Orbán Viktor nem kér a miniszterelnök-jelölti vitából

2014 március 17 2:55 du.130 hozzászólás

„A demokrácia lényegéhez tartozik, hogy legyenek az ország jövőjéről folyó viták. A viták tehát fontosak, de valódi jelöltek és kormányzóképes erők között.

Máig nem tudjuk, hogy ki a baloldal valódi vezetője*: Gyurcsány Ferenc, Mesterházy Attila vagy Bajnai Gordon. Máig nem tudjuk, hogy mit és mikor tudtak a baloldal vezetői Simon Gábor MSZP alelnök százmillióiról, mert nem hajlandóak elmondani. Azt tudjuk, hogy egymással többet vitatkoznak, mint politikai ellenfeleikkel. Azt is tudjuk, hogy szeretik megváltoztatni kéthetente a saját nevüket. És azt is tudjuk, hogy egymást a gázrezsóra ültetnék fel, viszont ezek nem elegendőek kormányképes alternatívának!

Mivel tehát nincs valós alternatívát felmutató, kormányzóképes igazi jelölt a baloldalon, ezért vita feltételei sem állnak fenn.

Fidesz Sajtóiroda”

Orbán-szelfi (Fotó: Facebook)

Orbán-szelfi (Fotó: Facebook)

Ezt a közleményt adta ki Magyarország kormányzó pártjának sajtóirodája arra, hogy a kormányváltó koalíció (MSZP-DK-Együtt-PM-LP) miniszterelnök-jelöltje, a Magyar Szocialista Párt elnöke, Mesterházy Attila vitára hívta ki a Fidesz-KDNP pártszövetség jelenlegi miniszterelnökét Orbán Viktort. Választások előtt ez normális menetrend minden demokratikus országban, és a választások előtti jelölti vitát éppen a jelenlegi miniszterelnök „hozta divatba”, még a ’90-es években. Három alkalommal volt hajlandó kamerák elé ülni ellenfelével: 1998-ban, 2002-ben és 2006-ban. Mindhárom alkalommal vesztesként hagyta el a terepet, még a köztudottan nem elég jó debattőr Medgyesy Péterrel szemben is (2002-ben). 1998-ban is több szavazatot kapott a Horn Gyula vezette MSZP, mint az akkor Fidesz-Magyar Polgári Pártnak hívott alakulat (jé, ezek szerint más is változtatott nevet?), csakhogy a Fidesz-MPP a két választási forduló között annak ellenére koalíciót kötött a Torgyán vezette kisgazdákkal, hogy Orbán nyilvánosan kijelentette: a kisgazdákkal soha. Így az egyéni körzetekben visszalépett kisgazdák helyett a Fidesz-MPP-MDF-KDNP jelöltjei kerültek az élre, ezzel érve el, hogy a legtöbb képviselője az Fidesz-MPP-MDF-FKGP-KDNP koalíciónak lett. Félre értés ne essék: a koalíció kötés az alapkérdésekben egyetértő politikai erők között természetes és jó dolog, bármelyik oldal is él ezzel a lehetőséggel. Hiszen a magyar társadalom is sokszínű – egyelőre még nyilvánosan is teheti –, és egyáltalán nem biztos, hogy például aki konzervatív, az egyben keresztény is, vagy az, aki szocialista az feltétlenül ateista is.

Más történet, hogy hová lett a ’98-as széleskörű koalíció többi tagja? És hová lett a magyar polgár a névből?

Nos, a Párt partnerének lenni nem egy életbiztosítás Magyarországon. A ’98-as koalíció más pártjainak útját a széthullásig bőven kísérték bírósági perek, néhány a mai napig is tart. (A KDNP-nek is volt ügye: bírósági úton „nyert” KDNP elnökséget Semjén Zsolt Giczhy Györggyel szemben, de egy rövid időben létezett egy KDSZ (Kereszténydemokrata Szövetség) is, Harrach Péter vezetésével, aki ma az országgyűlés egyik alelnöke, nyilván KDNP színekben.)

Az első ciklusban még fő szövetségesnek kinevezett MDF sorsa sem lett más. Legutolsó elnökét, Dávid Ibolyát és egy másik vezetőjét, Herényi Károlyt éppen most citálják másodszor bíróság elé, egy rendkívül zavaros titkosszolgálati ügyben, amelyben a másik fél egy köztudottan fidesz-közeli cég, az UD Zrt., amely őrzés védelemmel, meg, mint kiderült titkosszolgálati tevékenységgel is foglalkozó magántársaság. A kisgazdák is bíróságra járnak: elsősorban azt vitatják, hogy hová lett a lé? Mármint a székház eladásából befolyó?

Egyszóval az „Egy a tábor, egy a zászló” jelszó meghirdetéséig bizony a jelenleg kormányzó koalíció (bocs, a KDNP nem koalíciós partner, hanem „a pártszövetség” tagja) is gyakran változtatta a nevét, partnereit. Igaz, ami igaz: egy sziklaszilárd, immár 25 éve biztos pont a Kedves Vezető személye. Bár ez nem feltétlenül pozitívum, de nem is elvetendő megoldás.

Különösen akkor nem, ha az ellenzéktől hiányolt „valós alternatívát” ezen az oldalon immár sok-sok éve nem program, elképzelés, hanem egyetlen dolog jelenti: Orbán Viktor.

Teljesen természetes, bármilyen zseniális a KV, mindent azért nem tarthat fejben. Például azt sem, hogy az általa gründolt Nemzeti Választási Izé hivatalosan is elfogadta, hogy az ellenzéki koalíció miniszterelnök-jelöltje Mesterházy Attila.

Programok készítésére meg kár az időt fecsérelni, nem is teszi ezt a Párt, már 2010-ben is homályos lózungokkal nyert. De úgy tűnik, a pártprogramok olvasgatásával sem tölti az idejét a KV, de még a sajtóosztálya sem. Így azután, honnan is tudhatná, hogy az ellenzék mindegyik pártjának van programja, írott, honlapokról elérhető, részletes formában is és rövidített pontokba szedve is. Ugyan mi szükség olyan apróságokkal bíbelődni, mint a nyugdíjrendszer, vagy a munkahelyteremtés mikéntje? Nem káptalan a miniszterelnök feje sem, hogy minden piszlicsáré dologgal foglalkozzon! Elég, ha semmitmondó és hazug frázisokat öblöget lobogó zászlók előtt.

Én ugyan egy fikarcnyit sem bíznék olyan valakiben, aki nincs tisztában legalább a politika színpadán szereplők mibenlétével, ha már az ország dolgaira nincs rálátása…

Rátesi Margit

*Kormányváltó koalíció: Magyar Szocialista Párt (MSZP), Együtt 2014 Mozgalom és Párbeszéd Magyarországért Párt (Együtt-PM), Demokratikus Koalíció (DK), Liberálisok Pártja (LP). Vezetőik: Mesterházy Attila (MSZP), Bajnai Gordon (Együtt-PM), Gyurcsány Ferenc (DK), Fodor Gábor (LP)

130 hozzászólás

  • Margit, a kisstilű vagdalkozások elhagyásával sokkal értékesebb lenne ez a blog. Egyébként terjed a hir, hogy mégis lehet VITA. Mégpedig hármas vita : Orbán, Mesterházy és Vona Gábor részvételével !

