Véresszájú antiszemitából lett nagykövet – Még visszasírjuk Pordány Lászlót?

2014 július 21 8:31 du.41 hozzászólás

Azt hittük, hogy Pordány Lászlónál – a szélsőjobboldali pártokat védő ottawai nagykövetnél – már nem süllyedhet lejjebb Magyarország Külügyminisztériuma. Különösen nem a Holokauszt emlékévében. Tévedtünk. Pordány legkésőbb 2015. januárjában végleg távozik Kanadából, de ha a Rómába kinevezett magyar nagykövet jelzi a Navracsics Tibor által vezetett KÜM hozzáállását, akkor lehet, hogy mi is egy véresszájú antiszemitát, egy echte fasisztát kapunk, mint amilyen Szentmihályi Szabó Péter, Magyarország új római nagykövete.

Szentmihályi Szabó Péter

Szentmihályi Szabó Péter

Szentmihályi Szabó Péter a néhai Csurka István által szerkesztett Magyar Fórum szerzője volt. Többek között -néhány évvel ezelőtt – a magyar zsidóságot a „sátán ügynökeinek” nevezte. A „Magyar Gárda” című versében pedig így köszönt a később betiltott jobbikos milíciától. „Bátor férfiak, büszke nők -adjon az Isten szebb jövőt!”

Verse 2007. október 21-én a Hősök terén hangzott el, éppen egy Magyar Gárda-avatáson.

De még ennél is döbbenetesebb, amit írt 2000 decemberében a Magyar Fórumban a magyar zsidókról:

„Nem tudom, nem értem, miért gyűlölnek minket ennyire. Itt élnek Magyarországon, magyarul beszélnek, írnak, de utálnak minket. Nem igazán értem, miért maradtak itt, ha ennyire rossz nekik, ebben a bambán béketűrő, befogadó országban. Felismerni őket nem nehéz, mert egyszerre gyávák és szemtelenek. A pénz az istenük, az anyanyelvük, abban bíztak elejétől fogva. Árkos szemük, petyhüdt bőrük, nyirkos tenyerük, hideg lábuk, torz mosolyuk elárulja őket. A világon mindenütt megtalálhatók. Ők a Sátán ügynökei.”

Szentmihályi Szabó Péter a legprimitívebb náci propagandát gyűjtötte össze és kürtölte világgá a XXI. században magyar nyelven. Például ezt is írta: „Azt hiszik, mindenkit meg lehet venni, mert őket bizony mindig meg lehetett venni, kilóra. Kapzsik, irigyek, gonoszak – és csúnyák. Az arc a lélek tükre – de az ő tükrük vak tükör. Lelketlenek. Elkárhoztatott lelkek, akik sohasem támadnak fel. A Sátán bizonyára minden nemzetnek „ajándékoz” ilyen ügynököket, akik nemcsak élősködnek rajta, de ki is oktatják a nemzetet, mint afféle ostoba és primitív gazdaállatot. Melegen üdvözlik őket, s várják melegebb éghajlatokról. A Pokol visszavárja őket.”

A magyar jobboldaliság olyan mint az alkoholizmus: az elején még elég pár üveg bor meg egy „laza” zsidózás, a végén viszont már olyan embert kell díjazni a KÜM-ben aki nem áll meg egy-két ízléstelen zsidó viccnél, hanem aki egyenesen a halálba kergetné a zsidóságot.

Olyan ország csak egy van a nyugati világban, ahol náci nézeteket nyiltan felvállaló emberből nagykövet lehet. A magyar hatalom által halálba küldött 600 ezer zsidó után újabb lemoshatatlan bűn, hogy a Sztójay-kormány és a a Horthy korszak méltó eszmetársai és utódai a Holokauszt-emlékévben kergetnék a pokolba a Holokausztot túlélő magyar zsidókat meg leszármazottjait.

41 hozzászólás

  • Nagyon jo cikk, velosen leirja a borzaszto igazsagot. Elkepeszto. Az uj, naci kovet ur azt irja, hogy a zsidok (tobbek kozott) csunyak. Ugy, „en block”. Hat neki ez az egy elonye biztosan van, a zsidokkal szemben, a fenykep alapjan – hogy kapraztatoan szep.

