A kritika kívánatos időpontja

2014 szeptember 4 11:16 de.17 hozzászólás

Igen nehéz eldönteni, hogy valakinek a dolgaival kapcsolatban mikor kívánatos elmondani a véleményünket.

Annak kapcsán jutott ez eszembe, hogy így, egy hónappal a választások előtt ismét beindult egy Gyurcsányt támadó hullám, különféle helyeken leginkább a Népszabadságban megjelent cikkéért támadják, pedig hát abban a cikkben csak azt írta le, amit valamennyi demokrata a bőrén érez, nevezetesen, hogy egy egységes demokrata tömb több sikerrel venné fel a harcot Orbán maffiájával, mint a jelenlegi pártstruktúra keretei között.

A véleményformálók között ott van a gyorsreagálású Szigetvári Viktor éppúgy, mint a szocialisták elnyűhetetlen Szekerese, – egyikük még el sem tudta olvasni talán a cikket, máris felháborodott, míg a másik elolvasta, majd hosszasan gondolkodott és aztán kikérte magának a pártja nevében, hogy más tanácsokat adjon nekik, nincsenek ők arra rászorulva, hiszen láthatólag felettébb sikeresek.
Mindketten jól illusztrálták Gyurcsány igazságát.

Már maga az is, hogy csak ebben az egy kérdésben vannak közös platformon, szépen demonstrálja, hogy volna itt mit tenni még a majdani győzelem érdekében, de hát vágyaink ne legyenek mértéktelenül idealisták.
Aztán megjelent egy tisztességesnek mondható elemzés Felcsúti Péter tollából – az ismert bankár összevetette a bevétel és kiadás oldalakat Gyurcsánnyal kapcsolatban, és az egyenleg nem lett túl kedvező, de ez mindegy is, mert a kérdés inkább az, hogy amit felrótt Gyurcsánynak – nevezetesen, hogy okos dolgokat rossz időzítéssel mondott el – azt miért is engedi meg saját magának?

Persze nehéz annak, aki ebben a közegben él megtartóztatni magát az azonnali reakcióktól, mégis ezt kellene tenni.

De nem lehet, mert az önjáró pártvezetők más nyakába szívesen ültetnek komisszárokat, de a saját nyakában egyik se szeretne látni senkit, aki esetenként felhívná a figyelmét a kommunikáció általános szabályaira.

Legutóbb például Falus főorvos kampánycsapatából rúgtak ki egy embert az ominózus jeges-vizes videó miatt, majd Szigetváriék bejelentették a főpolgármester-jelölt azonnali gyámság alá helyezését, szájzárat raktak rá, azt kommunikálva ezzel az ország felé, hogy lám, ez a mulya még a saját kampányát se tudja irányítani, de szavazzatok rá, mert főpolgármesternek azért jó lesz.

Nem hinném, hogy ezt a neves és képességes pártpolitikus önmagától találta volna ki, így ártani csak az ellenfél képes.

Ami a konkrét ügyet illeti, egyáltalán nem biztos, hogy Falus főorvosnak ártott az a videó, hiszen ha valaki azt mondja, hogy az esendő ember képét mutató Medgyessy kupán tudja verni a magáról mutatott képpel Orbánt.

Orbán sokak szimpátiáját azzal nyeri el, hogy olyannak mutatja magát, mint szavazóbázisa – a nép egyszerű gyermeke darálja a kolbásznak valót, köpködi a szotyit, vágja nyakon az asszonyt, ha túl nagyra tátotta a száját – ezzel sikert arat.

Könnyű a dolga, nem kell szerepet játszania, ő ilyen a valóságban is, persze ehhez még adódik egy-két jellemvonás, melyet nem szokott propagálni.

Falus hiába darálná a kolbászt, ő nem ez a típus, nem lenne vele hiteles, de az a kissé esetlen, békés mackó-figura, melyet a videóban hozott klottgatyástól-mindenestől ő volt, szerethető volt.

De mindegy is, a lényeg az, hogy nem a jelölők dolga az, hogy jelöltjükből szánni való idiótát csináljanak, még, ha hivatalosan Falus az Együtt jelöltje is, akiről persze mindenki tudja, hogy a demokratikus oldal közös jelöltje, és ekként is kezeli őt minden demokrata.

Szóval, vigyázni kellene arra, akit mi akarunk pozícióba juttatni, még ha a hiúságunknak hízelegne is, hogy mi vagyunk a nagy hatalmú sündisznócska – a sünt tekintsük opcionálisnak.

Ha Falus főorvosnak van egy kampány-stábja, ezt elfogadta az összes érdekelt, akkor onnantól kezdve mindenki fogja be a száját, mert az az autó, melynek a kormányához az egész család odakapkod, hamar árokba fordul.

Jó lenne ezen elgondolkodni ambiciózus pártvezéreknek is.

