Választás 2014: 87,5 százalékos részvétel Kanadában

2014 április 6 12:01 de.79 hozzászólás

Torontóban 87,5 százalékos, Ottawában pedig 80 százalékos részvétellel zárult a magyar Országgyűlési választás. Most viszont Magyarországon a sor, hogy az Óhazában is kimagasló részvétellel üzenjenek az Orbán kormánynak. Ma valóban el jött a nemzeti együttműködés ideje.

Ottawai szavazókör 2014 április 5-én. 80 százalékos részvétel. Torontóban pedig 87,5%.

Ottawai szavazókör 2014 április 5-én. 80 százalékos részvétel. Torontóban pedig 87,5%.

A szavazólapon – a kamúpártokon kívül – két olyan pártalakulat van, melyre – szerintem – tiszta lelkiismerettel nem lehet szavazni. Az egyik a Fidesz-KDNP, mely tetteivel bizonyította, hogy semmibe veszi a parlamenti demokráciát és szemrebbenés nélkül, valamint egy jó adag pökhendiséggel él vissza hatalmával. Mértéktelen, szisztematikus és koncepciózus korrupciótól kezdve a demokratikus intézmények lerombolásán át, egészen a magyar nemzet többségének közellenségnek való deklarálásáig a Fidesz-KDNP négy év után egy magával háborúban álló és összetört társadalmat, a társadalmi konszenzus teljes kiírtását hagyta maga után örökségül.

A másik párt melyre szerintem nem szavazhat senki tiszta lelkiismerettel az a Jobbik. A Jobbik szavazói természetesen nem mind nácik, nem mind antiszemiták és nem mind cigányellenesek. Jelentős részben – különösen vidéken – lecsúszott, elszegényedett és reménytelen emberek fordulnak a szélsőségek felé. Valamennyi mérsékelt baloldali és demokratikus párt bűne, hogy az elmúlt több mint kétévtizedben engedte, hogy ezek a demográfiai csoportok átkerüljenek egy fasiszta párthoz.

Ugyanakkor, míg a Jobbik elsősorban a retorika területén (és saját bevallása szerint) bizonyította, hogy a demokrácia ellensége, a Fidesz-KDNP konkrét tetteivel és kormányzásával bizonyította pontosan ugyanezt.

A magyar demokrácia maradványaira a Fidesz ugyanolyan jelentős veszélyt jelent mint a Jobbik. Míg a Jobbik ideológusan antiszemita és romaellenes, a Fidesz pragmatikus okokból ugyanaz, hiszen felmérte, hogy erre van igény a sérült magyar társadalomban.

A választási bojkott sajnos ma már nem válasz arra a vírusra, mely halálosan legyengített és megmérgezett egy egész társadalmat, országot és a határon túli magyarságot is. Ha a demokratikus ellenzéki pártok előre megegyeztek volna egy koordinált bojkottban, akkor lehetett volna erről szó. De ez a hajó már elment.

Kanadában fiatal és idős, munkásember, szellemi dolgozó és értelmiségi magyar mutatta be egyaránt, hogy önbizalommal és jókedvűen tud szavazni, még akkor is amikor ezért 10 órát kellett utazni ónosesőben, valamint egy délutáni hóviharban. Vasárnap 20 fokkal lesz melegebb Magyarországon mint amilyen Kanadában volt szombaton. A vasárnapi ebéd, vagy a kirándulás, vagy a mozi, vagy éppen a templom előtt, illetve az után mindenkinek egy szavazóhelységben a helye.

79 hozzászólás

  • Kedves C.A. pont az, hogy Kanadában 80% feletti részvétellel zajlhatott le a választás mutatja, hogy a FIDESZ komolyan veszi a demokráciát.
    Az, hogy százazres számú kettős, külföldi magyar állampolgár vehet/vehetett részt rajta, pont ennyivel több, mint négy évvel ezelőtt, pedig azt mutatja, hogy még komolyabban veszi…

  • Chris, megtudhatjuk az eredményeket menet közben vagy meg kell várni az otthoni híradást? Úgy értem itt kanadában bontják fel a borítékokat vagy hazaküldik és ott? Jó lenne tudni hogy Kanadában „ki nyert” 🙂

  • gizda gerszon

    Nos vajon hányan szavaztak a fdss kdnsp jobbik ellen ?