  • Orbán utolsó vitája Gyurcsánnyal volt, akkor Fletó simán lenullázta. Azóta gyáva kiállni, mivel a vitában érveket kellene sorakoztatni, adatokat sorolni, és főként felvezetni az országra vonatkozó elképzeléseket.
    Azt, meg ugye nem mondhatja, hogy programjuk, még többet lopni, még több embert belökni az árokba.

  • Budafak,
    Természetes,hogy huzavona naftóle besegít a vitába. jozef göbbelst nem kérheti fel!

  • Lehet,hogy mégis lesz vita,bár az idétlenül harsogó,hazug
    baloldali ellenzékkel valóban nincs sok értelme!!!
    Egyébként Gyurcsány nagyon tud pofázni,hazudni és sajnos a nagyhangú
    hazugságaival valóban lehengerelte (anno) Orbánt,de hamar kiderült az igazság a szemétség és hogy minden hazugság!!!
    Reméljük,most nem így lesz!!!!

  • 2002-ben is volt programmja a baloldalnak:”Szakértöi kormàny”.
    2004-ben jött a „Még szakértöibb kormàny”.
    2006-ban „Lassan mondom,hogy Orbàn Vilktor is megértse,nem lesz gàzàremelés”.Nàlunk lett a legmagasabb gàzàr,villanyàramàr 2.az EU-ban-most végre megàllitva és csökkentve a rezsinövekedés,az inflàcio-.
    Igy jutottunk el a 2008-as IMF kölcsönig-csak a végsö szükségben fordulnak a kormànyok érte-.
    Pedig minden alkalommal megnyerték a „szàjakrobatai versenyszàmot”,
    olvashatjuk a cikkben.
    A tettek és igéretek között a baloldalnàl a leglàtvànyosabb eltérés.Tessenek utàna nézni,eladosodott,kiàrusitott orszàgot a problémàkkal hagytàk örökül.
    A baloldal nevet ugyan vàltoztatott,de elfelejtett megujulni,igaz a régiekkel nem is lehet.

  • Nem kér belőle…nem kér belőle…
    Pedig a pudding próbája a megevés !

  • Mivel a mini diktátornak nincs mondanivalója nem is vitázik .

    Mert igen ciki belefutni olyanokba mint anno Gyurcsánál 🙂

  • „Mutyi-Orbánnak” – mutyi-putyinja lett és 7000 MILLIÁRDOS VAGYONA ! – nem MER KIÁLLNI, nem mer VITÁZNI, mert FÉL, igen, FÉL mindattól a kérdéstől, amelyet meg sem tudna válaszolni.

    Menekül, mert PROGRAMJUK SINCS, csak a HARC, a MEGVÉDJÜK a magyarokat.

    Józan értékitélettel rendelkező még itthon élő MAGYAR POLGÁROK NEM kérnek az orbáni elszegényítésből, a putyini harácsolásukból sem! – de olyan sok negatívum van a rovásukra, hogy szinte oldalszám kellene azokat felsorolni. Jó lenne, ha valaki azt is megtenné, felsorolná ! – akár időrendben! – még kampányolhatnánk azzal a listával is!

  • Göbbelst és a nácikat semlegesítendő,- ki kellene bőviteni a vitázók létszámát még kettővel, mondjuk: Gyuri 10-el és Geyzával. Sárba lehetne igy simán döngölni a fasisztákat! A csoportképen pedig Geyza pirosodhatna középen, legfeljebb hihúzná magát…

  • budafok: nyugi, komám, magával még mindig göbbelsék oldalán van a túlsúly. valamit ráadásul erpsen félre is ért. maga nem vitapartner.

  • No, a FIDESZ közlemény jól tömöríti a helyzetet.
    Az összesodródott baloldal, s az elnyomott, megerőszakolt Mesterházyja nemigen fogható fel érdemi vitapartnernek, mint „miniszterelnök jelől”.
    Ha M-nak van annyi ereje, gerince, hogy eredeti szándékának megfelelően tényleg kihagyja az Apró-Gyurcsány klánt, s Lendvai sipikét a maszop vezette baloldalból, már előbbre tartana.
    Így még azt is kockáztatja – van valószínüsége – hogy nem jut be a parlamentbe. Ugyanis a kaméleon konglomerátumra 15% bejutási küszöb vonatkozik.
    Ha ez nem jön össze, akkor annyi….
    Még egy két Simon Gábor, s előfordulhat még ez is. Magában a maszop mindenképpen bejutna.
    Na nem kell elkeseredni, next time… vagy még nextebb:-)

  • enterprise: a fidesz-közlemény, mi? mert orbán majd eldönti, hogy nek ki a vitapartner. hát, igen. orbánnak senki. bár, én azt is megérteném. orbán se valaki. persze, ezek csak érzelmi dolgok, sem orbánon, sem mesterházyn nem múlik már régen semmi. se magán, se rajtam.
    itt egyedül az aktív részvételen múlik valami, mert orbánnak hála, ha kicsi a részvételi arány, a nemzetvezető testvér a nyerő.
    mind1, bármilyen formában marad hatalmon, marad a nemzet megosztottsága. azé a nemzeté, amelyik ma a legegységesebb európában 😛

  • Pistike:
    Te és az egységes nemzet 😀

  • Erős Dénesnek: „Tessenek utàna nézni, eladósodott, kiàrusitott orszàgot a problémàkkal hagytàk örökül.”

    Megtörtént, utánanéztem: Az állam bruttó adóssága 2009. november végén 19033 milliárd forint volt. [2014.] Februárban már 22 934,8 forintra nőtt a központi költségvetés bruttó adóssága – derül ki az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) friss adataiból. Ez a januári ugrás után ismét történelmi csúcsot jelent. Míg decemberben 21 998,6 milliárd forinton állt az adósságmutató, addig januárban majdnem 900 millióval több lett (22 844,2), s februárban is hízott, igaz szerényebb mértékben (89,8 milliárd forinttal). Az idei költségvetés szerint egyébként 23 392,7 milliárd forintnyi lehet az év végére az adósság.
    És mindezt úgy, hogy közben a Fidesz lenyúlt és eltapsolt 3000 milliárd magánnyugdíjpénzt.
    Miről is beszélünk?

  • Budafack,
    Maradj a szakmádnál!A Trianon zokogásban ügyesebben tudsz hablatyolni,és ha jól begyakorlod örökségbe adhatod az ükunokáidnak is

  • Ille úr,
    magam is úgy vélem, hogy több kategória van közöttünk és nem is az én káromra.(Sőt én még a kokárdát se taposom meg, amire Ön még fel is vágott!)

  • mariska,
    nem tudok cselédül.Beszélgess a Budafackinggal. Ha észt nem is,de valami eszmének nevezett drog- félét rád locsolhat.

  • Tudósöcsi:
    Aztán kiafrancot érdekel hogy szerinte neki ki a vitapartner ?
    Az ilyen cikkekkel inkább a magafajájúaknál kopogtasson.
    MI azért járunk ide hogy ne azt a tömény hülyeséget olvassuk , ami dől a Hungaro-médiákból.
    Akkómeg minek hozza utánunk ?

    Megbolndult maga ?
    Hordjon inkább vizet a Balatonba.
    Ha felesleges elfoglaltságra vágyódik.