Libát is egy pásztorlányka szokott terelgetni, nem az egész falu, és nem okvetlenül a bíró a legjobb libalegeltető, még ha ő lenne a legjobb bíró is, ami jelen esetben még csak nem is igaz…

17 hozzászólás

  • Nagyon egyet értek. Akkor most mondja meg valaki, hogy mi a baj: ha ötlettelenül, szürkén bájolog valaki – ezt is szemére vetették a most pfujolók a baloldali jelölteknek. Vagy ha olyan kampányfilmet csinál, amiről legalább két napig még a kormánypárti sajtó is beszél. Nekem egyébként nem volt bajom a filmmel – vödör vizeket nem klakkban-frakkban, a nappali közepén önt magára az ember, már ha normális. Az e heti ÉS-ben egyébként Kamondi László (több díjat is nyert) filmrendező zseniálisnak nevezte a filmet, és meg is indokolta filmes szempontból, hogy miért. Én inkább azt az Sz. Viktort zavarnám el a kampány közeléből, aki immár valamiféle másodelnök, vagy mi a PM-ben, akinek a működése nagyban befolyásolta a múlt két választás „eredményeit”. Ahogy nézem, sima kis karrierista, méltó a kis druszájához. Olyan pletykát is hallottam, hogy 2006-ban összekülönbözött Gyurcsánnyal, aki eltávolította a döntéshozók közeléből. Szerintem Bajnai szörnyű hibáit is ő tanácsolta.

  • Minden szavával egyetértek a cikkírónak. Amit így kampány idején az ellenzékinek titulált média főárama csinál, az nem tekinthető másnak, mint Orbán de facto nyílt támogatásának. Elképesztő. Ezek az urak annyi kárt okoztak a demokrata oldalnak minimum 2006 óta, hogy azt a jobboldali média hatása sem múlja felül. A Gyurcsány-fikázáshoz most hozzájött a Falus-fikázás is, hiszen kampány van, lehet ütni a demokratákat. És teszik ezt minden vonalon: HVG, ATV, Népszabó, 444, Index. A mondanivaló senkit nem érdekel. Gyurcsány mondta: akkor hülyeség! Falus mondja: lúzer! Nagyhírű liberális újságírók szégyenérzet nélkül kimondják: azt sem tudom, ki ez a Falus Ferenc! És nem pirulnak bele, holott ha valaki foglalkozik a közélettel és nem hallott erről az emberről, nem látta a ritkán, de előforduló interjúit, az magára vessen, ne Falust és a jelölő pártokat hibáztassa!

    Tarlós és Lázár meg szétröhögi az agyát, miközben eljátsszák, micsoda háború megy közöttük.

  • Gyurcsány Ferenc véleménye 2005 májusában a „Rendszerváltás” után 15 évvel a „Dolgozó Nép”,
    mindannyiunk közös vagyonáról:-
    „A helyzet egyszerű volt, az állam mindent el kívánt adni, (?)(kik és milyen alapon hozták ezeket a döntéseket?)az embereknek nem volt pénzük, s ha a piacon sok a tojás és kevés a vevő, akkor zuhannak az árak.
    Ez történt a magyar állam vagyonával is.” (?!)
    (Amelyre minden becsületes „Magyar” politikusnak
    és minden egyéb közéleti szereplőnek kötelessége lett volna és kötelessége lenne ma is árgus szemekkel vigyázni!).(Hogy is mondta volt Krassó György a „Rendszerváltás” hajnalán 1989 június 27-én:
    „Minden politikai és gazdasági lépést csak a magyar nép érdeke vezéreljen!”
    (Krassó György Budapest, 1932. október 19. – Budapest, 1991.február 12)
    „Aki venni akart és megvolt hozzá a tehetsége, (?) (bennfentes kapcsolatai?, anyósa?)az néhány éven belül jelentős értéknövekedést könyvelhetett el,(mindannyiunk közös tulajdonából)jelentős(becstelen módon szerzet, magyarán lopott)vagyonra tehetett szert” „Amikor Balatonőszödöt megvettem, eltelt két év, míg az állam visszabérelte.(A bérleti díj annyi, mint amennyi Gyurcsány Ferenc évi részletfizetése tíz éven át.)
    De ez miért zavart(a) volna?”(?!)
    (Pestiesen mondva: „ügyes”.)

    Gyurcsány Ferenc 1, azaz egy évi jövedelme a 3 millió koldus, a minimál bér alatt élők országában.

    A minimálbér 166-szorosa. /2005. 03. 27./
    2004 (1 év) 100000000 Ft. Minimál bér 600000 Ft.

    Gyurcsány Ferenc 8333333 Ft. havonta
    Minimál bér 50000 Ft. havonta
    Gyurcsány Ferenc 273972 Ft.
    Minimál bér 1644 Ft. naponta
    Gyurcsány Ferenc 11415 Ft. óránként
    Minimál bér 68.5 Ft. óránként
    Gyurcsány Ferenc 190 Ft. percenként
    Minimál bér 1.14 Ft. percenként

    Mekkora mindannyiunk közös tulajdonából lopott vagyon szükséges ahhoz, hogy valakinek évente 100 millió Ft. Legyen a jövedelme? Egy ilyen ember, Magyarország miniszterelnöke lehetett, máig nem lett elszámoltatva és jelenleg is képviselőként az Országházban ugrabugrálhat!Hazánkban ide süllyedt a közélet!

