Napi szösszeneteimből – A valóban konzervatív és európai németek már ráuntak Őfenesége idétlenkedéseire!

2014 november 18 7:25 de.15 hozzászólás

Rendkívüli esemény! =)) – Még ha csak zárójelben is, de maradéktalanuk egyet-értek T.G.M.-el!

T.G.M, alias Tamás Gáspár Miklós írása jelent meg „TGM: Új helyzet Magyarországon” címmel a hvg.hu Vélemény rovatában. Nem igazán lepődnek meg az én rendszeres olvasóim, hogy ahogy az esetünkben lenni szokott némi hümmögés, némi fejcsóválás és megvallom őszintén még egy Anyád is elhagyja a számat a politizálgató filozófus vagy filozófálgató politikust olvasván.

Most azonban egy gondolatmenete kapcsán felkaptam a fejem és azt mondtam magamnak: korrekt!

Igaz, hogy mindezt csak zárójelben írta meg, de majdnem egyetlen szó sincs benne (az egyetlen amiben – a szokott vitám van: én szeretek ragaszkodni a kifejezések eredeti jelentéséhez – nem teljesen: az én értékrendem szerint Orbán von Haus aus nem lehet elitista, csak elitistáskodó) amivel nem tudok egyetérteni:

„(Kacagtató, hogy a ’politológus’-nak és ’elemző’-nek eufemizált dumagépek Orbán Viktor rendszerét ’populistának’ nevezik – ez merő műveletlenség –, holott az Orbán-rezsim A POPULIZMUS EGYENES ELLENTÉTE: elitista, központosító etatista, ideologikus, bürokratikus, ’top-down’ szervező, parancsolgató, gyanakvó a közvélemény iránt; aprócska klikk majdnem abszolút uralmát testesíti meg, amelynek tagjai milliárdosok vagy multimilliomosok. Azt, hogy a rezsim népszerű szeretne lenni, s ezért – főleg soviniszta – demagógiához folyamodik, nem lehet ’populizmus’-nak nevezni, amihez Orbánnak és környezetének semmi köze.)

S tegyük hozzá ez a „’politológus’-nak és ’elemző’-nek eufemizált dumagépek” egyenesen zseniális! =))

 Nagyobb a baj, mint azt gondolni lehetett volna – Őfenesége még a közismert chutzpach voltára is rá tudott tenni

„Idétlen hiszti” – talán így jellemezhetnénk legjobban  azt a magamutogató, pofátlan arroganciát, ahogy ártunk és qurmányunk fejeként a daliás 2/3isten előadta magát a parlamentben. A külcsín és a belbecs (bár az ő mondataira a becs költői túlzás) teljes összhangja valósult meg, az idétlen hülyegyerek stílus mellé ordenáré mondatok társultak.

„Magyarországon alkotmányos demokrácia van. A miniszterelnök hatalma nem korlátlan, és soha nem is vádoltak, hogy átléptem volna a miniszterelnök számára kijelölt határokat […] nem biztos, hogy helyes maffiakormányzással vádolni, egy olyan kormányt, amelyik egymás után három választáson kapott magas felhatalmazást” – az ilyen agymenések mellett még arra is futotta, hogy saját terveit is lejárassa. Nagy hangon bejelentette, hogy újabb kifejezésnek adott fityesz-matyar értelmezést, azt találta mondani, hogy (ezt egyértelműen magára célozva) „ez egy fair kormányzás”!

Ami igen csak baljós kijelentés annak fényében, hogy az utóbbi időben pribékjeivel a fair-bankról hadoválnak, amiről az már eddig is egyértelmű volt unortodox bankot szeretnének, most már fair-ről is tudhatjuk, hogy nagyon másról van szó, mint azt Európában gondolni szokták! =))

Óvatos duhaj, vagy csak paraszt-vakítás – Csak most jön az igazi dohány-mutyi

„A dohány az dohányt hoz, de nem mindegy kinek” elv mentén, s hogy ne legyen ez egy lutri ártunk és qurmányunk intézkedik. A trafikok baráti kiosztása és a CBA-k kivételével az üzletek mellől is való elüldözése után újabb mókák jutottak a mi jó Lázárunk haverjai eszébe: a fideszes Szatmáry Kristóf terjesztette be a rendkívüli egészségügyi hozzájárulást tartalmazó törvényjavaslatát, mely helyzetbe hozza Lázár cimboráját, Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter beterjesztette a dohány-kiskereskedelem ellátását alapjaiban átíró törvényt, az adótörvények újabb jövedéki adóemeléseket is tartalmaznak.

