Megérdemled.

2014 április 5 12:01 de.56 hozzászólás

Megérdemled. Nem láttalak a Hősök terén, amikor napokig demonstráltak a rettenetes melegben azok, akiktől elvették a rokkant-járandóságukat.Vihettél volna nekik egy palack vizet. Nem láttalak azon a tüntetésen, ahol azok tiltakoztak, akiktől elvették a nyugdíj-megtakarításukat. Ezren, ha voltunk a 300 ezerből. Nem láttalak ott, ahol azért pörlekedtünk, mert elkobozták a tűzoltók és a fegyveresek szerzett jogait. Pedig valaha tűzoltónak álmodtad magad. De aztán gyávácskának bizonyultál. Talán ez volt az első jel.

Nem tiltakoztál, amikor kitalálták, hogy náci szerzők műveivel rontják meg a gyerekeinket. Meg azzal, hogy egy gonosz hatalom erkölcstanát kell majd tanulniuk. Mert a gyerekeidet is odaveted a hatalomnak, annyira gyáva vagy. Nem álltál ki a tanárok mellett, akiket úgy államosítottak, mint a birkákat. Otthon hümmögtél, amikor kiderült, hogy senki nem kíváncsi arra, hogy akarsz-e atomerőművet, stadionokat annyi pénzért, amennyit elképzelni se tudsz. Egy szavad se volt, amikor a barátod apját láttad zokogni, mert elvették a földjét, amiről az állatait etette, hogy ezután kevély emberek szipolyozzák róla a hasznot.. Kussoltál, amikor sunyi módon vitték az Alkotmányt, és odalett köztársaságod.

Magzatpózban kussoltál az ágyadban, amikor kirugdosták a barátaidat. És mekkorát hallgattál, amikor bezárt a trafik, amelyikben már gyerekkorodban is sósborszeszes cukorkát és színészképeket vásároltál, aztán meg szálanként, hitelre a cigit! És két nap után besunnyogtál az immár „nemzeti” drogboltba! Nem mertél elmenni gyűlésekre, mert attól tartottál, hogy lekameráznak. És még magyaráztad is: nem magadat, hanem a gyerekedet félted. Nem mertél ordítani, amikor a fiad meg az unokád fölszállt a gépre, hogy örökre elmenjen innen. Egy vécében zokogtál a repülőtéren.

Hogyan lettél ilyen ember? Legalább néha eszedbe jutott, hogy megérdemled a sorsodat? Sőt: még négy évet ebből a hatalomból! Bár mi a negyvenig is jól elvagyunk jogfosztottan. Ez a mi hazafiságunk: jól ellenni. Megérdemled, ha Orbán Viktor marad. Mert még szavazni is tunya és gyáva vagy. Mert ugye minek az, és különben is: hátha fölírnak. Kár érted.

Andrassew Iván

56 hozzászólás

  • Andrassew Iván,
    munkájával maga is jelentősen hozzájárult a komcsik 8 évéhez, most akkor élvezze munkájának gyümölcsét. Még legalább 8 évig.

  • Andrassew Iván
    „Ezren, ha voltunk a 300 ezerből.”
    – Ez legalább őszinte vélemény, ennyien értenek egyet a Maga „delíriumos” álmaival, véleményével!

  • Iván,
    jövőre el ne felejts elmenni Esztergomba a ferences gimnáziumba a 35. éves érettségi találkozódra, ha már a 30-ast kihagytad. (Pedig mint irod, sok összejövetelen tudsz részt venni, az érdekeltekkel ellentétben). Biztos lehetsz benne, hogy nagy barátsággal fogadnak, sőt B.Balázs atya meg is ölel szeretettel.) Gratulálok szép családodhoz! (Sajnos én jóval később jártam oda…)

  • Gratulálok, nagyon igaz kép a mai Magyarországról. Tömör, velős, valós. Vidéken különösen ez van.

    Más: elképesztő, hogy fidesz szavazók vita során, ha merjük kritizálni a kormányt, még mindig arra hivatkoznak, hogy a meglévő hibáknak (pl. korrupció, tisztességtelen iparosok stb. ) a „kommunizmus” az oka, mert az akkor felhalmozott sok szemétséget 4 év alatt nem lehet rendbe hozni. És ilyen dumákat tanult, intelligens emberek is megengednek maguknak, sőt, nem kétlem hiszik is.

  • A:I.
    Idézet a cikkének az utolsó bekezdéséből:

    „Hogyan lettél ilyen ember? Legalább néha eszedbe jutott, hogy megérdemled a sorsodat? Sőt: még négy évet ebből a hatalomból!”
    Ez magára remekül illik.

  • Lélfai Szilárd

    Figyelő

    Én még azt is hozzáteszem, hogy inkább négy évet ebből, mint egyet abból!