  • Kedves Attila! Az, hogy Önt az irigység mozgatja, érthető, ha nem is helyeselhető.
    De az, hogy ez az irigység ilyen módon legyen szelektív, az már kóros.
    Csak jelezném: a jelenlegi vezető 1998 és 2002 között, első uralgása idején gazdagodott meg látványosan, közpénzből. Anélkül, hogy korábban akár egyetlen percet is a versenyszférában próbálta volna ki az erejét. Állami támogatásokból, állami vállalatokról lenyúlt megrendelésekből (Dunaferr). Ma sem csinál mást, minthogy közpénzekből tömi a klientúrája, meg a saját zsebét. Annak pedig az a jellemzője, hogy semmi köze a hatékonysághoz, teljesítményhez, kizárólag attól függ, hol fekszik-ül az illető. Úgyhogy „mindannyiunk közös vagyonából” Gyurcsány nem lopott, hanem vásárolt, Orbán meg folyamatosan „átirányít” nagy jövedelmeket (kaszinókoncesszió, trafik, állami földek) a klientúrájának, függetlenül attól, hogy azok aztán működtetik-e a közös vagyont, vagy csak lerabolják.Kártétele nem is mérhető a privatizációhoz, mert nincs jövője. Csak a kapari szerzés, a másik kiszolgáltatottságának kihasználásából tesz szert haszonra, nem bárminek a működtetéséből. Nagy különbség.

  • lévay attila: még mindig itt tart? na, ezért tart itt ez az ország, mert hát, ha gyurcsánynak szabad volt, akkor orbánéknak még szabadabb, nem igaz?
    a nemzetvezető testvér gyarapodásával, lázárral, rogánnal és a többi maffiózóval mi a helyzet? csányi saját magának nyomta a pénzt, simicska meg találta? hát a gázszerelő mészáros?

  • lévay attila: bocs, de elmebetegek hozzászólásait nem közöljük.
    indoklásul:
    To: Orbán Viktor ; Mesterházy Attila ; Balog Zoltán ; Baja Frenc ; Bárándy Gergely ; Balsai István ; Boldvai László ; Budai Gyula ; Botka László ; Csampa Zsolt ; Csenger-Zalán Zsolt ; Cser-Palkovics András ; Csöbör Katalin ; Ékes Ilona ; Ficsor Ádám ; Fónagy János ; Font Sándor ; Gulyás Gergely ; Harrach Péter ; Hende Csaba ; Hoffmann Rózsa ; Illés Zoltán ; Ivanics Ferenc ; Iván László ; Jakab István ; Koszorús László ; Kósa Lajos ; Kövér László ; Kubatov Gábor ; Kupper András ; Lázár János ; Matolcsy György ; Móring József Attila ; Navracsics Tibor ; Németh Zsolt ; Nyitrai Zsolt ; Obreczán Ferenc ; Rétvári Bence ; Révész Máriusz ; Semjén Zsolt ; Simon Gábor ; Soltész Miklós ; Spielmann Szilvia ; Szászfalvi László ; Szijjártó Péter ; Gyurcsány Ferenc ; Burány Sándor ; Baracsakai József ; Garai István Levente ; Gogös Zoltán ; Göndör István ; Gúr Nándor ; Harangozó Gábor ; Harangozó Tamás ; Horváth András Tibor ; Hiller István ; Horváth Csaba ; Ipkovich György ; Iváncsik Imre ; Józsa István ; Juhász Ferenc ; Káli Sándor ; Kiss Péter ; Kolber István ; Kovács Tibor ; Lamperth Mónika ; Lendvai Ildikó ; Lukács Zoltán ; Mandur László ; Molnár Csaba ; Molnár Zsolt ; Nemény András ; Nyakó István ; Oláh Lajos ; Pál Béla ; Pál Tibor ; Puch László ; Simon Gábor ; Sós Tamás ; Steiner Pál ; Szabó Imre ; Szabó Vilmos ; Szanyi Tibor ; Szekeres Imre ; Szucs Erika ; Tóbiás József ; Tóth József ; Tukács István ; Ujhelyi István ; Vadai Ágnes ; Varga László ; Varga Zoltán ; Varju László ; Veres János ; Vitányi Iván
    Cc: Ángyán József

  • Lévay Attila annak a Lévay Anikónak a testvére, vagy az apja, aki Orbán Viktor felesége. Annak az Orbánnak, aki már több mint 25 évvvel ez előtt Gyurcsány Ferencet egy nyilvános videón kiáltotta ki a fid-SS elsőszámú közellenségének és ennek a napirenden és a köztudatban tartását minden igaz fideszesnek és jobbikosnak, valamint ezek rokonainak a napi kötelességévé tette…

    Lévaykám, már rég túlteljesítették ezt a politikai programot, most éppen mi nem megy, hogy megint előrángatják?

  • 🙂 ((( A cikkel teljes mértékben egyetértek.

  • lévaykám, ne erőlködjön, ezen a fórumon nem fog teret kapni, csak, ha igazolást hoz, hogy beszámítható.

