Lemondott a vancouveri tiszteletbeli konzul mert Orbánék lerombolják a demokráciát és a kanadai magyarságot

2014 október 30 2:54 du.79 hozzászólás

Tiltakozásul lemondott Magyarország vancouveri tiszteletbeli konzulja, mert nem akar többé közösséget vállalni azzal az Orbán rendszerrel, mely a kanadai magyar diaszpórába exportálta a megosztó, ellenvéleményt nem tűrő pártpolitikát. Az éppen lököszönt tiszteletbeli konzul – Vass Zoltán – nyilatkozatában elmondta:

„Kifejezetten károsnak és sajnálatosnak tartom, hogy a magyarországi politikai csatározások úgymond kiköltöztek az ország hatarain túlra, így láthatóan felütötte a fejet Vancouverben is. A kormány azon törekvései, hogy kifejezetten önös pártpolitikai érdekektől vezérelve elfoglaljon minden egyes bástyát a külhoni magyarság intézményeiben egyre inkább megosztja a magyarokat illetve rendkívül veszelyes illúziót kelt az ország és a nemzet viszonyában, amely sorspusztító következményekkel is járhat.”

Vass Zoltán attól is tart, hogy Orbánék Magyarországon a demokrácia pilléreit próbálják szisztematikusan lebontani.

„A magyar kormány az elmúlt években fokozatosan felszámolta és továbbra is felszámolja a demokrácia alappillereit, folyamatosan nyirbálja meg a szólásszabadságot, kül – és gazdaságpolitikájában pedig stratégiailag számos megkérdőjelezhető lépést tett és tesz mind az Európai Uniós tagságunk illetve a NATO szövetségesi viszonyunk vonatkozásában, amelyek szerinte szöges ellentétben állnak az igazi magyar érdekekkel”–tette hozzá a leköszönt konzul.

Vass Zoltán

Vass Zoltán

A Kanadai Magyar Hírlap üdvözli Vass úr bátor tiltakozását és bízik benne, hogy hamarosan a kanadai magyaság intézményei végképp hátat fordítanak az Orbán rendszer kanadai magyar helytartóinak, kiszolgálóinak és haszonélvezőinek.

79 hozzászólás

  • Egy ember aki nem függ semmilyen tekintetben az Orbán rezsimtől. Respest!

  • Egy ember aki nem függ semmilyen tekintetben az Orbán rezsimtől. Respect!

  • Szukits Rezső

    Fontos, nekünk hazaiaknak nagyon fontos, hogy kiálljatok mellettünk, és velünk küzdjetek a már haldokló magyar demokráciáért.

  • Georgina Bojana

    Vass Zoltán úrnak, van gerince és véleménye is.
    Megköszönöm, többek nevében.
    Mindenképpen bánt, hogy szégyenfoltok tömkelegét nyomja ránk ez az orbanista banda.
    De tény, hogy a gépezet „működik”. A cégek tartanak, félnek, nem nyilatkoznak, hallgatnak.
    Bízom, remélem a legutóbbi SIKERES tüntetés, majd meghozza a hangjukat mindazoknak, akik el akarnak határolódni ettől a kormánytól.
    *
    Az is igaz, ha minden gerinces, korrekt ember leköszön, akkor a selejtje marad(na) és marad.
    Döbrögiék ezt akarják, erre játszanak.

    (( 🙁 ))

    G.B.

  • Ki ez az idiota?

  • Göllner András

    A Kanadai Magyar Demokratikus Charta – mely egy pártoktól független, a demokrácia elvei mellett elkötelezett, önkéntesekből álló civil szervezet, ez úton szeretne gratulálni Vass Zoltánnak bátor, gerinces tartásáért. Példaértékü, tiszteletre méltó a társadalmilag felelős magatartása. Ma minden tisztességes magyar Demokrata egy kicsikét büszkébben, egyenesebben állhat a lábán ebben az országban. Bár csak több ilyen hazafi lenne e tájon, bár csak többen követnék Vass Zoltán példáját a kanadai magyar diaszpóra közösségeiben. Bár csak többen mondanák, hogy most már tényleg elegünk van népünk becsületének, jó hírnevének lejáratásából. Bár csak többen mondanák, hogy népünk nem a keleti áramlatok hanem a nyugati áramlatok szárnyain szeretne berepülni a 21-ik századba. Hajrá montreáli magyar demokraták, hajrá Torontóiak, hajrá magyar demokraták kanada szerte – hallassátok hangotokat, és lépjetek egyre többen a szabadság, a szabad gondolkodás, a pluralizmus irányába. Mondjatok nemet az egyívású vitézeknek, a KMOSZosoknak, ne Horthy Miklós vitézeit kövessétek hanem Petőfi Sándor szellemiségét, a márciusi fiatalokét, az igazi 56osokat akik szabadsajtót, többpártrendszert, és egy demokratikus köztársasági berendezkedést szerettek volna hazánkban megvalósítani. Ök nem a Putyinizmus, nem az autokráciáról álmodoztak, hanem a demokráciáról. Vass Zoltán egyéni lépése, egy óriási lépéssé vállhat ha mindnyájan követjük.

  • ugy latszik mar sokan idiotanak neveztek , mivel visszajott , hogy ez a komment mar tobbszor elhangzott

  • A Kanadai Magyar Demokratikus Charta – a négy alapítón kívül – hány tagdíjfizetővel rendelkezik ? (kb.)

  • Congrats, respect! Peldamutato.