Az igazi móka, hogy a létrehozzák dohány-kiskereskedelmi ellátót így csak kizárólag tőle vehetnek dohányárut a trafikok. Ami már magában sem semmi, de a szövegezés igen csak árulkodó: „a dohány-kiskereskedelmi ellátót: az a gazdasági társaság, amelyet az állam – ha a dohánykiskereskedelem-ellátási tevékenységet maga látja el – a dohánykiskereskedelem-ellátási feladatok elvégzésének céljára alapított, vagy amellyel – ha e tevékenységet nem maga látja el – e feladatok elvégzésére koncessziós szerződést kötött”. Ügyes! =))

 Tényleg ennyire nem értitek a dolgok fontosságát? – Ezek a fránya újságírók mindig csak kekeckednek =))

„vidéki kormányhivatalok esetében indokolt, hogy a szervezet vezetőinek, vezető beosztású munkatársainak rendelkezésére álljon egy rendezett, állandó szálláshely” – így indokolta a Csongrád Megyei Kormányhivatal vezetése – az index.hu kérdésére -, hogy miért béreltek egy 50 négyzetméteres újlipótvárosi lakását, havi 150 ezer forintért.

Azt most hagyjuk, hogy ha ez olyan evidencia, miért is nem gondoskodik erről az illetékes minisztérium (ha már a WC-apapírt is központilag osztják szét).

Azonban az már végképp a magánéletben való turkálás, hogy miért is lenne baj, hogy a lakás tulajdonosa: Tompika volt barátnője és Rapcsák András polgármester kabinetjében, majd a Deutsch Tamás vezette ifjúsági minisztériumban, aztán a szegedi városházán, később Hódmezővásárhelyen Lázár János titkárságán, majd Lázár polgármester kabinetirodáját is vezette.

Ja és hogy a poént ne feledjem: Tüncike a Csongrád Megyei Kormányhivatal elnöke

 Ők már elunták – A „legcsábosabb” páva-tánc is érdektelenné tud válni

„Az Orbán Viktorral és Horst Seehoferrel folytatott párhuzamos beszélgetés nem tartozott a hét legjobb történetei közé, és ezért nem került be a nyomtatott lapba, se a Welt am Sonntagba, se a Die Weltbe” – ezt válaszolta a nol.hu kérdésére – a konzervatív lapot kiadó – Axel Springer vállalati kommunikációért felelős munkatársa.

Igen, ahogy szinte minden nyelvben valamifélekép újdonság és/vagy érdekesség jellege van az újság szónak, így igen kevés hírértéke van annak, ha valami a megszokott – még akkor is, ha mégoly idétlen – performance mentén történik. Akár mennyire is mókás, vérlázító, röhejes, gagyi, pofátlan, etc. az az idétlen rángatózás (amit ő páva-táncnak hív) a hozzá tartozó artikulátlan üvöltözéssel amit Őfenesége és ártunk & qurmányunk művel egy idő után már senkit sem érdekel! Úgy tűnik a valóban konzervatív és valóban európai németeknél ez az idő már eljött!

 Szeméttel etetés – Ennek azért nem ártana újra nekifutni

Ártunk & qurmányunk Bölcs és Jóságos Vezére tegnapi performance-ja részeként azt tudta odavágni a szocik mezőgazdászának (több más egyéb mellett): „Magyarország éveken keresztül eltűrte, mert gyenge volt, hogy a becsületes kiskereskedőket tönkretegyék, és eltűrte, hogy szeméttel etessék az embereket, ebből elegünk lett”.

