Bombahír – magyar „halljakendeket” tiltottak ki az USA-ból!

2014 október 18 3:53 de.72 hozzászólás

Túlcsordult az… éjjeliedény

Bombaként robbant a hír: az Egyesült Államok kitiltott 10 magyar állampolgárt az USA területéről. Bizonyára vannak, akiket hasonló sors ért, amikor vízumért folyamodtak, de a közlések szerint ez a 10 ember nem akárki, hanem magyar magas rangú tisztségviselők – pl. a Nemzeti Adó és Vámhivatal és a köztudottan a kormányhoz kötődő Századvég ZRt. legfőbb vezetőjéről is szólnak a hírek –, valamint nagyvállalatok, és kormányhoz közel állónak tartott szervezetek prominensei. Az indok szerint az illetők korrupció gyanújába keveredtek.

Este 20.27-kor a legfőbb hírszolgálat, a Magyar Távirati Iroda még nem reagált, a külgazdasági és külügyminiszter délután behívatta az USA ügyvivőjét – jelenleg nincs a budapesti amerikai nagykövetségnek nagykövete –, majd este hétkor az alábbi közleményt lehetett megtalálni a honlapján: „A külgazdasági és külügyminiszter azt várja az amerikai kormánytól, hogy bocsássa a magyar fél rendelkezésére azokat a hiteles információkat, amelyek alapján megfogalmazta korrupciógyanúját.” Az amerikai ügyvivő egyelőre csupán annyit reagált, hogy tíznél kevesebb emberről van szó.

Nem az első eset, hogy a magyar gazdaságban felüti a fejét a korrupciógyanú, megesett ez már mindkét oldali kormányzás esetén. A 2010 óta regnáló rendszer bírálói szerint minőségi változás történt a NER (Nemzeti Együttműködés Rendszere) működése óta. Már nem egyes – akár sok, de egyéni – politikai potentát vár el kenőpénzt az állami megrendelések, egyéb előnyök fejében, hanem a kormánypárti vezető körök szervezik az immár mindenre kiterjedő bűnözést. Mert ne tévedjünk, ez bizony büntetőjogi kategória, ez már nem politikai tett, a cselekmény szerepel a magyar büntetőjogban is. Az USA-ban viszont rendkívül komolyan veszik.

A korrupciót nagyon nehéz bizonyítani, hiszen mindkét félnek érdeke, hogy titokban maradjon az elkövetés, mert a lefizetőt és a lefizetettet egyaránt vádlottként kezeli a jog.

Magyar Bálint és 12 szerzőtársa Polip címen immár két kötetben is vizsgálódott e tárgyban – és ugyanerre a következtetésre jutottak. Vagyis a magyar állam választott és kinevezett vezető személyiségei kenőpénz fejében adnak gazdasági előnyt. A korrupciót persze ne úgy tessék elképzelni, ahogyan mi korrumpáljuk az ügyeinkben döntőket (direkt nem írok konkrét szakmát): bankjegyeket dugdosunk a zsebeikbe. Ilyesmire utoljára az első Orbán-kormány idején (1998-2002 között) került sor, amikor a koalíciós államtitkár egy konkrét táskában, konkrét bankjegyekben lévő 20 millió forint átadásakor bukott le. Ő börtönbe is került. (Zuchslag János volt szocialista képviselő nem korrupcióért húzott le nyolc évet, hanem azért, mert nem tudott szabályosan elszámolni az általa támogatott szervezeteknek adott állami támogatással.)

A hírek szerint a többi között jelentős állami megrendeléseket ajánlottak fel a gyanúsítottak, pl. annak fejében, ha „tanulmányokat rendelnek meg” a kijelölt cégtől.

Őszintén szólva, fogalmam sincs, mi a korrekt jogi eljárás ilyen esetben. Az USA nyilván nem indíthat vizsgálatot, a nagykövetség nem járhat el a magyar törvények alapján. Mert az ésszerűnek tűnik, hogy Szíjjártó információkat kér a gyanú megalapozásához. Az viszont erősen kérdéses, hogy mennyire ragaszkodik egy vizsgálat lefolytatásához, mit tart eléggé „hitelesnek” egyáltalán, hogy ráküldje a Fidesz házi ügyészeit az ügyre. Ismerve a saját háza ügyében tanúsított „nagyvonalúságát”, joggal gyanakodunk. A kb. 150 milliós háza ügyét ugyanis lezártnak tekintette azzal, hogy a NAV-tól – amelynek elnöke mellett több magasrangú vezetője is érintett a mostani botrányban –, kapott egy papírt, amely szerint az adóbevallása rendben van. De ki vallja be a feketén szerzett pénzeit?

Az ilyen szintre emelkedett korrupció rendkívüli károkat okoz a társadalomban, a gazdaságban és, hogy magasztosan fogalmazzak: a néplélekben. És nem azért, mert ezekből a pénzekből csak a hatalmon lévőkhöz közel állók részesülnek. Gazdasági kár, hogy az állami beruházásokat így nem az végezheti, aki a legjobb minőségben és a legolcsóbban képes azokat kivitelezni – hanem az, aki a legtöbb kenőpénzt adja, így kevesebb közpénz jut az állami szolgáltatásokra (oktatás, rendvédelem, egészségügy stb.).

A társadalomban azért, mert megsérti az egyenlőség elvét – más elbírálásban részesül a korrumpáló, és másként kezelik a kívülálló ajánlatát.

A néplélekben – bár a kifejezés általánosító jelentését nem fogadom el, de most nem jutott jobb az eszembe –, meg azért, mert egy követhető, sőt követendő viselkedésmintát ad: ugyan minek kínlódjak én számolgatással, majd megoldom „okosba”. Ami még károsabb: végül már senki nem hiszi el senkiről, hogy egy megbízást, támogatást tényleg tisztességesen nyert el, általánossá válik a bizalmatlanság. Márpedig zenélhetünk bármily szép szavakkal nemzeti egységről, meg együttműködésről, ha az emberek többségének tapasztalata szerint akkor boldogulsz, ha tejelsz az illetékesnek. Az autópálya vagy stadion építéstől a soron kívüli műtétig.

Korrupció mindig és mindenütt lesz, az USA-ban is van példa ilyesmire – de a mértéke és a kezelése nem mindegy. Magyarországon egyes becslések szerint az egész ország teljesítményének 30 százalékát is kiteheti a fekete pénz. (Naná, hogy annak „Magyarország jobban teljesít”, akinek a zsebe – sőt a vontatója – közvetlenül a pénzforrások alatt gyűjti a lét.)

Mit lehet mégis tenni ellene? A büntető szigor nem nagyon használ – Kína annak ellenére az egyik legkorruptabb ország, hogy időnként ki is végeznek e bűnön kapott vádlottakat.

