Napi szösszeneteimből – Talán a Pávatáncszínházológusok nem teljesen appercipiálják a Simicska vs. Orbán dolgot

2014 november 7 2:00 du.6 hozzászólás

Leszakad a pofám – Bár teli nadrággal visszakoztak, de most már hőstettként ünnepeltetik a megfutamodásukat

Már az is a pofátlanság minősített esete, hogy – mint arról az mno.hu beszámolt: „A nemzetgazdaság egyik kitörési pontja az infokommunikáció, amely mára jelentősen átalakította a társadalmat – fogalmazott Seszták Miklós fejlesztési miniszter az Informatika a társadalomért című konferencián Balatonfüreden csütörtökön”.

Azonban az, amit L. Simon László, a Miniszterelnökség parlamenti államtitkára mondott már ezen is túllép, kifejtette, hogy „a felhasználók számának növekedésén túl fontos a minőségi tartalmak irányába orientálásuk”, s hozzáfűzte ezért is nem lesz internetadó Magyarországon, sem most, sem jövőre.

 Semmi cicó, egyszemélyi vezetés van – Töredelmes vallomással felérő Harrach (ki)nyilatkozat

Mottó: Ha Isten velünk, ki ellenünk? (Róm.8.31.)

 Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője csütörtökön sajtótájékoztatóján bejelentette be, hogy „a kormány megtárgyalta és támogatja a KDNP javaslatát, amely a boltok vasárnapi nyitva tartását korlátozza. […] s, hogy az erről szóló törvényjavaslatukat csütörtökön be is nyújtották az Országgyűlésnek.”.

Hangsúlyozta: „Az, hogy a javaslat megvalósulása módosítással, vagy módosítás nélkül történik, másodlagos! Elég, hogy Orbán támogatja a vasárnapi zárva tartást”

 Nincs jól, beteg vagy csak nem normális – Egy gondolat Őfenesége újabb szokása kapcsán

Alig pár hónappal azt követően, hogy rákapott illiberális (ahogy lenni szokott nála, s tegyük hozzá a hasonló csekély műveltségű, de nagypofájú egyedeknél: anélkül, hogy halványlila sejtelme is lenne a jelentéséről) szó ropogtatására, most újabbat talált. Újabban előszeretettel elmélkedik az illojalitásról.

Első blikkre azt hittem, hogy pénzéhessége lehet az oka mILLiárd szó okán, de rájöttem: hisz angol-szakos volt a gimiben, sőt vakhitű hívei szerint „oxfordi jogi diplomája is van”, csakis az angol ILL szó lehet az ok.

ILL (Encyclopædia Britannica) = : not well or healthy : sick or unhealthy ; of health : not normal or good ; : harmful or damaging

 A cimbijét kritizálta, vagy szimplán gátlástalan – Ellentmondás Gulyás és Lázár szavai között

Az index.hu beszámolt a parlamentbe, az Antall József Tudásközpont rendezvényén, ahol Lengyelország egykori elnökét, Lech Walesát ünnepelték, szerzett tapasztalatairól.

Egyfelől: „Lázár János, aki pár perccel azután, hogy lekezelt André Goodfriend amerikai ügyvivővel, beszédében arra tett utalást, hogy nehogy már Amerika mondja meg nekünk, merre van az arra, majd mi szépen megtaláljuk az egyensúlyt kelet és nyugat között..

Majd mikor a jelenlévő potentátokat – köztük az Országgyűlés törvényalkotásért felelős alelnökét – próbálták kérdezni „Gulyás azzal hárította el a kérdésünket, hogy nem alkalmas  a kitiltásos ügyről beszélnünk, hiszen most mégiscsak Lech Walesát ünnepelni vagyunk ott.”

