A piszkos 12 – ill. 6 – avagy az USA-ból kitiltottak listája

2014 október 28 1:52 du.37 hozzászólás

Figyelmeztetem a kedves olvasóimat, hogy a hír, amit  netes barangolásaim nyomán a Pester Lloyd német nyelvű időszaki lapban olvastam, egyelőre hivatalosan sem megerősítve, sem pedig cáfolva nincs.  A Pester Lloyd, egy kimagasló olvasottsággal bíró német időszaki lap, „A figyelmeztető lövés: amerikai szankciók Magyarország ellen” címmel közölt cikkében részletesen beszámol a korrupciós botrányban érintett és az USA-ból kitiltott magyar személyekről.

Lehullt a lepel, s úgy tűnik, nem kell már tovább találgatni, hogy pontosan kik is ők. Íme, a hat Amerikából kitiltott magyar személy névsora:

Vida Ildikó (Nemzeti Adó- és Vámhivatal elnöke)

– Habony Árpád (Orbán Viktor személyes stratégiai főtanácsadója)

– Heim Péter (Magyarország 30. legbefolyásosabb embere, az állami tulajdonban lévő Századvég Gazdaságkutató Zrt. elnöke)

– Giró-Szász András (2014 júniusáig kormányszóvivő, többségi tulajdonosa a kormányzatnak is dolgozó Strategopolis Kft.-nek)

Update: 10.19 15:42 az US- nagykövetség egyik megbízható forrásából származó információ szerint érintett még

Seszták Miklós (országgyűlési képviselő, 2014-től a harmadik Orbán-kormány nemzeti fejlesztési minisztere)

További nevek még tisztán spekulációk, ámbár kétségtelen, hogy hamarosan a listán fog állni

Lázár János (a Fidesz alelnöke; korábban államtitkár és a Fidesz Országgyűlési frakcióvezetője)

A lap a neveken kívül megemlíti, hogy a belépési tilalom határozatlan időre szól, és nem von maga után semmilyen közigazgatási és bírósági eljárást, ugyanis kizárólag politikai döntés.

Az információ forrása:  Der Warnschuss: US-Sanktionen gegen Ungarn

A cikk további részei is elég markánsan tálalják az olvasóknak Orbánék egyéb huncutságait…

37 hozzászólás

 • Politikai döntés?
  Akkor értem.
  A fenti személyeket valaki jól feljelentette az USA illetékes szerveinél.
  Magyar szokás, ismerjük.

 • Göllner András

  Lenne javaslatunk még egy másik két tucatra is. Reméljük nem várat magára a State Department és a többi csirketolvajt is leállítja hogy ide repdessenek.Kezdhetnék Magyarország elsőszámú amerikai lobbistájával, pénzosztogatójával.

 • figyelő: meglehet. az usa illetékesei meg azonnal ugranak rá, és sebbel-lobbal intézkednek. hát persze, ők már csak ilyen hebehurgyák. ha elolvasná a cikk további részeit, talán egy kicsit világosabb lenne magánál…

 • göllner andrás: mivel figyelő úgyis tudja, hogy’ is megy ez, javaslom, tedd meg a javaslatodat – akár feljelentés formájában is. tuti, hogy annak alapján bővülni fog a lista. mi az az usákoknak, sutty, listára vele, a franc se törődik a kivizsgálással, bizonyítékgyűjtéssel, ha egy magyar mondja, az biztos úgy van!

 • Kedves Géza: Pár nappal ezelőtt már én is találkoztam ezzel a díszes névsorral, feljegyeztem magamnak ezt a piszkos hatot és egybevág a fenti ,(gyönyörűségekkel). Most meg azt olvasom,hogy Rogán Tóni nagy nyilvánosság előtt kijelentette,közkincsé tette,hogy nincs politikus a piszkok között.- Ki érti ezt kedves Géza??-azt hiszem, mi nagyon is értjük.

