Fidesz csörte Kanadában: Semjén Zsolt is ringbe szállt

2014 október 14 2:11 du.8 hozzászólás

Furcsa dolgok történnek mostanában Kanadában. Mikrokozmosza ez annak a küzdelemnek, amely a magyar kormány különböző frakciói között folyik a nemzetpolitika irányításának megszerzéséért.

Különösen érdekes az a hír, hogy Semjén Zsolt nemzetpolitikáért felelős miniszterelnök-helyettes, a KDNP elnöke, éppen a kanadai Hálaadás ünnepén bukkant fel Vancouverben. Remélhetőleg nem lóháton érkezett a szentmisére, amelyre az ottani magyar katolikusok és reformátusok hívták meg. Vendéglátója, Ábrahám Tibor, a fideszes Kanadai Magyarok Országos Szövetségének (KMOSZ) British Columbia-i alelnöke, a Magyar Diaszpóra Tanács Kanadai Elnöke volt.

Kanadába nem lóháton érkezett Semjén.

Kanadába nem lóháton érkezett Semjén.

Mint már korábban is irtuk, Kanadában két jobboldali magyar szervezet; a Feszty Dániel által elnökölt KMOSZ (Kanadai Magyarok Országos Szövetsége), és a KMKT (Kanadai Magyar Kulturális Tanács) harcol az Orbán-kormány kegyeiért, és anyagi támogatásáért. Ábrahám úr a KMOSZ-t támogató Pordány László volt kanadai nagykövet szövetségese, tavaly tőle kapta meg a Magyar Arany Érdemkereszt kitüntetést is.

Az előző Orbán-kormány nagy hangsúlyt fektetett a határontúli egyházakra. Észak-Amerikában is a magyar keresztény egyházakra építve próbáltak lojális támogatókat találni, a keresztényi kapcsolatokra épült a nemzetpolitika. Budapesten is szinte kizárólag hithű keresztény politikusok vezették a magyar kül- és nemzetpolitikát. Semjén civilben katolikus teológus, jó kapcsolatokat ápol a Vatikánnal is; Németh Zsolt volt külügyi államtitkár református papcsalád sarja, Répás Zsuzsanna volt nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár a Református Egyház Zsinatának tagja, és Prőhle Gergely volt helyettes külügyi államtitkár is az evangélikus egyház országos felügyelője.

Semjén Kanadában...a KMOSZ-t jött erősíteni?

Semjén Kanadában…a KMOSZ-t jött erősíteni?

A mostani Orbán-kormány váltott. A vallási vonal vereséget szenvedett, és inkább hiteles külföldi civil szervezetekre alapoznák a nemzetpolitikát. A keresztény vonalra épülő nemzetpolitika nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket, nem nyitott meg új külgazdasági lehetőségeket. Kövér László országgyűlési elnök vette át az irányítást, és kirúgta Répást. Prőhlét eltávolította a külügyből, Németh Zsoltot megszégyenítette, „lefokozta”, nem lehetett külügyminiszter, és legutóbbi csúfos washingtoni szereplése után már az is kétséges, hogy befolyásos szereplő maradhat-e Budapesten.

De a „keresztény vonal” sem adta fel a harcot. Minden jel arra mutat, hogy a mostani KMOSZ „ellentámadás” éppen Semjénen keresztül próbálja erősíteni pozicióit a KMKT-val szemben. Semjénnek is szüksége van nemzetpolitikai sikerre, hiszen súlyos presztizsvereséget szenvedett amikor kiderült, hogy gyakorlatilag adják-veszik a magyar állampolgárságot Kárpátalján, és ukrán bűnbandák tagjainak is sikerült „honosodniuk” miután a magyar bürokratákat megvesztegették.

Vajon sikeres lesz-e a vancouveri Semjén-KMOSZ akció? Kétlem. Semjén ugyanúgy politikai túléléséért küzd, mint a KMOSZ. Az ő politikai karrierje is zsákutcában van, és mint már írtuk, valószínüleg a KMOSZ napjai is meg vannak számlálva.

Lázár György

8 hozzászólás

  • Tudnám, az a sok kanadai magyar, aki a távolból is Orbánék fenekében van, miért nem jön haza Tündérországba…

  • ez egy gyalázat még ide is elér a rothadás meg a pudva, hogy mit esznek ezen a szaron? hát kiki döncse el…de ez szar, és a közelébe sem érdemes menni…majd kihalnak? nem elég ha már ma!!!

  • Göllner András

    Úgylátszik Kanada lett a magyar Putyinisták első számú célpontja. Nagy lendületben nyomulnak, keringenek errefelé, hozzák énekeseiket, bedobják Kövér László családtagjait, ráépítenek egyházainkra, Lyndon Larouche eszement hálózatára, Pordány Laci bá’ polieszteres vitézeivel karöltve próbálják megdönteni a liberális demokrácia vívmányait e tájon. Nem lesz ez olyan könnyű.

  • Cornelius: Gondolom azért nem mennek sokan vissza „Tündérországba”, mert Canadából is szavazhatnak a Stadionos viktor koszos bagázsára, anélkül, hogy el kellene viselni a következményeit.

  • Nem fogom sajnálni ezt a szemetet se. Ez a fő hipokrata szavazó vásárló miniszter elkezdheti a vesszőfutását. Milyen érdekes, hogy itt van Kanada ez a sokkal gazdagabb ország, mint Magyarország, mégis az az érzése az embernek, hogy ideömlik ki a magyar adófizetők pénze a propaganda gép müködtetésére, ahelyett, hogy fordítva történne. Igaz, arra a lejmolásra ott van az EU, akik eddig sajnos meg is feleltek ennek. Valljuk be, hogy ide a távolba viszonylagosan sokkal kevesebbért lehet eladni az otthoni diktatúra demagógiáját,mint közelebb, ahol még tudnak is valamit arról, hogy mi történik. Az itteni megélhetési magyarok meg jól teljesítenek..

  • "tisztelthölgyimésuraim"

    Apropó: keresztény vonal…

    Ez a szent szövetség óvja és védi a Hegedüs Lóránt „lelkész” és jobbikos b.neje, szintén lelkész náci vonalát is…
    Makacsul kitartók, mint a német egyház volt annak idején*.

    * Történelmi tény, hogy pl. a német Lutheránus Egyház nemcsak hűségnyilatkozatot tett a Hitleráj mellett…
    .

  • Hát annak a szerencsétlen lónak meg mi a f*sz nőtt a hátára?

  • Nagy András !

    Hehehehehehe Huhhhhhhhh… Hahahahahahahaha ))) 😀 (((
    .