  • Lélfai Szilárd

    Öregcsaj

    Mintha csak az anyósomat hallanám! 87 éves és még mindig a „kis öreggel” álmodik!

  • Azé’ kiváncsi lennék, hogy a fentebbi megmondóemberkék közül hányan ismerték eme írás megjelenése előtt a nevét…

  • Figyelő,
    Terád nem hat az sem,hogy az utóbbi 4 évben 1149 ember halt fagyhalált,ameddig az ezermilliárdok fura helyekre landolnak?
    Ettől a felcsútitól már a fia és az unokája is EMIGRÁLTAK.A többi nekem nem szúr szemet,tehát nem is reagálok rá.Meg erőm és kedvem sincs a sok aljasság leírásához.Hála a Jó Istennek az én nyugdíjamat nem tudják lenyúlni.Te meg csak szeretgesd akit „az egész ország szeret”.

  • Sohase feledjüK:
    Amikor elvitték a kommunistákat,
    nem szóltam,
    mert nem voltam kommunista.
    Amikor elvitték a szakszervezetiseket,
    nem szóltam,
    mert nem voltam tagja a szakszervezetnek.
    Amikor elvitték a zsidókat,
    nem szóltam,
    mert nem voltam zsidó.
    Amikor elvitték a katolikusokat
    nem szóltam,
    mert protestáns vagyok.
    Aztán eljöttek értem,
    de már nem maradt senki,
    aki szólhatott volna.
    – Niemöller –

  • Georgina Bojana

    No, most rendesen felháborodtam! Kedves Enterprise! Tudod Te, egyáltalán miről „énekelsz”??! Egy szerkesztőségben dolgoztam Ivánnal, hazug ármányság, amivel megvádolod! * Folytatom Figyelővel, mi késztet arra, hogy fröcskölj egy becsületes, korrekt EMBERRE! Hangsúlyozom, évekig együtt dolgoztunk, ismerem. Tűzbe tenném Érte a kezemet, mind a mai napig! Szégyeld el magadat! *
    Kedves Falusi! Köszönöm, a bejegyzésedet. A.Iván, egy talpig EMBER, méghozzá olyan, hogy van és volt is véleménye. Nem befolyásolható, ki is mondja, le is írja. Tiszteltem és tisztelem érte! *
    Kedves Budafok! Megköszönöm kedves invitálásodat! Ezeket a baráti, keves szavakat jó volt elolvasni!
    ***
    Iván minden leírt szavával maximálisan, teljes mértékben egyetértek! – G.B.

  • Georgina Bojana

    Kedves Le5I1eL!
    Kiabálnunk kell és meg kell keresnünk az IGAZABB oldalt. Oda kell voksolnunk.
    Sajnos több emberrel beszéltem, közönyösek. „Úgyis csalnak, minek menjek? Nem az én voksom számít?! Te még hiszel, a templomban kell, nem a választás tisztaságában!” Ezekkel bosszantanak.
    Otthon maradnak és a négy faluk között panaszkodnak, átkozódnak és változást remélnek. De az ujjukat nem moccantják!
    Igaza van A.Ivánnak! Nyitott szájjal várják a sűlt galambot azok, akik nem mennek el szavazni. Változást remélnek, de nem tesznek ezért semmit.
    Most olyan, de olyan dühös vagyok!
    Mi az ami felbosszantott?
    A közöny, a butaság, a hárítás.
    (( 🙁 ))
    De NAGYON DÜHÖS vagyok!!!!!

  • figyelő: köze?

  • lélfai: ennyire még maga sem lehet seggfej! vagy tévedek?
    emberségről van szó, ami, persze, a maga köreiben ismeretlen fogalom.

  • Lélfai Szilárd

    – Nézze már meg valaki a „hír” szárnyrabocsájtóját! Aztán a hír átvevőit, terjesztőit.
    – Aztán az 1149-et! „2010-2011 telén több mint 400-an, 2011-2012 telén 330-an, 2012-2013 telén csaknem 300-an szenvedtek fagyhalált. A mögöttünk álló télen, 2013. október eleje és az idén március 20. között 119-en távoztak az élők sorából.”
    Ha a több mint = a csaknemmel, akkor pontos!
    – Ha ezt valóban letiltotta a Kormány, akkor miért hallgat a Népszava, Népszabadság? ATV, a Galamus csoport, a Magyarországot sározók brüsszeli csapata!
    – Hagyjuk Csipkerózsikát!

    Tudom, hogy egy szegény ember fagyhalála is sok, de legalább elég ahhoz, hogy a bolhából elefántot csinálhassunk!