    Vagy csak a kommenteknél volt nagy arc némelyik 🙂

  • Ebert Terézia

    Sajnos az MSZP az előző kormányzások hibái miatt, amit viszont főleg az SZDSZ-nek köszönhet…, a mostani állapotokban issza a következmények levét.
    Orbánról és a kolléga pártról már szavakat, kifejezéseket nem lehet találni, sajnos, csak ösztönösen obszcén kijelentésekkel tudok reagálni. A cigányokat miben segítették, adtak nekik , és ezzel mi a francot lehet kezdeni? 47.000 Ft-tal?
    Milyen dolog, hogy ezt beleszámította a munkanélküliségi ráta csökkentésébe, meg a külföldön dolgozó (ő adta a munkahelyet?) embereket? Milyen disznóság ez?
    Ha olyan jó volt a gazdaságpolitikája, akkor mitől él Magyarországon közel 4 millió SZEGÉNY?????
    Jól megoldotta a DEVIZAHITEL ügyet is, egyébként a devizahitelezést is ők találták ki 2001-ben, most meg süketet játszanak!
    ILYEN BANDÁT, MINT A FIDESZ, AKI SKIZOFRÉN MÓDON TETTE TÖNKRE A TÁRSADALMAT, CSAK MENEKÜLÉSSEL LEHET VÁLASZOLNI!
    Nem a külföldi honfitársaimmal van a gond, hanem azzal, hogy a FIDESZ ezeket az embereket használja fel a szégyenteljs hatalommegtartásra. Ők nem itt kapják a szerencsétlen fizetésüket, nem ittadóznak, nem itt élnek, nem itt járatják iskolába a gyerekeiket, nem itt mennek orvoshoz. Ők megtehetik, hogy egy évben többször is mehetnek nyaralni.
    Ennek az országnak sajnos trágyadomb gazdaságpolitikája van!!! Az országvezetésben, irányításban részt vevő közgazdászok, jogászok, társadalompolitikusok stb. pedig a diplomájukat lökjék a kukába, mert szart sem ér!!!

  • abryzoli
    2014 április 6
    1:04 de.
    Kedves Zoli,

    Haza küldik a borítékokat. Legalábbis hivatalosan.

  • enterprise
    2014 április 6
    12:08 de.

    Kedves enterprise, ez a részvételi arány a torontói és az ottawai szavazásra vonatkozik, ahol a magyarországi lakcímmel rendelkező állampolgárok vettek részt. Vagyis több százezer emberről ez esetben nincs szó. Ottawában és Kanadában 382 ember volt így aki szavazásra jogosult és ebből 222-en adták le összesen érvényesen e két városban a szavazatukat.

  • bocsánat, az előzőhöz kis korrekció. Szóval 382-ből 327-en mentek el szavazni Kanadában.

  • enterprise! A Fidesz komolyan veszi a demokráciát? Te milyen demokráciát prefektálsz? Vagy melyik országban élsz? Nem azt mondom hogy tökéletes minden demokrácia, de azt igen mondom hogy „különös” a magyar demokrácia. negatív értelemben persze. Legalábbis számomra.

  • Teréz, Teréz
    mi mindent összezagyválsz…! Már ne hogy a Simon Gábor egymilliárdját is szegény egykori SZDSZ nyakába varrd..! Várj még pár órát a választás végeredményéig, aztán lökd te is a kukába értéktelen diplomádat, hagyd itt ezt a trágyadombot. Talán kölcsönösen jó lenne. Ha vársz őszig, csatlakozzál jeles megmondóemberünkhöz a párizsi turnéjára, amit kis Orbán-nyugdijából szervez. Éljen a Köztársaság….!

  • Delutan 1 oraig csak 34.33% a reszveteli arany

  • Beaver, ez elég rossz hír!

  • Christopher Adam

    Az ellenzék számára még esélyes, illetve billegő kerületekben az országosnál magasabb a részvétel és Budapesten – ahol jól szerepelhet az ellenzék – szintén aránylag magas.

    Néhány példa:

    15 órakor (országosan: 45,02%)
    Bp V. ker: 49,5%
    Bp XVI. ker: 55,3%
    Bp. XXII. ker: 53,4%
    Pest megye, Érd: 50%

  • HunCanada
    2014 április 6
    6:15 de.

    kedves HunCanada, arról beszélek, hogy a Fidesz-KDNP indítású törvény értelmében sok százezer határon túli magyar kaphatta meg ismét a magyar állampolgárságot. És ők százezer feletti számban fognak most szavazni. Erre gondoltam, hogy a FIDESZ komolyabban veszi a demokráciát…
    (Ez akkor is így van, ha néha el-el tűnik itt egy-egy hozzászólásom…:-))

