Hadd lobogjon!

2014 március 18 11:54 de.20 hozzászólás

A történet annál nagyobb súllyal bír, semmint elbagatellizáljuk és paródiaként tekintsünk rá, vagy élcelődve kifigurázzuk ezt az igenis nagy jelentőséggel bíró eseményt, amelynek immár napi szinten is a tanúi lehetünk. A vidékiek, ha kíváncsiak rá és emiatt elutaznak Budapestre, akkor természetesen ők is részesei lehetnek e mindennapi magyar csodának, amely az új arculatot öltő Kossuth-téren a kormányunknak köszönhető.

Mert mostantól kezdve már a Kossuth-téren minden nap fel- és levonja az országzászlót a vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegysége. Ez a ceremónia pedig reggel fél kilenckor kezdődik, és a kilenc zászlófelvonó, illetve díszőr mellett egy kisdobos is részt vesz rajta. Téli időszámításnál fél hatkor, nyárinál pedig fél hétkor vonják le a lobogót, míg napközben viszont a dandár néhány katonája óránkénti őrségváltással folyamatosan a téren lesz. Noha egy új életbe lépett törvényünknek köszönhetően ugyan ez bármennyire is meglepően hangzó hír sokunknak, de aki akar közülünk, az odaállhat a díszőrség tagjai mellé, és ha nem zavarja őket a munkájukban, akár még fotózkodhat is velük, merthogy állítólag az sem tilos.

Fotó: kurultaj.hu

Fotó: kurultaj.hu

A kormányunk a nemzeti lobogónk előtti tiszteletadással egyfajta szép hagyományt szeretne útjára indítani. Ez a vágy pedig állítólag nem új keletű, csak Magyarország most áll be ebbe a sorba. Mindezt egy Amerikában élő és magát ötletgazdának mondó személy tavaly fogalmazta meg, aki arra is emlékeztetett, hogy már több mint negyven országban tartanak hasonló szimbolikus rendezvényt. Ő mellesleg aktív résztvevője a hazai kormányeseményeknek is, lásd például a Békemenetet, ahol többnyire mindig az első sorban menetelők között látható.

Szilágyi Ákos, a New Yorkban élő és szélsőséges nézeteiről ismert magyar származású televíziós újságíró, költő és magyarországi ötletgazda mellesleg 2006-ban már egy magyarságot szimbolizáló fotópályázatot is meghirdetett hazánkban. Olyan képeket várt, amelyeken minél természetesebb környezetben van együtt a piros-fehér-zöld szín. A legjobb fotókból „A Trikolór tizenkét hónapja” címmel falinaptárt állított össze. Azóta minden évben van új pályázat, új naptár, amelyet díjkiosztó gálaműsor keretében mutatnak be. Az idei gála színhelye a Stefánia palota volt, a védnökséget pedig Hende Csaba honvédelmi miniszterünk vállalta, aki a Vasárnapi újságnak erről az eseményről azt mondta, hogy szerinte Magyarországon kétféle ember él: „az egyiknek libabőrös lesz a karja, hogyha a himnuszt hallja, a másiknak meg egyáltalán nem”.

Van tehát gála, és végre 2013-ban megszületett az eseményhez kapcsolódó Lobogó-dal, amelynek szövegét Szilágyi Ákos írta, s zenét hozzá egy ismert magyar popzenészünk, Szikora Róbert komponált. Szikora Róbert elmondta, hogy tudatosan olyan művészeket kértek fel a dal eléneklésére, akiknek a személye miatt nem érheti az a vád a produkciót, hogy annak politikai színezete van. „Talán azért jó, hogy olyan művészek is jöttek, mint például Charlie, aki abszolút baloldali gondolkodású”- nyilatkozta Szikora Róbert ismert magyar popzenészünk.

Az idei, Duna Televízióban bemutatott „lobogó dalban” egyébként több ismert magyar popzenei előadó is szerepel. Köztük van Szikora Róbert, Tóth Renáta, Demjén Ferenc, Varga Miklós, Makrai Pál, Tolcsvay Béla, Kovács Nóra, Balázs Fecó, Vastag Csaba, Erdélyi Claudia, Patai Anna, és Dobrady Ákos, ám Horváth Charlie, Szikora Róbert dalszerző legnagyobb bánatára azonban már nincs a szereplők között. Lehet, hogy neki 2003-ban a dal éneklése közben talán libabőrös lett a karja, és úgy döntött, hogy inkább feladja? A produkcióba helyette bedobott roma származású és tinédzserkorú Patai Anna pedig szerintem nem tudhatta, hogy valójában mihez is adja a nevét.