  • Judith Kopácsi

    Én nem tudom, hogy ez a pokolfajzat eddig hol élt, de azt állitani a zsidókról, hogy egytől-egyig csunyák, az csak arra vall, hogy komoly szem gondjai vannak. Persze, hogy vannak köztük csunyák is, de nem az jellemző rájuk. Sőt! Szerintem rengeteg különlegesen szép példány is van köztük. Persze, aki nem akarja észrevenni, az ugysem lát el az orra hegyéig sem.Remélem nem lesz kinevezve Kanadába, mert akkor kénytelenek leszünk hangosan tiltakozni ellene.

  • Judit, az hogy valaki egy vallast vagy nepet csunyanak nevez, az maga a megtestesult rasszizmus. Ez ugyanaz, mint amikor a ciganyokat nevezik piszkosnak vagy a magyarokat lustanak stb. Ilyet egy (europai) kormany kovete nem engedhet meg maganak. Illetve megforditva, ha egy europai kormany egy ilyen idiotat kinevez kovetnek, akkor ott regen baj van.Dz ezt tudjuk. Ez csak ujabb jel. Es mit gondolnak, az europai kormanyok mit fognak gondolni, hogy egy echte naci kepviseli az EU ezen nemes tagallamat naluk?

  • A fogadó állam nem köteles elfogadni a magyar nagyköveteket,ha mégis,akkor megérdemli…

  • A magyarok az ír lányokat is csúnyának tartják. Én rengeteg csinosat és szépet látok. De tényleg nem lehet mindenki olyan szép mint ez az alak. Szerencsére. De egy kereszténydemokrata lecsúnyázza Jézus édesanyját? Illik az ilyen?
    A kinevezésében semmi meglepőt nem látok. Természetes folyamat.
    De az ízlések különbözőek. Kinek a zsidó lányok, kinek Schmidt Mária. Én maradok a zsidó lányoknál.
    Még hozzátenném, valamikor döglött a világ egy magyar zsidó fiú után. Tony Curtisnek hívták. Jól emlékszem?

  • Pesti Gúnár

    Ad notam: „Azt hittük, hogy Pordány Lászlónál […] nem süllyedhet lejjebb Magyarország Külügyminisztériuma.

    Légy optimista: dehogynem!

  • Ami a szépséget és csúnyaságot illeti, nem kell mást tennie az olvasónak, csak tegye egymás mellé a SzSz(SS)Péter és mátészalkai Svartz Bernát (Brenard), azaz Tony Curtis fotóit. Utóbbi azontúl, hogy alapítványt hozott létre a szentmihályi szabók (szülei és társai) és a hozzá hasonló nácik (magyar csendőrök, nyilasok és katonák) által legyilkolt ártatlanok százezreinek magyarországi emlékművére [ld: Emanuel alapítvány], pályája kezdetétől fogva – kitűnő és adonisz szépségű – színművészként a világ filmkedvelő női közönségének évtizedekeneken át az egyik legfőbb kedvence, és imádata tárgya volt. Akárcsak a női sztárok közül talán a leggyönyörűbb és ugyancsak imádott alakja Marilyn Monroe, aki szintén zsidóként látta meg a napvilágot. Ő mellé én itt összehasonlítás képpen – pusztán S S Péter állításának eklatáns cáfolataként – a legszívsebben Schmidt Mária fotóját párosítanám…

  • Pesti Gúnár

    Hadd legyen meg itt is:

    Szentmihályi Szabó Péter:
    Nyers fohász a kommunizmushoz

    Hol késel, kommunizmus,
    boldogságom, tiszta szerelmem?
    Boldogságunk, tiszta szerelmünk.
    A bőség kosara! A jognak asztala!
    A szellem napvilága!
    Ehess, ihass, ölelhess, alhass!
    A mindenséggel mérd magad!
    Felkiáltójelek helyett
    a kérdőjelek ránk hullanak.
    Tudom, nem sürgős.
    Akár az apokalipszis, csak a
    prófétáknak:
    beteljesületlenséged
    nem sokaknak bánat.
    Hol késel, kommunizmus?
    A termelőerők, a termelési viszonyok,
    zakatolnak a gépek,
    s a tudat… tudatunk alatt
    nem akar elhalni az állam.
    Hol késel, kommunizmus?
    Tavaszra tavasz jön,
    gyermekszemem öregen pislog;
    kommunizmus, te, megígért,
    feszítsd meg minden izmod,
    rázd le az élősdieket.
    Kommunizmus, növekedj, kisgyerekem.