 • göllner andrás: fellegi évi 155085 $ fizetést húz orbánéktól, ezért feladata, hogy elősegítse magyarország és az US közötti együttműködést. mit mondjak, piszkosul sikerül neki…
  alapítványát – orbán döntése alapján – közpénzből működtetik. a két választás idején – április-május – 800e $ támogatást osztott szét ottani alapítványok, szervezetek közt, akik természetesen nem OLYAN alapítványok és szervezetek voltak.

 • Kedves Pecor Barátom!
  Én ezzel a hírrel vezető magyar lapokban még nem találkoztam, ezért is fogalmaztam óvatosan és adtam meg a cikk forrását. Ez a német lap egyébként a wikipréda szerint elég nagy olvasottságú, úgyhogy reménykedjünk, ha kacsahírt tettek közzé, akkor azt a magyar kormány cáfolni fogja.
  http://hu.wikipedia.org/wiki/Pester_Lloyd

 • gézám, pontosítsunk: német nyelvű, de nem német lap. maradjunk annyiban, hogy alapítása – 1854 – óta pártfüggetlen, mondhatnám polgári napilap, mely betekintést nyújt magyarország és kelet európa -romániával, bulgáriával, a nyugat-balkánnal és ex-jugoszláviával bezárólag – mindennapjaiba.

 • a legújabb hírek szerint giró-szászt érdemei elismeréséül orbán államtitkárnak nevezi ki.
  “November 3-ától Giró-Szász András volt kormányszóvivő vezeti a kormányzati kommunikációért felelős államtitkárságot”.
  hát, igen. madarat tolláról, orbánt államtitkáráról…

 • Igazad van István Barátom, helyesbítek: német nyelvű lap. Nem mindegy, elismerem.

 • Kedves Pecor Barátom!
  Vida Ildikó, Habony Árpád, Giró-Szász András és Heim Péter neve felmerült más lapokban is, de hogy az Orbán-kormány két tagja, Seszták Miklós nemzetfejlesztési miniszter és a minden ember annyit ér amennyit lop Lázár János államtitkárunk is a kitiltottak között van, nos, ezt bevallom Neked őszintén, hogy engem is meglepett.

 • gézám, nem is azért, de hát, tudom, a te “rajongóid” is milyen aprólékosak 🙂

 • @Ille
  Ezt írja:
  “gézám, pontosítsunk: német nyelvű, de nem német lap. maradjunk annyiban, hogy alapítása – 1854 – óta pártfüggetlen…”
  Miután kiröhögtem magam, olvasván a kicsit mellécsúszott pontosítást, segítek, nehogy valakiben kételyek maradjanak, főleg Gézában, aki gyermeki naivsággal elhisz mindent, főleg ha egy “barát” mondja.
  Tehát a pontosítás:
  1854. január 1. – Weiss Johann és Rothfeld Sámuel vezetésével megjelenik a kereskedelmi társaságukkal azonos, PESTER LLOYD nevű lapja.

 • István Barátom, köszönöm, hogy a miheztartás végett időnként szembesítesz ezzel a ténnyel, mert az már való igaz, hogy engem a rajongóim valóban nagyon kedvelnek. A legutóbbi írásom kapcsán is külön postban gyaláztak! De hidd el, hogy azt sokkal jobban elviselem, mint amikor valaki a semmiről akar engem meggyőzni. Ráadásul úgy, hogy közben belegabalyodik, és ő maga sem tudja, hogy mit és miről ír. De azt hosszasan elemzi. A semmit. 🙂

 • apuwader: örülök, hogy jól szórakozik.
  mégis, a pester lloyd meddig is volt a kereskedelmi társaság lapja? vagy még most is az? mi több, még a kereskedelmi társaság is létezik?
  a két német nevű tulajdonos egyenlő a német tulajdonnal? mert én inkább módos zsidóknak nézem őket.
  esetleg bizonyítható valamilyen párhoz való tartozás?
  a polgári szót érti egyáltalán, milyen tulajdonságot fed egy egykori médiánál? és egy jelenleginél?
  tehát, mégis, mit is pontosított pontosan?
  nos, van még kedve röhögni?