Hende úr okfejtésére hivatkozva én ugyanis egyáltalán nem csodálkozom azon, hogy aki átlát a szitán és rájön arra, hogy burkoltan mi folyik Magyarországon, annak libabőrös lesz a karja, mert így van ez rendjén a demokrataként gondolkodni tudó emberek között.

Mert van már naptár, színház, új Kossuth-tér, s loboghat a zászló. Van rádió és televízió, ahol szólhat a dal, és szabadon áramolhat az eszme. A magyarországi Jobbiknak van új, sokakat megtévesztő báránybőr köpönyege, s idővel talán még majd összenőhet, ami összetartozik.

Engedd hadd lobogjon! Csak békében lobogjon, ahogy azt Szilágyi Ákos megírta, és lángra semmiképp ne kapjon, mert akkor félő, hogy el kell majd oltani…

20 hozzászólás

  • Ez a gála olyan gyors ütemű,hogy nekem már ki is ment.

  • Hogy mik nem vannak.
    Már nagyon várom hogy pl. Kósa urat , a dibrisőni Döbrögit díszmagyarban láthassam , az Országh Házában.
    ( Necsak neoinfantilista festményen , huszárként ábrázolva.)

  • Bizony Geyza drusza, itt nálunk Magyarhonban ezek mennek és a bárányfelhők. A kívánságod pedig valószínű, hogy sajnos teljesülni fog és ha bekerül a Parlamentbe láthatod a Kósa urat díszmagyarban is. Most így a választások előtt ez az öltözék tabunak számít előttük, de a választások után már majd levetik a gátlásaikat, és újra felveszik a veretes mintájú Attila öltönyt.
    http://attila-oltony.hu/modules/mod_ithumbscroller/timthumb.php?src=/images/attila-oltony/attila-oltony.jpg&h=1210&zc=0&w=0

  • géza barátom, és mi lesz a bocskaival? australo pithecanthropus barátunk, aki direkt azért bújt elő a bozótból, és öregsége napjait abban parádézva aranyozza be, össze fog omolni!

  • Azt kérdezed kedves Ille István Barátom, hogy mi lesz a Bocskaival? Mivel a Bocskai egy olyan társasági öltözet, amit eredetileg hétköznapi viseletre szántak, így az ünnepnapokra és a Parlamentbe nem való, oda ünnepi öltözék dukál, az Attila.

  • géza barátom: igazad van. vitézkötés…attila…kócsagtoll…némi prémgallér, valami kedves kis állatból (nyusztmál, vagy valami ilyesmi) – semjént ne kérdezzék, ő a madarakra specializálódott – rámás csizma, beh csinosak is lesznek! csak a mérettel van a gond – vagyis, a testmagassággal. kicsit nyomin fognak kinézni benne. de a mellbőség – rendesen kidüllesztve – azért bizton meglesz! igaz, lehet, hogy később a mellényt majd át kell szabni, de hát, pintyőke bácsi felesége szabászatának az utóbbi időben nincs állami megbízása (az utolsó a bevetésiek mályvaszínű ködvágója volt, az meg elég savnya).
    de várjál már! a boda-féle honleányok mibe fognak öltözni? mert hát, az ilyen sudár termetű – ami szabászatilag pláne azt jelenti, hogy széles a csípeje és nagy a segge, ami rémálom egy honleányi díszöltözet esetében – asszony esetében azért gondok vannak a méltó megjelenéssel!
    igaz, tegnap akadt a MÜPA-ban egy, a magyar népi együttes által előadott táncmű, a szarvasének, amiben volt egy kb. boroshordó kecsességű kiscsaj, hogy milyen szerepben, sajnos, a szereposztást nem ismervén, megmondani nem tudom, de ennek alapján nem aggódom, hogy boda is meg tud jelenni, ha hívják.
    csakhogy, úgy vélem, nem fogják hívni, pedig eddigi ügyködése alapján az ember azt hinné, csak a trombitaszóra vár.

  • Tudod kedves Ille István Barátom, én egyes általad is említett termetes méretű úrhölgy-asszonyságok öltözködését illetően cseppet sem aggódom, mert biztos vagyok benne, hogy nekik is gyártanak majd Bocskait és Attilát.
    Amiben nem vagyok biztos és amiért aggódom, az nem más, hogyha újra az általuk favorizált politikusok kerülnek hatalomra, mi lesz azután az országban élő magyar emberek zömének sorsa. Ennek a dalnak a szövegét ugyanis egy olyan Amerikában élő náci eszmét és ideológiát dicsőítő magyar ember írta, aki az Orbán-kormány favoritja és ötletgazdája. Ez az egész ceremónia pedig, amit ebben a posztban leírtam, az neki „köszönhető” és őt „dicsőíti”. Eltudod képzelni, hogy mi lesz Magyarországon, ha a Fidesz ismét hatalomra jut és netán vérszemet kap?