  • Christopher Adam

    Hozzátenném, hogy a tegnap Ottawában megjelenő szavazók túlnyomó többsége fiatal magyar volt és nem úgy tűnt, hogy „tipikusan” fideszes, vagy jobbikos szavazók lennének. Ha tippelnem kell, inkább LMP-sek, esetleg 17-es listások. Egy nagyon színes, vegyes társaság volt. Kicsit hippis munkás, meleg házaspár, geológus házaspár aki 10 órát utaz, hogy szavazhasson, európai uniós nemzetközi választási megfigyelő, aki per pillanat éppen Kanadában van és aki kérte, hogy belenézhessen a biztosok előtt lévő szabályzati dossziéba – puszta kiváncsiságból -, és olyan bizonytalan szavazó is, aki magában beszélt a szavazófülkében, hogy ‘jézusom, kire szavazzak.’ Sokan említették, hogy a szavazólap mérete röhej, mások origámiról beszéltek, amikor hajtani kellett perceken keresztül.

  • enterprise: ne értékelje túl magát. itt a maga hozzászólásai nem tűnnek el. nem ér annyit, hogy eltüntessük.
    annál is inkább. mert jól dokumentálja a fidesz-hívők elfogultságát.
    mikor fogja már fel, hogy 240.000 homogén újmagyar szavazat is max. 1 mandátumot dönt el? de azért csak lihegjen, csóválja a farkát. jó kutya.
    de semmi baj. szokja az új szlogent: jobban élünk ma, mint négy év múlva.
    maga is.

  • Ille,
    próbálja pontosan interpretálni, mit írtam. Nem írtam mandátumokról, mindössze arról, h a topicindítóval szemben a megnőtt szavazó szám(határon túli magyarok) is bizonyítja, nőttek a demokratikus lehetőségek. Ez a FIDESZ érdeme.
    Én már most is sokkal jobban élek, mint 4 éve. 4 év múlva még jobban fogok.

    (Amúgy világ életemben realista voltam. A FIDESZ-KDNP messze nem tökéletes. De máshogy értékelve, a sok rossz lehetőség közül (17 másik párt) tornymagasan a legjobb.)

    Szoktam lihegni is, főleg a teniszpályán :-).
    Maga milyen kutya?

  • enterprise: javaslom, ne használjon olyan szavakat, mint „interpretálni”. a maga kommentjeit ugyanis nem lehet.
    az, hogy jobban él, mint 4 éve, és 4 év múlva is jobban fog, egyértelműen abból következik, hogy a fidesz csahosa. ugyanis csak annak dobnak némi maradékot, aki feltétel nélkül a seggnyalójuk.
    ah atáron túli magyarokkal kitörölhetik a seggüket. csak akkor érnének valamit, ha döntő tényező lennének.
    én, kisfiam, harci kutya vagyok, magas fájdalom küszöbbel és erős harapással.
    maga nem ellenfél, kicsi fidesz-előszobapincsi 😀

  • Ille,
    rendben. A harci kutyák nem az eszükről híresek, inkább a fogazatukról, meg a pórázukról, no meg a különleges etetésükről, a harci kedvük érdekében 🙂
    Máshogy is lépre ment, jó létemhez a FIDESZ csak egy iciri-picirit – a rezsicsökkentéssel – járult hozzá, inkább magamnak köszönhetem. Nem is ezért támogatom őket, egyszerűen az országnak ez az irány jó hosszú távon.
    Ezzel együtt a következő tengeri vitorlás túrámon már az új FIDESZ-KDNP kormányra koccinthatunk.
    Remélem a 2/3-ra külön, ez esetben Tavares és a többi külföldi és hazai fizetett bértollnok, megélhetési politikus akár feje tetejére is állhat.
    Sima többség esetén sincs azért gond, kicsit munkásabb lesz, de ezek a fiúk hozzá vannak szokva h semmit sem kapnak ingyen, úgyanis kimaradtak az AVH-s rekvirálás utáni osztogatásból, a reformkomcsi spontán privatizációból. Simon Gábor féle pénztárosuk sincsen…
    beérik a magyar útlevéllel, bissau-guineait nem tartanak, ezeket a szokásaikat úgy gondolom értékelik a választók, h mennyire, mindjárt látni fogjuk.

  • enterprise: nem nyert. én póráz nélküli harci kutya vagyok, mellesleg pontosan tudom, hol van ellenfelem létfontosságú szerve. ehhez azért ész is kell 🙂
    enterprise, maga eléggé el van szállva magától. ezt a tengeri vitorlás utat nem kellett volna ide hoznia.
    ha a jó létéhez a fidesz a rezsicsökkentéssel bármennyivel is hozzájárult, akkor, kisfiam, maga csak egy nagy dumás münchaunsen. de nem báró.
    kb. olyan messze van még dubrovniktól is, mint makó vitéz.
    AVH-s rekvirálás…hát, kisfiam, elég régen találkoztam ekkora agyament barommal, mint maga.
    talán erről kérdezze meg az apját.

