemondanak a szavazóbázisról. Lehet, rosszul látom a helyzetet, én így látom.

  • josephine harkay: nem, ezt otthonról hozzák. gondolom, elhiszi, hogy se burkus, se öreg ember, se tatulusur, se a többiek nem az iskolában tanulták a mocskolódást, az alpáriságot, de valóban ezt a nyelvet értik csak meg, valamint még egy nyelvet: az erő nyelvét.

  • huncanada: na, erre mondják azt, hogy egyék meg, amit főztek! már nem fognak tudni mutogatni hátrafelé, gyurcsányozni meg emúttnyócévezeni, már nincs pézcsap, elzárták, már nincs mit lenyúlni, már nincs mit eladni, a kassza üres, a családi ezüst rég a zaciban, már nem lehet az emberekről több bőrt lenyúzni, már nem lesz elég az óriásplakát, hogy magyarország jobban teljesít, már el kell kezdeni valami olyat csinálni, amit jobb helyen kormányzásnak hívnak. a baloldalnak valóban semmi esélye sincs kivezetni az országot ebből a szarból, amibe orbán ültette.
    elég egyetlen éves költségvetés, amit a fő költségvetési nemiszerv megvétóz, és áder, a hűséges pulikutya, lelkesen feloszlatja a parlamentet, és lehet megint választásokat kiírni.

  • Ille István
    2014 március 13
    2:24 de.
    Így van, ezt nem értik meg a cornéliusok, hogy még ha nyerne is az ellenzék, semmi esélye a rendszer kihajítása nélkül kormányozni.
    Részemről a bojkott nem csak a választási bojkottot jelenti (csak ahhoz már késő), hanem a rendszer elleni bojkottot, a rendszer teljes elutasítását.
    Amíg ezt nem teszik meg, addig nem lesz itt semmilyen pozitív változás.

  • Josephine Harkay
    2014 március 12
    7:10 du.
    Nem, ma Mo-on hittant tanítanak, meg erkölcstant.
    Mi még nem ezeket tanultuk, ezért van még önálló véleményünk…

  • Kedves antifülke, nincsenek corneliusok – egy van. Én. És legyen szíves megmutatni, hol írtam én, hogy nem kéne rendszerváltás! Olyasmire reagál velem kapcsolatban, amit le sem írtam.

    Nem beszéltem bojkottról, és nem beszéltem rendszerváltásról. Azt írtam, hogy nem most van itt az ideje az ellenzék mószerolásának, mert MOST MÁR HARC VAN, kampány, és csata közben nem izélgetjük a lövészárok katonáit, hanem adogatjuk neki a lőszert és visszük a lövészárokba az enni-innivalót. Erről beszéltem, erre Ön jön itt bojkottal és azzal, hogy én nem értek meg valamit.

    Nagyon is értem és tudom, hogy ha netán kormányra kerül az ellenzék, vagy megbukik két hónap alatt, mert a mindenhova beültetett Fidesz-pártkatonák elszabotálnak mindent, vagy előveszi a marha nagy söprűt, és elkezd takarítani durván és következetesen, ha túl akar élni.

    Persze ha jön a söprű, a pesti értelmiség, inkluzíve Schiffer, azonnal óbégatni kezd majd, és számon kéri a kormányon a tankönyvekből tanult vegytiszta demokratikus elveket, mert fogalma sincs a politikai praktikumról.

    A praktikumba tartozik az is, hogy kampány idején két dolgot tehet: vagy csöndben marad, ha már használni nem tud – vagy nem akar – vagy kimegy ő is az utcára, ahogy pl. Bauer Tamásnak sem derogál.

    Ennyit mondtam, se kevesebbet, se többet. A belinkelt cikk pont ezt a problémát feszegeti – tehát mégiscsak van legalább két cornelius.

