Napi szösszeneteimből – sáv-határok, a Polt-i(i)gazságszolgáltatás és más paraszt-vakítások

2014 november 14 1:24 du.5 hozzászólás

Van sapka nincs sapka új változata – Erre még talán a Kafka is csettintene

Ha azt hiszed Wazze, hogy arra az éktelen baromságra amit a CÖF-káék összehordtak az elmúlt napokban (is, hisz szinte mindig ezt teszik), ha körberöhögés nem is – hisz a mi kutyánk kölkei, akarom mondani barikáz =)) – legalább valamiféle fejcsóválás következik, hát nagyon tévedtél. Ha a közmédiát fogyasztod, akkor maximum a visszafogottságot, a baráti gesztusként nem húzzuk (egyelőre) lámpavasra fillinget érzékelheted.

Ami ezt kolosszális baromságot, idétlen jogászkodást illeti (egyébként igen csak jól mutatja a szakértelműket is) van ennek egy igen csak érdekes vonulata.

Mit is mantráznak ezek a derék CÖF-kák és felkent propagátoraik? Hogy az illető (most tekintsünk el attól, hogy milyen státuszú személy) elmulasztott (egy gondolatmenet kedvéért tekintsünk el attól, hogy a NAV illetékesei felé többször is tett) feljelentést tenni egy (azzal se foglalkozzunk, hogy hány) bűnügyben. Nos miért is tenné? Hisz az ilyen nem csak, hogy nem vált ki érdemei érdeklődést sem a Polt kézi-vezérelte ügyészségből, de a bejelentést tevőt szokták vegzálni. Gondoljunk csak Horváth zöld dossziéjára, vagy debreceni város-atyák floridázására, hogy csak a legismertebbeket említsem.

Hogy? Hogy igaztalan vagyok, mert Polték akár egy felületesen olvasott bizonyíték nélküli kitalációkat mantrázó újságcikkre hivatkozva megfogalmazott rágalmakra is rá szoktak mozdulni? Igen, ez is igaz! =))

 Mit is mondanak a lengyel barátok – Az oboázós után egy újabb figyelmeztetés, de nagyon úgy tűnik hiába

„A hat magyar közéleti személyiség kitiltásával az Egyesült Államok figyelmeztette az Európai Uniót és a visegrádi négyeket is – ez a végkövetkeztetése annak a helyzetjelentésnek, amelyet a lengyel külügyi intézet (PISM) készített az Egyesült Államok és Magyarország között októberben kitört diplomáciai viszályról.” – számolnak be a magyar lapok Dariusz Kałan elemzéséről. Kb. eddig korrektek is a beszámolók, azonban eztán jönnek az értelmezgetések, amik – bár irányultság függvényében eltérő mértékben – félreértéstől a tudatos hazugságig terjednek. Még egy dologban egységesek, nem tudják, nem merik, vagy nem akarják fogni a lényeget.

Véget értek a szemöldökráncolások, finom köhintések, elegáns célzások sőt még a baráti elbeszélgetések idei, sőt elő-elő került a sárga lap is. Véget értek, mert nem csak nem volt rá fogadókészség, de még pofátlanul ha még erre sem jön a tasli visszakézből, akkor még ezt is megengedhetjük magunknak hülye-gyerek tempó volt a reakció. Sőt más „szabadságharcosok” is morgolódni kezdetek: ja ha az Orbánéknak lehet! Ezt mint foci-bolond tudhatná minden bírónál egy idő után előkerülnek a piros lapok is!

 Sávok és az ő határaikrúl – Annak a bizonyos ménnek már nem csak mind a négy lába lóg ki

Hogy a mai trendi konyhás-angolt idézzem „di horsleg is aut”! Valahogy nagyon úgy néz ki, hogy valami fatális véletlen folytán a törvényalkotással sertepertélők – Mi van? Hogy szakik? Egy frászt bugyuta politikusok! =)) – a javaslataikban kedvüket lelik az un. sávos előírásoknak. Ebben nem is lenne semmi különös, de az a helyzet, hogy ezek a számok – mármint a sávhatárok – nagyon is kvadrálnak bizonyos baráti, vagy épp ellenkezőleg gaz ellen cégek adataival.

Gondoljunk csak Tömjény Sónyiék 400m²-es határaira, aminél persze csak véletlen, hogy ezzel a CBA mentesül, vagy a másik oldalra addig-addig farigcsáltak a reklámadón, míg kiderül hogy már szinte személyre-szólóan csak a galád luxemburgerekre vonatkozik, és most itt az újabb egészségügyi hozzájárulás, hogy megkülönböztetődjék a többitől ez rendkívüli, ami képzeld Wazze úgy sikeredett, hogy a Lázár elvtársunk cimbijei, a derék és megbízható Continental Dohányipari Zrt.-nek lényegében csak jelképes összeget kell fizetnie! =))

 Ügyintézéssel járó anyagi terhek – Ez egy igen csak érdekes fogalom

Az én olvasatomban újabb unortodox – értsd át- és végig-gondolatlan, de propaganda célokat szolgáló – akció van folyamatban. Mint ismert egy ideje a legtöbbet hallott fogalom kicsiny hazánkban a rezsi-csökkentés. Gondolom nem kell hosszasan sorolnom a vonatkozó kampány blőd elemeit.

Az MTI ma reggeli híre szerint: „Folyamatosan érkeznek a kormányzattól előterjesztések az Államreform Bizottsághoz – mondta az MTI-nek adott interjújában Patyi András, a testület elnöke, aki két kiemelt ügyben már munkacsoportot is felállított.”.

