Kanada budapesti nagykövetsége tettekkel harcol az antiszemitizmus ellen

2014 augusztus 13 2:19 du.36 hozzászólás

Kanada konzervatív külpolitikájának egyik legfontosabb eleme az antiszemitizmus elleni harc. Ennek keretein belül, Kanada budapesti nagykövetségének munkatársai úgy döntöttek, hogy nem csak szavakkal, hanem konkrét tettekkel bizonyítják ezirányú erkölcsi elkötelezettségüket. A budapesti Salgótarjáni úti zsidó temetőben fedeztek fel és tettek ismét láthatóvá egy régi „történelmi kincset”: a sokak által elfelejtett budapesti gettó áldozatainak emlékművét.

Az esemény egyben jó alkalom volt arra is, hogy a nagykövetség munkatársai eltöprengjenek az olyan fontos kanadai értékeken, mint a tolerancia, az együttélés és az emberi méltóság tisztelete, amelyek a Kanadai központi értékeit is jelentik. A nagykövetségi munkatársak együtt dolgoztak annak érdekében, hogy megtisztítsák a gyomnövényektől és a törmelékektől az 1944–1945-ös budapesti zsidó gettó 1500 áldozatának emlékművét, akiket ugyanide temettek el.

A kanadai nagykövetség munkatársai a Salgótarjáni úti temetőben. Fotó: Mazsihisz.

A kanadai nagykövetség munkatársai a Salgótarjáni úti temetőben. Fotó: Mazsihisz.

„Nagyon fontosnak tartom, hogy emlékezünk a múltra, és a pénteki esemény erre kiváló alkalmat nyújtott” – nyilatkozta a nagykövetség munkatársa, Hubai Anna. Az esemény új fénybe helyezte „Budapest eme rejtett történelmi kincseit” – tette hozzá Hornok Zsófia kereskedelmi biztos. „Honfitársainknak kétségkívül több figyelmet kellene szentelniük a temetőnek, és nagyobb tisztelettel kellene adózniuk előtte.”

Az 1873-ban megnyitott temető egyesek szerint a budapesti „Père Lachaise”. A párhuzam a gazdagon díszített emlékműveire utal, melyekben számos felsőosztálybeli magyar zsidó családot helyeztek örök nyugalomra a 20. század fordulóján. 1945 előtt Budapest adott otthont Európa egyik legnépesebb zsidó közösségének, amelynek nagy része a holokauszt áldozatául esett.

A holokausztról való megemlékezés és az antiszemitizmus elleni harc fontos elemei a kanadai külpolitikának; a Kanadai Nagykövetség pedig büszke arra, hogy képes volt a gyakorlatban is alkalmazni ezeket az elveket a közösségi önkéntesség napján.

Hungarian Free Press/Mazsihisz

36 hozzászólás

  • A XVIII. kerületben a Ciffra György utca 113. alatt, ( vasúti sínek mellett), van egy régi, jobb sorsra érdemes zsidó temető! A Google térképen meg lehet nézni a képet is róla, némi rendbehozatal nem ártana neki sem!
    Remélhetőleg rövidesen arról is jelenik meg Mazsihisz fotó, amint rendbehozzák!

  • Csiszer Lóránt

    Tiszteletlenségnek ne vegyék … bár tudom az lesz belőle, de a Mazsihisz egy biznisz, amely a magyarországi zsidókat is átveri …

  • Lócsiszér !

    A te idsanyád, az egy bizniszgirl…!