  • Miért elmebeteg az, aki ezeknek a hölgyeknek és uraknak címzi a levelét? Erre kellene válaszoljanak a Gyurcsány emlőin hízó úrságírócskáknak. Érdekes, hogy az egyedüli ellenérv az volt, hogy de há a Zorbán is csinált csúnya dolgokat. Undorító, hogy a Gyurcsánykájuk attól lesz becsületes, tisztességes, stb., stb., hogy mások sem szentek egyes vélekedések szerint. Az is undorító, hogy Gyurcsány kritikája alapján máris Orbán-fannak tartanak valakit. A legundorítóbb pedig az, hogy ez a nemzet olyan szintre süllyedt, hogy sok helyen az egyet nem értést nem értelmes érvekkel, építő jellegű vitákkal oldják meg, hanem egymásnak a támadásával. Attól függetlenül, hogy mi van Orbán Viktornak a füle mögött elfogadhatatlan Gyurcsány gátlástalan vagyonosodása, az ország vagyonával való hűtlen sáfárkodása és nyílt magyarellenessége, melyre, mint csepben a tenger a december 5-ei szerepvállalása ad érthető és fájdalmas mintát. Ez az a Gyurcsány Ferenc, aki 23 millió románnal riogatott, s most az elszakított magyarokért aggódik (látszólag), amikor a jelenlegi kormányt az ukrán-orosz összetűzésben való langyos hozzáállás miatt kritizálja. Hol volt ez a Gyurcsány Ferenc miniszterelnök, amikor Malina Hedviggel olyan csúnyán elbántak? De térjünk vissza az aggódásra: ha az oroszok pártját fogja a kormány, akkor a jobb szektor szanaszéjjel szedi Kárpádalját. Ha az ukrán fél oldalára áll, akkor meg az oroszokból csinál ellenséget, ráadásul a magyarokat elnyomó ukrán állam mellett áll ki. S hol van itt az ukrán területi integritás melletti érvelésben az erkölcsösség? Az oroszoknak tétlenül kellett volna nézni, hogy hogyan fosztja meg az ukrán állam a kisebbségeit a nyelvi jogoktól, másodrendű létve kényszerítve őket és hagyniuk kellett volna a népírtást, ami nem akármilyen szinten merült fel komolyan? Mit csinál ez a sajtóorgánum, amikor valaki ezt az embert kritizálni merészeli? Elmebetegnek nevezi és cenzúrázza, majd a családi állapotáról HAZUDIK.

    Tessék csak engem is elmebetegnek tekinteni és cenzúrázni, mert a szabad szólás az Önök fórumán csak akkor szabad, ha kritikátlanul támogatja az önök által is támogatott politikai irányzatot.

    Azt pedig kétszer is gondolják át, hogy engem meg mernek-e rágalmazni, mert én nem hagyom annyiban a becsületsértést és a törvényeket tiszteletben tartva és a törvények által előírt módon teszem majd meg a szükséges lépéseket az elégtételért egy ilyen gyalázatos tett esetén.

  • lajos árpád: nos, miért kellene magát elmebetegnek nevezni? hogy nem 100as, hanem gyökösen fideszes, lejön az a kommentjéből anélkül is. hát most ne hagyja magát, és tegye meg a szükséges lépéseket. érdeklődve várom az eredményt 😀

  • Kedves Ille István (így nagy betűkkel, mert engem a szüleim arra tanítottak, hogy adjuk meg a kellő tiszteletet minden embertársunknak)!

    Először is megjegyzem, hogy értékelem, hogy a cenzúra nem érte el az előző megszólalásomat, melyben felháborodásomat jeleztem amiatt, hogy Lévay Attilával minősíthetetlen módon bántak, sőt, válasz is érkezett, ez mindenképpen kellemes meglepetés volt. Egyébként erre még mindig lenne orvoslási lehetőség, ha feloldják a cenzúrát és hagyják az illető személyt, hogy megfogalmazza a véleményét. Megjegyzésemet fenntartom, attól nem lesz valaki elmebeteg, hogy leveleit a magyar politikai vezetéshez címzi, illetve, amennyiben más véleményen vannak, akkor értelmes emberekhez méltó módon azt érvekkel és bizonyítékokkal alátámasztva közölni lehet. Hadd győzzőn a jobban alátámasztott gondolat.

    Gyengének tartom azt, hogy a Gyurcsány ellen felhozott vádakat „ellentámadással”, Orbán elleni vádakkal „védik ki”. Bízom benne, hogy ennél jobb színvonalra is képesek. A Gyurcsány elleni vádak mellett az Orbán elleni vádak ugyanúgy létjogosultak, de ne azért legyen Orbán ártatlan, mert „Gyurcsány is bűnös” és ne azért legyen Gyurcsány ártatlan, mert „Orbán is bűnös”.

    „nos, miért kellene magát elmebetegnek nevezni?”
    Nem kell, mert nem vagyok az, ahogy Ön sem az és Lévay Attila sem az. Felejtsük már el azt, hogy értelmes emberekként az érveket argumentum ad hominem módon egymás minősítésével és a téma terelésével helyettesítjük. Ezzel nem lenne szabad megelégedni. Önök, mint a magyar sajtóban tevékenykedő személyek felelősséggel rendelkeznek. Az Önök szavait sokan tényként kezelik. Ezért igenis meg kell javítani az érvelési módszert és az elhallgattatást, illetve a cenzúrát csak olyan emberekre, hozzászólásokra tessék alkalmazni, akikkel nem lehet értelmesen beszélni. Lévay Attilával értelmesen lehet beszélni, csakhogy más véleményen van, mint például Ön. Ezzel semmi baj nem kellene legyen.