  • Hol volt a székhelye? Torontóban esetleg? Ami már szép lassan a 3 helyre szorul a „legnagyobb magyar” városok között….

  • Georgina Bojana

    Tisztelt Wass Zoltán Úr!
    Ezt az „idióta” megnevezést nekem címezte?
    ( :O )
    Csak azt szerettem volna érzékeltetni, hogy ha mindenki leköszön(ne) és elhagyná a posztját, akkor mi lesz velünk, a magyarokkal? Ki áll, majd mellettünk? Ki fordul ellenük? Orbánék azt tehetnek velünk és tesznek is majd, amit csak akarnak. Nem lesz, Aki majd megállítja őket.
    *
    Ha Dobó István is elhagyta volna az egri várat?!
    Bánt, hogy így, de félreértett.
    (( 🙁 ))
    G.B.

  • Gollner, Hozzad kepest a rakosi gero kettos egy kezdo kisdobos ors parancsnok.

  • Végre egy . k o r r e k t . nemcsak tiszteletbeli, de tiszteletre is méltó >tiszteletbeli konzul<*, aki komolyan veszi ezt a megtisztelő jelzőt és nem hajlandó kiszolgálni minden, közöttük akár egy náci rezsimet is, ahogy azt a nem tiszteletre méltó kollégái teszik. Hányan is vannak ezek ???

    ˙
    * A tiszteletbeli konzul egy jóformán megvásárolható, diplomata útlevéllel is járó cím, amelyet ennek birtokosai azzal érdemelnek ki, hogy a magyar államtól átvállalják az adott külföldi város, tartomány, vagy miniállam, stb-ban adódó, általában kevés diplomáciai feladat és a konzulátus minden költségét…

  • Kerekes Sandor

    Denesnek uzenem, hogy a vancouveri conzul szekhelye semmi esetre sem Toronto.
    Nem olvasja magyar?

  • Kenez Zoltan 7,01

    Göllner csak azt írta le, amit itt a legtöbben csak kissé másképp megfogalmazva, és amit mindannyian érzünk. Csak így tovább Göllner !

  • A szomorú az, hogy az összesen HAT tiszteletbeli konzulból csak ez az egy lát világosan, igaz Ő pszichológus!
    Gyanítom egyéb elfoglaltságai mellett, (intézetvezető, tanszékvezető, szakirányfelelős, szakfelelős), tanulmányok írása, nemzetközi kutatások szervezése-vezetése, stb.,(felsorolni is szinte lehetetlen), mellett a vancouveri jelenlét nagyon fontos lehetett számára. Az, hogy pont ezt mondta le -katasztrófa, hogy ilyen indokkal -pszichológus! 🙂

  • Egy igaz ember…

  • Tisztelt Vass Zoltán Úr!
    Jó tudni, hogy a tengeren túli magyarság körében is akadnak, akik tisztán látják a magyar valóságot és elveik is vannak.

  • Georgina Bojana A wass zoltán nicknév hallatán sok mindenre lehet asszociálni, de a tisztelet erős fantáziára vall.

  • Én azt hiszem, h a sok félreérthető comment helyett egyértelműen tiszteletet érdemel ez az immár volt tiszteletbeli konzul, aki történetesen nem más mint az öcsém.
    Aki esetleg családi részrehajlással vádolna közölnöm kell, h bírósági perben állok vele, de ez jottányit sem von le abból, h fentieket írjam róla.

  • intermezzo Kedves Vass úr. Úgy érzem elég egyöntetűen dicsérik testvérét. Az a néhány ellenvéleményező még Krisztust is kritizálná, ha ez az újság megdicsérné. Ez élteti őket. Ez testvérét nem kisebbé, hanem nagyobbá teszi.

  • Wass ‘Úr’ – elgurult a gyógyszer ? 🙁

  • Georgina Bojana

    Kedves llanfair!
    Wass „Úr” nem válaszolt nekem.
    Valaha úgy tanultam, ha kérdeznek, válaszolok. Ha bérmit mondok/írok/bármiről/bárkiről vélekedek, – azt felvállalom.

    Még mindig nem értem, hogy rám osztotta-e a „tiszteletteljes” véleményét, miszerint én vagyok az idióta-e? Vagy másra gondolt? S, legfőképpen miért vagyok az?
    *
    Továbbra is azt írom, vallom, hogy nehéz felvállalni, ha többé nem tudunk mindazoknak a segítségére lenni, akik számítanak ránk. Még akkor is nehéz, ha erkölcsi felfogásunk, lelkiismeretünk okán állunk fel választott, vagy ránk osztott pozíciónkból.
    http://youtu.be/7A8MZLapmTc

    A miért oka nyilvánvaló, nem is tagadom. Én sem szeretném „EZT” a jelenlegi kormányt szolgálni.
    Feltett kérdésem mégis az, ha mindenki feláll, akinek gerince van, aki becsületes emberként nem ért egyet a jelenlegi orbanisztáni döntésekkel, akkor mi lesz velünk?

    Igen, velünk, akik a végén itt maradunk védtelenül…
    Döbrögi és csapata azt csinál majd, amit akar?
    Ki mondja ki azt, hogy ELÉG!
    Kik lesznek azok, akik e bagázsnak a fejére borítják majd az asztalt?!
    Ezért írtam azt, amit írtam.
    Érdekes módon nem találtam a beírásomra véleményt.
    Csak én gondolom így?!