Szerintem a legjobb ellenszer az, ha tiszták a viszonyok. Ha egyértelműek a törvények, nincsenek kiskapuk. Bár a kiskapuk bezárása és felderítése ügyében hasonló versenyfutás zajlik, mint a bűnözők és bűnüldözők között: mire a rendőrök rájönnek egy elkövetés „technológiájára” addigra a bűnözők már újat dolgoznak ki. Viszont a kiskapuk mellett legalább olyan fontos lenne a törvényekből kigyomlálni az életszerűtlen, betarthatatlan szabályokat. Ilyesmiről köteteket tudna regélni bármelyik magyar kisvállalkozó.

Az állami korrupció más tisztázatlanságokon alapul. Például a politikai élet finanszírozásának ügyén. Szerintem mindenki tudja, hogy nem lehet egy kampányt fillérekből állni, nem lehet egy médiumot a fogyasztókkal eltartatni, mert nincs elég pénzük az olvasóknak, nézőknek. És miért nincs elég pénzük? Mert az ország teljesítményének 30 százaléka feketén tűnik el kézen-közön.

Róka fogta csuka.

72 hozzászólás

  • jajistenem, mi lesz most! a pubi bekérette az ügyvivőt!
    gondolom ettől odaát összeszarták magukat: még a végén megint hadüzenetet fognak küldeni ezek a – kik is? bukarestiek? budapestiek?
    te, john, keríts már egy térképet, hol is élnek ezek a kis türelmetlenek?
    mert hát, ha ez a zselés hajú kisgyerek elvár valamit, az, kérem, el van várva, úgyhogy, johny, kapd össze magad, és tisztázzuk mielőbb ezt a dolgot, mielőtt elfajulna!
    a főnöknem egyenlőre ne szólj. legalább a hétvégén aludjon nyugodtan.

  • Fenyvesi Glória

    Mi az, hogy Budapest,vagy Bukarest?
    Csak van olyan intelligens, és művelt John, hogy rájön,melyik Országnak mi a fővárosa…

  • Kiszely Anna Mária

    A hadüzenethez tudok nélkülözni egy tengeralattjárót, amivel a 16 hónapos unokám fürdetéskor játszik. Ha még valaki felajánl egyet már indulhat is a konvoj. Hiszen minden hadüzenetből jól jöttünk ki. Hogy ezek mekkora f..zok, nem képesek felfogni, hogy ha az oroszlánt valagba rugtam, akkor ne menjek a barlangjába. Ez a paprikajancsi most aztán elemében van, de annyira röhelyes. Szólhatna már neki valaki, vagy inkább baxa pofán a felcsuti tahóval együtt. Az meg, hogy kussol.

  • Egy példa a betarthatatlan szabályokból. Igaz, ez még csak tervezet, ami szerint a taxisok csak működési területükön vállalhatnak fuvart, és ha az úticél e területen kívüli, a visszaútra nem vállalhatnak utast. Én ugyan abszolút fővárosi vagyok, de azért jártam már vidéken, kisvárosban is, faluban is. Eszerint pl. Szentesről nem vihetné ki a sofőr a kuncsaftot Nagytőkére, mert az már nem a város területe – kb 12 kilométer, nagyjából a pesti Nyugati pu. és az ugyancsak pesti Szentlőrinc (XVIII. kerület) távolsága – akkor az a taxis éhen döglik, mert pl. Szentesen belül csak kitüntetett ünnepeken ül a városi polgár taxiba. De úgy tűnik, nincs arról szó, hogy mondjuk a szentendrei polgárt ki kéne rúgni az autóból a város határában, és fogadhatna másik fuvarozót, ha mondjuk Pomázra akarna eljutni. Csak az lenne a fuvarosnak megtiltva, hogy Pomázról visszamenet egyúttal elfuvarozzon egy éppen Szentendrére készülő utast. A taxisok már zúgolódnak, úgyhogy lehet, hogy ez a tervezet nem lép majd életbe, de számtalan hasonló létező szabály nehezíti a kisvállalkozók életét. Ha én korrupt adóellenőr lennék, ezután leülnék egy-egy jobbmódú, főváros közeli településen, és várnám a fővárosból taxival érkezőket. Aztán megkérném a taxist, hogy vigyen vissza Budapestre. Út közben meg majd megegyeznénk, hogy mennyit fizet nekem a taxis a fuvarért.

  • Már meg sem lep a téma tartalma.
    Orbán Úr hatalomra jutásakor megígérte( habár több mindent ígért) kifehéríti a zsebeket. De erre mondják : „a fejétől büdösödik a hal”
    Szóval a fent leírtak szerint csak toporogni fogunk, s nem a gazdaság fog dübörögni, s a fejlődésnek csak a felsőbb zónákban lesz jele, ami már látható is.Nyertesek csak kenő pénzzel, ez hírlik. Lám a politikai csatározások a hold udvari elosztásokról szólnak, nem pedig a nép ( a birkák) szolgálatában jót, emberit cselekedni!

  • Orbán szerint „Magyarország a befektetők paradicsoma.” (MTI 2014. okt 17. 13:15, Népszava) azoknak, akik adnak elég kenőpénzt és ebben még a NAV is segít, nem kicsit, nagyon!

  • A Stadions viktor Romániában szokja bejelenteni „nem ideológiai” országrengető beszólásait. Szerintem neki kellene tudni jobban, hogy melyik ország korrupciós maffia kormányának rablóvezére és MINIszterelnöke.

  • anna kiss: ráadásul üvegzsebről beszélt…igaz, akad átláthatatlan üveg is 😀

  • llle! Emlékeim szerint a Gyurcsány-kormány hozott „üvegzseb-törvényt”, bár nem lett sikeres. Mégpedig azért nem, mert a mai Magyarországon nem a kétharmados, hanem a 90 százalékos többség csak úgy képes élni egyáltalán, hogy ahol módjában áll, kikerüli, megszegi a gazdasági törvényeket. Gyurcsánynak volt egy nagyon jó ötlete: kérjen mindenki számlát. Nem azzal fenyegetőzött, hogy aki nem kér számlát, azt majd jól megbünteti, hanem azzal ösztönzött, hogy a beküldött számlák közül havonta kisorsoltak egyet, amelynek tulajdonosa 1 millió forintot nyert. Az ötletnek semmilyen visszhangja nem volt, még az ún. „baloldali” média se szólt róla. Pedig az áfacsalásokat sokkal hatékonyabban lehet megszüntetni azzal, ha a lakosság számlát kér, mintha ellenőrök légióját küldik ki. Én az ötlet hívéül szegődtem. És komolyan mondom, nem akkor éreztem fenyegetettséget, amikor egy villamoson szóváltásba keveredtem jobbikos ifjakkal, hanem akkor, amikor elkezdtem a piacon a tojásért, meg a salátáért is számlát kérni. Holott ma már azért köztudott, hogy az áfacsalások elvisznek az állami bevételekből legalább 1000 milliárd forintot. Ez az én nem kis nyugdíjammal számolva kb. NYOLCSZÁZEZER éves jövedelmem!!!

