Bűnszövetségben elkövetett sikkasztással vádolják Orbánt!

2014 november 5 12:19 de.20 hozzászólás

Egy budapesti jogász feljelentette Orbán Viktort, miniszterelnököt, mert úgy véli, hogy bűnszövetkezetben követett el nagy összegű sikkasztást.

Az egykori bíró úgy gondolja, hogy Orbán Viktor, és ismeretlen társai sikkasztás gyanújával felelősségre vonhatók. A kormány határozatot hozott a Hajdú-Bét Rt. és a Novofarm Rt károsultjainak megsegítésével kapcsolatban 200 millió forint összegig. A miniszterelnök, és ismeretlen társai a rájuk bízott összeget a sajátjukként kezelik, és a Fidesz politikai érdekeit szolgálják.
Dr. Pécsi Kálmán régebben büntetőbíróként dolgozott, majd ügyvédként praktizált. A jogász szerint Orbán Viktor kormánya május elején arról döntött, hogy 200 millió forinttal kívánja kártalanítani a 2004-ben azokat a családokat, akiknek a Hajdú-Bét, és a Novafarm Rt. nem fizetett beszállítóinak, mert fizetésképtelenné vált. Az ügy 100 családot érint.

A jogász Dr. Pécsi Kálmán szerint a 9 éve történt szomorú eseményeket követően a kormánypárt hatalomra került kétharmadba, és a kártalanítást a kormány kizárólag önreklámozás céljával kívánja kezelni. Nem azzal van a gond, hogy segít a kormány a bajbajutott embereken, hanem a módszer nem megfelelő.

„Orbán az államkassza kulcsával a zsebében a „jóságos király” szerepét alakítja, és a közpénzéből a saját, valamint az általa irányított pártpolitikai céljainak elérését finanszírozza, valós büntetőjogi kontroll nélkül”- nyilatkozta a jogász a Privát kopónak.
A jogász a feljelentettekkel egyben magánszemélyként is intézkedik, hogy a 200 millió forint járulékok erejéig polgári peres úton, hogy Orbán Viktor, és társai ingó, és ingatlan vagyonaikra, valamint a bankoknál vezetett számláira biztonsági intézkedésként bűnügyi zárlatot tegyenek. Ezen kívül azt is kezdeményezte, hogy a feljelentett feleknek ingatlanjaira az illetékes földhivatal perfeljegyzést tegyen.

„Amennyiben a bűnügyi hatóságok a feljelentés alapján nem kívánnának eljárni és a feljelentés alapján indult büntetőeljárásnak megszüntetésére kerülne sor, úgy pótmagánvádlóként lépek fel az ügyben”- közölte Dr. Pécsi.

20 hozzászólás

  • Váradi úr esete után, bátor cselekedet. Remélem túléli, mind gazdaságilag, mind egészségileg.

  • nem gondolom, hogy bármi érdemleges történne. ma orbanisztánban nincs olyan ügyészség, ami ebből vádiratot kreálna, de, ha mégis, akkor nincs olyan bíróság, ami letárgyalná.
    a magánvádas eljárás meg idétlen időkig elhúzható, ráadásul igencsak komoly bizonyítási teher van a magánvádlón.
    „…a kártalanítást a kormány kizárólag önreklámozás céljával kívánja kezelni.”
    na, pl. ezt is kellene bizonyítani.
    reménytelen.

  • Georgina Bojana

    Többedszer felteszem szerény kérdésemet:
    – Az „iszaposok”-nak összegyűjtött, beígért, adományozott pénzekkel mi van? Részletes elszámolást nem láttunk, arról nem olvastunk. De tudjuk, hogy sokan MÉG MINDIG fedél nélkül, a kétségbeesés legszélén vergődnek.
    Igaz, „Emlékparkot” csináltak. Arra fene nagy szükség volt! – szerintük…
    Véleményem más.
    *
    Ezzel a pénzzel, sok pénzzel mi van?! Hol van?! Ki kezeli és miért? Hol vannak a részletes elszámolások? A nyilvánosság?
    *
    Bezzeg, az SOS Gyermekfalu minden egyes fillérről elszámol, ha kapták, ha bármire befektették. Igaz, Ők „csak” egy Gyermekfalu és nem Orbaniszta NEMZETI ?!!? hadd ne írjam le, micsoda?
    (( 🙁 ))
    G.B.

  • „Orbán…. a „jóságos király” szerepét alakítja.
    A szemét.

  • apuwader

    2014 november 5
    8:21 de.

    Persze el is hinni, ahhoz vakhitű huggyos-Józsik kellenek! =))

  • Én sikkasztásnak tartom azt is, hogy a Századvég Gazdaságkutató állítólagos tanulmányokért ~ 5 milliárdot fizetett az Orbán-rezsim – az adófizetők pénzéből. S közben a magyar parlamentben hatástanulmányok nélkül nyújtanak be törvényeket.
    Kíváncsi vagyok ki igazolja – a fel nem használt s csak papíron létező munkákat.