  • dubois: azért legyünk őszinték, csiszérnek van némi igaza – már ami a mazsihisz tevékenységét illeti. már csak azért is, mert ma magyarországon valóban vannak bizniszegyházak – pl. a katolikus, a hites, a jehovista – ezekhez képest a mazsihisz – ami tkp. képviselet – kiscserkész. azonban amit ők tesznek, az, biza, pénzbe kerül. honnan szerzik a pénzt?
    „A Mazsihisz kiváló kapcsolatokat ápol a hazai és a nemzetközi zsidó szervezetekkel: tagja a Zsidó Világkongresszusnak (WJC), az Európai Zsidó Kongresszusnak (EJC), az Európai Zsidó Közösségek Tanácsának (ECJC). Fontos partnere Izrael Államának, továbbá a Claims Conference-nek, a Jointnak, a Szochnutnak, valamint a Cionista mozgalomnak.” ezek, biza, mind-mind lehetséges pénzforrások (valahogy úgy, mint a CÖF-nek a korlátok nélküli kormányzati támogatás).
    mire is fordítják a – lehetséges – forrásokat?
    ” A Mazsihisz, a vallási élet fenntartása mellett, fő feladatának tekinti a szociális segítségnyújtás, valamint a hagyományőrző zsidó oktatás megerősítését és kiterjesztését.”
    „Szociális munkánk során naponta 600 adag ebédet szállítunk a rászorulóknak, és évente 2500 élelmiszercsomagot osztunk szét. A Mazsihisz által fenntartott szociális hálózat 3000 ember mindennapjait teszi elviselhetőbbé. Kórházunkban és szociális otthonainkban évente közel 1000 beteget ápolunk.”
    „Büszkék vagyunk Európa-hírű művészeti eseményeinkre, a nagyon sok látogatót fogadó Zsidó Nyári Fesztiválra, rangos kiállításainkra és a maradandó élményt nyújtó tematikus rendezvényeinkre.”
    ezek, biza, nem ingyé vannak, ahogy a lengyelországi, meg erdélyi kormánytámogatók (?!) szponzorált tányér gulyáslevesei (szigorúan két szelet kenyérrel) sem.
    szóval, csiszér – jó szokása szerint – megint árnyékra vetődött, de biztos vagyok abban, hogy jóleső érzés töltötte el kommentje megírásakor…
    amúgy kérlek, visszafogottan az anyázással. nem ismerheted a kedves mama identitását.

  • Köszönet Kanadának és a diplomatáinak !

    Igenis fenn kell tartani, legalább a még el nem dózerolt zsidó-temetők ápolásával annak az emlékét, hogy a zsidóság már a Honfglalás idején jelen volt Magyarország építésében (sőt: az aquincumi zsidó szarkofágok isz. 200 körül még korábbi jelenlétet igazolnak).

    Nem szabad elfeledkeznünk . t ö b b e k . k ö z t . az olyan nagyokról sem, mint Rózsvölgyi Márk, vagy Weiner Leó zeneszerzők, de Hajós Alfréd mérnök (Nemzeti Sportuszoda) és úszó aranyérmes olimpiai bajnok síremlékéről, valamint a ’48-as honvédek közös sírjáról sem, amelyek a Kozma-utcai zsidó temetőben hirdetik az emléküket.

    A szentendrei – „már nem élő” – középkori zsidó temető kovácsoltvas kapujáról minden évben leverik a Dávid csillagát.

    Mindekinek ajánlom figyelmébe a Zsidó Budapest című két kötetes 1995-ben kiadott e témában is mélyenszántó könyvet, a legavatottabb szakemberek, történészek, régészek, stb. tollából…

  • Csiszer Lóránt

    Dubois: Ejszen érzékeny pontra tappintottam …?

    Ille István: Akkor töltött el jó érzés, amikor választ kaptam Dubois-tól és Öntől … mert reagálnak a véleményemre … a színész sem létezhet közönség nélkül. A katolikus egyház biznisz? Hát persze, hogy az! Nem feltétlenül azért, de ne feledjük, hogy judeo- egyházról beszélünk, zsidó származású felsővezetőkkel … ami a Mazsihisz-t illeti, olyan személyek vannak a vezetésében, aki törvényileg is büntetve voltak pénzügyi bűntettekért … Maradok tisztelettel!

  • csiszer lóránt: ha szabad kérnem, némi bizonyítékot erre a pénzügyi bűntettekre…
    a katolikus egyháznak zsidó származású felső vezetői lennének? konkrétan?