 „Nagy pénz kis értelem” az látszik – míg a „Kis pénz nagy konzultáció” csak szlogen

Balatonfüreden egy internetes konferencia szünetében tartotta tájékoztatóját Deutsch Tamás, alias Twitter-huszár, az internetről szóló nemzeti konzultációért felelős politikus. Már az sem volt semmi, hogy azt találta mondani, hogy „a konzultáció nem az internetadóról szól majd, mert nincs és nem is lesz internetadó”. Amiben lássuk be van valami, hisz semmi kétség sincs afelől, hogy bármelyik orbáni konzultáció a címéről szólt volna! =))

Ennél azonban sokkalta érdekesebb, hogy Tompika elárulta, hogy: „november végéig várják a kérdéseket, véleményeket a fiatalkorúaktól, tehát a 16 évesektől is. Utána összeállítják a kérdéssort, majd január közepén indulhat a véleménynyilvánítás, amely várhatóan március végéig tart majd. Utána értékelés, és Deutsch Tamás nyárra vár eredményt. Egyébként regisztrálni kell majd a válaszadáshoz,”!

Az még csak-csak, hogy az egész cécó kizárólag a fiatalokról szól, hisz ők voltak a gatya-rottyantó tüntetéseken és őket akarják leszalámizni. Ahogy azzal sincs semmi új gond, hogy regisztrálni kell, hisz az természetes, hogy Kubatov Gábornak friss húsra van szüksége.

Azonban ez a scheduling ez egy kissé elgondolkodtatott. Természetesen ismerem és elismerem a mondást, hogy „olcsó húsnak híg a leve”, s ez a híg-agyvelejű azt is hangsúlyozta, hogy ocsó lesz.: „Az Origo megkérdezte a fideszes EU-képviselőt, hogy ha az interneten zajlik majd ez a folyamat, akkor mennyivel lesz olcsóbb a korábbi hasonló konzultációk csaknem 1 milliárdos költségénél. Sokkal, sőt annál is többel – mondta Deutsch Tamás, majd focihasonlatot említett, amely szerint kis pénzből de nagyon konzultáció képzel el.”.

Az nem is lenne baj, hogy olcsó, de miért is kell gagyinak is lenni? Vagy, ha nem ez a cél, akkor minek kell 3hónap egy internetes kérdőív ki-statisztikázásához? =))

 A jog nem matematika – Egy gondolatébresztő vezércikk a Fityesz-KB központi napilapjából

Már az sem piskóta, ahogy a derék Kiss Gergely az irkodmányát elindítja, hisz lényegében bevallja, hogy a vasárnapi nyitva/zárva kérdés jelentős mértékben arra szolgál, hogy „kitombolhassák magukat mindazok, akik nem szívelik az Orbán-kormány működését.”.

Azonban van a témával kapcsolatban egy sokkal komolyabb megnyilvánulása. Értelmezést kínál arra a kitételre, hogy „2015. március 15-től csak a négyszáz négyzetméter alatti és családi vállalkozásként működő boltok nyithatnak ki vasárnap”.

Nekem mint matematikusnak már eddig is feltűnt, de mint tudjuk a hazai elitnek az elemi számtan is magas, de ilyen egyértelmű értelmezést még nem kaptam. Igen ártunk és qurmányunk mind a 400m² alatti, mind pedig a családi vállalkozásként működő boltokat mentesíteni szándékozik a tilalom hatálya alól!

Érted Wazze, mint az őstermelőknél, ha egy plázát üzemeltetsz családi vállalkozásként akkor te is kedvezményezet vagy! =))

 Vannak nehezen értelmezhető momentumok – Talán Pávatáncszínházológusok nem teljesen fogják a Simicska vs. Orbán dolgot

Nagyon kétségbeesett reménykedésnek tartom, hogy egyesek recsegés-ropogást és/vagy megingást víziónáljanak, de ha van is valami egy biztos: praktice nem létezik alternatív lehetőség és remény sem a békés lehetőségekre, ahogy a jelenlegiek az atyáiktól átvették a hatalmat.