  • Vagyonosodásának „rendben” létéről nem Szíjjártó kapott „papírt” a NAV-tól, hanem a hasonló módon megtollasodott Rogán Antal!
    Minden mással egyetértek.

  • talalom

    2014 október 18
    8:31 du.
    Majdnem:
    2003. évi XXIV. törvény – a közpénzek felhasználásával, a köztulajdon használatának nyilvánosságával, átláthatóbbá tételével és ellenőrzésének bővítésével összefüggő egyes törvények módosításáról!
    Továbbá; a magyar ME-k felsorolásában ez olvasható:
    Medgyessy Péter 2002. május 27 – 2004. szept 29

  • glória:
    .
    „…Mi az, hogy Budapest,vagy Bukarest?
    Csak van olyan intelligens, és művelt John, hogy rájön,melyik Országnak mi a fővárosa……”
    .
    – Van, csakhogy orkbánisztán annyira jelentéktelen, hogy annyit nem ér még ennek az ellenőrzése sem. Kb. mintha nekünk azt mondanák, na, melyik már az az alkaszkai eszkimó törzs, na mondjad már… 🙁
    .
    Egyébként borítékolható, mi lesz a fogyatékos kakakastarajos hülyegyerek és bandája további reakciója: ha nem is hadüzenet, de folyamatos keménykedés, hőbörgés.
    .
    Ahogy eddig is tették.

  • na, kérem.
    jobb helyen az ilyen bekéretést utolsó figyelmeztetésnek szánják.
    orbanisztán nem jobb hely.
    azon felül a tarajos sül arcoskodásával odáig jutott, hogy odaát úgy vélték, helyére kell tenni a pubit: örök időkre kitiltják az inkriminált majmokat az USA-ból. mivel odaát akad egy alkotmányba illesztett törvény a korrupcióról.
    ezek után hétfőre összehívták a nemzetbiztonsági bigottságot a majomházban.
    kedden meg a pubi mehet az USA-ba a kérdéses dologról tárgyalni. mondjuk, a szőnyeg szélére rendelten.
    na, ki fogja fogadni? egy államtitkár.
    orbanisztán KÜLÜGYMINISZTERÉT egy államtitkár fogadja.
    na, kérem, tudja már a pubi, hol a helye?

  • István:
    .
    „…odaát úgy vélték, helyére kell tenni a pubit: örök időkre kitiltják az inkriminált majmokat az USA-bó…”
    .
    – Kár, hogy a többi sz…rházit nem tiltják ki ugyanezzel a kanyarral. Mondjuk, akkor több ezerre tehetnék a kitiltottak listáját, az is igaz. Korunk bölcse, dajcs topmpika meg már valami amerikai bombázásról hallucinál, hisztizik, és rikácsol a neten.
    .
    Komolyan, az lesz ennek a vége, hogy orbánisztánnal határozatlan időre meg fog szűnni minden együttműködés és kommunikáció az USA részéről. Jaj, szegény Zusákok…
    .
    Persze, az orbániszáni kleptokrata szemét vezérbandának és kitartottjaiknak ez még jól is jöhet, így ideiglenesen ismét új gyűlölnivalót dobnak be a köztudatba. Ismét kinyilvánítják a Nagy Valóságot, ki a nép minden bajának okozója.
    .
    És míg ez a tombolás megy, addig sem őket gyűlöli a többségében immár egy ősember értelmi- érzelmi szintjén lévő „közvélemény”.

  • Tényleg, jut eszembe… az adott törvényre hivatkozva sz…rgyártót is ki kellene tiltani az USA- ból! Annál nagyobb és pofátlanabb tolvaj gazember még ebben a bandában sem nagyon akad. Most azzal, hogy ezt a hülyegyereket megtette a kitartója „külügyminiszternek” (te jó atyaúristen…), miért mentesíti a kitiltás alól?

  • eldrad: őt lehet, hogy védi a diplomáciai mentesség…

  • Rapcsák Zoltán

    Nem is értem:
    Kitíltani valakit egy országból, mert korrupció gyanujába keveredett?
    Ez az egész Fidesz csak és kizárólag a vagyon átmentésére és legalizálására van kitalálva.
    Meg kell nézni, hogy egy azelött senki eberből hogy lett millárdos?
    Rogán, Lázár, Kósa, Mészáros Lőrinc, Simicska…….., hogy lett milliárdos egyik pillanatról a másikra. Vagy a stadionok, az utak építése olyan nagy üzlet?
    Igen. Aki közel van a tűzhöz az jobban melegszik. Vagyis igen sokat és sokan lopnak. Kenőpénzek milliárdjait teszik zsebre egyes emberek.
    Miközben az oktatás az egészségügy a…….. dögrováson van.
    Egyetértek azzal, hogy az állami ( a mi adóforintjaink) kézen- közön eltünnek.
    És velejig korrupt ország vagyunk.

  • Hát nem tudom… tényleg nem. Van itt valaki, aki képzett ebben a jogi kérdésben? Ha igen, legyen jó, és lökjön ki ide egy linket erről.

  • Ille István

    2014 október 19
    10:08 de.

    Csak a rend kedvéért – mint egy mai szösszenetemben írtam róla – Pubi nem külügyminiszter, sőt a minisztériumában nincs is igazából külügy! =))

  • Eldrad

    2014 október 19
    12:03 du.
    Egyrészt a „kitíltások” magán emberekre vonatkoznak és nem hivatalos személyekre.
    Másrész akármennyire nem valódi külügyér, de akkor is jár neki a diplomácia státusz!

  • Valószinű valami jóakarója feljelentette, ezért tiltották ki. Ezt a magyarok nagyon értik, egymást jelentgetni!

  • Rapcsák Zoltán

    2014 október 19
    12:16 du

    Nem egészen korrepció-gyanúról van szó! Ha az lenne – ahogy írtam fentebb már említett szösszenetemben -, akkor az egész központi-bizottságot, sőt az összes politikust kitílthatnák:
    Én úgy tudom, effektív megvesztegetésről van szó: hivatalso amcsi szerveket próbáltak lenyúlni!

  • Figyelő

    2014 október 19
    1:24 du.