  • cornelius
    A belinkelt cikk, ami a figyelmembe lett ajánlva, az foglalkozik a bojkottal. Tehát arra reagáltam, mivel nekem lett címezve.
    A „marha nagy seprű” pedig azért nem jó megoldás, mert az azt feltételezi, hogy ugyanolyan antidemokratikus eszközökkel akarnák kiebrudalni a fidesznyikeket, mint ahogy azok oda kerültek.
    Mert ha elfogadják legitimnek, érvényesnek ezt a rendszert, és demokráciának mondja az ellenzék, akkor a győzelmük esetén nem léphetnek fel seprűvel, hanem szépen meg kell várniuk, amíg azok kihalnak a helyükről.
    Tehát ezért kell bojkottálni a rendszert, mert ezt demokraták nem tudják működtetni. Ezt csak ilyen bűnözők tudják működtetni, akik létrehozták, mert ez nem demokratikus.

  • cornelius
    Ezt most találtam:
    http://www.origo.hu/valasztas2014/20140313-kulon-helyszinen-lesznek-a-baloldali-partok-aprilis-6-an.html
    Már a választás estéjén is külön várják az eredményt, még arra sem képesek, hogy együtt ünnepeljenek, vagy szomorkodjanak. Összefogás mi?
    Ha nyernek, szerinted mi lesz?
    Azonnal elindul a harc a koncért. Demokrácia, alkotmányosság szóba se fog kerülni, csak szőr mentén, mint eddig.

  • „Ezt kéne tennie az ellenzéki tömörülésnek, és nem pedig már most elosztani a nem létező sarzsikat, posztokat, bársonyszékeket és Audi kulcsokat.”
    Igen, a szerzők jól látják, ez az ellenzék csak Audi kulcsok osztogatására alkalmas (esetleg Merci, v BMW).
    Másra nem. Ezért ezután nem is osztanak neki lapot.
    A választók már megtanulták ezt.

  • Encsőrke FIDESZ-re céloztál gondolom. A legnagyobb és legdrágább hivatali autókkal kapcsolatban.
    Mert ebben ( is ) verhetetlenek.
    Kövér házelnök úrnak pl. kettő is van. Havi 620 000 forint üzemanyag-javadalmazással.
    Olvass idióta mielőtt fröcsögni kezdesz.

  • Március 15.-e van, ünnepelünk.
    Kérdésem mit? És kikkel?
    Úgy a kormány,mint az ellenzék a hazaárulás mocskában leledzik.
    Ezek az „urak” felesküdtek valamire.Hogyan védték meg ezek esküjük szerint az alkotmányos rendet?
    A kormány tagjai alkotmányos puccsot követtek el, az ellenzék meg a jelenlétével asszisztált hozzá.
    Ez az ellenzék akar most kormányt váltani?
    Kiábrándító.
    A rendszer ellen nincs kifogásuk? Bravó!
    Hülye magyar ez kell neked!
    Mindenki aki elmegy „választani”, az asszisztál ezeknek a hazaárulóknak, hogy hazánk még mélyebben süllyedjen a kormány által generált alkotmányos puccsban.
    Mégis, milyen elképzelésük van az ellenzéki pártoknak?
    Először bekerülnek a parlamentbe, majd esküt tesznek a NER-re,aztán amire felesküdtek, megpuccsolják?
    Ebből az országból az ész vándorútra kélt.
    És ezek hirdetik, hogy aki nem megy el erre az előre elcsalt választásra x-elni, az hazaáruló!
    Fordítva vannak bekötve az „urak” jelentem, és még csak észre sem veszik.
    Pedig csak annyit kéne mondaniuk, hogy a király meztelen.
    De még ehhez is gyávák!A szavazók mögé bújva várják,hogy kikaparták e nekik a gesztenyét,és nyertek e újabb 4 évet a parlamentben való ücsörgésre.
    Magyarország!Az örök vesztes.Ezért.