  • Idáig minden elkenve, az ügyet elaltatták a fasiszta pártok. A Fidesz/KDNP/Jobbik kezében van az iGazságszolgáltatás, a bírók, a Kúria, a (rend)őrség. Handó (a bájos) Tünde és Polt (az aljas) Péter minden vásárolt jogi tudásukat nyelvükön hordják, lefetyelve a nagyvezír mögött.
    =============
    Melyik ország adóhivatalának vezérigazgatója vigyoroghat, vakációról hazatérve, büntetés lehetősége nélkül, miután sok ezer milliárdos korrupciós botrány főbűnözője, amire büszke, hiszen az államilag szervezett korrupció vezére? Emellett röhögve meghazudtolja korrupt főnökét és a maffia rablóvezér MINIszterelnököt mondván, kitiltását az USA-ból azonnal közölte velük, amit azok viszont hetek óta tagadnak?
    ========
    A nyerteseknek egy hónapig nem kell Internet adót fizetni, mert garantálom, más néven az is be lesz vezetve a tartalom korlátozásokkal együtt!
    A viktor és a koszos bagázs, dajcstomi digitális konzultációjával, le fogja húzni az Internetfüggönyt!

  • Az eredményt és a folyamatot láttuk már az áfacsalások ügyében is. Majd jól elintézik a feljelentőt.

  • Hosszú az út az Amerikai Népszavától a Kanadai Magyar Hírlapig!

    Feljelentették Orbán Viktort a Hajdú-Bét miatt
    2013. május 16. csütörtök 18:13

    De ennyire? Vagy a rég lerágott csont felmelegítése az „Uborkaszezonban”? 🙂

  • György Molnár

    Én azon sem csodálkoznék, ha rablógyilkosságban is megvádolnák…..(emlékeztek még 2002 májusára, a móri Erste Bank-ban?)

  • György Molnár

    2014 november 5
    2:35 du.

    Rablógyilkosággal? Ne már ahhoz valamiféle karakán bátorság is kell. Nem tűnt fel, hogy végtekenül gyáva? Mindig eltűnik, elbújik, ha baj van! =))

  • Szalók Zoltánné

    Nagyon bátor ember.Attól tartok Polt Pétertől tovább nem jut az ügy.

  • "tisztelthölgyeimésuraim"

    A 2006-os államellenes utcai zendülés(ek) és tömegesen elkövetett garázdaság szervezéséért végre ki és mikor jelenti fel ezt a szocio és pszichopata, hatalomőrült parvenü senkiházyt ???!
    Bátor jogász kerestetik:a Felszabadulás-téri Hirdetőben.*

    ˙
    * Jajj ! Hiszen már az is rég az ő territóriuma, vagy a Simicskáé ? – Secko jedno…

  • ˙
    Azért le a kalappal a bíró Úr előtt. Mégiscsak léteznek lovagok ebben az országban, akik „bátrak és mernek”.
    Minden tisztelet neki.
    – Persze az is lényeges kérdés,van é neki vesztenivalója.
    .

  • Róna Gyuri !

    Az amerikai ügy kibukása óta minden nyilvános megjelenésén megfigyelhető, hogy mennyire feldúlt az az amúgy is setét ábrázatja, képelen eltussolni, hogy be van sz@va… Képzelem az éjszakáit :

    „…Ki az ? Mi az ? 🙁 Vagy úgy –
    Fordulj be és alugy
    Uram László király…”

    ˙

  • ˙
    Az amcsik túlságosan kíméletesek voltak, amikor a korrupciós „zölddossziés” ügy amerikai kormányzati összefüggéseit a választások utánra időzítették…
    .

  • ˙
    Egyébként Lendvai Ildikó tegnap az ATV egy studió beszélgetésén nagyon szellemesen, az USA részéről
    „Orbán Viktornak átadott . s e l y e m z s i n ó r n a k”
    nevezte az ún. korrupciós botrány sejtelmes, lassú adagolását a fid-SS-nek.
    Szenvednek, vergődnek. Nagyon helyes, hadd süljenek a saját zsírjukban 😀 .

    ˙

  • lelszi,
    való igaz: az eset még tavaly májusban történt.
    Akkor valami semmitmondó ügyészségi közlemény után el is aludt az ügy.
    Most, hogy forrong az ország, valaki ismét megosztotta az Ország Gyűlése Mozgalom facebook-oldalán, így került be újra a köztudatba.

    Dr. Pécsi egyébként már előző országlása idején is harcolt az Orbán-bandával, illetőleg a bíróságaival:
    http://magyarnarancs.hu/belpol/perben_a_magyar_igazsagszolgaltatassal_ezredvegi_tortenet-60064

  • Üdvözlöm e lépést. Nem csak a csirketolvajt, nem csak cigányt, aki talán még éhezik is, kell megbűntetni. Az egész korrupt kormányt le kellene váltani.Példát kell statuálni.Nem alkalmasak csak a lopásra!
    Visszaállítanám a kéz levágását, aki lop, csal. Talán úgy eljutnánk a jobbak közé, de egy ilyen országban csak a ” királynak” és holdudvarának szalad a szekér!