  • enterprise
    2014 április 6
    12:09 du.

    Látom a kutyákhoz is annyira értesz mint a politikához! Mondjuk érhető a harci kutyákkal kapcsolatos inkompetenciád. A te jellemed a pincsi. Lefety-lefety… 🙂

  • enterprise
    2014 április 6
    12:09 du.

    „a következő tengeri vitorlás túrámon”

    De menő vagy! Gondolom téged tőkesúlynak visznek!

  • fuser: benézted. ő lafaty-lafaty. a mély hangrendű szavak kiadásától azt hiszi, komolyabban kell venni 😀

  • Hüjjeee! 🙂 )))))))))
    Há majdnem kiköptem a jól megérdemelt sörömet! Kár lett volna érte! 🙂

  • Christopher Adam

    Tíz perc múlva urnazárás. 17.30-ig 56,77 százalékos részvétel, ami 2010-hez képest 2,5 százalékkal alacsonyabb. Budapest egy-egy kerületében viszont a 70%-ot közelítette meg a részvétel és az elővárosokban (pl. Érden, ahol Dorosz Dávid indul) is magas.

    Lesz ebből kétharmad? Ki mer tippelni?

  • Nem lesz kétharmad.
    Ahogy Canadában sem lesz legközelebbi választáskor.

  • Ille,
    nem kell irígykedni, sem acsarkodni, hiába harci kutya.
    A soronkövetkező tengeri túrámat, csak azért bátorkodtam megemlíteni, hogy függetlenségemet hangsúlyozzam. Mivel éves rezsim kb. 600-700 e HUF, ennek 10%-a ha nem is sok, de figyelemre méltó összeg, amit egy „hangosan mondom, hogy nem lesz gázár emelés (és lett)” helyett határozottan értékelek.
    Amúgy láttam már eredményeket 48F / 27Ö / 18J / 6L -os számokkal, ez valszeg 2/3-os FIDESZ-KDNP győzelmet jelent.
    Úgy, hogy gratulálok a győzteseknek, Magyarországnak, az LMP-nek (a talán tényleg baloldali pártnak), hogy hátha bejutott, a konglomerátumnak(és szavazóiknak) meg tanácsolom, vonják le a következtetést.

    Drukkolok tovább a 2/3-ért,és kitöltöm a whyskit(szódával) melyre családommal vidáman koccintunk.

  • enterprise: miért is irigykednék magára? tőkesúlynak lenni nem valami vidám dolog. ha a whiskey-t – ugyanis így kell írni – szódával issza, akkor tényleg egy tudatlan vadparaszt, aki ráadásul sznob 😀
    ez a pöffeszkedő magamutogatás a rezsijéről meg eléggé szánalmas.
    ezzel akarja pótolni a potenciájának hiányát?
    szar ügy.
    vác és göd között talál 10.000ért olyat, aki elpaffan magától. 😀
    ja, és egy kiegészítés? ha maga komolyan venné azt, amit ír, elgondolkodna azon, hogy egy kb. 30%-os rezsikötség ingadozás komolytalan.
    ha 600e-610e lenne, még érthető. de 600-800e, komolytalan.
    bohóckodik, kisfiam 😀

  • Ille,
    egyik legnagyobb baj magukkal a kistílüség, s az irígység, s ízlésekről megjegyzést tenni, khm, az valóban az alja. A szájkarate nem pótolja a valódi gondolotokat.
    Inkább gondolkodjanak el rajta, hogy van-e értelme tovább menni a lenini úton :-), vagy ideje már egy paradigma váltásnak. Észre kell venni, a Kún Béla-Szamuely-Rákosi-Rajk-Piros-Kádár-Apró-Horn-Pető-Gyurcsány-Kuncze vonal a kezdetben sikeresnek tűnő „reformkommunista” átmentés és a külföld hátszél ellenére megbukott. Az emberek – leszámítva a kriptaszökevényeket – kiköpték. Megtanulták van más, a magyar nemzeti érdekeket figyelemve vevő út, megtanultak egy kcsit a saját fejükkel gondolkodni.
    Helye van a kormány ellenzékének, de nem így, ahogy maguk csinálják, acsarkodva, vicsorogva, mocskolódva. Hiteltelen válogatottal. Új műsorhozz új férfi kell, mondja az operett. Igen új politikusok kellenek, hiteles politikai elképzelésekkel, s hiteles ellenzéki médiával. Ezt nulláról kell újjáépíteni, saját magukkal együtt…