    Courtesy: http://cink.hu/szentmihalyi-szabo-peter-vers-reggelire-1608798382

  • Pesti Gúnár

    deák s. 2014 július 22. 5:09 de.

    igen, de az agrément-t még a nagykövet kinevezése előtt meg kell kérni a fogadó ország külügyminisztériumától, tehát, ha SzSzP-t kinevezték, akkor meg is kapta. Mert azt ugye még a minden külügyi hájjal megkent Navracsicsról se lehet feltételezni, hogy ne eszerint járt volna el.

  • Kiszely Anna Mária

    Az szszpéter, meg olyan szép magyartarkanagybarom.

  • Kerekes Sandor

    Holgyeim es Uraim!

    Nem kell nekunk ezt a szegyent tetlenul turnunk.
    Javaslom, hogy egyuttesen irjunk egy baratsagos levelet az Olasz Kulugynek, miniszterelnoknek es allamelnoknek, amelyben felvilagositjuk oket arrol, hogy ki is ez a diszno.
    Velemenyek?

  • Kerekes Sandor

    A keresztényi etika szerint először diszkréten a magyar diplomáciának kell szólni.

  • Christopher Adam

    Szerintem jó ötlet, Sándor. És javaslom, hogy használhatnánk Éva angol forditását ami a Hungarian Spectrumban jelent meg.

    Jani, a magyar kormányzatra nem hat a diszrét, békés beszélgetés. A magyar diplomáciára sem. Ők kizárólag az erő nyelvét értik. Kár, hogy igy van.

  • keresztényi etika? van ilyen egyáltalán, és, ha van, hogy’ jön ide?

  • Tel Aviv-ba nem akarnak hasonszőrűt küldeni a régi külügyes káderek helyett…? Ha nem hangoztat sok olyasmit arab és magyar fasiszta közönség előtt, hogy legszívesebben „palesztin” al-Quds – ba szeretne akkreditálva lenni talán még ki se rúgnák. A mostani nagykövet szobormosdató, revizionista dumája még dicséretet is kapott az Új-Keletben…

    Amúgy nem Magyarország esete az egyetlen a nyugati világban, a náci/fasiszta nézetek nyílt megtűrése ügyében. A hidegháború fénykorában a náci háborús bűnösöket ( németek mellett magyar nyilasokat, horvát usztasákat sb. ) mentegető sokszor nyíltan náci szimpatizáns alakok által fémjelzett fasiszta latin-amerikai rezsimek a nyugat igaz barátai voltak a „kommunizmus” elleni szent, keresztes ( hideg )háborúban… De jutottak néhányan a polgári-demokratikus angolszász országokba is, mostanában vannak olyan botrányok hogy ez vagy az a vén pribék lebukik, hogy hazudott a bevándorlási kérdőíveken… Persze csak akkor ha nem a CIA/Vatikán stb. védelmét élvezve új életet kezdő nagyhalakról van szó… Sőt még titkos NATO hírszerzési program is volt a mai magyar gárdisták nyugati elvbarátainak hidegháborús felhasználására. http://www.en.wikipedia.org/wiki/Operation_Galdio
    Persze valószínűleg Moszkva sem volt makulátlan ebben a tekintetben ( sem ), mint ahogyan most már az új-pravoszláv-nemzeti Oroszországgá színt váltott ( amúgy se valódi marxista ) SZU se a Komintern-t támogatja hanem a nyugati fasisztoid, szélsőjobbos mozgalmakban lát „fantáziát”… No de hogy Putyinék támogatják Orbánékat ( Vonáékat ) az egy dolog; ennyit lehet várni tőlük. De ezek szerint a Nyugattól se lehet többet várni… Tetszik, nem tetszik a világ alapjában véve jobbra tolódott az utóbbi pár évtizedben; az antifasizmust, demokratikus jogállamiságot, emberi jogokat a régi lejárt klisék kategóriájába süllyesztik ma már a világ uralkodó osztályai… Ezek csak a hatékonyság, a verseny stb. akadályai a gazdaságban, kül és biztonság ( persze nézőpont kérdése kinek a biztonsága számít ) politikában egyaránt… Mások szerint meg amúgy is „ördögtől való” ( vagy zsidóktól való ) eszmék…

  • Sajnos van még lejjebb, és lesz még annál is lejjebb. A velejéig romlott Fidesz-es politika alapelve, hogy semmit nem teszünk ok nélkül. Saját bevallásuk szerint semmi közük a szélső jobbhoz, de cselekedeteik ennek szöges ellentéte. Csak a vak nem látja, hogy igen jól elvannak a Jobbikkal, és ha kell kielégíti azok igényét a színfalak mögött gondolkodás nélkül.