  • budafok: MAGA figyelmezteti anrassewet bármire is? MAGA?
    aki azt a kibaszott „köszönöm”öt még mindig nem tudja kipréselni magából? nem kellene itt megtennie – ugyan már, csak nem alázkodik meg ennyire – de privátban, esetleg?
    de van pofája beszólni andrassewnek? mondja, maga hol is publikált bármit is? mert mintha iván évek óta ezt csinálná, maga meg pimaszul figyelmezteti!
    köze?

  • lélfai: magából simán lehetne bolhát csinálni. igaz, csíp, és rossz esetben még fertőzést is okoz, de simán elpattintható.
    árulja már el, mi célja volt ezzel a kommenttel? honnan vette az adatait? csak nem az MTI-től?
    valóban, egy ember fagyhalála is sok. de nem magának. magában annyi emberi érzés sincs, mint egy házatlan csigában, de legalább annyira gusztustalan.
    egyre szájszagúbb, lélfai. bűzlik, de rendesen.

  • Georgina Bojana

    Akik a sarat dobálják, jól érzik magukat a „dagonyában”??! Egészségükre! Állítólag ide felnőtt, okos emberek írnak. Miért érzik szükségét a bántásra?!
    Higgyétek el, az életünk rövid. Kár összesározni, bántani és bántva lenni.
    Ne tegyük!
    *
    Nem prédikálok, nem térítek, de az tény: a gondolatnak, a kimondott, sőt a leírt szavaknak, mondatoknak energiája van. Kell a rossz?! Küldeni? Fogadni?!
    *
    NEM-et mondok, nem bántok, nem sarazok és nem fogadok epés bejegyzéseket. Nem akarok pocsékul érezni magamat, mert ettől mindannyian úgy érezzük magunkat.
    POCSÉKUL!!!! (( 🙁 ))
    *
    Nem érdemes, higgyétek el, nem érdemes.

  • Georgina Bojana

    Rosszul fogalmaztam, bocs’ „nem akarok” – helyett: nem akarom pocsékul érezni magamat!
    *
    Dühös voltam, előbb nyomtam entert 🙁

  • leteszem maga holnapra. nem vagyok hajlandó ennyi seggfej által, akik ide büfögnek a jobboldalról – mivel érveik nincsenek, de kiválóan tudnak személyeskedni -, megzavarni hagyni az álmomat.
    holnap majd elmegyek szavazni.
    holnap után meg kiröhögöm a birkákat: basszátok meg, kenjétek hajatokra a győzelmeteket, és jól osszátok be a maradék fűcsomótokat, mert kurvára nem fogtok kapni többet!
    nekem viszont meglesz a jó kis nyugdíjam, plusz a mellékállásom.
    májusban lengyelországba, szeptemberben meg párizsba megyünk, kikapcsolódni.
    és ti, birkák, CÖF-ösök, rezsicsököttek, hova?
    ja, hogy hamarosan avatnak felcsúton egy búcsújáró helyet
    a köpcös szobrával? az más. jó szórakozást!

  • Georgina Bojana

    Hjaj kedves István, szerényen megkérdezem: köpcös szobrát ki fogja felszentelni?! A Pápát is elhíjjjjjjják?! No mer’ az köll ide Pápa!
    (( 🙁 ))
    Végülis alább nem „adhassuk” ugyi?!
    (( 🙂 ))
    *
    Hja, én is szavazok! Akkor is, ha jégeső, vagy orkán lesz! Akkor is, meg úgyis, no meg csak azért is!
    Méghozzá ésszel és meggyőződéssel!
    Kár, hogy többen nem így gondolják, csak sóhajtoznak, de nem tesznek semmit.
    Nem is mérgesítem magamat.

  • Enterprise, miféle komcsikról hadovál maga?

    Azokról, akik minden hibájuk ellenére Európába vitték az országot? Akik 70%-os parlamenti többségük birtokában sem akartak egyedül alkotmányt csinálni? Akiket az igazi komcsik jobboldali elhajlás miatt a Gulagra küldtek volna?

    És maga azokat támogatja a bunkó beírásával, akik visszahozták a pártállamot a maguk állampártjával, akik csontig benyaltak az oroszoknak, akiknek a politikája a szélsőbal és a széljobb gusztustalan keverére, akik Azerbajdzsánt ajánlják nekünk, de tartják a markukat Brüsszelben, akiknek a hatalomgyakorlása az utolsó ízig bolsevik, és akik úgy gázolnak át a szegényeken, hoyg az embernek ökölbe szorul a keze?

    Ezeket támogatja maga, közben meg komcsizik.