Nos ezen bigottságok egyike az igen csak jól hangzó „ezen a héten felállt egy másik munkacsoport is, amely az ügyintézéssel járó anyagi terhek csökkentésének lehetőségeit vizsgálja. Patyi András elmondta, hogy az ügyintézéshez kapcsolódnak díjak, illetékek, valamint bírságok. Vannak olyan eljárások, amelyek során több különböző jogcímen is fizetni kell, így a jogcímek csökkentése az egyik feladat.”.

Nagyon helyes vágnám rá nagy hírtelen, ha saját tapasztalatból nem tudnám, hogy már megint nem a lényeget piszkálják. Az még csak-csak, hogy egy sor eljárásban az ügyfelek a felmerülő ügyintézési költségek töredékét kell megfizessék, azaz szétkenődik mindannyiunkra. Azonban az már fontosabbnak tűnik, hogy ez is egy – hogy tudatos-e, vagy csak a dilettantizmus újabb jele – parasztvakítás, lévén ezeknél a „díjaknál” lényegesen nagyobb járulékos költségek is vannak.

Bizony – s nem csak az államigazgatásban – az ügyintézés menete az unortodox megoldások tárháza. Az ügyintézéshez tartozó díjakat bőségesen meghaladják, sokszor a projekt nagyságrendjét is elérő járulékos költségek, amik a rosszul szervezett (és gyakran dokumentált) eljárási rendek miatt keletkeznek. Kezdve az elképesztő telefon költségektől – talán nem így kellene zenehallgatásra szoktatni az embereket, csúcsidejű díjazásáért percekig tartó várakozó zenére ítélve -, a többszöri ide-oda, majd amoda küldözgetés miatti jelentős üzemanyag költségeken át, a jellemzően munkaidő alatt végezhető ügyintézés miatti közvetlen és közvetett személyi költségekig!

 Párhuzamok? – Miből gondolják, hogy mindenki hülye?

Két mai hír, ami nem véletlenül került egymás mellé, s nem csak azért mert nagyjából egy-időben kerültek nyilvánosságra:

„A miniszterelnök szerint korrupciós ügyekben a kormány a zéró tolerancia elvét vallja. Orbán szerint Vida Ildikó, a NAV elnöke benyújthatja a lemondását – de erősen elgondolkodnék, hogy elfogadnám-e,  mert nem jó precedenst jelentene, hogy egy külföldi állam vádjai alapján egy magyar főtisztviselőt leváltatnának – tette hozzá a politikus. A miniszterelnök szerint innentől a lemondás szuverenitási kérdés lenne. Aki a NAV működését megzavarja – akár azzal, hogy lemond vagy azzal, hogy alaptalanul vádaskodik -, az veszélyezteti az állam működését, hisz az állami bevételek beszedését akadályozhatja.” – hangzik a beszámoló Orbán péntek reggel az állami rádióban elhangzott beszélgetéséről.

„Van gyanúsítottja a Horváth András, a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) volt munkatársa feljelentése nyomán hivatali visszaélés gyanújával indított büntetőeljárásnak – erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata pénteken az MTI-nek a HírTV értesülését.” – hangzik egy másik. Amihez hozzáfűzték  az MTI érdeklődésére: „Az ORFK azonban mindössze annyit közölt, hogy a rendőrség a korábbiakat meghaladóan az adott ügyekben nem ad tájékoztatást.”.

 

 

 

5 hozzászólás

  • Bocs, de a marok tartás helyett/mellett egy nagy sz..-os nyelv is járt volna a képhez! =))

  • Vida Ildikó a NAV-elnöke rövid időn belül indoklás nélkül be fogja nyújtani a lemondását és nem amerikai nyomára vagy az utcai megmozdulások eredményekét–,hanem egy részletekben is megállapodott háttéralku jegyében. Orbán a fenti nyilatkozatával üzenetet küldött,és gondolkodás nélkül elfogja fogadni a NAV-elnök lemondását.

  • hazudott a kormány, amikor azt állította, hogy az Egyesült Államok által jelzett korrupciós ügyekkel kapcsolatban nincsenek a birtokában konkrét bizonyítékok. Az Európai Csalás Elleni Hivatal ugyanis 2011 óta összesen 34 korrupciógyanús ügy bizonyítékait adta át a Legfőbb Ügyészségnek, ám a kormányzat azóta is titkolja, hogy milyen ügyekről van szó és hogy zajlik-e ezekben bármilyen vizsgálat. “Mindezt két és fél hónapig tartó levelezés után árulta el Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter, az ő leveleinek talán már hisz Orbán Viktor, mivel ezeken már van pecsét és aláírás is” – mondta Lukács Zoltán. Az MSZP alelnöke hangsúlyozta, hogy az Európai Csalás Elleni Hivatal csak bizonyítékokat gyűjthet, de nem folytathat nyomozást, az információit minden esetben át kell adnia a nemzeti vádhatóságnak.

    http://www.serfozoistvan.hu/szemtolszembe/34-korrupcios-ugy-bizonyitekait-titkolja-kormany/

  • bonhomme

    2014 november 15
    6:18 de

    Bocs, de: megint, most is, ahogy szokta, most sincs másképp, etc. előtag hiányzik az első mondatodból! =))

  • És az Európai Unió folyvást árasztja ide, nekik az Euro-milliárdokat, hogy ők megvalósíthassák a díszkövezetekben és szökőkutakban megtestesülő „bátor nagy álmaikat”*. Minderre, eme pénzeszközök fogadtatására, újabban külön állami hivatalt is foglalkoztatnak.
    „Minden amit e föld ételt, italt [még] terem”, azt ezek az EUR milliárdok biztosítják NEKIK .
    Mikor ébred föl végre az EU, ahogy a tengerentúlon már kezdenek ébredezni. Rajta !

    * Orbanini mondotta volt egyik nagyrab@szott beszédében, hogy „Merjünk nagyokat álmodni”.