    A kesztyűt Valakinek – a jelenlegi kormány arcába kellene dobni.
    Nem hátat fordítani.
    Rosszul gondolom?
    Véleményem – továbbra is az, – hogy megértem Vass Zoltán úr döntését. Nehéz lehetett meghoznia.
    http://youtu.be/ZAGr_U-c-QQ

    Sokszor ahhoz kell a több erő, hogy pozícióban maradjunk és ne csukjuk be magunk mögött az ajtót.
    G.B.

  • Georgina Bojana Mindegy kinek írta, nem számít.
    Nem lehet örökké harcolni. Egyszer belefárad az ember. Aki „harcol” 50 – 60 évet becsülettel, annak joga van abbahagyni a harcot. Nagyon sok fiatal van, nekik kellene folytatni, hiszen az Ő életükről is szó van. Főleg az övékéről. Akaratuk ellen nem lehet megmenteni az embereket. Az embernek van családja és élete is. Azoknak is felelősséggel tartozunk, nem csak az idegeneknek.
    Olyan is van, mikor annyira szűkül a lehetőség, hogy ez a leghangosabb tiltakozás. Ha az embert gúzsba kötik, nem tud értelmesen lépni. Jobb felállni, mint az, hogy felhasználjanak rossz célok érdekében, és nevemmel fémjelezzenek elmebeteg dolgokat. Bonyolult ez. De lehet, hogy már én is elfáradtam?
    Visszatérve arra, ki az idióta? Ha megugat egy kutya, érdekel mit ugat? Engem nem.

  • Georgina Bojana

    Kedves Ilanfair!
    Válaszod megköszönöm. Meg is hajolok.
    A stressz mindennek az okozója. Az is igaz, ha az egészségünk, életünk, boldogságunk a tét, választanunk kell, mert az szükséges, kell lépnünk saját érdekeinkben.

    Az is igaz, a fiatalok előtt nyitva vannak a kapuk. Bizonyítsanak most ők.
    Meghajolok, mert igazad van.
    *
    Én sem bírom már a megpróbáltatásokat. Nem ideges, rosszkedvű leszek, de ugri-bugrizik a vérnyomásom.
    Ezért is kerülöm a stressz-helyzeteket, akkor milyen jogon számíthatnák arra, hogy azt vállalja fel más, akár saját egészsége, békéje érdekének felrúgásával.

    G.B.

  • Bevallom, valahol majdnem örülök a „Wass”-félék kommentjeinek.
    .
    A példa kedvéért, hogy érthetőbb legyek.
    .
    Képes lenne-e bárki, érthetőbben leírni, megmagyarázni, megértetni, Deutsch Tompika sötét koponyájában található, leleplezéstől rettegő egyetlen bit félelmeit, mint önnön kommentjei?
    .
    A többiek, beleértve a „Wass”-féléket is, semmivel sem jobbak.

  • Elég nagy szégyen. A demokrácia halálát vizionálók remélem hallottak már Pügmaliónról. Felelőtlen emberek egytől-egyig, akik épp olyan primitív demagógiát reggeliznek napról napra, mint a kormányt vakon támogatók. Semmivel nem károsabb és kevésbé megosztó az ilyen politikai indíttatású, patetikus okoskodás, mint a kormány politikája. Undorító, hogy a külhoni magyarok fejét is ezzel a maszlaggal tömik újabban, mintha önmagában nem lenne elég a nyugati média sok megalapozatlan hazugsága. Addig sajnos ezt a kormányt nem lehet elmozdítani a helyéről, amíg a buta ellenségkép-keresésének ily ügyesen, szervilisen felelnek meg nyugati hangadók, politikai erők, médiumok. Az Orbán rezsim legyőzhetetlen kívülről, csak megerősíti azt az ilyen esztelen vagdalkozás és gyűlölködés.

  • Klubrádió. Nincs több kérdés.

  • dr valentine: nekem azt tanították, hogy nagyon fontos a reggeli étkezés. meg azt is, hogy jól rágjam meg az ételt. maszlagot még nem ettem, mert ugyan a burgonyafélék családjába tartozik, de anyaga hallucinogén, én pedig szeretném megőrizni a józan eszemet.

  • Kedves Vass Úr!

    Mint a fenti visszajelzések mutatják, nagy érdeklődést váltott ki a hivatalából való lelépése. Lám, az Ön esete bizonyítja, hogy a magyar kormány is elkövethet hibát hivatalnoki kinevezésben. Antall József követett el hasonlót, bár érdemében komolyabbat, amikor „mindenki Árpi bácsiját”, mint pár hónappal később kiderült, a maga és kormánya majdnemi sírásóját kinevezte államelnöki tisztségre.

    Pillanatot sem veszítenék az Ön lemondására, ha engem nem kötne személyes csalódás hivatalával kapcsolatban. Az történt, hogy 2O12-ben benyújtottam kérvényemet, dokumentumokkal ellátva, magyar állampolgárságom felújítására. Tévedésből a beadványt az Ön főkonzuli hivatalába küldtem. Három hónapi várakozás után levélben érdeklődtem a dolgok iránt. Válaszra sem méltatott. Majd az ottawai nagykövetség tudatta velem, hogy hozzájuk kellett volna küldenem az iratokat. Mikor a főkonzul éppen Vacouverben járt, kutatást végzett az Ön hivatalában az ügyemben. A dokumentumaimnak és levelemnek semmi nyomát nem találta.

    Vajon hány hasonló eset történhetett meg szolgálata idején, amire soha nem derült fény? Lemondásával, úgy érzem, a B.C.-ben élő magyarok ügyét szolgálta.