  • TÖMEGSÍR AZ ERZSÉBETVÁROSBAN

    A leghivatottabb ilyen jellegű emlék a Dohány zsinagóga, illetve annak a Wesselényi utcai oldalán a huszas években épített bau-haus stílusú „Hősök Temploma és hősök kertje” a hófehér mészkövel borított árkádsorával, mely komplexumot eredetileg az Első Világháborúban elesett hős katonái emlékének szentelt a zsidóság…

    Ámde mit produkált „az élet”? Az 1944-45-ös gettó-halottak eltemetésére alkamasabb helyet nem is találhattak, hisz ez a hely ráadásul a Budapesti Gettó egyik sarka volt, illetve itt állt a kapuja is… Mintegy 4500 ember – nagyrészt ismert nevekkel° – a temetője, számozott parcellákba foglalt tömegsírja, hirdetve a magyar antiszemitizmus [ld.még: Csiszár Lóránt- VIII.13./2,49] pár évtizeddel ez előtti „eredményes” működését itt közép-Európa szívében… Így lett aztán a Hősök Kertjéből a mártírok kertje, temetője.

    °
    ° A temetésekhez nyitottak egy füzetet, egy irkát melynek a fedelén kézzel írt ákombákom betűkkel ez áll:
    „A DOHÁNY TEMPLOM UDVARÁN ELTEMETETT HALOTTAK JEGYZÉKE”.

    A női és férfi halottak külön – betű, ill. számjellel ellátott – parcellákban, valamint az ismeretlenek ugyanígy külön parcellákban lettek eltemetve. Tudtommal az elföldelés rabbi, v. kántor részvételével rituálisan történt. A háborús és megaláztatott körülményekhez képest példás precizitással.
    E füzet immár nem a Hevra Kadisa irodájában, hanem a Zsidó Múzeumban tekinthető meg. Állítólag tervben van, vagy már meg is történt a digitalizálása is.

  • Csiszer Lóránt

    Ille István: Kunos illetve Erdő … mindkettő Péter …

  • csiszer lóránt: ez két név. ha kérhetem: ítélet száma, kihirdetés időpontja, kihirdetés helye, büntetési tétel…
    erdő péter bíboros bűntettet követett volna el? ráadásul zsidó származású?
    és még marad tisztelettel…

  • Csiszer Lóránt

    Na persze, majd a bugyiméretet is megírom magának, hogy Kunos hányast hord …
    Erdő Péter pedig bíboros a katolikus egyház kereteiben … de gondolom ezt Ön is tudta … és tudomásom szerint zsidó származású …

  • csiszer lóránt: hát, ez nagyon satnya…tipikusan jobbikos…bedob egy követ a tóba, oszt kiül a partjára, elnézni, ahogy kigyűrűznek a hullámok…
    kunosnak bugyija volna? mifene…
    maga úgy tudja, erdő péter zsidó származású? mifene…
    igaz, ha betér egy katolikus templomba, mindjárt két zsidó előtt is bókol: jézus és mária…akkor mi is a gondja erdő péter állítólagos zsidó származásával?
    de az, hogy magának miről van tudomása, lényegtelen.
    konkrétumokat, ha lehetne, és akkor nem marad – megint – szégyenben!

  • Csiszer Lóránt

    Kunos vesztegetésért volt elítélve még 1993-ban. Keresi a bánat a többi adatot … van egyéb dolgom is … a zsidók Máriát kurvának tartják, Jézust meg csúfolják … vajon miért?

  • csiszer lóránt: pedig szavahihetősége okán nem ártott volna ide idéznie.
    valami komoly tévedésben van, tudatlankám. akit kurvának minősítettek, az mária magdaléna volt – azaz mária, az örömszerző, magdel falujából.
    jézus csúfolásáról sem ártana ide idézni némi konkrétumot.
    komolyan kérdezem, lóránt: maga észnél van?

