Jövőre egy milliárd forintot költ az Orbán kormány a lojális diaszpórára

2014 november 22 12:05 de.20 hozzászólás

2015-ben a magyar adófizetők összesen egy milliárd forinttal támogathatják a Kanadában, valamint az Egyesült Államokban működő, és az Orbán-kormány által szankcionált magyar szervezeteket, illetve a világban szétszórt egyéb magyar közösséget. Ezt jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Budapesten megrendezett Diaszpóra Tanács negyedik ülésén, melyen a jobboldali Kanadai Magyarok Országos Szövetségének (KMOSZ) 8 képviselője volt a magyar állam vendége a Várkert bazárban megrendezett tanácskozáson. De a KMOSZ-on kívül volt még tucatnyi kanadai magyar a magyarországi kiránduláson.

A magyar állam kanadai és amerikai vendégei Budapesten, a Diaszpóra Tanácson.

A magyar állam kanadai és amerikai vendégei Budapesten, a Diaszpóra Tanácson. Kattints a képre és keresd meg az ismerős arcokat!

Orbán Viktor 70 perces beszédét hallgathatták végig a kanadai kámoszosok, melyben a kormányfő elmondta: „A magyar érdekek és a szuverenitás védelme” lesz a Nemzeti Együttműködési Rendszer (NER) „vezérelve” 2015-ben is. „Ez egy nemzeti és patriota kormány”–mondta kabinetjéről Orbán. „Magyarok vagyunk, összetartozunk. És ha összetartozunk, ebből világos feladatok és kötelezettségek származnak”–mondta el Orbán a Budapestre repített külhoni magyaroknak.

A budapesti Diaszpóra Tanácson hallgatták végig Orbán Viktort és Semjén Zsoltot a Magyarországra meghívott külhoni magyarok. A fotón: Wetzel Tamás; Potápi Árpád János; L. Simon László; Orbán Viktor; Semjén Zsolt

A Magyar Nemzet számolt be a Diaszpóra Tanácskozáson részletelt „milliárdos programokról.” Az egyik nem más mint a Kőrösi Csoma Sándor program, melynek keretein belül a NER „ösztöndíjasokat” küld Kanadába és az Egyesült Államokba. Az egyik jelenlegi ösztöndíjas a Kanadában szolgálatot végző Losonc Csongor, akinek a kanadai konyhához fűződő nem túl hízelgő kommentjeit mutattuk be olvasóinknak. A másik kezdeményezés pedig az 500 millió forintos Mikes program, mely a diaszpóra közösségek „veszélyben lévő” értékeit és hagyatékait hivatott Magyarországra szállítani és állami gondozásba venni.

Orbán Viktor után a lojális diaszpóra képviselői Semjén Zsolt kereszténydemokrata miniszterelnök-helyettes beszédét is végig hallgathatták. Semjén bejelentette, hogy 2015-ben újabb 100 magyar fiatal ösztöndíjas végezhet szolgálatot a kanadai, amerikai és egyéb diaszpóra közösségekben. Az egyik feladatuk az lesz – Semjén szerint – hogy a magyar állampolgárság felvételére ösztönözzék a külföldön élő magyar származású embereket. Semjén úgy látja, hogy most már teljes konszenzus alakult ki akörül, hogy az egyre több külhoni magyar állampolgárnak jár a szavazati jog Magyarországon.

A Diaszpóra Tanács a Kádár korszakból ismert „anyanyelvi konferenciák” és az MSZMP-s Magyarok Világszövetsége hagyományainak a folytatása. A budapesti rendszer akkoris is „lojális” és „ellenséges” csoportokra osztotta a diaszpórát. A lojálisokat pedig nem csak államilag fizetett magyarországi utakkal díjazták, hanem akkoriben még zsebpénzt is kaptak, hogy vásárolhassanak a budapesti szuvenirboltokban.