    Good riddance!

  • Miska János
    2014 október 31
    4:33 du.

    Igen tisztelt Miska úr! Arra nem gondolt, hogy ha tévedésből egy pár ezer kilométerrel arrébb fekvő városba küldte be a levelét, dokumentumokkal miegymással, akkor igen nagy az esélye, hogy tévedésből a címet is rendesen elírhatta, így Vass Zoltán úr meg sem kapta az ön leveleit? Hiszen ahogy írja, nyomát sem találták Vancouverben. Az ön hibáját, pontatlanságát, hanyagságát, figyelmetlenségét (hívjuk bárminek is) lehet, hogy nem kellene Vass úrnak felróni, nemde?

  • Georgina Bojana, illetve llanfair,

    igazából az lenne jó, ha az összes becsületes, gerinces szakember felállna és otthagyná ezt a Narancs Hordát.
    A NER gépezete abban a pillanatban csikorogva leállna.
    Ezek a suttyók ugyanis csak lopni, hazudni meg hepciáskodni tudnak, miközben az érdemi munkát azon kevesek végzik a háttérben, akik tényleg értenek hozzá.

    Van erről egy tanulságos írás a szendamondján:
    http://szendamondja.wordpress.com/?s=maca

  • HunCanada,
    A világhálón pár perc alatt ellenőrizhette volna, hogy nem pár ezer, de negyven kilométerről küldtem két levelet Vass Fôkonzul hivatalába. A távolság azonban nem bizonyiték arra, hogy az ember, a számára nagyon fontos ügyben, kétszer is „rendesen” elírja a címet. S ami azt illeti, a kanadai posta vissza irányítja a tévesen címzett postát, „nemde”?

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Kedves Georgina Bojana !

    Nézze csak meg ott fentebb Dubois beírását…!
    Ő ugyanis röviden rámutat a lényegre. A „tiszteletbeli” konzulság nem igazán a tisztelethez, mint inkább az érdekhez kötődik, minthogy lényegében vásárolják aztat…
    Más kérdés az, hogy ezzel bizonyos fokig az állam, a költségvetés érdekét is szolgálja annyiban, amennyiben kemény százezreket, esetleg milliókat spórol meg a mindennapi költségek fedezésével.
    Ezért persze nemcsak a diplomata útlevél, hanem a „”ranggal”” járó megszólítás és, ha ügyes hatalmas kapcsolati tőke is párosul. Aki ez utóbbit még időben felismerte az nagyon sokat profitált belőle az elmúlt évtizedekben.

    Magam is ismerek ilyet, akit vagy 25 éve(!) az őt körülvevő tányérnyalók is „konzulúrnak” szólít, és bármilyen ügyben és amikor bármely hazai v. külföldi hivatalba bejelenkezik, persze egy „titkárnő” útján, akkor ezt nem az egyéb, közönséges polgári foglalkozása címén teszi, nem, hanem a [………. -i] konzul címén. Ott már a tiszteletbeli címet hozzá sem teszi, sőt elhallgatja. Mert esetleg még rájönnének, hogy vásárolt nemesi címmel szemfényvesztőként ékeskedik őurasága.

    ERGO, ez a „beosztás” valójában nem egy felelős beosztás. Semmi köze a hazai viszonyokhoz, mindennapokhoz, nem véd meg senkit, legföljebb, ha egy túristának ott náluk kificamodik a bokája, hát intézkedik a kezelésről, vagy a hazaszállításáról – lehet, hogy a saját költségére – naésaztán.

    Ennek megfelelően, Wass Zoltán csak a saját luxusát áldozta fel, és ez esetben valóban a haza oltárán, a mi becsületünkért is, amikor egy elfogathatatlan antidemokratkus és autoriter rezsimet – egy juntát – nem hajlandó szolgálni, inkább lemondott a tiszteletbeli konzuli címéről, miközben többszáz társa a világban hűséges alattvalóként ül a vásárolt kutyabőrén, politika és felelősségmentes poziciójában. Ezeken az embereken nem múlik semmi, miközben büszkén viselik ezt a kitüntetőnek látszó címüket és reprezentálnak vele: VIP, stb…

    Kedves Georgina, ezek után szíveskedjék hát megítélni Wass Zoltán – szerinetm – inkább bátor és egyedülálló lépését. Csak elismerés és valóságos tisztelet illeti meg ezért.
    .

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Bonhomme 8:19 !

    DETTÓ 🙂

  • Miska Janos. Az a siraso volt az egyetlen koztarsasagi elnok, akit nem kell szegyellni.

  • Miska János

    2014 október 31
    4:33 du.

    Csak a rend kedvéért:

    A tiszteletbeli konzul a konzuli kerületében állandó lakóhellyel rendelkező vagy ott tartózkodó személytől – a személyazonosítás megfelelő elvégzése után – magyar útlevél, továbbá magyarországi beutazásra, illetőleg tartózkodásra jogosító engedély iránti kérelmet vehet át.

  • Miska János

    2014 október 31
    9:47 du.

    Főkonzul ez micsuda????

    Ha 40km-re lakik miért nem emelte meg a seggét és fárdt be a hivatalba! =))

  • Kedves János!