  • Tüske Zsófia

    http://youtu.be/n9y2qtaopbE

    https://www.youtube.com/watch?v=1hdH6mFLn20

    amikor elsős voltam, nálunk az iskolában is volt zászlófelvonás és a végén mind elénekeltük az egy a jelszonka békét.

    a fenti két kis videó egészen jól megmutatja, mennyire igaza is volt a nemzetvezetőnek, mi félázsiaiak vagyunk a javából. A következő négyéves terv során még jobban teljesít majd Magyarország a tervek szerint: a szegények számát tekintve is elérjük majd ha Bangladest talán nem is, de Pakisztánt remélhetőleg igen.

  • „Mert mostantól kezdve már a Kossuth-téren minden nap fel- és levonja az országzászlót a vitéz Szurmay Sándor Budapest Helyőrség Dandár 32. Nemzeti Honvéd Díszegysége. ”

    Bizony mondom, kedves druszám nagyon fontos ez! Kb a hadseregünk ennyi. Szerencsére nincs is szükség másra..

    Annyi csak a bajom, hogy a valaha liberális mi több túlzásokig vitt antiklerikalizmusa _ Csuhások!Térdre! Imához! Énekeljük el a himnuszt!_ a Kedves Vezetőnek, most (lévén lovas nemzet ) most meg a másik oldalán a lónak, Horthy rendszerről sikálják le a szart.

    Visszaállítják a Horthy korabeli Kossuth teret, rehabilitálják a korabeli lektűr írókat, akik közepesnek is alig mondhatók, szereplésük pedig a nyilasokkal való szimpátiáig. József Attilának mennie kellett…Ő nem ér annyit, mint Vas Albert, aki azért magyarosította 🙂 a nevét, nehogy elröhögje magát a nép, aki ugye fasz-nak olvasná…

    Már lehet a holokauszt évnek mindjárt az elején a 48-49-es szabadságharc leverését a zsidók nyakába varrni, egy fideszista képviselő jelölt által ( ugye nem képzeled, hogy mondhatna ilyet a Központi Bizottság tudta nélkül) benyalva a náci párt szavazóinak…

    Szóval indokolt a zászlófelvonás az is része a rehabnak.

    off
    Még Csurka Röfögi Pistára is találtak egy molyette bocskait…

  • és ezek a hős pojácák minden nap csóválni fognak,vagy lesz másik,leváltó csapat,a pihenő napokra?

  • Tüske Zsófia
    2014 március 18
    6:02 du.
    Kedves Tüske Zsófia!
    Egyetértek minden gondolatával!
    Anno, azokon a bizonyos ünnepnapokon nálunk is voltak ilyen ünnepi zászlófelvonulások, de semmilyen olyan eszme nem társult ahhoz, ami mások ellen irányult volna. Ellenkezőleg. Pontokba volt szedve és szinte Szentírásként tiszteltük az abban foglaltakat. Arra neveltek bennünket, hogy tiszteljük és becsüljük az embertársainkat, az elesetteket és az idős embereket. Ha mai szemmel nézve volt is abban az eszmeiségben némi kis túlzás, az sem irányult senki ellen, hiszen mi a szovjetekre is, mint testvérként tekintettünk. Ismeretlen fogalom volt számunkra a szegénység és a nélkülözés. Ma, a KSH felmérése szerint, 4.6 millió szegény ember tengeti életét Magyarországon. Ha így folytatjuk, Önnek még igaza lesz kedves Zsófia, és hazánk sajnos eléri Pakisztán életszínvonalát is.

  • Fispán Géza
    2014 március 19
    2:49 de.
    Kedves Fispán Géza druszám!
    A hozzászólásod olyan lényegre törő nagy igazságokat tartalmaz, amelynek én minden mondatával egyetértek. Csak pár gondolattal hadd egészítsem ki az általad megfogalmazottakat.
    „Hadd lobogjon, utat mutasson”! Ezek ennek az ártatlannak tűnő dalnak a kezdő sorai, amelynek szövegét egy olyan magyar ember írta, aki köztudottan szimpatizál a náci eszmével. „Madarat tolláról, embert barátjáról”- tartja ezt egy szép magyar közmondás.
    Egy gondolkodni tudó emberben tehát már felmerül a kérdés: – vajon a Fidesz-kormány is azonosul a náci eszmével? Mert ugyan milyen más utat kereshetne még egy olyan ország, illetve annak kormánya, amely már tagja a nemzetiségeket és a demokráciát tisztelő Európai Uniónak?
    Abban is igazad van druszám, hogy a mi „kedves” vezetőnk egykor még liberális elveket vallott, mára azonban átesett a ló másik oldalára, és bár tagadja ugyan, de minden tette arra utal, hogy ő most már a Horthy-kultuszt favorizálja. Számomra az ilyen eszmeileg labilis ember viszont aggodalomra ad okot, mert a cselekedetei kiszámíthatatlanok, így azt soha nem tudhatjuk, hogy mikor okozhat számunkra kellemetlen meglepetéseket.