20 hozzászólás

  • Horváth Béláné

    Egyre inkább forog a gyomrom:(

  • Göllner András

    Ez az amit jó magyar kifejezéssel kenőpénznek nevezünk. Az Orbán kormány az elmúlt négy év alatt kizárólag olyan embereket küldött Kanadába akik a Fidesz vagy a Jobbik zenéjét fújták. Az Orbán kormány az elmúlt négy év alatt kizárólag olyan embereket utaztatott Magyarországra Kanadából, a magyar adófizetők pénzén, akik a Fidesz talpát nyalják. Pedig hány olyan csodálatos zenésze, írója, költője, művésze van e népnek akik nem a talpnyalással, nem egy politikai párt Istenítésével, a zsarnoksággal összekacsintgatva, a másként gondolkodók gyalázásával váltak híressé. Milyen kár, hogy ezeket a magyarokat nem láthatjuk templomainkban, közösségeinkben. Micsoda tragédia, hogy aki nem a Fideszesekkel egyivásúak, azok ki vannak közösítve a kenőpénz-után lihegők által. Micsoda tragédia, és szégyen, hogy egy ilyen gátlástalan, korrupt társaság kezébe került a magyarságtudat ápolása e tájon. Micsoda szégyen, hogy 25 évvel a Kádár rendszer bukása után, az Orbán féle Maffia állam erre a szintre, az ilyen fajta függőségre süllyesztette a Kanadai magyar közösségeinket.

  • Hidd el Chris ez zsebpénz a többi direkt-támogatás mellett, ami minő véletlen ugyanezen szervezeteknél landolnak! =))

  • Egyébként ez alig 4milla dolcsiban! Ennyit egy jó medfordi kapcsolatokkal rendelkező bostoni egylet egymaga kapott az első orbán-kormánytól! =))

  • @Göllner
    ” Pedig hány olyan csodálatos zenésze, írója, költője, művésze van e népnek akik nem a talpnyalással, nem egy politikai párt Istenítésével, a zsarnoksággal összekacsintgatva, a másként gondolkodók gyalázásával váltak híressé.”
    …..
    Érdemes ilyenkor egy pár nevet felsorolni, hogy képben legyen a hozzám hasonló hazai halandó.

  • apuwader: Sokkal könnyebb felsorolni azt a kevesebb mint 10% (még 5 sincs) minőségi zenészt, művészt, írót, akik a rezsim kegyeltjei..

  • @Banfi
    Az Orbán-testvérek rendezésében:
    https://www.youtube.com/watch?v=ynWULyewtlk
    Ugye nem kérek nehezet, ha hasonló kalibert kérnék szépen megemlíteni, akit üldöz a rezsim.

  • Na ugye mondtam! Jönnek az „ösztöndíjasok” Fidesz szavazókat toborozni, félreinformalni az ittenieket arról hogy mi folyik otthon, feltérképezni es leltarozni a külföldi magyar közösségek vagyonát, egy kis néptáncal meg népdallal találva, hogy észre sem vesszük.

  • göllner andrás: ha időben megtudjuk, megszerveztem volna egy igazi vérmagyar rögvalósági elszállásolást. kiss eszter blogtársunk ugyanis egy MET-hajléktalan szállót vezet. ráadásul számlaképesek. a kirándulás költségének töredékéért adtak volna szállást és meleg ételt nekik. orbán elvtárs ott is meglátogathatta volna őket, meglepetés szerűen, persze, ahogy korábban is tette.
    amúgy nem igazán értem: magyarságtudat, ezektől? ámbár ez újmagyarul – azaz fidesz szótár szerint – tényleg a seggnyalás magyarságtudattá emelését jelenti.

    más.
    van itt ez a kedvenc elmebetegem, a burkus álnevű agyonmagyar, kissimmeből. ő annyira hithű fideszes, hogy be is vallja – igaz, az USA-ból nem tud nemzete érdekében mást tenni, csak minket ócsárolni, sértegetni, fenyegetni. chris is, én is megtettük a feljelentést. most éppen egymáshoz tologatják az ügyet – habár már nyomozókat is rendeltek hozzá – az illetékességgel vetyengenek. ott is ugyanaz a helyzet, mint itthon: ha kötve-fűzve leteszed eléjük a dossziét, talán megemelik a seggüket. az egyik Lt. Michael Tilton, Kissimmee Police Department, Patrol Division Watch Commander. a másik Det. Popp, Kissimmee Police Department, 8 N. Stewart Ave.
    most éppen ott tartanak, hogy egymásra várnak, ugyanis a szarházi lakhelye – egy ócska motel (home suite home) éppen „unincorporated Kissimmee”, így leginkább osceola megye seriffhivatalához tartozik az ügy.
    ” There is one location in unincorporated Kissimmee (5565 W. Irlo Bronson Mem Hwy) which is under the jurisdiction of the Osceola County Sheriff’s office. ”
    mindegy, én ráérek, előbb-utóbb rámozdulnak. most még kapnak némi idézetet a fenyegetéseiből – ők kérték – azután meglátjuk.