    Félreértett. Én nem tudom, hogy ön hol lakik és, hogy honnan postázott, viszont a több ezer kilométert az Ottawa – Vancouver távra írtam. Hiszen azt írta, hogy tévedésből Vass úr hivatalába küldte a levelet az ottawai főkonzulátus helyett. (Ebből kiindulva akár ön akár a teljes címet is eltéveszthette)
    Másrészről nem egyszer előfordult, hogy a levelemet nem kapta meg a címzett és vissza sem küldte azt a kanadai posta, vagyis elveszett. Tehát itt két egyéb ok is lehetséges, mielőtt bárkit hanyagsággal, nemtörődömséggel vádolna meg.

  • tiszteltstb: lásd graham green: a tiszteletbeli konzul.

  • Georgina Bojana

    Kedves „Tisztelthölgyeimésuramim”!
    (Miért nem egyszerűbb nick nevet választott? – így nehezebb megszólítanom.)

    Köszönöm, valóban megköszönöm a háttér leírását is. Elismeréssel és tisztelettel adózhatunk Wass Zoltánnak. De – mindezt megtudva, – akkor is „perlekedik bennem” a kis ördög, ha mindenki elfut, velünk, mellettünk kik maradnak?!
    Mi lesz velünk.
    G.B.

  • Mellesleg igen, Göncz Árpád volt az egyetlen tisztességes államfő, aki pártatlanul és tisztességgel látta el a feladatát. Az utána következők fokozatosan egyre rosszabbak voltak ebben a tekintetben is. Ádernél Visszasírjuk Sólyom Lászlót, (Schmittet inkább kihagyom) Sólyomnál visszasírtuk Mádl-t, Mádl-nél pedig Gönczöt.

  • Uzenet, Vass Zoltannak! Nezzen magaba, hogy mit csinalt korabban! Neki sem volt savanyu tiz evig a fidesz!

  • Tisztelt Czeglédi J.!

    Elnézést, de hadd legyek fogadatlan prókátora Wass Zoltán úrnak, csak az elv kedvéért.
    Lehet, hogy valaki rossz ügyet szolgált 10 évig, egyre csak nyelt és a végére mégiscsak betelt az a pohár, amit úgy hívunk, hogy becsület és önbecsülés. Sosem késő tehát jó útra térni…
    Még annyit, hogy a tiszteletbeli konzuloknak sem kötnek mindent az orrára, így esetleg ő is csak lassan ismerhette meg Orbanisztán természetrajzát …
    .

  • HunCanada

    2014 november 1
    6:48 de.
    Ez így azért egy kicsit túlzás: Kétség kívül, mint ember Göncz Árpád (ahogy Antal József is) egy tisztességes ember volt, azonban mint elnök, sajnos felelős azért, hogy kikkel vette körül magát és azok mit műveltek a nevében (ahogy Antal ME is).
    A magam részéről ez a visszasírás Sólyom/Mádl vonatkozásában nem áll meg. Annak ellenére, hogy az előddel kapcsolatban lényegében semmi karakteres sem említhető, s Sólyom vonatkozásban igen sok kifogást fogalmaztam meg, zömmel az alkotmányhoz kapcsolódva!

  • RonaGyuri
    2014 november 2
    8:10 de.

    Kedves Gyuri! igazad lehet. A mai ismeretekkel ha Sólyom és Mádl között lehetne választani, akkor inkább Sólyom Lászlót választanám. (szóval csak akkor sírtuk vissza Mádlt helyette, de mindig egyel rosszabb került az elnöki posztra.) Hangsúlyozom, hogy ha most és kettőjük között kellene választani. Amikor hivatalba volt a Sólyom, akkor viszont igencsak az akkori kormány dolgát nehezítette. Miután leköszönt és nem volt hivatalban már csak akkor fogalmazott meg kritikákat a jelenlegi kormány intézkedései kapcsán. Ha függetlenül teljesítette volna dolgát államfőként akkor egyértelműen nívósabb politikusnak tartom őt mint Mádl Ferencet.

  • HunCanada

    2014 november 2
    11:35 de.

    Nos lehet nálam ez kompenzáció, mármint azt a kemény ellenszevemet kompenzálom, amit alkotmány-mázoló, alkotmány bíráskodó és AB elnöki tevékenysége kiváltott bennem! =))

  • Ha egy tiszteletbeli konzul azt hiszi, hogy a mostani magyar kormány lerombolja a demokráciát, akkor jobb ha sürgősen lemond.
    Nem ismerem Vass Zoltán urat, de 30 éve látom a svájci tiszteletbeli konzulokat, volt mindenféle – de egy sem támadott rá Magyarország kormányára. Az ugyanis nem diplomatához illő magatartás.
    Vass Zoltán úr talán elégedettebb volt a Gyurcsány és Bajnai kormányokkal? Akkor nemcsak az itőléképességével lehet baj, hanem erkölcsi normáival is. Amúgy lehet, hogy nem is lemondott, hanem megvonták tőle a konzuli jogokat.
    Mercz László (a Genfi Magyar Egyesület alapitó elnöke)

  • Kedves Rona Gyuri!
    Azért nem „picked up my ass”, mert a 40 km-es út magába foglalt egy tengerszorost is. Az ajtónktól egy órai út vezet a kikötőig. Ott némi várakozás után másfél órai hajóút, majd a túl oldali kikötőtől egy újabb órai út vezet a közel két milliós Vancouverbe, melyben fiatalabb korban is nehezen tudott eligazodni az ember. Nyolcvanvalahány éves fejjel nem szívesen adta magát egy látás-, hallás- és egyéb nyavalyákban szenvedő alany egy ilyen útra, pláne, ha egy pár dolláros postabélyeg is megtette (volna).