    „hogy nem 100as, hanem gyökösen fideszes, lejön az a kommentjéből anélkül is.”
    Ille úr, ez csak az Ön feltételezése. Azon túl, hogy mindenkinek a magánügye, hogy kire szavaz a titkos szavazáson halkan megjegyzem, hogy nem vagyok fideszes, hanem Lajos Árpád vagyok és ezen nem változtat az, hogy erre, vagy arra a pártra szavazok, ha szavazok egyáltalán. Az egy logikai bukfenc, hogy a Gyurcsányt illető, kétségtelenül kemény szavaimból Ön azt szűrte le, hogy fideszes volnék. Kedves uram, engem fidesz nélkül is megsértett Gyurcsány Ferenc december 5-ike alkalmával és tevékenységét fidesz nélkül is a politikai rákos burjánzások tartományába sorolom. Ehhez nekem jogom van. Ha nem ért egyet a véleményemmel, akkor egészen nyugodtan cáfolni lehet, meg lehet mutatni, hogy miért volt nemzetépítő a 23 millió románnal való riogatás, miért volt hasznos Malina Hedvig ügye kapcsán tétlenül szemlélni az eseményeket és így tovább. Arra kérem Önt, hogy ne engem minősítsen, hanem a gondolataimat ellengondolatokkal próbálja tromfolni, amennyiben vitatkozni szeretne velem.

    Szükséges lépések jelen esetben nincsenek, mert a gyökösen fideszes kifejezés mindössze egy színvonaltalan minősítés volt, a kis betűs névírás pedig a Pál utcai fiúk nosztalgiáját hívta elő.

    Végezetül: Nem rejtette véka alá, hogy Gyurcsány Ferenc oldalán áll. Ha megfigyelte, nem neveztem DK-snak és nem minősítettem ennek alapján, ugyanezt a hozzáállást várom Öntől is és minden más, a magyar értelmiségi réteghez tartozó személytől. Remélem, hogy az általam sérelmezett hibákat, Lévay Attila cenzúrázását, elmebetegnek nevezését, illetve az ad hominem „érvelést” korrigálják és ezáltal bizonyítják, hogy nem egyik vagy másik párt házisajtója tetszik lenni, hanem a világról az enyémmel ellenkező markáns véleményt megfogalmazó sajtótermékről van szó. Ha a minket magyarokat minősíthetetlen módon pocskondiázó Kertész Ákosnak helye van az Önök hasábjain, akkor az ellenvéleménynek is helye kell legyen. Tegyünk együtt azért, hogy felemeljük ezt a lesüllyedt nemzetet, száműzzük a mocskolódást és lépjen annak helyére a tiszta érvelés.

    Üdvözlettel,
    Lajos Árpád.

  • lajos árpád: hogy magát mire tanították a szülei, magánügy. engem nem zavart, hogy nemecsek szintjére emelt (amúgy mindent kis betűvel írok, tudja, úgy gyorsabb) lajos árpádnak ugyan lajos árpád, legyen büszke rá, annak is lennie kell valakinek. de azon kívül csak egy önérzetes talpramagyar.
    hogy mit értékel, és mit nem, teljességgel érdektelen.
    hogy lévay attilával értelmesen lehet-e beszélni, az legyen a maga öröme, én nem foglalkozom vele.
    az újság szerkesztésére vonatkozó jó tanácsaiból meg köszönjük, nem kérünk. majd szóljon, ha abban a helyzetben lesz, hogy rendelkezzen felette.
    teljesen felesleges bármiben is vitába szállni magával, mivel maga sértett. kis sértett. kísértet. joga van, hát éljen vele, de ez a joga nem terjed ki odáig, hogy kioktasson.a logikai bukfencek egészen más kategóriába tartoznak, inkább ne foglalkozzon vele, nem a maga világa. nem állok senkinek az oldalán sem, mi több, liberális se vagyok, bármit is jelent az a maga értelmezésében.
    hogy miben reménykedik és miben nem, a magánügye. nem vagyunk egyetlen párt házi sajtója sem, így hát árnyékra vetődött, még akkor is, ha ez a maga feltételezése.
    kertész ákos nem a magyarokat pocskondiázta, csak a maga féle alattvalókat. igazán nem tehet arról, hogy maga, mint élmagyar, magára veszi.
    amúgy rosszul tűröm, ha fenyegetnek. nagyon kemény legénynek érzi magát, igaz? csakhogy, kis barátom, a maga „szükséges lépései” (lássuk be, most kivételesen nagyvonalú, de kétségtelen, hogy nem riad vissza attól – ahogy ezt finoman értésemre is adja: jelen esetben – bármikor megtegye) meglehetősen kevesek ahhoz, hogy megijedjek tőlük.
    de azért mondok magának is valami biztatót: hajrá, lajos!

  • Kedves Ille István,

    a gyorsabb pötyögés nem mentség arra, hogy kicsivel írja emberek nevét. Nem emeltem Nemecsek szintjére, Ön emelt engem Nemecsek szintjére, ugyanis a Pál utcai fiúkban neki írták ilyen módon kicsi betűvel a nevét. Ha én emeltem volna Nemecsek szintjére, akkor nyilván én írtam volna kis betűvel a nevét, de kultúrált, kiegyensúlyozott ember lévén én ilyet nem teszek s hagyjuk az újabb logikai bukfencet, amit elkövetett, tényleg nem az én világom. Önt a kijelentései minősítik nélkülem is.