 • Géza.-Azt hiszem eltudod képzelni,hogy mit is jelentene egy normális országban ha a miniszterelnök helyettesét kitiltanának egy országból ,korrupció gyanújával.-De ez nem normális ország. Különben Amerikában nem gyanúsítanak senkit,Ők pontosan tudják,hogy kik voltak a korruptak,-Hiszen névszerint mindenkinek megmondták,hogy nem kívánatos személyek.-Orbán kormányának ebből nincs más kiút,a ködösítés vagy hazugság,—vagy a bukás-de szerintem a gyapjas jószág megeszi.

 • Igen Pecor Barátom, el tudom képzelni.
  Az amerikaiak az ő kitiltásukat viszont amolyan becsületbeli ügynek tekintik, és ha tételezzük fel, mondjuk hivatalos úton kellene nekik Amerikába menniük, azt bármikor megtehetnék. Az persze más kérdés, hogy korrupt személyekkel hajlandó-e az USA, bármiféle hivatalos tárgyalásra. Én azt ugyanis kötve hinném.
  De ennek a kitiltási ügynek más, sokkal veszélyesebb kicsengése is van, amely súlyosan veszélyezteti a magyar államháztartást is. Íme Pecor Barátom:

  http://www.investor.hu/news/trading/20141028-ma-sem-vettek-a-magyar-reszvenyeket.html

  Kíváncsi leszek rá, ezt hogy tálalja majd a Fidesz és eszik meg a maszlagjukat az ő gyapjas birkáik.

 • Bogdán Géza: A találgatásokhoz.
  Lézer Jankó megmenekült, a listán VOLT. A kinevezése után azonban le lett véve. MOST nincs a listán. Seszták Miklós rajta lehet, a kérdés pedig, hogy Heim Péter vagy a Zsíros -Szász van-e a listán., együtt nem lehetnek rajta. A Habonyi rajta van.
  Ha a Zsírost, mint Ille említi államtitkárrá nevezte ki a Stadionos viktor, akkor állami küldetéssel beutazhat az USA-ba, eszerint jó az esélye, hogy ő van a listán, nem Heim Péter.
  ++++++++++++
  Szerintem csak: Az USA egyenlőre várni fog, November, December, a Junckers féle bizottságok is megalakulva elkezdhetnek “gyakorolni” 1995-re, no meg jönnek az ünnepek. Talán, de nem biztos, akár USA nagykövetecske is repülhet Budapestre, bár Colleen Bell nem biztos, hogy a legjobb választás MOST, hogy kissé nagyobb aktivitás lesz az USA követségen Budapesten. André Goodfriend viszont első rangú és remélem marad.
  ========
  Ha már listázáson van a szó, szerintem az Oroszoknak is van listájuk, kit szeretnének korlátozni az oda utazásra. Nem csak a CIA kémkedik és hallgatja le a kommunikációkat Világszerte.

 • apuwader: tehát zsidók voltak – ahogy a nevükből sejtettem – és magyar tulajdonról volt szó – amit az idézett oldal sem cáfolt. az, hogy valaki zsidó kereskedő, nem jelent párthoz tartozást, vagy maga szerint igen?
  miben cáfolja a tanulmány a polgári mivoltot?
  tehát, mégis, mit pontosított?
  pontosan min is röhögött?

 • A röhögés a pártatlan jelzőnek szólt.
  Biztos tud példát hozni, amikor valamely zsidó tulajdonú médium a magyar nemzeti érdekek erősítésén dolgozott.

 • apuwader: egész pontosan, mi is indította arra, hogy idézőjelbe tegye a barát szót?

 • Valamikor a régmúltban édesanyám említése mellett megjegyezte, hogy Géza barátja nem szorul kioktatásra. Ezt idéztem öntől.

 • apuwader: a pártfüggetlen és pártatlan nem ugyanazon jelentésű szavak.
  a pester lloyd – ha végig olvassa a saját maga által ide hozott tanulmányt, bár nem akarom túlterhelni – akkor talán megérti, hogy közvetetten a magyar nemzeti érdek erősítésén dolgozott. tekintve az akkori politikai és gazdasági viszonyokat – ennek mibenléte is kiderül a tanulmányból – talán nem csak közvetetten.
  habár, hogy miért is állok le magával ez ügyben polemizálni, még magamnak is rejtély, hiszen egyértelmű, hogy averzióval viseltetik a zsidókkal szemben.
  mi több, hozzászólása eleve azt sugallja, hogy egy zsidó tulajdonú médium nem dolgozhat a nemzeti érdekek erősítésén, mert hát: zsidó.
  a jelenlegi pester lloydról is ez a véleménye?