  • Csiszer Lóránt

  • csiszer lóránt: van, aki semmitmondónak tartaná, de én úgy vélem, magvas és sokat mondó a válasza…

  • csiszer lóránt: Szállj már le a zsidóságról. Nem tudsz másról beszélni? Olvasod magad, milyen nevetséges vagy? Menj el egy pszichiátriára, talán észre térítenek. Te tényleg beteg vagy!

  • Lassan már csak importból látni becsületes, előítéletek nélküli, a rasszizmust és anti-Szemitizmust elítélő embereket Magyarországon. A hazai emberek közül szinte senki sem csinál semmit, csak lapít, mit a kutyadudu a fűben. Ennyire betojt egy egész ország egy kis focibuzi elmebeteg rezsimjétől! Ez nem kérdés, hanem állítás. Gyáva és gerinc nélküli emberek megérdemlik a diktatúrát és mindent, ami azzal jár.

  • Csiszer Lóránt

    llanfair: Beszéltem másról is … csak éppen a másik fél csak ezt látja belőlem … egyfolytában a zsidók. Mint mondtam, mindig valami mellett vagyok és semmi ellen. Próbálom így vezetni az életem. Mit tehetek ha azon értékek környékén amelyek sokat számítanak nekem, egyfolytában felbukkan egy bizonyos nemzet negatív hatása … Mindenben megtalálhatóak … nem mondom, hogy nézőpontomből esetleg ne zárom ki az egyéb eseményeket és a csőlátást gyakorlom, de próbálok változtatni … tudom már, hogy palesztinokat ápolnak izraeliek költségén (bár ezt csak itt hallottam … Ille István bizonyítékot kért kijelntéseimre, de én be kell érjem az Önök szavával), tudom, hogy a Hamasz minél lakottabb területre telepíti a támaszpontjait, a lakossággal takarózva (ezt mélyen elítélem, viszont a másik felet is hallgassuk meg, nem vagyok benne biztos, hogy ők kezdték a harcot elsőnek, annak idején), tudom, hogy az iszlám? képviselői is Európát fenyegetik, hogy majd idejönnek és lesz jaj (de nem tudom, hogy nem-e visszavágóként ennek Izraelbaráti politikájáért) … sok minden tudok és sok mindent nem … nincs időm mindennek utánanézni és szándékomban sem áll … van ennél fontosabb dolgom is … lehet, hogy nem a legmegfelelőbb forrásaim vannak, ahonnan tájékozódok, de vannak tények amelyek akkor is tények maradnak … Daniel Cohn Bendit egy perverz idióta és zsidó, a Federal Reserve zsidókézben van, az Ikertornyokat zsidó vette meg lerobbantásuk előtt és óriási biztosítást kötött rájuk, Soros György zsidó és a világgazdaság lerombolásában való részvételével hencegett, a Tanácsköztársaságban 1 ember volt nem-zsidó, a vicc szerint: „hogy legyen aki szombaton is aláírja a halálos ítéleteket” … Rákosi, stb. – ez nem lehet mind téves adat … Ugyanakkor megjegyzem, egyáltalán nem örvendtem, amikor Vona Gábor az iráni gárdával hencegett … mindenki maradjon ott ahol van … hosszú mese … inkább nem megyek bele … ha ez mind megtévesztés, akkor így jártam … majd újabb adatok alapján máshogy látom a világot … Isten áldja!