    „az újság szerkesztésére vonatkozó jó tanácsaiból meg köszönjük, nem kérünk. majd szóljon, ha abban a helyzetben lesz, hogy rendelkezzen felette.”
    Azt hittem, hogy a jóérzéshez nincs szükség felsőbb utasításra.

    „kis sértett. kísértet.”
    Húha, most nagyon megaszondta. Gratulálok, ezt a mély gondolatot nem tanítják az akadémián.

    „a logikai bukfencek egészen más kategóriába tartoznak, inkább ne foglalkozzon vele, nem a maga világa. ”
    Valóban nem az én világom, mert én igényesen építem fel a gondolataimat, ezért idegenkedek attól, amikor a logikai dev null-t tapasztalom az Ön részétől. Még mindig nem válaszolt az egyik felvetésemre: Gyurcsány ártatlan lesz attól, hogy egy egészen más személynek egészen más ügyben vélhetően vaj van a füle mögött? A korábbi „érvelését” erre alapozta, amikor a Gyurcsány elleni kritikára Orbán elleni kritikával válaszolt. Annak is nyilván helye van és azt is nyilván meg kell vitatni, de nevetséges, amikor ezzel terel. Mit old meg argumentum ad hominemmel?

    „nem vagyunk egyetlen párt házi sajtója sem, így hát árnyékra vetődött, még akkor is, ha ez a maga feltételezése.”
    Nagyon remélem, hogy ebben igaza van.

    „kertész ákos nem a magyarokat pocskondiázta, csak a maga féle alattvalókat. igazán nem tehet arról, hogy maga, mint élmagyar, magára veszi.”
    Tehát azt legalább elismerjük, hogy pocskondiázta. Idézet Kertész Ákostól:

    A magyar genetikusan alattvaló. József Attila talált mentséget: „ezer éve magával kötve, mint a kéve sunyít, vagy parancsot követ.” De ez nem mentség arra, hogy a magyar a legsúlyosabb történelmi bűnökért sem érez egy szikrányi lelkiismeret furdalást, hogy mindent másra hárít, hogy mindig másra mutogat, hogy boldogan dagonyázik a diktatúra pocsolyájában, röfög és zabálja a moslékot, és nem akar tudni róla, hogy le fogják szúrni. Hogy se tanulni, se dolgozni nem tud és nem akar, csak irigyelni, és ha módja van legyilkolni azt, aki munkával, tanulással, innovációval viszi valamire.

    Ma már a második világháború borzalmaiért, a Holocaustért egyedül a magyar a felelős, mert a magyar nép az (a német néppel ellentétben), amelyik se be nem vallotta, meg nem gyónta a bűneit, se töredelmes bűnbánatot nem tanúsított, se meg nem fogadta, hogy soha többé, se bűnbocsánatért nem esdekelt.

    Nepszava.com

    Én nem látom, hogy azt írta volna, hogy „azok a magyarok, akik”, hanem csak úgy általában a magyarokról írta ezt. Magyarellenesség a javából, aztán pedig üldözöttként tetszelgett. S ha ezt az idézetet szembesítjük az Ön által mondottakkal, akkor megint azt lehet mondani, hogy csúsztat és hazudik. Kertész Ákos a magyarról általában mondta, nem nevezte meg az alattvalókat, bármit is jelentsen ez. Ennek alapján nyilvánvaló, hogy az én állításom helytálló, az Öné meg valótlan. S a legérdekesebb: „le fogják szúrni”. Valamiről tud Kertész Ákos, amiről a vakolók szűk csoportján kívül levőket nem tájékoztatják?

    „amúgy rosszul tűröm, ha fenyegetnek. nagyon kemény legénynek érzi magát, igaz? csakhogy, kis barátom, a maga “szükséges lépései” (lássuk be, most kivételesen nagyvonalú, de kétségtelen, hogy nem riad vissza attól – ahogy ezt finoman értésemre is adja: jelen esetben – bármikor megtegye) meglehetősen kevesek ahhoz, hogy megijedjek tőlük.”
    Tessék elolvasni újból. A szükséges lépések rágalmazás esetén voltak kilátásba helyezve. Ez nem fenyegetés, hanem figyelmeztetés. Lévay Attilát a családján keresztül támadta meg egy Dubois álnevű ember, azt a valótlanságot állította róla, hogy Orbán Viktor családi kötelékébe tartozik a miniszterelnök feleségén keresztül. Nem ártott volna utánanézni a száraz tényeknek dezinformáció előtt és helyett. Ezen kívül Ön elmebetegnek is nyilvánította. Egyértelmű karaktergyilkossági kísérlet. Ismerjük a trükköt, forog a rozsdás körhinta, ennek ellenére én erre a nemtetszésemet nyilvánítottam. S továbbra is a törvényt tiszteletően fogok eljárni, amennyiben a családomon, a barátaimon, a tevékenységemen keresztül megrágalmaznak.