    Mellesleg az elõbbi levelemben helytelenül írtam, hogy tévedésből rossz helyre címeztem a beadványomat. Ugyanis a régi kitöltő ívet használtam (a rövidített új változat később jött ki), melyen az állt: beküldendő a körzeti tiszteletbeli konzulátusra.

  • Miska János

    2014 november 2
    1:04 du.

    Jó lenne ha olyannal olvastatnád fel a papírokat és az itteni dolgokat is, akinek nincsenek szövegértési nehézségei: A törvény szerint a tiszetletbeli konzulra is vonatkozik „a személyazonosítás megfelelő elvégzése után ” !!! =))

  • T. Hun és Róna urak !

    Sólyomnak azonban biztos takargatni valói voltak az ún. „ántivilágból” mert annyira, de annyira dolgozott a ballib kormányok ellen, hogy az csak valami kompenzáció akarhatott lenni a múltbeli sunyiságai ellenében.
    Ilyenek voltak a „bazsarózsa mese” támogatása a NATO radarral szemben, a Szentistván szobor föl (nem)avatása párkányban, ezzel a feszültség fokozása Szlovákiával. Az a sok alkotmányos kifogás, visszadobás amit csak a ballib kormányokkal szemben gyakorolt és jóval kevesebb esetben a jobboldali tobzódás időszakában… Na megaztán Ő mint a zöld leveli-béke nagykövete – hát nevetséges volt. Az is inkább a megosztás politikáját szolgálta. Ezt a zöldséget éppen Schiffer és Orbán agyalta ki neki a Védegylet szellemében, stb.
    …Hogy aztán, mint „menesztett”, a pixisből kiejtett öleb lett belőle, és nagyon-nagyon lassan mégiscsak méltóztatott megszólalni mint alkotmány szakértő a köztársaság alapjainak letarolása ellen, azok is olyan ejnye-ejnyék voltak csak… Ez a sunyi pali már rég eljátszotta a becsületét, és kész.
    .

  • Mercz László !

    Hát pont azért mondott le Wass Zoltán, mert Orbanisztán lebontja a demokráciát. Jól tetszik gondolni. Éppen ez a becsületes a lépésében, nem pedig az Ön által emlegetett többi „tiszteletbeli” konformizmusa és kényelemszeretete.

    A megvásárolt „rang” életfogytig jár nekik ???
    .

  • Na ezt még beírom, hogy az emberek tájékozottabbak legyenek.
    Kanadában, a „tiszteletbeli” konzult a helyi magyar szervek jelőlik ki, ha a városukban NINCS hivatalos konzul. Tehát NEM a mindekori magyar kormány.
    Ilyen van Montrealban is. Általában egy sikreres üzletember kapja ezt a tisztséget. Társadalmi mukának számít, ezt tudjuk mit jelent. Előnyei csak abban vannak, hogy a rendezvényeken főhelyen ül, a kanadai vagy magyar politikusokkal egy asztalnál eszik.
    Konzul hiján, ő intézi a magyar lakosság ügyes, bajos dolgait. Pl. útlevél kérelem stb.

  • Christopher Adam

    Figyelő,

    A Magyar Köztársaság, illetve Magyarország tiszteletbeli konzulját SEMMIKÉPPEN sem a helyi magyar közösségek jelölik ki. A magyar kormány, illetve a Külügy teszi ezt. Ha a KÜM jónak látja, akkor megkérdezheti a diaszpóra véleményét, a diaszpóra akár javasolhat is valakit. De ennyi. Hogy kit jelöl tb. konzulnak, az mindig az adott szuverén állam döntése.

  • Megnéztem Wass Zoltán életrajzát, jelelegi munkáját, beosztásait, stb. Ezek döntő többsége Magyarországhoz köti, de jelentős feladatokat teljesít külföldön is! A vancouveri „társadalmi munka” miként fért bele a mindennapjaiba szinte érthetetlen, valószinűleg sehogy! Ha ilyen indokkal mondott le, annak oka az is lehet, hogy így senki sem kapacitálja tovább a maradásra! (pszichológus 🙂 )

  • Figyelő
    2014 november 3
    1:35 du.
    Apró információ hiányban szenved. Szeretném pontosítani a dolgot.
    A konzulátus állami pénzen finanszírozott hivatal, és hivatalnokok csoportja.

    A tiszteletbeli konzul felkérés alapján, jelen esetben a magyar kormány felkérése alapján önzetlenül, és legtöbbször tiszteletdíj nélküli betöltött pozíció. Néha utólagosan ugyan kaphat költségtérítést, de ez vagylagos. Ha érez annyi elhivatottságot a magyarsága iránt, hogy ezt a pozíciót betöltse a saját költségén, akár ön is jelentkezhet. Most üres a pozíció, még meg is kaphatná a címet.

  • nem ártott volna vass zoltánét is megnéznie 😀

  • Vass Zoltan,eseteben az idok folyaman kimutatkozott erossen az, hogy mint tiszteletbeli alkonzul bele folyt a politikai eletbe. Ezzel o sajat szekeret probalta tolni, igy megosztotta a Vancouveri magaysagot! Amit nyiltan a nemzeti unnepeken erossen kihangsulyozott. Vass Zoltanak nem volt joga hogy sajat politikai nezeteit, hirdesse, terjesze mint tiszteletbeli alkonzul!(Iskolait Oroszorszagba vegeszte)!!Vass Zoltant a Magyar kulugy fosztotta meg beosztesatol!O helyeben csendesen vissza kellet volna vonulnia!Nem martirnak hirdetni magat!

