Az internetadó margójára

2014 november 2 1:02 de. Az internetadó margójára bejegyzéshez a hozzászólások lehetősége kikapcsolva

Kabaréjelenet:
– Jó napot Kovács úr, miben segíthetünk?
– Üdvözlöm, az internetadót jöttem befizetni.
– Értem, de ezt online is megtehette volna!

– Igen, de ott először egy 400 gigabájtos alkalmazást kellett volna letöltenem, gondoltam így olcsóbb.

– Na nézzük…Net kártyáját lesszíves ideadni…
– Tessék.
– Egy pillanat, átfuttatom a rendszeren. Azt mondja hogy ebben a hónapban 25 gigát használt. Volt kint önöknél a netóra leolvasó kolléga?
– Igen.
– Plomba rendben volt? Nem törték fel?
– Nem kérem, tisztességes mérnökember vagyok, a munkámhoz kell az internet.- Ahhhha.. azt mondja hogy, 12 filmletöltés, játékok, irodai alkalmazások, egy kis pornó. Tudja, van egy 16 éves fiam.
– Persze persze, mindenki ezt mondja. Megsúgom önnek így négyszemközt, hogy a legnagyobb bevételünk a pornóból van. Nem lepett meg, fura lett volna, ha azt mondja, hogy a Révai Lexikont töltögetik lefelé az emberek!
– Nem áll messze a valóságtól! Miért nem vált Hungaronet csomagra?
– Az meg mi?
– Igazi, magyar internet! Csak letölti hozzá a Turul 5.1 programot és már fut is! Van benne közösségi oldal, csak hazánkfiainak, hírportálok, népzene, szórakozás. Semmi nyugati szenny, és teljesen ingyenes! Itt aláírja, automatikusan csatlakozik pártunkhoz, ezáltal további kedvezményeket is kap, aztán otthon irány a korlátlan Hungaronet!
– De hát nekem a munkámhoz kell az internet! Amit maguk kínálnak, azzal én nem tudok dolgozni!
– Maga mérnökember, vannak remek állásajánlataink is! Tud tervezni stadiont, nyitottat, fedettet, családi házakat, közintézményeket…
– De kérem! Ott a családom! Ők is használják az internetet!
– Idefigyeljen Kovács úr. Túl van misztifikálva ez a világháló dolog. Az emberek elmagányosodnak. A gyerekek már nem mennek ki focizni a szabadba, az asszonyok a netről lopkodnak főzési tippeket ahelyett, hogy nagyanyáik megsárgult receptkönyvét használnák, olyan túl modern és haszontalan ez az egész!
– Elnézést, de maga nem használja az internetet?
– Én ugyan nem! Kirándulok, sportolok, újságot olvasok, televíziót nézek, nincs is otthon számítógépem.
– De több millió magyarnak van, és ezzel dolgoznak, tanulnak, játszanak!
– Semmi gond, mindent megtalálnak a Hungaroneten, ami csak kell!
– De hogy lesz így információnk a világról?
– Kit érdekel, mi történik máshol? Ide kell koncentrálni, nem azzal törődni, hogy a nyugat, meg jólét, luxus autók, repülők! A magyar gazdaságot kell felépíteni! Minek összezavarni az elménket mindenféle információkkal, amikor a Hungaroneten minden áldott nap, központilag frissítjük a híreket!
– Hát…köszönöm szépen, akkor befizetném az adót és távoznék is…
– Rendben…A viszont látásra! Ja és majdnem elfelejtettem! A Hungaronethez új építésű barlangokat is adunk fix kamattal! A fűtési rendszer még kezdetleges és ajtók sincsenek, de így legalább könnyebben bejutnak a Nemzeti Gondolatrendőrség emberei. Hallgasson rám! Egy szép új jövőt építünk!
– Köszönöm kedvességét. Azt nem tudja, hol tudok a gyereknek ‘like-kártyát’ és ‘komment-kupont’ vásárolni?
– Sajnos azok elfogytak, de pártunk oldalára kattintva letölthet egy 350 gigabájtos programot és felvesszük a várólistára. Szép napot Kovács úr!
– A viszont látásra.

Gyula Bognár Jr. (Julius)

Comments are closed