  • Ille István
    2014 július 22
    12:39 du.

    A keresztény etika úgy jön ide, hogy Kerekes Sándor véleményeket kért. Úgy tudom, ő liberális és nincsenek előítéletei.

  • Ille István: A keresztényi etika egyik alappillérje, hogy „Minden ember egyenlõ méltóságú személy”. Ha végignézed a keresztények útját, helyezd el ezt a mondást ahogy tudod.

    Az idézet: EMBERI JOGOK ÉS KERESZTÉNY ETIKA
    ZLINSZKY JÁNOS
    professor emeritus (PPKE JÁK)

    A valóságot lásd Magyarországon.

  • Jo otlet Kerekese, a leveliras. Egyebkent nyilvan tudjak, nem hulyek. Meg az elso unnepi alkalomkor rajonnek – amikor majd Mussolinit dicsoiti az olaszoknak tagra nyilik a szeme.

  • llanfair: valami hasonló áll az amerikai alkotmányban is, csak nem keresztény etikának nevezik, és egy cseppet régebbi, mint zlinszky tanítása…

  • Kerekes Sandor

    Not only that Chris, we should send the entire article as it is, perhaps with notes added, and that should do it.

  • Kerekes Sandor

    Mondd edes Janikam, (1) hol mondja ezt a kereszteny etika? (2) Miert kell nekem, nekunk, a kereszteny etikat kovetnunk? (3) Ha mindenben kovetjuk a kereszteny etikat, marpedig csak reszletekben nem erdemes, nemde, akkor kezdjunk el bojtolni pentekenkent es vasaroljunk sok-sok bunbocsanatot a papasagtol, ami feljogosit tovabbi bunok elkovetesere? (4) Ne fogadjunk el kamatot a banktol a beteteinkre? (5) Celebraljunk szentmiset a Fuhrer szuletesnapjan, amint azt az egyhaz oly sokaig tette? STB!
    Javaslom, hogy tartsd meg magadnak a „kereszteny etikadat,” amelyrol a jelek szerint fogalmad sincs es csak a nagy szadat jartatod itt nagykepuskodve.
    Es ha ugy talalnad, hogy neked ez nem tetszik, akkoris pofa be, csak tartsd oda masik arcodat es kesz.
    Nalam ez nem valt be.

  • Ille István: Jól van na. Csak kiollóztam. Ha saját szavaimmal írom le a Magyar keresztény etikát, kimoderálod. Ha meg az Írt írom le, az pedig nem fedi a magyart.

  • hangosan ütni minden asztalt, ajtót, ablakot Kanadában hogy ilyen ember bekerüljön nagykövetnek!!!!!

  • Kerekes Sándor

    „Ha vétkezik ellened a te atyádfia, menj és fedd meg négyszemközt..” így kezdődik, de nem folytatom, nehogy agyvérzést kapj. Hogy honnan idéztem, keresd meg. Egyébként, már nincs aktualitása a diszkréciónak, mert az RTL Klub tegnap a televízió nyilvánossága elé tárta az egész ügyet.

    U.i.:
    Ja! Én simán elfogadom a banktól a kamatot. Még keveslem is.