    Na, szégyellje magát, és örüljön, hogy személyesen nem ismerem, mert tudok hegyeset köpni…

  • A háborgóknak:
    Bauer Tomi, Gyurcsány Apró-Fleto, Lendvai Sipike, Libás Gordon, Szanyi „kapitány”, mind, mind rendes komcsik. A rendszer váltás előtt és után is. Ezekből legalább 2 a privatizációból is kivette alaposan a részét, mondván minden ami a tiéd az az enyém is, de ami az enyém, ahhoz semmi közöd (régi komcsi alapeszme). Az említettek, más gazemberekkel együtt a mai napig meghatározó tagjai az „álbaloldalnak” (idézet az LMP vezetőjétől). A szépreményü Mesterházy, bár voltak biztató kísérletei, nem tudott megszabadulni tőlük(akárcsak a Mazsihisz a munkásőr Zoltaitól),nem volt hozzá elég tökös – Fleto simán megzsarolta, megpuccsolta – s ezzel meg is ásta a sírját a baloldali összefogásnak. Nagyon helyesen. Korai még ez a „baloldal” sok benne az őskövület, akik még Kún Béla, Rákosi Mátyás, Kádár meg az AVH ideológiai emlőin nevelkedtek. Majd, 8 év múlva. Addigra kikopnak körmösék, sipikéék stb.
    Addig is hajrá Magyarország! Hajrá Fidesz-Kdnp!

  • Georgina Bojana
    2014 április 5
    12:33 du
    Válasz nekem szóló intelmeidre:
    Elhiszem, hogy tűzbe teszed a kezed Andrassew Ivánért, hiszen egy-ívásuak vagytok! Sajnálattal közlöm, hogy én a másik oldalon vagyok, és semmiért sem szégyellem magam.
    Viszont, mindazok akik vagy hitből, vagy érdekből tolták és tolják a baloldal szekerét, a régi komcsi metódussal, azoknak ajánlanám, hogy nézzenek magukba egy keveset. 69 éve nyomoritják a magyarokat, vagy erőszakkal, vagy csak elveikkel. Az ország még mindig kétfelé oszlott, addig mig ki nem halnak.
    Sajnos, azt már én sem érem meg….

  • Judith Kopácsi

    enterprise, nem azért a húsz fillélért, de megnézném a Kommunista Pártagsági könyvedet, no meg azt is jó lenne kideriteni milyen álnéven jeletgettél az átkosban kebel barátodról, hogy ennyire sorolod az „álbalodal” tagjait.Tudod, csak az kiabál ilyen hangosan, akinek sok vaj van a fején.

  • Judith Kopácsi

    Figyelő, persze, hogy nem szégyeled magad. Vastag börű vagy, mint az orszarvú is. Éppen olyan vak és ostoba is. Miután nem vagy képes felfogni cselekdeteid következményeit, igy szégyenkezni sem vagy képes miattuk. persze, a helyedben ezzel nem dicsekednék, ha az unokáid ezt megtudják, majd szégyenkezhetnek Ők helyetted. Szegények.

  • enterprise
    2014 április 5
    6:07 du.

    Tod, idestezsvír, Enterke, tevagyó a legerőssebb bizonyíttík arra, hogya taplónakis van gyökere…

  • Judith Kopácsi
    2014 április 5
    11:05 du.

    Akkor itt, ezen a „baloldali” fórumon nagyon sok vaj van a fejükön, mert számukhoz, s főleg tájékozottságukhoz képest képest elég hangosan kiabálnak :-).
    Amúgy a párttagságival eléggé mellélőtt, de kétségtelen volt kisdobos, sőt úttörő könyvem is. Mert abban az időben hála a népi „demokráciának” cserkész nemigen lehetett. Rokonaim(felmenők) aktív résztvevői voltak annak az 56-os esemény sorozatnak, amit a maguk ideológiai elődei „ellenforradalomnak” tituláltak. 1989-ig. Kívül. Mert belül még mindig úgy gondolják. Saját magából indul ki, jelentgetett? „Tisztánlátására”, tájékozottságára, véleményformálásának alaposságára, vagy logikai készségére (mint általában a szadesznál) – jellemző a beírása – ha csak egy-két hozzászólásomat is elolvasta volna, nem merte volna leírni sorait, anélkül az érzés nékül, hogy lejáratja magát…
    Szerencsére ez a gondolkodás idehaza már rég nem népszerű, a szadesz kigolyózta magát rég a parlamenti pártok közül, az utódok próbálkoznak valami fajta ad-hoc konglomerátumban, hogy milyen sikerrel, majd ma kiderül.
    Biszku Béla bíróság előtt, az Apró család ugyan még mindig zsidóktól Rákosi/AVH által rekvirált villában él -s el tudnak még kábítani néhány az öregek otthonából elkóborolt nyugdíjast, akik korábban pártmunkából éltek – de a levegő eléggé elfogyott körülöttük…

    Hajrá Magyarország, hajrá FIDESZ-KDNP!