  • Butafokoska :
    Elolvastam a bejegyzését eléjétől a végéig.
    Aztán ismét.
    Aztán hátulról előrefelé.
    De úgysem leltem értelmét…

  • Itt már nem számitana semmi vita.Hitbizományok szájkaratéjára egyre kevesebben kiváncsiak…

    Ha lenne igazi baloldal,mint ahogy nincs,akkor talán…meg ha lenne valódi jobboldal.
    A mai magyar jobb és baloldal egy ártalmas harapófogó,melynek szárai a mindenkori egyszerü magyar dolgozót zárja körbe…
    A törésvonal nem a jobb és baloldal hanem a pénz-és a népoldal között van.

    Pénzoldal:összes párt,fejesek,menedzserek,média,a külföldi értékrendek propagálói.
    Népoldal:mindenki más.,a z utcaseprőtől a kisvállakozón át tanárig,bárki aki szellemi vagy fizikai értéket hoz létre.

    Pénzoldal:ök ott fent.
    Népoldal:mi itt lent.

    Ma nincs olyan párt hazánkban,mely valóban népvédő lenne.

    A mai mszp és csatolt rélszeik csukják be a boltot,menjenek Görögországba a Syrysahoz tanuljank tölük mindent,aztán hazatérve alulrol felfelé ,mint a sejtek a testeben,alakitsanak egy valóban független,tehát antiglobalista,antikapitalista pártot,csőstől jönnének az emberek…

    Persze uj emberekkel,uj müsorhoz uj férfi kell…

    Egy népoldali Nagykanizsáról.

  • Hiába no, anyahajó nehezen fordul, és még azt sem vette észre, hogy Lendvai Ildikó nem képviselő-jelölt…

  • gogu: maga és a nemzet 😛

  • budafok: bocsika, de aki a béka feneke alól szemléli a világot, mint maga, nem igazán látja azt perspektivikusan 😀
    a szövegértése pedig immár katasztrofális. ráléptem, nem szándékosan megtapostam, ahogy maga fogalmaz. érzékeli a különbséget? nem hinném. ahhoz nem eléggé..khm…inkább nem minősítem. magát ványolókéssel alakították ki, a finomságok valahogy lefaragódtak magáról 😀
    a kokárda miért került a földre, azt nem vizsgálja? tán AZ valóban szándékosan került oda.
    amúgy tényt közöltem, és nem tengtem túl érzelmileg.
    díjazom az erőlködését, de nem nagyon jutott előbbre.

  • Én kérem e tárgykörben tájékozódtam a Dakota-Press-nél, ahol elmondták nekem, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr azért nem fog vitázni senkivel, mert a Tuva sámánok, akik a Parlamentben lévő Szentkoronát is megszabadították a rontástól, azt jósolták neki, ha vitázik bárkivel is, akkor azzal megrontja magát és elveszíti a választásokat. 🙂
    A Tuva sámánok azzal érveltek és győzték meg azáltal Orbán Viktor miniszterelnök urat, miszerint:
    2002-ben volt vita – a Fidesz veszített
    2006-ban volt vita – a Fidesz veszített
    2010-ben nem volt vita – a Fidesz nyert.
    A Dakota Press-nél továbbá tájékoztattak engem arról is, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úr nem gyáva, csupán kissé babonás. 🙂

  • Budafack,
    a kislétszámúban nem tanultatok történelmet?
    Tudnod kellene,hogy kokárdataposási ügyben,hős elődeidhez(vitéz jányi gusztáv,vitéz nagybányai horthy mikulás gyalogsági lovas tengerész stb.) és hulladék pártbarátaidhoz fordulhatsz elmarasztaló ugatással.(Nem kutyákra gondolok, mert hozzátok arányítva azok beszélnek)
    Sajnos úgy nézem,Ille szereti a bohócokat.Még egy ideig ronthatod itt a levegőt.

  • Tisztűtt eltársak!!
    Főhomálosíttana valaki, hogya Smáneltárs topiktyába mé’nemlehet hozzáugatnyi?

  • Orbánt vitára invitálni??? felesleges Ő egyszerűen vitaképtelen.
    Ahol nyilvános szócsatára érvelésre, általuk nyilvánosságra hozott különböző hamisított adatok megbeszélésére lenne szükség, ott Orbán elveszett. Ő főméltósága ezzel tisztában van,és berezelésének ez a legfőbb indoka. Mert egy miniszterelnök jelölti vitából,vagy ilyen jellegű disputából ennyi hazudozás után lehetetlen jól kijönni. Ahol nem Önmaga,vagy a Fidesz,vagy akár a lakájmédiája a döntőbíró,oda nem megy,Meg hát melyek lennének azok a témakörök amiben a Orbán kormány sikerről beszélhetne.??Egyet mondjon valaki.-A fél királyságomat felteszem rá hogy kibújik a vita elől-,mert egy gyáva link politikus, aki csak a bandáját tudja uszítani,ő maga meg lapít, mint az a cucc a fűben.

  • falusi: értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja? édes öregem, ámen volt. semmi értelmét nem látom tovább elbeszélni egymás mellett. ők nem azt védik, amit mi kifogásolunk, és mi nem azt támadjuk, amit ők védenek.
    de, ha a nép úgy kívánja, hát visszaadjuk a gittet, lehet tovább rágni.

  • pecor: kitartás, csillagok, meg székre állok, úgy kiálltok http://youtu.be/ZRiX5DnfbEs
    röhej

  • Ille István
    2014 március 18
    2:11 du.
    Csak most láttam meg az utolsó beírá
    sodat a papplajcsisban.
    Jó ez így, bezárva.
    Semmi fontosat nemlehet már erről mondani.
    Cheers!!

  • falusi: cheers! a párom fiától kaptam születésnapomra egy butella jóféle portugiesert gere pincészetéből. most éppen azt kortyolom 🙂

  • Ez a „gittegylet” egymással is vitázik eleget…..
    Ennyi önjelölttel tényleg komolytalan dolog lenne vitázni,bár Mesterházy „lenne” az esélyes közülük,de sajnos ő sem tudja mit akar,vagy mit beszél!Így minek?…..

  • Gyuri10 én meg nem tudok „kocsmául”,meg héberül…..így nincs miről beszélnünk!!!!

  • Géza!

    2002-ben és 2006-ban volt vita,amiben az ellenzék nagyot
    tudott hazudni,rágalmazni(ebben profik…)na ezért nyertek,
    de hosszú távon veszítettek:hitelességet,becsületet…..

  • Ille Pisti. Ako’ boldog születésnapot!

  • NE röhögtessen Bogdánúr Géza kérem , mert magamra borítom koffimat.
    Pedig már 23 óra 53 perc is elmúlott már.