  • Göllner András

    Szentmihályi Szabó Péter az a szarjankó (elnézést a kifejezésért moderátor úr, de nem tudok találóbb szavat használni ezzel az emberrel kapcsolatban) aki először a baloldali zsarnokság, most pedig a szélsőjobboldaliak fenekét nyalja, alapos és látszólag eredményes munkával. Több mint 20 éve mindenki tudja, aki nyitott szemekkel jár, és olvasta cikkeit a Demokratában, a Magyar Fórumban, a szélsőséges lapokban, követte az Echo TV-ben a megnyílvánulásait, hogy ez az ember egy gyűlöletkeltő élősködő, aki olyan távol áll a demokrácia szellemiségétől mint Makó Jeruzsálemtől. Ezzel a kinevezésével, az Orbán rezsim tudatosítani akarja, hogy az ő fejében, ezek a „magukfajta”, igazi Magyarok, ez a jó magatartáspélda, a template, amihez mindnyájunknak alkalmazkodni kell ha előrébb szeretnék jutni az életben. Ezt a morbid, gerinctelenséget nem követni hanem megkövetni kell !!! Az gyülöletkeltő szélsőséges kinevezését már valószínűleg nem lehet leállítani, de ha ide megpróbálja berakni a lábait, ha ide ilyenfajta embert próbál majd kinevezni a szeretet és összefogás pártja, kellő fogadtatásban fogjuk részesíteni. Ügyelnünk kell arra, hogy a magyar politikai élet szemete ide ne tudja berakni a lábát, itt ne tudja bepiszkítani a tisztességes magyar emberek becsületét. Ez lenne a dolga a tisztességes Olasz magyaroknak is. Reméljük, hogy hallatni fogják hangjukat. Madarat tolláról, Orbánt nagykövetéről…….

  • András !

    És mi van Vatikán Állammal, mint a keresztényi erkölcs letéteményesével, ott Itália közepén…? Nem átallott megkötni a konkordátumot Mussolinival, amely egyezmény a mai napig jogfolytonos, bár a népharag már rég széttépte ezt a diktátort…
    Mellesleg jó lenne tudni, hogy a maradványait hogyan temették el. Vajh, egyházi szertartás keretében ? …Titokban ?

    Eleftheria !
    Az egyház olyannyira megbocsátja a „földi bűnöket”, hogy az ő segedelmével szökött nyugatra Eichmann és Mengele is, de volt olyan főnáci (a lyoni rém), akit egy kolostorban 40, azaz negyven esztendőn át bújtatott az Anyaszent…
    Úgy gondolom – és nagy tisztelet a kivételnek(!) – az antiszemitizmusuk nagyobb, mint az úgynevezett keresztényi erkölcsük, hiszen maga, boldog II.János Pál, a korábbi pápa megkésve bár, de a kilencvenes évek elején 2000 év után végre megmondta, hogy „az antiszemitizmus az Isten elleni . b ű n .”.

  • [Kiegészítés]

    Ám ennek kinyilatkoztatásnak mégcsak nyoma sem volt az egyházi körök megnyilvánulásaiban.

  • Mondanám, hogy az igazi keresztényi erkölcs szikrái a protestáns egyházak köreiben föllelhetők, de mégse mondhatom, mert ránézek a Szabadság téri Horthy-szobros református Hazatérés templomá
    ra, annak papjára gondolva mgáll bennem az ütő…
    De sajnos a német luteránus egyházra gondolva sem ébredezik bennem a reménység, hisz ez az egyház anno egyezményt kötött Hitlerrel, elkötelezve magát a rendszer mellett.
    Eszembe jutnak Bartus László szavai, miszerint az úgynevezett protestantizmus sem más, mint az egy kissé megreformált katolicizmus…

  • BruszvikTeri

    Attól tartok, summásan ítéled meg a keresztényeket. A szövetséges angol, amerikai, illetve a francia katonák többségének vallásáról elfeledkezel. A lengyeleket és a Szovjetuniót nem említem, de csak azért, mert nem akarom tovább bonyolítani a helyzetet.

  • Fenyvesi Glória

    Tony Curtis-ben magyar vér is folyik.
    itt éltek az Ősei…

  • Fenyvesi Glória
    És az őseit a magyarok deportálták, ami miatt elmenekültek a háború után. Ezt kifelejtette a kommentből!

  • Gloria:Ezert hoztam fel peldanak. MAGYAR ZSIDO fiu. Soha nem tagadta. Kora lanyai vert pisiltek utana. Megsem csunya mindegyik?

  • Jani !

    Márpedig nem szeretnék sommás véleményhez a körmöm szakadtáig ragaszkodni, ezért elismerem, hogy tudomásom szerint a „leg-protestánsabb”, és valóban protestáns, az az Anglikán Egyház, amely már korán – fizikailag is – kivonta magát a pápizmus bűvköréből. Az most mindegy, hogy milyen és mely körülmények váltották ki ezt a valóban történemi szakítást – „mert nem akarom tovább bonyolítani a helyzetet”.