  • Göllner András

    apuwader (ez egy jó név – nem apuwasser véletlenül az Úr ?) Ne haragudjon, nem érek rá most, hogy hosszan bevezessem a magyar kulturális élet azon tájaira, amelyeket még nem itatott át a Fidesz/Jobbik/KDNP wasserstósza (jobb szavam erre most nincs) Devizahiteles vagyok. Tudja ? Na. Szóval, tudnék tucatszámra olyanokat javasolni a magyarságtudat ápolónőinek, mint mondjuk Zorán, de tudja mit ? Zárjuk rövidre. Javasolnám Önnek és Bede Fazekas Zsoltéknak a Belga együttest. Hozzák ide őket és kérjék meg, hogy játszák el a magyar nemzeti hipp-hoppot. Eztet, amit a U-tubon is megtalál kedves apuwasser: https://www.youtube.com/watch?v=rnmR6fRObGI

    Magyar égre, magyar csillagot !!! A betyár mindenit 🙂

  • @Göllner
    1. Nem tudtam, hogy devizahiteles.
    2. Zorán, mint akit elnyomott a rendszer? Ez komoly?
    3. A Belga együttes számai bármikor hallhatóak a médiában itthon, Kanadába való látogatásukat nem tudom ki tiltaná.
    4. A finanszírozásról, – úgy tudom, mióta világ a világ, csak a hatalommal lojális művészek utaztak, nem mai találmány ez.
    5. Csak Bede-Fazekas Csaba neve ismert előttem, a családom nagyon szereti. Zsoltot nem ismerem.

  • göllner andrás: örömmel hallgattam a mai lapszemlében, hogy téged is megszólaltattak. nyilatkozatod konklúziója: ez a kormány egy korrupt maffiakormány. és ezt most már elég sokan hallhatták éter szerte 🙂

  • Göllner András

    Apuvasszer: Testzik, ahogy számsorba rakod a gondolataidat. Ez egy precíz alkatról tanuskodik. Mérnök ember, vagy orr- fül-gégész ? Most már csak a gondolataidat kellene rendbe rakni és akkor minden OK lenne. Ne haragudj de több időt nem tudok Rád szakítani.

  • Göllner András

    Kedves Ille Pista: Én is úgy látom, hogy nem mondtam semmi újjat. Nem tom mér hisztiznek e miatt az egyivásúak. Le kéne csillapítani őket valamivel. Apuvasszer ???? 1, 2, 3 ???

  • göllner andrás: csak mértékkel, túlzott fogyasztása ugyanis káros!

  • „Örömmel” látom, hogy a sorban II, hozzászólást, a teljesen tárgyilagos (érzelemmentes, a lap moderációs elveibe nem ütköző) hozzászólásomat a liberalizmus és a szólásszabadság jegyében törölték.
    Van még lejjeb is, Urak?

  • enterprise: van. a maga szintje. szólásszabadság amúgy orbanisztánban sincs, mi több, még a vélemény se mindig szabad.
    ami pedig állítólagos kommentjét illeti, se a lomtárban, se a spam-archivumban nem találom.
    nem ártana a hozzászólás végén lenyomni az „enter” billentyűt. nagyban segítené a komment elküldését.

  • Ha nincs sajtószabadság, akkor a 444.hu, hvg.hu vagy az index.hu oldalain miért jelenhetnek meg olyan írások, amelyek finoman fogalmazva sem kormánybarátok. Amúgy meg Ádámtól nem is várok más jellegű „tárgyilagos” írást, legalább a vérnyomásserkentő pirulákat nem kell beszednem.

  • Minden határon túli magyar közösséggel ez történik, 15 milliós egységes nemzetről szónokolnak, de vannak a kiválasztottak és vannak a kirekesztettek.
    A Máért szórvány tanács ülésén az a Ladányi Lajos képviseli a felvidéki-szlovákiai magyarságot, aki a durayista csapatával padlóra küldte Nyitra-vidéke magyarságát, Zoboralját, az MKP szakpolitikusaként állandó szórványszakértője a Máértnak. Egy elszórványosító kell a Fidesznek, nem érdekli őket, hogy az iskoláink hamarosan megszűnnek az ilyen szakértők miatt mint Duray Miklós és a védence Ladányi Lajos!!!

  • balkó gábor: írhatnál erről egy hosszabb lélegzetű kommentet, hadd ismerjük meg áldásos tevékenységüket! a hosszával ne törődj, legfeljebb átalakítjuk cikké!