  • na, boda, csakhogy egy kis világosságot gyújtsak abban a sötét kis fejecskéjében:
    „Robin, a bátor elszaladt
    Bátran elfutott, el ő,
    A vész láttán ahogy tudott
    Farkát behúzva elfutott
    Bátrak bátra, hős Sir Robin
    A porba hasalt és talpat is nyalt
    Hány embert megfúrt, hány seggbe bebújt… (gyalog galopp)”
    gondolom, sejti, kiről is szóla az óda?
    mégis, orbán miért is vitázna? hiszen akkor lesznek kínos kérdések oroszokról, paksról, programról – ja, olyan megint nincs, ahogy 201-ben se volt, de így legalább nem is lehet elbukni – de van izzadságszagú erőlködés, hogy jaj, csak valamit el ne rontsanak, mert hát, a vitapartnerről kiderülhet, hogy valamihez jobban ért, valamiről meggyőzőbben tud beszélni, egyáltalán, jobb ez így, ha nincs vita.
    persze, ettől még a főmajom 15-én bátorságról makog, székre állva, de másnap már gyáván elmenekül egy tv-vita elől!
    orbán sokkal tartozik a nemzetnek, leginkább tisztességgel és őszinteséggel. de ő csak hazudni tud, ráadásul még a sameszainak is letilt minden nyilatkozatot, nyilvános vitán való részvételt, mert akkor nincs kockázat, hogy valaki véletlenül elszólja magát.
    orbán fél a vitától, mert a vita gondolkodásra serkenti a mégoly birka alattvalót is, és a gondolkodó állampolgár pedig veszélyes.
    (na, ezért nem veszélyes maga, boda.) a gondolkodó állampolgár azért is veszélyes, mert merő kalanvágyból még oda teszi az ikszet, ahová orbánék szerint nem kellene.
    lényeg, hogy orbán fél a vitától, és ez a félelme kihat pártjára is. ma orbanisztánban nincs helye demokratikus vitának.

  • Pestiek és falusiak!
    Az ADOSSÀGOT helyesebben-pontosabban-a GDP -ben mérik,mert a Ft
    -a valutàk-àrfolyama naponként vàltoz(ik)hat.

  • marcsa kérem,
    Nem iszom és életemben még kocsmát belülről nem láttam.Az a delirium tremenses prolik,bakák és cselcsík temploma.Héberül tudni vagy megtanulni? Na ne…Ebben a kádenciádban és ilyen fejjel meg se próbáld!A rovásírást már megtanultad?
    Hej…te bunkócska te drága…

  • Gyuri10: Kulturáltan inni nem tudom miért lenne probléma?
    Azt sem miért ne vacsorázhatnék pubban (kocsmában)?
    A delirium tremens összemosása a kulturált alkoholfogyasztással nagy hiba. Ráadásul az éppen az alkohol megvonásától van. A mérsékletesség a kulcsszó mindenben. Még a Biblia sem tiltja. Aki sosem iszik sokat veszít a világból. Egy jó steak jó bordeaux-i borral Isten adománya. Bűn nem élvezni.
    Marcsi nem lesz attól több, hogy mindenkit alkoholizmussal vádol. Ami ugye betegség amit gyógyítani kell és nem megvetni. De ezt Marcsi valahogy nem érti.

  • llanfair: hacsak ezt nem értené!

  • Dénesem, ha a GDP-hez viszonyított adatot hozom, akkor nyilván azt kifogásolja, tekintve, hogy 2013-ban a GDP _csökkent_. Abban is igaza van, hogy a forint árfolyama változik/hat, most éppen jó mélyen van a forint, ami üdvös hatással van az államadósságra. Mellesleg a forint árfolyamváltozása sem független a kormánytól, én még élénken emlékszem arra, hogy négy éve a Kövér-Várhegyi duó nemcsak a forintot, hanem az eurót is majdnem bedöntötte azzal az okos nyilatkozatával, hogy nem Görögországban van a válság, hanem nálunk.
    Egyébiránt nem hegeliánus Maga véletlenül?

  • Ille István. Ma pedig steak lesz vacsorára bordeaux-i Clos de La Cure vörösborral. Kevés finomabb étek van a világon.
    Szerintem Marcsi is elcsábulna.

  • pesti gúnár: déneskének fingja sincs hegelről, ő a pártszékház propagandaanyagaiból dolgozik. azok közt meg kétlem, hogy lenne hegeliánus.
    de még vegetáriánus is alig 😀

  • llanfair: áh, ő aligha, ő vigyáz az alakjára. eccő sten biza emegyek egy sztékházba, és roggyantra zabálom magam, bár kétlem, hogy lenne argentin marhájuk…az otthoni gázsütőben nem igazán lehet jól megsütni…nodemajd, a cimborának van elektronyos kemencéje, majd abban!

  • „Mert megint két világ áll egymással szemben. S ez a két világ önmagába zárt egység. Nincs átjárás, nincsen párbeszéd. Rengeteg történelmi oka van annak, hogy Magyarország ennyire véglegesen és végzetesen megosztott, de a ténnyel muszáj megbarátkoznunk. Igen, ennyire megosztottak vagyunk. S e két világ utoljára csap össze jelenlegi formájában és állapotában.”
    ez írja bayer, a címeres cöf-vezérürü.
    ennyit orbáni lázálmáról, európa legegységesebb országáról.
    ezek nem beszélnek egymással?

  • Dénes ERÖS: Igaz. Tehát így számolva az adósságunk már eléri a 85%-ot. Ez 18 éves csúcs. Meg a 3000 milliárd nyugdíjpénz. De arra már ki emlékszik? Meg a Paks II. hitel? De ezt nem számítjuk az adósságba mert rosszul mutat. Az új hitel kamata 4.15 és 5.55 százalék. Hol tartunk? Ehhez már Patakinak kell lenni (fejszámoló művész)!
    Mennyi is a rút IMF kamata? Gazdasági szakemberek szerint nincs különbség a kamatok között. Igaz az IMF nem szabad felhasználású. A mostani pedig szabadrablás engedélyes.
    A forint pedig romokban és ez nem nagyon változik jó irányban.
    De ez magát nem érdekli mert ellentétes a mantráival.
    Ugye Erős úr?

  • Ille István: Tökéletes az rideg tartású ír marhából is. Nekünk villany van. Hozzá egy kis fokhagymás steakvaj a la Joe’ Butchers és jól átsütve. Úgy, hogy a szélén ott legyen az a kis rákkeltő.
    Idáig minden vendégünk elcsábult. Ezt nem lehet megunni!
    De soká lesz ez a vacsora!!!!!!
    https://www.facebook.com/joesbutchers

  • Marcsi kérem,Fusson csak neki még egyszer a márc:18-51 írásának.ilyen gyors változás a betegség jele lehet,aggódok Önért.

  • Pestiek meg Falusiak!
    2013-ban a GDP 1,1%-al növekedett Magyarorszàgon,Németorszàgban 0,4,
    Ausztriàban 0,3 % növekedés volt.

  • Gyuri10:
    ” Italboltese necessere est ”
    (Kocsmázni pediglen szükségs)
    / Régi pannon közmondás /

  • Llanfair:
    Ez a csökkentagyú Dénesss aztsem tudja mijaz a százalék.
    Mit erölkődsz vele ?
    Csak magadat fárasztod !

  • A KSH adata szerint 80,1 % az adossàgunk-1-2 napos adat-.