  • lajos árpád: nézzen utána a rágalmazás fogalmának, higgye el, nem fog ártani 🙂 ha én magát, vagy bárki mást elmebetegnek nevezek, az nem rágalmazás, de – a jelek ismeretében – még becsületsértésnek is sovány.
    figyelmeztetéshez meg ugyancsak kevés, mert hát, ahhoz valami erőt is fel kellene vonultatnia. bocsika, magának van tevékenysége? nocsak, nocsak…oszt szorgalmasan tevékenykedik-e? azt látom, hogy prókátorkodik lévay ügyében, de hát, ismeri a mondást…
    jó duma ez a „kijelentései minősítik”, csakhogy, elcsépelt, ráadásul szart sem ér, mert nem maga mondja meg a tutit. nem mentséget kerestem – kezelje már magát a helyén, miért is mentegetőznék MAGA előtt? – tényt közöltem. hogy maga micsoda? kulturált? kiegyensúlyozott? na, ne komolytalankodjon…
    ügyes, hogy átvette az argumentum ad hominem-et, magam közel két éve használom a maga fajták minősítésére 😀
    na igen, a maga állítása helytálló, mert hát, biza, maga alattvaló, ráadásul – sajnálatos módon magyar is – nagy valószínűséggel – legalábbis mentálisan – még moslékzabáló is. hiába, no, kertész tudta, hogy mit beszél! ráadásul egyedül a magyar nép nem bánta meg bűneit, mi több, még büszke is rá.
    gyurcsány a hibás, ezt tudjuk, visszamenőleg is, és kár ezen vetyengenie, orbán pontosan azért egy gerinctelen hazug, mert ugyanazt csinálja, amit gyurcsány csinált – maga szerint. persze, neki lehet.
    magának nincsenek felvetései, maga csak a papagájkommandó egy – még csak nem is színes tollú – tagja, önálló gondolat nélkül. nem minősítek, tényt állapítok meg.
    az, hogy a maga beszólásait felsőbb utasításként aposztrofálja, mosolyt fakasztó. a jóérzésről pedig nekem ne prédikáljon, mert annak híján van az egész 2/3, bár gondolom, ez magának fel sem tűnik. majd akkor szövegeljen, ha lázárt, balogot, orbánt vagy rogánt kitanítja jó érzésre.
    hogy mit remél, és mit nem, a maga dolga. ha úgy véli, terelek, hát csak nevetgéljen, csak vigyázzon, mások ne lássák, mert citálhatja őket is bíróság elé!
    jó szöveg ez a karaktergyilkosság is – a mellett, hogy ez a fidesz kedvenc fegyvere – azonban ahhoz karakter is kell, ami, ugyebár…
    tessék mondani: hogy kell a törvényt tiszteletően eljárni? csak nem úgy gondolja, hogy majd MAGA rászorít a törvény tiszteletére? ne röhötessen már, mert kiszáradnak a légutaim 😀
    amúgy mit akar elérni ezzel a hepciáskodással? maga nem változik, én nem változom, maga előadja itt az úri gyereket, én meg leszarom. maga finomkodik, fölényeskedik, entellektüelként fintorog, én meg kigúnyolom.
    vezet ez valamire? semmire. ha megunom, abbahagyom. ahogy egy rajongóm, boda marcsi szokta mondani, van jobb dolgom is.
    na, pá 😛

  • Kedves Ille István,

    igen, van tevékenységem. És nem, nem az a tevékenységem, hogy itt vitatkozok. Ezt pusztán azért teszem, mert nem megyek el szó nélkül amellett a sötét cenzúra mellett, amellyel Lévay Attilát illették. Ha más emberrel tették volna, akkor más ember mellett álltam volna ki. Az, hogy az összes logikai bukfencét tényszerűen és tárgyilagosan cáfolni tudom (de csak néhányat cáfolok, elnézést, de valakinek adózni is kell) az mindenképpen erőfelmutatás, annak ékes bizonyítéka, hogy az Ön alantas gúnyolódása nem ér célt, nem éri el a kívánt hatást. Nem hiszem, hogy álmai közé tartozik, hogy egyszer majd mindenki indulatok nélkül, tényszerűen bemutatja tévelygéseinek magját. Akkor vége lenne a Kánaánnak.

    Elmosolyodtam, amikor a képzelgéseit következetesen tényeknek nevezte.

    „ügyes, hogy átvette az argumentum ad hominem-et, magam közel két éve használom a maga fajták minősítésére”
    Kedves Ille István, az argumentum ad hominem azt jelöli, amikor valaki érvelés helyett másokat mocskol. Ezt teszi folyamatosan, így Önre illik ez a mellény. Önnel ellentétben én végig érveltem, ezért rám nem illik, mi több, pontosan azt mondtam, hogy a személyeskedés helyett értelmes vitára volna szükség. Pontosan ezt az útszéli stílust sérelmeztem, mellyel mocskolódik sokmindenki. Ön ahelyett, hogy emberhez méltóan válaszolt volna, kivetkőzött magából és gúnyolódik. S hogy átvettem-e az argumentum ad hominem-et? Nem, csak a kifejezést, ellenben Ön tényleg alkalmazta az argumentum ad hominem-et a vitánkban, mármint nem a kifejezést, hanem a gyakorlatot. Gratulálok hozzá. Se a kifejezés, se a gyakorlat nem kétéves, így én átvettem a kifejezést, Ön pedig a gyakorlatot. Munkamegosztás.