  • Nagyon jó írás ,-Magyarországon nem kormány váltásra van szükség,hanem a demokratikus alkotmányos rendszerünk vissza állítására. A kormány váltó pártoknak ki kellene jelenteniük ,és tudatosítani kell a választó polgárok előtt azon szándékaikat,hogy a Fidesz kormány leváltása esetén azokat a képviselőket szervezeteket ügyészség, alkotmánybíróság, sajtó, médiumok, stb, akik hallgatólagosan vagy tevőlegesen hozzájárultak a demokratikus rendszerünk elferdítéséhez bíróság elé fogják állítani őket. A fentebb felsorolt törvények paragrafusok alapján. Orbán Viktort és kormányát teljes mindenre kiterjedő elszámoltatás alá kell vonni.-Tolvaj banda-

  • bumburi
    2014 március 15
    3:30 de.
    Tud jobbat? Vagy saját magára gndol, ha mindenkit hülyének és hazaárulónak lát?
    Március 15-ét mindig ünneplete a magyar, csak a Rákosi korban nem.
    Ő hiányzik?

  • „Láss, láss, ne csak nézz!” – állandóan ez a hatvanas években népszerű slágerrészlet jár a fejemben, amikor a bojkottért lihegőket hallgatom. Néhány dolog.
    1. A bojkott nem az, ha nem mész el szavazni – az csak egyszerűen „alacsony választási részvétel”. A Párt erről gondoskodott. A korábbi szabály az volt, hogy az első forduló akkor ÉRVÉNYES, ha legalább a választók fele+1 személy leadja a voksát, és akkor EREDMÉNYES, ha a szavazatok legalább fele+1 db egy jelöltre kerül. Ezt a szabályt eltörölték, most ha 10 ember megy el, akkor az a 10 ember dönti el a képviselői hely sorsát, és a legtöbb szavazatot kapó lesz képviselő. Tehát ha indul 4 jelölt és százan szavaznak, akkor az lesz a győztes, aki 26 szavazatot bír bezsebelni.
    2. A bojkott az, ha az éppen regnáló hatalom ellenében SEMMILYEN párt, mozgalom, akármi nem állít jelöltet! Márpedig a PEM pl. állított. A Párt arról is gondoskodott, hogy legyenek ellenjelöltek: állami pénzek milliárdjait dobja oda eddig nem létezett, sőt ma is legfeljebb egy kezdetleges honlapon létező alakulatoknak. Ha tehát az eddigi ellenzék nem állít jelölteket (a jobbikák, meg Schifferék biztosan indulnának minden körülmények között) az a lehető legjobb opció a Pártnak.
    3. Az, aki mindenkit, aki a legcsekélyebb mértékben is nem ért egyet vele, hazaárulónak és hülyének lát, példamutatóan beleillik a nemzeti együttrohadás rendszerébe. Meggyőződésem, hogy még a Párt soraiban is vannak olyanok, akiket nem az Audikulcs, vagy egyéb kellemetességek hajtanak, hanem valamiféle tettvágy. Ezek persze veszélyes elemek, sose lehet tudni, mikor kezdenek el gondolkodni – lásd Ángyán professzor.
    4. Akinek nem jó a mostani ellenzék, két dolgot is tehetett volna az elmúlt években. a:) Belép az egyik ellenzéki pártba és ott próbálja érvényesíteni az elképzeléseit. b:) Alapít egy pártot, és megmutatja, mi az az „igazi” ellenzék.

  • A kedves cikkiro nyilvàn ott volt a „szakértöi kormàny”követelöinek soràban,majd komàba esett és 2014-ben felébredt,most làtja,hogy nem
    minden igérgetése a „szakértöknek” valosult meg.

  • talalom
    Te melyik cikkre reagáltál?
    Csak kérdezem, mert ebben egy szó sincs a szavazás bojkottálásának a felhívására.
    Ez a cikk arról szól, hogy mit kellene tennie az ellenzéknek most, ha már nem bojkottálta a kormányt az Alkotmány kihajításától kezdve, hiszen azóta illegitim, törvénytelen, alkotmányellenes minden tevékenysége.