    Cicuka, már megint nem érted amit olvasol! Effektív vestegetési kisérleten kapták rajta őket! =))

  • Szendam, kösz. Igen Rogán lengette a papírt. De úgy olvastam, hogy nem vagyonosodási vizsgálata volt, hanem adóellenőrzése, ami nem ugyanaz. Egyébként nem bánnám én senki gazdagodását, ha nem azt látnám, hogy 90 százalékuk az állam csöcsét szívva tollasodott meg. Van azért kivétel is, hirtelen Bojár Gábor Graphisoftja jut eszembe, és mostanában jön föl egy Prezi nevű cég. Az egész vircsaftot jól jellemzi, hogy alig van magyar cég a tőzsdén, pedig ott lehetne pénzt szerezni pl. befektetésekre. De a tőzsdére csak a tisztán gazdálkodók kerülhetnek, és a legtöbb fontos adatukat nyilvánosságra kell hozniuk. A Mol, meg az OTP azért volt kénytelen tőzsdére menni,mert azt a mennyiségű pénzt, amire nekik szükségük volt a fejlesztésekhez, nem tudták volna összeszedni a magyar közönségtől.
    Kösz Rona Gy.! A későbbi hírekben már valóban nem gyanúról beszéltek, hanem úgy mondták: „korrupcióban érintettek”, ez már nem gyanú, hanem vád.
    Kérek mindenkit, hogy a korrupciót ne keverje a lopással az más tészta.

  • Szép város Szentpétervár , Kazahsztán fővárosáról már nem is beszélve ( izé..naaa mi is a neve ?…mindegy. )
    DE a Világ két fővárosa még mindíg Washington és New .
    Lehet ellene ágálni , lehet köpködni , lehet becsmérelni , de a politikai kilincselők innen mifelőlünk Whasingtonba járkálnak , az üzletet keresők pedig Yorkba.
    Namost ha megakarják fojtani kishazánkat , elég ha letiltják őket.
    A többi NATO szövetséges ( mi már nem sokáig leszünk azok ) követni fogják ebben az USA.-át.

    Ez van.
    Ilyen a világ.
    Ha nem tetszik,ki lehet vezényelni a CŐF-fösöket.

    Ja..meg el lehet menni a Karakum sivatagba , teveszőrrel ( vagy teveszarral ) bizniszelni. Az is jó buli lehet , ha valaki érti a módját.

  • Geyza:
    .
    – Szevasz, pajtás, itt is találkozunk.
    .
    „…Ja..meg el lehet menni a Karakum sivatagba , teveszőrrel ( vagy teveszarral ) bizniszelni. Az is jó buli lehet , ha valaki érti a módját…”
    .
    – Nézd, a tarajos hülyegyereknek ennyi telik „külügyminiszteri” vagy bármilyen képességeiből. Menjen csak oda, aztán higgyék együtt a Keleti Erő Feltámadását a Döglött Nyugattal szemben.
    .
    Apám, Mákosi Ratyiék nem mentek le az idiotizmus ilyen szintjére az ötvenes évek elején…

  • Figyelő:
    .
    „…Valószinű valami jóakarója feljelentette, ezért tiltották ki….”
    .
    – Na, tök jó, mert ha még így is történt, akkor is valami nagyon komoly dolgot kellett hogy találjanak ezek a Zusákosok. Akik meg – ismerjük mán’ be – nyomozásban azért igen jók. OK, hogy haldokolnak, meg döglődő nyugat, VS keleti Őserő, stb, de akkor is.
    .
    Szóval, ezzel nem hogy nem cáfoltál semmit, csak megerősítetted, hogy helyes döntés volt.

  • Meghallgattam az amerikai ügyvivő interjúját ma este. Természetesen Goodfrind úr elhajolt a konkrét kérdések elől, ez a dolga, diplomata. Korrupcióként is általánosságokat említett csak,mint a trafikok,meg a földbérletek ügye, valamint a civil-szervezetek vegzálása – ez utóbbi pedig nem is klasszikus korrupciós ügy, sima megfélemlítése a társadalomnak.
    Egy momentum azonban feltűnt – többször is hangoztatta, hogy ők nem akarták nyilvánosságra hozni az ügyet, előre figyelmeztették viszont a külügyet, hogy több magyar személynél élnek ezzel a lehetőséggel. Tehát politikai nyomásról van szó. Erre ez a bánatos külügyér a maga szikrázóan éles elméjével, úgy gondolta,hogy na most, felháborítja az országot – hogy lám, lám, az amcsik nyomást akarnak gyakorolni a magyar kormányra, meg a törvényhozásra! Naná, hiszen a törvénygyárukban klasszikus korrupciós munka folyik: nagyvállalatok megrendelésére (trafikügy), meg személyes barátok kistafírozására (szerencsejáték koncesszió) hoznak törvényeket, ám ezek eddig csak a tájékozottabbak szemét szúrták, a szavazók tömegei nem is tudtak róla. Lehet, hogy a konkrét törvényekről ezután sem tudnak majd, de arról igen, hogy vezető kormányhivatalnokok, esetleg kormánytagok nem tehetik a lábukat az USA-ba „mert loptak”. (A szavazók tömegeinek tök mindegy, hogy lopnak vagy korruptak.) Ekkora égést csak egy teljesen elszállt, még diplomatasofőrnek se nagyon alkalmas valaki tud összehozni. Hogy Bolseviktor a gutaütés szélén áll, azt el tudom képzelni – ő se egy lúmen, de talán ragadt rá a koszon kívül valami az elmúlt évtizedekben. Kíváncsi vagyok a folytatásra. A legvalószínűbb, hogy elhallgatják majd az esetet – OV vasárnap említést se tett róla. Most az ellenzék dolga, hogy ne hagyja lekerülni a napirendről.

  • Hahaha, itt a következő koki meg saller:
    .
    http://nol.hu/kulfold/az-amerikaiak-mar-keszulnek-a-kovetkezo-csapasra-1493519.
    .
    Ille már említette, de nézzétek csak meg, ki fogadja a sz…rgyártót, ezt a kakataréjos hülyegyereket! Ekkora lealacsonyítást nem tudom, ki kapott utoljára az USA- tól.
    .
    De nem baj, majd visszajön, és elmondja, hogy valójában csak kicsinyes bosszúról van szó, semmi komoly, és amúgy is, az egész alázás támadás minden magyar ellen, meg hogy a döglődő USA így próbál belerúgni a Keleti Őserő felé forduló orbánisztánba. De amúgy meg, rendkívül eredményesek voltak a tárgyalások (WTF???).
    .
    Csak a szokásos. Ennyi telik tőle, ezért tartja ki orKbán és bandája. Komolyan, ez a sz…rgyártó kölök olyan, mint egy hímnemű prostituált. És akkor ez a „külügyminiszter”.
    .
    Nem, nem.. ilyen nincs. Vagyis, dehogynincs. Örülök, hogy ez a nagyra nőtt, egyre gyorsabban vénülő vízfejjani már nem képvisel sem engem, sem családom velem élő részért sehol. Orkbániszánt pedig majd csak kivágják minden civilizált nemzetközi fórumról.