  • Gyuri10
    2014 március 19
    6:16 de.
    Úgy néz ki kedves Gyuri, hogy kormányzati szinten és jól oldották meg a Kossuth-téri zászló fel-és levonó ceremóniát. Egy egész dandár gondoskodik a „lóbálásról”, tehát nem kell félni attól, hogy az rossz idő esetén, vagy netán a szürke hétköznapokon, elmaradjon. Cirkusz kell a népnek, úgyhogy ha kenyeret nem is adnak mindenkinek, de cirkuszt, azt garantáltan fogunk kapni tőlük.

  • KÓSA TÖKÉN VIZÉZKÖTÉS HHEHEHEHEHeheeheheheehehehe

    Bogdánúr kedves Géza :
    Tehát ez az Attila.
    Idáig aszittem hogy ez a Csurkások által oly felkapott avittos viselet a Ferencjóska kabát.

  • A zàszlok mindenütt lobognak,nincs jobb dolguk.Azt hallottam,hogy
    màsutt is, le és felhuzzàk öket-talàn cserélve is vannak(lesznek)-.

  • Bogdán Géza,
    Láttam a pojácákat a Hősök terén és egyéb szent helyeken tisztelegni és bokát csattogtatni. Nem lelkesednék érte,hogy egy ilyen csodálatos katonai akcióval és ilyen kemény emberanyaggal megkíséreljék a „mindent visszát”.Maradjanak csak ott,hogy:”álom-álom,édes-álom,álom kép”. Erre lehet jókat bucsálkodni.Ezzel lehet az Istenadtát jól beetetni.

  • Izompacsirta,
    szittya-falván még az is megtörténhet,hogy az álmodat megkísérlik beváltani.Mármint a zászló cserét.Félő,hogy akkora darab szart ami az után következik még ti sem tudtok majd lenyelni. Csóváljátok csak kézi munkával.Kellemes korai m@..ömlést a híveidnek.

  • Kedves Geyza drusza!
    Abban az Attilában akkor a Kósa úr úgy nézne ki, mint egy Japán szumó harcos. 🙂
    A Ferencjóska kabát valóban nem azonos az úri magyarok Attila és Bocskai öltözékével, mivel ő náluknál jóval puritánabb módon öltözködött. Az ő kabátján nem volt mente és sújtás sem díszítette, csupán a szíve felőli oldalán kitüntetések sora fityegett rajta. Íme:
    http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/21/Franz_Joseph%2C_circa_1915.JPG

  • Áthoztam ide egy hozzászólásomat a Facebookról, ahol nem túlzás, ha azt állítom, hogy a Lobogó dal kapcsán már forrnak az indulatok. Neves, hazai művészek szólaltak meg, köztük Szigeti Edit, Lerch István, és a KMH szerzőtársa, Éry Balázs.

    „Én csak annyit szeretnék ehhez a történethez hozzáfűzni, hogy az ismert magyar művészeinknek szerintem kétszer is meg kellene gondolnia, hogy mihez adják a nevüket. Ők azok ugyanis, akikre a magyar társadalom sokasága felnéz, így a zenéjükön keresztül ők mutatnak nekik utat, s teremtenek számukra divatot, egyszóval, példaképekké válnak, és mivel a tisztelőik felnéznek rájuk, őket szeretnék követni, még az ideológiájukban is. Én azért tisztelem Horváth Charliet, mert igaz, hogy egyszer csőbe húzták ugyan, de miután feleszmélt és átlátott a szitán, másodszorra már nem sikerült nekik. Egy hibát még ki lehet magyarázni, de ha valaki kétszer hibázik, ott már nincs mentség, mert azzal már menthetetlenül bűnrészessé válik. Azok a művészek pedig, akik részt vettek a Lobogó dalban, amelynek szövegét egy náci ideológiájáról ismert magyar ember írta, mondjuk ki bátran köntörfalazás nélkül, hogy azáltal ők is azonosultak az ő eszmeiségével, tehát valahol hozzá hasonlóan ők is nácikká váltak”.

  • Géza !!!
    De ez nem lehet a Ferencjóska , az egy snájdig fickó volt a Sissy c. örökbecsű filmben !

    A Kósa mint szumóharcos ?
    Nem téveszted össze a másikkal ?
    A pirospöttyössel ? Bár az inkább görbenézést visel .
    Csak nemtudni mitől görbe a nézése. Talán a jóféle szakétól ?