Szó szerint véve Őfenesége kifakadását; én nem tudom hol vásárol, pontosabban a Főmélkórságos asszony hol szerzi be az élelmiszereket, de azt kell mondjam a szemét jelző sokkal inkább igaz az őstermelő -sködők (ja, hogy ő is egy őstermelő???) áruira, melyek igen nagy százaléka a nagybani kiseprésekor keletkezik, hogy a CBA-s gagyikról ne is tegyek említést.

Ami pedig a szeméttel etetést és a megelégelést igazából illeti, ha kinéz a városra – igaz az általa felheccelt 2006-os csürhénél nagyságrendekkel békésebb körülmények között – akár fel is foghatná, hogy egyre többeknek van elege az általa prezentált szemétből! =))

 Keresd az érdekeltet – Sokan nem értjük, kinek és mire volt jó a botrány-kavarás

Bár sokan igyekeznek megfelejtkezni róla, de egyértelmű tény, hogy ez az egész „kitiltási” botrány alapvetően egy magán-ügy, amit valamiért az ártunk & qurmányunk kegyenceként ismert Századvég lapja a Napi Gazdaság tupírozott fel botránnyá. Nagyon sok minden hangzott el az így üggyé magasztalt blődliről, de a kinek állt érdekében és miértre még érdemi próbálkozás sem sikeredett.

Egy érdekes hír (pletyus?) a miértre talán rámutat: „A kitiltási ügy, illetve az amerikai konfliktus miatt halaszthatja el a kormány átalakítását Orbán Viktor”. Ezt a Népszabadság által megszellőztetett véleményt „A kormányfő ugyanis most nem szeretne olyan lépéseket tenni, melyekkel az államrendet, a kormányzati stabilitást – vagy annak látszatát – a legkevésbé is veszélyeztetné” indoklással körítették. Van benne ráció, s innen akár már az érdekelt is fellelhető! =))

 Ez már a Fityesz-KB napilapjának is feltűnt? – A Magyar Nemzet mai vezércikkéből

Azt írja a derék Pataky István „Facebook-forradalom” címet viselő a romániai elnökválasztásról (mert nekik van ilyenjük is) szóló cikkéből: „A több mint hárommillió külföldön élő román állampolgár hagyományosan jobbra voksol, ami erősítette azt a gyanút, miszerint az elnökjelöltté avanzsált baloldali kormányfő tudatosan igyekezett ellehetetleníteni az ország határain kívül élők szavazását”.

Nos majdnem úgy kezdem a mondókámat, mint ahogy a vezércikk – csak én tudom, hogy kell írni =)) – „Déjà vu érzése lehetett annak”. Csak bennem az idézet gondolat kapcsán merült fel ez az érzés. Bizony mondom néktek nem kevesen fogalmaztunk így – tegyük hozzá okkal-joggal -: a külföldön élő és dolgozó magyar (nem kinevezett) magyar állampolgárok zöme nem igazán Orbán hívő, így elmondhattuk „kormányfő tudatosan igyekezett ellehetetleníteni az ország határain kívül élők szavazását”, amihez nyugodtan tegyük hozzá, hogy durva taxatív  alkotmánysértő diszkriminációt is elkövetve!

 Kiegészítő kérdés – egy majdnem tökéletes T.G.M. megállapításhoz

Egy tegnapi késő délutáni szösszenetben megünnepeltem Tamás Gáspár Miklós egy majdnem hibátlan megállapítást:

„(Kacagtató, hogy a ’politológus’-nak és ’elemző’-nek eufemizált dumagépek Orbán Viktor rendszerét ’populistának’ nevezik – ez merő műveletlenség –, holott az Orbán-rezsim A POPULIZMUS EGYENES ELLENTÉTE: elitista (én elitistáskodót írtam volna – szerző), központosító etatista, ideologikus, bürokratikus, ’top-down’ szervező, parancsolgató, gyanakvó a közvélemény iránt; aprócska klikk majdnem abszolút uralmát testesíti meg, amelynek tagjai milliárdosok vagy multimilliomosok. Azt, hogy a rezsim népszerű szeretne lenni, s ezért – főleg soviniszta – demagógiához folyamodik, nem lehet ’populizmus’-nak nevezni, amihez Orbánnak és környezetének semmi köze.)”.