  • Enterprison,
    ez a hajrá fityesz,úgy hangzik mint a hajrá fradi.Ilyenkor mindig eszembe jut,hogy a fradi volt az egyetlen csapat amelyik felfutott a pályára nyilaskeresztes karszalaggal.Felcsúton milyen karszalag lesz divatos mostanság?Élvezni fogják a saját pálya előnyeit?

  • Georgina Bojana

    Kedves Figyelő!
    A fenébe arról, ki melyik oldalon áll. Az EMBERT nézzed! Az
    E M B E R T !!!!
    *
    Említettem, írtam, mert igaz. A.Ivánnal – valaha – egy szerkesztőségben dolgoztunk. Bármi okból főszerkesztő váltás volt. A szeri MINDEN dolgozója egy emberként ragaszkodtunk ahhoz a régi, az ALAPÍTŐ Főszerkesztőnkhöz. Amikor a NAGY ÉRTEKEZLET után kiderült, hogy az ÉRDEK, a HATALOM más embert tett a helyére, EGY EMBERKÉNT – mindenki le akarta tenni a tollat, számítógép klaviaturáját, minden gondolatát. Igen, le akartuk tenni. Méghozzá azért, nem érdekel, nem jelenik meg az újság! Legalább az olvasók felfigyelnek, bármi megtörténik stb. stb. Sztrájkot akartunk.
    Akkor és ott A.Iván helyére tette a gondolatainkat. Mondván a shownak mennie kell, bármi áron. Az előfizetőket, az olvasóinkat nem károsíthatjuk meg. Ha így van, dolgozzunk, azért is csináljuk meg a legjobb újságot!
    Akkor és ott A.Iván tartotta bennünk a lelket. Egy emberként.
    Nem nézett Ő pártállást, nem érdekelte a hatalom, csak az olvasók no meg a munkája, a munkánk, a jó hírünk! Megcsináljuk, azért is!
    *
    No kedves Figyelő! Azelőtt is, azután is, most is – az EMBERT szeretem, vagy nem szeretem. Lehet akár Sárkány Párti is, a jófenébe! Ha egy jó EMBERRŐL kell véleményt mondanom, mert EMBER a legpocsékabb helyzetben is! Annak tud megmaradni, nem önzősödik, nem kapzsiskodik, nem gyűjtöget, nem hazudik!
    Nekem tudod, ettől EMBER az EMBER!
    *
    Megköszönném, ha véleményemet figyelembe vennéd.
    (( 🙂 )) G.B. – Sárkány Párt! (Ilyen nincs, én találtam ki, csak érzékeltetni szeretném, a jó, vagy rossz tulajdonságaim alapján ítéljenek).

  • figyelő: ez a lényeg.
    maga semmiért nem szégyelli magát. pedig bőven lenne miért.

  • István,
    én most meg se mukkanok

  • Nincs igazad Iván.
    Habár az önmagában igaz, hogy a nép maga felelős a választáson tett szavazataiért, de legalabb ekkora súllyal esik latba az, hogy a magyar értelmiség cserbenhagyta a népet, és aprópénzre váltották a társadalmi szerepüket, megszegték a lelkiismereti kötelességüket, mindazok, akik pártérdekek szolgálatába állították a valaha volt becsületüket.
    egy társadalomnak azért van értelmisége, hogy a szellemi kapacitásuk egy egész nép számára legyen iránytű.
    a nyóckeri szódás és a bodrosfalvi nyulász nem a kisujjából szopja ki a véleményét a politikáról, hanem az értelmiség szócsöveitől befolyásoltan alakul ki az álláspontja.
    Iván, nem vonhatod ki magad a felelősség alól. Későn kiabáltál te is. Most már késő. És nem fair éppen a média szereplőinek részéről a köznépet így megítélni.
    Mindig az a mérce, hogy ki mennyit tehetett volna egy célért, és ahhoz képest mennyit tett. Te is sokkal kevesebbet tettél annál, mint amennyit tehettél volna. Ezzel nézzél szembe először, légy szíves.

  • Judith Kopácsi
    2014 április 5
    11:05 du.

    kopácsi, igaz, amit a kedves mama ávh-s tagságáról lehet olvasni a neten?
    Apuka csak védelmet adott nekik, ha jól értettem a memoárodban foglaltakat.