 • Kedves Gyula Bognar!
  A mostani írásom kapcsán pár perccel ezelőtt kaptam az információt privát e-mailben egy volt régi fórumtársamtól, és ő is azt állítja, hogy Lázár János bizony rajta van azon a listán. Kaptam tőle egy linket is, egy népszerű blogét, amely szintén a Pester Lloyd német nyelvű lapot jelöli meg forrásként, és Lázár János a kritikusok blog szerint is rajta van a listán.
  Én nem vitatkozom, de aki mást állít, azt megkérem, hogy nevezze meg a forrást is. Íme, a kritikus blog írása és linkje: http://kritikusok.blog.hu/2014/10/28/a_lenyeg_a_kitiltasi_ugyrol_a_tobbi_mellebeszeles

 • apuwader: ez sem jó válasz. az idézőjel a mondatbeli kontextusban kétséget fejez ki. fogadja el, valszeg valamivel régebben bánok a szavakkal, mint maga.

 • I just received this, on the Ontario lisence plate there is a ukranian fascist’s name who even by Hitler was selected as bad boy

  https://www.facebook.com/TruthfromUkraine/posts/1565371370352876

  should we tolerate this on our streets<?

  watch that lisence plate on an INFINITY as a new emigrant to mhave this at least must be a maffioso nazi harper is in condolence to Cirillo's family<? and these disgusting people are around us< should we advise the local police<?

 • rodeo36: azért stepan bandera nem éppen fasiszta volt, inkább a szovjetek ellen kívánta felépíteni a szabad ukrajnát. nacionalistának nacionalista volt, de semmi képpen nem fasiszta (sztem, persze). más lapra tartozik, hogy a mai ukrán fiatalok neonáci lelkesedéssel tűzik nevét zászlajukra.

 • Csak szólnék, talán nem kellene találgatásokkal túllihegni a dolgot. A tények a három NAV-os és a két Századvéges!

 • De ne gondoljuk azt, hogy a lista ilyen szűk lenne és az aki most még nincs kitiltva azok mind makulátlan, enyvtelenkezűek volnának. (Van ilyen szó, hogy enyvtelen? :D) Tulajdonképpen az elmúlt 24 évet -de nem kockáztatok nagyot azzal, hogy az elmúlt fél évszázadot – tekintve Magyarország legkárosabb emberei ülnek magas pozíciókban és vezetik az országot. Vagyis csak azt a látszatot keltik, mert tulajdonképpen 2010 óta az ország mérhető mutatói csöppet sem javultak, de ennek ellenére “legalább” mérhetően rosszabbodtak. Ezek meg belenevetnek és hazudnak az emberek arcába. Egyszer kidurran az a lufi, amit fújnak. Mert kétség nem fér hozzá, hogy lufi az egész. Egy nagy színjáték.

 • Gézám. Tegnap a hajnali órákban a miskolc.blog lehozta a lloyd anyagát. Kb harminc percig élt. Viszont van egy belsőhasználatra kiadott lista (bevándorlási hivatal) ahol Lázár is Giró-Szász is, Habony is szerepel.

 • Köszönöm az infót kedves falusi Barátom!
  Ez akkor minden kétséget kizárva engem igazol, és persze a Pester Lloyd német nyelvű lapot, akik ezt a listát közzétették.
  Lehet, hogy agyrém, amit most ennek kapcsán gondolok, de szerintem az internetadót is azért dobhatták be a köztudatba, mert jól tudták, hogy az sokkolni fogja a közvéleményt. Jól bevált formula ez, anno az átkosban is alkalmazták a suttogó propagandát, és mit ne mondjak, a netadó embertömegét látva, el kell ismerni, hogy ez a módszer a napjainkban is hatásos. Elterelő hadművelet volt ez a kormány részéről, hogy eltereljék a figyelmet egy sokkal nagyobb horderejű hírről, a magyar kitiltottakról, akik között kormánytagok is vannak, lásd, Seszták Miklóst és Lázár Jánost. A kérdés csak az, hogy ezek után, – merthogy a tőzsdén a magyar állampapír iránt emiatt már egyáltalán nincs kereslet,- meddig lesz, illetve marad “életképes” a magyar kormány.