Amiből a „’politológus’-nak és ’elemző’-nek eufemizált dumagépek” kitételt egyenesen zseniálisnak minősítettem! Szerénységem a „megmondó-emberek” -et szoktam használni rájuk!

Nos, az evidens kérdésem: Miképp vélekedik a Mester azokról – fenti eposzi jelzőt kiérdemlő – dumagépekről, akik Orbánt konzervatívnak hirdetik és Őfeneségét antiszemitának titulálókat ezerrel ostorozzák? =))

15 hozzászólás

  • orbán durcás és sértődött.
    „A Miniszterelnöki Sajtóiroda közlése szerint megengedhetetlen nyomásgyakorlás történt a Welt am Sonntag német lap szerkesztősége részéről a múlt heti magyar-bajor kormányfői interjú ügyében.” jajistenem!
    „…a német újság – a Die Welt című német konzervatív lap vasárnapi kiadása – a november 6-i beszélgetés másnapján felszólította Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy még három kérdésre – például arra, hogy „Miért üt meg Ön és a pártja antieurópai hangokat?” – külön, írásban, sürgősen válaszoljon, mert ha nem, akkor egyáltalán nem jelentetik meg a párhuzamos interjút.”
    ő meg nem válaszolt, cserébe cenzúrát emleget. akkor most? kijafaszt érdekel odaát az agresszív kismalac toporzékolása?

  • „..kijafaszt érdekel odaát az agresszív kismalac toporzékolása?…”
    .
    – Gyerekműsorok készítőit biztos: utóbbi egy- két évben több olyan, vicces gyerekműsor is lement az országos német TV adókban, ahol orKbán és bandája által mutatják be, hogy nem szabad viselkedni nemzetközi színtéren (meg amúgy sem), és miért.
    .
    De – gondolom – az is mind valami hazaáruló- ballib- karvajtőke- Zusákok – tökömtujami összeesküvés volt, meg a hazaáruló ultraballibbolsik is.

  • Ille István

    2014 november 18
    7:36 de.

    István, egyszerű: Unják!
    S megmondom neked én is szeretném unni! =))

  • „Szabóné Szabados Katalin, a Trafikkárosultak Mozgalmának vezetője a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorában elmondta, a szakmát teljesen meglepte az újabb átalakítás terve, a nagykereskedelem koncessziója kapcsán hozzátette: az a szabályozást olyan ember találhatta ki, aki életében nem dolgozott a kereskedelemben és fogalma sincs arról, hogy működik az.”
    ráadásul ott van még az azonnali – kp. fizetés – ugyanakkor az új fideszes kifizetőhely a gyártó felé 60 napos fizetési kötelezettséget élvez.
    portfólió bővítés: cukorka, rágógumi, bkv-jegy. na, a bkv-jegyen 2 ft. jutalék van, hát, kurvára megéri!
    az árrés kérdése pedig egyszerűen katasztrofális! de majd jön vissza a fecske cigaretta, természetesen a continentáltól.

    a lényeg itt hallható:
    http://www.klubradio.hu/klubmp3/klub20141118-072900.mp3 19:00-tól

  • ronagyuri: ezt nem kellett volna. ha valaki elolvassa a cikkhez kapcsolódó kommenteket is…
    kedvenc jobbikos kocsmámban a kocsmáros a tegnapi tüntetéssel kapcsolatban, mire kimérte a pohár sörömet, eljutott a zsidó összeesküvésig 🙁

  • Ille István

    2014 november 18
    8:30 de.

    Figyú, ezt a képet nem én festettem, még csak nem is én találtam rá!

  • ronagyuri: de a linket te raktad be! valami felelősséged neked is van!