  • talalom: ov nem, de a stabil vadbarom deutsch tompika azt találta írni a saját oldalán, hogy miután a trafikügyet tolják maguk előtt, előbbn-utóbb a bombázás kérdése is előtérbe kerülhet!
    „Most ezt a kitiltás cuccot tolják odaátról megfegyelmezésileg, de ha úgy hozza kedvük, a bombázás sem kizárt. Próbálok felkészülni minden lehetőségre.”
    https://scontent-a-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpa1/v/t1.0-9/s720x720/10702119_841342402565563_4829690453408022428_n.jpg?oh=46e6d5ce98a861b30d0ab17ae79100f2&oe=54ADFF5D
    ha elolvassátok a kommenteket, hát, elképesztő az emberi butaságnak az a tobzódása, ami ott van!

    nomármost, ez az elmebeteg hazánk képviselője az unióban!

  • Ille István A baj, hogy ezzel a cirkusszal nagyon sok (ál)magyar ember jövőjével játszanak, akik elmenekültek az országból. Ha az országot kidobják az Unióból, velük mi lesz? Nagy részük elveszti a jogot az ottmaradásra. Sokaknak nem lesz jogalapjuk a kinttartózkodáshoz. Kevésnek van maradásra jogosító szerződése. Nem vagyok jogász, de félek így lesz. Ha valaki tudja, mi lenne, elmondhatná.

  • llanfair: momentán az unió még nem tart ott – nincs rá jogszabálya – hogy a renitenseket megfegyelmezze. max. elveszik a szavazati jogát és elzárják a pénzcsapot, agyő, potya pénz, nuku felzárkóztatás, b.sszatok egyedül! akkor azután nem lesz földalapú támogatás, nem lesz kacsa-liba kompenzáció az orosz embargó miatt, nem lesz uniós pályázati pénz, nem lesz ez, nem lesz az, akkor, biza, a csókosoknak is bealkonyul, és orbánnak legkisebb gondja is nagyobb lesz annál, hogy az általa amúgy is csak statisztikai szánként kezelt határon kívüli magyarokkal törődjön!
    annyira meg még orbán se ütődött – bár némi jelek azért mutatkoznak rajta – hogy kilépjen az unióból, mert akkor neki is annyi!

  • Ille István: Remélem. Itt élő kis társaságunkban csak nekünk van végleges szerződésünk. A többiek bajban lennének. Sajnálnám. Nem érdemelnének kiutasítást. Megint romba dőlne az életük.

  • llanfair, István, és minden érdeklődő:
    .
    – Itt az UK- ban az van, hogy a gazdaság részben az olcsó bevándorló/ vendégmunkás munkaerőre épül. Ha az UK kilép az Unióból, vagy orbánisztánt kivágják, akkor sem zavarhatnak el mindenkit, mert azonnal összecsuklana a gazdaságuk. Itt alighanem lesz egy bevándorlási célszám, annál több évente nem jöhet be. A már itt lévőket meg – szerintem – aszerint hajtják el/ marasztalják itt, ki mióta van itt, mennyi a befizetett állami járulék, mennyi a folyamatos munkaviszonya, volt- e bármilyen bűnvádi eljárás valamelyik fázisában, stb.
    .
    Persze ezeket a paramétereket is finomítani kell, de ezek lehetnek kiindulópontok. Ehhez viszont komoly államapparátust kell majd összehozniuk, mely csak az ilyen ügyeket vizsgálja.
    .
    Mindez – ha bekövetkezik, és ha valahogy így következik be – még odébb van pár évvel.

  • Eldrad
    2014 október 20
    8:09 de.

    Megnyugtatlak a korlátozást már így fontolgatják, a kilépes meg riogatás

  • Eldrad Elég rosszul hangzik ez így is. De szerencsére mi nem az UK-ban vagyunk és teljes biztonságban.

  • Figyelő!
    Itt már sokan előre dörzsölik a tenyerüket „szokás szerint”…de bizonyítás még nem volt,és a magyar kormány határozottan kérte az érintettek megnevezését,ami szintén nem történt meg…..érdekes!
    ha valóban bűnösek ,akkor feleljenek(pártállástól fügetlenül!!!),de addig csak egy szerencsétlen baloldali próbálkozás a dolog,meg elterelés az eddigi saját csalásaikról,lopásaikról,kinti bankszámlákról (Svájc,Belgium…stb)Simon ügy sok száz millió,Bajnai meg a többiek!!na Simon sitten is volt,majd házi őrizetben…..meg mások is tettek -vettek-vittek…bizonyítottan!

    na várjuk ki a végét!
    Az a baj az itthoni és a kinti baloldallal,hogy előre iszik a medve bőrére,aztán jól pofára esik…..

  • Marcsi

    2014 október 20
    3:58 du.

    Csak a rend kedvéért a magyar kormány nem kért mert nem is kérhetett magyarázatot. Olvasásértés!!!! (lásd még nem közgyűlés)
    Magyarázkodásra a Sztyopa-művek pribékjeinek van oka, akik magánügyeikből nemzetközi botrányt kavartak! =))

    Egyébként Poltéknak – pedig nagyon igyekeztek – lényegében egyetlen ügyben sem sikerült igazolniuk a nagy csinnadrattával reklámozott szarkeveréseiket!

  • RonaGyuri:
    .
    „…a korlátozást már így fontolgatják, a kilépes meg riogatás…”
    .
    – Tudom, hogy fontolgatják, figyelem az itteni híreket. Ám a népszavazás (ami ki lesz írva, erről biztosíthatlak) 2017- ben lesz esedékes. Ha a kilépésre szavaznak (és arra fog a többség, erről is biztosíthatok mindenkit, ezer és egy oka van, miért), arra még törvényt kell hozni, meg kell szavaznia mindkét háznak, el kell fogadni, ki kell dolgozni a végrehajtási eljárásokat, és végre kell hajtani. Ez szerintem legalább 2018, vagy még odébb van.
    .
    A kilépés viszont nem riogatás. A többség kilépne már most is, és nem orbánisztán miatt, teljesen más az ok. Most ezt nem írom le, szétoffolnám ezzel a topikot, de ha valaki itt él, és figyel, tudja, mi a helyzet ezzel.