 • Georgina Bojana

  Kedves Géza,
  GRATULÁLOK és írásodat meg is köszönöm!
  *
  Lázár Jancsika “nagyon tud ám élni!” – Volt már EZ előtt is kedvünket felborzoló tette. A szálloda számla + egyebek. Igaz, UTÓLAG befizette azt a “nyomoronc” millákat.
  Volt miből. Próbálna “csak” normál/átlagos jó magyar fizetésből megélni?! Akkor bezzeg nem tudta volna magát viszonylag tisztábbra mosni.
  Előttem így is, meg úgy is “feketese.gű”, jellemtelen senki. Döbrögi egyik kedvenckéje.
  *
  Szégyen, hogy ilyen becsteleneket tesznek a “trónra”.
  (( 🙁 ))
  Többek között ez is Viktorka szégyene.
  Bűnözők vannak a “kondér” körül?!
  IGEN!
  De eddig hiába ordítottuk az igazunkat, mégis sokan EZEKRE szavaztak. Közönyből, tudatlanságból, félrevezetésük miatt.
  *
  Ennek a harácsoló bandának mikor jut el az agyáig, hogy bármennyit is összerabolnak, hazudnak, akkor is – meztelenül, vagy jobbik esetben egy szál ruhában – távoznak (majd idővel) ebből a világból abba a másikba…
  NINCS KIVÉTEL!
  Gyomruk is, no meg – (jobb esetben) “ABBÓL” is – egy van… Tehát az élvezeteik – nekik is! – be vannak határolva.
  Akkor meg miért ez a sok becstelenség, a még többet felhalmozás ingere?
  A VÉRÜKBEN VAN!!!!!
  *
  Igaza van Amerikának, sicc ki onnét, sőt be sem tehetik a lábukat. Megválogatják, hogy ki és miért jöhet/mehet.
  *
  EZEK írnak, beszélnek becsületről?! Szavuk hihetőségéről? Törvényről?

  Sátorfájukat mikor szedik fel?
  Mit gondolsz kedves Géza?
  BARÁTOM!

  Igaz, mi nem tudunk döbrögiül, lázárul és sleppje fejével gondolkodni, mivel az arcunkon normál bőrt viselünk, nem elefánt vastagságút.

  S, még ők énekelnek holmi törvényekről, amit betartatnak?!
  A vizsgálódást no és a kirúgást is önmagukon kellene kezdeni!
  Röhögnöm kellene, de sírni van kedvem. (( 🙁 ))

  Hazánkat lejáratják, az elmúlt éjszaka, no és MOST IS büszke voltam, vagyok hogy végre valami elindult. Sok ezres tömegként, s végre egyfelé!!!!! (( 🙂 ))
  Az internetadó bevezetése miatti tüntetésen többször hangosan kimondták: Orbán TAKARODJ!
  A “sleppet” nem említették, de- egyre többen gondolják! – hogy gyökerestől kellene őket, jó messzire kivágni. Mielőtt még több gazságot, becstelenséget, kárt nem okoznak kis hazánknak.

  G.B.