  • gyula bognar
    „minden nemzetnek olyan kormánya van, aminőt megérdemel.
    Ha valami oknál fogva ostoba vagy komisz emberek ülnek egy bölcs és becsületes nép nyakára, akkor a nép azokat a silány fickókat minél hamarabb a pokol fenekére küldi! De ha egy hitvány kormány huzamosan megmarad a helyén, akkor bizonyos, hogy a nemzetben van a hiba. Akkor a nemzet aljas vagy műveletlen.(gróf Széchenyi István)”
    nos, ennek szellemében érdemes elgondolkozni a következőkön:
    amit az árok – amit kemény munkával mélyítettek szomszéd és szomszéd, barát és barát, rokon és rokon, úgy en bloc magyar és magyar közé – túlpartján állók – jelesül orbán és bandája – szeretnének, abba minden kedves egyre lejjebb csúszó középosztálybeli értelmiségi, vagy munkás, vagy csak úgy egzisztenciáját azonosítani sem tudó nemzettárs, biza, ugyanúgy bele fog dögleni, mint én (bár az én esetemben ez nem annyira tényszerű, mivel meglehetősen szép nyugdíjat húzok, köszönhetően szocializmust építő, és a gengszterváltás után gátlástalanul a rohadt szemét külföldi imperialista osztrák és német cégeknél történt alkalmaztatásom okán, így orbánék kinyalhatják, nem tudnak elvenni tőlem semmit). lehet, hogy ez most magas a nemzettársaknak. kiröhöghetnek, (képletesen) pofon üthetnek. majd az orbánilag beígért 20 év múlva beszélgethetünk.
    igaz, akkorra már 87 éves leszek. és élvezni fogom.
    „Magas állami kitüntetést kap augusztus 20-án Kertész Imre – értesült a Heti Válasz. Az államalapítás ünnepén a Magyar Érdemrend tisztikeresztje, Magyar Érdemrend lovagkeresztje, Magyar Arany Érdemkereszt, Magyar Ezüst Érdemkereszt és Magyar Bronz Érdemkeresztet adják át a tudomány és a kultúra képviselőinek. ” távollétében, persze. valamelyik csak jut neki. kertész imre ettől talán visszavonja véleményét?
    ennyire gerinctelen, aljas és jellemtelen kormánya a történelemben nem volt még magyarországnak!
    a kurucfos, persze, ma délelőtt a papírforma szerint nyitott, írván: „Milyen nemzeti kormány az, amelyik magas kitüntetésben részesít egy olyan (egyébként teljesen tehetségtelen) írót, aki számtalanszor hangot adott a külföldi sajtóban (annál is súlyosabb) a nemzetünk elleni gyűlöletének és megvetésének?”
    ajvé, orbán, ezt megint elb…tátok!

  • csiszer lóránt: valami félreértés van, nem én állítottam valamit. jó lenne, ha virítana, de nem a felsoroltakkal. a maga érvrendszere cohn bendittől kun bélán keresztül rákosiig egy beteg elme érvrendszere.
    erre egyetlen válasz van: na és?
    a zsidóság világméretű összeesküvése évtizedeken át mindenki mással szemben, mi?
    menjen orvoshoz, mielőtt elhatalmasodna magán a rögeszméje!

  • Csiszer Lóránt: Elfelejtetted, hogy a Klein Mano pedig aljas módon nyelvet nyújtott az óvónőjének, aki pedig példás „nagymagyar” anya.
    Beteg vagy. Ha hiszed, ha nem. De boldog ember lehetsz, ha csak a zsidók között találtál rossz embereket.
    Putyin zsidóságát is letudod vezetni? Meg a többi szarháziét? Vagy elég az, hogy gonosz, és akkor zsidó!
    Daniel Cohn Bendit pedig nem perverz, és nem idióta. Csak bántotta az Istenedet. És még igaza is volt a szemétnek.

  • Csiszer Lóránt

    llanfair: Most komolyan akar beszélgetni vagy csak űzi az eszét? Miért áll le egy beteggel vitatkozni? Mi az ami annyira fontos abban, hogy én mit gondolok, mit mondok? Nem tudom Putyin zsidó vagy nem zsidó, nem tartom egyébként épp annyira rossznak, politikus ő is és lehet belekontárkodik a szomszéd ország politikájába, harcot szít … történt (történik) még ilyen a világon. Nem úgy érzem, hogy meg kellene ítéljem Putyin politikáját. Szarházyakról lévén szó, nem tudom egyébként milyen ember, zsidó származású, de tetszett a kiállása Sárközynek amikor a cigánykérdésrőlvolt szó: „Akinek nem tetszik, hogy kiraktam, fogadja be ő!”.
    Daniel Cohn Bendit, hogy mit mondott az Istenemről, vagy legalábbis amit Ön az én Istenemnek gondol, nem tudom, de a kislányok szexualitásáról szépen el lehetne vele beszélgetni … mint mondtam, egy perverz idióta.

