Pordány szerint óriási munka vár a kanadai magyar fideszesekre

2014 augusztus 27 7:31 du.12 hozzászólás

Pordány László, az Orbán kormány leköszönő ottawai nagykövete interjút adott a Fidesz-KDNP-hez fűződő Kanadai Magyarok Országos Szövetségének (KMOSZ), melynek megköszönte, hogy a szervezet megvédte a jobboldali dipomatát kanadai szolgálata alatt a „gyalázkodókkal” szemben. „Nagyon sajnálom, hogy ezt a munkát annyi áldatlan támadás éri azok részéről, akik nem építeni, hanem rombolni akarnak”nyilatkozta Pordány László a mindent szétverő „nemzetellenes” kanadai magyarokról.

Pordány László

Pordány László

Mindenki lépjen be a KMOSZ-ba!

A Békemenet és az álcivil Civil Összefogás Fórum támogatásáról elhíresült KMOSZ azt sem tudja, hogy mekkora munka vár a szervezetre Kanadában — jelezte kissé ominózusan a leköszönő nagykövet. „Talán itt még nem is tudják, hogy mekkora jelentőséggel bír az, hogy megvan ez a szervezet és mekkora munka vár rá”–mondta Pordány és ezt követően arra szólította fel a kanadai magyarokat, hogy lépjenek be tömegesen a KMOSZ-ba. „Mindenekfölött, ezt a szervezetet nagyon fontosnak tartom, mert a kanadai magyar diaszpóra összefogásának orgánuma. Kérem ezúttal is az olvasókat, hogy akik fontosnak tartják, támogassák, lépjenek be a KMOSZ-ba szervezeteikkel, egyénileg, vigyék tovább azt a munkát, amit megkezdett”–nyilatkozta a nagykövet.

Hamarosan érkezik Kanadába egy nagyon fontos vendég Budapestről…

Pordány elárulta, hogy éppen egy közelgő „magas szintű látogatást” készített elő amikor visszahívták. Erről a látogatásról a kanadai szenátus elnökével is tárgyalt. De miközben a magas szintű magyar politikus kanadai vizitjét tervezte, Budapest visszarendelte és helyette kinevezte Ódor Bálintot, aki elődjéhez képest sokkal „nyugatiasabbnak” és szalonképesebbnek tűnő karrierdiplomatát. Ezek szerint már az új nagykövet fogja folytatni ennek a fontos, titokzatos és érzékeny látogatásnak az előkészítéseit.

Még nagyobb egységre van szükség a diaszpórában

Pordány László szerint még túlságosan sokszínű a kanadai magyarság, ezért nagyobb egységre van szükség. „Azt a munkát folytassák, amit eddig folytattak, egy kicsit több egyetértést és nagyobb egységet megcélozva persze, mint ami eddig volt. Meglátásom szerint az itteni magyarság belső összefogását kell szorgalmazni, hogy tudjanak egymásról. Pl. a Quebec City-ben élő magyar közösségről alig tud az ország többi része, őket is be kell vonni a KMOSZ körébe. Az óhazával való kapcsolattartás már megkezdődött, de ezt tovább kell folytatni, felkeresni egymást, kiépíteni a kapcsolatokat mind az anyaország magyarjaival, mind az elcsatolt területeken élő nemzetrészekkel, szervezeteikkel, és hangsúlyozottan a magyar kormánnyal is, mert ezáltal jobban bekerülhetnek a nemzet vérkeringésébe”–mondta Pordány utolsó kanadai interjújában.

Pordány Lezsák Sándorékkal folytatja tevékenységét Magyarországon

Pordány László azt is elárulta Dancs Rózsa KMOSZ-alelnöknek, hogy Lezsák Sándor Nemzeti Fórumában folytatja közéleti tevékenységét amikor szeptemberben végleg visszamegy Magyarországra. Pordány jelezte, hogy „a Fidesszel szövetséges Nemzeti Fórumnak megalakulásától tagja,” ezért rengeteg munka vár rá Magyarországon.

Csakhogy Kövér Lászlo hamarosan kioltja a KMOSZ-t?