  • llanfair,
    kulturáltan enni,inni természetesen nagyon is emberi.Azonban amikor olyan bodafloki meg egyéb náci lotyókkal „kommunikálok”még azt is jogosnak tartom,leszarási alapon,hogy az ő ittasságuk kidomborítására ne említsem,hogy igenis sokszor vacsoráztunk a Margit körúti PAKSI halászcsárdában.Sajnos néhány éve már bezárták. Gondolom a tulaj Iván kiöregedett.Előtte is és azóta is amikor Pestre látogatunk eszünk és iszunk a Mátyás pincében,a százévesben,a Siposnál,a Váci utcai Fatálban stb. Többnyire halféleségeket finom rizlinggel. Az hogy ezeknek a sült ökröknek mit írok,nem kell,hogy Téged irritáljon.A héber(ivrit) nyelvvel van nekik az igazi,feldolgozhatatlan problémájuk és a saját fertályuk iszákosságával.Ez már akár maradhat is az ő bajuk.

  • erős et: azóta 85%. de kérem, a ksh adatait, ha lehet, ne vegye komolyan. tudja, ők olyan számot hoznak ki, amilyet a csuti kondásgyerek akar.
    „A dollárkötvény mostani kibocsátása megdobja az államadósságot is. Ráadásul mindezt akkor, amikor az év elején amúgy is sok forinthitelt vett fel a magyar állam. Ehhez jön hozzá még az, hogy a forint is gyengült az első negyedévben, és ez is növeli az államadósságot (mivel a magyar államadósság durván 40 százaléka devizában van, ezért a forint gyengülése a forintban mért adósságot megemeli). Ez a három tényező miatt a Portfolio.hu számításai szerint a tavaly év végi 79 százalékos szintről most március végére 84-85 százalékra ugorhat az államadósság (a GDP-hez viszonyítva)”

  • Erős úr csak azt az adatot jegyzi meg, amit a Párt harsog, azt is rosszul. Az 1,1% egy negyedévre – három hónapra vonatkozott, de mivel volt olyan negyedév is, amikor mínuszba futott a gazdaság, a 2013 évi növekedés ennél szerényebb lesz. Szakértők 0,5-0,7% körül várják. A végleges adatot május vége után lehet megmondani: ekkor zárják ugyanis az évet a mérlegkészítéssel a cégek, az eü, az önkormányzatok stb. Az GDP-be beszámolják a társadalmi szolgáltatások értékét is, ezért kell várni.
    Ezt a hsz-t kimentem, mert lefogadom, ha új kormány lesz, és május végén alacsonyabb lesz a 2013-as GDP-növekedés, a lángeszek azt mondják majd: alig pár hónapja működik a kormány, máris csökkent a teljesítmény:)))

  • Dénes ERÖS
    2014 március 19
    11:49 de.

    Drágaides Déneseltárs, te ló.
    Vonnyad kibelüle a hároezermillijó nyugdíjaspízet, a Zajudi, Mer Céda, mega Suzakka gyárak termelísit, merasztat csak adójilag eredmínyetethessük.
    Beszígettünkitten a korcsmárossa, hogyteníked valami kitüntetíst kéne annyi, mezzógazdaságilagg, mera meddőhányó az tehozzád kípest eggy termőfőd!!
    Ovasstassad fő magadnak, hogy miket statárisztikásznak mirúllunk a világba.
    A zadósság meg nőttögettemagát, drága Déneseltárs..
    Má szótam neked a szemenárijumonnis, hogy nemennyé bele itten számulásokba, mer’ evesző, minda szüzessíg a szüretibálonn, azt nízegethetek másik grammafonnutánn.
    Maraggyácsak a hat-nyóc-husz számokná, asztatmá megszokták a komenyista eltársakis, meglassammá a nácikokeltársakis.
    Csókútata kenyeresjány.
    http://data.worldbank.org/country/hungary

  • Dénes ERÖS: Írországban pedig csökkent a GDP. Így most csak 46175.52 dollár szemben a hasító magyar 10974.32 dollárral.
    Számháboruzzunk még? A Trading Economics 2013. 12.31-es adatai.

  • Gyuri10
    2014 március 19
    12:17 du.

    Gyuri! Ha legközelebb Magyarországon jársz, és vendéglőbe akartok menni, nagyon ajánlom Földes Józsi vendéglőjét a Frankel Leó utca elején, pár méterre a körúttól. Földes Józsi egy nagyon derék zsidó ember, és a világ egyik legjobb szakácsa volt, sajnos két éve meghalt rákban. Mind hangulatában, mind kulinális minőségében, a város talán egyik, szerintem a legjobb családi kisvendéglőjét alapította és vezette, nem véletlen, hogy rengeteg közéleti személyiség, és külföldi híresség is megfordul nála (nem Vona félék… 🙂 ), és a mai napig a béke, a lassan köddé váló igazi családi hangulat és ízek szigete. Ne hagyd ki!

  • Kedves Gyuri10: Nem irritált. Csak kötelességemnek éreztem megvédeni a whiskygyűjteményemet meg a borkészletemet.

  • heheheheheheheh ERŐSSKÉNEK nem erőssége a tények tudomásulvétele , mégha azokat maga a Miniszterelnök is mondja .( A jelenlegi )
    MErthogy 18 évvel ezelőtt volt ekkora az államadósság.
    Másszóval : 18 éves csúcsra sikerült juttatni az államadósságot ebben a marha nagy államadósságcsökk-ben.
    De ne legyenek kétségeid Erősske a rezsicsökk is követni fogja ezt a trendet.
    PErsze nem ott ahol te tengődsz : Svájcban, hanem itt , a tejjel-mézzel folyóban.

  • Gyuri10 és Ille talán egymással beszélgessen…hasonló szinten vannak,a többi hiteltelen,levitézlett miniszterelnök
    jelölt… meg egymással vitatkozzon a teljesen eltérő programjukról,hatalmi pozícióikról,(ha „netán”… sor kerülne rá?…)meg próbálják a hazugságaikat összehangolni
    valahogy…..Az ilyenekhez nem mindenki alacsonyodik le….,de nincs is értelme!!!Csak szórják a mocskos röpcéduláikat,mert van még lejjebb……

  • Ille- Pille szerencsére maga sem veszélyes…ne törődjön semmivel,Attila azt mondta a fülkében tegyen a baloldalhoz
    „egy bazi nagy X-et” nem oszt,nem szoroz,de fogadjon szépen
    szót, bár nem sokat számít….!Ezzel együtt a többség szerint bizony megint nagyon „elkúrták” nem kicsit,nagyon!(Gyurcsány…ídézet)

  • Pecot!
    nem tudom mit nem ért?….én világosan megírtam a véleményem
    a vitával kapcsolatban,igaz nem én,nem maga hanem az illetékes döntött úgy,hogy szint alatt lévőkkel nem áll ki,na igaza volt!Ez van!

  • Gyuri 10!
    A stílusa egy jobb kocsmában sem elfogadható,meg az ilyen
    selejtekben mint maga!(ne tegezzen!!) már az ital sem tudna kárt tenni jó,hogy messze van és abban a közegben ahová …tartozik,és nem itthon mérgezi a levegőt!Kint ugye vannak jó orvosok?gyógyíttassa magát,hacsak a „szomorú”…múltban nem érték végzetes ártalmak…..
    A sértései egy „ilyen” alaktól nem számítanak!

  • Kedves internacionalistàk!
    Én csak a Teletext 2-3 napos adatait ismerem,nyilvàn a tiétek az
    igazi.Honnan tudjàtok jobban,mint én a magyar Teletextböl?

  • Fuser,
    köszönöm a tanácsot.Élni fogok vele.