  • enterprise: miből gondolja, hogy van annyi képessége, hogy minősítsen, megítéljen és programot határozzon meg?
    mi több, kompetenciája…
    kun bélától levezetni valamit, hát édes fiam, ez már kóros.
    a valódi gondolatokat illetően ezen levezetés alapján magának nem sokban van része 😀
    majd csak figyeljen, kisfiam, ha egyszer pl.én acsarkodni kezdek, garantálom, hogy nem marad gatya se azon a kaszvány seggén 🙂
    ps: mondja már, kire is kellene irigykedni?
    az orbán-féle rablóbandára? rogánra, lázárra és a többi országos rablóra?
    magáról, kisfiam, senki sem tudta, hogy ekkora nagymenő- már, ha – amíg el nem dicsekedett vele.
    mégis, kire is irigykednénk?
    magára pl? ne komolytalankodjon…

  • enterprise
    2014 április 6
    1:57 du.
    Milyen igaza van! De ahogy már írtam, ehhez ki kell halni egy egész generációnak!

  • csókoltatom pordányt.
    mára megint inkább morpheusz birodalmát választom az enterprise/bencsics féle idióták helyett (és boda még itt sincs!)
    majd holnap visszajövök röhögni rajtuk.

  • Kedves Figyelő: Kire és mire kellene irigykednem?
    A jobboldal itt teli van gondolattal és kellemmel? Az ízlésemről nem írtak itt le ezer rosszat?
    Milyen szarházi írja le idős emberekről, hogy kriptaszökevények? Ember ilyet nem mond.
    Megtanult gondolkodni a magyar mikor még szavazni se megy el a barma?
    Gyurcsánynak mi köze van a Lenini úthoz?
    Mennyi ellenvéleményt kaptam acsarkodva, vicsorogva, mocskolódva. Miben van igaza ennek az „enterprise”-nak?
    Szódával inni a whisky-t pedig nem ízlés dolga. Az alkoholisták isszák úgy mert hamarabb berúgnak tőle. Még ebben sincs igaza. Mitől lennék irigy rá?
    Egyáltalán miért kellene irigykednem bármelyik jobboldalira?

  • ZS**IDIRT**Ó-zsidóírtó

    Miért nem mész egy utolsót sörözni, te húgykőagyú szarházi bolsi!?

    Reggelre szeretném, ha lógva látnálak!!!!!

    Ha az Andrássy úti kandeláber nem tetszik, akkor egy megfelelő fa is jó lesz, de gyorsan kersd meg!!!! 😀

  • enterprise
    2014 április 6
    1:57 du.

    „ahogy maguk csinálják, acsarkodva, vicsorogva, mocskolódva”

    Ember tényleg nem sül ki a szemed mikor ilyen vérlázító cinizmussal a saját, tényszerű valótokat másra dobálod? Öreg, hát a mai magyar jobboldalnak ez a lényege! Kirekesztő és visszataszító gyűlölettel ekéztek mindenkit aki szabad és gondolkodó emberként akar élni, és nem megalkuvó, gerinctelen csicskaként aminek etalonja vagy!
    Te mersz beszélni mocskolódásról?! Ez hihetetlen milyen förtelmes gondolatisággal éltek!

  • Llanfair
    2014 április 6
    2:36 du.
    Nem értem, ezt a szöveget miért nekem írtad?
    Az idézeteket nem írtam, wiskyt sem iszom szódával.
    Soha nem írtam, hogy a jobboldalt irigyelni kell.

  • Llanfair
    2014 április 6
    2:36 du.

    LÁJK!
    A gondolataimat írtad le barátom! Ez az enterke egy kellemkedő óriás gyökér!

  • Christopher Adam

    Nem tudom ki hogy van vele, de gyengének találom az atv választási műsorát, különösen Somogy Zoltánt. Valamiért folyamatosan régi számokat közölnek, miközben a hvg.hu honlapja nagy lépés előnyben van. Mindenestre, itt van a következő kétharmad. Szép lesz, Magyarország.

  • Kedves Figyelő: Igazat adtál az írójának. Az írójától még soha nem kaptam válasz semmire. Gondoltam ha igazat adsz neki, akkor megtudod magyarázni a miértjét. Gondolom nem azért adtál igazat a marhaságainak mert a Te oldaladon áll?
    De ha félreértettem valamit akkor vedd semmissé.

  • Lélfai Szilárd

    Szép lesz, Magyarország.

    Legalább is a többségnek!

  • Fuser. Őszinte részvétem. Meneküljetek amerre láttok. Az ország 2/3-a támogatja a jobb, a szélsőjobbal barátkozó oldalt. Nem érdekel az, hogy az ország fele nem ment el szavazni. Ezek szerint jó nekik ahogy van. Épüljenek a horthy szobrok és a stadionok. Újra felállva tapsolnak majd a parlamentben. Ha a magyarnak ez kell akkor ki vagyok én, hogy felülbíráljam? Nektek üzenem, fiatalok vagytok és tehetségesek, nyitva van a határ. Vadliba alakzat és pucolás.