  Aminek szívemből örültem, hogy az elmúlt éjszaka- az ATV közvetítette! – a magyarok megmutatták magukat. Hömpölygött a tömeg Budapesten, de más városokban is.
  Csendes, de figyelem felkeltő tüntetés volt – internet adó miatt. De a kormány helyében én nagyon is megfontolnám további döntéseimet. Nem lehet a végtelenségig hazudni és teljesen lebutítani, ellehetetleníteni egy népet.
  *
  Döbrögi és sleppje meg- és kiöregedett! Fogalmuk nincs arról, mennyit jelent a net a mostani fiatalságnak, középosztálynak. Megélhetést, információt.
  A díjban is hazudnak, ha családonként 700 forintról énekelnek, akkor hol maradt az a csodás áfa beszámítása? No, meg azt sem hiszem el, még szél ellen sem, hogy nem vernék ránk a szolgáltatók. További aggodalmaimat már többen elmondták, leírták.
  Ez az egész bagázs megérett a leköszönésre!!!!!
  Undorító!
  *

 • A “PISZKOS 12” fele mér meg van nevezve.És milyen büszkén feszitenek és falaznak a TV.képernyőkön.Az a gyanum,hogy a “piszkos tizebónkettőtől” sokkal több van,akiket a mostani hatok sorsára lehetne juttatni.

 • Kedves Georgina Bojana!
  Én úgy gondolom, hogy a Fidesz-kormány a korrupciós botránnyal gyakorlatilag megbukott. Nemcsak Magyarországon, de a világban is. Lehullt a lepel, s szétnyílt a függöny, és mi végre beláthattunk a színfalak mögé. Aki egy kicsit is képes gondolkodni, az ezek után már tisztában van vele, hogy ők valójában nem a nép érdekét képviselték, hanem az ő kormányzásuk abban testesült meg, hogy az önmaguk vagyonát gyarapítsák, miközben évről-évre nőtt a szegények száma. Ez kedves Georgina Bojana a diktatúrák ismérve. Szerintem csak idő kérdése, hogy mikor fogják szedni a sátorfájukat, és alakul hazánkban egy új, szakértőkből álló kormány. Remélem, hogy mindez mielőbb és békésen fog lezajlani.

 • kedves géza barátom, orbán az életben nem fogja kiadni a kezéből a vezéri pálcát. az eddigelé is elég zavaros elméje teljes megbomlásához vezetne. elmozdítani csak saját pártja tudja, de azok orbánfüggők.
  ennél fogva nem, hogy gyakorlatilag, de elméletileg se bukott meg. a népet pedig – mily találó is kertész jellemzése – rohadtul nem érdekli lopásuk rendszertana, csak őket hagyják élni.
  ez pedig az alattvalók ismérve.
  bartus cikke nagyon ott van, tökéletesen leírja, hogy miért is nem bukott meg orbán kormánya.

 • Georgina Bojana

  Kedves Bogdán Géza!
  Te tudod, mi tudjuk, én is tudom, hogy ez így – az orbán “műsor” – vérlázító. Mondjuk, írjuk szakadatlanul.
  A választások előtt figyelmeztettünk, csak az a gond(om), hogy éppen azok nem olvasták, vagy nem számoltak azzal, ha nem, vagy rosszul választanak, akkor kegyetlen évekkel számolhatunk.
  Most talán elmoccanni látszik az a bizonyos “mutató”?!
  No igen, másoknak. Dölyfös “királyunk”-nak viszont az ég egy adta világon: SEMMIT!
  Ezt Ille István is megírta.
  *
  Félő, bármennyire is szeretnénk egy épkézláb kormányt, egy népet szolgáló, szerény, jó képességű, okos miniszterelnököt. Nem kapjuk meg.

  De az is igaz, mindennek határa van. A tűrésnek is, azt a bizonyos +1 cseppet nem kellene beletenni sem a poharunkba, sem semminkbe. Értsd ez alatt: földet, gazdaságot, kereskedelmet, ipart, mezőgazdaságot, kultúrát stb.
  Az a +1 csepp KESERŰ, sőt SAVANYÚ – amire ugrunk.
  Nem kellene azt megvárniuk. Amíg az a bizonyos pohár kicsordul.
  De ők kibekkelik. Az utolsó perc utáni, percet is.
  Miért is?
  István megmondta, leírta a “tuttit”.

  Orbán Viktor legszívesebben bebetonozná magát, akár derékig is, az ország vezetőjét megillető székbe.
  Mindörökre.
  De NEM ámen!

  (( 🙁 ))

  G.B.