  • cegledy j: aha. szóval, nem elég, hogy vass zoltán hazudik, de még iskoláit is a szovjetunióban végezte! le vele!

  • Bocsi, tudomásom szerint a montreali tiszteletbeli konzult nem a kormány nevezi ki.
    Általában a magyar kormány nem igen értesül minden egyes külföldön élő magyar személyről.
    Először a helyi szervezetek ajánlják, és lehet, hogy ezt követően a kormány jóváhagyja.

  • Don Ovuz
    2014 november 3
    2:23 du
    Ezzel én mindig tisztába voltam, amiket emlit. Semmi új, csak nem tértem ki rá. Úgyan emlitettem, hogy „társadalmi munkában” végzi, azaz ingyen.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    Don Golo ! 3,50

    Sólyom, ráadásul ezt a sunyi, bazsarózsás, zöld komédiát a NATO (radar) ellen, mint a hadsereg főparancsnoka követte el…
    .

    A tiszteletbeli konzuli cím adományozása nem demokratikus választás útján történik, hanem jelentkezés „útján”, ha elfogadja az állami illetékes…
    A „tiszteletet” ebben az esetben a pénztárca kapacitása szabja meg. – Tisztelet a kivételnek !

  • Vass Zoltanak Uzenet: Radio beszelgetesebol lehetett a sorok kozott olvasni. Nem onkent modott le, le mondattak! Legyen mar vege az onsajnalkozasnak! Vegul meg hosnek hiszi magat!

  • Göllner András

    Most látom hogy a kisszsuzsi érdeklődött hogy „a négy alapítón kívül, a KMDC hány taggdíjfizetővel rendelkezik (kb)” Zsuzsi ! 6 alapítónk van – tessék figyelmesebben számolni. Senki se fizet taggdíjjat – önkéntes munkával váédjük a demokráciát itt kinn Kanadában !!! Képzelje, nincs bankszámlánk. Tudatosan kerüljük a pénzt. Hogy hányan tartanak velünk ? Kb ? Mondja magának a méret a lényeg ? Jó, akkor mondjuk azt, hogy kb négyszázötvenkilencezerhuszonhárom és fél. (van egy valaki aki vacillál). Summa sumárom kettő és féllel többen vagyunk mint ahányan részt vettek a békemeneten.
    Ennyi most elég lesz Önnek, asszonyom? 🙂 Maradok tisztelettel

  • Szomoru, hogy a lenyeget a fenti hozzaszolok nem latjak, csak a vallonveregetes megy tipikus magyar modra. Az, hogy a konzul cserbenhagyta az itt elo magyarokat, akiknek szuksege van a konzuli ellatasra (nem mindig lehet egy embert elerni es olyankor jo, ha egy masik konzulhoz tud fordulni az ember, ezt tapasztalatbol mondom) az senkinek sem tunik fel. Mint az a konzulatus fooldalan is kozze van teve, ez nem egy politikai megbizatas, a kormannyal nincs kapcsolatban a tiszteletbeli konzul, tehat ertelmetlen politikat belevinni a lemondas tenyebe, mert ahhoz annak logikusan semmi koze nincsen.

  • Rita Olah
    2015 február 6
    6:39 du.

    Gyors vagy…

  • Egy éves hír, kit érdekel? Elfogultsága nyilvánvaló, mintha az amerikai külügyminisztériumból kapta volna a szöveget. Gondolkozás nélkül szajkózza, sajnos…

  • Dr. Habil Fodor Andr's

    Bár minden részletet nem ismerek, a lélektani hátteret nagyjából igen, de nem tudok egyetérteni Vass Zoltán nagykövet úr döntésével. Megmondom, hogy miért nem.

    Lemndásával és tiltakozásával Vass Zoltán aligha orvosolja, hanem ellenkezőleg: kifejezetten, eszkalálja a gondot, ami ellen tiltakozik.

    Disztingváljunk.

    Szinte biztos, hogy az Orbán kormány a szokásos türelmetlenségével kezeli ezt a problémát is, mint annyi mást, s a két/balkzes döntéseit is borítékolom ebben a ügyben. Oda nem való, lihegő káder pozícóba helyezése és hasonlók. Ismerjük a „céget”.

    Ám azért az előzményekről se feledkezzünk meg. Nevezetesen arról, hogy 12 éven át a poszt-kommunitsa – (Horn, Megdyessy, Gyurcsány)- kormányok szisztematikusan rakták tele kanadai magyarság intézményeit a saját, többnyire a kádári időket kiszolgált – megkopott kádereikkel. Az Charta tarsasag, s tarsaik.

    Ennek eredménye egy paradox helyzet, hogy miután Magyarországot egy nagy többséggel megválasztott politikai irányzat kormányozza, a kanadai magyar képviseletek vezetőinek többsége a csúfosan megbukott régi,posztkommunista erőket képviseli, akik nyugatbarátnak álcázzák magukat, holott baloldaliságuk a szovjte múltban gyökerezik.

    A kanadai magyarság zöme antikommunista és polgár gondolkodású. Nem állítom, hogy z a többség kritikátlan híve a jelenlegi kormánynak, de mivel ma a valódi polgári jobbközépnek képviselete a hazai közéletben sincsen, sokal inkább szimpatizál az Orbán-kormánnyal,mint a végleg levitézlettekkel.