    Kertész Ákos a magyarokról beszélt. Nem mondta meg, hogy milyen magyarokról, hanem a magyarokról. Ha valaki ugyanezeket a mondatokat a zsidókról, vagy a cigányokról írta volna, akkor most állna a bál, megjegyzem, teljesen jogosan. De Kertész Ákos csak a magyarok ellen fröcsögött, nem a zsidókról, akikről nem szabad fröcsögni. Hogy miért szabad a magyar ellen megtenni azt, amit a zsidókkal nem szabad? Mert a „magyar genetikusan alattvaló”. Tehát, a zsidók az übermensch megtestesítői, az ária nép, akik nyugodtan fröcsöghetnek a magyarok ellen – legalábbis Kertész Ákos szerint, ugyanis én merem remélni, hogy a zsidók nagy többsége normális ember, nem ilyen fehérjehalmaz, mint ez a Kertész Ákos.

    „persze, neki lehet.”
    Ezt Önnek a hangok mondták? Mikor mondtam én hogy Orbánnak joga van ugyanazt csinálni, mint Gyurcsánynak? Én ilyet nem mondtam, csak éppen Orbán Viktor nem lövetett be gumilövedékkel mások közé, de hát aki szelektíven emlékezik, az nem is tudja már, rég volt, igaz se volt.

    „magának nincsenek felvetései, maga csak a papagájkommandó egy – még csak nem is színes tollú – tagja, önálló gondolat nélkül. nem minősítek, tényt állapítok meg.”
    Gratulálok ahhoz, hogy egy rövid vita során ilyen jól megismert, csak igazi lángelme lehet az, aki ennyi idő alatt meg tudja mondani valakiről, hogy van-e felvetése, illetve van-e önálló gondolata. A másik lehetőség, hogy csak frappánsan akart sértegetni és most pont ezt a szófordulatot használta, mert ezt dobta a gép.

    Érdekes, hogy a kétharmadot így, testületileg leminősíti. Ki sértette meg? Én sem nevezem a gyurcsányistákat Degenerált Kommunistáknak, se Disznó Kergetőnek, se Dupla Kreténnek. Mert méltatlan. Mert nekem nincs kedvem azzal foglalkozni, hogy mivel gúnyolódjak, tökéletes karikatúrát készít magáról enélkül is.

    Bocsánat, hogy „röhötetem”, kérem, magyarázza meg, hogy ez mit jelent, ha még nem száradtak ki a légutai.

    Szóltam, hogy a sajtó megcsúfolása az a cenzúra, amit itt alkalmaznak, szóltam, hogy a karaktergyilkosság elfogadhatatlan. S mi volt a válasz? Hogy én ilyen vagyok meg olyan. Szégyellje magát. Lehet, hogy már nem válaszolok Önnek, ez csak Öntől függ. Egyelőre elbúcsúzom és gyógyulást kívánok.

  • lajos árpád: a röhötessen az olyan, mint az e ööm, e bodottág 😀 ne erőlködjön, nem jön ez össze magának.
    de igaza van, ne is menjen el az ilyesmi mellett szó nélkül, mert hát, hogy’ is venné ki magát, ha egy lajos árpád – aki, mint tudjuk, saját jogán lajos árpád, és az azért már mégiscsak valami – csak úgy, szó nélkül elmenne mellette! igaza van! álljon ki másokért – és közben reménykedjen, hogy egyszer magáért is kiáll majd valaki. csak arra kérem, amikor elmegy mellette, adjon karjelzést. tudja, a kreszben a kikerülést is jelezni kell, és hátha akad még más is, aki szintén nem megy el szó nélkül mellette. ráadásul használjon jó sok szót, mert azt úgy kell. csak ajánlom figyelmébe: a maga hallgatóságának többsége funkcionális analfabéta. mielőtt örvendezni kezdene, közlöm, nem a KMH-ról beszélek.
    megint jön ezzel a fintorgó dumával: karikatúrát készít magáról…mondja, mitől ekkora ész? így született, vagy keményen gyúr rá? ráadásul ezzel „a gyurcsány lövetett a tömeg közé” rögeszmével jön elő, ennyi idő után is. igaza van, maga nem lehet fideszes. azok ennél intelligensebbek.
    ami azt illeti, nem kell lángelmének lenni ahhoz, hogy magát valaki kiismerje. olyan egyszerű, mint a faék, csak azt legalább lehet valamire használni.
    amúgy gúnyolódásom célba ért, ugyanis nem izmozna még itt, ha nem sértené.
    de ne aggódjon, hamarosan (h)arcostársra talál, nemsokára megjelenik boda ténsasszony, aki szívesen – és szervilisen – beáll a bégető kórusába. igaz, a szókincse nem olyan bőséges, mint a magáé – közöltem egy boda-féle szószedetet korábban – cserébe képes bármilyen témához találékonyan variálva felhasználni 😀 majd együtt felemelik a nemzetet, csak vigyázzanak, bele ne szakadjanak, hosszú a TB várólistája…
    gratulációját köszönettel fogadom, azonban elmeorvosi képességeiben kételkedem. persze, ha esetleg a kiszáradt légutaimra gondol, mikor gyógyulást kíván, az más. majd in fogok halálni.
    szégyenérzetemre meg akkor apelláljon, amikor stefka meg bayer rózsafüzért morzsolva hozsannázik a baloldaliakhoz.
    jelzem, személyeskedni csak azzal lehet, akinek van személyisége. maga nem tartozik közéjük.
    szebb jövőt, lajos testvér!
    a magam részéről befejeztem. maga meg csak harcoljon tovább. ha megunta a barikádnak azon az oldalán, hát cseréljen helyet.