  • No, az acsarkodóknak,
    a sas nem kapkod a legyek után.
    Még a fáradt, s nagyon elfogult ATV-n is vannak józanabbak. Az egyik meghívott hamar összegezte, azt amit itt az önámítók még mindig nem tudtak dekódolni: komoly változásokat kell, h a „baloldal” elindítson, berkein belül.
    Közben nem csak itt a fórumon hiányzik a józan belátás, de a politikai baloldalon sem nagyon látni ezt. Gyurcsány, aki oroszlánrészt „vitt” a FIDESZ-KDNP kétharmadából 2010-ben, viszi most is a prímet a médiában, a kicsit józanabb baloldaliak meg sem mernek szólalni. Persze idő kell ehhez, én csak reménykedek, h az idő segít felismerni azt, h paradigma váltásra, komoly személycserékkel együtt van szükség „baloldalon”.
    Persze, ha nem, ha az elkövetkező 4 év „baloldali” kommunikációját a Gyurcsány-Apró klán határozza meg, már most borítékolom örömmel, a polgári oldal fog maradni négy év múlva is. Jó lenne egy szocdem oldal a parlamentben, de ennek nem feltétlenül az Apró klánból kell kinőnie, sőt, feltétlenül nem (onnan nem is fog soha)!

  • Enterprájsz oldalak ..

  • Ilanfair, arra helyeseltem, amit a reform komcsikról írt.
    Miért nem neki válaszolsz?

  • Kedves Adam.
    Az ATV .- benn van annak a másik pártnak a se….izé…fizetési listáján.
    Nem tudtad ?

  • Fuser ne idegesitsed Magadat ilyen szemétládákon mint ez a Prájsz.
    Lényegük a cinikus hazudozás.

  • Kétharmaddal garantált, hogy a következő négy évben újabb félmillió ember el fog menni minimum. Ottmaradnak magukra az öregek, az iskolázatlanok, a gyűlölködők… Valóban szép lesz Magyarország.

  • Figyelő: Mert nem beszélgetek akárkivel. Ehhez jogom van.

  • HunCanada:
    Már most is „szép”

  • Létfaikám maga kis nagyokos :
    Csakhogy tuggya:
    ( Mert számolni tutira nem tud , ezzé mondom el )
    HA 2002 .-ben is a mostani választási szabályok lettek volna érvényben , akkor nem Horngyuláék szereznek kétharmadot , hanem Orbánék szereznek kb 51-53 Százalékos többséget a parlamentben.
    Csakhogy tudd idióta.

  • Christopher Adam

    Ezek után lesz olyan ellenzéki (mondjuk az elszállt pártaktivistákon kívül, akinek lesz kedve bármelyik jelenlegi összefogásos pártra szavazni az EP választáson?

  • Llanfair :
    SEMMIHEZ sincs jogod.
    Amíg nácik uralják a terepet.
    (Legalábbis ők így tartják és gondolják)

  • Ellenfeleim,
    legalább veszítsenek elegánsan (valójában Önök is nyertek most, ha nem is ismerték fel).
    Le kell szálni a földre, Mházy nem oly rég 2/3-os „baloldali” győzelemről beszélt, most azért fohászkodik, nehogy 2/3-a legyen a F-K-nak. Önök itt jórészt lelkes gyurcsányisták, s kígyót-békát kiabálnak ránk. Mházy kiszórta a pártból gyurcsányékat, de az Önök hátán(is) visszamászott s lenullázta My-t). Amig nem tudnak megszabadulni ettől a bohóctól, s gondolataitól! nem lesz valódi szocdem vonal. S esélyük sem lesz semmire.
    Jól gondolják meg, kit indítanak az EUP választáson.

  • Christopher:
    Nem mindegy ?
    Úgyis kifelé áll már a szekerünk rúdja az EU.-ból.
    Szteem csak erre a választásra vártak …
    ( Remélem tévedek ! )


    A minap azt mondta egy választási szakértő a Klubrádióban hogy elég 1 ( egy ) képviselőről bebizonyosodnia hogy csalással került a Parlamentbe , utána az egész választás illegitimmé válik az EU előtt !

  • Prájszli nekem te nem vagy ellenfelem te nekem csak egy úton heverő …. izé….na szóval az vagy.
    ( Az ellenfél mást jelent. Van benne valami emberi. )

  • Geyza: Eljöttem szavazni (2500 KM). A legjobb lelkiismeret szerint szavaztam. Ennél többet nem tehettem.