Ezek a valós tények, de a hangulat az lehet nagyon más is. Erre utalhatnak azok ez egyre szaporodó hírek, amik milliárdos pénzkimentésekre utalnak. Sőt a magam réséről úgy vélem a Simicska-Orbán viszony megváltozása sem a „szakértők & megmondók” szerinti történetet takar. Nekem úgy tűnik, Simicska úr kezdte meg az elszakadást. Mint tudjuk abban a bizonyos „nyócévben” is töretlenül „fejlődött”, s a pletyusok szerint a jó-kapcsolatai nem korlátozódnak a disszidens volt pártársaira! =))

 Rohadjon meg Amerika – Tarlós István és Orbán Viktor baráti évelődései

Ma megalakult a választások helyett kinevezéssel rittyentett, önkormányzati testület helyett gittegyletté züllesztett Fővárosi Közgyűlés nevet viselő izé. Kis túlzással azt is mondhatnánk, hogy az alakuló gyülevészkedés hűség-nyilatkozatot tett ártunk és qurmányunk feje előtt.

Ez egy dolog, de mind a főpolgi, mind pedig Őfenesége igen csak fura (egy fenét, hisz tájékozatlan az, aki mást várt) mondatokra ragadtatta magát.

Tarlós Pisti – nem tudni, hogy a főváros első embereként, vagy csak ócska pártkatonaként kijelentette: „bizony nekünk volt már nagy kommunista barátunk, most pedig van nagy demokrata barátunk, akik meg akarják, meg akarták mondani, hogy mit szeressünk. Köszönjük szépen, el tudjuk dönteni, hogy milyen demokráciát szeretnénk.”!

Orbán meg egyenesen humoránál volt. Nem, nem arra gondoltam, amit a közönsége nagy derültséggel (ahogy a főnök hülye viccein tanácsos vihogni) fogadott: „a rom szó csak a kocsma szó mellett néz ki jól”. Ez csak szimplán idétlen. Még az is csak-csak, hogy „Budapest szerves részeiként az önszerveződő városi sétákat, a startupokat, a Sziget Fesztivált, a klubokat, a civil vállalkozásokat és a romkocsmákat említette meg”

Az azonban már mértes pofátlanság volt, hogy elsőbb a Közgyűlés és a kormány egységet hangsúlyozta, majd dicsekvőre fogva a dolgot és a – szerinte – nagy sikereket sorolta. Jól ülsz Wazze, ezek között kiemelten említette a Várkert Bazárt! =))

6 hozzászólás

  • „Jól ülsz Wazze, ezek között kiemelten említette a Várkert Bazárt!”

    Tipikus taktika ez a Fidesznél. Az óriási buktákat és közröhejjé vált akciókat büszkén felvállalják. Aki még nem hülyült el teljesen Orbánia újbeszéljének hatására, az meg csak néz ki a fejéből ekkora pimaszság hallatán. A hívek meg tapsolnak: milyen jól mondta a mi Viktorunk!

    Ilyenkor kéne a médiában kitörnie a felháborodásnak, vagy az óriási röhögésnek, de nem történik semmi. Ezért aztán a Fidesz emberei tovább gyakorolják ezt a módszert.

  • Röhögnék…ha mindez öt évvel ezelőtt hangzik el.
    Így most már csak rettegek : hogy mi lesz még ?

  • cornelius

    2014 november 7
    3:10 du.

    mint a régi „szép” időkben, de ezek még a sorok közé sem mernek irkodni! =))
    Nem is tudom mit fognak mondani, ha valami újabb Gorbacsov kapcsán változás állna be!

  • RonaGyuri
    2014 november 7
    3:28 du.

    A hatalommal való gyáva visszaélők legnagyobb ellensége a szőnyeg kihuzása.
    Gorbacsov is ezzel ütött nagyot azt hiszem.

  • Andy Mage

    2014 november 7
    6:05 du.

    Ebben implicite benne van az is, hogy azt szeretjük, ha mások kaparják ki a gesztenyét (illetve rántják ki a szőnyeget)! =))
    Minden esetre – ahogy írtam – bár a félelmük sok ok miatt alaptalan, de tele a gatyájuk!

  • BrunszvikTeri

    Cornelius !

    „Milyen jól mondta a mi Viktorunk” – pont ezt szeretjük benne, hogy ő is olyan mint mi, olyan egyszerű, magyarul ugyanolyan bunkó.