  • Csiszer Lóránt: Volt egy kis szabadidőm. Mindig érdekelt a betegek gondolatmenete. Tetszik, hogy bohócot csinál magából.
    Nem érzi, hogy meg kellene ítélnie Putyin politikáját, aki éppen a Harmadik Világégést szorgalmazza, de a zsidók ügyeibe mindig beleüti az orrát. Ejnye.
    Gondolom Benditről mindent tud bizonyítani? Komolyan pedig nem fogok beszélgetni a zsidó kérdésről egy antiszemitával. Minek?

  • Judith Kopácsi

    Rasidom, miért kell ezt az elmebeteg Csiszert itt „dédelgetni”? Lökd ki, mint a szaros macskát, a nyakánál fogva, nem rontsa itt továbbra is a levegőt. Ez nem egy ember, csak egy ócska kis provokátor, akire kár egy percet is pocsékolni.

  • judith: és mi lesz a szabad vélemény nyilvánítással? 😀 ahogy egy politikusunk mondta, mindenkinek jogába áll hülyének lenni!

  • Ille István !

    Csiszér Lórándot már rég ki kellett volna tiltani erről afórumról. Ti a szabad szó jegyében még Hitlert is itt tartanátok …

  • Ille István

    Egész nap vártam, hogy a KMH reagál Schmidt Mária hetiválasz-beli cikkére, amelyben Kertész . I m r e . várható(?) magas állami kitüntetésével összefüggésben Orbaninitől megrendelt cikkében foglalkozik a Holokauszt szerinte jogos relatív megítélésével. Ám hiába vártam.

    Remélem készül.

  • Csiszeri Lóránd a főnökét – a magyar Ducét – védi, amikor Daniel Cohn Benditet támadja alattomos módon. Azt az embert, aki ország világ szeme előtt és füle hallatára, joggal szarrá alázta országunknak ezt a náci kertitörpéjét. Oly durcás volt akkor is, mit anno, ovodás Viktor a Gyurcsány-Orbán találkozón a televizióban.

  • Judith Kopácsi

    Rasidom, a szabad vélemény nyilvánitás nem jelent abszolut szabadságot. Amikor emberek erre hivatkoznak és közben piszkosul antiszemita nézeteket hangoztatnak, ezzel egy közösség ellen úszitanak. A magyar „liberálisok” nem vették tudomásul, hogy a demokrácia nem lehet felelőtlen. Annak rendkivűl szigorú szabályai vannak, amit, ha nem tartanak be, bizony tragédiába fulladhat. Kanadában az emberek tisztában vannak ezekkel a szabályokkal, és a hangos antiszetmitákat egyszerüen kiközösitik, és elveszitheti az illető az állását is. Mindenesetre, itt az emberek tisztában vannak cselekedeteik következményével.
    Szóval én most szépen kérlek, hogy lökd ki ezt az alakot, mert szerintem nagyban szennyezi az itteni, demokratikus levegőt.

  • Judith Kopácsi

    Ja, és persze, hogy jogában áll mindenkinek hülyének lenni, de nem az én otthonomban, és nem az általam sokat látogatott fórumon. Gondolom, az ilyeneknek is megvan a maguk zártosztálya, menjenek oda dőzsőlni, vagy tépni a szájukat.

  • dubois: van olyan, hogy nem készül. nincs lapszemlészünk, chris főállásban az egyetemen tanít, és sem böngészem az oldalakat szakmányban. egy egész sorozatot közöltem schmidt mária ellenében a holokausztról. mégis, mit vársz még tőlem?
    nekem kancsi marcsi – akármennyire is a nemzet történészének képzeli magát – csak egy karrierista, beképzelt majom.
    de majd rákeresek – mivel azt sem tudom, melyik dicsőséges lakájmédiában jelent meg. azokat ugyanis nem szoktam olvasni.