  • No, azért mégsem volt egészen haszontalan a tiltakozás, mert SzSzP besértődött, és most már nemcsak Rómában, hanem egyáltalán seholse akar Magyar nagykövet lenni.
    Pedig biztosan van még egy-két nyelv, amelyiket nem tud.

  • Schlesinger Hanna

    Hiaba, aki szep az reggel is szep. Es egy ilyen vonzoan gyonyoru ferfi nyugodtan kritizalhatja masok kulsejet. A belsejerol mar nem is beszelve. Intelligens, szep verseket ir, szereti a magyar Gardat. Kell e ennel megfelelobb nagykovet Orbanisztanbol. Vigye csak a magyarok jo hiret szerte a vilagba!

  • Fenyvesi Glória

    Erről a témáról jutott eszembe:
    Egyébként a nemzeti öntudat gyakorlása, más népek számára is fontos…
    Vegyük pl. Szlovákiát,no,meg a románokat,és a cseheket,de távolabbra is mehetünk…
    Miért csak a magyarokban kell elnyomni ezt a törekvést?
    Mi a célja ezzel más népeknek?

  • Fenyvesi Glória és marcsi félék írásainak elemzése: Vitázni nem kell, nem érdemes az irásaikkal. Lehet a szavakkal játszani és az garantáltan MINDENRE feljogosíthat, a fenti hozzászólók kategóriájába tartozók mondanak egy fogalmat, vagy szót, de attól teljesen mást értenek alatta, mint amit a kifejezés, szó jelent. Vitatkozni így lehetetlen és csak falra hányt borsó, közhelyesen, két malomban őrölnénk.
    Ha Magyarországon is tanítanának legalább alapfokú filozófiát (nem szocialista, vagy fidesznyik filozófiát, klasszikus, és politikai irányzat nélkülit) a középiskolák négy osztályában, akkor nem lenne olyan hatalmas a magyar nyelvet használók közt a kimondottan buta és félrebeszélő ember. A politikusok éppen ezt használhatják ki, pofáznak, de a hallgatóknak más értelemmel bír, amit mondanak, ugyanakkor nem határozzák meg a kifejezések általuk értelmezett tartalmát, tehát 100%-os a megtévesztés.
    A filozófia alapköve, a szavak, kifejezések pontos, szabatos és egyértelmű értelmezésének meghatározása, VITATHATATLAN, BIZONYÍTHATÓ, tehát 100%-ban igaz állítások lefektetése, amit mindenki, aki magáért tud gondolkozni, elfogadott. Ez az alapkő, erre épül, ebből indul ki minden filozófiai és politikai irányzat.
    A kifejezések, szavak értelmének pontos és egyértelmű, mindenki által elfogadott meghatározása nélkül vitázni lehetetlen.
    A fent említett hozzászóló kategóriába tartozók, mondanak egy kifejezést, aminek pozitív a fogalmi tartalma (legtöbb olvasó számára), de ők egy látszólag kapcsolódó negatív cselekedetekre biggyeszti a kifejezést és vice versa.
    „Nemzeti öntudatot” ír a Glória személy, de a soviniszta megnyilvánulásokra akarja ezt rábiggyeszteni, ami majd a vita során derülne ki. Ajánlom, hogy ezek az alattomos, csak megtévesztésre törekvő irka-firkák vitázzanak csak a fideszgyíkokkal. Ott sokra mehetnek a Schmidt Mária, Kerényi, Stadionos viktor és a koszos bagázs által kialakított Fidesz/KDNP/Jobbik féle magyar szótár használatával. Amit maguk mondanak és amit gondolnak arról, annak még szerencsés esetben sincs kapcsolata egymással, mert legtöbbször az ellenkezőjét gondolják,mint amit megtévesztésként mondanak, azaz 100%-ban becsapják hallgatóikat. Maguk vitázzanak csak a „munka alapú társadalom” alapítóival, hogy mettől számít a nyereség „extra profitnak” és hogyan lehet azt kiszámolni. Mészáros Lőrinc és Széles Gábor ebben a témában egyetemi Rektor is lehetne, majd Professor Emeritus.

  • Fenyvesi Ló lika,
    Maga hivatásos provokátor vagy a sajnos bezárt Lipiről kiszabadult bentlakó félrekezeltje?

  • Fenyvesi
    „erről jutott eszembe”.
    Hova jutott?Ilyenje is van?