  • Ilanfair:
    .
    „…De szerencsére mi nem az UK-ban vagyunk és teljes biztonságban…”
    .
    – Értem, csak adtam egy itteni szempontot is. Nem árt tudni erről nektek sem, meg másnak sem, úgy gondolom.

  • farcsi:
    .
    – Milyen baloldal, te nyomorult? Ki dörzsöli itt a tenyerét, te szerencsétlen? Meg miért? Megint agyadra ment a Zország elleni összeesküvő vitustánc, vagy mi?
    .
    „……a magyar kormány határozottan kérte az érintettek megnevezését,…”
    .
    – Srácok, ezen a retardált farcsin az sem segítene, ha megfognánk a nyakát, és teljes erővel beleüvöltenénk a fülébe, hogy ez miért nem fog megtörténni.
    .
    Hiába írtátok le két nap alatt vagy tízszer, hiába mondta el az amerikai nagykövetségi megbízott világosan, nem, szegény hülye nem vágja, csak recskázza a süket baromságait.
    .
    Bizisten nem értem, miért nem vágjátok ki trolltevékenységért, mert ez javában az, amit művel.

  • Igazabol azt nem ertem, Marcsi milyen bizonyitekot var a korrupciora? Barmerre nez, ott a bizonyitek. Csak van aki vak.
    Mi annak orulnenk, ha nem lenne korrupcio. De arra varhatunk, elobb emelik be az alaptorvenybe a letet. Ugye kedves Marcsi?

  • eldrad: akkor írd meg külön cikkben. ígérem, közöljük!

  • OK, leírom amit én tudok, de nem biztos, hogy ezt ma meg tudom tenni. Szombaton lesz legközelebb egy dayoffom, akkor megírom.
    .
    Figyelem, nem tudományos igényességű tanulmány lesz, erre nincs ugyanis időm, hanem egy, saját ismereteimet gyorsban közlő írás.
    .
    Rendben, akkor majd küldöm.

  • eldrad: várom ide [email protected]

  • Ilanfair:
    .
    „…Igazabol azt nem ertem, Marcsi milyen bizonyitekot var a korrupciora? Barmerre nez, ott a bizonyitek. Csak van aki vak..”
    .
    – Na várjunk csak, barátom, azért erre egy alapos nyomozati anyagot nem lehet alapozni. A Zusákok az ilyen nyomozós- kivizsgálós ügyekben híresen- hírhedten alaposak. Bizonyítékokat gyűjtenek, elemzik, majd közlik az eredményt az illetékes vezérrel vagy vezérekkel, akik meghozzák a döntést.
    .
    Hiába közismert disznóságokról van szó, a kemény nyomozás akkor sem maradhat el náluk.

  • Eldrad

    2014 október 20
    6:29 du.

    Azért nagy összeget ne tegyél rá! =))

  • Eldrad Kérdezik Piszkos Harry-t, miért lőtte le az embert? Mert meg akart erőszakolni egy nőt. Ezt maga csak úgy tudta? Igen. Meztelenül, álló farokkal üldözött egy nőt. Én erre gondoltam.
    Hm. Van benne valami.
    Ami csalásnak látszik, az általában az is. Marcsi nem húsz éves, hogy higgyen a mesékben.
    Nem hiszem, hogy nyomoznak. Meghozzák a döntést, és egy bizonyos idő után kiadják a sajtónak. Marcsinak elég, mi meg nem számítunk.

  • Eldrad Azért ez a kilépés csúnya lenne a skótokkal szemben, mert a függetlenségi szavazásnál erős érv lehetett, hogy nem veszik vissza őket az EU-ba. Anglia meg kivinné őket?
    A múltkorira. Lehet, hogy vizsgálnák, ki mennyi ideje van az országban. Akkor a lengyelek nyernének. De azt is tudom, hogy a lengyelekkel szemben viszonylag nagyobb az ellenszenv, mert nem akarnak beolvadni. Itt is saját Lengyelországot akarnak csinálni. Ez pedig nem tetszik az „őslakosoknak”, szerintem érthető módon.
    De igazából én arra gondoltam akkor, mi van ha Magyarországot dobják ki? Nincs rá törvény? Törvényt hozni mindig lehet. Majd lesz ha kell. Remélem rémeket látok. DE a sebet először megpróbálják gyógyítani, majd ha nem megy, jön a radikális megoldás, az operáció. Sajnálnám, megszerettem a barátaimat itt.
    De csak hangosan gondolkodom.

  • RonaGyuri:
    .
    – Nem teszek én erre semmit, de majd hétvégén írok erről pár sort. És akkor meglátod, mit miért mondok ezzel kapcsolatban.
    .
    llanfair:
    .
    – Várj csak, azért az Anglia- Skócia esetet összevetni az UK- EU viszonylattal tökéletes tévút. Annál a szavazásnál nem az EU- ban való maradás volt a skótoknál a lényeg, hanem az UK- ban maradás, és a kettő messze nem ugyanaz. Az UK- ban maradás és annak minden előnye volt a tét, nem pedig az EU- ban maradás, az csak hozadék, az csak másodlagos.
    .
    Azon kívül, Anglia nem „vitte volna ki” Skóciát az EU- ból, hanem a független Skócia szűnt meg volna EU tag lenni. De nem Anglia miatt, hanem államjogi problémák miatt.
    .
    Skócia pedig – higgyétek el – ezzel jár jobban, hogy az UK tagja marad. Az UK akár az EU- ból is kiléphet, akkor is erős marad (ennek elsődleges oka a rendkívül stabil gazdaság, ami jó nagy részt a Commonwealth miatt van). DE ha Skócia kilépett volna az UK- ból, úgy dőlt volna össze mint egy kártyavár, EU ide vagy oda.
    .
    Alex Salmond pedig kb. olyan elborult demagóg, mint az eszeveszett torgyán volt, az egykori Magyarországon, legfeljebb nem annyira állatias. Ez a féleszű kishíján romba döntötte saját népét, de a skót nép nagyobb része mindannyiuk szerencséjére észnél volt.