Most, hogy Pordány távozik, a KMOSZ elvesztette legfontosabb támogatóját. Ráadásul előtörhet a KMOSZ és a szintén fideszes Kanadai Magyar Kulturális Tanács (KMKT) belháborúja. A gond a KMOSZ számára az, hogy a torontói Somorjai Ágnes nevével fémjelzett KMKT-t Kövér László támogatja Budapestről, ráadásul konkrétan a KMOSZ-szal szemben. Dancs Rózsa Pordány-interjújában és a KMOSZ-alelnök kérdéseiben is érzékelhető volt az a félelem, hogy Kövér kedvelt szervezete lenyomhatja őket az elkövetkező hónapokban. Pordány László azon mondata, miszerint az új nagykövet egyik feladata „a reális helyzet” (azaz: az erőviszonyok) felmérése lesz éppenséggel a KMKT-KMOSZ perpatvarára utal.

12 hozzászólás

  • és ki a Belfegor aki szándékozik jönni?

  • jujj, de izgi!
    hány kanadai fideszes lehet? biztosan ott is megvan a 2/3 🙂
    most már csak azt kellene kitalálni, pordány hány kanadai magyart tart tömegnek…
    természetesen egy a zászló, és aki nem hajlandó besorolni alá, az nemzetellenes. hát persze.
    ráadásul még ott vannak a jobbik hívei is, nahát, ez azután a komoly: ezek szerint ők is nemzetellenesek! ha ezt morvai hisztike megtudja….
    eddig úgy tudtam, hogy egy nagykövet hazáját képviseli, és nem a pártot.

  • rodeo36: karrierdiplomata, vagyis profi. a jelző az ő esetükben nem pejoratív. ugyan orbán küldi ki, de attól még lehet igazi diplomata.

  • illepityu, nem ez volt a felvetésem ezek akkor is amatőrök ha bocskay-ban flnagálnak korcsolyával…azt kérdeztem ki tudná megsaccolni ki szándékozik olyan nagyon fontos meg nagyon titkos kijönni látogatóba a magyarhoni potentátok közűl amíg ezek itt a pártot képviselik addig nincs mintség, pártcsicska

  • na remélhetőleg kint megalakul egy normális magyarokkal foglalkozó fórum,akik nem hazudoznak,nem keltenek gyűlöletet
    csak több valós információt juttatnak el a kint élő magyarokhoz,gondolom lenne rá igény,mert a szélsőséges,acsarkodó ballibsiken kívül élnek kint igazi magyarok,vagy jogosan menekültek (pld.56 osok)nem megélhetési kalandorok,akik a „munka” elől menekültek és kinntől osztják az észt!

  • „Óriási munka vár a kanadai fideszesekre” Legalább valahol dolgozni is fognak, nem csak szájkaratézni és rohadt jól élni a semmiért cserében…

  • Jól írja kedves Marcsi, az 56-osokhoz, akik valóban politikai menekültek, méltatlanok a későbbi disszidensek, akik nem tudtak itt a maguk erejéből valakik lenni,előrébb jutni, elmenekültek, s egy másik ország népe által megteremtett jólét élvezői, amihez annyit nem tettek hozzá anno, mint a köröm alatt a piszok. Csak haszonélvezői.

  • Egyébként olyan haszonleső, ostoba, tehetetlen és lehetetlen, gátlástalan balfék a magyarországi liberális balliberális politikai „elit” is, amilyen a disszidens kanadai baloldal- tisztelet a kivételnek, ha van ilyen egyáltalán. Magyarországon azért legalább akad ilyen, egy-kettő…baloldalon is.

  • Christopher Adam

    Spenót,

    lenne oly szives részletezni, hogy miben anniyra „gátlástalan balfék” a „disszidens kanadai baloldal”?

  • Erre én is kiváncsi lennék.

  • marcsi meg a spenot ti mind a ketten fidex-esek vagytok és fel vagytok fuvalkodva mint a pukkancs levédiai mintaképeitek, szégyen gyalázat amit műveltek és remélem valami zárt intézetben fogtok találkozgatni mert a részemről a kóbor kutya sem érdeklődik a ti és hasonszőrüek agymenéseire, meg a lajbis bocskais zsinóros pörköltyeitekre

  • Csak a cikk utolsó bekezdésére válaszolok, amit csak máma sikerült megtalálnom.
    Szerencsétlen Somorjai Ágnes, igen sok kárt okozott a torontói, de a kanadai magyarságnak is. Főleg összeférhetetlen természete miatt, ő úgy képzeli, neki mindent szabad.
    Amit a cikk ír különböző magyar egyesületekről, nagykövetről stb., csak a cikk írójának politikai nézetét tükrözi. Egyik sem liberális, mindenki a mai kormány embere s ez nem tetszik neki.