  • Na Gyuri10 sértő mocskolódását törölte a „moderátor”?amire reagáltam!,nem véletlenül ez azért érdekes,így lehet,hogy engem is moderálnak,de mit?én nem használtam hazug és alpári
    kifejezéseket….

  • Kedves llanfair,
    az „irritálás”részemről zrikálódást akart jelenteni.Nagyon szép és gazdag tartalmú bár szekrényünk van.Szombati ebéd után szoktam inni egy fél pohár bármilyen vörösbort.Ha vendégek jönnek akkor egy 1/4 kupica sherridansal koccintok.Szóval túlzásba nem viszem a hozzáértést és a fogyasztást sem.Egy kedves orvosdoktor rokonunk mondta,hogy a”zsidók nagyon szeretik az összes szeszes italokat.Eladni!”Na én még ehhez sem értek.Héberül viszont tudok,sőt magyarul is,de egyik nyelvet sem akarom pazarolni a hülye náci-lotyóra. Szóval megint oda jutottam,hogy szalonképes is lehetek,ha nagyon odafigyelek.

  • Na mégis megjelent Gyuri10 mocskolódása,amire a válaszom jogos volt!
    Ami a szalonképességet illeti hát képtelen rá odafigyelni!
    Én ugyan nem vagyok sem náci sem lotyó,de a cionista hit,vallás,becsület és tisztesség nélküli(szerencsére „elmenekült” )zsidóktól hányingerem
    van és nem vagyok egyedül!Ők a zsidóság szégyenei,de szerencsére a többség (akár hívő akár nem)nem ilyen,na ezért élünk itthon békében!

  • Varcsa,
    néha beleütközök hozzád hasonló mutációkba.Nem hapsiskodásból vagy baráti szeretetből,esetleg tiszteletből tegeződök velük.A mi családunkban a tanyasi cselédeket tegezték.Egyszer már megírtam,hogy volt egy marcsa nevű,repedtsarkú is,aki visszategezte Anyámat.Azonnal megkapta a vonatpénzt és 2 szendvicset.Az ilyen bunkófajta tiszteletet nem tud adni.Ezért aztán mélyen lenézésből fakadó tegezés közepette elküldlek oda,ahol hősi kalandorregények cselédmeséivel mámorítgatnak majd mise utáni üres óráidban.

  • Kár,hogy ez a szegény pária megerőlteti magát a zsidóság szégyenét kutatva és hatalmas megállapítások közepette már nem a zsidók a célpont,hanem a cionisták,saját népének tömeggyilkosaira büszkén felnéz,de ő nem náci. Fogalma nincs a cionizmus mibenlétéről,mert ilyen horpadt homlokkal azt nem is foghatja fel. Magam részéről soha nem menekültem el a kunpáterek szenthazájából.Hazajöttem és ezért csoroghat a nyála minden irígy jött-mentnek.

  • Gyuri10
    2014 március 19
    6:03 de.

    Nem túl magas neked ez a ló, gyuri, wellandból? 🙂

  • boda: maga csak azt hiszi, hogy nem vagyok veszélyes 🙂 maga meg csak oszt, ami, ugyebár, nem éppen a legnívósabb számtani művelet.
    azt is visszavonom, hogy maga nem veszélyes. de még mennyire az! mentális környezetszennyezésként maga BIOHAZARD!

  • boda, magát nem innen kellene törölni…

  • erős et: ki is üzemelteti a teletextet? amúgy tényleg jobban tudjuk. hallgasson gazdasági híreket, és meg fog lepődni.

  • Piper,
    anyukádat kérdezd a magassági szintedről,hogy miért mínuszos.Egyszer már lezuhantál.Ki a fütyi reparált meg,hogy újfent mantrázhasd a szerencsétlen ösztöneidet.

  • ille úr,
    Kinek a gazdasàgi hireit?

  • erős et: tudja, fiam, úgy hívják, hogy Világgazdaság. üzleti napilap. kiadója az axel springer, tudja, az a rohadt libsibolsibibsi.
    csakhogy, ez magának kicsit túl magas lesz, az abban írottakból max. a mondatkezdő nagybetűket érti meg, úgyhogy maradjon csak a királyi média adatainál. legalább újabb okot ad arra, hogy kiröhögjék 😀
    azért már maga is kezdi levedleni az álarcát: a kettős állampolgároknak nem adnak ki külön harctéri jelentést, de, ha már megemlíti őket, az arra utal, hogy ez az intézmény magának se tetszik. nem lesz ez így jó, erős et, a végén még a pártirodában megorrolnak magára, hogy a nemzetvezető testvér értékrendjével szembe helyezkedik, és nem kap több információs anyagot tőlük, akkor meg kénytelen lesz a saját fejével gondolkodni, az pedig, mint tudjuk, beláthatatlan következményekkel járhat 😛

  • piper,
    A kanadai Welland csatornán csurognak le a te gemini testvéreid.Te hogy maradtál itt ez egy valódi REJTÉLY.

  • gyuri10: ne beszélj virágnyelven, erős et. nem érti. „piper”…az, hogy ő egy közmondásra asszociáljon, meghaladja a szellemi képességét.

  • Marcsi 2006-ban.- Orbán volt a nagy hazudozó ellenzéki politikus-Ön is így gondolja??-Mert így már világos előttem.
    Ő tényleg nagy linkmester.-párja nincs-

  • Drága Dénerseltárs!!
    Hosztamneked óvasnyivalót!
    iga’, nincsenbenne hatnyóchusz, de óvazsmányos, mer’ hasollitta Fatter lóji epícsánkázásra..
    Küdöttisa mi Viktorunkeggy távirattot a Putyrnkának, hogy sijessen a pízze, mer ez a swarcz lessz a vígső..
    Eltársilagg csókútatlak, drága Déneseltárs !!

    http://nol.hu/gazdasag/matolcsy-vesztett-oriasit-ugrott-az-allamadossag-1450999

  • falusi: De ebben még nincs benne Paks II?!

  • Nem, ez a jelenlegi állapot, Paks nélkül..
    Csakhogy fokozzam a pártalapítási kedvét mindenkinek, hozok egy linket, ami megmutatja, hogy mennyire megéri!!
    Néhány haver, ismerős, összeszedni öt-hatszáz aláírást, családból, haverokból összeverbuválni néhány jelöltet, és mehet a here-vere négy évid..
    KMP, azaz Kis Magyar Pornográfia..(E.P) majd megbocsájt..)

    http://vastagbor.blog.hu/2014/03/20/5_8_milliard_allami_tamogatast_kaptak_az_orszagos_listat_allito_partok

  • Ille Pistám,
    dehogy akarnám próbára tenni izompacsirta elvtárs szellemi képtelenségét.A dakota személy szállító repülő gépek elődje legalábbis évjárat szerint a piper(pájper)volt.Mindkettőt kivonták már a forgalomból.Ezt a „mi dakotánkat”már ki kellene vonni a köztudatból is.Mondanék utána egy szép nekrológot.

  • gyuri10: kimegy az magától is. nekrológnak meg elég lenne: R.I.N.P.

  • falusi: ISWP. Igyunk Sok Whiskyt Párt. Mennyit gyarapíthatnám a gyűjteményemet. Annyit érne mint a KNDP.