    Amiben igazat adok Vass Zoltánnak, az a jelenlegi magyar külpolitika teljesen jogos kritikája. Az orosz befolyás jelenlegi szintjje – nem annyira gazdasági, mint biztonságpolitikai és lelki-propaganda szinen – számomra is ijesztő, szerintem is ellentétes a magyar érdekellel, kockázatja szövetségesi és általában nyugati kapcsolatainkat.

    Ha Vass Zoltán kifejezetten ez ellen tiltakozna lemondásával – támoganám.

    Ő azonban olyan politikai célokkal kapcsolja ezt össze, amivel én nem értek egyet.

    Bár Őt személy szerint nem ismerem, de az általa lejátszott, jól ismert „gramofonlemezt” és annak „kottáját” is jól ismerem. Régi országrontók dala ez. Ezt „hallgatva” azt gondolom, valószínűleg Ő is azon káderek egyike, akik a végleg megbukottakat képviseli: az MSZP-MSZMP-SZDSZ vonalat.

    Az Orbánék által valóban alaposan eltévesztett út korrigálása receptjének ezek a posztkimmunista kéderek nincsenek a birtokában.

    Ezért Vass Zoltán lépése csak a pszichológiai polgárháború eszkalációját és eldurvulását eredményezheti a kanadai magyarság körében.

    Más „dalnokok”-ra és más „dal”-ra enne szükség.

    D.Habil. Fodor András

  • Dr. Habil Fodor Andr's

    A KANADAI MAGYAR H!RLAP CENZURAZZA A HOZZASZOLASOMAT.
    Ezek kommunistak, vagy dmokratak?
    Kovetelem bejgyzesem megjelentetset!!!

    D. Habil Fodor András

  • D.Habil: „…hogy miután Magyarországot egy nagy többséggel megválasztott politikai irányzat kormányozza,…”
    Na, innen kezdve teljesen felesleges az okfejtése. Nem csak azért, mert egy irányzat nem tud kormányozni, de inkább azért, mert – többszöri tárgyalás ellenére – nincs tisztában a valósággal.

  • Dr. Habil: lélegezzen mélyeket, ha teheti, hűtse le magát! Ha hiszi, ha nem, a KMH nem maga körül forog. Majd ha elolvassa valamelyik szerkesztő a hozzászólását és azt megjelenésre érdemesnek ítéli, közzé tesszük. De tudja, nem ülünk folyamatosan a monitor előtt az izgalomtól remegve, hogy D GHabil mélyen szántó elemzését kitehessük.
    A követelésével itt sokra nem megy. Követelni csak olyasvalakinek érdemes, aki érvényt is tud szerezni annak. Nem gondolom, hogy maga ilyesmire képes lenne.
    Indulatos minősítése helyett esetleg kérhette volna.
    Nos, megpróbálja esetleg ilyen formában?

  • Dr. Habil Fodor Andr's

    Végül mégse cenzúráztatokk. Köszönöm. De azért háromszor megkiséreltétek, kis hamisak, egyem a sziveteket.

  • Prof. Dr. Habil stb.,

    Ahogy én látom, a KMH a hozzászólások megjelenését kézi vezérléssel engedélyezi. Egytől egyig mindegyiket ellenőrzi. Ez el is várható egy szerkesztett laptól. Ez nem közterületen elhelyezett pózna, ahova bárki bármit kitűzhet. Nem kell felháborodnia.

  • Dr. Habil: látom, nem érti. Nem baj, nem kell mindent értenie.
    Maga négyszer elküldte a hozzászólását, ugyanazt, rövid időn belül megismételve, mivel nem tetszett, hogy lóhalálában nem jelentettük meg. Ez, dokikám, nem cenzúra, hanem a maga türelmetlensége. Legközelebb szépen kivárja, hogy megjelenjen. Ha az adott napon nem jelenik meg, akkor talán magától is rájön, hogy valami baj van. Vagy a kommentjével, vagy a moderálással, habár az előző esetben a moderátor közölni szokta törlésének okát.
    Szarkazmusa – mivel nem ismeri a KMH, vagy más internetes lapok működését – teljesen értelmetlen. Egyem a kicsi szívét 😛

  • endre: a jó doktor nem felháborodik, hanem követelődző, ráadásul türelmetlen. Az ilyesmivel sehol sem lehet elérni megjelenést. Még jó, hogy nem kéri a panaszkönyvet 😀

  • Én is akartam egyszer egy magvasat beírni valami stilizált nyilaskereszttel „ékesített” oldalba , még nagyon régen.
    Természetesen nem lehetett.

  • Geyza: mondja még valaki, hogy ez az oldal nem demokrata és liberális 🙂

  • Gratulálok különösen a „…sorspusztító következményekkel is járhat.” megfogalmazásért, mert hosszú távon a nemzethatál megalapozása zajlik. De hát azt is tudjuk már régen, mert: „…a sír, hol nemzet süllyed el,népek veszik körül…” Ismerős ugye. Kicsit azért drukkolok, hogy ne váljon önmagát beteljesítő jóslattá. -:(

  • csak most bukkantam erre a lapra, és a véleményem eléggé „köztes”. Elsőleg átkozottul szégyenlem, hogy az öcsém Mercz László ennyire lement alpári, mocskolódó politikai szintre. Viszont azok se dicsőítsék Vass urat, akik ezt teszik. A lemondás ténye, az a lényeg, de nem kellett volna ennyire elfogultan csesztetni – az egyébként méltán bírálható és bírált Orbánt.