  • Georgina Bojana

    Kedves Dakota!
    Halkan jegyzem meg, senki nem tehet arról, hogy a szülei miben vettek részt. Erről senki nem tehet.
    Elképzelhető, hogy bárki megemlíti, hogy szülei ezt vagy azt vallották, tették. De még minősíteni sem minősíthet, legalábbis nyilvánosan nem. Az egy dolog, hogy belül, a szíve táján mit érez.
    (( 🙁 ))

  • Öreg Titán 2014 04 06 6:22 du.
    „… a magyar értelmiség cserbenhagyta a népet, és aprópénzre váltották a társadalmi szerepüket …”
    .
    Szomorúan adok neked igazat, de nem felejthetjük, hogy ha az értelmiséget kibővítjük „elit”-re (a gazdasági-politikai-szellemi „erők” birtokosaira), akkor nem lehet nem észrevenni, hogy az elit minden korban minden esetben cserbenhagyta országát, nemzetét, népét.
    .
    Hogyan lehetett, hogy a középkor, Mátyás korabeli Magyarországát (Amerika felfedezése előtt Európa arany termelésének 2/3-3/4(?)-ét adó nagy-, de minimum középhatalmát), 450 évre uralja egy megyényi területről induló őrgrófság, a később nagyhatalommá váló Habsburgok.
    A különféle, haszon reményében széthúzó elit haszonlesése lehetővé tette.
    Ez a 450 év akadályozta meg hogy létrejöjjön egy erős magyar polgári réteg, annak erkölcsi, gazdasági, szellemi minőségével, erejével. Ezt a kiegyezés utáni évtizedek sem tudták helyrehozni.
    .
    A nemzetet mindig – néhány kivétellel,- csak hazug lózungként „szédítésre” használta.
    .
    Népét két lábbal rugdosta el a felemelkedési, tanulási lehetőségtől, a kevésbé szerencséseket, hogy aztán le buta-parasztozhassa, prolizhassa őket.
    .
    Az a néhány kivétel, amire esetleg ellenpéldaként lehetne hivatkozni, mennyire is volt mérvadó, hány százalék lehetett?
    Kiszámíthatatlan, kifejezhetetlen, valóban csak kivétel.
    .
    Rendszeresen olvasandó kellene tenni a Petőfi Magyar nemes és Pató Pál című verseit.
    .
    És a magyar nép tökéletes párja elitjének, élvezi a szolgalétet, a zsellérlétet, ne is érdemel jobbat.
    .
    Lehet hogy más népeknél is sok esetben így jelentkeznek a problémák.
    De ez legyen az ő gondjuk, oldják meg ők maguknak.

  • VÉRJOBBOSKÉNT CSIPEM EZT A ÁLBALOLDALT,FÖLEG ANNAK BELPESTI LIBERÁLIS RÉSZÉT,MERT MINDIG TUDNAK MUNICIÓT SZÁLLITANI EUZÁSBÓL,ÉS EGYÉB PÁNIKSZÖVEGEKBÖL,MELY EGY BELTERJES TÖRZSI BESZÉDNEK TÜNIK,LEPATTOG A TÖMEGRÖL,LEGFELJEBB A JOBBOS KÖZÖNSÉGET TÜZELI…

    AZTÁN OTT VAN A MÜBALOLDAL TÖRZSE ,A RÖVID,ÖSZ HAJU PANEL-MAMIKÁK, A HEHATVANAS ÉVEK KISUTTÖRÖI,FECÓT CSÓKOLGATÓ MUZEUMI ARANYOSKÁK,ARANKÁK,ERZSIKÉK,ILIKÉK,A KORA RATKÓ-KORSZAK GYEREKEIA KÁLMÁN OLGA FANCLUB BETELEFONÁLÓI….ŐNEKIK KÉNE GY VALÓDI KÁDÁR-RETRO PÁRT,NO,THÜRMER-MENTESEN,OTT ELJÁTSZADOZHATNÁNAK…

    SZÓVAL,IGY TOVÁBB, „JOGVVÉDÖ”,”HALADÓ”,STB ANTIPOPULISTÁK…KELLETEK NEKÜNK MINT EGY FALAT KENYÉR.

    GYURCSÁNY,ÉS TSAI MÜVEK TOVÁBBRA IS BIZTOSITJÁK NEKÜNK A MUNICIÓT.

    NEHOGY ESZETEKBE JUSSON LÉTREHOZNI EGY GÖRÖG SYRYSA MINZTÁJÁRA INDULÓ I G A Z I B A L O L D A L I PÁRTOT,JAJ NE….

    DE NEM IS TUDNÁTOK….
    MERT AZ
    ANTIKAPITALISTA
    ANTIGLOBALISTA
    EU ELLNES
    POPULISTA
    KELLEN HOGY LEGYEN MINT A SYRYSA….
    UGY HOGY NYUGODTAN ALHATUNK…
    TÁRSAK VAGYTOK….
    PUSZI.

  • Christopher Adam

    A 4K! lehetett volna a Magyar Syrysa, bár a görög párttal ellentétben nem volt a magyarnak erôs, karizmatikus vezetôje. De a szellemisége némileg hasonló.