  • Ille István

    2014 november 18
    9:04 de.

    Ez kétségtelen! =))

  • Akkor tovább rontom a közhangulatot egy hírre írt szösszenettel:
    S, ha elzárják a csapot is?

    Szegény ember vízzel főz, tartja a mondás

    „Újabb csapást mérnek a külföldi hátterű hipermarketekre. A kormány törvényjavaslata szerint három év múlva bezárhat például a Tesco, az Auchan, a Spar, az Aldi, a Metro. Csak azzal kerülhetik el ezt, ha drasztikusan megdrágítják a termékeiket – de akkor is a CBA malmára hajtják a vizet.” –számol be a hvg.hu arról a törvénytervezetről, ami a nemzetgazdasági miniszter nyújtott be az Országgyűlésnek. A tervezet „elrendelné a boltok zömének vasárnapi zárva tartását, a külföldi hipermarketek által alkalmazott ingyenes buszjáratokat is betiltaná, és rendelkezhetne arról is, hogy két évnyi veszteséges működés esetén kötelező lenne felszámolni a bolthálózatot”.
    A szakértők szerint az igazi atombomba, hogy az egyre nagyobb adóterhekkel sújtott cégek, ha „sorban két nullás vagy veszteséges évet hozzanak össze úgy, hogy abban a két évben árbevételük több mint fele napi fogyasztási cikkek árusításából származik és teljes nettó árbevételük mindkét szóban forgó évben nagyobb 50 milliárd forintnál, akkor a második veszteséges évről szóló beszámoló elfogadását követően 30 napon belül határozni kellene a jogutód nélküli megszűnésről, azaz végelszámolási-eljárás alá kellene vonni a társaságot”.
    Nem tudom, hogy mennyire ismert, de tény, hogy ezek a cégek súlyos milliárdokat költöttek azoknak a területeknek a hasznosíthatóvá tételére (nem véletlen, hogy ezek kimaradtak a haveroknak rittyentett „ipari” – parkokból). Mocsarakat csapoltak le, ingoványos gyakran tönkretett területeket újítottak fel és ipari romtelepeket rekultiváltak. A helyi pletykák szerint jelentős „alkotmányos költségekkel”, sőt több helyen történtek Jókai által is megénekelt terület felvásárlások. Az ezekbe befektetett pénzek sem a bokorban teremtek.
    Arról nem is beszélve, hogy az ország igen jelentős részt kitevő szegényei gyér megélhetéséhez (próbálj meg a CBA-ban költeni a közmunkáért adott pénzből) csak ezekben képesek beszerezni a napi fogyasztási cikkeket. Ráadásul a középréteg is ezeknél spórol emberi igényei kielégítésre.

  • RonaGyuri
    Ezt a húzást nyugodtan minősíthetjük – a trafik mutyi után – élelmiszer mutyinak. A magyar termékeknek kell a piac, – és meg is szerzik.
    Szervusztok, jó estét !

  • mavtelep

    2014 november 18
    2:28 du.

    Nem azért mondom, de ezekben nem mernek manipulálni a magyar termékekkel, míg a CBA a mi kutyánk kölke, nem is beszélve az „őstermelőkről”! =))

  • RonaGyuri
    Pontosan erről van szó !
    Tegnap Orbán sertés és marhatelepet avatott fatornyos falujában.
    Nagyjából 2-3 év amire felfuttatják a hús előállítást, és véletlenül éppen akkorra végzik ki a multikat. (Akik a világ minden tájáról importálhatnak olcsóbban)
    Szervusztok, jó napot !

  • Hogy működik a „világ”, akarom mondani a kereskedem. Annál a mocsok kiüldözendő multinál (Auchan) egy kiló mandarin hálóban 280egynéhány forint, ugyanez igaz kibontva a CBA-nél 370egynéhány, míg a piacon – itt még láttam is mikor kibontogatják – 600ért van!

  • „ez egy fair kormányzás”!

    Szerintem ez így pontatlan.
    Helyesen: ez egy kajfer(=orgazda) kormányzás! 😀