  • Christopher Adam

    Az éppen szónokló Viktor mellett ott áll annak jobboldalán egy fantompárt elnöke. Oda szólt az Orbán egy pillanatra a Jobbikhoz is, azzal, hogy szerinte kiderült MO az EU tagja kíván maradni.

  • Adam :
    Nem úgy értettem :

    Véleményem szerint MI ne fogunk kelleni az EU.-nak !
    Ez minőségbeli különbség ahhoz a seggrázáshoz képest amit nehány itthoni félkegyelmű és politikiai kalandor játszik a Magyar Nép megélhetésével !

  • Itt mindennek vége,még 4 évet nem bírunk ki.

  • Christopher Adam

    Geyza, szerintem is akadnak egyre többen az unióban, akiknek Magyarország tagsága leginkább teher és fejfájás.

  • Szánalmasak vagytok. 😀
    Annak csak örülök hogy nem látjátok be, hogy ez a bagázs hiteltelen. Így 4 év múlva is simán nyer a NEMZETI oldal, és ezzel a MAGYAROK. (ti nem, ti nem is vagytok azok, legfeljebb csak magyar útlevéllel rendelkező kozmopolita, hontalan, gyökértelenek. Sajnállak is kicsit érte…)

  • Christopher Adam

    ttcs, tehát akkor MAGYAROK (így, nagy betűvel) mégis hányan vannak? Úgy 2,5 millióan? Na látod, ez az amiért magyarok százezrei menekülnek külföldre, mert az ilyen primitív, bunkó, kicsinyes és pitiáner nézetekből van elegük. Ha számodra annyit jelent a magyarság, hogy harcolsz a „kozmopoliták” ellen, akkor tartsd meg magadnak, mert a magyar nemzeted a francnak sem kell.

  • Szép riposzt volt Christopher. Nem csalódtam.

  • ttcs
    2014 április 6
    8:13 du.

    Kedves ttcs, az itt írogatók nagyrésze Magyarországon élő senkiházi vagy valami ilyesmi.

  • enterprise: hogy micsoda maga? ellenfél? kinek is? mert nekem nem. na, ne komolytalankodjon 🙂

  • A magyarországi lakóhellyel rendelkező külföldön élő állampolgárok fel sem kerültek a választói listára. Ez kb 450 000 embert érint, /köztük engem is/ ezeknek a választási regisztrációjuk elutasításra került /nem véletlenül/ Ha valaki mégis kötötte volna az ebet a karóhoz, hogy márpedig igenis joga van szavazni, akkor sem volt gyakorlatilag semmi esélye. Ugyanis. Az internetes regisztráció kitöltésekor szinte azon nyomban küldték nekik az E-mailt, hogy a regisztrációjuk elutasításra került, és különben is automatikusan benne szerepel a magyarországi lakóhelyi listán. /nem voltam rest, azonnal kértem hogy küldjék el nekem E-mailben, hogy felkerültem e ténylegesen a listára vagy sem/ természetesen nem kívántak ennek eleget tenni. Kérdésemre mégpedig azt, hogy ha rajta szerepelek bármilyen listán, akkor ugyan miért került elutasításra a regisztráció. A valóságban azonban sem választói listára kerülés sem regisztráció nem történt különösen azokkal a magyarokkal akik a fidesz kormány ideje alatt távoztak külföldre. Jaaa hogy mi lett volna a megoldás? A lakóhely szerinti közjegyzőt személyesen!!! felkeresve /tehát a világ bármelyik pontjáról hazautazva/ közjegyzői okiratot elküldeni a választási irodába, hogy igen külföldön élek magyarországi lakóhelyem van, és kérem felvételem a választási jegyzékbe. 450 000 ember egyéni szoc. problémája ez akiket a fidesz így büntetet. Többek között ezért volt az Egyesült Királyságban 2%-os választási részvétel. Kanadában esélyük sem volt a magamhoz hasonló magyaroknak. Szó sincs róla hogy mentegessek bárkit is, a választási érdektelenségre a 40% miatt nincs magyarázat. csak azt tudom erre mondani, hogy ha az otthoniaknak ez így jó, akkor élvezzék a gyümölcsét. Azonban igenis lehet amiatt szégyenkezni hogy egy neonáci párt növekvő tendenciát mutat. Úgy látszik semmit tanultunk a történelem bűneiből.