  • MÁR MRGINN BÁNCSÁK A MAGYARTOT!!!!!!
    .
    http://nol.hu/gazdasag/kulfoldi-cegek-a-korrupcio-tortenelmi-beidegzodes-1493615
    .
    Ez a dolog is biztos pár névtelen civil panaszlevele miatt robbant. 🙁

  • eldrad: hogy mekkora kuss van a gripenek beszerzése körül is, pedig arra máshol is rámozdultak, csak éppen orbán ügyészsége nem talált semmilyen bizonyító értékű adatot…

  • Jönnek már a bizonyítékok is! Elsősorban az élelmiszer-kereskedelmi cégek dobták föl, hogy a tisztességgel dolgozók nem versenyképesek az áfacsalókkal szemben. És megsúgták nekik, hogy melyik zsebbe kell tolniuk – néha azt is, hogy mennyit -, hogy az adóhatóság ne vegzálja őket. Na, ezeket nem engedik beutazni az USA-ba – pl. NAV vezér, Századvég környéke, de szerintem lesz még több is. Valószínűleg az ütötte ki a biztosítékot, hogy pl. Horváth András volt adóellenőr bejelentésére a NAV 3 nap alatt „megvizsgálta önmagát” és jelentette, hogy minden rendben. Na, ezt az eljárást nem veszi be egy normális ország gyomra. De az olyanoknak, akiknek gőzük nincs, hogy hogy működik a fogyasztási adó rendszere, hogy mit jelent az, hogy áfá-t csak a végfelhasználó fizet, hiába ugatsz.
    Meg is ölnének, ha felvetnéd, hogy azért lehet ezeket főként az élelmiszernél megtenni, mert az őstermelők adómentesek, ami egy nonszensz. István! Kérjetek Kun Istvántól erről egy anyagot, igen érdekeseket fog írni, ráadásul érthetően.
    Marcsi meg csak rugózzon a marhaságain a multikkal. Pár éve volt egy anyag a Tesco egyik vezetőjével, hogy miért nem árulnak több magyar terméket. Meg fogtok döbbenni: a többi között azért, mert a magyar termelők nem adnak számlát, ha vásárolnak tőlük valamit.

  • Vastagodik bizony, és ehhez hozzáadódik ez is:
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20141021-iranban-targyalt-a-magyar-orszaggyules-alelnoke
    .
    Húúú, apám… ez durva, mármint nem is maga az iráni kéjút, hanem amik ott hivatalosan is elhangzottak.
    .
    Ha ez így megy tovább (és így fog menni), ez a nyomorult orbánisztán lesz az első olyan zország, melyet kivágnak a NATO- ból, aztán ellenséges állammá nyilvánítják ezek a haldokló, döglődő, meg mittudoménmilyen euro- atlantiak.
    .
    Mindez azért, mert orKbán és bandája, ahelyett hogy beismerné legalább a most kifogásolt disznóságait, inkább még jobban hőzöng, és megmutatják, hogy CSAKAZÉRTIS!!!
    .
    Ez kész.

  • eldrad: most mi van? vonáék is ezt a vonalat erősítik! egy agyonkeresztény kdnp-s miért ne járhatna ezen az úton?

  • Eldrad

    2014 október 21
    10:44 de.

    Azért ugye elhiszed, hogy nekem nem feltételenül te vagy az autentikus forrás a GB belügyeire is! =))

  • Gyuri:
    .
    – Elhiszem, és soha nem is mondtam, hogy ez én lennék. Én saját megfigyeléseim, és immár évek óta tartó helyszíni ismeretszerzéseim alapján írom le/ mondom el, hogy gondolom, mi van itt.
    .
    Amúgy meg, ha autentikus forrást keresel, akkor a skót választással kapcsolatban gondolom, naponta figyelted a CNN vagy a BBC választási hírműsorait, a Salmond- Darling vitákat, és követed a pártok meglátásait az itt tárgyalt ügyekben… ? A bevándorlásról meg rendszeresen figyeled, melyik párt vezérei miket mondanak, gondolom.
    .
    De ha a Guardiannál, a CNN- nél, a BBC- nél, vagy a Financial Times- nál van jobb forrásod, akkor kérlek, lökj ide egy linket. Ha tudsz hitelesebb megszólalót, mint David Cameron, Nigel Farage, Ed Miliband, akkor is.
    .
    Egy megjegyzés még ehhez RónaGYuri, nem neked, csak hirtelen eszembe jutott): a magyarországi (immár orkbánisztáni) médiák eszeveszett hülyeségeket adtak hírül a skót ügyről. Mind, még az ATV is, kivétel nélkül. Ott valami nagyon komolyan el lett rontva, és az egyszer biztos, hogy senki nem végzett megfelelő háttárelemzés. Másképp nem magyarázható, hogy a valósággal tökéletes ellentétben lévő dolgokat adtak el.
    .
    Angol pánik, összerogyó brit gazdaság ha Skócia kiválik, gyengülő font (jááááj, olyan erős soha nem volt a font, mint akkor, ennek van egy errefelé jól ismert oka), pánikszerűen, kapkodva kampányoló angol politikusok, stb.
    .
    Röhej volt az egész, ahogy a magyar médiák ezt előadták.

  • És hogy eztet a magyartot hogy báncsák má megin:
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20141021-az-amerikai-kulugyi-szovivo-tegnap-meg-nem-tudta-kivel-talalkozik-szijjarto
    .
    – Úristen, ennyire nyeglén egy kutyával nem bánnék, de sz…rgyártó még ennyit sem érdemelt volna. Azért ez már tényleg nagyon sokat elmond, mire tartják ezt a kakastarajos bérkretént és kitartóját, valamint bandáját ezek a Zusákok.
    .
    Én mondom, a mai naptól kezdve csak úgy röpködnek a komisz, de találó „magyarviccek” a Fehér Házban…

  • Eldrad

    2014 október 21
    3:26 du.
    Jobbak nincsenek, csak ennél kicsit több fordul meg naponta a képernyőmön.
    Ami skót ügyet illeti csak annyit tennék hozzá, hogy egyetértünk, a magyar média még a szokásos egyoldalú gyakran tudatos félreferdítő szokásainál is jobban félrement. Ja ebben a témában a The Scotsman mindig érdemes elolvasni! =))

  • Eldrad

    2014 október 21
    5:48 du.

    Tartok tőle, hogy senkinek sem jut eszébe az őrült Kakadu; arra felé, a White House Snapshot-ba kerülni valakinek kellene lenni.
    S Marie Harf, Deputy Spokesperson tegnapi záró Daily Press Briefing-jében sem került említésre a derék látogató! =))

  • Eldrad a dolog még kacifántosabb, mert szemben az idezett atv-s állításokkal Marie Harf csak helyettes szóvivő, ahogy a partner is csak helyettes!
    S ha már itt tartunk – szemben az MTI állításával – a találozóról nem került kommuniké kiadásra, csupán a helyettes-szóvivő válaszolt egy (valószínű Pogár Demeter volt a kérdező) egy kérdésre! =))

  • Eldrad !