  • gyuri 10és ille pille!(szándékosan és nem véletlenül kis betűvel!)
    Maguk úgy származnak nemesi családból,mint kb.
    Kun Béla……
    én valóban abból származom apai ágon,míg anyai ágon egyszerű
    paraszti családból…..tehát a nemesség,becsületesség,tisztesség garantálva!!!!
    Tehát a nemesi erények és az egyszerű tisztesség is megjelennek a jellememben!
    Maguknak sem jellemük sem tisztességük nincs!!!

    az ilyenek még cselédnek sem feleltek volna meg(gyuri 10nél ez kétlem..)…a jellemük,a tisztességük ,a becsületességük alapján!!!
    Nem az a baj,hogy színvonal alatti prolik,hanem az,hogy
    még hazugok és primitívek is!!!
    Na lehet dugulni és „idegen „(ismeretlen) tollakkal nem kellene „ékeskedni”,fenyegetődzni meg pláne nem,mert az
    szánalmas és nevetséges!!!!!!!

    Na pá…..

  • Nemrosszötlet!! Szvsz, vagyunk annyian itt az oldalon, akik szeretik a whiskyt, mint ahányan a KDNP-ben lopják a napot..(és még kitudja mi mindent..)
    Viszont azér akad az ember örömhírre is nagynéha..
    Pl ez:

    http://nol.hu/kulfold/kommandosok-toloncoljak-ki-romaniabol-az-uj-magyar-garda-tagjat-1451325

  • boda: meg lettem volna lepve, ha nem nemesi családból származott volna 🙂 (igaz, ha pl. munkácsy mihályról szóltunk volna, tuti, hogy kijelentené, tőle származik).
    namost: a becsület és tisztesség nem örökölt génállomány kérdése – amint ez magánál tökéletesen be is igazolódik – ami pedig a jellemében megjelenik, az, kérem szépen, orvosi diagnózis igényel! csak olvassa végig pl. ezt a hozzászólását is, azután döntse el, hogy akkor ki is a nevetséges?
    ha ide idézni, hogy melyikünk állította, hogy nemesi vér csörgedez az ereiben, talán eltekinthetünk attól, hogy funkcionális analfabétának nevezzük, de így…
    idegen tolla pedig magának lehet. tudja, amikor a multkor a postán feladta a pártközpontnak a szokásos heti hangulatjelentést, nem kellett volna a feladóvevény kitöltésére használt „magyar posta” feliratú tollat hazavinnie 😀

  • szegény kis cselcsi,
    olyan veréb vagy,hogy biztos még a füled mögött is toll van.Nehogy lelépjél erről az oldalról! Inkább téged olvaslak,minthogy a Stefi bohócot nézegessem.

  • játsszunk el a gondolattal – csak egy csöppet, mert kétségtelenül így is a fantázia határát súrolja – hogy boda tudja, mit beszél.
    azt mondja megszokott lerendező stílusában: na, el lehet dugulni! tekintsünk el attól is, hogy se módja, se hatalma nincs másoknak még csak lehetőségként se meghatározni az ilyesmit.
    ellenben, innen közlöm bodával: eldugulni csak az olyan mentális kanálisok szoktak, mint maga. ömlik beléjük a sok szemét, hát persze, hogy eldugulnak, azután meg visszabugyog belőlük a szar.
    a maga estében elgondolkodtam a csőgörény használatán, de elvetettem: túl sűrű a dugulás, és agykárosodása nélkül nem igazán lenne kivitelezhető a duguláselhárítás (bár, ami az agykárosodását illeti, szerintem már megvan).
    tehát javaslom inkább a nagynyomású kärcher-t, bár, ahogy elnézem, a woma bevetése lenne igazán hatásos.

  • Gyuri10: Mond már meg mit jelent a „cselcsi” mert bután halok meg.

  • llanfair: cseles marcsi 😀

  • Kösz!

  • Szerintem az első éjszaka joga nem jelent barones solo nomines jogot, mint ahogy a keveredés sem. Nem jár magnificus titulus.

  • A jóisten áldjon már meg mindenkit, tanuljátok meg Gyurcsány Ferenc nevét! Nem GyurcsáN, nem GyurcsányI, nem GyurcsáNAL és a többi. Ti, akik ennyire okosak vagytok, ezt nem tudjátok megtanulni? A kanadai magyaroknak megköszönném, ha nem pofáznának bele a mi ügyeinkbe, segíteni nem tudnak, akkor minek? A kibicnek semmi sem drága?

  • l.hedvig: kérem, ne izgassa magát. mindenki tudja, hogy kell írni gyurcsány nevét, de amióta egy igencsak egyszerű agytevékenységű fideszes tettestárs egy kihallgatáson gyurcsányinak aposztrofálta a nevét – amit azután a lakájmédia lélek szakadva közkinccsé is tett – a 2/3, pusztán provokációból, minden lehetséges megnyilvánulásában így említi.
    a kanadai magyarokat pedig, ha javasolhatom, hagyja ki a játékból. akik belepofáznak a mi ügyeinkbe, azok az orbáni költségvetésből megvásárol kettősök.
    már többször is melítettem, de magának mos külön: a diaszpóra érzelmi alapon „pofázik bele”, és ez meg, ugyan már, engedtessék meg nekik!
    de még a kilóra megvett kettősök se érnek semmit, felesleges pénzkidobás volt, bár ennek árát mindannyian- mármint, az itthon adózók – megfizetjük.
    egy kiizzadt mandátum csak akkor számítana, ha az volna a mérleg nyelve.
    lófasz az, de nem a mérlegé. cserébe sikerült megint több száz ezer magyart egymás ellen uszítania a köpcösnek.
    megérte?

  • llanfair,
    ha akarod elfogadhatod Ille válaszát is.Én más eredőből pecáztam elő.”cselcsi”a cselédlányok nem mindig megtisztelésből fakadó neve.Ezen kívül a cselcsi egy bizonyos fajta seggnyaló mentalitást is jelenthet.Valamint a pszichológia nyelvén így is szokás meghatározni: Felsőbbrendűséggel takart alacsonyabb rendűség. =cselédtempó.

  • gyuri10: te nyertél! boda valóban a cselédtempó mindennapos gyakorlója. feltétlen seggnyaló, megalázkodó, alacsonyabb rendűségét felsőbbrendűnek tartott, ellentmondást nem tűrő véleménynyilvánítással álcázza. tipikus.
    viszont piszok nagy mázlija van: manapság kapható a szarvasfaggyú, amivel a repedt sarkát ápolhatja 😀

  • Gyuri10. A Tied jobban tetszik. Marcsit én nem cselesnek tartom.

  • Marcsi
    2014 március 20
    5:48 du.

    „Tehát a nemesi erények és az egyszerű tisztesség is megjelennek a jellememben!”

    Áááááááááááááá 🙂 🙂 🙂

    Baszki, zokogok a röhögéstől!
    Marcsi te egy tanulmány vagy! 🙂

  • llanfair: valóban, én tévedtem. ha visszaolvasod úgy két évre – nem egy élmény, de hát, az ember mit meg nem tesz a valóság megismeréséért – érzékelheted, hogy boda egy igen érdekes állatfaj emberi megfelelője: a kaméleoné.
    nem tudsz olyan témát, amiben bodának ne lenne tapasztalata, ismeretsége, ne találkozott volna valakivel, ne lenne rokona, ne lett volna ott alkalmazásban és nem szenvedett volna ugyanabban a betegségben 😀 tudását illetően meg egy valódi polihisztor (szerintem inkább polisztirol).
    én inkább multiusernek tartom. elég sokan használhatják. no, nem szexuális értelemben. mentálisan.
    ő meg hálásan multifunkciós.