  • Chris :
    Ilyen hülye nevekkel , amiket kitaláltak maguknak nem hogy választást nem lehet nyerni de még egy ulti-partit sem.
    Mert a partnerek röhögésétől kísérve viccbe fordul a játszma.

  • nem baj christopher , az a lényeg hogy orbán a magyar netanyjahu

  • feri: net.anyja.hu??? ezt a portált még nem ismerem…

  • feri,
    te tényleg egy szépen dagadó seggfej vagy!orbán még csicskása sem lehet Natanjahunak!Az összehasonlítás is egy súlyosan beteg,agyatlan kreáció szüleménye.Ha ez így folytatódik nálad legközelebb még képes leszel unterlandot Izraelhez hasonlítani.Ezután már dohányozhatsz is.Csak azért nem keserítesz el,mert már tudom, hogy kézbesítették számodra a behívót az újból megnyíló Lipibe.

  • Judith Kopácsi

    Dakota, hogy te milyen primitivke vagy? Legalább ne dicskedj a tudatlanságoddal, az olvasási képességedet, és szövegértelmezésedet már meg sem említem.

  • Érdekes név..dakota..hm…dakota….az nem valami párttitkár volt Bakuban ?

  • Tovaris Dakotovics Bakunyin…heheheheeheeehehehe

  • Onnan magyarította magát az ipse !

  • Az a szomorú, hogy Andrassew Iván — akit egyébként nagyra becsülök — nem látja, hogy a „baloldal” nemhogy nem alternatíva, hanem Orbán domesztikált „ellenzéke”. Nem látja, hogy a mai helyzetben sok tisztességes embernek egyszerűen nem volt kire szavaznia. Akinek a rendszer egészével van baja, annak kevés a kormányváltás, pláne ezekkel a politikusokkal. A demagóg „szavazz a kisebbik rosszra” (gyakori érv volt) csak konzerválná azt, ami a múltból a máig vezetett. Talán ez az orbitális vereség eléri, hogy a „baloldal” végre szembenézzen magával.

  • IVÁN nekem az OTP magán nyugdíja egy év alat -380 000 Ft kárt csinált a feleségemnek 360 000 Ft. A haverod(Eqró) felemelte a szolgálati időmet 50 évre úgy bizony haver nekem kerek 50 évet kell ledolgoznom hogy 65 évesen nyugdíjba mehessek.Amikor az udvarunkról ellopták a bicikliket a szolgálunk és védünk alakulata azt javasolta hogy lopjak másikat.Ezért legyek velük lojális hogy ők elmehessenek 20 év után még maszekba biztonsági őrnek ? Tudod én proli vagyok,de nekem nem kel olyan párt melynek a vezetői milliomosok.

  • béla: akkor miért szavazott a fideszre? az ellen miért nem háborog, hogy ép, egészséges emberek 45 éves korukban előrehozott nyugdíjba mehetnek? amúgy nem biztonsági őrnek mennek, hanem saját őrző-védő céget alapítanak 🙂
    a magán nyugdíját pedig ne a rendszeren, hanem az OTP-n kérje számon. persze, maga döntött a portfóliójáról. ha olyan tudatlan volt, hogy rosszat választott, magára vessen, a portfólió kezelője csak azt tette, amit a piac diktált.

  • Ha a levélirónak is olyan gon djai lennének, mint nekem, akkor azzal foglalkozna inkább. Rákos beteg van a közvetlen családomban, férjemn ek. Eziránt való aggódás tölti ki napjainkat.

  • Georgina Bojana

    Kedves Ihász Ildikó!
    Pozitív gondolkodás, pozitív hozzállás, pozitív magatartás! 🙂
    Nem szabad beismerni a rosszat, csak a jóra koncentrálj és ezt erősítsd meg a Férjedben. Minden ami piros: káposzta, reszelt nyers cékla (levével), később az igazi piros magyar paradicsom és erő! Hit a felgyógyulásban. Igazad van, ebben az esetben minden mástól felmentést érdemelsz.
    Koncentrálj Férjed mielőbbi talpra állításában. Jó egészséget kívánok, ehhez szükséges a sok brokkoli (párolva) fogyasztása, a semmi cukor, lehetőség szerint a hús mellőzése, felvágottak, füstölt áru FELEJTÉS! Még akkor is, ha az ünnep közeledik! Főtt kemény tojás és kész! Kevés, szénhidrát, semmi margarin, de boldog családi légkör és mosoly! Remény! Erő!
    A felépülésről szeretnék olvasni! Mielőbb!
    Van még egy hasznos dolog: Celladam. Honlapjuk is van, keress rá! Többet nem mondhatok. Csak annyit, segít(het)! No meg a gyógygombák.
    *
    A legjobbakat, teljes szívemből.
    Legyél optimista béka, mint én. Ne fogadd el a rosszat, a kudarcot kerüld. Neked, Nektek – SIKERÜL! Mert úgy akarod, úgy akarjátok. – Az egészség, a boldogság – az agyban dől el! Tudtad?
    Gyakorold! Agykontroll! Önszugesszió!
    No meg diéta, amit be kell tartani.
    Sokan felépültek, sokan meggyógyultak, de nem kiabálták világgá. Ezért van az, hogy ha bárki megkapja ezt a betegséget, azonnal megrémül.
    Hidd el, sokan és egészségesen élnek, mert kűzdöttek! Fel a fejjel, elő a karddal, no meg akarattal!
    Győzni kell! Legyőzitek a kórt.
    Tuttira!
    (( 🙂 ))
    Akarom, kívánom! – G.B.