    Nem tudom értesültél e róla, Kolozsváron a skót népszavazás előestéjén szimpátia tüntetést tartottak (skót zászlókat is lobogtattak). Hogy kik? Persze nem a románok. Meg hogy miért is? Az már csak fantázia dolga… Persze pofára estek…

    Üdvözlettel itt, ezen a fórumon: K B

  • RonaGyuri:
    .
    „…Jobbak nincsenek, csak ennél kicsit több fordul meg naponta a képernyőmön…”
    .
    – Akkor viszont nem értem a kétkedést. Mert ha ezekből, vagy ezekkel egyenértékű forrásokból tájékozódsz (most mindegy, hogy teszem azt, naponta több órán keresztül, ami igen jó dolog), akkor ugyanazokat kell hallanod- látnod, amiket én. Ami a kilépést illeti, a skót népszavazást, vagy a bevándorlókhoz való hozzáállást, attól függően, melyik népről van szó és miért.
    .
    A magyar médiákban pedig – szerintem – nem szándékos ferdítések voltak, hanem az a szakmai leépülés iskolapéldája volt, ahogy a skót ügyet kezelte mind, egytől egyig, még az ATV vagy a Népszabadság is. Volt David Cameronnak egy retorikai szófordulata, valami ilyesmi, hogy „rémálmaim vannak a skót kilépés miatt, és könyörgök, ne tegyék ezt, stb, stb”. És akkor – minden mást figyelmen kívül hagyva, beindult a magyar hülyeséggyár, hogy a britek pánikban vannak, a bankok tózse, az UK kipurcan, meg ilyen hülyeségek. Amikor a Királynő megszólalt az ügyben, azt meg már a totális anarchia és végpusztulás jeleként értékelték – röhej.
    .
    „…Tartok tőle, hogy senkinek sem jut eszébe az őrült Kakadu….”
    .
    – Na igen. Bolond gyereknek ennyi jár – sőt, igazából azon csodálkozok, hogy egyáltalán fogadták, hiszen ennek a féleszűnek is egyik korrupciós botránya van a másik után. Diplomáciai mentesség? OK, lehet, de az nem, terjed ki arra, hogy márpedig egy ilyen nyikhajt „fogadni kell” bárkinek is. Az nem erről szól.

  • Na, akkor az újabbak az eredeti témában:
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20141022-kitiltas-az-atv-megkerdezte-orban-viktort
    .
    és
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20141022-ilyen-meg-nem-fordult-elo-magyar-kulugyminiszterrel
    .
    – És nézzétek meg, a koravén, tarajos bérkretén csak nem bír magával, csak okítani akarja az USA- t. Nem érti, nem vágja, mi van, és hogy amint kinyitja pofáját, egyre nagyobb bajba sodorja magát, kitartóját, és orbánisztán lakosait is.

  • Marga Vihály is rátesz egy lapáttal:
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20141022-varga-kerjuk-az-amerikaiakat-jelentsek-a-jovoben-is-a-korrupciogyanut
    .
    – Röhögnék, ha erre válaszul a Zusákok odavernének hozzá egy, kb. 10.000 oldalas, alapos nyomozati anyagot, amiben az összes orbánisztáni poilitkubűnöző, ezek holdudvara, valamint mindezek kölkei, bratyiai benne volnának.
    .
    Ezt érdemelnék. A Zusákok meg nem tudom, meddig bánik még ezzel a tetves, szemét bandával ennyire kesztyűs kézzel.
    .
    Mert hogy, az utóbbi 2 napban, amit tettek, az semmi ahhoz képest, mekkorát tudnának orbánisztán bűnözőinek odaverni. Ha ehhez meg lenne a kellő politikai akarat az amerikai fővezérek részéről. Talán nemsokára meglesz.

  • Eldrad, arra még nem gondoltál, hogy esetleg másképp látjuk a dolgokat (például az átlátás kéredése).
    Nézzük az általad bekinkelt egyik kijelentést:

    „olyan megállapodást kötöttem vele, hogy minden a munkáját érintő, vagy befolyásoló információt a rendelkezésemre bocsát. Ebben az ügyben még nem adott semmiféle információt, tehát ebből arra kell következtetnem, hogy a kitiltás tekintetében nincs érintettsége”
    Mit mond ez neked? Nekem azt, hogy Varga sumákol, pontosabban pofátlnaul csúsztat! A dolog lényege az információk minősítése. Bizony ezek súlyos egyéni (magánemberként tíltattak ki)problémák, amihez Mityukának semmi köze!
    Hogy érzékeltessem, hogy Ildikó férje milyen jől tesz a dolgát, ahhoz kevés köze van, ahogy a barátjával kapcsolatban is egész addig míg ezzek nem kezd nyilvánosan dicsekedni! =))

  • Úgy tűnik, valahol már kezdik „kapizsgálni” a Páva táncos primadonna és tánckara „koreográfiájának” lényegét.
    .
    Mit válaszolt Rogán a vagyonosodásának vizsgálatát firtató, többször megismételt kérdésére?
    „Az ilyenkor szokásos vizsgálatot. végezték” Csak semmi konkrétum! Abba bele lehet kötni. És ha végül mégis, minden kitérő válasz ellenére kiderül a „turpisság”, legfeljebb „beáldoznak” valakit a semmije-sincs-semmit-sem-érő fanokból. De ő „tiszta” marad, de legalább is „moshatja-kezeit”.
    Tehet arról, hogy „nem-ért-a-focihoz”?
    .
    Mit tesznek az amerikaiak? A törvény nem teszi lehetővé, hogy adatokat adjanak ki. Helyes!
    .
    Ha valaki nem értené. Kezdjünk vitázni? Hogy utána bele köthessetek egy kötőjelbe, pontba, vesszőbe stb. az egész ügyet megingatva, megtámadhatóvá téve?
    .
    Ezt játsszátok nőági rokonaitokkal!
    Ebből nem esztek hapikám! Mindent tudtok! Tegyétek a dolgotokat!
    .
    Az étolaj ügy csak a jéghegy csúcsa! Mivel nem tudjátok, mi mindent tudunk, mi mindent tudunk bizonyítani ha nagyon akarjátok (van bőven a számlátokon), ropjátok csak a táncot, majd mi adjuk a ritmust.
    Égjetek mint a Reichstag!
    .
    Mindennek van határa, de ti nem ismeritek! Rablóbanda, ezt érdemlitek!

  • Hiába tudom, valahogy még mindig nem fogom fel. Ez itt a magyar KÜLÜGYMINISZTER:
    .
    http://www.atv.hu/belfold/20141023-kitiltasi-botrany-amerikai-lap-faggatta-szijjartot
    .
    Nézzétek azokat a képeket… áh. Ez már far beyond the joke.

  • eldrad: most mi a gond vele? intelligens, magas homlok, értelmet sugárzó szemek, viszonylag rendezett hajzat…

  • Jaj, ne már… 🙁