  • …? Le vagyok tiltva? Nem jelennek meg a hozzászólásaim!

  • fuser: nebaszki! már többször említettem, hogy attól, hogy én vagyok éppen a moderátor, a fórum nem online! éppenséggel nekem is van más dolgom, mint feszt a gép előtt ülni!
    a kommentek – mindenkié – moderálásra várnak, amíg valamelyikünk – chris, vagy én -ki nem engedjük a fórumra!
    de meg lehet várni christ is, ő úgy 4 óra múlva fogja átvenni a moderálást!

  • Ille István: Ezek szerint Rejtő hősnő. A Boszorkánymesterből Verőné. Neki van mindenhol ismerőse és rokona. Olvastad?

  • Szánalmas és primitív banda…ha maradt némi tisztesség bennük,akkor leközlik a más véleményen lévők,de valósághoz
    hű észrevételeit,ha meg nem akkor csak még jobban égnek!!!!

  • Bunkók!
    Nagyot fogtok bukni….veletek vitázni sem érdemes,mert annyira szint alatt vagytok…..se stílus,se modor,se igazság!csak magatokat járatjátok le,nem kicsit,de nagyon!!!!!Na Orbán ezért nem áll le a hozzátok (szint alattiakkal…)hasonlóakkal vitatkozni!!!!!Remélem megkapjátok ami nektek és a hozzátok hasonlóaknak jár….!
    Így legyen!!!!

  • Illepityu:
    Új gyűjtöfogalmat alkottam :
    —-” A gyurcsányiak „—-

  • Judith Kopácsi

    Marcsi, na zakson, az én apai felmenőim is nemesek voltak. És akkor mi van? ezek szerint bennem is meg kell, hogy jelenlenek azok a bizonyos nemesi erények és egyszerű tisztesség, nem gondolod? Bátorkodnám megjegyezni, hogy én ezeket egy végtelenül egyszerű, összesen két osztályt kijárt parasztnéniben is megtaláltam, aki a családunknak segitett 13 éven át a legnehezebb idökben is. Szóval, nem vagyok meghatódva származásodtól, ugyanis valahogy nem tünik ki meg le rólad.

  • judith kopácsi: bodának származása lenne? affene…

  • Ille Pista,
    Hagyjuk hőzöngeni ezt a szerencsétlen agymenéses cselcsit. Ha tudna gondolkozni,nem írta volna le,hogy a kedves papa nemes ember a mama pedig paraszt jányka volt.Ez még azt sem tudja,hogy megértjük ennek a jelentőségét.Persze őt ezért nem hibáztathatjuk.Sajnos a nemességet nem örökölte.Liba vagy Liba pásztor lányka még lehet.Itt már egész jól begyakorolta a gágogást.

  • Bocsánat nem én találtam ki. A nemesek olyanok mint a krumpli. Az értékes részük a föld alatt van.

  • Mijahelyzet Marcsi ?
    Kifogyott a fröcsi?
    Ezzé’ gyön a fröcccsi…?

  • Illepityu:
    A Marcsa származása?
    Hámáhogyafenébene származna.
    A Szíriuszról származik,harmincezer évvel ezelőttről.
    Olyan is kb,egy élő kövület,egy humanoiddá torzult dinoszaurusz.

  • geyza: most mi bajod van? boda a maga módján elnézést kért. most lábadozik, mert ettől valszeg sérvet kapott, és most ambulánsan kezelik. lécci hagyd békén, mert semmi garancia nincs arra, hogy nem esik vissza. hiába jók az orvosaink, az ő tudásuk is véges.

  • Nembaj majd a Pappdoktor kikúrálja ha beleesik a sérvbe és esés közben kificamodik a szeme .
    Vagy a csakrája.
    (Ne röhögjetek, nem arra gondoltam…a szívcsakrára céloztam hehe)

  • Ille és Geyza,
    mondtam,hogy ezt a baromesst nem szabad nélkülözni.Akkorát nevettem,hogy majd legurultam a székről.(komolyan és Isten bizony.)Ez a nőnemű miféleség Ráth Végh könyvből jött vagy oda megy?

  • Onnan jön , de mintha menne…
    ( Karinthybá’ Frici után szabadon..)

  • TUDOM MÁR miabaja MArcsánknak :
    Elhagyta a deli őrvezetője , aki helyrerakta időnként a csakráját.
    Ezért cikkezikk itten az egyszerű tisztessség előnyeiről.
    ( Én nem értem hogy egy komplikáltabb lelkületű tiszes miért nem jó neki…)

  • Nem tartozik a temahoz de fontosnak tartom , hogy elovassak akik szavazni akarnak az US-ben vagy Kanadaban.
    Ma probaltam a kitoltott Magyarszagrol kapott szavazolapot visszakuldeni de nem igazan sikerult a dolog, Ez ert felhivnam mindenkinek a figyelmet , hogy sem az US-ban sem Canadaban a postaladaba bedobott valasztasi boritekokat nem tovabitja Magyarorszagra egyik Posta sem, hiaba van rairva, hogy nem kell ra belyeg. (igaz az is Franciaul meg Magyarul)Meg szerencse, hogy nem raktam ki a hazam elotti sajat ladamba hanem bementem a postahivatalba ahol a kovetkezott mondtak:A belyegnelkuli leveleket ha nincs rajta a felado cime akkor rogton a szemetbe kuldik a szortirozasnal, ha van akkor visszakezbesitik a feladonak. Csak a megfeleloen felbelyegzett boritekok fognak eljutni a Budapesti valasztasi irodaba.

  • Beaver,
    Tudod mit jelent az,hogy frakk of sábesz?

  • Gyuri10 Kerdesedre : nem tudom de valoszinuleg megtudhatom toled .

  • beaver: ne várj rá. vedd külön és keress rá, mi a frakk, és mi a sábesz (kipa), rakd össze, és rájössz, piszkosul hülyén néz ki együtt 😀

  • Meg ugy sem ertem mire irta Gyuri10 a beirasat.

  • Beaver,
    most és itt lefordítom a pontos gondolatmenetét a „frakk of sábesznek”.Pontosan annyi,hogy a leírtak vagy elmondottak annyira érdekkeltők,fontosak,mint frakkba öltözni sábeszkor. A többit a fantáziádra, intelligenciádra bízom.

  • gyuri10: bocs mellényúltam. nem tudom, miért, de nekem a sábeszdekli – ostoba hazai szleng – ugrott be, arra asszociáltam.

  • Idetévedtem….A Lipótmező ehhez képest egy szellemi kulturhely lehetett!

  • hajdu alexandra: valóban. csak tudnám, miből szűrte le ezt a következtetést? ráadásul a spam tárolóban lévő kommenteket még nem is olvasta!
    van egy burkus lászló nevű ápolt, akiről tanulmányt lehetne írni, már, ha az elmeroggyantakról valaki ilyet írna.