  • dubois: csiszer nem éppen duce-rajongó, inkább megveszekedett jobbikos. ettől függetlenül, ha hitler kommentelne – amit kétségtelenül a nemzeti szocializmus jegyében tenne – valóban megjelenhetne itt. egyszer. a bodák által sokszor megkérdőjelezett demokrácia okán.
    csiszer zsidózik, ami elítélendő. jimbo elmeroggyant, ami orvosi eset. bodának mindegy, mindent fikáz, figyelő egy másik világban él, az alkalmi barmok, mint kavics pl. nem térnek vissza. most akkor billenjen el az oldal, ha kiszűrjük őket?
    szerintem kell az egészséges egyensúly, hogy olvasóink láthassák, mi is élteti a 2/3-ot.

  • judith, drága barátném, azért ezt a demokráciát a boda-félék már eddig is erősen megkérdőjelezték 🙂
    e tárgyban amúgy is chris a főnök, én legfeljebb nem engedem ki a fórumra a csiszér-féléket.

  • dubois:
    „A Heti Válasz értesülése szerint igen – erre mutat az is, hogy Schmidt Mária már előre dolgozott: a lap által nagyívűnek nevezett publicisztikában méltatja a Nobel-díjas írót…
    Nagyon helyes, tüntessék csak ki – bár ami engem illet, szerintem az Orbánéktól kapott kitüntetés megbecstelenítő -; hosszabb távon azonban Kertésznek nem árthat a szervezet még ezzel a gesztussal sem. Mindenesetre most az író védtelen: jó ideje már halni készül.
    Van egy javaslatom: szerintem az volna igazából méltó, ha egész orbáni csapat adná át a kitüntetést: Schmidt Márián kívül ott kellene lennie Bayer Zsoltnak, Szentmihályi Szabó Péternek, Bencsik Andrásnak, Szaniszló Ferencnek, Bogár Lászlónak, Szentesi Zöldinek, Csermely Péternek, Lovas Istvánnak, Szalay Károlynak, Bakay Kornélnak, Széles Gábornak, Döbrentei Kornélnak, Halász Zsuzsának, Siklósi Beatrixnak és még sok-sok kormánypárti, már kitüntetett vagy éppen majd Kertésszel együtt kitüntetendő kiválóságnak…”

    na most akkor álljanak itt a baráti reakciók:

    lehar 2014. 08. 14. 16:10 (izraelből)
    Nem szívesen kommentelek a NolBlogon, de most nem tudom megállni.
    Szóval a rendszernek (ennek is) kell egy házi zsidó, akivel takarózhat a külvilág felé. Íme, nincs nekünk semmi bajunk a zsidókkal, ha megérdemlik, még ki is tüntetjük.
    Viszont óvatosan olyant választottak, aki valószínű már fel sem fogja, miről is van szó, tehát visszautasítani nem fogja. Ha mégis, azt betudják egészségi állapotának.

    elinor (látogató) 2014. 08. 14. 19:49 a franc se tudja, honnan
    Ha elfogadja, az szerintem egyértelmű diagnózis arra, hogy tényleg nagyon rossz állapotban van már. Azért én remélem, hogy vissza fogja utasítani.

    ezek után miért is kellene reagálni a KMH-n – ráadásul, ha még kancsi marcsi is ömleng a kitüntetés hallatán (tipikus gerinctelen fartúró reakció, mivel annak idején eléggé köpködött rá ő is) – erre a sunyi gesztusra?

    ráadásul a „baráti” hozzászólások is szellemileg leépültnek tartják?
    én meg őket tartom – a magam részéről persze, a többi az orvosuk dolga – seggfejeknek.

  • basszus, dubois, én is rendesen bedőltem a „kertésznek”, ahogy valszeg az idézett hozzászólók is: kertész IMRE a megcélzott, és nem kertész ÁKOS, aki ugyan korban hasonló, de jelenkori magyarságra gyakorolt hatásában erősen különböző.
    hajlok lehár véleményére: ahogy díszcigánya van a fidesznek, díszzsidóra is szüksége van.