  • abryzoli: tudott dolog volt, hogy az összes levélben szavazó, ha homogénen szavaz is, egy mandátum sorsáról dönthet.
    a fidesznek 133 kellett ahhoz, hogy 2/3-a legyen. érdekes módon ez meg is lett.
    csakhogy: 193793-ból csak 87972 adott le érvényes szavazatot, így bár annak 95%-a fideszes voks volt, semmit nem számított, annyi, mintha nem is szavaztak volna.
    érdemes tehát azon az egy vokson elgondolkodni…

  • Nem látom, hogy levonták volna a tanulságot, aludjanak még rá egy párat (bár már fenn a topic, mely a baloldal válságáról beszél, meglátjuk, hogyan).
    Tipikus: az keményen elveszített választás után már megint 2 millió szavazóról beszélnek.
    És ha megnyerték volna, akkor is?
    Ébresztő. Pár nap múlva.

  • enterprise: miért is lenne érdekes, hogy maga mit lát, és mit nem? kezelje magát a helyén, és akkor nem lesz gondja.

  • Abryzoli, szerintem csak el kellett volna mennie két városba, vagy Ottawaba vagy Torontoba és választhatott volna. Több ismerősöm is ezt tette, nem emilezett.Tisztán olvasható volt, hogy akinek otthon lakása van, az hol és miképp szavahat.
    Nem hinném, hogy valaki is TUDTA, hogy kire szándékozott szavazni.

  • dakota
    2014 április 6
    8:44 du.

    Dakota! Az itt írogatók egy jelentős része viszont hozzád hasonlóan, külföldön élő szarházi, vagy ilyesmi!

  • ttcs
    2014 április 6
    8:13 du.

    Te még ember sem vagy nyavalyás, csak egy embernek látszó véglény!

  • Fuser
    2014 április 7
    2:18 du.

    Parittyás ez nagyon méltánytalan volt Christopherrel szemben. Kérlek, mérsékeld magad.

  • Mivel Aprilis 7-en volt egy kis idom ra kattintottam Google-ra es at neztem a hireket a Magyar valasztasrol, termeszetesen a Magyar valasztasokrol magyarul akartam olvasni. Miutan meg tudtam hogy a FIDESZ megint fenyes gyozelmet vivott ki akartam tudni mosok velemnyet is s korul neztem es elolvastam egy nehany velemenyt, amibol volt boven valasztek. A negyedik velemeny utan mar lattam hogy hibat kovettem el. A hozza szolokat nem erdekelte a valasztasi eredmenyek logikus kiertekelese, ok inkabb egymast es a Magyar nepet tamadtak a leg durvabb modon.
    A hozza szolok nem egy inteligens gondolat kifejezesere hasznaltak draga Mgyar nyelvunket hanem a masik gunyolasara es bemocskolasara, s a sajat okossaguk kimutatatsara. Nemtudom mi ertelme van ennek es miert toltenek ennyi idot erre a tejesen hoszontal gyakorlatra. Velemenyem szerint azok akiknek nincs indok es bizonyithato teny a rendelkezesukre nemkepessek indokkal es tenyekkel meg gyozni a masikat sajat igazukrol es igy gyakran fordulnak a szemelyeskedeshez, tragarsaghoz amit felhasznalnak mint fegyvert. Ez viszont nemk eleg es igy a gyakran elvezhetik a kozvelemeny megveteset.
    Termeszetesen nem minden velemeny volt nilyen ami alkalmat ad remenykedni a jovoben, de sajnos most ok kisebbsegben voltak.
    Remelem mire a kovetkezo valasztasokrol olvasom a hireket ezen a lapon a hozzaszolok tobbsege mar magasabb fokon hasznalja a Magyar nyelevet es tobb tisztelettel visekedik amasik fellel de foleg a Mgyar neppel szemben.
    ISZ.

  • istvan szabo: olvassa el, amit írt, és gondolkodjon el rajta. meg azon is, hol az a piedesztál, ahonnan kioktat minket. különösen a magyar nyelv használatát illetően.

  • ttcs: Engem maga ne sajnáljon. Ha valakit itt sajnálni lehet az maga a Nagy Nemzeti Narancssárga Köddel. De igaza van. A gyökereket ott hagytam. De nem is hiányoznak.

  • llanfair: kertész nem vagy, ugyebár, akkor minek foglalkoznál a gyökerekkel? 🙂

  • Ille István: Az igazán életrevaló növények gyökér nélkül is szépen virágoznak. De mikor a kisegér sajnálkozik egy sason az mulatságos. Mikor a munkahelyéért remegő, villanyszámláját kifizetni nem tudó megszólja azt aki tett valamit a boldogulásáért az tényleg szomorú. Vagy csak egyszerűen magának is hazudik ezzel a Nemzeti lózunggal?
    Még mindig hisznek a jelszavak dicsőségében?