  • Ille István !! Én nem szóltam magához, mit ugat bele ember!Nem a maga hozásszólására reagáltam, kurvára nem érdekel a véleménye.Most poénkodhat a hozásszólásomon.

  • béla: nem kell azon poénkodni. maga egy nagyon egyszerű emberke, tesco gazdaságos aggyal. magának ennyire telik.
    tudja, ember, a kutyám – aki valóban ugat – okosabb magánál.
    ha már ivánozott – kötve hiszem, hogy ezt a megszólítást megengedheti magának – közlöm, A.I. nem olvassa a maga hozzászólását.

  • Ille István. Te ökör te ne tudnád hogy a buzi tesco egy angol zsidóé ?Egyébként meg nem vásárolok a tesconál!
    Kinyalhatod a nagyon egyszerű emberke nagyon szaros SEGGÉT !

  • béla: nade kedves béla! micsoda modor ez? ezt tanulta otthon a kedves mamájától? ráadásul még a seggét se tudja kitörölni? azért ez már mégiscsak túlzás! a maga korában, béla?!
    egy kereskedelmi létesítmény hogyan lehet buzi?
    ez tán az?
    http://tesco.hu/aruhazak/extra?utm_source=newsletter_tesco&utm_medium=sendgrid&utm_content=videk&utm_campaign=fedezze-fel-husveti-kedvezo-ajanlatainkat&utm_term=gmail.com
    vagy tán ez?
    http://tesco.hu/aruhazak/expressz?utm_source=newsletter_tesco&utm_medium=sendgrid&utm_content=videk&utm_campaign=fedezze-fel-husveti-kedvezo-ajanlatainkat&utm_term=gmail.com
    esetleg ez?
    http://tesco.hu/aruhazak/s-market?utm_source=newsletter_tesco&utm_medium=sendgrid&utm_content=videk&utm_campaign=fedezze-fel-husveti-kedvezo-ajanlatainkat&utm_term=gmail.com
    a többi miért nem az?
    béla, béla, lássa be, egy kicsit elkapkodta ezt a buzizást 🙂
    min változtat, ha nem vásárol a tesconál – pedig hogy’ örülnének magának! tudja, a legkisebb is számít!
    miből gondolja, hogy élek a felajánlott lehetőséggel? nincs a maga közelében senki közeli rokon, aki megtegye?
    mondjuk, a kedves mama?
    maga, béla fiam, tényleg egy nagyon egyszerű emberke. de vigasztalja az a tudat, hogy nem kell aggódnia a jövőjéért: az is marad 😛

  • Georgina Bojana

    Kedves Béla!
    Most jól érzi magát, hogy sarat dobált és lement alpáriba? Nem hiszem, hogy ez szükséges Önnek, az ünnepi érzetéhez. Vagy tévedtem? Tévedtem.
    Mi abban az öröm, ha egy fórumba ilyen mocskosságokat beír?
    Ettől most beájulunk, felkötjük magunkat, hogy Bélának nem tecccik a fórum?!
    Igaza van Istvánnak, Ön egy nagyon egyszerű emberke, erre telik az eszéből, a tudásából, a szókincséből. Több könyvet kellene elolvasnia, hogy a szókincsét gazdagítsa. Talán, akkor árnyaltabban is megfogalmazhatná a véleményét. Ami így, eléggé szürke, sőt rendkívül szürke-semként kilóg a fórumunkból.
    Valóban igaz, a „legkisebb is számít”, kár, hogy nem gazdagítja a Tesco pénztárcáját, no meg nem szinesíti az oda betérők táborát.
    Szép ünnepet, kevesebb fröcsögést! Higgye el, Ön is boldogabb lesz. Ez nem frázis, ez igaz. Amit gondolunk, sőt kimondunk, azzá válunk.
    Úgy higgye el, ez igaz.
    (( 🙂 ))